مشاوره روانشانسي ذهن نو
مركز مشاوره ذهن نو برترين مركز مشاوره روانشناسي در زمينه هاي مختلف روانشناسي از جمله مشاوره خانواده، ازدواج، كودك، طلاق، خيانت، نوجوان، بلوغ، جنسي و سكس تراپي ، ترك اعتياد، اختلات رواني و شخصيت و ... مي باشد.

نحوه پاسخ دادن به انتقاد همسر چگونه بايد باشد ؟ در يك رابطه دو نفره بخصوص روابط زوجين، مهم‌ترين چيز چگونگي برقراري ارتباط با هم جهت ايجاد هماهنگي در رابطه است. رابطه دو نفره مانند گلي در گلدان است كه نياز به مراقبت دارد. نحوه ارتباط ما با هم مي‌تواند باعث رشد و شكوفايي آن گل و يا پژمردگي آن شود. ارتباط صحيح اين گل را شكوفا مي‌كند و ارتباطات غلط و ضعيف موجب پژمردگي گل خواهد شد. طبيعي است كه گاهي دو نفر در ارتباطشان از هم  انتقاد كنند. مهم اين است كه شما در روابطتان اين انتقادات را درست مديريت كنيد و از روش‌هاي رفتار مناسب با زن يا شوهر منتقد آگاه باشيد. انتقاد اگر مديريت نشود، امكان آسيب به روابط را دارد. پس يكي از روش‌هاي ارتباط صحيح، همين يادگيري نحوه پاسخ به انتقادات همسر است؛ كه از بروز اختلافات بيشتر و تبديل شدن انتقاد به وسيله نابودي روابط جلوگيري مي‌كند. براي دريافت مشاوره خانواده كليك كنيد.

منبع: انتقاد همسر | نحوه پاسخ دادن به انتقاد همسر

انتقاد كردن و اهميت آن | نحوه پاسخ دادن به انتقاد همسر

انتقاد به معناي بيان نقاط قوت و ضعف طرف مقابل در يك رابطه است و هدف از آن تلاش در بهبود عملكرد فرد مي‌باشد. از آنجا كه نزديك‌ترين رابطه‌ها در بين زن و شوهر وجود دارد، از اين رو مي‌توان گفت كه آن دو بهترين افراد براي هم هستند كه مي‌توانند يكديگر را مورد قضاوت و انتقاد قرار دهند. شما و همسرتان بايد اصول درست انتقاد كردن و اصول پاسخ مناسب به انتقاد و انتقاد پذيري را بلد باشيد. اگر چنين باشد انتقادها نه تنها بد نيست بلكه تاثير بسيار مطلوبي بر روي عملكرد هر دوي شما بگذارد و همچنين انتقاد نشان مي‌دهد كه شما به گفته‌هاي طرف مقابلتان ارزش و احترام قائليد.

انتقاد و پاسخ صحيح

يكي از مشكلات مهم در مورد انتقاد كردن و انتقاد پذير بودن، نداشتن درك و شناخت درست طرفين از هم است. گاهي هم اميد به تغيير و يا كمال گرايي عاطفي و ذهني مادر رفتار و گفتار طرف مقابل باعث مي‌شود كه به انتقاد ادامه دهند. يعني فرد تصور مي‌كند با انتقاد و بيان توقعات و انتظارات خودش، به چيزي كه مد نظرش است برسد. اين ديدگاه اشتباه است؛ و فرد نمي‌خواهد بپذيرد كه اين كار غلطي است كه بخواهد طرف مقابلش را با انتقاد آنطور كه خودش مي‌خواهد و باب ميل خودش شكل دهد. ابتدا بايد نگاهي به خود و زندگيتان بيندازيد و ببينيد كجا انتقاد لازم است و نيز چه پاسخي مناسب آن انتقاد است. تغييرات با انتقادات خشك هرگز موثر نيست و تنها موجب جر و بحث‌هاي طولاني خواهد شد.

نحوه پاسخ درست به انتقاد همسر

گاهي اوقات وقتي همسرتان از شما انتقاد مي‌كند شما دليلي نمي‌بينيد؛ كه رفتارتان را تغيير دهيد. ولي از سويي هم مي‌ترسيد. همسرتان ناراحت شود؛ برخي افراد هم در برابر انتقاد به‌ سرعت ناراحت مي‌شوند و در مقابل انتقاد جبهه مي‌گيرند. حتي شايد در دلشان انتقادها را درست بدانند. ولي بخاطر غرورشان زير بار انتقاد نمي‌روند. از اين رو در اين قسمت به شرح راهكارهايي براي نحوه پاسخ دادن به انتقاد همسر مي‌پردازيم.

كنترل احساسات | نحوه پاسخ دادن به انتقاد همسر

اولين شرط براي بيان و نيز شنيدن انتقادها، يافتن موقعيت مناسب از لحاظ زماني و مكاني است؛ تا با آرامش و دور از هيجانات با هم صحبت كنيد. اگر هنگام صحبت با همسرتان احساسات منفي مثل خشم و ناراحتي بر شما غلبه كرد، بهتر است چند نفس عميق بكشيد و بحث را متوقف كنيد تا به شرايط روحي مطلوب و آرامش برسيد و سپس گفتگو را ادامه دهيد. اين كار اولين اصل در نحوه پاسخ‌گويي به انتقادات همسرتان است. در شرايط عصبانيت و غم ممكن است واكنش نامناسب و اشتباهي به انتقادات همسرتان نشان دهيد. به خودتان بگوييد كه اين انتقادات فقط به برخي از رفتار شما مربوط است و تمام شخصيت شما را شامل نمي‌شود؛ تا شرايط روحي‌تان مناسب شود و موضوع را زياد بزرگ نكنيد. زيرا اگر انتقاد همسرتان را به معناي بد و ضعيف بودن خودتان برداشت كنيد، مسلما واكنش و پاسختان منفي و تند خواهد بود.

به انتقادها فكر كنيد

وقتي همسرتان از شما انتقاد كرد، لازم نيست همان موقع به او واكنش و پاسخ دهيد. با دريافت انتقاد از او تشكر كنيد و بگوييد كه حتما روي حرف‌هايش فكر مي‌كنيد و در فرصت مناسب پاسخ مي‌دهيد. با خود فكر كنيد كه آيا همسرتان با انتقاد مي‌خواهد شرايط شما بهبود يابد؟ يا فقط مي‌خواهد شما را ناراحت نمايد و رفتار باب ميل خود را به شما تحميل كند؟ اگر انتقادش را مثبت ديديد و قبول داريد؛ سعي كنيد با برنامه‌ريزي مناسب در رفتارتان تغييراتي ايجاد كنيد.

ديدگاه‌هاي خودتان را بگوييد | نحوه پاسخ دادن به انتقاد همسر

شما زماني كه با انتقاد‌هاي همسرتان مخالفيد و آن را ناعادلانه مي‌بينيد، سعي كنيد در فضايي آرام و دوستانه با او حرف بزنيد و دلايل خودتان را براي مخالفت بگوييد. يعني طي يك مذاكره دونفره با آرامش به حرف‌هاي هم گوش دهيد؛ هرگز جبهه‌گيري نكنيد و رفتارهاي تدافعي به خود نگيريد. يادتان باشد كه شما هميشه با انتقاد همسر مجبور به تغيير رفتار خود نيستيد و اغلب با صحبت‌هاي دو طرفه و بيان دلايل رفتارتان، مشكل حل مي‌شود.

دلخوري‌هايتان را بيان كنيد

در مواقعي كه انتقاد همسرتان را نادرست ديديد و حس كرديد او مي‌خواهد فقط با انتقاداتش شما را تخريب كند و خودش هم انتقادپذير نيست؛ يك موقعيت مناسب بيابيد و دلخوري‌هايتان را به او بگوييد. با او درد و دل كنيد تا ناراحتي و سوء تفاهم‌هاي موجود از بين برود. اگر با تمام اين كارها باز هم نتيجه‌اي نگرفتيد بهتر است با يك مشاور و روانشناس خانواده صحبت كنيد تا در صورت نياز با هر دوي شما گفتگو كند و راهكار مناسب ارائه دهد.

رفتارهاي اشتباه در پاسخ دادن به انتقاد همسر

برخي رفتارهاي رايجي كه بعضي‌ها در واكنش به انتقاد همسر بكار مي‌برند و كاملا اشتباه است عبارتند از:

تلافي نكنيد | نحوه پاسخ دادن به انتقاد همسر

يادتان باشد در رابطه دوطرفه رفتارهاي تلافي‌جويانه بسيار مخرب هستند. اينكه شما از همسرتان بي‌دليل انتقاد كنيد فقط براي اينكه او از شما انتقاد كرد؛ رفتار مناسبي براي زندگي مشترك نيست و مشكلات بيشتري در پي دارد.

بحث نكنيد

برخي زوجين جلسه گفتگويشان را به ميدان جنگ تبديل مي‌كنند. آن‌قدر با هم جر و بحث مي‌نمايند كه گاهي مي‌خواهند ثابت كنند انتقادي كه به رفتار من وارد كردي به همين صورت و شايد بدتر از آن در شخصيت خودت وجود دارد. گاهي اوقات انتقاد موجب سر باز كردن دلخوري‌هاي قديمي و حل نشده مي‌شود و دوباره بحث بالا مي‌گيرد و اختلافات بينتان گسترش مي‌يابد. سعي كنيد از روش‌هاي مديريت هيجان استفاده كنيد تا از  اين رفتارها دوري كنيد و از پاسخ مناسب به انتقاد منحرف نشويد. توصيه مي كنيم مقاله دعوا با همسر را مطالعه نماييد.

رازدار باشيد

اگر اختلافتان بين خودتان حل شدني است، هيچ ‌موقع انتقادها و دلخوري‌هاي موجود بين خود و همسرتان را نزد ديگران به ويژه خانواده خود و خانواده همسرتان به زبان نياوريد. زيرا خانواده‌هايتان نسبت به شما حساس هستند. غالبا آماده پذيرش ضعف و ناراحتي شما نيستند. و ممكن است ناخواسته شما را عليه زندگي مشتركتان تحريك كنند. ولي در كل گاهي اوقات، در روابط آنقدر انتقاد زياد است كه خود به خود احساسات منفي و نارضايتي در طرف مقابل ايجاد مي‌كند. به نظر مي‌رسد در اين مواقع تنها راه حل پايان دادن به رابطه است . براي دريافت مشاوره طلاق كليك كنيد.

كلام آخر | نحوه پاسخ دادن به انتقاد همسر

به طور كلي در مورد انتقادات همسر و مشكلات زندگي مشترك، مهم‌ترين نكته اين است كه بدانيد آيا ارزشش را دارد رابطه خود با همسرتان را نجات دهيد يا بايد در برابر مشكلات تسليم شويد. اگر واقعا مي‌خواهيد رابطه‌تان را حفظ كنيد و يك راه حل مناسب و نهايي براي بهبود روابط پيدا كنيد، مي‌توانيد به يك زوج درمانگر مراجعه كنيد و با روش‌هاي سالم تعامل در رابطه آشنا شويد. اين را هم بدانيد زوجيني كه به خاطر انتقادات بيش از حد در رابطه، راه جدايي و طلاق را انتخاب مي‌كنند؛ غالبا مشكلات زيربنايي ديگري در زندگي مشتركشان دارند. از اين جهت شما حتماً رابطه خودتان را دقيق‌تر بررسي كنيد و اگر مشكل اصلي ديگري هست ابتدا آن را حل نماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه نحوه پاسخ دادن به انتقاد همسر در هر زمان از روز براي مشاوره خانواده تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۶ آذر ۱۴۰۱ ] [ ۰۳:۵۲:۴۴ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

احساس پشيماني بعد از طلاق از جمله هيجانات شايع پس از جدايي است. به خصوص اگر زندگي مشترك‌تان را با خشم يا نفرت بسيار تمام كرده باشيد، پس از فروكش كردن هيجانات شديد، احتمال دچار شدن به احساس پشيماني بيشتر خواهد بود. هم چنين عوامل مختلفي نظير تنهايي، نگراني در مورد آينده فرزندان و نگاه منفي اجتماع به موقعيت افرادي كه طلاق گرفته‌اند، مي‌تواند در پرورش اين احساس دخيل باشند. بسيار اهميت دارد كه عوامل تاثيرگذار بر پشيماني خود را بشناسيد و بتوانيد در برابر آن واكنش منطقي و به دور از هيجان زدگي داشته باشيد. مشاور روانشناس در اين موقعيت‌ها ضروري و ياري رسان خواهد بود. براي كسب اطلاع در زمينه مشاوره طلاق كليك كنيد.

منبع: پشيماني بعد از طلاق

پشيماني بعد از طلاق

پشيماني بعد از طلاق توافقي بيشتر اتفاق مي‌افتد. شايد به اين خاطر كه پروسه جدايي با كمترين تنش و بيشترين سرعت پيش مي‌رود. اما احساسات شما بعد از طلاق پايدار نيست. و اگر احساس پشيماني داريد. قبل از هر اقدامي با مشاور خود صحبت كنيد. در پي مراحل شكست‌عشقي ما آدم‌ها احساساتي مشابه پشيماني از طلاق را تجربه مي‌كنيم. تصميم گيري بر اساس هيجانات زود گذر به شما بيشتر آسيب خواهد زد. اما گاهي هم زن و مرد بعد از جدايي، متوجه اشتباهات شان مي‌شوند. متخصص با بررسي نشانه ها و علت پشيماني، به زوج كمك مي‌كند.

نشانه هاي پشيماني بعد از طلاق

زنان و مردان بعد از طلاق به دنبال راهي براي پي‌بردن به وضعيت همسر سابق‌شان هستند. در واقع اين افراد خودشان از طلاق پشيمان شده‌اند. اگر نشانه هاي زير را در خود يا همسر سابق تان ديديد. حتما براي مشاوره طلاق اقدام نماييد.

1- خود را بابت شكست و ناتواني در بازسازي رابطه مقصر مي دانيد.

2- فكرمي‌كنيد كه بايد بيشتر براي حفظ خانواده‌تان تلاش مي‌كرديد.

3- به روش هاي مختلف احوال همسر سابق تان را جويا مي‌شويد.

4- براي همسر تان دلتنگ هستيد.

5- خاطرات و روزهاي خوش گذشته را مرور مي‌كنيد.

6- از طلاق تان احساس خوبي نداريد.

7- هيچ كس براي تان به اندازه همسرتان جذابيت ندارد.

8- به دنبال راهي براي برگشتن به زندگي تان هستيد.

9- منتظر تماس يا پيامي از همسر سابق تان هستيد.

10- تحمل‌شنيدن بدي هاي همسر سابق تان را از كسي نداريد.

علت پشيماني زنان و مردان بعد از طلاق

پشيماني بعد از طلاق مي‌تواند احساسات منفي بسيار زيادي را در انسان به جريان بيندازد. افرادي كه پس از جدايي احساس پشيماني مي‌كنند، ممكن است همواره با خود بگويند “اي كاش كمي بيشتر براي زندگيم مي‌جنگيدم” يا ” اي كاش مي‌توانستم به عقب برگردم”.

اينگونه زيستن‌در گذشته منجر به احساس گناه، غم و اندوه فراوان شده. و مي‌تواندبه اقدامات هيجاني و نادرست منجر شود. براي اينكه بدانيد در اين موقعيت چه كاري بايد انجام دهيد، لازم است ابتدا در مورد علل بروز پشيماني در خود آگاهي پيدا كنيد. از جمله مهم‌ترين عللي كه در اين زمينه وجود دارند مي‌توان به موارد زير اشاره كرد:

1- طلاق گرفتن در اوج بحران

روانشناسان بر اين باورند كه وقتي در زندگي مشترك بحران شديدي نظير بروز خيانت اتفاق مي‌افتد. قبل از طلاق زن و شوهر بايد توانايي كنترل احساسات خود را پيدا كنند. سپس براي ادامه يا جدايي تصميم بگيرند. چرا كه در زمان تسلط هيجانات منفي قدرت تصميم گيري انسان تا حد زيادي مختل شده و احتمال انجام رفتارهايي كه بعدا به پشيماني مي‌انجامند بيشتر خواهد بود. در نتيجه لازم است زوجين با وجود همه درد و رنج‌ها اندكي به خودشان فرصت دهند تا بتوانند موقعيت خود را بيشتر ارزيابي كرده و از تصميم‌گيري هيجاني بپرهيزند. تجربيات باليني نشان مي‌دهد زوجيني كه در اوج بحران با احساسات شديد خشم و نفرت از يكديگر جدا مي‌شوند بيش از سايرين پس از فروكش هيجانات اوليه، پشيماني بعد از طلاق را تجربه مي‌كنند.

2- فشارهاي اجتماعي

فشارهاي اجتماعي يكي ديگر از عواملي است كه باعث مي‌شود افراد احساس كنند پس از طلاق از پا در آمده‌اند و اي كاش مي‌توانستند به زندگي سابق خود برگردند. اين موضوع به خصوص براي زنان بيشتر صدق مي‌كند. مواجه شدن با طرد اجتماعي و نگاه‌هاي منفي به خصوص در فرهنگ‌هاي كوچك‌تر فشار بسياري به زنان وارد مي‌كند و مي‌تواند منجر به احساس پشيماني مفرط شود.

3- پشيماني بعد از طلاق | نگراني در مورد آينده فرزندان

مسلم است كه فرزندان در مسير رشد خود به هردوي والدين نياز دارند. زندگي كردن بدون مادر ممكن است به مشكلاتي در دلبستگي بيانجامد و زندگي بدون پدر مي‌تواند نوعي عدم امنيت يا فقدان حمايت اجتماعي را به همراه بياورد. در اين وضعيت فشارها روي والدي كه حضانت فرزندان را به عهده دارد تا حد بسياري زياد خواهد بود. اين وضعيت باعث مي‌شود در مورد اينكه وظايفتان را به خوبي انجام مي‌دهيد يا نه احساس گناه كنيد و درباره آينده فرزندتان نگران باشيد. مسئول دانستن خود در مورد سرنوشت فرزندان مي‌تواند به احساس پشيماني در مورد طلاق منجر شود و فكر بازگشت مجدد به زندگي مشترك را به جريان بياندازد.

4- نااميدي در مورد آينده

برخي افراد بعد از طلاق گرفتن احساس مي‌كنند در زندگي شكست خورده‌اند و ديگر هرگز نمي‌توانند يك زندگي مشترك موفق را آغاز نمايند. اين موضوع نااميدي بسياري را به همراه مي‌آورد و مي‌تواند زمينه ساز مشكلات روانشناختي خاصي نظير افسردگي و اضطراب شود. در اين شرايط مسلما تنها هيجانات منفي در ذهن شما جريان خواهند داشت و همين باعث مي‌شود كه توانايي پيدا كردن راه حل‌هاي مناسب را از دست بدهيد. از همين رو احساس پشيماني در مورد طلاق بيش از هر چيز ديگري تجربه خواهد شد. براي مقابله با افسردگي بعد از طلاق كليك كنيد.

5- پشيماني بعد از طلاق | دلتنگي براي همسر سابق

شايد وقتي در حال طي كردن مراحل طلاق هستيد چندان به اين مسئله فكر نكنيد كه ممكن است روزي دوباره دلتان براي فردي كه روزي همسرتان بوده تنگ شود. با اين حال احساس دلتنگي بعد از طلاق يكي از تجربيات رايج ميان افراد است. اين دلتنگي مي‌تواند آنقدر شديد باشد كه باعث شود تصميمتان براي جدايي را زير سوال ببريد و آرزو كنيد اي كاش به گذشته بر مي‌گشتيد. براي آشنايي بيشتر با شرايط زندگي بعد از طلاق كليك كنيد.

توصيه هايي در مورد پشيماني بعد از طلاق

پس از اينكه علل احساس پشيماني را در خود شناسايي كرديد بايد بتوانيد واكنش‌هاي خود را تحت كنترل در آورده و بهترين رفتار را داشته باشيد. در ادامه به توصيه‌هايي در اين زمينه اشاره كرده‌ايم:

1- احساسات ناخوشايند هرگز پايدار نيستند

هيچ چيز در اين دنيا ثابت نمي‌ماند. همان طور كه شيرين‌ترين روزها با گذشت زمان مي‌گذرند، روزهاي تلخ و ناخوشايند نيز پايدار نمي‌مانند. اين طبيعي است كه بعد از طلاق با احساسات ناخوشايند دست و پنجه نرم كنيد. تجربه پشيماني بعد از طلاق نيز يكي از اين احساسات است. در نتيجه بايد به خود فرصت بدهيد تا اين احساسات عبور كرده و از نظر هيجاني به يك ثبات دروني دست يابيد. كمك گرفتن از يك روانشناس در اين مسير مي‌تواند تا حد زيادي به شما كمك كند تا ببينيد چقدر تحت تسلط منطق و چقدر تحت تاثير هيجاناتتان قرار داريد.

2- زندگي با پدر و مادر هميشه به نفع كودكان نيست

متخصصان بر اين باور هستند كه بچه‌هايي كه با پدر و مادر خود زندگي مي‌كنند اما دائما شاهد دعوا، درگيري و تنش ميان آن‌ها هستند نسبت به كودكاني كه والدينشان طلاق گرفته‌اند اما در شرايط آرامي بزرگ مي‌شوند، آسيب بيشتري مي‌بينند. در نتيجه لزوما برگشت به زندگي سابق نمي‌تواند خوشبختي فرزندانتان را تامين كند. اين امر تنها زماني اتفاق مي‌افتد كه قبل از تصميم‌گيري براي ازدواج مجدد با همسر قبلي خود تمام مشكلات گذشته را پشت سر بگذاريد.

3- پشيماني بعد از طلاق | دلتنگي دليل خوبي براي بازگشت به يك رابطه آسيب زا نيست

توجه داشته باشيد كه دلتنگي نيز يك احساس است و در نتيجه مي‌تواند امري گذرا باشد. هرگز بر اساس يك احساس گذرا نبايد يك تصميم مهم بگيريد. تلاش كنيد دلايل طلاق خود را مرور كرده و ببينيد آيا اين عوامل قابل حل هستند؟ اگر جواب شما مثبت است چه چيزهايي مانع از اين بوده‌اند كه در گذشته نتوانيد بر آن‌ها غلبه كنيد؟  بررسي اين موضوعات به شما كمك مي‌كند تا واقع‌بيني خود را بيشتر حفظ كرده و احساساتتان را بهتر مهار كنيد. براي آشنايي با شرايط لازم براي برگشت بعد از طلاق كليك كنيد.

4- براي سلامت روان خود ارزش قائل شويد

بايد توجه داشته باشيد كه طلاق مي‌تواند همانند يك سانحه مهم عمل كرده و سلامت روان شما را تهديد نمايد. درگيري با احساسات شديد و متعارض يكي از علائمي است كه نشان مي‌دهد شما در حال عبور از يك وضعيت روانشناختي دشوار هستيد و بايد براي پيشگيري از مشكلات روانشناختي و بهبود سلامت روان خود كاري انجام دهيد. شركت در جلسات روان درماني با يك روانشناس در كنار مطالعه كتاب‌هاي خودياري كه در زمينه طلاق نوشته شده‌اند، مي‌توانند در اين زمينه به شما كمك كنند.

5- بدون مشورت با منابع مطمئن و بدون فكر قبلي عمل نكنيد

ممكن است احساس پشيماني بعد از طلاق آن قدر شديد باشد كه فكر كنيد مجبور هستيد به زندگي سابق خود برگرديد. قبل از اينكه در اين باره اقدامي جدي انجام دهيد، بايد حتما با منابع مطمئن نظير روانشناسان متخصص در حيطه زوج و خانواده مشورت نماييد و اين تصميم را از جوانب مختلف بررسي نماييد. توجه داشته باشيد كه عمل كردن در لحظه مي‌تواند منجر به مشكلات مضاعفي شده و وضعيت دشواري را براي شما رقم بزنند. 

براي دريافت مشاوره در زمينه پشيماني بعد از طلاق مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد.

 

سوالات متداول

براي غلبه بر پشيماني بعد از طلاق بايد چه كار كنيم؟

پيش از هرچيز بايد ببينيد چه عواملي در ايجاد اين حس در شما تاثير دارند تا با پرداختن به آن‌ها بتوانيد بر احساس پشيماني خود نيز غلبه كنيد. كمك گرفتن از يك روانشناس در اين مسير مي‌تواند تا حد بسياري در مديريت احساساتان موثر باشد.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: پشيماني بعد از طلاق،
موضوع:
[ ۱۶ آذر ۱۴۰۱ ] [ ۰۳:۴۰:۰۸ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

فوبياي حيوانات يا زوفوبيا يكي از انواع بسيار رايج ترس‌هاي فوبيك است كه مي‌تواند مشكلات بسياري را در جريان زندگي ايجاد كند. اين ترس‌ها مي‌توانند با دلايل مختلفي ازجمله حوادث ناگواري كه در كودكي رخ‌داده ايجاد شوند و متأسفانه تا زماني كه براي درمان آن‌ها اقدام نكنيد، در شما باقي خواهند ماند و حتي به‌مرورزمان شدت پيدا خواهند كرد. فوبياي حيوانات مي‌تواند در ارتباط با هر حيواني اتفاق بيفتد؛ اما اكثريت افراد از حيواناتي مانند سوسك يا ساير حشرات كه به‌نوعي احساس انزجار را در فرد ايجاد مي‌كنند؛ مي‌ترسند. اگر فوبياي حيوانات را در خود يا هريك از اطرافيانتان احساس مي‌كنيد بهتر است پيش از جدي‌تر شدن اين بيماري براي درمان آن از يك روانشناس متخصص كمك بگيريد.

ترس و فوبياي حيوانات

فوبياها به‌طوركلي يكي از شايع‌ترين انواع اختلالات رواني هستند و در ميان آن‌ها فوبياي حيوانات از رايج‌ترين ترس‌هايي است كه مي‌تواند در هر دوره‌اي از زندگي ايجاد شود. معمولاً فوبياي حيوانات به سه دسته تقسيم مي‌شود:

  • ترس از حيوانات ترسناك مانند مار
  • ترس از حيوانات خانگي و اهلي مثل سگ يا گربه
  • ترس از حيوانات چندش‌آور كه بيشتر حشراتي مانند سوسك يا مارمولك را شامل مي‌شود

فوبياي حيوانات مي‌تواند در ارتباط با هر يك از انواع حيوانات ايجاد شود. اين ترس‌ها گاهي مربوط به يك دسته از حيوانات است؛ براي مثال شايد فرد به‌طوركلي از سوسك‌ها بترسد و گاهي نيز مشخصاتي كاملاً جزئي پيدا مي‌كند. براي مثال فرد صرفاً از سوسك‌هايي مي‌ترسد كه رنگ يا ظاهر خاصي داشته باشند. براي آگاهي بيشتر در زمينه اختلالات اضطرابي كليك كنيد.

انواع فوبياي حيوانات

كساني كه به دچار فوبي حيوانات هستند، ممكن است از يك يا چند حيوان اضطراب بگيرند؛ براي آشنايي با نشانه ها و درمان هر كدام از فوبي هاي زير بر روي آن كليك كنيد. براي آشنايي با ساير انواع فوبيا كليك كنيد.

ترس از ماهي

ترس از پرنده

ترس از مار

ترس از زنبور

ترس از موش

ترس از سگ

ترس از سوسك

ترس از گربه

ترس از عنكبوت

ترس از حشره

ترس از مارمولك

دلايل به وجود آمدن فوبياي حيوانات

حوادث ناگوار

بروز حوادث ناگوار را مي‌توان يكي از اصلي‌ترين دلايلي كه باعث ايجاد فوبي حيوانات يا هرگونه ديگري از ترس‌هاي فوبيك دانست. درگيري يا حمله حيوان، مشاهده صحنه مرگ يا آسيب ديدن يك حيوان و حتي مشاهده اين قبيل تصاوير در فيلم‌ها يا مطالعه مطالبي در اين زمينه نيز مي‌تواند باعث بروز فوبياي حيوانات در شود. پس در چنين شرايطي و به‌ويژه هنگام مواجه كودك با اين صحنه‌ها براي پيشگيري از بروز فوبيا با مشاور كودك مشورت نماييد.

يادگيري مشاهده‌اي

گاهي فوبي به خاطر ترس اطرافيان از حيوانات به وجود مي‌آيد. براي مثال نتايج يك پژوهش نشان مي‌دهد بچه ميمون‌ها صرفاً پس از مشاهده ترس مادرشان از مار، دچار اين ترس مي‌شوند. كودكان معمولاً براي يادگيري اين كه در ارتباط با هر موضوعي چگونه مي‌بايست رفتار كنند، بيش از هر چيز به رفتار والدين خود نگاه مي‌كنند و هنگامي‌كه پدر، مادر يا هر يك از اطرافيان نزديك آن‌ها دچار فوبي باشد، احتمال شكل‌گيري اين ترس در كودك نيز افزايش پيدا مي‌كند.

آمادگي‌هاي زيستي

به‌طوركلي بعضي‌هابه لحاظ ژنتيكي و زيستي آمادگي بيشتري براي درگيري با اضطراب و ابتلا به انواع بيماري‌هاي اضطرابي دارند. اين آمادگي‌هاي زيستي احتمال ابتلا به فوبي حيوانات يا هر نوع ديگري از بيماري‌هاي اضطرابي را در فرد بيشتر خواهد كرد.

پيامدهاي فوبياي حيوانات

بي‌توجهي به درمان فوبياي حيوانات مي‌تواند مشكلات بسياري را براي فرد و همين‌طور اطرافيان وي ايجاد نمايد. متأسفانه برخلاف تصور بسياري از افراد درگير با اين بيماري، فوبي‌ها به‌خودي‌خود برطرف نخواهند شد. اگرچه بسياري از افراد صرفاً با اجتناب از مواجهه با موضوع ترس‌شان خود را در معرض حملات اضطرابي و ترس‌ها قرار ندهند. و حتي در بسياري از مواقع احساس موفقيت در اين كار را دارند. اما بسته به ميزان شدت فوبياي حيوانات ، احتمال بروز پيامدهاي منفي افزايش مي‌يابد. كه ازجمله آن‌ها به مسائل زير اشاره مي‌كنيم.

محدود شدن فعاليت‌هاي فرد

بعضي از بيماران دچار فوبياي حيوانات به دليل تلاشي كه براي مواجه نشدن با موضوع ترس‌شان دارند، دايره ارتباطات و بسياري از فعاليت‌هاي خود را محدود مي‌كنند. براي مثال آن‌ها ممكن است يك قرار دوستانه در يك پارك را به دليل ترس از مواجهه با حيواني كه از آن مي‌ترسند، رد كنند. اين موضوع مشكلاتي را در روابط اجتماعي و همين‌طور امكان لذت‌بردن فرد از زندگي ايجاد نمايد.

تعميم يافتن ترس‌ها

در بسياري از مواقع ترس‌هاي فوبيك تعميم‌يافته و به‌تدريج اضطراب در مقابل هر آنچه كه مرتبط با موضوع ترس باشد، بروز مي‌يابد. اين ترس‌ها به‌تدريج با مشاهده فيلم و عكس يا حتي شنيدننام حيوان گسترش مي‌يابد. همچنين گاهي اوقات ترس به‌تمامي حيوانات يا حتي اشيايي كه شباهتي با موضوع ترس دارند نيز تعميم پيدا خواهد كرد.

فوبياي حيوانات | راه‌هاي درمان ترس از حيوانات

به خاطر داشته باشيد كه تشخيص و درمان ترس‌هاي فوبيك صرفاً بر عهده روانشناس خواهد بود. اگر نشانه‌هاي اين بيماري را در خود يا هر يك از اطرافيان‎‌تان مي‌بينيد پيش از اينكه براي اين نشانه‌ها تشخيص قطعي صادر كنيد بهتر است از يك روانشناس كمك بگيريد. درصورتي‌كه متخصص تشخيص فوبياي حيوانات را دهد، با توجه به شرايط موجود، سابقه بيماري و همين‌طور شدت اختلال از روش‌هاي مختلفي براي درمان استفاده مي‌كند كه ازجمله آن‌ها مي‌توان به موارد زير اشاره كرد. براي دريافت درمان فوبيا كليك كنيد.

حساسيت‌زدايي منظم

در اين روش بيمار با كمك درمانگر فهرستي از موقعيت‌هايي كه باعث ترس مراجع مي‌شوند، تنظيم خواهد كرد و اين فهرست را بر اساس ميزان ترسي كه در وي ايجاد مي‌كند از كمترين ترس به بيشترين ترس طبقه‌بندي مي‌كنند. براي مثال در بيماري كه دچار فوبياي مار است، شنيدن نام مار كمترين ميزان اضطراب و تماس مستقيم با مار بيشترين اضطراب را ايجاد نمايد. سپس درمانگر از طريق آموزش تكنيك‌هاي آرام‌سازي راهكارهايي را براي مبارزه با اضطراب به فرد آموزش مي‌دهد.

پس‌ازاينكه بيمار استفاده از تكنيك‌هاي آرام‌سازي را ياد گرفت؛ موقعيت‌هايي كه در فهرست مشخص‌شده‌اند از كمترين ميزان اضطراب به وي ارائه مي‌شود و او به مرور با استفاده از راهكارهايي كه ياد گرفته ترس خود را كنترل مي‌كند. پس از موفقيت بيمار در هر مرحله، مورد بعدي فهرست به وي ارائه خواهد شد.

غرقه سازي درماني سريع براي فوبياي حيوانات

در غرقه سازي برخلاف حساسيت‌زدايي منظم درمانجو به‌يك‌باره با موضوع ترس خود مواجه مي‌شود. واجازه فرار از موقعيت به وي داده نمي‌شود. اين شرايط باعث خواهد شد تا وي پس از مدتي متوجه اين موضوع شود كه آنچه از آن مي‌ترسيده چندان هم خطرناك نيست.

واقعيت مجازي

در شرايطي كه ايجاد مواجهه‌هاي حضوري و واقعي امكان‌پذير نباشد، روانشناسان از واقعيت مجازي استفاده مي‌كنند. و با استفاده از اين تكنولوژي درمانجو را در شرايطي قرار مي‌دهند. كه احساس كند با موضوع ترس خود مواجه شده است. طبق نتايج تحقيقات استفاده از واقعيت مجازي در درمان فوبياي حيوانات به‌اندازه مواجهه‌هاي حضوري و واقعي اثرگذار خواهد بود.

يادگيري مشاهده‌اي

يادگيري مشاهده‌اي يكي ديگر از روش‌هايي است كه در درمان فوبياي حيوانات مورداستفاده قرار مي‌گيرد. در اين شرايط فردي كه به لحاظ توانايي و شرايط تقريبا با بيمار يكسان باشد. با موضوع ترس وي مواجه شده و از اين طريق بيمار متوجه خواهد شد كه ترس‌هايش چندان هم واقعي نيستند. به ميزاني كه همانندي ميان الگو و بيمار بيشتر باشد احتمال درمان و تمايل براي مواجهه مستقيم نيز افزايش پيدا خواهد كرد.

ميزان اثر داروها براي درمان فوبياي حيوانات

هيچ داروي خاصي براي درمان فوبياي حيوانات وجود ندارد. بااين‌حال در برخي شرايط كه مراجع مجبور به مواجهه با موضوع ترس هست، استفاده از داروهاي ضد اضطراب مي‌تواند تا حدودي نشانه‌هاي فوبياي حيوانات را در وي كاهش دهد. بااين‌حال آثار دارو موقت بوده و داروها هرگز نمي‌توانند ترس را درمان كنند. علاوه بر اين روانشناسان معتقدند شرط اثربخشي درمان‌هايي مانند حساسيت‌زدايي منظم يا غرقه سازي اين است كه فرد ميزاني از اضطراب را تجربه كرده تا بتواند آن را مديريت كند. به همين خاطر معمولاً در درمان فوبيا از داروهاي ضد اضطراب استفاده نمي‌شود. براي شناخت بيشتر در زمينه داروهاي ضد اضطراب كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه فوبياي حيوانات مي‌توانيد در ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 

 

 

سؤالات متداول

بهترين درمان براي فوبياي حيوانات چيست؟

بهترين شيوه درمان با توجه به شدت بيماري، شرايط محيطي و ساير عوامل براي هر فرد متفاوت خواهد بود. بااين‌حال بهترين شيوه‌هاي درماني براي فوبي حيوانات روش‌هاي حساسيت‌زدايي منظم يا غرقه سازي هستند.

فوبياي حيوانات چه نشانه‌هايي دارد؟

بيماران درگير با اين فوبيا از يك حيوان به‌شدت مي‌ترسند. اين ترس‌ها با واقعيت بيروني هيچ تناسبي ندارد و فرد نيز از غيرمنطقي بودن آن‌ها آگاه است اما توانايي كنترل خود را ندارد. ترس‌هاي فوبيك علاوه بر مشاهده با موضوع ترس، در صورت شنيدن نام حيوان يا مشاهده تصوير وي نيز بروز پيدا مي‌كنند.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۶ آذر ۱۴۰۱ ] [ ۰۳:۳۴:۳۱ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

زبان بدن نوعي ارتباط است كه در آن از رفتارهاي فيزيكي برخلاف كلمات، براي بيان يا انتقال اطلاعات استفاده مي‌شود. چنين رفتاري شامل حالات صورت، وضعيت بدن، حركت چشم، لمس و استفاده از فضا است. اگرچه زبان بدن بخش مهمي از ارتباطات است. اما بيشتر آن بدون آگاهي و ناخودآگاه اتفاق مي‌افتد. زبان بدن، بخش بزرگي از ارتباطات ما را تشكيل مي‌دهد. طبق تحقيقات 40 تا 60 درصد ارتباطات، غيركلامي هستند. براي بسياري از افراد، زبان بدن مهم‌ترين جنبه ارتباط تلقي مي‌شود، زيرا سيگنال‌هايي را با احساس واقعي آن‌ها ارسال مي‌كند. براي بهبود مهارت‌هاي زبان‌بدن از خدمات مشاوره فردي استفاده نماييد.

منبع: زبان بدن | چند نمونه از تكنيك هاي زبان بدن

زبان بدن چيست

زبان بدن، علم سيگنال هاي غيركلامي مانند ژست ها، حالات چهره، و نگاه چشمي است كه احساسات و مقاصد شخص را با ديگران ارتباط مي‌دهد. در مجموع، 11 نوع زبان بدن وجود دارد كه ما از آن‌ها براي بررقراري ارتباط استفاده مي‌كنيم. به طور كلي، زبان‌بدن توسط ضمير ناخودآگاه ما كنترل مي‌شود و هميشه مطابق با آنچه مي‌گوييم نيست. براي آنكه مطمئن شويد كه افكار و نظرات خود را آن طور كه مي‌خواهيد منتقل مي‌كنيد، زبان بدن‌تان را تمرين كنيد. اين گونه حركات شما با كلمات‌تان مطابقت خواهد داشت. زبان بدن را مي‌توان به دو دسته اصلي تقسيم كرد: زبان‌بدن مثبت يا باز. و زبان‌بدن منفي يا بسته. در ادامه، نمونه‌هايي از رايج ترين زبان بدن باز و بسته را شرح داده ايم.

براي ارتقاي مهارت هاي ارتباطي تان كليك كنيد.

زبان بدن باز

زبان‌بدن باز يا گشوده، يكي از بهترين حالت‌هاي بدن براي ايجاد ارتباط مناسب و يا سخنراني است. در ادامه چند نمونه از زبان بدن باز را همراه با مثال آورده ايم.

ـ جداكردن پاها از يكديگر (وقتي كسي حرف مي‌زند كمي به سمت او متمايل شويد تا اشتياق خود را نشان دهيد. اين حالت از زبان بدن اعتماد به نفس و راحتي را القا مي‌كند)

ـ دست‌دادن قاطعانه (دست دادن قاطعانه باعث مي‌شود آرام، مسلط و پرانرژي به نظر برسيد. همينطور نشان دهنده اعتماد به نفس بالا نيز مي‌باشد)

ـ حركات دست (حركات دست زماني به عنوان زبان‌بدن باز تلقي مي‌شود كه از فاصله گرفته و معمولا به صورت موازي است. در اين حالت بايد كف دست‌ها مشخص باشد. پيام اين نوع زبان‌بدن، اشتياق شما براي ادامه صحبت و ارتباط برقرار كردن است.)

زبان بدن بسته

در زبان‌بدن بسته گويي بين خود و شخص مقابل سدي ايجاد كرده‌ايم. و چندان مايل به برقراري ارتباط نيستيم. بنابراين اين روش در تضاد با برقراري ارتباط است.

  • پنهان كردن تنه بدن (پنهان كردن بدن با دستان يا قوز كردن، قفل كردن پاها نشان دهنده عدم تمايل به دوستي، اضطراب يا خصومت است)
  • بازوهاي ضربدري (در هم كردن دستان به معناي پنهان كردن راز، خجالتي بودن و حالت تدافعي دارد)
  • دست به سينه بودن. ( گاهي دست به سينه‌بودن افراد، نشان دهنده بسته بودن و نداشتن تمايل به برقراري ارتباط است)
  • عدم برقراري ارتباط چشمي ( اين نشانه مي تواند گوياي اين باشد كه فرد نمي خواهد با شما در ارتباط باشد يا اينكه خجالتي است)

تكنيك هاي زبان بدن

ظاهر و صداي شما همگي جزو زبان بدن مي‌شوند. ظاهرتان در مورد شخصيت و درك‌تان از مطلب تأثير زيادي خواهند داشت. اگر مي‌خواهيد تكنيك هاي قدرتمند زبان بدن را تمرين كنيد و بياموزيد، تا انتهاي اين مقاله همرا ما باشيد. در ادامه مهم‌ترين تكنيك‌هاي زبان بدن را شرح داده‌ايم. اما با دريافت خدمات مشاوره در كوتاه‌ترين زمان به موفقيت خواهيد رسيد.

1- حركت و ژست هاي موثر براي سخنراني

وقتي صحبت از زبان بدن به ميان مي آيد، بايد از خود بپرسيد؛

” چگونه مي‌توانم از حركات و ژست ها استفاده كنم تا در ارائه خود موثر باشم؟”

شما بايد در يك موقعيت خنثي با دست‌ها در كنار خود شروع كنيد. ممكن است در ابتدا احساس ناخوشايندي داشته باشيد، اما از نظر تماشاگران خوب به نظر مي‌رسد. سعي كنيد در زمان برقراي ارتباط با افراد ديگر، به هيچ عنوان ژست افراد عصبي و خسته را به خود نگيريد. لمس صورت، لرزش دست و… همگي از عواملي هستند كه استرس، عصبانيت و ميزان ناراحتي شما را نشان مي‌دهد.

2- حالات صورت خود را با سخنان‌تان هم سو كنيد

حالات صورت، بخش مهمي از زبان بدن است. حركات لب ها، چشم ها، گونه ها و… هركدام معني و تعبير خاص خود را دارند. اگر براي‌تان سخت است، با آينه كار كنيد. اين گونه بين گفته‌ها و منظور اصلي‌تان پيوند ايجاد مي‌كنيد. صحبت‌هايتان را به طور معمول تمرين كنيد. و به چهره خود اجازه دهيد تا تمام ارتباطات را انجام دهد.

3- صداي خود را بهبود ببخشيد

صداي شما به صورت فيزيكي توليد مي‌شود. بنابراين به وضوح، يكي از اجزاي زبان بدن موثر است. درواقع، جدا از مغزتان، صداي شما انعطاف پذيرترين ابزار ارتباطي محسوب مي‌شود. با اين اوضاع بايد ياد بگيريد كه چگونه از صداي خود براي تأثيرگذاري بر ديگران استفاده كنيد. شركت در دوره هاي صدا و ديكشنري خوب است. دوره هاي مرتبط با فن سخنراني نيز موثر مي‌باشد.

4- به ارتباطات كلامي ديگران واكنش نشان دهيد

زبان‌بدن مخاطب شما چه مثبت باشد چه منفي، نسبت به آن‌ها واكنش نشان دهيد. براي مثال، اگر زبان بدن آن‌ها احساس منفي به شما القا كرد، مي‌توانيد واكنش غير حمايتي داشته باشيد و بالعكس.

5- لباس مناسب بپوشيد

شيوه پوشش شما يكي ديگر از راه هاي مهم براي ايجاد ارتباط غيركلامي است. نحوه لباس پوشيدن‌تان بسياري از خصلت‌هاي شما را نشان مي‌دهد. همينطور افراد از روي ظاهر، ميزان فرهنگ و تحصيلات و…، بسياري از خصوصيات شما را قضاوت خواهند كرد. بنابراين در انتخاب لباس هاي خود دقت كنيد.

6- ارتباط چشمي برقرار كنيد

سرخود را بالا نگه داريد. و به چشمان شخصي طرف مقابل نگاه كنيد. نيازي نيست تمام مدت به آن‌ها خيره شويد. به ياد داشته باشيد كه هر از گاهي پلك بزنيد و به اطراف نگاه كنيد. ارتباط چشمي خوب به ديگران اين امكان را مي‌دهد كه علاقه شما به گفتگو با آن‌ها را درك كنند.

چرا يادگيري تكنيك هاي زبان بدن مهم است

زبان‌بدنتان نحوه گوش‌دادن، نگاه‌كردن، حركات و واكنش‌هاي شما به فرد يا افرادي كه با ديگران را نشان مي دهد. كه آيا اين مكالمه برايتان مهم است؟ يا در آن لحظه چه احساسي داريد؟ آيا راست مي‌گوييد؟ يا نه؟ و چقدر خوب گوش مي دهيد.

هنگامي كه سيگنال‌هاي غيركلامي با كلمات شما مطابقت دارند، اعتماد در ارتباط افزايش مي‌يابد. در غير اين صورت تنش، سردرگمي و بي اعتمادي ايجاد مي‌شود.

براي دريافت مشاوره در زمينه ارتباطات تان در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۶ آذر ۱۴۰۱ ] [ ۰۳:۲۹:۵۴ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

پرخاشگري نوجوانان يكي از مشكلات رايجي است كه والدين در دوران بلوغ فرزندشان با آن مواجه مي‌شوند. تغييرات فيزيولوژيكي و تغيير نيازهاي روانشناختي از جمله دلايلي هستند كه به تحريك پذيري و افزايش پرخاشگري نوجوانان مي‌انجامند. با اين حال اين مسئله قابل حل است. شما به كمك راهكارهاي تربيتي مختلف مي‌توانيد پرخاشگري فرزندتان را در اين سنين مديريت كنيد و به او فرصت دهيد تا به شيوه‌اي سالم چالش‌هاي دوران بلوغ خود را پشت سر بگذارد. كمك گرفتن از روانشناسان خانواده و متخصصين كودك و نوجوان از جمله اين راهكارهاست. ما در ادامه از منظر روانشناسي به توصيه‌هايي در اين باره اشاره كرده‌ايم. براي دريافت مشاوره نوجوان كليك كنيد..

علل پرخاشگري نوجوانان

هر پدر و مادري مي‌خواهد بداند كه چرا فرزندش در دوران نوجواني به يك باره تغيير كرده و رفتارهاي پرخاشگرانه زيادي از خود نشان مي‌دهد. در ادامه 5 علل رايج را ذكر كرده‌ايم، با اين حال براي بررسي هر رابطه‌اي نياز به صرف وقت و انرژي هست. براي كسب اطلاعات بيشتر توصيه مي كنيم مقاله روانشناسي نوجوان را مطالعه نماييد.

1- تغييرات فيزيولوژيك

رسيدن به سن بلوغ جسماني يكي از مهم‎‌ترين رويدادهايي است كه در دوران نوجواني اتفاق مي‌افتد. پس بايد بدانيد تغييرات جسماني مرتبط با بلوغ مي‌تواند بر خلق و خوي فرزندتان تاثير گذاشته و حتي باعث پرخاشگر شدن او نيز بشود. براي مثال افزايش هورمون تستوسترون در پسران از جمله رايج‌ترين دلايلي است كه باعث مي‌شود آن‌ها نسبت به قبل خشن‌تر شوند. همچنين نوسانات هورمون‍هاي جنسي در دختران با افزايش تحريك پذيري رواني مي‌تواند به رفتارهاي پرخاشگرانه يا بروز خلق افسرده بيانجامد. توصيه مي كنيم مقاله علائم بلوغ دختر و بلوغ پسر را مطالعه نماييد.

2- فشارهاي مرتبط با گروه هاي دوستان

يكي از مهم‌ترين دغدغه افراد در سنين نوجواني پذيرفته شدن در گروه‌هاي دوستي است. افرادي كه در اين زمينه با مشكل مواجه مي‌شوند و دوستان‌شان به دلايل مختلف آن‌ها را طرد مي‌كنند تا حد زيادي تحت فشار قرار گرفته و در نتيجه رفتارهايي نظير پرخاشگري را از خود نشان مي‌دهند. توصيه مي كنيم مقاله انتخاب دوست در نوجوان را مطالعه نماييد.

3- كمبود اعتماد به نفس

برخورداري از اعتماد به نفس كافي يكي از ملاك‌هاي بسيار تاثيرگذاري است كه باعث مي‌شود افراد با سلامت بيشتر و چالش كمتر از دوران نوجواني عبور نمايند. مشاهدات باليني نشان مي‌دهد اكثر افرادي كه اعتماد به نفس كمي دارند در دوران نوجواني با بروز رفتارهاي پرخاشگرانه تلاش مي كنند بر اين مشكل خود سرپوش بگذارند و آن را از ديگران مخفي نگه دارند.

4- تجربه هرگونه سوء استفاده

تجربه هرگونه سوء استفاده جسمي، جنسي و رواني در دوران كودكي يا در همان سنين نوجواني منجر به  بروز تغيير رفتاري شديد و ابراز پرخاشگري مفرط در فرزندان مي‌شود. چرا كه آن‌ها اغلب در بيان مشكلات خود ناتوان‌اند و به خاطر بروز اين سوء استفاده‌ها احساس شرم مي‌كنند. در نتيجه بسيار اهميت دارد كه در مورد تغييرات رفتاري ناگهاني در فرزندتان هشيار باشيد و در صورت مشاهده آن‌ها از يك روانشناس متخصص در حيطه كودك و نوجوان كمك بگيريد. براي آشنايي با روانشناسي نوجوان كليك كنيد.

5- تجربه رويدادهاي آسيب زا از علت هاي پرخاشگري نوجوانان

تجربه رويدادهاي آسيب زا و استرس‌هاي مفرط نظير از دست دادن عزيزان، مواجهه با زورگويي همسالان در محيطهايي نظير مدرسه و طلاق والدين از جمله عواملي هستند كه اغلب فشار زيادي را به نوجوانان وارد كرده و منجر به بروز رفتارهاي پرخاشگرانه مي‌شوند.

راهكارهايي براي مديريت پرخاشگري در نوجوانان

پرخاشگري در نوجوانان مسئله‌اي قابل كنترل است. به شرطي كه به عنوان والدين به موقع به آن توجه كرده و اقدامات مناسبي را در برخورد با آن نشان دهيد. ما در ادامه به چند راهكار موثر در اين زمينه اشاره كرده‌ايم. در صورتي كه نيازي به مديريت اين رفتار نمي‌بينيد حتما مقاله بزهكاري نوجوانان را بخوانيد.

1- از جلسات مشاوره فردي كمك بگيريد.

اگر فرزندتان در دوران نوجواني تا حد زيادي پرخاشگر شده است. اين مسئله بر جنبه‌هاي مختلف زندگي او تاثير مي‌گذارد. در اين شرايط به يك روانشناس متخصص در حيطه كودك و نوجوان مراجعه كنيد. تا از جلسات مشاوره فردي كمك بگيريد. در جلسات مشاوره فردي نوجوان به تنهايي در اتاق درمانگر حضور مي‌يابد و روانشناس تلاش مي‌كند با كشف علل پرخاشگري به او كمك نمايد تا اصلاح رفتاري نيز صورت بگيرد.

2- از جلسات مشاوره خانواده درماني براي پرخاشگري نوجوانان كمك بگيريد.

جلسات مشاوره خانواده و نوجوان يكي ديگر از گزينه‌هاي بسيار موثر در حل پرخاشگري نوجوانان است. به يك روانشناس متخصص در حيطه خانواده درماني مراجعه كنيد. تا به شما در حل مشكلاتتان كمك كند. خانواده درمانگران پرخاشگري نوجوان را در بافت روابط خانوادگي بررسي مي‌كنند. از همين رو از والدين نيز مي‌خواهند كه در جلسات حضور داشته باشند. آن‌ها علاوه بر اصلاح رفتارهاي پرخاشگرانه فرزند الگوهاي رفتاري غلط پدر و مادرها را نيز شناسايي كرده و تلاش مي‌كنند با بازخورد دهي به تغيير سبك تربيتي والدين نيز كمك كنند. براي آشنايي با انواع سبك فرزندپروري كليك كنيد.

3- از درمان هاي دارويي كمك بگيريد.

در اكثر موارد پرخاشگري در دوران نوجواني به چالش‌هاي مرتبط با اين دوران بر مي‌گردد و با دريافت درمان‌هاي روانشناختي بهبود مي‌يابد. با اين حال در برخي موارد اين مشكل مي‌تواند ناشي از يك اختلال عصب شناختي نظير صرع يا يك اختلال روان پزشكي نظير افسردگي اساسي باشد. در اين شرايط روانشناس شما را به يك پزشك ارجاع خواهد داد تا براي درمان اختلال رفتاري فرزندتان از درمان‌هاي دارويي نيز كمك بگيريد.

4- وضع قوانين مشخص در خانه

پرخاشگري در بسياري از موارد از سوءتفاهم‌ها و تعارض‌هاي ميان والدين و نوجوان نشات مي‌گيرد. براي مديريت اين شرايط لازم است قوانين مشخصي در خانه وضع كرده و در مورد چرايي آن‌ها با فرزندتان گفتگو كنيد. در همين راستا تلاش نماييد تا با زور و استبداد نوجوان را به انجام كاري مجبور نكنيد بلكه اجازه دهيد تا او در مورد حرف‌هاي شما بيانديشد و با رضايت از گفته‌هايتان پيروي كند.

براي دريافت مشاوره در زمينه نوجوانان مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد.

 

 

سوالات متداول درباره پرخاشگري نوجوانان

آيا براي درمان پرخاشگري مفرط در دوران نوجواني متخصصين داروي خاصي نيز تجويز مي كنند؟

در اكثر موارد خير، چرا كه پرخاشگري در دوران نوجواني اغلب به شرايط خاص مرتبط با دوران بلوغ بر مي گردد و با دريافت درمان هاي روان شناختي بهبود مي يابد. در صورت وجود مشكل عصب شناختي يا روان پزشكي خاص درمانگر در مورد استفاده از داروها شما را راهنمايي خواهد كرد.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۵ آذر ۱۴۰۱ ] [ ۰۳:۵۸:۰۸ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

مصرف همزمان الكل و كلونازپام، آلپرازولام چه پيامد هايي دارد ؟ مصرف مواد مخدر و الكل خود ذاتا ضررهاي جبران‌ناپذيري براي سلامت بدن انسان دارد؛ ولي در اين بين بعضي افراد هم هستند كه الكل و مواد مخدر را هم زمان با هم مصرف مي‌كنند؛ اين مسئله نگراني بيشتري دارد و حتي امكان ‌مرگ شخص وجود دارد. برخي داروهاي مسكن و آرام‌بخش هم مانند ماده مخدر عمل مي‌كنند و اعتياد آورند. آلپروزلام و كلونازپام از جمله آنهاست كه به ‌عنوان يك داروي مسكن قوي در درمان اضطراب شديد به كار مي‌رود. اگر آلپرازولام همراه با الكل مصرف شودف فعاليت اسيد گاما آمينوبوتريك را افزايش مي‌دهد. گاما آمينوبوتريك يك انتقال دهنده عصبي است كه عملكرد و فعاليت سيستم عصبي مركزي (مغز) را تحت تاثير قرار مي‌دهد و فعاليت‌هاي آن را كند مي‌كند. در نهايت اثر آرام بخشي به فرد مي‌دهد. اين مواد كه هر دو كاهنده فعاليت‌هاي سيستم عصبي‌اند، با هم موجب اوردوز شخص مي‌شوند كه تهديد جدي براي فرد است. براي دريافت مشاوره ترك اعتياد كلي كنيد.

منبع: مصرف همزمان الكل و كلونازپام، آلپرازولام

آلپرازولام و كلونازپام چيست

آلپرازولام، يك داروي ضد اضطراب است كه پزشك جهت آرامش بيمار تجويز مي‌كند و نام ديگر آن زاناكس است. اين دارو جز گروه دارويي بنزوديازپين مي‌باشد، و مانند داروي مسكن عمل مي‌كند. بنزوديازپين‌ها غالبا در درمان اضطراب، اختلال هراس و بعضي اوقات ترك الكل يا تشنج توصيه مي‌گردند. هدف آن كاهش فعاليت سيستم عصبي مركزي و آرام بخشي در بيمار است. الكل هم مثل اين داروها تاثير آرام‌بخشي دارد، براي همين توليد‌كنندگان آلپرازولام توصيه جدي دارند كه اين داروها هرگز با الكل مصرف نشود. براي كسب اطلاعات بيشتر در مورد آلپرازولام كليك كنيد.

كلونازپام روي برخي مواد شيميايي موجود در مغزاثر مي‌گذارد، كه غلظت نامتعادل دارند. به عنوان يك داروي ضد تشنج است و ضد صرع نيز كاربرد دارد. كلونازپام جهت درمان انواعي از اختلالات تشنجي (مانند صرع غايب يا سندرم لنوكس گاستات) و اختلال پانيك (مانند هراس از فضاي باز) در كودكان و بزرگسالان هم بكار مي رود. هرگز كلونازپام را با الكل مصف نكنيد. براي كسب اطلاعات بيشتر در مورد كلونازپام كليك كنيد.

خطرات استفاده همزمان كلونازپام، آلپرازولام و الكل

مراقب باشيد كه مصرف آلپرازولام، علائم اعتياد به الكل را تشديد مي‌كند و همچنين مصرف الكل هم علائم مصرف آلپرازولام را شدت مي‌بخشد. بنابراين اگر آلپرازولام و الكل همزمان مصرف شوند، تا جدا جدا، تاثيرشان چند برابر خواهد شد. در نتيجه فرد در معرض خطرات آرام‌بخشي بيش از حد، اتفاق خطرناك، مشكلات قلبي و تنفسي و حتي از دست دادن هوشياري قرار مي‌گيرد. تداخل آلپرازولام و الكل تهديدي بسيار جدي براي زندگي فرد است. اوردوز و مسموميت از خطرات شايع آن است.

اوردوز

مصرف بيش از حد اين دو با هم و در يك نوبت (استفاده از دوز كشنده) مشكلات جدي همچون تنگي نفس، لختگي خون و در نهايت نرسيدن اكسيژن كافي به اندام‌هاي حياتي مانند قلب و مغز مي‌شود. اگر هم  اكسيژن كافي به قلب و مغز نرسد موجب سكته فرد خواهد شد. نكته مهم اين است كه تمامي اين عوارضي كه گفتيم با مصرف همزمان و بيش از حد اين دو (آلپرازولام، كلونازپام با الكل) به وجود مي‌آيد، با سرعت خيلي بالا در بدن رخ مي‌دهند, تا جايي كه تلاش براي رساندن به اورژانس و كمك‌هاي اوليه بي‌ثمر است و اوردوز و مرگ فرد را به دنبال دارد. براي كسب اطلاعات بيشتر در مورد ترك الكل كليك كنيد.

مسموميت | مصرف همزمان الكل و كلونازپام، آلپرازولام

گاهي هم مصرف همزمان اين دو ماده با هم در بدن فرد مسموميت ايجاد مي‌كند. اگر با چنين مشكلي مواجه شديد، يادتان باشد هيچ گونه عمل خودسرانه‌اي انجام ندهيد. بهترين و مهمترين كار اين است كه، با اورژانس تماس بگيريد و از يك تيم پزشكي كمك بخواهيد.

علائم اوردوز با آلپروزلام يا كلونازپام و الكل

همان‌طور كه گفتيم اگر فردي حتي مقدار كمي از اين داروها را با الكل به طور دائم مصرف كند، مشكلاتي كه برايش به وجود مي‌آيند در نهايت او را به كام مرگ خواهد كشيد. اولين علائم آن بعد از مصرف، لخته شدن خون، نرسيدن اكسيژن به اعضاي حياتي بدن از جمله مغز و قلب و  سپس سكته است. آلپرازولام و كلوتازپام اگر طولاني مدت مصرف شوند، ترك كردن آنها بسيار سخت خواهد بود. شما بايد اين كار را حتما تحت نظر روانشناس و پزشك متخصص انجام دهيد. براي كسب اطلاعات بيشتر در مورد تست اعتياد به الكل كليك كنيد.

عوارض مصرف آلپرازولام و الكل

مصرف همزمان الكل و آلپرازولام يا كلونازپام، علائم مصرف آنها را تشديد مي‌كنند. عوارض آنها را مي‌توان به كوتاه مدت و بلند مدت تقسيم‌بندي نمود ولي دركل شامل موارد زير است.

كاهش تنفس، خواب آلودگي، لكنت زبان، اختلال در هماهنگي، حالت تهوع، از دست دادن حافظه، كج خلقي، اضطراب، هذيان، تشنج، كما، مرگ.

عوارض مصرف كوتاه مدت آلپرازولام و الكل

اگر اين داروها با الكل به مدت كمي با هم مصرف شود شايد علائم چندان خطرناك نباشد. در كوتاه مدت مشكلاتي در حافظه فرد ايجاد خواهد شد و در نتيجه توانايي او در يادگيري و به يادآوردن افراد و وقايع كاهش مي‌يابد، اين موارد اصلي‌ترين عارضه حاصل از مصرف كوتاه مدت آلپرازولام، كلونازپام و الكل مي‌باشد.

از ديگر عوارض مصرف كوتاه مدت اين دو ماده؛ بروز اختلال در سيستم گردش خون فرد (كاهش فشار خون و به تبع آن كاهش ضربان قلب)، بروز اختلال در سيستم تنفسي فرد (ايجاد تنگي نفس)، بروز اختلال در دستگاه گوارش (اسهال و استفراغ) و بروز مسموميت را مي‌توان نام برد. البته اگر به اين عوارض مصرف كوتاه‌مدت بي‌توجهي شود، موجب تشديد عوارض و خطر جدي خواهد شد.

عوارض مصرف بلند مدت آلپرازولام و الكل

گذشته از مشكلاتي كه در صورت مصرف كوتاه مدت ايجاد و تشديد مي‌شوند، فرد با استفاده طولاني مدت آنها با مشكلات جدي ديگري هم مواجه خواهد شد. عوارضي در عملكرد مغز (افزايش احتمال سكته مغزي، از دست دادن هوشياري و كاهش قدرت تمركز كردن، يادگيري و به ياد آوردن)، عملكرد قلب (بالا رفتن احتمال بروز بيماري‌هاي قلبي)، رفتارهاي فرد (پرخاشگري و بروز رفتارهاي خصمانه) به وجود خواهد آمد. علاوه بر اين در صورت استفاده طولاني مدت و همزمان آلپرارولام، كلونازپام با الكل، احتممال ابتلا به سرطان نيز افزايش چشمگيري خواهد داشت. بر اساس مطالعاتي كه  دانشمندان انجام دادند، خطر ايجاد سرطان گلو، دهان، پستان و كبد و نيز احتمال آسيب در عملكرد كبد (نارسايي كبد) به شدت افزايش مي‌يابد. عوارض ديگر عبارتند از؛ افسردگي و مشكلات ناشي از آن (كاهش ميل جنسي، احساس غم و ناراحتي زياد، احساس نارضايتي فرد از خود و در برخي موارد حاد خودكشي).

درمان و دريافت خدمات مشاوره‌اي

حتما با خواندن اين مقاله به مضرات مصرف همزمان آلپرازولام، كلونازپام و الكل پي برديد. اكنون اگر خود يا يكي از عزيزانتان اين كار را انجام مي‌دهد، بهتر است هر چه سريعتر تحت نظر روانپزشك در يك كمپ ترك اعتياد به درمان وابستگي خود اقدام كنيد. توجه كنيد كه اگر اين سوء مصرف الكل و استفاده از آلپرازولام را مدت زمان زيادي است كه انجام مي‌دهيد، حتما نسبت به مصرف آنها اعتياد پيدا كرده‌ايد و بهترين و تنها راه مقابله با آن ترك الكل و ترك آلپرازولام است. اگر دور از كلينيك و بطور غير اصولي و يكباره اقدام به ترك كنيد، علائم ترك را از درد و ناراحتي خفيف تا بيماري‌هاي خطرناك پزشكي همچون تشنج و كما تجربه خواهيد كرد. پس هرگز به تنهايي قصد ترك نكنيد. ترك اعتياد تحت نظر روانپزشك، بروز علائم ترك را كاهش مي‌دهد. براي كسب اطلاعات بيشتر در مورد ترك اعتياد كليك كنيد.

كلام آخر

داروهاي آرام‌بخش (كلونازپام و آلپرازولام) و الكل هر كدام به طور جداگانه عوارضي دارند. وقتي اين مواد با هم مصرف شوند عوارضشان دوچندان خواهد شد و خطر مرگ براي فرد وجود دارد. از اين رو نگراني‌هاي ناشي از اثرات بد مصرف آنها، موجب حركت افراد به سمت ترك اين مواد مي‌شود. مسير ترك بايد هوشمندانه و تحت نظر يك تيم درماني متخصص اين كار، طي شود. پس اكيدا توصيه مي‌كنيم از انجام هرگونه اقدام خودسرانه‌، پرهيز كنيد و از خدمات درماني و روانشناسي و روانپزشكي در يك كلينيك معتبر ترك اعتياد استفاده نماييد. براي دريافت مشاوره تلفني ترك اعتياد كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه ترك اعتياد مي‌توانيد در ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۲ آذر ۱۴۰۱ ] [ ۰۳:۱۶:۳۲ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

حتما شما هم توسط فيلم‌هاي سينمايي و يا برنامه‌هاي مستند تا حدي با اختلال احتكار يا انباشت گري آشنا هستيد. اما آيا مي‌دانستيد كه اين اختلال يكي از انواع اختلالات مرتبط با وسواس است. در واقع انباشت گري ريشه در اضطراب و استرس حل نشده‌اي دارد كه سال‌ها بيمار را همراهي مي‌كند. با وجود اينكه انباشت گري موجب به هم ريختگي محل زندگي آن‌ها مي‌شود، اما باز هم تمايل شديدي به نگه داشته وسايل به درد نخور دارند. هر كسي ممكن است از دور ريختن برخي وسايل اجتناب كند، اين موضوع در مورد افراد مبتلا به اختلال احتكار گستره وسيع‌تري دارد كه در ادامه درباره آن شرح داده‌ايم. براي دريافت مشاوره وسواس كليك كنيد.

منبع: اختلال احتكار يا انباشت گري | نشانه ها و راه درمان اختلال ذخيره سازي

تعريف علمي اختلال احتكار

اختلال احتكار ، انباشت گري يا ذخيره سازي يكي از انواع اختلالات مرتبط با وسواس است. افراد مبتلا، مشغوليت ذهني زيادي با اشياء پيرامون خود دارند. همين مسئله باعث مي‌شود كه فارغ از ارزش وسيله‌ها، نتوانند چيزي را دور بياندازند و در نتيجه وسايل گوناگوني را در اطراف خود نگهداري مي‌دارند. براي آشنايي با ساير اختلالات اضطرابي كليك كنيد.

نشانه هاي تشخيصي اختلال احتكار يا انباشت گري در DSM5

براي فرد هميشه دور ريختن سخت است. ارزش كالا هيچ اهميتي ندارد.

او حس مي‌كند كه روزي اين وسايل به درد مي‌خورد. با احتكار استرس ناشي از نبودن ملزومات را كاهش مي دهد.

آنقدر انباشت گري ادامه مي‌يابد تا جايي كه در خانه جايي خالي نخواهد بود.

اختلال عمده اي در عملكرد كاري، تحصيلي، زندگي روزمره و… فرد ايجاد مي‌شود

اين رفتارها را نتوان به دلايل پزشكي ويا مصرف مواد ارتباط داد.

هيچ كدام از ساير اختلالات dsm نمي‌توانند نشانه هاي اختلال احتكار را توجيه كنند.

علائم اختلال احتكار

خيلي از آدم‌ها شايد به خاطر خساست يا علاقه به جمع كردن كلكسيون از دور انداختن اشياء گوناگون امتناع كنند؛ اما آيا همه اين افراد به اختلال انباشت گري مبتلا هستند؟ پاسخ به اين سوال منفي است. تشخيص اختلال انباشت گري از جانب متخصصان تنها زماني مطرح مي‌شود كه علائم زير به عنوان ملاك تشخيصي در فرد مشاهده شود.

  1. بيمار فارغ از ارزشمندي اشياء مشكل زيادي در دور انداختن وسايل دارد. يعني حتي بي‌ارزش‌ترين اجسام را هم به اين فكر كه روزي به درد مي‌خورند، نگه مي‌دارد. (مثل روزنامه هاي سال هاي گذشته، در بطري نوشابه، جعبه هاي تلويزيوني كه سوخته….)
  2. – آنچه كه باعث مي‌شود بيمار نتواند اشياء را دور بياندازد، اعتقاد او مبني بر مورد استفاده قرار گرفتن‌شان در آينده است. همچنين مبتلايان به اختلال احتكار در صورت دور انداختن وسايل احساس ترس و اضطراب مي‌كنند از همين رو با نگهداري از آن‌ها در محيط پيرامون خود تلاش مي‌كنند از تجربه اضطراب اجتناب نمايند.
  3. – احتكار و انباشت وسايل مختلف در محيط زندگي باعث اختلال در عملكرد روزانه فرد در جنبه هاي مختلف زندگي مي شود.
  4. – رفتار انباشت گري در اثر مصرف دارو يا يك عارضه پزشكي نظير تومور مغزي حادث نشده است.
  5. – اين اختلال با علائم اختلال روانشناختي ديگري به طور بهتر توجيه نمي شود.

 

بيشتر بخوانيد : علائم وسواس فكري

 

سبب شناسي اختلال احتكار

متخصصان در پژوهش‌هاي خود در مورد وسواس و اختلالات مرتبط با آن تاكيد مي‌كنند كه علت مشخصي براي بروز اين مشكلات وجود ندارد. بلكه عوامل مختلفي در تعامل با يكديگر مي‌توانند در بروز طيف بيماري‌هاي‌وسواس نقش داشته باشند. عوامل وراثتي، وجود تفاوت‌هايي در ساختار مغز، وجود الگوهايي از رفتار احتكار در خانواده، تجربه شرايط بد اقتصادي و نگراني دائمي در مورد از دست دادن اموال؛ همگي از جمله عوامل موثر در بروز اين اختلال هستند.

ميزان شيوع اختلال انباشت گري

در مورد ميزان شيوع اختلال احتكار در جمعيت عمومي اطلاعات كشوري دقيقي در دسترس نيست. مطالعات تخمين مي‌زنند كه ميزان ابتلا به اين اختلال در ايالات متحده آمريكا بين 2 تا 6 درصد باشد. همچنين شواهد حاكي از آن است كه انباشت گري در هردو جنس تظاهر مي‌كند و طبق آمار شيوع آن در مردان بالاتر است.

بيشتر بخوانيد : علت وسواس فكري عملي 

درمان اختلال انباشت گري

براي درمان اختلال احتكار لازم است كه ابتدا به يك متخصص در حوزه سلامت روان نظير روانشناس يا روان پزشك مراجعه كنيد. درمانگر با انجام مصاحبه باليني يا استفاده از آزمون‌هاي روان شناختي ارزيابي دقيقي از وضعيت سلامت روان بيمار به دست خواهد آورد. در صورت مطرح شدن تشخيص اختلال احتكار درمانگر گزينه‌هاي درماني مختلفي را پيش روي خواهد داشت.

براي مثال در بسياري از موارد اين مشكل به كمك رواندرماني با رويكرد شناختي رفتاري درمان خواهد شد. در صورتي كه شدت اختلال احتكار بسيار زياد باشد يا مشكلات روانشناختي ديگري نيز وجود داشته باشد درمان با داروهاي ضداضطرابي و ضد افسردگي نيز مي‌تواند روند درمان را تسهيل كند. با اين حال توجه به اين مسئله بسيار حائز اهميت است كه هرگز از داروهاي روانپزشكي به طور سرخود استفاده نكنيد و حتما پيش از مصرف و همچنين قبل از قطع داروها با متخصص مشورت نماييد. براي شروع روي درمان وسواس كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه اختلال احتكار مي‌توانيد در ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 

 

 

سوالات متداول

آيا افراد مسن بيشتر از جوانان به اختلال احتكار مبتلا مي شوند؟

بله مطالعات همه گير شناسي نشان مي‌دهند بزرگسالان مسن كه در دامنه سني بين 55 تا 94 سال قرار دارند در مقايسه با بزرگسالان جوان‌تر يعني افراد 34 تا 44 ساله 3 برابر بيشتر به اختلال احتكار مبتلا مي‌شوند.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۲ آذر ۱۴۰۱ ] [ ۰۳:۱۲:۲۳ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

ترس از ماهي يا (Ichthyophobia)، در واقع به ترس غير منطقي، شديد و مداوم از هر نوع ماهي گفته مي‌شود كه پاسخ اضطرابي فوري ايجاد مي‌كند. همچنين ماهي هراسي يكي از انواع اختلالات فوبياي خاص است كه در دسته اختلالات اضطرابي قرار مي‌گيرد. عوامل مختلفي مانند تجربه ناگوار، شنا كردن در دريا و مواجهه با ماهي‌ها و حتي قوه تخيل مي‌تواند در ايجاد اين اختلال نقش داشته باشد. خوشبختانه فوبيا و مخصوصا ترس از ماهي درمان پذير بوده و از روش‌هاي گوناگوني براي بهبود افراد مي‌توان بهره برد. در ادامه به علل، علائم و بهترين راهكارهاي درمان ماهي هراسي خواهيم پرداخت. براي آشنايي با ساير انواع فوبياي حيوانات كليك كنيد.

 منبع: ترس از ماهي | علائم ، علل و درمان استرس ماهي

ترس از ماهي

ترس از ماهي نوعي اختلال فوبياي خاص است كه به ترس غيرطبيعي و شديد از ماهي زنده يا مرده و يا ترس از خوردن ماهي گفته مي‌شود. اين مورد مي‌تواند بر زندگي روزمره فرد تأثير منفي بگذارد و منجر به احساس اضطراب و استرس شود. فوبياي ماهي ممكن است براي ساير افراد خنده‌دار يا احمقانه به نظر برسد، اما بايد توجه كرد فردي كه فوبياي ماهي دارد، اين ترس را به‌اندازه كافي واقعي مي‌داند و حتي با ديدن يا فكر كردن به ماهي دچار يك حمله وحشت‌زدگي مي‌شود.

بيشتر افرادي كه از فوبياي ماهي رنج مي‌برند، به‌راحتي مي‌پذيرند كه ترسشان غيرمنطقي و صرفاً در ذهن آن‌ها است، اما با توجه به اين موضوع همچنان آن را تجربه مي‌كنند. بنابراين درك اين نكته مهم است كه علي‌رغم شدت و قدرت تجربه احساسي و هيجاني منفي كه ممكن است فوبياي ماهي در فرد ايجاد كند، اين ذهن فرد است كه به وجود آورنده اين ترس غيرمنطقي است نه خود شيء يا محيط خارجي.

براي آگاهي بيشتر در زمينه اختلالات اضطرابي كليك كنيد.

شيوع ترس از ماهي

نتايج مطالعات متعدد نشان داده است كه ميزان شيوع فوبياي ماهي در زنان مردان متفاوت است به طوري كه زنان حدود دو برابر بيشتر از مردان هراس دارند. همچنين تفاوت‌هايي ازنظر سن در ميزان ابتلا به اين نوع ترس وجود دارد به طوري كه 45 درصد از مبتلايان زير 18 سال سن دارند.

 

علائم ترس از ماهي

علائم اين نوع ترس بسيار شبيه به ساير فوبيا­هاي خاص است و اغلب شامل موارد زير خواهد بود.

  • گريه يا فرياد زدن بعد از ديدن ماهي واقعي يا تصوير ماهي
  • حملات وحشت زدگي
  • ناتواني در حفظ آرامش
  • مشكل تمركز
  • لرزش
  • تغيير دماي بدن
  • احساس سرگيجه
  • تپش قلب
  • خستگي و درد
  • خشك شدن دهان
  • عرق كردن زياد
  • تنگي نفس از علائم ترس از ماهي
  • ميگرن و سردرد
  • فرار يا اجتناب از موقعيت‌هايي كه در آن ماهي وجود دارد

نشانه هاي اختلال ترس از ماهي معمولاً خودكار و غيرقابل‌ كنترل است و اغلب منجر به شكل‌گيري اقدامات شديدي براي جلوگيري از تجربه اضطراب مي‌شوند كه به‌عنوان رفتارهاي ايمني ‌بخش يا رفتارهاي اجتنابي شناخته مي‌شوند. با گذشت زمان، اين علائم تبديل به عادت شده و فرد زندگي با اين علائم را مي‌پذيرد. بااين‌حال در اكثر موارد، ممكن است فوبياي ماهي باگذشت زمان وخيم‌تر شود، زيرا انجام رفتارهاي ايمني بخش به دليل كاهش اضطراب موقتي روزبه‌روز در زندگي فرد افزايش مي‌يابد.

همان‌طور كه بيان شد، متأسفانه اين رفتارهاي ايمني بخش در كاهش اضطراب افراد مبتلا، تأثير مطلوب و بلندمدتي ندارند و در واقع منجر به تقويت اين ترس مي‌شوند. به دليل فوبياي ماهي، بسياري از افراد از شنا يا حتي پياده‌روي در ساحل يا نزديكي آن هراس دارند. برخي از افراد از رفتن به نزديكي آكواريوم يا هر پارك تفريحي، رستوران و… كه در آن ماهي وجود دارد اجتناب مي‌كنند. در موارد شديدتر، افراد ممكن است حتي از مراجعه و رفت‌وآمد با دوستاني كه در خانه خود آكواريوم دارند يا به آبزيان علاقه دارند خودداري نمايند.

بيشتر بخوانيد : درمان اضطراب

دلايل ابتلا به ترس از ماهي

فوبياي ماهي مانند ساير فوبياها به‌طور عمده در كودكي شروع مي‌شود. اما برخي ديگر از علل بروز ترس از ماهي در ادامه آورده‌ايم.

  • ترس فرد از ماهي ممكن است نتيجه تجربيات منفي باشد كه مي‌تواند به‌صورت مستقيم يا غيرمستقيم با شيء يا ترس موقعيتي در ارتباط باشد.
  • در بعضي موارد فوبياي ماهي ممكن است ناشي از گاز گرفتن ماهي باشد يا به طريقي فرد مبتلا توسط يك فرد ديگر ترسيده شود. اين مي‌تواند منجر به شكل‌گيري خاطراتي اضطراب زا گردد كه ترس از ماهي را در پي دارد.
  • كودكاني كه داراي قوه تخيل قوي هستند، معتقدند كه ماهي‌هاي كوچك به‌اندازه كوسه‌هاي بزرگ هستند و اين موضوع باعث مي‌شود تا كودك نسبت به ماهي‌هاي كوچك هم اضطراب پيدا كند.
  • برخي افراد ممكن است به دليل تجربه غواصي و ديدن ناگهاني ماهي نسبتاً بزرگ دچار اين ترس شده باشند و اين ترس را به ساير ماهي‌ها تعميم داده باشند.
  • برخي از مبتلايان به اختلالات اضطرابي و وسواسي معتقدند كه ماهي‌ها مسئول بسياري از بيماري‌ها هستند و مي‌توانند منجر به مسموميت جيوه شوند.

به‌طوركلي بايد گفت اين تجربه‌هاي ترسناك و باورهاي نادرست در زندگي افراد به‌طور مداوم در ذهن فرد پخش مي‌شود و همين امر منجر به شكل‌گيري هراس مادام‌العمر در مورد انواع ماهي‌ها خواهد شد.

 

بيشتر بخوانيد : انواع فوبيا

 

چگونه بر ترس از ماهي غلبه كنيم؟

خبر خوب اين است كه اكثريت قريب به‌اتفاق افرادي كه از ترس ماهي رنج مي‌برند، با يك دوره روان‌درماني بهبود پيدا مي‌كنند. رويكردهاي روانشناسي قادر به ارائه طيف وسيعي از درمان‌هاي روان‌شناختي مختلف براي درمان فوبياي ماهي مي‌باشند. تحقيقات متعددي نشان داده‌اند كه درمان‌هاي شناختي و رفتاري براي درمان اين ترس بسيار اثربخش هستند. يك درمانگر قادر خواهد بود تا به فرد در كشف منشأ ترس و چگونگي برخورد با آن به روش مثبت كمك كند. بايد در نظر داشت كه مديريت ترس لزوماً به معناي عدم وجود ترس نيست، بلكه منظور از مديريت ترس يك پاسخ كنترل‌شده و منطقي در برابر تكانه‌هاي ترس است. در ادامه به بيان روش‌هاي روان درماني و دارو درماني خواهيم پرداخت.

براي آشنايي بيشتر در زمينه درمان فوبيا كليك كنيد.

حساسيت‌زدايي

در اين روش، به فرد كمك مي‌شود تا شرايطي كه باعث ترس مي‌شوند را از كمترين تا بيشترين ميزان ترس، طبقه‌بندي كند. براي مثال شايد در يك فرد، تماشاي تصوير ماهي كمترين اضطراب و قرار گرفتن در يك استخر پر از ماهي بيشترين اضطراب را ايجاد كند. سپس روانشناس به فرد كمك مي‌كند تا با ضعيف‌ترين ترس خود روبه‌رو شود. هنگامي‌كه فرد توانست علي‌رغم مواجهه با اين شرايط اضطرابش را كنترل كند، درمانگر مرحله بعدي را ارائه مي‌كند.

غرقه سازي

در اين روش فرد به‌طور ناگهاني و غيرمنتظره، با موضوع ترسش مواجه مي‌شود. نكته مهم اين است كه اين مواجهه بايد در يك‌زمان مشخص ادامه پيدا كند و به فرد اجازه نمي‌دهند كه محيط را ترك كند.

استفاده از داروها

داروهاي ضد اضطراب مي‌توانند علائم ترس را در فرد كاهش دهند. درنتيجه اگر شما تصميم داريد امروز با خانواده به تفريحي در كنار يك رودخانه برويد، داروها به شما در كنترل علائم كمك مي‌كنند. اما بايد توجه داشته باشيد كه دارو صرفاً علائم اضطراب شما را كم مي‌كند و تأثيري در درمان شرايط ندارد. علاوه بر اين، پس از مدتي بدن به ميزان داروي مصرفي عادت كرده و براي دريافت نتيجه مطلوب، مي‌بايست حجم بيشتري از دارو را مصرف كنيد. به همين خاطر، اكثر روانشناسان و روان‌پزشكان، دارو را در درمان فوبي‌ها مناسب نمي‌دانند.

براي شناخت بيشتر در زمينه داروهاي ضد اضطراب كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه ترس از ماهي مي‌توانيد در ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 

 

 

 

سؤالات متداول

براي درمان فوبياي ماهي چه مي‌توان كرد؟

درمان‌هاي روان‌شناختي و استفاده از تكنيك‌هايي نظير حساسيت‌زدايي منظم و يا غرقه سازي، در كنار داروهاي ضد اضطراب در درمان اين ترس، موفق بوده‌اند.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۲ آذر ۱۴۰۱ ] [ ۰۳:۰۸:۵۶ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

ترس از تنها خوابيدن يكي از انواع ترس‌هاست كه بيشتر در كودكان اتفاق مي‌افتد. بااين‌حال شايد برايتان جالب باشد اگر بگوييم گاهي اوقات بزرگسالان نيز درگير اين ترس مي‌شوند. احساس ناامني و خاطرات تلخ دو دليل مهمي هستند كه فوبيا تنها خوابيدن را به وجود مي‌آورند. بااين‌حال شما نمي‌توانيد انتظار داشته باشيد كه هميشه يك نفر در كنارتان بخوابد و از شما مراقبت كند. چنين شرايطي مشكلات بسياري را براي زندگي شما به همراه خواهد داشت. پس بهتر است به دنبال راهي براي درمان اين ترس باشيد. به خاطر داشته باشيد كه بهترين روش براي درمان ترس از تنها خوابيدن اين است كه از يك مشاور كمك بگيريد. ما نيز در اين مطلب سعي مي‌كنيم تا ترس از تنها خوابيدن، دلايل و راهكارهاي آن را بررسي كنيم. پس اگر در اطراف شما نيز كسي دچار اين ترس شده بهتر است در ادامه همراه ما باشيد.

منبع: ترس از تنها خوابيدن

ترس از تنها خوابيدن

ترس از تنها خوابيدن همان‌طور كه از نام آن مشخص است به اين معني است كه فرد نمي‌تواند به‌تنهايي و در يك اتاق مستقل بخوابد. در حقيقت اين كار يا حتي فكركردن به آن باعث اضطراب بسياري در او مي‌شود. اين ترس مسئله‌اي بهنجار در سال‌هاي اوليه دوران كودكي است. كودكان براي اينكه احساس امنيت و آرامش بيشتري داشته باشند ترجيح مي‌دهند كنار والدين‌ خود بخوابند‌. اما اگر اين مسئله در سال‌هاي بعدي رشد كودك ادامه پيدا كند مي‌تواند به يك اختلال در خواب تبديل شود.

برخلاف تصور بسياري از ما ترس از تنها خوابيدن فقط محدود به كودكان نيست. شايد اين فوبيا در كودكان بيشتر ديده شود بااين‌حال بزرگسالاني نيز هستند كه از تنها خوابيدن مي‌ترسند. در حقيقت همان‌طور كه گفتيم بي‌توجهي به درمان اين مشكل در سال‌هاي اول زندگي مي‌تواند باعث ادامه‌دار شدن آن بشود. گاهي اوقات نيز يك اتفاق ناگوار مي‌تواند باعث شروع اين ترس در بزرگسالي فرد بشود. در ادامه بيشتر راجع به دلايل ترس از تنها خوابيدن صحبت خواهيم كرد.

دلايل ترس از تنها خوابيدن

احساس عدم امنيت

رايج‌ترين علت ترس از تنها خوابيدن چه براي كودكان و چه براي بزرگسالان احساس عدم امنيت است. در اين شرايط فرد احساس مي‌كند كه اگر به‌تنهايي بخوابد ممكن است مشكل جدي برايش پيش بيايد؛ و او نتواند به‌تنهايي از خودش مراقبت كند. به همين خاطر ترجيح مي‌دهد در كنار يك نفر ديگر بخوابد. تا او در برابر مشكلات از وي حمايت كند.

ترس ازدست‌دادن والدين‌ يا عزيزان

ترس ازدست‌دادن عزيزان مي‌تواند براي همه ما نگران‌كننده باشد. به همين خاطر كودكان ترجيح مي‌دهند كنار پدر و مادر بخوابند. يا شايد شما دلتان بخواهد در كنار همسر يا فرزندانتان بخوابيد. در چنين شرايطي احتمالاً فكر مي‌كنيد كه شما مي‌توانيد در برابر آسيب‌ها از آنها مراقبت كنيد.

تجربه‌هاي استرس‌زا

يكي ديگر از دلايلي كه باعث ترس از تنها خوابيدن مي‌شود تجربه‌هاي تلخ هستند. براي مثال ورود يك دزد به خانه براي بزرگسالان، يا ديدن يك خواب وحشتناك براي كودك مي‌تواند تبديل به دليلي شود كه شما را از تنها خوابيدن بترساند. در اين شرايط فرد فكر مي‌كند كه اگر تنها باشد احتمال دارد يك‌بار ديگر اين اتفاقات تكرار شوند.

تخيلات ذهني كودكان

تخيلات و تصوير‌سازي‌هاي ذهني دليل ديگري براي ترس از تنها خوابيدن است. كودك باتوجه‌به قدرت خيال‌پردازي كه دارد شروع به تصويرسازي ذهني از موجودات خيالي و افسانه‌اي مي‌كند و اغلب احساس مي‌كند اين موجودات افسانه‌اي واقعاً در زير تخت، داخل كمد و… وجود دارند. همين افكار باعث مي‌شود او در برابر اين موجودات و قدرت‌هاي آنها احساس ترس بكند.

ترس از تنها خوابيدن در كودكان| راهكارها

درمان ترس از تنها خوابيدن باتوجه‌به سن فرزند شما، شرايط خانه و همين‌طور علت ترس او با روش هاي مختلفي انجام مي‌شود. بااين‌حال بعضي از روش‌هاي درماني هستند كه روي بسياري از كودكان جواب داده‌اند. اين روش‌ها عبارتند از:

فرزندتان را براي خواب آماده كنيد | ترس از تنها خوابيدن

درست زماني كه ساعت خواب فرامي‌رسد اضطراب و نگراني فرزند شما نيز چندبرابر مي‌شود. و احتمالاً در اين ساعت‌ها شما چالش‌هاي بسياري را تجربه مي‌كنيد. براي جلوگيري از اين كار بهتر است فرزندتان را براي خواب آماده كنيد. اين يعني كمي قبل از ساعت خواب با فرزندتان به اتاقش برويد. با او صحبت كنيد و به فرزندتان اطمينان بدهيد كه چيزي براي ترسيدن وجود ندارد. از قصه‌ خواني كمك بگيريد. زيرا كودكان خيلي خوب با شخصيت‌هاي داخل قصه ارتباط برقرار مي‌كنند. به‌طوركلي شما بايد بتوانيد در طول صحبت‌هايتان اضطراب كودك را از بين برده و آرامش را به او برگردانيد.

از تنبيه و سرزنش خودداري كنيد

راهكارهايي مثل دعواكردن، در اين شرايط جواب نمي‌دهند. شما با اين كار تنها مشكلات كودك را بيشتر مي‌كنيد. پس يادتان باشد كه هرگز برخورد تندي با او نداشته باشيد. اين نكته را در نظر داشته باشيد كه ترس تنها خوابيدن براي بسياري از افراد پيش مي‌آيد؛ و اين تنها كودك شما نيست كه درگير اين مشكل شده است.

تغييرات به‌تدريج اتفاق مي‌افتند

يادتان باشد كه در عرض يك شب نمي‌توانيد مشكلات كودك را برطرف كنيد. تنها خوابيدن موضوعي است كه فرزند شما به‌تدريج ياد خواهد گرفت. به همين خاطر بهتر است شما نيز اين آموزش را به‌تدريج انجام دهيد. براي مثال در شب‌هاي اول كنار تخت كودك بمانيد تا او خوابش ببرد. به‌تدريج اين فاصله را بيشتر كنيد. تا جايي كه كودك خودش به‌تنهايي براي خوابيدن آماده شود و در اتاق خود بخوابد.

پاداش دادن به كودك

يكي از بهترين راهكارها براي ازبين‌بردن ترس از تنها خوابيدن اين است كه رفتار كودك را تشويق كنيد. براي اين كار هر پيشرفتي كه فرزند شما در تنها خوابيدن به دست مي‌آورد را تشويق كنيد. براي اين كار لازم نيست حتماً هديه‌اي براي او بخريد. گفتن اين موضوع در حضور ديگران باعث مي‌شود فرزند شما احساس خوبي پيدا كند. يا مي‌توانيد به او اجازه دهيد زمان بيشتري را براي ديدن تلويزيون داشته باشد. اين رفتار شما به‌تدريج باعث مي‌شود تا كودك رفتار صحيح را ياد بگيرد.

محدودكردن استفاده از وسايل الكترونيك

حداقل يك ساعت قبل از خواب وسايلي مانند موبايل، تبلت و لپ‌تاپ را از فرزندتان دور كنيد. تماشاي فيلم‌هاي ترسناك و يا بازي‌هاي هيجان‌انگيز مي‌تواند مشكلاتي را در ساعت خواب كودك به همراه داشته باشد. به‌علاوه نوري كه از اين دستگاه‌ها به چشم برخورد مي‌كند باعث مي‌شود تا مغز پيام‌هاي مربوط به خستگي و نياز به خواب را از بدن دريافت نكند.

تغيير دكوراسيون منزل | ترس از تنها خوابيدن

چيدمان برخي از وسايل اتاق‌خواب كودك و همين‌طور خانه مي‌تواند به‌گونه‌اي باشد كه سايه آنها در طول شب براي كودك احساس ترس را ايجاد كند. به همين خاطر تغيير اين چيدمان مي‌تواند در درمان فوبيا از تنها خوابيدن بسيار مفيد باشد.

تاريك نكردن محل خواب كودك

اكثر كودكان از اينكه در تاريكي بخوابند مي‌ترسند. ازاين‌جهت بهتر است محيط اتاق فرزند خود را با استفاده از چراغ‌خواب كمي روشن نگه داريد تا كودك ديد كافي از وسايل اتاق داشته باشد و بتواند با محل خوابش ارتباط برقرار كند.

ترس از تنها خوابيدن و اهميت مشاوره

اگر هيچ يك از راهكارهاي بالا نتوانسته ترس فرزند شما را كم كند، و يا اگر با بالارفتن سن هنوز هم از تنها بودن و تنها خوابيدن مي‌ترسيد بهتر است اين موضوع را با يك مشاور در ميان بگذاريد. حتماً تابه‌حال متوجه اين نكته شده‌ايد كه ترس از تنها خوابيدن تا چه حد شرايط زندگي شما را محدود كرده و مشكلاتي را برايتان به دنبال داشته است. اما خبر خوب اين است كه با كمك‌گرفتن از يك مشاور مي‌توانيد اين مشكل را برطرف كنيد. پس بهترين راهكار اين است كه براي درمان ترس‌هايتان به يك مشاور مراجعه كنيد.

 

براي دريافت مشاوره در زمينه خواب و فوبيا مي‌توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره آنلاين با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد.

 

سؤالات متداول

سن معمول براي تنها خوابيدن كودك چه سالي است؟

امن‌ترين محدوده سني براي تنها خوابيدن كودك بين ۳ الي ۴ سالگي است.

چطور مي‌توانيم ترس از تنها خوابيدن در بزرگسالي را از بين ببريم؟

يك راهكار اين است كه براي خودتان برنامه‌هاي تدريجي بريزيد و وابستگي به ديگران را به‌تدريج كم كنيد. اما بهترين راه براي درمان ترس از تنها خوابيدن در بزرگسالان اين است كه از يك مشاور متخصص كمك بگيريد.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ترس از تنها خوابيدن،
موضوع:
[ ۱۲ آذر ۱۴۰۱ ] [ ۰۳:۰۵:۵۹ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

كنار آمدن با گذشته همسر براي بسياري از افراد چالش بزرگي است. همه افراد دوست دارند اولين و آخرين عشق همسرشان باشند و به همين خاطر در هنگام مواجه شدن با واقعيتي غيرازاين دچار احساسات متضاد بسياري خواهند شد. گذشته همسر و نگراني‌هايي كه دراين‌باره وجود دارد، هنگامي شديدتر مي‌شود كه شما متوجه شويد وي در گذشته علاوه بر روابط عاطفي، رابطه جنسي را نيز تجربه كرده و اين موضوعي است كه تحمل آن براي بسياري از افراد سخت خواهد بود. اگر احساس مي‌كنيد كه در برخورد و كنار آمدن با اين مساله دچار سردرگمي شده‌ايد، مي‌توانيد از مشاورين خانواده كمك بگيريد. ما نيز در اين مطلب راجع به اين موضوع و راه‌هاي كنار آمدن با آن صحبت خواهيم كرد.

 منبع: كنار آمدن با گذشته همسر

آيا بايد با روابط گذشته همسر كنار آمد؟

گذشته عاطفي و جنسي همسر ازجمله مسائلي است كه مي‌تواند تبديل به دغدغه ذهني شما شود، چه بسا كنار آمدن با گذشته همسر كار هركسي نيست. مواجه‌شدن با اين واقعيت كه همسرتان در گذشته به فرد ديگري علاقه داشته يا با وي رابطه جنسي برقرار كرده، مي‌تواند باعث بروز احساسات ناخوشايندي شود. شما از يك سو به اين خاطر كه تنها شريك عاطفي همسرتان نيستيد دچار ناراحتي مي‌شويد و از سوي ديگر احتمالاً اين اضطراب را تجربه مي‌كنيد كه شايد همسرتان به سراغ روابط پيشين خود بازگردد يا به هر دليلي شما را نيز كنار گذاشته و به سراغ فرد ديگري برود. اين احساسات به‌ويژه در شرايطي شدت پيدا مي‌كند كه خودتان متوجه اين گذشته شده باشيد و همسرتان دراين‌باره به شما چيزي نگفته باشد.

كنار آمدن با گذشته همسر چالشي است كه در بسياري از مواقع مي‌تواند باعث به هم خوردن يك رابطه يا آسيب ديدن جدي آن باشد. به همين خاطر توصيه مي‌شود كه پيش از تصميم‌گيري در اين زمينه از يك مشاور كمك بگيريد. مشاورين مي‌توانند بدون جانب‌داري و با استفاده از تخصص و تجربه خود به شما كمك كنند. براي كسب اطلاع در زمينه ازدواج موفق كليك كنيد. 

 

راهكارهايي براي كنار آمدن با گذشته همسر

فهميدن اينكه همسرتان در گذشته روابط ديگري داشته، موضوعي است كه خيلي از مردان و زنان را ناراحت مي‌كند و اين در حالي است كه شايد بسياري از اطرافيان احساسات شما را درك نكنند و نگراني‌هايتان را بي‌مورد بدانند. البته شايد برخي افراد نيز به دليل علاقه‌شان به شما، در زمينهٔ نگراني‌هاي‌تان بيش‌ازحد حساسيت نشان دهند. در اين شرايط نياز داريد تا فردي بدون اين جانب‌داري‌ها در زمينه راه هاي كنار آمدن با گذشته همسر به شما راهكار نشان دهد. بهتر است در كنار استفاده از راهكارهاي زير، حتما از يك مشاور درزمينهٔ خانواده‌درماني نيز كمك بگيريد. مشاورين به‌صورت اختصاصي مشكلات شما را شنيده و براي حل آن‌ها كمكتان خواهند كرد.

1. انتظاراتتان را تغيير دهيد

يك تصور اشتباه اما رايج در ميان زوجين اين است كه بايد تنها فرد زندگي همسرشان باشند و قبل و بعد از آن‌ها نيز هيچ‌كس نبايد وارد زندگي وي شود. اين موضوع اگرچه به لحاظ احساسي باور هيجان‌انگيزي است اما بااين‌حال نمي‌تواند به لحاظ منطقي صحت داشته باشد. اگر احساس مي‌كنيد چنين باوري در ذهن شما وجود دارد بايد آن را تغيير دهيد. توجه داشته باشيد كه هر فرد صرفاً از ابتدا تا انتهاي دوره آشنايي، نسبت به شما تعهد خواهد داشت و هيچ دليلي براي حفظ اين تعهد در زمان‌هاي ديگر وجود ندارد.

2. كنار آمدن با گذشته همسر | روبه‌جلو حركت كنيد

تفكر راجع به گذشته و هر آنچه اتفاق افتاده به اين معناست كه شما رو به عقب حركت مي‌كنيد و اين فايده‌اي براي زندگي‌تان نخواهد داشت. بهتر است به‌جاي اين شيوه از حركتي سازنده‌تر استفاده كنيد كه به آن قدم برداشتن روبه‌جلو گفته مي‌شود و به اين معناست كه در زمان حال رابطه زندگي كنيد و براي آينده برنامه‌ريزي نماييد. واقعيت اين است كه شما كنترلي روي اتفاقات گذشته نداريد اما مي‌توانيد براي حال و آينده به شيوه‌اي برنامه‌ريزي كنيد كه ارتباط مطلوبي با همسرتان داشته باشيد و او را بيش از گذشته به خود علاقه‌مند كنيد. به عبارتي بهتر است از يك حركت بي‌فايده به سمت حركتي سازنده تغيير مسير دهيد.

3. احساسات خود را بيان كنيد

بهتر است با همسر خود راجع به شرايط پيش‌آمده صحبت كنيد و تمامي سؤالات و نگراني‌هاي خود را با وي درميان بگذاريد. سعي كنيد صحبت‌هاي او را نيز بشنويد و هردو باهم براي شرايط موجود تصميم‌گيري كنيد.

4. كنار آمدن با گذشته همسر | وارد جزئيات نشويد

يكي از وسوسه‌هاي غيرقابل‌اجتناب در هنگام آگاهي از گذشته همسر اين است كه مي‌خواهيد همه جزئيات را بدانيد. حتي ممكن است همسرتان براي تبرئه خود از برخي اتهامات به دنبال اين باشد كه تمامي وقايع گذشته را براي شما تعريف كند تا مبادا در ذهنتان تصور ديگري از شرايط داشته باشيد. به اعتقاد بسياري از روانشناسان، بيان كامل جزئيات منطقه ممنوعه‌اي است كه ورود به آن مي‌تواند بسيار آسيب‌زا باشد.

 درصورتي‌كه از همسرتان راجع به گذشته سؤال مي‌كنيد يا او برايتان توضيح مي‌دهد، بهتر است به اين مسئله توجه داشته باشيد كه دانستن كليات كفايت مي‌كند و نيازي نيست از تمامي قرارهاي ملاقات و گفت‌وشنودهاي ميان آن‌ها آگاهي داشته باشيد. اين كار باعث بروز وسواسي در ذهنتان مي‌شود كه دائماً به دنبال يافتن مسائل بيشتر است و آرامش را از شما و زندگي مشتركتان دور مي‌كند.

5. آيا نشانه‌اي از خيانت مي‌بينيد؟

چرا به گذشته همسرتان بيش‌ازحد توجه نشان مي‌دهيد؟ آيا نشانه‌اي از خيانت در رفتار همسرتان هست كه ارتباطي با گذشته دارد؟ آيا ناتواني شما در كنار آمدن با گذشته همسر تان به خاطر رفتار اوست ؟ درصورتي‌كه چيزي از گذشته همسرتان بر زندگي حال حاضر شما سايه انداخته، بهتر است به آن توجه جدي داشته باشيد و از يك متخصص دراين‌ارتباط كمك بگيريد. اما اگر چيزي از گذشته در زندگي شما تأثير نمي‌گذارد دليلي براي توجه به مسائلي كه پايان‌يافته وجود ندارد.

6. كمك بگيريد

اگر احساس مي‌كنيد به‌تنهايي از پس كنترل شرايط موجود برنمي‌آييد، بهتر است براي كنار آمدن با گذشته همسر تان از يك مشاور كمك بگيريد. مشاورين با استفاده از تخصص و تجربه خود نكات مهمي را در ارتباط با شيوه كنار آمدن با اين شرايط به شما آموزش خواهند داد. براي كسب اطلاعات در زمينه مشاوره ازدواج كليك كنيد. 

 

كنار آمدن با گذشته همسر | چالش صداقت

يكي از متداول‌ترين سؤالات در مشاوره ازدواج اين است كه آيا بايد راجع‌به گذشته خود با طرف مقابل صحبت كنيم و برخي ديگر نيز مي‌خواهند بدانند كه آيا پرسيدن درباره تجربيات عاطفي طرف مقابل كار درستي هست؟ در پاسخ به اين سؤال نظرات مختلفي وجود دارد اما به خاطر داشته باشيد كه در بحث ازدواج آنچه اهميت دارد حفظ منافع و سلامت رابطه است و نه منافع فردي؛ به همين خاطر معمولاً توصيه مي‌شود كه با رعايت شرايط و ضوابط مشخصي از گذشته خود با طرف مقابل صحبت كنيد.

توجه داشته باشيد كه اگر همسرتان در آينده به نحوي اين مسائل را از زبان شخص ديگري بشنود، اثرات منفي آن به‌مراتب بيشتر خواهد بود. همچنين او درست مثل خودتان حق دارد كه همه‌چيز را در مورد شما بداند و با آگاهي كامل تصميم بگيرد. در بيان گذشته به نكات زير توجه داشته باشيد. اينگونه او راحت‌تر راهي براي كنار آمدن با گذشته همسر اش پيدا خواهد كرد.

1. لزومي به بيان تمامي جزئيات نيست و حتي در صورت كنجكاوي‌هاي همسرتان سعي كنيد تا جاي ممكن از ورود به جزئيات جلوگيري نماييد. اطلاعات را تا حدي بگوييد كه باعث درگيري ذهني او نشود.

2. هرگز روزهاي نخست آشنايي را به بيان حقايق گذشته اختصاص ندهيد. اين موضوع مي‌تواند بر تمامي فرايند آشنايي شما سايه بياندازد. اجازه دهيد قبل از بيان حقيقت طرف مقابل تا حدودي با شما و شخصيتتان آشنا شود.

3. اگر احساس مي‌كنيد ظرفيت شنيدن برخي مطالب راجع به گذشته همسرتان را نداريد بهتر است به‌طوركلي وارد صحبت در مورد اين مسائل نشويد. پيش از اينكه هر سؤالي راجع به گذشته طرف مقابل بپرسيد در ذهنتان به اين سؤال پاسخ دهيد كه آيا واقعاً فهميدن اين موضوع تأثيري در آينده مشترك شما دارد و يا براي ارضا حس كنجكاوي به دنبال پاسخ آن هستيد.

 

كنار آمدن با گذشته همسر | پنهان‌كاري‌هاي برملا شده

يكي از مشكلات جدي درزمينهٔ كنار آمدن با گذشته همسر اين است كه او راجع به گذشته توضيحي به شما نداده و خودتان به نحوي متوجه گذشته او شده‌ايد. اين موضوع مي‌تواند به‌مراتب دردناك‌تر از اين باشد كه وي خود از گذشته با شما صحبت كرده باشد. در اين شرايط بهتر است از راهكارهاي زير استفاده كنيد و مقاله ميزان اهميت گذشته همسر را نيز بخوانيد.

1. مشكل اصلي را بيابيد

سعي كنيد به اين سؤال پاسخ دهيد كه دليل اصلي ناراحتي شما كدام است؟ آيا از روابط گذشته همسر خود ناراحتيد يا از اينكه او صادقانه با شما برخورد نكرده؟ افراد معمولاً در شرايط ناراحتي نمي‌توانند دليل احساسات خود را به‌درستي تشخيص دهند. هنگامي‌كه متوجه واقعيت احساسات خود شديد بهتر مي‌توانيد شرايط را كنترل كرده و در همان زمينه كمك بخواهيد.

2. كنار آمدن با گذشته همسر | صحبت كنيد

راجع به احساسات خود با همسرتان صحبت كرده و دلايل پنهان‌كاري او را بپرسيد. احساسات خود را براي او بيان كنيد و به او نيز اجازه دهيد از خود دفاع كند. سپس باهم براي وضعيت موجود تصميم‌گيري كنيد.

3. سود و زيان را در نظر بگيريد

براي تصميم‌گيري راجع به شرايط پيش‌آمده بهتر است سود و زيان هرگونه تصميمي را در نظر داشته باشيد. بها دادن زياد به اتفاقي كه ميان شما و همسرتان افتاده چه نتايجي در بر خواهد داشت و تا چه حد مي‌تواند به رابطه شما كمك كند؟ درصورتي‌كه اين مسئله را براي هميشه فراموش كنيد و يا از آن صحبت نكنيد چه مزايا و معايبي خواهد داشت؟ با استفاده از اين تكنيك مي‌توانيد تصميمي بگيريد كه براي زندگي مشترك شما مطلوب باشد.

براي دريافت مشاوره در زمينه راه هاي كنار آمدن با گذشته همسر مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني ازدواج با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد.

 

 

 

سؤالات متداول

تا چه حد بايد راجع به روابط گذشته با همسر صحبت كرد؟

بهتر است تا جاي ممكن وارد جزئيات نشويد و صرفاً كليات واقعيت را براي وي توضيح دهيد. به خاطر داشته باشيد كه اخلاقاً نبايد موضوعي را از او پنهان كنيد اما نيازي به بيان جزئيات نيز وجود ندارد.

چرا نبايد جزئيات را در مورد گذشته همسرم بدانم؟

دانستن جزئيات تبديل به وسواسي فكري مي‌شود كه دائماً شما را به دانستن ساير نكات تشويق مي‌كند و به‌اين‌ترتيب آرامش در زندگي شما از بين خواهد رفت.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: كنار آمدن با گذشته همسر،
موضوع:
[ ۹ آذر ۱۴۰۱ ] [ ۰۸:۰۵:۱۵ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]
[ ۱ ][ ۲ ][ ۳ ][ ۴ ][ ۵ ][ ۶ ][ ۷ ][ ۸ ][ ۹ ][ ۱۰ ][ ۱۱ ][ ۱۲ ][ ۱۳ ][ ۱۴ ][ ۱۵ ][ ۱۶ ][ ۱۷ ][ ۱۸ ][ ۱۹ ][ ۲۰ ][ ۲۱ ][ ۲۲ ][ ۲۳ ][ ۲۴ ][ ۲۵ ][ ۲۶ ][ ۲۷ ][ ۲۸ ][ ۲۹ ][ ۳۰ ][ ۳۱ ][ ۳۲ ][ ۳۳ ][ ۳۴ ][ ۳۵ ][ ۳۶ ][ ۳۷ ][ ۳۸ ][ ۳۹ ][ ۴۰ ][ ۴۱ ][ ۴۲ ][ ۴۳ ][ ۴۴ ][ ۴۵ ][ ۴۶ ][ ۴۷ ][ ۴۸ ][ ۴۹ ][ ۵۰ ][ ۵۱ ][ ۵۲ ][ ۵۳ ][ ۵۴ ][ ۵۵ ][ ۵۶ ][ ۵۷ ][ ۵۸ ][ ۵۹ ][ ۶۰ ][ ۶۱ ][ ۶۲ ][ ۶۳ ][ ۶۴ ][ ۶۵ ][ ۶۶ ][ ۶۷ ][ ۶۸ ][ ۶۹ ][ ۷۰ ][ ۷۱ ][ ۷۲ ][ ۷۳ ][ ۷۴ ][ ۷۵ ][ ۷۶ ][ ۷۷ ][ ۷۸ ][ ۷۹ ][ ۸۰ ][ ۸۱ ][ ۸۲ ][ ۸۳ ][ ۸۴ ][ ۸۵ ][ ۸۶ ][ ۸۷ ][ ۸۸ ][ ۸۹ ][ ۹۰ ][ ۹۱ ][ ۹۲ ][ ۹۳ ][ ۹۴ ][ ۹۵ ][ ۹۶ ][ ۹۷ ][ ۹۸ ][ ۹۹ ][ ۱۰۰ ][ ۱۰۱ ][ ۱۰۲ ][ ۱۰۳ ][ ۱۰۴ ][ ۱۰۵ ][ ۱۰۶ ][ ۱۰۷ ][ ۱۰۸ ][ ۱۰۹ ][ ۱۱۰ ][ ۱۱۱ ][ ۱۱۲ ][ ۱۱۳ ][ ۱۱۴ ][ ۱۱۵ ][ ۱۱۶ ][ ۱۱۷ ][ ۱۱۸ ][ ۱۱۹ ][ ۱۲۰ ][ ۱۲۱ ][ ۱۲۲ ][ ۱۲۳ ][ ۱۲۴ ][ ۱۲۵ ][ ۱۲۶ ][ ۱۲۷ ][ ۱۲۸ ][ ۱۲۹ ][ ۱۳۰ ][ ۱۳۱ ][ ۱۳۲ ][ ۱۳۳ ][ ۱۳۴ ][ ۱۳۵ ][ ۱۳۶ ][ ۱۳۷ ][ ۱۳۸ ][ ۱۳۹ ][ ۱۴۰ ][ ۱۴۱ ][ ۱۴۲ ][ ۱۴۳ ][ ۱۴۴ ][ ۱۴۵ ][ ۱۴۶ ][ ۱۴۷ ][ ۱۴۸ ][ ۱۴۹ ][ ۱۵۰ ][ ۱۵۱ ][ ۱۵۲ ][ ۱۵۳ ][ ۱۵۴ ][ ۱۵۵ ][ ۱۵۶ ][ ۱۵۷ ][ ۱۵۸ ][ ۱۵۹ ][ ۱۶۰ ][ ۱۶۱ ][ ۱۶۲ ][ ۱۶۳ ][ ۱۶۴ ][ ۱۶۵ ][ ۱۶۶ ][ ۱۶۷ ][ ۱۶۸ ][ ۱۶۹ ][ ۱۷۰ ][ ۱۷۱ ][ ۱۷۲ ][ ۱۷۳ ][ ۱۷۴ ][ ۱۷۵ ][ ۱۷۶ ][ ۱۷۷ ][ ۱۷۸ ][ ۱۷۹ ][ ۱۸۰ ][ ۱۸۱ ][ ۱۸۲ ][ ۱۸۳ ][ ۱۸۴ ][ ۱۸۵ ][ ۱۸۶ ][ ۱۸۷ ][ ۱۸۸ ][ ۱۸۹ ][ ۱۹۰ ][ ۱۹۱ ][ ۱۹۲ ][ ۱۹۳ ][ ۱۹۴ ][ ۱۹۵ ][ ۱۹۶ ][ ۱۹۷ ][ ۱۹۸ ][ ۱۹۹ ][ ۲۰۰ ][ ۲۰۱ ][ ۲۰۲ ][ ۲۰۳ ][ ۲۰۴ ][ ۲۰۵ ][ ۲۰۶ ][ ۲۰۷ ][ ۲۰۸ ][ ۲۰۹ ][ ۲۱۰ ][ ۲۱۱ ][ ۲۱۲ ][ ۲۱۳ ][ ۲۱۴ ][ ۲۱۵ ][ ۲۱۶ ][ ۲۱۷ ][ ۲۱۸ ][ ۲۱۹ ][ ۲۲۰ ][ ۲۲۱ ][ ۲۲۲ ][ ۲۲۳ ][ ۲۲۴ ][ ۲۲۵ ][ ۲۲۶ ][ ۲۲۷ ][ ۲۲۸ ][ ۲۲۹ ][ ۲۳۰ ][ ۲۳۱ ][ ۲۳۲ ][ ۲۳۳ ][ ۲۳۴ ][ ۲۳۵ ][ ۲۳۶ ][ ۲۳۷ ][ ۲۳۸ ][ ۲۳۹ ][ ۲۴۰ ][ ۲۴۱ ][ ۲۴۲ ][ ۲۴۳ ][ ۲۴۴ ][ ۲۴۵ ][ ۲۴۶ ][ ۲۴۷ ][ ۲۴۸ ][ ۲۴۹ ][ ۲۵۰ ][ ۲۵۱ ][ ۲۵۲ ][ ۲۵۳ ][ ۲۵۴ ][ ۲۵۵ ][ ۲۵۶ ][ ۲۵۷ ][ ۲۵۸ ][ ۲۵۹ ][ ۲۶۰ ][ ۲۶۱ ][ ۲۶۲ ][ ۲۶۳ ][ ۲۶۴ ][ ۲۶۵ ][ ۲۶۶ ][ ۲۶۷ ][ ۲۶۸ ][ ۲۶۹ ][ ۲۷۰ ][ ۲۷۱ ][ ۲۷۲ ][ ۲۷۳ ][ ۲۷۴ ][ ۲۷۵ ][ ۲۷۶ ][ ۲۷۷ ][ ۲۷۸ ][ ۲۷۹ ][ ۲۸۰ ][ ۲۸۱ ][ ۲۸۲ ][ ۲۸۳ ][ ۲۸۴ ][ ۲۸۵ ][ ۲۸۶ ][ ۲۸۷ ][ ۲۸۸ ][ ۲۸۹ ][ ۲۹۰ ][ ۲۹۱ ][ ۲۹۲ ][ ۲۹۳ ][ ۲۹۴ ][ ۲۹۵ ][ ۲۹۶ ][ ۲۹۷ ][ ۲۹۸ ][ ۲۹۹ ][ ۳۰۰ ][ ۳۰۱ ][ ۳۰۲ ][ ۳۰۳ ][ ۳۰۴ ][ ۳۰۵ ][ ۳۰۶ ][ ۳۰۷ ][ ۳۰۸ ][ ۳۰۹ ][ ۳۱۰ ][ ۳۱۱ ][ ۳۱۲ ][ ۳۱۳ ][ ۳۱۴ ][ ۳۱۵ ][ ۳۱۶ ][ ۳۱۷ ][ ۳۱۸ ][ ۳۱۹ ][ ۳۲۰ ][ ۳۲۱ ][ ۳۲۲ ][ ۳۲۳ ][ ۳۲۴ ][ ۳۲۵ ][ ۳۲۶ ][ ۳۲۷ ][ ۳۲۸ ][ ۳۲۹ ][ ۳۳۰ ][ ۳۳۱ ][ ۳۳۲ ][ ۳۳۳ ][ ۳۳۴ ][ ۳۳۵ ][ ۳۳۶ ][ ۳۳۷ ][ ۳۳۸ ][ ۳۳۹ ][ ۳۴۰ ][ ۳۴۱ ][ ۳۴۲ ][ ۳۴۳ ][ ۳۴۴ ][ ۳۴۵ ][ ۳۴۶ ][ ۳۴۷ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
لینک دوستان
  • مشاوره روانشناسی
  • مشاوره روانشناسی ذهن نو
  • ذهن نو
  • تست روانشناسی کیومایند
  • کلینیک تخصصی کودک
  • سن استعدادیابی کودک
  • استعدادیابی کودک دو ساله
  • استعدادیابی کودک سه ساله
  • استعدادیابی کودک چهار ساله
  • استعدادیابی کودک تهران
  • آموزش سکس
  • قرص تاخیری
  • علائم اعتیاد
  • مشاوره آنلاین روانشناسی
  • مشاوره تلفنی
  • مشاوره تلفنی خانواده
  • مشاوره تلفنی ازدواج
  • مشاوره تلفنی خیانت
  • مشاوره تلفنی کودک
  • مشاوره تلفنی جنسی
  • مشاوره تلفنی ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی تلفنی
  • مشاوره تلفنی تحصیلی
  • مشاوره خانواده
  • مشاوره ازدواج
  • مشاوره کودک
  • مشاوره جنسی
  • مشاوره ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی
  • مشاوره تحصیلی
  • ترک اعتیاد
  • ترک متادون
  • ترک ترامادول
  • ترک شیشه
  • ترک شیره
  • ترک حشیش
  • ترک هروئین
  • ترک تریاک
  • ترک ماریجوانا
  • درمان استرس
  • درمان اضطراب
  • علائم اعتیاد به متادون
  • علائم اعتیاد به ترامادول
  • علائم اعتیاد به تریاک
  • علائم اعتیاد به هروئین
  • علائم اعتیاد به شیشه
  • علائم اعتیاد به کوکائین
  • ماریجوانا
  • علائم اعتیاد به حشیش
  • علائم اعتیاد به شیره
  • علائم اعتیاد به کراک
  • قالب وبلاگ
    نظرسنجی
    لینک های تبادلی
    فاقد لینک
    تبادل لینک اتوماتیک
    لینک :
    خبرنامه
    عضویت لغو عضویت
    پيوندهای روزانه
    لينكي ثبت نشده است
    پنل کاربری
    نام کاربری :
    پسورد :
    عضویت
    نام کاربری :
    پسورد :
    تکرار پسورد:
    ایمیل :
    نام اصلی :
    آمار
    امروز : ---
    دیروز : ---
    افراد آنلاین : ---
    همه : ---
    چت باکس
    موضوعات وب
    موضوعي ثبت نشده است
    امکانات وب

    سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی