مشاوره روانشانسي ذهن نو
مركز مشاوره ذهن نو برترين مركز مشاوره روانشناسي در زمينه هاي مختلف روانشناسي از جمله مشاوره خانواده، ازدواج، كودك، طلاق، خيانت، نوجوان، بلوغ، جنسي و سكس تراپي ، ترك اعتياد، اختلات رواني و شخصيت و ... مي باشد.

افسردگي در سنين مختلف مي‌تواند نشانه‌ها و دلايل متفاوتي داشته باشد. با توجه به اينكه كودكان بيشتر به والدين خود وابسته هستند، طبعا افسردگي كودكان به دليل مشكلاتي كه براي والدينشان پيش مي‌آيد ايجاد خواهد شد و به‌مرور‌زمان و با افزايش سن، اين شرايط زندگي خود فرد است كه باعث بروز افسردگي در وي مي‌شود. بااين‌حال حقيقتي كه نمي‌توان آن را ناديده گرفت اين است كه افسردگي در حال تبديل‌شدن به شايع‌ترين بيماري رواني در تمامي سنين است و با توجه به مشكلاتي كه در جريان زندگي فرد ايجاد مي‌كند بهتر است براي پيشگيري يا درمان آن اقدامات لازم را انجام دهيد.

تفاوت نشانه‌هاي افسردگي در سنين مختلف

افسردگي در كنار اضطراب يكي از شايع‌ترين اختلالات روحي است كه روزانه باعث مراجعه بسياري به مراكز درماني مي‌شود. اصلي‌ترين نشانه افسردگي احساس غم يا ناراحتي است؛ بااين‌حال برخي از افسرده‌ها هيچ غمي را در زندگي تجربه نمي‌كنند و صرفاً انگيزه و تمايل خود را براي انجام فعاليت‌هايي كه قبلا علاقه داشته‌اند رل از دست مي‌دهند.

افسردگي در سنين مختلف و يا در مردان و زنان مي‌تواند نشانه‌هاي متفاوتي ايجاد كند. براي مثال كودكان به اين خاطر كه در توانايي درك و بيان احساسات خود ضعيف‌تر از بزرگ‌سالان هستند، ممكن است افسردگي را با بي‌قراري يا پرخاشگري نشان دهند. تغيير در الگوي خواب و خوراك، احساس گناه، تقصير و از دست دادن عزت‌نفس در كنار ضعف در تمركز حواس و قدرت تصميم‌گيري ازجمله نشانه‌هاي افسردگي هستند.

صرف‌نظر از اينكه افسردگي در چه سني اتفاق افتاده باشد، بي‌توجهي به آن مي‌تواند باعث مزمن شدن اختلال شده و يا احتمال بروز دوره‌هاي ديگري از افسردگي را در آينده افزايش دهد. همچنين با توجه به مشكلاتي كه اين بيماري در توانايي فعاليت‌هاي تحصيلي و كاري فرد ايجاد مي‌كند، بهتر است براي درمان آن اقدامات لازم را انجام دهيد. براي دريافت مشاوره افسردگي كليك كنيد.

افسردگي در سنين مختلف

افسردگي اختلالي است كه احتمال ابتلا به آن در تمامي دوره‌هاي سني وجود دارد. اگرچه نشانه‌هاي اين اختلال در اكثر افراد يكسان است بااين‌حال افسردگي در سنين مختلف مي‌تواند با دلايل متفاوتي ايجادشده و نشانه‌هاي خاصي را به همراه داشته باشد. به همين خاطر در ادامه درباره نشانه‌ها و دلايل بروز افسردگي در سنين مختلف صحبت خواهيم كرد. بهتر است در شرايطي كه اين نشانه‌ها را در خود يا هريك از اطرافيانتان مشاهده كرديد و يا در شرايطي كه احساس مي‌كنيد وضعيت زندگي شما به‌گونه‌اي است كه احتمال بروز افسردگي وجود دارد از يك روانشناس در اين زمينه كمك بگيريد.

براي اطلاع بيشتر در زمينه علائم افسردگي كليك كنيد.

افسردگي در كودكي

كودكان معمولاً در تمامي امور زندگي به والدين يا مراقبين خود وابسته هستند و به همين خاطر اصلي‌ترين دلايل بروز افسردگي در آن‌ها را مي‌توان وقوع هرگونه مشكل براي والدين دانست. فوت يا بيماري يكي از والدين، طلاق، دور شدن از والدين براي مدت طولاني، سوء‌استفاده‌هاي جنسي و يا زورگويي از جانب گروه همسالان يا اعضاي خانواده از مهم‌ترين دلايلي هستند كه باعث افسردگي در كودكان مي‌شوند. به عبارتي مي‌توان گفت افسردگي در كودكان بازتابي از شرايط نامساعد درون خانواده است.

افت در عملكرد تحصيلي، بي‌ميلي به برقراري ارتباط با همسالان و به‌خصوص پرخاشگري يا بي‌قراري ازجمله نشانه‌هاي افسردگي در اين گروه سني است. با توجه به اينكه شروع افسردگي در سنين پايين مي‌تواند احتمال درگيري با آن در سال‌هاي آينده را افزايش داده و همين‌طور مقاومت بيماري نسبت به درمان را نيز بالاتر خواهد برد بهتر است در شرايطي كه نشانه‌هاي اين بيماري را در فرزندتان مي‌بينيد و يا براي پيشگيري از بروز اين اختلال به‌ويژه در كودكاني كه بحران‌هايي را در زندگي پشت سر گذاشته‌اند از يك روانشناس كودك كمك بگيريد. براي آشنايي با نشانه هاي افسردگي كودكان كليك كنيد.

افسردگي در سنين مختلف | افسردگي در نوجواني

هنگامي‌كه از افسردگي در سنين مختلف صحبت مي‌كنيم نوجواني يكي از بحث‌برانگيزترين دوره‌هايي است كه به آن برمي‌خوريم. تلاش براي به دست آوردن هويت مستقل و بحران‌هايي كه دوره نوجواني به همراه دارد، ازجمله دلايلي هستند كه مي‌توانند باعث بروز افسردگي در فرد شوند. اما يكي از مهم‌ترين مسائلي كه مي‌بايست در تشخيص‌گذاري اين اختلال براي نوجوانان به آن توجه داشته باشيم، اين است كه آيا واقعاً آن‌ها دچار افسردگي شده‌اند و يا مشكلات پيش‌آمده پيامدهاي طبيعي اين دوران هستند؟

پس بايد در دوره نوجواني نسبت به بهداشت روان فرزندان خود حساسيت بيشتري داشته باشيد و در اين زمينه از مشاورين باتجربه كمك بگيريد. افسردگي در نوجواني مي‌تواند خود را با احساس غمگيني، پرخاشگري و لجبازي و يا حتي رفتارهاي پرخطري نظير مصرف انواع مخدرها، روابط جنسي آزاد يا حتي بزهكاري نشان دهد. براي پيشگيري و درمان افسردگي در جوانان كليك كنيد.

افسردگي در بزرگ‌سالي

گروه بزرگ‌سالان بيشترين مراجعه‌كنندگان به مراكز درماني براي افسردگي را شامل مي‌شوند. با توجه به اينكه جواني و ميان‌سالي سنين فعاليت در محيط اجتماعي هستند دشواري‌ها و مشكلاتي كه در اين ميان ايجاد مي‌شود مي‌تواند باعث بروز افسردگي باشد. تلاش براي استقلال از خانواده، پيدا كردن شغل، ازدواج و مشكلاتي كه در روابط عاطفي فرد ايجاد مي‌شوند ازجمله مهم‌ترين دلايل بروز افسردگي در اين گروه سني هستند.

افسردگي در سالمندي

رسيدن به سال‌هاي پاياني عمر، بروز بيماري و ناتواني و همين‌طور از دست دادن عزيزان ازجمله دلايلي هستند كه باعث بروز افسردگي در سالمندي مي‌شوند. بااين‌حال افسردگي در اين گروه سني معمولاً تشخيص داده نمي‌شود و به‌عنوان واكنش يا رفتاري طبيعي نسبت به شرايط در نظر گرفته مي‌شود. براي آشنايي بيشتر با علل و نشانه هاي افسردگي سالمندان كليك كنيد.

اين در حاليست كه خطر خودكشي به دليل افسردگي در سالمندان بيش از هر گروه سني است و همين‌طور افسردگي مي‌تواند مشكلاتي را براي سلامت فرد ازجمله افزايش احتمال ابتلا به انواع زوال عقل ايجاد كند. احساس ناراحتي و گريه كردن، لجبازي يا پرخاشگري، مرور بيش‌ازحد خاطرات زندگي يا افسوس خوردن براي فرصت‌هاي ازدست‌رفته ازجمله نشانه‌هاي بروز افسردگي در سالمندي هستند كه لازم است به آن‌ها توجه داشته و براي برطرف كردنشان از يك متخصص روانشناسي كمك بگيريد. براي آشنايي با انواع روش هاي درمان افسردگي كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه اضطراب و افسردگي مي‌توانيد در ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02166419012 با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 

 منبع : افسردگي در سنين مختلف

سؤالات متداول

افسردگي اختلالي است كه مي‌تواند در هر دوره‌اي از زندگي فرد ايجاد شود. بااين‌حال سنين بزرگ‌سالي به دليل حجم فعاليت‌هاي فرد از مهم‌ترين زمان‌هايي هستند كه احتمال بروز افسردگي وجود دارد.

   

 منبع : افسردگي در سنين مختلف

 

 


:: بازديد از اين مطلب : 1


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۰ ] [ ۱۰:۱۳:۲۴ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

شناخت درمان و راه‌هاي مقابله با نااميدي ازجمله مسائلي است كه مي‌تواند براي بسياري از ما در مراحل مختلف زندگي مفيد باشد. نااميدي احساس منفي را در شما ايجاد مي‌كند كه باعث خواهد شد راه و مسير مورد نظرتان را ادامه ندهيد و يا در برخي مواقع مي‌تواند باعث بروز بيماري‌هاي روحي به‌ويژه افسردگي باشد. نااميدي گاهي مي‌تواند راجع به يك هدف يا موضوع خاص ايجاد شود و گاهي نيز ممكن است تمامي ابعاد زندگي فرد را تحت تأثير خود قرار دهد. اميد درماني يكي از راهكارهايي است كه روانشناسان براي مقابله با نااميدي از آن استفاده مي‌كنند و بر اساس آمار تاكنون باعث رفع مشكل بسياري از افراد و به‌خصوص بيماران افسرده شده است. به همين خاطر اگر احساس مي‌كنيد نااميدي در حال ايجاد مشكلات جدي براي پيشرفت زندگي شما است مي‌توانيد از يك روانشناس در اين زمينه كمك بگيريد.

 

 

 

 

منبع :  درمان نااميدي 

 

 

 

درمان با پيدا كردن دلايل ايجاد نااميدي

براي شناخت راه‌هاي مقابله با نااميدي در ابتدا بايد به اين سؤال پاسخ دهيم كه نااميدي با چه دلايلي ايجاد مي‌شود. اگرچه دليل نااميدي مي‌تواند با توجه به ويژگي‌هاي شخصيتي، باورها و همين‌طور شرايط روحي هر فرد متفاوت از ديگران باشد، اما شايع‌ترين دلايلي كه مي‌توانند شما را دچار اين احساس كنند عبارتند از:

كمال‌گرايي و آرزوهاي دور از دسترس

اهداف و برنامه‌هايي كه براي خود در نظر مي‌گيريد مي‌بايست قابل‌دسترسي باشند يا به زباني ديگر شما بايد توانايي برنامه‌ريزي براي رسيدن به اين اهداف را داشته باشيد. افراد كمال‌گرا معمولاً به دنبال دستيابي به بهترين وضعيت در تمامي زمينه‌ها هستند؛ اين درحاليست كه همه ما مي‌دانيم هيچ‌كس نمي‌تواند در تمامي زمينه‌ها به بهترين درجه دست پيدا كند.

درنتيجه احساس سرخوردگي باعث نااميدي آن‌ها مي‌شود. اين شرايط مي‌تواند تا جايي پيش برود كه افراد كمال‌گرا به‌طوركلي دست از فعاليت بكشند، زيرا احساس مي‌كنند نمي‌توانند بهترين فرد باشند. با توجه به آسيب‌هايي كه كمال‌گرايي مي‌تواند براي سلامت روحي فرد داشته باشد درصورتي‌كه نشانه‌هاي اين ويژگي شخصيتي را در خود يا هر يك از اطرافيانتان احساس مي‌كنيد بهتر است از يك مشاور كمك بگيريد.

باور نداشتن توانايي‌ها

يكي از مهم‌ترين مسائلي كه همه ما را به فعاليت وا‌مي‌دارد اين است كه احساس كنيم توانايي انجام كاري را داريم. به همين خاطر افرادي كه اعتمادبه‌نفس پاييني دارند، شخصيت‌هاي وابسته يا هر فردي كه احساس مي‌كند توانايي روبه‌رو شدن با يك موضوع و رفع چالش‌هاي آن را ندارد دچار نااميدي خواهد شد.

ناراحتي يا ترس از شكست

شايد بتوان شكست را اصلي‌ترين دليل نااميدي دانست. اگرچه افرادي كه روحيه بالايي دارند علي‌رغم شكست خوردن در يك موضوع براي بهبود وضعيت و پيشرفت تلاش خواهند كرد، اما ناراحتي شكست گاهي اوقات چنان فرد و باورهاي او را تحت تأثير قرار مي‌دهد كه به‌طوركلي از ادامه تلاش نااميد خواهد شد.

علاوه بر اين ترس از شكست نيز مي‌تواند يكي از دلايلي باشد كه باعث انصراف فرد از فعاليت شود. به همين خاطر معمولاً توصيه مي‌شود در شرايطي كه فرد شكست‌هاي بزرگي نظير شكست در كار يا زندگي مشترك را تجربه مي‌كند براي پيشگيري از آسيب‌هاي روحي اين موضوع از يك روانشناس كمك بگيريد.

تفكر غيرمنطقي

بسياري از ما به اين دليل از فعاليت نااميد مي‌شويم كه شرايط اطرافمان را به‌دقت بررسي نمي‌كنيم. گاهي اوقات اين فكر كه كاري از دست ما ساخته نيست، باور اشتباهي است كه باعث مي‌شود دست از فعاليت بكشيم درحالي‌كه نگاه كردن از زواياي مختلف به شرايط موجود باعث خواهد شد تا بتوانيم راه‌حلي براي آن پيدا كنيم.

يادگيري مشاهده‌اي

نااميدي براي بعضي از ما تبديل به يك عادت شخصيتي مي‌شود كه بر اساس تجربيات زندگي و به هر دليلي ممكن است به آن رسيده باشيم. يكي از اين دلايل يادگيري اين رفتار از ديگران است. تربيت شدن توسط والدين افسرده، افرادي كه تسليم شرايط هستند يا به‌سرعت دست از تلاش برمي‌دارند باعث خواهد شد تا فرزندانشان نيز اين خصلت را در خود پرورش دهند.

افسردگي

افسردگي و نااميدي دو حالت روحي بسيار نزديك به هم هستند تا جايي كه حتي مي‌توان نااميدي و بي‌انگيزگي را از نشانه‌هاي افسردگي دانست. به همين خاطر در شرايطي كه احساس مي‌كنيد علاوه بر نااميدي ساير نشانه‌هاي افسردگي را نيز داريد بهتر است پيش از شدت يافتن بيماري براي درمان مراجعه كنيد.

راه‌هاي مقابله و درمان با نااميدي

نااميدي وضعيتي است كه مي‌تواند زندگي شما را دچار مشكلات جدي كند. حتي در بسياري از موارد ديده‌شده كه نااميدي از يك موضوع به‌تدريج گسترش پيدا كرده و ساير ابعاد زندگي فرد را نيز درگير خواهد كرد. به همين خاطر بهتر است راهكارهايي را براي مقابله با نااميدي امتحان كنيد و به خاطر داشته باشيد كه در صورت شدت پيدا كردن مشكلات بهتر است از يك متخصص روانشناسي كمك بگيريد.

درمان نااميدي | واقع‌بين باشيد

همان‌طور كه گفته شد كمال‌گرايي يا داشتن آرزوهاي دور از دسترس مي‌تواند يكي از دلايل بروز افسردگي باشد. به همين خاطر اگر مي‌خواهيد از نااميدي پيشگيري كنيد و يا درباره يك موضوع خاص با آن مبارزه كنيد بهتر است اهداف واقع‌بينانه‌اي براي خود تنظيم كنيد. بهتر است اهداف و فعاليت‌هاي بزرگ را به اهداف كوچك‌تري تقسيم كنيد و مرحله‌به‌مرحله تا رسيدن به موفقيت اصلي پيش برويد. به خاطر داشته باشيد در شرايطي كه شما توانايي‌هاي خود و همين‌طور امكانات و محدوديت‌هاي محيطي براي رسيدن به يك هدف را در نظر نمي‌گيريد احتمال شكست و به دنبال آن نااميدي افزايش پيدا مي‌كند.

درمان نااميدي | محيط خود را تغيير دهيد

اگر محيط اطراف شما از انسان‌هاي نااميد پر است، سعي كنيد تا محيط زندگي خود را تغيير دهيد. محيط اجتماعي اطراف شما تأثير بسياري در شرايط روحي و همين‌طور اعتقادات‌تان دارد. به همين خاطر قرار گرفتن در كنار افرادي كه انگيزه‌اي براي فعاليت ندارند و باور دارند به جايي نخواهند رسيد مي‌تواند اين افكار را در شما نيز تقويت كند. سعي كنيد دوستاني براي خود انتخاب كنيد كه انگيزه و برنامه مشخصي براي پيشرفت دارند.

شروع به حركت كنيد

احتمالاً شما نيز به تجربه متوجه اين موضوع شده‌ايد كه اكثر فعاليت‌ها تا پيش از برداشتن قدم اول، سخت يا حتي غيرممكن به نظر مي‌رسند اما به‌محض اينكه شروع به فعاليت مي‌كنيد متوجه خواهيد شد چندان‌كه فكر مي‌كرديد نيز دشوار نيستند. براي مقابله با نااميدي نيز بهتر است شروع به فعاليت كنيد. هنگامي‌كه با برنامه‌ريزي و بر اساس يك فكر منطقي فعاليت درزمينهٔ خاصي را شروع مي‌كنيد به‌تدريج احتمال موفقيت نيز افزايش پيدا مي‌كند.

راه‌هاي مقابله با نااميدي | نقش روانشناسي

نااميدي از يك موضوع در بخش‌هايي از زندگي همه ما پيش مي‌آيد و پس از مدتي نيز از آن عبور خواهيم كرد. اما براي برخي افراد نااميدي يا شكست مي‌تواند زنگ خطري باشد كه آن‌ها را درگير مشكلات بسياري خواهد كرد. گسترش نااميدي به بخش‌هاي مختلف زندگي و از دست دادن انگيزه فعاليت يا ابتلا به بيماري‌هاي روحي مختلف به‌ويژه افسردگي ازجمله پيامدهايي هستند كه به همراه اين مشكل براي فرد ايجاد خواهد شد. به همين خاطر بهتر است در شرايطي كه احساس مي‌كنيد براي مدت طولاني دچار نااميدي شده‌ايد و يا فكر مي‌كنيد شدت ناراحتي شما بيش‌ازحد طبيعي است در اين زمينه با يك متخصص روانشناسي مشورت نماييد. براي دريافت مشاوره افسردگي كليك كنيد. ازجمله اقدامات روانشناسان براي مقابله با نااميدي مي‌توان به موارد زير اشاره كرد:

آموزش حل مسئله

نااميدي در برخي افراد به اين خاطر ايجاد مي‌شود كه آن‌ها شيوه صحيح مواجه‌شدن با مشكلات و تلاش براي رفع آن را نمي‌دانند. به همين خاطر يكي از راه‌هاي مقابله با نااميدي آموزش مهارت حل مسئله به فرد است. روانشناس به فرد كمك خواهد كرد تا هنگام مواجه‌شدن با مشكلات آرامش خود را حفظ كرده و همين‌طور روش‌هايي را براي نگاه كردن به موضوع از زواياي مختلف به وي آموزش مي‌دهد. هنگامي‌كه فرد بتواند از زواياي متفاوتي به شرايط موجود نگاه كند امكان پيدا كردن راه‌حلي براي آن افزايش پيدا خواهد كرد.

درمان نااميدي با اميد درماني

اميد درماني همان‌طور كه از نام آن پيداست شيوه‌اي از درمان است كه به فرد كمك خواهد كرد تا احساس اميد و تلاش براي رسيدن به اهداف را در خود زنده نگه دارد. در اين روش به فرد كمك مي‌شود تا با توجه به مشكلات و شرايط موجود اهداف مشخص و قابل‌دستيابي براي خود تنظيم كند و سپس به سمت اين اهداف حركت كند. علاوه بر اين اميد درماني معتقد است افرادي كه دچار نااميدي مي‌شوند معمولاً مشكلات خود را به‌صورت بحران‌هايي غيرقابل‌حل و همين‌طور ناشي از ناتواني‌هاي خود مي‌دانند، به همين خاطر در اين درمان تلاش مي‌شود تا اين افكار غيرمنطقي نيز اصلاح شوند.

فعال‌سازي رفتاري

روانشناسان رفتارگرا معتقدند هنگامي‌كه فرد احساس نااميدي مي‌كند به‌تدريج دست از فعاليت خواهد كشيد؛ كاهش فعاليت باعث مي‌شود تا احتمال پيروزي و موفقيت نيز كاهش پيدا كند و به همين خاطر فرد بيش‌ازپيش در نااميدي فرو خواهد رفت. به عبارتي نااميدي و عدم فعاليت در كنار يكديگر چرخه معيوبي را ايجاد مي‌كنند كه هريك باعث تقويت ديگري مي‌شود. به همين خاطر روانشناسان تلاش خواهند كرد تا از طريق برنامه‌ريزي براي انجام فعاليت‌هاي كوچك كه احتمال موفقيت فرد در آن‌ها بالا است احساس توانايي و اميد را مجدداً به وي بازگردانند.

درمان بيماري‌ها

اگر روانشناس در طي جلسات مشاوره به اين نتيجه برسد كه نااميدي به دليل مشكلات روحي جدي‌تري نظير افسردگي يا اضطراب ايجاد شده است تلاش خواهد كرد تا اين اختلال‌ها را درمان كند. زيرا به دنبال درمان علت اصلي، نااميدي نيز از بين خواهد رفت. براي آشنايي با انواع روش هاي درمان افسردگي كليك كنيد.

درمان نااميدي با توجه به اطرافيان فرد نااميد

اطرافيان نزديك و به‌ويژه اعضاي خانواده افرادي كه دچار نااميدي هستند مشكلات روحي بسياري را تجربه خواهند كرد. نااميدي و بي‌انگيزگي فرد در ساده‌ترين حالت باعث احساس ناراحتي و ركود ساير اعضا نيز خواهد شد و اين مي‌تواند مشكلات بسياري را به‌ويژه براي كودكان ايجاد كند. به همين خاطر در شرايطي كه چنين افرادي در محيط زندگي شما حضور دارند بهتر است به نكات زير توجه داشته باشيد:

از بحث دوري‌كنيد

متأسفانه بسياري از ما تلاش مي‌كنيم تا با نصيحت كردن و حتي تمسخر و طعنه زدن به افراد نااميد آن‌ها را به فعاليت دعوت كنيم. اين موضوع صرفاً باعث آسيب ديدن فرد ازنظر روحي مي‌شود و مي‌تواند اختلافاتي را نيز در رابطه شما ايجاد كند. به همين خاطر بهتر است به‌جاي تلاش براي تغيير وضعيت فرد آرامش را در فضا حكم‌فرما كنيد و همين‌طور از وي بخواهيد اگر احساس مي‌كند به‌تنهايي قادر به تغيير شرايط نيست از يك مشاور كمك بگيرد.

محيط خود را تغيير دهيد

همان‌طور كه گفته شد معاشرت با افرادي كه دچار نااميدي هستند باعث مي‌شود تا شما نيز روحيه و سلامت روان خود را از دست بدهيد. به همين خاطر بهتر است در اين شرايط سعي كنيد محيط‌هاي اجتماعي مناسب‌تري را نيز در اطراف خود ايجاد كنيد تا از اين طريق بتوانيد اثرات منفي حضور ميان افراد نااميد را كاهش دهيد. در صورتي كه نتونستيد علت نااميدي را بيابيد و مقاله بي انگيزگي و پوچي را مطالعه نماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه اضطراب و افسردگي مي‌توانيد در ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02166419012 با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 

 

سؤالات متداول

با توجه به دلايلي كه باعث ايجاد نااميدي شده راه‌هاي مقابله با آن نيز متفاوت خواهد بود اما به‌طوركلي تلاش براي حل مسئله و نگاه كردن به موضوع از زواياي مختلف مي‌تواند به شما در پيدا كردن راه‌حل و مبارزه با نااميدي كمك كند.

   

منبع :  درمان نااميدي 

 

 


:: بازديد از اين مطلب : 0


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۰ ] [ ۱۰:۱۰:۴۰ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

رفتار صحيح با نوجوان را شايد بتوان دغدغه اين روزهاي بسياري از والدين دانست. همه ما مي‌دانيم كه نوجواني بازه سني بحراني براي فرد است و مشكلات والدين با فرزندانشان در اين سن افزايش پيدا مي‌كند. نوجوانان از طرفي به دنبال به دست آوردن استقلال و بيرون آمدن از قالب كودكي هستند، اما از سوي ديگر والدين به دليل نگراني‌هايي كه راجع به تربيت فرزندشان دارند تلاش مي‌كنند تا همچنان با آن‌ها به‌عنوان كودكي رفتار كنند كه نياز به نظارت والدين دارد و اين تناقض علت بسياري از دعواها و اختلاف‌ها ميان والدين با فرزند نوجوانشان است. آگاهي از نحوه رفتار صحيح با نوجوان باعث مي‌شود كه شما در عين نظارت و كنترلي كه بر فرزندتان داريد، استقلال او را نيز محترم بدانيد و از اين طريق بسياري از مشكلات ميان شما حل خواهد شد.

علاوه بر اين با توجه به اينكه بسياري از تصميم‌گيري‌ها در نوجواني به‌صورت هيجاني و يا بر اساس نظر دوستان اتفاق مي‌افتد درصورتي‌كه شما نتوانيد رابطه مناسبي با فرزندتان برقرار كنيد، خطرات بسياري از جمله اعتياد به انواع مخدرها براي وي پيش خواهد آمد. به همين خاطر بهتر است با كمك گرفتن از مشاورين روانشناسي اطلاعات خود را راجع به نوجواني و آنچه مي‌بايست در اين دوران مدنظر داشته باشيد افزايش دهيد. براي آشنايي با روانشناسي نوجوان كليك كنيد.

 

منبع : رفتار صحيح با نوجوان 

 

 

 

اهميت نوع برخورد و رفتار صحيح با نوجوان

نوجواني دوره سني بسيار حساسي است كه فرزند شما را از كودكي به‌سوي بزرگ‌سالي هدايت مي‌كند. هر چقدر كه در اين دوره آموزش‌هاي لازم و كافي را براي فرزندتان مهيا كنيد، او با تجربيات بيشتر و شخصيت سالم‌تري وارد دوره بزرگ‌سالي خواهد شد. به همين خاطر مشاورين خانواده و روانشناسان كودك و نوجوان همواره از والدين و همين‌طور ساير افرادي كه در ارتباط با نوجوانان هستند مي‌خواهند تا آگاهي خود را راجع به رفتار صحيح با نوجوان افزايش دهند. براي آشنايي با روند جلسات مشاوره خانواده كليك كنيد.

منطق در جنگ با هيجان

نوجواني را شايد بتوان دوره تصميم‌گيري‌هاي هيجاني دانست. در اين دوره رشد بخش منطقي ذهن هنوز به‌طور كامل اتفاق نيفتاده و علاوه بر اين نداشتن تجربيات كافي و همين‌طور تأثيرپذيري از گروه دوستان مي‌تواند باعث بروز مشكلات جدي براي آن‌ها باشد. درنتيجه بهتر است براي جلوگيري از بروز چنين آسيب‌هايي به كيفيت ارتباط خود با فرزندتان توجه داشته باشيد.

ريشه گرفتن شخصيت

يكي ديگر از خطراتي كه نوجوانان را تهديد مي‌كند، شكل‌گيري نامناسب هويت يا به عبارتي هويت ضبط‌ شده است. اريك اريكسون روانشناس آلماني-امريكايي، در طي تحقيقات خود به اين نتيجه رسيد كه برخي والدين با ايجاد محدوديت يا مراقبت‌هاي بيش‌ازحد مانع از اين مي‌شوند كه فرزندشان در دوره نوجواني تجربيات كافي داشته باشد؛ اين موضوع اگرچه در كوتاه‌مدت براي والدين بسيار خوشايند است، زيرا تصور مي‌كنند فرزندشان دوره نوجواني را به دور از حاشيه‌ها و مشكلات ساير همسالانش مي‌گذراند.

اما اين افراد در بزرگ‌سالي هويت ثابت و مستحكمي نخواهند داشت. زيرا تنها معيار آن‌ها براي شناخت محيط اطراف رفتار والدينشان بوده و خود هرگز راجع به چيزي نينديشيده‌اند؛ اين موضوع مي‌تواند در بزرگ‌سالي و به هنگام استقلال از والدين مشكلات بسياري را براي اين افراد ايجاد كند.

طريقه و آموزش رفتار صحيح با نوجوان

1- باور كنيد فرزندتان بزرگ شده است

كودكان معمولاً بدون هيچ چون‌وچرايي از دستورات و خواسته‌هاي والدينشان پيروي مي‌كنند، اما هنگامي‌كه وارد سنين نوجواني مي‌شوند، ديگر به سادگي از خواسته‌هاي شما پيروي نخواهند كرد.

نوجوانان چون مي‌خواهند به شما و همين‌طور خودشان ثابت كنند كه ديگر بچه نيستند با برخي مسائل مخالفت خواهند كرد و تلاش مي‌كنند تا رأي و ايده مشخصي براي خود داشته باشند. با توجه به آنچه گفته شد يكي از اصول مهم در رفتار صحيح با نوجوان اين است كه با آن‌ها مثل يك بزرگسال رفتار كنيد. سعي كنيد نظر فرزندتان را درزمينهٔ مسائل مختلف بشنويد و اگر مخالفتي با آن داريد در يك گفت‌وگوي دوستانه و منطقي دلايل خود را براي آن‌ها بيان كنيد. به خاطر داشته باشيد كه شما نمي‌توانيد مانند سال‌هاي كودكي تنها به گفتن (نه) اكتفا كنيد و مي‌بايست براي قانع كردن آن‌ها تلاش كنيد.

2- به نوجوانان مسئوليت بدهيد

نوجوان به دنبال راه‌هايي براي اثبات توانايي خود به خانواده و اطرافيان است. به همين خاطر يكي از نكاتي كه در رفتار صحيح با نوجوان بهتر است در نظر داشته باشيد اين است كه به آن‌ها نشان دهيد شما توانايي‌هايشان را باور داريد.

براي مثال مسئوليت‌ها يا وظايفي را براي آن‌ها در نظر بگيريد و يا اگر به دنبال كسب درآمد هستند اين امكان را براي آن‌ها فراهم كنيد. علاوه بر اين شما مي‌توانيد با توجه به شرايط محيط زندگي و خانواده خود برخي آزادي‌ها را براي فرزندتان در نظر بگيريد. براي مثال گاهي به او اجازه بدهيد به‌تنهايي يا با دوستانش به گردش برود و يا راجع به مسائل زندگي خود تصميم بگيرند.

 

 

3- حريم شخصي فرزندتان را محترم بدانيد

يكي از اشتباهاتي كه بسياري از والدين مرتكب مي‌شوند اين است كه به بهانه نگراني و تلاش براي تربيت فرزندشان حريم شخصي او را نقض مي‌كنند. چك كردن تلفن همراه، كيف و يا تعقيب نوجوان ازجمله رفتارهايي است كه در بسياري از مواقع از والدين ديده مي‌شود.

اگرچه شما اين رفتارها را براي مراقبت از فرزندتان انجام مي‌دهيد اما درصورتي‌كه آن‌ها متوجه چنين چيزي بشوند اعتماد خود را به شما از دست خواهند داد و اين رفتار تنها باعث پنهان‌كاري بيشتر فرزندتان خواهد شد. بهتر است به‌جاي چك كردن وسايل شخصي فرزندتان با او به‌گونه‌اي رفتار كنيد كه خودش همه‌چيز را برايتان تعريف كند. كمك گرفتن از يك روانشناس متخصص مي‌تواند به شما در اتخاذ سبك فرزند پروري مناسب كمك كند.

4- فرزندتان را از خطرها آگاه كنيد

سنين نوجواني سال‌هايي هستند كه نوجوان براي نخستين بار با غرايز جنسي خود مواجه مي‌شود و به همين خاطر آگاهي دادن به آن‌ها راجع به راه‌هاي كنترل غرايز و همين‌طور بيماري‌هاي مقاربتي ازجمله مسائلي است كه والدين بايد به آن توجه داشته باشند.

دادن اطلاعات از ساير خطرات نظير اعتياد به انواع مخدرها نيز يكي ديگر از مسائلي است كه مي‌بايست به آن توجه داشته باشيد. اگر احساس مي‌كنيد فرزندتان بيش‌ازحد تحت تأثير دوستان يا اطرافيان قرار دارد مي‌توانيد با كمك گرفتن از مشاورين كودك و نوجوان مهارت‌هايي مثل قدرت نه گفتن در مواقع ضروري را به وي آموزش دهيد.

5- شرايط روحي نوجوان را درك كنيد

اگر به دنبال رفتار صحيح با نوجوان هستيد يكي از مهم‌ترين نكات “درك كردن فرزندتان” است و فضاي آرامي را در خانه ايجاد كنيد. نوجوانان معمولاً به دليل تغييرات هورموني و همين‌طور بحران‌هاي مختلفي كه در اين سنين با آن مواجه مي‌شوند تا حدودي تحريك‌پذير شده و به‌سرعت عصباني مي‌شوند. به همين خاطر توانايي شما در آرام نگه داشتن فضاي خانه يكي از مهم‌ترين راهكارهايي است كه مي‌تواند رابطه شما و فرزندتان را در شرايط مطلوب نگه دارد.

علاوه بر اين تلاش براي دستيابي به يك هويت مستقل باعث خواهد شد تا فرزند نوجوان شما علايق و افكار مختلفي را تجربه كند كه ممكن است برخي از آن‌ها مطابق ميل شما نباشند. بهتر است به‌جاي جبهه گرفتن در مقابل اين رفتارها به فرزندتان كمك كنيد تا شرايط مختلف را تجربه كرده و متوجه مزايا و معايب هريك از آن‌ها شود.

 

 

6- نوجواني را بهتر بشناسيد

سعي كنيد با مطالعه كتاب يا كمك گرفتن از مشاورين روانشناسي اطلاعات خود را راجع به اين دوره سني افزايش دهيد. به ميزاني كه آگاهي شما از نوجواني بيشتر باشد با اعتمادبه‌نفس و آرامش بيشتري شرايط را كنترل خواهيد كرد. اگر مي‌خواهيد به يكي از بهترين دوستان فرزندتان تبديل شويد بايد بتوانيد دنيا را از دريچه ديد او نگاه كنيد و مسائلي كه برايش جذابيت دارند را با اشتياق دنبال كنيد. به خاطر داشته باشيد به ميزاني كه شما بتوانيد دوست و همراه مناسبي براي فرزندتان باشيد او را از تأثير گروه‌هاي دوستي نامناسب دور كرده‌ايد.

رفتار صحيح با نوجوان | نوجواني كه مرتكب خطا شده

گاهي ممكن است در فرزند نوجوانتان با رفتارهايي مثل بزهكاري، استفاده از مواد مخدر يا برقراري رابطه عاطفي و جنسي خارج از عرف روبه‌رو شويد؛ يكي از مهم‌ترين سؤالاتي كه در اين شرايط براي والدين پيش مي‌آيد اين است كه رفتار صحيح در چنين شرايطي چيست؟ نخستين پاسخي كه مي‌توان به اين سؤال داد اين است كه سعي كنيد علي‌رغم تمامي عصبانيت يا نگراني كه احساس مي‌كنيد؛ با فرزندتان به‌آرامي برخورد كرده و از رفتارهاي تند خودداري كنيد. به خاطر داشته باشيد نوع رفتار شما در اين شرايط تأثير بسياري در احتمال تكرار اين تجربيات خواهد داشت. سعي كنيد علي‌رغم برخورد مقتدرانه‌اي كه با فرزندتان داريد از پرخاش خودداري كنيد.

صحبت كردن با فرزندتان به شما كمك مي‌كند تا دلايل انجام اين رفتار و همين‌طور ديدگاه‌هاي وي راجع به اين موضوعات را متوجه شويد و سپس براي برطرف كردن اين دلايل اقدام كنيد. بااين‌حال اگر رفتارهاي نامناسب در فرزند شما در حال تكرار شدن هستند و يا در صحبت با وي متوجه شديد كه او احساس پشيماني از اين مسائل ندارد، بهتر است دراين‌باره از يك روانشناس متخصص كمك بگيريد. در برخي مواقع رفتارهاي بزهكارانه مي‌تواند نشانه‌اي از مشكلات روحي نظير اختلال سلوك باشد و با توجه به اهميتي كه تشخيص زودهنگام اين بيماري براي موفقيت در درمان دارد بهتر است هرچه سريع‌تر براي بررسي بيشتر اين موضوع اقدام كنيد.

رفتار صحيح با نوجوان | مدرسه و معلمين

چگونگي رفتار صحيح با نوجوان سؤالي است كه علاوه بر والدين براي معلمين يا ساير افرادي كه با نوجوانان در ارتباط هستند نيز پيش خواهد آمد. ازجمله نكاتي كه بهتر است در ارتباط با نوجوانان به آن توجه داشته باشيد مي‌توان به موارد زير اشاره كرد:

  • به نوجوانان اجازه بدهيد براي بعضي مسائل مثل نحوه فعاليت و آموزش در كلاس خودشان تصميم بگيرند. به خاطر داشته باشيد شما نمي‌توانيد نوجوان را نيز مانند كودك با استفاده از قدرتتان كنترل كنيد.
  • از بدرفتاري و تنبيه نوجوانان در مقابل ديگران جدا اجتناب كنيد و مسائل تربيتي را به‌طور خصوصي با آن‌ها در ميان بگذاريد.
  • در مقابل برخي رفتارهاي نامناسب آن‌ها با آرامش برخورد كنيد و از عكس‌العمل نشان دادن به تمامي رفتارهاي نوجوان خودداري كنيد.
  • از مقايسه كردن دانش آموزان با يكديگر يا با زمان دانش‌آموزي خودتان اجتناب كنيد. سعي كنيد تا جاي ممكن احساس بد يا دوست‌داشتني نبودن را در نوجوانان ايجاد نكنيد.
  • اگر احساس مي‌كنيد قادر به كنترل موضوع خاصي نيستيد با مشاورين متخصص در اين زمينه مشورت كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه نوجوانان مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

 سؤالات متداول

در اين شرايط سعي كنيد آرامش خود را حفظ كنيد و از برخورد تند با آن‌ها خودداري كنيد. با فرزندتان راجع به دلايل رفتارش و ديدگاهي كه راجع به آن دارد صحبت كنيد و با كمك يكديگر راهي براي جلوگيري از تكرار اين رفتار پيدا كنيد.

   

منبع : رفتار صحيح با نوجوان 

 

 



:: بازديد از اين مطلب : 0


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۰ ] [ ۰۳:۴۸:۵۲ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

عشق يك طرفه وضعيتي است كه حداقل يك‌بار براي هر كدام از ما انسان‌ها پيش مي‌آيد. عشق يك‌طرفه مي‌تواند باعث آسيب‌ها و مشكلات بسياري به‌ويژه از دست دادن اعتمادبه‌نفس براي شما شود؛ به همين خاطر بيشتر افرادي كه آن را تجربه مي‌كنند به دنبال راهكاري هستند تا اين علاقه را فراموش كرده و يا آن را تبديل به يك احساس متقابل نمايند. علاوه بر اين بايد در نظر بگيريد كه عشق يك طرفه شما مي‌تواند به طرف مقابل‌تان آسيب برساند. قرار گرفتن در چنين شرايطي براي اكثر زنان و مردان حس عذاب وجدان و يا تحميل فشار رواني به همراه دارد. با توجه به مشكلات احتمالي حول عشق يك طرفه بهتر است در شرايطي كه احساس مي‌كنيد رابطه شما سلامت عاطفي كامل را ندارد، از يك مشاور در اين زمينه كمك بگيريد. براي دريافت مشاوره رابطه دختر و پسر كليك كنيد.

 

منبع : عشق يك طرفه

 

 

تعريف عشق يك طرفه چيست؟

همه ما در روابطمان به ‌نوعي تعامل اجتماعي اعتقاد داريم. اين به معناي آن است كه از ديگران انتظار داريم در مقابل محبت و احترامي كه از ما دريافت مي‌كنند، به همان شكل نيز با ما برخورد كنند. اما عشق يك‌طرفه يا به‌طوركلي روابط يك‌طرفه به اين معناست كه تنها يكي از طرفين تلاش مي‌كند تا محبت و رضايت طرف ديگر را به دست آورد.

 عشق يك‌طرفه مي‌تواند به دو صورت وجود داشته باشد، در حالت اول فرد با شخص موردنظرش رابطه‌اي ندارد. به عبارتي آن‌ها يا به‌طوركلي وارد رابطه عاطفي نشده‌اند و يا رابطه آن‌ها به هر دليلي پايان پيدا كرده است. در اين شرايط معمولاً فرد به دنبال راهي براي جلب‌توجه و محبت شخص موردنظرش مي‌گردد. اما در حالت دوم طرفين رابطه با يكديگر در ارتباط هستند ولي ميزان توجه و محبتي كه نسبت به يكديگر دارند به يك اندازه نيست. در چنين شرايطي يكي از طرفين انرژي بيشتري را صرف رابطه مي‌كند و اين موضوع دير يا زود باعث احساس خستگي يا پشيماني در وي خواهد شد.

 

 

پيامدهاي عشق يك طرفه

ابتلا به بيماري‌هاي روحي 

يكي از شايع‌ترين مشكلاتي كه افراد درگير با عشق يك‌طرفه تجربه مي‌كنند بيماري‌هاي روحي و ازجمله افسردگي است. به‌طوركلي ناكامي و نااميدي دو نمونه از مهم‌ترين دلايل افسردگي هستند. در چنين شرايطي نيز فرد خود را از جلب محبت و توجه طرف مقابل ناكام مي‌بيند و اين موضوع مي‌تواند باعث بروز افسردگي يا ساير بيماري‌هاي روحي در وي شود.

از دست دادن اعتمادبه‌نفس

هنگامي‌كه طرف مقابل به حد كافي به شما توجه نداشته باشد، احتمالاً اعتمادبه‌نفس خود را از دست مي‌دهيد. بسياري از افراد در چنين شرايطي احساس مي‌كنند كه حتماً به‌اندازه كافي جذاب يا دوست‌داشتني نيستند و به همين خاطر شخص موردنظرشان آن‌ها را نمي‌خواهد. چنين باوري مي‌تواند باعث از دست دادن اعتمادبه‌نفس شما شده و حتي بر ساير تجربيات عاطفي شما در آينده نيز اثر بگذارد. به همين خاطر بهتر است در شرايطي كه درگير روابط يك‌طرفه شده‌ايد براي حفاظت از سلامت روحي خود يا پيدا كردن راهي براي خروج از بحران از يك روانشناس كمك بگيريد.

از دست دادن فرصت‌هاي مناسب

حضور در يك رابطه عاطفي سالم را مي‌توان حق طبيعي تمامي انسان‌ها دانست. هنگامي‌كه شما خود را درگير يك رابطه ناسالم مي‌كنيد، درواقع در حال محروم كردن خود از ساير فرصت‌هايي هستيد كه مي‌توانند احساسات مثبت‌تري را در شما ايجاد كنند. بهتر است براي پيشگيري از اين موضوع و در شرايطي كه احساس مي‌كنيد رابطه شما امكان ترميم ندارد از رابطه خارج شويد.

راهكارهايي براي درمان و رهايي از عشق يك طرفه

عشق يك‌طرفه احساسات منفي بسياري را در فرد ايجاد خواهد كرد و به همين خاطر همه ما در چنين شرايطي به دنبال راهكاري براي فراموش كردن شخص موردنظر و يا جلب محبت و توجه او هستيم. در ادامه به بعضي از راهكارهايي كه در اين شرايط مي‌توانيد از آن‌ها استفاده كنيد اشاره خواهيم كرد:

رابطه را مديريت كنيد

اين موضوع را شايد بتوان راهكاري براي پيشگيري از بروز عشق يك‌طرفه يا شديدتر شدن آن دانست. بهتر است هنگامي‌كه وارد يك رابطه مي‌شويد زمان‌هايي را به فكر كردن راجع به شرايط رابطه اختصاص دهيد و با خود بررسي كنيد آيا همه‌چيز در وضعيت مطلوب است و يا ميان رفتار شما و طرف مقابل اختلاف وجود دارد؟ آيا احساس شما نسبت به طرف مقابل با نوع و مدت رابطه‌تان تناسب دارد؟ اگر در پاسخ به اين سؤالات احساس كرديد كه رابطه در حال خارج شدن از حالت تعادل است تلاش كنيد تا با مديريت شرايط موجود از شدت پيدا كردن اين شرايط جلوگيري كنيد.

رؤيابافي را كنار بگذاريد

روانشناسان معتقدند افكار و احساسات شما مي‌توانند باعث تحريك يكديگر شوند. هنگامي‌كه شما نسبت به فردي علاقه پيدا مي‌كنيد احتمالاً در ذهنتان دائماً به او فكر مي‌كنيد و يا راجع به رابطه با وي خيال‌پردازي مي‌كنيد. اين موضوع به‌تدريج باعث خواهد شد تا شما به اين وضعيت عادت كنيد و انطباق با واقعيت براي‌تان دشوار شود. درنتيجه اگر مي‌خواهيد از يك احساس يك‌طرفه جلوگيري كنيد بهتر است در اولين قدم ذهنتان را بر اساس واقعيت رابطه و نه خيال‌هايتان برنامه‌ريزي كنيد.

برنامه‌ريزي داشته باشيد

ايجاد برنامه‌هايي براي طول روزتان باعث مي‌شود تا زمان‌هاي بيشتري را سرگرم باشيد و اين موضوع مانع از فكر كردن به شخص موردنظر شده يا حداقل شدت درگيري ذهني شما با اين موضوع را كاهش خواهد داد.

كمك بگيريد

اگر احساس مي‌كنيد علي‌رغم تلاش‌هايتان نمي‌توانيد از افكار مربوطه به موضوع عشقي‌تان خارج شويد و يا در شرايطي هستيد كه نمي‌دانيد تصميم درست چيست، مي‌توانيد از يك مشاور در اين زمينه كمك بگيريد. مشاورين با بررسي شرايط شما و همين‌طور با كمك گرفتن از تجربه و تخصص‌شان به شما كمك خواهند كرد تا شرايط رابطه عاطفي خود را بهبود ببخشيد و يا با پذيرفتن واقعيت موجود راهكارهايي را براي خروج از رابطه در نظر بگيريد.

عشق يك طرفه | وقتي به طرف مقابل احساسي نداريد

عشق يك‌طرفه صرفاً فردي كه درگير اين احساس است را دچار مشكل نمي‌كند. گاهي اوقات ابراز علاقه آن‌هم از جانب فردي كه علاقه‌اي به او نداريد مي‌تواند مشكلاتي را به همراه داشته باشد. به ميزاني كه اين ابراز علاقه شديدتر باشد احتمالاً شما از اينكه احساسي به طرف مقابل نداريد دچار عذاب وجدان و فشار رواني خواهيد شد. گاهي نيز ممكن است صرفاً به همين خاطر وارد رابطه‌اي شويد كه علاقه‌اي به آن ندارد. با توجه به پيامدهاي منفي چنين شرايطي بهتر است تا حد ممكن از آن‌ها اجتناب كنيد و اگر به كسي علاقه نداريد اين موضوع را صراحتاً به وي اعلام كنيد و يا به هر نحوي از اميد دادن به او دوري كنيد.

 به خاطر داشته باشيد گاهي بي‌پاسخ گذاشتن يك درخواست يا اين تصور كه فرد موردنظر دير يا زود خودش متوجه نبود احساس در شما مي‌شود مي‌تواند باعث بروز بسياري از سوءتفاهم‌ها و مشكلات در يك رابطه شود. درنتيجه بهترين راهكار اين است كه با صراحت راجع به احساس خود صحبت كنيد و يا اگر احساس مي‌كنيد نمي‌توانيد به‌درستي تصميم بگيريد از يك روانشناس در اين زمينه كمك بگيريد.

تبديل عشق يك طرفه به احساس متقابل

يكي از سؤالات رايج در رابطه با عشق يك‌طرفه اين است كه آيا مي‌توان از چنين وضعيتي يك رابطه متقابل ايجاد كرد؟ در پاسخ به اين سؤال بايد گفت كه اين موضوع به ميزان احساس طرف مقابلتان نسبت به شما و شرايط محيط اطرافتان بستگي دارد. بهتر است در چنين شرايطي با طرف مقابل صحبت كنيد و از او بخواهيد فرصتي را در اختيارتان بگذارد يا به شما براي بهبود شرايط كمك كند. توجه به علاقه‌مندي‌هاي طرف مقابل، برنامه‌ريزي براي ملاقات حضوري و ايجاد خاطرات مشترك و همين‌طور انتقال احساس علاقه و حمايت به شخص موردنظرتان ازجمله راهكارهايي است كه مي‌توانيد در اين شرايط از آن‌ها استفاده كنيد.

اگر علي‌رغم تمام اين كارها به اين نتيجه رسيديد كه طرف مقابلتان علاقه‌اي به شما ندارد، بهتر است با اين واقعيت كنار بياييد و به دنبال راهكارهايي براي فراموش كردن اين رابطه باشيد. با توجه به اينكه فراموشي يك احساس نافرجام مي‌تواند مانند شكست عشقي يا سوگ مشكلاتي را در سلامت روحي شما ايجاد نمايد بهتر است در اين شرايط از يك مشاور كمك بگيريد.

براي دريافت مشاوره در زمينه عشق و رابطه مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

 

 

 

سؤالات متداول

پاسخ اين سؤال به ميزان احساس طرف مقابل به شما بستگي دارد. بهتر است با شخص موردنظرتان در اين زمينه صحبت كنيد و از او بخواهيد زماني را در اختيار اين رابطه بگذارد. اما اگر علي‌رغم تمامي اين مسائل به نتيجه موردنظر نرسيديد بهتر است اين رابطه را فراموش كنيد.

سعي كنيد از خيال‌بافي و فكر كردن مداوم به شخص موردنظرتان دست برداريد همچنين تلاش كنيد تا براي ساعات روز خود برنامه‌ريزي داشته باشيد تا درگيري‌هاي فكري مانع از درگيري ذهنتان با فكر و احساس شخص موردنظر شود.

   

منبع : عشق يك طرفه

 


:: بازديد از اين مطلب : 0


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۰ ] [ ۰۳:۴۵:۴۸ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

بيقراري بعد از ترك مشكل شايعي است كه براي بسياري از افراد پيش مي‌آيد اما مدت باقي ماندن آن و همين‌طور شدت اين نشانه‌ها مي‌تواند بسته به نوع ماده مصرفي، مدت و ميزان مصرف متفاوت باشد. نشانه‌هايي نظير بي‌خوابي، احساس تنش و اضطراب، كلافگي و همچنين پرخاشگري ازجمله علائم بي‌قراري بعد از ترك هستند. با توجه به اينكه بي‌قراري بعد از ترك در بسياري از مواقع باعث بازگشت فرد به سمت مصرف مواد مخدر مي‌شود، بهتر است هنگام ترك اعتياد حتما براي جلسات روان‌درماني يا بازپروري نيز توجه ويژه داشته باشيد. براي آشنايي با جلسات مشاوره ترك اعتياد كليك كنيد.

 

منبع : بيقراري بعد از ترك

 

 

 

بيقراري بعد از ترك و دلايل آن

بسياري از افراد پايان مراحل سم‌زدايي يا ترك فيزيولوژيك اعتياد را به معناي ترك اعتياد مي‌دانند. اگرچه پس از سم‌زدايي شما ديگر از نظر فيزيكي نيازي به مصرف مخدر نداريد، بااين‌حال بدن براي سازگاري با شرايط جديد نياز به فرصت دارد و به عبارتي حتي پس از سم‌زدايي نيز نشانه و عوارض اعتياد به ماده مخدر در بدن فرد باقي خواهد ماند. اما اينكه اين نشانه‌ها براي چه مدت باقي مانده و يا شدت مشكلات چه مقدار باشد به عوامل بسياري ازجمله نوع ماده مصرفي، مدت‌زمان و همين‌طور ميزان استفاده از مخدر بستگي دارد. طبيعتاً افرادي كه براي مدت طولاني‌تر و در حجم بيشتري از مخدر استفاده كرده‌اند و يا داروهاي قوي‌تري مانند شيشه يا كوكائين را مصرف كرده‌اند براي زمان بيشتري درگير نشانه‌هاي ناخوشايند و بي‌قراري بعد از ترك خواهند بود.

همچنين عواملي نظير سن، وضعيت سلامت جسمي و رواني، انگيزه فرد براي ترك و همين‌طور ميزان حمايت‌هاي اجتماعي كه در محيط اطراف وي وجود دارد همگي بر نشانه‌هاي ناخوشايند پس از ترك تأثير خواهند گذاشت. به همين خاطر بهتر است در كنار جلسات سم‌زدايي و درمان‌هاي فيزيولوژيك براي ترك اعتياد از يك مشاور نيز در ارتباط با راهكارهايي براي عبور موفق از مشكلات پس از ترك اعتياد كمك بگيريد.

 

 

نشانه‌هاي بيقراري بعد از ترك

بيقراري بعد از ترك يك اصطلاح كلي است كه مي‌تواند نشانه‌ها و مشكلات بسياري را شامل شود. به‌طوركلي اين اصطلاح به مجموعه علائمي اشاره دارد كه باعث ناراحتي و ناآرامي پس از ترك مخدر مي‌شود. اين نشانه‌ها معمولاً به‌صورت رفت‌وبرگشت بوده و فرد در برخي مواقع احساس بهتري خواهد داشت. همچنين گاهي اين نشانه‌ها با شدت بيشتري در فرد پيدا مي‌شوند. با توجه به اينكه احساس ناآرامي و بي‌قراري يكي از مهم‌ترين دلايل شروع مجدد مصرف مواد مخدر است بهتر است به اين نشانه‌ها توجه داشته باشيد و براي برطرف كردن آن‌ها از يك روانشناس متخصص درزمينهٔ ترك اعتياد كمك بگيريد. مهم‌ترين نشانه‌هاي بي‌قراري پس از ترك عبارتند از:

  • احساس تنش و فشار
  • پرخاشگري
  • افسردگي
  • هذيان و توهم
  • اختلالات خواب
  • نشانه‌هاي جسماني مانند تهوع، استفراغ يا گرفتگي عضلات

مبارزه با بيقراري بعد از ترك

همان‌طور كه گفته شد بي‌قراري پس از ترك يكي از مهم‌ترين دلايل بازگشت به اعتياد است. شروع مجدد مصرف در كنار فشار رواني كه براي اطرافيان فرد به همراه داشته و همين‌طور آسيبي كه به اعتمادبه‌نفس و خود پنداره وي مي‌زند با مصرف بيشتر و حتي چند مصرفي مواد مخدر همراه است. به همين خاطر مبارزه با بي‌قراري و احساسات ناخوشايندي كه پس از قطع مصرف براي فرد ايجاد مي‌شود اهميت بسياري دارد. ازجمله راهكارهايي كه براي مبارزه با اين احساسات مي‌بايست به آن‌ها توجه داشته باشيد مي‌توان به موارد زير اشاره كرد:

عوامل سمي را كنار بگذاريد

حتي در شرايط معمول زندگي نيز مشكلات مي‌توانند باعث بروز اضطراب در شما شوند؛ درنتيجه هنگامي‌كه فرد به‌تازگي شرايط حساسي مانند ترك اعتياد را پشت سر گذاشته آسيب‌پذيري وي در مقابل بيماري‌هاي رواني به‌مراتب بيشتر است. به همين خاطر براي پيشگيري از احساسات منفي كه در اين شرايط براي فرد ايجاد مي‌شود بهتر است عوامل سمي را شناسايي كرده و براي از بين بردن آن‌ها اقدام كنيد. عوامل سمي مجموعه افراد، خاطرات، اشيا يا حتي مشكلاتي هستند كه شما را دچار استرس مي‌كنند. سعي كنيد تا جاي ممكن به‌دقت اين محرك‌ها را شناسايي و از خود دور كنيد.

 اگر احساس مي‌كنيد موضوعي ذهن شما را به خود درگير كرده و به‌تنهايي توانايي حل كردن آن را نداريد حتما از يك روانشناس در اين زمينه كمك بگيريد. همچنين اگر به هر دليلي امكان مراجعه حضوري به مراكز مشاوره را نداريد مي‌توانيد از جلسات مشاوره تلفني نيز استفاده كنيد.

عوامل محافظتي را افزايش دهيد

به همان ميزان كه شما نياز داريد تا عوامل سمي را از خود دور كنيد مي‌بايست شرايط مساعد را در اطراف خود بيشتر كنيد. ارتباط با افرادي كه شما را درك مي‌كنند و احساس مثبتي در شما ايجاد مي‌كنند، توجه به علاقه‌مندي‌ها و تفريحات و استفاده از جلسات مشاوره ازجمله عواملي هستند كه مي‌توانند از بي‌قراري شما كاسته و شرايط را در وضعيت مطلوب‌تري نگه‌دارند. براي آشنايي با روش هاي مقابله وسوسه بعد از ترك كليك كنيد.

جلسات بازپروري را جدي بگيريد

تجربه شروع مجدد مصرف مواد مخدر پس از ترك، يكي از موضوعاتي است كه اكثر معتادين آن را تجربه مي‌كنند و بي‌توجهي به جلسات مشاوره رواني يا ترك وابستگي ذهني به ماده مخدر مهم‌ترين دليلي است كه آن‌ها را به اين كار وا‌مي‌دارد. درنتيجه بهتر است براي كاهش احساس بي‌قراري و شروع مصرف مجدد استفاده از جلسات مشاوره را جدي بگيريد. روانشناسان اقدامات بسياري را براي كاهش اين احساسات منفي انجام مي‌دهند كه ازجمله آن‌ها مي‌توان به موارد زير اشاره كرد:

  • آموزش روش‌هاي كنترل هيجان و حفظ آرامش به فرد براي مديريت شرايط بي‌قراري
  • برگزاري جلسات خانواده‌درماني و افزايش آگاهي خانواده در ارتباط با نحوه برخورد با فرد و كمك به حفظ آرامش
  • استفاده از جلسات گروه‌درماني
  • مشاوره با روان‌پزشك و استفاده از داروهاي مناسب براي كاهش مشكلات روحي پس از ترك در صورت نياز

بيقراري بعد از ترك | نقش خانواده و اطرافيان

همه ما هنگامي‌كه شرايط پراسترسي را در زندگي پشت سر مي‌گذاريم، خود را به حمايت و محبت ديگران نيازمند مي‌دانيم و حضور يا عدم حضور افرادي كه بتوانند در اين شرايط به ما كمك كنند نقش بسياري درشدت نگراني‌هايي كه تجربه مي‌كنيم خواهد داشت. به همين خاطر هنگامي‌كه يكي از اطرافيان شما درگير بحران مهمي نظير مبارزه با اعتياد است، حمايت و همراهي شما اهميت بيشتري پيدا مي‌كند. به ميزاني كه شما بتوانيد اطلاعات خود را از شرايط فرد افزايش داده و فضاي آرام‌تري را در محيط اطراف وي ايجاد كنيد تا در كاهش بي‌قراري پس از ترك و همين‌طور افزايش احتمال موفقيت در ترك اعتياد به او كمك كنيد. براي آشنايي با انواع روش هاي صحيح ترك اعتياد كليك كنيد.

اشتباهات تكراري خانواده ها

يكي از مهم‌ترين مسائل اين است كه به فردي كه در حال ترك است اين احساس را بدهيد كه او را دوست داريد و در دشواري‌هاي اين مسير همراه وي هستيد؛ اما متأسفانه بسياري از خانواده‌ها علي‌رغم ايجاد فضايي آرام به‌نوعي با فرد معتاد به رقابت و لجبازي بر سر اين مسئله مي‌پردازند كه او توان ايستادگي در برابر ميل به مصرف مجدد را ندارد. ايجاد چنين جوي در محيط خانواده مي‌تواند باعث افزايش بي‌قراري و ميل به مصرف مجدد باشد. به همين خاطر بهتر است در اين شرايط از يك مشاور خانواده در ارتباط با راهكارهايي براي مديريت فضاي خانه كمك بگيريد.

براي دريافت مشاوره در زمينه اعتياد مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره ترك اعتياد تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02166419012 تماس بگيريد.

سؤالات متداول

دليل بي‌قراري پس از ترك اعتياد چيست؟

بي‌قراري به اين دليل ايجاد مي‌شود كه بدن علي‌رغم سم‌زدايي هنوز به زمان بيشتري براي سازگاري با شرايط جديد نياز دارد.

چطور مي‌توان از بي‌قراري پس از ترك جلوگيري كرد؟

سعي كنيد شرايط محيط اطراف خود را به‌دقت بسنجيد و تا جاي ممكن خود را از مسائلي كه باعث نگراني و ناراحتي‌تان مي‌شود دور كنيد. درعين‌حال تلاش كنيد تا فضايي با آرامش براي خود ايجاد كرده و همين‌طور جلسات مشاوره و بازپروري را جدي بگيريد.

آيا بي‌قراري پس از ترك براي همه اتفاق مي‌افتد؟

بسياري از افراد اين شرايط را تجربه خواهند كرد اما احتمال دارد كه برخي نيز نشانه‌اي نداشته باشند و يا نشانه‌هاي خفيفي را تجربه كنند. به‌طوركلي نوع ماده مصرفي، ميزان و مدت مصرف ازجمله مسائلي هستند كه در تجربه احساس بي‌قراري پس از ترك اثرگذار خواهند بود

   

منبع : بيقراري بعد از ترك

 

 


:: بازديد از اين مطلب : 0


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۰ ] [ ۰۳:۴۲:۴۹ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

ويژگي هاي رفتاري در ازدواج يكي از مهم ترين پارامترهايي است كه متاسفانه خيلي از خانواده به آن توجه نمي كنند و يا ابزار مناسبي براي سنجش آن ندارند. اهميت موضوع به قدري است كه شايد بتوان گفت موفقيت يا شكست شما در ازدواج را مي‌توان بر همين اساس پيش‌بيني كرد. به‌طوركلي “رفتار” تمامي چيزي است كه از باورها و شخصيت خود به ديگران نشان مي‌دهيم و ديدگاه‌هاي ديگران درباره ما و همين‌طور تمايل آن‌ها به برقراري ارتباط با ما از طريق همين رفتارها مشخص مي‌شود. درنتيجه بهتر است پيش از ازدواج آگاهي خود را از اهميت و تأثير ويژگي‌هاي رفتاري مطلوب و نامطلوب در ازدواج افزويژگي هاي رفتاري در ازدواج يكي از مهم ترين پارامترهايي است كه متاسفانه خيلي از خانواده به آن توجه نمي كنند و يا ابزار سنجش مناسبي برايايش دهيد.

 

 

منبع : ويژگي هاي رفتاري در ازدواج

 

 

 

 علاوه بر اين سعي كنيد اين ويژگي‌ها را در طرف مقابل نيز به‌دقت شناسايي كرده و بر اساس آن‌ها تصميم خود را راجع به ازدواج با يك فرد مشخص كنيد. استفاده از مشاوره‌هاي پيش از ازدواج نيز مي‌تواند تا حد زيادي در اين زمينه به شما كمك كند.

اهميت ويژگي هاي رفتاري در ازدواج

احتمالاً شما نيز بارها اين جمله را شنيده‌ايد كه رفتار هركسي بيانگر شخصيت و طرز فكر اوست. به عبارتي مي‌توان گفت در شرايطي كه نمي‌توانيم به‌وضوح از درون ديگران باخبر شويم، توجه به رفتارهاي آن‌ها مي‌تواند ما را نسبت به نيات قلبي آن‌ها آگاه كند. درنتيجه براي ازدواج نيز از اين روش مي‌توان استفاده كرد. پس براي ازدواج بهتر است با دقت به رفتارهاي طرف مقابل به اين سؤال پاسخ دهيد كه اين فرد تا چه حد براي ازدواج با شما مناسب است.

علاوه بر مساله ازدواج، ويژگي‌هاي رفتاري ازجمله موضوعاتي است كه در كيفيت رابطه بين فردي‌تان اثر خواهند گذاشت. براي مثال هنگامي‌كه با دوست‌تان با محبت برخورد كنيد كيفيت ارتباط شما به‌مراتب نسبت به زماني كه برخورد نامناسبي با وي داشته باشيد متفاوت خواهد بود. رفتار خود شما هم در واكنش ديگران تاثير دارد، پس بهتر است به همان ميزان كه به رفتار طرف مقابل توجه داريد سعي كنيد تا ويژگي‌هاي رفتاري مثبتي را در خودتان هم ايجاد نماييد. براي رسيدن به اين هدف شما مي‌توانيد از مشاورين خانواده يا زوج درمانگران كمك بگيريد و اطلاعات خود را راجع به رفتارهايي كه مي‌توانند كيفيت ازدواج شما را افزايش دهند بالاتر ببريد. براي دريافت مشاوره ازدواج كليك كنيد.

ويژگي هاي رفتاري در ازدواج

با توجه به اهميتي كه ويژگي‌هاي رفتاري در ازدواج شما خواهند داشت و به‌نوعي مي‌توان گفت موفقيت يا شكست رابطه شما را تحت تأثير خود قرار مي‌دهند در اين بخش به بررسي رفتارهايي خواهيم پرداخت كه بيشترين تأثير را در كيفيت ارتباط عاطفي شما مي‌گذارند.

توجه و محبت

اصلي‌ترين رفتاري كه در يك رابطه عاطفي بايد به آن توجه داشت محبت است. برخورد شما با طرف مقابل مي‌بايست به‌گونه‌اي باشد كه او احساس كند در هر شرايطي برايتان دوست‌داشتني است و مي‌تواند روي كمك و محبت شما حساب كند. برخلاف تصور بسياري از افراد محبت زوجين نسبت به يكديگر علاوه بر رفتار مي‌بايست در كلام نيز وجود داشته باشد. متأسفانه بسياري از خانم‌ها و آقايان پس از گذشت مدتي از زندگي مشترك نسبت به اين موضوع بي‌توجه مي‌شوند و به‌نوعي عادت كردن به يكديگر جاي محبت را مي‌گيرد. بااين‌حال روانشناسان خانواده معتقدند بسياري از مشكلات زندگي مشترك ازجمله خيانت يا طلاق به اين خاطر اتفاق مي‌افتد كه زوجين احساس مي‌كنند علاقه‌اي به يكديگر ندارند. درنتيجه اگر مي‌خواهيد ازدواج موفقي داشته باشيد بهتر است علاقه خود را در زبان و عمل به همسرتان نشان دهيد.

 

 

احترام به طرف مقابل و خانواده

يكي از ويژگي‌هاي رفتاري كه به‌ويژه در كشور ما تأثير بسياري در موفقيت يك ازدواج دارد رعايت حرمت‌ها و احترام گذاشتن به همسر در كنار احترام به خانواده وي است. رفتارهايي مانند دعوا، كنايه زدن، توهين و تحقير يا بي‌توجهي به عزيزان طرف مقابل ازجمله مسائلي هستند كه مي‌توانند مشكلات جدي را در رابطه شما ايجاد كنند.

صحبت كردن

در كنار توجه به رفتارهاي طرف مقابل، صحبت كردن با وي يكي از مهم‌ترين مسائلي است كه بايد به آن توجه داشته باشيد و براي موفقيت در يك رابطه حتماً اين رفتار را در زندگي خود به يك اصل تبديل كنيد. هنگامي‌كه از يك موضوع دلخوري يا ناراحتي برايتان ايجاد شده و يا در شرايطي كه احساس مي‌كنيد همسرتان از چيزي رنجيده بهتر است شرايط را براي صحبت كردن فراهم كنيد. همچنين سعي كنيد تصميمات مهم زندگيتان را نيز از طريق صحبت كردن با يكديگر و به‌صورت مشترك بگيريد.

بااين‌حال توجه داشته باشيد كه صحبت كردن اصول و قوانين مشخصي دارد و براي داشتن يك گفت‌وگوي مؤثر شما مي‌بايست بر اساس اين قواعد رفتار كنيد. اگر احساس مي‌كنيد در صحبت كردن با همسرتان دچار مشكل هستيد و از گفت‌وگو چندان‌كه بايد نتيجه نمي‌گيريد بهتر است در اين زمينه از يك مشاور خانواده كمك بگيريد. مشاورين با بررسي نوع رفتار و شرايط ارتباط شما مي‌توانند راهكارهايي را براي بهبود اين وضعيت به شما آموزش دهند.

صداقت داشته باشيد

هنگامي‌كه از اهميت ويژگي‌هاي رفتاري در ازدواج صحبت مي‌كنيم و به دنبال راهكاري براي بهبود كيفيت رابطه عاطفي خود هستيم، صداقت يكي از مهم‌ترين مسائلي است كه بايد به آن توجه داشت. خيانت، دروغ يا پنهان‌كاري ازجمله مسائلي هستند كه مي‌توانند مشكلات بسياري را در رابطه شما و اعتماد طرف مقابل ايجاد كند.

 

 

مسئوليت‌پذيري

هنگامي‌كه براي ازدواج و شروع يك رابطه جدي اعلام آمادگي مي‌كنيد مسئوليت‌پذيري يكي از مهم‌ترين رفتارهايي است كه مي‌بايست در شما و طرف مقابلتان وجود داشته باشد. توانايي مديريت يك زندگي جديد و مستقل و كنار آمدن با چالش‌ها و سختي‌هاي آن بيش از هر چيز نياز به اين دارد كه شما و طرف مقابل نسبت به زندگي مشتركتان احساس مسئوليت داشته باشيد. درنتيجه سعي كنيد در انتخاب همسر مناسب به اين ويژگي دقت داشته باشيد.

ويژگي هاي رفتاري در ازدواج | اهميت مشاوره خانواده

كمك گرفتن از مشاورين خانواده پيش از ازدواج يا هرزماني پس از شروع زندگي مشترك مي‌تواند به شما در داشتن رابطه عاطفي صميمي‌تر و باكيفيت‌تر كمك كند. در برخي شرايط ما متوجه رفتارهاي نامناسبي كه باعث آسيب ديدن رابطه مي‌شوند نيستيم و يا نمي‌دانيم چه رفتاري را مي‌توانيم جايگزين آن كنيم. روانشناسان در اين شرايط مي‌توانند با استفاده از دانش و تجربيات خود تا حد زيادي به شما براي استفاده از رفتارهاي مناسب‌تر كمك كنند. علاوه بر اين مشورت كردن با دوستان و اطرافيان گاهي اوقات به دليل علاقه آن‌ها به شما با جانب‌داري اتفاق مي‌افتد و اين موضوع مي‌تواند زندگيتان را دچار مشكلات بيشتري نمايد. به همين خاطر بهتر است در شرايطي كه احساس مي‌كنيد رفتار شما يا همسرتان باعث بروز ناراحتي‌هايي در رابطه عاطفي‌تان شده از يك مشاور در اين زمينه كمك بگيريد.

براي دريافت مشاوره در زمينه ازدواج مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني ازدواج با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

 

 

سؤالات متداول

احساسات و واكنش‌هايي كه رفتار شما در ديگران ايجاد مي‌كند مي‌تواند كيفيت يك رابطه را بهبود ببخشد يا ارتباط شما را در شرايط نامطلوبي قرار دهد. به همين خاطر بهتر است كه پيش از جدي شدن يك رابطه راجع به رفتارهاي خود و طرف مقابل و همين‌طور تناسب آن‌ها باهم آگاهي كسب كنيد.

تمامي رفتارهاي طرف مقابل و همين‌طور خود شما براي داشتن يك رابطه مثبت اهميت دارند. بااين‌حال برخي ويژگي‌ها نظير مسئوليت‌پذيري، صداقت و محبت تأثير زيربنايي‌تري در ارتباط شما خواهند داشت.

   

منبع : ويژگي هاي رفتاري در ازدواج

 

 


:: بازديد از اين مطلب : 0


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۰ ] [ ۰۳:۳۹:۵۰ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

فنوباربيتال يك داروي ضد اضطراب و آرام بخش از دسته باربيتورات‌هاست اما با اثر بخشي در درمان صرع بيشتر شناخته مي‌شود. اين دارو نيز مانند ساير داروها در كنار فوايد و خاصيت‌هاي درماني بسيار زياد، عوارض جانبي و موارد منع مصرفي نيز به همراه دارد كه در صورت عدم  توجه به آن‌ها يا مصرف خودسرانه و بيش از حد مي‌تواند عواقب جبران ناپذيري به بار بياورد. به همين دليل ضروري است كه اطلاعات خود را در زمينه داروي مصرفي‌تان افزايش دهيد و تحت نظارت يك فرد متخصص از آن استفاده نماييد. ضمن اينكه بهترين روش مصرف اين است كه همزمان با درمان دارويي از خدمات مشاوره نيز استفاده شود. عمل كردن به توصيه‌هاي روانشناس مي‌تواند نتايج مثبتي را در بهبود وضعيت سلامت شما به همراه داشته باشد. در ادامه مطلب به بررسي كامل داروي فنوباربيتال مي‌پردازيم. براي كسب اطلاع بيشتر در زمينه مشاوره كنترل اضطراب كليك كنيد.

 

منبع : قرص فنوباربيتال

 

 

 

فنوباربيتال و مكانيسم اثر آن

فنوباربيتال يك داروي ضد صرع است كه براي درمان بي خوابي و اضطراب نيز مورد استفاده قرار مي‌گيرد. اين دارو از يك طرف اثر مهاري گاماآمينوبوتيريك اسيد را افزايش مي‌دهد و از طرف ديگر اثر تحريكي گلوتاميك اسيد را كم مي‌كند و بدين ترتيب با مهار انتخابي سلول‌هاي عصبي غير‌طبيعي، مانع انتشار امواج از كانون صرعي مي‌شود. اين دارو به روش خوراكي و يا تزريق مورد استفاده قرار مي‌گيرد. از طريق خوراكي سريعاً جذب و در بافت‌هاي بدن و مغز انتشار مي‌يابد. اين دارو توسط كبد متابوليزه مي‌شود و راه دفع آن از طريق كليوي است؛ حدود 30-20 درصد دارو بدون تغيير دفع مي‌شود. نيمه عمراين  دارو 118-53 ساعت است. زمان شروع اثر دارو از راه خوراكي 60-20 دقيقه، از راه عضلاني تا حدودي سريع‌تر از راه خوراكي و از راه وريدي حدود 5 دقيقه است. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه داروهاي ضد اضطراب كليك كنيد.

 

مقدار مصرف دارو براي سنين مختلف

اين دارو با توجه به سن و وضعيت فرد توسط پزشك دوز بندي مي‌شود. به طور كلي مي‌توان گفت ميزان دوز معمول آن در سنين مختلف به شرح زير است:

1. فنو‌باربيتال خوراكي

افراد بالغ: 100 تا 200 ميلي گرم فنوباربيتال روزانه در سه دوز با يك دوز واحد قبل از خواب تجويز مي‌شود.

كودكان: 4 تا 6 ميلي گرم بر كيلوگرم فنوباربيتال روزانه هر 12 ساعت يا به صورت دوز واحد قبل از خواب تجويز مي‌شود.

2. فنو‌باربيتال تزريقي

افراد بالغ: 100 تا 320 ميلي گرم فنوباربيتال به فرم خوراكي يا تزريقي عضلاني تجويز مي‌شود.

كودكان: 3 تا 6 ميلي گرم بر كيلوگرم به صورت تك دوز تجويز مي‌گردد. 

براي كسب اطلاعات در زمينه باربيتورات‌ها كليك كنيد.

 

عوارض جانبي داروي فنوباربيتال

از عوارض جانبي فنوباربيتال مي‌توان به افت فشار خون، اضطراب، كابوس شبانه، بيش فعالي در كودكان، اختلال در توجه، عصبانيت، حالت خماري، راش پوستي، استفراغ، يبوست، كم ادراري، آنمي، مگالوبلاستيك ترومبوسيتوپني درد محل تزريق، اسپاسم حنجره، كاهش تعداد تنفس، كم خوني، كاهش ميل جنسي و اختلال در حافظه اشاره كرد در صورت بروز عوارض حتما با روانپزشك يا مشاور تماس بگيريد.

 

موارد منع مصرف فنوباربيتال

_حساسيت شديد به فنوباربيتال
_سابقه سوء مصرف مواد
_اختلالات تنفسي
_برونكوپنوموني
_پورفيري
_افسردگي با سابقه تمايلات خودكشي
_تداخل داروي فنوباربيتال با ويتامين D

پزشكان معتقدند كه استفاده همزمان فنوباربيتال و ويتامين D باعث مي‌شود متابوليسم كبدي ويتامين D به ماده غيرفعال افزايش پيدا كند و در نتيجه جذب كلسيم در بدن رو به كاهش بگذارد. به منظور جلوگيري از اين پيامد پزشكان پيشنهاد مي‌كنند غذاهاي غني از ويتامين D بيشتر مصرف شود. مكمل‌هاي ويتامين D و كلسيم ممكن است موردنياز باشد.

نكته: در صورت داشتن هرگونه بيماري و مصرف دارو، به پزشك خود اطلاع دهيد تا متناسب با آن‌ها دارو تجويز كند. 

 

موارد احتياط داروي فنوباربيتال

_در صورت فراموش شدن يك نوبت مصرف دارو به محض به ياد آوردن، آن نوبت بايد مصرف شود ولي اگر تقريباً زمان مصرف نوبت بعدي فرارسيده، از مصرف نوبت فراموش شده و دوبرابر كردن مقدار مصرف بعدي خودداري نماييد.

_در طول مصرف دارو از مصرف خودسرانه ساير داروها و فراورده‌هاي حاوي الكل اجتناب شود.

_در صورت بروز سرگيجه، خواب آلودگي يا منگي، بايد مراقبت‌هاي لازم را انجام داد و از كارهايي كه نياز به هوشياري كامل دارند خودداري نمود. 

_در صورت كاهش اثربخشي دارو پس از چند هفته، از افزايش مصرف دارو بدون تجويز پزشك جدا خودداري نماييد.

_اين دارو نبايد بيش از مقدار توصيه شده مصرف شود چرا كه خطرات جاني به همراه دارد.

 

داروي فنوباربيتال و زردي نوزاد

به طور معمول مدت زمان زردي نوزادان به 28 روز اول تولد اطلاق مي‌شود كه در اين دوره تقريبا ۶۰ درصد نوزادان رسيده و ۱۰۰ درصد نوزادان نارس دچار زردي مي‌شوند. برخي پزشكان به منظور كاهش زردي نوزاد اقدام به تجويز داروي فنوباربيتال مي‌نمايند در حالي كه استفاده از اين دارو سبب خواب آلودگي نوزاد مي‌گردد. نوزاد خواب آلود ميل كمتري به تغذيه از شير مادر خواهد داشت و در نتيجه دچار سو تغذيه مي‌شود. در ابتداي مصرف داروي فنوباربيتال براي كاهش زردي كودك، والدين به اشتباه خوابيدن نوزاد را به جهت بهبود وضعيت سلامتي او مي‌دانند اما پس از گذشت چند رو  فنوباربيتال اثرات منفي خود را نشان مي‌دهد و نوزاد نياز به بستري شدن پيدا مي‌كند.

 

پژوهش‌هاي انجام شده در مورد داروي فنوباربيتال

پژوهش‌هاي متعددي در رابطه با موارد مصرف و يا منع مصرف داروي باربيتال توسط محققين انجام گرفته است. محمد عبدالهي از جمله پژوهشگراني است كه به اتفاق چند تن از همكاران خود به بررسي  و تعيين مقدار سريع فنوباربيتال در موارد مسموميت به روش طيف سنجي فرابنفش پرداخت. يافته‌هاي اين محققان حاكي از اين موضوع بود كه مسموميت با فنوباربيتال عمدتا با آرام بخشي، اختلالات نورولوژيك، افت فشار خون، ميوز و هيپوكسي همراه است و تاثير طيف فرابنفش مي‌تواند به عنوان يك درمان موثر بكار رود.

براي دريافت مشاوره در زمينه اضطراب و افسردگي مي‌توانيد در ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02166419012 با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

   

منبع : قرص فنوباربيتال

 

 


:: بازديد از اين مطلب : 0


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۰ ] [ ۰۳:۳۶:۵۰ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

بارداري يكي از خوشايندترين تجربه‌ها در زندگي يك زن مي‌باشد، اما براي برخي از بانوان اين دوران مي‌تواند با افسردگي همراه گردد. در واقع افسردگي در بارداري مي‌تواند به دلايل مختلفي بروز پيدا مي‌كند و از آنجايي كه مادر افسرده اغلب قدرت و تمايل كافي به مراقبت از خود و نوزاد را ندارد؛ نيازمند توجه است. رويكردهاي درماني گوناگوني براي درمان افسردگي در دوران بارداري مطرح است اما مهم‌ترين مسئله اين است كه نوع روش درماني سلامت مادر و جنين را به خطر نيندازد. در كنار اين موضوع مادران باردار در اين دوران لازم است كه همواره از وجود يك مشاور و روانشناس در كنار خود بهره ببرند چراكه تغييرات روحي و رواني در دوران بارداري زياد است. در ادامه به بررسي بيشتر نشانه‌ها، دلايل و درمان افسردگي در بارداري خواهيم پرداخت.

 

منبع : افسردگي در بارداري

 

 

 

تعريف افسردگي چيست؟

افسردگي نوعي اختلال خلقي است كه در هر مقطع سني، در طول زندگي مي‌تواند براي فرد پيش بيايد. اين بيماري با علائم شناخته‌شده‌اي نظير احساس غم و بي‌انگيزگي شناخته مي‌شود. بااين‌حال علائم ديگري نيز وجود دارد كه به‌اندازه احساس غم در افسردگي شايع هستند.

  • فرد احساس مي‌كند موضوعات قبل ديگر برايش جذابيتي ندارد
  • مشكلات اشتها و خواب (در هر دو حالت كم يا زيادشدن خواب و اشتها ممكن است بروز پيدا كند)
  • مشكلات مربوط به تمركز
  • احساس خستگي بيش‌ازحد

اختلال افسردگي به دليل كاهش مواد شيميايي موجود در مغز نظير سروتونين يا نوراپي نفرين ايجاد مي‌شود. بر اساس آمار، زنان نسبت به افسردگي آسيب‌پذيرتر هستند و افسردگي به‌طور ميانگين از هر 4 زن، يك نفر را تحت تأثير قرار مي‌دهد.

 

 

افسردگي در دوران بارداري

افسردگي در دوران بارداري، همانند افسردگي باليني يك اختلال خلقي محسوب مي‌شود. اختلالات خلقي منجر به تغييراتي شيميايي در مغز مي‌شوند. در دوران بارداري تغييرات هورموني، مي‌تواند بر مواد شيميايي موجود در مغز تأثير بگذارد. اين تغيير در مواد شيميايي مغز، مستقيماً با بيماري‌هايي نظير افسردگي و اضطراب مرتبط است و مي‌تواند با شرايط دشوار زندگي فرد در دوران بارداري تركيب شود و باعث ابتلاي مادر باردار به اختلال افسردگي گردد.

پيش‌بيني مي‌شود كه بين 14 تا 23 درصد از زنان در طول دوران بارداري، برخي از علائم افسردگي را تجربه مي‌كنند. همان‌طور كه گفته شد ميزان شيوع افسردگي در بين زنان بسيار رواج دارد بااين‌حال در دوران بارداري در برخي موارد افسردگي به‌درستي تشخيص داده نمي‌شود، زيرا خود فرد و اطرافيانش فكر مي‌كنند كه اين تغيير حالت خلقي به دليل عدم تعادل هورموني در دوران بارداري است.

 

نشانه‌هاي افسردگي در بارداري

زنان مبتلابه افسردگي معمولاً به مدت 2 هفته يا بيشتر برخي از علائم زير را تجربه مي‌كنند.

  • غم و ناراحتي مداوم
  • مشكل در تمركز
  • خواب خيلي كم يا خواب خيلي زياد
  • از دست دادن علاقه به فعاليت‌هايي كه معمولاً از آن‌ها لذت مي‌برد
  • فكر مداوم به مرگ، خودكشي يا نااميدي
  • اضطراب
  • احساس گناه يا بي‌ارزشي
  • تغيير در عادات مرتبط با غذا خوردن

براي اطلاع بيشتر در زمينه علائم افسردگي كليك كنيد.

 

دلايل بروز افسردگي در بارداري

براي بروز افسردگي در بارداري دلايل بسياري را مي‌توان يافت. كنار هم قرار گرفتن تغييرات فيزيولوژيك، استرس‌هاي مربوط به دوران بارداري، عوامل ژنتيكي يا بسياري از مسائل ديگر مي‌تواند باعث بروز افسردگي شود. عوامل زير ازجمله شايع‌ترين مسائلي هستند كه باعث بروز افسردگي در مادر باردار مي‌شوند.

  • مشكلات مربوط به روابط با همسر
  • سابقه خانوادگي يا شخصي براي ابتلا به اختلال افسردگي
  • درمان ناباروري
  • از دست دادن بارداري قبلي
  • وقايع استرس‌زا در زندگي
  • عوارض بارداري
  • سابقه سوءاستفاده جنسي يا تروما

 

آسيب رسيدن به جنين به دليل افسردگي در بارداري

افسردگي، اگر درمان نشود مي‌تواند براي مادر يا حتي نوزاد خطراتي به همراه داشته باشد. افسردگي در دوران بارداري مي‌تواند منجر به سوءتغذيه، مصرف الكل و سيگار، رفتارهاي خودكشي و… در مادر شود كه مي‌تواند باعث تولد زودرس، كم‌وزني نوزاد هنگام تولد و مشكلات رشدي گردد. زني كه افسرده است اغلب قدرت و تمايل كافي به مراقبت از خود و نوزاد خود را ندارد.

نوزاداني كه با مادران افسرده متولد مي‌شوند معمولاً كمتر فعال هستند، قدرت توجه و تمركز پايين‌تري دارند و همچنين نسبت به ساير نوزاداني كه مادر افسرده ندارند پرخاشگرتر هستند. به همين دليل درمان افسردگي مادر در دوران بارداري بسيار حائز اهميت است.

 

 

درمان افسردگي در دوران بارداري

اگر احساس مي‌كنيد كه ممكن است افسرده باشيد، پيشنهاد مي‌كنيم كه در اولين قدم به يك متخصص سلامت روان مراجعه كنيد و در مورد علائم و مشكلات خود با متخصص مورد نظر صحبت كنيد. درمان‌هاي رايج براي افسردگي در دوران بارداري اغلب شامل موارد زير است.

  • گروه‌هاي حمايتي
  • روان‌درماني فردي
  • دارودرماني
  • نوردرماني

آيا داروهاي ايمن براي درمان افسردگي در دوران بارداري وجود دارد؟

در مورد ايمني و اثرات طولاني‌مدت داروهاي ضدافسردگي كه در دوران بارداري مصرف مي‌شود، بحث‌هاي زيادي وجود دارد. برخي تحقيقات اكنون نشان مي‌دهد كه برخي از داروهاي مورداستفاده در درمان افسردگي ممكن است با مشكلات نوزادان از قبيل ناهنجاري‌هاي جسمي، مشكلات قلبي، فشارخون ريوي و وزن كم هنگام تولد مرتبط باشد.

يك زن با افسردگي خفيف تا متوسط ممكن است بتواند علائم خود را با گروه‌هاي حمايتي، روان‌درماني فردي و نوردرماني مديريت كند؛ اما اگر يك زن باردار با افسردگي شديد روبرو باشد، معمولاً تركيبي از روان‌درماني و دارودرماني توصيه مي‌شود. زنان باردار بايد بدانند كه تمام داروها از جفت عبور كرده و به نوزادان مي‌رسند. اطلاعات كافي در مورد اينكه كدام داروها كاملاً بي‌خطر هستند و كدام‌يك از آن‌ها خطراتي دارند، به‌طور كامل در دست نيست. بااين‌حال بايد مزايا و معايب روش‌هاي درماني را با توجه به وضعيت بيمار نظر گرفت و داروهايي كمترين خطر براي كودك و بيشترين اثربخشي براي درمان افسردگي مادر را دارند؛ استفاده شود.

براي شناخت بيشتر در زمينه داروهاي ضد افسردگي كليك كنيد.

آيا روش‌هاي ايمن براي درمان وجود دارد؟

با وجود اختلاف‌نظر در مورداستفاده برخي از داروهاي ضدافسردگي در دوران بارداري، بسياري از خانم‌ها به روش‌هاي ديگري براي درمان افسردگي علاقه‌مند هستند. همان‌طور كه در بالا ذكر شد، گروه‌هاي حمايتي، روان‌درماني فردي و نوردرماني گزينه‌هاي ديگري به‌جاي استفاده از دارو در هنگام درمان افسردگي خفيف تا متوسط هستند كه با دريافت مشاوره افسردگي بهترين روش براي شما اتخاذ مي‌شود. بااين‌حال روش‌هايي در تغيير سبك زندگي هم مي‌تواند براي كاهش علائم افسردگي مؤثر واقع شوند به‌عنوان‌مثال مي‌توان موارد زير را در نظر گرفت.

  • ورزش
  • استراحت كافي
  • رژيم‌هاي غذايي
  • طب سوزني
  • داروهاي گياهي

براي دريافت مشاوره در زمينه اضطراب و افسردگي مي‌توانيد در ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02166419012 با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 

 

 

سؤالات متداول

در صورتيكه نمي‌توانم مشكلاتم را با يك فرد غريبه مانند روان‌شناس در ميان بگذارم، چه‌كاري بايد انجام دهم؟

ناتواني در اعتماد كردن، يكي از مشكلات رايج در افرادي است كه احتياج به مراجعه و درمان دارند. نخستين توصيه در اين زمينه اين است كه حداقل براي يك‌بار مراجعه به روانشناس را تجربه كنيد. نيازي نيست در اولين جلسه، اطلاعات مهمي را در اختيار وي بگذاريد، شما حتي تا پايان جلسات درمان اين حق را داريد كه صرفاً در مورد مسائلي كه تمايل داريد صحبت كنيد. درصورتي‌كه احساس مي‌كنيد اين موضوع برايتان غيرقابل‌قبول است، مي‌توانيد از جلسات مشاوره تلفني استفاده كنيد تا هويت شما و روانشناس براي يكديگر ناشناخته باقي بماند.

چرا افسردگي در بارداري مي‌بايست درمان شود؟

مهم‌ترين چيزي كه در شرايط ابتلا به افسردگي برايتان پيش خواهد آمد بي‌انگيزگي نسبت به مسائل مختلف است. درنتيجه اين حالت، شما رفتارهاي مراقبتي از نوزاد خود را با دقت كمتري انجام مي‌دهيد. اين موضوع مي‌تواند باعث آسيب به نوزاد شود و درنتيجه بسيار مهم است كه شما براي حفظ سلامت نوزاد خود هم كه شده، براي درمان اقدام كنيد.

جلسات مشاوره چه كمكي به فرد در افسردگي دوران بارداري خواهد كرد؟

افسردگي بارداري معمولاً به دليل وجود استرس‌هاي بيش‌ازحد يا مشكلات فيزيولوژيكي ايجاد مي‌شود. روانشناس مي‌تواند به شما در بهبود اين شرايط و تسلط پيدا كردن بر آن كمك كند. اين كار از طريق تكنيك‌هاي مختلفي ازجمله نوردرماني، گروه‌هاي درماني يا آموزش تكنيك‌هايي براي مديريت وضع موجود صورت مي‌گيرد. براي اين امر مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو با داشتن مشاوراني برجسته مي‌تواند به شما كمك كند.

   

منبع : افسردگي در بارداري

 

 


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۹ ارديبهشت ۱۴۰۰ ] [ ۱۰:۲۹:۰۰ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

علل گرايش به گل يا ماري جوانا براي بسياري از خانواده‌ها و جوانان تبديل به يك سؤال جدي شده است. با توجه به فراگير شدن استفاده از اين ماده در ميان نوجوانان و جوانان و همين‌طور عوارض جسمي و رواني كه به دنبال استفاده از آن براي فرد ايجاد مي‌شود، شناخت علل گرايش به گل و پيدا كردن راهكارهايي براي جلوگيري از گسترش استفاده از آن از مهم‌ترين اقداماتي است كه بايد صورت بگيرد. در كنار آشنايي با علل گرايش بايد به عواملي كه فرد را از خطر اعتياد به اين مواد دور نگه مي‌دارد نيز توجه داشت و براي پيشگيري از اعتياد به ماري‌جوانا از آن‌ها استفاده كرد.

 

منبع : علل گرايش به گل يا ماري جوانا

ماري جوانا يا گل چيست؟

ماري جوانا ماده مخدري است كه به‌صورت طبيعي از گياه شاهدانه به دست مي‌آيد و قدرت بالايي در ايجاد احساس خلسه يا حتي توهم براي فرد دارد. استفاده از اين ماده باعث بروز احساس سرخوشي در فرد مي‌شود و خنده‌هاي بي‌دليل، احساس نشاط، افزايش اشتها و همين‌طور قرمز شدن چشم‌ها را مي‌توان از نتايج مصرف ماري‌جوانا دانست كه با فاصله كمي از مصرف در فرد ايجاد مي‌شود.

يكي از دلايلي كه باعث گرايش به ماري‌جوانا در ميان جوانان و حتي نوجوانان شده اين است كه آن‌ها به‌اشتباه تصور مي‌كنند ماري‌جوانا اعتيادآور نيست. اين باور به اين دليل ايجاد شده كه استفاده از ماري‌جوانا وابستگي جسمي ايجاد نخواهد كرد. بااين‌حال بايد به اين موضوع توجه داشت كه استفاده از ماري‌جوانا باعث وابستگي رواني شديدي در فرد مي‌شود كه او را درگير اعتياد و مصرف دائمي اين ماده خواهد كرد. براي آشنايي با ماده ماري جوانا كليك كنيد.

 

علل گرايش به گل يا ماري جوانا چيست؟

شناخت علل گرايش به گل يا ماري جوانا با توجه به گسترش استفاده از اين ماده در ميان نوجوانان و جوانان يكي از اولين اقداماتي است كه بايد براي كنترل اعتياد به آن مورد بررسي قرار بگيرد. با توجه به شرايط هر فرد مي‌توان دلايل بسياري را براي استفاده از ماري جوانا مطرح كرد. بااين‌حال برخي از اين دلايل قدرت بيشتري در ايجاد گرايش به استفاده از اين ماده دارند كه در ادامه به آن‌ها اشاره خواهيم كرد. درصورتي‌كه هريك از اين مشكلات در محيط اطراف شما يا نزديكانتان وجود دارد، بهتر است براي برطرف كردن آن‌ها از يك مشاور كمك بگيريد.

1. كنجكاوي

كنجكاوي يا ميل رواني به تجربه احساساتي كه پس از مصرف ماري‌جوانا براي فرد رخ مي‌دهد از مهم‌ترين علل گرايش به گل محسوب مي‌شود. اين موضوع به‌ويژه در شرايطي كه نزديكان فرد از اين ماده استفاده كرده باشند بيشتر خود را نشان خواهد داد. در شرايطي كه فرد از جانب اطرافيان يا حتي از طريق مطالعه دائماً راجع به تجربيات رواني پس از استفاده از ماري‌جوانا مطالبي را مي‌شنود، كنجكاوي براي تجربه شخصي افزايش پيدا خواهد كرد.

2. تصور اشتباه

برخلاف بسياري از مخدرها از جمله ترياك و مشتقات آن استفاده از ماري‌جوانا باعث وابستگي جسمي در فرد نمي‌شود. درنتيجه قطع مصرف باعث بروز علائم جسماني مانند درد عضلات نخواهد شد. اين موضوع باعث ايجاد تصور غلطي در ميان اكثريت شده كه معتقدند ماري‌جوانا و حتي ساير داروهاي اين خانواده اعتيادآور نيستند و استفاده از آن‌ها صرفاً باعث كسب لذت مي‌شود. اين درحاليست كه ماري‌جوانا قدرت بالايي در ايجاد وابستگي رواني دارد و چند بار استفاده از آن مي‌تواند باعث اعتياد در فرد شود.

3. علل گرايش به گل | ميل رواني به كسب لذت

يك قاعده رواني كلي معتقد است انسان‌ها درصورتي‌كه از يك رفتار لذتي را تجربه كنند به دنبال تكرار آن براي دستيابي مجدد به لذت خواهند بود. اين موضوع يكي از اصلي‌ترين انگيزه‌ها در ابتداي مسير اعتياد به يك ماده مخدر است. به عبارتي فرد پس از يك‌بار استفاده از ماري‌جوانا براي تجربه مجدد لذتي كه از آن به دست آورده به سراغ مصرف مجدد خواهد رفت. اين موضوع به‌تدريج باعث اعتياد به ماري‌جوانا خواهد شد. پس از گذشت مدتي ازمصرف، فرد ديگر نه با هدف دستيابي به لذت بلكه براي فرار از پيامدهاي منفي ناشي از عدم مصرف نظير احساس بي‌قراري رواني به سمت مصرف مجدد خواهد رفت.

با توجه به اهميتي كه مدت‌زمان اعتياد به مخدرها در موفقيت‌آميز بودن ترك اعتياد دارد، اگر شما يا هريك از نزديكانتان درگير اعتياد به مخدر شده يا وسوسه مصرف را در خود احساس مي‌كنيد، بهتر است از يك روانشناس درزمينهٔ كنترل وسوسه‌هاي رواني كمك بگيريد.

4. وجود افراد معتاد در خانواده

وجود فرد معتاد در يك خانواده از مهم‌ترين عوامل خطر براي اعتياد ساير اعضاست. در دسترس بودن مواد مخدر و همين‌طور از ميان رفتن قبح موضوع باعث خواهد شد تا ساير افرادي كه با معتادين در ارتباط هستند نيز به سمت اعتياد گرايش پيدا كنند. علاوه بر اين زندگي با افرادي كه دچار اعتياد به هر نوع ماده مخدري هستند مشكلاتي را براي ساير اعضا ايجاد كرده و احتمال ابتلا به بيماري‌هاي رواني را در آن‌ها افزايش مي‌دهد.

اين موضوع خود تبديل به يك دليل ديگر براي گرايش به اعتياد در ميان اعضاي خانواده معتادين خواهد شد. به همين خاطر اگر در خانواده شما فرد يا افرادي درگير اعتياد به مخدر هستند، بهتر است براي محافظت از سلامت روان خود و به‌خصوص كودكان از يك مشاور كمك بگيريد. براي كسب اطلاعات در زمينه  مشاوره ترك اعتياد كليك كنيد. 

5. بيماري‌هاي رواني و اختلالات شخصيت

ازجمله علل گرايش به گل يا هر ماده مخدر ديگري مي‌توان به وجود بيماري‌هاي رواني اشاره كرد. بيماري‌هاي رواني تأثيرگذار در اعتياد از مشكلات ساده‌اي مانند ناتواني در نه گفتن و تحت تأثير فشار دوستان قرار گرفتن تا اختلالات پيچيده‌اي نظير اختلال شخصيت نمايشي يا اسكيزوفرني را شامل مي‌شود. مبتلايان به اين اختلالات به‌ويژه افراد داراي افسردگي و اضطراب براي فرار از شرايط روحي نامطلوب خود به سمت استفاده از انواع مخدر گرايش پيدا مي‌كنند. درنتيجه بهتر است براي درمان بيماري‌هاي روحي و پيش از جدي شدن آن‌ها برنامه‌ريزي كنيد.

 

علل گرايش به گل | نقش روانشناسي در پيشگيري از اعتياد

علاوه بر شناسايي علل گرايش به گل بايد براي برطرف كردن آن‌ها نيز برنامه مشخصي داشته باشيد. روانشناسان مي‌توانند در تهيه اين برنامه و راهكارهاي مناسب به شما كمك كنند. ازجمله مهم‌ترين اقدامات روانشناسان براي پيشگيري از اعتياد مي‌توان به موارد زير اشاره كرد:

1. آموزش

يكي از مهم‌ترين اقدامات روانشناسان اين است كه آگاهي فرد و خانواده‌ها را در زمينهٔ ماري‌جوانا و همين‌طور ساير مواد مخدر افزايش دهند. همان‌طور كه گفته شد باورهاي اشتباه بسياري ازجمله اعتيادآور نبودن ماري‌جوانا وجود دارد كه باعث گرايش به استفاده از اين مخدرها مي‌شود و روانشناسان مي‌توانند آموزش‌هاي لازم را در اين زمينه ارائه كنند.

2. خانواده‌درماني

وجود مشكلات و تعارض‌هاي درون خانواده، كيفيت پايين روابط اعضا با يكديگر و همين‌طور اعتياد يكي از اعضا ازجمله دلايلي است كه مي‌تواند باعث اعتياد فرد باشد. براي پيشگيري از بروز اين مشكل، روانشناسان جلساتي را با تمامي اعضاي خانواده تشكيل داده و شيوه‌هاي تعامل صحيح را به آن‌ها آموزش مي‌دهند. علاوه بر اين درصورتي‌كه فردي از اعضاي خانواده دچار اعتياد شده باشد، جلسات خانواده‌درماني براي كمك به اعضا در جهت حفظ سلامت روان و همين‌طور كمك به فرد معتاد براي ترك برگزار خواهد شد. براي كسب اطلاع بيشتر در زمينه ترك اعتياد كليك كنيد. 

3. شناسايي مشكلات و زنگ خطرها

براي هر فرد با توجه به شرايط زندگي، دلايل منحصربه‌فردي وجود دارد كه او را به سمت اعتياد سوق مي‌دهند. براي مثال بيماري‌هاي رواني مانند افسردگي يا مشكلات درون خانوادگي از دلايل افراد براي استفاده از ماري‌جوانا يا ساير مخدرها هستند. روانشناسان از طريق مصاحبه‌هاي باليني متوجه اين مشكلات شده و براي درمان آن‌ها برنامه‌ريزي مي‌كنند.

4. علل گرايش به گل | آموزش راهكارها

در برخي شرايط فرد نياز دارد تا رفتارهايي را براي پيشگيري از بروز اعتياد آموزش ببيند. براي مثال قدرت مخالفت كردن با درخواست دوستان و يا مقاومت در برابر وسوسه‌هاي رواني ازجمله توانايي‌هايي هستند كه نداشتن آن‌ها مي‌تواند مشكلاتي را براي فرد ايجاد نمايد. يكي از اقدامات روانشناسان اين است كه با آموزش اين مهارت‌ها به فرد به او براي جلوگيري از اعتياد كمك كنند.

براي دريافت مشاوره در زمينه اعتياد مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره ترك اعتياد تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

 

 

 

سؤالات متداول

كنجكاوي براي تجربه مصرف، وجود اعتياد در ميان اعضاي خانواده، باورهاي اشتباهي نظير اينكه ماري‌جوانا باعث اعتياد نمي‌شود و همين‌طور بيماري‌هاي رواني از دلايلي هستند كه باعث گرايش به استفاده از ماري جوانا مي‌شوند.

براي جلوگيري از گرايش به اين ماده بهتر است علل را شناسايي و براي برطرف كردن آن‌ها برنامه‌ريزي كنيد. براي مثال اگر احساس مي‌كنيد شرايط خانوادگي شما به سردي گراييده و يا ارتباط خوبي با فرزندان نوجوان خود نداريد، بهتر است براي برطرف كردن اين شرايط اقدام كنيد. كمك گرفتن از مشاوره روانشناسي نيز مي‌تواند در اين زمينه تا حد زيادي كمك‌كننده باشد.

   

منبع : علل گرايش به گل يا ماري جوانا

 

 



:: بازديد از اين مطلب : 0


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۹ ارديبهشت ۱۴۰۰ ] [ ۱۰:۲۵:۵۹ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

والپروات سديم كه با نام تجاري دپاكين شناخته مي‌شود بيش از هرچيز در درمان اختلالات صرع و براي پيشگيري از تشنج‌هاي مغزي تجويز مي‌گردد. با اين حال از اين دارو در برخي شرايط روان‌پزشكي نظير مبتلا بودن به اختلال دو قطبي جهت تثبيت خلق نيز استفاده مي‌شود. هم چنين از جمله ديگر كاربردهاي اين دارو مي‌توان به درمان و بهبود علائم سردردهاي ميگرني اشاره كرد. اين دارو نيز مانند ساير داروها عوارض و تداخلات دارويي دارد كه آگاهي از آن‌ها براي فرد مصرف كننده ضروري است. در ادامه اين مقاله در مورد موارد مصرف، عوارض جانبي و تداخلات دارويي والپروات سديم توضيحات بيشتري را ارائه كرده‌ايم. براي كسب اطلاعات در اين زمينه تا انتهاي مطلب همراه ما باشيد.

 

منبع : والپروات سديم

 

 

والپروات سديم و موارد مصرف آن

والپروات سديم نوعي داروي اثرگذار بر سيستم عصبي مركزي است كه با افزايش سطوح انتفال دهنده‌هاي عصبي بازدارنده در مغز نظير گابا به درمان مشكلاتي نظير اختلالات صرع، كاهش علائم فاز مانيا در اختلال دوقطبي و بهبود سردردهاي ميگرني كمك مي‌كند. از همين رو به طور كلي براي پيشگيري از تشنج، تثبيت خلق در اختلال دوقطبي و درمان ميگرن تجويز مي‌شود. براي كسب اطلاعات در زمينه داروهاي تثبيت كننده خلق كليك كنيد.

 

عوارض جانبي مصرف والپروات سديم

والپروات سديم همانند هر داروي ديگري مي‌تواند در برخي افراد با بروز عوارض جانبي همراه شود. با اين حال بسياري از افراد هنگام استفاده از اين دارو مشكل خاصي پيدا نمي‌كنند و مي‌توانند درمان خود را ادامه دهند. برخي از عوارض جانبي اين دارو به شرح زير هستند:

1. عوارض جانبي شايع

از جمله مهم‌ترين عوارضي كه در پي مصرف دپاكين اتفاق مي‌افتد مي‌توان به سرگيجه، اسهال، خواب آلودگي مفرط، تاري ديد يا دوبيني، ريزش مو، ايجاد تغييراتي در روند چرخه قاعدگي، احساس زنگ زدن گوش، لرزش و ايجاد تغييراتي در اشتها و وزن اشاره كرد. اكثر افراد اغلب با گذشت چند روز به دارو عادت مي‌كنند. با اين حال در صورتي كه اين علائم به مرور زمان پايدار ماندند يا تشديد شدند، لازم است حتما پزشك خود را در جريان اين موضوع قرار دهيد.

2. عوارض جانبي نادر و شديد در پي مصرف والپروات سديم

تعداد معدودي از افراد در پي مصرف داروي دپاكين ممكن است دچار عوارض جانبي شديدي شوند. از جمله مهم ترين اين عوارض بايد به افسردگي، بروز افكار مرگ و تمايل براي خودكشي و بروز ساير مشكلات مرتبط با سلامت روان اشاره كرد. در صورتي كه يكي از عزيزانتان مصرف والپروات سديم را شروع كرده و اخيرا تغييرات رفتاري و علائمي نظير آنچه گفته شد را در او مشاهده كرديد، لازم است كه حتما از او بخواهيد در مورد نحوه ادامه مصرف داروها مجددا با درمانگر خود مشورت نمايد. براي كسب اطلاعات در زمينه درمان افسردگي شديد كليك كنيد.

هم چنين اگر در پي استفاده از اين دارو دچار علائم جسماني خاصي نظير حالت تهوع، استفراغ، درد قفسه سينه، تنفس سريع، حركات چشمي غير قابل كنترل يا همان نيستاگموس و افت هشياري شديد، لازم است كه سريعا با اورژانس تماس بگيريد. براي كسب اطلاعات در زمينه علائم افسردگي كليك كنيد.

 

تداخلات دارويي

تداخل دارويي به وضعيتي گفته مي‌شود كه استفاده همزمان دو يا چند دارو باعث تشديد عوارض جانبي شود يا بر مكانيسم اثر و متابوليسم آن‌ها تاثير بگذارد. از جمله داروهايي كه مصرف همزمان آن‌ها با والپروات سديم تداخل دارند مي‌توان به برخي داروهاي ضد افسردگي (نظير آمي تريپتيلين، نورتريپتيلين و فنلزين) برخي داروهاي آنتي بيوتيك (نيظير دوريپنم و ايميپنم) و ساير داروهاي ضد صرع و تشنج نظير لاموتريژين، فني توئين و توپريمات اشاره كرد. زماني كه پزشك براي شما والپروات سديم تجويز كرده، در صورت مصرف هرگونه دارو لازم است او را در جريان ساير داروهاي مصرفي خود قرار دهيد.

 

موارد منع مصرف والپروات سديم

اگر به هر دليلي پزشك به شما دپاكين يا همان والپروات سديم تجويز كرده است و شما از قبل دچار بيماري‌هايي نظير مشكلات كبدي، پانكراتيت، اختلالات متابوليكي، سوءمصرف الكل، بيماري‌هاي كليوي، سوءتغذيه و كم آبي بدن هستيد، لازم است حتما پيش از شروع مصرف دارو پزشك را در جريان سابقه بيماري‌هاي خود مطلع قرار دهيد. چراكه اين مشكلات مي‌توانند بر مكانيسم اثر دارو تاثير گذاشته، اثرات آن را تغيير دهند يا منجر به تشديد عوارض جانبي شوند.

 

هشدارهايي در مورد مصرف والپروات سديم

از جمله هشدارهايي كه متخصصان در مورد مصرف سديم والپروات به آن اشاره مي‌كنند بايد به موارد زير اشاره كرد:

– قبل از هرگونه عمل جراحي و رفتن به دندان‌پزشكي در مورد مصرف اين دارو به پزشك خود اطلاع دهيد.

– از آنجايي كه استفاده از اين دارو مي‌تواند منجر به افت هشياري و خواب آلودگي شود پس از مصرف آن از انجام رانندگي يا انجام ساير فعاليت‌هايي كه نياز به هشياري بالا دارند پرهيز كنيد.

– اين دارو را هم زمان با مواد مخدر مصرف نكنيد. چرا كه در اين شرايط بسيار احتمال دارد كه سركوب شديد سيستم عصبي اتفاق بيافتد و عوارض خطرناكي نظير اغما و مرگ نيز اتفاق بيافتند.

– استفاده از والپروات سديم در افراد مسن بايد با احتياط بيشتري انجام شود. چرا كه بروز عوارض جانبي نظير احساس ضعف، خواب آلودگي مفرط، ناهماهنگي حركتي و لرزش در اين افراد بيش از سايرين اتفاق مي‌افتند.

 

سخن آخر

همان طور كه گفته شد از دپاكين در شرايط پزشكي و روان‌پزشكي گوناگوني استفاده مي‌شود. در نظر داشته باشيد كه در درمان اختلالات نظير افسردگي دوقطبي و بهبود فاز مانيك استفاده از داروهاي تثبيت كننده خلق نظير والپروات سديم شايد ضروري باشند اما به تنهايي كافي نيستند. در اين شرايط بسيار اهميت دارد كه بيمار علاوه بر دريافت درمان‌هاي دارويي با يك روانشناس نيز در تماس باشد و از خدمات روان‌درماني نيز استفاده نمايند. براي كسب اطلاعات در زمينه مشاوره افسردگي كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه اضطراب و افسردگي مي‌توانيد در ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02166419012 با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 

 

 

 

سوالات متداول  

خير معمولا پزشكان استفاده از اين داروها را براي دوران بارداري و شيردهي مجاز نمي‌دانند چرا كه ممكن است بر مغز كودك نيز اثر بگذارد. از همين رو در اين دوران حتما قبل از مصرف هرگونه دارو ابتدا با يك متخصص مشورت نماييد.

   

منبع : والپروات سديم

 

 



:: بازديد از اين مطلب : 2


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۹ ارديبهشت ۱۴۰۰ ] [ ۱۰:۲۲:۵۸ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]
[ ۱ ][ ۲ ][ ۳ ][ ۴ ][ ۵ ][ ۶ ][ ۷ ][ ۸ ][ ۹ ][ ۱۰ ][ ۱۱ ][ ۱۲ ][ ۱۳ ][ ۱۴ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
لینک دوستان
  • مشاوره روانشناسی
  • مشاوره روانشناسی ذهن نو
  • ذهن نو
  • تست روانشناسی کیومایند
  • کلینیک تخصصی کودک
  • سن استعدادیابی کودک
  • استعدادیابی کودک دو ساله
  • استعدادیابی کودک سه ساله
  • استعدادیابی کودک چهار ساله
  • استعدادیابی کودک تهران
  • آموزش سکس
  • قرص تاخیری
  • علائم اعتیاد
  • مشاوره آنلاین روانشناسی
  • مشاوره تلفنی
  • مشاوره تلفنی خانواده
  • مشاوره تلفنی ازدواج
  • مشاوره تلفنی خیانت
  • مشاوره تلفنی کودک
  • مشاوره تلفنی جنسی
  • مشاوره تلفنی ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی تلفنی
  • مشاوره تلفنی تحصیلی
  • مشاوره خانواده
  • مشاوره ازدواج
  • مشاوره کودک
  • مشاوره جنسی
  • مشاوره ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی
  • مشاوره تحصیلی
  • ترک اعتیاد
  • ترک متادون
  • ترک ترامادول
  • ترک شیشه
  • ترک شیره
  • ترک حشیش
  • ترک هروئین
  • ترک تریاک
  • ترک ماریجوانا
  • درمان استرس
  • درمان اضطراب
  • علائم اعتیاد به متادون
  • علائم اعتیاد به ترامادول
  • علائم اعتیاد به تریاک
  • علائم اعتیاد به هروئین
  • علائم اعتیاد به شیشه
  • علائم اعتیاد به کوکائین
  • ماریجوانا
  • علائم اعتیاد به حشیش
  • علائم اعتیاد به شیره
  • علائم اعتیاد به کراک
  • قالب وبلاگ
    نظرسنجی
    [#VoteTitle#]
    [#VTITLE#]
         نتیجه

    لینک های تبادلی
    تبادل لینک اتوماتیک
    لینک :
    خبرنامه
    عضویت لغو عضویت
    پيوندهای روزانه
    لينكي ثبت نشده است
    پنل کاربری
    نام کاربری :
    پسورد :
    عضویت
    نام کاربری :
    پسورد :
    تکرار پسورد:
    ایمیل :
    نام اصلی :
    آمار
    امروز : 0
    دیروز : 0
    افراد آنلاین : 10
    همه : 0
    چت باکس
    موضوعات وب
    موضوعي ثبت نشده است
    امکانات وب

    سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی