مشاوره روانشانسي ذهن نو
مركز مشاوره ذهن نو برترين مركز مشاوره روانشناسي در زمينه هاي مختلف روانشناسي از جمله مشاوره خانواده، ازدواج، كودك، طلاق، خيانت، نوجوان، بلوغ، جنسي و سكس تراپي ، ترك اعتياد، اختلات رواني و شخصيت و ... مي باشد.

نالتروكسان نوعي دارو است كه در ترك اعتياد به مواد مخدر يا همان مواد افيوني نظير ترياك و هروئين به كار مي‌رود. اين دارو هم چنين در درمان الكليسم نيز كاربرد دارد. در حقيقت تجويز نالتروكسان براي بيماراني كه درگير اعتياد به الكل هستند، كمك مي‌كند تا وسوسه و تمايل كم‌تري را نسبت به مصرف مجدد آن در ذهن خود تجربه كنند و به اين ترتيب بتوانند با سهولت بيشتري نوشيدن الكل را متوقف سازند. ما در ادامه اين مقاله در مورد موارد مصرف، عوارض و اثرات اين دارو توضيحات بيشتري ارائه كرده‌ايم. پس براي كسب اطلاعات بيشتر در اين زمينه تا انتهاي مطلب با ما همراه باشيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه نالتروكسان مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 منبع: نالتروكسان

نالتروكسان چيست و در چه مواردي به كار مي رود؟

نالتروكسان دارويي است كه به عنوان آنتاگونيست گيرنده‌هاي اپيوئيدي شناخته مي‌شود. در حقيقت نالتروكسان اثرات مواد افيوني نظير ترياك، شيره، سوخته و هروئين را مهار كرده  و علائمي نظير تسكين درد يا حالات سرخوشي ناشي از مصرف اين مواد را از بين مي‌برد. از اين دارو پس از سپري شدن دوره‌هاي سم زدايي مواد مخدر، براي پيشگيري از عود مجدد اعتياد استفاده مي‌شود. چرا كه نالتروكسان احساس نياز يا همان وسوسه مصرف مجدد مواد را كاهش داده و باعث مي‌شود افراد در حال ترك بتوانند دوره‌هاي پرهيز خود را با موفقيت بيشتري سپري كنند.

اين دارو هم چنين در درمان الكليسم نيز استفاده مي‌شود. چرا كه مي‌تواند احساس فشار و اجبار براي نوشيدن الكل را در افراد كاهش داده و در حقيقت به رفع وابستگي رواني به اين ماده كمك نمايد. در نتيجه نالتروكسان به افراد مبتلا به الكليسم كمك مي‌كند تا بتوانند مصرف الكل خود را كاهش دهند و يا با سهولت بيشتري به طور كل آن را متوقف سازند. با اين حال مصرف اين دارو پس از نوشيدن الكل كمكي به رفع حالات مستي و عوارض ناشي از الكل نمي‌كند. 

مكانيسم اثر دارو

قرص نالتروكسان نيز جزو داروهايي است كه براي ترك اعتياد تجويز مي‌شود. اين قرص جزو مهاركننده هاست و در مغز از تاثير مواد مخدر مختلف، جلوگيري مي‌كند. اين دارو با اتصال به گيرنده هاي اپيوئيدي از ترشح آندروژن جلوگيري كرده و وابستگي جسماني و رواني به ماده مخدر را كاهش مي‌دهد. تاثير اين ماده در ترك الكل هنوز به طور قطعي مشخص نيست. همچنين بهتر است افراد از مصرف آن به صورت خودسرانه اجتناب كنند.

حتما از صفحه اينستاگرام ذهن نو و كانال تلگرامي ذهن نو ديدن نماييد.

اشكال دارويي نالتروكسان

اين دارو در دو شكل قرص و آمپول‌هاي عضلاني براي افراد تجويز مي‌شود. دوره درمان با قرص‌هاي نالتروكسان معمولا 12 هفته است و افراد بايد روزانه 50 ميلي گرم از اين دارو را مصرف نمايند. اما شكل تزريق آن معمولا هر يك ماه يك بار در دوز 380 ميلي گرم براي بيماران تجويز مي‌شود.  با اين حال توجه داشته باشيد كه نوع انتخاب شكل دارو و دوز آن همگي بايد با بررسي كامل پزشكي و تحت نظر متخصص صورت بگيرد.

📌ايمپلنت نالتروكسان

داروي نالتروكسان همچنين به شكل ايمپلنت نيز به كار مي‌رود. به اين شكل كه تركيبي از اين دارو با عمل جراحي سرپايي زيرپوست و در ناحيه شكم قرار داده مي‌شود و به صورت خودكار از ميل مجدد به مواد مخدر جلوگيري مي‌كند. اينكار بايد به صورت مرتب تكرار شود چرا كه بعد از مدتي اين ايمپلنت اثر خود را از دست داده و فرد دوباره به مصرف مجدد گرايش پيدا مي‌كند. البته اين روش نيز داراي عوارض جانبي براي بيمار است. براي آشنايي با نشانه هاي بازگشت به اعتياد كليك كنيد.

نحوه مصرف نالتروكسان

اين دارو حتما بايد مطابق با دستور پزشك و در مدت زمان مشخص شده از جانب او مصرف شود. در نتيجه هرگز آن را در مقاديري كم‌تر يا بيشتر از آنچه برايتان تجويز شده مصرف نكنيد. هم چنين رعايت نكات زير به شما كمك مي‌كند تا در ارتباط با اين دارو مشكلات كم‌تري را تجربه نماييد:

– در كنار مصرف قرص نالتروكسان در هر وعده يك ليوان كامل آب بنوشيد.

– اگر اين دارو معده شما را اذيت مي‌كند بهتر است همراه با غذا آن را ميل نماييد.

– براي اين كه بيشترين نتايج درماني را بگيريد آن را به طور منظم مصرف كنيد.

– نالتروكسان را در دماي اتاق و به دور از گرما و رطوبت نگه داريد.

دوزهاي مختلف نالتروكسان

انواع مختلف داروي نالتروكسان، دوزهاي مختلفي داشته كه بسته به ميزان اعتياد و علائم فرد و همچنين ماده مصرفي تجويز مي‌شود. براي مثال اين دارو براي بزرگسالاني كه به الكل اعتياد دارند؛ به صورت خوراكي بايد 50 ميلي گرم و يكبار در روز مصرف شود. اين مدت زمان احتمالا 12 هفته خواهد بود. همچنين اگر به صورت عضلاني تجويز شود معمولا 380 ميلي گرم و يكبار در ماه است. اين مقدار براي اعتياد به مواد مخدر نيز صدق مي‌كند. اما در برخي موارد دوز قرص نالتروكسان 25 ميلي گرم در روز است.

عوارض جانبي نالتروكسان

همه افرادي كه نالتروكسان مصرف مي‌كنند دچار عوارض جانبي جدي و خاصي نمي‌شوند. با اين حال مواردي نظير حالت تهوع، سردرد، سرگيجه، احساس خستگي و مشكلات خواب ممكن است براي برخي افراد اتفاق بيافتند. هم چنين درصد كمي از افراد ممكن است علائم مرتبط با سندروم محروميت از مواد نظير دردهاي شكمي، احساس بي قراري، دردهاي عضلاني- مفصلي و آبريزش بيني را نيز تجربه كنند. اگر اين علائم در طول زمان بدتر شده يا به طور پايداري تجربه شوند حتما بايد در مورد آن‌ها با پزشك خود مشورت كنيد.

توجه داشته باشيد كه اين دارو را هرگز در مقاديري بيشتر از آنچه كه پزشك تجويز كرده مصرف نكنيد. اين كار مي‌تواند سندروم محروميت مواد را با شدت بسيار بيشتري رقم بزند و علاوه بر اين ريسك ابتلا به مشكلات كبدي را نيز افزايش دهد.

براي شروع ترك اعتياد كليك كنيد.

تداخلات دارويي مرتبط با مصرف نالتروكسان

مصرف هم زمان برخي داروها با نالتروكسان مي‌تواند نوع عملكرد آن را در بدن تغيير داده و يا منجر به تجربه عوارض جانبي بسيار شديد شود. از جمله داروهايي كه نبايد در كنار نالتروكسان مصرف شوند بايد به دكسترومتورفان، داروهاي ضد اسهال نظير ديفنوكسيلات، ديسولفيرام، داروهاي ضد سرفه نظير هيدروكدون و كدئين، تيوريدازين و انواع مسكن‌ها اشاره كرد.

موارد منع مصرف نالتروكسان

استفاده از نالتروكسان در برخي شرايط جسماني يا موقعيت‌هاي پزشكي ممنوعيت مصرف داشته و مي‌تواند عوارض خطرناكي را به همراه بياورد. از جمله مهم‌ترين شرايطي كه براي نالتروكسان ممنوعيت مصرف دارند بايد به موارد زير اشاره كرد:

– اگر هنوز مواد مخدر را كنار نگذاشته‌ايد و دوره سم زدايي را آغاز نكرده‌ايد.

– اگر دچار علائم ناگهاني يا شديد محروميت از مواد هستيد.

– اگر بدنتان نسبت به اين دارو واكنش‌هاي آلرژيك نظير التهاب و خارش پوستي نشان مي‌دهد.

– اگر در 10 روز گذشته هرگونه ماده مخدر افيوني نظير فنتانيل، ويكدين و اكسي‌كنتين مصرف كرده‌ايد.

– اگر در دو هفته اخير تحت درمان با داروهاي نگه دارنده نظير متادون يا بوپرنورفين قرار داشته‌ايد.

علاوه بر اين‌ها اگر دچار بيماري كبدي يا  كليوي هستيد و يا مشكلات مرتبط با انعقاد خون نظير هموفيليا را تجربه مي‌كنيد حتما پيش از شروع مصرف نالتروكسان وضعيت خود را با پزشك در ميان بگذاريد.

مصرف نالتروكسان در بارداري

عوارض نالتروكسان بر جنين هنوز به طور قطعي شناخته نشده است. با اين حال احتمال اينكه اين دارو بتواند به فرزند شما آسيب برساند وجود دارد. لازم است تصميم گيري در مورد استفاده از اين دارو در دوران بارداري را به عهده پزشك بگذاريد. متخصص با بررسي منافع و ضررهاي احتمالي در نهايت در مورد مصرف يا كنار گذاشتن نالتروكسان راهنمايي‌هاي لازم را در اختيارتان قرار مي‌دهد.

آيا قرص نالتروكسان اعتياد آور است؟

خاصيت قرص نالتروكسان

قرص نالتروكسان برخلاف داروهاي ديگري كه به اين منظور استفاده مي‌شوند مانند متادون، خاصيت اعتيادآوري ندارد و هيچ گونه وابستگي ايجاد نمي‌كند. اين ماده تنها ميل افراد را براي مصرف مجدد كاهش مي‌دهد اما نشئگي ايجاد نمي‌كند. و در صورت قطع مصرف آن علائم ترك ظاهر نمي‌شوند. اما اين مجوزي براي مصرف خودسرانه آن نيست. افراد بايد براي دوز مصرفي و همچنين مدت زمان مصرف اين دارو از متخصص كمك بگيرند.

سخن پاياني

فراموش نكنيد كه حتي احتمال اوردوز نيز با قرص نالتروكسان نيز وجود دارد. به همين دليل با تمام فوايدي كه اين دارو براي ترك اعتياد دارد؛ نبايد در مصرف آن افراط كرده و يا به صورت خودسرانه عمل كرد. بهتر است براي ترك اعتياد با اين روش از متخصص كمك گرفت و همچنين در كنار آن از روش هاي ديگري نيز كمك گرفت. مصرف اين دارو تنها بخشي از درمان است و استفاده از خدمات روانشناختي نيز مي‌تواند باعث تسريع اين فرايند گردد. مي‌توانيد در اين مورد از يك پزشك و روانشناس كمك بگيريد.

براي دريافت مشاوره در زمينه نالتروكسان مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 

سوالات متداول

آيا نالتروكسان مي‌تواند درمان قطعي براي الكليسم باشد؟

اين دارو يكي از چند فرايند لازم براي درمان است و همه آن نيست. در نتيجه براي ترك الكل نبايد تنها به آن اكتفا كنيد. براي ترك الكل، متخصص برنامه درماني جامعي شامل دارو درماني و روان درماني را در اختيارتان قرار مي‌دهد كه براي موفقيت بايد تمامي مراحل آن را پشت سر بگذاريد و تنها به يك جنبه اكتفا نكنيد.

آيا مصرف اين دارو در دوران شيردهي براي نوزاد خطرناك است؟

بله، اين دارو در خون شما جريان پيدا كرده و مي‌تواند وارد شيرتان شود. در نتيجه بر مغز و بدن نوزاد نيز اثر مي‌گذارد. از همين رو در حين مصرف آن نبايد به فرزند خود شير بدهيد. براي اطلاع از راهكارهاي جايگزين و مديريت شرايط حتما مشاوره ترك دريافت كنيد.

منبع: نالتروكسان

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/8/17  ] [ ۱۴ ] [ newmiind ] [ ]

نالتروكسان نوعي دارو است كه در ترك اعتياد به مواد مخدر يا همان مواد افيوني نظير ترياك و هروئين به كار مي‌رود. اين دارو هم چنين در درمان الكليسم نيز كاربرد دارد. در حقيقت تجويز نالتروكسان براي بيماراني كه درگير اعتياد به الكل هستند، كمك مي‌كند تا وسوسه و تمايل كم‌تري را نسبت به مصرف مجدد آن در ذهن خود تجربه كنند و به اين ترتيب بتوانند با سهولت بيشتري نوشيدن الكل را متوقف سازند. ما در ادامه اين مقاله در مورد موارد مصرف، عوارض و اثرات اين دارو توضيحات بيشتري ارائه كرده‌ايم. پس براي كسب اطلاعات بيشتر در اين زمينه تا انتهاي مطلب با ما همراه باشيد.

منبع : نالتروكسان

نالتروكسان چيست و در چه مواردي به كار مي رود؟

نالتروكسان دارويي است كه به عنوان آنتاگونيست گيرنده‌هاي اپيوئيدي شناخته مي‌شود. در حقيقت نالتروكسان اثرات مواد افيوني نظير ترياك، شيره، سوخته و هروئين را مهار كرده  و علائمي نظير تسكين درد يا حالات سرخوشي ناشي از مصرف اين مواد را از بين مي‌برد. از اين دارو پس از سپري شدن دوره‌هاي سم زدايي مواد مخدر، براي پيشگيري از عود مجدد اعتياد استفاده مي‌شود. چرا كه نالتروكسان احساس نياز يا همان وسوسه مصرف مجدد مواد را كاهش داده و باعث مي‌شود افراد در حال ترك بتوانند دوره‌هاي پرهيز خود را با موفقيت بيشتري سپري كنند.

اين دارو هم چنين در درمان الكليسم نيز استفاده مي‌شود. چرا كه مي‌تواند احساس فشار و اجبار براي نوشيدن الكل را در افراد كاهش داده و در حقيقت به رفع وابستگي رواني به اين ماده كمك نمايد. در نتيجه نالتروكسان به افراد مبتلا به الكليسم كمك مي‌كند تا بتوانند مصرف الكل خود را كاهش دهند و يا با سهولت بيشتري به طور كل آن را متوقف سازند. با اين حال مصرف اين دارو پس از نوشيدن الكل كمكي به رفع حالات مستي و عوارض ناشي از الكل نمي‌كند. براي آشنايي بيشتر با ساير داروهاي ترك اعتياد كليك كنيد.

اشكال دارويي نالتروكسان

اين دارو در دو شكل قرص و آمپول‌هاي عضلاني براي افراد تجويز مي‌شود. دوره درمان با قرص‌هاي نالتروكسان معمولا 12 هفته است و افراد بايد روزانه 50 ميلي گرم از اين دارو را مصرف نمايند. اما شكل تزريق آن معمولا هر يك ماه يك بار در دوز 380 ميلي گرم براي بيماران تجويز مي‌شود.  با اين حال توجه داشته باشيد كه نوع انتخاب شكل دارو و دوز آن همگي بايد با بررسي كامل پزشكي و تحت نظر متخصص صورت بگيرد.

نحوه مصرف نالتروكسان

اين دارو حتما بايد مطابق با دستور پزشك و در مدت زمان مشخص شده از جانب او مصرف شود. در نتيجه هرگز آن را در مقاديري كم‌تر يا بيشتر از آنچه برايتان تجويز شده مصرف نكنيد. هم چنين رعايت نكات زير به شما كمك مي‌كند تا در ارتباط با اين دارو مشكلات كم‌تري را تجربه نماييد:

– در كنار مصرف قرص نالتروكسان در هر وعده يك ليوان كامل آب بنوشيد.

– اگر اين دارو معده شما را اذيت مي‌كند بهتر است همراه با غذا آن را ميل نماييد.

– براي اين كه بيشترين نتايج درماني را بگيريد آن را به طور منظم مصرف كنيد.

– نالتروكسان را در دماي اتاق و به دور از گرما و رطوبت نگه داريد. 

عوارض جانبي

همه افرادي كه نالتروكسان مصرف مي‌كنند دچار عوارض جانبي جدي و خاصي نمي‌شوند. با اين حال مواردي نظير حالت تهوع، سردرد، سرگيجه، احساس خستگي و مشكلات خواب ممكن است براي برخي افراد اتفاق بيافتند. هم چنين درصد كمي از افراد ممكن است علائم مرتبط با سندروم محروميت از مواد نظير دردهاي شكمي، احساس بي قراري، دردهاي عضلاني- مفصلي و آبريزش بيني را نيز تجربه كنند. اگر اين علائم در طول زمان بدتر شده يا به طور پايداري تجربه شوند حتما بايد در مورد آن‌ها با پزشك خود مشورت كنيد.

توجه داشته باشيد كه اين دارو را هرگز در مقاديري بيشتر از آنچه كه پزشك تجويز كرده مصرف نكنيد. اين كار مي‌تواند سندروم محروميت مواد را با شدت بسيار بيشتري رقم بزند و علاوه بر اين ريسك ابتلا به مشكلات كبدي را نيز افزايش دهد.

تداخلات دارويي مرتبط با مصرف نالتروكسان

مصرف هم زمان برخي داروها با نالتروكسان مي‌تواند نوع عملكرد آن را در بدن تغيير داده و يا منجر به تجربه عوارض جانبي بسيار شديد شود. از جمله داروهايي كه نبايد در كنار نالتروكسان مصرف شوند بايد به دكسترومتورفان، داروهاي ضد اسهال نظير ديفنوكسيلات، ديسولفيرام، داروهاي ضد سرفه نظير هيدروكدون و كدئين، تيوريدازين و انواع مسكن‌ها اشاره كرد.

موارد منع مصرف

استفاده از نالتروكسان در برخي شرايط جسماني يا موقعيت‌هاي پزشكي ممنوعيت مصرف داشته و مي‌تواند عوارض خطرناكي را به همراه بياورد. از جمله مهم‌ترين شرايطي كه براي نالتروكسان ممنوعيت مصرف دارند بايد به موارد زير اشاره كرد:

– اگر هنوز مواد مخدر را كنار نگذاشته‌ايد و دوره سم زدايي را آغاز نكرده‌ايد.

– اگر دچار علائم ناگهاني يا شديد محروميت از مواد هستيد.

– اگر بدنتان نسبت به اين دارو واكنش‌هاي آلرژيك نظير التهاب و خارش پوستي نشان مي‌دهد.

– اگر در 10 روز گذشته هرگونه ماده مخدر افيوني نظير فنتانيل، ويكدين و اكسي‌كنتين مصرف كرده‌ايد.

– اگر در دو هفته اخير تحت درمان با داروهاي نگه دارنده نظير متادون يا بوپرنورفين قرار داشته‌ايد.

علاوه بر اين‌ها اگر دچار بيماري كبدي يا  كليوي هستيد و يا مشكلات مرتبط با انعقاد خون نظير هموفيليا را تجربه مي‌كنيد حتما پيش از شروع مصرف نالتروكسان وضعيت خود را با پزشك در ميان بگذاريد.

مصرف نالتروكسان در بارداري

عوارض نالتروكسان بر جنين هنوز به طور قطعي شناخته نشده است. با اين حال احتمال اينكه اين دارو بتواند به فرزند شما آسيب برساند وجود دارد. لازم است تصميم گيري در مورد استفاده از اين دارو در دوران بارداري را به عهده پزشك بگذاريد. متخصص با بررسي منافع و ضررهاي احتمالي در نهايت در مورد مصرف يا كنار گذاشتن نالتروكسان راهنمايي‌هاي لازم را در اختيارتان قرار مي‌دهد.

 

براي دريافت مشاوره در زمينه اعتياد مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

سوالات متداول

آيا نالتروكسان مي‌تواند درمان قطعي براي الكليسم باشد؟

اين دارو يكي از چند فرايند لازم براي درمان است و همه آن نيست. در نتيجه براي ترك الكل نبايد تنها به آن اكتفا كنيد. براي ترك الكل، متخصص برنامه درماني جامعي شامل دارو درماني و روان درماني را در اختيارتان قرار مي‌دهد كه براي موفقيت بايد تمامي مراحل آن را پشت سر بگذاريد و تنها به يك جنبه اكتفا نكنيد.

آيا مصرف اين دارو در دوران شيردهي براي نوزاد خطرناك است؟

بله، اين دارو در خون شما جريان پيدا كرده و مي‌تواند وارد شيرتان شود. در نتيجه بر مغز و بدن نوزاد نيز اثر مي‌گذارد. از همين رو در حين مصرف آن نبايد به فرزند خود شير بدهيد. براي اطلاع از راهكارهاي جايگزين و مديريت شرايط حتما مشاوره ترك اعتياد دريافت كنيد.

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/9/27  ] [ ۰۶ ] [ newmiind ] [ ]

 

نالتروكسان نوعي دارو است كه در ترك اعتياد به مواد مخدر يا همان مواد افيوني نظير ترياك و هروئين به كار مي‌رود. اين دارو هم چنين در درمان الكليسم نيز كاربرد دارد. در حقيقت تجويز نالتروكسان براي بيماراني كه درگير اعتياد به الكل هستند، كمك مي‌كند تا وسوسه و تمايل كم‌تري را نسبت به مصرف مجدد آن در ذهن خود تجربه كنند و به اين ترتيب بتوانند با سهولت بيشتري نوشيدن الكل را متوقف سازند. ما در ادامه اين مقاله در مورد موارد مصرف، عوارض و اثرات اين دارو توضيحات بيشتري ارائه كرده‌ايم. پس براي كسب اطلاعات بيشتر در اين زمينه تا انتهاي مطلب با ما همراه باشيد.

 

مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو خدمات 

مركز مشاوره ذهن نو برترين مركز مشاوره روانشناسي در زمينه هاي مختلف روانشناسي از جمله مشاوره خانواده، ازدواج، كودك، طلاق، خيانت، نوجوان، بلوغ، جنسي و سكس تراپي ، ترك اعتياد، اختلات رواني و شخصيت و ... مي باشد.

 

مشاوره تلفني - مشاوره تلفني خانواده - مشاوره تلفني ازدواج - مشاوره تلفني خيانت - مشاوره تلفني كودك - مشاوره تلفني جنسي - مشاوره تلفني ترك اعتياد - مشاوره شغلي تلفني - مشاوره تلفني تحصيلي - مشاوره حضوري - مشاوره خانواده - مشاوره ازدواج - مشاوره خيانت - مشاوره كودك - مشاوره جنسي - مشاوره ترك اعتياد - مشاوره شغليمشاوره تحصيلي

از جمله مهمترين موضوعاتي كه شما بايد بر روي آن ها 

ترك ترياك - ترك متادون - ماده مخدر گل - ترك ترامادول - تربيت كودك - تست اعتياد - ترك اعتياد - درمان استرس - درمان اضطراب - درمان افسردگي - علائم افسردگي - روانشناسي كودك - ملاك انتخاب همسر 

 

 

 

 

نالتروكسان چيست و در چه مواردي به كار مي رود؟

نالتروكسان دارويي است كه به عنوان آنتاگونيست گيرنده‌هاي اپيوئيدي شناخته مي‌شود. در حقيقت نالتروكسان اثرات مواد افيوني نظير ترياك، شيره، سوخته و هروئين را مهار كرده  و علائمي نظير تسكين درد يا حالات سرخوشي ناشي از مصرف اين مواد را از بين مي‌برد. از اين دارو پس از سپري شدن دوره‌هاي سم زدايي مواد مخدر، براي پيشگيري از عود مجدد اعتياد استفاده مي‌شود. چرا كه نالتروكسان احساس نياز يا همان وسوسه مصرف مجدد مواد را كاهش داده و باعث مي‌شود افراد در حال ترك بتوانند دوره‌هاي پرهيز خود را با موفقيت بيشتري سپري كنند.

اين دارو هم چنين در درمان الكليسم نيز استفاده مي‌شود. چرا كه مي‌تواند احساس فشار و اجبار براي نوشيدن الكل را در افراد كاهش داده و در حقيقت به رفع وابستگي رواني به اين ماده كمك نمايد. در نتيجه نالتروكسان به افراد مبتلا به الكليسم كمك مي‌كند تا بتوانند مصرف الكل خود را كاهش دهند و يا با سهولت بيشتري به طور كل آن را متوقف سازند. با اين حال مصرف اين دارو پس از نوشيدن الكل كمكي به رفع حالات مستي و عوارض ناشي از الكل نمي‌كند.

 

تماس با مشاور

اشكال دارويي نالتروكسان

اين دارو در دو شكل قرص و آمپول‌هاي عضلاني براي افراد تجويز مي‌شود. دوره درمان با قرص‌هاي نالتروكسان معمولا 12 هفته است و افراد بايد روزانه 50 ميلي گرم از اين دارو را مصرف نمايند. اما شكل تزريق آن معمولا هر يك ماه يك بار در دوز 380 ميلي گرم براي بيماران تجويز مي‌شود.  با اين حال توجه داشته باشيد كه نوع انتخاب شكل دارو و دوز آن همگي بايد با بررسي كامل پزشكي و تحت نظر متخصص صورت بگيرد.

 

نحوه مصرف نالتروكسان

اين دارو حتما بايد مطابق با دستور پزشك و در مدت زمان مشخص شده از جانب او مصرف شود. در نتيجه هرگز آن را در مقاديري كم‌تر يا بيشتر از آنچه برايتان تجويز شده مصرف نكنيد. هم چنين رعايت نكات زير به شما كمك مي‌كند تا در ارتباط با اين دارو مشكلات كم‌تري را تجربه نماييد:

– در كنار مصرف قرص نالتروكسان در هر وعده يك ليوان كامل آب بنوشيد.

– اگر اين دارو معده شما را اذيت مي‌كند بهتر است همراه با غذا آن را ميل نماييد.

– براي اين كه بيشترين نتايج درماني را بگيريد آن را به طور منظم مصرف كنيد.

– نالتروكسان را در دماي اتاق و به دور از گرما و رطوبت نگه داريد. 

 

عوارض جانبي

همه افرادي كه نالتروكسان مصرف مي‌كنند دچار عوارض جانبي جدي و خاصي نمي‌شوند. با اين حال مواردي نظير حالت تهوع، سردرد، سرگيجه، احساس خستگي و مشكلات خواب ممكن است براي برخي افراد اتفاق بيافتند. هم چنين درصد كمي از افراد ممكن است علائم مرتبط با سندروم محروميت از مواد نظير دردهاي شكمي، احساس بي قراري، دردهاي عضلاني- مفصلي و آبريزش بيني را نيز تجربه كنند. اگر اين علائم در طول زمان بدتر شده يا به طور پايداري تجربه شوند حتما بايد در مورد آن‌ها با پزشك خود مشورت كنيد.

توجه داشته باشيد كه اين دارو را هرگز در مقاديري بيشتر از آنچه كه پزشك تجويز كرده مصرف نكنيد. اين كار مي‌تواند سندروم محروميت مواد را با شدت بسيار بيشتري رقم بزند و علاوه بر اين ريسك ابتلا به مشكلات كبدي را نيز افزايش دهد.

 

بيشتر بخوانيد : ترك اعتياد | بهترين و جديدترين راه هاي ترك اعتياد

 

تداخلات دارويي مرتبط با مصرف نالتروكسان

مصرف هم زمان برخي داروها با نالتروكسان مي‌تواند نوع عملكرد آن را در بدن تغيير داده و يا منجر به تجربه عوارض جانبي بسيار شديد شود. از جمله داروهايي كه نبايد در كنار نالتروكسان مصرف شوند بايد به دكسترومتورفان، داروهاي ضد اسهال نظير ديفنوكسيلات، ديسولفيرام، داروهاي ضد سرفه نظير هيدروكدون و كدئين، تيوريدازين و انواع مسكن‌ها اشاره كرد.

 

موارد منع مصرف

استفاده از نالتروكسان در برخي شرايط جسماني يا موقعيت‌هاي پزشكي ممنوعيت مصرف داشته و مي‌تواند عوارض خطرناكي را به همراه بياورد. از جمله مهم‌ترين شرايطي كه براي نالتروكسان ممنوعيت مصرف دارند بايد به موارد زير اشاره كرد:

– اگر هنوز مواد مخدر را كنار نگذاشته‌ايد و دوره سم زدايي را آغاز نكرده‌ايد.

– اگر دچار علائم ناگهاني يا شديد محروميت از مواد هستيد.

– اگر بدنتان نسبت به اين دارو واكنش‌هاي آلرژيك نظير التهاب و خارش پوستي نشان مي‌دهد.

– اگر در 10 روز گذشته هرگونه ماده مخدر افيوني نظير فنتانيل، ويكدين و اكسي‌كنتين مصرف كرده‌ايد.

– اگر در دو هفته اخير تحت درمان با داروهاي نگه دارنده نظير متادون يا بوپرنورفين قرار داشته‌ايد.

علاوه بر اين‌ها اگر دچار بيماري كبدي يا  كليوي هستيد و يا مشكلات مرتبط با انعقاد خون نظير هموفيليا را تجربه مي‌كنيد حتما پيش از شروع مصرف نالتروكسان وضعيت خود را با پزشك در ميان بگذاريد.

 


 

 

مصرف نالتروكسان در بارداري

عوارض نالتروكسان بر جنين هنوز به طور قطعي شناخته نشده است. با اين حال احتمال اينكه اين دارو بتواند به فرزند شما آسيب برساند وجود دارد. لازم است تصميم گيري در مورد استفاده از اين دارو در دوران بارداري را به عهده پزشك بگذاريد. متخصص با بررسي منافع و ضررهاي احتمالي در نهايت در مورد مصرف يا كنار گذاشتن نالتروكسان راهنمايي‌هاي لازم را در اختيارتان قرار مي‌دهد.

 

سوالات متداول

– آيا مصرف اين دارو در دوران شيردهي براي نوزاد خطرناك است؟

بله، اين دارو در خون شما جريان پيدا كرده و مي‌تواند وارد شيرتان شود. در نتيجه بر مغز و بدن نوزاد نيز اثر مي‌گذارد. از همين رو در حين مصرف آن نبايد به فرزند خود شير بدهيد. براي اطلاع از راهكارهاي جايگزين و مديريت شرايط حتما مشاوره ترك اعتياد دريافت كنيد.

– آيا نالتروكسان مي‌تواند درمان قطعي براي الكليسم باشد؟

اين دارو يكي از چند فرايند لازم براي درمان است و همه آن نيست. در نتيجه براي ترك الكل نبايد تنها به آن اكتفا كنيد. براي ترك الكل، متخصص برنامه درماني جامعي شامل دارو درماني و روان درماني را در اختيارتان قرار مي‌دهد كه براي موفقيت بايد تمامي مراحل آن را پشت سر بگذاريد و تنها به يك جنبه اكتفا نكنيد.

 

براي دريافت مشاوره در زمينه اعتياد مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره _ تماس بگيريد.

شماره تماس ذهن نو

 
امتیاز:
بازدید: 13
برچسب:
:
[ 1399/9/6  ] [ ۰۹ ] [ newmiind ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
لینک دوستان
  • مشاوره روانشناسی
  • مشاوره روانشناسی ذهن نو
  • ذهن نو
  • تست روانشناسی کیومایند
  • کلینیک تخصصی کودک
  • سن استعدادیابی کودک
  • استعدادیابی کودک دو ساله
  • استعدادیابی کودک سه ساله
  • استعدادیابی کودک چهار ساله
  • استعدادیابی کودک تهران
  • آموزش سکس
  • قرص تاخیری
  • علائم اعتیاد
  • مشاوره آنلاین روانشناسی
  • مشاوره تلفنی
  • مشاوره تلفنی خانواده
  • مشاوره تلفنی ازدواج
  • مشاوره تلفنی خیانت
  • مشاوره تلفنی کودک
  • مشاوره تلفنی جنسی
  • مشاوره تلفنی ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی تلفنی
  • مشاوره تلفنی تحصیلی
  • مشاوره خانواده
  • مشاوره ازدواج
  • مشاوره کودک
  • مشاوره جنسی
  • مشاوره ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی
  • مشاوره تحصیلی
  • ترک اعتیاد
  • ترک متادون
  • ترک ترامادول
  • ترک شیشه
  • ترک شیره
  • ترک حشیش
  • ترک هروئین
  • ترک تریاک
  • ترک ماریجوانا
  • درمان استرس
  • درمان اضطراب
  • علائم اعتیاد به متادون
  • علائم اعتیاد به ترامادول
  • علائم اعتیاد به تریاک
  • علائم اعتیاد به هروئین
  • علائم اعتیاد به شیشه
  • علائم اعتیاد به کوکائین
  • ماریجوانا
  • علائم اعتیاد به حشیش
  • علائم اعتیاد به شیره
  • علائم اعتیاد به کراک
  • قالب وبلاگ
    نظرسنجی
    لینک های تبادلی
    فاقد لینک
    تبادل لینک اتوماتیک
    لینک :
    خبرنامه
    عضویت لغو عضویت
    پيوندهای روزانه
    لينكي ثبت نشده است
    پنل کاربری
    نام کاربری :
    پسورد :
    عضویت
    نام کاربری :
    پسورد :
    تکرار پسورد:
    ایمیل :
    نام اصلی :
    آمار
    امروز : 0
    دیروز : 0
    افراد آنلاین : 4
    همه : 0
    چت باکس
    موضوعات وب
    موضوعي ثبت نشده است
    امکانات وب