مشاوره روانشانسي ذهن نو
مركز مشاوره ذهن نو برترين مركز مشاوره روانشناسي در زمينه هاي مختلف روانشناسي از جمله مشاوره خانواده، ازدواج، كودك، طلاق، خيانت، نوجوان، بلوغ، جنسي و سكس تراپي ، ترك اعتياد، اختلات رواني و شخصيت و ... مي باشد.

اطلاع از نشانه هاي رابطه بي سرانجام براي هر كسي لازم ضروري است. در هر سن و سالي كه باشيد بايد بتوانيد روابط‌تان را سبك و سنگين كنيد. در بسياري از مواقع افراد در روابط عاشقانه‌اي درگير مي‌شوند كه هيچ سودي ندارد و طرفين در نهايت نمي‌توانند به نتيجه دلخواه خود برسند. همچنين با ارزيابي رابطه‌تان به موقع مي‌توانيد زمان و انرژي‌تان را حفظ كرده و از بلاتكليفي نجات پيدا كنيد. معمولا كساني كه اصرار به درست بودن اين گونه روابط دارند زمان بيشتري را صرف آن مي‌كنند و بيشتر خود را در معرض آسيب قرار مي‌دهند. براي جلوگيري از اين موضوع مشاوره رابطه دختر و پسر دريافت كنيد و در ادامه اين مقاله با ما همراه باشيد.

منبع : نشانه هاي رابطه بي سرانجام

نشانه هاي رابطه بي سرانجام | چگونه روابط بي سرانجام را بشناسيم؟

چگونه مي‌توان تشخيص داد كه در يك رابطه عاطفي سالم قرار گرفته‌ايم و رابطه ما از نوع دوستي‌هاي اشتباه نيست؟ اين سوالي است كه بسياري از زوج‌هاي جوان در جلسات مشاوره پيش از ازدواج مطرح مي‌كنند. براي پاسخ به اين سوال در ادامه به 5 نشانه اصلي روابط بي سرانجام اشاره كرده‌ايم.

1- ضعف در تصميم گيري

ضعف در تصميم گيري يك يا هردو طرف از جمله بارزترين ويژگي‌هايي است كه مي‌تواند رابطه عاطفي را به دوستي بي سرانجام تبديل نمايد. افرادي كه دچار اين مشكل هستند اغلب علاوه بر ازدواج در حوزه‌هاي ديگر زندگي نيز نمي‌توانند تصيمات قاطعانه‌اي اتخاذ كنند و همواره در حالتي از بلاتكليفي و سردرگمي به سر مي‌برند. اگر دچار اين مشكل هستيد از يك روانشناس كمك گرفته و با شركت در جلسات مشاوره و مهارت آموزي مي‌توانيد تا حد بسياري وضعيت را بهبود دهيد.

2- رابطه بي سرانجام و عدم مسئوليت پذيري

مسئوليت پذيري يكي از فاكتورهاي بسيار مهمي است كه براي ارزيابي آمادگي فرد براي ازدواج حتما در نظر گرفته مي‌شود. مسئوليت پذيري به طور مستقيم با سن در ارتباط نيست. يعني لزوما با گذشت زمان و بالا رفتن سن، مسئوليت‌پذيري شكل نمي‌گيرد؛ بلكه اين امر نيازمند تمرين است. در واقع نحوه برخورد و روش تربيتي والدين با فرد از دوران كودكي در پرورش اين ويژگي دخيل است، پس براي تغيير و يا ايجاد اين ويژگي بايد تلاش زيادي بكنيد.

در نظر داشته باشيد كه يك فرد هرچقدر كه از نظر عاطفي بتواند شما را حمايت كند تا زماني كه مسئوليت زندگي و رفتارهاي خود را نپذيرد، نمي‌توان اطمينان يافت كه براي ازدواج و ساخت رابطه پايدار آمادگي دارد.

3- نداشتن تعهد

نظريه پردازي به نام استرنبرگ در تئوري خود 3 ويژگي پايه را براي عشق سالم معرفي كرده است كه شامل تعهد، صميميت و شهوت مي‌شود. از نظر استرنبرگ عشق واقعي تنها زماني پديد مي‌آيدكه افراد بتوانند هر 3 اين مولفه‌ها را در درون خود پرورش دهند.

در حقيقت بناي رابطه عاطفي بدون هر يك از اين‌ها سست شده و در نتيجه احتمال فروپاشي آن بيشتر خواهد شد. از ميان اين 3 ويژگي نبود تعهد بيش از همه با بي سرانجام ماندن رابطه در ارتباط است. چرا كه تعهد به معناي احترام گذاشتن به عقايد و پايبند ماندن به پيوند ايجاد شده است. افرادي كه نتوانسته‌اند اين روحيه را در خود ايجاد كنند، حتي با وجود صميمي بودن و داشتن ميل جنسي نسبت به شريك خود بازهم ممكن است او را ترك كرده و نتوانند رابطه خود را با او به سرانجام برسانند.

 

 

4- رابطه بي سرانجام و در نظر نگرفتن خانواده ها

برخي از زوج‌هاي جوان در رابطه عاطفي تنها خود و طرف مقابل را در نظر مي‌گيرند و اصلا به ويژگي‌هاي خانوادگي توجه نمي‌كنند. اين افراد بر اين باورند كه هركس از خانواده‌اش جداست و آن‌ها نمي‌خواهند با خانواده يكديگر زندگي كنند. اين در حالي است كه تربيت خانوادگي و كيفيت روابط ميان اعضاي خانواده يك فرد نقش بسزايي در روحيه و شخصيت او ايفا مي‌كند.

همچنين پس از ازدواج همه مجبور مي‌شوند با خانواده همسر خود نيز ارتباط بگيرند. اگر تفاوت ميان شما و خانواده همسرتان زياد باشد و شما اين مسئله را در نظر نگيريد اين احتمال وجود دارد كه در نهايت از ازدواج‌تان پشيمان شده و رابطه تان به بن بست بخورد.

5- ناتواني در پذيرش تفاوت ها در رابطه اشتباه

برخي فكر مي‌كنند كه يك زوج خوشبخت، زن و مردي هستند كه از همه نظر به هم شبيه بوده و در اصطلاح تفاهم بسيار زيادي با يكديگر دارند، اما آنچه بيش از تفاهم در خوشبختي زوجين و تداوم رابطه آن‌ها تاثير مي‌گذارد داشتن درك متقابل از تفاوت هاست.

شما در رابطه عاطفي بايد ياد بگيريد كه دائما به دنبال تغيير دادن شخصيت طرف مقابل نباشيد. در واقع بايد روحيه همدلي خود را بالا برده و از زاويه چشم يكديگر به قضايا نگاه كنيد. زوجيني كه درك متقابل چنداني ندارند و يكديگر را نمي‌پذيرند دير يا زود دچار تعارض‌هاي شديدي مي‌شوند و در نتيجه بيشتر ممكن است كه رابطه بي سرانجامي را تجربه كنند.

 

 

سخن آخر

آنچه در طول متن گفته شد شرح مختصري از بارزترين نشانه هاي يك رابطه عاطفي بي سرانجام بود. آگاهي از اين نشانه‌ها براي پيشگيري از درگير شدن در روابط اشتباه لازم اما كافي نيست. اگر در رابطه با شريك احساسي خود نوعي بلاتكليفي را تجربه مي‌كنيد و در مورد اينكه رابطه‌تان به سرانجام مي‌رسد يا نه شك داريد، بهتر است به يك روانشناس در حيطه زوج و خانواده مراجعه كنيد.

روانشناس با برگزاري جلسات مشاوره پيش از ازدواج به شما كمك مي‌كند تا بتوانيد به شناخت بهتري در مورد خود و يكديگر دست يابيد و با آگاهي بالاتر آينده رابطه خود را حدس بزنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه عشق و رابطه مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

 

سوالات متداول

ترس از ازدواج مي تواند دلايل مختلفي داشته باشد. وجود مشكلات مالي، نگراني درمورد آينده، ضعف در تصميم گيري، سبك زندگي راحت طلبانه و عدم مسئوليت پذيري از جمله موانعي هستند كه نمي گذارند مردان براي ازدواج پا پيش بگذارند.

   شماره تماس با موبايل : 66419012-021

منبع : نشانه هاي رابطه بي سرانجام

 

 


:: بازديد از اين مطلب : 0


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۳۰ ارديبهشت ۱۴۰۰ ] [ ۱۲:۱۵:۱۸ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

اختلال اضطراب فراگير يكي از انواع اختلالات اضطرابي است كه در موارد شديد به راحتي مي‌تواند زندگي شما و حتي اطرافيان را تحت تاثير قرار دهد. گسترش بيماري و ابتلا به ساير اختلالات رواني از جمله پيامدهاي بي توجهي به درمان است. معمولا سير بيماري فراز و نشيب دارد و در مواقعي كه با عامل استرس زا رو به رو شويد، نشانه‌ها شدت پيدا مي‌كنند. GAD بر اساس علائم و علل توسط متخصص تشخيص و درمان مي‌شود. براي آشنايي با ساير اختلالات اضطرابي كليك كنيد.

 

منبع : اختلال اضطراب فراگير 

 

 

آشنايي با اختلال اضطراب فراگير و نشانه هاي آن

اختلال اضطراب فراگير اغلب با حالتي از اضطراب و تنش مبهم مشخص مي‌شود. به طوري كه مبتلايان به اين مشكل همواره نوعي نگراني و دلشوره بي دليل را در درون خود حس مي‌كنند. ساير علائمي كه متخصصان براي تشخيص مد نظر قرار مي‌دهند عبارتند از:

– داشتن نگراني و احساس اضطراب در مورد مسائل مختلف كه اين نگراني‌ها با موضوعات مربوطه تناسب چنداني ندارند و بسيار بيشتر از حد معمول هستند.

– فكر كردن بيش از حد به برنامه‌هاي پيش رو و در نظر گرفتن راه حل براي  بدترين اتفاقات ممكن

– داشتن ادراك تهديدآميز از موقعيت‌ها و رويدادهاي پيراموني حتي زماني كه چيز نگران كننده‌اي وجود ندارد.

– ناتواني در تحمل ابهام

– ضعف در تصميم‌گيري و ترس از گرفتن تصميمات اشتباه

– ناتواني در كنارآمدن با نگراني‌ها

– ناتواني در آرام كردن خود، احساس بي قراري و تنيدگي عضلاني

– اشكال در تمركز و احساس خالي شدن ذهن

علائم جسماني اختلال اضطراب فراگير

درست است كه اضطراب فراگير نوعي اختلال روانشناختي محسوب مي‌شود، اما با درگير كردن سيستم عصبي و برانگيختگي مغز مي‌تواند تاثيرات مختلفي بر بدن بگذارد. از همين رو متخصصان، علائم جسماني آن را نيز شناسايي كرده‌اند كه از جمله اين علائم مي‌توان به موارد زير اشاره كرد.

– زود خسته شدن

– دچار شدن به اختلال خواب (اشكال در به خواب رفتن يا حفظ تداوم خواب، يا خواب توام با بي قراري و عدم رضايت از كيفيت آن).

– تنش عضلاني يا احساس درد در عضلات

– لرزش

– تحريك پذيري

– افزايش تعريق بدن

– حالت تهوع، اسهال يا دچار شدن به سندروم روده تحريك پذير

– احساس برانگيختگي و بي تابي

 

 

علل دچار شدن به اختلال اضطراب فراگير

همانند بسياري ديگر از اختلال‌هاي روانشناختي اضطراب فراگير يك علت واحد ندارد، بلكه از تعامل فاكتورهاي زيستي و محيطي گوناگون پديد مي‌آيند كه از جمله آن‌ها مي‌توان به موارد زير اشاره كرد:

– وجود تفاوت‌هايي در عملكرد و شيمي مغز

– ژنتيك

– حساسيت مفرط به تنبيه

– عوامل رشدي و شخصيتي

اختلال اضطراب فراگير و عوامل خطر آن

وجود برخي عوامل مي‌تواند ريسك ابتلا به اختلال‌اضطراب فراگير را افزايش دهد. از همين رو به آن‌ها عوامل خطر گفته مي‌شود. در زمينه اختلال GAD تاكنون 3 عامل خطر اصلي شناسايي شده است كه ما در ادامه به توضيح هريك از آن‌ها پرداخته‌ايم:

1-  عوامل مزاجي (عوامل زيستي مرتبط با شخصيت)

افرادي كه بازداري رفتاريي و هيجان‌پذيري منفي (گرايش به روان رنجوري) بالايي دارند و آن‌هايي كه بيش از حد به تنبيه حساس هستند و دائما مي‌خواهند جلوي آسيب‌ها را بگيرند، نسبت به افرادي كه چنين ويژگي‌هاي شخصيتي ندارند بيشتر در معرض خطر ابتلا به اختلال اضطراب فراگير قرار دارند.

2- عوامل محيطي

عوامل محيطي مختلفي مي‌توانند در  دچار شدن به نگراني مفرط و در نهايت اختلال اضطراب فراگير موثر باشند كه از جمله مهم‌ترين آن‌ها مي‌توان به مصائب دوران كودكي و يا محافظت افراطي والدين در اين دوران اشاره كرد. در حقيقت پدر و مادرها با محافظت بيش از حد خود به طور غيرمستقيم اين پيام را به فرزندشان منتقل مي‌كنند كه دنيا جاي بسيار خطرناكي است و آن‌ها دائما بايد منتظر وقوع يك اتفاق بد باشند.

3- عوامل ژنتيكي و فيزيولوژيكي

يك سوم خطر ابتلا به اختلال اضطراب فراگير ژنتيكي است و اين عوامل با خطر گرايش به روان رنجوري همپوشاني داشته و با ساير اختلال‌هاي اضطرابي و خلقي به ويژه اختلال افسردگي اساسي مشترك هستند.

روش هاي درمان اختلال اضطراب فراگير

براي درمان اختلال اضطراب فراگير دو گزينه روان درماني و دارودرماني موجود است. بررسي‌ها نشان مي‌دهند كه بيشترين اثر درماني از استفاده همزمان اين روش‌ها نائل مي‌شوند. در ادامه به توضيح بيشتر هريك از اين روش‌هاي درماني پرداخته‌ايم.

روان درماني

روان درماني يا مشاوره روانشناسي، درماني مبتني بر گفتگو و تكنيك‌هاي شناختي است. رويكردهاي مختلفي براي روان درماني وجود دارد. طبق مطالعات رويكرد شناختي موثرترين روش براي درمان اختلال اضطراب فراگير است. در اين رويكرد درمانگر تلاش مي‌كند تا مهارت‌هاي به خصوصي را در زمينه كنترل اضطرب و نگراني به شما بياموزد. همچنين بر اساس تكنيك مواجهه تدريجي شما را آماده مي‌سازد تا اجتناب‌هاي روزمره خود را بشناسيد و به مرور عملكرد سابق خود را بازيابيد.

دارو درماني

براي درمان اختلال‌اضطرب فراگير به خصوص زماني كه شدت اضطراب بسيار بالاست و روان درماني نمي‌تواند به تنهايي اثرات مثبت خود را اعمال كند متخصصان استفاده از دارو درماني را پيشنهاد مي‌دهند. 3 طبقه دارويي كه در كنترل علائم اختلال GAD به كار گرفته مي‌شوند عبارتند از؛ ضد افسردگي‌ها، بوسپيرون و بنزوديازپين‌ها. از آنجايي كه استفاده سر خود از اين داروها مي‌تواند عوارض بالقوه‌اي نظير بروز وابستگي جسماني را به همراه داشته باشد، مصرف و حتي نحوه قطع آن‌ها حتما بايد زير نظر متخصص صورت بگيرد. براي آشنايي با جديدترين روش هاي درمان اضطراب شديد كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه اضطراب و افسردگي مي‌توانيد در ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02166419012 با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 

 

سوالات متداول

بله، كودكان و نوجوانان نيز ممكن است دچار اختلال اضطراب فراگير شوند. با اين تفاوت كه وجود يك علامت از علائم تشخيصي GAD براي تشخيص اين اختلال در كودكان كفايت مي‌كند. براي دريافت نظر كارشناسي در اين زمينه لازم است به يك روانشناس باليني كودك مراجعه نماييد.

   
:: بازديد از اين مطلب : 0


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۳۰ ارديبهشت ۱۴۰۰ ] [ ۱۲:۰۴:۳۸ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

مراكز مشاوره خانواده در قزوين كدام‌اند و چه خدماتي را ارائه مي‌دهند؟ مشكلات خانوادگي و زوجي يكي از عمده‌ترين مسائلي هستند كه باعث مي‌شوند افراد به مراكز مشاوره و سلامت روان مراجعه كنند. خانواده درمانگران و زوج درمانگران آموزش ديده در حوزه‌هاي روان شناسي و روان پزشكي تلاش مي‌كنند تا به ارتقاي مهارت‌هاي زندگي در افراد و بهبود ارتباطات بين اعضاي خانواده كمك كنند و بهداشت روان تك تك اعضا را بهبود ببخشند. اگر شما در قزوين زندگي مي‌كنيد و به دنبال كسب اطلاعات بيشتر در مورد مراكز مشاوره خانواده در اين شهر هستيد تا انتهاي اين مطلب با ما همراه باشيد. همچنين براي مشاوره با بهترين درمانگران متخصص در زمينه خانواده با شماره هاي درج شده مي‌توانيد تماس بگيريد.

 

 

منبع : مشاوره خانواده قزوين

مشاوره خانواده يا خانواده درماني چيست؟

مشاوره خانواده يا همان خانواده درماني يكي از زير شاخه‌هاي روانشناسي است كه به طور خاص در زمينه بهبود زندگي و روابط خانوادگي تلاش مي‌كند. مراجعه به خانواده درمانگر تنها به كساني كه دچار مشكلات و اختلافات خانوادگي هستند اختصاص ندارد و شما براي بهبود و ارتقاي كيفيت زندگي خود نيز مي‌توانيد به مراكز مشاوره خانواده مراجعه كنيد. اين جلسات مشاوره معمولاً با حضور تك تك اعضاي خانواده برگزار شده و روي روابط هريك از اعضا با ديگران كار مي‌كند تا نقايص رفتاري موجود بيشتر بررسي شده و با تمرين كردن اصلاح شوند.

براي آگاهي بيشتر درباره روند دريافت مشاوره خانواده و ويژگي هاي خانواده سالم كليك كنيد.

چه كساني بايد به مراكز مشاوره خانواده مراجعه كنند؟

همان طور كه گفته شد مراجعه به مشاوره خانواده تنها به افرادي كه دچار تعارضات جدي در زندگي خود هستند اختصاص ندارد. بلكه شما مي‌توانيد براي افزايش كيفيت زندگي خانوادگي خود نيز از راهنمايي‌هاي يك متخصص كمك بگيريد. با اين حال هنگام بروز مشكلات زير نيز مراجعه به خانواده درمانگر مي‌تواند كمك شاياني را به شما نمايد.

ـ وجود تعارض و اختلافات شديد بين زن و مرد (براي يافتن ريشه اختلافات خانوادگي كليك كنيد)

– وجود اعتياد در يكي از اعضاي خانواده ( براي آشنايي با تاثير اعتياد بر خانواده كليك كنيد)

– درگيري يك يا چند نفر از اعضاي خانواده با يك اختلال رواني نظير افسردگي يا اضطراب

– بروز بحران‌هاي جدي در خانواده نظير مرگ يكي از اعضا يا ابتلا به يك بيماري كشنده

– ناتواني در مديريت دعواي بين خواهر و برادرها

– چالش‌هاي تربيتي بين زن و مرد در زمينه تربيت فرزندان

– خيانت يكي از زوجين و يا هر دو

– اختلاف در تربيت و مشكلات با نوجوان ( براي آشنايي با روانشناسي نوجوان كليك كنيد)

– اختلاف بر سر ازدواج فرزندان (براي دريافت مشاوره قبل از ازدواج كليك كنيد)

-مشكلات و اختلافات در تربيت فرزند ( براي آشنايي با بهترين روش هاي تربيت كودك كليك كنيد)

و…

براي اطلاع از شرايط مشاوره خيانت به همسر و راهكارهاي بخشش خيانت همسر كليك كنيد.

مراكز معتبر مشاوره‌خانواده چه ويژگي‌هايي دارند؟

متاسفانه در اين روزها علاوه بر فارغ التحصيلان روانشناسي، افرادي با ادعاي پوشالي اقدام به مشاوره دادن مي‌كنند كه از علم و تخصص كافي در اين زمينه برخوردار نيستند. به همين دليل لازم است قبل از اينكه مشكلات و موضوعات خانوادگي خود را با مشاوران در ميان بگذاريد از اعتبار و تخصص مركز مشاوره مدنظر خود و روانشناسان آن اطمينان كافي كسب كنيد. از جمله ويژگي‌هاي يك مركز مشاوره خانواده معتبر مي‌توان به موارد زير اشاره كرد.

– مراكز مشاوره خانواده معتبر داراي مجوز رسمي از سازمان نظام روانشناسي يا سازمان بهزيستي كشور هستند.

– روانشناساني كه در مراكز مشاوره معتبر فعاليت مي‌كنند حداقل از مدرك كارشناسي ارشد برخوردارند و در حيطه‌هاي مرتبط با زوج و خانواده آموزش‌هاي ويژه ديده‌اند.

– در مراكز مشاوره خانواده معتبر از جديدترين روش‌هاي درماني استفاده مي‌شود و اعضاي آن از نظر علمي به روز هستند.

– مراكز معتبر از تجهيزات كافي براي ارزيابي و تشخيص مشكلات روان برخوردار است و شما مي‌توانيد در آن انواع تست‌هاي هوش، شخصيت و تست‌هاي مرتبط با اختلالات رواني را انجام دهيد.

آدرس مراكز مشاوره خانواده در قزوين

مركز مشاوره خانواده قزوين خيابان نواب شمالي – جنب راهنمايي رانندگي سابق
مركز مشاوره خانواده بهنود خيابان هلال احمر- روبروي دبيرستان پاسداران – كوچه شهيد قانع، پلاك 14- ساختمان پزشكان
مركز مشاوره خانواده سپيدار خيابان نادري جنوبي – نرسيده به كوچه زر آبادي – جنب لوازم آرايشي مينياتور- ساختمان ماهان
مركز مشاوره خانواده ترنم زندگي در قزوين انتهاي خيابان فردوسي – ابتداي كوچه اميرامجد – پلاك3 – واحد۷ – طبقه ۲ – ساختمان پزشكان سلامت
مركز مشاوره خانواده بهروان چهارراه خيام – روبروي پاساژ ستاره شهر – كوچه نسترن – پلاك 57/59 – ساختمان كيان – طبقه دوم – واحد 7
مركز مشاوره خانواده همراز خيام جنوبي – كوچه شهيدان نوري فرد (كوچه حمام پاك) – ساختمان مشاهير – پلاك 10 – طبقه سوم واحد 9
مركز مشاوره خانواده هم نوا خيام جنوبي – كوچه نسترن – ساختمان پزشكان كيان راد – طبقه 3 – واحد1
مركز مشاوره خانواده همدم در قزوين خيابان شهيد بابايي (دانشگاه) – كوچه 31 – ساختمان پزشكان رازي – طبقه فوقاني داروخانه دكتر نوذري

براي دريافت مشاوره در زمينه خانواده مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني خانواده با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02166419012 تماس بگيريد.

   

منبع : مشاوره خانواده قزوين

 



:: بازديد از اين مطلب : 0


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۳۰ ارديبهشت ۱۴۰۰ ] [ ۱۱:۵۹:۱۵ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

تهديد به خودكشي در نوجوانان يكي از مسائلي است كه مي‌تواند باعث نگراني بسياري از والدين باشد. اما برخي از والدين نيز به اين تهديدها در فرزندانشان توجهي نمي‌كنند. بااين‌حال بايد بدانيد كه تهديد نوجوان به خودكشي بايد همواره جدي گرفته شود؛ حتي اگر مطمئن هستيد كه فرزندتان براي جلب‌توجه از اين موضوع صحبت مي‌كند. بسياري از خودكشي‌هاي موفق در شرايطي پيش مي‌آيد كه فرد واقعاً قصد خودكشي نداشته و تنها قصد جلب توجه اطرافيان را به خود داشته است. درنتيجه بهتر است نسبت به اين موضوع حساسيت ويژه‌اي داشته باشيد. پس در صورت مواجهه با اين شرابط بهتر است در كنار تغييراتي كه در رفتار خود ايجاد مي‌كنيد از يك روانشناس كودك و نوجوان نيز كمك بگيريد.

 

 

 

منبع : تهديد به خودكشي در نوجوانان

تهديد به خودكشي در نوجوانان | اين نشانه‌ها را جدي بگيريد

فشارهاي رواني و بحران‌هايي كه در سنين نوجواني پيش مي‌آيد، مي‌تواند آن‌ها را در برابر بيماري‌هاي روحي آسيب‌پذير كند. اين شرايط مي‌تواند حتي باعث بروز مشكلات جدي‌تري نظير خودكشي نوجوانان باشد. به همين خاطر لازم است كه والدين، مربيان و ساير افرادي كه با اين گروه سني در ارتباط هستند، نسبت به برخي نشانه‌ها توجه بيشتري داشته باشند. فكر كردن يا اقدام به خودكشي گاهي با تهديد همراه هست و گاهي ممكن است نوجوان هيچ صحبتي دراين‌باره نكند. به همين خاطر شما مي‌بايست علاوه بر تهديدهاي نوجوان به ساير نشانه‌ها نيز توجه داشته باشيد.

صحبت از خودكشي

صحبت از خودكشي آشكارترين نشانه‌اي است كه نوجوان به خودكشي فكر مي‌كند. اين موضوع مي‌تواند به‌صورت تهديد به خودكشي، كنجكاوي راجع به اين موضوع و يا صحبت درباره افرادي باشد كه دست به چنين كاري زده‌اند. به‌طوركلي هنگامي‌كه نوجوان به هر عنواني راجع به اين موضوع صحبت مي‌كند بهتر است نسبت به آن حساسيت نشان داده و سعي كنيد با صحبت بيشتر راجع به آن از ديدگاه‌هاي وي اطلاعات بيشتري به دست آوريد.

نااميدي از آينده

اگر در صحبت‌هاي نوجوانتان با عباراتي ازاين‌دست مواجه شديد كه او بيان كند اي‌كاش به دنيا نيامده بود، اميدي به تغيير شرايط در آينده ندارد و يا ميلي براي ادامه زندگي ندارد بهتر است نسبت به اين نشانه‌ها حساس‌تر باشيد و با نوجوان درباره موضوعي كه او را تا اين حد ناراحت كرده صحبت كنيد.

تغيير در خلق‌وخو

ازآنجاكه افسردگي يكي از مهم‌ترين دلايل براي خودكشي در نوجوانان است، بايد نسبت به تغييراتي كه در خلقيات فرزندتان ايجاد مي‌شود هشيار باشيد. اين تغييرات حتي اگر به حدي جدي نباشد كه شما به‌عنوان دليلي براي خودكشي به آن نگاه كنيد مي‌تواند نشان‌دهنده ابتلاي وي به افسردگي، اضطراب يا ساير بيماري‌هاي روحي باشد و يا در بياني ساده‌تر به اين معنا خواهد بود كه فرزندتان از موضوعي ناراحت است. به همين خاطر بهتر است اين قبيل نشانه‌ها را جدي گرفته و علاوه بر صحبت با فرزندتان از يك مشاور كمك بگيريد. براي آشنايي با روش هاي درمان افسردگي شديد كليك كنيد. مهم‌ترين نشانه‌هايي كه بايد به آن‌ها توجه داشته باشيد عبارتند از:

  • احساس غم و بي‌انگيزگي يا اضطراب و پرخاشگري كه مطابق با خلقيات هميشگي نوجوان نيست
  • تغيير در الگوي خواب يا اشتها و خوراك نوجوان
  • افت تحصيلي يا كاهش توانايي در ساير فعاليت‌ها
  • از دست دادن اعتمادبه‌نفس
  • احساس گناهكاري يا مقصر دانستن خود از مسائل مختلف

موضوعات مرتبط با خودكشي

يكي از موضوعاتي كه مي‌بايست به‌صورت جدي باعث نگراني شما باشد، اين است كه وسايل مانند تيغ، دارو، طناب يا چيزهايي ازاين‌دست را در ميان لوازم نوجوان پيدا كنيد. علاوه بر اين توجه داشته باشيد علاقه به تصاوير يا ساير محتواهاي مرتبط با اين موضوع نيز مي‌تواند نگران‌كننده باشد و مي‌بايست نسبت به آن‌ها حساس باشيد.

خداحافظي با دوستان

بعضي از نوجوانان كه تصميم به خودكشي مي‌گيرند، اين موضوع را به اطرافيان خود اطلاع مي‌دهند. خداحافظي با دوستان يا پيدا كردن وصيت‌نامه و وسايلي ازاين‌دست ازجمله نشانه‌هايي هستند كه توجه فوري شما را مي‌طلبند.

آسيب زدن به خود

روانشناسان معتقدند آسيب زدن به خود يكي از رفتارهاي نزديك به خودكشي است. اگر فرزند شما رفتارهايي اين‌چنيني دارد مي‌بايست نسبت به يافتن علت و برطرف كردن آن حساس باشيد.

چرا تهديد به خودكشي در نوجوان ايجاد مي شود؟

1- افسردگي مهم ترين دليل تهديد به خودكشي در نوجوان

افسردگي يكي از دلايل اصلي خودكشي در تمامي سنين است. به همين خاطر شما بايد به هرگونه تغيير خلقي در نوجوان حساس باشيد و در صورت مشاهده آن‌ از يك مشاور در اين زمينه كمك بگيريد. احساس نااميدي يا بي‌ارزش دانستن خود و احساس گناه گاهي اوقات در ميان افراد افسرده چنان شدتي پيدا مي‌كند كه آن‌ها احساس مي‌كنند بهتر است به زندگي خود پايان دهند. با توجه به اينكه ژنتيك نيز در بروز افسردگي و ميل به خودكشي تأثيرگذار است درصورتي‌كه سابقه اين مسائل در خانواده وجود داشته باشد، بايد به آن توجه جدي‌تري داشته باشيد. براي آشنايي با علائم افسردگي در نوجوانان كليك كنيد.

2- مصرف مخدرها از دلايل تهديد به خودكشي در نوجوانان

در سال‌هاي اخير مصرف مخدرها و داروهاي روان‌گردان به يكي از مهم‌ترين دلايل خودكشي نوجوانان تبديل شده است. استفاده از اين داروها توانايي تصميم‌گيري و تفكر منطقي را از بين مي‌برد و اين موضوع مي‌تواند تبديل به دليلي براي اقدام به خودكشي باشد.

3- فشارهاي روحي

اگرچه نوجوانان از سنين كودكي خارج شده‌اند، بااين‌حال ظرفيت رواني آن‌ها هنوز به‌اندازه بزرگ‌سالان رشد نكرده، پس فشارهاي رواني گاهي اوقات مي‌تواند تحمل آن‌ها را به اتمام برساند.

فشار تحصيلي بيش‌ازحد و والديني كه در اين مسائل به فرزندانشان سخت مي‌گيرند، وجود بحران‌هايي نظير مرگ، بيماري، طلاق و يا مشكلات مالي، بروز حوادثي مانند تجاوز يا پايان يك رابطه عاطفي ازجمله مسائلي هستند كه مي‌تواند باعث خودكشي فرزندتان باشد. بنابراين اگر اخيراً هريك از اين بحران‌ها در خانواده شما اتفاق افتاده، بهتر است براي حفظ سلامت روان فرزندتان از يك متخصص كمك بگيريد.

4- جلب‌توجه يا تقاضاي كمك

تهديد به خودكشي يا اقدام به آن در نوجوانان گاهي براي جلب‌توجه اطرافيان يا فهماندن اين موضوع به آن‌هاست كه نوجوان نياز به كمك دارد. بااين‌حال بسياري از والدين در چنين شرايطي به‌صورت منفي به اين تهديد پاسخ مي‌دهند و با پرخاش يا حتي تحقير نوجوان نه‌تنها به او كمك نمي‌كنند، بلكه او را در اجراي اين تصميم جري‌تر مي‌كنند.

5- ترس

يكي از دلايل خودكشي در نوجوانان را مي‌توان ترس دانست. ترس از پيامد برخي رفتارها و به‌ويژه رفتار والدين ازجمله موضوعاتي است كه مي‌تواند باعث خودكشي شود. گاه نوجوانان با تهديد به خودكشي در چنين شرايطي سعي مي‌كنند به‌نوعي شما را تحت تأثير قرار داده و از بازخورد تند منصرف‌تان كنند. گاهي نيز آن‌ها به‌واقع تصميم گرفته‌اند براي فرار از برخي پيامدها به اين اقدام دست بزنند. براي آشنايي بيشتر با علل خودكشي در نوجوانان كليك كنيد.

واكنش صحيح مقابل تهديد به خودكشي در نوجوانان

يكي از سؤالاتي كه براي بسياري از والدين ايجاد مي‌شود اين است كه در صورت تهديد به خودكشي در نوجوان مي‌بايست چه واكنشي به اين موضوع نشان دهند؟ اولين نكته‌اي كه بايد به آن توجه داشته باشيد اين است كه درون هر تهديدي، نوعي تقاضا براي كمك وجود دارد و شما بايد به‌جاي واكنش به كلام نوجوان به اين تقاضا واكنش نشان دهيد. همچنين بهتر است علاوه بر تهديدهاي كلامي رفتارهايي مانند نوشتن وصيت‌نامه، تهيه وسايل مربوط به خودكشي يا صحبت كردن از اين موضوع را نيز به‌عنوان تهديدي براي خودكشي در نظر بگيريد.

به تغييرات حساس باشيد

گاهي نوجوانان صراحتاً بيان نمي‌كنند كه قصد خودكشي دارند يا به آن فكر مي‌كنند. به همين خاطر شما بايد علاوه بر نشانه‌هاي كلامي نسبت به رفتارهاي او نيز حساس باشيد. به خلقيات و روحيات فرزندتان توجه داشته باشيد و هنگامي‌كه احساس مي‌كنيد نسبت به قبل تغيير كرده سعي كنيد از با صحبت دليل ناراحتي‌هاي او را پيدا كنيد.

گفت‌وگو و همدلي را جدي بگيريد

هنگامي‌كه فرزندتان از موضوعي ناراحت است سعي كنيد در يك فضاي مناسب با او راجع به اين مسئله صحبت كنيد و اگر از خودكشي صحبت مي‌كند، بهتر است از او بپرسيد چه چيزي آن‌قدر ناراحتش كرده كه چنين فكري دارد؟ در كنار صحبت بايد توجه ويژه‌اي به همدلي داشته باشيد. بسياري از والدين در چنين شرايطي سعي مي‌كنند ناراحتي فرزندشان را كوچك نشان داده و يا راهكارهايي را به او ارائه كنند.

در اين‌صورت فرزند شما احساس خواهد كرد كه شما اصلاً احساساتش را درك نكرده‌ايد و اين موضوع مي‌تواند او را از ادامه صحبت منصرف كند. بهتر است در چنين شرايطي به او نشان دهيد كه متوجه شدت نگرانيش هستيد و همين‌طور اطمينان خاطر دهيد كه همواره براي كمك كردن به وي حاضر هستيد.

 

 

از نوجوان حمايت كنيد

اين باور را در نوجوان ايجاد كنيد كه او حتي اگر كار اشتباهي انجام دهد شما بازهم دوستش داريد و همچنين در روزهاي سخت مي‌تواند روي كمك و حمايت شما حساب باز كند. اين موضوع باعث مي‌شود تا بسياري از مشكلات براي فرزندتان قابل‌تحمل‌تر از قبل شوند.

هنگامي‌كه نوجوان‌تان از مرگ يا خودكشي صحبت مي‌كند با او راجع به دلايل اين موضوع صحبت كنيد و به وي اطمينان بدهيد همواره براي حمايت از او در كنارش هستيد. پس‌ازآن سعي كنيد با كمك و هم‌فكري يكديگر راهكاري براي مشكلات نوجوان پيدا كنيد. براي مثال اگر احساس بي‌انگيزگي مي‌كند به او كمك كنيد تا به دنبال علاقه‌مندي‌هايش برود و اهدافي براي خود تنظيم كند. سعي كنيد تا جاي ممكن حمايت‌هايتان با حالتي دوستانه صورت بگيرد. نوجوانان معمولاً نسبت به نصيحت شدن يا صحبت كردن از موضع بالا بسيار حساس هستند.

هنگام تهديد به خودكشي در نوجوانان كمك بگيريد

وقتي با هريك از نشانه‌هاي خودكشي مواجه شديد و يا فرزندتان آشكارا از اين موضوع صحبت مي‌كند، در اولين فرصت با يك روانشناس متخصص در اين زمينه مشورت كنيد. مشاورين با توجه به شرايط شما راهكارهايي را براي مديريت اوضاع آموزش مي‌دهند و علاوه بر اين مي‌توانند با ترتيب دادن جلسات مشاوره به فرزندتان براي تغيير شرايط پيش‌آمده نيز كمك كنند. ازجمله اقدامات روانشناسان در پ

اين شرايط مي‌توان به موارد زير اشاره كرد:

  • آموزش راهكارهايي براي مديريت هيجانات و جلوگيري از اقدامات شتاب‌زده
  • آموزش مهارت حل مسئله براي كمك به نوجوان تا مشكلاتش را به شيوه‌اي سازگارانه تر حل كند
  • بررسي احتمال وجود بيماري‌هاي روحي و اقدام براي درمان آن‌ها
  • ايجاد جلسات خانواده‌درماني و كمك به تمامي اعضاي خانواده براي تغيير برخي رفتارها

براي دريافت مشاوره در زمينه افسردگي مي‌توانيد در ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02166419012 با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 

 

سؤالات متداول

از پرخاش، بي‌توجهي به تهديد و يا مسخره كردن نوجوان خودداري كنيد. با او راجع به دلايلي كه براي اين موضوع دارد صحبت كنيد و سعي كنيد تا جاي ممكن همدلي داشته و به او نشان دهيد كه براي حل كردن مشكلات حمايتش خواهيد كرد.

نمي‌توان به‌طورقطع به اين سؤال پاسخ مثبت يا منفي داد بااين‌حال حتي بيان چنين تهديدي مي‌بايست جدي گرفته شود و شما اقدامات لازم براي پيشگيري از بدتر شدن شرايط را شروع كنيد.

   

منبع : تهديد به خودكشي در نوجوانان

 


:: بازديد از اين مطلب : 0


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۳۰ ارديبهشت ۱۴۰۰ ] [ ۱۱:۵۳:۴۷ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

آيا تا به حال در مورد اختلال فراموشي تجزيه اي شنيده ايد؟ فراموشي تجزيه اي يكي از انواع اختلالات روان پزشكي است كه در طي آن افراد در به ياد آوردن برخي از اطلاعات شخصي مهم احساس ناتواني مي‌كنند. اين فراموشي با مشكلات حافظه متفاوت است و اغلب از اين جهت اتفاق مي‌افتد كه اطلاعات مذكور بار رواني بسيار منفي براي فرد به همراه دارد. در ادامه به توضيحات دقيق تري در مورد علائم، علل و درمان اين اختلال پرداخته‌ايم. براي آشنايي با ساير اختلالات اضطرابي كليك كنيد.

 

 

منبع : اختلال فراموشي تجزيه اي 

آشنايي با علائم اختلال فراموشي تجزيه اي

اختلال فراموشي تجزيه اي يكي از انواع اختلالات روانپزشكي است كه مبتلايان با وجود حافظه سالم نمي‌توانند برخي از اطلاعات شخصي و مهم خود را به ياد بياورند. از جمله علائم تشخيصي فراموشي تجزيه اي بايد به موارد زير اشاره كرد:

الف) ناتواني در به خاطر آوردن اطلاعات مهم شخصي كه معمولا ماهيتي آسيب زا يا همراه با استرس دارند و اين فراموشي متناسب با فراموشي معمولي نيست.

ب) اين علائم منجر به ناراحتي بارز باليني يا افت عملكرد اجتماعي، شغلي يا ساير حوزه‌هاي مهم كاركردي مي‌شود.

ج) فراموشي قابل انتساب به اثرات فيزيولوژيك يك ماده (مثل الكل يا ساير داروهاي مورد سوء مصرف و يك داروي تجويز شده) يا بيماري نورولوژيك يا ساير بيماري‌هاي طبي نظير صرع و آسيب به سر نباشد.

د) اختلال مذكور با ساير اختلال‌هاي روان‌شناسي نظير هويت تجزيه اي يا اختلال استرس پس از سانحه به شكل بهتري قابل توجيه نباشد.

 

 

علل و عوامل خطر اختلال فراموشي تجزيه اي

اختلال فراموشي تجزيه اي يك مشكل تك عليتي نيست، بلكه علل و عوامل مختلفي مي‌توانند در بروز آن نقش ايفا كنند. از جمله عواملي كه ريسك ابتلا به اين مشكل را افزايش مي‌دهند عبارتند از:

عوامل محيطي

تجربه منفرد يا تكراري برخي رويدادهاي آسيب زا نظير جنگ، بدرفتاري كودكي، بلاياي طبيعي، نگهداري در اردوهاي دسته جمعي و نسل كشي به خصوص در دوران كودكي از جمله عوامل محيطي بسيار تاثيرگذار در بروز اختلال فراموشي تجزيه اي هستند.

عوامل ژنتيكي

با وجود اينكه بروز اختلال هاي تجزيه اي در ميان افرادي كه خانواده شان نيز به اين مشكلات دچار شده بيش از سايرين اتفاق مي‌افتد با اين حال هنوز هيچ مطالعه ژنتيكي در مورد فراموشي تجزيه اي در دسترس نيست. در نتيجه نمي‌توان ژن خاصي را مسئول بروز اين مشكل دانست.

ميزان شيوع اختلال فراموشي تجزيه اي

مطالعات همه گير شناسي كمي در مورد شيوع اختلال فراموشي تجزيه اي انجام شده است. شيوع 12 ماهه اين اختلال در يك مطالعه كوچك در جامعه ايالات متحده آمريكا 8/1 درصد بوده است. يافته‌هاي اين مطالعه نشان مي‌دهند كه از نظر جنسيتي تفاوت كمي بين زنان و مردان در زمينه ابتلا به اين بيماري وجود دارد (1درصد شيوع در بين مردان و 2.6درصد براي زنان).

 

 

روش هاي درمان اختلال فراموشي تجزيه اي

براي درمان فراموشي تجزيه اي گزينه‌هاي مختلفي پيش روي درمانگران قرار دارد. در ادامه به چند مورد از مهم‌ترين آن‌ها اشاره كرده‌ايم. براي آشنايي با انواع روش هاي درمان اضطراب شديد كليك كنيد.

1- روان درماني اختلال تجزيه اي فراموشي

روان درماني، درماني مبتني بر گفتگو است كه امروزه به عنوان روش اصلي براي بهبود اختلال فراموشي تجزيه اي در نظر گرفته مي‌شود. درمانگران براي روان درماني مي‌توانند از رويكردهاي مختلفي استفاده كنند كه از جمله موثرترين آن‌ها مي توان به رويكرد شناختي- رفتاري اشاره كرد. در اين رويكرد روانشناس تلاش مي كند تا افكار زيربنايي و تحريف شده مراجع را شناسايي كند و عقايد، احساسات و رفتارهاي ناسازگار را به كمك خود او اصلاح نمايد.

2- درمان هاي مبتني بر خلاقيت

درمان‌هاي مبتني بر خلاقيت نظير هنردرماني و موسيقي درماني از جمله روش‌هايي هستند كه براي متصل كردن فرد به تجربيات گذشته و از بين بردن علائم فراموشي تجزيه اي مورد استفاده قرار مي‌گيرند. در اين درمان‌ها اين فرصت در اختيار بيمار قرار مي‌گيرد تا افكار و احساسات خود را كشف كرده، با زبان هنر آن‌ها را ابراز نمايد و در يك محيط سالم و امن آن‌ها را مجددا تجربه نمايد.

3- هيپنوتيزم درماني

هيپنوتيزم نوعي روش متمركز بر ريلكسيشن، افزايش توجه و تمركز است كه در آن درمانگر به مراجع كمك مي‌كند تا به سطوح عميق‌تري از هشياري دست پيدا كند. به اين ترتيب اين فرصت در اختيار بيمار قرار مي‌گيرد تا افكار، احساسات و خاطراتي كه از چشم خودآگاه پنهان مانده‌اند را كشف كرده و با گذشته خويش پيوند برقرار كند.

4- خانواده درماني

واكنش‌هاي خانواده و سطح اطلاعات آن‌ها در مورد مشكل بيمار نقش بسزايي در روند و بهبودي فراموشي تجزيه اي دارد. از همين رو روانشناسان در طي خانواده درماني جلساتي را با اعضاي خانواده نظير مادر، پدر يا همسر ترتيب مي‌دهند و در مورد علائم اين اختلال و نشانه‌هاي عود آن اطلاعاتي براي آن‌ها فراهم مي‌كنند.

5- دارو درماني

تاكنون درمان دارويي خاصي براي بهبود علائم فراموشي تجزيه اي شناخته نشده است. با اين حال براي برخي از بيماران كه همزمان از افسردگي يا اختلالات اضطرابي رنج مي‌برند استفاده از داروهاي ضد افسردگي يا ضد اضطرابي مي تواند كمك كننده باشد. البته توجه به اين نكته حائز اهميت است كه به دليل عوارض جانبي بالقوه اين داروها حتما بايد قبل از مصرف با متخصص در اين زمينه مشورت نماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه اضطراب و افسردگي مي‌توانيد در ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02166419012 با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 

 

سوالات متداول

فراموشي عادي اغلب با مشكلات حافظه در ارتباط است و مي تواند به هر موضوعي مربوط باشد. اما فراموشي تجزيه اي از يادبردن موضوعات شخصي و مهمي را شامل مي‌شود كه ماهيتي آسيب زا و استرس زا دارند و در عين حال به شيوه مطلوبي در حافظه ذخيره شده اند.

   
:: بازديد از اين مطلب : 0


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۳۰ ارديبهشت ۱۴۰۰ ] [ ۱۱:۴۸:۲۰ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

مراكز مشاوره خانواده در تبريز كدام‌اند و چه خدماتي را ارائه مي‌دهند؟ مشكلات خانوادگي و زوجي يكي از عمده‌ترين مسائلي هستند كه باعث مي‌شوند افراد به مراكز مشاوره و سلامت روان مراجعه كنند. خانواده درمانگران و زوج درمانگران آموزش ديده در حوزه‌هاي روان شناسي و روان پزشكي تلاش مي‌كنند تا به ارتقاي مهارت‌هاي زندگي در افراد و بهبود ارتباطات بين اعضاي خانواده كمك كنند و بهداشت روان تك تك اعضا را بهبود ببخشند. اگر شما در تبريز زندگي مي‌كنيد و به دنبال كسب اطلاعات بيشتر در مورد مراكز مشاوره خانواده در اين شهر هستيد تا انتهاي اين مطلب با ما همراه باشيد. همچنين براي مشاوره با بهترين درمانگران متخصص در زمينه خانواده با شماره هاي درج شده مي‌توانيد تماس بگيريد.

 

منبع : مشاوره خانواده تبريز 

مشاوره خانواده يا خانواده درماني چيست؟

مشاوره خانواده يا همان خانواده درماني يكي از زير شاخه‌هاي روانشناسي است كه به طور خاص در زمينه بهبود زندگي و روابط خانوادگي تلاش مي‌كند. مراجعه به خانواده درمانگر تنها به كساني كه دچار مشكلات و اختلافات خانوادگي هستند اختصاص ندارد و شما براي بهبود و ارتقاي كيفيت زندگي خود نيز مي‌توانيد به مراكز مشاوره خانواده مراجعه كنيد. اين جلسات مشاوره معمولاً با حضور تك تك اعضاي خانواده برگزار شده و روي روابط هريك از اعضا با ديگران كار مي‌كند تا نقايص رفتاري موجود بيشتر بررسي شده و با تمرين كردن اصلاح شوند.

براي آگاهي بيشتر درباره روند دريافت مشاوره خانواده و ويژگي هاي خانواده سالم كليك كنيد.

چه كساني بايد به مراكز مشاوره خانواده مراجعه كنند؟

همان طور كه گفته شد مراجعه به مشاوره خانواده تنها به افرادي كه دچار تعارضات جدي در زندگي خود هستند اختصاص ندارد. بلكه شما مي‌توانيد براي افزايش كيفيت زندگي خانوادگي خود نيز از راهنمايي‌هاي يك متخصص كمك بگيريد. با اين حال هنگام بروز مشكلات زير نيز مراجعه به خانواده درمانگر مي‌تواند كمك شاياني را به شما نمايد.

ـ وجود تعارض و اختلافات شديد بين زن و مرد (براي يافتن ريشه اختلافات خانوادگي كليك كنيد)

– وجود اعتياد در يكي از اعضاي خانواده ( براي آشنايي با تاثير اعتياد بر خانواده كليك كنيد)

– درگيري يك يا چند نفر از اعضاي خانواده با يك اختلال رواني نظير افسردگي يا اضطراب

– بروز بحران‌هاي جدي در خانواده نظير مرگ يكي از اعضا يا ابتلا به يك بيماري كشنده

– ناتواني در مديريت دعواي بين خواهر و برادرها

– چالش‌هاي تربيتي بين زن و مرد در زمينه تربيت فرزندان

– خيانت يكي از زوجين و يا هر دو

– اختلاف در تربيت و مشكلات با نوجوان ( براي آشنايي با روانشناسي نوجوان كليك كنيد)

– اختلاف بر سر ازدواج فرزندان (براي دريافت مشاوره قبل از ازدواج كليك كنيد)

-مشكلات و اختلافات در تربيت فرزند ( براي آشنايي با بهترين روش هاي تربيت كودك كليك كنيد)

و…

براي اطلاع از شرايط مشاوره خيانت به همسر و راهكارهاي بخشش خيانت همسر كليك كنيد.

مراكز معتبر مشاوره‌خانواده چه ويژگي‌هايي دارند؟

متاسفانه در اين روزها علاوه بر فارغ التحصيلان روانشناسي، افرادي با ادعاي پوشالي اقدام به مشاوره دادن مي‌كنند كه از علم و تخصص كافي در اين زمينه برخوردار نيستند. به همين دليل لازم است قبل از اينكه مشكلات و موضوعات خانوادگي خود را با مشاوران در ميان بگذاريد از اعتبار و تخصص مركز مشاوره مدنظر خود و روانشناسان آن اطمينان كافي كسب كنيد. از جمله ويژگي‌هاي يك مركز مشاوره خانواده معتبر مي‌توان به موارد زير اشاره كرد.

– مراكز مشاوره خانواده معتبر داراي مجوز رسمي از سازمان نظام روانشناسي يا سازمان بهزيستي كشور هستند.

– روانشناساني كه در مراكز مشاوره معتبر فعاليت مي‌كنند حداقل از مدرك كارشناسي ارشد برخوردارند و در حيطه‌هاي مرتبط با زوج و خانواده آموزش‌هاي ويژه ديده‌اند.

– در مراكز مشاوره خانواده معتبر از جديدترين روش‌هاي درماني استفاده مي‌شود و اعضاي آن از نظر علمي به روز هستند.

– مراكز معتبر از تجهيزات كافي براي ارزيابي و تشخيص مشكلات روان برخوردار است و شما مي‌توانيد در آن انواع تست‌هاي هوش، شخصيت و تست‌هاي مرتبط با اختلالات رواني را انجام دهيد.

آدرس مراكز مشاوره خانواده در تبريز

مركز مشاوره خانواده دنياي مطلوب تبريز – خيابان وليعصر – خيابان اوحدي – برج اساتيد – واحد 6e
مركز مشاوره خانواده آتيه تبريز تبريز- خيابان 17 شهريور – نرسيده به شريعتي – جنب بانك ايران زمين – ساختمان 717
مركز مشاوره خانواده رايمند ميانه – خيابان امام – جنب فروشگاه توفيقي – طبقه 1
مركز مشاوره خانواده همراه هريس – خيابان انقلاب – كوچه چمن – پلاك 6
مركز مشاوره خانواده پويش در تبريز ملكان – خيابان امام – روبروي بانك سينا – جنب مطب دكتر خباز
مركز مشاوره خانواده مهرآفرين مرند – خيابان امام – پشت اداره برق – ساختمان پزشكان دكتر بينايي – طبقه 2 – واحد 9
مركز مشاوره خانواده آفتاب اميد مراغه – خيابان خواجه نصير – ابتداي خيابان شهردار اسماعيلي – ساختمان انديشه – طبقه 2
مركز مشاوره خانواده رهيافت عجب شير – خيابان فاز دوم شريعتي – طبقه اول – ساختمان برادران علمي

براي دريافت مشاوره در زمينه خانواده مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني خانواده با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02166419012 تماس بگيريد.

   

منبع : مشاوره خانواده تبريز 

 


:: بازديد از اين مطلب : 0


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۳۰ ارديبهشت ۱۴۰۰ ] [ ۱۱:۳۸:۳۷ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

افسردگي اساسي يا همان افسردگي ماژور يكي از انواع اختلالات خلقي است كه بيشترين آمار ابتلا در ميان ساير اختلالات رواني را داشته است. سطح كارايي در محيط كار، نشاط در خانواده، سلامت رواني افراد جامعه، داشتن صبر و تحمل مربيان و معلمان مدرسه و … همگي به يكديگر ارتباط داشته و در صورت درست عمل نكردن هر بخش ساير بخش‌ها نيز متضرر مي‌شوند. به همين جهت امروزه در كشورهاي پيشرفته‌ توجه ويژه‌اي به وضعيت خلقي شهروندان مي‌شود. در كشور ما نيز با گسترده شدن دانش روانشناسي و آشنايي عموم مردم با مباحث روانشناختي، دريافت كمك از متخصصان روانشناسي به عنوان اقدامي ضروري قلمداد مي‌شود. براي دريافت مشاوره افسردگي كليك كنيد.

 

منبع : افسردگي اساسي يا عمده

علائم و نشانه هاي افسردگي اساسي يا عمده

افسردگي اساسي ( عمده ) يا همان افسردگي ماژور يكي از انواع اختلالات خلقي است كه برخي افراد تنها يك بار در زندگي آن را تجربه مي كنند، اما اكثر مبتلايان، چرخه‌هاي مكرري را گزارش مي‌دهند. نكته حائز اهميت اين جاست كه اختلال افسردگي با ناراحتي‌ها و دلگيري‌هاي طبيعي كه در طول زندگي هر انساني پديد مي‌آيد متفاوت است.

در اين اختلال فرد حداقل به مدت دو هفته علائمي از خلق پايين يا از دست دادن علائق را نشان مي‌دهد. همچنين علائم ديگري نيز بروز مي‌يابند كه از جمله آن‌ها بايد به موارد زير اشاره كرد.

– احساس غمگيني در اكثر اوقات روز، نااميدي و پوچي

– بروز تغييراتي در الگوي خواب نظير دچار شدن به بي خوابي يا پرخوابي مفرط

– بروز تغييراتي در اشتها كه منجر به كاهش يا افزايش قابل توجه در وزن مي‌شود

– كندي رواني حركتي

– بروز مشكلاتي در فرايندهاي شناختي نظير كاهش تمركز و توجه

– احساس اضطراب و بي قراري

– احساس گناه، بي ارزشي، ماندن در گذشته و سرزنش كردن خود

– اشتغال ذهني با افكار مرگ و داشتن تمايلاتي براي خودكشي

علائم و نشانه هاي افسردگي اساسي در سنين پايين تر

علائم و نشانه‌هاي افسردگي در كودكان و نوجوانان مي تواند مشابه با علائمي باشد كه در بزرگسالي ديده مي‌شود. با اين حال افراد در اين دوره سني ممكن است افسردگي را با علائم متفاوتي نشان دهند.

براي مثال كودكان اغلب مشكل خود را در قالب دردهاي جسماني نظير دل درد، وابستگي شديد به والدين، بهانه گيري براي نرفتن به مدرسه، لجاجت و بدغذايي بروز مي‌دهند. نوجوانان افسردگي را با  علائمي نظير تحريك پذيري مفرط، ناتواني در كنترل خشم، احساس درك نشدن از جانب ديگران، افزايش تعارضات بين فردي و تمايل به مصرف سيگار، مواد و الكل اغلب نشان مي‌دهند.

علل بروز افسردگي اساسي

متخصصان بر اين باورند كه افسردگي تنها يك دليل خاص ندارد، بلكه از تعامل عوامل مختلف پديد مي‌آيد. از جمله عوامل خطري كه در بروز اين مشكل نقش دارند مي‌توان به موارد زير اشاره كرد.

1- تغيير در سطوح انتقال دهنده هاي مغزي

طبق پژوهش‌ها مبتلايان به افسردگي دچار افت قابل توجهي در سطوح برخي انتقال دهنده هاي عصبي مي‌شوند كه از جمله مهم‌ترين آن‌ها مي‌توان به سروتونين اشاره كرد. به همين خاطر پزشكان براي درمان افسردگي از داروهاي افزايش دهنده سروتونين استفاده مي‌كنند.

با اين حال امروزه برخي از متخصصان بر اين باورند كه افت انتقال دهنده‌هاي عصبي علت افسردگي نيست بلكه پيامد آن است. به همين خاطر اگر با روش‌هاي غيردارويي نظير روان درماني، افسردگي تحت درمان قرار بگيرد ميزان سروتونين به طور طبيعي به حالت طبيعي خود بازخواهد گشت.

2- نقش عوامل ژنتيكي در افسردگي اساسي

مطالعات همه گيرشناسي نشان دهنده اين است كه افسردگي اساسي در افرادي كه يكي از بستگان خوني آن‌ها به اين اختلال مبتلا است؛ بيش از ديگران ديده مي‌شود. از همين رو اين فرضيه وجود دارد كه عوامل ژنتيكي نيز مي‌توانند در بروز اين مشكل تاثيرگذار باشند. با اين حال هنوز به طور دقيق مشخص نشده كه چه ژن‌هايي در اين زمينه نقش ايفا مي‌كنند.

3- استرس هاي زندگي

تجربه برخي رويدادهاي استرس زا در زندگي يكي از عوامل بسيار تاثيرگذار در بروز افسردگي هستند. از جمله اين رويدادها مي‌توان به جدايي از والدين در سنين بسيار پايين در كودكي، از دست دادن شغل، تجربه شكست عشقي، طلاق، مرگ عزيزان و ساير موارد از اين دست اشاره كرد.

4- تغييرات هورموني

نوسانات هورموني يكي از عوامل بسيار تاثيرگذار در تغييرات خلقي هستند. از همين رو بسياري از زنان در دوران قبل از قاعدگي، دوران بارداري و پس از زايمان علائمي از افسردگي اساسي را تجربه مي‌كنند. همچنين بروز تغييراتي در هورمون تيروئيد نيز مي‌تواند به خلق افسرده بيانجامد. از همين رو متخصصان قبل از شروع درمان‌هاي روان شناختي ابتدا ارزيابي‌هاي جسماني براي اطمينان از مناسب بودن سطح هورمون‌ها را در دستور كار قرار مي دهند.

نحوه غلبه بر افسردگي اساسي

افسردگي اساسي يكي از رايج‌ترين اختلالات روان شناختي است كه امروزه متخصصان براي درمان آن راهكارهاي مختلفي را پيشنهاد مي‌دهند. در ادامه به چند مورد از آن‌ها اشاره كرده‌ايم.

1- افزايش سطح فعاليت هاي جسماني

داشتن فعاليت هاي جسماني و گنجاندن ورزش در برنامه روزانه با افزايش سطح برخي مواد شيميايي در مغز نظير اندورفين‌ها باعث تجربه احساس نشاط و سرخوشي بيشتر در زندگي مي‌شود. اگر به دليل افسردگي انگيزه‌اي براي انجام ورزش نداريد، بهتر است از فعاليت‌هاي ساده اي نظير چند دقيقه پياده روي در روز شروع كنيد. به مرور زمان و با افزايش بهبودي مي‌توانيد سطح فعاليت خود را افزايش دهيد.

2- در ميان گذاشتن افكار و احساسات

حرف زدن با فردي قابل اطمينان يكي از عوامل بسيار تاثيرگذار در روند بهبود افسردگي است. از همين رو تلاش كنيد با يكي از دوستان يا اعضاي خانواده‌تان در مورد آنچه در درونتان مي‌گذرد، صحبت كنيد. اگر احساس مي‌كنيد ديگران نمي توانند واكنش مناسبي به شما نشان دهند و رفتارهايي نظير قضاوتگري يا سرزنش در مقابل‌تان دارند، بهتر است از يك روانشناس براي درميان گذاشتن افكار و احساسات‌تان كمك بگيريد.

3- انجام تمرين هاي ذهن آگاهي

افراد مبتلا به افسردگي اغلب دچار نشخواري فكري هستند. به اين معنا كه افكار منفي را دائما در ذهن خود تكرار مي‌كنند. همين مسئله باعث مي‌شود كه روز به روز بيشتر در افسردگي خود غرق شوند. براي مقابله با اين وضعيت متخصصان تمرين‌هاي ذهن آگاهي را پيشنهاد مي‌دهند.

در اين تمرين ها افراد تلاش مي كنند تا حضور در لحظه را به معناي كامل تجربه كنند. براي مثال شما مي‌توانيد به پياده روي در طبيعت برويد و در حين راه رفتن تمامي حواس خود را به كار بگيريد. سعي كنيد تمام آنچه مي‌شنويد، مي‌بينيد يا استشمام مي‌كنيد را در ذهن خود پردازش كرده و آن‌ها را به خاطر بسپاريد. براي آشنايي بيشتر با فنون ذهن آگاهي بهتر است از يك روانشناس كمك بگيريد.

4-  مراجعه به يك روان درمانگر

افسردگي همواره با اقدامات خودياري بهبود نمي يابد. در بسياري از موارد براي درمان اين مشكل به كمك يك روان درمانگر نياز داريد. درمانگران در جلسات مشاوره كمك مي كنند تا ريشه مشكل خود را بشناسيد و به كمك تكنيك‌هاي شناختي، هيجاني و رفتاري مختلف به مرور زمان علائم آن را بهبود ببخشيد.

5- كمك گرفتن از درمان هاي دارويي

در مواردي كه افسردگي بسيار شديد باشد، فرد انگيزه اي براي شركت در جلسات روان درماني نداشته باشد و يا دچار افكار مرگ يا خودكشي باشد روانشناسان فرد را به يك روان پزشك ارجاع مي دهند تا درمان با داروهاي ضد افسردگي را نيز شروع كنند.

براي دريافت مشاوره در زمينه افسردگي مي‌توانيد در ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02166419012 با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 

 

سوالات متداول

آيا افسردگي اساسي ارثي است؟

عوامل مرتبط با وراثت مي تواند در بروز افسردگي تاثيرگذار باشد اما افسردگي اختلالي تك عليتي نيست و علل و عوامل ديگري نيز رويدادهاي استرس زا و كاهش سروتونين نيز در بروز آن تاثير دارند.

 

 

   

منبع : افسردگي اساسي يا عمده

 

 


:: بازديد از اين مطلب : 0


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۳۰ ارديبهشت ۱۴۰۰ ] [ ۱۱:۳۳:۱۳ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

در جامعه امروزي و با وجود مشغله‌هاي زندگي صنعتي، استرس موضوعي اجتناب ناپذير است كه تمام افراد كم و زياد درگير آن هستند. اگر استرس خود را كنترل نكنيد، زندگي شما را به سختي مي‌اندازد و زمينه را براي ابتلا به انواع اختلالات رواني فراهم مي‌كند. خوشبختانه راه‌هاي زيادي براي كنترل استرس و كاهش آن وجود دارد. اما در ابتدا خوب است تا منشا استرس خود را بيابيد. آيا استرستان آنقدر زياد است كه زندگي روزانه‌ شما را مختل كرده و اجازه‌ هيچ‌ كاري را به شما نمي‌دهد؟ در صورتي كه اينگونه است بايد آن را با مشاور و روانشناس در ميان بگذاريد. روش‌هايي كه در ادامه مطلب ذكر كرده‌ايم به شما كمك مي‌كنند تا به ميزان زيادي استرس خود را در زندگي كنترل كنيد.

 

منبع : كنترل استرس در موقعيت هاي مختلف

راه‌هاي كنترل استرس

منبع استرس خود را بيابيد

در مرحله‌ اول پيدا كنيد كه چه چيزي باعث ايجاد استرس در شما مي‌شود. گاهي احساس مي‌كنيد كه تمام مشكلات بر سر شما آوار شده‌اند و هميشه در حال فرار و دفاع در مقابل آن‌ها هستيد و اغلب اوقات هم متوجه مي‌شويد كه دفاعتان كافي نيست. به‌جاي اينكه احساس كنيد هر روز در حال دست و پنجه نرم‌ كردن با مشكلات هستيد بيانديشيد كه واقعا چه چيزي سبب‌ساز استرس شماست. پروژه‌هاي كاري و يا امتحانات مدرسه؟ دعوا و بحث‌هاي خانوادگي و يا ترس از رئيس شركت؟ با دقت و ارزيابي زندگي روزمره مي‌توانيد مواردي كه باعث تنش مي‌شوند را بيابيد و كم كم ذهنتان را نظم دهيد تا آن‌ها را حل كنيد و يا از استرس آن‌ها خلاص شويد. براي آشنايي با علائم استرس كليك كنيد.

تمركز بر چيزهاي قابل كنترل براي كنترل استرس

شما توانايي كنترل رفتار ديگران را نداريد. ممكن است نتوانيد مانع از اظهارنظرها و دخالت‌هاي خانواده‌ همسرتان شويد اما مي‌توانيد عكس‌العمل‌ها و رفتارهاي خود را كنترل كنيد. بسياري از مسائل در اختيار و كنترل شماست پس بهتر است بر روي آن‌ها تمركز و توجه كنيد. مثلا شما مي‌توانيد موفقيت‌ يا شكست كاري خود را با عملكردتان كنترل كنيد. مي‌توانيد تعيين كنيد كه زمان و پول خود را صرف چه چيزي كنيد. تنش‌زا‌ترين موضوعي كه باعث افزايش استرس مي‌شود اين است كه سعي كنيد عواملي را كه تحت كنترل نيستند به دست بگيريد. اين موضوعات چون تحت كنترل شما نيستند حتما شكست مي‌خوريد و احساس ناتواني و استرس بيشتري مي‌كنيد. بعد از مشخص شدن دلايل استرستان روي آن‌هايي كه قابل كنترل هستند تمركز كنيد.

انجام دادن كارهاي موردعلاقه

راه خلاصي از استرس زماني آسان مي‌شود كه كارهاي مورد علاقه تان را انجام دهيد. حتي اگر شغل پر استرسي داريد مي‌توانيد سرگرمي‌هايي براي وقت‌هاي آزاد خود تعيين كنيد و به زندگي‌تان تنوع دهيد. با خود بيانديشيد كه چه چيزي خوشحالتان مي‌كند. اگر از علايق خود مطمئن نيستيد مي‌توانيد هر سري چيزهاي مختلفي را امتحان كنيد. بلاخره چيزي پيدا مي‌شود كه برايتان لذت بخش و راضي كننده باشد.

حذف موارد غيرمهم از زندگي براي كنترل استرس

برنامه‌هاي روزانه و هفتگي خود را ارزيابي كنيد و ببينيد كدام يك از آن‌ها را مي‌توانيد حذف كنيد. معمولا آن‌چه كه در بيشتر افراد باعث بروز استرس مي‌شود كمبود وقت و زمان با وجود مشغله‌هاي فراوان است. حذف اولويت‌هاي غير ضروري از استرس شما مي‌كاهد. سوالاتي را از خود بپرسيد. مثل اينكه آيا واقعا كودكتان به كلاس‌هاي فوق العاده نياز دارد؟ آيا در انجام كارهاي داوطلبانه افراط نمي‌كنيد؟ آيا فعاليت‌هايتان در راستاي هدف‌ها و ارزش‌هايتان است؟ آيا به اندازه‌ كافي كار مي‌كنيد؟ و يا بيش از اندازه كار مي‌كنيد؟

براي آگاهي بيشتر در زمينه درمان استرس شديد كليك كنيد.

ايجاد حد و مرز و ارزش نهادن به خود

براي كنترل استرس حد و مرزهايي را كه براي خود تعيين كرده‌ايد نگهداريد. ممكن است دوست داشته‌باشيد همه را از خود راضي نگه‌داريد. در اين حالت اگر كسي چيزي را از شما بخواهد و به او نه بگوييد حس مي‌كنيد كه او را طرد كرده‌ايد و انسان بدي هستيد. اما اين تصور غلط است. شما نبايد براي انجام شدن كارهاي ديگران خود را به استرس بياندازيد. براي خود و زمان خود ارزش قائل شويد. آن چند لحظه ناراحتي نيز ارزشش را دارد چون مجبور نيستيد براي كاري بيهوده و غير ضروري خود را به استرس بياندازيد. افراد موفق نمي‌گذارند كسي از حد و مرزهايشان عبور كند.

كمال‌ گرايي را كنار بگذاريد

كمال‌گرايي از تفكراتي است كه استرس و اضطراب را در شما افزايش مي‌دهد. اشتباه نكردن يا انجام كارها با احتياط كامل،‌ بسيار خسته‌كننده و اضطراب‌آور است. در اين صورت فشار زيادي بر خودتان وارد مي‌كنيد. همه‌ افراد اين موضوع را مي‌دانند اما مرتب آن را فراموش مي‌كنند. در واقع كمال‌گرايي ناممكن و غيرانساني است. خودتان را با تمام اشتباهاتان بپذيريد. كسي را كه فكر مي‌كنيد بايد باشيد فراموش كنيد. كمال گرايي و تلاش براي بهتر شدن يكي نيستند. در بسياري موارد كمال گرايي هيچ فايده اي ندارد و حتي باعث افسردگي، استرس، اعتياد و بي‌تحركي مي‌شود. اشتباه كردن و درس گرفتن از آن‌ها به رشد شما كمك زيادي مي‌كند. راه غلبه بر كمال گرايي مهربان بودن با خود است.

ورزش كردن

ورزش كردن مي‌تواند به افراد كمك كند تا استر‌س‌هاي خود را كاهش دهند چراكه ورزش باعث آزاد سازي هورمون سروتونين مي‌شود و اين هورمون شادي آور بوده و فرد قادر خواهد بود تا استرس خود را كنترل كند. در كنار ورزش مي‌توانيد از يوگا، ماساژ و موسيقي درماني نيز بهره ببريد چراكه اين اين تمرينات خاصيت آرامبخشي دارند.

از روانشناس كمك بگيريد

گاهي روش‌هاي مختلفي را امتحان مي‌كنيد و بازهم قادر نيستيد تا استرس خود را كنترل كنيد. بهتر است كه از يك مشاور و متخصص كمك بگيريد تا بتوانيد هرچه زودتر به استرس‌هاي خود پايان دهيد چراكه استرس عملكرد فرد را در بخش‌هاي مختلف زندگي كاهش مي‌دهد و نمي‌گذارد افراد طعم زيباي زندگي را بچشند.

براي دريافت مشاوره در زمينه استرس و اختلالات مرتبط مي‌توانيد در ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02166419012 با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 

سوالات متداول

داشتن استرس باعث مي‌شود فرد نتواند آن طور كه بايد عمل كند و در زمينه‌هاي اجتماعي، تحصيلي، شغلي و فردي دچار مشكلات متعددي مي‌شود. همچنين در صورت عدم كنترل استرس، اين مسئله مي‌تواند پيش زمينه‌اي براي به وجود آمدن اختلال‌هاي مختلفي در فرد گردد. در اين راه لازم است كه از علائم استرس آگاه باشيد تا بتوانيد در صورت مشاهده به درمان بپردازيد.

   

منبع : كنترل استرس در موقعيت هاي مختلف

 

 


:: بازديد از اين مطلب : 0


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۳۰ ارديبهشت ۱۴۰۰ ] [ ۱۱:۲۷:۵۲ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

ترس از گربه يك فوبياي خاص از نوع فوبياي حيوانات است كه در ادبيات تخصصي روانشناسي با نام ايلوروفوبيا نيز شناخته مي‌شود. فوبياي گربه باعث مي‌شود فرد ترس شديد و غيرمنطقي را در زمان ديدن يا نزديك شدن اين حيوان تجربه كند، در برخي موارد سركار رفتن، گشتن در طبيعت، رفتن به منزل اقوامي كه گربه دارند، غير ممكن مي‌شود. در اين موارد شديد حتما بايد از كمك روانشناس استفاده كرد. در موارد خفيف‌تر نيز نبايد آن را ناديده گرفت، با خواندن ادامه مقاله به اهميت اين موضوع پي خواهيد برد. براي آشنايي با ساير انواع فوبياي حيوانات كليك كنيد.

 

منبع : ترس از گربه يا ايلوروفوبيا

آشنايي با علائم و نشانه هاي ترس از گربه

ترس از گربه يكي از انواع فوبياي خاص است كه در راهنماي تشخيصي و آماري اختلالات روانپزشكي به عنوان اختلالي اضطرابي طبقه بندي مي‌شود. در اين شرايط فرد ترس شديد و غيرمنطقي را هنگام مواجهه با گربه‌ها يا حتي هنگام فكر كردن به آن‌ها تجربه مي‌كند. ترس از گربه (ايلوروفوبيا) آنقدر قوي است كه احساس اضطراب زيادي را در درون فرد ايجاد كرده و حتي مي‌تواند منجر به بروز حمله عصبي يا همان پانيك شود. براي آشنايي با ساير اختلالات اضطرابي كليك كنيد. به طور كلي علائم ترس از گربه موارد زير را شامل مي‌شوند:

– احساس ترس يا اضطراب شديد در مواجهه با گربه‌ها كه ممكن است به حمله پانيك نيز منجر شود.

– تلاش براي اجتناب از موقعيت‌هايي كه فرد مي‌داند ممكن است در آن‌ها با گربه مواجه شود و يا حتي اجتناب از فكر كردن به گربه‌ها.

– آگاه بودن از غيرمنطقي بودن ترس و در عين حال احساس ناتواني براي مديريت اين مسئله.

– بروز اختلال در عملكرد روزانه (براي مثال فرد روابط خود را با دوستاني كه از گربه‌ها نگهداري مي‌كنند محدود مي‌كند يا از برخي مسيرها به خاطر حضور گربه عبور نمي‌كند كه اين كار  موجب مشكلاتي در زندگي روزمره مي‌شود).

–  بروز علائم جسماني اضطراب هنگام مواجهه يا فكر كردن به گربه‌ها (سرگيجه، حالت تهوع، دل درد، لرزش، افزايش تعريق و بالا رفتن سرعت تنفس).

 

 

علل و دلايل دچار شدن به ترس از گربه

متخصصان بر اين باورند كه بروز فوبياي خاص يك علت دقيق ندارد. بلكه علل مختلفي مي‌توانند در اين مشكل سهيم باشند. براي مثال افرادي كه در دوران كودكي مورد حمله يك گربه قرار گرفته‌اند يا شاهد حمله گربه به يك فرد ديگر بوده‌اند، بيش از سايرين ممكن است كه دچار ايلوروفوبيا شوند. همچنين عوامل ژنتيكي و محيطي نيز مي‌توانند در اين مسئله نقش داشته باشند.

بررسي‌ها نشان مي‌دهند اكثر فوبياهاي خاص از جمله فوبياي گربه از تجربيات ناخوشايند دوران كودكي نشات مي‌گيرند، حتي اگر فرد اصلا به ياد نياورد كه آن خاطره ناخوشايند دقيقا چه چيزي بوده است.

درمان ترس از گربه | چگونه ترس از گربه را از بين ببريم ؟

ايلوروفوبيا همانند هر فوبياي خاص ديگر به ميزان قابل توجهي به روان درماني پاسخ مي‌دهد. از همين رو اگر ترس از گربه براي‌تان دردسرساز شده و مي‌خواهيد آن را درمان نماييد، بهتر است به يك روانشناس مراجعه كنيد. رويكردهاي مختلفي وجود دارد كه روانشناسان به كمك آن‌ها در جلسات مشاوره به شما ياري مي‌رسانند تا بر ترس خود غلبه كنيد. در اين ميان رويكرد شناختي رفتاري و تكنيك‌هاي خاص آن نظير مواجه سازي تدريجي از بيشترين اثربخشي برخوردار است. براي آشنايي با بهترين روش‌هاي درمان فوبي كليك كنيد.

در مواجه سازي تدريجي درمانگر به شما كمك مي‌كند تا موقعيت‌هايي كه موجب ترس‌تان مي‌شوند را به صورت يك طيف طبقه‌بندي كنيد. سپس با فنوني نظير ريلكسيشن و ساير روش‌هاي خودآرام سازي چگونگي رويارويي با اين موقعيت‌ها را به شما مي‌آموزد. براي اشنايي با جديدترين روش هاي درمان اضطراب شديد كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه استرس و اختلالات مرتبط مي‌توانيد در ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02166419012 با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 

 

سوالات متداول

خير، استفاده از درمان دارويي نظير داروهاي ضد اضطرابي تنها در شرايطي ضرورت مي يابد كه سطح اضطراب بيمار بسيار بالا باشد. هم چنين در موقعيت هاي پيچيده اي كه چند اختلال روانشناختي با هم حضور دارند نيز استفاده اين داروها مي توانند روند درمان را تسريع نمايند. با اين حال تصميم گيري در زمينه شروع مصرف دارو بايد حتما زير نظر يك متخصص صورت بگيرد.

در اكثر موارد بله، اما ممكن است  در برخي موارد عوامل محيطي يا ژنتيكي ديگري در بروز اين مشكل نقش داشته باشند.

روانشناسان باليني از جمله متخصصيني هستند كه با استفاده از تكنيك هاي مختلف در جلسات روان درماني مي توانند در بهبود اين مشكل به شما ياري برسانند. اگر نياز به مصرف دارو وجود داشته باشد روانشناس شما را به يك روانپزشك ارجاع خواهد داد.

   

منبع : ترس از گربه يا ايلوروفوبيا

 



:: بازديد از اين مطلب : 0


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۳۰ ارديبهشت ۱۴۰۰ ] [ ۱۱:۲۲:۳۳ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

مراكز مشاوره خانواده در اهواز كدام‌اند و چه خدماتي را ارائه مي‌دهند؟ مشكلات خانوادگي و زوجي يكي از عمده‌ترين مسائلي هستند كه باعث مي‌شوند افراد به مراكز مشاوره و سلامت روان مراجعه كنند. خانواده درمانگران و زوج درمانگران آموزش ديده در حوزه‌هاي روان شناسي و روان پزشكي تلاش مي‌كنند تا به ارتقاي مهارت‌هاي زندگي در افراد و بهبود ارتباطات بين اعضاي خانواده كمك كنند و بهداشت روان تك تك اعضا را بهبود ببخشند. اگر شما در اهواز زندگي مي‌كنيد و به دنبال كسب اطلاعات بيشتر در مورد مراكز مشاوره خانواده در اين شهر هستيد تا انتهاي اين مطلب با ما همراه باشيد. همچنين براي مشاوره با بهترين درمانگران متخصص در زمينه خانواده با شماره هاي درج شده مي‌توانيد تماس بگيريد.

 

منبع : مشاوره خانواده اهواز

مشاوره خانواده يا خانواده درماني چيست؟

مشاوره خانواده يا همان خانواده درماني يكي از زير شاخه‌هاي روانشناسي است كه به طور خاص در زمينه بهبود زندگي و روابط خانوادگي تلاش مي‌كند. مراجعه به خانواده درمانگر تنها به كساني كه دچار مشكلات و اختلافات خانوادگي هستند اختصاص ندارد و شما براي بهبود و ارتقاي كيفيت زندگي خود نيز مي‌توانيد به مراكز مشاوره خانواده مراجعه كنيد. اين جلسات مشاوره معمولاً با حضور تك تك اعضاي خانواده برگزار شده و روي روابط هريك از اعضا با ديگران كار مي‌كند تا نقايص رفتاري موجود بيشتر بررسي شده و با تمرين كردن اصلاح شوند.

براي آگاهي بيشتر درباره روند دريافت مشاوره خانواده و ويژگي هاي خانواده سالم كليك كنيد.

چه كساني بايد به مراكز مشاوره خانواده مراجعه كنند؟

همان طور كه گفته شد مراجعه به مشاوره خانواده تنها به افرادي كه دچار تعارضات جدي در زندگي خود هستند اختصاص ندارد. بلكه شما مي‌توانيد براي افزايش كيفيت زندگي خانوادگي خود نيز از راهنمايي‌هاي يك متخصص كمك بگيريد. با اين حال هنگام بروز مشكلات زير نيز مراجعه به خانواده درمانگر مي‌تواند كمك شاياني را به شما نمايد.

ـ وجود تعارض و اختلافات شديد بين زن و مرد (براي يافتن ريشه اختلافات خانوادگي كليك كنيد)

– وجود اعتياد در يكي از اعضاي خانواده ( براي آشنايي با تاثير اعتياد بر خانواده كليك كنيد)

– درگيري يك يا چند نفر از اعضاي خانواده با يك اختلال رواني نظير افسردگي يا اضطراب

– بروز بحران‌هاي جدي در خانواده نظير مرگ يكي از اعضا يا ابتلا به يك بيماري كشنده

– ناتواني در مديريت دعواي بين خواهر و برادرها

– چالش‌هاي تربيتي بين زن و مرد در زمينه تربيت فرزندان

– خيانت يكي از زوجين و يا هر دو

– اختلاف در تربيت و مشكلات با نوجوان ( براي آشنايي با روانشناسي نوجوان كليك كنيد)

– اختلاف بر سر ازدواج فرزندان (براي دريافت مشاوره قبل از ازدواج كليك كنيد)

-مشكلات و اختلافات در تربيت فرزند ( براي آشنايي با بهترين روش هاي تربيت كودك كليك كنيد)

و…

براي اطلاع از شرايط مشاوره خيانت به همسر و راهكارهاي بخشش خيانت همسر كليك كنيد.

مراكز معتبر مشاوره‌خانواده چه ويژگي‌هايي دارند؟

متاسفانه در اين روزها علاوه بر فارغ التحصيلان روانشناسي، افرادي با ادعاي پوشالي اقدام به مشاوره دادن مي‌كنند كه از علم و تخصص كافي در اين زمينه برخوردار نيستند. به همين دليل لازم است قبل از اينكه مشكلات و موضوعات خانوادگي خود را با مشاوران در ميان بگذاريد از اعتبار و تخصص مركز مشاوره مدنظر خود و روانشناسان آن اطمينان كافي كسب كنيد. از جمله ويژگي‌هاي يك مركز مشاوره خانواده معتبر مي‌توان به موارد زير اشاره كرد.

– مراكز مشاوره خانواده معتبر داراي مجوز رسمي از سازمان نظام روانشناسي يا سازمان بهزيستي كشور هستند.

– روانشناساني كه در مراكز مشاوره معتبر فعاليت مي‌كنند حداقل از مدرك كارشناسي ارشد برخوردارند و در حيطه‌هاي مرتبط با زوج و خانواده آموزش‌هاي ويژه ديده‌اند.

– در مراكز مشاوره خانواده معتبر از جديدترين روش‌هاي درماني استفاده مي‌شود و اعضاي آن از نظر علمي به روز هستند.

– مراكز معتبر از تجهيزات كافي براي ارزيابي و تشخيص مشكلات روان برخوردار است و شما مي‌توانيد در آن انواع تست‌هاي هوش، شخصيت و تست‌هاي مرتبط با اختلالات رواني را انجام دهيد.

آدرس مراكز مشاوره خانواده در اهواز

مركز مشاوره خانواده طراوت اهواز، كيانپارس خيابان 4 شرقي، مجتمع پزشكي ايران نگين، ورودي دوم، طبقه پنجم، واحد 8
مركز مشاوره خانواده دزفول دزفول، خيابان حبيب بن مظاهر، بين مطهري و كشاورز
مركز مشاوره خانواده مهر آوران اهواز اهواز، خيابان خوانساري، بين نادري و كافي، مجتمع پزشكي مهرگان، طبقه سوم
مركز مشاوره خانواده مهرورزان آبادان، خيابان زند، مجتمع توسكا، طبقه 4
مركز مشاوره خانواده رها انديمشك، خيابان امام حسين، خيابان شهيد پناهي، مجتمع تجاري شاه آبادي
مركز مشاوره خانواده مهرگان ايذه، خيابان امام، كوچه حسينيه اعظم
مركز مشاوره خانواده راه زندگي بهبهان، فلكه بيد بلند، مجتمع پزشكي دكتر يوسفعلي
مركز مشاوره خانواده نيكان در اهواز اهواز، ميدان شهيد چمران، بلوار شهيد چمران، مابين خيابان هشتم ونهم، جنب اداره پست

براي دريافت مشاوره در زمينه خانواده مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني خانواده با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02166419012 تماس بگيريد.

   

منبع : مشاوره خانواده اهواز

 

 


:: بازديد از اين مطلب : 0


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۳۰ ارديبهشت ۱۴۰۰ ] [ ۱۱:۱۷:۰۸ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]
[ ۱ ][ ۲ ][ ۳ ][ ۴ ][ ۵ ][ ۶ ][ ۷ ][ ۸ ][ ۹ ][ ۱۰ ][ ۱۱ ][ ۱۲ ][ ۱۳ ][ ۱۴ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
لینک دوستان
  • مشاوره روانشناسی
  • مشاوره روانشناسی ذهن نو
  • ذهن نو
  • تست روانشناسی کیومایند
  • کلینیک تخصصی کودک
  • سن استعدادیابی کودک
  • استعدادیابی کودک دو ساله
  • استعدادیابی کودک سه ساله
  • استعدادیابی کودک چهار ساله
  • استعدادیابی کودک تهران
  • آموزش سکس
  • قرص تاخیری
  • علائم اعتیاد
  • مشاوره آنلاین روانشناسی
  • مشاوره تلفنی
  • مشاوره تلفنی خانواده
  • مشاوره تلفنی ازدواج
  • مشاوره تلفنی خیانت
  • مشاوره تلفنی کودک
  • مشاوره تلفنی جنسی
  • مشاوره تلفنی ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی تلفنی
  • مشاوره تلفنی تحصیلی
  • مشاوره خانواده
  • مشاوره ازدواج
  • مشاوره کودک
  • مشاوره جنسی
  • مشاوره ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی
  • مشاوره تحصیلی
  • ترک اعتیاد
  • ترک متادون
  • ترک ترامادول
  • ترک شیشه
  • ترک شیره
  • ترک حشیش
  • ترک هروئین
  • ترک تریاک
  • ترک ماریجوانا
  • درمان استرس
  • درمان اضطراب
  • علائم اعتیاد به متادون
  • علائم اعتیاد به ترامادول
  • علائم اعتیاد به تریاک
  • علائم اعتیاد به هروئین
  • علائم اعتیاد به شیشه
  • علائم اعتیاد به کوکائین
  • ماریجوانا
  • علائم اعتیاد به حشیش
  • علائم اعتیاد به شیره
  • علائم اعتیاد به کراک
  • قالب وبلاگ
    نظرسنجی
    [#VoteTitle#]
    [#VTITLE#]
         نتیجه

    لینک های تبادلی
    تبادل لینک اتوماتیک
    لینک :
    خبرنامه
    عضویت لغو عضویت
    پيوندهای روزانه
    لينكي ثبت نشده است
    پنل کاربری
    نام کاربری :
    پسورد :
    عضویت
    نام کاربری :
    پسورد :
    تکرار پسورد:
    ایمیل :
    نام اصلی :
    آمار
    امروز : 0
    دیروز : 0
    افراد آنلاین : 10
    همه : 0
    چت باکس
    موضوعات وب
    موضوعي ثبت نشده است
    امکانات وب

    سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی