مشاوره روانشانسي ذهن نو
مركز مشاوره ذهن نو برترين مركز مشاوره روانشناسي در زمينه هاي مختلف روانشناسي از جمله مشاوره خانواده، ازدواج، كودك، طلاق، خيانت، نوجوان، بلوغ، جنسي و سكس تراپي ، ترك اعتياد، اختلات رواني و شخصيت و ... مي باشد.

شروع غذاي كمكي نوزاد از چه زماني است؟ يكي از مهم‌ترين مواردي كه مادران در مورد مراقبت و رشد فرزند تازه به دنيا آمده‌ خود با آن مواجه مي‌شوند، تغذيه نوزاد است. كودكان تا دو سالگي از شير مادر كه بسيار هم لازم و ضروري است، تغذيه مي‌كنند اما اغلب والدين در مورد بهترين زمان شروع غذاي كمكي دچار ترديد مي‌شوند. در سنين مختلف نسبت شير مادر به غذاي كمكي تغيير پيدا مي‌كند. بهتر است براي اطمينان بيشتر از سلامت فرزند خود، در مورد نوع و مقدار غذاي كمكي او با توجه به نمودار سلامتي و شرايط رشدي، با متخصص مشورت كنيد. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه مشاوره كودك كليك كنيد.

 منبع : شروع غذاي كمكي نوزاد

شروع غذاي كمكي براي نوزاد در كنار شير مادر چه زماني است؟

شير مادر كامل‌ترين منبع غذايي تا 6 ماهگي نوزاد به شمار مي‌رود و تا قبل از آن نبايد با چيز ديگري تغذيه شود مگر در موارد خاص كه پزشك تجويز كرده باشد. گاهي نيز به دلايلي همچون وزن كم كودك، مشكل در سينه مادر يا بيماري، به تشخيص پزشك شير خشك را جايگزين مي‌كنند يا به عنوان غذاي كمكي به كودك مي‌دهند. بعد از 6 ماهگي لازم است كودك براي رشد و نمو، علاوه بر شير مادر با غذاي كمكي تغذيه شود.

 

بهترين زمان شروع غذاي كمكي براي نوزاد

شروع غذاي كمكي براي نوزاد تا قبل از 4 ماهگي مشكلات رشدي را در پي دارد و احتمال ابتلا به انواع بيماري‌ها را در بزرگسالي افزايش مي‌دهد. در كشورهاي مختلف و با توجه به شرايط محيطي نظرات مختلفي براي سن شروع غذاي كمكي وجود دارد اما به طور كلي مي‌توان گفت 4 تا 6 ماهگي مناسب‌ترين زمان براي شروع غذاي كمكي است. در ايران نيز به تشخيص متخصصان اغلب از 6 ماهگي غذا دادن به كودك را شروع مي‌كنند و اين موضوع به عواملي همچون توانايي كودك در صاف نشستن و بالا گرفتن سر، رسيدن به وزني معادل دو برابر وزن تولد و توانايي در كنترل دقيق‌تر حركات دهان و زبان بستگي دارد. پزشكان با مشاهده و بررسي اين موارد در نوزاد شروع غذاي كمكي را به والدين توصيه مي‌كنند.

 

انتخاب نوع غذاي كمكي

غذاهاي مختلفي براي شروع وجود دارند كه سرلاك اولين پيشنهادي است كه اغلب مطرح مي‌شود اما اين به آن معنا نيست كه فقط مي‌توانيد از سرلاك براي شروع تغذيه كودك استفاده كنيد. مشورت با پزشك متخصص به شما كمك مي‌كند بهترين غذا را با توجه به شرايط و نمودار رشدي كودكتان به عنوان اولين غذاي كمكي او انتخاب كنيد. فرني، سرلاك، پوره سيب زميني، آب سوپ و حريره بادام از جمله مواد غذايي مفيدي هستند كه مي‌توانيد براي شروع غذاي كمكي به كودك بدهيد. برخي ديگر از غذاها مانند برخي ميوه‌ها، غذاهاي گوشتي، سبزيجات و ماست به تشخيص پزشك و با توجه به شرايط كودك براي او توصيه مي‌شود.

 

غذاهاي كمكي در ماه‌هاي مختلف

در دادن غذاي كمكي به نوزاد با صبر و حوصله پيش برويد و توصيه مي‌شود غذاهاي جديد را با فاصله دو تا سه روز به كودك بدهيد. اگر كودك غذاي جديد را پس زد و تمايلي به خوردن آن نداشت، بعد از چند روز مجددا امتحان كنيد. در ادامه غذاهايي را كه در ماه‌هاي مختلف نوزادي مي‌توانيد به فرزند خود بدهيد شرح داده‌ايم.

1. غذاي كمكي براي كودك هفت ماهه

كودك هفت ماهه همچنان به شير مادر به عنوان غذاي اصلي خود نياز دارد. براي شروع بهتر است از فرني آرد برنج براي فرزند خود استفاده كنيد و بعد از آن كم كم حريره بادام را به برنامه‌ي غذاييش اضافه نماييد. براي اولين بار مقدار فرني كمي به كودك بدهيد، به تدريج به غذاي او اضافه كنيد تا در صورت حساسيت كودك به غذا با مشكل جدي مواجه نشويد. روزي يك بار و به اندازه‌ي يك تا سه قاشق مرباخوري به كودك فرني دهيد و كم كم به ميزان آن بيافزاييد. در آخرين هفته هفت ماهگي مي‌توانيد زرده تخم مرغ، ماست و سوپ را كم كم به برنامه غذايي كودك اضافه كنيد.

2. غذاي كمكي براي كودك هشت ماهه

سوپ مي‌تواند غذاي مفيدي براي كودك در اين ماه باشد. به سوپ كودك نمك نزنيد و اجازه دهيد مواد غذايي داخل آن به خوبي پخته شوند. مي‌توانيد از مواد مختلفي مانند هويج، سيب زميني، و بلغور گندم براي تهيه سوپ كودك استفاده كنيد. نكته مهم اينكه تا قبل از يك سالگي داخل غذاي كودك خود از اسفناج استفاده نكنيد.

3. غذاي كمكي كودك نه ماهه

توصيه مي‌شود حبوبات را در ماه نهم به غذاي كودك اضافه كنيد. اما لازم است قبل از ريختن حبوبات در غذا آن‌ها را خيس كرده و اجازه دهيد چند ساعت در آب بمانند و بعد اجازه دهيد كامل پخته شوند. حبوبات منبع خوبي براي تأمين املاح و پروتئين بدن كودك به شمار مي‌روند. براي كمك به هضم غذا در كودك مي‌توانيد بعد از مصرف غذا به او آب ميوه طبيعي بدهيد.

4. غذاي كمكي براي كودك ده ماهه

در ده ماهگي مي‌توانيد از ميوه‌ها به عنوان ميان وعده و غذاي كمكي براي كودك خود استفاده كنيد. توجه داشته‌باشيد كه ميوه‌ها خوب شسته شده باشند. در اواخر ماه دهم برنج كته به همراه آب گوشت، آب مرغ و ماهي مي‌تواند غذايي مقوي و خوش طعم براي كودك باشد.

5. غذاي كمكي براي كودك يازده و دوازده ماهه

اشتهاي كودك در انتهاي يك سالگي افزايش پيدا مي‌كند با توجه به اشتهاي او مقدار غذايش را بيشتر كنيد. اگر كودك همراه ساير اعضاي خانواده غذا مي‌خورد، توصيه مي‌شود از دادن غذاي افراد بزرگسال به علت دارا بودن از مواد افزودني، مواد سرخ شده و نمك بپرهيزيد.

 

غذاي كمكي نوزاد چگونه بايد باشد؟

خوردن غذاي غليظ در حدود هفت ماهگي براي نوزاد با دشواري همراه است و امكان دارد معده‌ي او را اذيت كند؛ بنابراين غذاي كمكي بايد در ابتدا رقيق باشد و به تدريج مادر مي‌تواند در ماه‌هاي بعدي به غلظت آن اضافه كند. با اين روش تدريجي نوزاد كم كم به غذا‌هاي غليظ عادت مي‌كند و مي‌تواند در ده ماهگي غذاهاي جامد را به راحتي بجود.

 

ميزان غذاي كمكي چقدر بايد باشد؟

مقدار غذاي كمكي كه كودك بايد روزانه دريافت كند، كاملا به شرايط او و تشخيص پزشك بستگي دارد. اما به طور كلي از شش ماهگي تا يك سالگي حدود سي تا پنجاه درصد نياز تغذيه‌اي كودك بايد از غذاهاي كمكي و مابقي آن از شير مادر تأمين شود. اغلب توصيه مي‌شود كودك، روزانه غذاي خود را در سه تا پنج وعده و هر بار چهار تا پنج قاشق چايخوري مصرف كند. همچنين با افزايش سن او مقدار غذايش نيز افزايش پيدا مي‌كند. براي اشنايي با نيازهاي اوليه و اساسي كودكان كليك كنيد.

 

شروع غذاي كمكي جامد براي نوزاد

زماني كه كودك شروع به گرفتن اشيا و گذاشتن آن‌ها در دهان خود مي‌كند و يا حركات دهاني مانند جويدن از خود نشان مي‌دهد، بهترين زمان شروع تغذيه او با غذاهاي كمي سفت‌تر است. بين هشت تا ده ماهگي مي‌توانيد غذاهاي جامد در اندازه كوچك كه جويدن آن‌ها براي كودك راحت‌تر است را به او بدهيد. در اين سن مي‌توانيد غذاهايي مانند پنير، سيب زميني آب پز، تخم مرغ و تكه‌هاي كوچك و نرم گوشت و ماهي به فرزند خود بدهيد.

استفاده از سفيده تخم مرغ در غذاي كودك تا قبل از يك سالگي توصيه نمي‌شود. بين ده ماهگي تا يك سالگي كودك كم كم ياد مي‌گيرد خود قاشق را به دست بگيرد و به دليل رشد دندان‌ها مي‌تواند غذاهاي كامل‌تري مصرف كند. غذاهايي مانند سبزيجات و ماكاروني در اين سن مي‌توانيد مفيد باشد. لازم است والدين از مراحل رشدي كودك خود مطلع باشند تا بهتر بتوانند براي تغذيه او تصميم بگيرند.

 

نكاتي در مورد شروع غذاي كمكي نوزاد

غذاي كمكي بر اساس نوع غذا و زمان شروع گاه با خطراتي براي نوزاد به همراه است؛ بنابراين توصيه مي‌شود پيش از هر چيز از نظرات و مشاوره‌ي پزشك متخصص بهره‌مند شويد تا بهترين برنامه غذايي را متناسب با شرايط كودكتان در نظر بگيريد.

شير مادر چون تحت حفاظت سيستم ايمني بدن مادر قرار دارد، از بدن نوزاد در برابر باكتري‌ها و ويروس‌ها محافظت مي‌كند اما غذاهاي كمكي ممكن است به راحتي آلوده شوند و از آنجايي كه دستگاه گوارش نوزاد هنوز به مقدار كافي قدرت مقابله با عوامل بيماري زا را ندارد، احتمال بيمار شدن و ابتلاي كودك به عفونت و اسهال بعد از شروع غذاي كمكي بيشتر مي‌شود.

در صورتي كه سابقه حساسيت در كودك يا خانواده او وجود دارد، لازم است بين غذاهاي جديد فاصله بيندازيد. براي مثال اجازه دهيد سه تا چهار روز از شروع فرني دادن به كودك بگذرد و سپس پوره دادن به او را شروع كنيد. برخي از غذاها مانند شير گاو، انواع توت، بادام زميني، عسل، كيوي و خربزه حساسيت بيشتري ايجاد مي‌كنند بنابراين بهتر است تا قبل از يك سالگي از دادن آن‌ها به كودكان خودداري كنيد.

از مواد غذايي تازه براي تغذيه كودك خود استفاده كنيد؛ غذايي كه بيشتر از 24 ساعت از توليد آن گذشته باشد، احتمال ابتلا به مسمويت و بيماري‌هاي گوارشي را در كودك افزايش داده و ممكن است بسيار خطرناك باشد. براي اطمينان بيشتر از برنامه غذايي فرزند خود و آموزش رفتار صحيح با غذا نخوردن كودك مي‌توانيد از خدمات مشاوره كودك بهره‌مند شويد.

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02166419012 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 

سؤالات متداول

مادران مي‌توانند از فرني با آرد برنج به عنوان اولين غذاي كمكي كودك خود استفاده كنند و كم كم به او پوره‌ي سيب زميني هم بدهند.

مولتي ويتامين‌ها اغلب از ابتداي نوزادي به تجويز پزشك، به عنوان غذاي مكمل مورد استفاده قرار مي‌گيرند. قطره مولتي ويتامين تنها چيزي است كه تا قبل از 6 ماهگي مي‌توان در كنار شير مادر يا شير خشك مصرف كرد. علاوه بر مولتي ويتامين ممكن است پزشك مصرف شربت آهن را نيز براي كودك شما توصيه كند.

 

 

 

 منبع : شروع غذاي كمكي نوزاد



:: بازديد از اين مطلب : 0


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۲ تير ۱۴۰۰ ] [ ۰۷:۵۳:۳۶ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

بهترين حالت خوابيدن زن باردار چگونه است؟ هنگامي كه فرد در دوران بارداري قرار دارد، تغييرات گسترده‌اي در بدنش اتفاق مي‌افتد در نتيجه اين تغييرات باعث مي‌شود تا برخي از عادات و رفتارها را ترك كرده و متناسب با شرايط جديد رفتار كند. يكي از اين تغييرات براي زنان باردار بزرگ شدن شكم و تغيير وضعيت خوابيدن است. نحوه خوابيدن اشتباه خانم باردار مي‌تواند باعث آسيب رساندن به سلامت خود و جنين شود. از اين جهت با آشنايي از شيوه صحيح خوابيدن در دوران بارداري مي‌توان از بروز آسيب و مشكلات جبران ناپذير پيشگيري كرد. در ادامه به طور كامل درباره اين موضوع صحبت خواهيم كرد پس همراه ما باشيد.

منبع : خوابيدن زن باردار

مشكلات خوابيدن در زنان باردار

از رايج‌ترين مسائلي كه زنان در دوران بارداري از آن شكايت دارند وضعيت خوابيدنشان است و هرچه مدت زمان بارداري بيشتر مي‌شود اين وضعيت سخت‌تر خواهد شد. مشكلات زنان باردار در ارتباط با خوابيدن عمدتا شامل كيفيت پايين خواب، مشكل در به خواب رفتن و بيدارشدن‌هاي مكرر مي‌باشد. عوامل مختلفي نظير تغييرات هورموني، بزرگ‌تر شدن شكم، درد ناشي از بارداري، تكرر ادرار، تكان خوردن جنين در شكم، احساس گرماي شديد و… در وضعيت خوابيدن مادر مشكل ايجاد مي‌كند كه مي‌توان با طرز صحيح خوابيدن اين مشكلات را كاهش داد. براي آگاهي بيشتر درباره خطرات بارداري كليك كنيد.

طرز خوابيدن صحيح زن باردار

بارداري يك وضعيت تقريبا طولاني مدت است كه فرد بايد به سلامتي اين مسير را طي كند. يكي از مسائلي كه مي‌تواند اين سلامت را تضميين كند، شيوه خوابيدن صحيح است كه در ادامه بيشتر درباره آن صحبت خواهيم كرد.

خوابيدن به پهلو

هر خانمي با توجه به وضعيتي كه دارد ممكن است در يك موقعيت راحت‌تر باشد، برخي از خانم‌ها ترجيح مي‌دهند به پشت بخوابند و برخي ديگر به پهلو. با اين حال نتايج مطالعات بر روي خانم‌هاي باردار نشان داده است كه خوابيدن به پهلو بهترين روش خوابيدن است چراكه در اين حالت كمترين فشار به مادر و جنين وارد مي‌شود. مي‌توان هم به پهلوي راست خوابيد و هم به پهلوي چپ، اما در بين اين دو وضعيت، خوابيدن به پهلوي چپ بهتر است. در اين حالت مي‌توانيد بين زانو‌ها يك بالشتك قرار دهيد.

خوابيدن زن باردار | خوابيدن به پشت

خوابيدن به پشت ممكن است در ماه‌هاي اول مشكلي ايجاد نكند اما در سه ماه دوم به بعد، خوابيدن به پشت توصيه نمي‌شود. به طور كلي خوابيدن به پشت يا به اصطلاح خوابيدن طاق باز مي‌تواند باعث درد كمر، فشار به ريه و مشكلات تنفسي، مشكلات گوارشي و كاهش فشار خون بين مادر و نوزاد شود.

خوابيدن به روي شكم

برخي از افراد عادت دارند كه فقط به روي شكم خود بخوابند. در ماه‌هاي اول بارداري ممكن است خوابيدن روي شكم مشكلي ايجاد نكند اما هرچه طول مدت بارداري بيشتر مي‌شود بايد از خوابيدن به روي شكم اجتناب شود زيرا مي‌تواند باعث آسيب رساندن به سلامت مادر و جنين و حتي مرگ جنين شود. به طور كلي بهتر است هر زمان كه متوجه بارداري خود شُديد، خوابيدن به روي شكم را فراموش كنيد.

غلت زدن در خواب

يكي از مهمترين نكاتي كه بايد هميشه به ياد داشته باشيد اين است كه در ماه‌هاي انتهايي بارداري تحت هيچ شرايطي غلت نزنيد، اگر مي‌خواهيد موقعيتتان را عوض كنيد سعي كنيد فقط به آرامي بچرخيد. غلت زدن ناگهاني باعث مي‌شود تا بند ناف به دور جنين بپيچد و منجر به خفگي جنين شود.

خوابيدن زن باردار | استفاده از تشك يا بالشتك مناسب

يكي از مواردي كه بهتر است خانم‌هاي باردار در هنگام خوابيدن انجام دهند استفاده از بالشتك يا تشك مناسب است. با توجه به روشي كه مي‌خوابيد مي‌توانيد از بالشتك مناسب استفاده كنيد. به عنوان مثال از بالشتك‌هاي معمولي مي‌توان جهت محافظت و نگهداري بيشتر در زير شكم يا كمر استفاده كرد. افرادي كه به سمت پهلو مي‌خوابند مي‌توانند از بالشتك‌هاي C شكل استفاده كنند. همچنين بالشتك‌هاي U شكل مي‌تواند براي خانم‌هايي كه به پشت مي‌خوابند مفيد باشد. براي شناخت بيشتر درباره بارداري كليك كنيد.

نكاتي براي خوابيدن بهتر زن باردار

مصرف مايعات

مصرف مايعات در دوران بارداري داراي اهميت زيادي است. اما به دليل وجود تكرر ادرار در دوران بارداري، بهتر است قبل از خواب مايعات مصرف نكنيد و نوشيدن آب و… را محدودتر كنيد تا به رحم فشار كمتري بيايد.

ورزش سبك

ورزش صحيح و منظم و رعايت رژيم غذايي در هر حالتي بهتر است رعايت شود. ورزش منظم و سبك باعث مي‌شود تا عضلاتتان قوي‌تر شود و تولد نوزاد راحت صورت بگيرد. همچنين انجام ورزش باعث مي‌شود تا بدنتان خسته‌تر شود و در طول شب راحت‌تر بخواب برويد. براي اطلاع بيشتر درباره ورزش در دوران بارداري كليك كنيد.

اجتناب از دستگاه‌هاي الكترونيك

در دوران بارداري بهتر است اتاق خواب و استراحتتان را از لوازم الكترونيك مانند تلويزيون، تلفن همراه، لپ‌تاپ و لوازمي كه امواج الكترومغناطيسي دارند مانند مودم‌هاي اينترنتي و… خالي نگه داريد زيرا وجود هر يك از اين ابزارها مي‌تواند به طور مستقيم يا غير مستقيم سبب بروز مشكلاتي در خوابيدن زن باردار شود.

مديريت استرس و اضطراب

بارداري يك وضعيت پر استرس است و تغييرات ايجاد شده در بدن مادر و نگراني‌ در ارتباط با سلامت جنين مي‌تواند باعث استرس و اضطراب زيادي در فرد شود. همين استرس و اضطراب مي‌تواند وضعيت خوابيدن فرد را تحت تاثير قرار دهد و دچار مشكل كند. از اين جهت مديريت استرس و اضطراب مي‌تواند براي تجربه يك خواب مناسب ضروري به نظر برسد. اگر استرس و اضطراب زيادي را تجربه مي‌كنيد و نمي‌توانيد آن را مديريت كنيد بهتر است به يك روانشناس مراجعه كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02166419012 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

سوالات متداول

بهترين حالت خوابيدن براي زن باردار به چه صورت است؟

خوابيدن روي پهلو، به خصوص خوابيدن روي پهلوي چپ بهترين موقعيت و حالت براي خوابيدن در دوران بارداري است. خوابيدن به سمت پهلوي چپ باعث مي‌شود تا گردش خون بهبود پيدا كند و مواد مغذي راحت‌تر به جنين و جفت برسد.

كدام حالت خوابيدن براي دوران بارداري نامناسب است؟

بدترين وضعيت خوابيدن در دوران بارداري خوابيدن به روي شكم يا به اصطلاح دمر خوابيدن است. همچنين خوابيدن به روي پشت مي‌تواند مشكلاتي را براي مادر و جنين به وجود بياورد.

 

 

منبع : خوابيدن زن باردار

 



:: بازديد از اين مطلب : 0


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۰ تير ۱۴۰۰ ] [ ۰۶:۲۱:۰۹ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

نامگذاري اندام جنسي يكي از دغدغه‌هاي والدين در سال‌هاي كودكي است كه در تربيت جنسي فرزندان نيز بسيار اهميت دارد. با اين حال خيلي از پدر و مادرها نمي‌دانند كه چطور مي‌توانند در مورد اندام جنسي كودكان با آن‌ها صحبت كنند و چه واژه‌هايي براي ناميدن آن‌ها مناسب‌تر است. همچنين مسائلي نظير شرم و خجالت مانع از اين مي‌شود كه بسياري از والدين در اين زمينه با متخصصين صحبت كنند و از آن‌ها راهكار بگيرند. توجه داشته باشيد كه بهره بردن از مشاوره روانشناسي مي‌تواند در اين زمينه بسيار كمك كننده باشد. ما در ادامه به سوالاتي در اين زمينه پاسخ مي‌دهيم پس تا انتها همراه ما باشيد.

منبع: نامگذاري اندام جنسي كودكان

نكات تربيتي مهم براي نامگذاري اندام جنسي كودكان

با بزرگ‌تر شدن كودكان به خصوص زماني كه آموزش توالت رفتن آغاز مي‌شود بسياري از والدين تربيت جنسي فرزند خود را شروع مي‌كنند. در اين زمان شما بايد به فرزند خود بياموزيد كه اندام جنسي خود را به جز شما به كس ديگري نشان ندهد و حريم خصوصي خود را بشناسد. با اين حال اين سؤال براي پدر و مادرها مطرح مي‌شود كه اندام جنسي را چه بنامند و چگونه در مورد آن با فرزند خود صحبت كنند. نكات زير مهم‌ترين مسائلي هستند كه در اين زمينه بايد مد نظر قرار دهيد.

– هرگز از اصطلاحات عاميانه كه بار معنايي ناپسندي دارند براي نامگذاري اندام جنسي فرزند خود استفاده نكنيد.

– هرگز از كلماتي استفاده نكنيد كه بار معنايي منفي دارند. براي مثال كلماتي مثل “زشت”، “بي‌ادبي” يا “عيب” براي نام گذاري اندام جنسي مناسب نيستند و مي‌توانند منجر به شكل گيري تصورات منفي در كودك شوند.

– براي نامگذاري اندام جنسي كودكان همواره سن رشدي او را در نظر بگيريد و از كلماتي كه فراتر از فهم اوست استفاده نكنيد. براي مثال واژه‌هايي نظير آلت تناسلي براي يك كودك 3 يا 4 ساله مناسب نيست. اما زماني كه رشد كلامي كودك بهتر مي‌شود مي‌توان به تناسب واژه‌هاي علمي‌تر و دقيق‌تر را جايگزين كرد.

براي اطلاع بيشتر در زمينه تربيت جنسي كودكان كليك كنيد.

خودداري از اسامي استعاري براي نامگذاري اندام جنسي كودكان

بسياري از والدين براي نام گذاري اندام جنسي كودكان از اسامي استعاري نظير اسم گل‌ها يا حيوانات استفاده مي‌كنند كه از نظر متخصصان كودك كار درستي نيست چراكه كودكان در سنين پايين از نظر شناختي در سطح تفكر عيني هستند و نياز دارند در مورد مسائل مختلف به طور شفاف با آن‌ها صحبت شود. استفاده از اسامي استعاري مي‌تواند كودك را سردرگم كرده و اجازه ندهد كه اين اندام را همانند اعضاي ديگر بدن خود در نظر بگيرد. در نتيجه بهتر است از واژه‌هاي اختصاصي‌تر و در عين حال مؤدبانه استفاده كنيد و اسامي ديگري را روي اندام جنسي نگذاريد.

نحوه نامگذاري اندام جنسي براي كودكان خردسال

از سن 3 سالگي و با شروع آموزش‌هاي مربوط به توالت رفتن تلاش كنيد به كودك اطلاعاتي در مورد اندام جنسي‌اش بدهيد. مطالعات نشان مي‌دهد در جهان والدين از لغاتي نظير سيسي، سوزي، هيني و ديكي براي نام گذاري اندام تناسلي كودك استفاده مي‌كنند كه واژه‌هاي مناسبي هستند. با اين حال در كشور ما بررسي‌هاي دقيقي روي اين مسئله انجام نشده است.

آنچه اهميت دارد اين است كه شما بتوانيد واژه‌اي قابل فهم و دقيق را به كودك ارائه دهيد كه مستقيماً به اندام جنسي اشاره داشته باشد. براي مثال كلماتي مثل “اونجا” يا “چيز” مفاهيم مبهمي هستند و براي آموزش جنسي مناسب نمي‌باشند. شما مي‌توانيد از واژه‌هايي مثل اندام خصوصي پسرانه و اندام خصوصي دخترانه استفاده كنيد كه هم مؤدبانه هستند و هم به عضوي از بدن اشاره دارند و قابل درك هستند. با اين حال اگر در انتخاب كلمه مناسب با مشكلاتي مواجه شده‌ايد مي‌توانيد از مشاوره كودك بهره ببريد. 

براي اطلاع بيشتر درباره روند دريافت مشاوره كودك كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02166419012 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

سؤالات متداول

– چرا بايد در مورد اندام جنسي با كودكان صحبت كرده و آن‌ را نامگذاري كنيم؟

صحبت كردن در مورد اندام جنسي و نامگذاري درست آن در تربيت جنسي كودكان اهميت بسزايي دارد. شما از اين طريق مي‌توانيد به فرزندتان حريم خصوصي را آموزش دهيد و از فرزندتان در برابر سوءاستفاده‌هاي جنسي مراقبت نماييد. همچنين استفاده از واژه‌هاي مناسب به فرزندتان كمك مي‌كند تا ديدگاه درستي را در مورد اندام جنسي خود شكل بدهد و دچار تصورات منفي نشود. كودك بايد بداند كه اندام‌هاي جنسي همانند ساير اعضاي بدن بخشي از وجود او هستند. در نتيجه لازم است آن را بپذيرد و به خاطر آن احساس شرم يا گناه نداشته باشد.

 

 

منبع: نامگذاري اندام جنسي كودكان

 


:: بازديد از اين مطلب : 0


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۰ تير ۱۴۰۰ ] [ ۰۶:۱۱:۱۳ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

وسواس در كودكان آن‌ها را درگير افكار، احساسات منفي و ترس‌هاي ناخواسته‌اي مي‌كند كه با رفتارهاي اجباري و اضطراب همراه مي‌شود. اين اختلال در كودكان روند رشد آن‌ها را با مشكل مواجه مي‌سازد و كاركرد زندگي روزانه‌ كودكان را مختل مي‌سازد. بروز وسواس در كودكان مي‌تواند نشان از اضطراب پنهان در آن‌ها باشد به همين دليل لازم است والدين آن را جدي بگيرند. از آنجايي كه كودكان نسبت به افكار وسواسي و رفتاري‌هاي اجباري خود آگاهي ندارند و نمي‌توانند احساسات خود را ابراز كنند، اين وظيفه‌ والدين است تا علائم وسواس را در كودك خود بررسي كنند و براي درمان آن‌ها از مشاوره كودك و فرد متخصص كمك بگيرند. در ادامه بيشتر درباره علل، علائم و درمان وسواس در كودكان صحبت خواهيم كرد پس همراه ما باشيد.

 

منبع : وسواس در كودكان

علائم وسواس در كودكان

وسواس در كودكان با بروز نشانه‌هاي موقعيتي هويدا مي‌شود. اكثر والدين در مواجه با اين نشانه‌ها تصور مي‌كنند فرزندشان در فرآيند رشدي بهتر مي‌شود و رفتارهاي وسواسي آن‌ها با بزرگ شدنشان از بين مي‌رود اما كم كم وخامت نشانه‌ها افزايش مي‌يابد و والدين با گذشت ماه‌ها و سال‌ها به وسواس كودك پي مي‌برند. كودكي كه وسواس دارد علائم وسواس را روزانه به مدت حداقل يك ساعت و بيشتر تجربه مي‌كند. اين اختلال در كودكان اغلب با دو نشانه‌ وسواس و اجبار بروز پيدا مي‌كند كه در ادامه بيشتر درباره آن صحبت خواهيم كرد. براي آشنايي بيشتر با كودكان استثنايي كليك كنيد.

افكار وسواسي

افكار وسواسي، افكار تكراري و ناخواسته‌اي هستند كه ذهن كودك را به خود مشغول مي‌كنند و منجر به بروز پريشاني، ترس و اضطراب فراوان در او مي‌شوند. براي مثال ممكن است كودك فكر كند روي تمام وسايل ميكروب‌هاي زيادي هستند و او را مريض مي‌كنند و يا مدام اين فكر به ذهنش خطور مي‌كند كه يك نفر پشت پنجره‌ اتاق منتظر است تا وارد خانه‌ آن‌ها شود و او يا نزديكانش را آزار دهد.

اعمال اجباري

اين نشانه‌ها اعمالي هستند كه كودك براي رها شدن از افكار وسواسي و كاهش اضطراب ناشي از آن‌ها انجام مي‌دهد. براي مثال كودكي كه گمان مي‌كند ميكروب‌ها همه جا هستند و او را مريض مي‌كنند در طول يك ساعت بارها و بارها دستان خود را مي‌شويد؛ با اين كار در ابتدا آرامش خيال پيدا مي‌كند و اضطرابش كاهش مي‌يابد اما بعد از مدتي دوباره افكار وسواسي به سراغش مي‌آيند و او را مجبور به انجام عمل وسواسي مي‌كنند.

گاه اعمال وسواسي كودكان رنگ خرافات به خود مي‌گيرد، براي مثال كودك معتقد است اگر راه رفتن را با پاي راست خود شروع نكند شخصي كه به او علاقه دارد، مي‌ميرد. از ديگر اعمال وسواسي كه با نام رفتارهاي آئيني شناخته مي‌شوند، اعتقاد كودك بر ضربه زدن به يك شئ يا بخشي از بدن است كه نسبت به انجام آن كار درون خود احساس اجبار مي‌كند. براي مثال فكر مي‌كند بايد چهار بار به پاي خود ضربه بزند. مثالي ديگر از الگوهاي رفتار اجباري اين است كه كودك معتقد است بايد غذا را چهار بار با سمت راست و چهار بار با سمت چپ بجود.

براي شناخت بيشتر درباره وسواس فكري عملي كليك كنيد.

نمونه‌هايي از افكار و اعمال وسواسي در كودكان

_ممكن است در يك زمان بارها از خانه خارج شوند و دوباره وارد شوند

_مدت زيادي را به دسته‌بندي كردن يا گروه بندي اشياء اختصاص مي‌دهد

_افكار مزاحم و وسواسي در مورد آسيب ديدن يا مرگ والدين

_لمس كردن و ضربه زدن به چيزي به تعدادي معين

_چك كردن خاموش بودن چراغ‌ها، بسته بودن در

_ تكرار بيش از حد يك كلمه، عبارت و سؤال

_حساسيت نسبت به متقارن بودن همه چيز

_پاك كردن و نوشتن چند باره‌ي تكاليف

_توجه افراطي و غير منطقي به جزئيات

_نگراني بيش از حد و افراطي

_چيدن اشياء با ترتيبي خاص

_شستن و تميزكاري افراطي

_شمارش بيش از حد وسايل

_شك و ترديد زياد

دلايل بروز وسواس كودكان

برخي از كودكان به دليل وجود مشكل در قسمتي از مغز دچار وسواس مي‌شوند. مطالعات و تحقيقات نشان داده‌اند كمبود سروتونين در مغز كه يك انتقال دهنده‌ شيميايي است، منجر به بروز وسواس در كودك مي‌شود. علاوه بر اين مورد وسواس ممكن است عامل ژنتيكي داشته‌باشد. برخي از كودكان مبتلا به وسواس والدين وسواسي دارند. والديني با سابقه‌ ابتلا به وسواس احتمال دارد چهار تا هشت درصد، اين عارضه را به فرزند خود انتقال دهند.

گاه علت بروز وسواس در كودكان مي‌تواند وجود اختلالات همايند مانند اختلالات اضطرابي، هراس اجتماعي يا فوبيا باشد. استرس به خودي خود نمي‌تواند وسواس را ايجاد كند اما در تشديد آن تأثير بسيار زيادي دارد. استرس و وسواس، كودك را وارد چرخه‌ ناسالم بيماري مي‌كنند. هرچه كودك استرس بيشتري را تجربه كند افكار وسواسي او تشديد مي‌شوند و به تبع اضطراب و استرس بيشتري را نيز تجربه خواهد كرد.

عوامل محيطي و شرايط استرس‌زا مانند آزار جسمي، جنسي يا عاطفي، تغييرات ناگهاني در محيط زندگي، بيماري، مرگ يكي از نزديكان كودك، جدايي والدين و… از عوامل زمينه‌ساز استرس و وسواس در كودكان هستند.

درمان وسواس در كودكان

رفتار درماني شناختي جهت درمان انواع وسواس خفيف تا متوسط در كودكان مؤثر واقع مي‌شود اما در موارد شديد ممكن است از داروها در كنار اين نوع درمان استفاده شود. دارو درماني شامل مصرف داروهاي جلوگيري كننده از باز جذب سروتونين مي‌باشد و زير نظر متخصص تجويز مي‌شود. اگر هم علت وسواس عفونت استرپتوكوكي باشد، آنتي بيوتيك تجويز مي‌گردد.

درمان رفتاري شناختي وسواس در كودكان

در اين روش درماني كودك با ترس‌ها و اضطراب‌هاي ناشي از وسواس مستقيما مواجه مي‌شود و ياد مي‌گيرد چگونه بر ترس‌هايش غلبه كند. همچنين انواع مهارت‌هاي خودكنترلي به او آموزش داده مي‌شود تا در تمام زندگي از آن‌ها بهره ببرد. بهتر است در جلسات درماني والدين و ديگر خواهر و برادرها مشاركت داشته‌باشند تا بياموزند كه اختلال وسواس چيست، چگونه مي‌توان آن را مديريت كرد و چگونه مي‌توان در مسير درمان به كودك كمك نمود.

يكي از روش‌هاي مؤثر در رفتار درماني شناختي، روش مواجهه سازي و جلوگيري از پاسخ است؛ به اين صورت كه كودك مستقيما با عامل ترس‌هايش مواجه مي‌شود اما اجازه‌ انجام رفتارهاي اجباري به او داده نمي‌شود. پس از مدتي كودك ديگر اجباري براي انجام كارهاي تكراري احساس نمي‌كند و دچار عادت مي‌شود. اين فرآيند طبق سلسله مراتب، با سرعت و با ساختار مشخصي، زير نظر مشاور روانشناس صورت مي‌گيرد.

مثلا از كودكي كه دچار وسواس آلودگي است خواسته مي‌شود تا به دستگيره‌ در دست بزند اما نمي‌تواند پس از آن دستان خود را بلافاصله بشويد. ممكن است دفعات اول اضطراب زيادي را تجربه كند اما به مرور استرسش كمتر شده و اجبار كمتري براي شستن دستانش احساس مي‌كند. مطالعات نشان داده‌اند طي پنج تا هفت جلسه مي‌توان پيشرفت‌هاي زيادي را در روند درمان كودك مشاهده كرد و در طي دوازده تا پانزده جلسه هشتاد درصد علائم وسواس بهبود پيدا مي‌كنند.

نقش خانواده در درمان كودك مبتلا به وسواس

با كودك خود در مورد بيماري‌اش صحبت كنيد و بدون اينكه او را نگران كنيد در مورد وسواس به او اطلاعات بدهيد. به صحبت‌ها و احساساتش گوش دهيد و به او عشق بورزيد. بهترين كار اين است كه به او نشان دهيد پشتيبانش هستيد و او را در فرآيند درمان همراهي مي‌كنيد. به او اطمينان دهيد كه با كمك هم مي‌توانيد وسواس را شكست دهيد و همه چيز درست مي‌شود.

در مورد آينده‌اي بدون استرس و ترس كه در آن بهبود يافته و خوشحال است صحبت كنيد. درمان وسواس فرآيندي طولاني مدت است، بنابراين با صبر و حوصله همراه فرزند خود باشيد و جلسات درمان را كامل كنيد. براي بهره‌بردن از بهترين روش‌هاي درمان متناسب با نوع و شدت وسواس و همچنين نحوه‌ برخورد مناسب با كودكي كه وسواس دارد، از مشاوره كودك راهنمايي بگيريد. براي اطلاع از روند دريافت مشاوره كودك كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02166419012 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

سؤالات متداول

انواع وسواس در كودكان كدام‌اند؟

وسواس در كودكان انواع مختلفي دارد. وسواس شستشو، وسواس چك كردن مداوم وسايل، درها و چراغ‌ها، وسواس در مورد تقارن، افكار وسواسي در مورد بيماري يا مرگ يكي از اعضاي خانواده و… از انواع وسواس در كودكان به شمار مي‌روند.

 

 

 

منبع : وسواس در كودكان

 



:: بازديد از اين مطلب : 0


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۰ تير ۱۴۰۰ ] [ ۰۵:۴۹:۱۵ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

چگونه مي‌توان ناخن جويدن در كودكان را درمان كرد؟ اضطراب شديد، كنجكاوي، تغييرات ناگهاني در سبك زندگي كودك و… از جمله مشكلات شايعي هستند كه اختلالات رفتاري مانند ناخن جويدن را در كودك ايجاد مي‌كنند. اين واكنش اگرچه به ظاهر جلوه خوبي ندارد اما با اين حال روشي است كه كودك به منظور كسب آرامش اتخاذ مي‌كند. اما اين روش صحيح نيست و مشكلات و پيامدهايي را براي كودك به همراه خواهد داشت. باآگاهي از دلايل و روش‌هاي درمان ناخن جويدن مي‌توانيد اين عادت ناپسند را در كودك خود برطرف سازيد.

منبع : ناخن جويدن در كودكان

دلايل ناخن جويدن در كودكان

دلايل متعددي مي تواند باعث ناخن جويدن كودكان شود، از اين رو توصيه مي‌كنيم در صورت بروز اين رفتار در كودك‌تان آن را ناديده نگرفته و براي ارزيابي بيشتر با متخصص مشورت كنيد. براي آشنايي بيشتر با اختلالات رفتاري كودكان كليك كنيد. در ادامه به مهم‌ترين دلايل ناخن جويدن‌كودكان اشاره مي‌كنيم:

1. كسب آرامش

موقعيت‌هاي متفاوت در محيط منزل و مدرسه مي‌توانند عوامل ايجاد استرس و تنش دروني در كودك شوند. از جمله اين موقعيت‌ها مي‌توان به موارد زير اشاره كرد:

-درگيري و دعواهاي لفظي اعضاي خانواده
-از دست دادن يكي از نزديكان به ويژه مورد دلبستگي
-طلاق و جدايي والدين
-تنبيهات سخت بدني
-جابجايي منزل
-ورود به مدرسه جديد
فشارهاي رواني در جهت عملكرد بهتر تحصيلي

هر يك از موارد فوق به نوبه خود مي‌تواند سهم زيادي در ايجاد استرس كودك داشته باشد. كودك به منظور رهايي از اضطراب دروني به جويدن ناخن روي مي‌آورد و با اين حركت مي‌خواهد آرامش خود را باز يابد.

2. حركات تقليدي

كودك موجودي مقلد است و بيشتر رفتارهاي خود را به واسطه مشاهده مستقيم عملكرد ديگران ياد مي‌گيرد. واكنش‌هاي بهنجار و يا نابهنجار ديگران ارتباط مستقيمي با شكل گيري رفتار كودكان دارد. اگر در بين دوستان و اطرافيان كودك كسي باشد كه عادت جويدن ناخن را به نمايش مي‌گذارد، بسيار طبيعي خواهد بود كه كودك اين حركت را تقليد كرده و انجام دهد.

3. ناخن جويدن در كودكان | ژنتيك و وراثت

برخي خصوصيات پدر و مادر به واسطه انتقال كروموزومي به كودك منتقل مي‌شود. اگر والدين عادت به جويدن ناخن داشته باشند به احتمال زياد كودك‌شان نيز همين ويژگي را خواهند داشت.

4. بي حوصلگي

كودكان دوست دارند شيطنت كنند و دائما در حركت باشند. انجام كارهاي يكنواخت حوصله بچه‌ها را سر مي‌برد. وقتي آن‌ها مدت زمان زيادي در يك گوشه مي‌نشينند و يا به تماشاي تلويزيون مي‌پردازند به دليل منفعل بودن خود با دست و پايشان بازي مي‌كنند. دست آزاد خود را به سمت دهان مي‌برند و شروع به جويدن ناخن مي‌كنند.

5. احساس راحتي كودك

كودكان نوپا به واسطه مكيدن انگشت شصت خود احساس راحتي مي‌كنند. آن‌ها با اين حركت شروع به تسكين خود كرده و به طور طبيعي احساس راحتي بيشتري خواهند داشت. در واقع مي‌توان گفت جويدن ناخن نوعي مكش شست تغيير يافته است كه با رشد كودكان ايجاد مي‌شود.

بيشتر بخوانيد : كودكان استثنايي | آشنايي با انواع و علائم كودكان استثنايي

عوارض ناخن جويدن كودكان

به طور كلي بايد گفت دوره‌هاي موقت و كوتاه ناخن جويدن ممكن است در بين اكثريت كودكان ديده شود. در صورتي كه اين حركت به شكل يك عادت در بيايد و به مرور شدت گيرد، حتما بايد از مشاوران و روانشناسان فعال در حوزه اختلالات رفتاري كودكان كمك گرفت. شدت يافتن عادت ناخن جويدن سبب احساس خجالت كودك مي‌شود و اعتماد به نفس او را كاهش مي‌دهد. اين درحاليست كه تاثيرات فيزيكي اين مشكل مانند ايجاد خراش بر روي پوست بدن و تغيير شكل دادن ظاهر دندان‌ها مسئله ديگري است كه به نوبه خود به سلامت كودك آسيب وارد مي‌سازد.

راهكار هاي مقابله با جويدن ناخن در كودكان

براي مقابله با ناخن جويدن كودكان مي‌توانيد راهكارهاي زير را بكار بگيريد:

1. با مهرباني به كودك خود تذكر دهيد كه رفتارش نادرست است

اگر حساسيت زياد به خرج بدهيد و دائما جويدن ناخن كودك را پيش او تكرار كنيد سبب تثبيت اين رفتار نادرست در كودك خواهيد شد. به جاي اينكه مستقيما به مشكل ناخن جويدن اشاره داشته باشيد بهتر است از يك كلمه به عنوان كد استفاده كنيد و با مشاهده اين رفتار در كودك خود او را نسبت به نادرستي رفتارش آگاه سازيد.

2. از وسايل سرگرم كننده و اسباب بازي هاي كوچك استفاده كنيد

به منظور اينكه كودك سرگرم شود و جويدن ناخن خود را فراموش كند، مي‌توانيد از اسباب بازي‌هاي كوچك استفاده كنيد. به اين منظور مي‌توانيد از توپ‌هاي كوچك و خميرهاي بازي استفاده نماييد. البته در هنگام استفاده از اسباب بازي‌هاي كوچك به اندازه آن‌ها دقت كنيد. اگر كودكتان كوچك است، مواظب باشيد كه سبب خفگي او نشود.

3. ناخن جويدن در كودكان | استفاده از برچسب هاي ناخن

به منظور پوشاندن ناخن‌هاي كودك بهتر است از برچسب‌هاي جذاب و جالبي استفاده كنيد  كه براحتي قابل جويدن نيست. اين روش شاد و خلاقانه تا حد زيادي از ناخن جويدن كودكان جلوگيري مي‌كند.

4. مراجعه به روانشناس

به طور كلي ناخن جويدن كودكان مي‌تواند ريشه رواني داشته باشد و نمودي از مشكلات زمينه‌اي در كودك شما باشد. پس بروز اين مشكل و ادامه دار بودن آن در واقع چراغ خطري است كه مي‌تواند شما را از وجود مشكلات روحي و رواني كه كودكتان از آن رنج مي‌برد، آگاه سازد. در اين شرايط مراجعه به يك روانشناس متخصص در زمينه كودكان اهميت بسزايي دارد. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه مشاوره كودك كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02166419012 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

سوالات متداول

-آيا كوتاه كردن ناخن كودكان مي‌تواند راه حل مناسبي براي كاهش اين عادت در آن‌ها شود؟

كوتاه كردن ناخن‌هاي كودكان علاوه بر اينكه فرصت جويدن ناخن را كاهش مي‌دهد از ورود باكتري و آلودگي به دهن كودك نيز جلوگيري مي‌كند و براي حفظ سلامتي او ضروري مي‌باشد. اما اين مسئله نمي‌تواند عادت كودك را درمان كند و مشكلات زمينه‌اي كه باعث بروز اين رفتار شده را بر طرف نمايد. براي حل اين مساله بايد از يك فرد متخصص كمك گرفت.

 

 

منبع : ناخن جويدن در كودكان

 



:: بازديد از اين مطلب : 0


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۰ تير ۱۴۰۰ ] [ ۰۵:۳۸:۴۴ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

يكي از سخت‌ترين وظايف والدين تنظيم خواب كودك است. نداشتن يك نظم مناسب جهت خوابيدن كودك مي‌تواند مشكلات زيادي را براي والدين و حتي خود كودك به وجود بياورد. تنظيم نبودن خواب كودك مي‌تواند شامل زياد خوابيدن، كم خوابيدن و يا به موقع نخوابيدن باشد. طبيعتا زماني كه خواب كودك به هم مي‌ريزد ريتم زندگي والدين هم تغيير پيدا مي‎‌كند و در صورت تكرار زياد، اين مسئله باعث خستگي مفرط والدين مي‌شود. راهكارهاي مختلفي وجود دارد كه دانستن آن‌ها مي‌تواند به تنظيم خواب كودك كمك كند كه در ادامه درباره آن‌ها صحبت خواهيم كرد. در همين راستا بهره بردن از مشاوره كودك به والدين كمك مي‌كند تا با توجه به ويژگي‌هاي كودك و شرايط زندگي شيوه‌هاي مناسبي را براي خواب فرزند خود در نظر بگيرند.

منبع : تنظيم خواب كودك

تنظيم خواب كودك

تنظيم نبودن خواب كودك مي‌تواند شامل بدخوابي، كم خوابي يا زياد خوابيدن باشد. اين مسئله يكي از مشكلات رايج والدين است و با رعايت نكات ساده و بهداشت خواب در اكثر مواقع قابل حل مي‌باشد. با اين حال بسياري از والدين از اين نكات و مسائل آشنايي ندارند. كودك به دلايل مختلفي ممكن است دچار مشكلات خواب شود كه آشنايي با علت‌هاي مختلف بدخوابي كودكان و رفع مسائل آن، مي‌تواند در تنظيم خواب كودك موثر باشد.

تنظيم خواب كودك متناسب با سن

والدين بايد بدانند كه خواب هر كودك با كودك ديگر متفاوت است و مقايسه كردن كودكان كار درستي نيست. همچنين هر كودك متناسب با سني كه در آن قرار داد نياز به خواب متفاوتي دارد. از اين جهت والدين بايد با وضعيت خواب و سن كودكشان آشنايي كافي داشته باشند. به عنوان مثال نوزادان به 16 الي 18 ساعت خواب نياز دارند كه اين ساعات مي‌تواند در 6 الي 7 زمان تقسيم‌بندي شود. كودكان يك ساله و دوساله حدودا به 11 تا 12 ساعت خواب شبانه و 2 تا 3 ساعت خواب روزانه نياز دارند. براي اينكه بتوانيد از وضعيت خواب كودك متناسب با سن و سالش آشنايي بيشتر پيدا كنيد بهتر است از يك روانشناس كودك كمك بگيريد. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه ميزان خواب كودكان كليك كنيد.

راهكارهاي تنظيم كردن خواب كودك

بايد در نظر داشت كه خواب هر كودك متفاوت است برخي افراد ممكن است به طور زيستي به خواب كمتر يا زياد‌تر نياز داشته باشند. با اين حال با رعايت نكات و مسائلي كه در ادامه بيان مي‌شود مي‌توان خواب كودك را تا حدودي تنظيم نمود. براي آشنايي با نيازهاي اوليه كودك كليك كنيد.

1. بهبود و مناسب كردن شرايط اتاق كودك

برخي از كودكان ممكن است در اتاقشان به دليل وجود اسباب‌بازي‌ها يا دكوري‌هاي مختلف و شلوغ احساس راحتي و آرامش نكنند و در هنگام شب و تاريكي دچار احساس ترس شوند، يكي از علت‌هاي رايج نخوابيدن كودك و تنظيم نبودن خواب كودك، ترس كودك از اتاق خودش است. اتاق كودك بايد نور و رنگ مناسبي داشته باشد تا به كودك احساس اضطراب منتقل نكند. همچنين برخي از كودكان نسبت به صدا واكنش و حساسيت نشان مي‌دهند و با كوچكترين صدايي از خواب بيدار مي‌شوند و به اصطلاح بدخواب خواهند شد، از اين جهت والدين بايد اتاق كودك را طوري فراهم سازي كنند تا حدودي عايق صدا باشد.

2. مشخص كردن برنامه روتين براي خواب

كودكان هميشه به دنبال بازي كردن و بازيگوشي هستند و مثل بزرگسالان به ساعت و زمان براي استراحت و خواب توجهي نمي‌كنند. در واقع هر وقت كه خسته شدند به خوابيدن و استراحت كردن نياز پيدا مي‌كنند. از اين جهت والدين بايد كم كم يك برنامه روتين در نظر بگيرند و اين مسئله را به كودك توضيح دهند تا بتوانند به تنظيم خواب كودك كمك كنند.

بهتر است حدودا يك ساعت قبل از خوابيدن به كودك بگويند كه چه زماني بايد بخوابد و حتما اين كار را به صورت عملي انجام دهند و صرفا به توضيح دادن و حرف زدن بسنده نكنند، به عنوان يك والد مي‌توانيد اسباب‌بازي‌هاي كودكتان را جمع كنيد، چراغ‌ها را خاموش كنيد و ساير اقدامات قبل از خواب را انجام دهيد. به اين صورت كودك به مرور زمان متوجه خواهد شد كه چه زماني وقت خوابيدن است. بهتر است تمام خلاقيت خود را جهت انجام اين مسئله بكار بگيريد. اگر براي مشخص كردن يك برنامه روتين مشكل داريد مي‌توانيد به يك روانشناس كودك مراجعه كنيد.

3. تنظيم بودن خواب والدين

يكي از مسائلي كه باعث برهم خوردن تنظيم خواب كودك مي‌شود، تنظيم نبودن خواب والدين است. در بسياري از موارد والدين خودشان تا دير وقت بيدار مي‌مانند و به تماشاي فيلم و سريال مي‌پردازند اما به كودك ‌مي‌گويند كه بايد زود بخوابد. والدين اگر بخواهند كه كودكشان خوابش را تنظيم كند، خودشان هم بايد اين كار را به صورت عملي انجام دهند زيرا كودك بسياري از اعمال و فعاليت‌هايش را از طريق مشاهده والدين ياد‌ مي‌گيرد.  

4. پوشاندن لباس مناسب خواب به كودك

يكي از مسائلي كه بر وضعيت خواب كودك تاثير مي‌گذارد پوشيدن لباس خواب است. لباس خواب اگر نامناسب باشد و آزاد و راحت نباشد كودك از پوشيدن لباس و خوابيدن اجتناب مي‌كند. همچنين اگر با لباس خوابش احساس راحتي كند و آن را دوست داشته باشد علاقه زيادي به پوشيدن لباس و خوابيدن از خود نشان مي‌دهد.

براي شناخت بيشتر در زمينه خواباندن كودك كليك كنيد.

5. تنظيم زمان غذا خوردن

همانند بزرگسالان بهتر است كودكان هم چند دقيقه قبل از خواب، چيزي نخورند. وعده‌هاي شام نزديك به زمان خواب باعث مي‌شود تا شكم كودك سنگين شود و خوابيدن را برايش دشوار كند.

6. بيدار كردن كودك با نور خورشيد

زماني كه يك كودك به طور صحيح و در زمان مناسب بخوابد به راحتي هم مي‎‌تواند بيدار شود. بهتر است براي بيدار كردن كودكتان از آلارم تلفن‌همراه، ساعت و… استفاده نكنيد، بهترين راه بيدار كردن كودك استفاده از نور طبيعي خورشيد است. بيدار شدن كودك با نور طبيعي خورشيد باعث افزايش انرژي و سرحالي كودك مي‌شود.

7. بازي با كودك

بازي براي سلامت جسم و روان كودك نقش اساسي و مهمي دارد. در واقع مي‌توان گفت كودك با بازي زنده است. بازي قبل از خوابيدن باعث مي‌شود تا كودك خسته و انرژي‌اش تخليه شود و به تنظيم خواب كودك كمك شود. منظور از بازي كردن، بازي با گوشي و يا كنسول‌هاي بازي نيست، بهتر است بازي‌هاي كه نياز به فعاليت بدني دارد انجام شود. اگر با بازي‌هاي متناسب با سن كودكتان آشنايي نداريد مي‌توانيد به يك روانشناش كودك مراجعه كنيد. براي اطلاع از روند دريافت مشاوره كودك كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02166419012 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

سوالات متداول

كودكم مدتي است كه بدخواب شده است چه كاري بايد انجام دهم؟

علل مختلفي براي بدخوابي و تنظيم نبودن خواب كودك وجود دارد، برخي از اين مسائل به دليل عوامل محيطي مانند مناسب نبودن اتاق، وجود سر و صدا در اتاق و… است و برخي ديگر ممكن است به دليل شرايط روانشناختي كودك مانند اضطراب، استرس و ترس از تاريكي باشد. اگر مدتي است كه كودكتان بدخواب شده و هركاري انجام داده‌ايد اما وضعيتش بهبود نيافته است بهتر است به يك روانشناس كودك مراجعه كنيد.

 

 

منبع : تنظيم خواب كودك

 



:: بازديد از اين مطلب : 0


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۰ تير ۱۴۰۰ ] [ ۰۵:۳۴:۰۷ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

يكي از سخت‌ترين وظايف والدين تنظيم خواب كودك است. نداشتن يك نظم مناسب جهت خوابيدن كودك مي‌تواند مشكلات زيادي را براي والدين و حتي خود كودك به وجود بياورد. تنظيم نبودن خواب كودك مي‌تواند شامل زياد خوابيدن، كم خوابيدن و يا به موقع نخوابيدن باشد. طبيعتا زماني كه خواب كودك به هم مي‌ريزد ريتم زندگي والدين هم تغيير پيدا مي‎‌كند و در صورت تكرار زياد، اين مسئله باعث خستگي مفرط والدين مي‌شود. راهكارهاي مختلفي وجود دارد كه دانستن آن‌ها مي‌تواند به تنظيم خواب كودك كمك كند كه در ادامه درباره آن‌ها صحبت خواهيم كرد. در همين راستا بهره بردن از مشاوره كودك به والدين كمك مي‌كند تا با توجه به ويژگي‌هاي كودك و شرايط زندگي شيوه‌هاي مناسبي را براي خواب فرزند خود در نظر بگيرند.

منبع : تنظيم خواب كودك

تنظيم خواب كودك

تنظيم نبودن خواب كودك مي‌تواند شامل بدخوابي، كم خوابي يا زياد خوابيدن باشد. اين مسئله يكي از مشكلات رايج والدين است و با رعايت نكات ساده و بهداشت خواب در اكثر مواقع قابل حل مي‌باشد. با اين حال بسياري از والدين از اين نكات و مسائل آشنايي ندارند. كودك به دلايل مختلفي ممكن است دچار مشكلات خواب شود كه آشنايي با علت‌هاي مختلف بدخوابي كودكان و رفع مسائل آن، مي‌تواند در تنظيم خواب كودك موثر باشد.

تنظيم خواب كودك متناسب با سن

والدين بايد بدانند كه خواب هر كودك با كودك ديگر متفاوت است و مقايسه كردن كودكان كار درستي نيست. همچنين هر كودك متناسب با سني كه در آن قرار داد نياز به خواب متفاوتي دارد. از اين جهت والدين بايد با وضعيت خواب و سن كودكشان آشنايي كافي داشته باشند. به عنوان مثال نوزادان به 16 الي 18 ساعت خواب نياز دارند كه اين ساعات مي‌تواند در 6 الي 7 زمان تقسيم‌بندي شود. كودكان يك ساله و دوساله حدودا به 11 تا 12 ساعت خواب شبانه و 2 تا 3 ساعت خواب روزانه نياز دارند. براي اينكه بتوانيد از وضعيت خواب كودك متناسب با سن و سالش آشنايي بيشتر پيدا كنيد بهتر است از يك روانشناس كودك كمك بگيريد. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه ميزان خواب كودكان كليك كنيد.

راهكارهاي تنظيم كردن خواب كودك

بايد در نظر داشت كه خواب هر كودك متفاوت است برخي افراد ممكن است به طور زيستي به خواب كمتر يا زياد‌تر نياز داشته باشند. با اين حال با رعايت نكات و مسائلي كه در ادامه بيان مي‌شود مي‌توان خواب كودك را تا حدودي تنظيم نمود. براي آشنايي با نيازهاي اوليه كودك كليك كنيد.

1. بهبود و مناسب كردن شرايط اتاق كودك

برخي از كودكان ممكن است در اتاقشان به دليل وجود اسباب‌بازي‌ها يا دكوري‌هاي مختلف و شلوغ احساس راحتي و آرامش نكنند و در هنگام شب و تاريكي دچار احساس ترس شوند، يكي از علت‌هاي رايج نخوابيدن كودك و تنظيم نبودن خواب كودك، ترس كودك از اتاق خودش است. اتاق كودك بايد نور و رنگ مناسبي داشته باشد تا به كودك احساس اضطراب منتقل نكند. همچنين برخي از كودكان نسبت به صدا واكنش و حساسيت نشان مي‌دهند و با كوچكترين صدايي از خواب بيدار مي‌شوند و به اصطلاح بدخواب خواهند شد، از اين جهت والدين بايد اتاق كودك را طوري فراهم سازي كنند تا حدودي عايق صدا باشد.

2. مشخص كردن برنامه روتين براي خواب

كودكان هميشه به دنبال بازي كردن و بازيگوشي هستند و مثل بزرگسالان به ساعت و زمان براي استراحت و خواب توجهي نمي‌كنند. در واقع هر وقت كه خسته شدند به خوابيدن و استراحت كردن نياز پيدا مي‌كنند. از اين جهت والدين بايد كم كم يك برنامه روتين در نظر بگيرند و اين مسئله را به كودك توضيح دهند تا بتوانند به تنظيم خواب كودك كمك كنند.

بهتر است حدودا يك ساعت قبل از خوابيدن به كودك بگويند كه چه زماني بايد بخوابد و حتما اين كار را به صورت عملي انجام دهند و صرفا به توضيح دادن و حرف زدن بسنده نكنند، به عنوان يك والد مي‌توانيد اسباب‌بازي‌هاي كودكتان را جمع كنيد، چراغ‌ها را خاموش كنيد و ساير اقدامات قبل از خواب را انجام دهيد. به اين صورت كودك به مرور زمان متوجه خواهد شد كه چه زماني وقت خوابيدن است. بهتر است تمام خلاقيت خود را جهت انجام اين مسئله بكار بگيريد. اگر براي مشخص كردن يك برنامه روتين مشكل داريد مي‌توانيد به يك روانشناس كودك مراجعه كنيد.

3. تنظيم بودن خواب والدين

يكي از مسائلي كه باعث برهم خوردن تنظيم خواب كودك مي‌شود، تنظيم نبودن خواب والدين است. در بسياري از موارد والدين خودشان تا دير وقت بيدار مي‌مانند و به تماشاي فيلم و سريال مي‌پردازند اما به كودك ‌مي‌گويند كه بايد زود بخوابد. والدين اگر بخواهند كه كودكشان خوابش را تنظيم كند، خودشان هم بايد اين كار را به صورت عملي انجام دهند زيرا كودك بسياري از اعمال و فعاليت‌هايش را از طريق مشاهده والدين ياد‌ مي‌گيرد.  

4. پوشاندن لباس مناسب خواب به كودك

يكي از مسائلي كه بر وضعيت خواب كودك تاثير مي‌گذارد پوشيدن لباس خواب است. لباس خواب اگر نامناسب باشد و آزاد و راحت نباشد كودك از پوشيدن لباس و خوابيدن اجتناب مي‌كند. همچنين اگر با لباس خوابش احساس راحتي كند و آن را دوست داشته باشد علاقه زيادي به پوشيدن لباس و خوابيدن از خود نشان مي‌دهد.

براي شناخت بيشتر در زمينه خواباندن كودك كليك كنيد.

5. تنظيم زمان غذا خوردن

همانند بزرگسالان بهتر است كودكان هم چند دقيقه قبل از خواب، چيزي نخورند. وعده‌هاي شام نزديك به زمان خواب باعث مي‌شود تا شكم كودك سنگين شود و خوابيدن را برايش دشوار كند.

6. بيدار كردن كودك با نور خورشيد

زماني كه يك كودك به طور صحيح و در زمان مناسب بخوابد به راحتي هم مي‎‌تواند بيدار شود. بهتر است براي بيدار كردن كودكتان از آلارم تلفن‌همراه، ساعت و… استفاده نكنيد، بهترين راه بيدار كردن كودك استفاده از نور طبيعي خورشيد است. بيدار شدن كودك با نور طبيعي خورشيد باعث افزايش انرژي و سرحالي كودك مي‌شود.

7. بازي با كودك

بازي براي سلامت جسم و روان كودك نقش اساسي و مهمي دارد. در واقع مي‌توان گفت كودك با بازي زنده است. بازي قبل از خوابيدن باعث مي‌شود تا كودك خسته و انرژي‌اش تخليه شود و به تنظيم خواب كودك كمك شود. منظور از بازي كردن، بازي با گوشي و يا كنسول‌هاي بازي نيست، بهتر است بازي‌هاي كه نياز به فعاليت بدني دارد انجام شود. اگر با بازي‌هاي متناسب با سن كودكتان آشنايي نداريد مي‌توانيد به يك روانشناش كودك مراجعه كنيد. براي اطلاع از روند دريافت مشاوره كودك كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02166419012 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

سوالات متداول

كودكم مدتي است كه بدخواب شده است چه كاري بايد انجام دهم؟

علل مختلفي براي بدخوابي و تنظيم نبودن خواب كودك وجود دارد، برخي از اين مسائل به دليل عوامل محيطي مانند مناسب نبودن اتاق، وجود سر و صدا در اتاق و… است و برخي ديگر ممكن است به دليل شرايط روانشناختي كودك مانند اضطراب، استرس و ترس از تاريكي باشد. اگر مدتي است كه كودكتان بدخواب شده و هركاري انجام داده‌ايد اما وضعيتش بهبود نيافته است بهتر است به يك روانشناس كودك مراجعه كنيد.

 

 

منبع : تنظيم خواب كودك

 



:: بازديد از اين مطلب : 0


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۰ تير ۱۴۰۰ ] [ ۰۵:۲۱:۳۰ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

فرزند حاصل از ازدواج موقت با توجه به ماهيت غير رسمي كه اين نوع ازدواج دارد، با چالش‌هاي زيادي مادر و كودك را روبه‌رو مي‌كند. اين كودكان معمولا ناخواسته هستند وگاه حتي از همان تولد براي اثبات هويت‌شان، مادر دچار مشكلاتي مي‌شود. والدين كودكان ازدواج‌موقت به ندرت مي‌توانند شرايطي به مانند ساير بچه‌ها فراهم كنند. بنابراين احتمال آسيب رواني بسيار بالايي دارند. متخصصان سلامت روان به پدر و مادرها توصيه مي‌كنند، در صورت بارداري از چنين ازدواجي در قدم اول به دنبال راهي براي حفظ حقوق كودك باشند و مسائل شخصي خودشان را با كودك گره نزنند. در ادامه به قوانين گرفتن شناسنامه و جايگاه اجتماعي آن‌ها اشاره شده است. براي آشنايي بيشتر با فوائد و عوارض ازدواج موقت كليك كنيد.

منبع : فرزند ازدواج موقت

الزام ثبت فرزند در ازدواج موقت

ثبت رسمي ازدواج موقت گاه بسيار اهميت مي‌يابد؛ زيرا در صورتي كه زن و مرد در اين نوع ازدواج صاحب فرزندي شوند، ممكن است مشكلاتي براي زن به وجود بيايد كه مهم‌ترين آن‌ها مسئله اثبات مشروعيت فرزند است. در صورتي كه زن نتواند مشروعيت فرزند خود را اثبات كند، از حقوق قانوني برخوردار نخواهد شد. اما اگر ازدواج موقت در در دادگاه قابل استناد باشد، مشكلي براي دريافت حقوق قانوني كودك وجود نخواهد داشت.  لازم است پدر براي فرزندش شناسنامه بگيرد اما در صورتي كه پدر به هر دليلي براي انجام اين كار اقدام نكند مادر مي‌تواند با ارائه حكم (امين موقت) كه نشان‌دهنده‌ سرپرستي اوست، براي فرزندش شناسنامه‌اي با نام خانوادگي خود بگيرد. 

اثبات نسب پدري و گرفتن شناسنامه فرزند حاصل از ازدواج موقت

ممكن است زن و مرد به دلايل گوناگوني ازدواج موقت خود را ثبت نكرده باشند و صاحب فرزند شوند. در اين ميان براي اين كه بتوانيد نسب پدري فرزندتان را مشخص كنيد و ثابت كنيد كه همسرتان پدر فرزند به دنيا آمده است، چند راه حل وجود دارد. يكي از آن‌ها اين است كه پدر اقرار كند كه پدر فرزند به دنيا آمده است و اين امر در صورتي مورد پذيرش قرار مي‌گيرد كه اقرار به نسب بر حسب عادت و قانون ممكن باشد و همچنين فرزندي كه به نسب او اقرار شده است اين موضوع را تصديق كند مگر آنكه فرزند بسيار كوچك باشد.

دومين مورد اين است كه طبق قانون كودك متولد شده در صورتي متعلق به شوهر است كه از تاريخ ازدواج تا زمان تولد كمتر از شش ماه و يا بيشتر از ده ماه گذشته باشد. در اين شرايط نسبت پدر به فرزند به دنيا آمده قانوني و قابل اثبات خواهد بود. برخي از فرزندان بعد از تمام شدن مهلت صيغه به دنيا مي‌آيند. در اين شرايط مي‌توان نسب پدري را ثابت كرد به شرطي كه مادر ازدواج مجدد نداشته‌ باشد و از زمان جدايي تا تولد كودك كمتر از ده ماه گذشته باشد.

اثبات نسب مادري بسيار ساده‌تر است چرا كه دوران بارداري و زايمان را نمي‌توان به راحتي انكار كرد. براي اثبات نسب مادري نيز راه‌هايي وجود دارد كه پدر فرزند مي‌تواند از آن‌ها استفاده كند. يكي از آن‌ها گرفتن شناسنامه است. همچنين راه ديگر اقرار خود مادر است. بسياري از فرزندان به دنيا آمده از ازدواج موقت ناخواسته هستند بنابراين بايد خانم‌ها در اين نوع ازدواج به موضوع بچه دار شدن بسيار اهميت دهند و شرايط را در نظر بگيرند.

حقوق فرزند در ازدواج‌موقت

فرزندان حاصل از ازدواج موقت در صورتي كه مشروعيتشان ثابت شود، از حقوق قانوني مانند فرزندان ديگر برخوردار هستند و تفاوتي بين آن‌ها وجود ندارد. اما براي اينكه از حقوق قانوني خود بهره‌مند شوند، بايد والدين آن‌ها ازدواج موقت خود را به گونه‌اي قابل قبول در دادگاه اثبات كنند. نكته‌ مهم اين است كه نبايد فرزند به دنيا آمده را به خاطر اين كه حاصل ازدواج موقت بوده‌است، سرزنش و تحقير كرد. او با كودكان ديگر تفاوتي ندارد. يكي از حقوق قانوني او اين است كه نبايد احساس كمبود مالي كند و والدين موظف‌اند امنيت مالي و جاني را براي او فراهم كنند. در مورد حضانت اين كودكان نيز مانند كودكان ديگر عمل مي‌شود؛ فرزند به دنيا آمده تا هفت سالگي با مادر خود و بعد از آن با پدر زندگي مي‌كند.

جايگاه اجتماعي و سلامت فرزند ازدواج موقت

با وجود قانوني بودن اين نوع ازدواج و مشروعيت فرزندان ازدواج‌موقت، عموم مردم ديدگاه خوبي به آن ندارند. به خصوص زماني كه پدر، فرزنداني از ازدواج رسمي‌اش داشته باشد، زندگي براي اين كودكان با چالش‌ها و دردسرهاي زيادي همراه خواهد بود. در واقع آسيب‌هاي اين كودكان به مانند كودكاني است كه پجدر و مادرشان چند ازدواج داشته‌اند. اين مشكلات زماني بيشتر مي‌شود كه كودك مجبور به مخفي كردن هويت خود از ساير خانواده باشد.

سخن آخر

تفاوت ازدواج موقت با ازدواج دائم در اين است كه ازدواج موقت بعد از مدت مشخص شده پايان مي‌يابد، خطبه‌ محرميت از بين مي‌رود و در آن طلاق وجود ندارد. فرزندان حاصل از ازدواج موقت مانند ديگر كودكان از حقوق قانوني برخودار هستند، اما بايد براي اثبات مشروعيت فرزند خود و دفاع از حقوق اساسي او در ازدواج موقت، تمامي جوانب را در نظر بگيريد و با آگاهي جلو برويد. به همين دليل توصيه مي‌شود قبل از هر اقدامي از راهنمايي‌هاي مشاوران و متخصصان در اين زمينه بهره‌مند شويد.

براي دريافت مشاوره در زمينه ازدواج مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني ازدواج با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02166419012 تماس بگيريد.

منبع : فرزند ازدواج موقت

 



:: بازديد از اين مطلب : 0


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: فرزند ازدواج موقت،
موضوع:
[ ۱۰ تير ۱۴۰۰ ] [ ۰۵:۰۸:۴۷ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

بهترين نحوه برخورد با گريه كودك چيست؟ كودكان عمدتا از شيوه غير كلامي براي بيان خواسته‌ها و بروز احساسات و عواطفشان استفاده مي‌كنند. گريه كردن در كودكان يك امر طبيعي محسوب مي‌شود اما اگر اين مسئله شدت زيادي پيدا كند و به دفعات متعدد تكرار شود نياز به بررسي‌هاي بيشتر وجود دارد. بهانه‌گيري و گريه كودك مي‌تواند به دلايل مختلفي بروز يابد اما آنچه كه اهميت دارد شيوه صحيح برخورد والدين با گريه كردن كودك است چراكه برخورد نامناسب از طرف والدين مي‌تواند باعث افزايش مشكلات رفتاري و عادت‌هاي ناهنجار در كودك شود. در ادامه درباره بهترين شيوه برخورد با گريه كودكان صحبت خواهيم كرد. در همين راستا بهره بردن از مشاوره كودك كمك مي‌كند تا بتوانيد آگاهي خود را درباره كودكان و نيازها و مشكلات آنان افزايش دهيد. براي اطلاع از روند دريافت مشاوره كودك كليك كنيد.

منبع : نحوه برخورد با گريه كودك

دلايل گريه كودك

قبل از اينكه كودكان بتوانند سخن بگويند ياد مي‌گيرند تا از طريق مهارت‌هاي غير كلامي نظير خنديدن و گريه كردن ارتباط برقرار كنند. عمدتا گريه كودك نشان دهنده نارضايتي و شكايت كودك از يك وضعيت است. بنابراين مي‌توان گفت كه گريه كودك هيچگاه بدون علت رخ نمي‌دهد. از جمله برخي از مهمترين‌ دلايل گريه كردن كودك مي‌توان به احساس گرسنگي، خواب‌آلودگي، لجبازي، وجود درد در بدن، بيماري، پوشيدن لباس نامناسب، اضطراب، ناكامي، كسل شدن، كنترل و نظارت شديد والدين، ناتواني در بيان خواسته‌ها، خستگي و… اشاره كرد. براي آگاهي بيشتر درباره بي قراري و گريه كودك كليك كنيد.

نحوه برخورد با گريه كودك

بررسي شرايط و وضعيت كودك

اولين گام در ارتباط با شيوه برخورد با گريه كودك اين است كه وضعيت و شرايط كودك را بررسي كنيد تا علت گريه كردن او مشخص شود. در اكثر مواقع گريه كردن كودك نشان دهنده يك اعتراض يا وجود يك وضعيت ناخوشايند است كه با برطرف كردن آن مسائل گريه كودك هم تمام مي‌شود. گاهي نيز گريه مي‌تواند نشان دهنده وجود مشكلي خاص باشد. به طور مثال كوليك يا قولنج نوزادي يكي از همين وضعيت‌هاست كه راهكار درماني ندارد و تنها با طي شدن دوره آن گريه و بي قراري كودك كاهش مي‌يابد. به همين خاطر لازم است كه آگاهي والدين در ارتباط با سلامت فرزندشان افزايش يابد. براي اطلاعات بيشتر درباره كوليك نوزاد كليك كنيد.

ماساژ دادن كودك

در برخي موارد كودكان به دليل داشتن درد در نواحي مختلفي از بدنشان شروع به گريه كردن مي‌كنند. ماساژ دادن اين نواحي مي‌تواند باعث ايجاد احساس آرامش و كاهش درد شود.

ابراز علاقه

در برخي موارد براي اينكه كودك به گريه خود پايان دهد بايد با او قاطعانه و مقتدرانه صحبت كنيد. بهتر است هميشه پس از آرام شدن شرايط با كودك خود مهربان باشيد و او را در آغوش بگيريد و ابراز محبت كنيد. تشويق كردن رفتارهاي خوب كودك و محبت كردن به او باعث مي‌شود تا به مرور زمان لجبازي و گريه كردن آموخته شده را كاهش دهد. 

نحوه برخورد با گريه كودك | پرت كردن حواس

كودك ممكن است به دلايل مختلفي شروع به لجبازي و گريه كند. اگر مشكل كودك ناشي از بيماري يا مريضي نباشد تكنيك پرت كردن حواس هميشه به كمكتان مي‌آيد. مي‌توانيد از هر روشي براي پرت كردن حواس كودك استفاده كنيد، به عنوان مثال مي‌توان به استفاده از اسباب‌بازي‌هاي صدا دار، بيرون رفتن با كودك، در اختيار گذاشتن خواركي مورد علاقه او، پخش كردن موسيقي، بازي كردن، انجام حركات خنده دار و… اشاره كرد. براي شناخت بيشتر درباره رفتار با كودك كليك كنيد.

نحوه برخورد با گريه كودك | فرصت دادن به كودك

گاهي كودك صرفاً بهانه مي‌گيرد و دليلي براي گريه كردنش وجود ندارد. در چنين شرايطي بهتر است به او زمان بدهيد تا بتواند بهانه‌گيري و گريه كردنش را كنترل كند. مي‌توانيد كودك را براي چند دقيقه تنها بگذاريد تا آرام باشد و به پيامدهاي رفتارش فكر كند. با اين حال به ياد داشته باشيد كه اين روش براي كودكان زير دو سال مناسب نيست. همچنين مي‌توانيد كودك را به يك مكان آرام ببريد و با او در ارتباط با اين مسئله گفتگو كنيد.

نحوه برخورد با گريه كودك | كنترل احساسات

زماني كه كودكان با شور و هيجان زيادي بازي مي‌كنند يا در يك محيط با محرك‌هاي زياد و مختلف قرار مي‌گيرند ممكن است شروع به لجبازي و شيطنت كنند. در اين شرايط معمولاً والدين مانع از لجبازي و شيطنت بيش از حد كودك مي‌شوند، همين مسئله مي‌تواند كودك را به گريه كردن وا دارد. از اين جهت آموزش كنترل و مديريت هيجانات براي كودكان مي‌تواند برخورد موثري با گريه كردن كودك باشد.

اجتناب از موقعيت‌ها و شرايط ناخوشايند

كودكان در موقعيت‌هايي كه احساس ناراحتي و پريشاني دارند گريه و بدخلقي مي‌كنند. اين مسئله مي‌تواند در وضعيت‌هاي مختلفي در طول زندگي رخ دهد. براي اينكه بتوانيد برخورد صحيحي در ارتباط با گريه كودك داشته باشيد، بهتر است اين موقعيت‎‌ها و شرايط را بشناسيد. به عنوان مثال برخي از كودكان هنگامي كه گرسنه شوند عصبي شده و گريه مي‌كنند، در اين شرايط بهتر است والدين قبل از اينكه كودك كاملا گرسنه شود يك وعده غذايي سبك در اختيار او قرار دهند و مانع از گريه كردن فرزندشان شوند.

مثال ديگري كه مي‌توان بيان كرد براي خوابيدن كودك است، ممكن است كودك براي خوابيدن لجبازي و گريه كند، در اين شرايط براي جلوگيري از گريه كودك بهتر است قبل از خواب با او بازي كنيد تا كاملاً خسته شود و سپس او را براي خوابيدن آماده كنيد. مسائل اين چنيني مي‌تواند به وفور در طول زندگي رخ دهد، والدين بايد اين موقعيت‌ها و شرايط را شناسايي كنند و متناسب با آن وضعيت برخورد نمايند. براي آشنايي بيشتر درباره آموزش پدر و مادر كليك كنيد.

كاهش استرس و اضطراب

در برخي موارد علت گريه كردن و بهانه‌گيري كودك مي‌تواند به دليل اضطراب و استرس باشد. در نتيجه تكنيك‌ها و روش‌هاي كاهش و مديريت استرس و اضطراب كودك و برطرف كردن منبع اضطراب مي‌تواند منجر به بهبود وضعيت خلقي كودك و گريه نكردن او شود. با اين حال اگر اضطراب و استرس كودك بسيار زياد است بهتر است از يك روانشناس كمك بخواهيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02166419012 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

سوالات متداول

آيا تنبيه كردن كودك براي پايان دادن به گريه امري موثر است؟

تنبيه كردن هيچگاه نتيجه مطلوبي به همراه ندارد. شايد در كوتاه مدت تنبيه كردن موثر واقع شود، اما در بلند مدت هميشه نتيجه معكوس به همراه دارد.

 

 

منبع : نحوه برخورد با گريه كودك

 

 



:: بازديد از اين مطلب : 1


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۹ تير ۱۴۰۰ ] [ ۰۲:۲۹:۱۵ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

تهديد به خودكشي در كودكان يك رفتار پيچيده و خطرناك است كه هر پدر و مادري را به شدت نگران و مضطرب مي‌كند. تهديد به خودكشي معمولاً تحت تاثير عوامل مختلف زيستي، مشكلات روانشناختي، فرهنگي و اجتماعي قرار دارد. عمده‌ترين عاملي كه مي‌تواند باعث خودكشي كودك شود، بي‌توجهي والدين و شيوه فرزندپروري غلط است. با اين حال خودكشي در كودكان معمولاً با بروز نشانه‌هايي همراه است كه اگر توسط والدين و اطرافيان به موقع تشخيص داده شود مي‌توان از آن پيشگيري كرد. همچنين لازم است كه در اين شرايط والدين شيوه صحيح رفتار با كودك خود را بياموزند و با بهره گرفتن از مشاوره كودك به بهداشت جسمي و رواني فرزند خود توجه داشته باشند. در ادامه به طور مفصل درباره اين موضوع صحبت خواهيم كرد پس همراه ما باشيد.

منبع : تهديد به خودكشي در كودكان

اهميت توجه به رفتارها و تهديد به خودكشي در كودكان

انجام رفتارها و تهديدهاي مرتبط با خودكشي در كودكان براي همه والدين يك مسئله نگران كننده و اضطراب آور است. عمده‌ترين عاملي كه مي‌تواند باعث بروز تهديد به خودكشي در كودكان شود بي‌توجهي و غفلت والدين نسبت به نياز‌هاي كودك است. اين مسئله باعث مي‌شود تا برخي كودكان براي جلب توجه والدين، تهديد به خودكشي كنند. در اين شرايط لازم است كه والدين توجه بيشتري به كودك خود داشته باشند و سبك فرزند پروري خود را تغيير دهند. اين موضوع را در نظر بگيريد كه آسيب‌هاي دوران كودكي مي‌تواند زندگي كودك در سنين بزرگسالي را نيز تهديد كند و تاثيرات نامطلوب خود را بر تمام جنبه‌هاي زندگي فرد بگذارد.

نشانه‌هاي هشدار دهنده تهديد به خودكشي در كودكان

تغييرات در عادات و وضعيت ظاهري

تغييرات ناگهاني هميشه مي‌تواند نشان دهنده يك مشكل در كودك باشد. تغييرات جسماني مانند افزايش يا كاهش وزن شديد، بي‌توجهي به وضعيت ظاهري و نظافت شخصي، پريشاني در وضعيت خواب مانند خوابيدن زياد يا بيدار ماندن به مدت طولاني مي‌تواند وجود يك مشكل و شكايت را در كودك نشان دهد.

تغييرات ناگهاني در رفتار و شخصيت

علاوه بر تغييرات فيزيكي، تغييرات ناگهاني در رفتار و شخصيت هم مي‌تواند نشان دهنده يك اتفاق ناخوشايند باشد. رفتارها و تغييراتي مانند گوشه نشيني و اجتناب كودكان از محيط همسالان، محيط اجتماعي، افزايش غيبت از مدرسه و ترك فعاليت‌هايي كه به آن‌ها علاقه مند بوده مي‌تواند نشان دهنده بروز يك مشكل جدي باشد. بايد در نظر داشت كه اين رفتار لزوماً به معني نشانه خودكشي كردن كودك نيست، اما نشان دهنده وجود يك مشكل جدي در وضعيت كودك است كه نياز به پيگيري و ارزيابي دارد.

خود آسيب زني

آسيب زدن به خود مي‌تواند مقدمه‌اي براي خودكشي باشد. در مواردي كودكان با آسيب زدن عمدي به بدن خودشان مي‌خواهند ترسشان از خودكشي را كم كنند و پس از مدتي تصميم به خودكشي بگيرند. در مواردي هم خود آسيب زني كودك مي‌تواند براي جلب توجه والدين و بيان غير مستقيم درخواست كمك و توجه از جانب آن‌ها باشد. آن چه كه اهميت دارد اين است كه والدين نبايد نسبت به هيچ يك از رفتارهاي اين چنين كوچك بي‌توجه باشند. براي آشنايي بيشتر درباره خودزني كودك كليك كنيد.

برنامه‌ريزي براي خودكشي

از جمله مسائلي كه مي‌تواند يك نشانه جدي براي خودكشي محسوب شود برنامه‌ريزي كردن براي آن است. كودك ممكن است در ارتباط با شيوه‌اي كه قصد دارد خودكشي كند با ديگران صحبت نمايد. همچنين ممكن است شروع به تهيه و خريد لوازم و ابزاري كند كه قصد خودكشي با آن‌ها را دارد. علاوه بر اين يادداشت‌ها و نقاشي‌هاي كودكان در ارتباط با خودكشي را هيچگاه نبايد ناديده گرفت.

تهديد به خودكشي

تهديد به خودكشي در كودكان از آن نشانه‌هايي است كه نياز به ارزيابي و مداخله جدي دارد. در صورتيكه كودك، تهديد به كشتن خود كرد بهتر است هرچه سريع‌تر با يك روانشناس يا روانپزشك كودك ملاقات داشته باشيد تا با ارزيابي دقيق، وضعيت كودك را بررسي نماييد. تهديد به خودكشي مي‌تواند به صورت مستقيم يا غير مستقيم رخ دهد. تهديد مستقيم مي‌تواند شامل عباراتي مانند “من مي‌خواهم خودم را بكشم” باشد و همچنين تهديد غير مستقيم مي‌تواند به وسيله كشيدن نقاشي يا انجام بازي‌ها يا بيان عباراتي مانند “دنيا بدون من بهتر است، يا هيچكس من را دوست ندارد، پس من نباشم بهتر است” خود را بروز دهد. شناسايي و تشخيص تهديد‌هاي خودكشي به صورت مستقيم براي والدين امري راحت‌تر است. آنچه كه اهميت دارد توجه به رفتارهاي غير كلامي و غير مستقيم كودك مي‌باشد.

پريشاني‌هاي رواني

وجود برخي بيماري‌ها و اختلالات رواني مي‌تواند نشانه‌اي براي احتمال به خودكشي باشد. به طور مثال افسردگي يكي از همين اختلالات است كه با خودكشي ارتباط دارد. در اين شرايط والدين بايد نسبت به درمان و رفع مشكل افسردگي كودك اقداماتي انجام دهند. براي آشنايي با علائم افسردگي در كودكان كليك كنيد.

علل تهديد به خودكشي در كودكان

كسب توجه والدين

عدم توجه والدين به كودك و به همان ترتيب نياز شديد كودك به ديده شدن توسط والدين مي‌تواند يكي از علل تهديد به خودكشي در كودكان باشد. تهديد به خودكشي هميشه نشان دهنده آن است كه كودك از وضعيت خودش راضي نيست و نياز دارد تا والدين به او و خواسته‌هايش توجه بيشتري نشان دهند.

وجود بيماري‌هاي جسماني و رواني

ابتلاي كودك به يك بيماري سخت مي‌تواند باعث شود تا از زندگي نااميد و خسته گردد و افكار منفي و خودكشي به سراغش بيايد. همچنين مشكلات رواني مانند افسردگي و اختلالات اضطرابي مي‌تواند يكي ديگر از عوامل احتمالي تهديد به خودكشي در كودكان محسوب شود.

مشكلات خانوادگي

كودكان نياز به بازي و محيط شاد دارند، از اين جهت يكي ديگر مسائلي كه مي‌تواند باعث شود تا كودك از زندگي خسته و نااميد شود و افكار منفي و تهديد به خودكشي به سراغش بياد وجود مشكلات خانوادگي است. در برخي موارد كودك خودش را مقصر مشكلات خانوادگي مي‌داند و به همين دليل براي پايان دادن به اين مشكلات، تهديد به خودكشي مي‌كند. مشكلات خانوادگي به مرور باعث اختلالات رفتاري در كودكان مي‌شود. براي آگاهي بيشتر درباره اختلالات رفتاري كليك كنيد.

الگوبرداري از محيط و رسانه‌ها

در برخي موارد تنها علت اينكه كودك تهديد به خودكشي انجام مي‌دهد الگوبرداري از محيط اجتماعي، همسالان و رسانه‌هاي اجتماعي است. كودكان، بسياري از رفتارها را از طريق مشاهده ديگران ياد مي‌گيرند. در نتيجه به عنوان يك والد بايد هميشه بر محيطي كه كودك در آن حضور دارد توجه داشته باشيد.

ساير عوامل تهديد كننده خودكشي در كودكان

ساير عواملي كه مي‌تواند در تهديد به خودكشي كودكان نقش داشته باشد شامل، مرگ والدين، رفتار‌هاي پرخاشگرانه و تحريك پذير، مهارت اجتماعي پايين، وجود مشكلات استرس‌زا، سوء استفاده جسمي و جنسي، اعتياد والدين و… مي‌باشد.

توصيه‌هايي براي برخورد صحيح با تهديد به خودكشي در كودكان

در صورتي كه نشانه‌ها يا علائم احتمالي بروز خودكشي را در كودك خود مشاهده كرديد بهتر است به او توجه كنيد. اجازه دهيد تا كودك حرفش را بزند و خودش را تخليه كند. در برخي موارد نظارت و كنترل شديد والدين بر وضعيت كودك باعث مي‌شود تا او دچار درون‌ريزي هيجانات شود و براي خودكشي بيشتر تشويق گردد. در نتيجه اجازه دهيد تا كودك برون‌ريزي هيجاني داشته و مشكلش را بدون ترس و اضطراب از تنبيه و يا نظارت و كنترل شديد والدين بيان كند.

اگر فرزندتان علائم و افكار خودكشي دارد بهتر است تا در ارتباط با اين موضوع با او صحبت كنيد، همين كه كودكان متوجه، توجه و محبت والدين شوند بسياري از مشكلاتشان برطرف مي‌شود. هنگامي كه كودك در حال بيان افكار خودكشي ست بهتر است شرايط را برايش آرام كنيد و نگران و دستپاچه نشويد. اجازه دهيد كودك به آرامي در ارتباط با مشكلش صحبت كند. معمولاً والدين صحبت كردن از افكار منفي و خودكشي را ممنوع مي‌كنند، نكته‌اي كه وجود دارد اين است كه ممنوع كردن و سركوب كردن اين مسئله باعث بهتر شدن شرايط نمي‌شود بلكه هميشه نتيجه معكوس دارد.

همچنين اگر متوجه رفتارها و علائم خودكشي در كودك خود شديد، قبل از اين كه كودك بخواهد اين مسئله را بيان كند و يا شروع به تهديد كردن كند، بهتر است در قالب داستان و يا قصه با اون صحبت كنيد. بيان غيرمستقيم مسئله باعث مي‌شود تا كودك احساس كند كه والدينش او را درك مي‌كنند. با اين حال از آنجايي كه تهديد به خودشي هميشه نشان دهنده يك مشكل جدي است بهتر است براي ارزيابي دقيق‌تر به يك روانشناس كودك مراجعه كنيد. براي اطلاع از روند دريافت مشاوره كودك كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02166419012 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

سوالات متداول

آيا اختلالات رواني مي‌تواند باعث تهديد به خودكشي در كودك شود؟

اختلالات و پريشاني‌هاي رواني نظير اضطراب و افسردگي مي‌تواند با افكار منفي و نااميدي ارتباط داشته باشد. از آنجايي كه دو عامل اصلي خودكشي وجود افكار منفي و نااميدي مي‌باشد مي‌توان نتيجه گرفت كه اختلالات و پريشاني‌هاي روانشناختي باعث تهديد به خودكشي در كودك خواهد شد.

 

 

 

منبع : تهديد به خودكشي در كودكان

 

 



:: بازديد از اين مطلب : 1


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۹ تير ۱۴۰۰ ] [ ۰۲:۲۴:۴۳ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]
[ ۱ ][ ۲ ][ ۳ ][ ۴ ][ ۵ ][ ۶ ][ ۷ ][ ۸ ][ ۹ ][ ۱۰ ][ ۱۱ ][ ۱۲ ][ ۱۳ ][ ۱۴ ][ ۱۵ ][ ۱۶ ][ ۱۷ ][ ۱۸ ][ ۱۹ ][ ۲۰ ][ ۲۱ ][ ۲۲ ][ ۲۳ ][ ۲۴ ][ ۲۵ ][ ۲۶ ][ ۲۷ ][ ۲۸ ][ ۲۹ ][ ۳۰ ][ ۳۱ ][ ۳۲ ][ ۳۳ ][ ۳۴ ][ ۳۵ ][ ۳۶ ][ ۳۷ ][ ۳۸ ][ ۳۹ ][ ۴۰ ][ ۴۱ ][ ۴۲ ][ ۴۳ ][ ۴۴ ][ ۴۵ ][ ۴۶ ][ ۴۷ ][ ۴۸ ][ ۴۹ ][ ۵۰ ][ ۵۱ ][ ۵۲ ][ ۵۳ ][ ۵۴ ][ ۵۵ ][ ۵۶ ][ ۵۷ ][ ۵۸ ][ ۵۹ ][ ۶۰ ][ ۶۱ ][ ۶۲ ][ ۶۳ ][ ۶۴ ][ ۶۵ ][ ۶۶ ][ ۶۷ ][ ۶۸ ][ ۶۹ ][ ۷۰ ][ ۷۱ ][ ۷۲ ][ ۷۳ ][ ۷۴ ][ ۷۵ ][ ۷۶ ][ ۷۷ ][ ۷۸ ][ ۷۹ ][ ۸۰ ][ ۸۱ ][ ۸۲ ][ ۸۳ ][ ۸۴ ][ ۸۵ ][ ۸۶ ][ ۸۷ ][ ۸۸ ][ ۸۹ ][ ۹۰ ][ ۹۱ ][ ۹۲ ][ ۹۳ ][ ۹۴ ][ ۹۵ ][ ۹۶ ][ ۹۷ ][ ۹۸ ][ ۹۹ ][ ۱۰۰ ][ ۱۰۱ ][ ۱۰۲ ][ ۱۰۳ ][ ۱۰۴ ][ ۱۰۵ ][ ۱۰۶ ][ ۱۰۷ ][ ۱۰۸ ][ ۱۰۹ ][ ۱۱۰ ][ ۱۱۱ ][ ۱۱۲ ][ ۱۱۳ ][ ۱۱۴ ][ ۱۱۵ ][ ۱۱۶ ][ ۱۱۷ ][ ۱۱۸ ][ ۱۱۹ ][ ۱۲۰ ][ ۱۲۱ ][ ۱۲۲ ][ ۱۲۳ ][ ۱۲۴ ][ ۱۲۵ ][ ۱۲۶ ][ ۱۲۷ ][ ۱۲۸ ][ ۱۲۹ ][ ۱۳۰ ][ ۱۳۱ ][ ۱۳۲ ][ ۱۳۳ ][ ۱۳۴ ][ ۱۳۵ ][ ۱۳۶ ][ ۱۳۷ ][ ۱۳۸ ][ ۱۳۹ ][ ۱۴۰ ][ ۱۴۱ ][ ۱۴۲ ][ ۱۴۳ ][ ۱۴۴ ][ ۱۴۵ ][ ۱۴۶ ][ ۱۴۷ ][ ۱۴۸ ][ ۱۴۹ ][ ۱۵۰ ][ ۱۵۱ ][ ۱۵۲ ][ ۱۵۳ ][ ۱۵۴ ][ ۱۵۵ ][ ۱۵۶ ][ ۱۵۷ ][ ۱۵۸ ][ ۱۵۹ ][ ۱۶۰ ][ ۱۶۱ ][ ۱۶۲ ][ ۱۶۳ ][ ۱۶۴ ][ ۱۶۵ ][ ۱۶۶ ][ ۱۶۷ ][ ۱۶۸ ][ ۱۶۹ ][ ۱۷۰ ][ ۱۷۱ ][ ۱۷۲ ][ ۱۷۳ ][ ۱۷۴ ][ ۱۷۵ ][ ۱۷۶ ][ ۱۷۷ ][ ۱۷۸ ][ ۱۷۹ ][ ۱۸۰ ][ ۱۸۱ ][ ۱۸۲ ][ ۱۸۳ ][ ۱۸۴ ][ ۱۸۵ ][ ۱۸۶ ][ ۱۸۷ ][ ۱۸۸ ][ ۱۸۹ ][ ۱۹۰ ][ ۱۹۱ ][ ۱۹۲ ][ ۱۹۳ ][ ۱۹۴ ][ ۱۹۵ ][ ۱۹۶ ][ ۱۹۷ ][ ۱۹۸ ][ ۱۹۹ ][ ۲۰۰ ][ ۲۰۱ ][ ۲۰۲ ][ ۲۰۳ ][ ۲۰۴ ][ ۲۰۵ ][ ۲۰۶ ][ ۲۰۷ ][ ۲۰۸ ][ ۲۰۹ ][ ۲۱۰ ][ ۲۱۱ ][ ۲۱۲ ][ ۲۱۳ ][ ۲۱۴ ][ ۲۱۵ ][ ۲۱۶ ][ ۲۱۷ ][ ۲۱۸ ][ ۲۱۹ ][ ۲۲۰ ][ ۲۲۱ ][ ۲۲۲ ][ ۲۲۳ ][ ۲۲۴ ][ ۲۲۵ ][ ۲۲۶ ][ ۲۲۷ ][ ۲۲۸ ][ ۲۲۹ ][ ۲۳۰ ][ ۲۳۱ ][ ۲۳۲ ][ ۲۳۳ ][ ۲۳۴ ][ ۲۳۵ ][ ۲۳۶ ][ ۲۳۷ ][ ۲۳۸ ][ ۲۳۹ ][ ۲۴۰ ][ ۲۴۱ ][ ۲۴۲ ][ ۲۴۳ ][ ۲۴۴ ][ ۲۴۵ ][ ۲۴۶ ][ ۲۴۷ ][ ۲۴۸ ][ ۲۴۹ ][ ۲۵۰ ][ ۲۵۱ ][ ۲۵۲ ][ ۲۵۳ ][ ۲۵۴ ][ ۲۵۵ ][ ۲۵۶ ][ ۲۵۷ ][ ۲۵۸ ][ ۲۵۹ ][ ۲۶۰ ][ ۲۶۱ ][ ۲۶۲ ][ ۲۶۳ ][ ۲۶۴ ][ ۲۶۵ ][ ۲۶۶ ][ ۲۶۷ ][ ۲۶۸ ][ ۲۶۹ ][ ۲۷۰ ][ ۲۷۱ ][ ۲۷۲ ][ ۲۷۳ ][ ۲۷۴ ][ ۲۷۵ ][ ۲۷۶ ][ ۲۷۷ ][ ۲۷۸ ][ ۲۷۹ ][ ۲۸۰ ][ ۲۸۱ ][ ۲۸۲ ][ ۲۸۳ ][ ۲۸۴ ][ ۲۸۵ ][ ۲۸۶ ][ ۲۸۷ ][ ۲۸۸ ][ ۲۸۹ ][ ۲۹۰ ][ ۲۹۱ ][ ۲۹۲ ][ ۲۹۳ ][ ۲۹۴ ][ ۲۹۵ ][ ۲۹۶ ][ ۲۹۷ ][ ۲۹۸ ][ ۲۹۹ ][ ۳۰۰ ][ ۳۰۱ ][ ۳۰۲ ][ ۳۰۳ ][ ۳۰۴ ][ ۳۰۵ ][ ۳۰۶ ][ ۳۰۷ ][ ۳۰۸ ][ ۳۰۹ ][ ۳۱۰ ][ ۳۱۱ ][ ۳۱۲ ][ ۳۱۳ ][ ۳۱۴ ][ ۳۱۵ ][ ۳۱۶ ][ ۳۱۷ ][ ۳۱۸ ][ ۳۱۹ ][ ۳۲۰ ][ ۳۲۱ ][ ۳۲۲ ][ ۳۲۳ ][ ۳۲۴ ][ ۳۲۵ ][ ۳۲۶ ][ ۳۲۷ ][ ۳۲۸ ][ ۳۲۹ ][ ۳۳۰ ][ ۳۳۱ ][ ۳۳۲ ][ ۳۳۳ ][ ۳۳۴ ][ ۳۳۵ ][ ۳۳۶ ][ ۳۳۷ ][ ۳۳۸ ][ ۳۳۹ ][ ۳۴۰ ][ ۳۴۱ ][ ۳۴۲ ][ ۳۴۳ ][ ۳۴۴ ][ ۳۴۵ ][ ۳۴۶ ][ ۳۴۷ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
لینک دوستان
  • مشاوره روانشناسی
  • مشاوره روانشناسی ذهن نو
  • ذهن نو
  • تست روانشناسی کیومایند
  • کلینیک تخصصی کودک
  • سن استعدادیابی کودک
  • استعدادیابی کودک دو ساله
  • استعدادیابی کودک سه ساله
  • استعدادیابی کودک چهار ساله
  • استعدادیابی کودک تهران
  • آموزش سکس
  • قرص تاخیری
  • علائم اعتیاد
  • مشاوره آنلاین روانشناسی
  • مشاوره تلفنی
  • مشاوره تلفنی خانواده
  • مشاوره تلفنی ازدواج
  • مشاوره تلفنی خیانت
  • مشاوره تلفنی کودک
  • مشاوره تلفنی جنسی
  • مشاوره تلفنی ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی تلفنی
  • مشاوره تلفنی تحصیلی
  • مشاوره خانواده
  • مشاوره ازدواج
  • مشاوره کودک
  • مشاوره جنسی
  • مشاوره ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی
  • مشاوره تحصیلی
  • ترک اعتیاد
  • ترک متادون
  • ترک ترامادول
  • ترک شیشه
  • ترک شیره
  • ترک حشیش
  • ترک هروئین
  • ترک تریاک
  • ترک ماریجوانا
  • درمان استرس
  • درمان اضطراب
  • علائم اعتیاد به متادون
  • علائم اعتیاد به ترامادول
  • علائم اعتیاد به تریاک
  • علائم اعتیاد به هروئین
  • علائم اعتیاد به شیشه
  • علائم اعتیاد به کوکائین
  • ماریجوانا
  • علائم اعتیاد به حشیش
  • علائم اعتیاد به شیره
  • علائم اعتیاد به کراک
  • قالب وبلاگ
    نظرسنجی
    لینک های تبادلی
    فاقد لینک
    تبادل لینک اتوماتیک
    لینک :
    خبرنامه
    عضویت لغو عضویت
    پيوندهای روزانه
    لينكي ثبت نشده است
    پنل کاربری
    نام کاربری :
    پسورد :
    عضویت
    نام کاربری :
    پسورد :
    تکرار پسورد:
    ایمیل :
    نام اصلی :
    آمار
    امروز : ---
    دیروز : ---
    افراد آنلاین : ---
    همه : ---
    چت باکس
    موضوعات وب
    موضوعي ثبت نشده است
    امکانات وب

    سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی