مشاوره روانشانسي ذهن نو
مركز مشاوره ذهن نو برترين مركز مشاوره روانشناسي در زمينه هاي مختلف روانشناسي از جمله مشاوره خانواده، ازدواج، كودك، طلاق، خيانت، نوجوان، بلوغ، جنسي و سكس تراپي ، ترك اعتياد، اختلات رواني و شخصيت و ... مي باشد.

دزدي در كودكان موضوعي است كه مي‌تواند تا حد زيادي باعث نگراني والدين شود. سردرگمي راجع به دليل چنين رفتاري يا احساس شرم از قضاوت ديگران در كنار ترس از تكرار شدن اين رفتار در آينده ازجمله موضوعاتي هستند كه ذهن والدين را درگير خواهند كرد. بااين‌حال بايد به اين موضوع توجه داشته باشيد كه نحوه برخورد شما با اين مسئله تا حد زيادي در تكرار اين رفتار نقش دارد. به همين خاطر اينكه چطور به فرزندتان واكنش نشان مي‌دهيد موضوعي است كه بايد به‌خوبي راجع به آن بيانديشيد. اگر دزدي در فرزند شما با دلايلي نظير هيجان‌خواهي، پرخاشگري يا بي‌توجهي به حقوق ديگران اتفاق افتاده و يا در شرايطي كه اين رفتار مجدداً تكرار شد، بهتر است در اين زمينه از يك مشاور كودك كمك بگيريد.

منبع : دزدي در كودكان

دزدي در كودكان

اگرچه دزدي در كودكان پديده شايعي نيست اما بااين‌حال برخي كودكان به دلايل مختلفي به اين كار دست مي‌زنند. برخي از كودكان در سنين پايين‌تر به اين خاطر وسايل ديگران را برمي‌دارند كه آشنايي چنداني با مفهوم مالكيت ندارند و تصور مي‌كنند اجازه دارند از هر چيزي استفاده كنند. اما اين موضوع به‌تدريج و با بزرگ‌تر شدن كودك دلايل پيچيده‌تري پيدا مي‌كند كه در اولين قدم براي برخورد با اين مسئله مي‌بايست به آن‌ها توجه داشت.

اگر احساس مي‌كنيد رفتار دزدي در كودك شما علي‌رغم گوشزد كردن پيامدهاي منفي آن تكرار مي‌شود يا در شرايطي كه اين موضوع در كنار رفتارهاي نامناسب ديگري مثل آزار و اذيت همسالان يا حتي حيوانات اتفاق مي‌افتد، بهتر است راجع به اين موضوع از يك روانشناس كودك كمك بگيريد. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه مشاوره كودك كليك كنيد. 

 

دلايل دزدي در كودكان

كشف دلايل دزدي در كودكان موضوعي است كه شايد بتوان گفت بيش از خود رفتار اهميت دارد. اين دلايل به شما كمك خواهند كرد تا اطلاعاتي را راجع به وضعيت روحي و ديدگاه‌هاي كودك به دست آوريد و اقدامات مؤثري را براي تغيير شرايط در نظر بگيريد. ازجمله مهم‌ترين دلايلي كه براي دزدي در كودكان مي‌توان در نظر گرفت عبارتند از:

1. مسائل مادي

تمايل به داشتن امكانات و وسايلي كه همسالان كودك دارند اما او به دليل وضعيت اقتصادي يا سياست‌هاي مالي و تربيتي والدين نمي‌تواند داشته باشد يكي از دلايلي است كه برخي اوقات كودكان را به سمت دزدي مي‌كشاند. براي جلوگيري از بروز چنين رفتاري بهتر است با فرزندتان صحبت كنيد و شرايط مالي و برنامه‌هاي خود را در حد درك او برايش توضيح دهيد. يكي ديگر از راهكارهايي كه مي‌توانيد در اين شرايط امتحان كنيد اين است كه به فرزندتان كمك كنيد تا منبع درآمدي براي خودش داشته باشد و درآمد خود را صرف مسائلي كه به آن‌ها علاقه دارد كند.

2. تقليد

بسياري از مواقع دزدي كودك به دليل الگوبرداري‌هاي اشتباه ايجاد مي‌شود. مشاهده اين رفتار در ميان اعضاي خانواده يا اطرافيان و حتي تقليد از شخصيت‌هاي يك كتاب يا فيلم مي‌تواند دليلي براي تكرار اين رفتار توسط كودك باشد. به همين خاطر بهتر است نسبت به محتواي فيلم‌ها و كتاب‌هايي كه فرزندتان به آن‌ها علاقه دارد توجه كافي داشته باشيد. گاهي مي‌توانيد با جلب‌توجه كودك به پيامد رفتار اين شخصيت‌ها يا ساير افرادي كه دست به دزدي مي‌زنند نيز فرزندتان را از تقليد رفتار الگوهاي نامناسب منع كنيد.

3. فشار دوستان

فشار دوستان و جلب تأييد و رضايت آن‌ها به‌ويژه در نوجوانان يا سنين بالاتر كودكي يكي از موضوعاتي است كه مي‌تواند باعث دزدي كودك شود. اگر با چنين دليلي براي دزدي فرزند خود مواجه شديد بهتر است براي آموزش مهارت‌هايي مانند قدرت نه گفتن يا دوست‌يابي مؤثر به فرزند خود از يك مشاور كودك كمك بگيريد. علاوه بر اين دزدي در كودكان و به‌ويژه پسرها در برخي مواقع تلاشي است كه براي اثبات قدرت به همسالان و به دست آوردن احترام آن‌ها صورت مي‌گيرد.

4. دزدي در كودكان | جلب‌توجه

هنگامي‌كه اين باور در كودك ايجاد شود كه اطرافيان به او توجهي ندارند، تلاش خواهد كرد تا به هر طريقي توجه آن‌ها را به سمت خود جلب نمايد. رفتاري كه كودك براي جلب‌توجه انتخاب مي‌كند با توجه به شرايط محيطي و همين‌طور شخصيت و ديدگاه‌هاي كودك مي‌تواند متفاوت باشد. دزدي در كودكي نيز مي‌تواند دليلي باشد كه كودك از اين طريق نارضايتي خود از رفتار والدين را به آن‌ها گوشزد مي‌كند. كمك گرفتن از مشاورين خانواده و كودك براي سامان دادن به شرايط خانوادگي و ايجاد يك خانواده شاد و صميمي ازجمله راهكارهايي است كه در اين شرايط مي‌توانيد از آن استفاده كنيد.

5. ناتواني در كنترل خواسته‌ها يا هيجان‌طلبي

ناتواني در كنترل خواسته‌ها يا تكانش گري به اين معناست كه فرد هنگامي‌كه ميل به انجام رفتار يا داشتن چيزي را در خود احساس مي‌كند، بلافاصله و بدون برنامه‌ريزي منطقي يا فكر كردن به عواقب احتمالي آن، دست به انجام رفتار موردنظر مي‌زند. اين موضوع مي‌تواند دليلي براي دزدي كودك نيز باشد. با توجه به اينكه تكانش‌گري مي‌تواند تا پايان عمر همراه كودك بوده و او را به رفتارهاي خطرناك ديگري نظير اعتياد سوق دهد، بهتر است درصورتي‌كه نشانه‌هاي تكانش‌گري را در فرزند خود مي‌بينيد براي درمان آن اقدام كنيد.

6. بيماري‌هاي روحي

اضطراب يا افسردگي در كودك مي‌تواند خود را به‌صورت اختلالات رفتاري مختلفي نشان دهد كه يكي از آن‌ها دزدي است. علاوه بر اين مشكلات جدي‌تري نظير اختلال سلوك نيز مي‌تواند دليلي براي ميل به دزدي در كودك باشد. كودكاني كه به دليل بيماري‌هاي روحي و به‌ويژه اختلال سلوك دست به دزدي مي‌زنند معمولاً رفتارهاي منفي بسياري را از خود نشان مي‌دهند و دزدي نيز رفتاريست كه بيش از يك‌بار اتفاق مي‌افتد. در شرايطي كه با چنين مسئله‌اي مواجه مي‌شويد بهتر است از يك متخصص روانشناسي كودك و نوجوان كمك بگيريد.

كودكاني كه دچار اختلال بيش‌فعالي و نقص توجه هستند معمولاً به دليل مشكلاتي كه در توجه دارند، ممكن است وسايل خود را گم كنند و يا وسايل ساير دانش آموزان را با خود به منزل آورند. اين موضوع با انگيزه دزدي در آن‌ها اتفاق نمي‌افتد بلكه آن‌ها به دليل بي‌توجهي ممكن است وسايل ديگران را با وسايل خود اشتباه بگيرند. به همين خاطر هنگام مشاهده چنين رفتاري از كودكان بيش‌فعال به رفتار آن‌ها به‌عنوان دزدي نگاه نكنيد.

 

برخورد با دزدي در كودكان

يكي از سؤالاتي كه در ارتباط با دزدي در كودكان بايد به آن پاسخ داد اين است كه چطور با اين موضوع در كودك برخورد كنيم؟ توجه داشته باشيد كه اگرچه دزدي در كودكان موضوع نگران‌كننده‌ايست اما بااين‌حال نوع برخورد شما تا حد زيادي در تكرار شدن يا نشدن آن و همين‌طور سلامت روان فرزندتان اثرگذار خواهد بود. در نحوه برخورد با دزدي در كودكان به موارد زير توجه داشته باشيد:

1. پرهيز از خشونت

رفتار همراه با خشونت يا تنبيه ازجمله رفتارهايي است كه بايد در تربيت فرزندانتان آن را به حداقل برسانيد. اين طرز برخورد علاوه بر اينكه باعث آسيب ديدن روحي فرزندتان مي‌شود، نكته جديدي را نيز به او آموزش نمي‌دهد. هنگامي‌كه مي‌خواهيد فرزندتان را از تكرار رفتاري منع كنيد بايد دليل اشتباه بودن اين رفتار را براي وي توضيح دهيد اما تنبيه صرفاً اين پيام را به كودك منتقل مي‌كند كه نبايد رفتار خاصي را انجام دهد و هيچ توضيحي راجع به دليل اشتباه بودن رفتار يا رفتارهاي جايگزين به وي نمي‌دهد. علاوه بر اين تنبيه در شرايطي كه در مقابل دوستان يا اطرافيان اتفاق افتاده باشد تا حد زيادي اعتمادبه‌نفس كودك را تحت تأثير قرار مي‌دهد.

2. با كودك صحبت كنيد

در يك فضاي دوستانه و آرام با فرزندتان صحبت كنيد و دلايل او را براي اين رفتار بپرسيد. پس‌ازآن مي‌توانيد با كمك يكديگر راه‌حل‌هايي را براي برطرف كردن مشكلات پيش‌آمده برنامه‌ريزي كنيد.

3. دزدي در كودكان | ايجاد الگوهاي مناسب

داستان‌هايي را در ارتباط با زندگي افرادي كه به دليل دزدي دچار مشكل شده‌اند براي فرزندتان بخوانيد و سپس باهم راجع به شرايط پيش‌آمده براي شخصيت داستان، راهكارهايي كه او مي‌توانست به‌جاي دزدي امتحان كند و يا اشكال ديگري از تفكر كه مي‌توانست در موقعيت‌هاي مختلف داشته باشد صحبت كنيد. اين كار به كودك كمك خواهد كرد تا راه‌هاي جايگزين براي دزدي را آموزش ببيند.

4. از مشاور كمك بگيريد

در شرايطي كه دزدي فرزند شما تكرار مي‌شود يا در كنار آن ساير رفتارهاي نامطلوب مثل پرخاشگري، زورگويي، آسيب زدن به خود و ديگران و همين‌طور افت عملكرد تحصيلي را مشاهده مي‌كنيد، بهتر است از يك مشاور كمك بگيريد. اين رفتارها مي‌تواند نشانه‌اي از ابتلاي كودك به اختلال سلوك باشد و با توجه به اينكه بسياري از مبتلايان به اين اختلال در آينده دچار اختلال شخصيت ضداجتماعي مي‌شوند، بهتر است هرچه سريع‌تر دراين‌باره از يك مشاور كودك كمك بگيريد. همچنين دزدي در كودكان مي‌تواند به دليل اختلالات روحي يا اعتراضي به شرايط نامناسب درون خانواده باشد و به همين خاطر بهتر است دراين‌باره از يك متخصص كودك كمك بگيريد.

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02166419012 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

سؤالات متداول

دزدي در كودكان چه دلايلي مي‌تواند داشته باشد؟

فشار گروه همسالان يا تلاش براي جلب تحسين آن‌ها، ناتواني در كنترل خواسته‌ها، تلاش براي جلب‌توجه والدين و همين‌طور بيماري‌هاي روحي مانند افسردگي يا اضطراب مي‌تواند دليلي براي دزدي در كودكان باشد.

با دزدي در كودكان چطور بايد برخورد كنيم؟

بهتر است به‌جاي تحقير يا تنبيه فرزندتان در يك فضاي آرام با او راجع به رفتارش صحبت نماييد و پس از شناخت دلايل و انگيزه‌هاي او، باهم براي برطرف كردن مشكل پيش‌آمده اقدام كنيد. اگر دزدي در فرزند شما تكرار مي‌شود يا رفتارهاي منفي ديگري نيز در كنار آن وجود دارد بهتر است از يك روانشناس كمك بگيريد.

 

 

 

منبع : دزدي در كودكان


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: دزدي در كودكان،
موضوع:
[ ۱۷ تير ۱۴۰۰ ] [ ۱۱:۵۱:۲۶ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

ديدن رابطه جنسي پدر و مادر چه تاثيرات رواني روي ذهن كودكان مي‌گذارد؟ در اين شرايط بهترين برخورد از جانب والدين چه مي‌تواند باشد؟ ديدن رابطه جنسي پدر و مادر به خصوص براي بچه‌هاي كوچكتر كه هيچ گونه دركي از موضوعات جنسي ندارند مي‌تواند شوكه كننده باشد و احساسات ناخوشايند زيادي را در درون آن‌ها ايجاد نمايد. احساس ترس و اضطراب از جمله رايج‌ترين واكنش‌هاي رواني هستند كه كودكان در پي ديدن رابطه پدر و مادر خود تجربه مي‌كنند. با اين حال در صورتي كه فرزندتان رابطه جنسي شما را مشاهده كرد يا متوجه موضوعاتي در اين زمينه شد لازم است كه با انجام رفتارها و توصيه‌هايي كه در ادامه بيشتر درباره آن صحبت خواهيم كرد از بروز مشكلات بيشتر بپرهيزيد و براي سلامت روان فرزندتان ارزش قائل شويد.

منبع : ديدن رابطه پدر و مادر 

ديدن رابطه پدر و مادر | تاثيرات رواني مشاهده رابطه جنسي پدر و مادر

ديدن رابطه جنسي پدر و مادر مي‌تواند تاثيرات منفي متعددي بر ذهن كودكان داشته باشد. از همين رو متخصصان همواره بر اين موضوع تاكيد مي‌كنند كه حتي زماني كه فرزندتان بسيار كوچك است از داشتن رابطه جنسي با همسر خود در مقابل او پرهيز كنيد و اجازه ندهيد كودك در حريم خصوصي شما حضور داشته باشد. ما در ادامه به مهم‌ترين پيامدهاي منفي ديدن رابطه پدر و مادر در دوران كودكي اشاره كرده‌ايم.

1- درگيري ذهني با موضوعات جنسي

در اكثر موارد كودكان آنچه ديده‌اند را با والدين خود در ميان نمي‌گذارند. همچنين از افكار، احساسات و سوال‌هاي خود صحبت نمي‌كنند. همين امر باعث مي‌شود كه به طور زودهنگام با موضوعات جنسي دغدغه فكري پيدا كنند. اگر آن‌ها با والدين خود راحت نباشند و آن‌ها را منابع امني براي دريافت اطلاعات ندانند ممكن است از طريق منابع ناآگاه نظير همسالان به دنبال كشف موضوعات جنسي بروند. والدين بايد به تربيت جنسي كودكان خود اهميت بدهند و موضوعاتي كه نياز است را در حد درك و فهم كودك با او مطرح نمايند. با اين حال از دادن اطلاعات زياد و نامتناسب با سن كودك بپرهيزيد. براي شناخت بيشتر درباره تربيت جنسي كودكان كليك كنيد.

2- تجربه ترس و اضطراب

كودكان به خصوص در سنين بسيار پايين هيچ گونه دركي از موضوعات جنسي ندارند. آن‌ها در اكثر موارد هنگام ديدن رابطه پدر و مادر خود شوكه مي‌شوند. در اين شرايط اكثر بچه‌ها فكر مي‌كنند نوعي خشونت بين پدر و مادر جريان دارد و يا براي مثال پدر به مادر آسيب مي‌رساند. اين موضوع احساس وحشت را در آن‌ها بر مي‌انگيزد و منجر به تجربه ترس و اضطراب زياد مي‌شود. كودكان معمولا علائم اضطرابي خود را در قالب تغييرات بدني نظير دل درد و شب ادراري نشان مي‌دهند. همچنين بروز مشكلات خواب نظير بي‌خوابي و كابوس‌هاي شبانه در اين شرايط تا حد زيادي رايج هستند.

3- تقليد رفتارهاي جنسي

كودكاني كه زياد در معرض صحنه‌هاي جنسي قرار مي‌گيرند ممكن است بدون اينكه ميل جنسي را تجربه كنند صرفا براي تقليد عمل بزرگسالان سعي كنند با فرد ديگري اين كار را امتحان كنند. در اين شرايط ممكن است به بازي‌هاي جنسي با افرادي از جنس مخالف يا موافق خود روي بياورند. اگر اين رفتارها را در فرزند خود ديديد لازم است كه بر افكار و احساسات خود مسلط شده و پيش از هرچيز از يك روانشناس كودك كمك بگيريد.

ديدن رابطه پدر و مادر | توصيه‌هايي براي والدين

اگر متوجه شديد كه فرزند شما رابطه جنسي ميان شما و همسرتان را ديده است بسيار اهميت دارد كه اين موضوع را ناديده نگيريد يا واكنش بدي از خود نشان ندهيد. براي داشتن بهترين رفتار در اين شرايط در نظر گرفتن توصيه‌هاي زير مي‌تواند تا حد زيادي كمك كننده باشد.

1- به كودك بگوييد كه پاسخگوي سوالات او هستيد 

بسيار اهميت دارد كه فرزند شما آموزش ها و اطلاعات جنسي خود را از چه منبعي دريافت كند. بسياري از بچه‌ها به دليل احساس شرم و خجالت از والدين خود اين موضوعات را از دوستان خود مي‌پرسند. اين در حالي است كه دوستان و همسالان منابع معتبر و آگاهي نيستند و مي‌توانند با ارائه اطلاعات غلط منجر به تشديد اثرات منفي شوند. در نتيجه به فرزندتان اطمينان دهيد كه مي‌تواند سوالات خود را در مورد هرگونه مسئله خصوصي با شما در ميان بگذارد و شما به خاطر اين سوال‌ها او را تنبيه يا سرزنش نخواهيد كرد. براي آگاهي بيشتر در زمينه نحوه توضيح بچه دار شدن براي  كودكان كليك كنيد.

2- به كودك در مورد حريم خصوصي آموزش دهيد

لازم است كه به مرور پس از گذر كودك از دوران نوزادي او را عادت بدهيد تا به طور مستقل و در فضايي جدا از اتاق خواب شما بخوابد. براي او توضيح دهيد كه حتي زماني كه در كنارش نيستيد مراقبش هستيد و هرگاه به شما احتياج پيدا كند مي‌توانيد در كنارش باشيد. به او آموزش دهيد كه اگر نيمه شب احساس ترس يا اضطراب كرد يا به هر دليلي به شما نياز داشت ابتدا شما را صدا زده و قبل از ورود به اتاق خوابتان در بزند. در حقيقت لازم است كودك بداند كه مادر و پدر نوعي حريم خصوصي ميان خود دارند و او براي وارد شدن به اين حريم نياز به كسب اجازه دارد.

3- ديدن رابطه پدر و مادر | از برخورد تند و خشن بپرهيزيد

درست است كه وارد شدن كودك ميان رابطه جنسي ممكن است باعث برانگيختن عصبانيت در شما شود اما بسيار اهميت دارد كه بتوانيد واكنش‌هاي خود را كنترل كرده و برخورد تند و خشني با او نداشته باشيد. در اين شرايط از كودك بخواهيد از اتاق بيرون برود و در اسرع وقت نزد او برويد. سعي كنيد كمي كنارش باشيد و اجازه دهيد او با شما صحبت كرده و اگر نگراني يا سوالي دارد با خود شما در ميان بگذارد.

4- در مورد نبود ماجراي خشونت آميز به كودك اطمينان بدهيد

همان طور كه گفته شد بسياري از كودكان ممكن است فكر كنند رابطه جنسي عملي خشونت آميز است كه طي آن پدر به مادر آسيب وارد مي‌كند. همين موضوع مي‌تواند ترس و نگراني زيادي را در فرزند شما ايجاد نمايد. اگر مي‌بينيد فرزندتان ترسيده و در مورد اين موضوع نگران است لازم است به او بگوييد اوضاع تحت كنترل مي‌باشد و در مورد نبود خشونت به او اطمينان بدهيد.

5- از يك روانشناس كودك كمك بگيريد

براي اينكه بتوانيد در مورد مسائل جنسي با فرزند خود صحبت كنيد لازم است كه آموزش‌هاي لازم در اين زمينه را دريافت كنيد. براي مثال شما نبايد بيش از آنچه كودك نياز دارد به او اطلاعات بدهيد چرا كه بسياري از مسائل براي كودك قابل درك نيستند و مي‌توانند منجر به سردرگمي بيشتر او شوند. از همين رو سعي كنيد براي پاسخگويي درست به كودك با توجه به سن او از يك روانشناس اطلاعات كسب كرده و از او براي مديريت بهتر اوضاع كمك بگيريد. در صورتي كه ديدن رابطه پدر و مادر منجر به آسيب خاصي در فرزندتان شده باشد درمانگر مي‌تواند جلسات مشاوره را به طور اختصاصي با كودك برگزار نمايد. براي اطلاع از روند دريافت مشاوره كودك كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز برايمشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02166419012 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 

 

سوالات متداول درباره ديدن رابطه پدر و مادر

آيا ديدن رابطه پدر و مادر مي‌تواند باعث بلوغ زودرس شود؟

ديدن رابطه جنسي پدر و مادر در كودكان مختلف مي‌تواند آثار متفاوتي داشته باشد. برخي كودكان كه تلاش مي‌كنند عمل جسي بزرگسالان را تقليد كنند ممكن است با مسائلي نظير بلوغ زودرس نيز مواجه شوند.

 

 

منبع : ديدن رابطه پدر و مادر 

 

 


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ديدن رابطه پدر و مادر ،
موضوع:
[ ۱۶ تير ۱۴۰۰ ] [ ۰۹:۳۹:۰۳ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

بهترين مركز مشاوره روانشناسي ميدان وليعصر كجاست؟ آيا از خدماتي كه در مراكز روانشناسي مختلف ارائه مي‌شود اطلاعي داريد؟ مشاوره روانشناسي يكي از خدماتي است كه توسط متخصصين سلامت روان از جمله مشاوران، روانشناسان و روان پزشكان ارائه مي‌شود. استفاده از اين خدمات تنها به كساني كه داراي مشكل خاصي هستند اختصاص ندارد بلكه بسياري از افراد براي ارتقاي وضعيت روحي خود يا براي كسب اطلاعات در مورد وضعيت هوشي فرزندانشان از آن استفاده مي‌كنند. ما در ادامه به معرفي بهترين مراكز مشاوره روانشناسي ميدان وليعصر و خدمات ارائه شده توسط آن‌ها پرداخته‌ايم. براي كسب اطلاعات بيشتر در اين باره تا انتهاي مطلب همراه ما باشيد.

 منبع : مشاوره روانشناسي ميدان وليعصر

مركز مشاوره و روانشناسي و انواع متخصصين آن

مركز مشاوره و روانشناسي از جمله مراكزي است كه خدمات مرتبط با بهبود و ارتقاي وضعيت روان را به عموم مردم ارائه مي‌دهند. كارشناساني كه در اين مراكز خدمات رساني مي‌كنند مشاور، روانشناس و روان پزشكان را در بر مي‌گيرند. هر كدام از اين متخصصين مي‌توانند در زمينه‌هاي مختلف به شما كمك كنند. براي مثال زماني كه مشكلات روان شناختي به دارو نياز دارند روان پزشكان به كمك افراد مي‌آيند. زماني كه وضعيت‌هاي روان شناختي با استفاده از خدمات روان درماني و به طور كل درمان‌هاي گفت و گو محور قابل بهبود هستند روانشناسان به ارائه خدمات مشاوره مي‌پردازند و زماني كه افراد براي مشورت در مورد موضوعاتي نظير تصميم گيري شغلي و تحصيلي نياز به كمك دارند، مشاوران به كمك آن‌ها مي‌آيند. براي دريافت مشاوره تلفني در تمامي زمينه هاي ذكر شده كليك كنيد.

 

انواع خدمات ارائه شده در مركز مشاوره روانشناسي

شايد براي شما جاي سوال باشد كه در مركز مشاوره روانشناسي ميدان وليعصر دقيقا چه خدماتي ارائه مي‌شود و چه كساني مي‌توانند به آن‌ها مراجعه نمايند. از جمله مهم‌ترين خدمات ارائه شده در اين مراكز مي‌توان به موارد زير اشاره كرد:

– درمان اختلالات روانشناختي فردي نظير افسردگي، اضطراب، وسواس، اعتياد و…

– درمان مشكلات بين فردي، ارتباطي و اختلالات شخصيتي

– بهبود مشكلات مرتبط با ازدواج از طريق خدمات تخصصي زوج درماني

– بهبود مشكلات و تنش‌هاي بين اعضاي خانواده از طريق خدمات تخصصي خانواده درماني و مشاوره خانواده

– بهبود مشكلات مرتبط با عملكرد جنسي از طريق خدمات تخصصي سكس تراپي و مشاوره جنسي

– ارائه مشاوره قبل از ازدواج

– بهبود اختلالات رفتاري و مشكلات رشدي كودكان

– بررسي وضعيت هوشي كودكان و انجام ساير تست‌هاي روانشناسي

– ساير خدمات مركز شامل مشاوره تحصيلي ، مشاوره شغلي ، مشاوره طلاق ، مشاوره خيانت و … مي‌شود.

 

خصوصيات بهترين مركز مشاوره روانشناسي ميدان وليعصر

براي اينكه بتوانيد مراكز تخصصي را از ساير مراكز كه به ارائه خدمات غير علمي مي‌پردازند، تشخيص دهيد در نظر گرفتن برخي ملاك‌ها مي‌تواند به شما كمك كند. از جمله مهم‌ترين ملاك‌هايي كه بهترين مراكز مشاوره را از سايرين جدا مي‌كند بايد به موارد زير اشاره كرد:

1- داشتن مجوز رسمي

اولين ملاكي كه قبل از مراجعه به مراكز روانشناسي بايد به آن توجه نماييد برخورداري از مجوز رسمي از سازمان نظام روانشناسي كشور يا سازمان بهزيستي است. مراكزي كه فاقد مجوز معتبر هستند قابل اطمينان نبوده و اجازه ارائه خدمات درماني را ندارند.

2- مركز مشاوره روانشناسي ميدان وليعصر | برخورداري از متخصصين حرفه اي

يك مركز مشاوره حرفه‌اي بايد بتواند در زمينه‌هاي مختلف به مردم خدمات ارائه كند. از همين رو لازم است كه از متخصصين سلامت روان از جمله مشاوران و روانشناسان  مجرب در جهت ارتقاي كيفيت خدمات روانشناسي كمك بگيرد. روانشناسان براي ارائه خدمات درماني بايد از حداقل مدرك كارشناسي ارشد برخوردار باشند. هم چنين دوره‌هايي كه متخصصان در زمينه درمان اختلالات مختلف گذرانده‌اند و سابقه كار تجربي آن‌ها مي‌تواند راهنماي خوبي براي انتخاب يك مركز مشاوره باشند.

3- استفاده از روش هاي نوين درمان

امروزه براي اكثر مشكلات و وضعيت‌هاي روان شناختي درمان‌هاي حرفه‌اي و خاصي طراحي شده است. براي مثال درمان شناختي- رفتاري و رويكردهاي مرتبط با آن نظير رويكرد طرحواره درماني و درمان مبتني بر پذيرش و تعهد يا همان اكت، امروزه در سراسر دنيا براي بهبود انواع مشكلات روانشناختي از جمله افسردگي، وسواس، مشكلات زناشويي و… به كار گرفته مي‌شوند. يك مركز مشاوره معتبر بايد بتواند با متودهاي جديد دنيا خود را منطبق كرده و از روش‌هاي جديد درمان براي كمك كردن به مراجعين استفاده نمايد.

4- مركز مشاوره روانشناسي ميدان وليعصر | داشتن تجهيزات كافي

يكي از كارهاي اصلي مراكز روانشناسي گرفتن تست و آزمون‌هاي رواني مختلف از افراد است. از همين رو مراكز مشاوره بايد از تجهيزات كافي براي گرفتن انواع تست‌هاي هوش، شخصيت و تشخيص انواع مشكلات روانشناختي برخوردار باشند. هم چنين امروزه براي رفع مشكلاتي نظير بيش فعالي كودكان در كنار درمان‌هاي دارويي و روانشناختي از ابزارهاي خاصي نظير نوروفيدبك و بايوفيدبك نيز استفاده مي‌شود كه وجود آن‌ها در مراكز مي‌تواند به تجهيز هرچه بيشتر آن‌ها كمك نمايد. براي دريافت مشاوره كودك و كشف استعداد كودكان كليك كنيد.

5- ارائه خدمات متنوع

بهترين مراكز مشاوره كشور امروزه مراكزي هستند كه علاوه بر امكان مراجعه حضوري، خدمات تلفني و آنلاين را نيز براي مراجعان خود فراهم مي‌كنند. اين خدمات به مراجعين كمك مي‌كنند تا از هرجاي كشور براي بهبود يا ارتقاي وضعيت روحي و رواني خود با متخصصين تماس بگيرند و با محدوديتي در اين زمينه مواجه نباشند. براي دريافت هر كدام از خدمات زير به صورت غير حضوري كليك كنيد.

مشاوره خانواده تلفني

مشاوره تلفني ازدواج 

مشاوره جنسي تلفني

مشاوره تلفني كودك

 

آدرس مركز مشاوره روانشناسي ميدان وليعصر

1- مركز جامع مشاوره روانشناسي ذهن نو _ تهران _ ميدان وليعصر  _ تلفن دفتر مركزي 02166419012 

براي دريافت مشاوره از برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو مي توانيد از طريق شماره 02166418908 تماس بگيريد.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۶ تير ۱۴۰۰ ] [ ۰۹:۳۶:۵۶ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

بسياري از والدين براي آرام كردن نوزاد خود و كاهش عمل مكيدن انگشت در كودك از پستانك استفاده مي‌كنند در صورتي كه استفاده بيش از حد مي‌تواند با آسيب‌هاي زيادي همراه باشد. اين آسيب‌ها به مرور بهداشت جسمي و رواني كودك را به خطر مي‌اندازد و او را با ناهنجاري‌هايي در ناحيه فك و دندان مواجه مي‌سازد. با اين حال گاهي ممكن است كه والدين مجبور به استفاده از پستانك باشند كه در اين شرايط بايد با رعايت يكسري از اصول به سلامت نوزاد خود اهميت دهند. بهره بردن از مشاوره كودك نيز به والدين كمك خواهد كرد تا از روش‌هاي ديگري براي آرام كردن نوزاد و كاهش عمل مكيدن انگشت استفاده كنند. در ادامه به طور كامل درباره مزايا و معايب استفاده از پستانك صحبت خواهيم كرد پس همراه ما باشيد.

منبع : پستانك براي نوزاد

كاربرد استفاده از پستانك براي نوزاد

استفاده از پستانك براي نوزادان يك عمل ضروري نيست و بسياري از والدين فقط جهت آرام كردن فرزند خود از پستانك استفاده مي‌كنند. به طوريكه تا فرزندشان شروع به گريه كردن مي‌كند پستانك را در دهانش قرار مي‌دهند. در مجموع مي‌توان گفت عمل مكيدن براي نوزادان يك كار آرامبخش است و پستانك به خوبي مي‌تواند براي اين مسئله مناسب باشد. غير از اين پستانك كاربردهاي ديگري نيز دارد اما به نوعي بيشتر به منظور آرام كردن نوزاد به كار مي‌رود.

زمان مناسب استفاده از پستانك براي نوزاد

استفاده از پستانك مانند هر چيز ديگر مزايا و معايبي دارد، متخصصين كودك بر اين باورند كه استفاده زودهنگام از پستانك معايبي با خود به همراه دارد از جمله اين معايب نامنظمي خوردن شير در نوزاد است. نوزادان معمولا پستانك را با پستان مادر اشتباه مي‌گيرند و از آنجايي كه هميشه در دسترس است به آن وابسته مي‌شوند، اين مسئله باعث مي‌شود كه تعداد دفعات خوردن شير و مكيدن پستان كاهش پيدا كند. از اين جهت بهترين زمان براي دادن پستانك به نوزادان موقعي است كه به شير خوردن از سينه مادر عادت كرده باشد و به طور كلي اين زمان بين ماه اول و دوم بعد از تولد متغير است. براي اطلاع از نحوه صحيح شير دادن به نوزاد كليك كنيد.

چه مواقعي نبايد به نوزاد پستانك داد

مواقعي وجود دارد كه در آن زمان بهتر است والدين پستانك را در اختيار نوزاد قرار ندهند زيرا منجر به افزايش مشكلات و بيماري در نوزاد مي‌شود. اين مواقع شامل موارد زير است.

_وجود عفونت در گوش نوزاد

_مشكل در اضافه كردن وزن

_ياد نگرفتن خوردن شير از پستان مادر

_سطح توليد شير ناكافي در پستان مادر (مكيدن پستان توسط نوزاد ميزان توليد شير در پستان مادر را افزايش مي‌دهد)

مزاياي استفاده از پستانك

مي‌توان گفت اولين مزيت و كاربرد استفاده از پستانك، ساكت كردن و حتي پرت كردن حواس اوست اما استفاده از پستانك غير از اين مورد مزاياي ديگري هم دارد كه به عنوان مثال مي‌توان به كاهش خطر ابتلا به سندرم مرگ ناگهاني نوزاد، كاهش ناراحتي‌هاي ناشي از ريفلاكس، متعادل كردن وزن، كاهش استرس، متعادل كردن خوردن غذا (براي نوزاداني كه عادت زياد به مكيدن پستان دارند) و عدم مكيدن انگشت اشاره كرد. همچنين برخي مادران به دليل مشكلات پوستي امكان اين را ندارند كه نوك پستان را در دهان فرزند قرار دهند از اين جهت استفاده از پستانك براي آرام كردن كودك مي‌تواند يك مزيت مهم براي اين مادران محسوب شود.  

بيشتر بخوانيد : نوزاد تازه متولد شده | همه آنچه كه بايد درباره نوزادان بدانيد

معايب استفاده از پستانك

افزايش احتمال ابتلا به عفونت گوش

شايع‌ترين مسئله‌اي كه براي نوزادان با مكيدن پستانك رخ مي‌دهد عفونت گوش مياني است. اما اين مسئله به اين منظور نيست كه هر نوزادي كه پستانك مي‌خورد دچار عفونت گوش مي‌شود. استفاده از پستانك ممكن است صرفا يكي از راه‌هاي ورود باكتري‌ها به گوش مياني از طريق حلق و دهان نوزادان باشد.

افزايش مشكلات گوارشي و اختلال در تغذيه

نوزاداني كه از قبل يادگيري مهارت مكيدن پستان مادر با پستانك آشنا شوند و به آن عادت كنند، ديگر توجه كمتري به پستان مادر نشان مي‌دهند اين مسئله مي‌تواند بر تغذيه نوزاد اثر منفي بگذارد. عدم خوردن شير از پستان مادر تعادل توليد شير در پستان را تحت تاثير قرار دهد. همچنين خوردن پستانك منجر به ورود هوا به داخل معده نوزاد مي‌شود كه همين مسئله به تنهايي مي‌تواند مشكلات گوارشي زيادي ايجاد كند.

تغيير شكل فك و دندان

امروزه مطالعات در زمينه رشد نوزاد نشان داده است كه بيشترين ضرر استفاده از پستاك آسيب رساندن به دندان و فك نوزاد است. اين آسيب معمولا براي دندان‌هاي شيري اتفاق مي‌افتد، اما اگر استفاده از پستانك بيش از دو سال طول بكشد ممكن است ترك استفاده از آن دشوار شود و منجر به آسيب به دندان‌هاي اصلي كودك گردد. آسيب‌ها و تغيير شكل معمولا به صورت حركت دندان‌هاي بالا به سمت بيرون و حركت دندان‌هاي پايين به سمت درون است. اين حركت دندان‌ها مي‌تواند بر نامتقارني فك بالا و پايين كودك تاثير منفي بگذارد.

نكات بهداشتي براي استفاده از پستانك

به طور كلي متخصصين رشد كودك معتقدند كه استفاده زياد از پستانك مي‌تواند آسيب‌هاي زيادي به همراه داشته باشد به همين جهت بهتر است تا جايي كه مي‌شود پستانك را در اختيار نوزاد خود قرار ندهيد. اما اگر به هر دليلي مجبور به استفاده از پستانك هستيد به نكات زير توجه كنيد.

  • مهمترين مسئله اين است كه تا هنگامي كه نوزاد شير خوردن را ياد نگرفته است به او پستانك ندهيد.
  • هنگام گريه نوزاد قبل از اينكه پستانك در اختيارش بگذاريد، تلاش كنيد تا به او شير دهيد.
  • با توجه به سن و شرايط نوزاد پستانك مناسب تهيه كنيد.
  • پستانك را تميز و استريل شده در دهان كودك قرار دهيد تا ميكروب وارد بدن كودك نشود.
  • به هيچ وجه پستانك را با آب دهان خود تميز نكنيد.
  • بند پستانك را دور گردن نوزاد نيندازيد زيرا مي‌تواند منجر به خفگي‌اش شود.
  • بعد از خوابيدن نوزاد پستانك را از دهانش خارج كنيد.
  • به طور ميانگين هر دوماه پستانك جديد تهيه كنيد.
  • از پستانك‌هاي چند تكه استفاده نكنيد، ممكن است قطعات آن جدا شود و منجر به خفگي نوزاد شود.

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02166419012 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 

 

سوالات متداول

بهترين سن براي گرفتن پستانك از كودك چه زماني است؟

در كل بهتر است نوزاد زياد به پستانك عادت نكند و در حد محدود از آن استفاده شود. اما زمان مناسب گرفتن پستانك بسته به شرايط هر نوزاد متفاوت است. در مجموع بهترين سن حدود دو سالگي است. اگر در گرفتن پستانك از نوزاد دچار مشكل شديد پيشنهاد مي‌كنيم تا با يك روانشناس كودك مشورت نماييد.

 

 

 

 

منبع : پستانك براي نوزاد


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: پستانك براي نوزاد،
موضوع:
[ ۱۶ تير ۱۴۰۰ ] [ ۰۹:۳۴:۰۷ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

يكي از رفتارهاي رايجي كه والدين در كودكان خود مشاهده مي‌كنند حرف زدن كودك با خودش است. اين مسئله در سنين 3 تا 5 سالگي كودك امري طبيعي است و راهي براي بيان عقايد و عواطف دروني كودك محسوب مي‌شود. بسياري از والدين از ديدن چنين صحنه و رفتارهايي از كودك خود دچار نگراني و اضطراب مي‌شوند. نكته‌اي كه وجود دارد اين است كه رفتارهاي اين چنيني از جانب كودك را نمي‌توان يك بيماري در نظر گرفت بلكه اين مسئله نشان دهنده قوه خيالپردازي و خلاقيت بالاي كودك است كه مي‌تواند باعث اتفاقات مثبت و سازنده‌اي در آينده كودك شود. حرف زدن كودك با خودش فوايدي دارد كه دانستن اين نكات و شيوه برخورد صحيح والدين با اين مسئله مي‌تواند امري حائز اهميت باشد. با دريافت مشاوره كودك مي‌توانيد جهت ارزيابي سلامت او اقدام كنيد.

منبع : حرف زدن كودك با خودش

حرف زدن كودك با خودش

شيوه صحبت كردن با خود در دوران كودكي و بزرگسالي متفاوت است. بزرگسالان معمولاً با خودشان به صورت بي‌صدا صحبت مي‌كنند، اما كودكان در ابتدا به صورت واضح‌تر و با صداي بلند با خودشان صحبت مي‌كنند و سپس هرچه كه بزرگ‌تر مي‌شوند، گفتار دروني در آن‌ها شكل مي‌گيرد.

صحبت كردن كودك با خودش باعث مي‌شود تا دنياي اطرافش را فراموش كند و وارد دنياي خيالي شود. به طور كلي مي‌توان صحبت كردن كودك با خودش را در سه مرحله، صحبت‌هاي خصوصي درباره طرح ريزي يك فعاليت، فعاليت در حال انجام و نتيجه نهايي يك فعاليت در نظر گرفت. حرف زدن كودك با خودش باعث رشد و تكامل ويژگي‌هاي گفتاري و زباني كودك مي‌شود. به عبارتي حرف زدن كودك با خودش نشان دهنده رشد و تكامل او در جنبه‌هاي مختلف است.

دلايل صحبت كردن كودك با خودش

كودكان در دوران رشد به اشكال مختلفي با خودشان صحبت مي‌كنند، اما علت اين رفتار را مي‌توان عوامل زير در نظر گرفت:

  • رشد و تكامل مهارت‌هاي گفتاري
  • رشد و تكامل خيالپردازي و خلاقيت كودك
  • انجام بازي‌هاي نمادين
  • مرور اتفاقات رخ داده در طول روز
  • پاسخ به پرسش‌هاي خود
  • جلب توجه والدين

فوايد صحبت كردن كودك با خودش

به طور كلي صحبت كردن كودك با خودش در دوران كودكي اول يعني سنين 2 تا 6 سالگي يك امر طبيعي است و وجود آن نشان دهنده سلامت و رشد كودك است. پس اين رفتار كودك مي‌تواند با مزايايي همراه باشد.

كودكاني كه در اين دوره رشدي با خودشان بيشتر صحبت مي‌كنند معمولاً داراي هوش بالاتري هستند. همچنين از نظر ويژگي‌هاي شخصيتي اين كودكان وضعيت بهتري دارند. به طوري كه ميزان خود كنترلي و مديريت هيجان در اين كودكان بهتر است و كمتر رفتار‌هاي تكانشي انجام مي‌دهند. معمولاً اين گفتار دروني و صحبت كردن با خود با تصويرسازي و تخيل همراه است، اين مسئله مي‌تواند باعث افزايش خلاقيت و كسب تجارب جديد و نو توسط كودك شود. به همين دليل اين دسته از كودكان در فعاليت‌هايي نظير نقاشي، هنر و حتي مهارت اجتماعي عملكرد بهتري دارند.  

شيوه برخورد صحيح والدين در ارتباط با حرف زدن كودك با خودش

آن چه كه در شيوه برخورد صحيح والدين در ارتباط با حرف زدن كودك با خودش اهميت دارد، اين است كه علت اين گفتار كودك مشخص شود. به طور كلي بهتر است به عنوان والد با كودك خود هم مسير شويد و در اين مسئله او را ياري كنيد و وارد دنياي خيالي‌اش شويد. بهتر است با دقت به حرف‌هاي كودك گوش كنيد و با او بازي كنيد. كودكان متوجه تظاهر كردن مي‌شوند، پس براي حفظ ارتباط خوب، بهتر است از تظاهر كردن بپرهيزيد. پذيرش كودك باعث مي‌شود تا حس ارزشمندي و عزت نفس بيشتري در او شكل بگيرد.

در برخي موارد كودك ممكن است با دوست خيالي‌اش صحبت كند در چنين وضعيتي به طور صميمانه و بدون نگراني مي‌توانيد از او در ارتباط با دوست خيالي‌اش بپرسيد تا برايتان توضيح دهد. همين حرف زدن با والدين و اطرافيان باعث مي‌شود تا كودك از دنياي خيالي و صحبت كردن بيش از حد با خودش فاصله بگيرد.  آن چيزي كه اهميت دارد دوره سني است كه كودك در آن قرار دارد. اگر كودكتان بيشتر از 7 سال داشت و به طور مداوم با خودش صحبت مي‌كرد و مشغول خيالپردازي‌هاي خودش بود بهتر است جهت ارزيابي‌هاي بيشتر و دقيق‌تر با يك روانشناس ديدار داشته باشيد. براي آشنايي با مباحث روانشناسي كودك كليك كنيد.

نگراني‌هاي والدين در ارتباط با حرف زدن كودك با خودش

كودكان عمدتاً در دنياي خيالي خودشان زندگي مي‌كنند و در تمام فعاليت‌هايشان با خودشان صحبت مي‌كنند. در برخي موارد والدين ممكن است از اين مسئله دچار نگراني‌ها و اضطراب‌هايي شوند. در هر چيزي بايد تعادل رعايت شود. درست است كه صحبت كردن كودك با خودش يك امر طبيعي است اما هر فعاليتي كه به صورت زياد رخ دهد مي‌تواند نشان دهنده يك مشكل باشد. براي اشنايي بيشتر با دنياي كودكان كليك كنيد.

صحبت كردن طوطي وار كودك به صورتي كه به طور دائم چيزهايي كه از محيط اطراف مي‌شوند را تكرار مي‌كند و با محيط بيرون هيچگونه ارتباطي نمي‌گيرد، مي‌تواند نشان دهنده اختلال اوتيسم باشد. اما به ياد داشته باشيد كه شما به عنوان والد صلاحيت تشخيص اين مسئله را نداريد، اگر كودكتان به طور دائم با خودش صحبت مي‎‌كند، حرف‌هاي ديگران را تكرار مي‌كند و با ديگران ارتباط كلامي ندارد بهتر است براي ارزيابي‌هاي بيشتر و دقيق‌تر از يك روانشناس يا روانپزشك كودك كمك بخواهيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02166419012 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

سوالات متداول

آيا صحبت كردن كودك با خودش نشان دهنده يك اختلال است؟

صحبت كردن كودك با خودش در دوره كودكي اول يعني در دوره سني 2 تا 6 سالگي امري طبيعي است و نشان دهنده رشد و تكامل طبيعي كودك است. با اين حال اگر كودك بيشتر زمان زندگي‌اش را مشغول صحبت كردن با خودش باشد و با ديگران ارتباطي نداشته باشد بهتر است جهت بررسي بيشتر به يك روانشناس ارجاع داده شود.

 

 

منبع : حرف زدن كودك با خودش




ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: حرف زدن كودك با خودش،
موضوع:
[ ۱۶ تير ۱۴۰۰ ] [ ۰۹:۳۱:۵۱ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

خواب زياد نوزاد در سال‌هاي ابتدايي تولد طبيعي است و به مرور از ميزان خواب كودك كاسته مي‌شود. در واقع هرچه سن نوزاد بيشتر مي‌شود، وضعيت الگوي خواب او بيشتر به بزرگسالان شبيه مي‌گردد. نوزاد با توجه به دوره رشدي كه در آن قرار دارد وضعيت خواب متفاوتي را تجربه مي‌كند با اين حال خواب زياد نوزاد براي رشد و عملكرد مغز او ضروري است و باعث خلق و خوي بهتر آن‌ها مي‌شود. اما گاهي ممكن است نوزاد در هنگام شير خوردن يا تعويض پوشك نيز از خواب بيدار نشود كه در اين صورت لازم است بررسي‌هاي بيشتر توسط متخصص صورت گيرد. در ادامه به بررسي بيشتر الگوي خواب و فوايد خواب زياد نوزاد اشاره خواهيم كرد پس همراه ما باشيد.

منبع : خواب زياد نوزاد 

خواب زياد نوزاد

به طور طبيعي يك نوزاد سالم 80 تا 85 درصد از شبانه روز را بايد بخوابد. خواب نوزاد باعث بهبود عملكردهاي جسماني، رواني و عصبي مي‌شود. بايد توجه كرد كه زمان‌بندي خواب هر نوزاد با نوزاد ديگر متفاوت است و نبايد نوزادان را با يكدگير مقايسه كرد. ممكن است يك نوزاد بين 14 تا 17 ساعت بخوابد و نوزاد ديگر به 19 ساعت خواب نياز داشته باشد. هرچه نوزاد بزرگ‌تر مي‌شود به ميزان كمتري به خواب نياز دارد. با اين حال اگر نوزاد در هنگام شير خوردن يا تعويض پوشك هم بيدار نشد بهتر است براي بررسي نشانه هاي سلامت نوزاد او را نزد يك متخصص و روانشناس ببريد. 

براي آگاهي بيشتر درباره نشانه هاي سلامت نوزاد كليك كنيد.

زمان‌بندي خواب نوزاد

به طور دقيق هر نوزادي زمان‌بندي مخصوص به خودش را دارد اما مي‌توان زمان‌بندي خواب نوزاد را در دوران‌هاي مختلف رشدي به اين صورت در نظر گرفت. با اين حال اين زمان مي‌‌تواند با يكي دو ساعت كمتر يا بيشتر ميان نوزادان متفاوت باشد. 

_ 14 تا 17 ساعت خواب براي نوزادان يك روزه تا سه ماهه

_ 12 تا 16 ساعت خواب براي نوزادان چهار تا يازده ماهه

_ 11 تا 14 ساعت خواب براي نوزادان دوازده تا سي‌و‌پنج ماهه 

فوايد خوابيدن زياد نوزاد

افزايش رشد جسماني

هورمون‌هاي مخصوص رشد جسماني در اوايل شب و در زمان خواب عميق ترشح مي‌شوند، در نتيجه خواب زياد نوزاد مي‌تواند با ترشح هورمون رشد و افزايش رشد جسماني و قد ارتباط داشته باشد. هر چه از ميزان خواب عميق كمتر شود و بيشتر به طرف صبح پيش‌برود هورمون كوتيزول جاي هورمون رشد را مي‌گيرد. مطالعات نشان داده‌اند كه در دوره‌هايي كه نوزادان بيشتر مي‌خوابند وزن بيشتري كسب مي‌كنند. علاوه بر اين كم خوابي مي‌تواند ترشح هورمون لپتين را دچار اختلال كند، هرگونه اختلال در ميزان ترشح هورمون باعث مي‌شود تا فرد به اندازه كافي غذا نخورد.

تاثير بر عملكرد مغز

خواب مناسب براي رشد ذهني و مغز نوزاد ضروري است. مغز يكي از اندام‌هاي بدن است كه در سال‌هاي اوليه تولد به سرعت در حال پيشرفت و بهبود عملكرد است. خواب باعث بهبود عملكرد مغز مي‎شود و محروميت از خواب مي‌تواند مشكلاتي را براي فرد ايجاد كند.

تحكيم حافظه و يادگيري

يكي ديگر از فوايد خوابيدن تحكيم حافظه و يادگيري است. محرك‌هايي كه نوزاد در هنگام بيداري با آن‌ها مواجهه مي‌شود در حين خواب پردازش خواهد شد، اين كار مسيرهاي عصبي جديدي در مغز نوزاد به وجود مي‌آورد كه منجر به تحكيم حافظه و يادگيري بيشتر مي‌شود. همچنين نوزادان و كودكاني كه كم خوابي دارند در تمركز كردن و توجه كردن مشكلات بيشتري را تجربه مي‌كنند.

تاثير بر سيستم ايمني بدن از فوايد خواب زياد نوزاد

خواب همچنين بر وضعيت سيستم ايمني بدن هم نقش دارد. خواب ناكافي مي‌تواند باعث تضعيف سيستم ايمني بدن نوزاد شود. يكي از راه‌هايي كه خواب مناسب به سيستم ايمني بدن كمك مي‌كند اين است كه خواب كافي باعث افزايش توليد سلول‌هاي T مي‌شود. سلول‌هاي T نقش مهمي در پاسخ سيستم ايمني بدن به ويروس‌ها و عفونت‌ها دارد و بدن را براي مقابله با بيماري‌هاي مختلف آماده مي‌كند.

تاثير بر خلق و خو

همانند بزرگسالان، نوزادان هم با خوابيدن مناسب خلق و خوي بهتري پيدا مي‌كنند. به همين ترتيب نوزاداني كه خواب كمتري دارند داراي خلق و خوي دشوار هستند. همچنين مطالعات نشان داده‌اند نوزاداني كه خواب كمتري دارند به ميزان بيشتري پرخاشگر‌ي نشان مي‌دهند كه در اين شرايط لازم است براي بررسي‌هاي بيشتر از يك مشاوره كودك كمك بگيريد. براي اطلاع از روند دريافت مشاوره كودك كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02166419012 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 

 

سوالات متداول

چه زماني براي خواب زياد نوزاد بايد به پزشك مراجعه كرد؟

اگر كودكتان در تمام طول شبانه روز خواب است و حتي براي خوردن شير و يا تعويض پوشك هم بيدار نمي‌شود بهتر است به يك پزشك متخصص مراجعه كنيد تا وضعيت سلامت كودكتان را مورد ارزيابي قرار دهد. همچنين اگر به طور ناگهاني وضعيت خواب نوزادتان تغيير پيدا كرد بهتر است تا سلامت نوزاد مورد بررسي قرار بگيرد.

آيا خواب زياد نوزاد مي‌تواند نشانه زردي باشد؟

زياد خوابيدن دليل بر اين نيست كه كودك دچار بيماري زردي شده است. اما اگر ساير علائم بيماري زردي به همراه خواب زياد وجود داشت سريعاً به بيمارستان يا مراكز درماني مراجعه كنيد. 

 

 

 

 

منبع : خواب زياد نوزاد 


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: خواب زياد نوزاد،
موضوع:
[ ۱۶ تير ۱۴۰۰ ] [ ۰۹:۲۸:۲۹ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

آيا مي‌دانيد كم بودن شير مادر چه دلايلي دارد و چگونه مي‌توان آن را افزايش داد؟ از آنجا كه تا سن 6 ماهگي كودك، تنها غذاي اصلي او شير مادر است و در ماه‌هاي بعد نيز به عنوان مهم‌ترين غذاي او محسوب مي‌شود، ممكن است كم بودن شير مادر كودك را دچار سو هاضمه كند. عوامل مختلفي باعث كاهش شير مادر و كم شدن آن مي‌شود كه از آن‌ها مي‌توان به استرس و تغذيه نامناسب اشاره كرد. با آگاهي كامل از دلايل كمبود شير مادر و راه‌هاي افزايش آن مي‌توانيد شير خود را افزايش دهيد. 

 منبع : كم بودن شير مادر

عوامل كاهش دهنده شير مادر

بسياري از نيازهاي جسماني كودكان از طريق شير و آغوش مادر برآورده مي‌شود، براي آشنايي با نيازهاي اوليه كودكان كليك كنيد. در صورت كم شدن و يا فقدان شيرمادر بايد عواملي را در نظر بگيريد كه برخي از آن‌ها عبارتند از:

1. مشكلات هورموني

عواملي چون كم كار بودن غده تيروئيد يا پر كاري آن، ديابت و فشار خون و سندروم تخمدان پلي كيستيك از جمله مهم‌ترين مشكلات هورموني هستند كه سبب كاهش شير مادر مي‌گردند.

2. كم بودن شير مادر | جراحي سينه

جراحي سينه چه به علت پزشكي انجام گيرد و چه به علت زيبايي، مي‌تواند به نوك پستان و مجراي شير دهي سينه آسيب برساند. در نتيجه شير مادر كاهش مي‌يابد. 

3. عدم رشد غدد شيردهي

در برخي موارد سينه مادر به اندازه كافي رشد نمي‌كند و مجراي شير دهي نمي‌تواند مقدار شير لازم براي رشد كودك را تامين كند.

4. كم بودن شير مادر | قرص‌هاي ضد بارداري

يكي ديگر از عوامل كاهش دهنده شير مادر مصرف قرص‌هاي ضد بارداري است. اين قرص‌ها سبب ايجاد تغييرات هورموني در بدن مادر شده و ميزان شير دهي او را به شدت كاهش مي‌دهد.

5. عدم توانايي كودك در مكيدن سينه مادر

گاهي به اشتباه تصور مي‌شود كه مادر از شير كافي برخوردار نيست و كودك گرسنه مي‌ماند. در حالي كه عدم توانايي كودك در مكيدن سينه مادر موجب گرسنه ماندن او مي‌شود. وجود مشكلات در لب يا شكاف كام از مهم‌ترين عللي هستند كه باعث ايجاد مشكل در مكيدن سينه مادر مي‌شوند.

6. كم بودن شير مادر | مصرف دارو هاي گياهي

مصرف برخي گياهان دارويي مانند مريم گلي، جعفري و نعناع در كاهش ميزان شير دهي مادر بسيار موثر هستند.

7. استفاده بيش از اندازه از پستانك

وقتي كودك سينه مادر را مي‌مكد، غدد موجود در سينه‌ها شير بيشتري توليد مي‌كند ولي زماني كه كودك به مكيدن پستانك براي طولاني مدت عادت داشته باشد، جريان توليد شير در سينه مادر كاهش مي‌يابد. به همين دليل اكيدا توصيه مي‌شود كودك به طور مكرر و در فاصله‌هاي زماني كوتاه از شير مادر تغذيه نمايد.

8. عدم تغذيه مناسب

زنان در زمان زايمان بخش عمده‌اي از املاح معدني و ويتامين‌هاي بدن خود را از دست مي‌دهند و اگر برنامه غذايي مناسبي را رعايت نكنند، دچار سو هاضمه شده و ميزان توليد شير در آن‌ها به شدت كاهش مي‌يابد.

9. كم بودن شير مادر | استرس

اختلالات رواني و داشتن استرس زياد ميزان توليد شير مادر را تا حد زيادي كاهش مي‌دهد. برخي مادران از اينكه هنگام شير دادن به كودك خود در معرض ديده شدن ديگران قرار بگيرد، احساس شرم و حيا مي‌كنند. اين احساس منفي با توليد شير مادر تداخل پيدا كرده و ميزان شير دهي را كاهش مي‌دهد.

 

چگونه مي‌توان فهميد كودك به ميزان كافي از شير مادر تغذيه نمي‌كند؟

به دليل اينكه نمي‌توان در زمان تغذيه كودك با شير مادر، ميزان شير خورده شده توسط نوزاد را اندازه گرفت، بهتر است با توجه به علائم و نشانه‌هايي كه در زير به آن‌ها اشاره مي‌شود، به كم بودن شير مادر و ناكافي بودن آن پي برد:

_نرم بودن سينه مادر

_عدم افزايش وزن كودك

_تعداد دفعات ادرار

_شل نبودن مدفوع كودك

 

غذا هاي مناسب براي افزايش ميزان شير مادر

-بلغور جو دو سر
-ماهي قزل آلا
-برگ ريحان، اسفناج و شويد
-هويج
-مار چوبه
-دانه شنبليله و رازيانه
-جو و سير
-نخود
-برنج قهوه اي
-سيب زميني شيرين
-شير گاو
-بادام

 

چگونه جلوي كم شدن شير مادر را بگيريم؟ 

براي جلوگيري از كم شدن شير مادر راهكارهاي متعددي خانگي وجود دارد دارد كه بسيار موثر هستند. شايد اگربا فوائد شير مادر آشنايي داشته باشيد، علت اين همه اصرار براي تغذيه كودك از سينه مادر را متوجه شويد، مقاله فوائد شير مادر را مطالعه نماييد. در ادامه به برخي از راهكارهاي جلوگيري از كم شدن شيرمادر اشاره كرده‌ايم.

1. كم بودن شير مادر | خالي كردن سينه

تا جايي كه امكان دارد بايد سينه را دوشيد و شير آن را خالي كرد تا ميزان بيشتري شير توليد شود. اگر نوزاد از شير مادر تغذيه نموده و هنوز سينه مادر پر از شير است، بايد تا حد امكان آن را فشار داد تا شير جمع شده در آن تخليه گردد.

2. شير دهي كودك در فواصل زماني مناسب

بهترين روش خانگي براي افزايش ميزان شير مادر اين است كه به فاصله زماني 2 تا 3 ساعت به صورت منظم به نوزاد شير داده شود. روند شير دادن به نوزاد بايد با هر دو سينه انجام گيرد.

3. كم بودن شير مادر | حفظ آرامش

زنان شير ده بايد در فضاي آرام و بدون درگيري به كودك خود شير بدهند. حفظ آرامش و داشتن حالت روحي مساعد در افزايش توليد شير مادر بسيار موثر خواهد بود.

4. مكمل هاي غذايي

از مهم‌ترين مكمل‌هاي غذايي براي افزايش شير مادر استفاده از شنبليه است. بهترين زمان براي مصرف اين مكمل استفاده از آن در سه وعده اصلي صبحانه، ناهار و شام مي‌باشد. همچنين در صورت عدم افزايش مي‌توانيد با يك فرد متخصص مشورت كرده و با تجويز او مكمل‌هاي دارويي استفاده نماييد. 

5. كمك گرفتن از متخصص

در صورتي كه با انجام راهكارهاي فوق همچنان شيرتان افزايش پيدا نكرد، ضروري است كه از يك فرد متخصص كمك بگيريد تا در صورت لزوم براي شما دارو و مكمل‌هاي مختلف را تجويز نمايد. همچنين با كمك گرفتن از مشاوره كودك مي‌توانيد ارتباط خود را با فرزندتان تقويت نماييد تا در صورت عدم شيردهي احساس امنيت و دلبستگي را به بهترين شكل به كودك خود منتقل كنيد. براي كسب اطلاعات در زمينه مشاوره كودك كليك كنيد. 

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02166419012 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 

 

سوالات متداول

در جهت كاهش شيردهي مادر به دليل مصرف قرص هاي ضد بارداري چه راهكاري پيشنهاد مي شود؟

براي حل مشكل كم بودن شير مادر به دليل مصرف قرص‌هاي ضد بارداري بهتر است از روش‌هاي جايگزين براي جلوگيري از بارداري استفاده شود.

 

 

 منبع : كم بودن شير مادر


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: كم بودن شير مادر،
موضوع:
[ ۱۵ تير ۱۴۰۰ ] [ ۰۹:۲۱:۱۹ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

آيا مي‌دانيد كم بودن شير مادر چه دلايلي دارد و چگونه مي‌توان آن را افزايش داد؟ از آنجا كه تا سن 6 ماهگي كودك، تنها غذاي اصلي او شير مادر است و در ماه‌هاي بعد نيز به عنوان مهم‌ترين غذاي او محسوب مي‌شود، ممكن است كم بودن شير مادر كودك را دچار سو هاضمه كند. عوامل مختلفي باعث كاهش شير مادر و كم شدن آن مي‌شود كه از آن‌ها مي‌توان به استرس و تغذيه نامناسب اشاره كرد. با آگاهي كامل از دلايل كمبود شير مادر و راه‌هاي افزايش آن مي‌توانيد شير خود را افزايش دهيد. 

 منبع : كم بودن شير مادر

عوامل كاهش دهنده شير مادر

بسياري از نيازهاي جسماني كودكان از طريق شير و آغوش مادر برآورده مي‌شود، براي آشنايي با نيازهاي اوليه كودكان كليك كنيد. در صورت كم شدن و يا فقدان شيرمادر بايد عواملي را در نظر بگيريد كه برخي از آن‌ها عبارتند از:

1. مشكلات هورموني

عواملي چون كم كار بودن غده تيروئيد يا پر كاري آن، ديابت و فشار خون و سندروم تخمدان پلي كيستيك از جمله مهم‌ترين مشكلات هورموني هستند كه سبب كاهش شير مادر مي‌گردند.

2. كم بودن شير مادر | جراحي سينه

جراحي سينه چه به علت پزشكي انجام گيرد و چه به علت زيبايي، مي‌تواند به نوك پستان و مجراي شير دهي سينه آسيب برساند. در نتيجه شير مادر كاهش مي‌يابد. 

3. عدم رشد غدد شيردهي

در برخي موارد سينه مادر به اندازه كافي رشد نمي‌كند و مجراي شير دهي نمي‌تواند مقدار شير لازم براي رشد كودك را تامين كند.

4. كم بودن شير مادر | قرص‌هاي ضد بارداري

يكي ديگر از عوامل كاهش دهنده شير مادر مصرف قرص‌هاي ضد بارداري است. اين قرص‌ها سبب ايجاد تغييرات هورموني در بدن مادر شده و ميزان شير دهي او را به شدت كاهش مي‌دهد.

5. عدم توانايي كودك در مكيدن سينه مادر

گاهي به اشتباه تصور مي‌شود كه مادر از شير كافي برخوردار نيست و كودك گرسنه مي‌ماند. در حالي كه عدم توانايي كودك در مكيدن سينه مادر موجب گرسنه ماندن او مي‌شود. وجود مشكلات در لب يا شكاف كام از مهم‌ترين عللي هستند كه باعث ايجاد مشكل در مكيدن سينه مادر مي‌شوند.

6. كم بودن شير مادر | مصرف دارو هاي گياهي

مصرف برخي گياهان دارويي مانند مريم گلي، جعفري و نعناع در كاهش ميزان شير دهي مادر بسيار موثر هستند.

7. استفاده بيش از اندازه از پستانك

وقتي كودك سينه مادر را مي‌مكد، غدد موجود در سينه‌ها شير بيشتري توليد مي‌كند ولي زماني كه كودك به مكيدن پستانك براي طولاني مدت عادت داشته باشد، جريان توليد شير در سينه مادر كاهش مي‌يابد. به همين دليل اكيدا توصيه مي‌شود كودك به طور مكرر و در فاصله‌هاي زماني كوتاه از شير مادر تغذيه نمايد.

8. عدم تغذيه مناسب

زنان در زمان زايمان بخش عمده‌اي از املاح معدني و ويتامين‌هاي بدن خود را از دست مي‌دهند و اگر برنامه غذايي مناسبي را رعايت نكنند، دچار سو هاضمه شده و ميزان توليد شير در آن‌ها به شدت كاهش مي‌يابد.

9. كم بودن شير مادر | استرس

اختلالات رواني و داشتن استرس زياد ميزان توليد شير مادر را تا حد زيادي كاهش مي‌دهد. برخي مادران از اينكه هنگام شير دادن به كودك خود در معرض ديده شدن ديگران قرار بگيرد، احساس شرم و حيا مي‌كنند. اين احساس منفي با توليد شير مادر تداخل پيدا كرده و ميزان شير دهي را كاهش مي‌دهد.

 

چگونه مي‌توان فهميد كودك به ميزان كافي از شير مادر تغذيه نمي‌كند؟

به دليل اينكه نمي‌توان در زمان تغذيه كودك با شير مادر، ميزان شير خورده شده توسط نوزاد را اندازه گرفت، بهتر است با توجه به علائم و نشانه‌هايي كه در زير به آن‌ها اشاره مي‌شود، به كم بودن شير مادر و ناكافي بودن آن پي برد:

_نرم بودن سينه مادر

_عدم افزايش وزن كودك

_تعداد دفعات ادرار

_شل نبودن مدفوع كودك

 

غذا هاي مناسب براي افزايش ميزان شير مادر

-بلغور جو دو سر
-ماهي قزل آلا
-برگ ريحان، اسفناج و شويد
-هويج
-مار چوبه
-دانه شنبليله و رازيانه
-جو و سير
-نخود
-برنج قهوه اي
-سيب زميني شيرين
-شير گاو
-بادام

 

چگونه جلوي كم شدن شير مادر را بگيريم؟ 

براي جلوگيري از كم شدن شير مادر راهكارهاي متعددي خانگي وجود دارد دارد كه بسيار موثر هستند. شايد اگربا فوائد شير مادر آشنايي داشته باشيد، علت اين همه اصرار براي تغذيه كودك از سينه مادر را متوجه شويد، مقاله فوائد شير مادر را مطالعه نماييد. در ادامه به برخي از راهكارهاي جلوگيري از كم شدن شيرمادر اشاره كرده‌ايم.

1. كم بودن شير مادر | خالي كردن سينه

تا جايي كه امكان دارد بايد سينه را دوشيد و شير آن را خالي كرد تا ميزان بيشتري شير توليد شود. اگر نوزاد از شير مادر تغذيه نموده و هنوز سينه مادر پر از شير است، بايد تا حد امكان آن را فشار داد تا شير جمع شده در آن تخليه گردد.

2. شير دهي كودك در فواصل زماني مناسب

بهترين روش خانگي براي افزايش ميزان شير مادر اين است كه به فاصله زماني 2 تا 3 ساعت به صورت منظم به نوزاد شير داده شود. روند شير دادن به نوزاد بايد با هر دو سينه انجام گيرد.

3. كم بودن شير مادر | حفظ آرامش

زنان شير ده بايد در فضاي آرام و بدون درگيري به كودك خود شير بدهند. حفظ آرامش و داشتن حالت روحي مساعد در افزايش توليد شير مادر بسيار موثر خواهد بود.

4. مكمل هاي غذايي

از مهم‌ترين مكمل‌هاي غذايي براي افزايش شير مادر استفاده از شنبليه است. بهترين زمان براي مصرف اين مكمل استفاده از آن در سه وعده اصلي صبحانه، ناهار و شام مي‌باشد. همچنين در صورت عدم افزايش مي‌توانيد با يك فرد متخصص مشورت كرده و با تجويز او مكمل‌هاي دارويي استفاده نماييد. 

5. كمك گرفتن از متخصص

در صورتي كه با انجام راهكارهاي فوق همچنان شيرتان افزايش پيدا نكرد، ضروري است كه از يك فرد متخصص كمك بگيريد تا در صورت لزوم براي شما دارو و مكمل‌هاي مختلف را تجويز نمايد. همچنين با كمك گرفتن از مشاوره كودك مي‌توانيد ارتباط خود را با فرزندتان تقويت نماييد تا در صورت عدم شيردهي احساس امنيت و دلبستگي را به بهترين شكل به كودك خود منتقل كنيد. براي كسب اطلاعات در زمينه مشاوره كودك كليك كنيد. 

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02166419012 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 

 

سوالات متداول

در جهت كاهش شيردهي مادر به دليل مصرف قرص هاي ضد بارداري چه راهكاري پيشنهاد مي شود؟

براي حل مشكل كم بودن شير مادر به دليل مصرف قرص‌هاي ضد بارداري بهتر است از روش‌هاي جايگزين براي جلوگيري از بارداري استفاده شود.

 

 

 منبع : كم بودن شير مادر


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: كم بودن شير مادر،
موضوع:
[ ۱۵ تير ۱۴۰۰ ] [ ۰۹:۲۰:۰۸ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

آيا امكان بارداري در دوران شيردهي وجود دارد؟ در برخي موارد به دنبال زايمان قبلي و دوران شيردهي، زن دوباره باردار مي‌شود. اين نوع از بارداري كه به فاصله كمي از زايمان قبلي رخ مي‌دهد معمولا ناخواسته است. در اكثر مواقع علت اين مسئله يك باور اشتباه مي‌باشد چراكه افراد احساس مي‌كنند در دوران شيردهي عادت ماهانه رخ نمي‌دهد پس بارداري هم اتفاق نمي‌افتد. در برخي موارد هم زوجين به طور خود خواسته تمايل دارند كه دوباره بچه‌دار شوند، در چنين شرايطي بايد توجه داشت كه بارداري مجدد، قبل از بهبود بدن مادر و عدم تغذيه كامل نوزاد از شير مادر مي‌تواند سلامت نوزاد و مادر را به خطر بياندازد و باعث بروز مشكلات جسمي و رواني شود. با توجه به اهميت موضوع در ادامه به طور كامل درباره آن صحبت خواهيم كرد پس همراه ما باشيد.

منبع : شيردهي در دوران بارداري

بارداري در دوران شيردهي

بارداري در دوران شيردهي ممكن است به سادگي رخ ندهد اما اين مسئله نشان دهنده آن نيست كه اين كار غير ممكن است. از آنجايي كه بسياري از خانم‌ها در دوران شيردهي عادت ماهانه نمي‌شوند، اين موضوع را معادل با باردار نشدن در نظر مي‌گيرند. اثرات ضد بارداري دوران شيردهي معمولا در ماه اول و دوم وجود دارد اما از ماه سوم به بعد زنان بايد پيشگيري از بارداري را شروع كنند. خانم‌هايي كه به نوزاد خود شير نمي‌دهند يا نوزادشان فقط از شير مادر تغذيه نمي‌كند بايد در هفته سوم پس از زايمان به اين مسئله توجه داشته باشند چراكه در غير اين صورت احتمال بارداري براي آن‌ها نيز وجود دارد. حتي خانم‌هايي كه دچار اختلالاتي در تخمك‌گذاري و چرخه‌هاي قاعدگي هستند هم بايد در دوران شيردهي، پيشگيري از بارداري داشته باشند.

به طور كلي مي‌توان گفت هرچه دوران شيردهي بيشتر ادامه پيدا كند و نوزاد فقط از شير مادر تغذيه كند احتمال بارداري در دوران شيردهي كمتر مي‌شود، اما اگر نوزاد در كنار خوردن شير مادر از شير خشك استفاده كند، ترشح هورمون‌هايي كه منجر به شروع تخمك‌گذاري مي‌شوند بيشتر خواهد شد. نكته‌اي كه بايد به آن توجه كرد اين است كه تخمك‌گذاري ممكن است چندماه پس از دوران شيردهي شروع شود اما از آنجايي كه خانم‌ها به واسطه عادت ماهانه از تخمك‌گذاري مطلع مي‌شوند، ممكن است متوجه تخمك‌گذاري خود در اين دوران نشوند.

براي اطلاع بيشتر درباره احتمال حاملگي كليك كنيد.

علائم بارداري در زمان شيردهي

تجربه علائم بارداري در دوران شير دهي و در حالت عادي تفاوت خاصي با يكديگر ندارد. عمدتا همان علائمي را كه يك خانم باردار در حالت طبيعي تجربه مي‌كند، خانم شيرده هم همان علائم را دارد. با اين حال بارزترين تفاوتي كه وجود دارد اين است كه در دوران شيردهي ممكن است سيكل قاعدگي به حالت طبيعي خود باز نگشته باشد. در اين حالت ممكن است تخمك‌گذاري رخ دهد اما فرد متوجه هيچ يك از علائم پريود مانند درد و خونريزي نشود.

از جمله علائم ديگر بارداري در دوران شيردهي مي‌توان به وجود زخم روي سينه، افزايش شدت حالت تهوع، شيردهي با خستگي مفرط و ضعف بدن اشاره كرد زيرا در اين وضعيت، بدن مادر مجبور است هم مواد مغذي جنين و هم مواد مغذي نوزاد متولد شده را تامين كند. در مواردي ممكن است توليد شير مادر كاهش پيدا كند. كاهش شير مادر مي‌تواند علل مختلفي داشته باشد اما علت هرچه كه باشد براي توليد شير بايد به اندازه كافي از آب و نوشيدني‌هاي مفيد استفاده كنيد.

براي شناخت بيشتر درباره علائم اوليه بارداري كليك كنيد.

موارد ممنوعيت شير دادن به كودك در زمان بارداري

به طور كلي شيردهي در دوران بارداري مشكلي را براي نوزاد متولد شده و مادر به وجود نمي‌آورد، با اين‌حال زمان‌هايي وجود دارد كه بهتر است شيرهي در اين دوران انجام نشود. اين زمان‌ها شامل موارد زير است. 

  • زايمان زودرس
  • خونريزي رحم
  • درد رحم
  • عفونت پستان
  • بارداري دو قلو

چالش‌هاي بارداري در دوران شيردهي

بارداري در دوران شيردهي مي‌تواند با چالش‌هايي از جمله تغييرات جسماني مادر، مسائل تربيتي نوزاد، آمادگي براي داشتن فرزند ديگر و… همراه باشد. اولين چالشي كه مادر با آن مواجه مي‌شود تغييرات جسماني بدنش است كه اين تغييرات شامل حساسيت نوك سينه، افزايش حالت تهوع، تغيير در طعم و مزه شير، خستگي مفرط و… مي‌باشد. از آنجايي كه مادر در دوران حاملگي قبلي به اندازه كافي استراحت نداشته و از بسياري از تفريحات و سرگرمي‌هاي خود پرهيز كرده تا بتواند يك زايمان و نوزاد سالم به دنيا بياورد ممكن است حاملگي جديد برايش كمي دشوار باشد و مادر را دچار مشكلات روانشناختي نظير افسردگي و نااميدي بكند. 

همچنين از ديگر چالش‌هايي كه ممكن است براي والدين پيش بيايد اين است كه آيا پدر و مادر آمادگي براي تربيت دو فرزند را دارند يا خير. نوزاد متولد شده به تنهايي خودش چالش‌هايي دارد و اگر اين مسئله با مشكلات بارداري همراه شود مي‌تواند بر سبك فرزند پروري والدين و تربيت نوزاد تاثير بگذارد. در چنين شرايطي همسر بايد حامي مادر باشد و تحت هر شرايطي از او مراقب به عمل بياورد. اگر همسرتان كمكي نمي‌كند بهتر است در اولين فرصت با يك روانشناس يا مشاور گفتگو كنيد. براي اطلاع از روند دريافت مشاوره كودك و مشاوره حضوري كليك كنيد.

 

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02166419012 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

سوالات متداول

آيا در دوران بارداري مي‌توان به كودك خود شير دارد؟

اگر در حاليكه در دوران شيردهي هستيد و دوباره باردار شديد، لزوماً نبايد شيردهي را قطع كنيد، مي‌توانيد تا پايان حاملگي و حتي بعد از تولد نوزاد بعدي شيردهي را ادامه دهيد. با اين حال براي اينكه توان بدني مادر و سلامت نوزاد حفظ شود بهتر است تا چهار الي پنج ماهگي جنين به نوزادتان شير بدهيد و پس از آن مي‎توانيد از غذاهاي كمكي هم استفاده كنيد.
 

آيا بارداري بر روي شير مادر تاثير منفي دارد؟

هورمون‌هاي ترشح شده به دليل بارداري مي‌تواند مزه و طعم شير را كمي تغيير دهد. از اين جهت برخي از نوزادان به دليل اين تغيير طعم و مزه از خوردن شير مادر اجتناب مي‌كنند. همچنين گاهي حجم سينه و ضخامت نوك سينه تغيير مي‌كند و نوزاد در مواردي دچار مشكلات مكيدن مي‌شود. به طور كلي شيردهي در دوران بارداري براي نوزاد متولد شده خطري به همراه ندارد و معمولا مشكلي ايجاد نمي‌كند..

 

منبع : شيردهي در دوران بارداري

 

 


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۵ تير ۱۴۰۰ ] [ ۰۹:۱۶:۵۷ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

لجبازي در نوجوانان از جمله عواملي است كه همواره زمينه تنش بين والدين و فرزند را ايجاد مي‌كند. در اين شرايط ممكن است در فضاي خانه نوعي جبهه بندي صورت بگيرد و نوجوان احساس كند كه اصلا از جانب خانواده خود درك نمي‌شود. اين احساس بحران‌هاي نوجواني را تشديد كرده و مي‌تواند به بروز مشكلاتي نظير درگيري با خانواده، انزوا و گوشه گيري، افزايش پرخاشگري و ساير مواردي از اين دست بيانجامد. اما جواني كه در حال ورود به دنياي بزرگسالان هست چگونه مي‌تواند درست فكر كرده و عمل كند؟ پدر و مادر سهم بزرگي در ايجاد بستري دارند كه نوجوان بتواند با آزمون و خطا به تجربيات لازم براي گذر از كودكي برسد. اما بيشتر موارد والدين هم از چگونگي گذر از اين مسير اطلاعي ندارد. در صورتي كه تنش زيادي در خانواده داريد، حتما مشاوره نوجوان دريافت كنيد.

منبع :  لجبازي نوجوانان

آشنايي با علائم لجبازي در نوجوانان

بسياري از والدين هنگامي كه فرزندشان به دوران نوجواني مي‌رسد از اين موضوع شكايت دارند كه “او لجباز شده و ديگر به سادگي به حرف‌هاي ما گوش نمي‌كند”. اين موضوع تا حدي طبيعي است و مي‌تواند به عنوان علامت گذار از دوره كودكي به بزرگسالي در نظر گرفته شود. چرا كه در اين سنين پسران/دختران مي‌خواهند به همه اطرافيانشان اعلام كنند كه ديگر بزرگ شده‌اند و صاحب راي و نظر خاص خود هستند.

با اين حال اين رفتار در بسياري از خانواده‌ها به عنوان علامتي از لجبازي در نظر گرفته مي‌شود. اما رفتارهايي كه به طور جدي به عنوان لجبازي در دوران نوجواني تلقي مي‌شوند و بايد ديد علت چيست عبارتند از؛

  • افزايش تحريك پذيري
  • ناتواني در پذيرش عقايد مخالف
  • اصرار مفرط براي انجام كارهاي پرخطر
  • اجتناب از گفتگو و در عوض پرداختن بيش از حد به بحث و مرافعه

علت لجبازي در نوجوانان چيست

عوامل مختلفي در تعامل با يكديگر منجر به بروز رفتارهاي لجوجانه در نوجوانان مي‌شوند. از جمله مهم‌ترين آن‌ها مي‌توان به عوامل زيستي و روانشناختي اشاره كرد كه در ادامه به توضيح هريك از آن‌ها پرداخته‌ايم.

عوامل زيستي مرتبط با لجبازي در  نوجوانان

از جمله اين عوامل مي‌توان به نوسانات هورموني شديدي كه در اين دوران اتفاق مي‌افتند اشاره كرد. همچنين تغييرات ظاهري كه به دليل بلوغ اتفاق مي‌افتند نيز در روحيه نوجوانان تا حد زيادي تاثيرگذار هستند. در واقع بسياري از آن‌ها در سازگاري با شرايط جديد مشكل دارند. همين مسئله باعث مي‌شود كه مشكلات دروني خود را از طريق برون ريزي با رفتارهايي نظير لجبازي و بداخلاقي نشان دهند.

عوامل روانشناختي مرتبط با لجبازي نوجوانان  

از جمله ديگر عوامل بسيار مهمي كه در بروز لجبازي در نوجوانان نقش دارند عوامل روانشناختي هستند. در واقع لجبازي در بسياري موارد ابزاري است كه نوجوان به طور غيرمستقيم مي‌خواهد نزديك شدن خود به دوران بزرگسالي را به ديگران نشان دهد.

او مي‌خواهد خانواده و دوستانش اين مسئله را درك كنند كه هويت منحصر به فردي دارد و از قدرت تفكر، استدلال و تصميم گيري برخوردار است. از همين رو ممكن است در برابر توصيه‌هاي بسيار ساده والدين نيز مقاومت كرده و بي هيچ دليل خاصي با آن‌ها مخالفت كنند. در اين شرايط بايد به فرزندتان فرصت بدهيد، انعطاف پذيري بيشتري داشته باشيد و به او نشان دهيد براي هويتش ارزش قائل هستيد.

 

بيشتر بخوانيد : ويژگي هاي نوجوان

 

چگونگي مقابله با لجبازي فرزند نوجوان

مقابله با لجبازي فرزندان در دوران نوجواني در بسياري از موارد منجر به بروز تنش‌هاي زيادي در خانواده مي‌شود. براي غلبه بر اين مشكل روانشناسان توصيه‌هاي مختلفي را ارائه مي‌كنند كه در ادامه به پنج مورد از مهم‌ترين آن‌ها اشاره كرده‌ايم.

1- در مورد دوران نوجواني اطلاعات كسب كنيد

براي اينكه بتوانيد با يك مشكل مقابله كنيد بايد در ابتدا آن را به خوبي بشناسيد. مشاهدات باليني نشان مي‌دهند والديني كه اطلاعات چنداني از دوران نوجواني و خصوصيات خاص آن ندارند، اغلب تنش‌هاي بيشتري را در خانواده خود تجربه مي‌كنند. چرا كه نبود درك متقابل، لجبازي در دوران نوجواني را افزايش داده و در نتيجه به پيچيده‌تر شدن اوضاع مي‌انجامد. در نتيجه بايد قبل از اينكه فرزندتان به دوران بلوغ و نوجواني برسد اطلاعات خود را در مورد بحران‌ها و چالش‌هاي پيش رويتان بالا ببريد.

2- اصول گفتگوي موثر را بلد باشيد

كساني كه با اصول گفتگوي موثر آشنا هستند مي‌دانند كه چه زمان و چه موقعيتي را براي گفتگو با نوجوان انتخاب كنند. براي مثال صحبت كردن در مورد مسائل مهم در شرايطي كه فرزندتان به هر دليلي در وضعيت جسماني و روحي مناسبي قرار ندارد، به احتمال بيشتري به لجبازي او ختم مي‌شود. همچنين بايد از حرف زدن و توصيه كردن زماني كه نوجوان خشمگين است بپرهيزيد. به جاي اين كار در مكالمه‌تان كمي وقفه بياندازيد و زماني كه عصبانيتتان فروكش كرد، مجددا در مورد موضوع مورد نظر صحبت نماييد.

3- از روش هدايت غير مستقيم كمك بگيريد

نوجوانان در دوره استقلال يابي به سر مي‌برند. از همين رو كمتر از دستوراتي كه پدر و مادر به آن‌ها مي‌دهند پيروي مي‌كنند. آن‌ها دوست دارند چارچوب‌هاي شخصي خود را داشته باشند و از نظر رواني مستقل شوند. با اين حال آن‌ها هنوز هم به هدايت و راهنمايي شما نياز دارند. در اين شرايط بايد روش هدايت غيرمستقيم را اتخاذ كنيد.

براي مثال به جاي اينكه در مورد دوستان نوجوان بدگويي كنيد و او را از معاشرت با ديگران با منع نماييد. سعي كنيد شخصا ارتباطي صميمانه با دوستان فرزندتان برقرار كرده و با خانواده‌هاي آن‌ها آشنا شويد؛ اين كار به شما كمك مي‌كند كه شيوه‌اي غير ملموس‌تر كنترل اوضاع را در دست بگيريد.

4- نوجوان را با سلايق خود محدود نكنيد

برخي از والدين به فرزندشان به عنوان وسيله‌اي براي رسيدن به آرزوهاي ناكام شده خود نگاه مي‌كنند. اين امر باعث مي‌شود وقتي نوجوان مسير متفاوتي را در زندگي در پي مي‌گيرد آن‌ها به شدت مخالفت كنند و فرزندشان را تحت فشار قرار دهد. در اين شرايط حتي اگر مسير مورد نظر شما بهترين راه ممكن هم باشد، باز هم نوجوانان به دليل احساس به خطر افتادن استقلال‌شان به احتمال زياد با آن مخالفت كرده و به رفتارهايي نظير لجبازي روي مي‌آورند.

5- از يك روانشناس متخصص در حيطه كودك و نوجوان كمك بگيريد

اگر لجبازي در دوران نوجواني باعث افت عملكردي در فرزندتان شده است و در جنبه‌هاي مختلفي نظير تحصيل يا برقراري ارتباط با ديگران به او آسيب زده لازم است كه براي برررسي بيشتر و دريافت درمان مناسب از يك روانشناس متخصص در حيطه كودك و نوجوان كمك بگيريد. براي آشنايي بيشتر با روانشناسي نوجوانان كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه نوجوانان مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

 

سوالات متداول

آيا لجبازي بيش از حد نوجوان نيازمند درمان خاصي است؟

اگر نوجوان شما بسيار ناسازگار است به طوري كه عملكردش در حوزه‌هاي مختلف دچار آسيب شده لازم است كه از جلسات روان درماني به كمك يك روانشناس بهره بگيريد.

 

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354 استان تهران :9092301539

 

 

 

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

 شماره تماس با موبايل : 66419012-021

 

 

 

 

 

منبع :  لجبازي نوجوانان

 

ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: لجبازي نوجوانان،
موضوع:
[ ۱۵ تير ۱۴۰۰ ] [ ۰۹:۱۳:۴۹ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]
[ ۱ ][ ۲ ][ ۳ ][ ۴ ][ ۵ ][ ۶ ][ ۷ ][ ۸ ][ ۹ ][ ۱۰ ][ ۱۱ ][ ۱۲ ][ ۱۳ ][ ۱۴ ][ ۱۵ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
لینک دوستان
  • مشاوره روانشناسی
  • مشاوره روانشناسی ذهن نو
  • ذهن نو
  • تست روانشناسی کیومایند
  • کلینیک تخصصی کودک
  • سن استعدادیابی کودک
  • استعدادیابی کودک دو ساله
  • استعدادیابی کودک سه ساله
  • استعدادیابی کودک چهار ساله
  • استعدادیابی کودک تهران
  • آموزش سکس
  • قرص تاخیری
  • علائم اعتیاد
  • مشاوره آنلاین روانشناسی
  • مشاوره تلفنی
  • مشاوره تلفنی خانواده
  • مشاوره تلفنی ازدواج
  • مشاوره تلفنی خیانت
  • مشاوره تلفنی کودک
  • مشاوره تلفنی جنسی
  • مشاوره تلفنی ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی تلفنی
  • مشاوره تلفنی تحصیلی
  • مشاوره خانواده
  • مشاوره ازدواج
  • مشاوره کودک
  • مشاوره جنسی
  • مشاوره ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی
  • مشاوره تحصیلی
  • ترک اعتیاد
  • ترک متادون
  • ترک ترامادول
  • ترک شیشه
  • ترک شیره
  • ترک حشیش
  • ترک هروئین
  • ترک تریاک
  • ترک ماریجوانا
  • درمان استرس
  • درمان اضطراب
  • علائم اعتیاد به متادون
  • علائم اعتیاد به ترامادول
  • علائم اعتیاد به تریاک
  • علائم اعتیاد به هروئین
  • علائم اعتیاد به شیشه
  • علائم اعتیاد به کوکائین
  • ماریجوانا
  • علائم اعتیاد به حشیش
  • علائم اعتیاد به شیره
  • علائم اعتیاد به کراک
  • قالب وبلاگ
    نظرسنجی
    [#VoteTitle#]
    [#VTITLE#]
         نتیجه

    لینک های تبادلی
    تبادل لینک اتوماتیک
    لینک :
    خبرنامه
    عضویت لغو عضویت
    پيوندهای روزانه
    لينكي ثبت نشده است
    پنل کاربری
    نام کاربری :
    پسورد :
    عضویت
    نام کاربری :
    پسورد :
    تکرار پسورد:
    ایمیل :
    نام اصلی :
    آمار
    امروز : 0
    دیروز : 0
    افراد آنلاین : 9
    همه : 0
    چت باکس
    موضوعات وب
    موضوعي ثبت نشده است
    امکانات وب

    سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی