مشاوره روانشانسي ذهن نو
مركز مشاوره ذهن نو برترين مركز مشاوره روانشناسي در زمينه هاي مختلف روانشناسي از جمله مشاوره خانواده، ازدواج، كودك، طلاق، خيانت، نوجوان، بلوغ، جنسي و سكس تراپي ، ترك اعتياد، اختلات رواني و شخصيت و ... مي باشد.

شايد برايتان جالب باشد كه بدانيد همسر آزاري هنوز هم بسيار شايع است! خيلي از ما فكر مي‌كنيم ديگر زماني كه مردان همسرشان را كتك مي‌زدند يا به آن‌ها اجازه نمي‌دادند از منزل خارج شوند گذشته است. اما واقعيت اين است كه همسر آزاري هنوز هم وجود دارد. تنها اتفاقي كه افتاده اين است كه چهره آزار و اذيت‌ها فرق كرده؛ و البته اخيراً گاهي هم اين آقايان هستند كه مورد آزار همسر قرار مي‌گيرند.

به‌طوركلي هر چيزي كه آرامش زندگي شما را به هم مي‌زند و اجازه نمي‌دهد در كنار هم لحظات خوب و خوشي داشته باشيد را مي‌توان نمونه‌اي از همسر آزاري دانست. همسر آزاري مي‌تواند مشكلات بسياري را در جريان زندگي‌تان ايجاد كند و حتي آن را به سمت طلاق ببرد. اما جاي شكرش باقيست كه زن يا مرد آزارگر نشانه‌هايي دارند كه پيش از ازدواج با دقت در آن‌ها مي‌توانيد زندگي خودتان را نجات بدهيد. به همين خاطر متخصصان هميشه توصيه مي‌كنند مشاوره‌هاي پيش از ازدواج را جدي بگيريد. اين مشاوره‌ها به شما كمك مي‌كنند تا با اين نشانه‌ها آشنا شويد و راه چاره‌اي برايش پيدا كنيد.

 

 

منبع : علل انواع همسر آزاري

همسر آزاري و انواع آن

هدف همه ما از شروع زندگي مشترك اين است كه در كنار همسرمان به آرامش برسيم و زندگي خوبي داشته باشيم. همه ما هم باور داريم كه زندگي مشكلات بسياري دارد و گاهي اوقات بروز اختلاف و ناراحتي طبيعي است. بااين‌حال زندگي بعضي از ما درگير مشكلاتي جدي‌تر از يك اختلاف ساده يا ناراحتي از بعضي ويژگي‌هاي همسرمان مي‌شود. يكي از اين مشكلات كه راجع به آن صحبت خواهيم كرد همسر آزاري است. همسر آزاري انواع مختلفي دارد كه در اولين قدم بهتر است آن‌ها را بشناسيد.

آزارهاي جسماني

وقتي حرف از همسر آزاري مي‌شود كتك زدن يكي از اولين چيزهايي است كه به ذهن ما مي‌رسد. آزارهاي جسماني يكي از قديمي‌ترين و رايج‌ترين انواع همسر آزاري هستند. اگر همسر شما در هر بحث و دعوايي به سراغ اين رفتار مي‌رود يعني شما درگير مشكل همسر آزاري شده‌ايد. بيماري‌هاي رواني، اعتياد، ويژگي‌هاي اخلاقي مانند زورگويي يا يادگيري از والدين را مي‌توان مهم‌ترين دلايل اين نوع از آزار و اذيت دانست.

آزارهاي رواني

آزارهاي رواني پس از آسيب جسماني دومين رتبه را در همسر آزاري دارند. آزارهاي رواني انواع بسيار گسترده‌اي دارند. اما ويژگي مشترك همه آن‌ها اين است كه شما ازنظر رواني در زندگي خود احساس آرامش و امنيت نمي‌كنيد. بي‌محلي كردن به همسر، تحقير و توهين، انجام دادن رفتارهايي كه باعث ناراحتي همسر مي‌شود و بسياري از موارد ديگر در اين طبقه جاي مي‌گيرند. براي كسب اطلاع درباره پيامدها و راه هاي جلوگيري از تمسخر و تحقير همسر كليك كنيد.

آزارهاي جنسي

شايد كمتر كسي مشكلات جنسي را جزئي از همسر آزاري بداند. به‌علاوه بسياري از مواقع زنان و مردان به دليل احساس شرم و خجالت از اين موضوع صحبت نمي‌كنند. اگر همسرتان توجهي به نيازها و خواسته‌هاي جنسي شما ندارد يا برعكس شما را به داشتن رابطه جنسي مجبور مي‌كند شما درگير مشكل همسر آزاري شده‌ايد. به‌علاوه خيانت‌هاي جنسي، تمايل به داشتن رابطه‌هاي سه‌نفره يا انواع ناهنجاري‌هاي جنسي مانند ساديسم نمونه‌هايي از همسر آزاري جنسي هستند.

آزارهاي مالي

دريغ كردن پول و در مضيقه نگه داشتن همسر ازنظر مالي را هم مي‌توان يكي از انواع همسر آزاري دانست. زيرا اين كار باعث مي‌شود كه استقلال و آرامش رواني طرف مقابل از بين برود و اين موضوع مشكلات بسياري را به همراه خواهد داشت.

نشانه هاي همسر آزاري | مرد يا زن آزارگر را بشناسيد

همان‌طور كه گفتيم مردان و زنان آزارگر نشانه‌هايي دارند كه شما از همان ابتدا مي‌توانيد آن‌ها را تشخيص دهيد. به خاطر داشته باشيد هركدام از ويژگي‌هاي طرف مقابل شما كه با آن احساس راحتي نمي‌كنيد يا ازنظرتان بسيار عجيب است مي‌تواند دليلي براي همسر آزاري در آينده باشد. پس بهتر است از هيچ مشكلي به‌سادگي عبور نكنيد. بااين‌حال بعضي از مهم‌ترين نشانه‌ها عبارتند از:

الگوهاي خانوادگي

بخش بزرگي از آنچه هركدام از ما در زندگي ياد مي‌گيريم و انجام مي‌دهيم داخل خانواده اتفاق مي‌افتد. بسياري از كساني كه در آينده تبديل به مرد يا زني آزارگر مي‌شوند اين ويژگي را داخل خانواده و از روابط بين والدين خود ياد گرفته‌اند. درنتيجه اگر مي‌بينيد كه رابطه پدر و مادر طرف مقابل شما تا حدودي غيرعادي است بهتر است كمي بيشتر راجع به ازدواج خود دقت كنيد.

روانشناسان خانواده معتقدند بسياري از كساني كه در خانواده‌هايي با تجربه‌هاي اين‌چنيني بزرگ مي‌شوند در آينده تبديل به فردي آزارگر مي‌شوند. اما يك احتمال ديگر هم وجود دارد، آن هم اينكه دختران يا پسران اين خانواده‌ها به دليل تجربه‌اي كه از رابطه والدين خود دارند موضوع آزار و اذيت را بسيار عادي مي‌دانند و حتي عمداً به دنبال افرادي مي‌روند كه آن‌ها را مورد آزار و اذيت قرار دهند. به همين خاطر اگر شما يا طرف مقابل در يك خانواده ناسالم بزرگ شده‌ايد بهترين راهكار اين است كه قبل از ازدواج براي درمان مشكلات روحي خود از يك روانشناس كمك بگيريد.

همسر آزاري با زورگويي و انعطاف‌ناپذيري

يكي از ويژگي‌هاي همسر آزارگر انعطاف‌ناپذيري است. اين افراد به‌غير از آنچه خودشان مي‌گويند هيچ رفتار ديگري را تحمل نمي‌كنند. به همين خاطر زورگويي از بارزترين نشانه‌هاي همسر آزارگر است.

كنترل گري

همه‌چيز بايد تحت كنترل همسر آزارگر باشد! به همين خاطر شما مي‌بينيد آن‌ها همه رفتارها و حتي حريم خصوصي‌تان را چك مي‌كنند. در زندگي و ارتباط با همسر آزارگر هيچ استقلالي از خودتان نداريد. آن‌ها از ترس اينكه مبادا چيزي ازنظرشان پنهان بماند همه جوانب زندگي‌تان را كنترل مي‌كنند و اين مي‌تواند منشأ مشكلات بسياري در زندگي شما باشد.

همسر آزاري و پرخاشگري‌هاي ناگهاني

يكي از مهم‌ترين ويژگي‌هاي همسر آزارگر اين است كه توانايي كنترل خشم خود را ندارند. در حقيقت اگر آن‌ها اين توانايي را داشتند بسياري از آزارهاي روحي و جسمي اتفاق نمي‌افتاد. به همين خاطر وقتي قرار است با كسي ازدواج كنيد كنترل خشم و همين‌طور حل منطقي مسائل از آن دسته نكاتي هستند كه بايد با دقت به آن‌ها توجه داشته باشيد.

تهديد

فرد آزارگر معمولاً در بحث‌ها شما را تهديد مي‌كند. آن‌ها براي رسيدن به خواسته و هدف خود از هيچ كاري دريغ نمي‌كنند. پس اگر حتي يك‌بار از سوي طرف مقابل خود تهديد شده‌ايد كه قرار است كاري را انجام بدهد يا تلافي كند راجع به اين موضوع با يك مشاور صحبت كنيد.

همسر آزاري با لجبازي

همان‌طور كه گفتيم فرد آزارگر انعطاف‌ناپذير است. به همين خاطر لجبازي يكي ديگر از ويژگي‌هاي اين افراد است. آن‌ها آن‌قدر يك بحث را ادامه مي‌دهند يا آن‌قدر دست به مقابله‌به‌مثل مي‌زنند تا شما راضي شويد خواسته آن‌ها را انجام دهيد.

بيماري‌هاي رواني

يكي از مهم‌ترين دلايل اينكه يك نفر ديگران را آزار مي‌دهد بيماري‌هاي رواني و به‌خصوص اختلالات شخصيتي هستند. اين بيماري‌ها شرايط فكر كردن و همين‌طور رفتار فرد را تحت تأثير خود قرار مي‌دهند و به همين خاطر شما ممكن است شاهد هر برخوردي از سوي اين افراد باشيد.

همسر آزاري و روابط شكست‌خورده

يكي از اصلي‌ترين نشانه‌هاي فرد آزارگر اين است كه آن‌ها معمولاً روابط عاطفي شكست‌خورده بسياري را به دنبال خود مي‌كشند. در حقيقت افراد بسياري وارد زندگي آن‌ها مي‌شوند و دقيقاً به خاطر همين خصايص اخلاقي (گاه هنجارهاي رايج) دير يا زود از آن‌ها جدا مي‌شوند. پس به خاطر داشته باشيد كه اگر طرف مقابل شما روابط ناموفقي داشته بايد به اين موضوع توجه كافي داشته باشيد.

قهرهاي طولاني يا بي‌توجهي

همسر آزارگر مي‌تواند براي مدت طولاني طرف مقابل خود را ناديده بگيرد. به همين خاطر است كه قهرهاي طولاني‌مدت، بي‌توجهي به احساسات و خواسته‌هاي همسر و مسائلي ازاين‌دست بسياري از اوقات در رفتار آن‌ها ديده مي‌شود.

علت و دلايل همسر آزاري

اما سؤال اينجاست كه چه چيزي مي‌تواند طرف مقابل شما را تبديل به يك آزارگر كند؟ واقعيت اين است كه دليل مشخصي براي اين موضوع نمي‌توان در نظر گرفت؛ بيماري‌هاي رواني، تجربيات تلخ كودكي، الگوهاي خانوادگي نامناسب يا حتي مشكلاتي مانند آزار و اذيت‌هاي جنسي و تجاوز به‌خصوص در آقايان مي‌تواند آن‌ها را تبديل به يك آزارگر كند. به همين خاطر است كه گفته مي‌شود مشاوره‌هاي پيش از ازدواج را جدي بگيريد. مشاورين با بررسي سبك شخصيتي طرف مقابل مي‌توانند اطلاعات بسياري راجع به او به شما بدهند. اما اگر در حال حاضر در حال زندگي با همسري آزارگر هستيد، حتما بايد مشاوره خانواده دريافت نماييد.

راهكارهايي براي برخورد با همسر آزاري

هنگامي‌كه درگير همسر آزاري شده‌ايم چه كار كنيم؟ پاسخ به اين سؤال بستگي به‌شدت مشكلات شما و همين‌طور فرهنگي دارد كه در آن زندگي مي‌كنيد.

اگر مشكلات شما قابل‌حل هستند يا به هر دليلي احساس مي‌كنيد مي‌خواهيد زندگي خود را ادامه بدهيد بهتر است به فكر حل مشكل باشيد. براي اينكه اين مشكل را حل كنيد بهترين راهكار اين است كه از يك مشاور خانواده كمك بگيريد. مشاورين با توجه به شناختي كه از شما و همسرتان به دست مي‌آورند و همين‌طور به دليل تخصص و تجربه‌اي كه دارند به شما براي برطرف كردن مشكلات كمك خواهند كرد. اما اگر زندگي‌تان در شرايطي قرار دارد كه احساس مي‌كنيد ادامه اين شرايط براي‌تان ممكن نيست بهترين راهكار اين است كه از نهادهاي حمايتگر زنان استفاده كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه خانواده مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني خانواده با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

سؤالات متداول

همسر آزاري يعني چه؟

هر رفتاري كه باعث مي‌شود احساس كنيد در زندگي مشترك آرامش و امنيتي كه مي‌خواستيد را تجربه نمي‌كنيد مي‌تواند نمونه‌اي از همسر آزاري باشد. همسر آزاري انواع مختلفي دارد كه ازجمله آن‌ها مي‌توان به آزارهاي جسمي، جنسي، رواني و مالي اشاره كرد.

چرا بعضي‌ها همسرشان را مورد آزار و اذيت قرار مي‌دهند؟

بيماري‌هاي رواني، الگوهاي نامناسب خانوادگي، تجربيات تلخ كودكي به‌خصوص تجاوز در آقايان مي‌تواند تبديل به دليلي براي اين شرايط بشود.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: علل انواع همسر آزاري،
موضوع:
[ ۷ آبان ۱۴۰۰ ] [ ۰۳:۵۵:۴۳ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

شايد برايتان جالب باشد كه بدانيد همسر آزاري هنوز هم بسيار شايع است! خيلي از ما فكر مي‌كنيم ديگر زماني كه مردان همسرشان را كتك مي‌زدند يا به آن‌ها اجازه نمي‌دادند از منزل خارج شوند گذشته است. اما واقعيت اين است كه همسر آزاري هنوز هم وجود دارد. تنها اتفاقي كه افتاده اين است كه چهره آزار و اذيت‌ها فرق كرده؛ و البته اخيراً گاهي هم اين آقايان هستند كه مورد آزار همسر قرار مي‌گيرند.

به‌طوركلي هر چيزي كه آرامش زندگي شما را به هم مي‌زند و اجازه نمي‌دهد در كنار هم لحظات خوب و خوشي داشته باشيد را مي‌توان نمونه‌اي از همسر آزاري دانست. همسر آزاري مي‌تواند مشكلات بسياري را در جريان زندگي‌تان ايجاد كند و حتي آن را به سمت طلاق ببرد. اما جاي شكرش باقيست كه زن يا مرد آزارگر نشانه‌هايي دارند كه پيش از ازدواج با دقت در آن‌ها مي‌توانيد زندگي خودتان را نجات بدهيد. به همين خاطر متخصصان هميشه توصيه مي‌كنند مشاوره‌هاي پيش از ازدواج را جدي بگيريد. اين مشاوره‌ها به شما كمك مي‌كنند تا با اين نشانه‌ها آشنا شويد و راه چاره‌اي برايش پيدا كنيد.

 

 

منبع : علل انواع همسر آزاري

همسر آزاري و انواع آن

هدف همه ما از شروع زندگي مشترك اين است كه در كنار همسرمان به آرامش برسيم و زندگي خوبي داشته باشيم. همه ما هم باور داريم كه زندگي مشكلات بسياري دارد و گاهي اوقات بروز اختلاف و ناراحتي طبيعي است. بااين‌حال زندگي بعضي از ما درگير مشكلاتي جدي‌تر از يك اختلاف ساده يا ناراحتي از بعضي ويژگي‌هاي همسرمان مي‌شود. يكي از اين مشكلات كه راجع به آن صحبت خواهيم كرد همسر آزاري است. همسر آزاري انواع مختلفي دارد كه در اولين قدم بهتر است آن‌ها را بشناسيد.

آزارهاي جسماني

وقتي حرف از همسر آزاري مي‌شود كتك زدن يكي از اولين چيزهايي است كه به ذهن ما مي‌رسد. آزارهاي جسماني يكي از قديمي‌ترين و رايج‌ترين انواع همسر آزاري هستند. اگر همسر شما در هر بحث و دعوايي به سراغ اين رفتار مي‌رود يعني شما درگير مشكل همسر آزاري شده‌ايد. بيماري‌هاي رواني، اعتياد، ويژگي‌هاي اخلاقي مانند زورگويي يا يادگيري از والدين را مي‌توان مهم‌ترين دلايل اين نوع از آزار و اذيت دانست.

آزارهاي رواني

آزارهاي رواني پس از آسيب جسماني دومين رتبه را در همسر آزاري دارند. آزارهاي رواني انواع بسيار گسترده‌اي دارند. اما ويژگي مشترك همه آن‌ها اين است كه شما ازنظر رواني در زندگي خود احساس آرامش و امنيت نمي‌كنيد. بي‌محلي كردن به همسر، تحقير و توهين، انجام دادن رفتارهايي كه باعث ناراحتي همسر مي‌شود و بسياري از موارد ديگر در اين طبقه جاي مي‌گيرند. براي كسب اطلاع درباره پيامدها و راه هاي جلوگيري از تمسخر و تحقير همسر كليك كنيد.

آزارهاي جنسي

شايد كمتر كسي مشكلات جنسي را جزئي از همسر آزاري بداند. به‌علاوه بسياري از مواقع زنان و مردان به دليل احساس شرم و خجالت از اين موضوع صحبت نمي‌كنند. اگر همسرتان توجهي به نيازها و خواسته‌هاي جنسي شما ندارد يا برعكس شما را به داشتن رابطه جنسي مجبور مي‌كند شما درگير مشكل همسر آزاري شده‌ايد. به‌علاوه خيانت‌هاي جنسي، تمايل به داشتن رابطه‌هاي سه‌نفره يا انواع ناهنجاري‌هاي جنسي مانند ساديسم نمونه‌هايي از همسر آزاري جنسي هستند.

آزارهاي مالي

دريغ كردن پول و در مضيقه نگه داشتن همسر ازنظر مالي را هم مي‌توان يكي از انواع همسر آزاري دانست. زيرا اين كار باعث مي‌شود كه استقلال و آرامش رواني طرف مقابل از بين برود و اين موضوع مشكلات بسياري را به همراه خواهد داشت.

نشانه هاي همسر آزاري | مرد يا زن آزارگر را بشناسيد

همان‌طور كه گفتيم مردان و زنان آزارگر نشانه‌هايي دارند كه شما از همان ابتدا مي‌توانيد آن‌ها را تشخيص دهيد. به خاطر داشته باشيد هركدام از ويژگي‌هاي طرف مقابل شما كه با آن احساس راحتي نمي‌كنيد يا ازنظرتان بسيار عجيب است مي‌تواند دليلي براي همسر آزاري در آينده باشد. پس بهتر است از هيچ مشكلي به‌سادگي عبور نكنيد. بااين‌حال بعضي از مهم‌ترين نشانه‌ها عبارتند از:

الگوهاي خانوادگي

بخش بزرگي از آنچه هركدام از ما در زندگي ياد مي‌گيريم و انجام مي‌دهيم داخل خانواده اتفاق مي‌افتد. بسياري از كساني كه در آينده تبديل به مرد يا زني آزارگر مي‌شوند اين ويژگي را داخل خانواده و از روابط بين والدين خود ياد گرفته‌اند. درنتيجه اگر مي‌بينيد كه رابطه پدر و مادر طرف مقابل شما تا حدودي غيرعادي است بهتر است كمي بيشتر راجع به ازدواج خود دقت كنيد.

روانشناسان خانواده معتقدند بسياري از كساني كه در خانواده‌هايي با تجربه‌هاي اين‌چنيني بزرگ مي‌شوند در آينده تبديل به فردي آزارگر مي‌شوند. اما يك احتمال ديگر هم وجود دارد، آن هم اينكه دختران يا پسران اين خانواده‌ها به دليل تجربه‌اي كه از رابطه والدين خود دارند موضوع آزار و اذيت را بسيار عادي مي‌دانند و حتي عمداً به دنبال افرادي مي‌روند كه آن‌ها را مورد آزار و اذيت قرار دهند. به همين خاطر اگر شما يا طرف مقابل در يك خانواده ناسالم بزرگ شده‌ايد بهترين راهكار اين است كه قبل از ازدواج براي درمان مشكلات روحي خود از يك روانشناس كمك بگيريد.

همسر آزاري با زورگويي و انعطاف‌ناپذيري

يكي از ويژگي‌هاي همسر آزارگر انعطاف‌ناپذيري است. اين افراد به‌غير از آنچه خودشان مي‌گويند هيچ رفتار ديگري را تحمل نمي‌كنند. به همين خاطر زورگويي از بارزترين نشانه‌هاي همسر آزارگر است.

كنترل گري

همه‌چيز بايد تحت كنترل همسر آزارگر باشد! به همين خاطر شما مي‌بينيد آن‌ها همه رفتارها و حتي حريم خصوصي‌تان را چك مي‌كنند. در زندگي و ارتباط با همسر آزارگر هيچ استقلالي از خودتان نداريد. آن‌ها از ترس اينكه مبادا چيزي ازنظرشان پنهان بماند همه جوانب زندگي‌تان را كنترل مي‌كنند و اين مي‌تواند منشأ مشكلات بسياري در زندگي شما باشد.

همسر آزاري و پرخاشگري‌هاي ناگهاني

يكي از مهم‌ترين ويژگي‌هاي همسر آزارگر اين است كه توانايي كنترل خشم خود را ندارند. در حقيقت اگر آن‌ها اين توانايي را داشتند بسياري از آزارهاي روحي و جسمي اتفاق نمي‌افتاد. به همين خاطر وقتي قرار است با كسي ازدواج كنيد كنترل خشم و همين‌طور حل منطقي مسائل از آن دسته نكاتي هستند كه بايد با دقت به آن‌ها توجه داشته باشيد.

تهديد

فرد آزارگر معمولاً در بحث‌ها شما را تهديد مي‌كند. آن‌ها براي رسيدن به خواسته و هدف خود از هيچ كاري دريغ نمي‌كنند. پس اگر حتي يك‌بار از سوي طرف مقابل خود تهديد شده‌ايد كه قرار است كاري را انجام بدهد يا تلافي كند راجع به اين موضوع با يك مشاور صحبت كنيد.

همسر آزاري با لجبازي

همان‌طور كه گفتيم فرد آزارگر انعطاف‌ناپذير است. به همين خاطر لجبازي يكي ديگر از ويژگي‌هاي اين افراد است. آن‌ها آن‌قدر يك بحث را ادامه مي‌دهند يا آن‌قدر دست به مقابله‌به‌مثل مي‌زنند تا شما راضي شويد خواسته آن‌ها را انجام دهيد.

بيماري‌هاي رواني

يكي از مهم‌ترين دلايل اينكه يك نفر ديگران را آزار مي‌دهد بيماري‌هاي رواني و به‌خصوص اختلالات شخصيتي هستند. اين بيماري‌ها شرايط فكر كردن و همين‌طور رفتار فرد را تحت تأثير خود قرار مي‌دهند و به همين خاطر شما ممكن است شاهد هر برخوردي از سوي اين افراد باشيد.

همسر آزاري و روابط شكست‌خورده

يكي از اصلي‌ترين نشانه‌هاي فرد آزارگر اين است كه آن‌ها معمولاً روابط عاطفي شكست‌خورده بسياري را به دنبال خود مي‌كشند. در حقيقت افراد بسياري وارد زندگي آن‌ها مي‌شوند و دقيقاً به خاطر همين خصايص اخلاقي (گاه هنجارهاي رايج) دير يا زود از آن‌ها جدا مي‌شوند. پس به خاطر داشته باشيد كه اگر طرف مقابل شما روابط ناموفقي داشته بايد به اين موضوع توجه كافي داشته باشيد.

قهرهاي طولاني يا بي‌توجهي

همسر آزارگر مي‌تواند براي مدت طولاني طرف مقابل خود را ناديده بگيرد. به همين خاطر است كه قهرهاي طولاني‌مدت، بي‌توجهي به احساسات و خواسته‌هاي همسر و مسائلي ازاين‌دست بسياري از اوقات در رفتار آن‌ها ديده مي‌شود.

علت و دلايل همسر آزاري

اما سؤال اينجاست كه چه چيزي مي‌تواند طرف مقابل شما را تبديل به يك آزارگر كند؟ واقعيت اين است كه دليل مشخصي براي اين موضوع نمي‌توان در نظر گرفت؛ بيماري‌هاي رواني، تجربيات تلخ كودكي، الگوهاي خانوادگي نامناسب يا حتي مشكلاتي مانند آزار و اذيت‌هاي جنسي و تجاوز به‌خصوص در آقايان مي‌تواند آن‌ها را تبديل به يك آزارگر كند. به همين خاطر است كه گفته مي‌شود مشاوره‌هاي پيش از ازدواج را جدي بگيريد. مشاورين با بررسي سبك شخصيتي طرف مقابل مي‌توانند اطلاعات بسياري راجع به او به شما بدهند. اما اگر در حال حاضر در حال زندگي با همسري آزارگر هستيد، حتما بايد مشاوره خانواده دريافت نماييد.

راهكارهايي براي برخورد با همسر آزاري

هنگامي‌كه درگير همسر آزاري شده‌ايم چه كار كنيم؟ پاسخ به اين سؤال بستگي به‌شدت مشكلات شما و همين‌طور فرهنگي دارد كه در آن زندگي مي‌كنيد.

اگر مشكلات شما قابل‌حل هستند يا به هر دليلي احساس مي‌كنيد مي‌خواهيد زندگي خود را ادامه بدهيد بهتر است به فكر حل مشكل باشيد. براي اينكه اين مشكل را حل كنيد بهترين راهكار اين است كه از يك مشاور خانواده كمك بگيريد. مشاورين با توجه به شناختي كه از شما و همسرتان به دست مي‌آورند و همين‌طور به دليل تخصص و تجربه‌اي كه دارند به شما براي برطرف كردن مشكلات كمك خواهند كرد. اما اگر زندگي‌تان در شرايطي قرار دارد كه احساس مي‌كنيد ادامه اين شرايط براي‌تان ممكن نيست بهترين راهكار اين است كه از نهادهاي حمايتگر زنان استفاده كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه خانواده مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني خانواده با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

سؤالات متداول

همسر آزاري يعني چه؟

هر رفتاري كه باعث مي‌شود احساس كنيد در زندگي مشترك آرامش و امنيتي كه مي‌خواستيد را تجربه نمي‌كنيد مي‌تواند نمونه‌اي از همسر آزاري باشد. همسر آزاري انواع مختلفي دارد كه ازجمله آن‌ها مي‌توان به آزارهاي جسمي، جنسي، رواني و مالي اشاره كرد.

چرا بعضي‌ها همسرشان را مورد آزار و اذيت قرار مي‌دهند؟

بيماري‌هاي رواني، الگوهاي نامناسب خانوادگي، تجربيات تلخ كودكي به‌خصوص تجاوز در آقايان مي‌تواند تبديل به دليلي براي اين شرايط بشود.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: علل انواع همسر آزاري،
موضوع:
[ ۷ آبان ۱۴۰۰ ] [ ۰۳:۵۴:۰۳ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

يكي از مسائل رايجي كه براي هر والدي كه فرزند كوچكي دارد پيش مي‌آيد، بهانه گيري كودك است. بهانه گيري كودك مي‌تواند سبب خسته شدن و فرسوده شدن والدين شود. از اين جهت يكي از شكايات رايجي كه والدين در مراكز مشاوره دارند، همين مسئله بهانه گيري كودك است. به طور كلي بهانه گيري كودك علل مختلفي دارد و شناسايي و آشنايي با اين علل اولين گام براي بهبود و رفع اين مشكل است. بنابراين براي اينكه بتوان از راهكارهاي موثري جهت رفع و بهبود اين مسئله استفاده كرد آشنايي با ويژگي‌هاي كودك و علل بهانه گيري اوست. زيرا كه عمده‌ترين دليل بهانه گيري كودك ناشي از عدم توانايي او براي بيان احساسات و انتظاراتش است. از اين جهت آشنايي با ابعاد مختلف بهانه گيري كودك مي‌تواند براي والدين ضروري به نظر برسد.

 

منبع : بهانه گيري كودك در سنين مختلف

علل بهانه گيري كودك

بهانه گيري كودك مي‌تواند دلايل مختلفي داشته باشد و آشنايي والدين با اين مسائل كمك بزرگي به آن‌ها در جهت رفع اين مسئله است. عمده كودكاني كه در بيان احساسات و خواسته‌هاي خود ناتوان هستند، بهانه گيري كرده و شروع به لجبازي، بهانه گيري و پرخاشگري مي‌كنند تا والدين خواسته و انتظارات او را برطرف كنند. در مجموع مي‌توان عوامل رواني، فردي، تربيتي مختلفي را عامل اين مسئله در نظر گرفت. به عبارتي مي‌توان گفت كودك بهانه‌گيري مي‌كند تا بتواند نياز خود را بيان كند، زيرا هنوز به رشد شناختي كافي جهت ابراز منطقي عقايد و خواسته‌هاي خود نرسيده‌ است. از جمله علل رايج بهانه‌گيري كودك مي‌توان به موارد زير اشاره كرد:

ناتواني در حرف زدن

مهم‌ترين مسئله‌اي كه در ارتباط با بهانه گيري كودك بايد در نظر گرفت توجه به ويژگي و دوره سني او است. در سنين پايين‌تر كودك حرف‌ها و نظرات والدين را متوجه مي‌شود اما مهارت كلامي مورد نياز براي بيان عقايد و انتظارات خود را ندارد. زماني كه نمي‌تواند منظور خود را به درستي بيان كند شروع به بهانه‌گيري و لجبازي مي‌كند. بهانه‌گيري و لجبازي كودك مي‌تواند نشانه‌اي از كلافه شدن باشد. در چنين شرايطي بهتر است والدين با صبر و تحمل بيشتري به درخواست و نياز كودك توجه داشته باشند.

مهارت ارتباطي ضعيف

در برخي موارد مهارت ارتباطي ضعيف كودك باعث مي‌شود تا نتواند به درستي منظور خود را بيان كند. در نتيجه براي اينكه بتواند انتظارات و صحبت‌هاي خود را بيان كند شروع به بهانه‌گيري مي‌كند تا توجه والدين را بيشتر به سمت خودش متمركز كند. همچنين نبود مهارت ابراز وجود مي‌تواند يكي ديگر از دلايل بهانه گيري كودك باشد.

نيازهاي فيزيولوژيك

در سنين پايين‌تر معمولاً برطرف نشدن نيازهاي فيزيولوژيك كودك مانند خواب، گرسنگي و… مي‌تواند باعث بهانه گيري كودك شود. زماني كه اين نيازهاي كودك برطرف نشود شروع به بهانه گيري مي‌كند. گرسنگي و تشنگي و… باعث مي‌شود تا هر فرد بزرگسالي هم دچار كج خلقي شود، در نتيجه اين شيوه رفتار كودكان هم طبيعي است.علاوه بر اين خوابيدن ناكافي خودش به تنهايي عاملي براي كج خلقي و بهانه گيري كودك است. كودكان معمولاً نياز بيشتري به خواب دارند و در مقابل كم خوابي بيشتر آسيب‌پذير هستند. بنابراين يكي از رايج‌ترين علل بهانه‌گيري كودكان صرفاً به همين مسئله نيازهاي فيزيولوژيك ختم مي‌شود. در نتيجه توجه به نيازهاي فيزيولوژيك كودك امري حائز اهميت است.

جلب توجه

در برخي موارد كودكان صرفاً به اين دليل كه مي‌خواهند مركز توجه باشند و تمام توجه والدين معطوف به آن‌ها باشد شروع به لجبازي و بهانه گيري مي‌كنند. اين نوع بهانه‌گيري‌ها معمولاً زماني اوج پيدا مي‌كند كه والدين مشغول كار ديگري باشند.

ساير عوامل موثر بر بهانه گيري كودك

از جمله ساير عوامل تاثيرگذار بر بهانه‌گيري كودك مي‌توان به موارد زير اشاره كرد:

  • خستگي
  • ناكامي
  • ترس و اضطراب
  • تحريك بيش از حد
  • درد و بيماري
  • برطرف نشدن نياز
  • سردرگمي
  • و…

بيشتر بخوانيد: اختلالات رفتاري كودك

راهكاري بهبود بهانه گيري كودك

بخش قابل توجهي از بهانه گيري كودك تحت تاثير والدين قرار دارد، در نتيجه بسياري از راهكارهاي اين مسئله هم به والدين ارتباط دارد. شيوه برخورد والدين با كودك، توجه به كودك، برطرف كردن نيازها و انتظارات كودك مي‌تواند اين بهانه‌گيري‌ها را كاهش دهد. در ادامه برخي از راهكارهاي بهبود بهانه‌گيري كودك توضيح داده مي‌شود.

كنترل و مديريت هيجانات والدين

كودكان ممكن است به دلايل مختلفي شروع به بهانه‌گيري كنند و رفتارهايي لجبازانه، پرخاشگرانه، حبس كردن نفس و… از خودشان نشان دهند. تحمل كردن اين مسائل اگر بيش از اندازه باشد براي والدين دشوار و طاقت فرسا است و معمولاً پس از مدت زمان محدودي والدين از كوره در مي‌روند و شروع به تنبيه كردن كودك مي‌كنند. به ياد داشته باشيد كه هرچقدر به عنوان والد با كودك بيشتر بدرفتاري كنيد، بيشتر با او دعوا كنيد، لجبازي و بهانه‌گيري او هم بيشتر مي‌شود. در اين مواقع بهترين كار اين است كه هيجانات خود را مديريت كنيد و به طور عجولانه واكنشي نشان ندهيد، اگر وضعيت برايتان غير قابل تحمل بود چند دقيقه از محيط خارج شويد و به كودك فرصت دهيد تا بهانه‌گيري خودش را تمام كند. حفظ آرامش بهترين كاري است كه در اين شرايط بايد والدين از خودشان نشان دهند.

يكي از عادت‌هاي بدي كه برخي از والدين دارند اين است كه به طور عجولانه و سريع پيشنهاد جايزه يا قولي را به دروغ به كودك مي‌دهند تا كودك به طور موقت ساكت شود. شايد اين عمل در كوتاه مدت موثر باشد اما در بلند مدت منجر به افزايش بهانه‌گيري كودك مي‌شود.

ابراز محبت به كودك

هنگامي كه كودك آرام است و بهانه‌گيري نمي‌كند او را تشويق كنيد و مورد محبت خود قرار دهيد. در آغوش گرفتن، ابراز محبت به صورت كلامي و غير كلامي باعث مي‌شود تا رفتارهاي مطلوب كودك افزايش پيدا كند و به طور غير مستقيم باعث كاهش لجبازي و بهانه‌گيري كودك مي‌شود.

انحراف توجه براي قطع بهانه گيري كودك

از آنجايي كه كاركردهاي شناختي كودكان هنوز به طور كامل رشد پيدا نكرده، ممكن است والدين مسئله‌اي را بارها به كودك از نظر منطقي توضيح دهند اما كودك همچنان به بهانه‌گيري خود ادامه دهد. در اين شرايط پرت كردن حواس و توجه كودك عامل موثري براي از بين بردن بهانه گيري كودك شود. بهتر است آرامش خود را حفظ كنيد و حواس كودك را به موضوع ديگري متمركز كنيد.

گفتگو در ارتباط با مسائل

صحبت با كودك در زماني كه ديگر لجبازي و پرخاشگري و بهانه‌گيري نمي‌كند مي‌تواند مفيد باشد. صحبت كردن در زمان ديگر در ارتباط با مسئله پيش‌آمده باعث مي‌شود تا بهتر متوجه نياز و خواسته كودك خود شويد. در هنگام صحبت كردن با كودك بهتر است لحن مهربان و با محبتي داشته باشيد تا كودك احساس راحتي و آرامش بيشتري پيدا كند و بدون استرس و اضطراب خواسته و انتظار خودش را بيان كند.

آشنايي با مهارت‌هاي فرزندپروري

به طور كلي اگر والدين با مهارت‌هاي فرزندپروي آشنايي داشته باشند، به دفعات كمتري با بهانه‌گيري و لجبازي كودك مواجهه مي‌شوند. يكي از اشتباهات رايج والدين اين است كه در هنگام گريه كردن كودك به او باج مي‌دهند تا ساكت شود. باج دادن به كودك شايد باعث شود تا در آن موقعيت مشخص كودك ساكت شود و بهانه‌گيري نكند، اما به مرور زمان ياد مي‌گيرد كه تمام خواسته‌هاي خودش را به اين شيوه بيان كند.

به عبارتي كودك تا باج نگيرد ساكت نمي‌شود و به رفتار نادرست خودش ادامه ‌مي‌دهد. آشنايي والدين با اصول فرزندپروي و شيوه‌هاي تقويت رفتار مطلوب و كاهش رفتار نامطلوب باعث مي‌شود تا به مرور زمان بهانه‌گيري و لجبازي كودك رفع شود. جهت آشنايي بيشتر با اصول فرزندپروري مي‌توانيد از يك روانشناس كودك كمك بگيريد. براي دريافت مشاوره كودك كليك كنيد.

فوايد احتمالي بهانه گيري كودك

به طور كلي بهانه‌گيري كودك رفتاري است كه اگر به طور بلند مدت و هميشگي رخ دهد باعث فرسودگي و خستگي والدين و كاهش روابط صميمانه بين والد و فرزند مي‌شود. اما گاهي بهانه گيري كردن كودك مي‌تواند تاثيرات مطلوبي هم داشته باشد، به عنوان مثال گريه كردن كودك مي‌تواند باعث كاهش استرس و تخليه هورمون استرس شود. همچنين كودك ياد مي‌گيرد كه هميشه قرار نيست در زندگي با بهانه‌گيري كردن و رفتارهاي لجبازانه به خواسته‌ها و تمايلاتش برسد. به مرور زمان ياد مي‌گيرد كه براي درخواست خواسته و انتظاراتش بايد از مهارت‌هاي ارتباطي موثر‌ استفاده كند.

براي دريافت مشاوره در زمينه نوزاد و كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02166419012 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 

سوالات متداول

آيا تنبيه كردن كودك براي پايان دادن به بهانه‌گيري كار مطلوبي است؟

تنبيه كردن تحت هيچ شرايطي شيوه موثري براي برخورد با كودك بهانه‌گير نيست. شايد در كوتاه مدت اين عمل موثر واقع شود اما در بلند مدت منجر به افزايش تعداد دفعات بهانه‌گيري مي‌شود.

 

 

 

 

 

 

 

منبع : بهانه گيري كودك در سنين مختلف


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۷ آبان ۱۴۰۰ ] [ ۰۳:۴۹:۴۹ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

يكي از مسائل رايجي كه براي هر والدي كه فرزند كوچكي دارد پيش مي‌آيد، بهانه گيري كودك است. بهانه گيري كودك مي‌تواند سبب خسته شدن و فرسوده شدن والدين شود. از اين جهت يكي از شكايات رايجي كه والدين در مراكز مشاوره دارند، همين مسئله بهانه گيري كودك است. به طور كلي بهانه گيري كودك علل مختلفي دارد و شناسايي و آشنايي با اين علل اولين گام براي بهبود و رفع اين مشكل است. بنابراين براي اينكه بتوان از راهكارهاي موثري جهت رفع و بهبود اين مسئله استفاده كرد آشنايي با ويژگي‌هاي كودك و علل بهانه گيري اوست. زيرا كه عمده‌ترين دليل بهانه گيري كودك ناشي از عدم توانايي او براي بيان احساسات و انتظاراتش است. از اين جهت آشنايي با ابعاد مختلف بهانه گيري كودك مي‌تواند براي والدين ضروري به نظر برسد.

 

منبع : بهانه گيري كودك در سنين مختلف

علل بهانه گيري كودك

بهانه گيري كودك مي‌تواند دلايل مختلفي داشته باشد و آشنايي والدين با اين مسائل كمك بزرگي به آن‌ها در جهت رفع اين مسئله است. عمده كودكاني كه در بيان احساسات و خواسته‌هاي خود ناتوان هستند، بهانه گيري كرده و شروع به لجبازي، بهانه گيري و پرخاشگري مي‌كنند تا والدين خواسته و انتظارات او را برطرف كنند. در مجموع مي‌توان عوامل رواني، فردي، تربيتي مختلفي را عامل اين مسئله در نظر گرفت. به عبارتي مي‌توان گفت كودك بهانه‌گيري مي‌كند تا بتواند نياز خود را بيان كند، زيرا هنوز به رشد شناختي كافي جهت ابراز منطقي عقايد و خواسته‌هاي خود نرسيده‌ است. از جمله علل رايج بهانه‌گيري كودك مي‌توان به موارد زير اشاره كرد:

ناتواني در حرف زدن

مهم‌ترين مسئله‌اي كه در ارتباط با بهانه گيري كودك بايد در نظر گرفت توجه به ويژگي و دوره سني او است. در سنين پايين‌تر كودك حرف‌ها و نظرات والدين را متوجه مي‌شود اما مهارت كلامي مورد نياز براي بيان عقايد و انتظارات خود را ندارد. زماني كه نمي‌تواند منظور خود را به درستي بيان كند شروع به بهانه‌گيري و لجبازي مي‌كند. بهانه‌گيري و لجبازي كودك مي‌تواند نشانه‌اي از كلافه شدن باشد. در چنين شرايطي بهتر است والدين با صبر و تحمل بيشتري به درخواست و نياز كودك توجه داشته باشند.

مهارت ارتباطي ضعيف

در برخي موارد مهارت ارتباطي ضعيف كودك باعث مي‌شود تا نتواند به درستي منظور خود را بيان كند. در نتيجه براي اينكه بتواند انتظارات و صحبت‌هاي خود را بيان كند شروع به بهانه‌گيري مي‌كند تا توجه والدين را بيشتر به سمت خودش متمركز كند. همچنين نبود مهارت ابراز وجود مي‌تواند يكي ديگر از دلايل بهانه گيري كودك باشد.

نيازهاي فيزيولوژيك

در سنين پايين‌تر معمولاً برطرف نشدن نيازهاي فيزيولوژيك كودك مانند خواب، گرسنگي و… مي‌تواند باعث بهانه گيري كودك شود. زماني كه اين نيازهاي كودك برطرف نشود شروع به بهانه گيري مي‌كند. گرسنگي و تشنگي و… باعث مي‌شود تا هر فرد بزرگسالي هم دچار كج خلقي شود، در نتيجه اين شيوه رفتار كودكان هم طبيعي است.علاوه بر اين خوابيدن ناكافي خودش به تنهايي عاملي براي كج خلقي و بهانه گيري كودك است. كودكان معمولاً نياز بيشتري به خواب دارند و در مقابل كم خوابي بيشتر آسيب‌پذير هستند. بنابراين يكي از رايج‌ترين علل بهانه‌گيري كودكان صرفاً به همين مسئله نيازهاي فيزيولوژيك ختم مي‌شود. در نتيجه توجه به نيازهاي فيزيولوژيك كودك امري حائز اهميت است.

جلب توجه

در برخي موارد كودكان صرفاً به اين دليل كه مي‌خواهند مركز توجه باشند و تمام توجه والدين معطوف به آن‌ها باشد شروع به لجبازي و بهانه گيري مي‌كنند. اين نوع بهانه‌گيري‌ها معمولاً زماني اوج پيدا مي‌كند كه والدين مشغول كار ديگري باشند.

ساير عوامل موثر بر بهانه گيري كودك

از جمله ساير عوامل تاثيرگذار بر بهانه‌گيري كودك مي‌توان به موارد زير اشاره كرد:

  • خستگي
  • ناكامي
  • ترس و اضطراب
  • تحريك بيش از حد
  • درد و بيماري
  • برطرف نشدن نياز
  • سردرگمي
  • و…

بيشتر بخوانيد: اختلالات رفتاري كودك

راهكاري بهبود بهانه گيري كودك

بخش قابل توجهي از بهانه گيري كودك تحت تاثير والدين قرار دارد، در نتيجه بسياري از راهكارهاي اين مسئله هم به والدين ارتباط دارد. شيوه برخورد والدين با كودك، توجه به كودك، برطرف كردن نيازها و انتظارات كودك مي‌تواند اين بهانه‌گيري‌ها را كاهش دهد. در ادامه برخي از راهكارهاي بهبود بهانه‌گيري كودك توضيح داده مي‌شود.

كنترل و مديريت هيجانات والدين

كودكان ممكن است به دلايل مختلفي شروع به بهانه‌گيري كنند و رفتارهايي لجبازانه، پرخاشگرانه، حبس كردن نفس و… از خودشان نشان دهند. تحمل كردن اين مسائل اگر بيش از اندازه باشد براي والدين دشوار و طاقت فرسا است و معمولاً پس از مدت زمان محدودي والدين از كوره در مي‌روند و شروع به تنبيه كردن كودك مي‌كنند. به ياد داشته باشيد كه هرچقدر به عنوان والد با كودك بيشتر بدرفتاري كنيد، بيشتر با او دعوا كنيد، لجبازي و بهانه‌گيري او هم بيشتر مي‌شود. در اين مواقع بهترين كار اين است كه هيجانات خود را مديريت كنيد و به طور عجولانه واكنشي نشان ندهيد، اگر وضعيت برايتان غير قابل تحمل بود چند دقيقه از محيط خارج شويد و به كودك فرصت دهيد تا بهانه‌گيري خودش را تمام كند. حفظ آرامش بهترين كاري است كه در اين شرايط بايد والدين از خودشان نشان دهند.

يكي از عادت‌هاي بدي كه برخي از والدين دارند اين است كه به طور عجولانه و سريع پيشنهاد جايزه يا قولي را به دروغ به كودك مي‌دهند تا كودك به طور موقت ساكت شود. شايد اين عمل در كوتاه مدت موثر باشد اما در بلند مدت منجر به افزايش بهانه‌گيري كودك مي‌شود.

ابراز محبت به كودك

هنگامي كه كودك آرام است و بهانه‌گيري نمي‌كند او را تشويق كنيد و مورد محبت خود قرار دهيد. در آغوش گرفتن، ابراز محبت به صورت كلامي و غير كلامي باعث مي‌شود تا رفتارهاي مطلوب كودك افزايش پيدا كند و به طور غير مستقيم باعث كاهش لجبازي و بهانه‌گيري كودك مي‌شود.

انحراف توجه براي قطع بهانه گيري كودك

از آنجايي كه كاركردهاي شناختي كودكان هنوز به طور كامل رشد پيدا نكرده، ممكن است والدين مسئله‌اي را بارها به كودك از نظر منطقي توضيح دهند اما كودك همچنان به بهانه‌گيري خود ادامه دهد. در اين شرايط پرت كردن حواس و توجه كودك عامل موثري براي از بين بردن بهانه گيري كودك شود. بهتر است آرامش خود را حفظ كنيد و حواس كودك را به موضوع ديگري متمركز كنيد.

گفتگو در ارتباط با مسائل

صحبت با كودك در زماني كه ديگر لجبازي و پرخاشگري و بهانه‌گيري نمي‌كند مي‌تواند مفيد باشد. صحبت كردن در زمان ديگر در ارتباط با مسئله پيش‌آمده باعث مي‌شود تا بهتر متوجه نياز و خواسته كودك خود شويد. در هنگام صحبت كردن با كودك بهتر است لحن مهربان و با محبتي داشته باشيد تا كودك احساس راحتي و آرامش بيشتري پيدا كند و بدون استرس و اضطراب خواسته و انتظار خودش را بيان كند.

آشنايي با مهارت‌هاي فرزندپروري

به طور كلي اگر والدين با مهارت‌هاي فرزندپروي آشنايي داشته باشند، به دفعات كمتري با بهانه‌گيري و لجبازي كودك مواجهه مي‌شوند. يكي از اشتباهات رايج والدين اين است كه در هنگام گريه كردن كودك به او باج مي‌دهند تا ساكت شود. باج دادن به كودك شايد باعث شود تا در آن موقعيت مشخص كودك ساكت شود و بهانه‌گيري نكند، اما به مرور زمان ياد مي‌گيرد كه تمام خواسته‌هاي خودش را به اين شيوه بيان كند.

به عبارتي كودك تا باج نگيرد ساكت نمي‌شود و به رفتار نادرست خودش ادامه ‌مي‌دهد. آشنايي والدين با اصول فرزندپروي و شيوه‌هاي تقويت رفتار مطلوب و كاهش رفتار نامطلوب باعث مي‌شود تا به مرور زمان بهانه‌گيري و لجبازي كودك رفع شود. جهت آشنايي بيشتر با اصول فرزندپروري مي‌توانيد از يك روانشناس كودك كمك بگيريد. براي دريافت مشاوره كودك كليك كنيد.

فوايد احتمالي بهانه گيري كودك

به طور كلي بهانه‌گيري كودك رفتاري است كه اگر به طور بلند مدت و هميشگي رخ دهد باعث فرسودگي و خستگي والدين و كاهش روابط صميمانه بين والد و فرزند مي‌شود. اما گاهي بهانه گيري كردن كودك مي‌تواند تاثيرات مطلوبي هم داشته باشد، به عنوان مثال گريه كردن كودك مي‌تواند باعث كاهش استرس و تخليه هورمون استرس شود. همچنين كودك ياد مي‌گيرد كه هميشه قرار نيست در زندگي با بهانه‌گيري كردن و رفتارهاي لجبازانه به خواسته‌ها و تمايلاتش برسد. به مرور زمان ياد مي‌گيرد كه براي درخواست خواسته و انتظاراتش بايد از مهارت‌هاي ارتباطي موثر‌ استفاده كند.

براي دريافت مشاوره در زمينه نوزاد و كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02166419012 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 

سوالات متداول

آيا تنبيه كردن كودك براي پايان دادن به بهانه‌گيري كار مطلوبي است؟

تنبيه كردن تحت هيچ شرايطي شيوه موثري براي برخورد با كودك بهانه‌گير نيست. شايد در كوتاه مدت اين عمل موثر واقع شود اما در بلند مدت منجر به افزايش تعداد دفعات بهانه‌گيري مي‌شود.

 

 

 

 

 

 

 

منبع : بهانه گيري كودك در سنين مختلف


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۷ آبان ۱۴۰۰ ] [ ۰۳:۴۹:۴۹ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

آيا بايدها و نبايدهاي تربيت فرزند را مي‌دانيد؟ تمامي والدين درصدد هستند كه رفتار تربيتي درستي با كودك‌شان داشته باشند ولي يا اطلاعات كافي در اين زمينه ندارند و يا از رفتارهاي اشتباهي استفاده مي‌كنند. اساسي‌ترين چالش و مشكل والدين در چگونگي تنبيه و تشويق كودكان‌شان است تا بدين وسيله رفتارهاي مناسبي در او شكل گيرد. در ادامه به نكاتي پرداخته‌ايم كه معمولا والدين در ارتباط با فرزندشان بايد بدانند و يا از آن پرهيز كنند. براي آشنايي با روش‌هاي جديد تربيت كودك كليك كنيد.

 

 

منبع : تربيت فرزند و نكاتي كه هر پدر و مادري بايد بداند

بايدها و نبايدهاي تربيت فرزند توسط والدين

اجراي صحيح روش‌هاي تشويق و تنبيه

بهترين زمان براي تشويق كودكتان زماني است كه او رفتار مناسب و خوبي از خود نشان مي‌دهد. پس همين كه رفتار خوبي از او ديديد، او را تشويق كنيد كه به انجام رفتارهاي خويش ادامه دهد. تشويق مي‌تواند مادي يا غيرمادي و غيركلامي مثل لبخند زدن به او باشد، يا كلامي باشد؛ مثلا بگوييد آفرين دخترم يا آفرين پسرم.

نكته قبل از اين كه فرزندتان رفتار مناسبي انجام دهد، به او قول پاداش ندهيد. مثلا به او نگوييد اگر اسباب بازي هايت را جمع كني تو را به پارك خواهم برد چون به او ياد مي‌دهيد كه جمع كردن اسباب بازي‌هايش كه وظيفه‌ اوست را براي گرفتن جايزه انجام بدهد.

نكاتي در مورد پاداش دادن و تشويق كودك

  • بهتر است گاهي به طور غيرمستقيم تشويق كنيد. مثلا به جاي اين كه مستقيم به او بگوييد، به پدرش بگوييد كه امروز فرزندت در كارهاي خانه به من كمك كرد يا امروز اتاق تو را مرتب كرده است‌. ناخودآگاه فرزندتان با شنيدن اين جملات تشويق مي‌شود كه فردا هم دوباره همان كار را انجام دهد.
  • وقتي مي‌بينيد كودك‌تان رفتارهاي مطلوب زيادي انجام مي‌دهد و در اين زمينه پيشرفت نموده است، فاصله پاداش دهي را طولاني نماييد. مثلا اگر هرروز به او پاداش مي‌داديد، از اين پس هفته‌اي يك بار پاداش دهيد. اين كار سبب مي‌شود كه كودك هم براي رسيدن به چيزي كه مي‌خواهد صبور باشد و هم با طولاني‌تر كردن پاداش‌ها و كم‌كم قطع نمودن پاداش‌ها، رفتار در او نهادينه شود و انجام دادن و نشان دادن رفتار خوب تبديل به يك عادت گردد.

 

براي تربيت فرزند از بازي و فعاليت‌هاي مورد علاقه‌اش استفاده كنيد

مثلا وقتي مي‌بينيد كودك‌تان با مدادرنگي ديوار را خط خطي مي‌كند، دفتر نقاشي‌اش را ببريد و كنارش بنشينيد و بگوييد بيا با هم روي دفتر نقاشي بكشيم. به مرور زمان او ياد خواهد گرفت كه ديوار جاي نقاشي نيست و بايد روي دفترش نقاشي كند.

روي حرف‌تان بمانيد

وقتي كودك‌تان رفتار اشتباهي انجام مي‌دهد و شما در آن لحظه حرفي به او مي‌زنيد، بايد روي حرف‌تان بمانيد حتي اگر كودك‌تان گريه كرد.

مثلا وقتي مي‌خواهد لواشك بخورد و شما به او مي‌گوييد تا وقتي كه غذا نخورد حق ندارد از لواشك بخورد، روي حرف‌تان بمانيد. در اين جا پدر و مادر بايد هم نظر باشند و هر كدام نظر مخالف ديگري را بيان نكنند چون در آن صورت كودك لجبازتر شده و ياد مي‌گيرد كه حرفش را با گريه و فرياد اجرا كند و به خواسته‌اش برسد چون در خانه قانوني وجود ندارد.

تربيت فرزند با آموزش كلامي و عملي

بعضي از كارها به صورت كلامي در بچه تاثير ندارد و كودك بايد عملا آن رفتارها را در عمل والدينش ببيند تا به خوبي رفتار پي ببرد و خودش انجام دهد. مثلا وقتي كه كودك‌تان صبحانه نمي‌خورد كنار او بنشينيد و با اشتها صبحانه را بخوريد تا كودك‌تان نيز به اشتها آمده و صبحانه بخورد.

نقش مادر در تربيت فرزند

به نقش مادر در تربيت كودك توجه نماييد، نقش مادر در تربيت كودك مهم‌تر است. چون در سال‌هاي اول زندگي كودك وابستگي بيشتري به مادر دارد. چراكه مادر وظيفه شير دادن به كودكش را دارد و بسياري از كارهاي ديگر نيز بر عهده مادر است.

كودك در سال‌هاي اول زندگي تمامي رفتارهاي والدينش را به صورت اكتسابي از آن‌ها ياد مي‌گيرد و به همين دليل والدين بايد مراقب رفتارهاي‌شان باشد.

محور اصلي تربيت را مشخص كنيد

بهتر است كودك را در خانه به صورت مشترك تربيت نكنيد چون معمولا بين والدين بحث پيش مي‌آيد و هركدام مي‌خواهند كودك را طبق خواسته خود تربيت كنند كه در نظر ديگري آن رفتار اشتباه است. در نتيجه بهتر است يكي از والدين، نقش اصلي در تربيت كودك را بر عهده بگيرد و ديگري او را همراهي كند.

انرژي مثبت دهيد

از دادن انرژي منفي به كودكان خودداري كنند و انرژي مثبت به كودك بدهيد. كودكان هنوز خيلي از چيزهاي دنيا را نديده‌اند و احساسات زيادي را تجربه نكرده‌اند. آن‌ها بسياري از هيجانات‌شان را براي اولين بار با شما تجربه مي‌كنند، پس انرژي كه به او منتقل مي‌شود تاثير زيادي در ديدگاه او نسبت به دنيا دارد.

حس مالكيت و مراقبت را بياموزيد

به كودك‌تان مفهوم مالكيت را ياد دهيد و بگوييد افراد مالكيت وسايل و دارايي‌هاي خودشان را دارند. وقتي وارد مغازه‌اي مي‌شويد به او ياد دهيد كه نبايد بدون اجازه صاحب مغازه وسايل او را بردارد و بايد پول آن را بپردازد يا بگوييد نبايد اسباب بازي‌هاي دوستش را يواشكي بردارد چون مال او نيست. با اين كار به او ياد خواهيد داد كه هر كس يك لوازم و وسايل شخصي دارد كه نمي‌توانيم بدون اجازه آن‌ها، صاحب وسايلش شويم.

او را بازخواست نكنيد

والدين نبايد به گونه‌اي با كودكشان برخورد كنند كه كودك فكر كند بازخواست مي‌شود و براي اين كه والدين او را دعوا نكنند، دروغ بگويد.

تربيت فرزند با ياددهي نحوه دخل و خرج

به كودك‌تان راه‌هاي خرج پول و پس انداز را ياد دهيد. مثلا به او مقداري پول دهيد و بگوييد برو نان بخر. پس از اين كه مابقي پول را به شما داد به او بگوييد بقيه را در قلكش بيندازد و اخر ماه براي خودش اسباب بازي بخرد.

در صورتي كه در ارتباط با فرزندتان با مشكلات متعددي رو به رو هستيد، حتما مشاوره كودك دريافت نماييد.

 

تربيت فرزند براي داشتن آينده‌اي درخشان

  • براي اين كه فرزندتان گوشه‌گير و شكست‌پذير نباشد، او را اجتماعي به بار آوريد. سعي نماييد آن‌ها را در كنار همسالان و دوستان‌شان بگذاريد تا مهارت اجتماعي و كمك به بقيه را آموزش ببينند.
  • توقع‌تان را از كودك‌تان بالا ببريد. مثلا به او بگوييد توقع تحصيلات دانشگاهي را از تو داريم تا كودك ياد بگيرد كه انتظاراتش را در زندگي بالا ببرد.
  • والدين اگر مي‌خواهند فرزندشان موفق شوند، پس بايد او را حمايت كنند و رابطه‌اي قوي و محكم با او داشته باشند.
  • سعي كنيد از استرس و نگراني به دور باشيد چون ناخودآگاه اين استرس و نگراني به والدين سرايت مي‌كند و در زندگي‌شان تاثير مي‌گذارد.

براي دريافت مشاوره در زمينه نوزاد و كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02166419012 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 

 

 

 

 

منبع : تربيت فرزند و نكاتي كه هر پدر و مادري بايد بداند


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۶ آبان ۱۴۰۰ ] [ ۱۲:۳۵:۳۲ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

فانتزي هاي جنسي معمولا از دوران بلوغ در هر دو جنس آغاز مي‌شود. فانتزي‌هاي جنسي به تحريك و برانگيختگي جنسي كمك مي‌كنند و حتي به آن جهت هم مي‌دهند. برانگيختگي جنسي به واسطه هورمون‌هايي ايجاد مي‌شود كه از مغز دستور مي‌گيرند. بنابراين به طور طبيعي فرايندهاي شناختي و افكار بر روي هورمون‌ها تاثير گذاشته و رفتار را مشخص مي‌كنند. بنابراين نتيجه مي‌گيريم افكار جنسي سالم به رفتار جنسي سالم و افكار ناسالم به رفتار جنسي ناسالم منتهي خواهند شد. در صورتي كه خودتان يا همسرتان داراي افكار يا رفتار جنسي ناسالم هست، بايد مشاوره جنسي دريافت نماييد.

 

 

منبع : فانتزي هاي جنسي

فانتزي جنسي چيست؟

به فانتزي جنسي در علم سكسولوژي فيتيش گفته مي‌شود، فانتزي‌ها در ارتباط با مسائل جنسي در ذهن هر مردي و زني وجود دارد كه موجب تحريك او شده و به برقراري رابطه جنسي منتهي مي‌شود. هر كسي فانتزي‌هاي جنسي منحصر به فردي دارد، ممكن است با بها دادن به اين فانتزي‌ها حتي بر ميزان نياز جنسي‌تان تاثير بگذاريد.

 

بيشتر بخوانيد : رابطه جنسي

 

كاربرد فانتزي جنسي در زندگي زناشويي

بايد گفت كه فانتزي‌جنسي تا حد معمولش به درمان مشكلات زناشويي كمك مي‎‌كند. بسياري از خانم‌ها از تفكرات جنسي همسران‌شان شكايت مي‌كنند، اما بايد بگوييم اين تفكرات تا جايي كه بيش از حد معمول نباشد و ضربه‌اي به رابطه‌تان وارد نكند، نه تنها ضرري ندارد بلكه سبب بهبود رابطه جنسي‌تان مي‌شود.

مردان و زنان قبل از شروع رابطه جنسي نياز به تحريك جنسي دارند. فانتزي جنسي يكي از عوامل ايجاد تحريك جنسي است كه به ادامه دادن رابطه و ارضاي جنسي كمك مي‌كند. با به اشتراك گذاشتن افكار جنسي‌تان به خودتان و همسرتان كمك مي‌كنيد تا لذت بيشتري از با هم بودن ببريد.

چه زماني فانتزي جنسي سبب آسيب رساندن به رابطه مي شود؟

اگر با اجراي فانتزي‌جنسي رابطه زن و مرد سرد شود و يا موجبات خيانت را فراهم كند، نياز به درمان دارد. مثلا هنگامي كه در رابطه جنسي مرد يا زن، فرد ديگري را در ذهن خود تجسم كنند به مداخله روانشناس نيازمند هستند.

همان‌گونه كه اشاره نموديم زن و مرد مي‌توانند فانتزي جنسي داشته و به آن فكر كنند و اين تفكرات نه تنها اشكالي ندارد بلكه سبب رضايت و لذت جنسي بيشتري مي‌شود؛ ولي هنگامي كه فانتزي‌جنسي از حد معمول خود فراتر رود و سبب آسيب رساندن به هر يك از طرفين شود، بسيار خطر آفرين است و بايد براي درمان آن اقدام نمود. براي تشخيص سلامت جنسي خود يا همسرتان كليك كنيد.

فانتزي هاي جنسي غير طبيعي

  • ادرار كردن يا مدفوع نمودن روي همسر
  • رابطه جنسي چند نفره
  • داشتن رابطه با همجنس خود
  • تظاهر به جنسيت متضاد
  • رابطه ضربدري

تفاوت هاي فانتزي جنسي بارز بين مردان و زنان

1- زنان در رابطه جنسي به يك نفر نياز دارند و نمي‌خواهند افراد متعددي همراه‌شان باشد‌. زنان فقط يك مرد را در رابطه جنسي خود تصور مي‌كنند و همان يك نفر را مي‌خواهند ولي اكثر مردان تمايل دارند در هنگام رابطه جنسي با تعداد زيادي از زنان باشند، يعني هنگام برقراري رابطه با همسر خود زن ديگري را نيز با خود همراه كنند.

2- مردان در حين برقراري رابطه جنسي قادر به تصويرسازي هستند يعني مثلا مي‌توانند صحنه‌هاي فيلم هاي پورن را كه تماشا نموده‌اند به ياد آورده و خود را در حال انجام آن صحنه ببينند. ولي زنان در رابطه جنسي اين گونه نيستند. آن‌ها از حسي سخن مي‌گويند كه در فانتزي‌جنسي خود دارند؛ مثلا به شريك جنسي‌شان مي‌گويند “من الان به حدي داغ شده ام كه نمي تواني خودت را از من جدا كني”.

بنابراين فانتزي‌هاي جنسي مردان و زنان داراي اقسام و اشكال گوناگوني است و هر فرد داراي فانتزي جنسي مختص به خود مي‌باشد.

انواع فانتزي‌هاي جنسي بين مردان

_مثلا بعضي از مردان ممكن است با ديدن پاي لخت زنان تحريك شوند و بعضي ديگر نيز تحريك نشوند و توجهي نكنند و خيلي عادي با اين مسئله برخورد كنند.

_برخي از مردان با انجام كارهايي مانند بوسيدن و ليسيدن پاي همسر خود تحريك و ارضا مي‌شوند. اين در صورتي است كه برخي از مردان توجهي به پاي همسر خود ندارند و اين مسئله هيچ تاثيري در تحريك شدن‌شان ندارد.

بنابراين ممكن است يك فانتزي خاص براي برانگيختگي جنسي يك فرد ضروري باشد، در صورتي كه همان عمل براي فرد ديگر هيچ تاثيري ندارد.

فانتزي مورد علاقه خانم‌ها

_خانم‌ها دوست دارند از جانب همسرشان نوازش و لمس شوند.

_خانم‌ها دوست دارند بعد از اتمام رابطه جنسي، همسرشان آن‌ها را در آغوش بگيرد. برخي از مردان از اين مسئله غافل مي‌شوند و پس از اتمام رابطه همسرشان را ول مي‌كنند كه به مرور باعث سردي رابطه، آزار و اذيت خانم مي‌شود. چرا كه تصور مي‌كند همسرش او را فقط براي انجام رابطه جنسي مي‌خواهد.

_خانم‌ها تمايل دارند در حين رابطه جنسي با همسرشان صحبت نمايند و اين كار سبب لذت و رضايت بيشتري در آن‌ها مي‌شود. اين در حالي است كه اكثر مردان تمايلي به صحبت در هنگام رابطه جنسي ندارند.

_اكثر خانم‌ها دوست دارند كه مرد در زمان برقراري رابطه جنسي سينه پرمويي نداشته باشند. البته برخي از خانم‌ها نيز بر خلاف اين فانتزي دوست دارند كه مردشان پر مو باشد.

صحبت كردن درباره فانتزي جنسي با همسر

يكي از سوالات رايج مردان و زنان “آيا نياز است كه در مورد فانتزي‌هاي جنسي خود با همسرم صحبت كنم؟”

فانتزي هاي جنسي هر كس مختص به افكار خودش است و لزومي ندارد كه همسرتان از آن با خبر شود.

ولي اگر فانتزي جنسي شما به همسرتان مربوط است مي‌توانيد با آرامش و بدون خجالت آن را با همسرتان در ميان بگذاريد. همچنين براي بهبود رابطه جنسي‌تان در مورد نيازهاي جنسي خود با همسرتان صحبت كنيد تا روي رابطه‌تان تمركز نماييد.

مثلا اگر فانتزي جنسي‌تان اين است كه رابطه در مكان خاصي باشد يا تمايل داشته باشيد آن را در فضاي باز تجربه نماييد، يا بخواهيد رابطه‌اي خشن (بدون اسيب) داشته باشيد، مي‌توانيد باهمسرتان در ميان بگذاريد تا او نيز با شما همراه شود.

جمع بندي

برخلاف تصور اكثر مردم كه فكر مي‌كنند فانتزي جنسي سبب آسيب به رابطه مي‌شود، بايد گفت افكارجنسي سالم موجب بهبودي رابطه نيز مي‌شود. يعني فانتزي‌هاي جنسي طبيعي و رايج، نه تنها آسيبي به رابطه وارد نمي‌كند، بلكه سبب بهبود رابطه جنسي نيز مي‌شود. جالب است بدانيد كه فانتزي جنسي روشي براي زوج درماني مي‌باشد.

بايد توجه نمود كه اگر فانتزي جنسي مخاطره آميز است و سبب آسيب به هر يك از طرفين رابطه شود يا شامل افكاري است كه به خيانت منجر شود، بايد از رواشناسان و مشاوران مربوط در اين زمينه براي درمان آن كمك گرفت.

براي دريافت مشاوره در زمينه مسائل جنسي مي‌توانيد در ساعت از روز براي مشاوره جنسي تلفني از طريق شماره 02166419012 با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: فانتزي هاي جنسي،
موضوع:
[ ۶ آبان ۱۴۰۰ ] [ ۱۲:۳۳:۰۱ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

در اكثر خانواده‌ها پدران به دليل داشتن مسئوليت‌هاي سنگين ممكن است با آسيب‌هاي روحي و رواني از جمله افسردگي روبه‌رو شوند. در واقع افسردگي پدر يكي از مسائلي است كه كمتر مورد توجه قرار گرفته است با اينكه بر اساس تحقيقات انجام‌ گرفته ابتلاي مردان به بيماري افسردگي شديدتر از زنان بوده و احتمال خودكشي‌هاي موفق در آن‌ها بالاتر است. پدران به دلايل مختلفي دچار افسردگي مي‌شوند كه اين مسئله بر جنبه‌هاي مختلف زندگي مانند روابط زناشويي و پدر فرزندي اثر مي‌گذارد و سلامت روان خانواده را تهديد مي‌كند. با اين حال در صورتي كه خانواده بتواند در اين دوران نقش خود را به درستي ايفا كند، پدر خانواده نيز مي‌تواند دوباره به حالت قبل بازگشته و در راستاي رفاه و شادي خانواده حركت كند. در صورتي كه به عنوان همسر يا فرزندان، نگران سلامتي پدر خود هستيد با ما تا انتها همراه باشيد.

 

منبع : افسردگي پدر

افسردگي چيست؟

افسردگي يك بيماري روحي است كه به دليل كاهش مواد شيميايي موجود در مغز، نظير سروتونين ايجاد شده و با احساس غم و ناراحتي همراه است. اين بيماري مي‌تواند در هر سني، از كودكي تا سالمندي در فرد ايجاد شود و در صورتيكه مورد درمان قرار نگيرد، مشكلات بسياري را براي فرد ايجاد خواهد كرد.

 

نشانه‌هاي افسردگي

برخي از شايع‌ترين نشانه‌هاي افسردگي، عبارتند از احساس غم، بي‌انگيزگي، فقدان اعتمادبه‌نفس، ضعف در تمركز حواس و يا افكار و رفتارهاي آسيب زدن به خود. به اعتقاد روانشناسان، اين نشانه‌ها مي‌بايست براي حداقل 2 هفته ادامه پيدا كنند.

پدران و به‌طوركلي مردان، ممكن است اين نشانه‌ها را بيشتر به‌صورت بي‌ميل شدن نسبت به فعاليت‌هايي كه قبلاً جالب مي‌دانستند، احساس نااميدي، تحريك‌پذيري و پرخاشگري، مصرف مشروبات الكلي يا مواد مخدر، نشان دهند.

با توجه به اينكه بيماري افسردگي مي‌تواند مشكلات بسياري را در ابعاد مختلف زندگي فرد ايجاد كند، بهتر است در صورت مشاهده هريك از نشانه‌هاي بالا، با يك متخصص، راجع به‌احتمال ابتلاي به افسردگي صحبت كنيد. فرايند تشخيص گذاري و درمان بيماري افسردگي هرچه سريع‌تر صورت بگيرد، مي‌تواند به موفقيت‌آميز بودن درمان كمك بيشتري كند.

براي آگاهي بيشتر در زمينه علائم افسردگي كليك كنيد.

 

دلايل افسردگي پدر

افسردگي پدر پس از به دنيا آمدن فرزند

تولد فرزند، يك نقطه عطف بزرگ در زندگي فرد است كه تغييرات بسياري را در زندگي وي ايجاد مي‌كند. تولد فرزند به چند دليل مي‌تواند باعث ابتلاي پدر به بيماري افسردگي شود.

  • فشار رواني ناشي از تأمين هزينه‌هاي مالي
  • احساس بي‌توجهي از جانب همسر
  • تغيير در وضعيت بدني همسر
  • احساس بي‌علاقگي نسبت به كودك متولدشده
  • نبود سيستم حمايتي از جانب اطرافيان
  • افسردگي مادر

افسردگي پدر به دليل مشكلات خانوادگي

مشكلات موجود در خانواده نظير اختلاف‌نظر و درگيري با فرزندان، بيماري يا فوت اعضاي خانواده، مشكلات مالي، نارضايتي از زندگي زناشويي و يا حتي طلاق، ازجمله مسائلي هستند كه مي‌توانند باعث بيماري افسردگي در پدر بشوند.

افسردگي پدر به دليل مشكلات محيطي

مشكل و درگيري در محل كار، اختلاف با دوستان، احساس نارضايتي نسبت به موقعيت اجتماعي يا هرگونه دغدغه ذهني ديگري در محيط اطراف فرد كه باعث ايجاد فشار روحي مي‌شوند، سبب ابتلا به افسردگي در پدر خواهد شد.

 

پيامدهاي ناشي از افسردگي پدر

پيشرفت بيماري يا عود مجدد

افسردگي يك بيماري روحي است كه ابعاد مختلفي از زندگي فرد را تحت تأثير خود قرار مي‌دهد. علاوه بر اين، مانند بسياري از بيماري‌هاي روحي ديگر، پس از دوره‌اي از فروكش كردن بيماري، نشانه‌ها مجدداً در فرد ظاهر مي‌شوند. درمان بيماري افسردگي باعث مي‌شود كه فرد با آموزش ديدن تكنيك‌هاي مشخص، توانايي مديريت يا كنترل نشانه‌ها را پيدا كند و در دوره‌هاي بعدي نيز، بتواند بيماري خود را كنترل نمايد. در صورت بي‌توجهي به وضع موجود، ممكن است اختلال به‌صورت مزمن در فرد باقي‌مانده يا شدت بيشتري پيدا كند. بروز رفتارهاي آسيب زدن به خود يا ديگران و اعتياد معمولاً در افرادي ديده مي‌شود كه براي مدت طولاني، بدون توجه به درمان، با افسردگي درگير بوده‌اند.

به خطر افتادن سلامت فرزندان

افسردگي در پدران باعث مي‌شود كه آن‌ها چندان‌كه بايد به تربيت فرزندان و نيازهاي عاطفي آن‌ها توجهي نداشته باشند. علاوه بر بي‌توجهي پدر، زندگي كردن با فرد افسرده‌اي كه ديدگاه و رفتارهاي منفي بسياري دارد باعث سرايت اين شرايط به فرزندان نيز خواهد شد. به همين دليل معمولاً توصيه مي‌شود كه علاوه بر درمان بيماري افسردگي در پدر يا مادر، فرزندان نيز مي‌بايست تحت برخي مراقبت‌هاي روحي قرار بگيرند.

به خطر افتادن رابطه زناشويي

يكي از جدي‌ترين آسيب‌هايي كه افسردگي به همراه خواهد داشت، آسيب ديدن رابطه زناشويي است. زندگي در كنار فردي كه انگيزه و تلاشي براي تغيير شرايط ندارد يا مسئوليت‌هاي نقش خود را به‌درستي انجام نمي‌دهد معمولاً باعث مي‌شود كه آسيب‌هاي بسياري به رابطه زوجين وارد شود يا حتي به سمت جدايي پيش بروند.

 

نقش خانواده در درمان افسردگي پدر

1- شناسايي نشانه‌ها

يكي از مهم‌ترين عوامل در درمان هرگونه بيماري رواني، اقدام زودهنگام است. درصورتي‌كه نشانه‌هاي افسردگي يا هر نشانه غيرمعمول ديگري را در پدرتان احساس مي‌كنيد، بهتر است سريع‌تر براي درمان آن از يك متخصص كمك بگيريد. برخي اتفاقات در زندگي، زنگ خطرهاي مهمي براي شروع افسردگي هستند. اين اتفاق مي‌تواند بيماري، مرگ عزيزان، بازنشستگي يا هر تغيير ناراحت‌كننده ديگري در زندگي باشد. در صورت پيش آمدن هريك از اين مسائل در زندگي، بهتر است با يك مشاور صحبت كنيد تا نسبت به عبور سلامت از اين بحران به شما آگاهي دهد. 

2- پيگيري درمان

علاوه بر اقدام براي درمان، پيگيري درمان نيز يك موضوع بسيار مهم است. درمان بيماري‌هاي رواني احتياج به صبر و حوصله بسياري دارد. پدر شما ممكن است به دليل افسردگي از خوردن داروها يا پيگيري منظم جلسات روان‌درماني طفره برود، در اين شرايط با پيگيري‌هاي مداوم مي‌بايست به او كمك كنيد تا درمان را تا پايان به‌خوبي ادامه دهد.

بيشتر بخوانيد : درمان افسردگي شديد 

3- آرام نگه‌داشتن فضاي خانه

سعي كنيد فضاي خانه را به دور از استرس و نگراني‌ها در يك آرامش پايدار نگاه‌ داريد. نظافت خانه، نبود سروصداهاي مزاحم يا مطرح نكردن مسائلي كه باعث بحث و تنش هستند، مي‌توانند باعث آرامش فرد باشد.

4- همدلي و حمايت

احساس درك شدن از جانب ديگران، يكي از مسائلي است كه تا حد زيادي باعث آرامش پيدا كردن شرايط روحي فرد مي‌شود. سعي كنيد درصورت تمايل پدر به صحبت كردن، با او وارد صحبت بشويد، در صحبت كردن‌هايتان لحني همدلانه داشته باشيد و از مقصر جلوه دادن فرد براي شرايط روحي يا كم كاري‌ها جدا اجتناب كنيد.

5- بالا بردن آگاهي

بالا بردن اطلاعات در ارتباط با بيماري افسردگي، به شما كمك مي‌كند تا به‌خوبي بتوانيد شرايط را مديريت كنيد و با استرس كمتري با اين وضع مواجه شويد. شما مي‌توانيد در زمينه‌هاي مختلفي نظير چگونگي صحبت يا رفتار با فرد افسرده، كاركرد داروها، انواع درمان‌هاي موجود يا هر سوال ديگري كه در ذهن داريد، اطلاعاتي را از متخصص يا كتاب‌هاي خودآموز به دست آوريد.

6- حفظ ارتباط با مشاور

ارتباط با متخصصي كه وظيفه درمان پدرتان را بر عهده دارد، مي‌تواند علاوه بر كمك به تسريع فرايند درمان در پدر، سلامت روان ساير اعضاي خانه را نيز تضمين كند. سعي كنيد براي حفظ سلامت روان تمامي اعضاي خانواده، راهكارهايي را از مشاور دريافت نماييد يا جلساتي را براي بررسي بيشتر ساير افراد اختصاص دهيد. علاوه بر اين، از اين طريق شما مي‌توانيد در جريان روند درماني پدر قرار داشته و نسبت به انجام تكاليف درماني وي در خانه نيز، نظارت داشته باشيد.

 

براي دريافت مشاوره در زمينه افسردگي مي‌توانيد در ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02166419012 با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 

سؤالات متداول

براي درمان افسردگي در پدرم بايد چه‌كارهايي انجام دهم؟

درصورت مشاهده نشانه‌هاي افسردگي هرچه سريع‌تر با يك متخصص صحبت كنيد و در طول فرايند درمان ارتباط خود را با درمانگر حفظ كنيد. علاوه بر اين شما مي‌بايست بر مصرف داروها و جلسات روان‌درماني نيز نظارت داشته باشيد. برخورد صبورانه در مقابل بيماري، آرام نگه‌داشتن فضاي خانه و همدلي با پدر از جمله كارهايي هستند كه مي‌توانيد انجام دهيد.

آيا افسردگي پدر بر سلامت روان فرزندان نيز تأثيرگذار است؟

بله افسردگي و بي‌انگيزه شدن پدر، باعث مي‌شود كه توجه و محبت لازم را نسبت به فرزندان نداشته باشد. علاوه بر اين فرزندان در خانه‌اي در حال رشد هستند كه فضاي منفي و افكار اشتباهي در آن حاكم شده است. براي جلوگيري از بروز آسيب در فرزندان، بهتر است با يك متخصص در اين زمينه صحبت كنيد.

آيا درصورت اقدام نكردن براي درمان، افسردگي بهبود پيدا مي‌كند؟

افسردگي يك اختلال راجعه است، به اين معنا كه پس از مدتي فروكش كرده و سپس مجدداً نشانه‌ها عود خواهند كرد. در صورتي كه براي درمان اقدام نشود، احتمال مزمن شدن بيماري، عود مجدد يا پيشرفت بيماري و انجام رفتارهاي آسيب زدن به خود ممكن خواهد بود. درمان به فرد آموزش مي‌دهد كه چگونه اين نشانه‌ها را مديريت كرده و مانع بروز آسيب بيشتر شود.

براي عضويت در اينستاگرام (ذهن نو) كليك كنيد

آخرين تحقيقات علمي روانشناسي

 

 ورود به صفحه

 

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354 استان تهران :9092301539

 

 

 

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

 شماره تماس با موبايل : 09397993559

 

 

 

 

 

 

منبع : افسردگي پدر


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: افسردگي پدر،
موضوع:
[ ۶ آبان ۱۴۰۰ ] [ ۱۲:۲۸:۵۶ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

پيش قدم شدن براي آشتي با همسر شايد در ابتدا كار سختي به نظر برسد. اختلاف و دعوا در زندگي موضوع بسيار طبيعي است. اما اگر به فكر حل اختلاف‌ها و سازش با همسرتان نباشيد مشكلات بسياري را در زندگي مشترك تجربه خواهيد كرد. ذره‌هاي كدورت و نفرت به مرور زمان تل انبار شده و شاكله خانواده را تحت تاثير قرار خواهد داد. صبوري، انعطاف، گذشت، درك متقابل و… از جمله ويژگي‌هايي است كه به شما كمك مي‌كند تا بتوانيد رابطه‌اي مملو از آرامش ايجاد كنيد. در صورتي كه اختلافات زود به زود پيش مي‌آيد، حتما مقاله راه‌هاي پيشگيري از دعواي زن و شوهر را بخوانيد.

 

 

منبع : پيش قدم شدن براي آشتي با همسر

چرا بايد هر چه زودتر آشتي كنيم؟

بعضي از ما ارزشي براي معذرت‌خواهي و آشتي قائل نيستيم. درواقع معتقديم به مرور زمان همه‌چيز را حل مي‌شود. واقعيت اين است كه اگر اختلاف بين شما و همسرتان برطرف نشده باشد گذر زمان كاري برايتان انجام نخواهد داد. شايد به‌مرور موضوع فراموش شود يا شما و همسرتان ديگر راجع به آن صحبت نكنيد؛ اما در حقيقت چيزي حل نشده. نشانه آن هم اين است كه با دعواي بعدي تمام اتفاقات گذشته مجدداً سر باز مي‌كنند و شما در هر دعوا همه اختلافات قديمي را هم زنده مي‌كنيد.

يكي ديگر از مشكلات آشتي نكردن و سپردن همه‌چيز به زمان اين است كه رابطه شما و همسرتان آسيب خواهد ديد. وقتي كسي شما را ناراحت كرده اما براي آن عذرخواهي نمي‌كند؛ طبيعتاً از او دلگير مي‌شويد. اين دلگيري قطعاً روي كيفيت رابطه شما اثر خواهد گذاشت. حالا تصور كنيد اين اتفاق چند بار ديگر هم تكرار بشود. چه احساسي نسبت به طرف مقابل خواهيد داشت؟ زندگي مشترك شما و همسرتان هم درصورتي‌كه اختلافات را حل نكنيد درگير همين مسائل خواهد شد.

 

بيشتر بخوانيد : اختلافات خانوادگي

 

راهكارهايي براي پيش قدم شدن براي آشتي با همسر

انتخاب زمان و مكان مناسب

اولين قدم براي عذرخواهي از همسرتان اين است كه زمان و مكان مناسبي براي اين كار پيدا كنيد. وقتي همسرتان هنوز عصباني است يا تمايلي به صحبت ندارد؛ يعني هنوز زمان مناسب براي اين كار فرانرسيده است. به خاطر داشته باشيد كه صحبت يك فرايند دونفره است و هردوي شما بايد بخواهيد باهم صحبت كنيد. درنتيجه اگر مي‌بينيد همسرتان آمادگي لازم را ندارد با اصرار به حرف زدن شرايط را بدتر نكنيد.

همدلي داشته باشيد

شايد در اختلافي كه پيش آمده همسرتان هم مقصر باشد و احساس كنيد كسي بايد حرف‌هاي شما را هم بشنود؛ اما اولين قدم براي حل اختلافات و آشتي با همسر اين است كه خودتان را جاي او بگذاريد. ببينيد همسرتان چه احساسي را تجربه كرده است. بهتر است صحبت‌هاي خود را با همدلي شروع كنيد و به او نشان دهيد متوجه احساساتش هستيد. اين كار تا حد زيادي باعث مي‌شود كه خشم همسرتان از بين برود و احساس كند شما متوجه احساسات او هستيد. در اين شرايط به‌احتمال‌زياد همسرتان هم سعي مي‌كند احساسات شما را درك كند.

پيش قدم شدن براي آشتي و رفتارهاي جايگزين

اگر نمي‌توانيد با همسرتان رودررو صحبت كنيد يا احساس مي‌كنيد هنوز وقت آن نرسيده مي‌توانيد از راه‌هاي جايگزين استفاده كنيد. براي مثال نوشتن نامه يكي از بهترين راه‌ها براي شروع صحبت است. هنگامي‌كه نامه مي‌نويسيد تمام افكار شما روي موضوع موردنظر جمع مي‌شود. درعين‌حال همسرتان هم فرصت اين را دارد كه چندين بار نامه را بخواند و راجع به حرف‌هاي شما فكر كند. بااين‌حال دقت داشته باشيد كه نامه فقط بايد شروعي براي صحبت شما و همسرتان باشد و هرگز نبايد جاي صحبت كردن را بگيرد.

بخشش داشته باشيد

اگر مي‌خواهيد براي آشتي با همسرتان پا پيش بگذاريد؛ “بخشش” مهم‌ترين نكته‌اي است كه بايد رعايت كنيد. بخشش به اين معناست كه شما اشتباهات طرف مقابل را با خود حل كنيد و بابت آن‌ها كينه‌اي در دل نداشته باشيد. در غير اين صورت شما هم نمي‌توانيد به‌خوبي به سمت آشتي و دوستي حركت كنيد. زيرا گوشه‌اي از ذهن‌تان درگير اشتباهات طرف مقابل است كه هنوز از آن‌ها دلگير هستيد.

اشتباه خود را بپذيريد

اگر واقعاً مي‌خواهيد همسرتان شما را ببخشد و زندگي‌تان به حالت سابق برگردد، بايد اشتباهات خود را بپذيريد. بهتر است حين صحبت با همسرتان به اين موضوع اشاره كنيد كه متوجه اشتباه خود شده‌ايد؛ و ديگر آن را تكرار نمي‌كنيد. به خاطر داشته باشيد وقتي تنها با زبان‌تان از طرف مقابل عذرخواهي مي‌كنيد اما در رفتار همان آدم سابق مي‌مانيد نمي‌توانيد از همسرتان انتظار داشته باشيد شما را ببخشد. براي آشتي و سازش يكي از مهم‌ترين نكات اين است كه همسرتان احساس كند شما واقعاً تغيير كرده‌ايد.

پيش قدم شدن براي آشتي با همسر و اهميت مشاوره

آشتي كردن با همسر گاهي آن‌قدرها هم كار راحتي نيست. بسياري از ما راه‌هاي آشتي كردن را بلد نيستيم. و يا اصلاً متوجه نمي‌شويم همسرمان از چه چيزي ناراحت است و بايد چه‌كار كنيم. در اين شرايط بهتر است آنچه بين شما و همسرتان اتفاق افتاده براي يك مشاور تعريف كنيد و از او بخواهيد براي دلجويي از همسرتان به شما كمك كند. پيشنهاد مي‌شود مقاله آشتي با همسر بعد از كلي قهر و دعوا را نيز بخوانيد.

يكي ديگر از مزاياي كمك گرفتن از مشاور خانواده اين است كه شما و همسرتان هركدام متوجه سهمي كه در ايجاد اختلاف و درگيري داشته‌ايد خواهيد شد و همين‌طور مشاور به شما كمك مي‌كند رفتارهاي بهتري را جايگزين رفتارهاي نامناسب خود كنيد. براي دريافت مشاوره خانواده كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه خانواده مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني خانواده با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

سؤالات متداول

پس از يك دعوا چطور از همسرم دلجويي كنم؟

بهترين راه اين است كه در يك زمان و مكان مناسب با همسرتان صحبت كنيد. سعي كنيد در صحبت كردن همدلي داشته باشيد و به او نشان دهيد كه متوجه اشتباهات خود شده‌ايد.

براي عضويت در اينستاگرام (ذهن نو) كليك كنيد

آخرين تحقيقات علمي روانشناسي

 

 ورود به صفحه

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354 استان تهران :9092301539

 

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

 شماره تماس با موبايل : 09397993559

 

 

 

منبع : پيش قدم شدن براي آشتي با همسر


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۵ آبان ۱۴۰۰ ] [ ۱۰:۱۹:۵۲ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

پيش قدم شدن براي آشتي با همسر شايد در ابتدا كار سختي به نظر برسد. اختلاف و دعوا در زندگي موضوع بسيار طبيعي است. اما اگر به فكر حل اختلاف‌ها و سازش با همسرتان نباشيد مشكلات بسياري را در زندگي مشترك تجربه خواهيد كرد. ذره‌هاي كدورت و نفرت به مرور زمان تل انبار شده و شاكله خانواده را تحت تاثير قرار خواهد داد. صبوري، انعطاف، گذشت، درك متقابل و… از جمله ويژگي‌هايي است كه به شما كمك مي‌كند تا بتوانيد رابطه‌اي مملو از آرامش ايجاد كنيد. در صورتي كه اختلافات زود به زود پيش مي‌آيد، حتما مقاله راه‌هاي پيشگيري از دعواي زن و شوهر را بخوانيد.

 

 

منبع : پيش قدم شدن براي آشتي با همسر

چرا بايد هر چه زودتر آشتي كنيم؟

بعضي از ما ارزشي براي معذرت‌خواهي و آشتي قائل نيستيم. درواقع معتقديم به مرور زمان همه‌چيز را حل مي‌شود. واقعيت اين است كه اگر اختلاف بين شما و همسرتان برطرف نشده باشد گذر زمان كاري برايتان انجام نخواهد داد. شايد به‌مرور موضوع فراموش شود يا شما و همسرتان ديگر راجع به آن صحبت نكنيد؛ اما در حقيقت چيزي حل نشده. نشانه آن هم اين است كه با دعواي بعدي تمام اتفاقات گذشته مجدداً سر باز مي‌كنند و شما در هر دعوا همه اختلافات قديمي را هم زنده مي‌كنيد.

يكي ديگر از مشكلات آشتي نكردن و سپردن همه‌چيز به زمان اين است كه رابطه شما و همسرتان آسيب خواهد ديد. وقتي كسي شما را ناراحت كرده اما براي آن عذرخواهي نمي‌كند؛ طبيعتاً از او دلگير مي‌شويد. اين دلگيري قطعاً روي كيفيت رابطه شما اثر خواهد گذاشت. حالا تصور كنيد اين اتفاق چند بار ديگر هم تكرار بشود. چه احساسي نسبت به طرف مقابل خواهيد داشت؟ زندگي مشترك شما و همسرتان هم درصورتي‌كه اختلافات را حل نكنيد درگير همين مسائل خواهد شد.

 

بيشتر بخوانيد : اختلافات خانوادگي

 

راهكارهايي براي پيش قدم شدن براي آشتي با همسر

انتخاب زمان و مكان مناسب

اولين قدم براي عذرخواهي از همسرتان اين است كه زمان و مكان مناسبي براي اين كار پيدا كنيد. وقتي همسرتان هنوز عصباني است يا تمايلي به صحبت ندارد؛ يعني هنوز زمان مناسب براي اين كار فرانرسيده است. به خاطر داشته باشيد كه صحبت يك فرايند دونفره است و هردوي شما بايد بخواهيد باهم صحبت كنيد. درنتيجه اگر مي‌بينيد همسرتان آمادگي لازم را ندارد با اصرار به حرف زدن شرايط را بدتر نكنيد.

همدلي داشته باشيد

شايد در اختلافي كه پيش آمده همسرتان هم مقصر باشد و احساس كنيد كسي بايد حرف‌هاي شما را هم بشنود؛ اما اولين قدم براي حل اختلافات و آشتي با همسر اين است كه خودتان را جاي او بگذاريد. ببينيد همسرتان چه احساسي را تجربه كرده است. بهتر است صحبت‌هاي خود را با همدلي شروع كنيد و به او نشان دهيد متوجه احساساتش هستيد. اين كار تا حد زيادي باعث مي‌شود كه خشم همسرتان از بين برود و احساس كند شما متوجه احساسات او هستيد. در اين شرايط به‌احتمال‌زياد همسرتان هم سعي مي‌كند احساسات شما را درك كند.

پيش قدم شدن براي آشتي و رفتارهاي جايگزين

اگر نمي‌توانيد با همسرتان رودررو صحبت كنيد يا احساس مي‌كنيد هنوز وقت آن نرسيده مي‌توانيد از راه‌هاي جايگزين استفاده كنيد. براي مثال نوشتن نامه يكي از بهترين راه‌ها براي شروع صحبت است. هنگامي‌كه نامه مي‌نويسيد تمام افكار شما روي موضوع موردنظر جمع مي‌شود. درعين‌حال همسرتان هم فرصت اين را دارد كه چندين بار نامه را بخواند و راجع به حرف‌هاي شما فكر كند. بااين‌حال دقت داشته باشيد كه نامه فقط بايد شروعي براي صحبت شما و همسرتان باشد و هرگز نبايد جاي صحبت كردن را بگيرد.

بخشش داشته باشيد

اگر مي‌خواهيد براي آشتي با همسرتان پا پيش بگذاريد؛ “بخشش” مهم‌ترين نكته‌اي است كه بايد رعايت كنيد. بخشش به اين معناست كه شما اشتباهات طرف مقابل را با خود حل كنيد و بابت آن‌ها كينه‌اي در دل نداشته باشيد. در غير اين صورت شما هم نمي‌توانيد به‌خوبي به سمت آشتي و دوستي حركت كنيد. زيرا گوشه‌اي از ذهن‌تان درگير اشتباهات طرف مقابل است كه هنوز از آن‌ها دلگير هستيد.

اشتباه خود را بپذيريد

اگر واقعاً مي‌خواهيد همسرتان شما را ببخشد و زندگي‌تان به حالت سابق برگردد، بايد اشتباهات خود را بپذيريد. بهتر است حين صحبت با همسرتان به اين موضوع اشاره كنيد كه متوجه اشتباه خود شده‌ايد؛ و ديگر آن را تكرار نمي‌كنيد. به خاطر داشته باشيد وقتي تنها با زبان‌تان از طرف مقابل عذرخواهي مي‌كنيد اما در رفتار همان آدم سابق مي‌مانيد نمي‌توانيد از همسرتان انتظار داشته باشيد شما را ببخشد. براي آشتي و سازش يكي از مهم‌ترين نكات اين است كه همسرتان احساس كند شما واقعاً تغيير كرده‌ايد.

پيش قدم شدن براي آشتي با همسر و اهميت مشاوره

آشتي كردن با همسر گاهي آن‌قدرها هم كار راحتي نيست. بسياري از ما راه‌هاي آشتي كردن را بلد نيستيم. و يا اصلاً متوجه نمي‌شويم همسرمان از چه چيزي ناراحت است و بايد چه‌كار كنيم. در اين شرايط بهتر است آنچه بين شما و همسرتان اتفاق افتاده براي يك مشاور تعريف كنيد و از او بخواهيد براي دلجويي از همسرتان به شما كمك كند. پيشنهاد مي‌شود مقاله آشتي با همسر بعد از كلي قهر و دعوا را نيز بخوانيد.

يكي ديگر از مزاياي كمك گرفتن از مشاور خانواده اين است كه شما و همسرتان هركدام متوجه سهمي كه در ايجاد اختلاف و درگيري داشته‌ايد خواهيد شد و همين‌طور مشاور به شما كمك مي‌كند رفتارهاي بهتري را جايگزين رفتارهاي نامناسب خود كنيد. براي دريافت مشاوره خانواده كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه خانواده مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني خانواده با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

سؤالات متداول

پس از يك دعوا چطور از همسرم دلجويي كنم؟

بهترين راه اين است كه در يك زمان و مكان مناسب با همسرتان صحبت كنيد. سعي كنيد در صحبت كردن همدلي داشته باشيد و به او نشان دهيد كه متوجه اشتباهات خود شده‌ايد.

براي عضويت در اينستاگرام (ذهن نو) كليك كنيد

آخرين تحقيقات علمي روانشناسي

 

 ورود به صفحه

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354 استان تهران :9092301539

 

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

 شماره تماس با موبايل : 09397993559

 

 

 

منبع : پيش قدم شدن براي آشتي با همسر


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۵ آبان ۱۴۰۰ ] [ ۱۰:۱۹:۵۲ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

پيش قدم شدن براي آشتي با همسر شايد در ابتدا كار سختي به نظر برسد. اختلاف و دعوا در زندگي موضوع بسيار طبيعي است. اما اگر به فكر حل اختلاف‌ها و سازش با همسرتان نباشيد مشكلات بسياري را در زندگي مشترك تجربه خواهيد كرد. ذره‌هاي كدورت و نفرت به مرور زمان تل انبار شده و شاكله خانواده را تحت تاثير قرار خواهد داد. صبوري، انعطاف، گذشت، درك متقابل و… از جمله ويژگي‌هايي است كه به شما كمك مي‌كند تا بتوانيد رابطه‌اي مملو از آرامش ايجاد كنيد. در صورتي كه اختلافات زود به زود پيش مي‌آيد، حتما مقاله راه‌هاي پيشگيري از دعواي زن و شوهر را بخوانيد.

 

 

منبع : پيش قدم شدن براي آشتي با همسر

چرا بايد هر چه زودتر آشتي كنيم؟

بعضي از ما ارزشي براي معذرت‌خواهي و آشتي قائل نيستيم. درواقع معتقديم به مرور زمان همه‌چيز را حل مي‌شود. واقعيت اين است كه اگر اختلاف بين شما و همسرتان برطرف نشده باشد گذر زمان كاري برايتان انجام نخواهد داد. شايد به‌مرور موضوع فراموش شود يا شما و همسرتان ديگر راجع به آن صحبت نكنيد؛ اما در حقيقت چيزي حل نشده. نشانه آن هم اين است كه با دعواي بعدي تمام اتفاقات گذشته مجدداً سر باز مي‌كنند و شما در هر دعوا همه اختلافات قديمي را هم زنده مي‌كنيد.

يكي ديگر از مشكلات آشتي نكردن و سپردن همه‌چيز به زمان اين است كه رابطه شما و همسرتان آسيب خواهد ديد. وقتي كسي شما را ناراحت كرده اما براي آن عذرخواهي نمي‌كند؛ طبيعتاً از او دلگير مي‌شويد. اين دلگيري قطعاً روي كيفيت رابطه شما اثر خواهد گذاشت. حالا تصور كنيد اين اتفاق چند بار ديگر هم تكرار بشود. چه احساسي نسبت به طرف مقابل خواهيد داشت؟ زندگي مشترك شما و همسرتان هم درصورتي‌كه اختلافات را حل نكنيد درگير همين مسائل خواهد شد.

 

بيشتر بخوانيد : اختلافات خانوادگي

 

راهكارهايي براي پيش قدم شدن براي آشتي با همسر

انتخاب زمان و مكان مناسب

اولين قدم براي عذرخواهي از همسرتان اين است كه زمان و مكان مناسبي براي اين كار پيدا كنيد. وقتي همسرتان هنوز عصباني است يا تمايلي به صحبت ندارد؛ يعني هنوز زمان مناسب براي اين كار فرانرسيده است. به خاطر داشته باشيد كه صحبت يك فرايند دونفره است و هردوي شما بايد بخواهيد باهم صحبت كنيد. درنتيجه اگر مي‌بينيد همسرتان آمادگي لازم را ندارد با اصرار به حرف زدن شرايط را بدتر نكنيد.

همدلي داشته باشيد

شايد در اختلافي كه پيش آمده همسرتان هم مقصر باشد و احساس كنيد كسي بايد حرف‌هاي شما را هم بشنود؛ اما اولين قدم براي حل اختلافات و آشتي با همسر اين است كه خودتان را جاي او بگذاريد. ببينيد همسرتان چه احساسي را تجربه كرده است. بهتر است صحبت‌هاي خود را با همدلي شروع كنيد و به او نشان دهيد متوجه احساساتش هستيد. اين كار تا حد زيادي باعث مي‌شود كه خشم همسرتان از بين برود و احساس كند شما متوجه احساسات او هستيد. در اين شرايط به‌احتمال‌زياد همسرتان هم سعي مي‌كند احساسات شما را درك كند.

پيش قدم شدن براي آشتي و رفتارهاي جايگزين

اگر نمي‌توانيد با همسرتان رودررو صحبت كنيد يا احساس مي‌كنيد هنوز وقت آن نرسيده مي‌توانيد از راه‌هاي جايگزين استفاده كنيد. براي مثال نوشتن نامه يكي از بهترين راه‌ها براي شروع صحبت است. هنگامي‌كه نامه مي‌نويسيد تمام افكار شما روي موضوع موردنظر جمع مي‌شود. درعين‌حال همسرتان هم فرصت اين را دارد كه چندين بار نامه را بخواند و راجع به حرف‌هاي شما فكر كند. بااين‌حال دقت داشته باشيد كه نامه فقط بايد شروعي براي صحبت شما و همسرتان باشد و هرگز نبايد جاي صحبت كردن را بگيرد.

بخشش داشته باشيد

اگر مي‌خواهيد براي آشتي با همسرتان پا پيش بگذاريد؛ “بخشش” مهم‌ترين نكته‌اي است كه بايد رعايت كنيد. بخشش به اين معناست كه شما اشتباهات طرف مقابل را با خود حل كنيد و بابت آن‌ها كينه‌اي در دل نداشته باشيد. در غير اين صورت شما هم نمي‌توانيد به‌خوبي به سمت آشتي و دوستي حركت كنيد. زيرا گوشه‌اي از ذهن‌تان درگير اشتباهات طرف مقابل است كه هنوز از آن‌ها دلگير هستيد.

اشتباه خود را بپذيريد

اگر واقعاً مي‌خواهيد همسرتان شما را ببخشد و زندگي‌تان به حالت سابق برگردد، بايد اشتباهات خود را بپذيريد. بهتر است حين صحبت با همسرتان به اين موضوع اشاره كنيد كه متوجه اشتباه خود شده‌ايد؛ و ديگر آن را تكرار نمي‌كنيد. به خاطر داشته باشيد وقتي تنها با زبان‌تان از طرف مقابل عذرخواهي مي‌كنيد اما در رفتار همان آدم سابق مي‌مانيد نمي‌توانيد از همسرتان انتظار داشته باشيد شما را ببخشد. براي آشتي و سازش يكي از مهم‌ترين نكات اين است كه همسرتان احساس كند شما واقعاً تغيير كرده‌ايد.

پيش قدم شدن براي آشتي با همسر و اهميت مشاوره

آشتي كردن با همسر گاهي آن‌قدرها هم كار راحتي نيست. بسياري از ما راه‌هاي آشتي كردن را بلد نيستيم. و يا اصلاً متوجه نمي‌شويم همسرمان از چه چيزي ناراحت است و بايد چه‌كار كنيم. در اين شرايط بهتر است آنچه بين شما و همسرتان اتفاق افتاده براي يك مشاور تعريف كنيد و از او بخواهيد براي دلجويي از همسرتان به شما كمك كند. پيشنهاد مي‌شود مقاله آشتي با همسر بعد از كلي قهر و دعوا را نيز بخوانيد.

يكي ديگر از مزاياي كمك گرفتن از مشاور خانواده اين است كه شما و همسرتان هركدام متوجه سهمي كه در ايجاد اختلاف و درگيري داشته‌ايد خواهيد شد و همين‌طور مشاور به شما كمك مي‌كند رفتارهاي بهتري را جايگزين رفتارهاي نامناسب خود كنيد. براي دريافت مشاوره خانواده كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه خانواده مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني خانواده با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

سؤالات متداول

پس از يك دعوا چطور از همسرم دلجويي كنم؟

بهترين راه اين است كه در يك زمان و مكان مناسب با همسرتان صحبت كنيد. سعي كنيد در صحبت كردن همدلي داشته باشيد و به او نشان دهيد كه متوجه اشتباهات خود شده‌ايد.

براي عضويت در اينستاگرام (ذهن نو) كليك كنيد

آخرين تحقيقات علمي روانشناسي

 

 ورود به صفحه

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354 استان تهران :9092301539

 

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

 شماره تماس با موبايل : 09397993559

 

 

 

منبع : پيش قدم شدن براي آشتي با همسر


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۵ آبان ۱۴۰۰ ] [ ۱۰:۱۸:۱۴ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]
[ ۱ ][ ۲ ][ ۳ ][ ۴ ][ ۵ ][ ۶ ][ ۷ ][ ۸ ][ ۹ ][ ۱۰ ][ ۱۱ ][ ۱۲ ][ ۱۳ ][ ۱۴ ][ ۱۵ ][ ۱۶ ][ ۱۷ ][ ۱۸ ][ ۱۹ ][ ۲۰ ][ ۲۱ ][ ۲۲ ][ ۲۳ ][ ۲۴ ][ ۲۵ ][ ۲۶ ][ ۲۷ ][ ۲۸ ][ ۲۹ ][ ۳۰ ][ ۳۱ ][ ۳۲ ][ ۳۳ ][ ۳۴ ][ ۳۵ ][ ۳۶ ][ ۳۷ ][ ۳۸ ][ ۳۹ ][ ۴۰ ][ ۴۱ ][ ۴۲ ][ ۴۳ ][ ۴۴ ][ ۴۵ ][ ۴۶ ][ ۴۷ ][ ۴۸ ][ ۴۹ ][ ۵۰ ][ ۵۱ ][ ۵۲ ][ ۵۳ ][ ۵۴ ][ ۵۵ ][ ۵۶ ][ ۵۷ ][ ۵۸ ][ ۵۹ ][ ۶۰ ][ ۶۱ ][ ۶۲ ][ ۶۳ ][ ۶۴ ][ ۶۵ ][ ۶۶ ][ ۶۷ ][ ۶۸ ][ ۶۹ ][ ۷۰ ][ ۷۱ ][ ۷۲ ][ ۷۳ ][ ۷۴ ][ ۷۵ ][ ۷۶ ][ ۷۷ ][ ۷۸ ][ ۷۹ ][ ۸۰ ][ ۸۱ ][ ۸۲ ][ ۸۳ ][ ۸۴ ][ ۸۵ ][ ۸۶ ][ ۸۷ ][ ۸۸ ][ ۸۹ ][ ۹۰ ][ ۹۱ ][ ۹۲ ][ ۹۳ ][ ۹۴ ][ ۹۵ ][ ۹۶ ][ ۹۷ ][ ۹۸ ][ ۹۹ ][ ۱۰۰ ][ ۱۰۱ ][ ۱۰۲ ][ ۱۰۳ ][ ۱۰۴ ][ ۱۰۵ ][ ۱۰۶ ][ ۱۰۷ ][ ۱۰۸ ][ ۱۰۹ ][ ۱۱۰ ][ ۱۱۱ ][ ۱۱۲ ][ ۱۱۳ ][ ۱۱۴ ][ ۱۱۵ ][ ۱۱۶ ][ ۱۱۷ ][ ۱۱۸ ][ ۱۱۹ ][ ۱۲۰ ][ ۱۲۱ ][ ۱۲۲ ][ ۱۲۳ ][ ۱۲۴ ][ ۱۲۵ ][ ۱۲۶ ][ ۱۲۷ ][ ۱۲۸ ][ ۱۲۹ ][ ۱۳۰ ][ ۱۳۱ ][ ۱۳۲ ][ ۱۳۳ ][ ۱۳۴ ][ ۱۳۵ ][ ۱۳۶ ][ ۱۳۷ ][ ۱۳۸ ][ ۱۳۹ ][ ۱۴۰ ][ ۱۴۱ ][ ۱۴۲ ][ ۱۴۳ ][ ۱۴۴ ][ ۱۴۵ ][ ۱۴۶ ][ ۱۴۷ ][ ۱۴۸ ][ ۱۴۹ ][ ۱۵۰ ][ ۱۵۱ ][ ۱۵۲ ][ ۱۵۳ ][ ۱۵۴ ][ ۱۵۵ ][ ۱۵۶ ][ ۱۵۷ ][ ۱۵۸ ][ ۱۵۹ ][ ۱۶۰ ][ ۱۶۱ ][ ۱۶۲ ][ ۱۶۳ ][ ۱۶۴ ][ ۱۶۵ ][ ۱۶۶ ][ ۱۶۷ ][ ۱۶۸ ][ ۱۶۹ ][ ۱۷۰ ][ ۱۷۱ ][ ۱۷۲ ][ ۱۷۳ ][ ۱۷۴ ][ ۱۷۵ ][ ۱۷۶ ][ ۱۷۷ ][ ۱۷۸ ][ ۱۷۹ ][ ۱۸۰ ][ ۱۸۱ ][ ۱۸۲ ][ ۱۸۳ ][ ۱۸۴ ][ ۱۸۵ ][ ۱۸۶ ][ ۱۸۷ ][ ۱۸۸ ][ ۱۸۹ ][ ۱۹۰ ][ ۱۹۱ ][ ۱۹۲ ][ ۱۹۳ ][ ۱۹۴ ][ ۱۹۵ ][ ۱۹۶ ][ ۱۹۷ ][ ۱۹۸ ][ ۱۹۹ ][ ۲۰۰ ][ ۲۰۱ ][ ۲۰۲ ][ ۲۰۳ ][ ۲۰۴ ][ ۲۰۵ ][ ۲۰۶ ][ ۲۰۷ ][ ۲۰۸ ][ ۲۰۹ ][ ۲۱۰ ][ ۲۱۱ ][ ۲۱۲ ][ ۲۱۳ ][ ۲۱۴ ][ ۲۱۵ ][ ۲۱۶ ][ ۲۱۷ ][ ۲۱۸ ][ ۲۱۹ ][ ۲۲۰ ][ ۲۲۱ ][ ۲۲۲ ][ ۲۲۳ ][ ۲۲۴ ][ ۲۲۵ ][ ۲۲۶ ][ ۲۲۷ ][ ۲۲۸ ][ ۲۲۹ ][ ۲۳۰ ][ ۲۳۱ ][ ۲۳۲ ][ ۲۳۳ ][ ۲۳۴ ][ ۲۳۵ ][ ۲۳۶ ][ ۲۳۷ ][ ۲۳۸ ][ ۲۳۹ ][ ۲۴۰ ][ ۲۴۱ ][ ۲۴۲ ][ ۲۴۳ ][ ۲۴۴ ][ ۲۴۵ ][ ۲۴۶ ][ ۲۴۷ ][ ۲۴۸ ][ ۲۴۹ ][ ۲۵۰ ][ ۲۵۱ ][ ۲۵۲ ][ ۲۵۳ ][ ۲۵۴ ][ ۲۵۵ ][ ۲۵۶ ][ ۲۵۷ ][ ۲۵۸ ][ ۲۵۹ ][ ۲۶۰ ][ ۲۶۱ ][ ۲۶۲ ][ ۲۶۳ ][ ۲۶۴ ][ ۲۶۵ ][ ۲۶۶ ][ ۲۶۷ ][ ۲۶۸ ][ ۲۶۹ ][ ۲۷۰ ][ ۲۷۱ ][ ۲۷۲ ][ ۲۷۳ ][ ۲۷۴ ][ ۲۷۵ ][ ۲۷۶ ][ ۲۷۷ ][ ۲۷۸ ][ ۲۷۹ ][ ۲۸۰ ][ ۲۸۱ ][ ۲۸۲ ][ ۲۸۳ ][ ۲۸۴ ][ ۲۸۵ ][ ۲۸۶ ][ ۲۸۷ ][ ۲۸۸ ][ ۲۸۹ ][ ۲۹۰ ][ ۲۹۱ ][ ۲۹۲ ][ ۲۹۳ ][ ۲۹۴ ][ ۲۹۵ ][ ۲۹۶ ][ ۲۹۷ ][ ۲۹۸ ][ ۲۹۹ ][ ۳۰۰ ][ ۳۰۱ ][ ۳۰۲ ][ ۳۰۳ ][ ۳۰۴ ][ ۳۰۵ ][ ۳۰۶ ][ ۳۰۷ ][ ۳۰۸ ][ ۳۰۹ ][ ۳۱۰ ][ ۳۱۱ ][ ۳۱۲ ][ ۳۱۳ ][ ۳۱۴ ][ ۳۱۵ ][ ۳۱۶ ][ ۳۱۷ ][ ۳۱۸ ][ ۳۱۹ ][ ۳۲۰ ][ ۳۲۱ ][ ۳۲۲ ][ ۳۲۳ ][ ۳۲۴ ][ ۳۲۵ ][ ۳۲۶ ][ ۳۲۷ ][ ۳۲۸ ][ ۳۲۹ ][ ۳۳۰ ][ ۳۳۱ ][ ۳۳۲ ][ ۳۳۳ ][ ۳۳۴ ][ ۳۳۵ ][ ۳۳۶ ][ ۳۳۷ ][ ۳۳۸ ][ ۳۳۹ ][ ۳۴۰ ][ ۳۴۱ ][ ۳۴۲ ][ ۳۴۳ ][ ۳۴۴ ][ ۳۴۵ ][ ۳۴۶ ][ ۳۴۷ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
لینک دوستان
  • مشاوره روانشناسی
  • مشاوره روانشناسی ذهن نو
  • ذهن نو
  • تست روانشناسی کیومایند
  • کلینیک تخصصی کودک
  • سن استعدادیابی کودک
  • استعدادیابی کودک دو ساله
  • استعدادیابی کودک سه ساله
  • استعدادیابی کودک چهار ساله
  • استعدادیابی کودک تهران
  • آموزش سکس
  • قرص تاخیری
  • علائم اعتیاد
  • مشاوره آنلاین روانشناسی
  • مشاوره تلفنی
  • مشاوره تلفنی خانواده
  • مشاوره تلفنی ازدواج
  • مشاوره تلفنی خیانت
  • مشاوره تلفنی کودک
  • مشاوره تلفنی جنسی
  • مشاوره تلفنی ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی تلفنی
  • مشاوره تلفنی تحصیلی
  • مشاوره خانواده
  • مشاوره ازدواج
  • مشاوره کودک
  • مشاوره جنسی
  • مشاوره ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی
  • مشاوره تحصیلی
  • ترک اعتیاد
  • ترک متادون
  • ترک ترامادول
  • ترک شیشه
  • ترک شیره
  • ترک حشیش
  • ترک هروئین
  • ترک تریاک
  • ترک ماریجوانا
  • درمان استرس
  • درمان اضطراب
  • علائم اعتیاد به متادون
  • علائم اعتیاد به ترامادول
  • علائم اعتیاد به تریاک
  • علائم اعتیاد به هروئین
  • علائم اعتیاد به شیشه
  • علائم اعتیاد به کوکائین
  • ماریجوانا
  • علائم اعتیاد به حشیش
  • علائم اعتیاد به شیره
  • علائم اعتیاد به کراک
  • قالب وبلاگ
    نظرسنجی
    لینک های تبادلی
    فاقد لینک
    تبادل لینک اتوماتیک
    لینک :
    خبرنامه
    عضویت لغو عضویت
    پيوندهای روزانه
    لينكي ثبت نشده است
    پنل کاربری
    نام کاربری :
    پسورد :
    عضویت
    نام کاربری :
    پسورد :
    تکرار پسورد:
    ایمیل :
    نام اصلی :
    آمار
    امروز : ---
    دیروز : ---
    افراد آنلاین : ---
    همه : ---
    چت باکس
    موضوعات وب
    موضوعي ثبت نشده است
    امکانات وب

    سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی