مشاوره روانشانسي ذهن نو
مركز مشاوره ذهن نو برترين مركز مشاوره روانشناسي در زمينه هاي مختلف روانشناسي از جمله مشاوره خانواده، ازدواج، كودك، طلاق، خيانت، نوجوان، بلوغ، جنسي و سكس تراپي ، ترك اعتياد، اختلات رواني و شخصيت و ... مي باشد.

خواباندن كودك يكي از چالش‌هاي اساسي است كه هر خانواده‌اي با آن مواجه مي‌شود. در مواردي والدين روش‌هاي مختلفي را امتحان مي‌كنند اما باز هم در خواباندن كودك خود دچار مشكلاتي مي‌شوند. معمولاً كودكان براي خوابيدن مقاومت مي‌كنند و اين مقاومت را به صورت لجبازي، گريه كردن، پرخاشگري و بازيگوشي نشان مي‌دهند. نداشتن خواب خوب شبانه مي‌تواند بر وضعيت سلامت روان والدين و كودك تاثير منفي بگذارد. در چنين شرايطي معمولاً اولين واكنش والدين اين است كه از كوره در مي‌روند و كودك را تنبيه مي‌كنند. در صورتي كه راهكارها و روش‎هاي مختلفي براي رفع اين مشكلات وجود دارد كه آشنايي با آن‌ها مي‌تواند منجر به افزايش صميمت و ارتباط بين والد و فرزند شود كه در ادامه بيشتر درباره آن صحبت خواهيم كرد.

منبع : خواباندن كودك

خواب مورد نياز كودك

هر كودكي زمان خواب خودش را دارد، به عبارتي مقايسه كردن كودكان با يكديگر عمل درستي نيست چراكه با توجه به شرايط بدني، ميزان خستگي در طول روز و ويژگي‌هاي ارثي اين موضوع متفاوت است. زماني كه نوزاد به دنيا مي‌آيد در طول شبانه روز تقريبا 16 تا 20 ساعت مي‌خوابد كه به مرور اين زمان كاهش يافته و كودك الگويي شبيه بزرگسالان پيدا مي‌كند. با اين حال مي‌توان گفت به طور ميانگين هر كودك نياز دارد تا 8 ساعت در طول شبانه روز بخوابد تا به بهداشت جسمي و رواني كودك آسيبي وارد نگردد.

براي آشنايي بيشتر درباره ميزان خواب كودكان كليك كنيد.

خواباندن كودك | علل بي‌خوابي در كودكان

ترس و اضطراب

يكي از علت‌هاي رايجي كه باعث مي‌شود كودكان تمايلي به خوابيدن نداشته باشند ترس و اضطراب است. عواملي مانند ترس از تاريكي يا ترس از تنهايي و حتي ترس از سكوت مي‌تواند باعث شود تا كودك براي خوابيدن مقاومت كند. اگر اين ترس به مرور زمان درمان نشود ممكن است به يك اضطراب فراگير در زندگي كودك منجر شود و تمام جنبه‌هاي زندگي فرد را درگير كند.

عوارض مصرف داروهاي مختلف

خوردن برخي از داروها مانند داروهاي محرك براي درمان بيش‌فعالي، كورتيكواستروئيدها و يا داروهاي انعقاد خون مي‌تواند بر بي‌خوابي كودكان تاثير بگذارد. لازم است در صورتي كه با بي خوابي كودك مواجه شديد موضوع را با متخصص در ميان بگذاريد تا داروي ديگري جايگزين داروي فعلي شود.

عوامل محيطي

عوامل محيطي مختلف مانند نامناسب بودن فضاي اتاق از جمله نور، دما و دكور نامناسب مي‌تواند باعث شود كه كودك تمايلي براي رفتن به اتاق براي خوابيدن نداشته باشد. همچنين استفاده از دستگاه‌ها و لوازم الكترونيك قبل از خواب مي‌تواند باعث بي‌خوابي كودك شود.

برنامه نامناسب خوابيدن

در برخي موارد علت بي‌خوابي كودكان مي‌تواند نداشتن برنامه مناسب براي خوابيدن باشد، بهتر است خوابيدن كودك بر اساس يك برنامه از پيش تعيين شده انجام شود. از آنجايي كه خوابيدن يكي از نيازهاي اوليه و اساسي كودكان است و كودكان بسياري از اطلاعات را از طريق مشاهده ياد مي‌گيرند، اگر وضعيت خواب والدين هم نامناسب باشد، كودك نيز اين وضعيت را ياد مي‌گيرد و تمايلي به خوابيدن در زمان مناسب ندارد. براي اطلاع بيشتر درباره نيازهاي اوليه و اساسي كودكان كليك كنيد.

اختلال خواب

گاهي ممكن است كودكان به اختلال خواب دچار شده باشد. اين مسئله مي‌تواند به دلايل مختلفي بروز پيدا كند و لازم است كه بررسي‌هاي بيشتر توسط روانشناس صورت گيرد. اختلالات خواب طيف گسترده‌اي دارند كه با توجه به نوع آن، درمان متفاوتي براي كودك در نظر گرفته مي‌شود.

راهكار‌هاي خواباندن كودك

سير كردن كودك

برخي از كودكان در هنگام شب گرسنه شده و از شدت گرسنگي از خواب بيدار مي‎شوند. اگر كودكتان چنين شرايطي دارد بهتر است قبل از خواب به او غذا بدهيد تا در حين خواب، بيدار نشود. با اين حال اين وعده غذايي بهتر است سبك باشد زيرا خوردن غذاي سنگين قبل از خواب مي‌تواند نتيجه معكوس داشته باشد.

خواباندن كودك | مناسب كردن فضاي اتاق

جذاب و مناسب كردن محيط اتاق كودك مي‌تواند باعث شود تا فرزندتان براي خوابيدن تمايل داشته باشد. استفاده از نورهاي تزئيني مناسب براي خوابيدن يا دماي مناسب اتاق، سكوت و… مي‌تواند باعث افزايش علاقه كودك به خوابيدن باشد. با اين حال اطمينان حاصل كنيد كه اسباب‌بازي‌هاي بزرگ و عروسك‌هاي مختلف داخل اتاق وجود نداشته باشد زيرا وجود اين اسباب‌بازي‌ها مي‌تواند در مواردي باعث ترس كودك شود.

انتخاب زمان مناسب براي خوابيدن

انتخاب زمان مناسب و داشتن برنامه منظم براي خوابيدن بسيار اهميت دارد. خواباندن كودكي كه از وقت خوابش گذشته باشد كمي سخت مي‌شود. بهتر است يك زمان براي خوابيدن تعيين كنيد و همان را رعايت نماييد. همچنين مهم است كه خود والدين هم الگوي خواب مناسبي داشته باشند چراكه كودك بسياري از اعمالش را از طريق مشاهده والدينش ياد مي‌گيرد.

خواباندن كودك | قصه‌گويي قبل از خواب

قصه گويي مي‌تواند يكي از راه‌هاي موثر براي خواباندن كودك باشد. برخي كودكان برايشان اهميتي ندارد كه شما چه داستاني تعريف مي‌كنيد، فقط مي‌خواهند كه صداي شما را بشوند و آرام شوند. با اين حال قصه گويي داراي اهميتي بيشتر از اين مسئله است چراكه در هنگام تعريف قصه مي‌توان مسائل زيادي را به طور غير مستقيم به كودك آموخت. همچنين آواز و لالايي خواندن مي‌تواند بر كاهش استرس كودك موثر واقع شود.

كاهش استرس و برطرف كردن ترس كودك

وجود هر گونه استرس و ترس مي‌تواند وضعيت خواب كودك را مختل كند چراكه استرس باعث افزايش ترشح هورمون كورتيزول مي‌شود. افزايش سطح هورمون كورتيزول منجر به بي خوابي و ناآرامي كودك مي‌گردد. در نتيجه آرام كردن كودك و رفع استرس و ترس‌هايش مي‌تواند باعث شود تا كودك بهتر بخوابد. اگر در رفع و كاهش استرس و ترس كودكتان دچار مشكل شديد بهتر است از يك روانشناس كودك كمك بگيريد.

عدم مصرف چاي و كافئين قبل از خواب

مصرف خوراكي‌ها و نوشيدني‌هاي مختلف مي‌تواند بر وضعيت خوابيدن تاثير بگذارد. برخي از نوشيدني‌ها مانند چاي و قهوه مي‌تواند منجر به بي‌خوابي شود. بهتر است چندساعت قبل از خوابيدن مصرف اين دسته از نوشيدني‌ها محدود شود.

خواباندن كودك | نوازش كودك

نوازش كودك و در آغوش گرفتن او مي‌تواند باعث آرامش و احساس امنيت و عشق در كودك شود. بهتر است قبل از خواب هميشه كودك خود را نوازش كنيد و به او احساس امنيت و عشق دهيد. در بلند مدت اين كار مي‌تواند تاثيرات مطلوبي داشته باشد.

عدم استفاده از وسايل الكترونيك قبل از خواب

استفاده از دستگاه‌ها و لوازم الكترونيك مانند تلويزيون، موبايل، تبلت و يا كامپيوتر مي‌تواند بر وضعيت خواب كودكان تاثير بگذارد. به طوريكه نوري كه از اين دستگاه‌ها منتشر مي‌شود در ترشح هورمون ملاتونين كه نقش مهمي در چرخه خواب و بيداري دارد تاثير مي‌گذارد. به طور كلي بهتر است اين دستگاه‌ها در اتاق كودك وجود نداشته باشد با اين حال اگر اين دستگاه‌ها در اتاق كودك وجود دارد بهتر است حداقل 2 ساعت قبل از خواب استفاده از اين ابزارها را محدود كنيد.

با اين حال در صورتي كه همه راهكارهاي فوق را امتحان كرديد اما بازهم در خواباندن كودك با مشكلاتي مواجه شده‌ايد بهتر است با بهره بردن از مشاوره كودك بتوانيد پي به علت مشكل ببريد و با كمك روانشناس راهكار جديدي را بسته به شرايط و ويژگي‌هاي فردي و محيطي كودك اتخاذ نماييد. براي آگاهي بيشتر درباره روند دريافت مشاوره كودك كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02166419012 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

سوالات متداول درباره خواباندن كودك

آيا خوابيدن در كنار كودك خوب است؟

در ارتباط با اين مسئله بهتر است سن كودك، شرايط و ويژگي‌هاي رواني و جسماني كودك در نظر گرفته شود. اما به طور كلي خواباندن كودك بر روي تخت والدين توصيه نمي‌شود. اگر كودكتان عادت دارد كه روي تختتان بخوابد بهتر است براي ترك اين عادت از يك روانشناس كودك كمك بگيريد.

 

 

 

منبع : خواباندن كودك

 

 



:: بازديد از اين مطلب : 3


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۷ تير ۱۴۰۰ ] [ ۱۱:۱۳:۰۳ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

آثار جسمي افسردگي مي‌تواند مانند يك بيماري واقعي خود را نشان دهد. در طي اختلال افسردگي دست كم به مدت 2هفته در اكثر اوقات روز احساس غمگيني كرده و يا از چيزهايي كه قبلا لذت بخش بوده، ديگر لذت نمي‎‌برند. اما طي اين دوره و بعد از آن احتمال بروز مشكلات جسماني هم وجود دارد كه بيمار را به اشتباه مي‌اندازد. با درمان پيچيدگي‌هاي رواني به طور طبيعي اين دردها نيز از بين خواهد رفت. براي آشنايي با آثار جسمي افسردگي در ادامه با ما همراه باشيد. براي دريافت مشاوره افسردگي كليك كنيد.

 منبع : آثار جسمي افسردگي را چطور تشخيص دهيم

عوارض و آثار جسمي افسردگي

درست است كه افسردگي يك اختلال روانشناختي است اما برخي از نشانه‌هاي آن جسماني هستند. در حقيقت سلامت ارتباط تنگاتنگي با سلامت جسماني دارد. از همين رو بروز مشكلاتي در آن باعث اختلالاتي در عملكرد فيزيولوژيك بدن نيز مي‌شود. از جمله نشانه‌هاي جسماني افسردگي مي‌توان به موارد زير اشاره كرد.

1- مشكلات خواب

بروز اختلالات خواب يكي از شايع‌ترين مشكلات مبتلايان به افسردگي است. از جمله اين اختلالات بايد به بي‌خوابي اوليه و ثانويه اشاره كرد. در بي‌خوابي اوليه فرد در به خواب رفتن مشكل پيدا مي‌كند، اما در بي خوابي ثانويه دچار خواب منقطع شده و در حقيقت داشتن خوابي ممتد و با آرامش برايش دشوار مي‌گردد. علاوه بر بي‌خوابي، افسردگي در برخي افراد به وضعيت معكوسي مي‌انجامد. بطوري كه باعث مي‌شود دچار پرخوابي شده و ساعات زيادي را در رخت خواب بگذرانند.

2- آثار جسمي افسردگي | درد قفسه سينه

درد قفسه سينه علامتي است كه بايد حتما جدي گرفته شود، چرا كه مي‌تواند نشانه‌اي از وجود بيماري قلبي، ريوي يا مشكلات معده باشد. به همين خاطر قبل از در نظر گرفتن افسردگي بايد به پزشك مراجعه كرده تا وضعيت‌تان را از نظر جسماني به طور كامل بررسي كند. در مواردي كه اين مشكلات وجود ندارند درد قفسه سينه مي‌تواند ناشي از افسردگي باشد.

هم‌چنين توجه به اين مسئله حائز اهميت است كه افسردگي به مرور زمان ريسك ابتلا به بيماري‌هاي قلبي را افزايش مي‌دهد و در مقابل كساني كه به حمله قلبي دچار مي‌شوند، بيش از سايرين احتمالا افسرده هستند. از همين رو درمان افسردگي نه تنها بر بازيابي سلامت روان تاثير مي‌گذارد، بلكه در زمينه پيشگيري از بيماري‌هاي جسماني نيز تا حد زيادي موثر است.

3- احساس خستگي مفرط و فقدان انرژي

اگر دائما احساس خستگي مي‌كنيد و با وجود خواب كافي از انرژي لازم براي انجام وظايف روزانه برخوردار نيستيد، احتمالا در حال تجربه علائمي از افسردگي باشيد. براي بررسي اين وضعيت بايد حتما به يك متخصص در زمينه سلامت روان نظير روانشناس مراجعه نماييد. در نظر داشته باشيد كه همراه شدن افسردگي با خستگي مفرط مي‌تواند شرايط را به صورت دوچنداني براي شما دشوار نمايد از همين رو نيازمند رسيدگي بيشتر است.

4- آثار جسمي افسردگي | درد عضلات و مفاصل

زماني كه با يك درد يا رنج مزمن زندگي مي‌كنيد، احتمال بروز افسردگي بيش از پيش وجود دارد. همچنين خود افسردگي نيز به دليل بروز تغييرات عصبي- شيميايي در مغز مي‌تواند به تجربه درد منجر شود. بررسي‌ها نشان مي‌دهد مبتلايان به افسردگي احتمالا 3 برابر بيش از ديگران ممكن است به دردهاي روزمره نظير درد عضلات و مفاصل مبتلا شوند.

5- مشكلات گوارشي

مغز و سيستم گوارشي قويا با يكديگر در ارتباط هستند. به همين علت زماني كه نگران هستيم يا تحت استرس قرار داريم، دچار علائمي نظير حالت تهوع و دل درد مي‌شويم. افسردگي همچنين مي‌تواند باعث اختلالاتي در عملكرد روده شود كه اين مسئله خود را با علائمي نظير حالت تهوع، اسهال، يبوست و سوء هاضمه نشان مي‌دهد.

6- آثار جسمي افسردگي | انواع سردرد

مطالعات پژوهشي نشان مي‌دهد كه مبتلايان به افسردگي 3 برابر بيشتر از ساير افراد احتمال دارد كه به سردردهاي ميگرني دچار شوند. در مقابل مبتلايان به ميگرن نيز 5برابر بيشتر در معرض ابتلا به افسردگي قرار دارند.

7- بروز تغييراتي در وزن يا اشتها

برخي افراد زماني كه دچار افسردگي مي‌شوند كمتر احساس گرسنگي مي‌كنند. در مقابل برخي ديگر در اين شرايط نمي‌توانند جلوي غذا خوردن خود را بگيرند. در نتيجه يكي از نشانه‌هاي جسماني افسردگي بروز تغييرات قابل توجهي در وزن هست. همسو با اين مساله مي‌توان گفت كه افسردگي با اختلال‌هاي خوردن از جمله بي اشتهايي عصبي و پرخوري عصبي رابطه مستقيمي دارد.

8- كمردرد

مطالعات پژوهشي نشان مي‌دهد كه مبتلايان به افسردگي 5برابر بيش از ساير جمعيت عمومي در ناحيه گردن و كمر احساس تنش و فشا مي‌كنند. همين مسئله مي‌تواند به نوعي درد و رنج روزمره تبديل شوند. تمرينات ريلكسيشن و آرام سازي عضلاني تا حد زيادي مي‌تواند در بهبود اين مشكل موثر باشد.

9- بروز اختلالات جنسي

افسردگي مي‌تواند باعث كاهش ميل جنسي شما بشود. همچنين بسياري از داروهاي ضدافسردگي نيز بر ميل و عملكرد جنسي تاثير گذاشته و مي‌توانند در آن اختلال ايجاد نمايند. اگر تحت تاثير داروها به اين مشكلات مبتلا شديد، عوارض آن را با متخصص در ميان بگذاريد.

10- كندي يا بي قراري حركتي

يكي از علائم اصلي افسردگي كندي رواني- حركتي است. در اين شرايط افراد نمي‌توانند كارهايشان را طبق سرعت معمول انجام دهند از همين رو كندتر از هميشه عمل مي‌كنند. در مقابل كساني هستند كه بالعكس دچار بيش حركتي و بي‌قراري مي‌شوند. علائمي نظير مالش دست‌ها و راه رفتن زياد مي‌توانند بيانگر اين بي‌قراري حركتي مرتبط با افسردگي باشند.

براي دريافت مشاوره در زمينه افسردگي مي‌توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

 

سوالات متداول

بله، در بسياري از موارد افسردگي منجر به كاهش يافتن ميل جنسي مي‌شود. با اين حال اين يك علامت براي تشخيص افسردگي كافي نيست و علائم ديگري نظير خلق افسرده در اكثر اوقت روز يا فقدان لذت نيز بايد حضور داشته باشند. براي دريافت تشخيص دقيق افسردگي لازم است كه از يك روانشناس كمك بگيريد.

   

 منبع : آثار جسمي افسردگي را چطور تشخيص دهيم

 

 



:: بازديد از اين مطلب : 0


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۶ تير ۱۴۰۰ ] [ ۱۰:۴۷:۴۶ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

استعداديابي نوجوانان و جوانان معمولا در دوره دبيرستان (يعني زمان انتخاب رشته) و سپس زمان انتخاب رشته دانشگاه عمدتا مطرح مي‌شود. با استفاده از روش‌هاي مختلف مي‌توان به استعدادهاي نهفته نوجوان پي برد و او را در مسير موفقيت سوق داد. چه دختران و پسراني كه بدون هيچ فكري وارد رشته‌‌اي شده و بعدها از انتخاب‌شان پشيمان شده‌اند. براي جلوگيري از اين مساله متخصصان راه‌هايي براي سنجش مهارت‌ها، استعدادها، علايق و انتخاب مسيري متناسب با ويژگي‌هاي فردي مشخص كرده‌اند. پس با كمي تامل در اين دوره حساس مي‌توانيد آينده‌اي روشن را براي خود وفرزندتان رقم بزنيد. براي دريافت مشاوره نوجوان كليك كنيد و براي اشنايي با روش‌هاي موجود در ادامه اين مقاله با ما همراه باشيد.

منبع : استعداديابي نوجوانان و جوانان

اهميت استعداديابي نوجوانان و جوانان

شايد فكر كنيد دوره نوجواني يا جواني براي استعداديابي دير است و تنها در سنين كودكي مي‌توان به استعداد افراد پي‌برد، اما اين باور با نظر متخصصان همسو نيست. زيرا آن ها معتقدند بهترين سن براي استعداديابي دوران كودكي و در بازه 3 تا 6 سالگي است. اما پس از اين زمان شانس كشف استعدادهاي افراد از بين نمي‌رود. چرا كه استعدادها امري ذاتي هستند و مي‌توانند سال‌هاي سال بصورت نهفته باقي بمانند.  تاكيد بر استعداديابي در سنين كودكي تنها به اين دليل است كه پدر و مادر هرچقدر زودتر از توانايي‌هاي فرزندشان باخبر شوند فرصت بيشتري براي فراهم كردن يك بستر مناسب در اختيار دارند.

با اين حال استعداديابي در سنين نوجواني و جواني در كيفيت آينده فرزندتان تاثيرگذار است. چرا كه اگر ظرفيت‌هاي ذهني منحصر به فرد فرزندتان را بشناسيد مي‌توانيد در انتخاب رشته تحصيلي و انتخاب شغل آينده راهنمايي‌هاي بهتري در اختيار او قرار دهيد. همچنين در اين شرايط اگر زمينه مناسب و همسو با استعدادهاي نوجوان يا جوان فراهم شود، شانس موفقيت به ميزان زيادي بالا خواهد رفت.

براي استعداديابي نوجوانان و جوانان بايد چه كاري انجام دهيم؟

اگر مي‌خواهيد به فرزند خود در سنين نوجواني يا جواني كمك كنيد تا استعدادهاي خود را بشناسد، بايد برخي اصول و توصيه‌هاي روانشناختي را مدنظر قرار دهيد. در ادامه به چند مورد از مهم‌ترين آن‌ها اشاره كرده‌ايم.

1- به مراكز روانشناسي معتبر مراجعه نماييد

اصولي‌ترين اقدامي كه براي كشف استعدادها در سنين نوجواني و جواني مي‌توانيد انجام دهيد مراجعه به يك مركز روانشناسي معتبر و دريافت خدمات مشاوره است. روانشناسان در جلسات مشاوره به واسطه مصاحبه باليني و انجام انواع تست‌هاي هوش و شخصيت به مراجعين خود كمك مي‌كنند تا به بينش دقيق‌تري در مورد خود و توانمندي‌هاي منحصر به فردي كه دارند دست پيدا كنند.

2- استعداديابي نوجوانان | به دنبال هدايت دروني باشيد

يكي از مهم‍ترين كارهايي كه براي استعداديابي در سنين نوجواني و جواني بايد انجام دهيد اين است كه بيش از هرچيز توسط نيروهاي دروني‌تان هدايت شويد. در حقيقت بايد كمتر به دنبال تاييد ديگران باشيد و ببينيد چه موضوعاتي شخصا منجر به رضايتمندي شما در زندگي مي‌شوند.

3- كودكي تان را بررسي كنيد

علايقي كه در كودكي داشته‌ايد مي‌توانند هدايتگرهاي بسيار خوبي براي كشف استعدادهايتان باشند. از همين رو لازم است كمي در گذشته خود يا فرزند جوانتان جستجو كنيد، بيشتر در چه اموري موفق بوده‌ايد؟ انجام چه كارهايي بيش از همه شما را به وجد مي آورده است؟

4- مهارت خودآگاهي تان را بالا بريد

خودآگاهي يكي از مهارت‌هاي مهم زندگي است كه در زمينه كشف استعدادها نيز تا حد زيادي به شما كمك مي‌كند. افراد خودآگاه بينش بالايي در مورد خود دارند، اهداف زندگي‌شان را مي‌شناسند و با علايق و سلايق خود آشنا هستند. اگر در زمينه‌اي احساس ضعف مي‌كنيد مطالعه كتاب‌هاي خودياري و مراجعه به يك روانشناس در بهبود اين موضوع به شما كمك مي‌كنند.

5- معاشرت  با دوستان و آشنايان را مديريت كنيد

كساني كه با آن‌ها در ارتباط هستيد مي‌توانند نقش تعيين كننده‌اي در كشف استعدادهايتان داشته باشند.  معاشرت با كسي كه دائما علايق ديگران را مسخره مي‌كنند و مي‌خواهند شما را مطابق سليقه خود تغيير دهند به مرور زمان اعتماد به نفس‌تان را كاهش داده و مانع از بروز استعدادهايتان مي‌شود.

براي دريافت مشاوره در زمينه ارتباط با جنس مخالف مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

 

سوالات متداول

استعداديابي در سنين نوجواني مي‌تواند در هدايت تحصيلي و انتخاب شغل فرزندانتان به آن‌ها كمك كند و شانس موفقيت در آينده را نيز افزايش دهد.

بله بسياري از تست‌هاي هوش علاوه بر نسخه‌هايي كه براي كودك دارند نسخه‌هايي براي نوجوانان و بزرگسالان نيز دارند كه روانشناسان براي استعداديابي در اين دوره سني بايد از آن نسخه‌ها استفاده نمايند.

   

منبع : استعداديابي نوجوانان و جوانان

 

 



:: بازديد از اين مطلب : 0


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۶ تير ۱۴۰۰ ] [ ۱۰:۴۴:۱۷ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

يكي از موضوعات چالش‌برانگيز براي والدين حس مالكيت كودكان است كه گاه آن‌ها را در مواجهه با رفتارهاي كودك دچار استيصال مي‌كند. اغلب كودكان نسبت به اسباب‌بازي‌هاي خود احساس مالكيت دارند و به سختي آن‌ها را در اختيار ديگر همسالان قرار مي‌دهند. گاه اين موضوع دعواي بين دو كودك را به بار مي‌آورد و زماني كه والدين مداخله مي‌كنند، ممكن است مشكلات بيشتري به وجود بيايد و كودك دچار ناراحتي و آزردگي شود. برخورد و واكنش صحيح والدين در اين مواقع اهميت بسياري دارد. برخورد والدين بايد به گونه‌اي باشد كه ضمن حفظ حس مالكيت كودك حس دوستي و مهرباني او رشد كند. با اطلاع از راه‌هاي برخورد با حس مالكيت كودكان و كمك گرفتن از يك فرد متخصص، مي‌توانيد بهترين برخورد را بر فرزند خود داشته باشيد. براي آگاهي بيشتر در زمينه مشاوره كودك كليك كنيد.

منبع : حس مالكيت كودكان 

اهميت حس مالكيت در كودكان

رشد و تكامل انسان در دوران كودكي جنبه‌هاي مختلفي دارد كه شامل رشد اجتماعي، عاطفي، شناختي و جسماني مي‌شود. يكي از موضوعات پر اهميتي كه در حوزه‌ي رشد ذهني اجتماعي مطرح مي‌شود، حس مالكيت كودكان است. اين حس از دو سالگي شروع به رشد كرده و باعث مي‌شود كودك نسبت به اشياء گوناگوني مانند اسباب‌بازي‌هايش كه مهم‌ترين داراييش هستند، حساس شده و آن‌ها را تنها متعلق به خود بداند.

اين حس مالكيت كودكان در سنين دو تا پنج سالگي به اوج خود مي‌رسد. احساس مالكيت كودك را وادار مي‌سازد تا در برابر عوامل تهديد كننده، مانند كودكي كه مي‌خواهد با اسباب بازي‌اش بازي كند يا مادر و پدري كه مي‌خواهند اسباب‌بازي خاصي را از او بگيرند، مقاومت كرده و با رفتارهايي همچون جيغ زدن، گريه كردن و يا كتك زدن كودك ديگر واكنش نشان دهند.

اغلب والدين به دليل عدم درك درست از رفتارهاي كودك با برخوردهاي نامناسب به فرزند خود آسيب‌هاي رواني اجتماعي وارد مي‌كنند. رشد اجتماعي كودك زماني حاصل مي‌شود كه او بتواند در قالب سازگاري متقابل با همسالان و محيط، به درك رفتارهاي ديگران و كنترل و تنظيم رفتارها و تعاملات خود بپردازد. از اين رو برخورد صحيح والدين در برابر حس مالكيت كودكان در مسير كمك به مهارت‌هاي ارتباطي و سازگاري كودك اهميت فراوان دارد. براي آشنايي بيشتر با كودكان مقاله روانشناسي كودك را مطالعه نماييد.

برخورد مناسب والدين در مواجهه با دعواي كودكان به خاطر مالكيت طلبي

بسياري از والدين دعواهاي كودكان بر سر اسباب‌بازي‌هايشان را شاهد بوده‌اند؛ گاه كودك نمي‌خواهد اسباب‌بازي خود را به شخص ديگري بدهد و يا اينكه بر سر مدت زمان بازي با يك اسباب‌بازي خاص با كودك ديگر دعوايش مي‌شود و گاه كتك‌كاري مي‌كند. در اين شرايط لازم است والدين وارد ماجراي دو كودك شوند و برخوردي منصفانه داشته‌باشند. واكنش آن‌ها بايد به گونه‌اي باشد تا ضمن كمك به تقويت حس دوستي و اشتراك‌گذاري در كودك، لطمه‌اي به حس مالكيت طلبي‌اش وارد نشود و به او احترام گذاشته‌شود. دعوا كردن كودك و يا تنبيه فيزيكي آن هم در حضور كودك ديگر تنها باعث ايجاد تنفر و اختلاف بيشتر در كودك مي‌شود.

1. هنگام دعواي دو كودك با آرامش با آن‌ها صحبت كنيد

با مشاهده‌ي دعواي كودكتان با كودك ديگر پيش از هر چيز سعي كنيد آرام باشيد. سپس علت و موضوع دعوا را از هر دو كودك بپرسيد و نظر آن‌ها را جويا شويد. از آن‌ها بپرسيد كه كدامشان در ابتدا مشغول بازي با اسباب‌بازي بوده و به چه مدت بازي كرده‌است. سپس كودكي كه حس مالكيت طلبي دارد را از احساسات كودك ديگر باخبر سازيد. براي مثال از او بپرسيد “مي‌داني حال كه اسباب‌بازي‌ات را به برادرت نداده‌اي چه احساسي دارد؟ فكر نمي‌كني او ناراحت و دلگير است؟” با اين كار كودك متوجه احساس ناراحتي كه در كودك ديگر ايجاد كرده مي‌شود.

با لحن ملايم و محبت‌آميز از او بخواهيد براي مدتي اجازه دهد تا كودك مقابل هم با اسباب‌بازي‌اش مشغول شود. از فرياد زدن و تهديد كردن كودكان و به كار بردن جملاتي مانند “اگر نمي‌توانيد با هم بازي كنيد اسباب‌بازي‌ات را مي‌گيرم و ديگر بهت نمي‌دهم” بپرهيزيد. همچنين اسباب‌بازي كودك را از او نگيريد؛ اين كار حس مالكيت كودكان را خدشه‌دار كرده و به احساساتشان ضربه مي‌زند.

2. برخورد با كودكي كه به زور اسباب‌بازي را از كودك ديگر مي‌گيرد

ابتدا روش ذكر شده را به كار ببريد و بعد توجه كودكان را به اين موضوع جلب كنيد كه براي بازي كردن با يكديگر و اشتراك‌گذاري اسباب‌بازي‌ها چه راهكارهاي مختلفي وجود دارد. لازم است جهت تقويت روحيه دوستي و همچنين حل چالش‌هاي بين كودكان از روشي جذاب براي آن‌ها استفاده كنيد. مثلا از كودكان بپرسيد “به نظرتان براي اين كه هر دوي شما بتوانيد از اين اسباب‌بازي استفاده كنيد چه كار مي‌توانيم بكنيم؟”

با اين كار كودكان را تشويق كنيد تا براي بازي كردن با يكديگر و استفاده‌ي مشترك از يك اسباب‌بازي، برنامه‌ريزي كنند. شما هم در طرح‌ريزي اين برنامه به آن‌ها كمك كنيد. براي مثال به آن‌ها پيشنهاد دهيد براي بازي كردن با ماشين اسباب‌بازي يك نفر راننده شود و ديگري در كنار راننده به او در مورد موانع و ماشين‌هاي ديگر هشدار دهد و با بلندگو اعلام كند.

3. احترام به حس مالكيت كودكان

حواستان باشد به عنوان والدين كودك هميشه به حس مالكيت او احترام بگذاريد. با اين كار به حفط ارزش و اعتماد به نفس كودك كمك مي‌كنيد. گاه كودك اسباب‌بازي گران قيمتي دارد كه دلش نمي‌خواهد آن را به خواهر برادر يا دوستش بدهد؛ ابتدا علت آن را جويا شويد. ممكن است كودكان عنوان كند كه كودك ديگر اسباب‌بازي محبوبش را خراب مي‌كند. در اين صورت اصراري براي گرفتن اسباب‌بازي از كودك نداشته‌باشيد بلكه با كمال احترام از او خواهش كنيد اسباب‌بازي ديگري كه براي خواهر يا برادرش جذاب است به او بدهد. با اين كار حس دوستي و سخاوت نيز در او تقويت مي‌شود و در عين حال به حس مالكيتش آسيبي وارد نمي‌شود.

4. آموزش به كودك

اگر كودك احساس تملك زيادي به اسباب‌بازي خود و يا ديگران دارد و تحت هيچ شرايطي كوتاه نمي‌آيد، او را درك كنيد؛ كودكان در ابتداي كار درك مناسب و كاملي از مفهوم به اشتراك گذاري ندارند و اين امري طبيعي است كه آموزش و راهنمايي شما را مي‌طلبد. بايد با او گفتگو كنيد و اجازه دهيد تا براي مدتي خوب به حرف‌هايتان فكر كند. توجه داشته‌باشيد هر چه ارتباط صميمانه‌تر و محبت‌آميزتري با كودك داشته‌باشيد، حرف‌شنوي بيشتري هم از شما خواهد داشت.

مفاهيمي مانند به اشتراك گذاشتن وسايل و بازي گروهي را با بازي و آهنگ به او آموزش دهيد. تشويق كردن كودك به تقويت رفتارهاي مثبت در او مي‌انجامد؛ براي مثال هر گاه وسايلش را با كودك ديگري به اشتراك گذاشت يا نوبت را در بازي كردن رعايت كرد او را تشويق كنيد، در آغوش بگيريد و يا خوراكي مورد علاقه‌اش را به او بدهيد.

5. حس مالكيت كودكان | آموزش از طريق مشاهده

كودكان بيشتر از هر چيزي با مشاهده كردن مسائل را ياد مي‌گيرند و در اين زمينه والدين اولين الگوي آن‌ها هستند. در صورتي كه به عنوان بزرگتر كودك، بخشندگي و مشاركت داشته‌باشيد و به طور نامحسوس كاري كنيد تا كودك اين موارد را از شما ببيند، به مرور زمان تقليد كرده و خودش چنين رفتارهايي را در بازي با دوستانش به كار مي‌برد.

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02166419012 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

سؤالات متداول

-كودكم همه چيز را براي خودش مي‌خواهد. بايد چه كار كنم؟

اگر هيچ كدام از راه‌حل‌هاي ذكر شده مؤثر نبودند يا كودك نسبت به وسايل ديگران احساس مالكيت زيادي پيدا كرد، مي‌توانيد از كمك روانشناس و مشاوره كودك بهره‌مند شويد. روانشناس شرايط كودك و خانواده را بررسي مي‌كند و راهكارهاي مناسب را در اختيارتان قرار مي‌دهد.

 

 

منبع : حس مالكيت كودكان 

 

 


:: بازديد از اين مطلب : 0


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۶ تير ۱۴۰۰ ] [ ۱۰:۲۲:۳۹ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

بيش فعالي كودكان (ADHD) چيست؟ بيش فعالي كودكان نوعي اختلال عصبي-رشدي است كه باعث مي‌شود آن‌ها بيش‌ازحد معمول فعاليت كنند و در برخي موارد نيز مي‌تواند با ضعف در توجه و تمركز همراه باشد. اين اختلال پيامدهاي منفي بسياري را براي فرد و خانواده به همراه خواهد داشت و به همين خاطر لازم است خانواده‌هايي كه فرزندي با اين اختلال دارند و يا به وجود نشانه‌هاي اختلال بيش فعالي در فرزندشان مشكوكند از يك متخصص روانشناسي كودك كمك بگيرند. علاوه بر نياز فرزندتان به دريافت خدمات تخصصي، خانواده شما با بحراني جدي روبه‌رو شده كه حتي مي‌تواند سلامت روان ساير فرزندان و همين‌طور كيفيت ارتباط ميان شما و همسرتان را نيز تحت تأثير قرار دهد. به همين خاطر بهتر است با كمك گرفتن از مشاورين خانواده راهكارهايي را براي مديريت هرچه بهتر اين شرايط پيدا كنيد.

منبع : بيش فعالي كودكان (ADHD)

بيش فعالي كودكان چيست؟

بيش فعالي در كودكان يكي از انواع اختلالات عصبي رشدي است و به اين معناست كه مغز آن‌ها دچار اختلالاتي مي‌شود كه باعث مي‌گردد تا حد زيادي توانايي كنترل رفتارشان را از دست بدهند. به همين خاطر در كنار فعاليت بيش‌ازحد شما شاهد رفتارهاي بدون فكر و هيجاني از اين كودكان خواهيد بود زيرا آن‌ها نمي‌توانند فعاليت خود را براي تفكر منطقي و بررسي سود و زيان رفتارهايشان متوقف كنند. بيش‌فعالي باعث بروز دشواري‌هايي در ارتباط با كودك خواهد شد. براي مثال بسياري از همسالان كودك تمايلي به بازي با وي ندارند زيرا او قواعدي مانند رعايت نوبت را در بازي‌ها رعايت نمي‌كند.

كنار گذاشته شدن از جمع همسالان و همين‌طور شكست‌هايي كه اين افراد معمولاً در حفظ تمركز و به پايان رساندن موفقيت‌آميز يك فعاليت با آن درگير مي‌شوند مي‌تواند باعث بروز مشكلاتي نظير اعتياد يا افسردگي در فرد باشد. همچنين خواهران و برادران كودك بيش‌فعال نيز معمولاً مشكلاتي را در محيط خانواده تجربه خواهند كرد. براي مثال آن‌ها همواره شاهد توجه بيش‌ازحد شما به خواهر يا برادر ديگرشان هستند و اين موضوع مي‌تواند باعث ناراحتي آن‌ها باشد. به همين خاطر درصورتي‌كه فرزند شما يا كودكي در اطرافيانتان دچار اين اختلال شده بهتر است نسبت به درمان كودك و همين‌طور سلامت روان ساير اعضا حساسيت داشته باشيد.

انواع بيش‌فعالي

كودكان بيش فعال كودكاني استثنايي هستند كه به سه دسته مختلف تقسيم مي‌شوند. كودكاني كه تنها بيش فعال بوده، كودكاني كه تنها نقص توجه دارند و كودكاني كه هم بيش فعال بوده و هم نقص توجه دارند. در ادامه به طور كامل درباره اين سه دسته توضيح خواهيم داد. براي آگاهي بيشتر درباره كودكان استثنايي كليك كنيد.

اختلال بيش‌فعالي

در اين اختلال تنها مشكل كودك فعاليت بيش‌ازحد است. اين كودكان معمولاً به‌سختي مي‌توانند روي يك صندلي آرام بنشينند و مرتباً در حال حركت در محيط هستند. آن‌ها معمولاً بدون فكر كردن عمل مي‌كنند و به همين خاطر ممكن است مشكلاتي را براي خود ايجاد كنند.

اختلال نقص توجه

كودكان مبتلا به اختلال نقص توجه نشانه‌هاي بيش‌فعالي را از خود نشان نمي‌دهند اما اصلي‌ترين مشكل اين كودكان ضعف در توجه و تمركز است. اين گروه از كودكان معمولاً نمي‌توانند براي مدت طولاني روي موضوعي تمركز كنند، توجه آن‌ها به‌سرعت از موضوع پرت مي‌شود و معمولاً وسايلشان را گم مي‌كنند.

بيش‌فعالي همراه با اختلال نقص توجه

اختلال اين كودكان تركيبي از دو حالت ديگر است. آن‌ها علاوه بر اينكه بيش‌ازحد فعاليت مي‌كنند در تمركز حواس و توجه به يك موضوع نيز ناتوان هستند.

نشانه‌هاي بيش فعالي كودكان

نشانه‌هاي بيش‌فعالي كودك مي‌بايست حداقل در دو محيط از سه محيط (خانه، مدرسه، جمع دوستان) و براي مدت حداقل 6 ماه ادامه داشته باشد. همچنين شروع نشانه‌ها مي‌بايست تا قبل از رسيدن كودك به 12 سالگي اتفاق افتاده باشد. ازجمله شايع‌ترين نشانه‌هاي بيش‌فعالي در كودكان مي‌توان به موارد زير اشاره كرد.

  • فعاليت بي‌وقفه و بدون نياز به استراحت
  • كودكان بيش‌فعال معمولاً نمي‌توانند بيش از چند دقيقه روي يك صندلي بنشينند.
  • آن‌ها قواعد بازي مانند رعايت نوبت را در نظر نمي‌گيرند و به همين خاطر معمولاً از بازي‌ها كنار گذاشته مي‌شوند.
  • رفتارهاي تكانه‌اي يا هيجاني
  • بي‌دقتي در انجام تكاليف
  • گم كردن وسايل
  • صحبت كردن بيش‌ازحد
  • فراموش‌كاري

دلايل بروز بيش فعالي كودكان

اگرچه تاكنون دليل مشخصي براي اختلال بيش‌فعالي پيدا نشده بااين‌حال تحقيقات نشان‌دهنده اين موضوع است كه بيش‌فعالي در كودكان تحت تأثير دلايل فيزيولوژيكي-رواني-اجتماعي قرار دارد. به‌طورقطع اختلال بيش‌فعالي به معناي آسيب در برخي نقاط مغز است اما بروز اين آسيب علاوه بر اينكه نيازمند زمينه ژنتيكي و خانوادگي است به موارد ديگري ازجمله مصرف الكل در دوران بارداري و همين‌طور ميزان سرب موجود در هوا نيز بستگي دارد.

بيش فعالي كودكان | آينده كودكان بيش‌فعال

متأسفانه بيش‌فعالي اختلالي قابل‌درمان نيست و نشانه‌هاي آن همواره با فرد باقي خواهد ماند. به همين خاطر يادگيري مديريت اين نشانه‌ها يكي از مهم‌ترين موضوعاتي است كه والدين كودكان بيش‌فعال بايد به آن توجه داشته باشند. درصورتي‌كه نشانه‌هاي اختلال بيش‌فعالي مديريت نشوند كودكان با مشكلات بسياري در طول زندگي خود مواجه خواهند شد. آن‌ها معمولاً در تحصيل و حتي يادگيري حرفه‌هاي مختلف ناتوان هستند و اين مي‌تواند تا حد زيادي باعث سرخوردگي و ضعف اعتمادبه‌نفس در اين كودكان باشد. علاوه بر اين ناتواني اين كودكان در رعايت مقررات اجتماعي باعث خواهد شد تا آن‌ها معمولاً در هيچ جمعي پذيرفته‌شده نباشند و اين مي‌تواند باعث مشكلات روحي بيشتري ازجمله افسردگي براي آن‌ها باشد.

افسردگي، از دست دادن اعتمادبه‌نفس و تنهايي ازجمله مشكلاتي هستند كه مي‌تواند باعث سوق پيدا كردن اين افراد به سمت اعتياد باشد. به همين خاطر بهتر است در كنار استفاده از درمان‌هاي دارويي براي كاهش نشانه‌هاي بيش‌فعالي از درمان‌هاي روان‌شناختي كه براي اين كودكان وجود دارد نيز استفاده كنيد. به ميزاني كه شما مهارت‌هاي كودك درگير با بيش‌فعالي را افزايش دهيد وي مي‌تواند زندگي سازگارانه تري را در آينده تجربه نمايد. براي اطلاع بيشتر درباره درمان بيش فعالي كليك كنيد.

بيش فعالي كودكان | نقش والدين

مواجه‌شدن با اين واقعيت كه فرزند شما دچار اختلال بيش‌فعالي است مي‌تواند شرايط روحي شما را تا حد زيادي به هم بريزد. بااين‌حال روانشناسان خانواده و كودك معتقدند رفتار والدين در اين شرايط مي‌تواند تا حد زيادي شدت اين اختلال را در كودك مشخص كند. به ميزاني كه شما تلاش بيشتري براي آموزش مهارت‌هاي مختلف به كودك داشته باشيد فرزند شما رفتارهاي سازگارانه تري را ياد خواهد گرفت و به‌تدريج توانايي مديريت خود را به دست خواهد آورد. ازجمله موضوعاتي كه شما مي‌بايست به آن‌ها توجه داشته باشيد موارد زير را دربرمي‌گيرد.

با آرامش با كودك برخورد كنيد

ارتباط با كودكاني كه داراي اختلال بيش‌فعالي هستند در برخي مواقع طاقت‌فرسا خواهد بود. شما احتمالاً تنها براي چند دقيقه مي‌توانيد رفتار آن‌ها را كنترل كنيد و اين موضوع به‌تدريج باعث دلسرد شدن شما يا بدرفتاري با كودك خواهد شد. در چنين شرايطي به خود يادآوري كنيد كه پيشرفت در آموزش به كودكان بيش‌فعال نياز به صبر و آرامش دارد و شما مي‌بايست به پيشرفت‌هاي بسيار كوچك آن‌ها نيز اميدوار باشيد. همواره اين موضوع را به خاطر داشته باشيد كه فرزند شما عمداً از حرف‌هايتان سرپيچي نمي‌كند و يا به‌قصد لجبازي تكاليف را رها نمي‌كند. بلكه توانايي او به ميزاني است كه مشاهده مي‌كنيد.

كمك گرفتن از همسر، والدين يا دوستانتان براي آموزش كودكان بيش‌فعال كه در واقع كودك استثنايي محسوب مي‌شوند مي‌تواند تا حد زيادي مفيد باشد. شما احتياج خواهيد داشت زمان‌هايي را به استراحت و تمدد اعصابتان اختصاص بدهيد و به همين خاطر بهتر است از اطرافيان بخواهيد در برخي مواقع براي نگهداري از فرزندتان به شما كمك كنند.

محيط خانواده را با شرايط جديد منطبق كنيد

يكي از مهم‌ترين نكات درزمينهٔ بهبود بيش فعالي كودكان اين است كه تمامي اعضاي خانواده به آن‌ها كمك كنند. سعي كنيد تا جاي ممكن اطلاعات خود و ساير اعضا را از اين اختلال و نحوه برخورد با آن افزايش دهيد. از همسرتان بخواهيد در شرايط موجود بيش از گذشته همراه شما باشد و همين‌طور از ساير فرزندانتان نيز بخواهيد با شما همكاري داشته باشند. شما مي‌توانيد براي مديريت خانواده خود در شرايط پيش‌آمده از يك مشاور خانواده نيز كمك بگيريد.

مراقبت از ساير اعضاي خانواده

وجود كودك بيش‌فعال در خانواده حجم عظيمي از زمان و انرژي شما را درگير خود خواهد كرد و اين موضوع ممكن است باعث شود تا شما زمان كمتري را به ساير فرزندان، همسر يا والدين خود اختصاص دهيد. با توجه به اينكه اين موضوع خود مي‌تواند مشكلات ثانويه بسياري را برايتان ايجاد كند بهتر است همواره تلاش كنيد تا محبت و توجه خود را به ساير اعضاي خانواده نيز نشان دهيد.

درمان بيش فعالي كودكان

نخستين قدم براي درمان اختلال بيش‌فعالي، تشخيص گذاري درست است. تشخيص اختلال بيش‌فعالي صرفاً بر عهده متخصصين روانشناسي كودك است و به همين خاطر بهتر است تا پيش از مشورت با يك متخصص راجع به نوع مشكل فرزندتان قضاوت نكنيد. متخصصين نخست بررسي‌هايي را راجع به سلامت گوش، چشم و ساير اندام‌ها انجام مي‌دهند تا از سلامت آن‌ها و نبود ساير اختلالاتي كه نشانه‌هايي مشابه با بيش‌فعالي ايجاد مي‌كنند مطمئن شوند. درصورتي‌كه متخصص به تشخيص اختلال بيش‌فعالي در كودك برسد درمان براي وي شروع خواهد شد.

نتايج پژوهش‌ها بيانگر اين موضوع است كه درمان‌هاي دارويي و رفتاري از تأثيرگذارترين روش‌ها در درمان بيش فعالي كودكان است. اگرچه استفاده از درمان‌هاي دارويي شرط اصلي براي درمان كودكان بيش‌فعال است و بدون آن‌ها شما نخواهيد توانست آموزش ديگري به كودك ارائه كنيد بااين‌حال آن‌ها نياز دارند كه آموزش‌هايي را درزمينهٔ چگونگي مديريت رفتارها و احساسات خود دريافت كنند تا بتوانند با غني‌تر كردن خزانه رفتاري خود در محيط‌هاي مختلف سازگارانه تر رفتار كنند. به همين خاطر بهتر است علاوه بر دارودرماني ساير درمان‌هاي روان‌شناختي نظير آموزش‌هاي رفتاري و همين‌طور گفتاردرماني را نيز جدي بگيريد. براي اطلاع از روند دريافت مشاوره كودك كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02166419012 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

سؤالات متداول

1. نشانه‌هاي بيش‌فعالي كودك چيست؟

فعاليت مداوم و بدون نياز به استراحت، رفتارهاي تكانه‌اي، ناتواني در صبر كردن و انتظار براي رسيدن به خواسته‌ها، ناتواني در تمركز بر مسائل مختلف و همين‌طور فراموش كردن موضوعات مختلف يا گم كردن وسايل ازجمله نشانه‌هاي بيش‌فعالي هستند.

2. آيا بيش‌فعالي قابل‌درمان است؟

خير؛ بيش‌فعالي اختلالي نيست كه قابل‌درمان باشد اما استفاده از درمان‌هاي دارويي و روان‌شناختي در كنار تغيير در سبك زندگي مانند انجام ورزش‌هاي روزانه و تخليه انرژي مي‌تواند باعث كاهش نشانه‌هاي اختلال باشد.

3. بيش‌فعالي در بزرگ‌سالي چه مشكلاتي را براي فرد ايجاد مي‌كند؟

كودكان بيش‌فعال معمولاً به دليل ناتواني در تحصيل يا يادگيري ساير مهارت‌ها دچار ضعف اعتمادبه‌نفس و احساس سرخوردگي مي‌شوند. علاوه بر اين ناتواني آن‌ها در رعايت قواعد اجتماعي باعث مي‌شود تا آن‌ها تبديل به افرادي منزوي شوند كه تمامي اين مشكلات آن‌ها را دچار بيماري‌هايي نظير افسردگي يا اعتياد خواهد كرد.

 

 

 

منبع : بيش فعالي كودكان (ADHD)

 

 


:: بازديد از اين مطلب : 0


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۶ تير ۱۴۰۰ ] [ ۱۰:۱۸:۴۵ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

ترس از مدرسه معمولا بين كودكان دبستاني كه براي اولين بار مي‌خواهند وارد محيط مدرسه شوند تا حدي طبيعي است چرا كه كودك تا پيش از آن تجربه‌ي دوري از والدين و ورود به جامعه‌اي بزرگتر را نداشته به همين دليل دچار اضطراب مي‌شود. اما زماني كه اين اضطراب شديد باشد و كودك توانايي سازگاري با آن را نداشته‌باشد، نياز به بررسي بيشتر وجود دارد. كودكاني كه ترس از مدرسه دارند، مقاومت شديدي براي رفتن به مدرسه از خود نشان مي‌دهند و وقتي مجبور به اين كار مي‌شوند رنج زيادي را تحمل مي‌كنند. فرآيند درمان و كمك به بهبود ترس از مدرسه در كودكان مستلزم آگاهي و شناخت دقيق والدين از علائم و علت‌هاي اين پديده است.

منبع » ترس از مدرسه

علائم ترس از مدرسه رفتن در كودكان

اغلب والدين ترس از مدرسه در كودكان را زياد جدي نمي‌گيرند و از علائم رواني، رفتاري و جسماني آن خبر ندارند. اين ناآگاهي و ناديده گرفتن گاه منجر به افزايش استرس و اضطراب در كودكان و ورود آسيب‌هاي رواني بيشتر در نتيجه آن مي‌شود. در ادامه مي‌توانيد از علائم ترس از مدرسه آگاه شويد.

1. علائم رفتاري ترس از مدرسه

كودكاني كه ترس از مدرسه دارند اغلب هنگام رفتن به مدرسه بهانه‌تراشي و مقاومت مي‌كنند و تمام تلاش خود را براي قانع كردن والدين و ماندن در خانه به كار مي‌گيرند؛ به پدر و مادر خود مي‌چسبند، حتي ممكن است دروغ بگويند كه مريض هستند، فرار كنند يا پنهان شوند. قشقرق به پا كردن، پريشاني و تجربه‌ي ترس و اضطراب شديد از ديگر علائم رفتاري ترس از مدرسه است كه خود مي‌تواند از وجود اختلال اضطراب جدايي در كودك خبر دهد. زماني كه كودك به مدرسه مي‌رود ممكن است بارها درخواست كند تا به مادر خود زنگ بزند، براي بلندشدن از رخت خواب و آماده شدن براي رفتن به مدرسه مشكلات فراوان دارد و از شركت در فعاليت‌هاي گروهي با همسالان خود در مدرسه امتناع مي‌كند.

2. علائم جسماني

سطح بالاي استرس و اضطراب از مدرسه رفتن گاه به شكل دردهاي جسماني مانند دل درد، سردرد، استفراغ، تپش قلب، سرگيجه، خشكي دهان، اسهال و ضعف در كودك بروز پيدا مي‌كند. اين علائم كاملا واقعي به نظر مي‌رسند اما در حقيقت ناشي از استرس زياد هستند. علائم جسماني معمولا در روزهاي تعطيل كه كودك به مدرسه نمي‌رود رفع مي‌شود و زماني كه قرار است به مدرسه برود دوباره بروز پيدا مي‌كنند.

3. علائم رواني ترس از مدرسه

كودكان مبتلا به مدرسه هراسي علاوه بر استرس و اضطراب مشكلات رواني ديگري مانند اختلال در خواب، جويدن ناخن، پرخاشگري، لكنت زبان، شب ادراري و گاهي ترس از تاريكي را تجربه مي‌كنند. هنگام شب نمي‌توانند به راحتي به خواب بروند و يا از خوابيدن امتناع مي‌كنند.

علل ابتلا به ترس از مدرسه در كودكان

_نگراني در مورد امنيت يا سلامت يكي از اعضاي خانواده مانند نگراني در مورد بيماري پدر يا مادر
_طلاق، مرگ عضوي از خانواده و رويدادهاي ناخوشايند كه منجر به تروما شده‌اند
_داشتن والديني كه بيش از حد كودك را به خود وابسته كرده‌اند
_ترس از امتحان يا نمرات پايين و عملكرد ضعيف در درس‌ها
_مورد زورگويي واقع شدن در محيط مدرسه
_نگراني از تنبيه يا مسخره شدن در مدرسه
_مشكلات مداوم مانند شب ادراري
_نقل مكان، عوض كردن مدرسه
_خجالتي بودن كودك
_افسردگي

كمك به كودكي كه ترس از مدرسه دارد

اغلب بيزاري يا ترس از مدرسه رفتن خود به خود و به مروز زمان در كودكان از بين مي‌رود اما اگر احساس مي‌كنيد اضطراب كودك شما عميق است و مدت زمان زيادي است كه اين ترس و اضطراب را تجربه مي‌كند، بايد اقدامات مؤثري در پيش بگيريد. در صورت ناديده گرفتن اين مسئله، استقلال و بلوغ رواني كودك به خطر مي‌افتد.

پيش از هر اقدامي كودك را براي معاينه پيش پزشك اطفال ببريد؛ چرا كه در برخي موارد علائم جسماني مانند دردهاي شكمي نه به خاطر ترس از مدرسه، بلكه به علت پزشكي بروز پيدا مي‌كنند. پزشك وجود هر گونه علت قابل درمان را تشخيص خواهد داد و به اين ترتيب هر نوع بيماري جسماني احتمالي درمان مي‌شود.

در صورتي كه مشكل ترس از مدرسه در كودك به علت‌هاي پزشكي مرتبط نبود و خيالتان از بابت سالم بودن جسم كودك راحت شد، حتما از معلم و يا مشاور مدرسه در اين زمينه راهنمايي بگيريد. با كمك آن‌ها مي‌توانيد علل احتمالي ترس كودك از مدرسه رفتن را در نظر بگيريد و علت اصلي را شناسايي كنيد. همچنين مشاور مدرسه مي‌تواند به شما كمك كند تا با طرح برنامه‌اي منسجم، كودك را براي رفتن به مدرسه تشويق كنيد و تمايل او را افزايش دهيد.

راهكارهايي براي رفع ترس از مدرسه در كودكان

1. با كودك خود صحبت كنيد و از او در مورد احساساتش سؤال بپرسيد. براي مثال از او بپرسيد وقتي در مدرسه است چه چيزي بيشتر از همه او را آزار مي‌دهد.

2. همواره به كودك تسلي دهيد و به او يادآوري كنيد همه چيز درست مي‌شود. گفتار و رفتار شما بايد يكسان باشد بنابراين نگراني‌هاي خود را بروز ندهيد.

3. ضعف‌ها و ناتواني‌هاي كودك در يادگيري درس‌ها و آموختن را بررسي كنيد و ببينيد آيا اين موضوع مي‌تواند علتي بر ترس از مدرسه باشد يا خير.

4. اين موضوع را با معلم يا مشاور مدرسه در ميان بگذاريد و از آن‌ها بخواهيد هنگام بروز مشكل در مدرسه پشتيبان كودك باشد.

5. در كنار درس خواندن امكاناتي براي تفريح و پرداختن به موضوعات مورد علاقه براي او فراهم كنيد.

6. به كودك كمك كنيد تا روابطش با دوستانش را گسترش دهد؛ آن‌ها را به منزل دعوت كنيد.

7. اگر كودك مورد زورگويي در مدرسه واقع شده راهبردهاي بازپس گيري قدرت را به او آموزش دهيد و اگر با تهديدي جدي در مدرسه مواجه است هر چه سريع‌تر براي رفع آن اقدام كنيد.

8. رفتارهاي مثبت كودك و ماندن او براي چند ساعت طولاني در مدرسه را با پاداش دادن تقويت كنيد.

9. در صورتي كه ترس كودك شديد است، تنها براي چند ساعت او را در مدرسه تنها بگذاريد و به مرور مدت زمان آن را افزايش دهيد.

10. بهترين كار اين است كه از مشاوره كودك كمك بگيريد به خصوص اگر مشكلات و اختلافات خانوادگي علت ترس كودك از مدرسه رفتن باشد. براي كسب اطلاعات در زمينه مشاوره كودك كليك كنيد. 

سخن آخر

ترس از مدرسه در كودكان براي والدين آن‌ها نيز بسيار سخت است و اغلب با دردسرهاي زيادي همراه مي‌شود. با اين وجود لازم است والدين تلاش خود را براي حل اين مسئله و كمك به كودك جهت رهايي از ترس‌ها و اضطراب‌هايش به كار بگيرند، با كودك در مورد ترس‌هايش صحبت كنند و حمايت‌گر او باشند. كودكتان بايد احساس كند كه از همراهي شما در حل اين مسئله برخوردار است و مي‌تواند با كمك والدين بر استرس و نگراني خود غلبه كند. به او نشان دهيد كه نگراني‌‌ها و ترس‌هايش را درك مي‌كنيد و مشكلش را كوچك نشماريد.

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02166419012 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

سؤالات متداول

-علت گريه كودكان در مدرسه چيست؟

گريه كردن كودكان در مدرسه يكي از علائم ترس از مدرسه و محيط آن است. امكان دارد كودك در مدرسه مورد زورگويي واقع شده باشد و يا جدايي از والدين با اضطراب شديدي براي او همراه باشد و به همين دليل مدام در مدرسه گريه كند.

-درمان ترس از مدرسه در كودكان چيست؟

پيش از هر چيز لازم است علل استرس و ترس كودك از رفتن به مدرسه را بررسي كنيد و در اين مورد از مشاور مدرسه يا معلم كمك بگيريد. سپس مي‌توانيد با راهكارهاي ارائه شده و يا مراجعه به روانشناس بهترين روش‌هاي درمان را به كار بگيريد.

 

 

 

منبع » ترس از مدرسه

 

 



:: بازديد از اين مطلب : 2


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۶ تير ۱۴۰۰ ] [ ۱۰:۱۴:۵۸ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

لكنت زبان كودكان يكي از اختلالاتي است كه مي‌تواند توانايي صحبت كردن آن‌ها را تا حد زيادي تحت تأثير خود قرار داده و حتي باعث بروز مشكلات روحي مانند انزوا، افسردگي و اضطراب در كودك شود. لكنت زبان معمولاً خود را به شكل تكرار يك حرف يا صدا، كشيدن طولاني‌تر يك حرف، ناتواني از تلفظ برخي حروف و همين‌طور اداي پرفشار برخي كلمات نشان مي‌دهد. اين عارضه مي‌تواند در هر سني شروع شود اما در بيشتر مواقع سن شروع لكنت زبان كودكان ميان 2 تا 5 سالگي است. اگرچه بسياري از مواقع لكنت‌ها به‌خودي‌خود و در جريان رشد برطرف مي‌شوند بااين‌حال برخي اوقات نيز ممكن است اين ناتواني همراه كودك باقي بماند. به همين خاطر بهتر است درصورتي‌كه فرزند شما يا هر يك از نزديكانتان داراي لكنت است اين موضوع را با يك متخصص روانشناسي كودك در ميان بگذاريد. 

منبع » لكنت زبان كودكان

لكنت زبان كودكان                    

لكنت زبان كودكان اختلالي است كه توانايي صحبت كردن كودك را تحت تأثير قرار مي‌دهد. اين اختلال كه يكي از انواع اختلالات گفتاري مي‌باشد ممكن است در هر سني شروع شود اما بيشتر موارد مبتلابه لكنت در سنين 2 تا 5 سالگي اتفاق مي‌افتد و متأسفانه با رسيدن كودك به سن مدرسه شدت بيشتري پيدا مي‌كند. كودكاني كه دچار لكنت هستند معمولاً بعضي صداها را در يك كلمه تكرار مي‌كنند و يا براي مدتي طولاني‌تر از معمول مي‌كشند. ناتواني از تلفظ برخي حروف و همين‌طور بيان پرفشار برخي اصوات ازجمله نشانه‌هاي لكنت زبان كودكان هستند.

يكي از مشكلاتي كه معمولاً به همراه لكنت بروز پيدا مي‌كند اين است كه كودك در حين صحبت كردن حركاتي مانند چشمك زدن، تكان دادن دست يا حركت دادن فك و لب‌ها را انجام مي‌دهد. اين موضوع ممكن است به اين خاطر ايجاد شود كه آن‌ها به‌طور تصادفي در يكي از دفعاتي كه دچار لكنت شده‌اند با انجام اين حركت توانسته‌اند مشكل خود را حل كنند و ازاين‌پس اين تصور اشتباه براي كودك ايجاد خواهد شد كه انجام اين حركات به رفع لكنت وي كمك مي‌كند. با توجه به اينكه لكنت باعث بروز مشكلات روحي بسياري ازجمله از دست دادن اعتمادبه‌نفس يا افسردگي و گوشه‌گيري در كودك مي‌شود بهتر است براي درمان اين مشكل از يك روانشناس كودك كمك بگيريد. براي اطلاع از ديگر انواع اختلال گفتاري كليك كنيد.

نشانه‌هاي لكنت زبان كودكان

لكنت زبان اختلالي است كه در بسياري از مواقع خود را به‌وضوح نشان خواهد داد و تشخيص وجود اين مشكل نياز به دقت چنداني ندارد. برخي از نشانه‌هاي لكنت زبان كودكان موارد زير را دربرمي‌گيرد.

  • كودك به‌راحتي و روان صحبت نمي‌كند و اين باعث خواهد شد تا شما براي فهميدن منظور وي دچار مشكل شويد.
  • كودك براي فرار از بيان برخي كلمات دشوار منظور خود را با كلمات و جملات بيشتري بيان مي‌كند و اين باعث طولاني‌تر شدن صحبت وي مي‌شود.
  • ناتواني در صحبت كردن روان باعث مي‌شود كه كودك ميل كمتري به برقراري ارتباط داشته باشد و رفتارهاي انزوا گزيني در وي ديده مي‌شود.
  • كودك در حين صحبت كردن دچار وقفه مي‌شود و اين وقفه همراه با انقباض عضلاتي خواهد بود كه در صحبت كردن دخالت دارند.
  • واردكردن اصوات اضافي به كلمه
  • تكرار يا كشيدن يك حرف از كلمه

دلايل ايجاد لكنت زبان كودكان

متخصصين تاكنون نتوانسته‌اند دلايل قطعي بروز لكنت زبان را مشخص كنند بااين‌حال فرضيات نشان مي‌دهد كه اختلال در بخش‌هايي از مغز مي‌تواند باعث لكنت زبان كودكان باشد به همين خاطر لكنت زبان يكي از اختلالات عصبي رشدي محسوب مي‌شود. همچنين پژوهش‌ها نشان‌دهنده اين موضوع است كه زمينه ژنتيكي مي‌تواند تا 5 برابر احتمال لكنت را افزايش دهد. برخلاف تصور بسياري از افراد، تحقيقات تا امروز به اين نتيجه نرسيده كه اضطراب مي‌تواند دليلي براي لكنت باشد اما يكي از مسائلي است كه تأثير بسياري در شدت لكنت دارد به اين صورت كه كودكان در شرايط اضطرابي لكنت بيشتري پيدا مي‌كنند. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه اختلالات عصبي رشدي كليك كنيد. 

پيامدهاي لكنت زبان كودكان

لكنت زبان كودكان علاوه بر اينكه مشكلاتي را براي تفهيم منظور كودك به ديگران ايجاد مي‌كند باعث خواهد شد تا كودك و همين‌طور والدين او مشكلات روحي بسياري را نيز تجربه كنند كه در ادامه به آن‌ها اشاره خواهيم كرد. بهتر است براي جلوگيري از بروز اين مشكلات درصورتي‌كه فرزند يا هريك از نزديكان شما دچار لكنت شده براي درمان از يك روانشناس كودك كمك بگيريد.

افسردگي كودك

لكنت زبان مي‌تواند باعث شود اطرافيان و به‌خصوص گروه همسالان كودك تمايلي به صحبت كردن با وي نداشته باشند. اين موضوع به‌تدريج باعث كناره‌گيري كودك از جمع شده و اين موضوع مي‌تواند موجب انزوا، احساس تنهايي و همين‌طور افسردگي در كودك باشد. همه ما نياز داريم تا با ديگران ارتباط برقرار كرده و با آن‌ها دادوستد عاطفي داشته باشيم؛ هنگامي‌كه اين شرايط براي كودك شما مهيا نباشد احتمال بروز آسيب‌هاي رواني افزايش پيدا خواهد كرد. به همين خاطر بهتر است نسبت به برقراري ارتباط صحيح با كودكتان حساسيت داشته باشيد. براي اطلاع بيشتر درباره افسردگي در كودكان كليك كنيد.

اضطراب كودك

لكنت زبان در كودكان باعث خواهد شد تا آن‌ها در شرايطي كه مي‌بايست با ديگران و به‌ويژه افراد جديد صحبت كنند ميزاني از اضطراب را تجربه نمايند. اضطراب مي‌تواند باعث بروز مشكلاتي مانند بي‌ميلي به برقراري روابط اجتماعي در فرد شود و تأثيرات نامطلوبي را در شرايط روحي كودك باقي بگذارد.

فشار رواني والدين

تحقيقات نشان‌دهنده اين است كه بروز هرگونه ناتواني و بيماري در كودكان سلامت روان و كيفيت زندگي والدين آن‌ها را نيز تا حد زيادي تحت تأثير خود قرار مي‌دهد. اين موضوع حتي مي‌تواند باعث بروز درگيري و اختلاف ميان والدين نيز باشد. در شرايطي كه چنين مشكلاتي براي شما نيز ايجاد شده بهتر است از يك مشاور خانواده براي حل مشكلات خود كمك بگيريد. براي اطلاع از روند و نحوه دريافت مشاوره كودك كليك كنيد.

نحوه برخورد با لكنت زبان كودكان

نحوه برخورد والدين با لكنت زبان فرزند خود يكي از موضوعاتي است كه مي‌تواند باعث بهبود يا تشديد مشكلات كودك شود. به‌عنوان والدين كودك به اين موضوع توجه داشته باشيد كه پيشرفت كودك شما در صحبت كردن موضوعي بسيار تدريجي است و نبود پيشرفت‌هاي چشمگير و ناگهاني نبايد شما را از تلاش براي بهبود شرايط كودك دلسرد كند. در كنار مراجعه به متخصصين روانشناسي كودك و گفتاردرماني براي درمان لكنت زبان فرزندتان بهتر است به نكات زير نيز توجه داشته باشيد.

  • با آرامش به حرف‌هاي كودك گوش كنيد و به او اجازه دهيد صحبت كند. هرگز از كودك نخواهيد سريع‌تر صحبت كند و يا براي روان حرف زدن تلاش كند.
  • هرگز پايان جملات كودك را بيان نكنيد؛ كلماتي را كه در بيانشان دچار لكنت مي‌شود به‌جاي او بيان نكنيد يا به كودك نگوييد منظورت اين بود كه……! اجازه بدهيد فرزندتان خودش منظورش را بيان كند.
  • به خاطر لكنت زبان با فرزندتان بدرفتاري نكنيد. از تحقير و سرزنش او خودداري كنيد و هرگز در حين صحبت لكنت يا تفاوت با ديگران را به روي او نياوريد.
  • مشتاقانه به صحبت‌هاي كودك گوش كنيد. فرزند شما تصور مي‌كند به دليل لكنت اطرافيان تمايلي به صحبت با او ندارند و اين موضوع مي‌تواند اعتمادبه‌نفس و سلامت روان وي را تحت تأثير قرار دهد. سعي كنيد با گوش دادن به حرف‌هاي فرزندتان اين تصور را در وي از بين ببريد.
  • كودكاني كه دچار لكنت زبان هستند معمولاً از ترس قضاوت شدن يا مورد تمسخر قرار گرفتن از اجتماع دوري مي‌كنند. بهتر است ملزومات روابط اجتماعي را براي فرزندتان فراهم كنيد و او را براي صحبت كردن و برقراري ارتباط تشويق نماييد.

براي آگاهي بيشتر درباره درمان لكنت زبان كودكان كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02166419012 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

سؤالات متداول

1. لكنت كودكان در چه سنيني ايجاد مي‌شود؟

لكنت ممكن است در هر سني شروع شود بااين‌حال به‌طور ميانگين شروع اين اختلال در فاصله سنين 2 تا 5 سالگي خواهد بود.

2. آيا لكنت كودك قابل‌درمان است؟

بله؛ با كمك گرفتن از گفتاردرماني مي‌توان تا حد زيادي مشكل لكنت كودك را برطرف كرد.

3. لكنت چه مشكلاتي را براي كودك ايجاد خواهد كرد؟

اضطراب از برقراري ارتباط به‌ويژه با افراد غريبه، ميل به‌ تنهايي و انزوا گزيني و همين طور افسردگي كودك ازجمله مشكلاتي هستند كه به دنبال لكنت ايجاد مي‌شوند.

 

 

 

منبع » لكنت زبان كودكان

 

 


:: بازديد از اين مطلب : 0


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۶ تير ۱۴۰۰ ] [ ۱۰:۰۹:۳۷ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

ترس از جدايي از عشق يا به هم خوردن رابطه مي‌تواند يك آدم بزرگسال و بالغ را ملزم به ادامه رابطه‌اي آسيب زا نمايد. علاوه بر عوامل دروني، عوامل بيروني و تفكرات مربوط به زمان ازدواج، چشم و هم چشمي‌ها، مشكلات مالي و …. مي‌تواند مزيد بر علت اين ترس باشد. اما مساله هر چه كه باشد، مي‌توانيد با بالا بردن آگاهي خود راه حلي مناسب پيدا نماييد. عدم توجه به اين ترس موجب انتخاب‌هاي غلط و از دست رفتن زمان مي‌شود. مي‌توانيد با دريافت مشاوره رابطه دختر و پسر رابطه خود را چكاپ نماييد.

 

 

منبع : ترس از جدايي از عشق

آيا ترس از جدايي و از دست دادن عشق يك اختلال است؟

ترس از جدايي از عشق نوعي احساس ترس و اضطراب افراطي نسبت به دور شدن از شريك عاطفي است كه منجر به بروز رفتارهاي ناسازگارانه نظير مراقبت‌هاي افراطي مي‌شود.

 

 

كساني كه دچار اين ترس هستند از نگاه متخصصان تشخيص اختلال اضطراب جدايي را دريافت مي‌كنند. اين اختلال در گذشته تنها براي كودكان مطرح مي‌شد، اما امروزه براي بزرگسالان نيز در نظر گرفته مي‌شود. در اختلال اضطراب جدايي نگراني بسيار مفرط نسبت به از دست دادن عزيزان وجود دارد. اين از دست دادن كه مي‌تواند در قالب مرگ، طلاق و يا پايان دادن به يك رابطه عاشقانه اتفاق بيافتد و علائم اضطرابي شديدي را پديد نمايد و عملكرد او را در حوزه‌هاي مختلف زندگي كاهش مي دهد. ما در ادامه بيشتر با علائم اين اختلال آشنا خواهيد شد.

علائم ترس از جدايي و از دست دادن عشق

براساس آخرين ويراست راهنماي تشخيصي و آماري اختلالات روانپزشكي انجمن روان پزشكان آمريكا كساني كه در بزرگسالي دچار اختلال اضطراب جدايي هستند و به طور اختصاصي ترس از جدايي در رابطه را تجربه مي‌كنند، مجموعه‌اي از علائم زير را بروز خواهند داد:

  • تجربه پريشاني مفرط و غيرمعمول هنگام جدايي از شريك عاطفي
  • داشتن نگراني مفرط درباره اينكه اگر شريك عاطفي‌اش را تنها بگذارد او دچار مشكل يا آسيب خاصي شود.
  • ترسيدن از تنها شدن
  • تجربه علائم جسماني مرتبط با اضطراب هنگام جدايي از معشوق ( نظير تپش قلب، بالا رفتن سرعت تنفس، لرزش دست و …)
  • داشتن نگراني مفرط هنگام تنها بودن
  • دائما نياز دارد كه بداند همسر يا شريك عاطفي اش در هر لحظه كجاست و چه مي‌كند.
  • اين علائم دست كم به مدت 6 ماه مشاهده مي‌شود.
  • به دليل علائم اختلال اضطرب جدايي در جنبه‌هاي مختلف زندگي نظير تحصيلي، شغلي و خانوادگي دچار افت عملكرد مي‌شود.

علل دچار شدن به ترس از جدايي از عشق

تجربه اضطراب جدايي در دوران بزرگسالي مي‌تواند از رفتار والدين در گذشته، مسائل مربوط به دوران كودكي يا تجربيات ناخوشايند از رابطه عاطفي قبلي نشات بگيرد. همچنين اين مشكل ممكن است علامتي از يك اختلال روان شناختي ديگر باشد. براي مثال كساني كه مبتلا به اختلالات طيف اوتيسم هستند يا كساني كه به مشكلات هذياني دچار شده‌اند، احتمالا در كنار علائم اصلي اختلال نشانه‌هايي از اضطراب جدايي را نيز نشان دهند.

 

 

طبق بررسي‌ها بطور كل زنان و كساني كه در كودكي تجربه هرگونه سوء رفتار را داشته‌اند يا كساني كه در كودكي يك غم بزرگ مثل از دست دادن عزيزان را تجربه كرده‌اند بيش از ديگران در معرض دچار شدن به اين مشكل هستند.

روش هاي درمان ترس از جدايي در رابطه عاشقانه

متخصصان حوزه سلامت روان اضطراب جدايي در بزرگسالان را به دو روش رواندرماني و دارودرماني، درمان مي‌كنند. در ادامه به توضيح هريك از آن ها پرداخته‌ايم.

روان درماني

براي درمان انواع اختلالات اضطرابي در قدم اول رواندرماني توصيه مي‌شود. روان درماني روشي گفتگو محور است و درمانگر براي اجراي آن مي‌تواند از رويكردهاي مختلفي استفاده كند. از بين اين رويكردها (روانكاوي، روان تحليلي، درمان‌هاي رفتاري و شناختي رفتاري) پژوهش‌ها نشان مي‌دهند كه درمان شناختي رفتاري بيش از همه در بهبود علائم اختلال اضطراب جدايي موثر هست.

در اين رويكرد هدف درمانگر اين است كه افكار و رفتارهايي كه منجر به تشديد اضطراب جدايي مي‌شوند را شناسايي كند. سپس به كمك خود مراجع اين افكار و رفتارها مورد اصلاح قرار مي‌گيرند. درمان شناختي رفتاري براي اضطراب جدايي در قالب جلسات فردي و يا گروهي اجرا مي‌شود و در هر دو صورت جهت بهبود علائم اضطرابي موثر است.

دارو درماني

در برخي شرايط نظير زماني كه علائم اضطرابي بسيار شديد و حاد است، احتمالا روانشناس مراجع را به يك پزشك ارجاع مي‌دهد تا براي او داروهاي ضداضطرابي تجويز كند. با اين حال توجه به اين نكته حائز اهميت است كه داروهاي ضد اضطرابي راه حلي پايدار براي بهبود اختلال اضطراب جدايي و ترس از دست دادن عشق نيستند.

در نتيجه بايد براي بهبود اين مشكل حتما از خدمات رواندرماني كمك بگيريد. نكته بسيار مهم ديگر اين است كه بسياري از داروهاي ضداضطرابي اعتيادآور بوده و هرگز نبايد به طور خودسرانه مصرف شوند. در نتيجه هرگز بدون مشورت با پزشك از آن‌ها استفاده نكنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه عشق و رابطه مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

 

سوالات متداول

آيا ترس از جدايي از عشق مي تواند ريشه در مشكلات كودكي داشته باشد؟

بله، تجربه از دست دادن عزيزان در دوران كودكي نظير مرگ مادر يا ساير اعضاي خانواده يا تجربه هرگونه سوء استفاده و آزار در اين دوران مي‌تواند در بروز اختلال اضطراب جدايي نقش داشته باشد.

   

منبع : ترس از جدايي از عشق

 



:: بازديد از اين مطلب : 1


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ترس از جدايي از عشق،
موضوع:
[ ۵ تير ۱۴۰۰ ] [ ۰۱:۴۰:۲۵ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

جدا خوابيدن كودك گاهي اوقات براي والدين تا حد زيادي دردسرساز و چالش برانگيز مي‌شود. درگيري كودك با اضطراب، احساس ناامني و ترس جدا شدن از والدين از جمله مواردي هستند كه باعث مي‌شوند كودكان نتوانند به راحتي هنگام خواب از والدين خود جدا شوند و در اتاق ديگري به تنهايي بخوابند. خوشبختانه روانشناسان كودك مي‌توانند راهكارهاي مختلفي را به شما آموزش دهند تا به كمك آن‌ها بتوانيد فرزندانتان را براي جدا خوابيدن آماده كنيد. براي آشنايي با اين راهكارها تا انتهاي مطلب همراه ما باشيد.

منبع : جدا خوابيدن كودك

جدا خوابيدن كودك | چرا كودك از تنها خوابيدن مي‌ترسد؟

كودكان اغلب در سنين پايين به دليل دلبستگي زيادي كه به والدين خود دارند ترجيح مي‌دهند كنار آن‌ها بخوابند. در اين ميان كودكاني كه اضطراب جدايي بيشتري دارند، احساس ناامني مي‌كنند يا درگير ترس‌ها و فوبياهاي دوران كودكي هستند، بيش از ديگران امكان دارد كه در برابر جدا خوابيدن مقاومت كنند. در اين شرايط بسيار اهميت دارد كه والدين بتوانند ريشه نگراني‌هاي فرزند خود را درك كنند و به جاي برخوردهاي تند، براي هدايت فرزند به اتاق خود از روش‌هاي تشويق كننده كمك بگيرند. اگر احساس مي‌كنيد كه فرزندتان ترس‌ها و اضطراب‌هاي زيادي دارد كه علت آن‌ها براي شما قابل درك نيست، بايد از يك روانشناس كودك براي درك بهتر شرايط كمك بگيريد.

زمان جدا خوابيدن كودك

بسياري از والدين در مورد اينكه فرزندشان در چه سني بايد در اتاقي جداگانه بخوابد از متخصصين سوال مي‌پرسند. در جواب به اين سوال بايد گفت كه پاسخي قطعي وجود ندارد. بلكه اين مسئله بيش از هرچيز به سبك تربيتي شما بستگي دارد. برخي از والدين كه براي استقلال فرزندان خود اهميت بسيار زيادي قائل هستند از همان دوران نوزادي او را در اتاقي جداگانه مي‌خوابانند تا بعدها كودك دچار وابستگي شديد نشود.

با اين حال نكته مهم اينجاست كه اگر پيش از 2 سالگي فرزندتان را در اتاقي جداگانه مي‌خوابانيد، بايد در طول شب چندين بار به او سر بزنيد. هم چنين از نكات ايمني نظير محل خواباندن كودك، مناسب بودن تخت و لباس او مطمئن شويد. پوشاندن لباس‌هاي زياد و انداختن رواندازهاي ضخيم روي صورت كودك مي‌تواند تنفس نوزاد را با مشكل مواجه كرده و باعث سندروم مرگ ناگهاني نوزاد شود.

براي آشنايي با اشتباهات تربيتي والدين كليك كنيد.

جدا خوابيدن كودك | توصيه‌هايي براي والدين

خواباندن كودك در اتاقي جداگانه همواره كار راحتي نيست. بسياري از كودكان از اين موضوع استقبال نمي‌كنند و با ترس، گريه و بي قراري به اين مسئله واكنش نشان مي‌دهند. در اين شرايط كمك گرفتن از توصيه‌هاي زير مي‌تواند تا حد زيادي به شما كمك نمايد.

1- محيطي امن و آرام براي كودك ايجاد كنيد

براي اينكه بتوانيد فرزندتان را به جدا خوابيدن تشويق كنيد، بايد در ابتدا محيط مناسبي را براي او فراهم نماييد. نبود وسايل الكترونيكي در اتاق كودك، قرار دادن يك چراغ خواب كنار تخت او و دور كردن هرگونه وسيله‌اي كه ذهن كودك را مشغول نگه مي‌دارد از جمله اقدامات اوليه‌ايست كه بايد انجام دهيد.

2- از طريق گفت و گو كودك را براي جدا خوابيدن آماده كنيد

بسيار اهميت دارد كه بتوانيد همواره در مورد موضوعات مختلف با فرزندتان حرف بزنيد و اجازه دهيد او نيز افكار و احساسات خود را با شما در ميان بگذارد. اگر بدون توضيح كافي به فرزندتان بگوييد كه از اين پس بايد در اتاق ديگري بخوابد، ممكن است ناخواسته ترس و اضطراب زيادي را در او ايجاد كنيد. در نتيجه بايد با زباني كه براي كودك قابل فهم است در اين باره با او صحبت كرده و بگوييد آنقدر بزرگ شده كه مي‌تواند ديگر در اتاق خودش استراحت كند. هم چنين از طريق گفت و گوي كلامي به فرزندتان اطمينان دهيد كه جدا خواباندن او به اين معنا نيست كه دوستش نداريد. در واقع بايد به كودك نشان دهيد فاصله فيزيكي مانع محبت شما نمي‌شود و هر زماني كه فرزندتان به شما احتياج پيدا كند در كنار او خواهيد بود.

3- جدا خوابيدن كودك | خوابيدن كودك را به حضور خود وابسته نكنيد

شما مي‌توانيد براي خواباندن فرزندتان به اتاق خواب او برويد و با انجام كارهايي نظير قصه خواندن و نوازش كردن كودك به راحت خوابيدن او كمك نماييد. اما نكته مهم اينجاست كه بايد تلاش كنيد همواره قبل از به خواب رفتن كامل فرزندتان از اتاقش بيرون بياييد. در واقع نبايد اجازه دهيد كه خوابيدن كودك به حضور شما وابسته شود. اين كار باعث مي‌شود زماني كه در دسترس نيستيد كودك با مشكل بي خوابي مواجه شود يا در طول شب نتواند خواب آرامي را تجربه كند.

4- يك برنامه روتين شبانه داشته باشيد

هرشب براي خواب كودك يك برنامه روتين ايجاد نماييد. براي مثال هر شب در زماني خاص به او يادآوري كنيد كه بايد مسواك بزند، به دستشويي برود و شما را در آغوش بگيرد. داشتن يك برنامه روتين به فرزندتان كمك مي‌كند كه هرشب فرصتي داشته باشد تا براي خوابيدن آماده شود و اضطراب كمتري را در اين زمينه تجربه نمايد.

5- جدا خوابيدن كودك | در تصميم خود قاطع باشيد

زماني كه تصميم مي‌گيريد كودك را در اتاقي جداگانه بخوابانيد بسيار اهميت دارد كه رفتاري قاطعانه داشته باشيد و فورا تسليم فرزندتان نشويد. اگر در طول شب از خواب بيدار مي‌شود يا نزد شما مي‌آيد، با مهرباني او را در آغوش بگيريد اما همراهي‌اش كنيد تا مجددا به تخت خواب برگردد. به او اطمينان دهيد كنارش هستيد و هيچ چيز تهديد كننده‌اي وجود ندارد. اگر اجازه دهيد فرزندتان به اتاق شما برگردد، آماده كردن مجدد او براي جدا خوابيدن سخت‌تر از قبل خواهد شد.

سخن آخر

براي اينكه بتوانيد كودك خود را به طور جداگانه بخوابانيد، لازم است كه صبر و حوصله بسياري به خرج دهيد. اگر احساس مي‌كنيد فرزندتان اضطراب بسياري دارد و به كمك راهكارهاي ذكر شده نيز نمي‌تواند از شما جدا شود، بايد از يك روانشناس كودك كمك بگيريد. در نظر داشته باشيد كه كودكان كوچك‌تر نمي‌توانند به درستي در مورد ترس‌ها و نگراني‌هاي خود صحبت كنند. براي اطلاع بيشتر در زمينه مشاوره كودك كليك كنيد.

آن‌ها اغلب مشكلات خود را در قالب مشكلات رفتاري و اختلال‌هاي روانشناختي نشان مي‌دهند. از جمله اين مشكلات مي‌توان به لجبازي مفرط، دچار شدن به كابوس‌هاي شبانه، دچار شدن به مشكلات گوارشي نظير دل درد و شب ادراري اشاره كرد. روانشناس كودك مي‌تواند ريشه بروز اين اختلال‌ها را بررسي كرده و با روش‌هايي نظير بازي درماني به بهبودي آن‌ها كمك نمايد.

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02166419012 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

سوالات متداول

– چرا كه كودك از جدا خوابيدن مي‌ترسد؟

دلايل مختلفي مي‌تواند در ترسيدن كودك تاثير بگذارد. اضطراب جدايي از والدين يا ترس از موجودات خيالي نظير هيولاها يا تاريكي از جمله رايج‌ترين مواردي هستند كه باعث ترس كودك از جدا خوابيدن مي‌شوند.

 

 

منبع : جدا خوابيدن كودك



:: بازديد از اين مطلب : 2


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۵ تير ۱۴۰۰ ] [ ۰۱:۳۶:۲۴ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

ميزان خواب كودكان در سنين مختلف متفاوت است. در واقع خواب كودك از مهم‌ترين عامل تاثير گذار در رشد قدي و هوشي او محسوب مي‌شود. حال اين سوال براي بسياري از مادران پيش مي‌آيد كه ميزان خواب كافي براي كودكان تا چه اندازه بايد باشد و اينكه آيا بي‌خوابي كودك روند رشد و تكامل او را با اختلال مواجه مي‌سازد. ميزان خواب كودكان بسته به عوامل متعددي همچون سن كودك و نوع شخصيت مي‌تواند متفاوت باشد. بنابراين مادران بايد نمودار مناسبي از ميزان خواب كودك را در سنين مختلف تهيه نموده و مدت زمان خواب كودك را بر اساس آن برنامه ريزي نمايند. در ادامه به موضوعاتي همچون فوايد به موقع خوابيدن كودك، ميزان خواب كودك در سنين مختلف و همچنين پيامدهاي بي‌خوابي پرداخته خواهد شد. شما مي‌توانيد با كمك گرفتن از يك فرد متخصص، كيفيت خواب كودك خود را افزايش دهيد. براي اطلاع از مشاوره كودك كليك كنيد.

منبع : ميزان خواب كودكان

خواب كودك در سنين مختلف

ميزان خواب كودك به عوامل متعددي همچون سن و نوع شخصيت كودك بستگي دارد. در ادامه به ميزان خواب كودكان در سنين مختلف اشاره مي‌كنيم:

۱ الي ۴ هفتگي

نوزاد در سنين ۱ الي ۴ هفتگي به طور معمول در طي ۲۴ ساعت حدود ۱۵ تا ۱۸ ساعت را با خوابيدن سپري مي‌كند. البته ساعات ذكر شده به صورت متوالي نيست و امكان دارد كودك در دوره‌هاي ۲ الي ۴ ساعته بخوابد. نوزادان نارس و همچنين نوزاداني كه مبتلا به كوليك هستند در مقايسه با ساير نوزادان بيشتر مي‌خوابند.

در حقيقت ميزان خواب كودكان از الگوي تعيين شده‌اي پيروي نمي‌كند. چرا كه در اين سنين ساعت زيستي داخلي بدن هنوز به طور كامل شكل نگرفته است. بنابراين چرخه خواب كودك بر اساس چرخه شب و روز تعيين نمي‌گردد.

۱ الي ۴ ماهگي

با شروع هفته ششم، خواب كودك الگوي منظم‌تري به خود گرفته و نوزاد بسيار آرام‌تر مي‌شود. در اين سن به تدريج كودك الگوي خوابيدن بر اساس چرخه شب و روز را شروع مي‌كند. در ۱ الي ۴ ماهگي كودك معمولا هنگام غروب مي‌خوابد و ميزان خواب آن نيز حداكثر ۴ تا ۶ ساعت تخمين زده مي‌شود.

ميزان خواب كودكان | ۴ الي ۱۲ ماهگي

در اين سن خواب كودك بايد حدود ۱۵ ساعت باشد. اما اغلب نوزادان تنها ۱۲ ساعت از شبانه روز را در خواب سپري مي‌كنند. در واقع در اين سن كودك بايد از يك الگوي خواب ثابت برخوردار باشد. چرا كه در ۴ الي ۱۲ ماهگي الگوي خواب كودك كم كم شبيه به والدين مي‌شود. در حدود ۶ ماهگي نوزاد در طول شبانه روز ممكن است حدود ۲ الي ۳ بار در روز چرت بزند. در واقع الگوي چرت عصر گاهي كودك همزمان با تكامل ساعت زيستي بدن، به ثبات خواهد رسيد. در اين سن معمولا كودك مي‌تواند در طول شب به طور كامل بخوابد.

۱ الي ۳ سالگي

پس از گذشت يك سالگي، كودك ترجيح مي‌دهد چرت صبحگاهي و غروب خود را ترك نمايد. در واقع ميزان خواب كافي براي كودكان نوپا حدود ۱۴ ساعت است. در حالي كه كودكان ۱ الي ۴ ساله تنها ۱۰ ساعت در شبانه روز را مي‌خوابند. همچنين كودكاني كه در حال سپري كردن ۲۱ تا ۳۶ ماهگي خود هستند، به خواب كوتاه نيمروز به مدت ۱ الي ۳ ساعته نياز دارند. در اين سن كودك به طور معمول حدود ۷ الي ۹ شب به خواب رفته و در ساعت ۶ تا ۸ بيدار مي‌شود.

۳ الي ۶ سالگي

كودكان سه الي شش ساله به طور معمول ۷ تا ۸ شب به خواب مي‌روند و صبح‌ها تقريبا ساعت ۷ بيدار مي‌شوند. در واقع كودك سه ساله هنوز از الگوي چرت روزانه خود پيروي مي‌كند. در حالي كه كودكان پنج ساله ديگر در طول روز به خواب نمي‌روند. بعد از سن سه سالگي كودك سعي مي‌كند ساعت‌هاي چرت روزانه خود را كاهش داده و به تدريج آن را ترك نمايد. از سن سه سالگي به بعد معمولا مشكلات خواب جديد به وجود نمي‌آيند.

ميزان خواب كودكان | ۷ الي ۱۲ سالگي

در اين سن ميزان تعاملات اجتماعي و فعاليت‌هاي خانوادگي كودك افزايش يافته و روتين مدرسه نيز از ۷ سالگي به آن اضافه مي‌گردد. به همين دليل به مرور زمان الگوي خواب كودك دير و ديرتر مي‌شود. به طوري كه كودك ۱۲ ساله معمولا ساعت ۹ شب مي‌خوابد و تمايلي به خوابيدن در ساعت ۷ يا ۸ شب ندارد. ميانگين ايده آل خواب كودك در اين سن حدود ۹ ساعت مي‌باشد.

زود خوابيدن كودك چه مزيت هايي دارد؟

خواب كافي و زود خوابيدن به خصوص در سنين پايين تاثير بسيار زيادي بر روي خلق و خوي كودك دارد. همچنين بر اساس نتايج تحقيقات، خواب كافي مي‌تواند در افزايش يادگيري رشد عقلي كودك نقش بسيار مهمي ايفا كند. بسياري از والدين بر روي الگوي خواب كودك حساسيت زيادي به خرج نمي‌دهند و تصور مي‌كنند كه با افزايش سن كودك الگوي خواب نيز خود به خود تنظيم مي‌گردد. در حالي كه اين تصور كاملا اشتباه بوده و شكل گيري الگوي خواب از همان سنين پايين شروع مي‌شود.

خواب نيز همانند غذا خوردن و تفريح كردن براي كودك لازم و ضروري است. بسياري از پزشكان عقيده دارند كه خوابيدن، بهترين زمان براي تجديد قوا و تقويت نوروترانسميترها و پيام رسان‌هاي شيميايي مغز است. همچنين طبق نظريه‌ها، در هنگام خواب عوامل سمي بيماري‌زا و همچنين مواد زائد از روي سلول‌هاي مغزي پاكسازي مي‌گردند. از جمله مهم‌ترين فوايد زود خوابيدن كودك مي‌توان به موارد زير اشاره نمود:

  1. افزايش رشد كودك
  2. تقويت كاركرد قلب و افزايش خون رساني آن
  3. تنظيم مناسب وزن بدن
  4. مبارزه صحيح با انواع بيماري‌ها و ميكروب‌ها
  5. كاهش جراحت
  6. افزايش دامنه توجه كودكان
  7. تقويت يادگيري و افزايش رشد هوشي و عقلاني كودك

 

نكات مهم در رابطه با افزايش كيفيت خواب كودكان

براي افزايش كيفيت خواب كودكان رعايت موارد زير اهميت دارد:

1. ميزان خواب كودكان | رخت خواب كودك

توصيه مي‌شود جهت افزايش كيفيت خواب كودك و عدم بيدار شدن گاه و بي گاه، تشكي را انتخاب نماييد كه كمي سفت باشد. همچنين گهواره كودك نيز بايد تمام معيارهاي يك گهواره راحت و ايده آل را داشته باشد. كودك را بر روي تشك‌هاي نرم، بالش و سطوح نرم و انعطاف پذير نخوابانيد.

2. فضاي اطراف محل خواب كودك

بهتر است هنگام خواب، سر و صورت كودك آزاد بوده و با پتو آن را نپوشانيد. اگر از پتو استفاده مي‌كنيد، بهتر است كه از سينه بالاتر نباشد. وجود اسباب بازي‌هاي مخملي و بالش ارتباط مستقيمي با تنفس كودك داشته و خواب او را با اختلال مواجه مي‌سازد. بنابراين قبل از خواب كودك، تخت را از وجود اشياء نوك تيز و وسايل غير ضروري چك نماييد.

3. دماي اتاق كودك

دماي اتاق كودك نيز همانند افراد بزرگسال بايد معمولي باشد. توصيه مي‌شود قبل از ۵ ماهگي تمام اسباب بازي‌هاي آويزي كودك را از گهواره او دور نماييد.

نكته: از كشيدن سيگار و استعمال دخانيات در محل خواب كودك جدا خودداري نماييد.

عدم خواب كافي چه عوارضي به همراه دارد؟

ممكن است عدم خواب كافي، بيماري‌ها و آسيب‌هاي جسمي و روحي مانند افسردگي و اضطراب را به همراه داشته باشد. بسياري از اختلالات خواب رابطه مستقيمي با بيماري ديابت دارند كه از مهم‌ترين آن‌ها مي‌توان به وقفه تنفسي هنگام خواب اشاره نمود. كودكاني كه داراي لوزه‌هاي بزرگي هستند يا افزايش وزن دارند، معمولا وقفه تنفسي در هنگام خواب را تجربه مي‌كنند كه مهم‌ترين نشانه آن، خروپف مي‌باشد. شب بيداري و عدم خواب كافي ممكن است عوارضي همچون كبد چرب، فشار خون و يبوست را به همراه داشته باشد.

ميزان خواب كودكان | راهكارهاي مناسب جهت خواباندن كودك

بسياري از والدين با عدم خوابيدن كودك در ساعت‌هاي تعيين شده روبه رو هستند و نمي‌دانند چه راهكارهايي مي‌تواند براي حل اين مساله كارآمد باشد. مي‌توانيد با بهره گيري از نكات زير كودك را به راحتي بخوابانيد:

1.در طول روز كودك را به پارك ببريد تا با انجام فعاليت‌هاي ورزشي خسته شده و در ساعت‌هاي تعيين شده به خواب رود.

2. آرامش دادن به كودك با قصه گفتن و خواندن لالايي

3. محل خواب كودك بايد از آرامش و آسايش كافي برخوردار باشد.

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02166419012 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

سوالات متداول

-آيا با افزايش سن كودك، الگوي خواب او تنظيم مي‌شود؟ 

خير بهترين زمان براي تنظيم الگوي خواب كودك، از نوزادي مي‌باشد. براي تنظيم الگوي خواب مي‌توانيد از روانشناس كمك بگيريد.

-كودكي كه بيش از حد معمول مي‌خوابد نياز به بررسي پزشكي دارد يا خود به خود درمان مي‌شود؟

نياز به بررسي پزشكي دارد چرا كه بسياري از بيماري‌ها مثل زردي، با خواب آلودگي همراه هستند. 

 

 

 

منبع : ميزان خواب كودكان

 



:: بازديد از اين مطلب : 1


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ميزان خواب كودكان،
موضوع:
[ ۵ تير ۱۴۰۰ ] [ ۰۱:۳۲:۱۸ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]
[ ۱ ][ ۲ ][ ۳ ][ ۴ ][ ۵ ][ ۶ ][ ۷ ][ ۸ ][ ۹ ][ ۱۰ ][ ۱۱ ][ ۱۲ ][ ۱۳ ][ ۱۴ ][ ۱۵ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
لینک دوستان
  • مشاوره روانشناسی
  • مشاوره روانشناسی ذهن نو
  • ذهن نو
  • تست روانشناسی کیومایند
  • کلینیک تخصصی کودک
  • سن استعدادیابی کودک
  • استعدادیابی کودک دو ساله
  • استعدادیابی کودک سه ساله
  • استعدادیابی کودک چهار ساله
  • استعدادیابی کودک تهران
  • آموزش سکس
  • قرص تاخیری
  • علائم اعتیاد
  • مشاوره آنلاین روانشناسی
  • مشاوره تلفنی
  • مشاوره تلفنی خانواده
  • مشاوره تلفنی ازدواج
  • مشاوره تلفنی خیانت
  • مشاوره تلفنی کودک
  • مشاوره تلفنی جنسی
  • مشاوره تلفنی ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی تلفنی
  • مشاوره تلفنی تحصیلی
  • مشاوره خانواده
  • مشاوره ازدواج
  • مشاوره کودک
  • مشاوره جنسی
  • مشاوره ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی
  • مشاوره تحصیلی
  • ترک اعتیاد
  • ترک متادون
  • ترک ترامادول
  • ترک شیشه
  • ترک شیره
  • ترک حشیش
  • ترک هروئین
  • ترک تریاک
  • ترک ماریجوانا
  • درمان استرس
  • درمان اضطراب
  • علائم اعتیاد به متادون
  • علائم اعتیاد به ترامادول
  • علائم اعتیاد به تریاک
  • علائم اعتیاد به هروئین
  • علائم اعتیاد به شیشه
  • علائم اعتیاد به کوکائین
  • ماریجوانا
  • علائم اعتیاد به حشیش
  • علائم اعتیاد به شیره
  • علائم اعتیاد به کراک
  • قالب وبلاگ
    نظرسنجی
    [#VoteTitle#]
    [#VTITLE#]
         نتیجه

    لینک های تبادلی
    تبادل لینک اتوماتیک
    لینک :
    خبرنامه
    عضویت لغو عضویت
    پيوندهای روزانه
    لينكي ثبت نشده است
    پنل کاربری
    نام کاربری :
    پسورد :
    عضویت
    نام کاربری :
    پسورد :
    تکرار پسورد:
    ایمیل :
    نام اصلی :
    آمار
    امروز : 0
    دیروز : 0
    افراد آنلاین : 6
    همه : 0
    چت باکس
    موضوعات وب
    موضوعي ثبت نشده است
    امکانات وب

    سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی