مشاوره روانشانسي ذهن نو
مركز مشاوره ذهن نو برترين مركز مشاوره روانشناسي در زمينه هاي مختلف روانشناسي از جمله مشاوره خانواده، ازدواج، كودك، طلاق، خيانت، نوجوان، بلوغ، جنسي و سكس تراپي ، ترك اعتياد، اختلات رواني و شخصيت و ... مي باشد.

عوامل تحريك كننده افسردگي مي‌توانند با توجه به شرايط و تصورات هر فردي متفاوت از ديگران باشند. با اين‌ حال برخي عوامل نظير احساس شكست و ناكامي يا از دست دادن عزيزان در بسياري از افراد باعث بروز افسردگي مي‌شوند. در ميان عوامل تحريك‌كننده افسردگي شدت مشكل و همين‌طور مدت‌زماني كه فرد درگير اين موضوع مي‌شود ازجمله مسائلي هستند كه مي‌توانند به روانشناسان در پيش‌بيني شدت افسردگي و همين‌طور احتمال بهبودي فرد كمك كنند. براي دريافت مشاوره افسردگي كليك كنيد.

منبع: عوامل تحريك كننده افسردگي | مهم ترين عامل ايجاد افسردگي

عوامل تحريك كننده افسردگي

عوامل تحريك‌ كننده افسردگي يا دلايلي كه باعث بروز اين اختلال مي‌شوند با توجه به شرايط و تصورات هر فرد مي‌تواند متفاوت باشد. به عبارتي مي‌توان گفت آنچه باعث مي‌شود به دنبال بروز يك اتفاق فرد دچار افسردگي شود، خود رخداد نيست. بلكه تعبير و باور فرد از موقعيت است كه مي‌تواند باعث افسردگي در فرد شود. به همين خاطر عوامل تحريك‌كننده افسردگي به تعداد انسان‌هاي روي زمين متفاوت است. اما برخي شرايط با احتمال بيشتري فرد را درگير افسردگي مي‌كنند كه ازجمله آن‌ها مي‌توان به موارد زير اشاره كرد:

 

1- سوگواري و از دست دادن عزيزان

يكي از مهم ترين عوامل تحريك كننده افسردگي، از دست دادن است. همه ما اشخاصي را در زندگي داريم كه برايمان ارزش بسياري دارند و ارتباط داشتن با آن‌ها مي‌تواند آرامش بسياري برايمان ايجاد كند. از دست دادن اين افراد به دليل مرگ، طلاق، مهاجرت يا هر دليل ديگري ازجمله مسائلي است كه مي‌تواند شرايط روحي فرد را تا حد زيادي تحت تأثير قرار دهد. و مشكلاتي را براي وي ايجاد نمايد. از دست دادن عزيزان فرد را دچار سوگ مي‌كند. و در صورتي‌ كه او نتواند به‌ خوبي با شرايط جديد سازگار شده و مراحل سوگ را پشت سر بگذارد. احتمال بروز افسردگي افزايش پيدا مي‌كند.

بيشتر بخوانيد : افسردگي بعد از طلاق

 

2- شكست و ناكامي از عوامل تحريك كننده افسردگي

شكست در يك آزمون، كار يا حتي رابطه عاطفي موضوع تلخي است جزو عوامل تحريك كننده افسردگي است. كه هيچ‌يك از ما دوست نداريم با آن مواجه شويم. به همين خاطر روانشناسان شكست و نرسيدن به اهداف، عشق يا خواسته‌ها را يكي از مهم‌ترين عوامل تحريك‌كننده افسردگي مي‌دانند. و به ميزاني كه رسيدن به يك هدف خاص براي فرد اهميت بيشتري داشته باشد، ناكامي در رسيدن به آن به احتمال بيشتري مي‌تواند فرد را افسرده كرده. و يا شدت بيشتري از اين اختلال را در وي ايجاد كند. به همين خاطر بهتر است در شرايطي كه با ناكامي مواجه مي‌شويد براي پيشگيري از بروز افسردگي و مشكلات جدي‌تر آمادگي لازم را براي خود ايجاد كنيد.

 

3- بيماري‌هاي جسمي

بيماري هاي جنسي مشهود ترين عوامل تحريك كننده افسردگي هستند. ابتلاي فرد يا هر يك از نزديكان به بيماري‌هاي جسمي به‌ويژه بيماري‌هاي مزمني نظير ديابت يا بيماري‌هاي قلبي و عروقي ازجمله مسائلي هستند كه استرس بسياري ايجاد مي‌كنند. مراقبت‌هاي لازم، تهيه دارو و همين‌طور هزينه‌هايي كه مراقبت از اين بيماران به همراه دارد. مي‌تواند مشكلات بسياري را براي فرد ايجاد كند و به همين خاطر روانشناسان سلامت ابتلا به بيماري‌هاي جسمي را يكي از مهم‌ترين عوامل تحريك‌كننده افسردگي مي‌دانند.

 

4- تغييرات جدي در شرايط زندگي از عوامل تحريك كننده افسردگي

قدرت سازگاري با شرايط زندگي يكي از مهم‌ترين عوامل تحريك كننده افسردگي است كه فرد را از ابتلا به بيماري‌هاي روحي در امان نگه مي‌دارد. به‌طوركلي سازگاري به اين معناست كه فرد بتواند خود را با شرايط جديد زندگي وفق داده. و كمترين دشواري را در توانايي فعاليت‌هاي خود ايجاد كند. اهميت قدرت سازگاري در شرايطي كه فرد تغييرات جدي در زندگي تجربه مي‌كند بيش از قبل نمايان خواهد شد. براي مثال بحران‌هاي مالي، طلاق يا حتي اتفاقات مثبتي مثل تولد فرزند يا مهاجرت ازجمله موضوعاتي هستند كه نياز به توانايي بالايي براي سازگار شدن با شرايط جديد دارند و به ميزاني كه شما انعطاف‌پذيري كمتري در مقابل اين تغييرات داشته باشيد احتمال بروز بيماري‌هاي روحي و ازجمله افسردگي افزايش پيدا مي‌كند.

 

5- شرايط نامساعد خانوادگي و اجتماعي

شرايط نامساعد خانوادگي از عوامل تحريك كننده افسردگي است. تحقيقات سارافينو در سال 2017 ميلادي نشان داد يكي از مهم‌ترين عواملي كه از فرد در مقابل ابتلا به افسردگي محافظت مي‌كند ،برخورداري از يك سيستم حمايتي مناسب در اطراف وي است. در اين بررسي مشخص شد افرادي كه باور دارند اطرافيان آن‌ها را دوست دارند و در مواقع سختي مي‌توانند روي كمك ديگران حساب كنند از سلامت روان بالاتري برخوردار هستند. به همين نسبت احساس تنهايي يا نداشتن روابط اجتماعي مناسب مي‌تواند ريسك ابتلاي فرد به افسردگي را افزايش دهد. افرادي كه احساس مي‌كنند ديگران حرف‌هايشان را نمي‌فهمند يا در شرايط سخت نمي‌توانند روي كمك ديگران حسابي باز كنند در صورت بروز بحران با احتمال بيشتري دچار افسردگي خواهند شد.

 

6- مشكلات روحي و شخصيتي از عوامل تحريك كننده افسردگي

در ميان عوامل تحريك‌ كننده افسردگي مي‌بايست براي مشكلات شخصيتي و روحي نقش ويژه‌اي در نظر بگيريم. مشكلاتي از قبيل اعتمادبه‌نفس پايين، اختلالات شخصيتي مانند شخصيت وابسته، حساسيت بيش‌ازحد به دوست‌داشتني بودن. و همين‌طور مشكلات رواني جدي همچون اسكيزوفرني كه باعث كاهش ارتباطات فرد مي‌شوند. ازجمله مسائلي هستند كه مي‌توانند باعث بروز افسردگي در فرد شوند. به همين خاطر بهتر است همه ما براي اطمينان از سلامت روان خود يا عوامل زمينه‌اي مثل ضعف در اعتمادبه‌نفس از يك روانشناس كمك بگيريم.

 

7- باورها، نگرش‌ها و تصورات

باورها و نگرش انسان در عوامل تحريك كننده افسردگي موثر هستند. همان‌طور كه گفته شد آنچه باعث افسردگي مي‌شود يك رويداد نيست. بلكه معنا و تفسيري است كه ما براي آن رويداد در نظر مي‌گيريم. به همين خاطر است كه شكست مي‌تواند برخي افراد را درگير افسردگي كرده و براي برخي ديگر تبديل به انگيزه‌اي براي پيشرفت و پيروزي شود. درنتيجه شايد بتوان طرز فكر هر فرد را مهم‌ترين عامل تحريك‌كننده افسردگي ناميد. افرادي كه معمولاً موفقيت‌هاي خود را به عوامل بيروني يا شانس و شكست‌هايشان را به ناتواني‌هاي خود نسبت مي‌دهند، ناتواني در يك زمينه را به معناي بي‌ارزش و ناتوان بودن در تمامي زمينه‌ها مي‌دانند و همين‌طور احساس مي‌كنند مشكلات براي آن‌ها هرگز حل نخواهد شد و بيش از ديگران در مقابل افسردگي آسيب‌پذير هستند.

 

8- اعتياد يا بزهكاري از عوامل تحريك كننده افسردگي

ابتلا به اعتياد يا هرگونه بزهكاري ازجمله مسائلي است كه عوامل تحريك كننده افسردگي را در فرد افزايش مي‌دهد. صرف‌نظر از اينكه گاهي اوقات خود افسردگي، دليل ميل به مصرف مخدرها يا ارتكاب بزهكاري است، اين رفتارها دايره اجتماعي فرد را محدود كرده و همين‌طور با ايجاد درگيري‌هاي قانوني براي فرد باعث افزايش احتمال ابتلا به افسردگي يا ساير بيماري‌هاي روحي در فرد مي‌شوند. علاوه بر اين مبتلايان به اعتياد معمولاً در تلاش‌هاي خود براي ترك مخدر شكست مي‌خورند. و اين شكست‌ها باعث مي‌شود، تا تصور اين افراد راجع به خودشان بسيارمنفي شده. و از اين طريق باعث بروز افسردگي در وي مي‌شوند.

بيشتر بخوانيد : افسردگي بعد از ترك اعتياد

 

9- سبك زندگي ناسالم

يكي از مهم‌ترين عوامل تحريك كننده افسردگي، داشتن عادات ناسالم در جريان زندگي است. فعاليت در مشاغلي كه با استرس بسياري همراه است، بي‌توجهي به داشتن اوقات فراغت يا الگوي خواب و خوراك نامنظم در كنار بي‌توجهي به ورزش و فعاليت جسمي ازجمله مسائلي است كه مي‌تواند فرد را در مقابل افسردگي آسيب‌پذير نمايد.

 

10- تفاوت داشتن با ديگران

تفاوت داشتن با ديگران به هر دليلي نظير ابتلا به معلوليت‌ها ازجمله مسائلي است كه مي‌تواند از عوامل تحريك كننده افسردگي باشد. احساس متفاوت بودن با ديگران يا غيرعادي بودن در كنار محدوديت‌هايي كه براي برقراري ارتباط براي فرد ايجاد مي‌شود و همين‌طور شكل‌گيري اين احساس كه ديگران قدرت درك احساسات و شرايط فرد را ندارند مي‌تواند دليلي براي شروع افسردگي در فرد باشد.

11. رژيم غذايي

يكي از عوامل تحريك كننده افسردگي، رژيم غذايي است. كمبود انواع ويتامين ها و مواد معدني باعث افزايش و سرعت پيشرفت افسردگي خواهد شد. براي جلوگيري از افسردگي از مصرف مواد غذايي با اسيدهاي چرب، شيريني،نان سفيد و ماكاراني خودداري كنيد.

12. استرس

استرس ها و اضطراب هايي كه در طول زندگي تجربه مي‌كنيم از عوامل تحريك كننده افسردگي هستند. براي رهايي از اين اتفاق مديتيشن، يوگا و تمرينات ذهن آگاهي را انجام دهيد.

13. استفاده بيش از حد از شبكه اجتماعي

يكي از ديگر عوامل تحريك كننده افسردگي، استفاده بيش از حد از شبكه هاي اجتماعي است. گاهي استفاده از اين فضاها جز استرس و تنش هيچ سرگرمي براي افراد ندارد. جالب است بدانيد كه محققان افسردگي فيسبوك را شناسايي كرده اند.

14. مهاجرت

مهاجرت يكي از انواع عوامل تحريك كننده افسردگي است. احساس تنهايي، ناآشنايي با محيط جديد و احساس ناتواني حس هايي است كه در مهاجرت بوجود مي‌آيد. علائمي كه بر اساس مهاجرت ايجاد مي‌شود سبب افسردگي خواهد شد. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه افسردگي بعد از مهاجرت كليك كنيد.

15. شكست عشقي

شايد يكي از مهم ترين عوامل تحريك كننده افسردگي، شكست عشقي است. همه افرادي كه شكست عشقي را تجربه كرده اند دچار افسردگي نمي‌شوند. اما افرادي وجود دارند كه مراحل سوگ را نمي‌گذرانند و سلامت روان خود را به خطر مي‌اندازند. اين اتفاق و شكست عشقي سبب بروز افسردگي خواهد شد كه علائم مخصوص به خود را دارد. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه افسردگي بعد از شكست عشقي كليك كنيد.

جلوگيري از شروع افسردگي

هنگامي‌كه با عوامل تحريك‌ كننده افسردگي آشنا مي‌شويم، به اين نتيجه مي‌رسيم كه بهترين راه براي پيشگيري از ابتلاي افسردگي اين است كه خود را از اين عوامل

آسيب‌زا دور نگه داريم و در صورت مواجهه با آن‌ها براي كاهش ميزان اثرگذاري‌شان تلاش كنيم. انتخاب يك سبك زندگي سالم و منظم، ايجاد روابط اجتماعي مطلوب، انتخاب هدف و تلاش براي رسيدن. و همچنين كمك از روانشناسان ازجمله مسائلي هستند كه براي كاهش احتمال افسردگي مي‌توان از آن‌ها استفاده كرد. براي آشنايي با بهترين و سريع ترين روش هاي درمان افسردگي كليك كنيد.

هنگامي‌كه نشانه‌هاي افسردگي را در خود مي‌بينيد و يا با هر يك از عوامل تحريك كننده افسردگي مثل شكست عشقي، بيماري، بحران‌ها و يا سوگ در زندگي مواجه مي‌شويد. مي‌توانيد با كمك از مشاورين روانشناسي توانايي‌هاي خود را براي مبارزه با اين بيماري افزايش دهيد. براي آشنايي با علائم افسردگي كليك كنيد.

كلام آخر

عوامل تحريك كننده افسردگي بسيار وجود دارد كه در اين مقاله به مهم ترين آن اشاره كرده ايم. براي رهايي از اين اختلال و كاهش علائم افسردگي بهتر است از روانشناس كمك بگيريد. مركز مشاوره ذهن نو به صورت حضوري و تلفني به مراجعان خدمات ارائه مي‎دهد. براي‌كسب اطلاعات بيشتر با شماره درج شده تماس حاصل فرماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه عوامل تحريك كننده افسردگي مي‌توانيد در ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 

سوالات متداول

مهم‌ترين عامل ايجاد افسردگي چيست؟

مهم‌ترين عامل ايجاد افسردگي چيست؟

براي عضويت در اينستاگرام (ذهن نو) كليك كنيد

آخرين تحقيقات علمي روانشناسي

 

ورود به صفحه

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

 

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: عوامل تحريك كننده افسردگي | مهم ترين عامل ايجاد افسردگي

امتیاز:
بازدید:
[ ۲ بهمن ۱۴۰۱ ] [ ۱۰:۴۰:۴۴ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
لینک دوستان
  • مشاوره روانشناسی
  • مشاوره روانشناسی ذهن نو
  • ذهن نو
  • تست روانشناسی کیومایند
  • کلینیک تخصصی کودک
  • سن استعدادیابی کودک
  • استعدادیابی کودک دو ساله
  • استعدادیابی کودک سه ساله
  • استعدادیابی کودک چهار ساله
  • استعدادیابی کودک تهران
  • آموزش سکس
  • قرص تاخیری
  • علائم اعتیاد
  • مشاوره آنلاین روانشناسی
  • مشاوره تلفنی
  • مشاوره تلفنی خانواده
  • مشاوره تلفنی ازدواج
  • مشاوره تلفنی خیانت
  • مشاوره تلفنی کودک
  • مشاوره تلفنی جنسی
  • مشاوره تلفنی ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی تلفنی
  • مشاوره تلفنی تحصیلی
  • مشاوره خانواده
  • مشاوره ازدواج
  • مشاوره کودک
  • مشاوره جنسی
  • مشاوره ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی
  • مشاوره تحصیلی
  • ترک اعتیاد
  • ترک متادون
  • ترک ترامادول
  • ترک شیشه
  • ترک شیره
  • ترک حشیش
  • ترک هروئین
  • ترک تریاک
  • ترک ماریجوانا
  • درمان استرس
  • درمان اضطراب
  • علائم اعتیاد به متادون
  • علائم اعتیاد به ترامادول
  • علائم اعتیاد به تریاک
  • علائم اعتیاد به هروئین
  • علائم اعتیاد به شیشه
  • علائم اعتیاد به کوکائین
  • ماریجوانا
  • علائم اعتیاد به حشیش
  • علائم اعتیاد به شیره
  • علائم اعتیاد به کراک
  • قالب وبلاگ
    نظرسنجی
    لینک های تبادلی
    فاقد لینک
    تبادل لینک اتوماتیک
    لینک :
    خبرنامه
    عضویت لغو عضویت
    پيوندهای روزانه
    لينكي ثبت نشده است
    پنل کاربری
    نام کاربری :
    پسورد :
    عضویت
    نام کاربری :
    پسورد :
    تکرار پسورد:
    ایمیل :
    نام اصلی :
    آمار
    امروز : ---
    دیروز : ---
    افراد آنلاین : 8
    همه : ---
    چت باکس
    موضوعات وب
    موضوعي ثبت نشده است
    امکانات وب

    سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی