مشاوره روانشانسي ذهن نو
مركز مشاوره ذهن نو برترين مركز مشاوره روانشناسي در زمينه هاي مختلف روانشناسي از جمله مشاوره خانواده، ازدواج، كودك، طلاق، خيانت، نوجوان، بلوغ، جنسي و سكس تراپي ، ترك اعتياد، اختلات رواني و شخصيت و ... مي باشد.

كنترل خشم يكي از مهارت‌هاي مهم زندگي است كه همه ما به يادگيري آن نياز داريم چرا كه خشم نوعي هيجان بسيار قدرتمند است و اگر به درستي هدايت نشود مي‌تواند پيامدهاي جبران ناپذيري را در پي داشته باشد. بسياري از افراد به محض اينكه عصبانيتشان فروكش مي‌كند از كارهايي كه در زمان فوران خشم انجام داده‌اند يا حرف‌هايي كه در اين شرايط زده‌اند پشيمان مي‌شوند. براي پيشگيري از بروز اين مشكلات لازم است كه با مراجعه به يك روانشناس، شركت در كارگاه‌هاي آموزشي و مطالعه كتاب‌هاي خودياري اين مهارت را بياموزيد. ما در ادامه به ارائه راهكارهايي در زمينه كنترل خشم پرداخته‌ايم براي كسب اطلاعات بيشتر تا انتهاي مطلب همراه ما باشيد.

 

 

منبع :  كنترل خشم

 

 

 

اهميت يادگيري كنترل خشم

خشم يكي از هيجانات بشر است كه به طور عادي همه انسان‌ها آن را تجربه مي‌كنند. در نتيجه هرگز نبايد خود را به خاطر تجربه خشم يا همان عصبانيت سرزنش كنيد. آن چيز كه اهميت دارد اين است كه از قدرتمندي اين هيجان آگاه باشيد و به نحوي احساساتتان را مديريت نماييد تا تبديل به رفتارهاي پرخاشگرانه نشوند و در نتيجه به روابط بين فردي شما آسيب نرسانند.

افراد زماني كه خشمگين مي‌شوند از نظر جسماني قدرت بيشتري پيدا مي‌كنند و همچنين افكار منفي زيادي به ذهن آن‌ها هجوم مي‌آورد. در اين شرايط اگر با مهارت كنترل خشم آشنايي نداشته باشيد ممكن است دست به اقداماتي بزنيد كه در آينده نتيجه جز پشيماني براي شما در پي نداشته باشد. مهارت كنترل خشم از جمله مهارت هاي مهم در زندگي افراد است كه مي‌تواند نقش موثري در جنبه‌هاي مختلف زندگي داشته باشد. از همين رو ما در ادامه به راهكارهاي مختلفي در زمينه كنترل خشم پرداخته‌ايم. براي شناخت بيشتر درباره مهارت هاي زندگي كليك كنيد.

راهكارهايي براي كنترل خشم

براي آنكه بتوانيد خشم خود را مديريت نماييد راهكارهاي روانشناختي گوناگوني وجود دارد كه ما در ادامه به چند مورد از مهم ترين آن‌ها اشاره كرده‌ايم. اما توجه به اين نكته حائز اهميت است كه اگر شما خشم را به دفعات زياد تجربه مي‌كنيد و اين مسئله منجر به آسيب‌هاي مختلفي در زندگي شما شده است؛ علاوه بر افزايش اطلاعات خود در زمينه كنترل خشم لازم است به يك روانشناس نيز مراجعه كنيد. روانشناس به شما كمك مي‌كند تا بتوانيد علل خشم مفرط در درون خود را بهتر بشناسيد و به روش موثري با آن‌ها مقابله نماييد.

1- دريابيد چه چيزهايي بيش از همه آتش خشم را در درونتان شعله ور مي‌كنند

سعي كنيد كمي خودتان را زير نظر بگيريد. آخرين دفعاتي كه به شدت عصباني شديد را به ياد بياوريد و ببينيد بيشتر در چه مواقعي و در پاسخ به چه موضوعاتي خشم را تجربه كرديد. در واقع قدم اول براي مديريت هيجانات اين است كه بتوانيد محرك‌هاي آن را شناسايي كنيد. اين كار به شما كمك مي‌كند تا از قبل براي تجربه احساسات ناخوشايند آماده باشيد و يا خود را در موقعيت‌هايي كه باعث عصبانيتتان مي‌شوند قرار ندهيد. براي اطلاع بيشتر درباره احساسات و انواع آن كليك كنيد.

2- علائم پيدايش خشم را بشناسيد

براي اينكه بتوانيد خشم خود را به خوبي مديريت كنيد لازم است كه در لحظه از وجود آن آگاه باشيد و علائم آن را بشناسيد. اگر خشم به نقطه اوج خود برسد ديگر كمتر مي‌توان براي كنترل آن كاري انجام داد. در نظر داشته باشيد كه افراد مختلف ممكن است در هنگام خشم علائم متفاوتي را تجربه كنند. براي مثال تجربه سوزش معده، گره كردن دست‌ها، فشردن دندان‌ها به هم، سردرد، تپش قلب و تند شدن سرعت تنفس از جمله علائم رايجي هستند كه در پي خشمگين شدن بروز مي‌يابند. در نتيجه سعي كنيد علائم خاص خود را شناسايي كرده تا بتوانيد به موقع و قبل از شدت يافتن خشم براي مديريت آن كاري انجام دهيد.

3- حرف زدن در مورد عامل ناراحت كننده را به زمان ديگري موكول كنيد

بهتر است در زماني كه خشمگين شده‌ايد توقف كوچكي در گفت و گو ايجاد كنيد. براي مثال بهتر است بگوييد زماني كه كمي آرام تر شدم در مورد اين موضوع صحبت مي‌كنم. اين توقف به شما كمك مي‌كند تا بتوانيد از نظر هيجاني ثبات سابق خود را به دست بياوريد و تحت تاثير عواطف خود رفتار نكنيد. توجه داشته باشيد كه مغز انسان در زمان عصبانيت تا حد زيادي از نظر شناختي توانمندي خود را از دست مي‌دهد. در نتيجه ممكن است هرآنچه در زمان عصبانيت مي‌گوييد يا هركاري كه در اين زمان انجام مي‌دهيد بعدها به ضرر خودتان تمام شوند. 

4- براي كنترل خشم از چند نفس عميق كمك بگيريد

تكنيك‌هاي تنفسي يكي از تكنيك‌هاي بسيار رايج و موثر براي كنترل هيجانات هستند. استفاده از تنفس عميق در زمان‌هايي كه مضطرب يا خشمگين هستيد تا حد زيادي به آرام تر شدن شما كمك مي‌كند. در نتيجه زماني كه علائم خشمگين شدن را در خود مشاهده كرديد تلاش كنيد چند دم و بازدم عميق انجام دهيد و در اين زمان تنها به نحوه نفس كشيدن خود تمركز نماييد. اين كار باعث مي‌شود تا بتوانيد از شدت هيجانات منفي خود بكاهيد و با آرامش بيشتري به پيش برويد. براي آشنايي بيشتر درباره احساس خشم كليك كنيد.

5- از ورزش‌هاي هوازي كمك بگيريد

همان طور كه گفته شد خشم هيجان نيرومندي است و انرژي زيادي را در وجود انسان ايجاد مي‌كند. از همين رو زماني كه عصباني هستيم ممكن است تمايل داشته باشيم كسي را كتك بزنيم، چيزي را بشكنيم يا وسيله‌اي را پرت كنيم. همه اين اعمال رفتارهاي پرخاشگرانه‌اي هستند كه به طور ناسالم انرژي دروني انسان را بيرون مي‌ريزند. اما شما مي‌توانيد از اين انرژي در جهت مثبت استفاده نماييد. براي مثال پرداختن به ورزش‌هاي هوازي، كمي پياده روي ، دوييدن و ساير ورزش‌ها به شما كمك مي‌كند تا از شر احساسات ناخوشايند رها شويد.

6- براي كنترل خشم راه حل مدار باشيد

براي اينكه بتوانيد كمي اوضاع را مديريت كنيد به جاي تمركز بر اينكه چقدر در حال حاضر آشفته هستيد بر اين موضوع تمركز نماييد كه چه كارهايي براي بهبود وضع موجود مي‌توانيد انجام دهيد. مسئله مدار بودن به شما كمك مي‌كند كه به طور ريشه مشكلات خود را ارزيابي كرده و آن‌ها را رفع و رجوع نماييد. البته انديشيدن به راه حل‌ها آن هم زماني كه تا حد زيادي عصباني هستيد مي‌تواند تا حد زيادي كار دشواري باشد. از همين رو در اين زمان بهتر است با فردي مطمئن مشورت كرده و يا با يك روانشناس تماس بگيريد.

7- از فنون ذهن آگاهي كمك بگيريد

در فنون ذهن آگاهي هميشه بر اين مسئله تاكيد مي‌شود كه به طور كامل در لحظه حضور داشته باشيد، بر حواس پنجگانه خود تمركز كنيد و از غرق شدن در ذهنتان فاصله بگيريد. فنون ذهني تا حد زيادي مي‌تواند بر كاهش و مديريت هيجانات ناخوشايند نظير خشم، غم و اضطراب به شما كمك كنند. امروزه روش‌هاي متعددي براي به كارگيري فنون ذهن آگاهي طراحي شده‌اند.

براي مثال شما مي‌توانيد سعي كنيد به يك پياده روي برويد و به تمام اجزاي محيط با دقت توجه كنيد. سعي نماييد تمام بوها، صداها و رنگ‌هايي كه در مسير مي‌بينيد را در ذهن خود ثبت نماييد و آن‌ها را به خاطر بسپاريد. اين نحوه از درگير كردن ذهن به شما كمك مي‌كند تا نه تنها از ذهن خود بيرون بياييد بلكه بتوانيد احساسات منفي را نيز از خود دور كنيد. براي آشنايي بيشتر با اين فنون بهتر است به يك روانشناس مراجعه نماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه افسردگي مي‌توانيد در ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02166419012 با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 

 

سوالات متداول

آيا تجربه مفرط خشم مي‌تواند نشان دهنده بيماري روانشناختي خاصي باشد؟

در بسياري از شرايط روانشناختي كژتنظيمي‌هاي هيجاني ممكن است اتفاق بيافتد. براي بررسي اين موضوع لازم است كه به يك روانشناس مراجعه كنيد تا ارزيابي دقيقي از وضعيت سلامت روان شما صورت بگيرد.

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354 استان تهران :9092301539

 

 

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

 شماره تماس با موبايل : 66419012-021

 

 

 

منبع :  كنترل خشم


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: كنترل خشم،
موضوع:
[ ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۰ ] [ ۱۰:۴۸:۰۶ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

جنب شدن در خواب يك فرايند طبيعي در طول زندگي مردان است. منظور از جنب شدن، همان انزال يا خروج مايع مني است با اين تفاوت كه اين انزال در هنگام خواب رخ مي‌دهد. عمدتا جوانان و نوجوانان جنب شدن را تجربه مي‌كنند و افراد متاهل كمتر دچار اين مسئله مي‌شوند. شايع‌ترين علت جنب شدن در خواب، به دليل عدم برقراري رابطه جنسي در طولاني مدت و خروج مايع مني است. با اين حال جنب شدن مي‌تواند يك اتفاق متفاوت و گيج كننده در زندگي مردان باشد از اين جهت آشنايي با جنب شدن و علل و مسائل مرتبط با آن مي‌تواند حائز اهميت باشد. همچنين بهره بردن از مشاوره جنسي كمك مي‌كند تا بتوانيد آگاهي بيشتري درباره سلامت جنسي خود به دست آوريد. براي دريافت مشاوره جنسي كليك كنيد.

 

بيشتر بخوانيد : شناخت بدن همسر چه ضرورتي دارد؟

 

منبع : جنب شدن در خواب

 

 

جنب شدن در خواب

جنب شدن يا احتلام به منظور انزال و خروج مايع مني است كه درحين خواب رخ مي‌دهد. انزال يا خروج مايع مني زماني رخ مي‌دهد كه مرد به اندازه كافي از نظر جنسي تحريك شده باشد و ارضا شود اما جنب شدن در هنگام خواب رخ مي‌دهد و حتي ممكن است فرد متوجه اين مسئله نشود يا حتي جنب شدن ممكن است بدون تحريك جنسي و بدون نعوظ رخ دهد. اين موضوع براي مردان يك امر طبيعي است و همه مردان در طول زندگي با اين مسئله مواجه مي‌شوند.

دلايل جنب شدن

عدم برقراري رابطه جنسي در مدت زمان طولاني

مي‌توان گفت شايع‌ترين علت جنب شدن در خواب، به دليل عدم برقراري رابطه جنسي در طولاني مدت و خروج مايع مني است. افزايش سطح تستوسترون باعث مي‌شود تا مايع مني در بدن تجمع پيدا كند و در صورت عدم خروج از طريق رابطه جنسي، در هنگام خواب تخليه شود. در نتيجه افراد متاهل و افرادي كه فعاليت جنسي دارند به ندرت دچار جنب يا احتلام مي‌شوند.

بلوغ و تغييرات هورموني

تغييرات هورموني و افزايش هورمون تستوسترون را مي‌توان يكي ديگر از عوامل اصلي جنب شدن و خروج مني درنظر گرفت. اين مسئله بيشتر در در اوايل دوران نوجواني و بدون كنترل آگاهانه رخ مي‌دهد. با رسيدن به سن بلوغ و افزايش تستوسترون، ميل به فعاليت‌هاي جنسي زياد مي‌شود و در صورت عدم تخليه اسپرم از طريق رابطه جنسي، اين خروج مني در هنگام خواب رخ مي‌دهد. 

 

بيشتر بخوانيد : دستگاه تناسلي مردان | آلت مردي و عملكرد دستگاه توليد مثل

 

رژيم غذايي

خوردن مواد غذايي خاص به طور مستقيم باعث جنب شدن در خواب نمي‌شود اما خوردن غذاهاي چرب و شيرين قبل از خواب، مي‌تواند باعث افزايش ميزان آن گردد. همچنين مصرف هر موادي كه باعث افزايش شهوت مي‌شود مي‌تواند احتمال جنب شدن درخواب را افزايش دهد. اگر فردي شهوت زيادي دارد بهتر است مصرف موادي مانند گوشت، ادويه‌هاي تند، مواد لبني، پياز، زيتون، آجيل خشك و… را كمتر كند.

تخيل‌ و تصورات جنسي

تخيل و تصورات جنسي، صبحت‌هاي جنسي، تماشاي فيلم پورن و به طور كلي داشتن افكار جنسي مي‌تواند فرد را تا حدي تحريك كند كه نياز به ارضا شدن داشته باشد. اين افكار و تصورات قبل از خواب مي‌تواند باعث تحريك مردان بشود و به همين دليل در هنگام خواب احتلام يا جنب شدن رخ مي‌دهد.

 

بيشتر بخوانيد : نقاط تحريك پذير آقايان | آشنايي با نقاط حساس بدن مردان

 

تعداد دفعات جنب شدن

جنب شدن يك مسئله طبيعي است ولي تعداد دفعات جنب شدن از فردي به فرد ديگر متفاوت است و هر فرد بر اساس سطح هورمون تستوسترون بدنش تعداد دفعات متفاوتي را نسبت به فرد ديگر تجربه مي‌كند. اينكه فردي زياد يا كم دچار جنب مي‌شود به عوامل مختلفي بستگي دارد. توجه داشته باشيد كه در اكثر مواقع كم يا زياد جنب شدن نشان دهنده بيماري يا مشكل نيست. با اين حال اگر جنب شدن هر چند روز يك بار رخ دهد طبيعي است اما اگر اين مسئله هر روز يا هر يك روز درميان در حين خواب رخ دهد مي‌تواند نشان دهنده يك مشكل باشد.

روش‌هايي براي كاهش تعداد دفعات جنب شدن

گاهي فرد به دفعات در طول ماه جنب مي‌شود و اين موضوع مي‌تواند براي فرد ناخوشايند باشد. اگر تعداد دفعات جنب شدنتان بيش از حد است مي‌توانيد از روش‌هاي زير استفاده كنيد.

  • عدم مصرف مايعات، غذاهاي چرب و شيرين و ادويه‌هاي تند
  • خوابيدن در مكان خنك
  • عدم پوشيدن لباس تنگ و چسبان
  • ورزش منظم و تغذيه سالم
  • كاهش تعداد دفعات مشاهده فيلم‌هاي پورن
  • خوابيدن به پشت

براي دريافت مشاوره در زمينه مسائل جنسي مي‌توانيد در ساعت از روز براي مشاوره جنسي تلفني از طريق شماره 02166419012 با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 

 

سوالات متداول

تا چند ماه جنب نشدن طبيعي است؟

جنب شدن تحت تاثير عوامل مختلفي نظير عوامل جسماني، ارثي، سطح هورمون تستوسترون و… قرار دارد. در نتيجه زمان مشخص و قابل تعيين دقيقي وجود ندارد. اين زمان براي هر كس متفاوت است. اما اگر بالغ هستيد و رابطه جنسي نداريد و بيش از 6 ماه است كه جنب نشده‌ايد بهتر است تا به متخصص مراجعه كنيد.

پس از جنب شدن در خواب چه كاري بايد انجام دهم؟

در صورتيكه براي اولين بار است كه جنب مي‌شويد، نگران نباشيد. اين مسئله مي‌تواند نشان دهنده بالغ شدن شما باشد. پس از جنب شدن بهتر است لباس زيرتان را عوض كنيد و استحمام كنيد. اگر بعد از جنب شدن احساس گناه داشتيد يا مضطرب شديد بهتر است به يك روانشناس مراجعه كرده و در ارتباط با اين مسئله با او صحبت كنيد.

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354 استان تهران :9092301539

 

 

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

 شماره تماس با موبايل : 66419012-021

 

منبع : جنب شدن در خواب


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: جنب شدن در خواب،
موضوع:
[ ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۰ ] [ ۱۰:۴۴:۱۲ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

داروي سيتالوپرام چه كاربرد و عوارضي دارد؟ سيتالوپرام نوعي داروي ضد افسردگي است كه از طريق مهار بازجذب انتخابي گيرنده‌هاي سروتونين در مغز اثر خود را اعمال مي‌كند. از اين دارو براي درمان انواع اختلالات خلقي نظير افسردگي اساسي، افسردگي پس از زايمان و افسردگي پيش از قاعدگي مورد استفاده قرار مي‌گيرد. با اين حال از آنجايي كه مصرف اين دارو مي‌تواند عوارضي همچون سردرد، خواب آلودگي و مشكلات خواب را در پي داشته باشد در بسياري از موارد به بيماران توصيه مي‌شود كه از درمان‌هاي غير دارويي استفاده كنند و پيش از مصرف دارو، جلسات روان درماني به كمك يك مشاور روانشناس را تجربه نمايند. براي كسب اطلاعات بيشتر در مورد داروي سيتالوپرام تا انتهاي مطلب همراه ما باشيد. براي اطلاع از روند دريافت مشاوره افسردگي كليك كنيد.

 

منبع :  قرص سيتالوپرام 

 

 

 

آشنايي با سيتالوپرام و مكانيسم اثر آن

سيتالوپرام يكي از انواع قرص‌هاي ضد افسردگي است كه در درمان انواع اختلالات خلقي نظير افسردگي اساسي، افسردگي پس از زايمان و افسردگي پيش از قاعدگي تجويز مي‌شود. اين دارو نوعي مهار كننده انتخابي بازجذب سروتونين است كه باعث مي‌شود ميزان اين ماده شيميايي در مغز افزايش پيدا كند. از آنجايي كه سروتونين در تنظيم خلق اثرات بسزايي دارد افزايش آن در سيستم عصبي مي‌تواند بسياري از علائم افسردگي را بهبود بخشد. براي اطلاع بيشتر درباره علائم افسردگي كليك كنيد.

عوارض جانبي رايج و مرتبط با مصرف سيتالوپرام در بزرگسالان

داروي سيتالوپرام همانند هر داروي ديگري مي‌تواند در برخي افراد منجر به تجربه عوارض جانبي شود. با اين حال بسياري از افراد در پي مصرف اين ماده هيچ گونه علائم ناخوشايندي را گزارش نمي‌دهند. نكته حائز اهميت اينجاست كه عوارض جانبي سيتالوپرام در كودكان و بزرگسالان متفاوت است. از جمله عوارضي كه در دوران بزرگسالي مشاهده مي‌شود مي‌توان به خواب آلودگي مفرط، احساس ضعف، سرگيجه، سردرد، تعريق، لرزش، بروز اختلالات خواب، بروز كژكاري‌هاي جنسي، افزايش اضطراب، خشكي دهان، يبوست، افزايش اشتها و اسهال اشاره كرد.

عوارض جانبي رايج و مرتبط با مصرف سيتالوپرام در كودكان

در برخي شرايط ممكن است پزشك مصرف سيتالوپرام را براي درمان مشكلاتي نظير افسردگي دوران كودكي تجويز نمايد. بررسي‌ها نشان مي‌دهد بچه‌ها اغلب عوارض جانبي متفاوتي را تجربه مي‌كنند كه شامل مواردي نظير تشنگي مفرط، بيش فعالي و بي قراري حركتي، تكرر ادرار، كند شدن منحني رشد و كاهش سرعت افزايش وزن مي‌باشد.

عوارض جانبي نادر و شديد در پي مصرف سيتالوپرام

در برخي موارد معدود ممكن است كه فرد عوارض جانبي بسيار شديد و خطرناكي را تجربه كند.  در اين شرايط لازم است در اسرع وقت با متخصص تماس گرفته و در مورد نحوه قطع يا ادامه مصرف دارو مشورت نماييد. اگر علائم زير را تجربه كرده‌ايد لازم است كه براي درمان افسردگي از درمان‌هاي غير دارويي بهره ببريد. اين عوارض موارد زير را شامل مي‌شود. براي آگاهي بيشتر درباره درمان افسردگي كليك كنيد.

1- دچار شدن به افكار خودكشي

ممكن است برخي از مبتلايان به افسردگي در پي مصرف اين دارو دچار افكار مرتبط با مرگ شوند و تمايل به خودكشي داشته باشند. اين مسئله معمولا با علائم زير همراه مي‌شود.

– داشتن تلاش‌هايي در جهت آسيب رساندن به خود

– درگيري در رفتارهاي پرخطر

– افزايش رفتارهاي پرخاشگرانه

– افزايش تحريك پذيري و بي قراري

– دچار شدن به مشكلات خواب

2- بروز تغييراتي در ريتم قلبي

برخي افراد در پي مصرف سيتالوپرام دچار اختلالاتي در ريتم قلبي مي‌شوند از جمله علائم اين مشكل مي‌توان به بروز درد در قفسه سينه، افزايش يا كاهش ضربان قلب، سطحي شدن تنفس، سرگيجه و غش كردن اشاره كرد. در صورت مشاهده هركدام از علائم مذكور با يك متخصص تماس گرفته يا به اورژانس مراجعه نماييد.

3- بروز سندروم سروتونين

سندروم سروتونين به مجموعه علائم خطرناكي گفته مي‌شود كه در پي افزايش بيش از حد سروتونين در مغز بروز مي‌يابند. علائم اين سندروم به شرح زير مي‌باشد.

– توهم، بي قراري، احساس گيجي، اختلال در تفكر، كاهش سطح هشياري واغماء

– بيش فعالي و بروز ناهماهنگي‌هاي حركتي

– افزايش ضربان قلب، افزايش يا كاهش فشار خون

– حالت تهوع، اسهال و استفراغ

– بروز تب و لرز

– سفتي عضلاني

4- بروز دوره‌هاي شيدايي

در برخي افراد مصرف داروهاي ضد افسردگي مي‌تواند بروز دوره‌هاي مانيا يا همان شيدايي را تحريك كند. از جمله علائمي كه افراد در طي يك دوره مانيا تجربه مي‌كنند بايد به افزايش انرژي، كاهش نياز به خواب، هجوم افكار، افزايش درگيري در رفتارهاي پرخطر، نشان دادن افكار غيرواقع بينانه، احساس سرخوشي مفرط يا تحريك پذيري كه مي‌تواند به صورت رفتارهاي پرخاشگرانه خود را نشان دهد باشد. براي اطلاع بيشتر درباره داروهاي ضد افسردگي كليك كنيد.

5- افزايش احتمال تشنج

برخي از داروهاي روانپزشكي نظير سيتالوپرام آستانه تشنج فرد را كاهش مي‌دهند. در نتيجه در اين شرايط بيشتر احتمال دارد كه علائم تشنج نظير افت ناگهاني هشياري، افتادن و از دست دادن تونوس عضلاني، منقبض شدن عضلات دهان و در نهايت بروز بي اختياري ادرار مشاهده شود.

6- بروز مشكلات بينايي

در برخي موارد ممكن است در پي استفاده از داروي سيتالوپرام بروز مشكلات بينايي تجربه شود. اين مشكلات اغلب به صورت تاري ديد، احساس درد در ناحيه چشم‌ها، دو بيني و بروز تورم يا قرمزي در اطراف چشم تجربه مي‌شوند. در صورت مشاهده هريك از اين علائم لازم است آن را با پزشك خود در جريان بگذاريد و در اسرع وقت به اورژانس مراجعه نماييد.

7- كاهش ميزان سديم در خون

بسياري از داروهاي ضد افسردگي از جمله سيتالوپرام به كاهش سطح سديم خون مي‌انجامند. اين مشكل با علائمي نظير سردرد، احساس ضعف، كاهش مقاومت بدن، احساس گيجي، بروز اختلال در تمركز و مشكلاتي در حافظه يا تفكر خود را نشان مي‌دهند.

سخن آخر | درمان‌هاي غيردارويي براي افسردگي

با توجه به عوارض جانبي گوناگوني كه در پي مصرف داروي سيتالوپرام گزارش شد بسياري از افراد به دنبال اين هستند كه مشكلات خلقي خود را با روش‌هاي غير دارويي درمان نمايند. خوشبختانه در بسياري از مواقع افسردگي به درمان هاي روان شناختي نظير رويكرد شناختي درماني به خوبي جواب مي‌دهند و افراد بدون نياز به دارو مي‌توانند بهبودي را تجربه نمايند.

توجه به اين نكته حائز اهميت است دارو درماني به تنهايي براي بهبود افسردگي كافي نيست چراكه داروها تنها با ايجاد تغييراتي در سيستم عصبي مي‌توانند برخي علائم افسردگي را بهبود بخشند اما نمي‌توانند ريشه‌هاي اين مشكل را تغيير دهند. تا زماني كه شما عوامل برانگيزنده افسردگي را به درستي نشناسيد نمي‌توانيد يك بهبودي كامل را تجربه كنيد. در نتيجه لازم است حتما براي درمان مشكل خود از يك روانشناس كمك بگيريد. در صورت نياز به دارو روانشناس شما را به يك روان پزشك ارجاع خواهد داد.

براي دريافت مشاوره در زمينه افسردگي و اضطراب مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

 

سوالات متداول

چه زماني ممكن است مصرف سيتالوپرام به سندروم سروتونين منجر شود؟

مصرف همزمان اين دارو با ساير داروهاي افزايش دهنده سروتونين نظير بوسپيرون يا برخي مواد مخدر نظير قرص اكس ريسك بروز سندروم سروتونين را تا حد زيادي افزايش مي‌دهد.

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354 استان تهران :9092301539

 

 

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

 شماره تماس با موبايل : 66419012-021

 

 

منبع :  قرص سيتالوپرام 


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: قرص سيتالوپرام،
موضوع:
[ ۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۰ ] [ ۱۲:۵۱:۲۸ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

عوارض تنهايي بر سلامت روان و حتي جسم ازجمله مسائلي است كه علي‌رغم اهميت بسيار، چندان موردتوجه قرار نگرفته است. روانشناسان معتقدند تنهايي الزاماً به معناي عدم حضور فيزيكي اطرافيان نيست بلكه تنهايي احساس و باوري است كه گاهي مي‌تواند در ميان يك جمع نيز براي فرد ايجاد شود. به عبارتي در شرايطي كه فرد احساس كند هيچ‌كس او را درك نمي‌كند و متوجه احساسات وي نيست دچار احساس تنهايي مي‌شود.

طبيعتاً هيچ‌يك از ما دوست نداريم در اين شرايط قرار بگيريم و تنهايي احساسات منفي بسياري را در ما زنده مي‌كند، اما عوارض تنهايي به اين احساسات بد خلاصه نمي‌شود و مشكلات روحي و جسمي بسياري ازجمله افزايش احتمال ابتلا به انواع دمانس از پيامدهاي منفي آن محسوب مي‌شوند. به همين خاطر اگر شما يا هر يك از اطرافيانتان با اين شرايط درگير شده بهتر است براي رفع تنهايي و جلوگيري از عوارض منفي آن اقداماتي را آغاز كنيد. اگر احساس مي‌كنيد مشكلاتي مانند اضطراب اجتماعي يا افسردگي باعث تنهايي شما شده كه با دريافت مشاوره افسردگي رسيدگي و رفع مي‌شود.

 

منبع : عوارض تنهايي 

 

 

عوارض تنهايي بر سلامت جسم و روان

احساس نارضايتي و بيماري‌هاي روحي

تجربه هيجانات منفي نظير غم و همين‌طور بالا رفتن احتمال ابتلا به بيماري‌هاي روحي ازجمله اولين مشكلاتي هستند كه احساس تنهاي براي‌تان به همراه خواهد داشت. همچنين تنهايي در بسياري از مواقع خطر ابتلا به افسردگي را بالاتر خواهد برد. روانشناسان معتقدند دريافت حمايت اجتماعي و همدلي از اطرافيان تأثير بسياري در سلامت روان خواهد گذاشت و درنتيجه هنگامي‌كه احساس مي‌كنيد هيچ‌يك از اطرافيان متوجه احساسات و خواسته‌هاي شما نيست، طبيعتاً دچار افسردگي خواهيد شد.

تنهايي و نداشتن حمايت اجتماعي از سوي ديگر مي‌تواند به اين معنا باشد كه در شرايط سخت و اضطراب‌آور امكان تكيه كردن به ديگران را نداريد و اين موضوع مي‌تواند باعث افزايش اضطراب و نگراني شده يا اين شرايط را در شما مزمن نمايد. به همين خاطر مي‌توان اضطراب را نيز در كنار افسردگي يكي از عوارض تنهايي دانست.

 

بيشتر بخوانيد : علائم افسردگي شديد | نشانه هاي افسردگي چيست؟

 

دور شدن از واقعيت

يكي از مهم‌ترين مزاياي حضور در اجتماع اين است كه با ديدگاه‌ها و نظرات مختلف آشنا شده و همين‌طور با تبادل تجربياتتان، به ديگران در حل مشكلاتشان كمك كرده يا از آن‌ها كمك بگيريد. به همين خاطر يكي از عوارض تنهايي اين است كه ارتباط فرد با جهان اطراف محدود مي‌شود و توانايي به اشتراك گذاشتن نقطه‌نظر‌هايش را از دست مي‌دهد. به عبارتي مي‌توان گفت در شرايط تنهايي نمي‌توانيد با ديگران مشورت كرده و از صحت يا نادرستي ديدگاه‌هايتان مطلع شويد. اين موضوع مي‌تواند خطر قضاوت‌هاي منفي و رفتارهاي نامناسب را افزايش دهد.

ضعيف شدن مهارت‌هاي ذهني

پژوهش‌هاي بسياري در زمينهٔ ارتباط ميان تنهايي و مهارت‌هاي ذهني صورت گرفته است؛ اين پژوهش‌ها نشان‌دهنده اين است كه احتمال افت توانايي‌هايي نظير مهارت‌هاي كلامي و همين‌طور ابتلا به دمانس در افراد تنها به‌مراتب بيشتر از آنهاييست كه از روابط اجتماعي خود رضايت دارند. تنهايي باعث مي‌شود درگيري ذهني و توجه شما به مسائل مختلف كاهش پيدا كرده و همين‌طور فرصت‌هاي تعامل اجتماعي و صحبت كردن نيز كم شود. اين شرايط مي‌تواند شما را آماده ابتلا به انواع ناتواني‌هاي ذهني ازجمله آلزايمر نمايد.

بيماري‌هاي جسمي

برخلاف تصور بسياري از افراد عوارض تنهايي به مشكلات روحي محدود نمي‌شود بلكه افزايش احتمال ابتلا به بيماري‌هاي جسمي نيز يكي از پيامدهاي منفي اين شرايط است. همان‌طور كه گفته شد احتمال ابتلا به بيماري‌هاي اضطرابي در افراد تنها افزايش پيدا مي‌كند؛ با توجه به اينكه اضطراب سطح ايمني بدن را كاهش داده و فرد را در مقابل ابتلا به بيماري‌ها آسيب‌پذير مي‌كند نتيجتا احتمال درگيري با مشكلات جسمي در اين افراد افزايش مي‌يابد. همچنين تنهايي و افسردگي در بيماران مي‌تواند باعث كاهش روند بهبودي شده و يا شدت بيماري‌ها را افزايش دهد. به همين خاطر اگر در كنار ابتلا به بيماري‌هاي جسمي احساس تنهايي مي‌كنيد بهتر است دراين‌باره از يك روانشناس متخصص كمك بگيريد.

كاهش انگيزه فعاليت

اطرافيان تقريباً هميشه يكي از مهم‌ترين انگيزه‌ها براي فعاليت ما هستند. تلاش براي ارتقا جايگاه، بهبود شرايط و همين‌طور كمك به اطرافيان ازجمله مهم‌ترين دلايلي هستند كه ما را به فعاليت در زندگي وا‌مي‌دارند. به همين خاطر كاهش انگيزه و ميل به فعاليت را مي‌توان يكي از عوارض تنهايي دانست. اگر از اجتماع دور هستيد معمولاً دليلي براي توجه به مسائل ساده‌اي نظير آراستگي ظاهري‌تان نمي‌بينيد و همين رفتار مي‌تواند خطر افسردگي را افزايش دهد.

 

بيشتر بخوانيد : درمان افسردگي شديد | بهترين راه درمان افسردگي چيست؟

 

راهكارهايي براي پايان دادن به عوارض تنهايي

با توجه به عوارض و پيامدهاي منفي كه تنهايي به همراه دارد بهتر است براي پايان دادن به اين احساس در خود اقدام كنيد. ازجمله راهكارهايي كه براي كاهش احساس تنهايي مي‌توانيد از آن‌ها استفاده كنيد عبارتند از:

محيط اجتماعيتان را تغيير دهيد

اگر علي‌رغم حضور در جمع احساس تنهايي مي‌كنيد و باور داريد هيچ‌كس متوجه احساسات شما نيست، احتمالاً شما در محيط اجتماعي نامناسبي قرار داريد و اشتراك چنداني با اطرافيانتان نداريد. در چنين شرايطي بهتر است سعي كنيد تا محيط اجتماعي خود را تغيير داده و دوستان و آشناياني پيدا كنيد كه بيشتر با آن‌ها احساس همدلي داشته باشيد.

فعالانه رابطه ايجاد كنيد

يكي از دلايل احساس تنهايي اين است كه تلاشي براي دوست‌يابي انجام نمي‌دهسد و خود را تنها به پيشنهادهايي كه به سمت‌تان مي‌آيد محدود مي‌كنيد. اين موضوع باعث محدود شدن دايره ارتباطي شما خواهد شد و به همين خاطر بهتر است فعالانه در محيط‌ها و شرايط مختلف دوستاني براي خود پيدا كنيد.

از بين بردن عوارض تنهايي با شركت در فعاليت‌هاي گروهي

شركت در فعاليت‌ها و برنامه‌هاي گروهي نظير تورهاي مسافرتي يا كلاس‌هاي ورزشي شما را با جمعي از افراد آشنا مي‌كند كه مي‌توانيد از ميان آن‌ها دوستاني براي خود پيدا كنيد. به همين خاطر بهتر است سعي كنيد اين قبيل فعاليت‌ها را در برنامه روزانه يا هفتگي خود قرار دهيد.

استفاده از شبكه‌هاي اجتماعي

اگر احساس مي‌كنيد برقراري ارتباط حضوري يا مطرح كردن پيشنهاد دوستي به شكل مستقيم براي شما دشوار است؛ مي‌توانيد از شبكه‌هاي اجتماعي براي برقراري روابط اجتماعي استفاده كنيد. با توجه به وسعت استفاده از اين شبكه‌ها احتمال اينكه شما بتوانيد فرد يا افرادي متناسب با سليقه و شرايط روحي و فكري‌تان پيدا كنيد افزايش خواهد يافت.

براي از بين بردن عوارض تنهايي كمك بگيريد

اگر خجالت يا ناتواني از صحبت كردن در جمع باعث احساس تنهايي شما شده و يا به خاطر دوري از جمع صحبت كردن دشوار شده ويا تبديل به يك عادت شده تا حدي كه بي شباهت با نشانه هاي افسردگي نيست بهتر است از يك مشاور در اين زمينه كمك بگيريد.

متخصصين به شما كمك خواهند كرد تا ترس‌ها و افكار منفي خود را كنار گذاشته و رفتارهاي مناسبي را براي پيدا كردن دوستان جديد امتحان كنيد. درنتيجه اگر به هر دليلي از تنهايي رنج مي‌بريد و نمي‌توانيد مشكلات‌تان را حل كنيد بهتر است از يك متخصص كمك بگيريد. براي آشنايي با انواع روش هاي درمان تنهايي كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه افسردگي مي‌توانيد در ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02166419012 با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 

 

 

سؤالات متداول

آيا تنهايي باعث بروز مشكلاتي در سلامت مي‌شود؟

بله؛ پژوهش‌هاي بسياري نشان‌دهنده اين است كه تنهايي باعث بروز مشكلات جسمي و همين‌طور مشكلات روحي نظير افسردگي يا افزايش احتمال ابتلا به دمانس مي‌شود.

چطور مي‌توان از عوارض تنهايي جلوگيري كرد؟

بهتر است فعالانه تلاش كنيد تا دايره ارتباطي خود را گسترش دهيد. براي اين كار مي‌توانيد وارد فعاليت‌هاي گروهي مثل برنامه‌هاي ورزشي شويد. همچنين اگر احساس مي‌كنيد شيوه صحيح برقراري ارتباط با ديگران را نمي‌دانيد مي‌توانيد از يك روانشناس در اين زمينه كمك بگيريد.

 

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354 استان تهران :9092301539

 

 

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

 شماره تماس با موبايل : 66419012-021

 

 

 

منبع : عوارض تنهايي 


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: عوارض تنهايي،
موضوع:
[ ۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۰ ] [ ۱۲:۴۸:۴۰ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

پرخاشگري نوجوانان يكي از مشكلات رايجي است كه والدين در دوران بلوغ فرزندشان با آن مواجه مي‌شوند. تغييرات فيزيولوژيكي و تغيير نيازهاي روانشناختي از جمله دلايلي هستند كه به تحريك پذيري و افزايش پرخاشگري نوجوانان مي‌انجامند. با اين حال اين مسئله قابل حل است. شما به كمك راهكارهاي تربيتي مختلف مي‌توانيد پرخاشگري فرزندتان را در اين سنين مديريت كنيد و به او فرصت دهيد تا به شيوه‌اي سالم چالش‌هاي دوران بلوغ خود را پشت سر بگذارد. كمك گرفتن از روانشناسان خانواده و متخصصين كودك و نوجوان از جمله اين راهكارهاست. ما در ادامه از منظر روانشناسي به توصيه‌هايي در اين باره اشاره كرده‌ايم. براي دريافت مشاوره خانواده كليك كنيد..

 

منبع : پرخاشگري نوجوانان 

 

 

 

بيشتر بخوانيد : تربيت نوجوان | تربيت فرزند دختر و پسر در سنين نوجواني

 

علل پرخاشگري نوجوانان

هر پدر و مادري مي‌خواهد بداند كه چرا فرزندش در دوران نوجواني به يك باره تغيير كرده و رفتارهاي پرخاشگرانه زيادي از خود نشان مي‌دهد. در ادامه 5 علل رايج را ذكر كرده‌ايم، با اين حال براي بررسي هر رابطه‌اي نياز به صرف وقت و انرژي هست.

1- تغييرات فيزيولوژيك

رسيدن به بلوغ جسماني يكي از مهم‎‌ترين رويدادهايي است كه در دوران نوجواني اتفاق مي‌افتد. پس بايد بدانيد تغييرات جسماني مرتبط با بلوغ مي‌تواند بر خلق و خوي فرزندتان تاثير گذاشته و حتي باعث پرخاشگر شدن او نيز بشود. براي مثال افزايش هورمون تستوسترون در پسران از جمله رايج‌ترين دلايلي است كه باعث مي‌شود آن‌ها نسبت به قبل خشن‌تر شوند. همچنين نوسانات هورمون‍هاي جنسي در دختران با افزايش تحريك پذيري رواني مي‌تواند به رفتارهاي پرخاشگرانه يا بروز خلق افسرده بيانجامد.

2- فشارهاي مرتبط با گروه هاي دوستان

يكي از مهم‌ترين دغدغه افراد در سنين نوجواني پذيرفته شدن در گروه‌هاي دوستي است. افرادي كه در اين زمينه با مشكل مواجه مي‌شوند و دوستان‌شان به دلايل مختلف آن‌ها را طرد مي‌كنند تا حد زيادي تحت فشار قرار گرفته و در نتيجه رفتارهايي نظير پرخاشگري را از خود نشان مي‌دهند.

3- كمبود اعتماد به نفس

برخورداري از اعتماد به نفس كافي يكي از ملاك‌هاي بسيار تاثيرگذاري است كه باعث مي‌شود افراد با سلامت بيشتر و چالش كمتر از دوران نوجواني عبور نمايند. مشاهدات باليني نشان مي‌دهد اكثر افرادي كه اعتماد به نفس كمي دارند در دوران نوجواني با بروز رفتارهاي پرخاشگرانه تلاش مي كنند بر اين مشكل خود سرپوش بگذارند و آن را از ديگران مخفي نگه دارند.

4- تجربه هرگونه سوء استفاده

تجربه هرگونه سوء استفاده جسمي، جنسي و رواني در دوران كودكي يا در همان سنين نوجواني منجر به  بروز تغيير رفتاري شديد و ابراز پرخاشگري مفرط در فرزندان مي‌شود. چرا كه آن‌ها اغلب در بيان مشكلات خود ناتوان‌اند و به خاطر بروز اين سوء استفاده‌ها احساس شرم مي‌كنند. در نتيجه بسيار اهميت دارد كه در مورد تغييرات رفتاري ناگهاني در فرزندتان هشيار باشيد و در صورت مشاهده آن‌ها از يك روانشناس متخصص در حيطه كودك و نوجوان كمك بگيريد. براي آشنايي با روانشناسي نوجوان كليك كنيد.

5- تجربه رويدادهاي آسيب زا از علت هاي پرخاشگري نوجوانان

تجربه رويدادهاي آسيب زا و استرس‌هاي مفرط نظير از دست دادن عزيزان، مواجهه با زورگويي همسالان در محيطهايي نظير مدرسه و طلاق والدين از جمله عواملي هستند كه اغلب فشار زيادي را به نوجوانان وارد كرده و منجر به بروز رفتارهاي پرخاشگرانه مي‌شوند.

راهكارهايي براي مديريت پرخاشگري در نوجوانان

پرخاشگري در نوجوانان مسئله‌اي قابل كنترل است. به شرطي كه به عنوان والدين به موقع به آن توجه كرده و اقدامات مناسبي را در برخورد با آن نشان دهيد. ما در ادامه به چند راهكار موثر در اين زمينه اشاره كرده ايم.

1- كمك گرفتن از جلسات مشاوره فردي

اگر احساس مي‌كنيد كه فرزندتان در دوران نوجواني تا حد زيادي پرخاشگر شده و اين مسئله بر جنبه‌هاي مختلف زندگي او تاثير مي‌گذارد مي توانيد به يك روانشناس متخصص در حيطه كودك و نوجوان مراجعه كرده و از جلسات مشاوره فردي كمك بگيريد. در جلسات مشاوره فردي نوجوان به تنهايي در اتاق درمانگر حضور مي‌يابد و روانشناس تلاش مي‌كند با كشف علل پرخاشگري به او كمك نمايد تا اصلاح رفتاري نيز صورت بگيرد.

2- كمك گرفتن از جلسات مشاوره خانواده درماني براي پرخاشگري نوجوانان

يكي ديگر از گزينه‌هاي بسيار موثر در حل پرخاشگري نوجوانان كمك گرفتن از جلسات مشاوره خانواده درماني است. براي بهره بردن از اين جلسات لازم است به يك روانشناس متخصص در حيطه خانواده درماني مراجعه كنيد. خانواده درمانگران پرخاشگري نوجوان را در بافت روابط خانوادگي بررسي مي‌كنند. از همين رو از والدين نيز مي‌خواهند كه در جلسات حضور داشته باشند. آن‌ها علاوه بر اصلاح رفتارهاي پرخاشگرانه فرزند الگوهاي رفتاري غلط پدر و مادرها را نيز شناسايي كرده و تلاش مي‌كنند با بازخورد دهي به تغيير سبك تربيتي والدين نيز كمك كنند. براي آشنايي با انواع سبك فرزندپروري كليك كنيد.

3- كمك گرفتن از درمان هاي دارويي

در اكثر موارد پرخاشگري در دوران نوجواني به چالش‌هاي مرتبط با اين دوران بر مي‌گردد و با دريافت درمان‌هاي روانشناختي بهبود مي‌يابد. با اين حال در برخي موارد اين مشكل مي‌تواند ناشي از يك اختلال عصب شناختي نظير صرع يا يك اختلال روان پزشكي نظير افسردگي اساسي باشد. در اين شرايط روانشناس شما را به يك پزشك ارجاع خواهد داد تا براي درمان اختلال رفتاري فرزندتان از درمان‌هاي دارويي نيز كمك بگيريد.

4- وضع قوانين مشخص در خانه

پرخاشگري در بسياري از موارد از سوءتفاهم‌ها و تعارض‌هاي ميان والدين و نوجوان نشات مي‌گيرد. براي مديريت اين شرايط لازم است قوانين مشخصي در خانه وضع كرده و در مورد چرايي آن‌ها با فرزندتان گفتگو كنيد. در همين راستا تلاش نماييد تا با زور و استبداد نوجوان را به انجام كاري مجبور نكنيد بلكه اجازه دهيد تا او در مورد حرف‌هاي شما بيانديشد و با رضايت از گفته‌هايتان پيروي كند.

براي دريافت مشاوره در زمينه نوجوانان مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

 

 

سوالات متداول درباره پرخاشگري نوجوانان

آيا براي درمان پرخاشگري مفرط در دوران نوجواني متخصصين داروي خاصي نيز تجويز مي كنند؟

در اكثر موارد خير، چرا كه پرخاشگري در دوران نوجواني اغلب به شرايط خاص مرتبط با دوران بلوغ بر مي گردد و با دريافت درمان هاي روان شناختي بهبود مي يابد. در صورت وجود مشكل عصب شناختي يا روان پزشكي خاص درمانگر در مورد استفاده از داروها شما را راهنمايي خواهد كرد.

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354 استان تهران :9092301539

 

 

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

 شماره تماس با موبايل : 66419012-021

 

 

 

منبع : پرخاشگري نوجوانان 


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: پرخاشگري نوجوانان،
موضوع:
[ ۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۰ ] [ ۱۱:۴۷:۲۳ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

انزال خشك حالتي از تجربه اوج لذت جنسي است كه مرد، به ارگاسم مي‌رسد اما انزال و خروج مايع مني رخ نمي‌دهد. به طور كلي دو حالت براي انزال خشك وجود دارد؛ در برخي موارد مردان با فشار دادن كلاهك آلت تناسلي جلوي خروج مايع مني را مي‌گيرند و در موارد ديگر ممكن است بدون هيچ‌گونه مداخله‌اي توسط خود فرد اين مسئله رخ دهد. آشنايي با علل به وجود آورنده انزال خشك اهميت بسياري دارد زيرا اگر بدون دخالت فرد رخ دهد، مي‌تواند نشان دهنده يك مشكل در پروستات يا مثانه باشد. در نتيجه با شناسايي علل و علائم انزال خشك مي‌توان راهكار درماني مناسبي هم براي رفع اين مشكل در نظر گرفت. براي دريافت مشاوره جنسي كليك كنيد.

 

 

منبع :  انزال خشك

 

 

انزال خشك چه نشانه و علائمي دارد؟

انزال خشك يا برگشت مني به داخل مثانه زماني رخ مي‌دهد كه فرد به ارگاسم برسد اما انزالي را تجربه نمي‌كند. انزال خشك مي‌تواند به طور خودخواسته و توسط فرد رخ دهد، به طوريكه هنگام خروج مايع مني، فرد جلوي خروج آن را مي‌گيرد. در موراد ديگر اين مسئله مي‌تواند نشان دهنده يك بيماري باشد. با اين حال در سنين ميانسالي به بعد به دليل كاهش ميل جنسي و تحريك‌پذيري ممكن است يك مسئله طبيعي باشد.  انواع مختلفي از انزال خشك وجود دارد كه مي‌تواند به صورت مادرزاي يا اكتسابي رخ دهد و يكي از عوامل اصلي مشكل ناباروري در مردان باشد.

1. بي‌انزالي

بي‌انزالي حالتي است كه فرد در هنگام ارگاسم مايع مني از بدنش خارج نمي‌شود. بي‌انزالي مي‌تواند به دليل مداخله خود فرد هم انجام شود، به عنوان مثال فرد ارضا مي‌شود ولي جلوي انزال خودش را مي‌گيرد. اين مسئله هم مي‌تواند به دليل عوامل جسماني و هم رواني رخ دهد. 

2. انزال پس گرد

انزال پس‌گرد حالتي از انزال است كه مايع مني بجاي خروج از آلت تناسلي به درون مثانه برمي‌گردد. در اين وضعيت مني با ادرار مخلوط شده و همزمان با ادرار از بدن خارج مي‌شود. اين وضعيت بيشتر به دليل مشكلات جسماني رخ مي‌دهد. در چنين شرايطي بهتر است به پزشك اورولوژيست مراجعه كنيد.

 

علل انزال خشك در مردان

عوامل روانشناختي و جسماني در بروز اين مسئله بسيار اهميت دارند. از جمله عواملي كه بر انزال خشك موثر هستند مي‌توان به موارد زير اشاره كرد:

1. افزايش سن

با افزايش سن، خصوصا سنين ميانسالي به بعد، انزال خشك مي‌تواند يك مسئله رايج باشد  چراكه ميل و قدرت جنسي در اين سنين كاهش پيدا مي‌كند. همچنين تغييرات هورموني كه در اين دوران رخ مي‌دهد بر وضعيت انزال تاثيرگذار هستند.

2. مصرف نوشيدني‌هاي الكلي

مصرف الكل و نوشيدني‌هاي مختلف الكلي مي‌توانند سبب كاهش جريان فشار خون در آلت تناسلي شوند و در نتيجه به دنبال كاهش ميل جنسي و توان جنسي به دليل مصرف الكل ممكن است انزال خشك هم روي دهد.

3. آسيب‌هاي جسماني

صدمه و آسيب به قسمت‌هاي مختلفي از بدن از جمله آسيب به مثانه، بيضه و اعصاب نخاع مي‌توانند عاملي براي انزال خشك محسوب شوند. همچنين بيماري‌هايي نظير ديابت مي‌توانند بر عملكرد جنسي فرد تاثير منفي بگذارند.

4. پروستات

پروستات از جمله علت‌هاي شايع مشكل انزال خشك در مردان محسوب مي‌شود. به طوريكه اين مسئله مي‌تواند با سرطان پستان و بزرگ شدن غدد پروستات ارتباط داشته باشد.

5. انزال خشك | عوامل روانشناختي

علاوه بر مسائل جسماني، عوامل روانشناختي هم مي‌توانند بر وضعيت انزال فرد تاثيرگذار باشند. به عنوان مثال مي‌توان به افسردگي، اضطراب، استرس، عقايد مذهبي وسواس‌گونه، فقدان جذابيت جنسي زوجين براي يكديگر، ترس از حاملگي و افكار و عقايد منفي اشاره كرد.

6. ساير عوامل

سايرعواملي كه مي‌توانند سبب انزال خشك شوند شامل، مسدود شدن كيسه‌هاي مني، انسداد مجراي اسپرم، ناهنجاري‌هاي مادرزادي مرتبط با دستگاه تناسلي، مصرف برخي داروها براي كاهش فشار خون و آسيب نخاعي هستند.

 

درمان انزال خشك

با توجه به علل ايجاد كننده انزال ‌خشك، روش درماني آن هم متفاوت است. روش‌هايي مانند جراحي، دارودرماني و در مواردي روان‌درماني و آموزش جنسي مي‌تواند باعث رفع مشكل انزال ‌خشك شود. روش‌هاي جراحي عمدتاً شامل آسپيراسيون اسپرم از اپيديديم، اسپاسم اسپرم اپيديديم پوستي و استخراج اسپرم مي‌باشد. همچنين يكي از روش‌هاي درمان انزال خشك، تحريك ارتعاشي و لرزشي آلت تناسلي است كه حدود 60 درصد مي‌تواند رفلكس انزال را بهبود بخشد. داروي ايمي پرامين كه براي درمان اختلالات خلقي نظير افسردگي استفاده مي‌شود، براي درمان انزال ‌خشك نيز كاربرد دارد.

در مواردي ممكن است برخي آقايان به دليل تعداد زياد رابطه جنسي در يك مدت زمان مشخص دچار انزل خشك شوند كه در چنين شرايطي توصيه مي‌شود تا براي مدتي رابطه جنسي و انزال نداشته باشند تا بيضه بتواند دوباره مايع مني را توليد كند. همچنين برخي افراد به دليل باورها و عقايد اشتباه خودشان جلوي انزال را مي‌گيرند تا بتوانند مانع از بارداري شوند. بايد توجه داشت كه اين كار مي‌تواند آسيب‌هاي زيادي را براي مرد به وجود بياورد و يك عمل صحيح نيست.

براي دريافت مشاوره در زمينه مسائل جنسي مي‌توانيد در ساعت از روز براي مشاوره جنسي تلفني از طريق شماره 02166419012 با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 

 

 

سوالات متداول

آيا جلوگيري از خروج مايع مني مضر است؟

بسياري از افراد به دليل ترس از حاملگي ناخواسته جلوي خروج مايع مني را مي‌گيرند، به طوريكه ارضا مي‌شوند ولي مايع مني به داخل كيسه مني باز مي‌گردد. چنين وضعيتي مي‌تواند سلامت غدد پروستات را به خطر بياندازد و در مواردي باعث آسيب رساندن به كيسه مني شود.

در چه شرايطي بايد به پزشك مراجعه كرد؟

اگر مدتي است كه در هنگام ارضا شدن مايع مني از بدنتان خارج نمي‌شود، بهتر است براي ارزيابي بيشتر و دقيق‌تر به پزشك اورولوژيست مراجعه كنيد. اگر مشكلات به دليل مسائل و آسيب‌هاي جسماني نبود به يك روانشناس متخصص در زمينه امور جنسي مراجعه نماييد.

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354 استان تهران :9092301539

 

 

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

 شماره تماس با موبايل : 66419012-021

 

 

 

منبع :  انزال خشك

 

 

 

ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: انزال خشك،
موضوع:
[ ۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۰ ] [ ۱۱:۴۵:۳۱ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

ازدواج با بيمار دوقطبي چه مشكلاتي در پي دارد؟ اختلال دوقطبي وضعيتي است كه طي آن فرد در برخي مواقع به مدت دست كم يك هفته دچار علائم شيدايي يا مانيا مي‌شود و ممكن است دوره‌هايي از افسردگي اساسي را تجربه كند. همه اين مسائل مي‌تواند‌ بر همسر و ساير اطرافيان تاثير گذاشته و مشكلاتي را براي آن‌ها به بار بياورد. از همين رو ازدواج با بيمار دوقطبي مي‌تواند با چالش‌هاي متعددي همراه باشد و بر بهداشت جسمي و رواني افراد تاثيرات نامطلوب بگذارد. در ادامه در مورد چالش‌هاي ازدواج با بيمار دو قطبي و راه‌هاي كنار آمدن با آن توضيحات بيشتري ارائه كرده‌ايم. با توجه به ويژگي‌هاي رفتاري افراد دوقطبي لازم است كه پيش از ازدواج با اين افراد حتما از مشاوره قبل از ازدواج بهره ببريد. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه مشاوره قبل از ازدواج كليك كنيد.

 

منبع :  ازدواج با بيمار دوقطبي

 

 

 

ازدواج با بيمار دوقطبي | آشنايي با بيماري دوقطبي

قبل از اينكه بخواهيد در مورد ازدواج با بيمار دوقطبي تصميم بگيريد لازم است به درك درستي در مورد اين اختلال برسيد چرا كه برداشت‌هاي نادرستي در مورد اين بيماري رواج دارد و بسياري از افراد اطلاعات صحيحي از مشكل دوقطبي ندارند. براي مثال برخي افراد فكر مي‌كنند مبتلايان به دوقطبي لحظه‌اي مي‌خندند و لحظه‌اي ديگر به طرز شديدي غمگين شده و گريه مي‌كنند. در حالي كه اين وضعيت در بين متخصصين تحت عنوان چرخش خلق شناخته مي‌شود و مي‌تواند مقدمه‌اي براي افسردگي باشد اما با اختلال دوقطبي تفاوت دارد.

دوقطبي نوع يك و نوع دو

طبق تعريف انجمن روانپزشكان آمريكا اختلال دوقطبي دو حالت دارد كه به آن‌ها دوقطبي نوع يك و نوع دو گفته مي‌شود. در اختلال دوقطبي نوع يك فرد دست كم به مدت يك هفته در حالت شيدايي يا مانيا قرار مي‌گيرد. از جمله علائم مانيا بايد به افزايش انرژي، كاهش نياز به خواب، افزايش اشتها، درگيري در رفتارهاي پرخطر، احساس سرخوشي مفرط و ولخرجي اشاره كرد. افرادي كه درگير دوقطبي نوع يك هستند ممكن است بعضا دوره‌هايي از افسردگي اساسي را نيز تجربه كنند.

در دوقطبي نوع دو فرد الزاما بيش از يك دوره افسردگي اساسي را تجربه مي‌كند كه هركدام دست كم به مدت 2 هفته به طول مي‌انجامند. در اين زمان علائمي هم چون غمگيني مفرط، از دست دادن علائق، كمبود اشتها، از دست دادن وزن، بروز مشكلاتي در خواب، كاهش تمركز، احساس بي ارزشي و افكار مرگ و خودكشي بروز مي‌يابند. در كنار دوره‌هاي افسردگي مبتلايان به دوقطبي نوع دو دوره‌هايي از مانيا را نيز تجربه مي‌كنند كه نسبت به دوقطبي نوع يك با شدت كمتري اتفاق مي‌افتد. از همين رو به اين دوره‌ها هيپومانيا گفته مي‌شود. براي آگاهي بيشتر در زمينه بيماري بيماري دوقطبي كليك كنيد.

چالش‌هاي ازدواج با بيمار دوقطبي

ازدواج با بيمار دوقطبي مي‌تواند سرشار از چالش باشد و همسر فرد را نيز تحت فشارهاي رواني زيادي قرار دهد. در نتيجه اگر قصد ازدواج با فردي را داريد كه به اين اختلال مبتلاست لازم است از قبل چالش‌هاي پيش روي خود را بشناسيد و با ديد بازتري تصميم بگيريد. ما در ادامه به مهم ترين چالش‌ها در اين زمينه اشاره كرده‌ايم.

1- احساس بي ثباتي در زندگي از چالش‌هاي ازدواج با بيمار دوقطبي

بسياري از افرادي كه با مبتلايان به اختلال دوقطبي ازدواج مي‌كنند همواره در زندگي نوعي بي ثباتي و عدم اطمينان را احساس مي‌كنند چرا كه ممكن است همسرشان پس از گذراندن دوره‌اي از افسردگي شديد در دوره‌اي از مانيا قرار بگيرد و علائمي همچون افزايش انرژي و سرخوشي مفرط را از خود نشان دهد. اين وضعيت اغلب همسران را سردرگم كرده و باعث مي‌شود كه احساس كنند شرايط زندگي آن‌ها تا حد زيادي غير قابل كنترل و غير قابل پيش بيني است.

2- قرار گرفتن در معرض فشارها و اختلالات روانشناختي

زندگي كردن با فردي كه دوره‌هايي از افسردگي و مانيا را تجربه مي‌كند مي‌تواند تا حد بسياري تنش زا باشد. براي مثال ممكن است همسر شما بدون دليل پول زيادي خرج كند يا درگير رفتارهاي پرخطري نظير مصرف مواد يا قماري بازي شود. همين مسائل اضطراب زيادي را به همسران تحميل مي‌كند و مي‌تواند زمينه ساز انواع اختلالات روانشناختي شود. در نتيجه اهميت دارد كه علاوه بر پيگيري وضعيت درمان همسرتان خود نيز تحت نظر يك روانشناس باشيد تا بتوانيد با استقامت بيشتري اوضاع را مديريت نماييد و بهداشت رواني خود را حفظ كنيد. براي آگاهي بيشتر در زمينه بهداشت روان در ازدواج كليك كنيد.

3- بروز مشكلات جانبي در كنار اختلال دوقطبي

افراد مبتلا به اختلال دوقطبي علاوه بر علائم مرتبط با بيماري در دوره شيدايي ممكن است درگير مسائل دردسرسازي شوند. براي مثال بسياري از آن‌ها در اين شرايط بيش فعالي جنسي را تجربه مي‌كنند و يا ممكن است نسبت به مصرف مواد مخدر يا مشروب علاقه مند شوند. از همين رو درگيري با قانون و بروز مشكلات اجتماعي و اقتصادي نيز از جمله مسائلي است كه مي‌تواند در اين شرايط اتفاق بيافتد. در نتيجه بسيار اهميت دارد كه بيمار همواره تحت نظر يك متخصص در حوزه سلامت روان باشد و درمان‌هاي دارويي و روانشناختي لازم را دريافت نمايد. 

4- افزايش ريسك ابتلا به اختلال‌هاي روان شناختي براي فرزندان

اختلالات روان شناختي نيز تا حدي ارثي هستند و مي‌توانند از والدين به فرزندان منتقل شوند. البته بايد گفت كه در حقيقت اين اختلالات از تعامل فاكتورهاي زيستي و فشارهاي محيطي پديد مي‌آيند. از آنجايي كه زندگي كردن در خانه‌اي كه پدر يا مادر از اختلال دوقطبي رنج مي‌برد مي‌تواند براي فرزندان نيز آسيب زا باشد اين احتمال وجود دارد كه فرزندان نيز درگير مشكلات روانشناختي شوند. از همين رو افراد در اين شرايط براي بچه دار شدن ترديدهاي زيادي را تجربه مي‌كنند و پس از به دنيا آمدن فرزند نيز با چالش‌هاي بيشتري براي پرورش كودك خود مواجه هستند. براي شناخت بيشتر در زمينه ملاك انتخاب همسر مناسب كليك كنيد. 

ازدواج با بيمار دوقطبي | توصيه‌هايي براي همسران

براي آنكه بتوانيد چالش‌هاي موجود در زندگي مشتركتان را تقليل دهيد رعايت برخي توصيه‌ها مي‌تواند تا حد زيادي كمك كننده باشد. ما در ادامه به چند مورد از مهم ترين آن‌ها اشاره كرده‌ايم.

1- اطلاعات خود را از اختلال دوقطبي بالا ببريد

براي اينكه بتوانيد تعاملات بهتري با همسر خود داشته باشيد لازم است ابتدا وضعيت او را به درستي درك كنيد. هرچقدر شناخت شما از بيماري او بيشتر باشد راحت تر مي‌توانيد علت رفتارهايش را دريابيد و كمتر در اين زمينه دچار مشكل مي‌شويد. از طرف ديگر درك بيشتر شما با فراهم كردن حمايت اجتماعي براي همسر مي‌تواند به بهبودي او تا حد زيادي كمك نمايد.

2- به همسرتان برچسب نزنيد

در صورتي كه با يك بيمار دوقطبي ازدواج كرده‌ايد ديگر نبايد به او برچسب مشكل دار بودن بزنيد. شما پذيرفته‌ايد كه با اين شخص ازدواج كنيد. استفاده از اصطلاحاتي نظير ديوانه يا رواني حتي به شوخي يا زماني كه عصباني هستيد مي‌تواند تاثير بسيار منفي روي همسرتان بگذارد و باعث شود كه او بيشتر در مشكل خود درگير شود.

3- تبعيت درماني او را نظارت كنيد

بسياري از افراد مبتلا به اختلال دوقطبي تبعيت درماني كمي دارند. براي مثال ممكن است خوردن داروها را پشت گوش بياندازند يا از رفتن به جلسات روان درماني سر باز بزنند. بسيار اهميت دارد كه به عنوان همسر به او در اين زمينه انگيزه بدهيد و كمك كنيد تا بتواند دوره‌هاي درماني خود را با نظم بيشتري ادامه دهد. اگر نمي دانيد چطور بايد به همسر خود در اين زمينه كمك بگيريد بهتر است با يك روانشناس مشورت نماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه اختلالات رواني و ازدواج مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني ازدواج با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

 

سوالات متداول

براي درمان اختلال دوقطبي چه داروهايي تجويز مي‌شود؟

پزشكان معمولا براي كنترل اين وضعيت از داروهاي تثبيت كننده خلق نظير ليتيوم كمك مي‌گيرند. البته اين نكته را به خاطر داشته باشيد كه داروهاي روان پزشكي حتما بايد تحت نظارت متخصص مصرف شود و استفاده خودسرانه از آن‌ها هرگز مجاز نمي‌باشد.

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354 استان تهران :9092301539

 

 

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

 شماره تماس با موبايل : 66419012-021

 

 

 

منبع :  ازدواج با بيمار دوقطبي


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ازدواج با بيمار دوقطبي،
موضوع:
[ ۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۰ ] [ ۱۰:۵۰:۵۸ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

روانشناسي عشق را شايد بتوان يكي از جالب‌ترين بخش‌هاي مطالعاتي دانست. روانشناسان در اين حيطه تلاش مي‌كنند تا اصولي كه بر روابط احساسي افراد حاكم است را پيدا كنند؛ براي مثال چرا ما جذب فردي خاص مي‌شويم، درحالي‌كه ديگران او را فردي معمولي مي‌دانند؟ آيا عشق را مي‌توان در يك رابطه ايجاد كرد و يا اين احساسي است كه صرفاً مي‌بايست به‌صورت خود به خودي شكل بگيرد؟ به همين خاطر شايد بتوان گفت آگاهي از اصول روانشناسي عشق يكي از موضوعاتي است كه همه ما پيش از شروع يك رابطه نياز داريم از آن‌ها آگاهي كسب كنيم. براي دريافت مشاوره رابطه دختر و پسر كليك كنيد.

 

 

منبع : روانشناسي عشق

 

 

روانشناسي عشق | تغييرات مغزي

روانشناسان معتقدند هر حالت جسمي يا روحي كه در زندگي خود تجربه مي‌كنيد تحت تأثير مواد شيميايي كه از مغز ترشح مي‌شوند، قرار دارد. براي مثال هنگامي‌كه از چيزي مي‌ترسيد مغز با ترشح آدرنالين باعث افزايش انرژي شما براي فرار يا دفاع از خود مي‌شود. رابطه عاشقانه و داشتن احساس مثبت نسبت به فردي ديگر نيز تغييراتي را در مواد شيميايي موجود در مغز ايجاد مي‌كند.

روانشناسان متوجه شدند كه در هنگام برقراري روابط عاطفي ميزان اكسي‌توسين، فنتيل‌آمين و همين‌طور دوپامين در مغز فرد افزايش پيدا مي‌كند. با توجه به تأثيري كه ترشح اين مواد در احساس لذت و شادماني دارد شما احتمالاً جلسات ديگري را براي برقراري ارتباط با شخص موردنظر و درنتيجه تجربه مجدد اين احساسات در نظر مي‌گيريد و دقيقاً به همين خاطر است كه شكست عشقي باعث بروز احساساتي مثل بي‌قراري، غم و ميل به برقراري رابطه مجدد مي‌شود. زيرا مغز در تلاش است تا شرايط را به حالت نرمال گذشته بازگرداند و اين مي‌تواند براي مدتي شما را درگير احساسات منفي نمايد.

روانشناسي عشق | ابعاد و انواع مختلف عشق

روانشناسي آمريكايي به نام رابرت استرنبرگ نظريه‌اي را تحت عنوان مثلث عشق معرفي كرده است. از نظر اين روانشناس، عشق مانند مثلثي است كه داراي سه ضلع يا بخش اصلي صميميت، شهوت و تعهد است. به عبارتي مي‌توان گفت بر اساس نظريه استرنبرگ در هر رابطه عاطفي هر سه اين عناصر وجود دارد، اما ميزان آن‌ها متفاوت خواهد بود و بر همين اساس مي‌توان انواع مختلفي از عشق را در نظر گرفت كه در ادامه به آن‌ها اشاره خواهيم كرد. اگر شما احساس مي‌كنيد در رابطه عاطفي‌تان جاي يكي از اين ابعاد خالي است و يا به هر دليلي احساس مي‌كنيد از رابطه خود رضايت نداريد مي‌توانيد با كمك گرفتن از يك مشاور خانواده براي برطرف كردن اين شرايط اقدام كنيد.

فقدان عشق

در اين حالت تمامي سه بعد گفته‌شده در حالت ضعيف يا فقدان قرار دارند. اين حالت بيشتر در روابط رسمي يا ارتباطات كاري ديده مي‌شود، اما اگر رابطه عاطفي شما دچار چنين شرايطي شد؛ بهتر است هر چه زودتر براي جلوگيري از پايان يافتن آن اقداماتي انجام دهيد.

روانشناسي عشق | دوست داشتن

در اين حالت اگرچه صميميت ميان طرفين بالا است و آن‌ها با دلسوزي و محبت با يكديگر رفتار مي‌كنند اما اشتياقي براي برقراري رابطه جنسي يا تعهد به يكديگر در ميان آن‌ها وجود ندارد. برقراري دوستي‌هاي اجتماعي با جنس مخالف را مي‌توان يكي از انواع اين حالات دانست.

 

بيشتر بخوانيد : دوستي دختر و پسر | فوايد و مضرات دوست شدن دختران با پسران

 

شيفتگي

در اين حالت اگرچه ميل و انگيزه قوي نسبت به ‌طرف مقابل وجود دارد، اما صميميت و تعهد ضعيف است يا حضور ندارد. اين شرايط بيشتر در مواقعي ايجاد مي‌شود كه شما بدون شناخت كافي صرفاً مجذوب برخي ويژگي‌هاي ظاهري شده‌ايد و در اكثر مواقع نيز با شروع رابطه و شناخت بيشتر از بين خواهد رفت و يا برعكس سه ضلع قوي‌تر مي‌شود.

عشق تهي

عشق تهي حالتي است كه در روانشناسي عشق از آن به‌عنوان يك مشكل جدي صحبت مي‌شود. در اين شرايط طرفين علي‌رغم اينكه هيچ صميميت يا جذابيت شهواني نسبت به يكديگر ندارند، اما تعهد خود را حفظ مي‌كنند. اين حالت بيشتر در ميان افرادي ديده مي‌شود كه به دليل ترس از جدايي و تنهايي به يك رابطه ادامه مي‌دهند و يا همسراني كه براي مدت طولاني در كنار هم زندگي مي‌كنند و اكنون ارتباط آن‌ها صرفاً به عادت تبديل شده را شامل مي‌شود. با توجه به اينكه اين شكل از رابطه مي‌تواند مشكلات روحي بسياري را براي شما ايجاد نمايد؛ بهتر است براي تغيير آن از يك روانشناس كمك بگيريد.

روانشناسي عشق رمانتيك

در اين حالت ميان طرفين صميميت و جاذبه بالايي وجود دارد، اما تعهد در اين‌گونه روابط ضعيف است. به عبارتي اين شكل از رابطه بر اساس علاقه و توجه به نيازهاي طرف مقابل ادامه پيدا مي‌كند و در برخي موارد اين شانس را دارد كه به‌مرورزمان تعهد و علاقه به رابطه بلندمدت نيز براي طرفين ايجاد شود.

عشق دوستانه

در اين حالت صميميت و تعهد ميان طرفين بالاست، اما كشش شهواني چنداني وجود ندارد. اين روابط معمولاً سرشار از عشق و محبت و توجه به خواسته‌هاي طرف مقابل بوده و براي ايجاد آن‌ها زمان زيادي لازم است.

عشق ابلهانه يا كوركورانه

اين شرايط معمولاً در ازدواج‌هاي زودهنگام و بدون شناخت ايجاد شده و بيشتر آن را به‌عنوان عشق در يك نگاه مي‌شناسيم. در چنين شرايطي طرفين بر اساس كشش و جاذبه بالايي كه نسبت به يكديگر دارند به‌سرعت وارد تعهد مي‌شوند، اما صميميت ميان آن‌ها هنوز وجود ندارد. ازنظر استرنبرگ با پايان يافتن جذابيت‌هاي ظاهري و كشش‌هاي جنسي احتمال شكست در اين روابط بسيار بالاست.

روانشناسي عشق آرماني

اين حالت ايده‌آل‌ترين وضعيتي است كه مي‌تواند ميان دو نفر وجود داشته باشد؛ در اين شرايط صميميت، جاذبه ظاهري و همين‌طور تعهد به ميزان بالايي وجود دارند. استرنبرگ معتقد است بسياري از زوجين مي‌توانند رابطه خود را به اين مرحله برسانند، اما همه آن‌ها موفق نمي‌شوند ارتباط خود را در اين شرايط حفظ كنند. به عبارتي حتي پس از رسيدن يك رابطه به اين مرحله نيز احتمال تغيير احساس و تبديل آن به ساير انواع رابطه وجود دارد. به همين خاطر شايد بهتر باشد از يك زوج درمانگر در ارتباط با راهكارهايي براي حفظ اين سطح از رابطه و همين‌طور بهبود كيفيت ارتباطتان كمك بگيريد.

روانشناسي عشق | مشكلات روحي در رابطه

يكي از مباحثي كه در روانشناسي عشق به آن توجه مي‌شود مشكلات و بيماري‌هاي روحي هستند كه مي‌تواند ايجاد يك رابطه عاطفي را براي فرد دشوار يا حتي غيرممكن سازد و همين‌طور باعث آسيب روحي در طرف مقابل نيز خواهد شد. اگر هريك از اين مشكلات را در خود يا شريك احساسي‌تان مشاهده مي‌كنيد بهتر است از يك روانشناس در ارتباط با راهكارهايي براي درمان يا نكاتي كه در ارتباط با اين افراد مي‌بايست موردنظر داشته باشيد كمك بگيريد.

دلبستگي ناايمن

در طي يك سال اول زندگي و بر اساس رابطه ميان نوزاد با مادر، كودك به باوري راجع به جهان اطراف دست پيدا مي‌كند كه بر تمامي روابط اجتماعي وي در آينده تأثير خواهد گذاشت. اين باور كه به آن دلبستگي گفته مي‌شود بر اساس ميزان توجه مادر به نيازهاي كودك شكل مي‌گيرد. اگر مادر همواره مراقب كودك باشد و به نيازهاي او پاسخ دهد كودك باور خواهد كرد كه جهان جايي امن براي زندگي است و اطرافيان به نيازهاي او توجه دارند. اما اگر به هر دليلي كودك به اين باور نرسد دچار دلبستگي ناايمن خواهد شد. دلبسته‌هاي ناايمن معمولاً در روابط خود نگران از دست دادن هستند و به‌شدت به طرف مقابل مي‌چسبند يا سعي مي‌كنند با فاصله گرفتن از ديگران خود را در برابر خطرات احتمالي در روابط اجتماعي محافظت كنند.

حساسيت به طرد

افراد داراي حساسيت بالا به طرد باور دارند كه ديگران آن‌ها را ترك خواهند كرد. به همين دليل با دقتي غيرعادي تمامي رفتار و حركات طرف مقابل را در نظر مي‌گيرند و ساده‌ترين نشانه‌ها را نيز به‌عنوان تأييدي براي طرد شدن در نظر مي‌گيرند. براي مثال عدم تماس چشمي در تمامي دقايق يك مكالمه براي آن‌ها نشانه‌اي از طرد خواهد بود و سپس به‌شدت نسبت به اين موضوع واكنش نشان مي‌دهند. اين واكنش مي‌تواند به‌صورت وابستگي بيش‌ازحد، پرخاشگري يا حتي كناره‌گيري از جمع خود را نشان دهد.

انواع اختلالات شخصيت

يكي از گروه‌هايي كه مي‌بايست از برقراري رابطه با آن‌ها اجتناب كنيد مبتلايان به انواع اختلال شخصيت هستند. براي مثال افرادي كه دچار اختلال شخصيت نمايشي يا خودشيفته هستند تنها براي اثبات جذابيت و موردتوجه بودن خودشان وارد روابط عاطفي مي‌شوند. اين افراد غالباً نمي‌توانند احساس عميقي را نسبت به هيچ‌كس تجربه كرده و پس از مدتي از رابطه خارج مي‌شوند. براي مشاهده انواع اختلالات شخصيت كليك كنيد.

الكسي‌تايمي

الكسي‌تايمي يا ناگويي هيجاني اختلالي است كه در آن فرد توانايي صحبت كردن راجع به احساسات خود و بيان آنچه تجربه مي‌كند را ندارد. اين افراد معمولاً به‌سختي مي‌توانند احساسات خود را به ديگران نشان دهند و به همين خاطر در روابط عاطفي دچار مشكل مي‌شوند. زيرا علي‌رغم علاقه‌اي كه به شريك احساسي‌شان دارند نمي‌توانند اين موضوع را به وي نشان داده و همين مسئله باعث دلخوري و ناراحتي طرف مقابل مي‌شود. اگر احساس مي‌كنيد طرف مقابل شما يا خودتان دچار چنين مشكلي هستيد، بهتر است در اين زمينه از يك روانشناس متخصص كمك بگيريد.

سوگ حل‌نشده

شكست عشقي موضوعيست كه همه ما حداقل يك‌بار آن را تجربه كرده‌ايم. يكي از اشتباهات جدي اما رايج افرادي كه به‌تازگي ارتباطي را قطع كرده‌اند اين است كه وارد رابطه جديدي مي‌شوند و اين موضوع مي‌تواند آسيب‌هاي بسياري را براي خود فرد و طرف مقابل به همراه داشته باشد. به همين خاطر معمولاً توصيه مي‌شود تا پيش از حل شدن كامل اين بحران از ورود به روابط عاطفي جديد خودداري كنيد.

 


بيشتر بخوانيد : رابطه سالم | ويژگي هاي يك رابطه سالم از نظر روانشناسان چيست ؟

 

روانشناسي عشق | راهكارهايي براي داشتن يك عشق سالم

برخلاف اعتقاد بسياري از افراد، عشق احساسي صفر يا صد نيست كه اگر تاكنون در رابطه‌تان تجربه‌اش نكرده‌ايد، فكر كنيد كه هرگز اتفاق نمي‌افتد. بلكه تمامي انواع عشق از حالت فقدان تا عشق كامل بر روي يك پيوستار قرار دارند و شما بر اساس رفتارتان در هر زمان بر روي بخش خاصي از اين پيوستار قرار مي‌گيريد. درنتيجه همواره مي‌توانيد شرايط خود را نسبت به آنچه هست بهتر كنيد. براي رسيدن به شرايط مطلوب بهتر است به نكات زير توجه داشته باشيد:

عجول نباشيد

براي ايجاد يك عشق واقعي و عميق شما به زمان كافي نياز داريد. شناخت طرفين از يكديگر و ايجاد خاطرات مشترك موضوعي نيست كه ناگهان و در عرض يك زمان كوتاه شكل بگيرد؛ به همين خاطر بهتر است به‌جاي دلسرد شدن از يك رابطه زمان كافي را در اختيار آن بگذاريد.

مراقبت از يكديگر

مراقبت و توجه به يكديگر يكي از مسائل مهمي است كه باعث ايجاد صميميت و محبت ميان طرفين خواهد شد. به همين خاطر اگر به دنبال ايجاد يك رابطه عميق هستيد سعي كنيد تا جاي ممكن به احساسات و خواسته‌هاي طرف مقابل‌تان توجه داشته باشيد.

كمك بگيريد

گاهي اوقات متوجه اين موضوع نيستيم كه رفتارمان باعث ناراحتي يا ايجاد مشكل در رابطه شده است و يا علي‌رغم اينكه احساس مي‌كنيم، همه‌چيز آن‌طور كه بايد باشد نيست، اما نمي‌توانيم دليل آن را پيدا كنيم. گاهي اوقات نيز علي‌رغم شناسايي دليل، توانايي برطرف كردن آن را نداريم. در اين شرايط بهتر است براي حل مشكلات و رسيدن به يك رابطه مطلوب از متخصصين زوج‌درماني كمك بگيريد. متخصصين در كنار تجربه و آگاهي بالايي كه از مسائل مختلف اين حيطه دارند به‌دور از جانب‌داري‌هايي كه ممكن است از سوي اطرافيان صورت بگيرد به شما براي حل واقعي مشكلات كمك خواهند كرد.

براي دريافت مشاوره در زمينه عشق و رابطه مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

 

سؤالات متداول

ويژگي‌هاي يك عشق واقعي چيست؟

عشق واقعي داراي سه جنبه صميميت، تعهد و شهوت است و تمامي اين سه جنبه به‌تناسب درون رابطه وجود دارد.

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354 استان تهران :9092301539

 

 

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

 شماره تماس با موبايل : 66419012-021

 

 

منبع : روانشناسي عشق

 


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: روانشناسي عشق،
موضوع:
[ ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۰ ] [ ۰۷:۴۰:۵۹ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

بي اشتهايي عصبي كه در اصطلاح تخصصي با نام آنوركسيا شناخته مي‌شود به عنوان يكي از اختلالات‌خوردن در راهنماي تشخيصي و آماري اختلالات روان پزشكي تعريف شده است. نگراني بيش از حد در مورد وزن و تناسب اندام، بيمار را با انواع مشكلات مثل سوءتغذيه مواجه خواهد كرد. افسردگي و اضطراب دو مساله‌ حل نشده‌اي هستند كه در بيشتر مبتلايان به بي اشتهايي عصبي وجود دارد. در صورتي كه احساس مي‌كنيد خود يا عزيزتان دچار اين معضل شده‌ايد، قبل از تشديد علائم مي‌توانيد با دريافت چند جلسه مشاوره روانشناسي موضوع را به كل حل نماييد.

 

منبع : بي اشتهايي عصبي

 

 

 

آشنايي با بي اشتهايي عصبي و علائم آن

بي اشتهايي عصبي يا آنوركسيا نوعي اختلال خوردن است كه با تصوير غيرواقعي و تحريف شده‌اي از اندام همراه است. بيمار به طور افراطي نگران افزايش وزن هست و همين مسئله موجب رفتارهاي ناسالم با هدف لاغر شدن مي‌شود. به طور كل علائم اختلال بي اشتهايي عصبي را مي‌توان در 3گروه علائم جسماني، هيجاني و رفتاري طبقه‌بندي كرد كه ما در ادامه به صورت جداگانه به هركدام از آن‌ها پرداخته‌ايم. 

 

بيشتر بخوانيد : اختلالات خوردن | سبب شناسي و تعريف انواع اختلالات خوردن

 

علائم جسماني اختلال بي اشتهايي عصبي

بي اشتهايي عصبي به صورت جسماني هم خودش را نشان مي‌دهد، ممكن است تنها چند نشانه و يا همه نشانه‌ها را داشته باشيد، در هر صورت از آن به راحتي نگذريد و به دنبال علل بروز و راه درمان باشيد.

– كاهش ميزان قابل توجهي از وزن يا عدم تناسب وزن فرد با سن رشدي

– ظاهر تكيده

– كاهش انرژي و خستگي مفرط

– دچار شدن به مشكلات خواب نظير بي‌خوابي

– احساس سبكي در سر و غش

– كبود شدن رنگ پوست به خصوص در نواحي انگشتان 

– نازك شدن تارهاي مو و ريزش آن‌ها

– به هم ريختن چرخه قاعدگي و به تاخير افتادن دوره‌هاي پريود

– دچار شدن به يبوست و دردهاي شكمي

– زرد شدن و خشكي پوست بدن

– ناتواني در تحمل سرما

– كاهش غيرطبيعي فشار خون

– ورم دست و پا

– پوسيدگي دندان و بروز مشكلات دهاني به دليل استفراغ‌هاي عمدي زياد

– بروز اختلالاتي در ريتم قلب

 

بيشتر بخوانيد : بد ريخت انگاري بدن | علائم و راه درمان خود زشت پنداري يا بد شكل انگاري

 

علائم رفتاري و هيجاني اختلال بي اشتهايي عصبي

بيمار معمولا با روش‌هاي مختلف تلاش مي‌كند تا علائم جسماني و رفتاري را مخفي كند و يا براي آن‌ها دليل تراشي نمايد. در صورت مشاهده علائم جسماني و علائم رفتاري هر چه زودتر براي بهبودي از خدمات تخصصي روانشناسان استفاده نماييد.

– داشتن مشغوليت فكري زياد با غذا كه گاهي باعث مي‌شود فرد وعده‌هاي غذايي مفصلي براي ديگران درست كنند، اما خود به آن ها لب نزنند.

– خودداري از غذا خوردن در وعده‌هاي متوالي

– انكار كردن گرسنگي يا آوردن بهانه‌هاي مختلف براي غذا نخوردن

– خوردن تنها بعضي غذاهاي خاص كه داراي كالري و چربي بسيار كمي هستند.

– گرفتن رژيم‌هاي غذايي بسيار سخت يا اقدام به استفراغ كردن پس از خوردن غذا براي جلوگيري از جذب آن‌ها

– انجام ورزش‌هاي بسيار سنگين

– دروغ گفتن در مورد ميزان غذاي خورده شده

– پنهان كردن بدن خود در لايه‌هاي زيادي از لباس

– تمايل به گوشه گيري و انزوا

– كاهش ميل جنسي

– افزايش حساسيت رواني و تحريك پذيري

علل دچار شدن به آنوركسيا

متخصصان تا به حال علت واحدي را براي دچار شدن به اختلال بي اشتهايي عصبي مطرح نكرده‌اند.آن ها بر اين باورند كه آنوركسيا نيز همانند اكثر اختلالات روانپزشكي از تعامل عوامل زيستي، محيطي و روانشناختي گوناگون با يكديگر پديد مي‌آيد. از جمله اين عوامل مي‌توان به فاكتورهاي ژنتيكي، برخورداري از شخصيت وسواسي، داشتن صفت كمال گرايي و پرورش يافتن در محيطي كه به شدت تناسب اندام و لاغري را تبليغ مي‎‌كند، اشاره كرد. 

روش هاي درمان اختلال بي اشتهايي عصبي

براي بهبود اختلال بي اشتهايي عصبي دريافت خدمات درماني از جانب متخصصين مختلف از جمله روانشناس، پزشك و كارشناس تغذيه ضرورت دارد. هركدام از اين متخصصين در طول درمان اقدامات به خصوصي را انجام مي‌دهند  كه موارد زير را شامل مي‌شود.

روانشناس: روانشناس در روند درمان تلاش مي‌كند تا علل زيربنايي اختلال بي اشتهايي عصبي را دريابد. در همين راستا درمانگر در جلسات روان درماني مي‌كوشد تا رويدادهاي آسيب زا در طول زندگي فرد را بررسي كرده و هم زمان راهكارهاي مقابله اي مناسب براي كنار آمدن با مشكلات و چالش‌هاي مختلف زندگي را نيز به مراجع بياموزد.

 

بيشتر بخوانيد : درمان اضطراب | تكنيك هاي درمان اضطراب شديد

 

پزشك: مراجعه به پزشك براي مبتلايان به اختلال آنوركسيا از ضرورت بسياري برخوردار است. زيرا افرادي كه دچار بي اشتهايي عصبي هستند اغلب با مشكلات جسماني متعددي دست و پنجه نرم مي‌كنند كه نيازمند مداخله فوري هستند. از جمله اين مشكلات مي توان به ناپايداري ضربان قلب، آمنوره شدن يا قطع پريودي و سوء تغذيه اشاره كرد.

متخصص تغذيه: مبتلايان به بي اشتهايي عصبي براي به دست آوردن مجدد وزن از دست رفته و درمان مشكلات تغذيه‌اي به نظارت يك كارشناس تغذيه نياز دارند. دريافت برنامه غذايي مناسب و گنجاندن مواد ضروري مورد نياز بدن در اين برنامه از جمله اقدامات اساسي است كه اين متخصصين بايد به آن بپردازند.

براي دريافت مشاوره در زمينه اضطراب و افسردگي مي‌توانيد در ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02166419012 با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 

 

 

سوالات متداول

آيا بي اشتهايي عصبي مي تواند  علامتي از افسردگي باشد؟

بي اشتهايي يكي از علائمي است كه در مبتلايان به افسردگي ديده مي شود. اين مسئله با اختلال بي اشتهايي عصبي متفاوت است. چرا كه در آنوركسيا فرد نوعي مشغله ذهني بسيار زياد در مورد وزن و تناسب اندام را تجربه مي كند. اما در افسردگي علائم ديگري نظير خلق افسرده و فقدان لذت نيز ديده مي شوند.

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354 استان تهران :9092301539

 

 

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

 شماره تماس با موبايل : 66419012-021

 

 

منبع : بي اشتهايي عصبي


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: بي اشتهايي عصبي،
موضوع:
[ ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۰ ] [ ۰۷:۳۹:۰۳ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

علت افسردگي مي‌تواند با توجه به شرايط زندگي هر كسي متفاوت باشد؛ اما به‌طوركلي دلايل اين بيماري به دو دسته مشكلات فيزيولوژيك و خطا در باورها و افكار فرد تقسيم مي‌شوند. شناخت علت افسردگي نقش مهمي در اقدامات لازم براي درمان داشته و همين‌طور مي‌تواند به شما در پيشگيري از ابتلا به اين بيماري نيز كمك كند. به همين خاطر بهتر است هنگامي‌كه دلايل يا عوامل خطر بروز افسردگي در زندگي‌تان روي مي‌دهد براي پيشگيري از شدت يافتن بيماري مشاوره افسردگي دريافت كنيد.

 

منبع : علت افسردگي چيست

 

 

 

علت افسردگي

افسردگي مي‌تواند با توجه به شرايط زندگي هر فرد به دلايل مختلفي ايجاد شود و نمي‌توان علت واحد و مشخصي براي آن پيدا كرد. بااين‌حال روانشناسان معتقدند بسياري از افرادي كه درگير افسردگي مي‌شوند حداقل در يكي از ابعاد زيستي-رواني-اجتماعي زندگي خود دچار مشكل هستند. ازجمله مهم‌ترين دلايلي كه باعث بروز افسردگي در فرد مي‌شوند مي‌توان به موارد زير اشاره كرد؛ (درصورتي‌كه اين شرايط براي شما يا هريك از اطرافيانتان پيش‌آمده بهتر است از يك روانشناس متخصص كمك بگيريد).

 

بيشتر بخوانيد : علائم افسردگي شديد | نشانه هاي افسردگي چيست؟

 

آمادگي‌هاي ژنتيكي و زيستي

وجود سابقه افسردگي در ميان اعضاي خانواده و خويشاوندان درجه اول يكي از دلايلي است كه احتمال ابتلا به اين بيماري را در فرد افزايش مي‌دهد. علاوه بر اين كاهش برخي مواد شيميايي در مغز به‌ويژه سروتونين و نوراپي‌نفرين باعث بروز افسردگي مي‌شود. افرادي كه به دليل كمبود اين مواد دچار افسردگي مي‌شوند، معمولاً نشانه‌هايي مانند كاهش خواب، احساس غم سنگين به‌خصوص در ابتداي روز، كاهش عزت‌نفس و همين‌طور رفتارهاي آسيب زدن به خود را تجربه مي‌كنند.

مشكلات جسمي و روحي

ابتلا به بيماري‌هاي جسمي يكي ديگر از دلايلي است كه مي‌تواند باعث افسردگي شود. فشار رواني كه به دليل ابتلا به بيماري ايجاد مي‌شود، به‌خصوص در صورت ابتلا به بيماري‌هاي لاعلاج يا مزمن مي‌تواند شرايط روحي فرد را تحت تأثير خود قرار دهد. علاوه بر اين برخي بيماري‌هاي رواني مانند وسواس يا ساير اختلالات اضطرابي همپوشاني بالايي با افسردگي داشته و مي‌توانند فرد را در معرض اين بيماري قرار دهند.

افكار و باورهاي منفي

آرون بك روانشناس مطرح آمريكايي و بنيان‌گذار درمان شناختي در درمان افسردگي، معتقد است تقريباً تمامي بيماران افسرده به دليل اشتباهاتي كه در سيستم باورها و تعبير اتفاقات محيط اطرافشان دارند، دچار اين بيماري مي‌شوند. باورهايي نظير دوست‌داشتني نبودن، تلاش بيش‌ازحد براي راضي نگه‌داشتن ديگران يا كمال‌گرايي ازجمله تصوراتي هستند كه مي‌توانند باعث بروز افسردگي در فرد شوند.

احساس ناكامي و شكست

شكست و نرسيدن به خواسته‌ها مي‌تواند براي همه ما ناراحت‌كننده باشد و به ميزاني كه اهميت موضوع، ناكامي در آن با احتمال بيشتري باعث افسردگي خواهد شد. يكي از موضوعاتي كه در ارتباط با احساس ناكامي بايد به آن توجه داشت طرز فكر فرد راجع به اين مسئله است. به ميزاني كه فرد شكست پيش‌آمده را به ناتواني‌هاي خود نسبت دهد، آن را دائمي بداند و يا احساس كند در تمامي زمينه‌ها موفق نخواهد شد احتمال ابتلا به افسردگي افزايش پيدا مي‌كند.

سوگ يا شكست عشقي

مرگ يا جدا شدن از عزيزان به هر دليلي را مي‌توان يكي از مهم‌ترين علل افسردگي دانست. اطرافيان ما يكي از مهم‌ترين منابع كسب نيرو و انگيزه برايمان هستند و به ميزاني كه علاقه ميان شما و آن‌ها بيشتر باشد يا به عبارتي رابطه عميق‌تري باهم داشته باشيد از دست دادن آن‌ها مي‌تواند ناراحت‌كننده‌تر باشد.

سبك تربيتي والدين

برخي اشتباهات در سيستم تربيتي والدين مي‌تواند باعث بروز افسردگي در كودك شده يا حتي فرد را در بزرگ‌سالي نسبت به افسردگي آسيب‌پذيرتر كند. براي مثال والديني كه به رشد اعتمادبه‌نفس و توانايي كنترل شرايط در فرزندان‌شان توجهي ندارند و تلاش مي‌كنند تا فرزنداني مطيع و حرف‌شنو تربيت كرده و يا با مراقبت‌هاي بيش‌ازحد فرصت تجربه كردن در محيط را از آن‌ها مي‌گيرند، اين گونه كودك را نسبت به توانايي‌هاي خود دچار احساس شك و ترديد كرده و هنگام مواجهه با مشكلات با احتمال بيشتري شكست و درگيري با افسردگي را تجربه خواهد كرد. به همين خاطر معمولاً توصيه مي‌شود، در ارتباط با تربيت فرزندانتان از يك مشاور كودك كمك بگيريد.

جستجوي علت افسردگي در محيط اجتماعي

اجتماع و اطرافيان هر فرد تأثير بسياري در سلامت روان وي خواهند گذاشت. به ميزاني كه شما در يك محيط پويا و باانگيزه قرار داشته باشيد، شرايط روحي شما متفاوت از زماني خواهد شد كه اطرافيانتان دائماً از مشكلات و احساسات منفي خود صحبت مي‌كنند. به همين خاطر بهتر است براي پيشگيري از ابتلا به افسردگي سعي كنيد تا محيط اطراف خود را تغيير دهيد.

 يكي ديگر از عوامل اجتماعي تأثيرگذار در بروز افسردگي را مي‌توان احساس تنهايي دانست. تنهايي يك باور و شرايط روحي است، مبني بر اينكه فرد احساس مي‌كند اطرافيان حرف‌هاي او را نمي‌فهمند و يا در كنارشان احساس خوشحالي نمي‌كند و درنتيجه اين احساس مي‌تواند حتي در ميان جمع نيز براي فرد روي دهد. تنهايي در كنار اين باور كه فرد تصور مي‌كند در شرايط سخت نمي‌تواند روي كمك و حمايت اطرافيان حساب كند ازجمله دلايلي است كه باعث بروز افسردگي مي‌شود.

سبك زندگي فرد

هنگامي‌كه از علت افسردگي صحبت مي‌كنيم سبك زندگي هر فرد يكي از مهم‌ترين عوامل تأثيرگذار است كه متأسفانه توجه كمتري به آن مي‌شود. رفتارهاي اشتباهي مانند الگوهاي خواب يا تغذيه اشتباه، بي‌توجهي به تحرك و ورزش، فعاليت در مشاغل پراسترس و يا بي‌توجهي به داشتن اوقات فراغت و تفريح ازجمله دلايلي هستند كه مي‌توانند فرد را در معرض افسردگي قرار دهند.

بحران‌ها و مشكلات زندگي

همه ما در طول زندگي با مشكلات و بحران‌هاي بسياري مواجه مي‌شويم. گاهي اوقات فشار رواني و ضربه‌اي كه از اين بحران‌ها تحميل مي‌شود ازجمله مسائلي است كه شما را در معرض افسردگي قرار مي‌دهد. از دست دادن شغل، ابتلا به بيماري‌هاي جسمي يا روحي، طلاق و يا بحران‌هاي مالي ازجمله مهم‌ترين اين مشكلات براي هر فرد هستند و بهتر است هنگامي‌كه شما يا هر يك از اطرافيان‌تان با اين شرايط مواجه مي‌شويد براي پيشگيري از ابتلا به افسردگي از يك روانشناس كمك بگيريد.

اهميت شناسايي علت افسردگي

همان‌طور كه گفته شد افسردگي ممكن است با دلايل بسياري ايجاد شده باشد و حتي گاهي اوقات مجموعه‌اي از دلايل در كنار هم باعث بروز افسردگي مي‌شوند، اما به ميزاني كه دلايل افسردگي با دقت بيشتري شناسايي شوند به انتخاب روش مناسب براي درمان نيز كمك مي‌شود و از اين طريق احتمال موفقيت‌آميز بودن درمان افزايش پيدا مي‌كند. براي مثال افرادي كه به دليل كاهش مواد شيميايي در مغز دچار افسردگي مي‌شوند بيشتر از درمان‌هاي دارويي و روش‌هايي كه تغيير سبك زندگي را به آن‌ها آموزش مي‌دهند، نتيجه مي‌گيرند. اين درحاليست كه اگر افسردگي به دليل افكار و باورهاي اشتباه ايجاد شده باشد؛ روان‌درماني و تغيير باورهاي فرد بهترين روش درماني است كه مي‌توان از آن استفاده كرد.

در كنار تلاش براي درمان، شناسايي علت افسردگي كمك خواهد كرد تا از ابتلا به اين بيماري پيشگيري كنيد. براي مثال هنگامي‌كه از اين موضوع آگاه باشيد كه سوگ و از دست دادن عزيزان يكي از مهم‌ترين تجربياتي است كه مي‌تواند فرد را در برابر افسردگي آسيب‌پذير نمايد يا هنگامي‌كه خود يا هر يك از اطرافيانتان در اين شرايط قرار بگيرد؛ سعي مي‌كنيد تا از سلامت روان وي مراقبت كنيد. با توجه به مشكلاتي كه اختلال افسردگي در زندگي ايجاد مي‌كند، بهتر است در شرايطي كه به هر دليلي احساس مي‌كنيد نسبت به گذشته شرايط روحي متفاوتي را تجربه مي‌كنيد در اين زمينه از يك متخصص كمك بگيريد.

 

بيشتر بخوانيد : درمان افسردگي شديد | بهترين راه درمان افسردگي چيست؟

 

پيشگيري يا درمان علت افسردگي

افسردگي يكي از بيماري‌هاي روحي شايعي است كه مشكلات بسياري را نيز در جريان زندگي ايجاد مي‌كند. براي مثال افسردگي با كاهش سطح ايمني بدن، فرد را در برابر انواع بيماري‌هاي جسمي آسيب‌پذير مي‌كند و درعين‌حال با كاهش انگيزه فعاليت و لذت بردن از زندگي باعث كاهش بهره‌وري فرد در زمينه‌هاي مختلف كاري، تحصيلي و يا روابط اجتماعي مي‌شود. با توجه به تمامي اين مسائل بهتر است نسبت به درمان اين بيماري و يا پيشگيري از ابتلا به آن توجه كافي داشته باشيد. براي رسيدن به اين هدف بهتر است اطلاعات خود را راجع به افسردگي و نشانه‌هاي آن افزايش دهيد و نسبت به شناسايي اين نشانه‌ها در خود يا اطرافيان گوش‌به‌زنگ باشيد.

به خاطر داشته باشيد افسردگي اختلالي نيست كه به‌خودي‌خود بهبود پيدا كند و يا به‌تنهايي بتوانيد آن را درمان كنيد. اكثر كساني كه در زندگي براي مدتي با اين بيماري درگير شده‌اند، علي‌رغم بهبود وضعيت دير يا زود مجدداً با آن مواجه مي‌شوند و يا ممكن است برخي نشانه‌ها به‌صورت مزمن در زندگي فرد باقي بماند. به همين خاطر بهتر است در شرايطي كه خود يا هر يك از اطرافيان‌تان را در معرض اين بيماري مي‌بينيد از يك روانشناس متخصص براي درمان كمك بگيريد.

براي دريافت مشاوره در زمينه افسردگي مي‌توانيد در ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02166419012 با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 

 

 

سؤالات متداول

علت افسردگي چيست؟

افسردگي مي‌تواند با توجه به شرايط زندگي هر فرد به دلايل مختلفي ايجاد شود و نمي‌توان دليل مشخصي برايش در نظر گرفت بااين‌حال روانشناسان معتقدند افسردگي معمولاً به دليل مشكل در حداقل يكي از ابعاد فيزيولوژيك، رواني يا اجتماعي ايجاد مي‌شود.

شناخت علت افسردگي چه اهميتي دارد؟

مشخص كردن علت افسردگي مي‌تواند در انتخاب مناسب‌ترين روش درمان براي فرد كمك‌كننده باشد و همين‌طور با شناسايي عوامل آسيب‌رسان مي‌توان اقداماتي را براي پيشگيري انجام داد.

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354 استان تهران :9092301539

 

 

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

 شماره تماس با موبايل : 66419012-021

 

 

منبع : علت افسردگي چيست


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: علت افسردگي چيست،
موضوع:
[ ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۰ ] [ ۰۷:۳۷:۱۲ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]
[ ۱ ][ ۲ ][ ۳ ][ ۴ ][ ۵ ][ ۶ ][ ۷ ][ ۸ ][ ۹ ][ ۱۰ ][ ۱۱ ][ ۱۲ ][ ۱۳ ][ ۱۴ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
لینک دوستان
  • مشاوره روانشناسی
  • مشاوره روانشناسی ذهن نو
  • ذهن نو
  • تست روانشناسی کیومایند
  • کلینیک تخصصی کودک
  • سن استعدادیابی کودک
  • استعدادیابی کودک دو ساله
  • استعدادیابی کودک سه ساله
  • استعدادیابی کودک چهار ساله
  • استعدادیابی کودک تهران
  • آموزش سکس
  • قرص تاخیری
  • علائم اعتیاد
  • مشاوره آنلاین روانشناسی
  • مشاوره تلفنی
  • مشاوره تلفنی خانواده
  • مشاوره تلفنی ازدواج
  • مشاوره تلفنی خیانت
  • مشاوره تلفنی کودک
  • مشاوره تلفنی جنسی
  • مشاوره تلفنی ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی تلفنی
  • مشاوره تلفنی تحصیلی
  • مشاوره خانواده
  • مشاوره ازدواج
  • مشاوره کودک
  • مشاوره جنسی
  • مشاوره ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی
  • مشاوره تحصیلی
  • ترک اعتیاد
  • ترک متادون
  • ترک ترامادول
  • ترک شیشه
  • ترک شیره
  • ترک حشیش
  • ترک هروئین
  • ترک تریاک
  • ترک ماریجوانا
  • درمان استرس
  • درمان اضطراب
  • علائم اعتیاد به متادون
  • علائم اعتیاد به ترامادول
  • علائم اعتیاد به تریاک
  • علائم اعتیاد به هروئین
  • علائم اعتیاد به شیشه
  • علائم اعتیاد به کوکائین
  • ماریجوانا
  • علائم اعتیاد به حشیش
  • علائم اعتیاد به شیره
  • علائم اعتیاد به کراک
  • قالب وبلاگ
    نظرسنجی
    [#VoteTitle#]
    [#VTITLE#]
         نتیجه

    لینک های تبادلی
    تبادل لینک اتوماتیک
    لینک :
    خبرنامه
    عضویت لغو عضویت
    پيوندهای روزانه
    لينكي ثبت نشده است
    پنل کاربری
    نام کاربری :
    پسورد :
    عضویت
    نام کاربری :
    پسورد :
    تکرار پسورد:
    ایمیل :
    نام اصلی :
    آمار
    امروز : 0
    دیروز : 0
    افراد آنلاین : 9
    همه : 0
    چت باکس
    موضوعات وب
    موضوعي ثبت نشده است
    امکانات وب

    سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی