مشاوره روانشانسي ذهن نو
مركز مشاوره ذهن نو برترين مركز مشاوره روانشناسي در زمينه هاي مختلف روانشناسي از جمله مشاوره خانواده، ازدواج، كودك، طلاق، خيانت، نوجوان، بلوغ، جنسي و سكس تراپي ، ترك اعتياد، اختلات رواني و شخصيت و ... مي باشد.

ضد افسردگي هاي سه حلقه اي طبقه‌اي از داروهاي روان شناختي هستند كه ميزان برخي انتقال دهنده‌هاي عصبي نظير سروتونين، نوراپي نفرين و استيل كولين را در مغز  افزايش مي‌دهند. از آنجايي كه اين مواد شيميايي تاثير بسزايي در روحيه و خلق انسان دارند مصرف اين قرص‌ها در درمان اختلالات افسردگي نقش مثبتي دارند. با اين حال از داروها نمي‌توان به عنوان روشي قطعي استفاده كرد و براي اجتناب از عوارض قرص‌هاي اعصاب هميشه درمانگران روانشناسي ابتدا روش‌هاي درماني غيردارويي را پيش مي‌گيرند. براي آشنايي بيتشر با داروهاي سه حلقه‌اي با ما همراه باشيد و براي اشنايي با ساير داروهاي ضد افسردگي كليك كنيد.

منبع : ضد افسردگي هاي سه حلقه اي چيست

آشنايي با ضد افسردگي هاي سه حلقه اي و مكانيسم اثر آن ها

ضد افسردگي هاي سه حلقه اي طبقه اي از داروهاي روان پزشكي هستند كه سطوح برخي انتقال دهنده‌هاي عصبي – شيميايي نظير سروتونين، نوراپي نفرين و استيل كولين را  از طريق مكانيسم مهار بازجذب افزايش مي‌دهند. از آنجايي كه اين مواد شيميايي تاثير بسزايي در كيفيت خلق و روحيه انسان دارند مي‌توان گفت مصرف داروهاي ضد افسردگي سه حلقه اي در بهبود اختلالات افسردگي نقش مثبتي ايفا مي‌كند.

رايج ترين و پرمصرف ترين قرص هاي ضد افسردگي سه حلقه اي

از جمله رايج‌ترين داروهاي ضد افسردگي كه در داروخانه ها موجود هستند و پزشكان آن‌ها را بيش از همه تجويز مي‌كنند مي توان به آمي تريپتيلين، كلوميپرامين، دوكسپين، تريميپرامين، آموكسپين، دسيپرامين، نورتريپتيلين و پروتريپتيلين اشاره كرد. توجه داشته باشيد كه براي شروع مصرف اين داروها، ادامه و قطع آن‌ها نياز به نظر متخصص دارد. در نتيجه هرگز به طور خودسرانه از آن‌ها استفاده نكنيد و در صورت مشاهده علائم افسردگي حتما از متخصص كمك بگيريد. براي اشنايي با علائم افسردگي كليك كنيد.

عوارض جانبي مصرف قرص هاي ضد افسردگي سه حلقه اي

مصرف هر دارويي  براي برخي افراد با عوارض جانبي خاصي همراه مي‌شود. قرص هاي ضد افسردگي سه حلقه اي نيز از اين قاعده مستثني نيستند. با اين حال همه كساني كه از اين داروها استفاده مي‌كنند، دچار عوارض جانبي نمي‌شوند. در ادامه به مهم‌ترين و شايع‌ترين عوارضي كه در پي مصرف قرص هاي ضد افسردگي گزارش شده، اشاره كرده‌ايم. در صورت تجربه هركدام از علائم زير با شدت زياد يا تداوم يافتن آن‌ها در طول زمان هرچه زودتر با پزشك خود تماس گرفته يا به اورژانس مراجعه نماييد.

  • تاري ديد
  •  خشكي دهان
  • يبوست
  • تغييرات قابل ملاحظه در وزن
  • افت فشار خون
  • دچار شدن به مشكلات پوستي نظير جوش و كهير
  • افزايش ضربان قلب

ضد افسردگي هاي سه حلقه اي و تداخلات دارويي

مصرف هم زمان برخي داروها با ضد افسردگي هاي سه حلقه اي مي‌تواند منجر به بروز عوارض جانبي خاصي شود و مكانيسم اثر دارو را در بدن تغيير دهد. براي مثال مصرف هم زمان آن‌ها با مهار كننده‌هاي مونوآمين اكسيداز كه نوع ديگري از ضد افسردگي‌ها هستند مجاز نمي‌باشد. بررسي‌ها نشان مي‌دهد استفاده هم زمان از اين دو طبقه دارويي مي‌تواند منجر به تجربه علائم ناخوشايندي نظير تب، تشنج و حتي مرگ شود. در نتيجه بايد حتما در استفاده از اين دارو در كنار موارد ديگر دقت لازم را به خرج دهيد.

از جمله ديگر تداخلات دارويي سه حلقه اي ها بايد به اپي نفرين، الكل و سايمتداين اشاره كرد. بررسي‌هاي باليني بيانگر اين هستند كه مصرف همزمان ضد افسردگي هاي سه حلقه اي با اپي نفرين ها منجر به افزايش شديد فشار خون مي‌شود. همچنين نوشيدن الكل با سركوب مضاعف سيستم عصبي مركزي منجر به رخوت زايي مفرط و خواب آلودگي مي‌گردد.

استفاده هم زمان از ضد افسردگي هاي سه حلقه اي با سايمتادين گيرنده‌هاي استيل كوليني را مهار كرده و منجر به ايجاد عوارضي نظير توقف حركات روده‌اي مي‌شود. همچنين افزايش خطرناك فشار خون نيز در پي استفاده از اين داروها در كنار هم ديده شده است. براي جلوگيري از اين تداخلات حتما از مشاوره افسردگي استفده نماييد.

سخن آخر

داروهاي ضد افسردگي سه حلقه اي امروزه از سازمان بين المللي غذا و دارو براي درمان افسردگي تاييديه دريافت كرده‌اند. با اين حال بايد بدانيد كه استفاده از دارو همواره به عنوان خط اول درمان افسردگي در نظر گرفته نمي‌شود. براي اشنايي با جديدتري روش هاي درمان افسردگي كليك كنيد.

بلكه در بسياري از موارد افراد با استفاده از روش‌هاي غيردارويي نظير روان درماني با رويكردهاي شناختي رفتاري يا روان پويشي بهبود مي‌يابند. در نتيجه بايد ابتدا با يك روانشناس مشكل خود را در ميان بگذاريد تا بهترين گزينه‌ها براي درمان را به شما معرفي نمايد. معمولا دارو درماني در شرايطي اولويت پيدا مي‌كند كه شدت افسردگي بسيار زياد بوده يا ريسك خودكشي در او بالا باشد.

براي دريافت مشاوره در زمينه افسردگي مي‌توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

 

سوالات متداول

مصرف انواع ضد افسردگي هاي سه حلقه اي در كنار الكل منجر به تضعيف مضاعف سيستم عصبي مركزي مي‌شود. در نتيجه عوارضي نظير خواب آلودگي مفرط، گيجي، از دست رفتن تمركز و كاهش هشياري ممكن است در پي آن اتفاق بيافتد.

   

منبع : ضد افسردگي هاي سه حلقه اي چيست

 

 



:: بازديد از اين مطلب : 1


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۸ تير ۱۴۰۰ ] [ ۰۶:۱۱:۰۳ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

خيال پردازي كودك يكي از مسائلي كه مي‌تواند در راستاي رشد شخصيت و مهارت‌هاي ارتباطي كودكان موثر باشد و در عين حال باعث ايجاد نگراني‌هايي براي والدين گردد. كودكان عمدتاً در خيال‌هاي خودشان زندگي مي‌كنند و دنيا را بر اساس تصوراتي كه دارند در نظر مي‌گيرند. خيال پردازي كودك حتي مي‌تواند تا داشتن دوست و همبازي خيالي هم پيش برود. آن چه كه اهميت دارد اين است كه والدين بايد بدانند اين مسئله در يك دوره سني طبيعي است و نياز به ابزار نگراني‌ ندارد با اين حال از طرفي سركوب كردن خيالات و يا غرق شدن كودك در تصوراتش مي‌تواند با آسيب‌هايي همراه باشد. از اين جهت آشنايي با خيال پردازي‌هاي كودك و شيوه صحيح برخورد با اين مسئله داراي اهميت زيادي است. در ادامه به طور كامل درباره اين موضوع صحبت خواهيم كرد پس همراه ما باشيد.

منبع : خيال پردازي كودك

خيال پردازي كودك

خيال پردازي كودك مي‌تواند شامل افكار و تصاويري باشد كه در ذهن كودك جريان دارند، به طوريكه كه مي‌توانند كاملا غير واقعي باشند يا صرفاً بخشي از آن واقعيت نداشته باشد. تصويرسازي يا خيال پردازي در اين دوران دريچه‌اي است كه كودك دنيا را بر اساس آن نگاه مي‌كند و به نوعي با توجه به اين خيال پردازي‌ها با اطرافيان و محيط پيرامونش ارتباط مي‌گيرد. برخي از خيال پردازي‌هاي كودك را مي‌توان به عنوان مصاديقي در نظر گرفت كه در دنياي واقعي وجود ندارد، به عنوان مثال مي‌توان به اسب پرنده يا انسان‌هاي ابرقدرت اشاره كرد.

در برخي موارد خيال پردازي‌هاي كودك مي‌تواند شامل داشتن يك دوست و همبازي خيالي هم شود. خيال پردازي و داشتن دوست خيالي مزيت‌هاي فراواني دارد كه مي‌تواند به رشد و توسعه ارتباطات بين فردي كودك كمك كند. با اين حال همانند هرچيز ديگري افراط در اين زمينه مي‌تواند با آسيب‌هايي همراه باشد. به طور كلي داشتن دوست و يا همبازي خيالي تا سن 7 سالگي براي كودك نشان دهنده مشكل خاصي نيست چراكه در اين دوران هنوز دستگاه عصبي مركزي كودك در حال تكامل است، اما داشتن دوست خيالي در سال‌هاي بعدي مي‌تواند نشان دهنده يك مشكل روانشناختي باشد.

خيال پردازي كودك اگر به صورت افراطي نباشد مي‌تواند باعث افزايش خلاقيت كودك شود اما اگر اين خيال پردازي‌ها تمام جنبه‎هاي زندگي كودك را چه در زمان بيداري و چه در زمان خواب دربرگرفته باشند نياز به بررسي و مداخله دارد. آنچه كه اهميت دارد اين است كه والدين بتوانند مرز بين واقعيت و خيال را براي كودك مشخص كنند و به او آموزش دهند. براي آگاهي بيشتر درباره دنياي كودكان كليك كنيد.

علل خيال پردازي كودك

خيال پردازي كودك مي‌تواند علل مختلفي داشته باشد. به طور كلي علل آن را مي‌توان در سه عامل زيستي، رواني و محيطي در نظر گرفت. برخي از كودكان مي‌توانند داراي ژن‌هايي باشند كه اين ويژگي را به وجود مي‌آورد، همچنين برخي از والدين ممكن است بر اساس شيوه فرزندپروري كه دارند منجر به رشد و پرورش كودك خيال پرداز شوند. عواملي مانند محيط مدرسه، گروه همسالان و… هم مي‌توانند باعث پرورش، تقويت و يا سركوب خيال پردازي در كودك شوند.

نحوه تشخيص خيال پردازي كودك

مقداري از خيال پردازي در همه كودكان وجود دارد، خصوصاً هنگامي كه كودكان در حال بازي به تنهايي يا با همسالان خود هستند. به طوركلي با توجه به وضعيت بازي و توجه به رفتارها و گفته‌هاي كودك مي‌توان به اين مسئله پي برد. بسياري از كودكان خودشان را جاي شخصيت‌هاي ابرقهرمان جا مي‌زنند و با آن‌ها هم‌ذات پنداري مي‌كنند اين مسئله تا اندازه‌اي طبيعي است و براي رشد و خلاقيت كودك مناسب است. با اين حال نبايد به صورت افراطي شود. جدي‌ترين مسئله در خيال پردازي كودك كه مي‌تواند منجر به نگراني والدين هم شود داشتن دوست خيالي است.

با توجه به صحبت‌ها و سوال‌هاي كودك، روياها، نقاشي، استدلال‌ها و بازي كردن با كودك مي‌توان متوجه دوست خيالي در كودك شد. كودكان معمولاً در ارتباط با هر مسئله‌اي با والدين خود صحبت مي‌كنند پس به گفته‌هاي او با دقت توجه كنيد تا بتوانيد خيال پردازي‌اش را درك كنيد. حتي در مواردي كودكاني كه دوست خيالي دارند، تلاش مي‌كنند تا دوستشان را به والدين نشان دهند و يا به تنهايي با او حرف بزنند. در اين شرايط لازم كه براي بررسي‌هاي بيشتر از يك مشاور كودك كمك بگيريد. براي اطلاعات بيشتر درباره روانشناسي كودك كليك كنيد.

شيوه برخورد با كودكان خيالپرداز

بهترين شيوه برخورد والدين با كودكي كه خيال پردازي دارد اين است كه به طور فعالانه به حرف‌هاي كودكشان توجه كنند و به نوعي وارد دنياي خيالي كودك شوند. سركوب كردن كردن خيال پردازي‌ها هيچگونه كمكي به حل اين مسئله نمي‌كند و فقط باعث مي‌شود كه كودك از گفتن خيال پردازي‌هايش اجتناب كند. همچنين خيال‌پردازي‌هاي كودك را با دروغ مساوي ندانيد چراكه از نظر كودكان اين خيالپردازي‌ها واقعي هستند و واكنش‌هاي اين چنيني از طرف والدين مي‌تواند منجر به كاهش عزت نفس و ايجاد مشكلات شخصيتي و رفتاري در كودك شود.

علاوه بر اين مي‌توانيد در ارتباط با خيال پردازي‌ها با كودك صحبت كنيد و در قالب داستان يا بازي بخواهيد كه در مورد آن‌ها با شما صحبت كند. در يك دوره از رشد كودك خصوصا در كودكي اول يعني سنين 2 تا 6 سالگي خيال پردازي امري طبيعي است و نياز به نگراني ندارد. با اين حال اگر در ارتباط با اين مسئله دچار نگراني‌هاي زيادي شده‌ايد بهتر است از يك روانشناس كودك كمك بخواهيد. براي اطلاع از روند دريافت مشاوره كودك كليك كنيد. 

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02166419012 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

سوالات متداول

آيا خيال پردازي‌هاي كودك خطرناك است؟

خيال پردازي يكي از ويژگي‌ها و فعاليت‌هايي است كه عمده كودكان در دوره كودكي اول خود يعني حدود 2 تا 6 سالگي انجام مي‌دهند. در برخي موارد اين خيال پردازي‌ها مي‌تواند به داشتن يك دوست خيالي تبديل شود. به طور كلي در دوره كودكي اين مسئله يك فرايند عادي است و نياز به نگراني از طرف والدين ندارد.

 

 

 

منبع : خيال پردازي كودك

 

 



:: بازديد از اين مطلب : 1


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۸ تير ۱۴۰۰ ] [ ۰۶:۰۷:۳۶ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

خودزني كودك يكي از موضوعات نگران كننده‌اي است كه مي‌تواند سلامت جسمي و رواني كودك و خانواده را به خطر بياندازد و تاثيرات منفي خود را بر جنبه‌هاي مختلف زندگي بگذارد. اكثر پدر و مادرها مي‌خواهند بدانند چه عاملي باعث مي‌شود كه رفتار خودزني در كودك بروز يابد و چگونه مي‌توان با آن مقابله كرد. بررسي‌ها نشان مي‌دهد كه عوامل مختلفي از جمله استفاده از خودزني براي جلب توجه و به دست آوردن خواسته‌ها در كنار ابتلا به ديگر اختلالات دوران كودكي مي‌تواند در خودزني كودكان نقش داشته باشد. با توجه به آسيب‌هاي جسمي و رواني كه در پي اين رفتار در كودكان به وجود مي‌آيد لازم است كه درمان هرچه سريع‌تر صورت گيرد. در ادامه علل و روش‌هاي درمان خودزني كودك را از منظر روانشناسي مورد بررسي قرار داده‌ايم پس همراه ما باشيد.

منبع : خودزني كودك 

خودزني كودك | انواع رفتارهاي خودزني در كودكان

رفتار خودزني كودك مي‌تواند به شيوه‌هاي مختلفي بروز يابد. به طور كلي انجام هرگونه عملي كه منجر به آسيب مستقيم به بدن شود تحت عنوان خودزني در نظر گرفته مي‌شود و نوعي از اختلالات رفتاري محسوب مي‌گردد. از جمله رايج‌ترين رفتارهاي خودزني در كودكان مي‌توان به ضربه زدن به بدن، كتك زدن خود، كوبيدن سر يا بدن به زمين، كشيدن اجسام نوك تيز روي بدن، كشيدن موها، گازگرفتن خود، كندن پوست و ساير اعمال مشابه با موارد گفته شده اشاره كرد. براي شناخت بيشتر درباره اختلالات رفتاري كودكان كليك كنيد.

خودزني كودك | علائم خودزني پنهان

برخي از كودكان خودزني آشكار دارند. مثلا زماني كه عصباني مي‌شوند فورا جار و جنجال راه مي‌اندازند و با رفتارهاي آسيب زننده به خود تلاش مي‌كنند خواسته‌هايشان را عملي كنند. اين در حالي است كه ممكن است برخي ديگر از كودكان رفتار خودزني را به طور پنهان انجام دهند. اين بچه‌ها اغلب زماني كه مضطرب يا پريشان هستند در خلوت به خودشان آسيب مي‌رسانند. در اين شرايط اگر والدين آگاه نباشند ممكن است خطرات جدي كودك را تهديد نمايد. از جمله علائمي كه مي‌توانند در مورد خودزني پنهان در كودك به شما هشدار دهند بايد به موارد زير اشاره كرد. در صورت مشاهده اين علائم براي ارزيابي دقيق‌تر وضعيت رواني كودك لازم است كه ابتدا از يك روانشناس كمك بگيريد.

– ايجاد تغييراتي در الگوي خواب يا اشتهاي كودك

– از دست دادن تمايل به انجام فعاليت‌هايي كه قبلا براي كودك جذاب بوده‌اند نظير بي علاقگي نسبت به بازي كردن يا ديدن دوستان

– اجتناب كردن از ورزش‌هايي نظير شنا و تمايل به پوشانده نگه داشتن كامل بدن در همه شرايط جهت مخفي نگه داشتن قسمت‌هاي آسيب ديده بدن

– كاهش عملكرد تحصيلي و تمايل نداشتن براي انجام فعاليت‌هاي درسي

– بي توجهي به ظاهر خود

– بروز تغييرات قابل توجه در خلق و احساس غمگيني در بيشتر اوقات روز

– وجود زخم‌ها يا كبودي‌هاي روي بدن كه كودك هيچ گونه توضيحي در مورد آن‌ها به شما نمي‌دهد.

علل خودزني كودك

خودزني كودك مي‌تواند ناشي از علل و عوامل مختلفي باشد. از جمله اين عوامل مي‌توان به دچار بودن به افسردگي دوران كودكي، ابتلا به اختلالات اضطرابي، استفاده از خودزني براي جلب توجه يا عملي كردن خواسته‌هاي خويش و مشاهده خودزني در افراد تاثيرگذار زندگي اشاره كرد.

اگر فرزندتان هنگام لجبازي رفتار خودزني انجام مي‌دهد لازم است اين رفتار او را ناديده بگيريد. به اين صورت كه از تكنيك حواسپرتي استفاده كرده و تلاش نماييد موضوعات ديگري را پيش بكشيد. هربار كه به خاطر خودزني كودك در برابر او تسليم شويد و خواسته‌هاي غير معقولش را برآورده نماييد شدت اين رفتار آسيب رسان در او بيشتر مي‌شود و حتي مي‌تواند به خودكشي منجر گردد.

براي آگاهي بيشتر درباره تهديد به خودكشي در كودكان كليك كنيد.

خودزني كودك | توصيه‌هايي براي والدين

اگر متوجه شديد كه فرزندتان دست به خودزني مي‌زند، رعايت برخي توصيه‌ها براي مقابله با اين رفتار ضرورت دارد. ما در ادامه به چند مورد از مهم‌ترين آن‌ها اشاره كرده‌ايم.

1- پيش از هر چيز آرامش خود را حفظ كنيد

مشاهده خودزني كودك مي‌تواند براي والدين شوكه كننده باشد يا حتي ناراحتي، خشم و عصبانيت زيادي را برانگيزد. در اين شرايط پيش از هرچيز بسيار اهميت دارد كه از مهارت كافي براي كنترل هيجانات خود برخوردار باشيد و واكنش‌هاي تندي نشان ندهيد. هرچقدر در اين شرايط آرام تر بمانيد بيشتر مي‌توانيد به فرزند خود كمك كنيد.

2- در مورد اين رفتار با فرزند خود گفت و گو كنيد

زماني كه خود و فرزندتان آرام هستيد به طور خصوصي در مورد انجام اين رفتار كودك با او صحبت كنيد. سعي نماييد موضعي غير قضاوتي داشته باشيد و به جاي نصيحت كردن اجازه دهيد بيشتر كودك حرف بزند. همين كه فرزندتان ببيند شما به احساسات او اهميت داده و تمايل به درك او داريد تا حد زيادي در روحيه اش تاثير مي‌گذارد و در نتيجه رفتار خود زني نيز در او كاهش پيدا مي‌كند.

3- در مورد هيجانات مختلف به خصوص هيجان خشم به كودك توضيح دهيد

بسياري از كودكان دانش هيجاني كمي دارند. آن‌ها از بروز حالات مختلف در خود آگاه نيستند و نمي‌دانند زماني كه به شدت ناراحت يا عصباني مي‌شوند بايد چه كاري انجام دهند. به عنوان يك پدر و مادر بسيار اهميت دارد كه در مورد هيجانات و احساسات مختلف به فرزندتان آگاهي بدهيد.

به كودك بگوييد كه بروز هر يك از اين احساسات در انسان طبيعي هستند هرچند تحمل آن‌ها ممكن است بسيار دشوار به نظر برسد. با اين حال راه حل‌هاي مختلفي وجود دارد كه به شيوه سالم كمك مي‌كنند آن‌ها را در خود مديريت كنند. براي اينكه آموزش‌هاي كامل تري در اختيار فرزندتان بگذاريد مراجعه به يك روانشناس كودك مي‌تواند تا حد زيادي مفيد واقع شود. براي آگاهي بيشتر توصيه مي كنيم مقاله كودكان استثنايي را مطالعه كنيد.

4- در مورد افسردگي و ساير اختلالات دوران كودكي هشيار باشيد

بسياري از والدين در مورد مشكلات مرتبط با سلامت روان در دوران كودكي اطلاعات چنداني ندارند. اين در حالي است كه كودكان تحت تاثير عوامل مختلف ممكن است با اختلالات روانشناختي گوناگوني مواجه شوند. از جمله رايج ترين اختلالات در اين برهه زماني مي‌توان به افسردگي و انواع ترس‌ها و اضطراب‌هاي دوران كودكي اشاره كرد. بررسي‌ها نشان مي‌دهند كه رفتار خودزني به خصوص خودزني پنهان در كودكاني كه دچار مشكلات مرتبط با سلامت روان هستند بيش از سايرين ديده مي‌شود. در نتيجه لازم است با علائم اين اختلال‌ها آشنا بوده و در صورت مشاهده تغييرات رفتاري بارز در فرزند خود به موقع از يك متخصص كمك بگيريد.

5- خودزني را به يك سلاح براي كودك تبديل نكنيد

برخي از پدر و مادرها به طور ناخواسته رفتار خودزني در فرزند خود را پرورش داده و آن را به سلاحي تبديل مي‌كنند. براي مثال زماني كه كودك براي اولين بار در صورت برآورده نشدن خواسته‌اش سرش را به زمين مي‌كوبد ممكن است والدين سريع تسليم او شده و نيازش را برطرف سازند. اين كار با تقويت رفتارخودزني باعث مي‌شود كه اين كار به نوعي عادت مخرب تبديل شده و روز به روز تشديد شود.

درمان خودزني كودك

اگر فرزندتان به طور مكرر رفتارهاي خود آسيب رساني را بروز مي‌دهد و به طور آشكار يا پنهان به خودزني مي‌پردازد لازم است كه حتما براي دريافت درمان‌هاي مناسب او را نزد يك متخصص روانشناس ببريد. روانشناسان كودك و نوجوان با ارزيابي دقيق وضعيت روحي كودك مي‌توانند علت بروز رفتار خودزني را درك كنند و با فراهم كردن آموزش‌هايي براي والدين و خود كودك از تكرار اين عمل پيشگيري نمايند. براي اطلاع از روند دريافت مشاوره كودك كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02166419012 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

سوالات متداول

– آيا خودزني كودك به هنگام عصبانيت درماني دارد؟

بله، خودزني كودك در زمان عصبانيت از فقدان مهارت كنترل خشم در او خبر مي‌دهد. در اين شرايط روانشناسان با ارائه آموزش‌هايي به والدين و خود كودك مي‌توانند به درمان اين مشكل كمك نمايند.

 

 

 

منبع : خودزني كودك 

 

 



:: بازديد از اين مطلب : 1


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۸ تير ۱۴۰۰ ] [ ۰۵:۵۲:۴۴ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

جلب توجه كردن در كودكان يكي از نيازهاي اساسي در سنين كودكي محسوب مي‌شود. در برخي شرايط كودكان احساس نياز شديدي به توجه طلبي پيدا مي‌كنند و براي دستيابي به اين مسئله دست به هر كاري مي‌زنند. با اين حال اگر اين رفتارها به يك عادت هميشگي تبديل شود مي‌تواند مشكلاتي را در زندگي والدين و حتي خود كودك به وجود بياورد. در واقع گاهي اين رفتارهاي كودك براي جلب توجه به سمت بروز پرخاشگري يا صدمه زدن به خود پيش مي‌رود و اگر والدين به دليل عدم آشنايي با نيازها و اهداف كودك واكنش درستي نشان ندهند باعث شكل گيري اختلالات رفتاري در فرزندشان مي‌شوند. از اين جهت آشنايي با شيوه برخورد و رفتار صحيح و انجام راهكارهاي اصولي با توجه طلبي كودك براي والدين يك مسئله مورد نياز محسوب مي‌شود.

منبع : جلب توجه در كودكان

جلب توجه در كودكان | كودكان توجه طلب

به طور كلي رفتارهاي كودكان هميشه نشان دهنده يك منظور و هدف خاصي مي‌باشد. اگر به كودك به اندازه كافي و مداوم توجه نشود، بدرفتاري و لجبازي بروز مي‌دهد زيرا با اين شيوه رفتاري مي‌تواند به نوعي توجه والدين و اطرافيانش را به خود جلب كند. در صورتي كه به كودك خود توجه كافي نداشته باشيد و از طرفي فرزندتان نيز رفتارهاي پرخاشگرايانه كه در راستاي توجه طلبي است را ادامه دهد به مرور باعث شكل گيري اختلالات رفتاري در كودك مي‌شود. مسائل و عوامل مختلفي مانند سبك فرزندپروري، ارتباط بين والد و فرزند، موقعيت فرزند در خانواده و… مي‌تواند بر نياز احساس توجه كودكان تاثير بگذارد. مهمترين وظيفه والدين اين است كه با اين مسائل آشنايي داشته باشند و به طور ناخواسته منجر به لجبازي و بدرفتاري كودك نشوند.

براي آگاهي بيشتر در زمينه اختلالات رفتاري كليك كنيد.

دلايل جلب توجه در كودكان

معمولا زماني كه كودكان در بين اعضاي خانواده دست كم گرفته مي‌شوند يا توانايي‌هايشان مورد شك و ترديد اعضاي خانواده قرار مي‌گيرد، شروع به توجه طلبي به روش‌هاي مختلف مي‌كنند. هرچقدر كه كودك از طريق والدين كمتر مورد توجه قرار بگيرد و اعتماد به نفس و عزت نفسش كمتر باشد، به اندازه بيشتري رفتارهاي توجه طلبي از خود بروز مي‌دهد. ناديده گرفتن كودك در هنگام بازي، صحبت كردن و ساير رفتارهاي روزمره باعث مي‌شود تا كودك خودش را نامرئي در نظر بگيرد و براي رها شدن از اين احساس نامرئي بودن رفتارهاي غير عادي و معمولا پرخاشگرانه و لجبازانه انجام ‌دهد.

رفتارهاي شايع كودكان توجه طلب

يك كودك توجه طلب انواع و اقسام رفتارهاي پرشخاشگرانه، لجبازانه و غير عادي را انجام مي‌دهد تا به هر نحوي كه شده است توجه اطرافيان را به سمت خودش متمركز كند. از جمله رفتارهاي شايع كودكان توجه طلب مي‌توان به موارد زير اشاره كرد.

  • پرخاشگري با همسالان
  • رفتارهاي مقابله‌اي و لجبازانه با والدين يا معلمان و مسئولان مدرسه
  • نافرماني از بزرگ‌ترها
  • رد كردن درخواست‌هاي والدين
  • افت عملكرد تحصيلي
  • انجام ندادن تكاليف مدرسه
  • به هم ريختن كلاس درس در مدرسه
  • پرسش سوالات غير ضروري
  • انجام رفتارهاي غير متعارف گوناگون
  • پوشش نامعمول لباس
  • پرخاشگري كلامي
  • كوبيدن سر به زمين
  • و…

براي اطلاع بيشتر درباره كوبيدن سر به زمين در كودكان كليك كنيد.

جلب توجه در كودكان | نحوه برخورد صحيح

ناديده گرفتن رفتار‌هاي نامتعارف

كودكان توجه طلب ممكن است كارها و رفتارهاي مختلفي انجام دهند، بايد توجه داشت كه برخي از رفتارها تحت هيچ شرايطي نبايد ناديده گرفته شود اما برخي از رفتارهاي كمتر غير متعارف را مي‌توان چشم پوشي كرد. شناسايي اين كه كدام رفتار بايد ناديده گرفته شود و به كدام رفتار بايد توجه نشان داد امري مشكل است. منظور از ناديده گرفتن رفتار توجه طلبي كودك، ناديده گرفتن خود كودك نيست بلكه صرفا به رفتار و درخواست كودك نبايد توجهي نشان داد خصوصا اگر رفتار و درخواستش نامتعارف باشد.

براي انجام اين كار مي‌توانيد در گام اول هنگامي كه كودك به دليل توجه طلبي شروع به بدرفتاري مي‌كند آن رفتار را ناديده بگيريد، سپس اگر پس از چند دقيقه بدرفتاري كودك همچنان ادامه پيدا كرد به او تذكر كلامي بدهيد. اگر در اين وضعيت عصباني شويد و يا كودك را با پرخاشگري تنبيه كنيد، عملتان نتيجه معكوس مي‌دهد چراكه اين كار باعث مي‌شود تا كودك بيشتر بر رفتار نادرست خود پافشاري كند. هرگاه احساس كرديد كه در حال عصباني شدن هستيد بهتر است از محيط فاصله بگيريد و كمي قدم بزنيد، سپس با فرزند خود صبحت كنيد.  

جلب توجه در كودكان | القاي محبت و عشق به كودك

براي اينكه بتوانيد مشكل توجه طلبي كودك خود را برطرف كنيد به حرف‌هايش گوش كنيد و به توانايي‌ها و عزت نفس كودك احترام بگذاريد تا احساس مفيد بودن و موثر بودن در او شكل بگيرد. براي دوست داشتن و ابراز علاقه به فرزند خود قانون و قيد و شرط در نظر نگيريد، در واقع هميشه او را دوست داشته باشيد و به او محبت كنيد و از عبارت‌هايي نظير “من تو را دوست دارم” يا “به تو افتخار مي‌كنم” استفاده كنيد.

مراجعه به يك روانشناس

در برخي موارد ممكن است يك مشكل جدي‌ در سبك فرزندپروري والدين يا مشكلات مربوط به كودك از جمله اختلالات رفتاري وجود داشته باشد كه در اين شرايط مراجعه به يك روانشناس مي‌تواند در حل اين مشكل ريشه‌اي كمك زيادي كند. در همين راستا مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو با داشتن مشاوراني برجسته در زمينه كودك امكان بهره بردن از مشاوره تلفني و مشاوره حضوري را براي شما فرآهم آورده است تا بتوانيد با كمك روانشناس راهكار صحيحي را براي برخورد با جلب توجه در كودكان انتخاب نماييد.

براي اطلاع از روند دريافت مشاوره كودك كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02166419012 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

سوالات متداول

چه زماني بايد رفتارهاي منفي كودك ناديده گرفته شود؟

در ارتباط با اين مسئله بايد سبك فرزندپروري، فرهنگ خانواده و… را در نظر گرفت. با اين حال هر خانواده‌اي اصول و قوانيني براي خودش دارد، اگر رفتارهاي نامتعارف كودك بر خلاف اين قوانين و اصول نبود و صرفا رفتارهاي شيطنت‌آميز و لجبازانه از خود نشان داد مي‌توان آن‌ها را ناديده گرفت. با اين حال اگر در شناسايي رفتارهاي نامتعارف كودك ترديد داريد بهتر است از يك روانشناس كودك كمك بگيريد.

 

 

منبع : جلب توجه در كودكان

 



:: بازديد از اين مطلب : 1


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۸ تير ۱۴۰۰ ] [ ۰۵:۴۹:۰۹ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

اختلالات رفتاري كودكان چيست و چه پيامدهايي دارد؟ رفتارهايي كه بيش از حد از سن كودك دور بوده و رفتارهاي سخت ناميده مي‌شوند، از جمله اختلالات رفتاري مي‌باشد. شيطنت‌هاي بيش از حد، نافرماني از والدين و رفتارهاي تكانشي تا حدودي براي كودكان طبيعي است. اما برخي از كودكان بيش از حد اين رفتارها را از خود بروز مي‌دهند. از جمله اين اختلالات مي‌توان به اختلال نافرماني مقابله‌اي، بيش فعالي، نقص توجه و سلوك اشاره كرد. برخي از اين اختلالات ويژگي‌ها و علائم مشتركي دارند؛ در نتيجه تشخيص و تمييز آن‌ها از يكديگر دشوار است. حتي ممكن است كودك يا نوجوان همزمان به دو اختلال مبتلا باشد كه تشخيص آن به عهده روانشناس مي‌باشد. با آگاهي از اختلالات رفتاري كودكان و كمك گرفتن از يك فرد متخصص مي‌توانيد هرچه سريع‌تر براي درمان آن اقدام نماييد. براي كسب اطلاعات در زمينه مشاوره كودك كليك كنيد. 

منبع : اختلالات رفتاري كودكان

 

اختلالات رفتاري كودكان

كودكان به نسبت سنشان شيطنت‌هايي دارند. ممكن است حرف پدر و مادر را گوش ندهند يا كارهاي عجيبي انجام دهند و اين‌ها همه طبيعي است. برخي از كودكان رفتارهاي چالش برانگيزي انجام مي‌دهند كه از هنجارهاي معقول سنشان خارج است. اگر اين اختلالات در زمان كودكي درمان نشوند، ممكن است در بزرگسالي او را به يك فرد ناسازگار در جامعه تبديل كند. هر چقدر مداخلات درماني در اين كودكان زودتر رخ دهد درمان آن‌ها سريع‌تر اتفاق مي‌افتد. درمان اين اختلالات از چند جنبه انجام مي‌شود و به نوع آن اختلال و عوامل تاثير گذار بر آن بستگي دارد.

دلايل اختلالات رفتاري كودكان

اختلالات رفتاري در كودكان دلايل مختلفي دارند. هر كدام از آن‌ها مي‌توانند به دلايل وجود علتي خاص يا چند علت در فرد شكل بگيرند. از جمله اين دلايل عبارتند از:

-دلايل بيولوژيكي (زيستي، ارثي و ژنتيكي)
-محيط سرشار از استرس و مشكلات خانوادگي
-فرد دائم با شكست رو به رو شده و تجربه‌هاي ناخوشايند زيادي دارد.
-محيط اجتماعي مخرب و فرهنگ نامطلوب

پيامدهاي اختلالات رفتاري كودكان

اختلالات رفتاري كودكان مانند هر اختلال ديگري در هر سني تمام جنبه‌هاي زندگي فرد را تحت تاثير قرار مي‌دهد. در ادامه به مطالعه برخي از پيامدهاي اختلال رفتاري كودكان مي‎پردازيم:

1. افت تحصيلي

تحقيقات نشان داده كودكان مبتلا به اختلالات رواني نمي‌توانند در تحصيل خود موفق عمل كنند. آن‌ها اندازه سن عقلي خود درس نمي‌خوانند و به همين علت هميشه از همسن و سال‌هاي خود عقب‌تر هستند. در برخي اختلالات رفتاري شديد، كودك حتي توان خواندن و نوشتن هم پيدا نمي‌كند.

2. سازگار نبودن با اجتماع

كودكاني كه به اختلالات رفتاري مبتلا هستند مشكلات خود را در قالب پرخاش، تهاجم يا اضطراب نشان مي‌دهند. اين كودكان در بزرگسالي در روابط اجتماعي و برخورد با افراد ديگر دچار مشكل مي‌شوند.

3. مشكل در صحبت كردن

از ديگر مشكلاتي كه اختلالات رفتاري به دنبال مي‌آورد اين است كه كودكان در توانايي‌هاي گفتاري‌شان دچار مشكل مي‌شوند. اين كودكان ممكن است نتوانند در مورد موضوع اصلي‌اي كه مدنظر دارند صحبت كنند. پژواك گويي از ديگر معضلات اين كودكان مي‌باشد. بعضي از اين كودكان كه مشكلات شديد دارند توانايي حرف زدن در آن‌ها شكل نمي‌گيرد.

انواع مشكلات رفتاري كودكان

كودكان مي‌توانند اختلالات رفتاري متفاوتي داشته باشند. انواع فوبياها، اختلال آتش افروزي و عادت داشتن كودك به دزدي از جمله اين اختلالات است. در ادامه به مطالعه برخي از انواع اختلالات رفتاري كودكان مي‌پردازيم.

1. اختلال لجبازي

در اين اختلال كودك به شكل شديدي (خصمانه و انتقام جويانه) با والدين و اطرافيان به مخالفت مي‌پردازد. با اين رفتار سعي دارد نشان دهد كه قدرتمند است. البته اين لجبازي‌ها برخلاف اختلال سلوك موحب نقض قوانين و حقوق ديگران نمي‌شود. از جمله نشانه‌هاي اين اختلال بحث و مجادله زياد با بزرگسالان، بي توجهي به دستورات آن‌ها، كينه ورزي، خشم، پرخاش و سرزنش ديگران مي‌باشد.

2. اختلال سلوك

اين اختلال از اختلال لجبازي شديدتر است و همچنين پيامدهاي آن نيز براي خانواده و خود شخص بيشتر خواهد بود. اين كودكان به قوانين محيطي كه در آن هستند بي توجه‌اند و كارهايشان به نسبت هنجار سنيشان نامناسب است. دعواها و درگيري‌هاي خارج از خانه، دزدي كردن، داشتن رفتارهاي جنسي از سنين كودكي، دروغ گفتن، بزهكاري و غيره از جمله رفتارهايي است كه در اختلال سلوك خود را نشان مي‌دهد.

3. اختلالات رفتاري كودكان | اختلال بيش فعالي و نقض توجه

بيش فعالي از جمله اختلالات رايجي است كه در دوره دبستان تشخيص داده مي‌شود. اين كودكان بي قرار هستند و توجهشان به محيط اطراف بسيار پايين است. در نتيجه به خوبي در كلاس درس متمركز نمي‌شوند و تكاليف‌شان را انجام نمي‌دهد. بيشتر اين كودكان به ياد نمي‌آورند كه بايد چه كاري را انجام دهند. برخلاف تصور همه اين كودكان باهوش‌تر نيستند و بازده هوشي آن‌ها در طيف عقب مانده ذهني تا تيزهوش متفاوت است.

4. اختلال اوتيسم

اين اختلال در سال‌هاي اخير شيوع زيادي پيدا كرده است. به طور كلي افرادي كه داراي انزواي اجتماعي هستند، نقص گفتاري و عقب ماندگي ذهني داشته باشند، اوتيسم دارند. اين كودكان از اجتماع كناره گيري مي‌كند و نمي‌توانند با ديگران ارتباط برقرار كنند. راه‌هاي متفاوتي براي درمان اين اختلال وجود دارد.

5. اختلال تيك

تيك رفتاري است كه فرد به صورت ناگهاني انجام مي‌دهد؛ اين رفتار مي‌تواند يك حركت يا يك صدا باشد. كسي كه تيك دارد ممكن است بتواند زمان آن را عقب بندازد اما نمي‌تواند در برابر انجام آن مقاومت كند. تيك عصبي در شرايطي كه فشار عصبي به روي فرد زياد باشد اتفاق مي‌افتد. براي اين اختلال جاي نگراني زيادي وجود ندارد چون با گذر زمان و درمان دارويي برطرف مي‌شود.

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02166419012 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

سوالات متداول

درمان اختلالات رفتاري بعد گذشت چه مدت زمان اتفاق مي‌افتد؟

اگر كودك دچار اختلالات رفتاري باشد در بزرگسالي مشكلاتي براي او رخ مي‌دهد. هر چه درمان سريع‌تر اتفاق بيوفتد نتيجه بهتري دريافت مي‌شود. اين درمان معمولا چند جانبه انجام مي شود و بسته به نوع اختلال متفاوت است. براي درمان بايد حتما از يك متخصص كمك گرفت.

 

 

 

منبع : اختلالات رفتاري كودكان

 

 



:: بازديد از اين مطلب : 1


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۸ تير ۱۴۰۰ ] [ ۰۵:۴۴:۲۹ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

هالوپريدول يك داروي ضد روان‌پريشي نسل اول با قدرت بالا است كه در سراسر جهان به‌عنوان يك داروي روان‌پزشكي مورد استفاده قرار مي‌گيرد. مصرف داروهاي ضد روان‌پريشي ازجمله هالوپريدول اثرات جانبي زيادي دارد و تحت هيچ شرايطي نبايد به‌صورت خودسرانه مصرف شود و بايد مصرف و ميزان دوز آن حتما نيز نظر پزشك صورت بگيرد. هالوپريدول به دليل اثرات كارآمدي كه در بهبود نشانه‌هاي بيماري‌هاي رواني دارد، به‌عنوان يك داروي درماني براي اختلالات مختلفي از جمله اسكيزوفرني، اختلالات اضطرابي و وسواس فكري عملي مورد استفاده قرار مي‌گيرد. نكته‌اي كه بايد به آن توجه كرد اين است كه بدون مشورت پزشك نبايد اين دارو را به‌صورت ناگهاني قطع كرد و با قطع ناگهاني دارو ممكن است شرايط بيمار بدتر شود. در ادامه به بررسي هر آنچه كه بايد درباره هالوپريدول بدانيد خواهيم پرداخت.

منبع : قرص هالوپريدول 

هالوپريدول چيست؟

هالوپريدول (Haloperidol) كه با نام تجاري هالدول (Haldol) نيز در بازار موجود است، يك داروي روان‌پزشكي، از گروه آنتي دوپامينرژيك است كه باعث كاهش علائم مربوط به بيماري‌هاي روان‌پريشي نظير اسكيزوفرني مي‌شود. علاوه بر اسكيزوفرني، در درمان بيماري‌هاي اضطراب، تيك، وسواس فكري و حمله‌هاي پرخاشگري نيز، از آن استفاده مي‌شود.

مكانيسم اثر دارو

هالوپريدول اثر درماني خود را عمدتاً با انسداد گيرنده‌هاي دوپاميني اعمال مي‌نمايد. دوپامين يك ماده شيميايي در مغز است كه افزايش بيش‌ازحد آن، باعث بروز توهم و هذيان در فرد خواهد شد. به همين دليل هالوپريدول با ايجاد مانع در جذب دوپامين، باعث از بين رفتن علائم آن مي‌شود.

تأثير ديگر هالوپريدول بر روي گيرنده‌هاي آلفا-آدرنرژيك و موسكاريني مغز هست. آدرنالين يا اپي نفرين، ماده شيميايي در مغز و خون فرد است كه باعث ايجاد هيجان و فعاليت مي‌شود. در صورت ترشح بيش‌ازحد اين ماده، فرد دچار هيجانات و تحريك‌پذيري بالا مي‌شود. به عبارتي مي‌توان گفت هالوپريدول با كاهش ميزان آدرنالين و دوپامين موجود در مغز، باعث كاهش سطح هيجان در فرد شده و تا حدودي او را از حالت انگيختگي خارج مي‌كند.

موارد استفاده از داروي هالوپريدول

هالوپريدول يك داروي روان‌پزشكي از نوع ضد روان‌پريشي يا آنتي سايكوتيك است كه با كمك به ايجاد تعادل در ترشح برخي از مواد طبيعي مغز (انتقال‌دهنده‌هاي عصبي) عمل مي‌كند. از داروي هالوپريدول براي درمان برخي از اختلالات رواني-خلقي مانند اختلالات اسكيزوفرني يا اسكيزوافكتيو استفاده مي‌شود. اين دارو به فرد كمك مي‌كند تا با وضوح بيشتري فكر كند و مشكلات كمتري را در زندگي روزمره تجربه كند.

به‌عنوان‌مثال ميل به خود آسيبي، پرخاشگري و خودكشي، افكار منفي، توهم و حركات كنترل نشده را كاهش مي‌دهد. هالوپريدول همچنين مي‌تواند در مورد مشكلات رفتاري شديد در كودكان بيش‌فعال در مواردي كه ساير درمان‌ها و داروها مؤثر نبوده است مورد استفاده قرار ‌گيرد. بااين‌حال، به‌طورمعمول هالوپريدول در درمان بيماران جنون حاد، اثربخش است؛ به‌ويژه اگر به صورت تزريقي انجام شود.

نحوه استفاده از هالوپريدول

اين دارو از طريق دهان، همراه با غذا يا بدون غذا و بر اساس ميزان تعيين‌شده در دستور پزشك مصرف مي‌شود. اگر از شكل مايع دارو استفاده مي‌كنيد، بايد با استفاده از قطره ‌چكان به دقت ميزان مصرفتان، در هر وعده را اندازه گيري كنيد زيرا ميزان دوز مصرفي اين دارو بسيار اهميت دارد و استفاده كم يا زياد از آن، مشكلاتي را براي فرد ايجاد خواهد كرد.

مقدار مصرف دارو براساس شرايط و مشكلات فرد و پاسخ به درمان متفاوت است. براي اينكه دارو به ميزان كافي اثربخش باشد بايد به‌طور مداوم مصرف شود. نكته‌اي كه بايد به آن توجه كرد اين است كه بدون مشورت پزشك نبايد اين دارو را به‌صورت ناگهاني قطع كرد و با قطع ناگهاني دارو ممكن است شرايط بيمار بدتر شود. اگر با مصرف اين دارو علائم شما بهبود نيافت و يا بدتر شد، حتماً بايد با پزشك خود مشورت كنيد.

دوز مصرفي هالوپريدول براي سنين مختلف

بزرگ‌سالان بين (18 تا 64 سال)، مي‌توانند در هر وعده، به ميزان 0/5 ميلي‌گرم تا نهايتاً 5 ميلي‌گرم را مصرف كرده و دو تا سه بار در روز از دارو استفاده كنند. پس از گذشت يك مدت مشخص، مصرف دارو مي‌بايست زير نظر پزشك آرام آرام كم شده تا به كمترين مقداري كه با آن مشكلات شما قابل كنترل است برسد.

مصرف دارو براي كودكان (3 تا 12سال) نيز به وزن كودك بستگي دارد و به‌طور متوسط براي هر كيلوگرم از وزن، به ميزان 0/05 تا 0/15 ميلي‌گرم از دارو، بر اساس نظر پزشك تجويز مي‌شود.

عوارض جانبي مصرف هالوپريدول

عوارض جانبي رايج هالوپريدول شامل موارد زير است

  • علائم اكستراپراميدال يا خارج هرمي
  • بي‌قراري
  • انقباضات عضلاني غيرارادي
  • سفتي عضلات
  • سندروم بدخيم نورولپتيك
  • پاركينسون
  • حركات تكراري و غيرارادي
  • اثرات آنتي كولينرژيك (مانند خشكي دهان، تاري ديد)
  • خواب‌آلودگي
  • افزايش وزن
  • اختلال در نعوظ
  • كاهش يا حذف دوره‌هاي قاعدگي

عوارض جانبي هالوپريدول كه كمتر در افراد رخ مي‌دهد شامل موارد زير است.

  • سرگيجه هنگام ايستادن (بعد از تزريق عضلاني)
  • ضربان سريع قلب
  • بي‌قراري
  • اضطراب
  • ورم مغزي
  • افسردگي
  • سرخوشي
  • سردرد
  • بي‌خوابي
  • عدم توانايي در حفظ دماي بدن
  • ضعف
  • گيجي
  • از دست دادن اشتها
  • سوءهاضمه
  • انسداد روده
  • آب مروايد ( در صورت استفاده طولاني‌مدت)

عوارض جانبي غيرمعمول هالوپريدول شامل موارد زير است.

  • مشكلات قلبي
  • حساسيت به نور
  • خارش
  • اسهال
  • اختلال در انزال
  • ترشح نوك پستان بدون ارتباط با شيردهي

عوارض نادر هالوپريدول شامل موارد زير است.

  • تشنج
  • زرد شدن پوست يا چشم (زردي)
  • نعوظ طولاني‌مدت

تداخل دارويي هالوپريدول با ساير داروها

داروي هالوپريدول با بسياري از داروهاي ديگر تداخل دارد و مصرف هم‌زمان اين داروها با يكديگر مي‌تواند مشكلات جدي را به وجود آورد، بنابراين اگر از اين دارو استفاده مي‌كنيد براي دريافت داروهاي جديد هميشه به پزشك خود اطلاع دهيد. توصيه مي‌شود فهرستي از تمام داروهاي خود را با خود نگه‌داريد و اين اطلاعات را با پزشك و داروساز خود در ميان بگذاريد. هالوپريدول با حداقل 87 داروي مختلف تداخل جدي دارد، با حداقل 336 داروي مختلف داراي اثر متقابل متوسط است و حداقل با 42 داروي متفاوت داراي اثرات متقابل خفيفي است. برخي از اين داروها شامل موارد زير هستند.

  • انواع داروهاي آرام‌بخش و خواب‌آور نظير آلپرازولام يا كلونازپام
  • داروهاي ضدافسردگي نظير فلوكستين
  • داروهاي ضد درد قوي نظير مورفين
  • هرگونه دارويي كه براي بيماري‌هاي قلب و فشارخون مصرف مي‌شود
  • رقيق‌كننده‌هاي خون نظير وارفارين يا فنينديون
  • ليتيوم كربنات
  • داروهاي پاركينسون نظير لوودوپا

براي آشنايي بيشتر در زمينه داروهاي ضد افسردگي كليك كنيد.

هشدارها و موارد منع مصرف مرتبط با هالوپريدول

همان‌طور كه در آزمايش‌ها نشان داده‌شده است بيماران مبتلابه روان‌پريشي مرتبط با زوال عقل كه با داروهاي ضد روان‌پريشي درمان مي‌شوند در معرض خطر مرگ قرار دارند. ازاين‌جهت مصرف اين دارو براي اين دسته از بيماران تاييد نشده است و مي‌تواند خطرناك باشد. همچنين اين دارو بايد دور از دسترس كودكان نگهداري شود. در صورت مصرف بيش‌ازحد، فوراً به پزشك مراجعه كنيد و يا با مراكز كنترل مسموميت تماس بگيريد.

موارد منع مصرف داروي هالوپريدول شامل موارد زير است، اگر هر يك از موارد زير شامل وضعيت شما مي‌شود حتماً با پزشك خود مشورت كنيد. همچنين اگر به پزشك دسترسي نداريد مي‌توانيد از هرجاي كشور از خدمات مشاوره تلفني مركز مشاوره روانشناسي استفاده كنيد و موضوع را با آن‌ها در ميان بگذاريد.

  • سابقه مسموميت با داروهاي ضد روان‌پريشي
  • بارداري و دوران شيردهي
  • قبل از جراحي
  • بيماري پاركينسون يا ساير اختلالات حركتي
  • مسموميت با فن سيكليدين
  • ضعف شديد سيستم عصبي مركزي
  • اختلال تشنج كنترل نشده

براي دريافت مشاوره در زمينه افسردگي مي‌توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

سؤالات متداول

بلافاصله بعد از يادآوري اين مسئله، دارو را مصرف كنيد. اما اگر به زمان مصرف مجدد دارو نزديك هستيد، ميزان آن را دوبرابر نكنيد و صرفا به اندازه همين وعده، استفاده كنيد. همچنين در صورتي كه سوالي در اين زمينه داشتيد مي‌توانيد از مشاوران مركز مشاوره روانشناسي كمك بگيريد.

   

منبع : قرص هالوپريدول 

 



:: بازديد از اين مطلب : 1


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: قرص هالوپريدول،
موضوع:
[ ۷ تير ۱۴۰۰ ] [ ۱۱:۳۳:۳۴ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

پيش نياز هاي ازدواج به مهارت‌ها و توانمندي‌هايي گفته مي‌شود كه زن و مرد بايد قبل از شروع زندگي مشترك آن‌ها را در خود پرورش دهند. بدون اين پيش نيازها زوجين براي مقابله با چالش‌هاي منحصر به فردي كه در زندگي زناشويي بروز مي‌يابند، آمادگي نداشته و نمي‌توانند در برابر مشكلات به ميزان كافي از خود مقاومت نشان دهند. از جمله اين پيش نيازهاي اساسي ازدواج مي‌توان به استقلال، مسئوليت پذيري، تعهد، داشتن قدرت تصميم گيري، توانايي همدلي، رسيدن به شناخت كافي از يكديگر اشاره كرد. در ادامه اين مقاله توضيحات بيشتري در اين زمينه ارائه كرده‌ايم. براي دريافت مشاوره قبل از ازدواج كليك كنيد.

منبع : پيش نياز هاي ازدواج

پيش نياز هاي ازدواج | نيازهاي اساسي ازدواج

روانشناسان و مشاوران خانواده معتقدند يكي از فاكتورهاي بسيار مهم براي داشتن يك ازدواج موفق اين است كه طرفين قبل از آغاز زندگي مشترك پيش نيازهاي اساسي ازدواج را بشناسند و در همين راستا مهارت‌هاي لازم را در خود پرورش دهند. در ادامه به چند مورد از مهم‌ترين پيش نيازهاي ازدواج اشاره كرده‌ايم.

1- رسيدن به استقلال همه جانبه

يكي از اولين و اساسي‌ترين پيش نيازهاي ازدواج مستقل شدن جوانان است. نكته حائز اهميت اين جاست كه مستقل شدن تنها به معناي جدا شدن فيزيكي از خانواده نيست بلكه از همه مهم تر شما بايد بتوانيد به استقلال رواني دست يابيد. كساني كه هنوز از نظر رواني به خانواده‌شان وابسته هستند نمي‌توانند به تنهايي تصميم بگيرند و براي انجام اقدامات مهم زندگي خود تا حد زيادي به والدين يا ساير اعضاي خانواده خود متكي هستند.

در نتيجه اگر هنوز از نظر روحي احساس وابستگي مي‌كنيد بايد قبل از ازدواج براي بهبود اين مشكل اقدام نماييد. مراجعه به يك روانشناس و كمك گرفتن از جلسات مشاوره تا حد زيادي در اين زمينه به شما ياري مي‌رساند.

 

 

2- برخورداري از روحيه تعهد و مسئوليت پذيري

برخورداري از روحيه تعهد و مسئوليت پذيري يكي ديگر از پيش نيازهاي اساسي براي ازدواج است. در واقع تجربه عشق و علاقه يا صميميت زياد با شريك عاطفي به تنهايي نمي‌تواند پيش بين خوبي براي موفقيت در ازدواج باشد. چرا كه يك رابطه بلند مدت نيازمند اين است كه افراد علاوه بر عشق نيازهاي يكديگر را بشناسند و در برابر آن‌ها احساس تعهد نمايند. اين موضوع را در نظر داشته باشيد كه تعهد و مسئوليت پذيري چيزي نيست كه يك شبه در شما پديد بيايد. براي اينكه از اين روحيه برخوردار باشيد بايد سبك زندگيتان را همسو با آن تغيير دهيد تا به مرور اين مسئله به يك عادت در شما بدل شود.

3- پيش نياز هاي ازدواج | داشتن قدرت تصميم گيري

ازدواج يكي از مهم‌ترين انتخاب‌هاي زندگي انسان است. در نتيجه برخورداري از مهارت تصميم‌گيري يكي از مهم‌ترين پيش نيازهايي است كه براي موفقيت در اين زمينه بايد از آن برخوردار باشيد. براي اينكه اين توانمندي را در خود محك بزنيد به تصميم‌هاي پيشين خود در زندگي نگاه كنيد و ببينيد چگونه از پس آن‌ها برآمديد.

آيا براي هر تصميمي به تاييد ديگران نياز داشته‌ايد؟ تصميم‌هاي شما تا چه حد تحت تاثير عواطف و احساساتتان قرار دارند؟ اگر همواره هنگام تصميم‌گيري‌ها با شك و ترديد زيادي رو به رو مي‌شويد و يا در كنترل عواطف‌تان با مشكل رو به رو هستيد، بهتر است پيش از تصميم‌گيري براي ازدواج براي ارتقاي مهارت تصميم‌گيري در خود اقدام نماييد. مراجعه به يك روانشناس كمك مي‌كند تا ريشه مشكل خود را دريابيد و به شيوه‌اي مناسب براي حل و فصل آن اقدام نماييد.

4- توانايي همدلي

همدلي در زبان روانشناسي به اين معناست كه بتوانيد دنيا را از دريچه چشم ديگري تماشا كرده و در نتيجه احساساتش را درك نماييد. يكي از نيازهاي اساسي زوجين در زندگي مشترك همين درك شدن است. از همين رو بايد پيش از ازدواج اين مهارت را در خود ارتقا ببخشيد. همدلي كمك مي‌كند تا تعارض‌هاي پيش آمده در زندگي مشترك را با سهولت بيشتري رفع و رجوع كنيد و تفاوت‌هايي كه در يكديگر مي‌بينيد را بهتر درك كنيد.

5- پيش نياز هاي ازدواج | برخورداري از خودآگاهي بالا

قبل از اينكه بتوانيد آدم مناسبي را براي ازدواج انتخاب كنيد، بايد به درك و شناخت دقيقي از خودتان برسيد. در واقع برخورداري از مهارت خودآگاهي به شما كمك مي‌كند تا بفهميد در زندگي به دنبال چه هستيد و چه اهدافي را دنبال مي‌كنيد. در اين شرايط ملاك‌ها و معيارهاي روشني خواهيد داشت كه در داشتن يك انتخاب شايسته تا حد زيادي موثر هستند. اگر احساس سردرگمي مي‌كنيد و خودآگاهي بالايي نداريد بهتر است از يك روانشناس براي بهبود اين شرايط كمك بگيريد.

6- رسيدن به شناخت كافي از طرف مقابل

پس از خودشناسي نوبت به شناخت طرف مقابل مي‌رسد. هرچقدر قبل از ازدواج بتوانيد شناخت عميق‌تري از طرف مقابل به دست بياوريد براي چالش‌ها و تعارض‌هاي پيش رو آمادگي بيشتري خواهيد داشت و در نتيجه احتمال موفقيت در ازدواج نيز افزايش مي‌يابد. كمك گرفتن از مشاوره پيش از ازدواج و انجام تست‌هاي شخصيت شناسي از جمله موثرترين اقداماتي است كه مي‌توانيد در اين زمينه انجام دهيد.

 

 

7- داشتن مهارت برقراري ارتباط موثر

يك ازدواج موفق برپايه ارتباط سالم شكل مي‌گيرد. در نتيجه بيش از هرچيز بايد بتوانيد روي مهارت‌هاي ارتباطي خود كار كنيد. مهارت در برقراري ارتباط كلامي، هنر خوب گوش دادن و توانايي حل تعارض‌ها از جمله فاكتورهاي يك ارتباط موثر هستند. شركت در كارگاه‌هاي مهارت آموزي، خواندن كتاب‌هاي خودياري و مراجعه به يك روانشناس از جمله روش‌هايي هستند كه مي‌توانند در ارتقاي مهارت ارتباط موثر به شما كمك كنند. 

براي دريافت مشاوره در زمينه ازدواج مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني ازدواج با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

 

سوالات متداول

شركت در كارگاه‌هاي مهارت آموزي، خواندن كتاب‌هاي خودياري و مراجعه به يك روانشناس از جمله روش‌هايي هستند كه مي‌توانند در تامين پيش نيازهاي اساسي ازدواج كمك نمايند.

   

منبع : پيش نياز هاي ازدواج

 



:: بازديد از اين مطلب : 1


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۷ تير ۱۴۰۰ ] [ ۱۱:۲۹:۴۰ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

آيا تماشاي فيلم ترسناك براي كودكان مجاز است؟ آيا ديدن اين فيلم‌ها مي‌تواند اثرات منفي جدي بر روان كودكان بگذارد؟ بررسي‌هاي روانشناختي نشان مي‌دهد مشاهده اين فيلم‌ها مي‌توانند به طور بلند مدت ذهن افراد را درگير كرده و آسيب پذيري آنان را در برابر برخي مشكلات روانشناختي نظير اضطراب فراگير افزايش دهند. همچنين كودكاني كه بيشتر در معرض فيلم‌هاي ترسناك قرار مي‌گيرند مشكلاتي نظير اختلالات خواب، پرخاشگري و بدرفتاري بيشتري نيز از خود نشان مي‌دهند. ما در ادامه به نتايج تحقيقات علمي در مورد تاثيرات فيلم ترسناك بر كودكان اشاره كرده‌ايم پس تا انتهاي مطلب همراه ما باشيد. علاوه بر اين والدين مي‌توانند با بهره بردن از مشاوره كودك در راستاي تربيت صحيح كودك خود گام بردارند. براي آشنايي با بهترين روش‌هاي تربيت كودك كليك كنيد.

منبع : تماشاي فيلم ترسناك

پيامدهاي روانشناختي مشاهده فيلم ترسناك براي كودكان

در طي ساليان اخير مطالعات متعددي در مورد اثرات روانشناختي فيلم هاي ترسناك بر كودكان انجام شده است. نتايج اين مطالعات نشان مي‌دهند همه كودكاني كه در بچگي فيلم ترسناك تماشا مي‌كنند لزوما دچار مشكلات روانشناختي نمي‌شوند. اما اين موضوع به طور كلي ميزان آسيب پذيري آن‌ها را در مورد مشكلات هيجاني افزايش مي‌دهد. به اين ترتيب بسياري از كودكان در پي مشاهده اين فيلم ها درگيري با مشكلات رفتاري، هيجاني و بين فردي مختلف را نشان مي‌دهند. ما در ادامه به رايج‌ترين پيامدهاي مشاهده فيلم هاي ترسناك براي كودكان اشاره كرده‌ايم. براي آشنايي با نشانه هاي كودك سالم كليك كنيد.

1- ناتواني در تشخيص واقعيت از خيال

كودكان در سنين پايين هنوز نمي‌توانند ماهيت داستان يا فيلم را درك كنند. آن‌ها با خود فكر مي‌كنند آنچه مي‌بينند حقيقت دارد و مي‌تواند براي آن‌ها نيز اتفاق بيافتد. همين مسئله موجب بروز هراس و وحشت زيادي در آن‌ها مي‌شود. براي مثال آن‌ها بعد از تماشاي يك فيلم ترسناك ممكن است دائما فكر كنند ارواح در خانه آن‌ها حضور دارند يا بايد خود را براي مبارزه با موجودات ترسناك در زندگي آماده كنند. تمام اين افكار مي‌تواند زمينه ساز بروز اختلالات اضطرابي در آن‌ها شده و مشكلات متعددي را براي آنان ايجاد نمايد.

2- بروز اختلالات خواب از پيامدهاي فيلم ترسناك براي كودكان

بروز اختلالات خواب در پي ديدن فيلم هاي ترسناك چه براي كودكان و چه براي بزرگسالان امري رايج است. در واقع اكثر افراد پس از تجربه ترس زياد در طول روز دچار آشفتگي‌هايي در خواب مي‌شوند و ممكن است با كوچك‌ترين صدايي از جا بپرند اما اين مسئله در حالت عادي نبايد بيش از چند روز طول بكشد. اگر متوجه شديد كه اختلالات خواب در فرزندتان ادامه دار شده است و او شب‌ها نمي‌تواند به تنهايي به خواب برود يا دائما كابوس مي‌بيند لازم است از يك روانشناس كودك براي درمان وضعيت فرزندتان كمك بگيريد. براي آشنايي بيشتر با مباحث روانشناسي كودك كليك كنيد.

3- دچار شدن به انواع اختلالات اضطرابي نظير فوبيا

همان طور كه گفته شد بسياري از بچه‌ها نمي‌توانند تشخيص دهند تصاويري كه مي‌بينند واقعي نيست. همين مسئله اضطراب زيادي را در وجود آن‌ها بر مي‌انگيزد. اگر آن‌ها نتوانند اين اضطراب را به كمك منابع حمايتي نظير والدين در خود حل و فصل نمايند بروز علائم اختلالاتي نظير فوبيا يا همان ترس افراطي از برخي اشياء و موقعيت‌ها غيرمنتظره نخواهد بود. براي درمان اين وضعيت‌ها لازم است از يك روانشناس مختصص در حيطه كودك و نوجوان كمك بگيريد.

4- افزايش خشونت و پرخاشگري در كودك

در بسياري از فيلم هاي ترسناك تصاوير خشونت بار زيادي نماش داده مي شود. از آنجايي كه بچه ها تقليد كننده هاي بزرگي هستند ديدن اين تصاوير مي تواند باعث شود كه آن رفتارهاي مشابهي را از خود نشان دهند و به اين ترتيب دچار مشكلاتي در ارتباط بين فردي با همسالان يا بزرگ تر ها شوند. از همين رو بسيار اهميت دارد كه حتي الامكان از نمايش تصاوير خشونت آميز و ترسناك نزد فرزندان خود پرهيز كنيد و اگر در فضايي قرار گرفتيد كه به ناچار فرزندتان اين تصاوير را مشاهده كرد در مورد غير واقعي بودن آن ها به او توضيح بدهيد. هم چنين اين فرصت را در اختيار كودك قرار دهيد تا افكار و احساساتش را با شما در ميان بگذارد.

5- شب ادراري از پيامدهاي فيلم ترسناك براي كودكان

شب ادراري يكي از مشكلات رايج و مرتبط با استرس است كه در دوران كودكي بيش از هر زمان ديگري اتفاق مي افتد. ناتواني در پردازش تصاوير ترسناك و برانگيزاننده هيجان هاي منفي سيستم طبيعي بدن فرزندتان را به هم ريخته و مي تواند منجر به بروز مشكلاتي نظير شب ادراري شود. در اين شرايط درمان اضطراب به كمك يك مشاور كودك در درمان مشكل فرزندتان نقش بسزايي خواهد داشت. براي دريافت مشاوره كودك كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02166419012 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

سوالات متداول

– كودكان از چه سني مي‌توانند فيلم ترسناك ببينند و براي آنان مشكل ساز نمي‌شود؟

متخصصين توصيه مي‌كنند كه تا قبل از 13 سالگي كودكان از ديدن فيلم هاي ترسناك بپرهيزند. از همين رو در اين بازه زماني والدين بايد نظارت بيشتري بر برنامه‌هايي كه فرزندشان مي‌بيند داشته باشند.

– آيا اندكي اضطراب براي كودكان لازم نيست؟

كودكان در مسير رشد به خودي خود با اضطراب‌ها و تنش‌هاي مختلفي روبه‌رو مي‌شوند. اضافه كردن عمدي ترس شديد در قالب فيلم يا تصاوير مي‌تواند به فرزندتان آسيب زده و منجر به مشكلاتي نظير اختلالات اضطرابي و ساير مشكلات روانشناختي گردد. در نتيجه قبل از اينكه فيلمي براي فرزندتان بگذاريد ملاك‌هاي سني درج شده در آن را مد نظر قرار دهيد.

 

منبع : تماشاي فيلم ترسناك

 



:: بازديد از اين مطلب : 1


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۷ تير ۱۴۰۰ ] [ ۱۱:۲۵:۲۵ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

دنياي كودكان بهترين راه برقراري ارتباط با آنان است. در گذشته گفته مي‌شد كودكان بزرگسالاني هستند در ظاهري متفاوت. اما آيا اين صحبت گذشتگان درست است و براي شناخت كودكان نياز به داشتن اطلاعات خاصي نيست؟ درست است كه كودكان تا حدود زيادي محيط خود را مي‌شناسند اما تفاوت‌هاي بنياديني با بزرگسالان دارند. بزرگسالاني كه اگر به دوران كودكي خود، حسرت‌ها، روياها، سرگرمي‌ها و غم و شادي‌هاي آن زمان نگاه كنند و به آن‌ها بها بدهند، طبيعتا بيشتر متوجه دنياي كودكان خود خواهند شد. كودكان اميد زندگي خانواده‌ها و سرمايه آينده هر جامعه هستند و جوامعي كه به آينده روشن خود بها مي‌دهند، بيش از هر چيز بر روي درك دنياي كودكان و آموزش صحيح و بدون تعصب آنان تاكيد دارند. با آگاهي از دنياي كودكان و كمك گرفتن از يك فرد متخصص مي‌توانيد بهترين برخورد را با فرزند خود داشته باشيد. براي اطلاع بيشتر از مشاوره كودك كليك كنيد. 

منبع : دنياي كودكان

دنياي كودكان چگونه است؟

كودكان، در حال آشنايي با جهان هستند و اكثر چيزهايي كه پيرامون خود مي‌بينند برايشان جديد است. مدام سوال مي‌پرسند و گاهي به سختي قانع مي‌شوند، مخصوصا اگر پاسخ فريب دهنده دريافت كنند. كودكان در دنياي خود زندگي مي‌كنند و رويكردي خودمحورانه دارند. منظور از خودمحوري در دوران كودكي اين است كه كودكان دنيا را فقط از دريچه نگاه خود مي‌بينند و توانايي درك نظرات و شرايط و نگاه ديگران به دنيا را ندارند. بنابراين براي رسيدن به خواسته‌هاي خود بسيار اصرار مي‌كنند و گاهي زمين و زمان را به هم مي‌ريزند. بنابراين اولين قدم براي شناخت دنياي كودكان، توانايي نگاه به دنيا از ديد كودك است. يعني بزرگسالان بتوانند دنيا را از دريچه چشم كودك خود نگاه كرده و آن‌ها را درك كنند.

چرا نبايد به كودكان سخت گرفت؟

در گذشته كودكان و مخصوصا كودكان پسر از سنين كودكي به كارهاي يدي عموما دشوار روي مي‌آوردند. كارهايي كه معمولا دنباله شغل پدري و براي مرد تربيت كردن فرزندان پسر انجام مي‌دادند. مشاغلي نظير كشاورزي و دامداري كه عمده كارهاي انسان قبل از انقلاب صنعتي بوده، باعث مي‌شده كه داشتن فرزند پسر بسيار خوشايند باشد، به اين دليل كه سال‌ها نيروي كار براي خانواده خواهد بود. همچنين فرزندان دختر نيز از سنين پايين به كارهاي خانه داري مي‌پرداختند. همين مسائل باعث مي شده كه كودكان به قولي كودكي نكرده و رشد رواني خود را به دست نياورند.

اينكه هميشه گفته مي‌شود بگذاريد كودكان بچگي كنند، به اين معني است كه نبايد از كودك انتظار درك يك بزرگسال و كاركردن را داشت. بله، ممكن است كودك بپذيرد و كار بكند اما هرگز نخواهد فهميد كه چرا نبايد بازي كند يا آزادانه به رشد خود ادامه دهد. بنابراين دومين قدم در درك دنياي كودكان، دادن آزادي نسبي و فراهم كردن شرايط مناسب براي بازي و فعاليت كودك است. زيرا اصلي‌ترين محرك رشد كودك، بازي است.

بازي، دنياي كودكان است

براي اينكه بتوانيد يك كودك و دنياي آن را بشناسيد، بايد به بازي‌هاي كودكان نگاه كنيد. به عبارت ديگر بازي‌هاي كودكان نسخه كوچك شده و نمود واقعي زندگي و تفكرات آنان است. كودكي عاشق بازي‌هاي پر سروصدا و فعالانه است و كودك ديگر، به تنها بازي كردن با وسايل و اسباب بازي‌هاي خود علاقه دارد. كودكي هميشه دنبال خانه سازي براي خود است و كودكي ديگر، به وقت گذراندن با اداره و دوست‌هاي خيالي مي‌گذراند. بنابراين بازي‌ها آينه شناخت كودكان هستند و كودكي كه اجازه و امكانات آزادانه بازي كردن را داشته باشد، نه تنها رشد سالمي خواهد داشت بلكه به مربيان و والدين براي شناخت بهتر خود كمك مي‌كند.

به همين دليل است كه برخي از متخصصان كودك، به طور جدي و گسترده بر روي ساخت بازي‌هاي آموزشي براي كودكان كار مي‌كنند. زيرا مي‌دانند بهترين راه آموزش هر چيز به كودك، آموزش آن از طريق بازي است. ساعت‌ها نصيحت كردن يك كودك به اندازه 10 دقيقه بازي كردن فايده يكساني خواهد داشت و چه بسا كودك اصلا به صحبت‌هاي شما گوش ندهد.

دوره هاي مختلف كودكي و ويژگي‌هاي آن

كودكي به دوره‌هاي متعددي تقسيم مي‌شود. از زمان تولد تا رسيدن به سن بلوغ، دوران كودكي به حساب مي‌آيد. البته اكثر روانشناسان تا دو سالگي را خردسالي يا دوره شيرخوارگي نام مي‌گذارند و از 2 سالگي تا رسيدن به سن بلوغ كه معمولا از 12 تا 15 سالگي است را دوران كودكي مي‌نامند. بنابراين 0 تا 2 سالگي دوره نوزادي، 2 تا 6 سالگي دوره كودكي اول يا پيش دبستاني و 6 تا 12 سالگي كودكي دوم يا دوران دبستان نام گذاري مي‌شود. دليل اين تقسيم بندي‌ها نيز تغيير محسوس توانايي‌هاي مغزي و جسمي كودك و همچين ميزان ارتباط او با محيط است. در ادامه به طور خلاصه دنياي كودكان در اين 3 دوره را بررسي مي‌كنيم:

1. دوره نوزادي، سلطه حواس پنجگانه

كودك تازه متولد شده، صرفا موجودي با چند حس غريزي ساده است. به مرور زمان كودك از طريق قواي پنجگانه خود يعني لامسه به عنوان اولين حس، بويايي، چشايي، شنوايي و بينايي كه به عنوان آخرين حس تكامل پيدا كرده و در حدود 6 ماهگي ظاهر مي‌شود، دنياي پيرامون خود را مي‌شناسد. بنابراين براي ارتباط با كودك بايد اين حواس و گيرنده‌هاي آن‌ها را تحريك كرد. به مرور زمان و با آموزش راه رفتن در حدود 1 سالگي، كودك به عنوان يك فرد مستقل و بي نياز به ديگران، به شناخت محيط روي آورده و به گفته عموم، خرابكاري‌هايش شروع مي‌شود. درك كنجكاوي كودك در اين دوره، حرف زدن بسيار زياد با او، توضيح دادن تمام كنجكاوي‌ها و توجه به كودك، تمام ابعاد دنياي كودك شيرخوار است.

2. دنياي كودكان | كودكي اول، دوره ارتباط با دنيا

بارزترين ويژگي كودك اين دوره، توانايي تكلم است كه به او كمك مي‌كند تا با ديگران ارتباط برقرار كند. كودك در اين دوره بايد متوجه شود كه ديگر مثل دوران خردسالي، همه چيز ساده در اختيار او نيست و بايد برخي از وظايف خود را به مرور زمان ياد بگيرد. به عنوان مثال استفاده از توالت يكي از چالش‌هاي كودكان اين دوره است. كودكان اين دوره خود محور هستند و همه چيز را براي خود مي‌خواهند. در عين حال بيش از حد پر انرژي و كنجكاوند، بنابراين والدين بايد محيط غني براي شناخت و يادگيري در اختيار كودك قرار دهند، با او بازي كنند، به سوالاتش پاسخ دهند و انرژي تمام نشدني آن‌ها را در مسير درست تخليه نمايند.

3. كودكي دوم، شكل گيري مفهوم جامعه

پررنگ‌ترين و مهم‌ترين قسمت دوران كودكي، سن آغاز مدرسه و ورود به آن است. كودك در اين دوره كاملا درگير مفاهيمي مثل نظم، درك ديگران، كارگروهي، مسئوليت‌پذيري و غيره مي‌شود و دنياي بسيار جذاب و هيجان انگيزي دارد. كودك در اين دوران متوجه مي‌شود كه بايد هدفمند شد و زندگي بي دليل معنايي ندارد. همچنين درك مي‌كند كه بايد به نظر ديگران هم احترام گذاشته و از خودمحوري گذشته فاصله مي‌گيرد. كودكان در اين سن بسيار انعطاف پذير و ساده هستند و والدين بايد با شناخت كودك خود، نيازهاي او، علايق و استعدادهايش را شناخته و آن‌ها را در مسير شكوفايي قرار دهد.

براي آشنايي با حس مالكيت در كودكان كليك كنيد.

نقش والدين در دنياي كودكان

والدين به عنوان اولين مراقبان كودك و مهم‌ترين الگوهاي رفتاري او نقش اساسي در شكل‌دهي دنياي كودكان دارند. رفتار والدين و آموزش‌هاي صحيح آنان شخصيت كودك را شكل مي‌دهد و حتي مي‌توانند استعدادهاي كودك را نيز كشف كرده و از همين سنين كودكي آن‌ها را پرورش دهند. مشاوره كودك مي‌تواند در اين زمينه كمك‌كننده والدين باشد.

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02166419012 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 

منبع : دنياي كودكان

 


:: بازديد از اين مطلب : 1


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۷ تير ۱۴۰۰ ] [ ۱۱:۲۰:۴۴ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

آيا در مورد مراحل رشد شناختي كودك اطلاعاتي داريد؟ ظرفيت‌هاي شناختي كودكان از زمان تولد به سرعت در حال رشد هستند. در واقع آن‌ها هر روز از نظر برخورداري از توانمندي‌هايي نظير يادگيري، تمركز و حافظه پيشرفت كرده و به قابليت‌هاي جديدي دست پيدا مي‌كنند. روانشناسي به نام ژان پياژه براساس توانمندي‌هاي شناختي هر سن دوران كودكي را به چند مرحله تقسيم كرده است. ما در ادامه به به معرفي هريك از اين مراحل پرداخته‌ايم. اگر به دنبال درك بهتر قابليت‌هاي شناختي كودكان خود هستيد مي‌توانيد با بهره بردن از مشاوره كودك به اين امر دست يابيد و بتوانيد رفتارهايتان را نيز با سطح توانمندي كودك هماهنگ كنيد.

منبع : رشد شناختي كودك

مراحل رشد شناختي از ديدگاه نظريه ژان پياژه

رشد شناختي به معناي قابليت مغز براي انجام عملكردهاي پيشرفته نظير تفكر، تعقل، يادگيري و تمركز است. ژان پياژه نظريه پرداز و روانشناس فرانسوي بر اساس مشاهداتي كه از كودكان در سنين مختلف داشت رشد شناختي را به صورت يك پيوستار 4 مرحله‌اي در نظر گرفت. ما در ادامه به هريك از اين مراحل به ترتيب اشاره كرده‌ايم.

1- مرحله اول رشد شناختي كودك | مرحله حسي–حركتي

ژان پياژه بر اين باور بود كه كودكان در دوران نوزادي يعني تولد تا دو سالگي از نظر رشد شناختي در مرحله حسي–حركتي قرار دارند. در اين دوران كودكان براي شناخت دنياي پيرامون خود به حواس پنجگانه‌شان متكي هستند. به همين خاطر در اولين برخورد با اشياي جديد آن‌ها را لمس كرده يا در دهان مي‌گذارند. در حقيقت ادراك آن‌ها چيزي فراتر از آنچه كه احساس مي‌كنند نيست. اگر مي‌خواهيد بدانيد نوزاد از كي پدرش را مي شناسد يا نوزاد از چند ماهگي مادر خود را مي شناسد كليك كنيد.

2- مرحله دوم رشد شناختي كودك | مرحله پيش عملياتي

پياژه دوران 2 تا 7 سالگي را تحت عنوان مرحله پيش عملياتي مشخص كرده است. در اين دوران كودكان به توانايي حافظه و تخيل دست پيدا مي‌كنند. همچنين در اين برهه آن‌ها ادراك گسترده‌تري نسبت به زمان گذشته و آينده دارند و مي‌توانند در قصه‌ها و داستان‌ها، نمادها را درك كنند. از جمله ديگر ويژگي‌هاي شناختي كودكان در اين سنين خود محوري است. در حقيقت بچه‌ها در اين زمان خود را در مركز جهان مي‌بينند و تمام حوادث پيرامون را در ارتباط با خودشان درك مي‌كنند. براي مثال ممكن است كودك به خاطر اختلاف والدين يا جدا شدن آن‌ها از يكديگر خودش را مقصر ببيند و از همين رو احساس گناه و اضطراب زيادي را در خود پرورش دهد. در اين شرايط بهتر است براي مديريت بهتر اوضاع از يك روانشناس كودك كمك بگيريد.

3- مرحله سوم رشد شناختي كودك | مرحله عملياتي

از 7 سالگي تا 11 سالگي كودكان از نظر رشد شناختي در مرحله عملياتي قرار دارند. در مرحله عملياتي بچه‌ها بيش از پيش در مورد دنياي پيرامون آگاه مي‌شوند و به هوش اجتماعي بالاتري دست پيدا مي‌كنند. در واقع در اين برهه زماني كودكان مي‌توانند دنيا را از زاويه چشم ديگران نيز بنگرند و به غير از احساسات خودشان احساسات ديگران را هم درك كنند. همين مسائل باعث مي‌شود كه در مرحله عملياتي ويژگي خودمحوري كودكان تا حد زيادي كاهش پيدا كند.

4- مرحله چهارم رشد شناختي كودك | مرحله عمليات صوري يا انتزاعي

از 11 سالگي به بعد رشد شناختي كودكان تقريبا كامل مي‌شود. آن‌ها در اين دوره به يك توانمندي ذهني مهم دست پيدا مي‌كنند كه آن هم درك مسائل انتزاعي است. مسائل انتزاعي به چيزهايي گفته مي‌شود كه هيچ مصداق عيني در جهان ندارند. مفاهيمي نظير اخلاق، عدالت و حقانيت از جمله مثال‌هايي هستند كه در طبقه مفاهيم انتزاعي قرار مي‌گيرند. افراد از 11 سالگي به بعد مي‌توانند به طور عميق به اين مسائل بيانديشند. علاوه بر اين در مرحله عمليات صوري كودكان قادرند براي تفكر از استدلال منطقي‌تري كمك بگيرند و براي آينده خود برنامه ريزي نمايند.

بيشتر بخوانيد: فرايند اجتماعي شدن كودك

مي‌توانيد وقتي كودك‌تان كوچك تر هست نيز او را ارزيابي كنيد، از اين توصيه مي كنيم مقاله نشانه هاي سلامت نوزاد را مطالعه نماييد.

سخن آخر

كودكان از نظر شناختي در هر مرحله از رشد به توانايي‌هاي خاصي دست پيدا مي‌كنند. با اين حال اين مسئله را فراموش نكنيد كه هر كودكي براي رشد شناختي سرعت خاص خود را دارد. در همين راستا برخي از بچه‌ها زودتر و برخي ديگر كندتر از سايرين حركت مي‌كنند. در نتيجه مراحل شناختي ذكر شده يك الگوي كلي هستند كه به طور تقريبي اتفاق مي‌افتند. شناخت اين الگوي كلي به شما كمك مي‌كند تا در مورد سلامت ذهن و مغز كودكتان اطلاعات كافي داشته باشيد و بتوانيد رفتارهايتان را نيز با سطح توانمندي كودك هماهنگ كنيد.

اگر به دنبال اين هستيد كه استعدادهاي فرزندتان را بيشتر بشناسيد و قابليت‌هاي شناختي او را بهتر درك كنيد مي‌توانيد به يك روانشناس مراجعه كرده و از او بخواهيد تا آزمون‌هايي نظير تست هوش را از فرزندتان بگيرد. روانشناس با تفسير دقيق تست‌ها و در نظر گرفتن ساير ويژگي‌هاي رفتاري فرزندتان مي‌تواند به شما كمك كند تا به شناخت كامل‌تري از كودك خود دست پيدا كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02166419012 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 

سوالات متداول

در پايان سه سالگي و اوايل چهار سالگي كودك از نظر شناختي به توانايي طبقه بندي دست پيدا مي‌كند از همين رو از اين زمان قادر است با وسايلي نظير پازل‌ها و لگوها بازي كند.

 

 

 

منبع : رشد شناختي كودك

 

 



:: بازديد از اين مطلب : 1


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۷ تير ۱۴۰۰ ] [ ۱۱:۱۶:۴۹ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]
[ ۱ ][ ۲ ][ ۳ ][ ۴ ][ ۵ ][ ۶ ][ ۷ ][ ۸ ][ ۹ ][ ۱۰ ][ ۱۱ ][ ۱۲ ][ ۱۳ ][ ۱۴ ][ ۱۵ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
لینک دوستان
  • مشاوره روانشناسی
  • مشاوره روانشناسی ذهن نو
  • ذهن نو
  • تست روانشناسی کیومایند
  • کلینیک تخصصی کودک
  • سن استعدادیابی کودک
  • استعدادیابی کودک دو ساله
  • استعدادیابی کودک سه ساله
  • استعدادیابی کودک چهار ساله
  • استعدادیابی کودک تهران
  • آموزش سکس
  • قرص تاخیری
  • علائم اعتیاد
  • مشاوره آنلاین روانشناسی
  • مشاوره تلفنی
  • مشاوره تلفنی خانواده
  • مشاوره تلفنی ازدواج
  • مشاوره تلفنی خیانت
  • مشاوره تلفنی کودک
  • مشاوره تلفنی جنسی
  • مشاوره تلفنی ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی تلفنی
  • مشاوره تلفنی تحصیلی
  • مشاوره خانواده
  • مشاوره ازدواج
  • مشاوره کودک
  • مشاوره جنسی
  • مشاوره ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی
  • مشاوره تحصیلی
  • ترک اعتیاد
  • ترک متادون
  • ترک ترامادول
  • ترک شیشه
  • ترک شیره
  • ترک حشیش
  • ترک هروئین
  • ترک تریاک
  • ترک ماریجوانا
  • درمان استرس
  • درمان اضطراب
  • علائم اعتیاد به متادون
  • علائم اعتیاد به ترامادول
  • علائم اعتیاد به تریاک
  • علائم اعتیاد به هروئین
  • علائم اعتیاد به شیشه
  • علائم اعتیاد به کوکائین
  • ماریجوانا
  • علائم اعتیاد به حشیش
  • علائم اعتیاد به شیره
  • علائم اعتیاد به کراک
  • قالب وبلاگ
    نظرسنجی
    [#VoteTitle#]
    [#VTITLE#]
         نتیجه

    لینک های تبادلی
    تبادل لینک اتوماتیک
    لینک :
    خبرنامه
    عضویت لغو عضویت
    پيوندهای روزانه
    لينكي ثبت نشده است
    پنل کاربری
    نام کاربری :
    پسورد :
    عضویت
    نام کاربری :
    پسورد :
    تکرار پسورد:
    ایمیل :
    نام اصلی :
    آمار
    امروز : 0
    دیروز : 0
    افراد آنلاین : 4
    همه : 0
    چت باکس
    موضوعات وب
    موضوعي ثبت نشده است
    امکانات وب

    سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی