مشاوره روانشانسي ذهن نو
مركز مشاوره ذهن نو برترين مركز مشاوره روانشناسي در زمينه هاي مختلف روانشناسي از جمله مشاوره خانواده، ازدواج، كودك، طلاق، خيانت، نوجوان، بلوغ، جنسي و سكس تراپي ، ترك اعتياد، اختلات رواني و شخصيت و ... مي باشد.

عوارض و پيامدهاي طلاق براي زنان يكي از مهم‌ترين موضوعاتي است كه قبل از تصميم‌گيري براي طلاق بايد به آن توجه داشته باشيد. گاهي اوقات شرايط زندگي مشترك آن‌قدر سخت مي‌شود كه فكر مي‌كنيم طلاق هرچه باشد، بهتر از آن است. اما بهتر است قبل از اينكه هر تصميمي بگيريد راجع به زندگي پس از طلاق هم تا حدودي فكر كنيد. شرايط فرهنگي و اجتماعي در كشور ما باعث مي‌شود آثار و پيامدهاي طلاق بر زنان بيشتر از مردان باشد. پس اگر تصميمتان براي طلاق جدي است بهتر است خودتان را براي آنچه پس از جدايي با آن روبه‌رو خواهيد شد آماده كنيد. اين كار باعث مي‌شود تا مشكلات روحي و فشار رواني كمتري را تجربه كنيد.

منبع : عوارض طلاق براي زنان

 

عوارض و پيامدهاي طلاق براي زنان

آسيب‌هاي روحي

اولين و رايج‌ترين مشكل براي زناني كه از همسرشان جدا شده‌اند، درگيري با آسيب‌هاي روحي است. مشكلاتي كه در ادامه راجع به آن‌ها صحبت مي‌كنيم، باعث مي‌شود تا فشار رواني بسياري را تحمل كنيد. اين فشار رواني مي‌تواند شما را در برابر بسياري از بيماري‌هاي روحي به‌خصوص افسردگي آسيب‌پذير كند.

صرف‌نظر از مشكلات، شكست در زندگي مشترك و مشكلات عاطفي كه با آن روبه‌رو مي‌شويد، شرايط را براي شما سخت‌تر خواهد كرد. گاهي اوقات ممكن است احساس ناراحتي و عذاب وجدان داشته باشيد و دلتان بخواهد به زندگي سابق برگرديد؛ گاهي اوقات نيز ممكن است از دست همسرتان عصباني باشيد يا احساس كنيد مورد ظلم قرار گرفته‌ايد. اين شرايط باعث مي‌شوند تا با احتمال بيشتري دچار افسردگي يا ديگر بيماري‌هاي روحي شويد. براي جلوگيري از بروز اين مشكل بهتر است وقتي براي جدايي تصميم مي‌گيريد با يك مشاور در اين زمينه صحبت كنيد. مشاورين به شما كمك مي‌كنند تا راهكارهايي را براي حفظ سلامت روانتان ياد بگيريد و از آن‌ها استفاده كنيد. براي دريافت مشاوره طلاق كليك كنيد.

عوارض طلاق براي زنان | درگيري‌هاي قانوني

دوندگي‌هاي قانوني يكي از مشكلات جدي براي زناني است كه مي‌خواهند از همسرشان جدا شوند. شرايط قانوني در بسياري از مواقع جدايي را براي زنان سخت خواهد كرد. اين به معناي آن است كه بايد زمان و هزينه بسياري را در راه‌هاي قانوني خرج كنيد. مسائلي مانند حق طلاق، مهريه، حضانت و نفقه فرزندان همگي مشكلاتي هستند كه در اين راه با آن‌ها روبه‌رو مي‌شويد. به همين خاطر توصيه مي‌كنيم قبل از اينكه تصميم‌تان براي طلاق را عملي كنيد راجع به اين شرايط از يك وكيل كمك بگيريد.

مشكلات اجتماعي

اگر پاي صحبت زناني كه از همسرشان جدا شده‌اند بنشينيد مسائل اجتماعي يكي از بزرگ‌ترين مشكلات آن‌ها به حساب مي‌آيد. باوجود تغييرات بسياري كه جامعه در سال‌هاي اخير داشته هنوز هم نگاه مناسبي به طلاق زنان وجود ندارد. اين شرايط باعث مي‌شود بسياري از مواقع احساس كنيد اطرافيان نگاه نامناسبي به شما دارند؛ يا حتي از رفت‌وآمد با شما خودداري مي‌كنند.

در كنار اين شرايط بسياري از مواقع زنان مطلقه مورد سوءاستفاده‌هاي رواني يا حتي جنسي قرار مي‌گيرند. فشارهاي عاطفي يا مالي گاهي اوقات باعث مي‌شود زنان نيز به اين خواسته‌ها تن بدهند؛ اين شرايط مي‌تواند آن‌ها را در مسير مشكلات اجتماعي بيشتري قرار دهد. مقاومت در برابر اين شرايط نيز مي‌تواند آسيب‌هاي روحي بسياري را به همراه داشته باشد. براي جلوگيري از اين شرايط بهتر است وضعيت فرهنگي محيط زندگي خود را در نظر بگيريد. گاهي شايد تغيير محيط زندگي بتواند اين مشكلات را براي شما برطرف كند.

 

بيشتر بخوانيد : واكنش زنان بعد جدايي

 

عوارض طلاق براي زنان | ازدواج مجدد

يكي از مشكلات اجتماعي پس از جدايي موضوع ازدواج مجدد است. بسياري از آقايان تمايلي به چنين ازدواجي ندارند؛ حتي اگر خود فرد راضي باشد خانواده‌ها معمولاً با اين ازدواج مخالفت خواهند كرد. به‌غيراز مشكلات فرهنگي، اگر شما از ازدواج گذشته‌تان فرزند داشته باشيد شرايط به‌مراتب پيچيده‌تر خواهد شد. ممكن است همسرتان به شما اجازه ديدار با فرزندتان را ندهد؛ يا اگر او با شما زندگي مي‌كند احتمالاً مشكلات بسياري را براي تطابق پيدا كردن فرزندتان با خانواده جديد تجربه خواهيد كرد.

براي جلوگيري از اين مشكلات بهتر است زماني كه براي ازدواج مجدد تصميم مي‌گيريد راجع به اين موضوع از يك مشاور خانواده كمك بگيريد. به خاطر داشته باشيد كه يك‌بار در زندگي مشتركتان شكست خورده‌ايد؛ اين وضعيت مي‌تواند شما را نسبت به بعضي مسائل حساس‌تر از قبل كند. به همين خاطر براي كم كردن مشكلات و همين‌طور داشتن يك زندگي موفق بايد اين بار زندگي‌تان را با كمك گرفتن از كساني كه در اين زمينه تخصص دارند پيش ببريد.

مشكلات مالي

بسياري از زنان ازلحاظ مالي به همسران خود وابسته هستند. آن‌ها يا درآمدي ندارند و يا به‌تنهايي از پس تمامي مخارج زندگي برنخواهند آمد. به همين خاطر پيش از طلاق بايد به‌خوبي راجع به شرايط مالي خود فكر كنيد. تصميم داريد پس از طلاق با خانواده خود زندگي كنيد يا مي‌خواهيد از آن‌ها مستقل شويد؟ اگر مي‌خواهيد مستقل زندگي كنيد آيا به‌تنهايي از پس مسائل مالي برخواهيد آمد؟ اين شرايط به‌خصوص زماني كه قرار باشد حضانت فرزندانتان را بر عهده بگيريد سخت‌تر نيز خواهد شد. درنتيجه براي شرايط ماليتان برنامه‌ريزي كنيد و به‌خوبي جوانب مختلف آن را در نظر بگيريد.

نگهداري از فرزندان

زندگي فرزندان شما پس از طلاق يكي ديگر از مسائل جدي است كه بايد به آن فكر كنيد. ممكن است همسرتان با اينكه سرپرستي فرزندتان بر عهده شما باشد مخالفت كند؛ گاهي اوقات آقايان حتي مانع ديدار شما با فرزندتان مي‌شوند. اما اگر قرار است فرزندانتان با شما زندگي كنند يكي از مسائلي كه درگير آن خواهيد شد شرايط روحي و مشكلاتي است كه پس از طلاق براي او ايجاد مي‌شود. درنتيجه اگر از ازدواج خود صاحب فرزند شده‌ايد بهتر است در تصميم خود براي طلاق به زندگي آن‌ها نيز توجه داشته باشيد. براي آشنايي بيشتر با آسيب هاي طلاق كليك كنيد.

عوارض طلاق براي زنان و اهميت مشاوره

قرار نيست همه مشكلاتي كه راجع به طلاق زنان مطرح كرديم براي شما اتفاق بيافتد. حتي گاهي اوقات طلاق مي‌تواند شرايط زندگي شما را بهبود ببخشد. اما بهتر است به اين موضوع توجه داشته باشيد كه به‌طوركلي طلاق يك تغيير بسيار مهم در زندگي است. آيا مطمئنيد كه طلاق تنها راه باقي‌مانده است؟ يا اگر تصميمتان براي طلاق جدي است چطور مي‌خواهيد با شرايط روحي و اجتماعي پس از آن كنار بياييد؟ براي رويارويي بهتر مقاله زندگي بعد از طلاق را بخوانيد.

كمك گرفتن از مشاورين خانواده در اين شرايط به شما كمك مي‌كند بهترين تصميم را بگيريد و خودتان را براي كنار آمدن با شرايط پس از طلاق آماده كنيد. بسياري از زنان پس از طلاق به دليل شرايط روحي نامناسبي كه پيدا مي‌كنند بيش‌ازپيش درگير مشكلات مي‌شوند. مشاورين به شما كمك خواهند كرد تا خود را براي اين تغيير آماده كنيد و پس از طلاق كمتر آسيب ببينيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه طلاق مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

 

 

 

سؤالات متداول

مهم‌ترين مشكلات پس از طلاق براي زنان كدام است؟

مشكلات فرهنگي و اجتماعي، آسيب‌هاي روحي و همين‌طور درگيري‌هاي اقتصادي مهم‌ترين مشكلات پس از طلاق براي زنان است.

چطور مي‌توانم مشكلات پس از طلاق را كاهش بدهم؟

بهتر است پيش از تصميم‌گيري براي طلاق به شرايطي كه پس‌ازآن خواهيد داشت فكر كنيد و براي آن برنامه‌ريزي كنيد. كمك گرفتن از مشاورين خانواده هم مي‌تواند بسيار كمك‌كننده باشد.

 

براي عضويت در اينستاگرام (ذهن نو) كليك كنيد

آخرين تحقيقات علمي روانشناسي

 

 ورود به صفحه

 

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354 استان تهران :9092301539

 

 

 

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

 شماره تماس با موبايل : 66419012-021

 

 

 

 

منبع : عوارض طلاق براي زنان


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: عوارض طلاق براي زنان،
موضوع:
[ ۲۶ مرداد ۱۴۰۰ ] [ ۱۱:۴۰:۵۵ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

شب خوري يا سندروم خوردن شبانه (غذا خوردن در نيمه شب) يك وضعيت روانشناختي خاص است كه باعث مي‌شود طي آن افراد بعد از صرف شام همچنان تمايل زيادي به خوردن غذا داشته باشند و حجم زيادي غذا را در طول شب بخورند. اين مسئله اغلب منجر به پريشاني‌هاي زيادي در خواب مي‌شود. براي مثال تجربه كابوس شبانه يا بي‌خوابي از جمله عوارض رايج اين سندروم است. معمولا غذا خوردن در نيمه‌هاي شب منجر به چاقي بيش از حد شده و با مراجعه به متخصص تغذيه مشخص مي‌شود كه البته با دريافت برنامه‌هاي غذايي تا حدودي از آن جلوگيري مي‌شود، اما زماني كه علت شب‌خوري ريشه رواني داشته باشد، بدون رواندرماني نمي‌توان با آن مقابله كرد.

منبع : شب خوري يا غذا خوردن در نيمه شب

علائم شب خوري يا سندروم خوردن شبانه

شب خوري يا سندروم خوردن شبانه به نوعي وضعيت روانشناختي خاص گفته مي‌شود كه طي آن فرد در اواخر شب ميل زيادي به خوردن غذا پيدا مي‌كند و پس از صرف شام حداقل به اندازه يك چهارم كل كالري دريافتي روز خود غذا مي‌خورد. اگر به شب خوري مبتلا باشيد دست كم دو بار در هفته در طول شب از خواب بيدار مي‌شويد تا سراغ يخچال رفته و چيزي بخوريد. از جمله ديگر علائمي كه در سندروم خوردن شبانه تجربه مي‌شوند بايد به موارد زير اشاره كرد:

  • كمبود اشتها هنگام صبح
  • تمايل شديد براي خوردن غذا در فاصله بين شام تا رفتن به رختخواب
  • تجربه چهار يا پنج شب بي خوابي در طول هفته
  • اعتقاد داشتن به اين كه غذا خوردن براي به خواب رفتن يا تداوم خواب ضروري است
  • دچار شدن به خلق غميگن و افسرده كه معمولا هنگام عصر تشديد مي‌شود.

علت دچار شدن به شب خوري | علل غذا خوردن در نيمه شب

متخصصان هنوز به طور دقيق علت دچار شدن به سندروم خوردن شبانه را درنيافته‌اند. اما به طور كل بر اين باورند كه اين مسئله مي‌تواند ناشي از يك اختلال در چرخه خواب و بيداري يا نوسانات هورموني باشد. همچنين دچار بودن به اضافه وزن و يا درگيري با يكي از اختلالات خوردن نظير پراشتهايي يا بي‌اشتهايي عصبي ريسك بروز شب خوري را افزايش مي‌دهند. لازم به ذكر است كه سابقه افسردگي، اختلالات اضطرابي و سوء مصرف مواد در مبتلايان به سندروم خوردن شبانه بيش از ديگران ديده مي‌شود. براي آشنايي با ساير اختلالات خوردن كليك كنيد.

ميزان شيوع شب خوري

سندروم خوردن به طور كل در جمعيت عمومي از 1درصد شيوع برخوردار است. اما اگر شما اضافه وزن داشته و چاق باشيد، امكان ابتلا به اين مشكل چيزي در حدود 10درصد خواهد بود. از همين رو گفته مي‌شود كه چاقي رابطه تنگاتنگي با اين اختلال دارد و تلاش براي كاهش وزن مي‌تواند از سندروم خوردن شبانه نيز پيشگيري نمايد.

عوارض شب خوري

يكي از عوارض مهم شب خوري چاقي است. البته در مورد رابطه بين چاقي و سندروم خوردن شبانه هنوز ابهام وجود دارد. در واقع متخصصان نمي‌دانند كه آيا چاقي علت شب خوري است يا پيامد ناشي از آن؟ با اين حال مي‌توان به طور كل گفت كه شب خوري تلاش افراد براي كاهش وزن را با دشواري رو به رو مي‌سازد. از ديگر عوارض واضح دچار بودن به اين سندروم مي‌توان به درگيري با مشكلات خواب نظير بي‌خوابي اشاره كرد. پژوهش‌ها نشان مي‌دهند كه اختلال خواب نيز به نوبه خود ريسك بروز اضافه وزن و چاقي را افزايش مي‌دهند.

درمان سندروم خوردن شبانه | جلوگيري از غذا خوردن در نيمه شب

براي درمان شب خوري اغلب بايد همزمان تحت نظر روانشناس و روانپزشك قرار بگيريد. زيرا مطالعات نشان مي‌دهند كه داروهايي نظير ضدافسردگي‌ها يا ملاتوينن در كنار درمان‌هاي روانشناختي مثل درمان شناختي رفتاري تاثير بسزايي در بهبود اين مشكل دارند. همچنين كمك گرفتن از تكنيك‌هاي ريلكسيشن نيز مي‌توانند تا حد زيادي در كنترل احساس ولع نسبت به غذا موثر باشند. با اين حال هنوز به پژوهش‌هاي بيشتري در زمينه درمان‌هاي موثر براي كنترل شب خوري نياز است و درمان قطعي براي آن مشخص نشده است.

براي دريافت مشاوره در زمينه اضطراب و افسردگي مي‌توانيد در ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02166419012 با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 

 

سوالات متداول

از كجا بفهمم دچار سندروم خوردن شبانه هستم؟

بارزترين علامت ابتلا به اين سندروم ميل زياد به غذا در فاصله بين خوردن شام و رفتن به رختخواب است. با اين حال براي تشخيص قطعي وضعيت خود بايد به يك متخصص روانشناس يا روانپزشك مراجعه نماييد.

آيا عوامل ژنتيكي در بروز شب خوري تاثيرگذار هستند؟

بله برخي تحقيقات از نقش ژنتيك در بروز سندروم خوردن شبانه حمايت مي‌كنند. در واقع آن‌ها ژني به نام PER1 كه مسئول تنظيم سيكل خواب است را در ابتلا به اين مشكل دخيل مي‌دانند.

 

براي عضويت در اينستاگرام (ذهن نو) كليك كنيد

آخرين تحقيقات علمي روانشناسي

 

 ورود به صفحه

 

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354 استان تهران :9092301539

 

 

 

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

 شماره تماس با موبايل : 66419012-021

 

 

 

 

 

 

 

منبع : شب خوري يا غذا خوردن در نيمه شب


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۶ مرداد ۱۴۰۰ ] [ ۱۱:۱۷:۲۹ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

آيا در مورد روش‌هاي ترك حشيش و آنچه افراد در فرايند درمان به آن‌ها نياز دارند اطلاعي داريد؟ حشيش به عنوان رايج‌ترين ماده توهم زا يا در واقع كانابيس ها در جهان امروزه بسياري از افراد را درگير خود ساخته و جوانان زيادي را در دام اعتياد گرفتار كرده است. از آنجايي كه اثرات اين ماده بيشتر بر ذهن و روان تاثير مي‌گذارد، روش‌هاي ترك آن نسبت به موادي كه جسم را هدف قرار مي‌دهند تا حدودي متفاوت است. در واقع روش‌هاي ترك حشيش بيش از سم زدايي و پرداختن به علائم جسماني بر علائم رواني ناشي از مصرف و قطع اين ماده تمركز دارند. از جمله اين روش‌ها مي‌توان به مصاحبه انگيزشي، درمان شناختي رفتاري و خانواده درماني اشاره كرد كه ما در ادامه به توضيح بيشتر آن‌ها پرداخته‌ايم. جهت آشنايي با ساير روش هاي ترك اعتياد كليك كنيد.

بيشتر بخوانيد : تست اعتياد به حشيش

 

منبع : ترك حشيش

حشيش چيست؟

حشيش يا همان كانابيس ماده مخدري است كه از گياه شاهدانه به دست مي‌آيد. وجود ماده‌اي به نام THC در اين گياه باعث مي‌شود كه فرد در پي مصرف استعمال آن علائمي نظير توهم و تغييرات ادراكي را تجربه نمايد. توجه داشته باشيد كه گل يا ماريجوانا نيز نوعي كانابيس است چرا كه از گياه شاهدانه به دست مي‌آيد و داراي همان ماده موثره است و تنها مقادير آن‌ها با يكديگر متفاوت است. با اين حال حشيش در حدود 7 تا 10 برابر خطرناك‌تر است و مي‌تواند آثار جسمي و روان شناختي زيان بارتري را برجاي بگذارد. براي آشنايي بيشتر با عوارض و نشانه هاي اعتياد به حشيش كليك كنيد.

 

اهميت ترك به موقع اعتياد به حشيش

اعتياد به حشيش بيش از هر چيز بر ذهن و روان فرد تاثير مي‌گذارد و اثرات ظاهري آن نسبت به مواد مخدر افيوني نظير هروئين ديرتر بروز مي‌يابد. همين امر باعث مي‌شود كه بسياري از افراد فكر كنند حشيش اعتياد آور نيست و مشكلي براي سلامتي ايجاد نمي‌كند. اين در حالي است كه مصرف حشيش مي‌تواند زمينه ساز بروز مشكلات رواني نظير اختلالات روان پريشي و دو قطبي شده و به مرور فرايندهاي فكري نظير تصميم گيري و قضاوت را تحت تاثير قرار دهد.

از آنجايي كه افراد در طي تجربه توهمات ناشي از مصرف حشيش ادراك درستي از واقعيت ندارند و در واقع فرق بين واقعيت و خيال را تشخيص نمي‌دهند ممكن است اقدامات خطرناكي را انجام دهند و سلامت خود يا اطرافيان را به خطر بياندازند. از همين رو بسيار اهميت دارد كه به موقع براي ترك اين ماده اقدام شود تا اثرات رواني آن پيشرفت نكنند. براي اطلاع از بهترين اقدام ممكن حتما مشاوره ترك اعتياد دريافت كنيد.

بهترين روش هاي ترك حشيش

امروزه براي ترك حشيش روش‌هاي درماني گوناگوني به كار مي‌رود كه ما  در ادامه به مهم‌ترين آن‌ها اشاره كرده‌ايم.

بيشتر بخوانيد : ترك اعتياد به مواد توهم زا با سريع ترين روش هاي درمان

مصاحبه انگيزشي

بسياري از افراد مصرف كننده حشيش به خصوص كساني كه به تازگي درگير اعتياد به اين ماده شده‌اند انگيزه چنداني براي ترك ندارند. آن‌ها ممكن است به اصرار خانواده و اطرافيان براي درمان مشكل خود مراجعه كنند اما در نهايت بر اين باورند كه مصرف حشيش مشكل چنداني براي آن‌ها ايجاد نمي‌كند. در اين شرايط شروع ترك مي‌تواند در ظاهر موفقيت آميز باشد اما اغلب در دراز مدت به شكست مي‌انجامد چرا كه فرد از درون براي ترك حشيش به آمادگي نرسيده است.

براي ايجاد اين آمادگي درمانگران از روش مصاحبه انگيزشي استفاده مي‌كنند. در مصاحبه انگيزشي درمانگر تلاش مي‌كند تا به فرد نشان دهد جنبه‌هاي متعارضي در درون او وجود دارند كه همزمان براي ترك و ادامه مصرف تمايل دارند. آگاهي از اين تعارض‌ها و حل آن‌ها به بيمار كمك مي‌كند تا بتواند با ديد وسيع‌تري به مشكل خود نگاه كند و با انگيزه بيشتري براي شركت در فرايند ترك آماده شود.

درمان شناختي رفتاري براي ترك حشيش

در درمان شناختي رفتاري درمانگر تلاش مي‌كند تا عقايد و باورهاي غلط مرتبط با مصرف مواد را شناسايي كرده و آن‌ها را به چالش بكشد. در نهايت جايگزين شدن افكار سالم با باورهاي نادرست به فرد كمك مي‌كنند كه احساسات مثبت بيشتري را در خود شكل بدهد و از رفتارهاي آسيب رساني نظير مصرف مواد خودداري كند. درمان شناختي رفتاري امروزه به عنوان يكي از موثرترين روش‌ها براي درمان انواع آسيب‌هاي روان شناختي به كار مي‌رود و در كمك به افراد در مسير ترك اعتياد نيز تا حد بسياري موثر است. 

گروه درماني

گروه درماني يكي از موثرترين روش‌هاي درماني براي ترك انواع مواد محسوب مي‌شود. در اين روش افراد با تجربياتي مشابه در كنار هم و در يك گروه قرار مي‌گيرند. درمانگر با مطرح كردن يك موضوع بحث خاص نظير “چگونگي غلبه بر وسوسه” تلاش مي‌كند تا ارتباط ميان اعضاي گروه را در جهت مناسب هدايت نمايد و فرايند به اشتراك گذاشتن تجربيات مثبت و موثر را تسهيل كند.

خانواده درماني براي ترك حشيش

نگاه اعضاي خانواده به اعتياد و واكنش آن‌ها به اين مسئله يكي از فاكتورهاي بسيار مهم در تعيين موفقيت آميز بودن فرايند ترك است. از همين رو در بسياري از مواقع درمانگران تلاش مي‌كنند تا جلسات مشاوره را به صورت خانوادگي برگزار كرده و ساير اعضا را نيز در فرايند ترك درگير نمايند. آن‌ها تلاش مي‌كنند تا در مورد مفهوم اعتياد به عنوان يك بيماري عودكننده مغزي به والدين يا همسر آموزش‌هايي را ارائه كرده و شيوه‌هاي صحيح برخورد با فرد درگير مصرف مواد را نيز به آن‌ها بياموزند. خانواده درماني با ايجاد يك شبكه حمايت اجتماعي امن پيرامون فردي كه درگير آسيب اعتياد شده اغلب نتايج قابل قبولي در درمان انواع مواد از جمله حشيش به جاي مي‌گذارد. براي كسب اطلاعات بيشتر در مورد انواع مواد اعتياد آور كليك كنيد.

بيشتر بخوانيد : اعتياد چيست 

 

براي دريافت مشاوره در زمينه اعتياد مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره ترك اعتياد تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

سوالات متداول

آيا حشيش باعث افزايش خلاقيت مي‌شود؟

متاسفانه يك باور غلط در بين جوانان وجود دارد كه فكر مي‌كنند حشيش خلاقيت ذهن را بالا مي‌برد. اين در حالي است كه حشيش يك ماده توهم زا است و باعث تجربه ادراكات غير طبيعي و غير واقعي مي‌شود و مي‌تواند شما را به سمت بيماري‌هاي روان پريشي حاد سوق دهد.

حشيش چه فرقي با گل دارد؟

گل و حشيش در طبقه بندي مواد مخدر در يك گروه قرار دارند چراكه هر دو از گياهي به نام شاهدانه به دست مي‌آيند. با اين تفاوت كه حشيش از صمغ اين گياه گرفته مي‌شود و داراي ماده موثره بيشتري است اما گل از شاخ و برگ‌هاي اين گياه گرفته مي‌شود و مقدار THC كمتري دارد.

 

براي عضويت در اينستاگرام (ذهن نو) كليك كنيد

آخرين تحقيقات علمي روانشناسي

 

 ورود به صفحه

 

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354 استان تهران :9092301539

 

 

 

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

 شماره تماس با موبايل : 66419012-021

 

 

 

 

منبع : ترك حشيش


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ترك حشيش،
موضوع:
[ ۲۶ مرداد ۱۴۰۰ ] [ ۱۱:۱۳:۲۱ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

جنون خريد يا اعتياد به خريد يكي از مشكلاتي است كه در عصر حاضر با گسترده شدن صنعت تبليغات و ايجاد نياز كاذب در افراد جامعه بيشتر شده است. شايد شما نيز در اطرافيانتان كساني را ديده باشيد كه به طور افراطي اقدام به خريد مي‌كنند و رفتارهايشان به گونه‌ايست كه انگار در بازار يا در مواجهه با كالاها در فضاي مجازي كنترل چنداني روي خود ندارند. اين وضعيت يك مشكل روانشناختي است و با نام هاي مختلفي شناخته مي شود كه از جمله آن ها مي توان به جنون خريد، اعتياد به خريد و اونيومانيا اشاره كرد. دچار بودن به جنون خريد پيامدهاي مالي زيادي براي فرد خواهد داشت كه مي تواند روابط بين فردي او را نيز تحت تاثير قرار دهد. در ادامه مقاله در مورد علائم، علل و روش هاي درمان اعتياد به خريد توضيحات بيشتري ارائه كرده ايم.

 

 

منبع : جنون خريد يا اعتياد به خريد

آشنايي با جنون خريد و انواع آن

جنون خريد نوعي ناتواني در كنترل خود است كه با اقدام به خريدهاي زياد و غيرضروري خود را نشان مي‌دهد. اين مشكل با نام‌هاي ديگري چون اونيومانيا و اعتياد به خريد نيز شناخته مي‌شود. متخصصان انواع مختلفي از جنون خريد را مشخص كرده‌اند كه موارد زير را شامل مي‌شود:

  • بعضي از مبتلايان زماني كه دچار يك ناراحتي عاطفي هستند دچار وسوسه خريد آني مي‌شوند. در واقع محرك جنون خريد در آن‌ها درگيري با يك هيجان ناخوشايند است.
  • مبتلاياني كه دچار كمال گرايي افراطي بوده و همواره در جستجوي بهترين كالا مي‌باشند. آن‌ها همواره از چيزي كه خريده‌اند احساس نارضايتي مي‌كنند و به دنبال مورد بهتري مي‌گردند.
  • مبتلاياني كه با خريدهاي زياد به نوعي خودنمايي كرده و به اين شيوه توجه ديگران را جلب مي‌كنند.
  • آن‌هايي كه تمايل به جمع كلكسيون‌ها دارند و با خريدهاي بيش از حد مي‌خواهند يك مجموعه عجيب و غريب راه بياندازند.

بيشتر بخوانيد : انواع جنون

علائم و نشانه هاي دچار بودن به جنون خريد

مهم‌ترين علامت جنون خريد احساس ميل و وسوسه زياد در مواجهه با كالاهاي مختلف و ناتواني در كنترل خود براي خريد است. به طوري كه اكثر اين خريدها غيرضروري هستند و بيش از هرچيز از خودكنترلي پايين فرد نشات مي‌گيرند. البته نمي‌توان به سادگي به هركسي كه عاشق خريد كردن است برچسب يك اختلال رواني زد.

زماني موضوع جنون خريد يا اعتياد به خريد مطرح مي‌شود كه فرد واقعا در كنترل رفتار خود با مشكل زيادي رو به رو باشد و به واسطه اين موضوع با مشكلات مالي و ارتباطي متعددي در زندگي روزمره دست و پنجه نرم كند. البته در اين شرايط بازهم بايد يا يك متخصص روانشناس مشورت كرده و از او براي تشخيص قطعي مشكل راهنمايي بگيريد. از ديگر علائم ابتلا به جنون خريد مي‌توان به موارد زير اشاره كرد:

  • ولخرجي زياد يا هزينه كردن بيش از توان مالي
  • خريد در واكنش به رويدادهاي هيجاني نظير عصبانيت يا افسردگي
  • خريد براي جبران احساس گناه ناشي از خريدهاي قبلي!
  • آسيب رساني غيرمستقيم به روابط (مثلا آسيب زدن به همسر) از طريق خريد افراطي
  • ناتواني در كنترل رفتار
  • هيجان زدگي در مواجهه با تبليغات

علت دچار شدن به جنون خريد

متخصصان يك علت واحد را مسئول دچار شدن به جنون خريد نمي‌دانند بلكه معتدند اين موضوع تحت تاثير عوامل زيستي، محيطي و روانشناختي گوناگون قرار دارد. براي مثال وابستگي جسماني به احساسات خوش ناشي از خريد كه از ترشح دوپامين و اندورفين ناشي مي‌شود، افزايش حجم تبليغات در جامعه مدرن، ناتواني افراد در كنترل هيجانات و دچار بودن به اختلالات روانشناختي زمينه‌اي نظير اختلال دو قطبي از جمله عواملي هستند كه در بروز اين مشكل نقش دارند.

پيامدهاي دچار بودن به اعتياد به خريد

دچار بودن به وسوسه خريد يا همان جنون خريد پيامدهاي منفي مختلفي را در كوتاه مدت و بلند مدت براي افراد به همراه مي‌آورد. براي مثال اكثر بيماران اندكي پس از فروكش كردن خوشحالي ناشي از خريد دچار احساس گناه، اضطراب يا غم مفرط مي‌شوند، به طوري كه حتي ممكن است تمايل داشته باشند اجناس خريده شده را به مغازه‌دار برگردانند.

همچنين در بلند مدت نيز دشواري‌هاي مختلفي براي اين افراد پيش مي‌آيد، براي مثال بروز بدهي‌هاي مالي، آسيب ديدن روابط، درگيري‌هاي خانوادگي نظير مشاجره با همسر يا فرزندان از جمله عواقبي است كه در طولاني مدت اين افراد را درگير خود مي‌سازد.

درمان جنون خريد | ترك اعتياد به خريد

براي درمان اين مشكل حتما بايد به يك روانشناس مراجعه كنيد. روانشناسان براي درمان اين وضعيت اغلب از رويكردهاي شناختي رفتاري كمك مي‌گيرند. در رويكرد شناختي رفتاري متخصصين فرض مي‌كنند كه تمامي رفتارهاي نابهنجار و احساسات ناخوشايند تحت تاثير افكار تحريف شده قرار دارند. در نتيجه درمانگر تلاش مي‌كند تا باورهاي مركزي و تحريف شده بيمار را شناسايي كرده و آن‌ها را با گزينه‌هاي سالم‌تري جايگزين نمايد.

همچنين با آموزش مهارت تنظيم هيجاني و مقابله سالم با احساسات منفي به او كمك مي‌كند تا از خريد به عنوان مسكن موقتي براي رنج‌هاي خود استفاده نكند. در صورتي كه روانشناس تشخيص دهد در كنار وسوسه خريد مشكلات روانشناختي ديگري نيز وجود دارند كه نيازمند درمان دارويي هستند، مراجع را به روانپزشك ارجاع مي‌دهند تا در كنار رواندرماني، دارودرماني نيز انجام شود.

براي دريافت مشاوره در زمينه اختلالات رواني مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

 

 

سوالات متداول

آيا جنون خريد يك اختلال روان پريشي است؟

خير؛ كلمه جنون در اين جا اصطلاحا به كار مي‌رود اما در اين وضعيت مشخصه‌هاي اصلي روان پريشي يعني جدايي از واقعيت و تجربه علائمي نظير توهم و هذيان وجود ندارد.

 

براي عضويت در اينستاگرام (ذهن نو) كليك كنيد

آخرين تحقيقات علمي روانشناسي

 

 ورود به صفحه

 

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354 استان تهران :9092301539

 

 

 

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

 شماره تماس با موبايل : 66419012-021

 

 

 

 

منبع : جنون خريد يا اعتياد به خريد


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۵ مرداد ۱۴۰۰ ] [ ۱۲:۴۸:۳۵ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

شكل‌گيري و رشد سالم جنين تنها به مراقبت‌هاي دوران بارداري مربوط نمي‌شود بلكه به جهت تولد يك نوزاد سالم رعايت مراقبت هاي قبل از بارداري حائز اهميت است. متاسفانه اكثر خانم‌ها بدون توجه به اين نكته و عدم رعايت مراقبت‌هاي پيش بيني شده قبل از بارداري، تنها با عقب افتادن زمان قاعدگي خود متوجه باردار بودنشان مي‌شوند. اين در حاليست كه بيشتر آن‌ها از لحاظ شرايط جسمي، روحي و اجتماعي در وضعيت مطلوب نيستند و بدون مراقبت‌هاي لازم باردار شده‌اند. با توجه به اهميت زمان طلايي مربوط به رعايت مراقبت هاي لازم، در اين مطلب نكات مهمي در مورد مراقبت هاي قبل از بارداري ارائه خواهد شد و به خانم‌ها توصيه مي‌شود با مطالعه دقيق آن قبل از اقدام به بارداري مراقبت‌هاي لازم را انجام دهند. براي كسب اطلاعات در زمينه مشاوره كودك كليك كنيد. 

 

منبع : مراقبت هاي قبل از بارداري براي زن و مرد

مراقبت هاي قبل از بارداري

توجه به موارد زير در مراقبت‌هاي قبل از بارداري اهميت بسزايي دارد:

1. سن مادر

بارداري در دو گروه از زنان با خطر بيشتري رو به رو است و بايد مورد توجه بيشتري قرار بگيرند. مادراني كه در اواخر سن بارداري قرار دارند و مادراني كه نوجوان هستند و شرايط بدني مناسب را براي بارداري ندارند. به همين دليل توصيه مي‌شود همه مادران به ويژه اين دو گروه مراقبت هاي قبل بارداري را با دقت بيشتري مورد توجه قرار دهند. مادران نوجوان معمولا با خطر كم خوني و زايمان زودرس مواجهه هستند. بنابراين الزاما بايد مورد معاينه پزشك قرار بگيرند و مراقبت‌هاي لازم را دريافت نمايند. اين در حاليست كه مادراني با شرايط سني بالا با خطر ديابت و افزايش فشار خون مواجه مي‌شوند و ممكن است اختلالات كروموزومي در آن‌ها اتفاق بيفتد. به همين دليل اين مادران بايد قبل از بارداري مورد معاينه پزشك قرار بگيرند و مراقبت هاي قبل از بارداري را رعايت نمايند.

2. تزريق واكسن سرخچه و آبله مرغان

در صورتي كه مادران درمورد بيماري‌هايي چون سرخچه و آبله مرغان احساس ناايمني مي‌كنند، بايد چند ماه قبل از اينكه باردار شوند مورد معاينه قرار بگيرند و واكسن سرخچه و آبله مرغان را تزريق كنند.

3. مراقبت هاي قبل از بارداري | مصرف اسيدفوليك

به دليل اينكه جنين به ويژه در سه ماهه اول بارداري با خطر ناهنجارهايي عصبي رو به رو است، الزاما شروع مصرف فوليك اسيد قبل از بارداري توصيه مي‌شود. ضمن اينكه استفاده از اين مكمل‌هاي دارويي در طول دوران بارداري اكيدا توصيه مي‌گردد.

4. تغذيه

زنان در طول دوران بارداري به ويژه در سه ماهه اول كه نوزاد در حال رشد و تكامل اوليه است بايد به طور تقريبي معادل 2000 كيلو كالري دريافت نمايند. بايد قبل از اقدام به بارداري رژيم غذايي مناسب را برنامه ريزي كنند كه در اين مورد مراجعه به كارشناس تغذيه و استفاده از راهنمايي‌هاي وي بسيار كارساز خواهد بود. مادران باردار بايد قبل از شروع بارداري به اين نكته توجه داشته باشند كه مصرف مواد غذايي با چربي زياد و شيريني زياد را به حداقل برسانند.

5. مراقبت هاي قبل از بارداري | ويتامين ها

يك بارداري موفق و تولد يك نوزاد سالم به اين امر بستگي دارد كه بدن مادر در شرايط مطلوب باشد و به اندازه كافي ويتامين‌هاي لازم را دريافت كند. استفاده از مكمل‌هاي حاوي ويتامين و حتي غذاها و ميوه‌هايي كه سرشار از ويتامين هستند در قبل و طول مدت بارداري توصيه مي‌شود و بايد مورد توجه قرار بگيرد.

6. وزن

ماردان بايد قبل از آغاز بارداري به پزشك متخصص رجوع كرده و با تشخيص وي اقدام به بارداري نمايند. يكي از مهم‌ترين فاكتورهاي مراقبتي قبل از ازدواج كه توسط پزشك اكيدا مورد توجه قرار مي‌گيرد، وزن است. اگر مادر دچار چاقي باشد امكان دارد با آغاز بارداري با مشكلاتي چون فشار خون، ديابت حاملگي و مشكلات رشد جنين رو به رو شود. ضمن اينكه اين مادران به احتمال زياد مجبور به سزارين و زايمان زود رس خواهند شد. بنابراين حتما قبل از اقدام به بارداري به وزن مناسب برسيد و سپس باردار شويد.

 

پيشنهادهاي مراقبتي براي زناني كه قصد بارداري دارند

موارد زير پيشنهادهاي مفيدي براي مراقبت هاي قبل بارداري است كه حتما بايد مورد توجه قرار بگيرند:

1. مصرف چربي‌هاي حاوي امگا 3

روغن ماهي تاثير بسيار زيادي بر رشد سيستم عصبي مركزي و شبكيه جنين دارد. به همين دليل يشنهاد مي‌شود زنان قبل از لقاح و آغاز بارداري در طول هفته معادل تقريبي 140 گرم ماهي پخته مصرف نمايند.

2. مراقبت هاي قبل از بارداري | دوري از الكل

به منظور اينكه از تولد نوزاد با اختلال سندروم الكلي جلوگيري شود، الزاما  بايد مصرف الكل را چندين ماه قبل از آغاز بارداري ترك نمود.

3. مصرف ويتامين دي

به دليل اينكه رشد استخوان‌هاي نوزاد از همان اوايل بارداري منوط به اين است كه ميزان كافي ويتامين دي جذب نمايد، به مادران توصيه مي‌شود قبل از بارداري به مصرف ويتامين‌ها به ويژه ويتامين دي مبادرت داشته باشند تا بدنشان شرايط لازم براي رشد جنين را فراهم كند.

4. مراقبت هاي قبل از بارداري | مصرف اسيد فوليك

با توجه به اهميت اسيد فوليك بر سلامت جنين و شروع يك بارداري موفق، زنان بايد به طور مرتب قبل از آغاز بارداري، روزانه 400 ميكرو گرم اسيد فوليك دريافت كنند.

5. دريافت مشاوره قبل بارداري

مشاوره قبل بارداري براي خانم‌هايي كه قصد اقدام به بارداري دارند، مي‌تواند بسيار مفيد باشد چرا كه مشاور با توجه به سن، وزن و شرايط فيزيكي خانم بهترين روش‌ها را ارائه مي‌دهد.

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02166419012 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 

سوالات متداول

دليل اهميت مراقبت هاي قبل از بارداري چيست؟

مراقبت هاي قبل بارداري اهميت بسزايي در سلامت جنين و همچنين مادر دارد. در واقع شكل‌گيري جنين و رشد سالم او تنها به مراقبت هاي دوران بارداري مربوط نمي‌شود و جهت تولد يك نوزاد سالم رعايت مراقبت هاي قبل از بارداري نيز حائز اهميت مي‌باشد.

مراقبت هاي قبل بارداري شامل چه مواردي است؟

توجه به تغذيه مناسب، ويتامين‌ها، كنترل وزن، مصرف اسيد فوليك و امگا3، حذف الكل و دخانيات، كاهش تنش‌ها، توجه به سن و دريافت مشاوره‌هاي قبل بارداري از جمله موارد مهم مي‌باشد. 

 

 

 

 

 

 

 

 

منبع : مراقبت هاي قبل از بارداري براي زن و مرد


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۵ مرداد ۱۴۰۰ ] [ ۱۲:۴۵:۴۹ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

هورمون كورتيزول كه به هورمون استرس نيز مشهور است، در جريان تجربه تنش و استرس در بدن ترشح مي‌شود. كورتيزول بر جنبه‌هاي مختلفي از كاركرد بدن تاثير مي‌گذارد كه از جمله مهم‌ترين آن‌ها مي توان به متابوليسم و سيستم ايمني بدن اشاره كرد. همچنين مي‌توان گفت اكثر بيماري‌هايي كه تحت شرايط استرس زا پديد مي‌آيند به نوساسات هورمون كورتيزول مربوط هستند. از همين رو بسيار اهميت دارد كه نگذاريد استرس‌ها از كنترل شما خارج شوند و تا حد ممكن آن‌ها را مديريت كنيد. كورتيزول در بلند مدت موجب بروز بيماري‌هاي جدي جسمي شناخته شده و ناشناخته مي‌شود، مصرف انواع داروها و جراحي‌ها موثر نخواهد بود، چرا كه ريشه بيماري ناشي از استرس است. براي آشنايي بيشتر با علائم استرس به صورت نهان و آشكار كليك كنيد.

 

منبع : هورمون كورتيزول (هورمون استرس) چه تاثيري بر بدن دارد

هورمون كورتيزول چگونه در بدن عمل مي‌كند؟

كورتيزول يك هورمون استيروئيدي است كه در شرايط فشار و استرس از غده آدرنال يا همان فوق كليوي ترشح مي‌گردد. اين هورمون پس از ترشح وارد جريان خون شده و به اين طريق بر كل بدن اثر مي‌گذارد. در واقع تقريباً در همه سلول‌هاي بدن گيرنده‌هاي كورتيزول وجود دارد. بنابراين كورتيزول بسته به نوع سلولي كه بر آن عمل مي‌كند، مي‌تواند تاثيرات مختلفي داشته باشد. اين تأثيرات شامل كنترل سطح قند خون بدن و در نتيجه تنظيم متابوليسم، ايجاد اثرات ضد التهابي، تأثير در شكل گيري حافظه، كنترل تعادل نمك و آب، تنظيم فشار خون و كمك به رشد جنين است. در بسياري از گونه‌ها كورتيزول همچنين مسئول ايجاد فرآيندهاي زايمان نيز هست.

عوارض ترشح زياد هورمون كورتيزول

ترشح سطح زيادي از هورمون كورتيزول در بلند مدت به شرايطي مي‌انجامد كه به آن سندروم كاشينگ گفته مي‌شود. سندروم كاشينگ در بسياري از موارد ناشي از بروز يك تومور در ناحيه توليد هورمون كورتيزول يا مصرف برخي از داروهاست. علائم اين سندروم موارد زير را در برمي‌گيرند:

  • افزايش وزن سريع كه بيش از همه خود را در نواحي صورت، شكم و سينه نشان مي‌دهد، در حالي كه دست‌ها و پاها هم چنان لاغر هستند.
  • سرخ و گرد شدن صورت
  • بالا رفتن فشار خون
  • پوكي استخوان
  • بروز تغييرات پوستي
  • احساس ضعف عضلاني
  • نوسانات خلقي كه خود را به صورت اضطراب، افسردگي و تحريك پذيري نشان مي‌دهند.
  • افزايش تشنگي و تكرر ادرار

بالا رفتن سطح هورمون كورتيزول در بلندمدت كه مي‌تواند ناشي از قرار داشتن تحت استرس مزمن باشد، ممكن است بر ميل جنسي نيز اثر بگذارد و در زنان منجر به قطع پريودي شود. علاوه بر اين‌ها سركوب سيستم ايمني بالا رفتن احتمال ابتلا به انواع بيماري و عفونت‌ها از جمله ديگر عوارض ترشح بيش از حد هورمون كوتيزول هستند. 

عوارض ترشح كم هورمون كورتيزول

كورتيزول كم ممكن است به دليل وجود مشكلي در غده هيپوفيز يا غده فوق كليه (بيماري آديسون) اتفاق بيفتد. شروع علائم اين مشكل اغلب بسيار تدريجي است كه مواردي نظير خستگي، سرگيجه (به ويژه هنگام ايستادن)، كاهش وزن، ضعف عضلاني، تغييرات خلقي و تيرگي مناطق پوست را شامل مي‌شود. اگر اين وضعيت درمان نشود كمبود كورتيزول مي‌تواند خطرات جاني براي بيمار به همراه داشته باشد.

نحوه تنظيم هورمون كورتيزول در بدن

ميزان كورتيزول خون در طول روز متغير است. اما به طور كلي صبح‌ها سطح آن بالا مي‌رود و سپس به مرور كاهش مي‌يابد. با اين حال اين وضعيت كه ريتم روزانه ناميده مي‌شود، در افرادي كه شب كار مي‌كنند برعكس است. بنابراين مي‌توان گفتن نحوه ترشح كورتيزول به روشني با الگوي فعاليت روزانه ما ارتباط دارد. علاوه بر اين در پاسخ به استرس، كورتيزول اضافي آزاد مي‌شود. اين كورتيزول اضافي در حقيقت به بدن كمك مي‌كند تا انرژي مضاعفي براي مقابله با تهديدهاي بيروني داشته باشد.

ترشح كورتيزول عمدتا توسط سه ناحيه ارتباطي بدن كنترل مي‌گردد كه هيپوتالاموس، غده هيپوفيز و غده فوق كليوي را شامل مي‌شود كه محور هيپوتالاموس-هيپوفيز-آدرنال نام دارد. هنگامي كه سطح كورتيزول در خون كم است، گروهي از سلول‌ها در منطقه‌اي از مغز به نام هيپوتالاموس، كورتيكوتروفين آزاد مي‌كنند كه باعث مي‌شود غده هيپوفيز هورمون ديگري به نام هورمون آدرنوكورتيكوتروپيك را در جريان خون ترشح كند. مقادير بالاي هورمون آدرنوكروتيكوتروپيك در غدد فوق كليه شناسايي شده و ترشح كورتيزول را تحريك مي‌كند و باعث افزايش سطح كورتيزول در خون مي‌شود.

با افزايش سطح كورتيزول، آن‌ها شروع به جلوگيري از ترشح هورمون آزاد كننده كورتيكوتروفين از هيپوتالاموس و هورمون آدرنوكورتيكوتروپيك از هيپوفيز مي‌كنند. در نتيجه، سطح هورمون آدرنوكورتيكوتروپيك شروع به كاهش مي‌كند كه منجر به كاهش سطح كورتيزول مي‌شود. در نهايت به اين حلقه بازخورد منفي مي‌گويند.

روش هايي براي كنترل هورمون كورتيزول

از آنجايي كه سطح كورتيزول خون تا حد زيادي به عوامل محيطي بستگي دارد توصيه‌هاي زير به شما كمك مي‌كند تا بتوانيد ميزان اين هورمون را كنترل نماييد.

1- خواب خود را تنطيم كنيد

نداشتن خواب كافي يا ساعت خواب به هم ريخته از جمله عواملي است كه در طول روز هورمون كورتيزول را در بدنتان بالا مي‌برد و ريسك بروز مشكلات جسمي و رواني مختلف را بيشتر مي‌شود. در نتيجه سعي كنيد يك برنامه منظم براي خوابتان داشته باشيد و در صورتي كه به اختلالاتي نظير بي‌خوابي مبتلا هستيد از يك متخصص روانشناس براي بهبود مشكل خود كمك بگيريد.

2- ورزش هايي نظير يوگا انجام دهيد

گنجاندن ورزش در برنامه روزانه يكي ديگر از اقداماتي است كه به تنظيم هورمون كورتيزول كمك مي‌كند. در همين راستا ورزش‌هايي مثل يوگا در كنار پرداختن به چشم با افزايش قدرت تمركز و بهبود نحوه نفس كشيدن به شما كمك مي‌كنند تا استرس‌هاي كمتري را تجربه كرده و در نتيجه در معرض ترشح زياد كورتيزول نيز قرار نگيريد.

3- از فنون خودآرام سازي كمك بگيريد

فنون خودآرام سازي مجموعه‌اي از تكنيك‌هاي روانشناسي هستند كه به شما كمك مي‌كنند هيجانات منفي خود را بهتر كنترل كنيد، تمركز بالاتري داشته باشيد و آرامش دروني بيشتري را نيز تجربه نماييد. از جمله اين تكنيك‌ها مي‌توان به ريلكسيشن، مراقبه و تكنيك‌هاي ذهن آگاهي اشاره كرد. براي كسب اطلاعات در مورد اين فنون بهتر است به يك روانشناس مراجعه نماييد. همچنين ديدن فيلم‌هاي آموزشي يا مطالعه كتاب‌هاي خودياري كه در اين باره وجود دارند نيز مي‌تواند تاثيرگذار باشد. براي آشنايي با روش‌هاي كنترل استرس كليك كنيد.

4- روي حمايت اجتماعي اطرافيانتان حساب باز كنيد

اينكه بدانيم در مشكلات و سختي‌ها تنها نيستيم و همواره كساني هستند كه دوست دارند به ما كمك كنند يكي ديگر از عواملي است كه در كاهش استرس انسان تاثير بسزايي دارد. در نتيجه زماني كه مضطرب هستيد درهاي دنيا را به روي خود نبنديد. در عوض تلاش كنيد ارتباط خود را با افراد نزديك زندگي‌تان حفظ كرده و گاهي از آن‌ها كمك بگيريد.

5- براي كنترل استرس ها به يك متخصص مراجعه كنيد

استرس شديد و مزمن همواره شما را در معرض ترشح بيش از حد هورمون كورتيزول قرار مي‌دهد. به همين خاطر اگر مدت طولاني است كه با اضطراب دست و پنجه نرم مي‌كنيد و از نظر رواني در وضعيت مناسبي نيستيد، بايد هرچه سريع‌تر براي بهبود شرايط خود به يك متخصص مراجعه نماييد. روانشناسان و روانپزشكان از جمله متخصصيني هستند كه در اين شرايط مي‌توانند به شما كمك كنند.

براي دريافت مشاوره در زمينه استرس و اختلالات مرتبط مي‌توانيد در ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02166419012 با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 

 

سوالات متداول

چرا استرس باعث افزايش بيماري ها مي شود؟

استرس با افزايش هورمون كورتيزول در بلند مدت سيستم ايمني انسان را تخريب كرده كه اين موضوع ما را در برابر انواع بيماري ها و عفونت ها آسيب پذير مي كند.


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۵ مرداد ۱۴۰۰ ] [ ۱۲:۴۲:۱۱ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

اختلال پرخوري عصبي يكي از انواع اختلالات روانشناختي است كه در عصر حاضر شيوع بيشتري پيدا كرده است. ناتواني در كنترل استرس‌هاي روزمره به شيوه‌اي سالم از يك طرف و تبليغ بيش از حد در مورد لاغري و تناسب اندام از طرف ديگر باعث شده كه بسياري از زنان و مردان در شرايط تنش‌زا كنترل چنداني روي حجم غذايي مصرفي‌شان نداشته باشد و پس از صرف وعده‌هاي خود دچار احساسات منفي شده و در نهايت دست به اقدامات جبراني نظير تلاش براي استفراغ مي‌زنند. دچار بودن به پرخوري عصبي عوارض جسماني و رواني مختلفي دارد كه از جمله آن‌ها مي توان به قطع پريود در خانم‌ها، افزايش يا كاهش وزن شديد و آريتمي قلبي اشاره كرد. در ادامه اين مقاله در مورد علائم، علل و روش هاي درمان اختلال پرخوري عصبي توضيحات بيشتري ارائه كرده ايم.

 

 

منبع : اختلال پرخوري عصبي يا بوليميا

علائم و نشانه هاي اختلال پرخوري عصبي

اختلال پرخوري عصبي يكي از انواع اختلال‌هاي خوردن است كه در راهنماي آماري و تشخيصي اختلالات رواني به عنوان يك وضعيت روانپزشكي مشخص شده است (براي آشنايي با ساير اختلالات خوردن كليك كنيد). مبتلايان به پرخوري عصبي يا همان بوليميا در طي اين بيماري علائم زير را بروز مي‌دهند:

  1. A. بروز دوره‌هاي مكرر پرخوري كه مي‌تواند با حالات زير مشخص شود:
  • فرد در يك بازه زماني خاص به مقدار قابل توجهي بيشتر از عموم مردم غذا مي‌خورد. براي مثال هر 2 ساعت يك بار حجم زيادي غذا مي‌خورد كه ديگران در اين زمان و تحت همان شرايط نمي‌توانند اين كار را انجام دهند.
  • بيمار در اين دوره در زمينه كنترل غذا خوردن خود احساس ناتواني مي‌كند.
  1. B. بيمار رفتارهاي جبراني نامتناسب و مكرري به منظور جلوگيري از افزايش وزن انجام مي‌دهد. از جمله اين رفتارها مي‌توان به استفراغ عمدي، مصرف نابه جاي مسهل‌ها، تنقيه، استفاده از داروها، روزه‌داري و ورزش مفرط اشاره كرد.
  2. C. پرخوري و رفتارهاي جبراني نامتناسب، هردو به طور متوسط حداقل يك بار در هفته و به مدت 3 روز بروز مي‌يابند.
  3. D. ارزيابي فرد از خود به شكل افراطي تحت تاثير شكل و وزن بدنش قرار دارد.
  4. E. دوره‌هاي پرخوري عصبي در طول اختلال بي‌اشتهايي‌عصبي بروز نمي‌يابد.

عوارض ابتلا به اختلال پرخوري عصبي

مبتلايان به اختلال پرخوري عصبي به دليل رفتارهاي تغذيه‌اي نامناسب اغلب دچار كاهش يا افزايش وزن مي‌شوند. همچنين قطع پريود در خانم‌ها و اختلالات آبو الكتروليلت ناشي از اقدامات پاكسازي از جمله عوارض رايج ناشي از اختلال پرخوري عصبي هستند.

بوليميا مي‌تواند عوارض شديدتر و نادرتري نيز داشته باشد كه از جمله آن‌ها بايد به پارگي مري، پاره شدن معده و آريتمي قلبي اشاره كرد كه مي‌توانند تهديدي جدي براي حيات فرد نيز محسوب شوند. همچنين كساني كه به طور طولاني مدت به مصرف مسهل‌ها (مليم‌ها) مي‌پردازند ممكن است به آن‌ها وابسته شوند. همچنين مشكلات گوارشي و پرولاپس ركتوم به وفور در اين بيماران ديده مي‌شود.

ميزان شيوع اختلال پرخوري عصبي

طبق گزارشات پنجمين ويراست راهنماي تشخيصي و آماري اختلالات رواني شيوع دوازده ماهه اختلال پرخوري در زنان جوان چيزي بين 1 تا 1/5درصد است. در مقابل ميزان شيوع اين اختلال در مردان به طور دقيق مشخص نيست، اما به طور واضح مي‌توان گفت كه بوليميا در افراد مذكر شيوع بسيار كمتري نسبت به خانم‌ها دارد. اوج شيوع اين اختلال نيز در بين نوجوانان بزرگ‌تر و بزرگسالان جوان تخمين زده مي‌شود.

علل ابتلا به اختلال پرخوري عصبي

متخصصان در مورد علل و عوامل زيربنايي بروز اختلال بوليميا فاكتورهاي مختلفي را دخيل مي‌دانند كه در ادامه به مهم‌ترين آن‌ها اشاره كرده‌ايم:

1- عوامل مزاجي و وابسته به خلق و خو

نگراني در مورد وزن، عدم اعتماد به نفس كافي، دچار بودن به اختلالات خلقي نظير افسردگي، درگيري با اختلالات اضطرابي نظير اضطراب اجتماعي يا اضطراب فراگير دوران كودكي از جمله عوامل مرتبط با خلق و خو محسوب مي‌شوند كه افراد را در برابر ابتلا به بي اشتهايي عصبي آسيب پذير مي‌كنند.

2- عوامل محيطي

در دنياي مدرن تبليغات زيادي در مورد لاغري و تناسب اندام مي‌شود. به نظر مي‌رسد اين مسئله باعث افزايش نگراني‌ها در مورد اضافه وزن شده كه اين مسئله به نوبه خود ريسك ابتلا به اختلال بوليميا را افزايش مي‌دهد. همچنين بررسي‌ها نشان مي‌دهند آن‌هايي كه در كودكي سابقه مواجهه با سوء استفاده‌هاي جسمي يا جنسي را داشته‌اند بيش از ديگران ابتلا به پرخوري عصبي را گزارش مي‌دهند.

3- عوامل ژنتيكي و فيزيولوژيكي

دچار بودن به چاقي و اضافه وزن به خصوص در دوران كودكي و اوايل بلوغ عامل خطر مهمي براي ابتلا به بوليميا است. همچنين امكان انتقال خانوادگي و آسيب پذيري ژنتيكي نيز براي اين اختلال مطرح مي‌شود.

درمان اختلال پرخوري عصبي

براي درمان اختلال پرخوري عصبي هم زمان بايد تحت نظر پزشك، متخصص تغذيه و روانشناس قرار داشته باشيد. پزشك در ابتدا ارزيابي‌هاي لازم در مورد پيامدهاي بدني اختلال پرخوري عصبي را انجام داده و درمان‌هاي ضروري را فورا شروع مي‌كند. همچنين ممكن است براي كنترل اضطراب‌ها نياز به دريافت داروهاي اعصاب نيز وجود داشته باشد كه روانپزشك در اين باره نظر خواهد داد. متخصص تغذيه نيز به كمك مي‌كند يك رژيم غذايي سالم را در اختيار داشته باشيد و براساس يك راهنما پيش برويد. در كنار همه اين‌ها مراجعه به روانشناس و شركت در جلسات روان درماني از اهميت ويژه‌اي برخوردار است.

چرا بايد براي درمان به روانشناس مراجعه كرد؟

چرا كه در بسياري از موارد بيمار مبتلا به پراشتهايي عصبي از مهارت كمي در خودكنترلي برخوردار است. به علاوه بيماري از خودانگاره تحريف شده در باره بدن نشات مي‌گيرد. درمانگر كمك مي‌كند تا بتوانيد شناخت‌هاي زيربنايي مرتبط با اين اختلال را شناسايي كرده و مهارت‌هاي رفتاري جديدي براي كنترل تنش‌ها و استرس ها پيدا كنيد. اين تغييرات در درمان اختلال بوليميا در بلند مدت تاثير بسزايي خواهد داشت.

براي دريافت مشاوره در زمينه اضطراب و افسردگي مي‌توانيد در ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02166419012 با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 

 

سوالات متداول

آيا اختلال پرخوري عصبي تنها در زنان اتفاق مي افتد؟

خير اين اختلال به جنسيت خاصي محدود نمي‌شود. با اين حال گزارش‌هاي همه گير شناسي نشان مي‌دهند كه مردان به نسبت زنان به ميزان بسيار كمتري به بوليميا مبتلا مي‌شوند.

 

براي عضويت در اينستاگرام (ذهن نو) كليك كنيد

آخرين تحقيقات علمي روانشناسي

 

 ورود به صفحه

 

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354 استان تهران :9092301539

 

 

 

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

 شماره تماس با موبايل : 66419012-021

 

 

 

منبع : اختلال پرخوري عصبي يا بوليميا

 

 

ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۵ مرداد ۱۴۰۰ ] [ ۱۲:۳۸:۱۴ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

راخ شدن روده و دچار شدن به مسمويت اشاره كرد.

 

منبع : هرزه خواري يا پيكا

علل ابتلا به هرزه خواري

با توجه به خطراتي كه در پي ابتلا به اختلا پيكا گريبان‌گير افراد مي‌شود، اين نگراني پيش مي‌آيد كه اصلا منشا و علت بروز آن چيست و چرا افراد درگير آن مي‌شوند؟ در پاسخ به اين سوال بايد گفت كه متخصصان در سبب شناسي هرزه خواري يك عامل واحد را معرفي نمي‌كنند. بلكه معتقدند عوامل زيستي، محيطي و روانشناختي گوناگوني در تعامل با يكديگر مي‌توانند در شروع اين مشكل نقش داشته باشند.

براي مثال در برخي موارد كمبود ويتامين‌ها يا مواد معدني نظير آهن و روي با بروز اين بيماري همراه مي‌شوند. همچنين درگيري با استرس‌هاي شديد و ناتواني در تحمل اضطراب نيز مي‌تواند باعث شود كه افراد براي كنترل هيجانات خود به راه‌حل‌هاي ناسالمي نظير خوردن مواد غيرخوراكي روي بياورند.

درمان اختلال هرزه خواري يا پيكا

قدم اول در درمان اختلال هرزه خواري كاهش آسيب‌هاي وارد آمده است. در نتيجه فرد بايد تحت ارزيابي‌هاي پزشكي قرار بگيرد تا مشخص شود در اثر خوردن مواد غيرخوراكي دچار چه مشكلاتي شده است. سپس درمان‌هاي لازم براي رهايي از مشكلاتي نظير مسموميت يا انسداد روده در دستور كار قرار مي‌گيرند. در قدم بعدي و با عبور از علائم بحراني به علل بروز مشكل پرداخته مي‌شود.

اگر متخصص تشخيص دهد كه كمبود ويتامين‌ها و مواد معدني در بروز اختلال پيكا نقش دارند، استفاده از مكمل‌ها در دستور كار قرار خواهند گرفت. در كنار همه اين‌ها پيگيري جلسات روان درماني نيز از اهميت بسزايي برخوردار است. در اين جلسات روانشناس قدرت كنترل استرس در بيمار را ارزيابي كرده و با آموزش تكنيك‌هاي رفتاري به او ياد مي‌دهد تا بتواند مقاومت بيشتري در برابر اضطراب‌ها از خود نشان دهد و راه حل‌هاي سالمي را براي كنترل خود به كار بگيرد.

براي دريافت مشاوره در زمينه اضطراب و افسردگي مي‌توانيد در ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02166419012 با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 

 

 

سوالات متداول

آيا تمايل زن ها در دوران بارداري به خوردن چيزهايي نظير خاك و مهر جزء هرزه خواري محسوب مي شود؟

بله، اين مسئله در بسياري از موارد از كمبود ويتامين‌ها و مواد معدني در دوران بارداري و افزايش استرس‌ها ناشي مي‌شود. از آنجايي كه هرزه خواري در حاملگي مي‌تواند سلامت مادر و جنين را تهديد كند، بايد هرچه زودتر براي كنترل آن به يك متخصص مراجعه نماييد.

آيا هرزه خواري مربوط به افراد عقب مانده است؟

لزوما خير، با اين حال اين مشكل در مبتلايان به كم تواني‌هاي ذهني بيش از سايرين ديده مي‌شود.

 

براي عضويت در اينستاگرام (ذهن نو) كليك كنيد

آخرين تحقيقات علمي روانشناسي

 

 ورود به صفحه

 

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354 استان تهران :9092301539

 

 

 

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

 شماره تماس با موبايل : 66419012-021

 

 

 

 

منبع : هرزه خواري يا پيكا

 


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: هرزه خواري يا پيكا،
موضوع:
[ ۲۴ مرداد ۱۴۰۰ ] [ ۱۱:۲۷:۴۳ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

آيا در مورد روش‌هاي نوين و علمي در درمان اعتياد به مواد مخدر اطلاعاتي داريد؟ با وجود اينكه امروزه همه متخصصين اعتياد را به عنوان يك بيماري عود كننده مغزي مي‌شناسند اما بسياري از افراد آن را تحت عنوان يك “بيماري” در نظر نمي‌گيرند و از همين رو با روش‌هاي درماني كه براي آن ابداع شده است نيز آشنايي ندارند. همين امر باعث مي‌شود كه براي ترك اعتياد خود يا عزيزانشان از روش‌هاي سنتي و منسوخ شده استفاده كنند كه در اكثر موارد به شكست منتهي مي‌شوند. اين در حالي است كه امروزه روش‌هاي موثري براي ترك اعتياد وجود دارد كه از جمله مهم‌ترين آن‌ها مي‌توان به درمان‌هاي دارويي و روانشناختي اشاره كرد. براي كسب اطلاعات بيشتر در مورد انواع مواد اعتياد آور كليك كنيد.

بيشتر بخوانيد : مواد مخدر 

 

 

منبع : ترك اعتياد به مواد مخدر

اهميت درمان اعتياد به مواد مخدر از طريق روش‌هاي علمي

در گذشته اعتياد تنها به عنوان يك آسيب اجتماعي در نظر گرفته مي‌شد و براي ترك دادن تنها روش‌هاي اجباري و دشوار نظير قطع ناگهاني مصرف يا بستن فرد به تخت وجود داشت چرا كه باور عمومي اين بود كه با قطع وابستگي جسماني؛ اعتياد از بين مي‌رود. اما با پيشرفت علم و افزايش تحقيقات در اين حوزه مشخص شد كه اعتياد تنها يك وابستگي جسماني ساده به مواد نيست بلكه نوعي وابستگي رواني نيز هست كه مي‌تواند مشكلات طولاني مدتي را براي فرد به بار بياورد.

از همين رو بسياري از افراد با وجود سم زدايي اغلب وسوسه و ولع شديدي را نسبت به مواد در خود حس مي‌كنند و پس از سپري كردن دوران بسيار سخت پرهيز بازهم دچار لغزش مي‌شوند. امروزه روش‌هاي روان شناختي مختلفي ابداع شده‌اند كه به افراد كمك مي‌كنند تا بتوانند علاوه بر وابستگي جسماني بر وابستگي رواني خود غلبه كنند و در نتيجه بتوانند درمان موفقيت آميزي را تجربه نمايند. همچنين درمان‌هاي دارويي جديدي كه براي ترك اعتياد به كار گرفته مي‌شوند كمك مي‌كنند تا پس از قطع مواد افراد علائم جسماني ناخوشايند كمتري را تحمل كنند و از فشارهاي بدني موجود بكاهند. 

بيشتر بخوانيد : تست اعتياد 

روش هاي نوين ترك اعتياد به مواد مخدر

همان طور كه گفته شد امروزه درمان‌هاي متنوع و گوناگوني براي ترك اعتياد ابداع شده است كه از جمله مهم‌ترين آن‌ها مي‌توان به موارد زير اشاره كرد. جهت يافتن بهترين روش درمان مشاوره ترك اعتياد دريافت كنيد.

بيشتر بخوانيد : بهترين و سريعترين روش ترك اعتياد

1- دارو درماني

يكي از موانع بسيار مهم براي ترك اعتياد علائم ناخوشايندي است كه پس از قطع مصرف بروز مي‌يابند. اين علائم كه تحت عنوان سندروم محروميت از مواد شناخته مي‌شوند مي‌توانند آنقدر شديد باشند كه باعث شوند فرد احساس كند هيچ راهي به جز اعتياد برايش باقي نمانده و براي فرار از اين حالات آزاردهنده مجبور است كه دوباره به مواد پناه بياورد. اين مشكل در اعتياد به مخدرهاي افيوني نظير هروئين، كراك و ترياك بيشتر اتفاق مي‌افتد و علائمي نظير دردهاي عضلاني، دل درد، حالت تهوع و استفراغ را شامل مي‌شود.

خوشبختانه امروزه متخصصين توانسته‌اند به كمك درمان‌هاي دارويي نظير ترك اعتياد با متادون يا داروهاي ديگري نظير بوپرنورفين اين مشكل را از ميان بردارند. با اين حال توجه داشته باشيد كه براي استفاده از اين روش‌ها حتما بايد تحت نظر يك متخصص باشيد چراكه به دليل شباهت اين داروها به مواد مخدر؛ مصرف نا به جاي آن‌ها يا بي توجهي به دستورات پزشك مي‌تواند به اعتياد جديدي در شما منجر شود و مشكلات دو چنداني را ايجاد نمايد.

2- درمان شناختي رفتاري

درمان شناختي رفتاري امروزه به عنوان يكي از موثرترين رويكردهاي روان شناختي براي درمان اعتياد و ساير وضعيت‌هاي روان پزشكي محسوب مي‌شود. در اين رويكرد متخصصين سلامت روان تلاش مي‌كنند تا عقايد و باورهاي غلطي كه در گرايش به مواد تاثير دارند را شناسايي كرده و باورهاي سالم و مناسبي را جايگزين آن‌ها نمايند. همچنين آن‌ها با آموزش مهارت‌هايي نظير جرات مندي به بيماران كمك مي‌كنند تا بتوانند الگوهاي رفتاري سالمي را در پيش گرفته و از اين پس كمتر خود را در معرض موقعيت‌هاي تحريك كننده اعتياد قرار دهند.

3- بيزاري درماني از روش‌هاي درمان اعتياد به مواد مخدر

در بيزاري درماني در حقيقت از اصول شرطي سازي براي ترك اعتياد به مواد مخدر استفاده مي‌شود. به اين صورت كه درمانگر تلاش مي‌كند تا همواره يك محرك ناخوشايند را با مصرف مواد همايند كند. براي مثال مصرف همزمان داروهاي تهوع آور با نوشيدن الكل باعث مي‌شود كه فرد به مرور نسبت به آن بيزار شده و ديگر تمايلي به ادامه دادن مصرف نداشته باشد.

4- گروه درماني

گروه درماني يكي از موثرترين روش‌هاي درماني براي ترك اعتياد است چرا كه در اين روش افراد با تجربيات مشابه در كنار يكديگر قرار مي‌گيرند و تلاش مي‌كنند تا با بازگو كردن روش‌هاي شخصي خود براي غلبه بر مشكلاتي كه در مسير ترك با آن مواجه شده‌اند به يكديگر كمك كنند. درمانگران در گروه درماني تلاش مي‌كنند تا موضوعات بحث را هدايت كرده و تنش‌ها يا تعارض‌هاي احتمالي را مديريت كنند.

5- خانواده درماني از روش‌هاي درمان اعتياد به مواد مخدر

امروزه رويكردهاي سيستمي در درمان مشكلات روانشناختي از اهميت بسزايي برخوردارند. در واقع بسياري از متخصصين بر اين باورند كه الگوهاي رفتاري غلط اغلب در اثر وجود مشكلاتي در كل يك سيستم به وجود مي‌آيند. در نتيجه كل اعضاي خانواده، نوع واكنش‌ها و تعاملات آن‌ها مي‌توانند در پيدايي، تداوم و درمان اعتياد فرد نقش بسزايي را ايفا كنند. روانشناسان با برگزاري جلسات خانواده درماني تلاش مي‌كنند كه كل اعضاي خانواده را در فرايند اعتياد يك فرد درگير كنند و به اين ترتيب به طور عميق‌تري به عوامل موثر در بروز اين مشكل بپردازند. جهت آشنايي با درمان تخصصي هر يك از مواد مخدر زير بر روي آن كليك كنيد.

ترك هروئين

ترك اعتياد به ترياك

ترك اعتياد به مرفين

ترك اعتياد به متادون

ترك اعتياد به شيره

ترك ترامادول

ترك اعتياد به ب2 يا بوپرنورفين

براي دريافت مشاوره در زمينه اعتياد مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره ترك اعتياد تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02166419012 تماس بگيريد.

سوالات متداول

آيا ترك اعتياد به صورت سرپايي ممكن است؟

بله، امروزه در بسياري از موارد ترك اعتياد به صورت سرپايي و در منزل صورت مي‌گيرد و نيازي به بستري يا قرنطينه وجود ندارد. با اين حال همه چيز به شرايط جسماني و رواني بيمار بستگي دارد. افرادي كه مواد را در دوزهاي بسيار سنگين مصرف مي‌كرده‌اند يا افرادي كه خانواده حمايتگري ندارند ممكن است براي ترك نياز به بستري در مراكز درماني داشته باشند.

 

براي عضويت در اينستاگرام (ذهن نو) كليك كنيد

آخرين تحقيقات علمي روانشناسي

 

 ورود به صفحه

 

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354 استان تهران :9092301539

 

 

 

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

 شماره تماس با موبايل : 66419012-021

 

 

 

 

منبع : ترك اعتياد به مواد مخدر


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ترك اعتياد به مواد مخدر،
موضوع:
[ ۲۴ مرداد ۱۴۰۰ ] [ ۱۱:۲۵:۳۱ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

يكي از انواع مواد مخدر كه از زمان‌هاي قديم توجه بشر را به خود جلب كرده مواد توهم زا هستند. مهم‌ترين ويژگي انواع مختلف مواد توهم زا تاثير آن‌ها بر ادراك فرد است كه منجر به تحريف واقعيت مي‌‌شود. به اين دسته از مواد مخدر، مواد روان پريشي زا هم مي‌گويند زيرا علاوه بر تحريف واقعيت، منجر به ايجاد توهم، قطع ارتباط فرد با واقعيت و تغيير سطح هشياري نيز مي‌شوند. با اين حال آشنايي با اين مواد و اثراتي كه دارند به افراد كمك خواهد كرد تا تمايل و علاقه‌اي به مصرف مواد توهم زا نداشته باشند. اگر مي‌خواهيد با انواع مواد توهم زا آشنا شويد به شما پيشنهاد مي‌كنيم كه تا انتهاي اين مقاله همراه ما باشيد. براي كسب اطلاعات در مورد انواع مواد اعتياد آور كليك كنيد.

بيشتر بخوانيد : تست اعتياد 

 

منبع : انواع مواد توهم زا

انواع مواد توهم زا

به طور كلي مواد توهم زا به دو دسته طبيعي و آزمايشگاهي تقسيم مي‌شوند، كه در ادامه هر يك از اين موارد را براي شما توضيح خواهيم داد. در صورت ابتلا به هر كدام از مواد زير حتما براي ترك از مشاوره ترك اعتياد استفاده كنيد.

بيشتر بخوانيد : اعتياد چيست 

قارچ

قديمي‌ترين ماده خوراكي توهم ‌زا كه همواره در طبيعت وجود داشته قارچ است. در طول تاريخ، انسان‌ها در قبايل و با آداب و رسوم‌ مختلفي از اين ماده توهم زا به نام قارچ جادويي يا سحر‌آميز استفاده مي‌كردند. نام علمي اين قارچ پسيلوسيبين مي‌باشد. طريقه مصرف آن به صورت خوراكي است و از طريق دستگاه گوارش در بدن جذب مي‌شود. بسته به اندازه و ميزان مصرف پسيلوسيبين، ميزان توهم زايي آن متفاوت خواهد بود. خوشايند بودن يا عذاب‌آور بودن توهم ايجاد شده تحت تاثير خلق غالب فرد و عوامل محيطي و بيروني قرار دارد. همچنين اثرات توهم زايي و تحريف واقعيت قارچ مشابه به مواد توهم زا LSD مي‌باشد، با اينحال شدت توهم زا بودن قارچ از LSD كمتر است. براي اشنايي بيشتر با عوارض و نشانه هاي ماده مخدر قارچ يا ماشروم كليك كنيد.

ال اس دي (LSD) از انواع مواد توهم زا

ال اس دي يا اسيد ليزرژيك دي اتيل آميد يك ماده توهم زا آزمايشگاهي است كه اولين بار توسط يك شيميدان سوئيسي جهت توليد داروي پزشكي ايجاد شد. بعدها وي متوجه شد كه داروي مورد نظرش اثرات توهم زايي دارد. LSD يك ماده تركيبي بي رنگ، بدون بو و مزه، شفاف و قابل حل شدن در آب است. از LSD به طور گسترده براي مصارف تفريحي و درماني استفاده مي‌شود. روش مصرف آن نيز معمولا به صورت خوراكي است، يا اينكه اين ماده را بر روي زبان نگه مي‌دارند تا به تدريج جذب شود. علاوه بر اين برخي از مصرف كنندگان، LSD را بر روي حبه قند قرار مي‌دهند و سپس استفاده مي‌كنند

اين دارو به طور معمول در قالب قرص‌هاي رنگي شكل به بازار عرضه مي‌شود. تجربه مصرف LSD در اغلب افراد به صورت مشابه است و حدود 30 دقيقه پس از مصرف معمولاً اختلالاتي در حواس پنجگانه فرد به وجود مي‌آيد به صورتي كه تمام تجربيات عادي وي به شكل اغراق آميز درك مي‌شود و اين مسئله يك تجربه خوشايند و لذت بخش براي مصرف كنندگان است كه باعث تمايل به تكرار مصرف مي‌شود. با اينحال بسياري از افراد به دليل توهمات ناشي از مصرف LSD  دچار مرگ مي‌شوند. براي آشنايي بيشتر با ال اس دي كليك كنيد.

كتامين

كتامين يك داروي بيهوشي است كه در ابتدا براي موارد دامپزشكي و سپس براي موارد انساني توليد شد. مهم‌ترين ويژگي داروي كتامين اين است كه به دليل ايجاد سرخوشي و توهم زا بودن در جوامع جوانان و نوجوانان محبوبيت زيادي پيدا كرده است. اين ماده يك داروي بي بو و بي مزه است كه مي‌توان آن را با هر ماده خوراكي يا نوشيدني ديگر تركيب و مصرف كرد. در عين حال اين داروي توهم زا به نسبت ساير داروهاي مشابه و مواد ديگر خطرات كمتري دارد زيرا گردش خون و تنفس را كند نمي‌كند.

روش مصرف كتامين بسته به هدف استفاده از آن، متفاوت مي‌باشد. درصورتيكه براي تسكين درد و ايجاد آرامش مورد استفاده قرار بگيرد معمولاً به صورت تزريق وريدي يا عضلاني استفاده مي‌شود و در صورت اعتياد و براي كسب لذت معمولاً به صورت استنشاقي يا به شكل خوراكي مصرف مي‌گردد. در دوزهاي مصرفي بالا كتامين قبل از ايجاد بيهوشي احساس جدا شدن شديد از دنياي اطراف را براي فرد به وجود مي‌آورد كه مي‌تواند يك تجربه ناخوشايند باشد.

بيشتر بخوانيد : ماده مخدر دستمال 

فن سيكليدين از انواع مواد توهم زا

فن سيكليدين يا PCP در ابتدا يك داروي بي‌حس كننده بود كه براي جراحي مورد استفاده قرار مي‌گرفت. اما پس از مدتي مشخص شد كه مصرف PCP منجر به تغييرات و تحريفاتي در ادراك مصرف كنندگان مي‌شود. به طوري كه اين افراد در طول جراحي با اينكه بيدار بودند اما خودشان را از محيط واقعي جدا مي‌پنداشتند و به طور كلي علاوه بر احساس جدا شدن از محيط، منجر به ايجاد توهم و احساس تجزيه هشياري مي‌شدند. به همين خاطر ديگر از اين دارو در علوم پزشكي و جهت بي‌حسي در بيماران استفاده نمي‌شود.

فن سيكليدين يك ماده كريستالي و سفيد رنگ است كه قابليت حل شدن در آب را دارد. همچنين اين ماده به صورت قرص، پودر كريستال و يا به صورت مخلوط شده با توتون سيگار مصرف مي‌شود. نحوه تاثير گذاري فن سيكليدين بسيار سريع است و در عرض چندثانيه اثر خود را مي‎‌گذارد. در دوزهاي بالا PCP مي‌تواند اضطراب و گيجي شديد و حالت ناخوشايندي در فرد ايجاد كند. يكي از جدي‌ترين اثرات جانبي مصرف PCP ايجاد خشونت رفتاري شديد است كه مي‌تواند منجر به مرگ خود فرد يا ديگري شود.

ماده گل

يكي از پرطرفدارترين موادي كه به عنوان توهم زا در بين مصرف كننده ها شناخته مي‌شود، ماده گل است. ماريجوانا در چند سال اخير در بين نوجوانان و جوانان توجه زيادي به خود جلب كرده است. ماده مخدر گل از مشتقات گياه شاهدانه تهيه مي‌شود و به دليل تاثير بر عملكرد انتقال دهنده‌هاي عصبي حالتي از بي خيالي در فرد به وجود مي‌آورد. مدت زمان تاثير ماده مخدر گل پس از مصرف به نسبت ساير مواد مخدر كمي طولاني‌تر است؛ اما زماني كه به صورت كشيدني مصرف مي‌شود سريعاً اثرگذار مي‌شود. براي آشنايي با آثار و عوارض اعتياد به ماري جوانا كليك كنيد.

بيشتر بخوانيد : ترك ماريجوانا

مهم‌ترين و بارزترين ويژگي ماده مخدر گل تغيير رفتار فرد است. با اين حال آثار مصرف براي همه يكسان نيست، اما اغلب كندي زمان را تجربه مي‌كنند، به طوري كه با مصرف اين ماده فرد احساس مي‌كند كه زمان با سرعت كمتري در حال سپري شدن است. نكته‌ بسيار مهمي كه بايد در ارتباط با گل در نظر داشته باشيد، اين است كه اين ماده وابستگي جسماني چنداني (به نسبت مواد ساير مواد) ندارد، در عوض وابستگي ذهني و رواني اين ماده به نسبت ساير داروهاي توهم زا بسيار بيشتر است. 

بيشتر بخوانيد : ترك اعتياد به مواد توهم زا با سريع ترين روش هاي درمان

 

براي دريافت مشاوره در زمينه اعتياد مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره ترك اعتياد تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

سوالات متداول درباره مواد توهم زا

آيا مصرف داروهاي توهم زا اعتياد آور است؟

به طور كلي هر ماده طبيعي يا آزمايشگاهي كه بر عملكرد انتقال دهنده‌هاي عصبي و سيستم عصبي مركزي مغز انسان اثر بگذارد مي‌تواند منجر به اعتياد شود. داروهاي توهم زا به دليل وابستگي رواني زيادي كه ايجاد مي‌كنند به راحتي مي‌توانند باعث اعتياد شوند. 

براي ترك داروهاي توهم زا چه اقداماتي بايد انجام دهيم؟

براي ترك اعتياد به مواد مخدر به ويژه مواد توهم زا كه تاثيرات منفي بسياري بر ذهن بيمار مي‌گذارند بهتر است از يك متخصص كمك بگيريد. متاسفانه بسياري از افراد، اعتياد به مواد توهم زا را يك بيماري جسمي مي‌دانند در حاليكه اثرات اين مواد بر روان و خلق فرد به مراتب بيشتر است به همين خاطر توصيه مي‌شود براي ترك اين مواد حتما از جلسات روانشناسي نيز استفاده نماييد. براي دريافت خدمات درمان و ترك اعتياد كليك كنيد.

 

براي عضويت در اينستاگرام (ذهن نو) كليك كنيد

آخرين تحقيقات علمي روانشناسي

 

 ورود به صفحه

 

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354 استان تهران :9092301539

 

 

 

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

 شماره تماس با موبايل : 66419012-021

 

 

 

 

 

 

 

منبع : انواع مواد توهم زا


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: انواع مواد توهم زا،
موضوع:
[ ۲۴ مرداد ۱۴۰۰ ] [ ۱۱:۲۱:۵۲ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]
[ ۱ ][ ۲ ][ ۳ ][ ۴ ][ ۵ ][ ۶ ][ ۷ ][ ۸ ][ ۹ ][ ۱۰ ][ ۱۱ ][ ۱۲ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
لینک دوستان
  • مشاوره روانشناسی
  • مشاوره روانشناسی ذهن نو
  • ذهن نو
  • تست روانشناسی کیومایند
  • کلینیک تخصصی کودک
  • سن استعدادیابی کودک
  • استعدادیابی کودک دو ساله
  • استعدادیابی کودک سه ساله
  • استعدادیابی کودک چهار ساله
  • استعدادیابی کودک تهران
  • آموزش سکس
  • قرص تاخیری
  • علائم اعتیاد
  • مشاوره آنلاین روانشناسی
  • مشاوره تلفنی
  • مشاوره تلفنی خانواده
  • مشاوره تلفنی ازدواج
  • مشاوره تلفنی خیانت
  • مشاوره تلفنی کودک
  • مشاوره تلفنی جنسی
  • مشاوره تلفنی ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی تلفنی
  • مشاوره تلفنی تحصیلی
  • مشاوره خانواده
  • مشاوره ازدواج
  • مشاوره کودک
  • مشاوره جنسی
  • مشاوره ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی
  • مشاوره تحصیلی
  • ترک اعتیاد
  • ترک متادون
  • ترک ترامادول
  • ترک شیشه
  • ترک شیره
  • ترک حشیش
  • ترک هروئین
  • ترک تریاک
  • ترک ماریجوانا
  • درمان استرس
  • درمان اضطراب
  • علائم اعتیاد به متادون
  • علائم اعتیاد به ترامادول
  • علائم اعتیاد به تریاک
  • علائم اعتیاد به هروئین
  • علائم اعتیاد به شیشه
  • علائم اعتیاد به کوکائین
  • ماریجوانا
  • علائم اعتیاد به حشیش
  • علائم اعتیاد به شیره
  • علائم اعتیاد به کراک
  • قالب وبلاگ
    نظرسنجی
    [#VoteTitle#]
    [#VTITLE#]
         نتیجه

    لینک های تبادلی
    تبادل لینک اتوماتیک
    لینک :
    خبرنامه
    عضویت لغو عضویت
    پيوندهای روزانه
    لينكي ثبت نشده است
    پنل کاربری
    نام کاربری :
    پسورد :
    عضویت
    نام کاربری :
    پسورد :
    تکرار پسورد:
    ایمیل :
    نام اصلی :
    آمار
    امروز : 0
    دیروز : 0
    افراد آنلاین : 9
    همه : 0
    چت باکس
    موضوعات وب
    موضوعي ثبت نشده است
    امکانات وب

    سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی