مشاوره روانشانسي ذهن نو
مركز مشاوره ذهن نو برترين مركز مشاوره روانشناسي در زمينه هاي مختلف روانشناسي از جمله مشاوره خانواده، ازدواج، كودك، طلاق، خيانت، نوجوان، بلوغ، جنسي و سكس تراپي ، ترك اعتياد، اختلات رواني و شخصيت و ... مي باشد.

تنفس نوزاد در حالت طبيعي چگونه است؟ نوزادان پس از تولد در حالت طبيعي چيزي در حدود 30 تا 60 بار در دقيقه نفس مي‌كشند با اين حال گاهي ممكن است علائم تنفسي خاصي را از خود نشان ‌دهند كه مي‌تواند به نگراني والدين بيانجامد. براي مثال در برخي مواقع دچار ريتم تنفس سريع مي‌شوند يا ممكن است هنگام گريه كردن براي لحظاتي قطع تنفس را از خود نشان دهند. ما در ادامه اين مقاله تلاش كرده‌ايم تا در مورد علائم تنفس طبيعي نوزاد و علائمي كه نشان دهنده وجود خطري جدي هستند اطلاعات بيشتري را ارائه كنيم. در همين راستا بهره بردن از مشاوره كودك كمك مي‌كند تا والدين بتوانند از نشانه‌هاي سلامت نوزاد آگاهي بيشتري بيايند و با فراگيري نكات لازم سلامت جنين را تامين نمايند. 

منبع :  تنفس نوزاد

تنفس نوزاد | علل تفاوت ريتم تنفسي نوزادان با بزرگسالان

نوزادان معمولا ريتم و الگوي تنفسي متفاوتي نسبت به بزرگسالان دارند. براي مثال آن‌ها اغلب به تندي نفس مي‌كشند، در حين گريه دچار وقفه‌هاي تنفسي مي‌شوند و ممكن است در برخي مواقع تنفس آن‌ها با صدا همراه باشد. عوامل مختلفي در بروز اين تفاوت‌ها نقش دارند كه از جمله مهم‌ترين آن‌ها مي‌توان به موارد زير اشاره كرد.

– نوزادان به جاي بيني بيشتر از دهان خود نفس مي‌كشند.

– نوزادان از مسيرهاي تنفسي بسيار باريك تري برخوردار هستند و در نتيجه انسداد مسير تنفس نيز به سادگي بيشتري براي آن‌ها اتفاق مي‌افتد.

– استخوان‌هاي قفسه سينه نوزادان هنوز محكم نشده و حالت غضروفي دارد.

– نوزادان هنوز تنفس صحيح را ياد نگرفته‌اند. در واقع آن‌ها به مرور زمان مي‌آموزند كه چگونه از ريه‌ها و عضلات تنفسي خود استفاده نمايند.

– در بسياري از موارد نوزادان در هنگام تولد مقداري مايع آمنيوتيك در مجاري تنفسي خود دارند.

براي آشنايي بيشتر با ويژگي هاي نوزاد تازه متولد شده كليك كنيد.

نوزادان در حالت طبيعي در هر دقيقه چقدر نفس مي‌كشند؟

نوزادان پس از تولد در حالت طبيعي چيزي در حدود 30 تا 60 بار در دقيقه نفس مي‌كشند. اين تعداد مي‌تواند در هنگام خواب به 20 بار در دقيقه كاهش پيدا كند. با گذشت 6 ماه از تولد نوزاد ريتم تنفس او به 25 تا 40 بار در دقيقه مي‌رسد. اين در حالي است كه بزرگسالان در حالت طبيعي چيزي در حدود 12 الي 20 بار در دقيقه نفس مي‌كشند.

نكته قابل توجه اينجاست كه مشكلات تنفسي در نوزادان اغلب با گذشت 6 ماه برطرف مي‌شود و الگوي تنفس آن‌ها به مرور به بزرگسالان نزديك مي‌گردد. مشكلات تنفسي پس از 6 ماهگي اغلب نشان دهنده آلرژي يا مشكلاتي نظير سرماخوردگي هستند. در اين شرايط اگر احساس مي‌كنيد فرزندتان نمي‌تواند به راحتي نفس بكشد لازم است كه از يك متخصص براي بررسي بيشتر اوضاع سلامتي او كمك بگيريد.

تنفس نوزاد | علائمي كه بايد جدي بگيريد

وجود برخي علائم مي‌تواند به شما در مورد خطري جدي هشدار دهد. از جمله اين علائم مي‌توان به مواردي نظير انقباض بدن نوزاد در حين تنفس، كبود شدن رنگ صورت، سريع تر شدن سرعت تنفس نسبت به حالت عادي و طول كشيدن وقفه تنفسي كودك بيش از 10 ثانيه اشاره كرد. در صورت مشاهده هركدام از اين علائم با اورژانس تماس گرفته و سعي كنيد از راهكارهاي فوري كه به شما ارائه مي‌شود استفاده كنيد. آنچه بيش از هرچيز اهميت دارد اين است كه بتوانيد آرامش خود را حفظ كرده و در لحظه تصميمات درستي براي كمك به نوزاد بگيريد.   

تنفس نوزاد | توصيه‌هايي براي والدين

براي اينكه از سلامت نوزاد خود مطمئن شويد و بتوانيد در صورت بروز مشكل به او كمك كنيد توجه به توصيه‌هاي زير مي‌تواند تا حد زيادي به شما كمك كند.

– به ريتم تنفسي نوزاد خود در حالت عادي توجه كنيد. آشنايي بيشتر با اين ريتم به شما كمك مي‌كند كه در صورت بروز هرگونه تغيير و مشكل بتوانيد زودتر آن را تشخيص دهيد.

– همواره نوزاد را به پشت بخوابانيد. اين كار از بروز مشكلات تنفسي در خواب و رويدادهاي ناگواري نظير سندروم مرگ ناگهاني نوزاد پيشگيري مي‌كند.

– به دماي بدن و اتاق نوزاد توجه كنيد. گرم كردن بيش از حد محيط و پوشاندن لباس‌هاي ضخيم بر تن كودك اغلب تنفس را براي او دشوار مي‌كند. از پوشاندن چند لايه لباس ضخيم بر تن نوزاد و انداختن پتو روي صورت او هنگام خواب خودداري كنيد.

– اگر فرزند شما سرما خورده يا دچار عفونت تنفسي خاصي شده حتما از يك متخصص براي مديريت بهتر اوضاع كمك بگيريد.

سوالات متداول

– آيا قطع شدن تنفس نوزاد در حين گريه طبيعي است؟

بسياري از نوزادان به خصوص تا قبل از 6 ماهگي در ابتداي گريه كردن دچار قطع تنفس مي‌شوند. با اين حال اين قطع تنفس كوتاه مدت بوده و نبايد بيش از 10 يا 15 ثانيه طول بكشد.

– آيا مرگ ناگهاني نوزاد به خاطر مشكلات تنفسي است؟

سندروم مرگ ناگهاني نوزاد يك دليل قطعي و مشخص ندارد. با اين حال بسياري از متخصصين بر اين باورند كه بروز مشكلاتي در مسير تنفس از جمله علل اصلي بروز اين اتفاق است.

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02166419012 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 

 

 

منبع :  تنفس نوزاد

 

 



:: بازديد از اين مطلب : 1


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۷ خرداد ۱۴۰۰ ] [ ۱۱:۰۱:۵۴ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

طريقه مصرف قرص اورژانسي چگونه است؟ استفاده از قرص اورژانسي يكي از روش‌هاي پيشگيري از بارداري براي افرادي است كه رابطه جنسي محافظت نشده‌اي را تجربه كرده‌اند. اين دارو با مكانيزم خاص خود در فرايند تخمك گذاري اخلال ايجاد كرده و به همين روش از بروز حاملگي جلوگيري مي‌كند. اين دارو حتما بايد طبق دستورالعمل و در مقادير محدود مصرف شود در غير اين صورت مي‌تواند عوارض جانبي ناخوشايندي را براي فرد به همراه بياورد. ما در ادامه به طور كامل به معرفي قرص اورژانسي و طريقه مصرف آن پرداخته‌ايم. براي كسب اطلاعات بيشتر تا انتهاي مطلب همراه ما باشيد.

 منبع : قرص اورژانسي

قرص اورژانسي چيست؟

قرص اورژانسي (لوونورژسترل) دارويي است كه بعد از يك رابطه جنسي محافظت نشده به افراد كمك مي‌كند تا از بارداري جلوگيري كنند. در واقع اگر شما در دوره تخمك گذاري خود رابطه جنسي داشته و قبل از آن از هيچ روشي براي پيشگيري از بارداري استفاده نكرده باشيد قرص اورژانسي مي‌تواند به شما كمك كند.

اين دارو حاوي مقادير زيادي پروژسترون است كه اجازه نمي‌دهد تخمك جديدي از تخمدان آزاد گردد. با اين حال همواره بايد در نظر داشته باشيد كه اگر از قبل تخمك آزاد شده باشد اين دارو كمكي به شما نمي‌كند. در نتيجه اگر با گذشت 15 روز از مصرف اين دارو خونريزي قاعدگي را تجربه نكرديد بايد از آزمايش بارداري براي آگاهي از وضعيت خود استفاده نماييد.

طريقه مصرف قرص اورژانسي

قرص اورژانسي يك بسته داروي تك قرصي با دوز 1.5 ميلي گرم يا دو قرص با دوز 0.75 ميلي گرم است. در صورتي كه از داروخونه نمونه تك قرصي را دريافت كرديد بهتر است در 24 ساعت اوليه بعد از رابطه جنسي محافظت نشده از آن استفاده كنيد. البته اين دارو مي‌تواند تا 72 ساعت بعد از رابطه جنسي نيز مورد استفاده قرار بگيرد. همچنين اگر دو قرص با دوز 0.75 ميلي گرم در دسترس داريد مي‌توانيد قرص اول را درست بعد از رابطه جنسي و قرص بعدي را 12 ساعت آتي مصرف كنيد. با اين حال شما مي‌توانيد هر دوقرص را نيز به طور هم زمان مصرف كنيد.

اثر قرص اورژانسي بر سيكل قاعدگي

از جمله عوارض جانبي رايجي كه اكثر بانوان بعد از مصرف قرص‌هاي اورژانسي تجربه مي‌كنند اثرگذاري اين دارو برسيكل قاعدگي است. در واقع اين دارو اغلب باعث به هم ريختگي چرخه قاعدگي مي‌شود. به طوري كه برخي از بانوان پس از مصرف قرص اورژانسي دچار تاخير در شروع پريود و برخي ديگر در فواصل نزديك دچار خونريزي مي‌شوند. از جمله ديگر تاثيرات قرص اورژانسي بر سيكل قاعدگي مي‌توان به بروز لكه بيني و نوسانات هورموني زياد اشاره كرد.

عوارض جانبي استفاده از قرص اورژانسي

همانند هر داروي ديگر قرص اورزانسي نيز مي‌تواند براي برخي افراد به بروز عوارض جانبي خاصي بيانجامد. از جمله رايج‌ترين علائم ناخوشايندي كه پس از مصرف اين قرص‌ها مشاهده مي‌شود مي‌توان به حالت تهوع، استفراغ، احساس خستگي مفرط، سردرد، حساس شدن سينه‌ها، دردهاي عضلاني، كمردرد و نوسانات خلقي اشاره كرد.

ميزان اثرگذاري لوونورژسترل

هرچقدر سريع تر اين دارو را پس از رابطه جنسي مصرف نماييد احتمال بارداري براي شما كمتر خواهد بود. با اين حال توجه به اين نكته حائز اهميت است كه قرص‌هاي اورژانسي به طور تضميني و 100 درصد از بارداري جلوگيري نمي‌كنند. همچنين اگر لقاح صورت گرفته باشد اين دارو منجر به سقط جنين نمي‌شود. در نتيجه با وجود استفاده از اين دارو لازم است به تاريخ پريود خود توجه داشته باشيد و اگر با گذشت يك هفته از تاريخ هميشگي خونريزي را تجربه نكرديد از تست‌هاي بارداري كمك بگيريد.

نكاتي كه براي مصرف قرص‌هاي اورژانسي بايد در نظر بگيريد

– براي پيشگيري از ناراحتي‌هاي معده بهتر است اين دارو را پس از يك وعده غذايي مصرف كنيد.

– اگر در حدود 2 ساعت بعد از خوردن دارو دچار استفراغ شديد لازم است مجددا آن را مصرف نماييد.

– اگر بعد از مصرف اين دارو دچار استفراغ يا اسهال مي‌شويد از يك متخصص براي يافتن داروي جايگزين كمك بگيريد.

 

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني كودك با برترين متخصصان در كلينيك تخصصي كودك ني ني مايند از طريق شماره 02166419012 تماس بگيريد.

قرص اورژانسي بايد در مقادير بسيار محدود مصرف گردد چرا كه مي‌تواند اختلالات هورموني و مشكلات مرتبط با آن را براي شما به همراه بياورد. در طول يك سال بيش از 2 يا 3 بار از اين دارو استفاده نكنيد.
 

خير، هركدام از اين داروها بايد در شرايط خاص خود و طبق دستورالعمل مصرف شوند. در نتيجه مصرف هم زمان آن‌ها تنها مي‌تواند منجر به تشديد عوارض جانبي شود.

 

 

 منبع : قرص اورژانسي

 

 


:: بازديد از اين مطلب : 1


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۷ خرداد ۱۴۰۰ ] [ ۱۰:۵۷:۳۸ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

هويت يابي از جمله مسائلي است كه دير يا زود همه ما به دنبال آن خواهيم بود. هويت آن چيزي است كه خود را با آن مي‌شناسيد و درست به‌اندازه ستون براي يك خانه به آن نياز داريد. بي‌توجهي به اين موضوع يا تربيت اشتباه والدين باعث مي‌شود فرزندان در طي مراحل كودكي و نوجواني نتوانند هويت ثابتي براي خود پيدا كنند. اما خوشبختانه در هر سني مي‌توانيد براي رسيدن به يك هويت تلاش كنيد. نداشتن هويت يا هويت‌هاي ناكارآمد باعث مي‌شوند در زندگي با مشكلات زيادي ازجمله دشواري در تصميم‌گيري‌ها مواجه شويد و يا مشكلاتي نظير پوچي و افسردگي را تجربه كنيد، پس بايد نسبت به اين موضوع دقت كافي داشته باشيد. براي دريافت مشاوره نوجوان كليك كنيد..

منبع :  هويت يابي فرايند چند مرحله اي است

هويت و هويت يابي

به‌طوركلي هويت به معناي تمامي ويژگي‌هايي است كه شما خود را با آن‌ها مي‌شناسيد و شما را شكل مي‌دهند. اين ويژگي‌ها مي‌تواند از مسائل ظاهري تا خصوصيات اخلاقي و همين‌طور باورهاي شما را شامل شود. به همين خاطر متخصصين معتقدند هر آنچه در پاسخ به سؤال (من كيستم؟) بيان مي‌كنيد، هويت شما را شكل مي‌دهد. براي رسيدن به يك هويت ثابت در بزرگ‌سالي تمامي مراحل قبلي زندگي اهميت دارند، اما به‌طوركلي روانشناسان معتقدند هويت در نوجواني شكل مي‌گيرد و هركس در اين دوره تلاش مي‌كند تا با امتحان مجموعه‌اي از اصول و قواعد برخي از آن‌ها را براي خود انتخاب كند.

با توجه به اينكه نوجواني دوره سني حياتي براي انتخاب هويت است بايد گفت نقش والدين و حمايتي كه از فرزند خود در اين دوره مي‌كنند بسيار اهميت دارد. متأسفانه بسياري از مواقع والدين به دليل نگراني‌هايي كه دارند به فرزندشان اجازه نمي‌دهند، محيط‌ها يا افكار مختلف را تجربه يا كسب اطلاع كند و اين موضوع خود به يكي از مهم‌ترين دلايل براي هويت ناكارآمد تبديل خواهد شد.

پيامدهاي هويت ناكارآمد و عدم تلاش براي هويت يابي

پيدا كردن هويت چه اهميتي دارد؟ يا به‌عبارت‌ديگر كساني كه هويت ثابتي ندارند با چه مشكلاتي مواجه مي‌شوند؟ شايد اين سؤالات براي شما نيز پيش آمده باشد؛ به همين خاطر در اين بخش درباره مشكلاتي كه هويت ناكارآمد براي‌تان ايجاد مي‌كند صحبت خواهيم كرد:

  • كساني كه هويت ثابتي ندارند، ديدگاه‌هاي مشخصي درباره مسائل مختلف ندارند و اين باعث مي‌شود در تصميم‌گيري‌هايشان معياري براي انتخاب يك مسير نداشته باشند. اين افراد معمولاً به هر سمتي كه جريان زندگي آن‌ها را مي‌كشاند حركت مي‌كنند.
  • هويت ناكارآمد باعث مي‌شود شما هدف و برنامه دقيقي براي زندگي نداشته باشيد، اين كار انگيزه فعاليت‌تان را كاهش مي‌دهد و همين‌طور بر سر مسائلي مانند انتخاب رشته تحصيلي، شغل و انتخاب همسر دچار مشكل خواهيد شد.
  • هنگامي‌كه باورها و افكار مشخصي نداشته باشيد، احتمالاً در ارتباط با ديگران نيز دچار مشكل مي‌شويد و ديگران شما را به‌عنوان فردي باثبات نخواهند شناخت.
  • حركت در زندگي بر اساس منطق (هرچه پيش آيد)، نداشتن هدف و برنامه مشخص و همين‌طور دشواري در روابط اجتماعي ازجمله عوامل آسيب‌رساني هستند كه شما را در برابر مشكلات روحي ازجمله افسردگي آسيب‌پذير مي‌كنند.

هويت هاي ناكارآمد

تحقيقات روانشناسان درزمينهٔ هويت نشان مي‌دهد كه هويت‌هاي ناكارآمد انواع مختلفي دارند و درواقع همه با دلايل و شرايط يكساني دچار مشكلات هويتي نمي‌شوند. ازجمله اين شرايط مي‌توان به اين موارد اشاره كرد:

هويت پراكنده

ابتدايي‌ترين وضعيت دستيابي به هويت است كه در اين حالت فرد هيچ باور يا اصول و قوانين ثابتي براي زندگي خود ندارد. در اين شرايط فرد به‌طوركلي بحران هويت را تجربه نكرده و در طول زندگي بر اساس شرايطي كه پيش مي‌آيد و احساس و ديدگاهي كه در لحظه دارد تصميم مي‌گيرد. اين افراد معمولاً تا در شرايطي قرار نگيرند نمي‌توانند راجع به آن فكر كنند و ديدگاهي داشته باشند.

هويت ضبط‌شده

آدم‌هاي داراي هويت ضبط‌شده باور و اصولي دارند كه بعضاً هم بسيار نسبت به آن‌ها متعهد هستند، اما موضوع اين است كه اين افراد باورهايشان را نه بر اساس فكر و تجربه خود بلكه بر اساس گفته شخصيت‌هاي مهم زندگي‌شان به‌خصوص والدين شكل مي‌دهند. درواقع آن‌ها به اصول مشخصي معتقدند و بر اساس اين اصول رفتار مي‌كنند. اما اگر دليل اعتقاداتشان را از آن‌ها بپرسيد دليلي براي آن ندارند. اين موضوع باعث مي‌شود كه قرار گرفتن در محيط‌هاي متفاوت يا صحبت با كساني كه باورهاي آن‌ها را به چالش مي‌كشند، آن‌ها را دچار بحران‌هاي هويت جدي كند و نسبت به‌تمامي باورها و اصول خود شك بكنند ويا در برخورد با اين موقعيت ها، آزار ديده و فاصله بگيرند.

تعليق هويت

كساني كه دچار تعليق هويت مي‌شوند آن‌هايي هستند كه با بحران هويت مواجه شده‌اند و درگير دغدغه‌هاي مربوط به پيدا كردن ارزش‌هاي شخصي شده‌اند، اما به هر دليلي اين بحران را هنوز حل نكرده‌اند. اين افراد به هر باوري براي مدتي پايبند مي‌شوند و سپس آن را رها كرده و به سراغ باورهاي ديگري مي‌روند تا آن‌ها را نيز امتحان كنند. به عبارتي همچنان با مسائل مختلف به‌صورت آزمون‌وخطا رفتار مي‌كنند.

هويت يابي و راه هاي مقابله با هويت‌ ناكارآمد

اگر به هر دليلي تاكنون نتوانسته‌ايد هويت ثابت و مشخصي براي خود پيدا كنيد، چندان هم جاي نگراني نيست. مي‌توانيد از امروز شروع كنيد و براي ساخت هويت خود تلاش كنيد. اما توجه داشته باشيد كه فرايند هويت‌يابي موضوع زمانبري است كه براي مدتي شما را درگير خود مي‌كند و بايد با صبر و آرامش در اين مسير قدم برداريد.

علاوه بر اين گاهي اوقات پس از مدتي متوجه مي‌شويد بايد در افكار و تصميماتي كه تاكنون داشته‌ايد تجديدنظر كنيد. هنگامي‌كه با اين شرايط مواجه مي‌شويد بهتر است اضطراب و نگراني را از خود دور كنيد و مطمئن باشيد تمامي كساني كه در اين دنيا زندگي مي‌كنند گاهي نياز دارند تا در افكار خود تجديدنظر كنند. ازجمله اقداماتي كه بهتر است انجام دهيد مي‌توان به موارد زير اشاره كرد:

1- يافتن اصول و افكار

درباره موضوعاتي كه در طول روز با آن‌ها مواجه مي‌شويد و همين‌طور اتفاقاتي كه در جريان زندگي يا اطرافيانتان مي‌افتد به‌خوبي فكر كنيد و با خود به اين سؤال پاسخ دهيد كه راجع به اين موضوع چه فكر مي‌كنيد يا چه راهكارهايي براي آن داريد. مي‌توانيد از طريق مشورت گرفتن، صحبت با يك مشاور، مطالعه يا هر راه ديگري كه به نظرتان مي‌رسد، ديدگاه و اطلاعات‌تان را گسترش دهيد. از اين طريق متوجه افكار و ارزش‌هاي خود خواهيد شد يا مي‌توانيد ارزش‌هايي را كه با آن‌ها بيشتر احساس راحتي مي‌كنيد را براي خود انتخاب نماييد.

2- هويت يابي | از آينده چه انتظاري داريد

چه تصوري از خودتان در 5 سال آينده داريد؟ مي‌خواهيد در چه جايگاهي قرار داشته باشيد؟ سعي كنيد با خودتان به‌دقت به اين سؤال پاسخ دهيد و از اين طريق اهداف و برنامه‌ريزي مشخصي براي زندگي خود در نظر بگيريد.

3- توانايي‌هايتان را پيدا كنيد

مهارت‌هايتان و به عبارتي نقاط قوت و ضعف‌تان را مشخص كنيد. از اين طريق خودشناسي‌تان را بيشتر مي‌كنيد و مي‌توانيد براي ضعف‌ها و توانايي‌هايتان برنامه‌ريزي داشته باشيد.

4- كمك بگيريد

اگر در پيدا كردن هويت خود دچار مشكل هستيد و احساس مي‌كنيد به‌تنهايي نمي‌توانيد اين مشكل را حل كنيد بهتر است از يك متخصص روانشناسي كمك بگيريد. متخصصين با توجه به علم و تجربه‌اي كه دارند مي‌توانند به شما در شناخت سبك شخصيتي، تصميم‌گيري و سلامت روان كمك كنند. براي آشنايي با روند شكل گيري هويت در نوجوانان كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه نوجوانان مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

 

سؤالات متداول

اين موضوع باعث خواهد شد تا فرد در تصميم‌گيري‌ها و انتخاب‌هاي مهم زندگي دچار مشكل شود و همين‌طور خطر بروز بيماري‌هاي روحي مانند افسردگي را نيز افزايش خواهد داد.

متخصصين معتقدند دوره نوجواني زماني است كه فرد درگير پيدا كردن هويتي مستقل براي خود مي‌شود. اما احتمال دارد دست‌يابي به چنين هدفي تا سنين 21 سالگي نيز طول بكشد.

 

منبع :  هويت يابي فرايند چند مرحله اي است

 

 



:: بازديد از اين مطلب : 1


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۶ خرداد ۱۴۰۰ ] [ ۰۶:۲۳:۱۴ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

دون ژوانيسم چيست و به چه شرايطي گفته مي‌شود؟ اصطلاح دون ژوانيسم در ادبيات روانشناسي به مرداني اطلاق مي‌گردد كه درگير روابط جنسي چندگانه شده اما هيچ گونه پيوند و صميمت عاطفي را با شركاي جنسي خود شكل نمي‌دهند. البته اصطلاح دون ژوان امروزه در بين متخصصين رواج كمتري دارد و آن‌ها بيشتر از اصطلاحاتي نظير هايپرسكشوال يا همان بيش فعالي جنسي براي مشخص كردن اين وضعيت استفاده مي‌كنند. ما در ادامه اين مقاله به توضيحات بيشتري در مورد دون ژوانيسم، ويژگي‌ها، علل و درمان آن پرداخته‌ايم پس تا انتهاي مطلب همراه ما باشيد.

 منبع : دون ژوانيسم چيست

ريشه تاريخي اصطلاح دون ژوانيسم

دون ژوان كلمه‌اي فرانسوي است كه به يكي از شخصيت‌هاي افسانه‌اي اشاره دارد. در اين افسانه فردي به عنوان دون ژوان دائما به دنبال فريفتن زنان بود و آن‌ها را قرباني شهوت راني خود مي‌كرد. اين واژه به مرور زمان وارد ادبيات روانشناسي شد و متخصصين از آن براي مشخص كردن مرداني كه فعاليت جنسي زيادي با افراد مختلف دارند اما در برقراري رابطه عاطفي ناتوان هستند استفاده مي‌كنند.

اصطلاح دون ژوان در ادبيات روانشناسي امروز

امروزه اصطلاح دون ژوان به عنوان يك واژه تخصصي و باليني مورد استفاده متخصصان قرار نمي‌گيرد. در واقع روانشناسان و روانپزشكان بر اين باورند كه دون ژوانيسم فقط به مردان تعلق ندارد و مي‌تواند زنان را نيز درگير خود كند. در نتيجه آن‌ها ترجيح مي‌دهند از اصطلاح بيش فعالي جنسي يا همان هايپرسكچواليتي استفاده نمايند.همچنين از آنجايي كه پرداختن به رابطه جنسي همانند مواد مي‌تواند مدارهاي مرتبط با لذت در مغز را فعال كند و به ايجاد وابستگي بيانجامد امروزه متخصصين دون ژوانيسم را به عنوان يك اعتياد رفتاري در نظر مي‌گيرند و از آن با عنوان اعتياد به سكس نيز ياد مي‌كنند.

ويژگي‌هاي دون ژوانيسم يا همان بيش فعالي جنسي

افراد دون ژوان يا همان مبتلايان به بيش فعالي جنسي علائم و ويژگي‌هاي خاصي را تجربه مي‌كنند كه از جمله مهم‌ترين آن‌ها مي‌توان به موارد زير اشاره كرد.

– فرد اميال، تكانه‌ها و خيال پردازي‌هاي جنسي را به طور مكرر و شديد تجربه كرده و احساس مي‌كند كنترل اين تكانه‌هاي جنسي از دست او خارج شده است.

– فرد قبل از انجام عمل جنسي تنش و فشار زيادي را درون خود احساس مي‌كند و پس از آن اين تنش تا حد زيادي كاهش مي‌يابد. البته اين كاهش تنش نيز ديرپا نيست و ممكن است فرد پس از روابط جنسي متعدد با ديگران احساسات ناخوشايندي نظير حس گناه و نفرت از خود را تجربه كند.

– فرد تلاش مكرر و ناموفقي براي كنترل يا توقف فعاليت‌هاي جنسي خود دارد و هربار احساس مي‌كند نمي‌تواند بر غرايزش غلبه يابد.

– فرد ممكن است به رابطه جنسي به عنوان يك راه فرار نگاه كند و در واقع براي دور شدن از موضوعاتي كه به شدت او را آزار مي‌دهند نظير تنهايي يا افسردگي به روابط جنسي پناه بياورد.

– فرد با وجود تمام پيامدهايي كه در پي روابط جنسي متعدد مي‌توانند اتفاق بيافتند به تكرار اين روابط ادامه مي‌دهد. از جمله رايج‌ترين پيامدها مي‌توان به افزايش ريسك ابتلا به بيماري‌هاي مقاربتي، بروز مشكلات قانوني و از دست دادن رابطه عاطفي اشاره كرد.

– فرد از برقراري يك رابطه عاطفي عميق و سالم ناتوان است و تنها در ارتباط با جنس مخالف به رابطه جنسي فكر مي‌كند.

علل بروز دون ژوانيسم

علل و عوامل مختلفي مي‌توانند در بروز دون ژوانيسم يا همان اعتياد جنسي تاثير گذار باشند. ما در ادامه به چند مورد از مهم‌ترين علل اين مشكل اشاره كرده‌ايم.

1- عدم توازن انتقال دهنده‌هاي شيميايي در مغز

برخي از مواد شيميايي در مغز كه به عنوان انتقال دهنده‌هاي عصبي شناخته مي‌شوند نظير سروتونين، دوپامين و نوراپي نفرين بر خلق انسان تاثير مي‌گذارند. بالا رفتن غيرعادي اين انتقال دهنده‌ها در مغز مي‌تواند به بروز مشكلات متعددي بيانجامد. از جمله اين مشكلات مي‌توان به افزايش انرژي، بي خوابي، پراشتهايي، افزايش شديد ميل جنسي و كاهش خودكنترلي اشاره كرد.

2- بروز تغييراتي در مدارهاي مغزي

امروزه متخصصين متوجه شده‌اند كه بروز اعتياد تنها به مصرف مواد مخدر اختصاص ندارد. بلكه هرگونه رفتاري كه منجر به تحريك بيش از حد مدارهاي لذت در مغز شود مي‌تواند به بروز اعتياد بيانجامد. در نتيجه امروزه وابستگي بيش از حد به بازي‌هاي رايانه‌اي و فعاليت‌هاي جنسي نيز تحت عنوان اعتياد رفتاري در نظر گرفته مي‌شوند. همانند مواد كه در انسان به بروز اثر تحمل مي‌انجامد اعتياد جنسي نيز مي‌تواند تحمل ايجاد كند. به اين معني كه به مرور زمان ميزان فعاليت جنسي كه قبلا به ارضاي فرد منجر مي‌شده ديگر نمي‌تواند او را ارضا كند و در نتيجه وي براي كسب لذت به ميزان فعاليت جنسي بيشتري نياز پيدا خواهد كرد.

3- شرايطي كه باعث ايجاد تغييراتي در مغز مي‌شوند

ابتلا به برخي بيماري‌ها نظير صرع و دمانس مي‌تواند به تخريب بخش‌هاي مختلفي از مغز كه مسئول رفتارهاي جنسي انسان هستند بيانجامند. همچنين مصرف برخي داروها نظير ال دوپا كه در درمان پاركينسون مورد استفاده قرار مي‌گيرد با افزايش سطح دوپامين مغز  ممكن است در برخي افراد به بروز بيش فعالي جنسي بيانجامد.

درمان دون ژوانيسم

درمان بيش فعالي جنسي امروزه با همكاري روان شناسان و روان پزشكان صورت مي‌گيرد. مصرف برخي داروها كه سطوح انتقال دهنده‌هاي عصبي در مغز را كنترل مي‌كنند مي‌تواند به فرد كمك كند تا ميزان تمايلات جنسي كمتري را احساس نمايد. همچنين روانشناسان با استفاده از رويكردهايي نظير درمان شناختي رفتاري عقايد فرد در مورد رابطه جنسي را بازبيني كرده و به مراجع كمك مي‌كنند تا بتوانند به جاي فرار از مشكلات دروني نظير افسردگي با آن‌ها روبه‌رو شده و به شيوه‌اي سالم آن‌ها را حل و فصل نمايد. بررسي‌ها نشان مي‌دهد قرار گرفتن درمان دارويي در كنار روان درماني مي‌تواند اثرات درماني را مضاعف كرده و روند بهبودي را تسريع نمايد.

براي دريافت مشاوره در زمينه شخصيت ها مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

سوالات متداول

خير، اگرچه ازدواج مي‌تواند تاثيرات مثبتي بر روي فرد بگذارد اما نمي‌تواند درمان يك اختلال روانشناختي باشد. در نتيجه لازم است قبل از ازدواج حتما درمان‌هاي لازم براي بهبود اين مشكل را دريافت نماييد.

در ابتدا براي ارزيابي وضعيت خود مي‌توانيد از يك روانشناس كمك بگيريد در صورت نياز به دارو درمانگر شما را به يك روان پزشك ارجاع خواهد داد.

   

 منبع : دون ژوانيسم چيست

 

 



:: بازديد از اين مطلب : 1


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: دون ژوانيسم چيست،
موضوع:
[ ۲۶ خرداد ۱۴۰۰ ] [ ۰۶:۱۸:۲۹ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

اگر زندگي مشترك شما به‌جايي رسيده كه احساس مي‌كنيد به‌جز جدايي راه ديگري برايتان نمانده، آمادگي براي طلاق از اولين چيزهايي است كه بايد به آن توجه داشته باشيد. بسياري از زن و شوهرها بدون در نظر گرفتن اين مسئله براي طلاق تصميم مي‌گيرند و اين باعث مي‌شود در آينده با مشكلات بسياري درگير شوند كه براي آن‌ها برنامه‌اي ندارند. به همين خاطر اگر تصميمتان براي طلاق جدي است بايد به راه‌هاي آمادگي براي طلاق و مسائلي مثل برنامه‌ريزي آينده زندگي، اطلاع دادن به فرزندان و …. نيز فكر كنيد. كمك گرفتن از مشاورين خانواده و همين‌طور صحبت كردن با آن‌هايي كه تجربه طلاق را دارند به شما كمك مي‌كند. براي گذراندن بهتر اين شرابط مشاوره طلاق دريافت كنيد.

منبع :  آمادگي براي طلاق و به دست آوردن شجاعت طلاق گرفتن

چطور آمادگي براي طلاق را به دست بياورم؟

1- منطقي فكر كنيد

قبل از اينكه هر كار ديگري انجام دهيد يا حتي راجع به اين موضوع با همسرتان صحبت كنيدريال بايد زماني را به فكر كردن در مورد طلاق اختصاص دهيد. از خودتان سؤال كنيد كه آيا واقعاً در اين تصميم جدي هستيد؟ چه مشكلاتي ميان شما و همسرتان وجود دارد و آيا واقعاً امكان برطرف كردن آن‌ها را نداريد؟ سعي كنيد هدف خود را از طلاق مشخص كنيد و با دقت راجع به ادامه زندگي خود تصميم بگيريد.

2- آمادگي براي طلاق با كمك گرفتن

كمك گرفتن از مشاورين خانواده يكي از مهم‌ترين كارهايي است كه بايد قبل از طلاق انجام دهيد. راجع به شرايط خود با يك مشاور صحبت كنيد و از اين موضوع مطمئن شويد كه تصميم شما براي طلاق درست است. مشاورين به شما كمك مي‌كنند تا مشكلات موجود در زندگي مشترك خود را حل كنيد و اگر واقعاً قابل‌حل نيستند شما را براي آنچه بعد از طلاق با آن درگير مي‌شويد، آماده مي‌كنند و كمك خواهند كرد تا خودتان و فرزندانتان با كمترين آسيب روحي با اين موضوع مواجه شويد.

3- از يك وكيل مشورت بگيريد

اگر تصميم‌تان براي طلاق جدي شده، بهتر است با كمك گرفتن از يك وكيل معتبر به‌خوبي مسائل قانوني كه قرار است با آن‌ها روبه‌رو شويد را نيز بررسي كنيد. به‌خصوص اگر همسرتان تصميم ندارد كه با شما راجع به اين موضوع توافق كند، مي‌بايست خود را براي تمام آنچه پيش خواهد آمد، آماده كنيد و به همين خاطر بهتر است با يك مشاور حقوقي نيز صحبت كنيد.

4- براي آينده برنامه‌ريزي كنيد

خيلي از زنان و مردان وقتي براي طلاق تصميم مي‌گيرند تنها به اين فكر مي‌كنند كه چطور خود را از شرايط موجود رها كنند و تقريباً هيچ برنامه‌اي براي آينده ندارند. اما يكي از مهم‌ترين بخش‌هاي آمادگي براي طلاق اين است كه براي زندگي بعد از طلاق‌تان برنامه‌ريزي داشته باشيد. پس از طلاق مي‌خواهيد در كجا سكونت كنيد؟ چه منبع درآمدي براي زندگي خود داريد؟ فرزندان‌تان قرار است چطور به زندگي خود ادامه دهند؟ سعي كنيد به تمامي اين سؤالات با دقت پاسخ دهيد و براي آينده زندگي خود برنامه مشخصي داشته باشيد. اين كار به شما كمك مي‌كند تا در آينده بحران‌هاي روحي و مشكلات كمتري را تجربه كنيد.

5- با همسرتان صحبت كنيد

اگر تصميم قطعي براي طلاق گرفته‌ايد، بهتر است همسرتان را نيز در جريان اين موضوع بگذاريد. پس با او صحبت كنيد و به او اطلاع دهيد كه چرا چنين تصميمي گرفته‌ايد. اما چيزي كه بايد به آن توجه داشته باشيد اين است كه سعي كنيد تا جاي ممكن بي‌طرفانه و به ‌دور از درگيري با همسرتان صحبت كنيد. به او اجازه دهيد در جريان مشكلات قرار بگيرد و اگر پيشنهادي براي بهتر كردن شرايط دارد به آن توجه كنيد. اما اگر همسرتان نيز با جدايي موافق است صحبت كردن راجع به نحوه جدايي، حضانت فرزندان، تقسيم وسايل خانه و مسائلي ازاين‌دست ازجمله موضوعاتي هستند كه بايد با يكديگر راجع به آن‌ها توافق كنيد.

6- از تجربيات ديگران استفاده كنيد

يكي از راهكارهاي مفيد آمادگي براي طلاق اين است كه با افرادي كه اين مسير را طي كرده‌اند راجع به آن صحبت كنيد. اين مشورت‌ها به شما كمك مي‌كند به‌خوبي در جريان باشيد كه بايد انتظار چه موضوعاتي را داشته باشيد يا به چه نكاتي توجه داشت باشيد. همچنين صحبت كردن با كساني كه تجربه مشابهي دارند به شما كمك مي‌كند تا بتوانيد از راهكارهاي آن‌ها استفاده كنيد و با مشكلات كمتري درگير شويد.

7- صحبت با فرزندان

يكي از مهم‌ترين نگراني‌ها براي والديني كه تصميم به طلاق گرفته‌اند اين است كه چطور اين موضوع را با فرزندان خود در ميان بگذارند كه آن‌ها كمترين آسيب را از شرايط پيش‌آمده ببينيد. براي اين كار بهتر است يك جلسه خانوادگي ترتيب دهيد و راجع به شرايط پيش‌آمده با فرزندانتان صحبت كنيد.

در حد فهم و سن فرزندتان براي او توضيح دهيد كه شما و همسرتان تصميم گرفته‌ايد جدا از يكديگر زندگي كنيد، اما اين به معناي آن نيست كه فرزندتان را دوست نداريد يا او ديگر نمي‌تواند شما را ببيند. سعي كنيد در اين جلسه تمامي سؤالات فرزندتان را پاسخ دهيد و نگراني‌هاي او را درك كرده و به آن‌ها احترام بگذاريد.

آمادگي براي طلاق و پروش شجاعت طلاق گرفتن

طلاق يكي از بزرگ‌ترين بحران‌هايي است ك در زندگي با آن مواجه مي‌شويد و احتمالاً براي مدتي مشكلات روحي بسياري را تجربه خواهيد كرد. طلاق به معناي شكست در يك رابطه عاطفي است و اين موضوع به حد كافي نگران‌كننده است. اين درحاليست كه براي بعضي از ما مشكلات مربوط به تربيت فرزند، نگراني از آينده و همين‌طور مسائل اقتصادي تبديل به نگراني‌هاي مضاعفي خواهند شد. براي اينكه تا جاي ممكن از اين مشكلات دور بمانيد سعي كنيد به اين نكات توجه داشته باشيد:

  • احساسات خود را درك كنيد و براي مدتي به خودتان بابت آنچه احساس مي‌كنيد حق بدهيد، اما به خاطر داشته باشيد هرچقدر سريع‌تر شرايط پيش‌آمده را بپذيريد سريع‌تر هم مي‌توانيد زندگي خود را از نو شروع كنيد.
  • سعي كنيد تا جاي ممكن از زندگي گذشته خود فاصله بگيريد و خود يا همسرتان را به دليل خاطرات تلخي كه تجربه كرده‌ايد ببخشيد
  • قرار دادن برنامه‌هاي تفريحي در برنامه روزانه باعث مي‌شود تا سريع‌تر با شرايط پيش‌آمده كنار بياييد
  • بهتر است از يك مشاور متخصص براي بهبود شرايط روحي خود كمك بگيريد.

براي دريافت مشاوره در زمينه طلاق مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

 

سؤالات متداول

در يك جلسه با حضور همسرتان با فرزندتان صحبت كنيد، به او اطمينان دهيد كه اين ماجرا هيچ تأثيري در رابطه شما با او ندارد و به تمامي سؤالات فرزندتان پاسخ دهيد.

راجع به تصميمتان فكر كنيد و ببينيد آيا واقعاً طلاق تنها راهكاري است كه براي اين شرايط داريد؟ كمك گرفتن از مشاور خانواده، برنامه‌ريزي براي زندگي آينده و همين‌طور صحبت با افرادي كه در اين زمينه تجربه دارند مي‌تواند كمك‌كننده باشد.

   

منبع :  آمادگي براي طلاق و به دست آوردن شجاعت طلاق گرفتن

 

 



:: بازديد از اين مطلب : 1


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۶ خرداد ۱۴۰۰ ] [ ۰۶:۱۴:۰۹ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

ترك اعتياد به مواد محرك نسبت به ترك مواد مخدر سنتي نظير ترياك و شيره، تفاوت‌هاي به خصوصي دارد. در اعتياد به مواد محرك بيشتر بر فرايندهاي روان شناختي تأكيد مي‌شود و دريافت خدمات روان درماني از اهميت بسزايي برخوردار است چراكه اين مواد بيش از جسم ذهن افراد را درگير مي‌كنند و آثار روانشناختي مخربي را به جاي مي‌گذارند كه در صورت عدم درمان مي‌تواند به اختلالات رواني مزمني منجر شود. معمولا متخصصان براي ترك اعتياد به محرك‌ها از روش‌هاي درماني شناختي رفتاري، گروه درماني و مصاحبه انگيزشي استفاده مي‌كنند كه با بالاترين احتمال ترك و كمترين آسيب همراه هستند. با اين حال در ادامه بيشتر درباره روش‌هاي ترك اعتياد به مواد محرك توضيحاتي ارائه كرده‌ايم پس تا انتهاي اين مطلب با ما همراه باشيد. براي دريافت مشاوره ترك اعتياد كليك كنيد.

 منبع : ترك اعتياد به مواد محرك با موثرترين راهكارهاي درماني

لزوم ترك اعتياد به مواد محرك 

مواد محرك نظير شيشه و كوكايين گروهي از مواد اعتياد آور هستند كه فعاليت سيستم عصبي مركزي را افزايش داده و از همين رو منجر به احساس افزايش انرژي، سرخوشي مفرط و بيش فعالي مي‌شوند. همچنين اين مواد با افزايش برخي انتقال دهنده‌هاي عصبي در مغز به بروز علائمي نظير توهم و هذيان مي‌انجامند. به همين خاطر ممكن است فرد تحت مصرف اين مواد چيزهايي ببيند يا بشنود كه ديگران آن‌ها را حس نمي‌كنند. اين توهم‌ها ممكن است محتواي خشونت آميز داشته باشند و فرد را به سمت آسيب زدن به خود يا ديگران بكشانند. همه اين‌ها در حالي است كه فرد مصرف كننده مواد محرك نمي‌تواند در اين شرايط فرق واقعيت و خيال را تشخيص دهد و كنترل چنداني روي رفتار خود ندارد. براي كسب اطلاعات بيشتر در مورد اين روش‌ها تا پايان مطلب با ما همراه باشيد. براي كسب اطلاعات بيشتر در مورد انواع مواد اعتياد آور كليك كنيد.

در نتيجه براي مراقبت هرچه بيشتر از خود و اطرافيانتان لازم است كه از آثار گرانبار مواد محرك اطلاع داشته باشيد و در صورت اعتياد به آن هرچه زودتر براي ترك اقدام نماييد. توجه داشته باشيد كه مصرف اين مواد در دراز مدت علاوه بر آثار سوء گفته شده مي‌تواند به اختلالات روانپريشي نظير اسكيزوفرني يا افسردگي دوقطبي بيانجامد و مشكلات پايداري را در زندگي فرد به وجود آورد. اين مشكلات در صورت ترك نيز باقي مي‌مانند و منجر به آشفتگي‌هاي زيادي در زندگي فرد مي‌شوند.

 

روش‌هاي ترك اعتياد به مواد محرك

مواد محرك برخلاف مخدرهاي سنتي نظير ترياك و شيشه هنگام ترك علائم جسماني چنداني ايجاد نمي‌كنند اما مي‌توانند پريشاني‌هاي رواني زيادي را به وجود آورند كه از جمله آن‌ها مي‌توان به احساس افسردگي بسيار شديد، اضطراب مفرط، بي‌قراري و تنش اشاره كرد. به همين خاطر در دوران ترك اين مواد بسيار اهميت دارد كه از خدمات يك متخصص در حوزه سلامت روان نظير روانشناس يا روانپزشك كمك بگيريد. ما در ادامه به روش‌هاي روانشناختي كه در ترك مواد محرك به كار گرفته مي‌شود اشاره كرده‌ايم. همچنين شما مي‌توانيد اين درمان‌ها را توسط مجرب ترين روانشناسان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو دريافت نماييد.

درمان شناختي رفتاري

در درمان شناختي رفتاري اين گونه تصور مي‌شود كه رفتارها و هيجانات مخرب در نتيجه افكار تحريف شده ايجاد مي‌شوند. از همين رو درمانگران تلاش مي‌كنند عقايد زيربنايي مؤثر در مصرف مواد را شناسايي كرده، آن‌ها را به درمانجويان نشان دهند و جايگزين‌هاي مناسبي براي آن‌ها پيدا كنند. براي مثال برخي افكار كه تحت باورهاي تسهيل گر شناخته مي‌شوند به فرد اجازه مي‌دهند در اعتياد درگير شده و مصرف را كنار نگذارد. از جمله مشهورترين باورهاي تسهيل گر مي‌توان به “من معتاد نمي‌شوم”، ” من تفريحي مصرف مي‌كنم” و “اين مواد اعتياد آور نيست” اشاره كرد.

گروه درماني از روش‌هاي ترك اعتياد به مواد محرك

گروه درماني يكي از روش‌هاي بسيار مؤثر در ترك اعتياد به انواع مواد است كه علاوه بر ترك، به رشد مهارت‌هاي روانشناختي فرد نظير اعتماد به نفس و ارتباطات اجتماعي نيز كمك فراواني مي‌كنند. در اين گروه‌ها افرادي كه تجربه مصرف محرك‌ها را داشته‌اند در كنار هم قرار مي‌گيرند و در مورد روش‌هايي كه براي ترك به كار برده‌اند به يكديگر اطلاعات مي‌دهند. گروه درماني‌ها مي‌توانند به دو صورت بي رهنمود يا رهنمودي برگزار شوند. در روش بي رهنمود افراد بدون حضور درمانگر دور هم جمع مي‌شوند و انجمن‌هايي شبيه به الكلي‌هاي گمنام را تشكيل مي‌دهند اما در روش رهنمودي درمانگر از قبل اهدافي را تعيين مي‌كند و سعي مي‌كند درمانجويان را در جهت‌هاي خاصي هدايت كند تا فرايند ترك تسريع شود.

مصاحبه انگيزشي

مصاحبه انگيزشي روشي است كه افراد را براي شروع ترك آماده مي‌كند. بسياري از افرادي كه مواد مصرف مي‌كنند معتقدند به اعتياد مبتلا نيستند و از همين رو حاضر به انجام هيچ گونه اقدامي در جهت ترك نيستند. در اين شرايط مصاحبه انگيزشي مي‌تواند به بن بست درماني خاتمه دهد و آمادگي افراد را براي شروع مراحل درمان بالا ببرد.

روش ماتريكس

روش ماتريكس يكي از پركاربردترين روش‌هاي درماني در ترك اعتياد به مواد محرك است. ماتريكس در حقيقت رويكردي التقاطي است كه در آن درمانگر از روش‌هاي گوناگون كمك مي‌گيرد و خود را به يك روش درماني خاص محدود نمي‌كند. در نتيجه به ضرورت ممكن است رويكردهاي مختلفي نظير درمان شناختي رفتاري، گروه درماني، خانواده درماني و مصاحبه انگيزشي مورد استفاده قرار ‌گيرند.

ترك انواع مواد محرك

در اين مقاله به طور كلي به روش هاي ترك اعتياد به مواد محرك اشاره شد براي كسب اطلاعات دقيق تر در مورد ترك اعتياد به هر كدام از مواد محرك مي توانيد مقالات زير را مطالعه نماييد.

براي آشنايي بيشتر در زمينه روش هاي ترك اعتياد كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه اعتياد مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره ترك اعتياد تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

سؤالات متداول

خير ماده مخدر گل يا ماريجوانا ماده‌اي است كه از گياه شاهدانه به دست مي‌آيد و به عنوان نوعي كانابيس طبقه‌بندي مي‌شود. بااين حال به دليل آثار رواني مشابه، درمان‌هاي به كار رفته در ترك محرك‌ها و ماده مخدر گل مشابه يكديگر هستند.

   

 منبع : ترك اعتياد به مواد محرك با موثرترين راهكارهاي درماني

 

 



:: بازديد از اين مطلب : 1


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۶ خرداد ۱۴۰۰ ] [ ۰۶:۰۹:۴۱ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

سوالات جنسي و زناشويي از خواستگار براي بسياري از ما خط قرمزهايي هستند كه ترجيح مي‌دهيم سراغ آن‌ها نرويم. خجالت كشيدن از صحبت راجع به مسائل جنسي يا نگراني از قضاوتي كه طرف مقابل راجع به ما خواهد كرد، باعث مي‌شود ترجيح بدهيم در هيچ‌يك از مراحل آشنايي راجع به مسائل جنسي صحبت نكنيم. اما به اين موضوع توجه داشته باشيد كه بسياري از مشكلات در زندگي مشترك و حتي بسياري از طلاق‌ها ريشه در مشكلات جنسي دارند و به همين خاطر بهتر است راجع به اين مسائل نيز با طرف مقابل صحبت كنيد. درعين‌حال زمان و نحوه پرسيدن سؤالات جنسي و زناشويي از خواستگار موضوع بسيار مهمي است كه بايد به آن توجه داشته باشيد. براي آشنايي با ساير انواع سوالات قبل از ازدواج كليك كنيد.

 

منبع : سوالات جنسي و زناشويي از خواستگار

 

دليل پرسيدن سوالات جنسي و زناشويي از خواستگار

براي خيلي از ما صحبت از رابطه جنسي خط قرمزي است كه تا پيش از ازدواج نبايد از آن عبور كرد. اما با خودتان به اين سؤال فكر كنيد كه اگر پس از ازدواج متوجه شويد با همسرتان راجع به مسائل جنسي اختلاف‌نظر داريد چه كار خواهيد كرد؟ آيا مي‌خواهيد اين بخش از زندگي خود را به‌طوركلي فراموش كنيد و يا از همسرتان جدا خواهيد شد؟

براي اينكه در آينده با اين مشكلات مواجه نشويد بهتر است پيش از ازدواج با طرف مقابل راجع به مسائل مهم جنسي تا حدودي صحبت كنيد. اين كار به شما كمك مي‌كند تا شناخت بيشتري از طرف مقابل به دست آوريد و درنتيجه تصميم بهتري براي ازدواجتان بگيريد. علاوه بر اين اگر مشكل يا اختلاف‌نظري ميان شما وجود داشته باشد، زمان كافي براي رسيدگي و حل آن را خواهيد داشت. درنتيجه پس از ازدواج در زمينهٔ مسائل جنسي مشكلي نخواهيد داشت.

زمان پرسيدن سوالات جنسي و زناشويي از خواستگار

با توجه به اينكه مسائل جنسي در فرهنگ ما با بسياري از اخلاقيات گره خورده است، صحبت كردن راجع به اين موضوع و به‌خصوص در شرايطي كه هنوز زمان چنداني از آشنايي نگذشته مي‌تواند باعث قضاوت نامناسب شود و يا همسر آينده‌تان تمايلي به صحبت راجع به اين موضوع از خود نشان ندهد. به همين خاطر انتخاب زمان مناسب اهميت بسياري دارد.

تا جاي ممكن سعي كنيد صحبت از موضوعات جنسي را براي زماني بگذاريد كه مدتي از آشنايي شما گذشته است و تصميمتان براي ازدواج تا حدودي جدي گشته. به عبارتي سؤالات جنسي از آن دسته مسائلي نيست كه در روزهاي اول آشنايي و از همه خواستگارهاي‌تان بپرسيد، بلكه اگر نسبت به طرف مقابل شناخت پيدا كرديد و در ساير زمينه‌ها به تفاهم رسيديد بهتر است زماني را هم براي صحبت راجع به ديدگاه‌هاي جنسي اختصاص دهيد.

نحوه پرسيدن سوالات جنسي و زناشويي از خواستگار

بهتر است در مورد نحوه صحبت درباره مسائل جنسي را نيز مد نظر قرار دهيد. بي‌توجهي به اين موضوع گاهي باعث مي‌شود طرف مقابل احساس كند شما اخلاقيات را رعايت نمي‌كنيد و يا در گذشته خود تجربيات بسياري داشته‌ايد كه باعث شده حالا اطلاعات بسياري از اين مسائل داشته باشيد.

پس تا جاي ممكن صحبت را از سؤالات كلي و غيرمستقيم شروع كنيد و هرگز صراحتاً و ناگهاني راجع به اين مسائل مستقيم پرسش نكنيد. سعي كنيد در طول صحبت‌هايتان تا جاي ممكن روي كليات تمركز كنيد و وارد شدن به مسائل جزئي را حداقل به زماني ديگر اختصاص دهيد. اين موضوع را به خاطر داشته باشيد كه هرچقدر شما در صحبت كردن از اين موضوع آرامش و پذيرش بيشتري داشته باشيد، صحبت براي طرف مقابل نيز راحت‌تر مي‌شود. اما اگر او احساس كند شما هم از صحبت راجع به اين موضوع نگران هستيد، احتمالاً دچار اضطراب بيشتري مي‌شود يا احساس مي‌كند كه بهتر است به اين بحث پايان بدهد.

پرسيدن سؤالات جنسي و زناشويي از خواستگار | به چه نكاتي دقت داشته باشيم

طبيعتاً پرسش‌هايي كه مي‌كنيد و همين‌طور جوابي كه از طرف مقابل مي‌گيريد مهم‌ترين موضوعي است كه بايد به آن دقت داشته باشيد. اما درعين‌حال توجه به نشانه‌هاي غيركلامي مثل خجالت كشيدن طرف مقابل يا تلاش براي تغيير موضوع صحبت نيز ازجمله نكاتي هستند كه بايد به آن‌ها دقت داشته باشيد. ميزان علاقه‌اي كه او براي صحبت راجع به مسائل جنسي نشان مي‌دهد، ورود به جزئيات و يا تلاش براي فرار از پاسخ دادن و هر نكته ديگري كه شما در حين صحبت‌هايتان با آن برخورد مي‌كنيد، مي‌تواند موضوع مهمي باشد كه بايد به آن توجه داشته باشيد.

براي مثال كساني كه راجع به اين موضوع علاقه‌ زيادي نشان نمي‌دهند و سعي مي‌كنند از بحث دوري كنند، ممكن است به خاطر اضطراب و خجالت يا هر دليل ديگري عملكرد جنسي مناسبي نيز نداشته باشند و درعين‌حال كساني كه با جزئيات بسيار راجع به مسائل جنسي صحبت مي‌كنند و يا دائماً سعي مي‌كنند منظور خود را براي شما توضيح دهند ممكن است درگير وسواس‌هاي فكري راجع به اين موضوع باشند. اما به خاطر داشته باشيد كه تشخيص هريك از اين مسائل صرفاً بر عهده متخصصان روانشناسي است و به همين خاطر اگر در صحبت‌ها يا رفتار طرف مقابل چيزي شما را نگران كرده، بهتر است راجع به آن از يك روانشناس متخصص درزمينهٔ مسائل جنسي كمك بگيريد.

سؤالات جنسي كه بايد بپرسيد

  1. نظر شما راجع به مسائل جنسي و برطرف كردن اين نيازها چيست؟
  2. تا چه حد نسبت به نيازهاي جنسي جنس مخالف آشنايي داريد؟
  3. فكر مي‌كنيد وظيفه زن و مرد در برقراري رابطه جنسي چيست؟
  4. اطلاعات جنسي خود را از چه منابعي دريافت مي‌كنيد؟
  5. آيا تاكنون تجربه رابطه جنسي داشته‌ايد؟
  6. آيا حاضريد براي مشكلات احتمالي جنسي از مشاور كمك بگيريد؟
  7. آيا از سلامت جنسي خود مطمئن هستيد؟
  8. رضايت جنسي خود و طرف مقابل چقدر برايتان اهميت دارد؟
  9. آيا تابه‌حال از فيلم‌ها يا تصاوير ***گرافي استفاده كرده‌ايد؟ راجع به آن‌ها چه نظري داريد؟
  10. اگر طرف مقابل نتواند پاسخگوي نيازهاي جنسي شما باشد چه مي‌كنيد؟
  11. چه رفتارهايي در رابطه جنسي را عادي و كدام‌يك را غيرعادي مي‌دانيد؟

چه زماني از مشاور كمك بگيريم

كمك گرفتن از مشاوره پيش از ازدواج به شما كمك مي‌كند اطلاعات خود را راجع به مسائل جنسي و نيازهاي طرف مقابل افزايش دهيد. علاوه بر اين آن‌ها مي‌توانند در پرسيدن سؤالات جنسي و همين‌طور بررسي پاسخ‌هاي طرف مقابل به شما كمك كنند. به همين خاطر بهتر است اين مشاوره‌ها را جدي بگيريد. براي دريافت مشاوره قبل از ازدواج كليك كنيد.

درصورتي‌كه با پرسيدن سؤالات جنسي از طرف مقابل متوجه مشكلاتي شديد كه پيش‌ازاين به آن‌ها فكر نكرده بوديد، بهتر است پيش از قطعي كردن نظر خود براي ازدواج و يا جدايي با يك روانشناس متخصص درزمينهٔ مسائل جنسي صحبت كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه ازدواج مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني ازدواج با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

 

سؤالات متداول

بهتر است هنگامي‌كه مدتي از آشنايي‌تان گذشت و در ساير جنبه‌ها به توافق رسيديد راجع به اين مسائل صحبت كنيد. پس تا جاي ممكن در نخستين روزهاي آشنايي از اين مسائل صحبت نكنيد.

رضايت و هماهنگي جنسي يكي از مهم‌ترين مسائل براي داشتن يك زندگي آرام است و به همين خاطر بهتر است پيش از ازدواج راجع به اين مسائل با طرف مقابل صحبت كنيد و اگر احساس مي‌كنيد مشكلي وجود دارد سريع‌تر براي برطرف كردن آن اقدام كنيد.

   

منبع : سوالات جنسي و زناشويي از خواستگار

 

 


:: بازديد از اين مطلب : 1


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۶ خرداد ۱۴۰۰ ] [ ۰۶:۰۵:۱۵ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

اعتياد به چند ماده مخدر به چه شرايطي گفته مي‌شود و با چه خطراتي همراه است؟ اعتياد به چند ماده مخدر به اين معناست كه فرد در يك زمان مشخص بيش از يك ماده را مصرف مي‌كند و يا به طور متناوب از مواد مخدر مختلفي استفاده مي‌كند. اين حالت كه در سال‌هاي اخير شيوع بيشتري پيدا كرده است باعث شده تا مشكلات جسمي و رواني جدي براي مصرف كنندگان مواد مخدر پيش بيايد و همچنين كار درمان بسيار سخت تر باشد. به همين خاطر در اين موضوع مي‌خواهيم در ارتباط با اعتياد به چند ماده مخدر به صورت همزمان صحبت كنيم. در صورتي كه اين مشكل را در يكي از اطرافيان خود مشاهده مي‌كنيد بهتر است هرچه سريع‌تر و پيش از شروع مشكلات جدي‌ به يك متخصص در زمينه اعتياد به مواد مخدر مراجعه نماييد. براي كسب اطلاعات بيشتر در مورد ترك اعتياد كليك كنيد.

 منبع : اعتياد به چند ماده

اعتياد همزمان به چند ماده مخدر

اعتياد همزمان به چند ماده مخدر به اين معناست كه فرد در يك زمان واحد، چندين نوع ماده مخدر را مصرف مي‌كند و يا در زمان‌هاي مختلف، انواع متفاوتي از اين مواد را مورد استفاده قرار مي‌دهد. اعتياد همزمان به چند ماده معمولاً به اين خاطر پيش مي‌آيد كه مواد مخدر مختلف مي‌توانند اثرات يكديگر را تقويت نمايند و به همين خاطر تجربه لذت قوي‌تري را براي مصرف كننده به همراه داشته باشند. علاوه بر اين مصرف همزمان مي‌تواند باعث كاهش آثار ناخوشايند و احساسات منفي ناشي از مصرف يك ماده مخدر خاص شود. اين مسئله تمايل به مصرف انواع مواد مخدر در كنار يكديگر را افزايش مي‌دهد و خطرات جدي را براي سلامت فرد به همراه دارد كه در ادامه راجع به آن‌ها صحبت خواهيم كرد.

 

 

اعتياد به چند ماده | انواع مواد مخدري كه با يكديگر استفاده مي‌شوند

هروئين و كوكائين

مصرف همزمان هروئين و كوكائين يكي از شايع‌ترين حالت‌هاي مصرف همزمان مواد مخدر با يكديگر است. از دلايلي كه مصرف كنندگان براي اين همزماني در مصرف بيان مي‌كنند اين است كه مصرف همزمان اين دو ماده باعث تقويت احساس لذت و اثرگذاري بيشتر هر يك از آن‌ها مي‌شود و اين تجربه ايست كه در مصرف مجزاي هريك از داروها تجربه نمي‌شود. در كنار اين موضوع يكي ديگر از دلايلي كه براي مصرف هم‌زمان هروئين و كوكائين وجود دارد اين است كه اين دو دارو داراي تفاوت‌هاي مهمي با يكديگر هستند. مصرف كنندگان هم‌زمان اين دو ماده تصور مي‌كنند كه با اين كار مانع بروز آثار منفي ناشي از سو مصرف هريك از آن‌ها به‌تنهايي مي‌شوند.

با توجه به اينكه هروئين نسبت به كوكائين براي مدت طولاني تري در بدن باقي مي‌ماند، يكي از عوارض جدي اين مصرف هم‌زمان اين است كه با پايان يافتن اثر كوكائين، ممكن است مشكلات تنفسي به دليل مسموميت با هروئين در فرد نمايان شوند. براي كسب اطلاعات بيشتر توصيه مي كنيم مقالات علائم اعتياد به كوكائين و علائم اعتياد به هروئين را مطالعه نماييد.

كوكائين و اكستازي

كوكائين و اكستازي هر دو از جمله داروهاي محرك هستند و مصرف هم‌زمان آن‌ها معمولاً به اين خاطر اتفاق مي‌افتد كه مصرف كنندگان به دنبال تجربه هرچه قوي‌تر احساس لذت هستند. با اين حال مصرف اين دو داروي محرك با يكديگر يا مصرف هر يك از آن‌ها در كنار يك محرك ديگر، باعث افزايش فشارخون و ضربان قلب شده و خطر بروز سكته قلبي را افزايش مي‌دهد. براي آشنايي با علائم اعتياد به كوكائين كليك كنيد. 

مصرف الكل و داروهاي مسكن

استفاده از مشروبات الكلي در كنار مصرف قرص‌هاي مسكن معمولاً به اين خاطر اتفاق مي‌افتد كه الكل مي‌تواند خاصيت ضد درد بودن اين داروها را تا حد زيادي افزايش دهد؛ اما اين كار در عين حال باعث بالا رفتن احتمال بروز مشكلات جسمي مثل قطع تنفس و مرگ در فرد مي‌شود.

اعتياد به چند ماده | مصرف الكل و كوكائين

الكل و كوكائين دو دارو با ساختار و مكانيزم تأثيرگذاري كاملاً متضاد هستند. اگرچه كوكائين يك ماده محرك بوده و باعث افزايش انرژي در مصرف كنندگان مي‌شود، الكل داراي خاصيت آرام بخشي و كاهش تنش و فعاليت در فرد است. مصرف همزمان اين دو دارو در كنار يكديگر معمولاً با اين توجيه اتفاق مي‌افتد كه مصرف كنندگان كوكائين مي‌خواهند از بروز عوارض ناخوشايند آن مثل اضطراب، احساس تنيدگي يا ساييدن دندان‌ها به روي يكديگر جلوگيري نمايند. 

مصرف همزمان داروهاي مختلف

يكي از حالت‌هاي بسيار شايع در اعتياد به بيش از يك ماده مخدر، مصرف همزمان چندين دارو در افرادي است كه به صورت خودسرانه از داروهاي پزشكي استفاده مي‌كنند. در اين ميان بيشترين احتمال سوءمصرف براي داروهاي اعصاب و روان و داروهاي مسكن وجود دارد. بهتر است پيش از مصرف اين داروها با يك متخصص راجع به نحوه مصرف و تداخلات دارويي كه ممكن است پيش بيايد مشورت كنيد.

 

خطرات جسمي اعتياد به چند ماده

نشانه‌ها و نوع خطراتي كه براي مصرف كنندگان همزمان چندين ماده پيش مي‌آيد با توجه به اينكه چه موادي در كنار يكديگر استفاده شده‌اند و همچنين ميزان مصرف آن‌ها متفاوت خواهد بود. با اين حال شايع‌ترين عوارض مربوط به مصرف چندين دارو از يك خانواده در كنار يكديگر است زيرا اين شرايط باعث تقويت اثرگذاري داروها مي‌شود.

مسموميت‌هاي دارويي ناشي از تداخل اثر مواد مختلف با يكديگر از شايع‌ترين علل مراجعه به مراكز درماني است. نشانه‌هاي مسموميت دارويي با چد ماده مخدر عبارت‌اند از:

  • آسيب مغزي
  • مشكلات قلبي
  • علائم افسردگي شديد
  • كما
  • تشنج
  • خونريزي معده
  • مشكلات و بيماري‌هاي كبد
  • مشكلات تنفسي

با كليك بر هر كدام از عنوان هاي جدول زير مي توانيد با عوارض و خصوصيات مصرف مواد به طور همزمان آشنا شويد.

مصرف همزمان شيشه و حشيش مصرف همزمان ترياك و مشروب مصرف همزمان ترياك و گل مصرف همزمان هروئين و متادون
مصرف همزمان شيشه و متادون مصرف همزمان ترياك و حشيش مصرف همزمان ب 2 با ترياك مصرف همزمان ترامادول و شيره
مصرف همزمان شيشه و گل مصرف همزمان ترياك و شيشه مصرف همزمان هروئين و شيشه مصرف همزمان ترامادول و شيشه
مصرف همزمان ترياك و كلونازپام مصرف همزمان شيشه و ديازپام  مصرف همزمان شيشه و الكل  مصرف همزمان الكل و ماريجوانا
مصرف همزمان هروئين و الكل مصرف همزمان ترياك و متادون    

 

درمان اعتياد به چند ماده

با توجه به نوع موادي كه در كنار يكديگر مصرف شده‌اند، مقدار و مدت زمان مصرف، شرايط درمان متفاوت خواهد بود. به همين خاطر در صورتي كه مي‌خواهيد براي درمان خود يا يكي از اطرافيان اقدام نماييد، در اولين قدم مي‌بايست با يك متخصص راجع به اين زمينه مشورت نماييد. به‌طور كلي درمان اين بيماران شامل مراحل زير خواهد بود:

سم زدايي

مرحله سم زدايي به عنوان اولين قدم درماني به اين معنا خواهد بود كه بيماران مصرف مواد مخدر را زير نظر پزشك كنار مي‌گذارند. اين مرحله از درمان تا جايي ادامه پيدا مي‌كند كه از نظر فيزيولوژيكي هيچ وابستگي به ماده مخدر در فرد ديده نشود. در اين مرحله اصطلاحاً گفته مي‌شود كه بدن بيمار از مواد مخدر پاك شده است.

بازپروري

يك اشتباه رايج در ترك اعتياد به مواد مخدر اين است كه اكثر افراد پايان مرحله سم زدايي را به عنوان پايان اعتياد در نظر مي‌گيرند. به همين خاطر معمولاً ديده مي‌شود كه ترك مواد مخدر دير يا زود با شكست مواجه شده و بيماران براي مصرف مجدد مواد مخدر اقدام مي‌كنند. جلسات بازپروري با هدف جلوگيري از وسوسه و تمايل به مصرف مجدد شكل مي‌گيرند و استفاده از آن‌ها براي تداوم پيدا كردن پرهيز از مصرف مواد مخدر بسيار ضروري است. در طي اين جلسات به بيماران كمك مي‌شود كه با وسوسه‌هاي ناشي از مصرف مواد مخدر چطور كنار بيايند و در عين حال راهكارهاي مناسب براي حل مشكلات پيش آمده در ارتباطات اجتماعي و بهبود شرايط زندگي به آن‌ها آموزش داده مي‌شود.

 

سؤالات متداول

براي دريافت مشاوره در زمينه اعتياد مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره ترك اعتياد تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02166419012 تماس بگيريد.

اين مسئله مي‌تواند به خاطر تجربه يك حالت سرخوشي و لذت بيشتر در مصرف كننده ايجاد شود و يا ممكن است آن‌ها بخواهند عوارض مصرف يك ماده را از طريق مصرف ساير مواد مخدر كاهش دهند.

به لحاظ مراحل و روش‌هاي درماني در اين شرايط تفاوتي وجود ندارد اما درمان بيماراني كه از چند دارو استفاده كرده‌اند به زمان بيشتري نياز دارد.

   

 منبع : اعتياد به چند ماده

 

 



:: بازديد از اين مطلب : 1


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: اعتياد به چند ماده،
موضوع:
[ ۲۶ خرداد ۱۴۰۰ ] [ ۰۶:۰۰:۳۴ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

طبيعتا همه كساني كه ازدواج مي‌كنند در وهله اول به دنبال ساختن يك زندگي مشترك موفق هستند. اما در اين ميان تنها درصد كمي از زوجين راز خوشبختي در كنار يكديگر را كشف مي‌كنند و مي‌توانند در طول سال‌هاي زندگي احساس رضايتمندي بالايي را تجربه كنند. از ديد روانشناسان خانواده ساختن يك زندگي مشترك موفق به تلاش در زمينه‌هاي مختلفي بستگي دارد كه از جمله آن‌ها مي‌توان به وجود همدلي در رابطه، احترام به عقايد، پرورش صميميت در ابعاد جسمي، جنسي و عاطفي اشاره كرد. براي كسب اطلاعات بيشتر در اين زمينه تا انتهاي مطلب همراه ما باشيد و براي دريافت مشاوره ازدواج كليك كنيد.

منبع :  زندگي مشترك موفق

چرا بايد به داشتن زندگي مشترك موفق اهميت داد؟

رضايت زناشويي يكي از فاكتورهاي بسيار موثر در سلامت روان زنان و مردان جامعه است. بررسي‌ها نشان مي‌دهند شيوع اختلالات روان شناختي نظير افسردگي و انواع مشكلات اضطرابي در كساني كه درگير مشكلات زناشويي هستند يا به هر دليلي رضايت چنداني از زندگي مشترك خود ندارند، بيشتر ديده مي‌شود.

به علاوه كساني كه با همسر خود مشكل دارند در تربيت فرزندان نيز با چالش‌هاي بيشتري رو به رو مي‌شوند و بچه‌هاي آن‌ها نيز از منظر عاطفي و رفتاري در برهه‌هاي مختلف زندگي خود دشواري‌هاي دوچنداني را گزارش مي‌دهند. از همين رو بسيار اهميت دارد كه در انتخاب همسر خود با هوشياري بالا عمل كنيد و پس از آغاز زندگي مشترك نيز همواره براي بهبود ارتباط ميان خود و همسرتان تلاش كنيد. براي آشنايي با نشانه هاي ازدواج موفق كليك كنيد.

چگونه يك زندگي مشترك موفق داشته باشيم؟

عوامل بسيار متعددي وجود دارند كه مي‌توانند در موفقيت زندگي زوجين تاثير بگذارند. در اين مقاله از نگاه روانشناسي به چند مورد از مهم‌ترين آن‌ها پرداخته‌ايم.

1- بيش از تفاهم بر درك متقابل تاكيد كنيد

بسياري از افراد فكر مي‌كنند كه براي داشتن يك زندگي مشترك موفق بايد در اكثر مسائل با همسر خود توافق و تفاهم داشته باشند. روانشناسان در بررسي اين موضوع به اين نتيجه رسيده‌اند كه داشتن تفاهم در افزايش رضايت زناشويي زوجين تاثيرگذار است اما عامل مهم‌تري كه منجر به آرامش زوجين در كنار يكديگر مي‌شود بالا بودن درك متقابل از يكديگر است.

در حقيقت بسيار اهميت دارد كه شما در هنگام مواجهه با تفاوت‌ها چه برخوردي از خود نشان دهيد. كساني كه پذيرش بالايي نسبت به هم دارند و مي‌توانند طرف مقابل را با وجود همه تفاوت‌ها بپذيرند، بيش از سايرين پايداري و رضايتمندي را در زندگي زناشويي گزارش مي‌دهند.

2- همدلي را در رابطه تقويت نماييد

يكي از پايه‌هاي اصلي يك ارتباط امن وجود همدلي ميان دو طرف است. براي اينكه بتوانيد روحيه همدلي را در خود بالا ببريد تلاش كنيد گاهي از زاويه ديد همسرتان به دنيا نگاه كنيد. از خود بپرسيد كه آيا مي‌توانيد حدس بزنيد او از بودن در اين شرايط چه احساسي دارد؟ بالا بودن روحيه همدلي در رابطه به شما كمك مي‌كند كه هنگام بروز چالش‌هاي مختلف بيشتر در كنار يكديگر بمانيد و تنش‌هاي ميان‌تان را زودتر حل و فصل كنيد.

3- اعتماد را ميان خود پرورش دهيد

برخي از زن و شوهرها انتظار دارند كه اعتماد به طور خود به خودي در رابطه آن‌ها شكل بگيرد. اين در حالي است كه اعتماد حقيقي و ريشه‌دار زماني پديد مي‌آيد كه دو طرف براي پرورش آن تلاش كنند. نشان دادن روحيه متعهدانه از خود، وفاداري نسبت به زندگي و در اولويت قرار دادن زندگي مشترك نسبت به ساير مسائل پيراموني از جمله اقداماتي هستند كه به بالا رفتن اعتماد بين زن و شوهر كمك مي‌كنند.

4- ضرورت صميميت را درك كنيد

از جمله فاكتورهاي بسيار مهمي كه در ساختن يك زندگي مشترك موفق تاثيرگذار است وجود صميميت بالا ميان زوجين است. براي اينكه ببينيد چقدر با همسرتان صميمي هستيد از خود بپرسيد كه تا چه حد مي‌توانيد با او همانند يك دوست رفتار كنيد. براي مثال چقدر مي‌توانيد رازهايتان را با هم در ميان بگذاريد و زمان‌هاي مشتركي را با يكديگر بگذرانيد.

از نظر متخصصين صميميت زوجين ابعاد مختلفي دارد كه شامل صميميت عاطفي، شناختي، جسماني و جنسي مي‌شود. هرچقدر در همه اين ابعاد ذكر شده احساس نزديكي بيشتري به يكديگر داشته باشيد، احتمال اينكه بتوانيد زندگي موفقي بسازيد و رضايتمندي بيشتري از رابطه زناشويي‌تان داشته باشيد بيشتر است.

5- اجازه ندهيد مشكلات روي هم تلنبار شوند

يكي از مشخصه‌هاي اصلي زوجيني كه دچار تعارض‌هاي جدي با يكديگر مي‌شوند اين است كه هرگز به موقع براي حل و فصل مشكلات ميان خود اقدام نمي‌كنند. اين مسئله ممكن است در كوتاه مدت همه چيز را آرام جلوه دهد اما در بلند مدت منجر به انباشته شدن احساسات منفي شده و در نتيجه نوعي گسست را ميان زن و شوهر پديد مي‌آورد. در نتيجه بسيار اهميت دارد كه اجازه ندهيد تنش‌هايي كه در زندگي‌تان پديد مي‌آيند روي هم تلنبار گشته و حل نشده باقي بمانند.

6- زندگي مشترك موفق | براي زندگي خود برنامه ريزي داشته باشيد

برنامه ريزي يكي از پايه‌هاي اصلي موفقيت در همه حوزه‌هاي زندگي است كه در مورد ازدواج نيز صادق است. براي اينكه يك زندگي مشترك موفق را با همسرتان تجربه كنيد بايد براي خود اهدافي تعيين كرده و براي رسيدن به آن‌ها برنامه ريزي دقيق داشته باشيد. براي مثال مي‌توانيد در زمينه مالي، نحوه تربيت فرزند، رسيدن به جايگاه اجتماعي و … با يكديگر هدف‌هاي مشخصي را تعيين كرده و در نهايت گام‌هاي رسيدن به آن‌ها را نيز تعيين كنيد. اين به شما كمك مي‌كند كه همواره عملكرد بالاتري داشته و احساس موفقيت بيشتري بكنيد.

7- به اين پرسش پاسخ دهيد كه از زندگي مشترك چه مي‌خواهيد

برخي افراد صرفا به اين دليل ازدواج مي‌كنند كه آن را مرحله‌اي اجتناب ناپذير از زندگي خود مي‌دانند. در نتيجه اگر از آن‌ها بپرسيم كه هدف ازدواج چيست دليل شخصي چنداني براي آن پيدا نمي‌كنند. اينگونه افراد از آنجايي كه در زندگي راه و مسير مشخصي ندارند و صرفا بر اساس انتظارات اجتماعي پيش مي‌روند، كمتر به موفقيت دست پيدا مي‌كنند.

از همين رو تلاش كنيد هنگام ازدواج و پس از آن پيش از هرچيز در خودتان كاوش كنيد و به اين سوال پاسخ دهيد كه از زندگي چه مي‌خواهيد و دوست داريد با همسرتان به چه چيزهايي دست پيدا كنيد. اين نوع خودشناسي به هردوي شما كمك مي‌كند تا هدفمندتر بوده و در نهايت موفقيت بيشتري در زندگي داشته باشيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه ازدواج مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني ازدواج با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

 

سوالات متداول

بله امروزه بسياري از كلينيك‌هاي روانشناسي اقدام به برگزاري كارگاه‌هايي در اين زمينه مي‌كنند. همچنين در جلسات مشاوره زوج درماني نيز روانشناس مي‌تواند در مورد چگونگي ساخت يك زندگي مشترك موفق به شما آموزش دهد.

   

منبع :  زندگي مشترك موفق

 

 


:: بازديد از اين مطلب : 1


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۵ خرداد ۱۴۰۰ ] [ ۱۱:۱۶:۴۵ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

شكل گيري هويت در نوجوان به اعتقاد بسياري از روانشناسان مهم‌ترين تكليفي است كه هر كسي در اين دوره با آن مواجه مي‌شود. نوجوانان در بازه سني قرار دارند كه مي‌خواهند از كودكي فاصله گرفته و به سمت بزرگ‌سالي حركت كنند. اولين شرط و راهكار براي رسيدن به اين هدف اين است كه بتواند هويت ثابت و مشخصي را در خود شكل دهد. اما علاوه بر نوجوان، اطرافيان و به‌خصوص خانواده وي نيز در شكل‌گيري هويت نوجوان تأثير دارد و به همين خاطر آن‌ها بايد از اصول برقراري ارتباط با نوجوان و تربيت وي آگاهي داشته باشند. نرسيدن به هويتي ثابت در پايان نوجواني مي‌تواند مشكلات بسياري را براي زندگي مستقل ايجاد كند، به همين خاطر توصيه مي‌كنيم حتما از مشاوره نوجوان استفاده كنيد و در ادامه اين مطلب با ما همراه باشيد.

منبع : شكل گيري هويت در نوجوان

هويت چيست؟

به‌طوركلي هويت هر چيزي است كه در پاسخ به سؤال (من كيستم؟) از آن نام مي‌بريد. به عبارتي تمامي ويژگي‌هايي كه شما خود را با آن‌ها مي‌شناسيد هويت شما را تشكيل مي‌دهند. به همين خاطر احتمالاً متوجه اين موضوع شده‌ايد كه هويت ابعاد مختلفي دارد كه ازجمله آن‌ها مي‌توان به اين موارد اشاره كرد:

  • هويت فردي يا تصوري كه فرد راجع به خود، خصوصيات اخلاقي، باورها و حتي ويژگي‌هاي جسمانيش دارد.
  • هويت خانوادگي به جايگاهي گفته مي‌شود كه فرد در ميان اعضاي خانواده دارد و به مسئوليت‌ها و ارتباط وي با ساير اعضاي خانواده مربوط است
  • هويت جنسيتي، باور فرد راجع به جنسيت خود و ميزان رضايت از آن را هويت جنسيتي مي‌نامند. براي آشنايي بيشتر با هويت جنسيتي كليك كنيد.
  • هويت اجتماعي، با توجه به جايگاه اجتماعي فرد، روابط اجتماعي و شغل فرد مشخص مي‌شود.

هريك از ما خود را با مجموعه اين ويژگي‌ها مي‌شناسيم و تعريف مي‌كنيم و نبود آن‌ها باعث مي‌شود به‌نوعي احساس سردرگمي داشته باشيم يا نتوانيم در شرايط مختلف به‌درستي تصميم بگيريم. به همين خاطر است كه نوجوان براي رسيدن به بزرگ‌سالي مي‌بايست در اولين مرحله، هويتي مشخص و ثابت براي خود تعريف كند و نسبت به آن پايبند باشد.

راه هاي شكل گيري هويت در نوجواني

شكل‌گيري هويت در نوجوان به چه عواملي بستگي دارد يا به عبارتي چطور مي‌توانيم به يك هويت مطلوب دست پيدا كنيم؟ براي رسيدن به پاسخ اين سؤال هريك از ما با توجه به شرايط خانوادگي و اجتماعي كه داريم ممكن است راه‌هاي مختلفي را امتحان كنيم اما بعضي از مهم‌ترين عوامل براي رسيدن به يك هويت ثابت عبارتند از:

1- خودشناسي

در اولين قدم براي رسيدن به يك هويت مطلوب مي‌بايست زماني را به‌دقت صرف خودشناسي كنيد. سعي كنيد ارزش‌ها و موضوعاتي كه برايتان اهميت دارد را پيدا كنيد و همين‌طور علايق‌تان را مشخص كنيد. هنگامي‌كه بدانيد در زندگي به دنبال چه ارزش‌ها و اهدافي حركت مي‌كنيد، مسير دست‌يابي به هويت را تا حد زيادي به جلو برده‌ايد.

2- جست‌وجو يا كنجكاوي

براي رسيدن به يك هويت مشخص شما بايد بتوانيد ارزش‌ها و رفتارهاي مختلفي را امتحان كنيد و نظرات بسياري را بشنويد. به عبارتي هرچه دامنه اطلاعاتي كه در آن‌ها به دنبال هويت خود مي‌گرديد وسيع‌تر باشد خواهيد توانست هويت قوي‌تري را در خود شكل بدهيد. به همين خاطر سعي كنيد تا راجع به هر موضوعي نظرات آدم‌هاي مختلف را بشنويد و در صورت امكان تجربه كسب كنيد تا بهتر بتوانيد موضوعات مختلف را قضاوت كرده و راجع به آن‌ها به ديدگاه مشخصي دست پيدا كنيد.

3- محيط اجتماعي غني

اگر جست‌وجو يكي از عوامل تأثيرگذار در دستيابي به هويت باشد، پس مي‌توان گفت هرچقدر محيط اجتماعي اطراف‌تان غني‌تر باشد، بهتر مي‌توانيد هويت خود را شكل دهيد. محيط اجتماعي به اين معناست كه شما مي‌توانيد از افكار گوناگوني بهره‌مند شويد و اين به رشد هويت كمك مي‌كند.

اما محيط اجتماعي مي‌تواند در دستيابي شما به يك هويت مشخص موانعي را نيز ايجاد كند. اگر محيط‌تان به‌گونه‌اي باشد كه همه به يك شكل فكر مي‌كنند و يا اجازه رفتار به گونه ديگري را ندارند، اين موضوع مي‌تواند مشكلاتي را براي شما ايجاد نمايد. زيرا اين به معناي آن است كه شما هم نمي‌توانيد جور ديگري فكر كنيد يا ايده‌هاي ديگري را بشنويد. به همين خاطر بهتر است در چنين شرايطي با مطالعه، استفاده از فضاي مجازي يا هر راه ديگري كه به نظرتان مي‌رسد براي آشنايي با باورهاي ديگر تلاش كنيد. 

تأثير خانواده در شكل گيري هويت نوجوان

اگرچه دستيابي به هويت موضوعي است كه هريك از ما بايد به‌تنهايي براي آن تلاش كنيم، بااين‌حال شرايط اجتماعي و به‌خصوص خانواده نيز در شكل‌گيري هويت هريك از ما تأثير دارد. به همين خاطر است كه روانشناسان معمولاً توصيه مي‌كنند در دوران نوجواني و به‌خصوص سنيني كه فرزندتان در حال شكل‌دهي به هويت خود است، راجع به سبك‌هاي تربيتي مختلف و پيامد هر يك از آن‌ها با يك متخصص مشورت كنيد.

سبك فرزند پروري مقتدرانه به معناي شيوه‌اي از تربيت فرزند است كه محبت و صميميت با نوجوان در كنار اقتدار وجود دارد. به عبارتي والدين درعين‌حال كه مرزها و قوانين مشخصي دارند، اما به فرزندشان اجازه مي‌دهند خودش براي بسياري از مسائل تصميم بگيرد و همين‌طور دوستانه براي كمك به وي آماده هستند. بر اساس تحقيقات صورت گرفته فرزندان اين والدين با احتمال بيشتري به يك هويت مستقل دست پيدا مي‌كنند. درعين‌حال والديني كه تنها روي اقتدار خود تمركز مي‌كنند باعث مي‌شوند فرزندانشان به‌جاي دست‌يابي به يك هويت ثابت تنها از خواسته آن‌ها پيروي كنند و فرزندان والديني كه تنها به صميميت با فرزندشان توجه مي‌كنند نيز احتمالاً هيچ موفقيتي در دستيابي به هويت نخواهند داشت. براي فهميدن ويژگي هاي نوجوان در جهت رسيدن به بهترين راه تربيت فرزندان كليك كنيد.

دشواري در شكل گيري هويت در نوجوان

شكل‌گيري هويت در هر كس داراي دو مرحله است؛ مرحله نخست كه به آن بحران هويت گفته مي‌شود به معناي شكل‌گيري سؤال (من كيستم؟) است و پس‌ازآن دختر/پسر به دنبال راهي براي پاسخ به اين سؤال مي‌گردد. مرحله دوم دستيابي به هويت زماني است كه نوجوان براي اين سؤال پاسخ‌هايي پيدا كرده باشد.

در هر يك از اين دو مرحله ممكن است مشكلاتي براي او پيش بيايد. براي مثال ممكن است بعضي‌ها به‌طوركلي با اين سؤال مواجه نشوند و يا علي‌رغم مواجه‌شدن نتوانند جوابي براي آن پيدا كنند. اين موضوع باعث شكل‌گيري هويت ناكارآمد مي‌شود كه مي‌تواند مشكلات بسياري را در زندگي وي ايجاد كند كه ازجمله آن‌ها مي‌توان به بحران پوچي و احساس بي‌هويتي و به دنبال آن‌ها افسردگي اشاره كرد.

اهميت مشاوره

دستيابي هويت، اصلي‌ترين تكليف دوره نوجواني و يكي از مهم‌ترين وظايفي است كه هر يك از ما در طول زندگي بر عهده داريم. به همين خاطر نبايد ساده از كنار آن بگذريم. رسيدن به هويت نياز دارد تا نوجوان با مهارت‌هاي مختلفي ازجمله اصول تصميم‌گيري يا تفكر راجع به مسائل مختلف آشنا باشد و همين‌طور والدين نيز راه‌هاي برخورد با فرزندان و كمك كردن به آن‌ها را بدانند. اما علاوه بر اين‌ها قرار گرفتن در مرحله بحران هويت مشكلات ديگري را براي فرد به دنبال دارد؛ براي مثال فشار رواني كه در اين دوره نوجوان تحمل مي‌كند بسيار زياد است و اين مي‌تواند او را در برابر بسياري از بيماري‌هاي روحي ازجمله اضطراب آسيب‌پذير كند.

گاهي اوقات نوجوانان در جست‌وجوي هويت به دنبال رفتارهاي اشتباهي مثل رابطه با جنس مخالف يا استفاده از مواد مخدر مي‌روند و به همين خاطر مهارت ديگري كه آن‌ها مي‌بايست به‌خوبي آموزش ببينند اين است كه چطور منطقي تصميم‌گيري كنند و در شرايط لازم با درخواست‌هاي ديگران مخالفت كنند. كمك گرفتن از مشاور در سنين نوجواني مي‌تواند بسياري از اين بحران‌ها را حل كند و به شما و فرزندتان براي عبور موفقيت‌آميز از اين مرحله كمك كند. به همين خاطر بهتر است مشاوره با متخصصين روانشناسي نوجوان را در اين دوره سني جدي بگيريد.

براي دريافت مشاوره در زمينه نوجوانان مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

 

سؤالات متداول

خودشناسي، جست‌وجو و كنجكاوي و همين‌طور محيط اجتماعي غني ازجمله مسائلي هستند كه در شكل‌گيري هويت تأثير دارند.

شما در دوره‌هاي ديگر زندگي اگرچه با صرف وقت و انرژي بيشتر اما بازهم مي‌توانيد به هويت دست پيدا كنيد. بااين‌حال عدم دستيابي به هويت ثابت باعث مي‌شود در مراحل مهم زندگي براي تصميم‌گيري دچار مشكل شويد و همين‌طور احتمال بروز بيماري‌هاي رواني به‌خصوص افسردگي در اين افراد بالاتر است.

   

منبع : شكل گيري هويت در نوجوان

 


:: بازديد از اين مطلب : 1


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۵ خرداد ۱۴۰۰ ] [ ۱۰:۴۱:۳۵ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]
[ ۱ ][ ۲ ][ ۳ ][ ۴ ][ ۵ ][ ۶ ][ ۷ ][ ۸ ][ ۹ ][ ۱۰ ][ ۱۱ ][ ۱۲ ][ ۱۳ ][ ۱۴ ][ ۱۵ ][ ۱۶ ][ ۱۷ ][ ۱۸ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
لینک دوستان
  • مشاوره روانشناسی
  • مشاوره روانشناسی ذهن نو
  • ذهن نو
  • تست روانشناسی کیومایند
  • کلینیک تخصصی کودک
  • سن استعدادیابی کودک
  • استعدادیابی کودک دو ساله
  • استعدادیابی کودک سه ساله
  • استعدادیابی کودک چهار ساله
  • استعدادیابی کودک تهران
  • آموزش سکس
  • قرص تاخیری
  • علائم اعتیاد
  • مشاوره آنلاین روانشناسی
  • مشاوره تلفنی
  • مشاوره تلفنی خانواده
  • مشاوره تلفنی ازدواج
  • مشاوره تلفنی خیانت
  • مشاوره تلفنی کودک
  • مشاوره تلفنی جنسی
  • مشاوره تلفنی ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی تلفنی
  • مشاوره تلفنی تحصیلی
  • مشاوره خانواده
  • مشاوره ازدواج
  • مشاوره کودک
  • مشاوره جنسی
  • مشاوره ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی
  • مشاوره تحصیلی
  • ترک اعتیاد
  • ترک متادون
  • ترک ترامادول
  • ترک شیشه
  • ترک شیره
  • ترک حشیش
  • ترک هروئین
  • ترک تریاک
  • ترک ماریجوانا
  • درمان استرس
  • درمان اضطراب
  • علائم اعتیاد به متادون
  • علائم اعتیاد به ترامادول
  • علائم اعتیاد به تریاک
  • علائم اعتیاد به هروئین
  • علائم اعتیاد به شیشه
  • علائم اعتیاد به کوکائین
  • ماریجوانا
  • علائم اعتیاد به حشیش
  • علائم اعتیاد به شیره
  • علائم اعتیاد به کراک
  • قالب وبلاگ
    نظرسنجی
    [#VoteTitle#]
    [#VTITLE#]
         نتیجه

    لینک های تبادلی
    تبادل لینک اتوماتیک
    لینک :
    خبرنامه
    عضویت لغو عضویت
    پيوندهای روزانه
    لينكي ثبت نشده است
    پنل کاربری
    نام کاربری :
    پسورد :
    عضویت
    نام کاربری :
    پسورد :
    تکرار پسورد:
    ایمیل :
    نام اصلی :
    آمار
    امروز : 0
    دیروز : 0
    افراد آنلاین : 9
    همه : 0
    چت باکس
    موضوعات وب
    موضوعي ثبت نشده است
    امکانات وب

    سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی