مشاوره روانشانسي ذهن نو
مركز مشاوره ذهن نو برترين مركز مشاوره روانشناسي در زمينه هاي مختلف روانشناسي از جمله مشاوره خانواده، ازدواج، كودك، طلاق، خيانت، نوجوان، بلوغ، جنسي و سكس تراپي ، ترك اعتياد، اختلات رواني و شخصيت و ... مي باشد.

مشاوره جنسي از جمله خدمات مرتبط با مشاوره و روان درماني است كه به شما كمك مي‌كند اختلالاتي نظير زودانزالي، بي ميلي جنسي و ناتواني در رسيدن به ارگاسم را با يك متخصص در ميان گذاشته و با روش هاي درماني آن آشنا شويد. هم چنين براي افزايش آگاهي و اطلاعات فرزندتان از مسائل جنسي در دوره نوجواني و كودكي نيز مي‌توانيد از خدمات مشاوره جنسي بهره مند شويد و شيوه ارائه اطلاعات به آن‌ها را بياموزيد. براي كسب اطلاعات بيشتر در اين باره تا انتهاي اين مطلب همراه ما باشيد. جهت اطلاع از ساير خدمات مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو كليك كنيد.

 

منبع : مشاوره جنسي

مشاوره جنسي چيست؟

حرف زدن در مورد مسائل جنسي براي همه كار آساني نيست. در واقع عواملي نظير احساس شرم و خجالت باعث مي‌شود افراد در مورد مشكلات جنسي با ديگران مشورت نكنند. با اين حال يك مشاور حرفه‌اي با رعايت كردن اصول كاري نظير رازداري و عدم قضاوت به شما كمك مي‌كند تا بتوانيد راحت تر در اين باره صحبت كنيد. دريافت مشاوره جنسي به شما در مورد روش‌هاي درمان اختلالات جنسي، افزايش رضايت جنسي و نحوه آموزش مسائل جنسي به كودكان و نوجوانان ياري مي‌رساند.

اهميت مراجعه به مشاوره جنسي

عدم رضايت جنسي در زندگي مي‌تواند مقدمه‌اي براي بروز مشكلات پيشرفته‌تري در آينده باشد. براي مثال مرداني كه دچار اختلال نعوظ يا زودانزالي هستند در پي اين مشكل به مرور اغلب اعتماد به نفس خود را در رابطه از دست مي‌دهند و همين امر باعث تشديد مشكل آن‌ها مي‌شود. همچنين اختلالات جنسي با تحت تاثير قرار دادن كيفيت رابطه زناشويي مي‌تواند باعث بروز اختلاف در حوزه‌هاي ديگر زندگي شود. متاسفانه بسياري از افراد براي درمان اختلالات جنسي خود به روش‌هاي خطرناك و ناسالمي نظير مصرف مواد روي مي‌آورند كه اين مسئله مشكلات آن‌ها را دو چندان مي‌كند. در اين شرايط دريافت مشاوره جنسي توسط يك متخصص در حيطه سكس تراپي به شما كمك مي‌كند از طريق راهكارهاي سالم به درمان مشكلات خود بپردازيد و از بروز آسيب‌هاي جدي در آينده نيز پيشگيري نماييد.

موضوعات مطرح شده در مشاوره جنسي

مشاوره جنسي مي‌تواند از آموزش‌هاي ابتدايي در مورد تفاوت‌هاي جنسيتي تا ابعاد مختلف رابطه جنسي را در بر بگيرد. از جمله موضوعاتي كه مي‌توانيد در اين نوع از مشاوره مطرح كنيد بايد به موارد زير اشاره كرد.

– نحوه آموزش تفاوت‌هاي جنسيتي به كودك

– آموزش مهارت‌هاي خود مراقبتي و پيشگيري از تجاوز جنسي به كودك

– ارائه اطلاعات مهم در مورد رابطه جنسي به نوجوانان

– درمان مشكلات مرتبط با عملكرد جنسي نظير بي‌ميلي جنسي، زود انزالي، اختلال نعوظ و عدم تجربه ارگاسم از موضوعات مطرح شده در مشاوره جنسي

– درمان مشكلات مرتبط با اختلالات انحراف جنسي نظير تمايل به تماشاگري، نمايشگري جنسي، مالش دوستي و …

– روش‌هاي بهبود كيفيت رابطه جنسي با همسر و افزايش صميميت بدني

– آموزش‌هاي قبل از ازدواج و آشنايي با جنبه‌هاي مختلف رابطه جنسي موفق

انوع روش‌هاي دريافت مشاوره

مشاوره جنسي در بسياري از مراكز مشاوره به دو صورت حضوري و غير حضوري ارائه مي‌شود. با توجه به وجود مسائلي مثل شرم و خجالت و ناتواني از بيان صريح مشكلات جنسي توسط بسياري از افراد در جلسات حضوري؛ وجود گزينه مشاوره غير حضوري به صورت تلفني و آنلاين به اين افراد كمك مي‌كند تا بتوانند آزادانه تر سوالات خود را مطرح كنند و به مشكلاتشان پايان ببخشند.

سوالات متداول

 

براي دريافت مشاوره جنسي بهترين متخصصان چه كساني هستند؟

روانشناسان يا روان پزشكان آموزش ديده در حوزه سكس تراپي بهترين گزينه‌هايي هستند كه شما براي حل مشكلات يا بهبود عملكرد جنسي خود مي‌توانيد از آن‌ها كمك بگيريد.

من فانتزي‌هاي جنسي خاصي دارم و هميشه بابت آن‌ها احساس عذاب وجدان مي‌كنم. اما از گفتن آن‌ها خجالت مي‌كشم. چطور مي‌توانم از مشاور كمك بگيرم؟

مشاوره جنسي تلفني مي‌تواند براي شما گزينه مناسب‌تري باشد كه به كمك آن مي‌توانيد آزادانه‌تر در مورد فانتزي‌ها و خيال پردازي‌هاي جنسي خود صحبت كنيد و علت احساسات ناخوشايند خود را متناسب با آن‌ها شرح دهيد. توجه داشته باشيد كه يك مشاور حرفه‌اي هرگز بابت اين خيال پردازي‌ها شما را سرزنش يا قضاوت نمي‌كند و اجازه مي‌دهد بدون احساس تنش و اضطراب آن‌ها را مطرح نماييد. 

آيا مشاوره جنسي به سردمزاجي بانوان نيز كمك مي‌كند؟

سرد مزاجي يا همان كمبود ميل جنسي در اغلب موارد مي‌تواند از مسائل روانشناختي نشات بگيرد. داشتن عقايد غلط در مورد رابطه جنسي، تجربيات ناخوشايند جنسي، عدم تحريك كافي قبل از دخول و قرار داشتن در دوره‌هاي مرتبط با نوسانات هورموني نظير بارداري يا قاعدگي همگي از عواملي هستند كه در سرد مزاجي بانوان تاثير مي‌گذارند. متخصص سكس تراپي مي‌تواند با شناسايي دقيق اين عوامل راهكارهاي مناسب براي رفع اين مشكل را به شما ارائه نمايد.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۹ مرداد ۱۴۰۰ ] [ ۱۲:۴۶:۴۵ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

انواع جنون طي بيماري‌هاي مختلف ممكن است رخ دهد. جنون نوعي اختلال رواني است كه باعث مي‌شود ارتباط بيمار با واقعيت قطع شود. كساني كه دچار جنون مي‌شوند افكار يا احساساتي دارند كه ربطي به واقعيت ندارد. اين شرايط در بيماري‌هاي مختلفي مثل اسكيزوفرني يا اختلال دوقطبي اتفاق مي‌افتد. در چنين حالتي بيماران ممكن است دست به هر كاري بزنند و حتي به خود يا اطرافيان آسيب برسانند. به همين خاطر لازم است كه نشانه‌هاي انواع جنون را بشناسيد و اگر اين علائم را در هر يك از اطرافيان مي‌بينيد هرچه سريع‌تر با يك متخصص مشورت نماييد.

 

منبع : انواع جنون را بشناسيد

انواع جنون

جنون حالتي است كه در آن ارتباط بيمار با واقعيت محيط اطراف قطع مي‌شود. بيماران درگير با جنون ممكن است دچار توهم شوند و چيزهايي ببينند يا صداهايي بشنوند كه واقعيت ندارد. گاهي ممكن است افكاري داشته باشند كه ربطي به واقعيت ندارد. ناآگاهي از زمان و مكان يا رفتارهايي كه با شرايط محيط هماهنگ نيست از ديگر نشانه‌هاي جنون است. همان‌طور كه گفتيم جنون حالتي است كه در بسياري از اختلالات رواني براي بيمار پيش خواهد آمد. در ادامه مهم‌ترين بيماري‌هايي كه جنون در آن‌ها اتفاق مي‌افتد را با هم بررسي خواهيم كرد:

جنون آني

جنون آني قابل‌مشاهده‌ترين نوع جنون است. در اين شرايط بيمار جريان زندگي عادي دارد اما ناگهان ارتباط او با واقعيت قطع مي‌شود و ممكن است هر رفتاري از وي سر بزند. بيماران در اين شرايط معمولاً به خود يا اطرافيان آسيب مي‌زنند. اين بيماري معمولاً با سابقه ژنتيكي و همين‌طور در كنار اختلالات رواني ديگر مثل اختلالات كنترل تكانه يا شخصيت اتفاق مي‌افتد. براي مطالعه بيشتر درباره جنون آني كليك كنيد.

جنون آتش‌افروزي

آتش‌افروزي يكي از حالت‌هاي جنون آني است. اين بيماران علاقه بسياري به آتش و هر چيزي كه با آن ارتباط داشته باشد دارند. ايجاد آتش‌هاي بزرگ يكي از جدي‌ترين نشانه‌هاي اين بيماري است. بيماران مبتلا به جنون آني برخلاف شخصيت‌هاي ضداجتماعي آتش را نه براي آسيب زدن به ديگران بلكه براي تماشاي آن ايجاد مي‌كنند. اين بيماران معمولاً بهره هوشي پاييني دارند و در كودكي شرايط سختي را تجربه كرده‌اند. براي آشنايي با نشانه‌هاي جنون آتش افروزي كليك كنيد.

اسكيزوفرني يكي از انواع جنون

اسكيزوفرني يا شيزوفرني بيماري است كه همه ما نام آن را شنيده‌ايم و معمولاً با ويژگي‌هايي مثل توهم و هذيان آن را مي‌شناسيم. بيماران درگير با اين اختلال به‌غيراز توهم و هذيان مشكلاتي مانند گفتار درهم‌ و برهم يا نامناسب بودن هيجانات را نيز تجربه مي‌كنند. اسكيزوفرني بيماري مزمني است كه تاكنون هيچ درمان قطعي براي آن پيدا نشده ؛ اما داروها به‌خوبي مي‌توانند آن را كنترل كرده و از بروز حملات جنون جلوگيري كنند. براي آشنايي بيشتر با بيماري اسكيزوفرني يا شيزوفرني كليك كنيد.

اسكيزوفرني فرم

اسكيزوفرني فرم شباهت بسياري به اختلال اسكيزوفرني دارد و به همين خاطر اين نام را براي آن انتخاب كرده‌اند. تفاوت اسكيزوفرني فرم با اختلال اسكيزوفرني بيش از هر چيز در مدت‌زمان آن است. براي اينكه بيماري تشخيص اختلال اسكيزوفرني را دريافت كند، بايد نشانه‌ها حداقل براي 6 ماه ادامه پيدا كنند؛ اما اسكيزوفرني فرم به اين صورت است كه نشانه‌هاي جنون در مدتي بين 1 تا 6 ماه از بين مي‌روند. به‌علاوه اسكيزوفرني فرم ابعاد ديگر زندگي بيمار مانند كار يا تحصيل را به‌اندازه اسكيزوفرني مختل نمي‌كند.

اسكيزوافكتيو

اسكيزوافكتيو يكي از انواع جنون است كه ويژگي‌هاي اسكيزوفرني و اختلالات خلقي را در كنار هم دارد. درواقع اين بيماران در كنار علائم اختلالات خلقي مانند افسردگي يا مانيا، نشانه‌هايي مانند توهم و هذيان را نيز تجربه مي‌كنند.

اختلال هذياني

گاهي اوقات هذيان‌ها بدون وجود توهم يا نشانه‌هاي بيماري‌هايي مثل اسكيزوفرني اتفاق مي‌افتند. براي مثال بيمار معتقد است يك شخصيت معروف عاشق او شده است؛ يك نفر در خيابان او را تعقيب مي‌كند و يا به يك بيماري عفوني خطرناك مبتلا شده است. اختلالات هذياني به چند دليل از اسكيزوفرني و ساير انواع جنون جدا مي‌شوند؛ مهم‌ترين آن‌ها اين است كه هذيان‌هاي بيمار چندان هم غيرواقعي نيستند. براي مثال شايد احتمال اينكه يك فرد معروف عاشق شما باشد بسيار كم باشد اما اين موضوع غيرممكن نيست.

دوره‌هاي مانيا در اختلال دوقطبي

يك اشتباه رايج اين است كه اختلال دوقطبي را يكي از انواع جنون بدانيم. بيماران مبتلا به اين اختلال در زمان درگيري با افسردگي يا در فاصله بين اپيزودهاي خلقي شرايط روحي كاملاً طبيعي دارند. به عبارتي فقط دوره‌هاي مانيا در اختلالات خلقي را مي‌توانيم يكي از انواع جنون بدانيم. زيرا در اين حالت رابطه بيمار با واقعيت تا حد زيادي از بين مي‌رود. آن‌ها اعتمادبه‌نفس بيش‌ازحدي پيدا مي‌كنند و معمولاً توانايي قضاوت و تصميم‌گيري صحيح را از دست مي‌دهند.

بيماري‌هاي شدت گرفته

جنون مي‌تواند در اختلالات رواني ساده‌اي مثل افسردگي يا اضطراب نيز اتفاق بيفتد. هنگامي‌كه بيماري بسيار شديد باشد ممكن است توهم يا هذيان در اين اختلالات نيز بروز پيدا كنند. براي مثال يك بيمار وسواسي ممكن است به‌شدت به افكار خود باور داشته باشد و هرگز احساس نكند كه دچار وسواس شده. اين بيماران گاهي اوقات صداهايي مي‌شنوند كه از آن‌ها درخواست مي‌كند كاري را انجام دهند. يك بيمار افسرده نيز ممكن است باور داشته باشد بدنش در حال پوسيدن و از بين رفتن است؛ يا صداهايي را بشنود كه به او مي‌گويند هيچ ارزشي ندارد. مهم‌ترين نشانه اينكه اين بيماران مبتلا به افسردگي و اضطراب هستند و دچار جنون يا اسكيزوفرني نشده‌اند اين است كه با درمان بيماري اصلي اين نشانه‌ها نيز از بين خواهند رفت.

جنون به دليل آسيب‌هاي جسماني

گاهي اوقات مشكلات جسماني مانند بيماري‌هاي عفوني يا به‌خصوص ضربه به سر باعث مي‌شوند كه بيمار دچار جنون شود. اين اتفاق در بسياري از بيماران مبتلا به دمانس يا زوال عقل در سنين سالمندي نيز ديده مي‌شود. در اين شرايط براي درمان بيماري بايد ابتدا مشكلات جسماني برطرف شوند.

جنون به دليل مصرف مواد مخدر

استفاده از مخدرهاي توهم‌زايي مثل شيشه يا قرص اكس، مصرف بيش‌ازحد الكل يا حتي بعضي از داروها مانند كتامين مي‌تواند باعث بروز توهم باشد. گاهي اوقات نيز قطع ناگهاني داروها باعث اين مشكلات مي‌شود. درهرصورت اگر بيمار از داروي خاصي استفاده مي‌كند و يا به يكي از انواع مخدر اعتياد دارد بهتر است پيش از درمان اين موضوع را با متخصص در ميان بگذاريد.

انواع جنون مرتبط با ساير اختلالات

برخي از انواع جنون در جريان اختلالاتي چون وسواس، افسردگي، كمبود ويتامين، اضطراب و استرس به وجود مي‌آيند. براي اين بيماران درمان جنون به معناي درمان اختلال ايجاد كننده آن است. برخي از اين اختلالات به شرح زير هستند.

جنون خريد

جنون پس از زايمان

دزدي بيمارگون

علل ابتلا به انواع جنون

تاكنون دليل مشخصي براي ابتلا به انواع جنون پيدا نشده است. بااين‌حال روانشناسان معتقدند ابتلا به اين بيماري‌ها نياز به يك زمينه ژنتيكي دارد. ژنتيك اگرچه احتمال ابتلا به جنون را افزايش مي‌دهد اما نمي‌تواند تنها دليل بروز آن باشد. به‌عبارت‌ديگر همه افرادي كه آمادگي ژنتيكي براي جنون را دارند به اين بيماري دچار نمي‌شوند. شرايط محيطي مثل استرس‌هاي بيش‌ازحد، بحران‌هاي دوره كودكي و يا مشكلات جسماني مي‌توانند تبديل به عاملي شوند كه باعث آشكار شدن نشانه‌هاي جنون در فرد مي‌شود.

راه‌هاي درمان انواع جنون

تمامي انواع جنون مي‌توانند پيامدهاي منفي بسياري را به همراه داشته باشند. اين پيامدها از ايجاد مشكل در جريان زندگي بيمار تا آسيب زدن به خود يا ديگران متفاوت خواهد بود. به همين خاطر درصورتي‌كه نشانه‌هاي اين بيماري را در خود يا هريك از اطرافيان احساس مي‌كنيد بهتر است با يك مشاور در اين زمينه صحبت كنيد. معمولاً استفاده از داروها در كنار روان‌درماني بهترين راهكار براي درمان انواع جنون است:

دارودرماني

تحقيقات روانشناسان نشان مي‌دهد كه تقريباً تمامي بيماران مبتلا به جنون دچار اختلال در مواد شيميايي هستند كه از مغز ترشح مي‌شوند. براي مثال دوپامين در مغز بيماران اسكيزوفرني بيش‌ازحد ترشح مي‌شود؛ به همين خاطر است كه اين بيماران دچار توهم مي‌شوند. استفاده از داروها باعث مي‌شود تا ترشح اين مواد شيميايي به حالت طبيعي بازگردد. به همين خاطر داروها يكي از مهم‌ترين روش‌هاي درماني براي انواع جنون هستند. در اين روش معمولاً از داروهايي مثل هالوپريدول، ريسپريدون يا كلرپرومازين استفاده مي‌شود.

روان‌درماني انواع جنون

درمان‌هاي دارويي به‌تنهايي نمي‌توانند جنون را درمان كنند. اين داروها تنها علائم و نشانه‌ها را برطرف مي‌كنند. به همين خاطر است كه پس از قطع مصرف دارو نشانه‌هاي بيماري مجدداً بازمي‌گردند. استفاده از جلسات روان‌درماني در اين شرايط تا حد زيادي به بيمار كمك مي‌كند كه بتواند بيماري خود را كنترل كند. روانشناسان در اين شرايط معمولاً سعي مي‌كنند مهارت‌هايي مثل كنترل هيجانات، برقراري رابطه صحيح اجتماعي با ديگران و همين‌طور حل مسئله و تصميم‌گيري را به بيمار آموزش دهند.

بيماران مبتلا به انواع جنون معمولاً از جانب اطرافيان طرد مي‌شوند و براي فرار از شرايطي كه درگير آن شده‌اند به سمت استفاده از مواد مخدر كشيده مي‌شوند يا دچار مشكلاتي مانند افسردگي مي‌شوند. يكي از اقدامات روانشناسان اين است كه به بيمار كمك مي‌كنند تا مشكلاتي را كه به دنبال درگيري با جنون برايش اتفاق افتاده درمان كند. دراين‌بين برگزاري جلسات خانواده‌درماني و آموزش دادن آن‌ها راجع به نحوه برخورد با بيمار نيز اهميت بسياري دارد.

براي دريافت مشاوره در زمينه اختلالات رواني مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

 

سؤالات متداول

چه دلايلي براي ابتلا به جنون وجود دارد؟

ژنتيك مهم‌ترين عامل در ابتلا به جنون است اما شرايط نامساعد محيطي مانند بحران‌هاي زندگي و تجربيات تلخ كودكي هم در اين بيماري نقش دارند.

آيا بيماران مبتلا به جنون درمان مي‌شوند؟

استفاده از داروها در كنار روان‌درماني مي‌تواند تا حد زيادي اين بيماري را كنترل كند اما تا كنون درمان قطعي براي آن پيدا نشده است.

 

براي عضويت در اينستاگرام (ذهن نو) كليك كنيد

آخرين تحقيقات علمي روانشناسي

 

 ورود به صفحه

 

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354 استان تهران :9092301539

 

 

 

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

 شماره تماس با موبايل : 66419012-021

 

 

 

منبع : انواع جنون را بشناسيد

 


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: انواع جنون را بشناسيد،
موضوع:
[ ۱۹ مرداد ۱۴۰۰ ] [ ۱۲:۴۴:۲۰ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

انواع جنون طي بيماري‌هاي مختلف ممكن است رخ دهد. جنون نوعي اختلال رواني است كه باعث مي‌شود ارتباط بيمار با واقعيت قطع شود. كساني كه دچار جنون مي‌شوند افكار يا احساساتي دارند كه ربطي به واقعيت ندارد. اين شرايط در بيماري‌هاي مختلفي مثل اسكيزوفرني يا اختلال دوقطبي اتفاق مي‌افتد. در چنين حالتي بيماران ممكن است دست به هر كاري بزنند و حتي به خود يا اطرافيان آسيب برسانند. به همين خاطر لازم است كه نشانه‌هاي انواع جنون را بشناسيد و اگر اين علائم را در هر يك از اطرافيان مي‌بينيد هرچه سريع‌تر با يك متخصص مشورت نماييد.

 

منبع : انواع جنون را بشناسيد

انواع جنون

جنون حالتي است كه در آن ارتباط بيمار با واقعيت محيط اطراف قطع مي‌شود. بيماران درگير با جنون ممكن است دچار توهم شوند و چيزهايي ببينند يا صداهايي بشنوند كه واقعيت ندارد. گاهي ممكن است افكاري داشته باشند كه ربطي به واقعيت ندارد. ناآگاهي از زمان و مكان يا رفتارهايي كه با شرايط محيط هماهنگ نيست از ديگر نشانه‌هاي جنون است. همان‌طور كه گفتيم جنون حالتي است كه در بسياري از اختلالات رواني براي بيمار پيش خواهد آمد. در ادامه مهم‌ترين بيماري‌هايي كه جنون در آن‌ها اتفاق مي‌افتد را با هم بررسي خواهيم كرد:

جنون آني

جنون آني قابل‌مشاهده‌ترين نوع جنون است. در اين شرايط بيمار جريان زندگي عادي دارد اما ناگهان ارتباط او با واقعيت قطع مي‌شود و ممكن است هر رفتاري از وي سر بزند. بيماران در اين شرايط معمولاً به خود يا اطرافيان آسيب مي‌زنند. اين بيماري معمولاً با سابقه ژنتيكي و همين‌طور در كنار اختلالات رواني ديگر مثل اختلالات كنترل تكانه يا شخصيت اتفاق مي‌افتد. براي مطالعه بيشتر درباره جنون آني كليك كنيد.

جنون آتش‌افروزي

آتش‌افروزي يكي از حالت‌هاي جنون آني است. اين بيماران علاقه بسياري به آتش و هر چيزي كه با آن ارتباط داشته باشد دارند. ايجاد آتش‌هاي بزرگ يكي از جدي‌ترين نشانه‌هاي اين بيماري است. بيماران مبتلا به جنون آني برخلاف شخصيت‌هاي ضداجتماعي آتش را نه براي آسيب زدن به ديگران بلكه براي تماشاي آن ايجاد مي‌كنند. اين بيماران معمولاً بهره هوشي پاييني دارند و در كودكي شرايط سختي را تجربه كرده‌اند. براي آشنايي با نشانه‌هاي جنون آتش افروزي كليك كنيد.

اسكيزوفرني يكي از انواع جنون

اسكيزوفرني يا شيزوفرني بيماري است كه همه ما نام آن را شنيده‌ايم و معمولاً با ويژگي‌هايي مثل توهم و هذيان آن را مي‌شناسيم. بيماران درگير با اين اختلال به‌غيراز توهم و هذيان مشكلاتي مانند گفتار درهم‌ و برهم يا نامناسب بودن هيجانات را نيز تجربه مي‌كنند. اسكيزوفرني بيماري مزمني است كه تاكنون هيچ درمان قطعي براي آن پيدا نشده ؛ اما داروها به‌خوبي مي‌توانند آن را كنترل كرده و از بروز حملات جنون جلوگيري كنند. براي آشنايي بيشتر با بيماري اسكيزوفرني يا شيزوفرني كليك كنيد.

اسكيزوفرني فرم

اسكيزوفرني فرم شباهت بسياري به اختلال اسكيزوفرني دارد و به همين خاطر اين نام را براي آن انتخاب كرده‌اند. تفاوت اسكيزوفرني فرم با اختلال اسكيزوفرني بيش از هر چيز در مدت‌زمان آن است. براي اينكه بيماري تشخيص اختلال اسكيزوفرني را دريافت كند، بايد نشانه‌ها حداقل براي 6 ماه ادامه پيدا كنند؛ اما اسكيزوفرني فرم به اين صورت است كه نشانه‌هاي جنون در مدتي بين 1 تا 6 ماه از بين مي‌روند. به‌علاوه اسكيزوفرني فرم ابعاد ديگر زندگي بيمار مانند كار يا تحصيل را به‌اندازه اسكيزوفرني مختل نمي‌كند.

اسكيزوافكتيو

اسكيزوافكتيو يكي از انواع جنون است كه ويژگي‌هاي اسكيزوفرني و اختلالات خلقي را در كنار هم دارد. درواقع اين بيماران در كنار علائم اختلالات خلقي مانند افسردگي يا مانيا، نشانه‌هايي مانند توهم و هذيان را نيز تجربه مي‌كنند.

اختلال هذياني

گاهي اوقات هذيان‌ها بدون وجود توهم يا نشانه‌هاي بيماري‌هايي مثل اسكيزوفرني اتفاق مي‌افتند. براي مثال بيمار معتقد است يك شخصيت معروف عاشق او شده است؛ يك نفر در خيابان او را تعقيب مي‌كند و يا به يك بيماري عفوني خطرناك مبتلا شده است. اختلالات هذياني به چند دليل از اسكيزوفرني و ساير انواع جنون جدا مي‌شوند؛ مهم‌ترين آن‌ها اين است كه هذيان‌هاي بيمار چندان هم غيرواقعي نيستند. براي مثال شايد احتمال اينكه يك فرد معروف عاشق شما باشد بسيار كم باشد اما اين موضوع غيرممكن نيست.

دوره‌هاي مانيا در اختلال دوقطبي

يك اشتباه رايج اين است كه اختلال دوقطبي را يكي از انواع جنون بدانيم. بيماران مبتلا به اين اختلال در زمان درگيري با افسردگي يا در فاصله بين اپيزودهاي خلقي شرايط روحي كاملاً طبيعي دارند. به عبارتي فقط دوره‌هاي مانيا در اختلالات خلقي را مي‌توانيم يكي از انواع جنون بدانيم. زيرا در اين حالت رابطه بيمار با واقعيت تا حد زيادي از بين مي‌رود. آن‌ها اعتمادبه‌نفس بيش‌ازحدي پيدا مي‌كنند و معمولاً توانايي قضاوت و تصميم‌گيري صحيح را از دست مي‌دهند.

بيماري‌هاي شدت گرفته

جنون مي‌تواند در اختلالات رواني ساده‌اي مثل افسردگي يا اضطراب نيز اتفاق بيفتد. هنگامي‌كه بيماري بسيار شديد باشد ممكن است توهم يا هذيان در اين اختلالات نيز بروز پيدا كنند. براي مثال يك بيمار وسواسي ممكن است به‌شدت به افكار خود باور داشته باشد و هرگز احساس نكند كه دچار وسواس شده. اين بيماران گاهي اوقات صداهايي مي‌شنوند كه از آن‌ها درخواست مي‌كند كاري را انجام دهند. يك بيمار افسرده نيز ممكن است باور داشته باشد بدنش در حال پوسيدن و از بين رفتن است؛ يا صداهايي را بشنود كه به او مي‌گويند هيچ ارزشي ندارد. مهم‌ترين نشانه اينكه اين بيماران مبتلا به افسردگي و اضطراب هستند و دچار جنون يا اسكيزوفرني نشده‌اند اين است كه با درمان بيماري اصلي اين نشانه‌ها نيز از بين خواهند رفت.

جنون به دليل آسيب‌هاي جسماني

گاهي اوقات مشكلات جسماني مانند بيماري‌هاي عفوني يا به‌خصوص ضربه به سر باعث مي‌شوند كه بيمار دچار جنون شود. اين اتفاق در بسياري از بيماران مبتلا به دمانس يا زوال عقل در سنين سالمندي نيز ديده مي‌شود. در اين شرايط براي درمان بيماري بايد ابتدا مشكلات جسماني برطرف شوند.

جنون به دليل مصرف مواد مخدر

استفاده از مخدرهاي توهم‌زايي مثل شيشه يا قرص اكس، مصرف بيش‌ازحد الكل يا حتي بعضي از داروها مانند كتامين مي‌تواند باعث بروز توهم باشد. گاهي اوقات نيز قطع ناگهاني داروها باعث اين مشكلات مي‌شود. درهرصورت اگر بيمار از داروي خاصي استفاده مي‌كند و يا به يكي از انواع مخدر اعتياد دارد بهتر است پيش از درمان اين موضوع را با متخصص در ميان بگذاريد.

انواع جنون مرتبط با ساير اختلالات

برخي از انواع جنون در جريان اختلالاتي چون وسواس، افسردگي، كمبود ويتامين، اضطراب و استرس به وجود مي‌آيند. براي اين بيماران درمان جنون به معناي درمان اختلال ايجاد كننده آن است. برخي از اين اختلالات به شرح زير هستند.

جنون خريد

جنون پس از زايمان

دزدي بيمارگون

علل ابتلا به انواع جنون

تاكنون دليل مشخصي براي ابتلا به انواع جنون پيدا نشده است. بااين‌حال روانشناسان معتقدند ابتلا به اين بيماري‌ها نياز به يك زمينه ژنتيكي دارد. ژنتيك اگرچه احتمال ابتلا به جنون را افزايش مي‌دهد اما نمي‌تواند تنها دليل بروز آن باشد. به‌عبارت‌ديگر همه افرادي كه آمادگي ژنتيكي براي جنون را دارند به اين بيماري دچار نمي‌شوند. شرايط محيطي مثل استرس‌هاي بيش‌ازحد، بحران‌هاي دوره كودكي و يا مشكلات جسماني مي‌توانند تبديل به عاملي شوند كه باعث آشكار شدن نشانه‌هاي جنون در فرد مي‌شود.

راه‌هاي درمان انواع جنون

تمامي انواع جنون مي‌توانند پيامدهاي منفي بسياري را به همراه داشته باشند. اين پيامدها از ايجاد مشكل در جريان زندگي بيمار تا آسيب زدن به خود يا ديگران متفاوت خواهد بود. به همين خاطر درصورتي‌كه نشانه‌هاي اين بيماري را در خود يا هريك از اطرافيان احساس مي‌كنيد بهتر است با يك مشاور در اين زمينه صحبت كنيد. معمولاً استفاده از داروها در كنار روان‌درماني بهترين راهكار براي درمان انواع جنون است:

دارودرماني

تحقيقات روانشناسان نشان مي‌دهد كه تقريباً تمامي بيماران مبتلا به جنون دچار اختلال در مواد شيميايي هستند كه از مغز ترشح مي‌شوند. براي مثال دوپامين در مغز بيماران اسكيزوفرني بيش‌ازحد ترشح مي‌شود؛ به همين خاطر است كه اين بيماران دچار توهم مي‌شوند. استفاده از داروها باعث مي‌شود تا ترشح اين مواد شيميايي به حالت طبيعي بازگردد. به همين خاطر داروها يكي از مهم‌ترين روش‌هاي درماني براي انواع جنون هستند. در اين روش معمولاً از داروهايي مثل هالوپريدول، ريسپريدون يا كلرپرومازين استفاده مي‌شود.

روان‌درماني انواع جنون

درمان‌هاي دارويي به‌تنهايي نمي‌توانند جنون را درمان كنند. اين داروها تنها علائم و نشانه‌ها را برطرف مي‌كنند. به همين خاطر است كه پس از قطع مصرف دارو نشانه‌هاي بيماري مجدداً بازمي‌گردند. استفاده از جلسات روان‌درماني در اين شرايط تا حد زيادي به بيمار كمك مي‌كند كه بتواند بيماري خود را كنترل كند. روانشناسان در اين شرايط معمولاً سعي مي‌كنند مهارت‌هايي مثل كنترل هيجانات، برقراري رابطه صحيح اجتماعي با ديگران و همين‌طور حل مسئله و تصميم‌گيري را به بيمار آموزش دهند.

بيماران مبتلا به انواع جنون معمولاً از جانب اطرافيان طرد مي‌شوند و براي فرار از شرايطي كه درگير آن شده‌اند به سمت استفاده از مواد مخدر كشيده مي‌شوند يا دچار مشكلاتي مانند افسردگي مي‌شوند. يكي از اقدامات روانشناسان اين است كه به بيمار كمك مي‌كنند تا مشكلاتي را كه به دنبال درگيري با جنون برايش اتفاق افتاده درمان كند. دراين‌بين برگزاري جلسات خانواده‌درماني و آموزش دادن آن‌ها راجع به نحوه برخورد با بيمار نيز اهميت بسياري دارد.

براي دريافت مشاوره در زمينه اختلالات رواني مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

 

سؤالات متداول

چه دلايلي براي ابتلا به جنون وجود دارد؟

ژنتيك مهم‌ترين عامل در ابتلا به جنون است اما شرايط نامساعد محيطي مانند بحران‌هاي زندگي و تجربيات تلخ كودكي هم در اين بيماري نقش دارند.

آيا بيماران مبتلا به جنون درمان مي‌شوند؟

استفاده از داروها در كنار روان‌درماني مي‌تواند تا حد زيادي اين بيماري را كنترل كند اما تا كنون درمان قطعي براي آن پيدا نشده است.

 

براي عضويت در اينستاگرام (ذهن نو) كليك كنيد

آخرين تحقيقات علمي روانشناسي

 

 ورود به صفحه

 

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354 استان تهران :9092301539

 

 

 

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

 شماره تماس با موبايل : 66419012-021

 

 

 

 

منبع : انواع جنون را بشناسيد

 

ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: انواع جنون را بشناسيد،
موضوع:
[ ۱۸ مرداد ۱۴۰۰ ] [ ۱۱:۱۹:۲۰ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

آپنه خواب نوعي وقفه و انسداد تنفسي است كه در جريان خواب اتفاق مي‌افتد. اين مشكل يكي از انواع اختلالات خواب است كه كيفيت عملكرد روزانه را تحت تاثير قرار مي‌دهد. اگر در طول شب با صداي بلند خر و پف مي‌كنيد و در طول روز دائما احساس خستگي و خواب آلودگي داريد، احتمالا به آپنه خواب مبتلا هستيد. براي درمان آپنه‌خواب با توجه به علت آن روش‌هاي متعددي پيشنهاد مي‌شود، براي رفع اين اختلال ابتدا بايد براي ارزيابي به متخصص روانشناسي مراجعه كرده و پس از تشخيص راهكار مناسب را دريافت نماييد. در ادامه انواع آپنه‌خواب، علل و درمان آن را آورده‌ايم. 

 

منبع : آپنه خواب چقدر خطرناك است

آشنايي با آپنه خواب و انواع آن

آپنه نوعي اختلال خواب محسوب مي‌شود. مبتلايان در طول خواب مكررا با وقفه تنفسي روبه‌رو مي‌شوند كه اين مسئله كيفيت خواب را كاهش مي‌دهد. كساني كه مبتلا به آپنه‌خواب هستند اغلب در طول شب با صداي بلند خروپف مي‌كنند و از آنجايي كه خواب راحتي ندارند پس از بيدار شدن همچنان احساس خستگي، خواب آلودگي و كسل بودن دارند. براي آشنايي با ساير اختلالات خواب كليك كنيد. متخصصان 3 نوع مختلف از آپنه‌خواب را شناسايي كرده‌اند كه موارد زير را شامل مي‌شود:

1- آپنه خواب انسدادي

آپنه خواب انسدادي زماني اتفاق مي‌افتد كه عضلات گلو در طول خواب انقباض خود را از دست داده و شل‌تر از حالت عادي شوند. آپنه انسدادي شايع‌ترين شكل آپنه‌خواب در بين مبتلايان به اين اختلال است.

2- آپنه خواب مركزي

متخصصين زماني تشخيص اختلال آپنه‌خواب مركزي را مطرح مي‌كنند كه علت بروز مشكل را در سيستم عصبي مركزي ببينند. در واقع براي اينكه عضلات گلو براي تنفس در وضعيت درستي قرار داشته باشند، مغز بايد يكسري سيگنال در اين باره به آن‌ها بفرستد. اگر در طول خواب سيستم پيام رساني مغز به عضلات مربوطه به هر دليلي با اختلال مواجه شود آپنه‌خواب مركزي بروز مي‌يابد.

3- آپنه خواب پيچيده

در اين نوع از آپنه خواب مشكل عضلاني و عصبي هم زمان با هم اتفاق مي‌افتند. در واقع در اين شرايط بيمار به طور هم زمان آپنه انسدادي و مركزي را تجربه مي‌كند كه اين وضعيت نيازمند دريافت خدمات درماني فوري است.

علائم ابتلا به آپنه خواب

علائم ابتلا به انواع آپنه‌خواب تقريبا با يكديگر مشترك هستند. همين مسئله باعث مي‌شود كه متخصصان براي تشخيص نوع آپنه خواب به بررسي‌هاي دقيق‌تر و عميق‌تري نياز داشته باشند. از جمله اين علائم مي‌توان به موارد زير اشاره كرد:

  • خرو پف كردن با صداي بلند
  • بروز وقفه‌هاي تنفسي در خواب
  • دچار شدن به سردردهاي صبحگاهي
  • از خواب پريدن همراه با خشكي دهان
  • دچار شدن به خواب منقطع (كه نوعي بي خوابي محسوب مي‌شود)
  • افزايش چرت زدن در طول روز كه ناشي از خواب بي كيفيت در طول شب است
  • كاهش تمركز در طول روز
  • افزايش تحريك پذيري و كاهش آستانه تحمل

علل بروز آپنه خواب

آپنه خواب انسدادي و مركزي به دلايل متفاوتي اتفاق مي‌افتند كه در ادامه به توضيح هريك از آن‌ها پرداخته‌ايم:

علت  بروز آپنه خواب انسدادي

آپنه انسدادي زماني اتفاق مي‌افتد كه در طول خواب عضلات گلو انقباض لازم را از دست بدهند. عدم انقباض يا شل بودن اين عضلات باعث مي‌شود كه عمل دم تضعيف گشته و در نهايت جريان بسيار كمي از هوا وارد ريه شود.

اگر هوا به ميزان كافي وارد نشود سطح اكسيژن خون افت پيدا مي‌كند. مغز انسان وقتي پيام كاهش اكسيژن را بگيرد، سيگنال‌هايي براي بيدار شدن ارسال مي‌كند تا به اين طريق از شما محافظت نمايد. با اين حال اين بيداري‌ها براي لحظاتي بسيار كوتاه اتفاق مي‌افتد از همين رو ممكن است اصلا آن‌ها را به ياد نياوريد. البته لازم به ذكر است كه بيداري‌هاي مكرر هرچقدر هم كه كوتاه باشند بر كيفيت خواب انسان تاثير مي‌گذارند و ممكن است عملكرد فرد در طول روز بعد را نيز مختل نمايند.

علت بروز آپنه خواب مركزي

آپنه مركزي در حقيقت ناشي از بروز يك مشكل در سيستم عصبي مركزي است. اين مشكل به اين دليل اتفاق مي‌افتد كه مغز نمي‌تواند پيام‌هاي مرتبط با انقباض عضلات گلو را به مناطق مذكور بفرستد. اين امر باعث مي‌شود كه براي لحظاتي نتوانيد نفس بكشيد و در نهايت مشكلاتي نظير پريدن از خواب همراه با خشكي دهان و نفس تنگي را تجربه كنيد.

عوامل خطر و زمينه ساز اختلال آپنه خواب

علل و عوامل مختلفي وجود دارند كه شما را در برابر ابتلا به اختلال آپنه خواب آسيب پذير مي‌كنند. پژوهشگران بر اين باورند كه اين عوامل خطر براي آپنه انسدادي و آپنه مركزي متفاوت هستند. در ادامه به هركدام از آن ها به طور جداگانه اشاره كرده ايم:

عوامل خطر مرتبط با ابتلا به آپنه خواب انسدادي

از جمله عواملي كه مي‌توانند ريسك بروز آپنه انسدادي را افزايش دهند بايد به موارد زير اشاره كرد:

  • چاقي و اضافه وزن  
  • مرد بودن (پژوهش‌ها نشان مي‌دهند كه مردان 2 برابر زنان به آپنه انسدادي مبتلا مي‌شوند)
  • بيشتر بودن سايز دور گردن
  • كهولت سن
  • داشتن زمينه ارثي و خانوادگي
  • دچار بودن به گرفتگي بيني به دلايلي نظير آلرژي
  • مصرف الكل، دخانيات و مواد مخدر
  • دچار بودن به برخي مشكلات پزشكي نظير مشكلات قلبي، بالا بودن فشار خون، ابتلا به ديابت نوع 2 و درگيري با اختلال حركتي پاركينسون

عوامل خطر مرتبط با ابتلا به آپنه خواب مركزي

از جمله عواملي كه مي توانند ريسك بروز آپنه مركزي را افزايش دهند بايد به موارد زير اشاره كرد:

  • كهولت سن
  • جنسيت مذكر
  • دچار بودن به مشكلات قلبي
  • استفاده از داروهاي ناركوتيك (كساني كه از داروهاي اپيوئيدي طولاني اثر نظير متادون استفاده مي‌كنند بيشتر در معرض ابتلا به آپنه مركزي هستند)
  • داشتن سابقه سكته

ارتباط آپنه خواب با استرس و اضطراب

بسياري از بيماري‌هاي اضطرابي موجب تنگي نفس، سفت شدن عضلات گردن و كوتاه شدن خواب مي‌شوند. طبق برخي گزارشات قطع تنفس در خواب و بيداري هاي شبانه با اضطراب‌هاي بيمار ارتباط پيدا كردند. در اين نوع حتما بايد براي درمان اضطراب اقدام كنيد در غير اين صورت مصرف دارو تنها موجب رفع نشانه‌ها براي مدت كوتاهي خواهد شد.

روش هاي درمان اختلال آپنه  خواب

متخصصان روش‌هاي متعددي براي درمان مشكلات خواب ابداع كرده‌اند، بيشتر آن‌ها اگر به درستي انجام شوند، موثر و كاربردي خواهند بود. مي‌توانيد براي آشنايي بيشتر با ساير روش‌هاي درمان بي خوابي كليك كنيد. براي درمان اختلال اپنه‌خواب 4 روش عمده وجود دارد كه شامل موارد زير است:

1- استفاده از توصيه ها و راهكارهاي خانگي

در اين روش بيشتر عوامل خطر مرتبط با بروز آپنه خواب مورد هدف قرار مي‌گيرند. براي مثال تلاش براي كاهش وزن، پيش گرفتن سبك زندگي سالم، پرهيز از مصرف الكل يا استعمال دخانيات از جمله اقدامات موثري هستند كه مي‌توانند در اين زمينه به شما ياري برسانند.

2- درمان بيماري هاي زمينه اي

همانطور كه گفته شد ابتلا به آپنه خواب در برخي موارد كه فرد دچار يك مشكل زمينه‌اي نظير بيماري قلبي، فشار خون و ديابت است بيشتر از ساير مواقع اتفاق مي‌افتد. در اين شرايط با درمان مشكل اصلي به بهبود اختلال خواب نيز كمك مي‌كند.

3- درمان آپنه با استفاده از دستگاه CPAP

استفاده از اين دستگاه رايج‌ترين روش براي درمان اپنه خواب شديد است. در اين روش يك ماسك روي بيني و دهان قرار مي‌گيرد كه به يك دستگاه جريان هوا متصل است. دستگاه جريان مداومي از هوا را در طول خواب وارد سيستم تنفسي مي‌كند. اين كار مانع از بروز انسداد و قطع تنفس مي‌شود و به ريتم تنفسي نظم مي‌بخشد.

4- انجام عمل جراحي

عمل جراحي در مواردي توصيه مي‌شود كه بيمار از مشكلي نظير لوزه بزرگ يا انحراف بيني رنج مي‌برد و از دستگاه‌هاي تنفسي كمكي نيز بهره چنداني نمي‌برد. در اين شرايط انجام عمل جراحي و باز كردن مسير تنفسي به درمان اختلال آپنه تنفسي تا حد زيادي كمك خواهد كرد.

براي دريافت مشاوره در زمينه مشكلات مربوط به خواب مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02166419012 با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 

 

سوالات متداول

آيا چاقي مي تواند باعث انسداد تنفس هنگام خواب شود؟

چاقي يكي از عوامل موثر بر بروز آپنه خواب است اما لزوما همه كساني كه دچار اين مشكل هستند چاق نيستند. عوامل ديگري نظير جنسيت، وراثت، مصرف دخانيات و بيماري‌هاي زمينه‌اي نيز در اين مسئله نقش دارند.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۸ مرداد ۱۴۰۰ ] [ ۱۰:۵۵:۲۶ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

دادن موز به نوزاد در زمان مناسب به رشد هر چه بهتر او كمك زيادي مي‌كند. همانطور كه مي‌دانيد موز ميوه‌اي گرمسيري است كه ممكن است حتي برخي بزرگسالان نيز به آن حساسيت داشته باشند. بنابراين براي دادن آن به نوزاد با احتياط كرد. موز را به اشكال مختلف مي‌توان در وعده‌هاي كودك گنجاند. به دليل نرمي و طعم شيرين اين ميوه اكثر كودكان طعم آن را مي‌پسندند و براي خوردن كسي را به زحمت نمي‌اندازند. كربوهيدرات، پتاسيم، روي، منيزيم، ويتامين c و… موجود در موز مي‌توان از آن به عنوان يك وعده غذايي يا ميان وعده نيز نام برد. اگر فرزندتان بعد از خوردن اين ميوه بي قراري مي‌كند، احتمال دارد كه دچار حساسيتي شده باشد. براي آشنايي با بهترين زمان براي دادن موز به كودك و ساير ميوه مي‌توانيد مشاوره كودك دريافت كنيد.

 

منبع : دادن موز به نوزاد را از چند ماهگي شروع كنيم

دادن موز به نوزاد | از چند ماهگي به نوزاد موز بدهيم؟

يكي از مهم ترين سوالاتي كه براي والدين و مراقبان نوزاد پيش مي‌آيد اين است كه مواد غذايي غير از شير را از چه زماني مي‌توانيم به نوزاد بدهيم؟

در جواب بايد گفت: بهترين زمان براي شروع غذاي كمكي 6 ماهگي است. اگرچه برخي مادران به خصوص آن‌هايي كه نوزاد لاغري دارند از 4 ماهگي شروع به دادن غذاي كمكي مي‌كنند اما اين كار ممكن است مضرات بسياري به همراه داشته باشد. پس بهتر است براي دادن غذايي غير از شير به نوزاد تا همان 6 ماهگي صبر كنيد. براي دادن ميوه به نوزاد هم از 6 ماهگي به بعد مي‌توانيد اقدام كنيد.

اگر متوجه شديد نوزاد شما به راحتي نمي‌تواند موز را هضم كند بهتر است يك ماه ديگر دادن اين ميوه را به تعويق بياندازيد. براي آشنايي با نحوه و زمان شروع غذاي كمكي براي نوزاد كليك كنيد.

فوايد دادن موز به نوزاد چيست؟

موز ميوه‌اي انرژي زاست كه فوايد بسيار زيادي براي نوزادان دارد. علاوه بر اين طعم شيرين موز براي نوزادان خوشايند است، چرا كه انسان‌ها از همان بدو تولد به طعم شيرين علاقه دارند.

موز يك ميان وعده آسان و در دسترس براي مادران است و حتي در مسافرت مي‌توان به راحتي آن را تهيه كرد. همچنين موز به دليل بافت نرمي كه دارد به راحتي توسط نوزادان بلعيده مي‌شود. در ادامه به برخي از فوايد اين ماده مي‌پردازيم:

موز ماده‌اي مفيد براي مشكلات دفعي

موز به رفع مشكلات، سموم و عفونت‌هاي ادراري كمك مي‌كند. موز براي رفع اسهال و يبوست نيز مفيد است. اگر نوزاد شما به دليل ويروس مبتلا به اسهال شده، موز به سفت شدن مدفوع او كمك خواهد كرد. اگرهم نوزادتان مبتلا به يبوست است كمي موز له شده را به او بدهيد، فيبرهاي موجود در موز مي‌تواند آب زيادي را وارد مدفوع كند و يبوست را از بين ببرد.

موز و فوايد آن در رابطه با هضم غذا

موز منبع غني از فيبري به نام پري بيوتيك يا همان پروبيوتيك است. اين فيبر باكتري‌هاي مفيد را به روده انسان مي‌رساند تا هضم غذا راحت‌تر صورت گيرد.

فيبر ديگري در موز وجود دارد به نام پكتين كه با تبديل كربوهيدرات‌ها به قند ساده، هضم غذا را بهبود مي‌بخشد.

موز ميوه اي سير كننده و انرژي زا

نوزادان به انرژي زيادي نياز دارند، چرا كه همواره در حال رشد كردن هستند. كربوهيدرات موجود در موز انرژي بخش است و به همين دليل براي بچه‌هاي در حال رشد توصيه مي‌شود. مواد مغذي درون موز نه تنها انرژي جسماني را تامين مي‌كنند، بلكه سوخت خوبي برا مغز نيز مي‌باشند. پتاسيم ماده‌اي در موز است كه علاوه بر ايجاد انرژي به قدرت تمركز نيز كمك مي‌كند. فيبر موجود در موز خاصيت سير كنندگي بالايي دارد.

موز ماده اي مفيد براي استخوان، چشم و قلب

پتاسيم موجود در موز مي‌تواند سديم كه ماده اي خطرناك و سمي است را خنثي كند و از اين راه به بهبود سلامت استخوان كمك كرده و ضربان قلب را منظم نگه دارد. علاوه بر اين موز داراي كلسيم نيز مي‌باشد كه ماده‌اي مفيد و ضروري براي سلامت استخوان هاست.
ويتامين آ موجود در موز هم براي بهبود بينايي، سلامت چشم و محافظت از قرنيه چشم مفيد است.

بيشتر بخوانيد: نيازهاي اوليه كودكان

مضرات دادن موز به نوزاد (واكنش آلرژيك)

اگر بدن نوزادتان حساسيت بالايي دارد ممكن است به مصرف موز واكنش نشان دهد. حساسيت به موز به دو دليل اتفاق مي‌افتد:

1.حساسيت به پروتئين موجود در موز
2. حساسيتي كه از ناتواني بدن در تجزيه آنزيم‌ها به وجود مي‌آيد

اگر بدن نوزاد دچار حساسيت به موز شود، گلبول‌هاي سفيد بدن او به موز حمله كرد و واكنش‌هاي آلرژيك به وجود مي‌آورند. واكنش هايي ماند تب، التهاب، استفراغ و …

خوشبختانه فقط عده كمي از نوزادان به موز آلرژي دارند اما محض اطمينان بهتر است در دفعه اول فقط يك قاشق چاي خوري موز پوره شده به نوزاد بدهيد تا از عدم واكنش آلرژيك او مطمئن شويد.

روش مناسب دادن موز به نوزاد

بهترين روش دادن موز به نوزاد تهيه پوره موز است. اين روش براي دادن موز به كودكان زير يك سال مفيد است اما براي كودكان بزرگتر هم مي‌تواند جوابگو باشد. براي تهيه موز مراحل زير را طي كنيد:

1.موزي را انتخاب كنيد كه زرد باشد نه سبز و نه سياه شده، مطمئن شويد كه موز شيرين و نرم است و لكه سياهي روي آن وجود ندارد.

2.موزپوست نكنده را به كمك آب و سركه بشوييد تا آلودگي هاي آن از بين برود.

3.اول موز را به قطعات كوچك خرد كنيد سپس به كمك مخلوط كن، گوشت كوب يا پشت قاشق موز را له كنيد.

4.بهتر است كمي از شير مادر در حد چند قطره به موز له شده اضافه كنيد تا نرم تر و خوشمزه تر شود.

5.اگر كودك‌تان بيشتر از يك سال سن دارد مي توانيد اين تركيب‌ها را براي او تدارك ببينيد: مخلوط موز و آواكادوي پوره شده، مخلوط موز و سيب پوره شده، مخلوط موز و هلوي پوره شده (پوره موز را مي توانيد تا 3 روز در يخچال نگه داري كنيد).

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02166419012 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 

سوالات متداول

آيا مصرف موز سبب كم خوني مي شود؟

خير. متاسفانه اين باور اشتباه بين مردم وجود دارد كه مصرف موز در كودكان سبب كم خوني مي شود اما در حقيق موز داراي آهن و مواد ديگري ايت كه برا مبارزه با كم خوني به بدن كمك مي كنند.

آيا مصرف موز با لكنت ارتباط دارد؟

طب سنتي عقيده دارد مصرف موز زياد زير يك سال مي تواند سبب لكنت نوزاد شود. البته علم تجربي اين عقيده را تاييد نكرده.

آيا مي توان در زمان سرماخوردگي به كودك موز داد؟

خير. مصرف موز به هنگام سرما خوردگي سبب پيشرفت بيماري مي شود.

 

 

 

منبع : دادن موز به نوزاد را از چند ماهگي شروع كنيم


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۷ مرداد ۱۴۰۰ ] [ ۱۲:۳۳:۳۲ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

براي بسياري از مادراني كه نگهداري از فرزند اول خود را تجربه مي‌كنند اين سوال پيش مي‌آيد كه تغذيه كودك 6 تا 12 ماهه بايد حاوي چه موادي بوده و همچنين ميزان آن چقدر باشد. در واقع شير مادر همچنان كامل‌ترين و مقوي‌ترين غذاي كودك به حساب مي‌آيد با اين حال لازم است تا مجموعه‌اي از مواد مغذي كمكي براي كودك فراهم شود. اين مواد مغذي در انواع غذاهاي كمكي از جمله حريره بادام، پوره سيب و فرني‌ها يافت مي‌شود كه مي‌توانند در كنار شير مادر مواد مورد نياز بدن كودك براي رشد و وزن گيري هرچه بيشتر را فراهم كنند. با افزايش سن به طور طبيعي نياز كودك شما به دريافت مواد غذايي بيشتر خواهد شد. در اين راه لازم است كه مادران آگاهي كافي در اين زمينه داشته باشند تا بتوانند به كودك خود براي رشد بيشتر و يادگيري مهارت‌هاي مختلف كمك كنند.

منبع :  تغذيه كودك 6 تا 12 ماهه چگونه بايد باشد؟

 

اهميت تغذيه كمكي در كودك 6 تا 12 ماهه

از شش ماهگي به بعد بدن كودك علاوه بر شير مادر به غذاهاي كمكي نياز دارد تا وزن گيري صورت بگيرد. درصورتي كه ارائه غذاهاي كمكي به كودك را از 7 الي 8 ماهگي شروع نكنيد خطر مشكلات تغذيه‌اي افزايش مي‌يابد. مصرف غذاهاي انگشتي، ماكاراني له شده، تكه‌هايي از نان و بيسكوئيت‌هاي ساده، مهارت‌هاي تغذيه‌اي و تكاملي را در فرزند شما افزايش مي‌دهد.

طي سن 8 الي 10 ماهگي ارائه غذاهاي متنوع و غليظ به كودك كمك مي‌كند تا مهارت‌هاي جويدن در او تقويت شود. با رشد دندان‌ها و مهارت‌هاي ظريف حركتي كودك مي‌تواند غذا را با انگشت خود بردارد، بجود، به انتهاي دهان ببرد و ببلعد. بنابراين لازم است با ارائه غذاهاي كمكي اين مهارت‌ها را در كودك تقويت كنيد.

تغذيه مورد نياز بدن كودك 6 تا 12 ماهه

6 تا 9 ماهگي

– شير مادر يا شير خشك

– ميوه‌ها (موز، گلابي، سيب ، هلو، آووكادو) 4 وعده در روز

– سبزيجات خرد شده (هويج به خوبي پخته شده، اسكواش، سيب زميني شيرين) 3 تا 4 وعده در روز

– گوشت خالص (مرغ، گوشت گاو)

– حبوبات له شده (لوبيا، نخود، عدس)

– غلات غني شده با آهن (جو، بلغور) 2 تا 3 وعده در روز براي تغذيه كودك 6 تا 12 ماهه

9 تا 12 ماهگي

– مقدار كمي پنير پاستوريزه نرم

– سبزيجات پخته شده (هويج پخته شده، اسكواش، سيب زميني، سيب زميني شيرين)

– ميوه‌هاي پخته شده (موز، هلو، گلابي، آووكادو)

– غذاهاي انگشتي (قطعات كوچك تخم مرغ، قطعات پخته شده سيب زميني، ماكاروني پخته شده) براي تغذيه كودك 6 تا 12 ماهه

– پروتئين (قطعات كوچك گوشت، مرغ، ماهي بدون استخوان، لوبيا كامل پخته شده، عدس، نخود فرنگي، لوبيا سياه) 3 تا 4 قاشق غذا خوري در روز

براي اطلاع بيشتر در زمينه روانشناسي كودك كليك كنيد.

بهترين غذاهاي كمكي براي كودك 6 تا 12 ماهه

شايد برايتان سوال باشد كه بهتر است با كدام غذاي كمكي تغذيه كودك را شروع كنيد. فرني آرد برنج مناسب ترين غذاي كمكي براي شروع تغذيه كودك است. اين نوع فرني از پودر برنج، شير و مقداري شكر تهيه مي‌شود. براي تهيه پودر برنج مي‌توانيد نصفه فنجان برنج را روي حرارت تفت دهيد تا پف كند. بعد از آن برنج را آسياب كنيد تا پودر برنج به دست آيد.

از مقوي‌ترين غذاهايي كه مي‌توان براي تغذيه كودك به كار برد پوره ميوه (به خصوص سيب و انبه) است. پوره ميوه براي معده كودك شيرخوار هضم راحتي دارد و بسياري از ويتامين‌هاي بدن او را فراهم مي‌كند. همچنين تركيب برنج و ميوه به ميزان زيادي باعث رفع گرسنگي كودك مي‌شود و مقوي است. فرني برنج و ميوه را به اين صورت مي‌توانيد تهيه كنيد كه مقداري برنج را داخل آب جوش بريزيد تا نرم شود سپس قطعات كوچكي از ميوه را با برنج تركيب كنيد و به مدت 15 دقيقه اجازه دهيد تا بپزد.

فرني برنج و عدس قرمز به همراه سبزي معطر و ادويه زيره را نيز مي‌توانيد در رژيم غذايي كودك خود قرار دهيد. همچنين فرني جوي دو سر به ميزان زيادي فيبر پروتئين و كلسيم مورد نياز بدن كودك را تامين مي‌كند. اين غذا در بسياري از موارد بيشتر از برنج مورد استقبال كودك قرار مي‌گيرد.

ممنوعيت‌هاي غذايي براي كودكان 6 تا 12 ماهه

نوشابه‌هاي صنعتي، آب ميوه صنعتي، قهوه، كاكائو، چيپس، پفك، سوسيس، كالباس و همبرگر در تغذيه كودكان جايگاهي ندارد. خوراندن عسل، سفيده تخم مرغ، شكلات، بادام زميني، خربزه، كيوي، آلبالو، گيلاس، انواع توت (توت فرنگي، توت سفيد، شاه توت، تمشك) به كودكان زير يكسال ممنوع است. همچنين مصرف شير گاو براي كودك زير يكسال سنگين است اما استفاده مقدار خيلي كم از آن در تهيه فرني حريره بادام و سوپ مانعي ندارد.

نكات تكميلي در مورد تغذيه كودك 6 تا 12 ماهه

  • غذاي كمكي كودك بايد بعد از تغذيه با شير مادر يا در فاصله تغذيه از دو پستان مادر باشد.
  • با شروع غذاهاي كمكي مدفوع كودك سفت، تيره و بدبو مي‌شود. اگر مدفوع كودكتان بسيار شل بود نشان از اين است كه دستگاه گوارش او تحريك شده است. در اين شرايط بايد ميزان غذاي كمكي را كاهش داده و آن‌ها را با فاصله زماني بيشتري به او بخورانيد. 
  • مهم است كه كودك شما از اين سن خوردن غذا با قاشق، فاصله بين لقمه‌ها و دست كشيدن از غذا زماني كه سير شده است را ياد بگيرد. اين تجربيات كمك مي‌كنند تا فرزند شما در طول زندگي عادت‌هاي غذايي خوب داشته باشد. همچنين كودك بايد همراه با ديگر اعضاي خانواده و سر سفره غذا بخورد.
  • حتما لوبيا و حبوبات را تا چند ساعت قبل از پخت بگذاريد خيس بخورند تا نفخ آن‌ها گرفته شود و معده كودك به راحتي قابليت هضم آن‌ها را داشته باشد و دچار دل درد نشود.
  • اضافه كردن گرد نعنا، جعفري، كرفس و چاشني‌هايي مانند آب ليمو تازه، آب نارنج تازه يا گرد ليموعماني سبب مي‌شود كودك به خوردن غذا تمايل بيشتري داشته باشد. 
  • هرگز براي ساكت شدن گريه كودك به او غذا ندهيد اين كار سبب خفگي او مي‌شود.
  • براي صبحانه كودك مي‌توانيد از نان، زرده تخم مرغ، پنير پاستوريزه و پودر گردو استفاده كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02166419012 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 

سوالات متداول

ميزان تغذيه كودك 6 تا 12 ماهه چقدر بايد باشد؟

ميزان تغذيه از كودكي به كودك ديگر مي‌تواند متفاوت باشد و روز به روز به ميزان آن افزوده شود. آنچه كه اهميت دارد اين است كه به كودكان خود اطمينان دهيد زماني كه گرسنه هستند تغذيه مي‌شوند. در صورتي كه احساس كرديد كه كودكتان بي اشتها شده و با كاهش وزن روبه‌رو است، لازم است كه موضوع را با يك متخصص و يا روانشناس در زمينه كودك در ميان بگذاريد. 

 

 

 

منبع :  تغذيه كودك 6 تا 12 ماهه چگونه بايد باشد؟


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۷ مرداد ۱۴۰۰ ] [ ۱۱:۵۰:۴۳ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

قرص هاي خواب آور و آرامش‌بخش آن دسته از داروهاي اعصاب هستند كه اغلب براي درمان مشكلات مرتبط با خواب و مشكلات اضطرابي تجويز مي‌شوند. خواب آورها به كساني كه دچار مشكل بي خوابي هستند كمك مي‌كنند تا سريع‌تر به خواب بروند و مشكلاتي نظير خواب منقطع را كمتر تجربه كنند. با اين حال بسياري از داروهاي خواب آور قابليت اعتيادآوري دارند. از همين رو مصرف آن‌ها حتما بايد با احتياط، در دوزهاي كنترل شده و زير نظر متخصص صورت بگيرد. خوشبختانه امروزه روش‌هاي غيردارويي متعددي براي درمان مشكلات خواب ابداع شده است كه با مراجعه به روانشناس و دريافت خدمات مشاوره و روان درماني مي‌توانيد از آن‌ها بهره مند شويد. براي آشنايي با جديدترين روش هاي درمان بي خوابي كليك كنيد.

 

منبع : قرص خواب آور چه عوارضي دارد

آشنايي با انواع قرص هاي خواب آور

داروهاي خواب آور انواع و اقسام مختلفي دارند كه مي‌توان آن‌ها را به 4 دسته تقسيم كرد:

  1. داروهاي بنزوديازپيني كوتاه اثر نظير تريازولام
  2. داروهاي بنزوديازپيني متوسط الاثر نظير آلپرزولام، استازولام و تمازپام
  3. داروهاي آرام بخش متفرقه و غير بنزوديازپيني نظير زولپيدم، زالپلون و اسزوپي كلون
  4. داروهاي انتخابي ملاتونين نظير راملتئون

مكانيسم اثر قرص هاي خواب آور

مكانيسم اثر اكثر داروهاي خواب آور به طور كل مشابه است. آن‌ها با چسبيدن به گيرنده‌هاي مختلف نظير گيرنده‌هاي بنزوديازپيني اثرات مهاري برخي انتقال دهنده‌هاي عصبي در مغز نظير گابا را افزايش مي‌دهند. افزايش اثرات مهاري اين انتقال دهنده‌ها منجر به تضعيف سيستم عصبي مركزي شده و در نتيجه علائم اضطرابي كاهش مي‌يابند. باكاهش سطح اضطراب از طريق آرام‌تر شدن سرعت تنفس، پايين آمدن ضربان و فشار خون اثرات خواب آوري نيز به فرد القا مي‌شود. از همين رو داروهاي خواب آور به افراد كمك مي‌كنند كه سريع‌تر به خواب روند و همچنين در طول شب خواب عميق‌تري داشته باشند.

 

بيشتر بخوانيد : انواع اختلالات خواب

 

عوارض جانبي مصرف داروهاي خواب آور

داروهاي خواب آور همانند هر داروي ديگري با يكسري عوارض جانبي بالقوه همراه هستند. از جمله مهم‌ترين عوارض آن‌ها اين است كه وابستگي جسماني ايجاد مي‌كنند و در اكثر موارد پس از قطع مصرف باعث تشديد دوره‌هاي بي خوابي مي‌شوند. از همين رو  متخصصين توصيه مي‌كنند كه پيش از روي آوردن به خواب آورها ابتدا درمان‌هاي غيردارويي را امتحان كنيد.

براي مثال روانشناسان در جلسات مشاوره و روان درماني از طريق آموزش برخي تكنيك‌هاي خود آرام سازي به شما كمك مي‌كنند تا بتوانيد سطح استرس‌هاي خود را پايين آورده و شب‌ها خواب بهتري داشته باشيد. در نتيجه بهتر است در قدم اول به يك روانشناس مراجعه كنيد اگر روان درماني اثر چنداني بر روند بهبوديتان نداشته باشد، آنگاه درمانگر شما را به يك روانپزشك ارجاع مي‌دهد تا از درمان‌هاي دارويي كمك بگيريد.

از جمله ديگر عوارض جانبي كه در پي مصرف خواب آورها ممكن است بروز دهد بايد به سردرد، لرزش بدن، احساس بي قراري، گيجي، احساس ضعف، كاهش قدرت تمركز، حالت تهوع، تحريك پذيري، از دست دادن تعادل حركتي، مشكلات گوارشي (يبوست، اسهال و حالت تهوع)، بروز تغييرات خلقي، خشكي دهان و كاهش اشتها اشاره كرد. اگر پس از مصرف چند نوبت داروي خواب آور اين علائم ادامه پيدا يا تشديد شد حتما با متخصص خود تماس گرفته و در مورد قطع يا ادامه مصرف دارو از او مشورت بگيريد.

چه داروهايي با خواب آورها تداخل دارند؟

مصرف هم زمان داروهاي خواب آور با الكل، انواع مسكن‌ها، داروهاي ضدآلرژي نظير آنتي هيستامين، ضدتشنج‌ها و هرگونه دارويي كه عملكرد سيستم عصبي را كند مي‌كند، به تداخلات دارويي مي‌انجامد. چرا كه مصرف هم زمان خواب آورها با اين داروها شرايط خاصي را ايجاد مي‌كند كه به آن تضعيف مضاعف سيستم عصبي مركزي گفته مي‌شود. در اين شرايط ريتم قلبي و سرعت تنفس به شدت كاهش پيدا مي‌كند كه با كاهش اكسيژن خون مي‌تواند حتي به بروز اغماء و مرگ نيز منجر شود.

همچنين مصرف برخي داروها نظير قرص‌هاي ضدبارداري، سايمتادين و ايزونيازيد بر متابوليسم كبدي برخي داروهاي خواب آور نظير بنزوديازپين ها تاثير مي‌گذارد و در نتيجه باعث مي‌شود كه به مقدار بيشتري در خون جريان داشته باشند. اين مسئله در نهايت منجر به بروز عوارضي نظير تغييرات خلقي و افسردگي در پي مصرف خواب آورها خواهد شد.

از همين رو بسيار اهميت دارد كه هم زمان با داروي خواب آور از هر دارويي استفاده نكنيد و حتما در اين باره با پزشك خود مشورت نماييد.

اقدامات احتياطي در مصرف قرص هاي خواب آور

قبل از مصرف داروهاي خواب آور بايد برخي نكات احتياطي را رعايت كنيد كه از جمله آن‌ها بايد به موارد زير اشاره كرد:

  • اگر سابقه آلرژي به داروهاي آرام بخش يا خواب آور را داريد حتما اين مسئله را با پزشك خود در ميان بگذاريد.
  • سابقه بيماري‌هاي قبلي و فعلي تان را به متخصص گزارش دهيد. برخي بيماري‌ها نظير مشكلات كبدي و كليوي مي‌توانند بر متابوليسم داروهاي خواب آور تاثير بگذارند.
  • ليست داروهايي كه در حال حاضر مصرف مي‌كنيد را به پزشك ارائه دهيد و در صورتي كه تصميم به مصرف داروي جديدي گرفتيد پيش از آن متخصص را درجريان بگذاريد تا از تداخلات دارويي پيشگيري شود.
  • بعد از مصرف داروهاي خواب آور از انجام فعاليت‌هايي كه به هشياري بالا نياز دارند نظير رانندگي خودداري كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه مشكلات مربوط به خواب مي‌توانيد در ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02166419012 با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 

 

سوالات متداول

آيا بي خوابي به غير از داروهاي خواب آور درمان ديگري نيز دارد؟

بله، روانشناسان در جلسات مشاوره و روان درماني با بررسي منشا بي خوابي و آموزش تكنيك‌هاي خودآرام سازي نظير ريلكسيشن، مراقبه، ذهن آگاهي و فنون تنفس عميق به شما كمك مي‌كنند تا بر مشكلات خواب نظير بي خوابي غلبه نماييد.

 


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ،
موضوع:
[ ۱۷ مرداد ۱۴۰۰ ] [ ۱۱:۴۶:۴۴ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

تعبير خواب طلا زماني معنا دارد كه رويا را در نزديكي سحر ببينيد و موضوع خواب برگرفته از حوادث روز نباشد. از نظر روانشناسان رويا شاهراهي به ضمير ناخودآگاه محسوب مي‌شود و در نزديكاي سحر كه خواب عميق شده، گويا دريچه‌هاي ورود به ناخودآگاه هم باز مي‌شوند و شايد همان بخشي از ذهن باشد كه معبران باستاني آن را دروازه‌اي به سوي عالم غيب مي‌دانند. بنابراين هر رويا را از دو جنبه مي‌توان تعبير كرد؛ بعد روانشناسي و بعد عرفاني. تعبير خواب هر آنچه كه باشد حال و برداشت شما از آن خواب هم تاثير بسياري بر معناي آن دارد. گاه خوابي معناي بدي دارد، اما شما هم در خواب و هم در بيداري احساس خوبي از ديدن آن خواب داريد، بنابراين علي رغم توضيحات زير مي‌توان گفت برداشت‌تان بسيار اهميت دارد.براي دريافت تعبير خواب تان مي‌توانيد مشاوره تلفني دريافت كنيد.

 

منبع : تعبير خواب طلا براي مرد و زن

تعبير خواب طلا از نظر معبران باستاني

معبران از ديرباز بر اين باور بودند كه ديدن طلا در خواب زن و مرد معناي متفاوتي دارد. به طوري كه براي زنان نويد بخش يك رويداد خوشايند است اما براي مردان تعبير مثبت ندارد. در ادامه تعبير خواب طلا را از ديدگاه معبران مختلف بررسي كرده‌ايم.

تعبير خواب طلا از نظر دانيال نبي (ع)

دانيال نبي (ع) بر اين باور بود كه ديدن طلا در خواب براي مردان مي‌تواند 4 تعبير داشته باشد:

  • ممكن است بيانگر بي آبرويي و بدنامي باشد.
  • ممكن است از يك دعوا و درگيري خبر بدهد.
  • مي تواند نشان دهنده مشكلات و موانعي باشد كه در مسير زندگي سد راه انسان مي‌شوند.
  • و در آخر مي تواند از يك ضرر و زيان مالي حكايت كند.

با اين حال دانيال نبي (ع) بر اين باور بود كه اگر طلايي كه در خواب رويت مي‌شود از دست فرشته و ملائكه به انسان برسد، تعبير نيكويي دارد و از بخت خوب خبر مي‌دهد.

 از نظر ابن سيرين

ابن سيرين نيز خواب طلا را براي مردان و زنان به طور جداگانه تعبير مي‌كرد. او بر اين باور بود كه ديدن طلا در خواب براي زنان مي‌تواند از فرزند نيكو، خوشبختي و مال فراوان حكايت دارد. اما براي مردان موضوع كاملا برعكس است. بر اساس تعابير اين سيرين اگر مردي در خواب ببيند كه طلا خريده يا از كسي طلا دريافت مي‌كند نشانگر اين است كه مالش دچار خسران و زيان مي‌شود و يا مجبور مي‌شود براي جبران يك خسارت ديه و مواردي نظير آن پرداخت نمايد.

از نظر امام صادق (ع)

امام صادق (ع) 3 تعبير را براي خواب طلا در نظر مي‌گرفت:

  • اول رفتن به سفر حج براي خود يا اعضاي خود
  • دوم رسيدن به جايگاه بالا
  • سوم دشمن داشتن و احتمال بروز دعوا يا بحث

هم چنين امام صادق (ع) بر اين باور بودند كه خواب طلا مي‌تواند نشانگر حرص و طمع‌هاي دنيوي نيز باشد. در نتيجه لازم است كه فرد در صورت رسيدن به مال يا جايگاه بالا در مورد اين موضوع نيز هشيار باشد و درگير آن نشود.

از نظر ابراهيم كرماني

ابراهيم كرماني مي‌گويد ديدن طلاي زياد در خواب بيانگر رسيدن به مال و ثروت است. اما ديدن طلايي كه ذوب مي‌شود از بدنامي و رسوايي حكايت مي‌كند.

تعبير خواب طلا  در كتاب منوچهري تهراني

منوچهري تهراني نيز در كتاب خود ذكر كرده كه طلا براي زنان تعابير بسيار نكويي دارد، اما براي مردان خبر از غم، رنج و ناراحتي مي‌دهد. اگر مرد در خواب ببيند كه طلايي به دست مي‌آورد بيانگر از دست دادن مال است و اگر ببيند كه طلايي را به كسي بخشيد به معناي آسيب ديدن از جانب آن فرد است.

تعبير خواب طلا از نظر روانشناسان

روانشناسان با مطالعاتي كه بر خواب و رويا داشته‌اند، متوجه فعاليت‌هاي رواني ناخودآگاه در هنگام خواب شده‌اند. ناخودآگاه همان بخشي است كه در عالم بيداري سكوت كرده، ولي تاثير زيادي بر باورها، شناخت و حتي رفتار ما دارد. وقتي كه به خواب مي‌رويد، ناخودآگاه كنترل را به دست گرفته و هر آنطور كه مي‌خواهد رفتار مي‌كند. ناخودآگاه مانند راهرويي كه پر از در هست در خود ساكناني دارد كه از كودكي تا به امروز اين راهرو بلندتر و پرجمعيت تر گشته است. در عالم خواب گويي اين ساكنان بيرون آمده و گاه خاطرات و گاه ترس‌ها و گاهي هم آرزوها را مرور مي‌كنند.

اما گاهي هم روياهايي مي‌بينيم كه هرگز اتفاق نيافتاده و يا به آن فكر نشده.  براي مثال ممكن است زماني خواب طلا ببينيد كه در طول روز اصلا به آن فكر نكرديد يا هيچ گونه مشغله ذهني در مورد آن نداشتيد.

روانشناسان به خصوص آن‌هايي كه با رويكردهاي روانكاوي كار مي‌كنند بر اين باورند كه اشياء مختلف در خواب مي‌توانند نماد و بازتاب يك موضوع خاص باشند. آن‌ها از طريق كاوش در مورد نوع هيجاني كه در خواب وجود داشته و كمك گرفتن از تكنيك‌هايي نظير تداعي آزاد در مورد رويا تلاش مي‌كنند به معناي نهفته در خواب پي ببرند.

 تعبير خواب كفش از منظر روانكاوي 

بسياري از درمانگران بر اين باورند كه معناي خواب هر فرد با توجه به زمينه ذهني منحصر به فردي كه دارد با ديگران متفاوت است و روياهاي يكسان لزوما معناي مشتركي ندارند. با اين حال برخي از تصاويري كه در خواب مي‌بينيم از ناخودآگاه جمعي ما نشات مي‌گيرند. از همين رو معناي نمادين آن‌ها در اكثر فرهنگ‌ها و افراد يكسان است. از جمله اين خواب ها مي توان به ديدن طلا اشاره كرد.

بسياري از روانشناسان بر اين باورند كه طلا در خواب بيانگر جنبه‌هاي مثبت شخصيت است. آن‌هايي كه خواب طلا مي‌بينند اغلب افرادي اجتماعي هستند و گشودگي بيشتري نسبت به تجربيات تازه دارند. همچنين خواب طلا مي‌تواند بازتاب محبوبيت‌تان باشد. در واقع شما احتمالا شخصيت ياري رساني داريد و در اكثر موارد براي كمك به ديگران پيش قدم مي‌شويد. در ادامه چند نمونه از خواب طلا و تعابير روانشناسي آن را مرور كرده‌ايم.

1- تعبير خواب دزديده شدن طلا

خواب دزديده شدن طلا بيانگر ترس از وجود افراد حسود و سودجود در اطراف انسان است. در نتيجه اگر چنين خوابي را به طور مكرر مي‌بينيد لازم است در روابط ميان فردي خود تجديد نظر كرده يا از يك روانشناس براي بهبود اوضاع كمك بگيريد.

2- تعبير خواب داشتن مقدار زياد طلا

داشتن مقدار زياد طلا نشانگر رضايت شما از ويژگي‌هاي دروني و محبوبيتتان در بين ساير افراد هست. اين خواب معمولا از احساسات خوب و لذت بردن از وقت گذراني در كنار ديگران نشات مي‌گيرد.

3- بخشيدن طلا به ديگران

بخشيدن طلا به ديگران از منظر روانشناسي به معناي لطف، مهرباني و مراقبت نسبت به اطرافيان است. در واقع طلا آن بخش‌هاي مثبت وجود شماست كه در اختيار ديگران قرار مي‌دهيد.

4- تعبير خواب پيدا كردن طلا

از منظر روانشناسي اينكه در خواب ببينيد چيزي راپيدا مي‌كنيد، نماد تلاش، پشتكار و سختكوشي شما براي رسيدن به اهداف است. هم چنين اين موضوع مي‌تواند نشانگر دستيابي به موفقيت باشد. اگر در خواب ببينيد چيز ارزشمندي نظير طلا پيدا كرديد به معناي درك ارزشمندي‌هاي خود، رسيدن به آگاهي و احساس رضايت و خوشبختي است.

تعبير خواب طلا از منظر كارل گوستاو يونگ

يونگ يكي از بزرگ‌ترين نظريه پردازان روانشناسي است كه در زمينه تحليل و تفسير رويا نيز مطالعات گسترده‌اي انجام داد. او درباره ديدن طلا در خواب مي‌گويد كه طلا مي‌تواند نمادي از استعدادها و ويژگي‌هاي منحصر به فرد دروني باشد. در نتيجه اگر در خواب ببينيد طلايي را پنهان مي‌كنيد نشان دهنده پنهان كردن بخش‌هايي از وجود خود از چشم ديگران است. همچنين طلا مي‌تواند به عنوان نمادي از ارزش‌ها و باورهاي شما نيز در نظر گرفته شود. همچنين از آنجايي كه طلا در ذهن اكثر افراد نشانه‌اي از ثروت است مي تواند درگيري ذهني با موضوعات مالي را نيز بيان كند.

براي دريافت مشاوره در زمينه تعبير انواع خواب مي‌توانيد در هر زمان از روز با برترين متخصصان در زمينه تعبير و تفسير جلوه هاي خواب در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 
 
 

سوالات متداول

ديدن طلا در خواب از نظر روانشناسي چه معنايي دارد؟

روانشناسان براي تعبير خواب طلا معاني متفاوتي را در نظر گرفته اند كه از جمله مهم ترين آن ها مي‌توان به نشانه‌اي از ويژگي‌هاي شخصيتي مثبت، محبوبيت در بين سايرين، برخورداري از استعداد و توانمندي‌هاي منحصر به فرد اشاره كرد.

 


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۷ مرداد ۱۴۰۰ ] [ ۱۱:۴۳:۴۰ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

آيا در مورد تاثير الكل بر شير مادر اطلاعي داريد؟ همان طور كه در دوران بارداري مصرف الكل ممنوع است و مي‌تواند به كودك آسيب برساند در دوران شيردهي نيز همچنان اين محدوديت وجود خواهد داشت چرا كه الكل موجود در خون مادر به شير ورود پيدا كرده و در نتيجه مي‌تواند كودك را تحت تاثير قرار دهد. مواجهه نوزادان شيرخوار با الكل پيامدهاي مختلفي را براي آن‌ها به همراه خواهد داشت كه از جمله آن‌ها مي‌توان به بروز وابستگي به الكل و دچار شدن به مشكلات رشدي حركتي اشاره كرد. ما در ادامه اين مقاله به توضيحات بيشتري در مورد تاثير الكل بر شير مادر پرداخته‌ايم. در صورتي كه به مصرف الكل اعتياد پيدا كرده‌ايد لازم است كه با بهره بردن از مشاوره ترك اعتياد و مشاوره كودك شرايط زندگي خود و فرزندتان را بهبود بخشيد. 

 

 

منبع : خوردن مشروب همزمان با شيردهي

 

تاثير الكل بر شير مادر | خوردن مشروب همزمان با شير دهي چه پيامدي دارد؟

متخصصان همواره بر اين موضوع تاكيد مي‌كنند كه مادران در دوران بارداري و شيردهي بايد از مصرف الكل بپرهيزند چرا كه الكل موجود در خون مادر باردار با عبور از جفت به جنين مي‌رسد. همچنين در دوران شيردهي نيز الكل با وارد شدن به شير مادر مي‌تواند تاثيرات نامطلوب خود را بر نوزاد بگذارد. ما در ادامه به مهم‌ترين تاثيرات الكل بر شير مادر اشاره كرده‌ايم. براي آشنايي با فوايد شير مادر كليك كنيد.

1- تاثير الكل بر شير مادر | كاهش ميزان توليد شير

مصرف الكل مي‌تواند بر ميزان شير توليد شده در بدن مادر تاثير بگذارد. در واقع بر خلاف برخي تصورات غلط مبني بر اينكه مصرف الكل باعث زياد شدن شير مي‌شود تحقيقات نشان مي‌دهند كه استفاده از هرگونه نوشيدني الكلي در دوران شيردهي با كاهش دادن سطح آكسي توسين در بدن مادر همراه است و اين مسئله ميزان شير در دسترس كودك را تا حدود 10 درصد كاهش مي‌دهد.

2- كاهش ميل نوزاد به شير مادر

بررسي‌ها نشان دهنده اين موضوع هستند كه مصرف الكل توسط مادر باعث مي‌شود كه نوزادان ميل كمتري براي خوردن شير از خود نشان دهند چراكه ممكن است الكل طعم شير مادر را تغيير داده و به همين دليل باعث بيزاري نوزاد شود. اين مسئله به خودي خود فرايند رشد آن‌ها را تحت تاثير قرار مي‌دهد و تاثيرات نامطلوب خود را در كوتاه مدت و بلند مدت مي‌گذارد. 

3- تاثير الكل بر شير مادر | بروز تغييراتي در الگوي خواب نوزاد

مطالعات تحقيقاتي بيانگر اين يافته هستند كه الكل موجود در شير مادر بر ريتم و الگوي خواب نوزاد تاثير مي‌گذارد. در نتيجه نوزادان در اين شرايط خواب منقطع‌تري را تجربه مي‌كنند. به اين معنا كه طول خواب پيوسته آن‌ها به مراتب از ساير كودكان كمتر است. علاوه بر اين حجم خواب كلي نوزاد نيز در اين شرايط به ميزان 25 درصد از ساير نوزادان هم سن، كمتر خواهد بود.

4- تاثير الكل بر شاخص‌هاي رشدي كودك

تغذيه شدن از شير مادري كه الكل مصرف مي‌كند مي‌تواند رشد كودك را تحت تاثير خود قرار دهد. در همين راستا بررسي‌ها نشان مي‌دهند كه نوزادان در اين شرايط از نظر رشد حركتي، شناختي و ذهني تا حدودي از ساير كودكان هم سن خود پايين‌تر هستند. در نتيجه مي‌توان گفت الكل با اثر گذاشتن بر شير مادر و راه يافتن به بدن نوزاد مي‌تواند عاملي براي ابتلاي نوزاد به يكي از اختلالات رواني در درازمدت باشد.

5- بروز عقب ماندگي‌هاي ذهني و جسمي

مصرف سنگين الكل و شير دادن به كودك در اين شرايط مي‌تواند پيامدهاي جبران ناپذيري براي فرزند شما به همراه داشته باشد چرا كه حجم زياد الكل وارد بدن نوزاد شده، بر مغز او اثر گذاشته و در نهايت مي‌تواند باعث بروز عقب ماندگي هاي ذهني و جسمي شود.

بيشتر بخوانيد: نياز هاي اوليه كودكان

نوشيدني هاي الكي با درصد پايين را در دوران شيردهي مي توان مصرف كرد؟

با توجه به تاثير منفي الكل بر شير مادر بسيار اهميت دارد كه اگر در دوران شيردهي قرار داريد هرگز از نوشيدني‌هاي الكلي استفاده نكنيد. اگر بنا به هر دليلي به مصرف الكل پرداختيد لازم است شيردهي به كودك را متوقف كرده و منتظر بمانيد تا الكل به طور كامل از بدن شما پاك شود. در اين فاصله تغذيه كردن كودك از شير خشك بسيار بهتر از شير دادن به طور طبيعي است.

همچنين اگر دچار وابستگي جسماني به الكل شده‌ايد و نمي‌توانيد مصرف آن را قطع كنيد از يك روانشناس يا روان پزشك براي شروع فرايند ترك كمك بگيريد. خوشبختانه امروزه درمان‌هاي سرپايي متنوعي براي ترك اعتياد به الكل و مواد ابداع شده است كه به شما كمك مي‌كند اين دوران را راحت تر پشت سر بگذاريد و علائم ناشي از محروميت به ميزان كمتري شما را درگير خود كند. مشاوره ترك اعتياد اين امكان را در اختيار شما قرار مي‌دهد كه بتوانيد روش مناسبي براي پرهيز از مصرف الكل در پيش بگيريد و در نتيجه به ترك پايدار دست پيدا كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02166419012 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 
 

سوالات متداول

چقدر طول مي‌كشد الكل از بدن مادر پاك شود؟

اين مسئله تا حد زيادي به ميزان الكل موجود در نوشيدني‌ها بستگي دارد. براي مثال مصرف نصف ليوان نوشيدني حاوي 4 درصد الكل به مدت بيش از دو ساعت در خون شما جريان خواهد داشت.

 

منبع : خوردن مشروب همزمان با شيردهي

 

 


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۶ مرداد ۱۴۰۰ ] [ ۰۴:۱۲:۰۲ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

آموزش دوستيابي به كودكان پيش از مدرسه يا دوران مدرسه بايد توسط والدين و اولياي مدرسه انجام شود، دوستيابي نوعي مهارت است كه نياز به يادگيري دارد. بعضي كودكان فطرتا اجتماعي هستند اما بعضي ديگر براي برقراري ارتباط نياز به آموزش دارند. البته به كودكان اجتماعي هم بايد مفاهيمي مثل درك متقابل، همدردي و برقراري ارتباطي سالم آموزش داده شود. عدم توجه به مهارت دوستيابي باعث عدم رشد شناختي و كاهش اعتماد به نفس كودك مي‌‍شود. ارتباطات بين فردي زمينه رشد فرزندتان را فراهم كرده و باعث آمادگي هر چه بيشتر او براي ورود به جامعه مي‌شود. در ادامه راه هاي تقويت و آموزش اين مهارت به كودكان را شرح داده‌ايم. براي دريافت راهنمايي‌هاي لازم مشاوره كودك دريافت كنيد.

 

منبع :  آموزش دوستيابي به كودكان

 

اهميت دوستيابي به كودكان در مدرسه

انسان اساساً موجودي اجتماعي است و بسياري از فعاليت‌ها و كاركرد‌هايش به زندگي در اجتماع و ديگران وابسته است، در نتيجه داشتن دوستان بيشتر مي‌تواند به كودك كمك كند تا ارتباطاتش را با ساير افراد بيشتر كند. دوستيابي در مدرسه يكي از چالش‌هاي كودكان و نوجوانان محسوب مي‌شود و از آنجايي كه يكي از موضوعات كليدي در فرايند اجتماعي شدن هست، مي‌تواند جنبه‌هاي مختلف زندگي كودك را تحت تاثير قرار دهد. كودكاني كه مهارت بيشتري در ارتباط با دوستيابي دارند، محبوبيت و پذيرش بيشتري در گروه همسالان خود خواهند داشت، زيرا كه مي‌توانند نظر ديگران را راحت‌تر به سمت خود جلب كنند.

اين مسئله بر وضعيت‌ روانشناختي كودكان هم تاثير مي‌گذارد، به طور كلي كودكاني كه دايره دوستان بيشتري دارند يا ارتباط خوبي با ساير همسالان خود دارند، از اعتماد بنفس و عزت نفس بيشتري برخوردارند. همچنين برقراري ارتباط نامناسب در مدرسه و نداشتن دوست باعث مي‌شود تا به احتمال بيشتري كودك اضطراب و افسردگي را تجربه كند و دچار مشكلات تحصيلي شود. در نتيجه مجموعه اين مسائل باعث مي‌شود تا آموزش دوستيابي در مدرسه توسط والدين و مربيان حائز اهميت باشد.

نقش ويژگي‌هاي شخصيتي كودك در دوستيابي

يكي از مسائلي كه والدين و مربيان كودك بايد به آن توجه كنند اين است كه هر كودكي ويژگي شخصيتي منحصر به خودش را دارد. برخي از كودكان درون‌گرا و برخي برون گرا هستند. كودكان درون‌گرا معمولاً دايره دوستان كمتري دارند و تمايل به حضور در جمع را ندارند و به عبارت ديگر با خودشان و دوستان كمي كه دارند راحتند و اين گونه رضايت بيشتري دارند. كودكان برون‌گرا معمولاً تمايل به بودن در جمع دارند و مي‌خواهند كه دوستان زيادي داشته باشند و تنهايي براي آن‌ها عذاب آور و سخت است.

والدين بايد بدانند كه درون‎گرا بودن يا برون‌گرا بودن يك ويژگي شخصيتي است و هيچ يك از اين ويژگي‌ها به خودي خود خوب يا بد نيستند. نكته‌اي كه بايد به آن توجه شود اين است كه درون‌گرا بودن به معني افسرده بودن كودك نيست و والدين نبايد اين مسائل را با يكديگر اشتباه بگيرند. هر زمان كه احساس كرديد در ارتباط با فرزند خود پرسشي داريد، بهتر است از يك روانشناس كمك بخواهيد.

بهترين زمان آموزش دوستيابي به كودكان

هر كودكي سبك يادگيري و ويژگي‌هاي شخصيتي مخصوص به خودش را دارد، در نتيجه قبل از آموزش مهارت دوستيابي به كودكان بايد با ويژگي‌هاي كودك آشنا باشيد. با اين حال سنين مدرسه بهترين دوره براي حضور كودك در جمع همسالان محسوب مي‌شود و كودك در اين دوران با افراد مختلفي در ارتباط هست. پس آموزش دوستيابي مي‌تواند همزمان با شروع تحصيل كودك از طريق روش‌هاي مختلفي نظير مشاهده و الگو برداري، بازي درماني، شيوه‌هاي تقويت رفتار مطلوب و… انجام شود.

با اين حال بهتر است والدين از همان دوران خردسالي با كودك خود به شيوه‌هاي مختلفي كار كنند و آموزش ارتباطات اجتماعي را از همان زمان آغاز كنند. به طور كلي اگر آموزش مهارت‌ دوستيابي و روابط اجتماعي از همان دوره خردسالي شروع شود، كودك در سال‌هاي بعدي زندگي چالش‌هاي كمتري را تجربه مي‌كند. رفتن به مهد و داشتن پيش زمينه‌اي از ارتباط با همسالان بر آموزش دوستيابي در دوران مدرسه بسيار موثر است.

نقش والدين در آموزش دوستيابي به كودكان در مدرسه

كودك محصول خانواده است و بسياري از اعمال و رفتارش را از خانواده خود ياد مي‌گيرد. والدين مي‌توانند نقش اساسي در آموزش مهارت دوستيابي در كودكان داشته باشند. در ابتدا والديني كه خودشان مهارت دوستيابي خوبي دارند و با آدم‌هاي مختلفي در ارتباطند، معمولاً داراي كودكاني همانند خودشان هستند. علاوه بر اين والديني وجود دارد كه روابط اجتماعي محدودي دارند، اما تمايل دارند كه فرزندشان روابط اجتماعي خوبي داشته باشد، اين دسته از والدين مي‌توانند با حضور در جلسات و كارگاه‌هاي آموزشي كه توسط روانشناسان برگزار مي‌شود، نكاتي را به طور اختصاصي آموزش ببيند كه در افزايش مهارت ارتباطي خودشان و فرزندشان موثر باشد.

نقش مسئولان مدرسه در آموزش دوستيابي به كودكان

به طور كلي كودكان بر اساس محيطي كه در آن بزرگ مي‌شوند و همچنين بر اساس ويژگي‌هاي شخصيتي خودشان به دو دسته تقسيم مي‌شوند. برخي از كودكان تمايل به حضور در جمع را دارند ولي برخي از كودكان ميل زيادي به حضور در جمع ندارند. به عبارتي برخي از كودكان تمايل دارند تا مي‌توانند دوست جديد پيدا كنند، ولي بعضي ديگر همان چند دوست صميمي كه دارند برايشان كافي و رضايت بخش است. در نتيجه مسئولان مدرسه بايد ويژگي‌هاي شخصيتي و رفتاري كودك را بدانند و متناسب با آن آموزش بدهند.

مسئولان مدرسه موظف اند به كودك ياد بدهند كه درك صحيحي ازچگونگي و چرايي شكل گيري روابط اجتماعي و دوستيابي پيدا كند. انجام بازي‌هاي دسته جمعي در مدرسه، فعاليت‌هاي گروهي و… اقداماتي مناسب براي شروع و برقراري ارتباط همسالان بايكديگر است.

راهكارهايي براي افزايش مهارت دوستيابي به كودكان در مدرسه

1- آموزش مهارت معرفي خود

يكي از بهترين راهكارهاي دوستيابي اين است كه به كودك آموزش بدهيد تا براي شروع دوستي پيش‌قدم شود و خودش را به طور صحيح معرفي كند. براي يادگيري بهتر مي‌توانيد اين كار را به صورت بازي نقش در منزل تمرين كنيد. به عنوان والد مي‌توانيد نقش يك كودك را بازي كنيد و با فرزند خودتان تمرين كنيد.

2- آموزش مهارت فن بيان

توانايي صحبت كردن و ابراز وجود كودك يكي از مسائلي است كه مي‌تواند براي دوستيابي موثر واقع شود. كودكاني كه مهارت كلامي بهتري دارند دوستان بيشتري پيدا مي‌كنند. شركت در كلاس‌هاي آموزشي مي‌تواند راهكار مناسبي براي افزايش مهارت‌هاي كلامي كودك و پيدا كردن دوست جديد باشد.

3- برگزاري اردوهاي علمي و تفريحي

برگزاري كلاس‌ها، اردوهاي علمي و تفريحي و… بستري را فراهم مي‌كند تا كودكان زيادي در يك محيط مشترك در كنار يكدگير حضور داشته باشند و فعاليت‌هايي را انجام دهند، همين مسئله باعث مي‌شود تا كودكان راحت‌تر با يكدگير ارتباط برقرار كنند. همچنين حضور كودك در چنين فعاليت‌هايي باعث مي‌شود تا همسالان با توانايي‌ها و ويژگي‌هاي يكديگر آشنا شوند و علايق مشترك پيدا كنند. پيدا كردن علايق مشترك خودش عاملي است كه مي‌تواند براي شروع يك دوستي خوب موثر واقع شود.

4- دعوت همكلاسي‌ها به منزل

دعوت همكلاسي‌ها به منزل البته با اجازه بزرگ‌ترها مي‌تواند راه مناسبي براي افزايش مهارت دوستيابي كودك محسوب شود. دعوت مي‌تواند به بهانه‌هاي مختلفي مانند يادگيري و تمرين درس‌ها، تولد و يا جشن‌ها و دورهمي‌هاي مختلف باشد.

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02166419012 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 

سوالات متداول

آيا دايره دوستان كم كودك در مدرسه نشان دهند افسردگي است؟

مهمترين مسئله‌اي كه در ارتباط با دوستيابي كودك بايد به آن توجه كرد ويژگي شخيصي كودك است. برخي از كودكان به طور ذاتي درون‌گرا هستند و دايره دوستان كمتري دارند. بنابراين نمي‌توان گفت كه صرفاً دايره دوستان كم كودك نشان دهنده افسردگي است. با اين حال اگر كودك علائم ديگري غير از اين مورد را دارد بهتر است با يك روانشناس گفتگو كنيد.

 

 

 

منبع :  آموزش دوستيابي به كودكان

 


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۶ مرداد ۱۴۰۰ ] [ ۰۴:۰۵:۴۴ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]
[ ۱ ][ ۲ ][ ۳ ][ ۴ ][ ۵ ][ ۶ ][ ۷ ][ ۸ ][ ۹ ][ ۱۰ ][ ۱۱ ][ ۱۲ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
لینک دوستان
  • مشاوره روانشناسی
  • مشاوره روانشناسی ذهن نو
  • ذهن نو
  • تست روانشناسی کیومایند
  • کلینیک تخصصی کودک
  • سن استعدادیابی کودک
  • استعدادیابی کودک دو ساله
  • استعدادیابی کودک سه ساله
  • استعدادیابی کودک چهار ساله
  • استعدادیابی کودک تهران
  • آموزش سکس
  • قرص تاخیری
  • علائم اعتیاد
  • مشاوره آنلاین روانشناسی
  • مشاوره تلفنی
  • مشاوره تلفنی خانواده
  • مشاوره تلفنی ازدواج
  • مشاوره تلفنی خیانت
  • مشاوره تلفنی کودک
  • مشاوره تلفنی جنسی
  • مشاوره تلفنی ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی تلفنی
  • مشاوره تلفنی تحصیلی
  • مشاوره خانواده
  • مشاوره ازدواج
  • مشاوره کودک
  • مشاوره جنسی
  • مشاوره ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی
  • مشاوره تحصیلی
  • ترک اعتیاد
  • ترک متادون
  • ترک ترامادول
  • ترک شیشه
  • ترک شیره
  • ترک حشیش
  • ترک هروئین
  • ترک تریاک
  • ترک ماریجوانا
  • درمان استرس
  • درمان اضطراب
  • علائم اعتیاد به متادون
  • علائم اعتیاد به ترامادول
  • علائم اعتیاد به تریاک
  • علائم اعتیاد به هروئین
  • علائم اعتیاد به شیشه
  • علائم اعتیاد به کوکائین
  • ماریجوانا
  • علائم اعتیاد به حشیش
  • علائم اعتیاد به شیره
  • علائم اعتیاد به کراک
  • قالب وبلاگ
    نظرسنجی
    [#VoteTitle#]
    [#VTITLE#]
         نتیجه

    لینک های تبادلی
    تبادل لینک اتوماتیک
    لینک :
    خبرنامه
    عضویت لغو عضویت
    پيوندهای روزانه
    لينكي ثبت نشده است
    پنل کاربری
    نام کاربری :
    پسورد :
    عضویت
    نام کاربری :
    پسورد :
    تکرار پسورد:
    ایمیل :
    نام اصلی :
    آمار
    امروز : 0
    دیروز : 0
    افراد آنلاین : 2
    همه : 0
    چت باکس
    موضوعات وب
    موضوعي ثبت نشده است
    امکانات وب

    سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی