مشاوره روانشانسي ذهن نو
مركز مشاوره ذهن نو برترين مركز مشاوره روانشناسي در زمينه هاي مختلف روانشناسي از جمله مشاوره خانواده، ازدواج، كودك، طلاق، خيانت، نوجوان، بلوغ، جنسي و سكس تراپي ، ترك اعتياد، اختلات رواني و شخصيت و ... مي باشد.

مصرف همزمان ترياك و گل به عنوان يكي از حالت‌هاي چند مصرفي مواد مخدر در سال‌هاي اخير گسترش قابل ملاحظه‌اي پيدا كرده است و علل آن تا حد زيادي به همه گير شدن مصرف ماده مخدر گل و شايعاتي است كه در زمينه عدم اعتياد به اين ماده و لذت استفاده از آن بيان شده است. با اين حال مصرف همزمان ترياك و گل در كنار يكديگر عوارض ناخوشايند بسياري از جمله عوارض روحي و جسماني شديد و همچنين سخت‌تر شدن فرآيند درمان را به همراه دارد. اگر در اطراف شما فردي به مصرف همزمان اين دو ماده مخدر اعتياد دارد بهتر است هرچه سريع‌تر براي درمان وي از يك متخصص ترك اعتياد كمك بگيريد. علاوه بر اين شما مي‌توانيد با مراجعه به مشاورين، راهكارهاي مناسبي را براي جلوگيري از اعتياد عزيزانتان آموزش ببينيد.

 

منبع : مصرف همزمان ترياك و گل چه عوارضي بر بدن مي گذارد؟

 

 

ماده مخدر ترياك چيست؟

ترياك كه به آن اوپيوم نيز گفته مي‌شود يكي از قديمي‌ترين مواد مخدر شناخته شده در جهان است و به همراه مشتقاتش بالاترين آمار ابتلا به اعتياد را به خود اختصاص داده‌اند. اين دارو تأثير بسياري در كند شدن فعاليت دستگاه عصبي و احساس آرامش در مصرف كننده دارد و به همين خاطر است كه علاقه بسياري براي مصرف آن وجود دارد.

ماده مخدر گل چيست؟

ماده مخدر گل كه در سال‌هاي اخير شهرت بسياري در كشور پيدا كرده و تبديل به دومين ماده مخدر پرمصرف پس از ترياك شده است از خانواده حشيش و ماري جواناست كه به مجموع آن‌ها كانابينوييد گفته مي‌شود. اين مواد از قسمت‌هاي مختلف گياه شاهدانه تهيه مي‌شوند و به همين خاطر خاصيت توهم زايي بالايي دارند. برخلاف آنچه راجع به عدم اعتيادآوري ماده مخدر گل گفته مي‌شود اين ماده به شدت اعتيادآور بوده و حتي يك بار استفاده از آن مي‌تواند باعث اعتياد فرد شود. مكانيزم اثر داروهاي كانابينوييد نيز تا حدودي مشابه ترياك و مشتقات آن است و فعاليت سيستم عصبي را كند مي‌سازد.

دلايل مصرف همزمان ترياك و گل

مصرف همزمان يا چندمصرفي به شرايطي گفته مي‌شود كه فرد در يك زمان مشخص دو يا چند نوع ماده مخدر را استفاده كند و يا در زمان‌هاي مختلف از مواد مخدر متفاوتي استفاده نمايد. متأسفانه در سال‌هاي اخير و با گسترش انواع مواد مخدر در بازار، اين شيوه مصرف در بين مبتلايان به اعتياد گسترش پيدا كرده است. اين موضوع مي‌تواند تا حد زيادي به اين خاطر باشد كه مصرف كنندگان مواد مخدر به مرور زمان با ويژگي‌هاي مختلف هريك از مواد اعتيادآور آشنا شده و مي‌دانند كه براي جلوگيري از عوارض ناخوشايند يك دارو يا در صورت دسترسي نداشتن به يك ماده خاص از چه جايگزيني استفاده نمايند. در ادامه به مهم‌ترين دلايلي كه براي مصرف همزمان ترياك و گل بيان شده اشاره خواهيم كرد. براي درك بيشتر عوارض مصرف همزمان مواد مقاله اعتياد به چند ماده را مطالعه نماييد.

ميل به مصرف انواع مواد مخدر

اكثر افرادي كه به يك ماده مخدر اعتياد دارند تمايل دارند تا ساير مواد مخدر را نيز استفاده كرده و تفاوت مصرف آن‌ها با يكديگر را تجربه كنند. اين مسئله علاوه بر كنجكاوي مي‌تواند به نوعي نشان دهنده قدرت و توانايي در ميان آن‌ها باشد. در اين ميان برخي از اين مواد به‌ويژه گل به شدت اعتيادآور بوده و تجربه مصرف آن‌ها حتي براي يكبار، راهي غير از ادامه مصرف براي فرد باقي نمي‌گذارد.

بالاتر رفتن ميزان اثرگذاري از دلايل مصرف همزمان ترياك و گل

يكي از مهم‌ترين انگيزه‌هاي مصرف همزمان چند ماده مخدر اين است كه در اين صورت فرد احساس لذت مضاعفي را تجربه خواهد كرد. اين در حالي است كه مصرف هريك از اين مواد به تنهايي نمي‌تواند چنين لذتي را براي فرد به همراه داشته باشد. در خصوص دو ماده ترياك و گل نيز با توجه به اثرگذاري نسبتا يكسان آن‌ها و ايجاد احساس آرامش در فرد، مي‌توان گفت مصرف همزمان ترياك و گل باعث بيشتر شدن آرامش و لذتي مي‌شود كه فرد تجربه خواهد كرد.

عوارض جانبي كمتر

مصرف همزمان ترياك و گل باعث كاهش آثار منفي و عوارض جانبي مصرف هريك از آن‌ها به تنهايي مي‌شود. به همين خاطر مصرف كنندگان در راستاي رسيدن به لذت بيشتر و عوارض كمتر به چندمصرفي اين داروها روي مي‌آورند.

كاهش احتمال اعتياد به ترياك

در يك پژوهش دانشگاهي نتايجي به دست آمده كه نشان مي‌دهد در صورتي كه ترياك با يكي از داروهاي خانواده كانابينوييد مورد استفاده قرار بگيرد احتمال اعتياد به ترياك كاهش پيدا مي‌كند. اين موضوع اگرچه نياز به بررسي‌هاي بيشتري دارد اما مي‌تواند يكي از دلايل استفاده همزمان از ترياك و گل باشد.

ماده مخدر گل به عنوان دروازه ورود

دو ماده مخدر گل و الكل در ميان متخصصان با اصطلاح دروازه ورود شناخته مي‌شوند به اين معنا كه استفاده از آن‌ها ميل به مصرف ساير مواد مخدر را افزايش مي‌دهد. در نتيجه ممكن است مصرف كنندگان اين ماده به مصرف ترياك يا هر داروي مخدر ديگري تمايل پيدا كنند.

عوارض مصرف همزمان ترياك و گل

متخصصان معتقدند مصرف همزمان چند ماده مخدر دركنار يكديگر مي‌تواند عوارض جسمي و روحي جبران ناپذيري به همراه داشته باشد. به همين خاطر در صورتي كه شما يا يكي از نزديكانتان به مصرف همزمان چند ماده مخدر اعتياد داريد بهتر است هرچه سريع‌تر و براي جلوگيري از افزايش خطرات و آسيب‌هاي جسمي و روحي نسبت به مراجعه به مراكز درماني اقدام نماييد. همچنين شما مي‌توانيد با كمك گرفتن از يك مشاور راهكارهايي را براي ترغيب فرد به شروع درمان و مراجعه به مراكز درماني جويا شويد. جهت اطلاع از روش‌هاي ترك اعتياد كليك كنيد. از جمله عوارض مصرف همزمان ترياك و گل مي‌توان به موارد زير اشاره كرد.

افزايش خطر بروز مشكلات جسمي و روحي

مصرف يك ماده مخدر به تنهايي باعث ايجاد تغييراتي در حالت طبيعي بدن و مغز مي‌شود. در نتيجه اگر از دو يا چند ماده مخدر در كنار هم استفاده شود اين تغييرات نيز چند برابر مي‌شود و آسيب‌هاي جبران ناپذيري را براي مغز و جسم فرد به همراه خواهد داشت. علاوه بر مشكلات فيزيولوژيكي، تحقيقات نشان مي‌دهد افرادي كه به مصرف همزمان ترياك و گل روي مي‌آورند اضطراب و پرخاشگري بيشتري نشان مي‌دهند كه اين موضوع مي‌تواند خود عاملي براي بروز مشكلات بسياري باشد.

سخت‌تر شدن درمان از عوارض مصرف همزمان ترياك و گل

درمان بيماراني كه به بيش از يك نوع ماده مخدر اعتياد دارند به مراتب سخت و پيچيده‌تر خواهد شد. همچنين اعتياد به چند ماده مخدر طول مدت درمان را نيز افزايش مي‌دهد. يكي از نكاتي كه متخصصين مراكز ترك اعتياد به آن اشاره مي‌كنند اين است كه با مصرف بيش از يك نوع ماده مخدر تمايل و انگيزه فرد براي ترك نيز كاهش پيدا مي‌كند و اين موضوع خود فرايند درمان را تا حد زيادي تحت تأثير قرار مي‌دهد. براي دريافت خدمات درماني و مشاوره ترك اعتياد كليك كنيد.

سؤالات متداول

– مصرف همزمان ترياك و گل چه خطراتي دارد؟

ايجاد عوارض جسمي و روحي نامطلوب مثل تغيير در شرايط نرمال مغز فرد يا افزايش اضطراب و پرخاشگري و همچنين پيچيده شدن فرايند درمان از جمله عوارض ناخوشايند اين چند مصرفي به شمار مي‌آيند.

– چطور مي‌توانيم فردي را كه به مصرف چند ماده مخدر اعتياد دارد براي درمان قانع كنيم؟

به طور كلي اين افراد انگيزه كمتري براي درمان دارند و شيوه قانع كردن آن‌ها براي شروع درمان با توجه به ويژگي‌هاي شخصيتي، مدت زمان مصرف و وضعيت زندگي متفاوت خواهد بود. شما مي‌توانيد با مراجعه به يك مشاور راهكارهاي مناسبي را به صورت فردي دريافت كنيد. علاوه بر اين مشاورين به شما كمك مي‌كنند كه چطور علي رغم وجود يك فرد معتاد در نزديكان خود، از سلامت روحي‌تان مراقبت كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه اعتياد مي توانيد با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره _ تماس بگيريد.

   

منبع : مصرف همزمان ترياك و گل چه عوارضي بر بدن مي گذارد؟

 


:: بازديد از اين مطلب : 0


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۳۰ خرداد ۱۴۰۰ ] [ ۱۰:۵۰:۴۸ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

تاثير طلاق بر فرزندان از جمله عواملي است كه باعث به تعويق انداختن جدايي براي بسياري از زوجين مي‌شود. اگر به اين نتيجه رسيده‌ايد كه ديگر نمي‌توانيد به زندگي در كنار هم ادامه دهيد احتمالاً با اين موضوع مواجه مي‌شويد. طلاق قطعاً زندگي فرزندان شما را هم تحت تأثير قرار مي‌دهد اما از طرفي زندگي در يك خانه پر از تنش و دعوا يا ديدن رابطه سرد والدين هم آسيب‌هاي روحي بسياري براي كودك به همراه دارد. پس اگر از ازدواج خود صاحب فرزند شده‌ايد بهتر است پيش از تصميم‌گيري قطعي اطلاعات خود را راجع به تأثير طلاق بر فرزندان و راهكارهايي كه مي‌تواند اين تأثيرات را به حداقل برساند افزايش دهيد. براي دريافت مشاوره طلاق كليك كنيد.

 

منبع : تاثير طلاق بر فرزندان تا چه زماني ادامه دارد؟

تأثير طلاق بر فرزندان

طلاق و جدايي بحراني است كه زندگي تمام اعضاي خانواده را تحت تأثير قرار مي‌دهد و در اين ميان شايد بيشترين آسيب را كودكان از اين شرايط ببينند. آن‌ها مانند ساير همسالان‌شان حق دارند كه در كنار مادر و پدر و با دريافت محبت از جانب هر دو طرف بزرگ شوند، اما طلاق شما اين حق را از آن‌ها خواهد گرفت و به اين معناست كه بايد خود را با شرايط جديد وفق دهند. به همين خاطر دچار مشكلات زيادي مي‌شوند كه ازجمله آن‌ها مي‌توان به موارد زير اشاره كرد:

مشكلات روحي

طلاق والدين زندگي كودك را هم دستخوش تغييرات خواهد كرد. آن‌ها بايد برخلاف همسالانشان در روزهاي هفته ميان خانه والدين در رفت‌وآمد باشند و يا گاهي به دليل شرايط روحي نامناسب والدين و همين‌طور مشكلاتي كه شرايط جديد در زندگي براي آن‌ها ايجاد مي‌كند نياز دارند تا سازگاري بيشتري با شرايط نشان دهند.

اما فرزندتان با توجه به سن خود احتمالاً نمي‌تواند مانند يك بزرگ‌سال با اين شرايط كنار بيايد و همين موضوع باعث خواهد شد تا آن‌ها بحران‌هاي روحي بسياري ازجمله افسردگي و اضطراب را تجربه كنند. نتايج تحقيقات نشان مي‌دهد كه گاهي اوقات فرزندان طلاق حتي تا بزرگ‌سالي نيز نمي‌توانند خود را با شرايط زندگي منطبق كنند و اين باعث خواهد شد ميزان سلامت روان در آن‌ها پايين‌تر از ساير همسالان باشد.

 

 

تاثير طلاق بر فرزندان و اختلالات رفتاري

اضطراب و افسردگي باعث مي‌شود اختلالات رفتاري بسياري ازجمله بدرفتاري با ديگران، پرخاشگري و همين‌طور رفتارهاي پرخطر در ميان كودكاني كه شاهد طلاق والدين خود بوده‌اند به‌مراتب بيشتر از ساير كودكان باشد.

افت تحصيلي

افت تحصيلي كودك و نوجوان يكي از علائمي است كه نشان مي‌دهد آن‌ها از چيزي ناراحت هستند. طلاق والدين مي‌تواند علت اين افت باشد. گاهي اوقات درس نخواندن فرزندتان به اين خاطر است كه مي‌خواهد خشم يا مخالفت خود با تصميم شما را نشان دهد و گاهي اوقات نيز اين موضوع نشان‌دهنده اين است كه فرزندتان در منطبق شدن با شرايط جديد دچار مشكل شده است. به همين خاطر اگر با اين نشانه در فرزند خود روبه‌رو شده‌ايد بهتر است به‌جاي بدرفتاري يا پرخاش سعي كنيد شرايط روحي آن‌ها را درك كنيد و به فرزندتان براي كنار آمدن با اين وضعيت كمك كنيد.

تاثير طلاق بر فرزندان و احساس گناه

بعضي از كودكان و نوجوانان احساس مي‌كنند كه جدايي والدين تقصير آن‌هاست و به همين خاطر احساس گناه مي‌كنند. كودكان سنين پايين‌تر معمولاً تصور مي‌كنند جدايي به دليل رفتارهاي اشتباه آن‌ها اتفاق افتاده و كودكان در سنين بالاتر از اينكه نتوانسته‌اند مانع اين اتفاق شوند احساس ناراحتي مي‌كنند. به همين خاطر احساس گناه و نگراني يكي از مشكلات رايج در ميان فرزندان طلاق است.

احساس خجالت

گاهي اوقات اين واقعيت كه پدر و مادر كودكي از يكديگر جدا شده‌اند باعث مي‌شود تا ساير همسالان يا معلمان رفتار مناسبي با آن‌ها نداشته باشند و اين باعث خواهد شد تا فرزندتان در ميان همسالانش احساس خجالت كند. اين احساس به‌ويژه در مراسم‌هايي مثل جشن تولد يا جشن‌هاي مدرسه كه كودكان بايد همراه والدين خود در آن حاضر شوند شدت پيدا خواهد كرد.

 

 

مشكلات فرزندان طلاق در بزرگ‌سالي

برخي از مشكلات كودكان طلاق حتي تا بزرگ‌سالي ادامه پيدا مي‌كند. جداي از مشكلات روحي و رفتاري كه ممكن است براي اين كودكان در بزرگ‌سالي اتفاق بيافتد، ناتواني در برقراري روابط عاطفي باثبات يكي ديگر از مشكلاتي است كه آن‌ها را درگير خود مي‌كند. بسياري از اين دختران و پسران به دليل تجربه بدي كه از رابطه والدين خود دارند از برقراري رابطه عاطفي مي‌ترسند و احساس مي‌كنند دير يا زود طرف مقابل آن‌ها را تنها خواهد گذاشت. به همين خاطر معمولاً از برقراري رابطه عاطفي با ديگران گريزان هستند و يا همه تلاش خود را مي‌كنند تا در نظر طرف مقابل دوست‌داشتني به نظر برسند.

چطور تاثير طلاق بر فرزندان را كاهش دهيم ؟

درست است كه طلاق اثرات منفي بسياري روي فرزندتان خواهد داشت اما همان‌طور كه گفتيم گاهي اوقات زندگي كردن در يك محيط پر از دعوا و اختلاف و يا ديدن رابطه سرد ميان والدين نيز مشكلات بيشتري ايجاد مي‌كند. پس اگر تصميمتان براي طلاق قطعي شده بهتر است به فكر راه‌هايي باشد كه اثرات منفي آن را روي كودك كاهش مي‌دهد.

1- با فرزندانتان صحبت كنيد

پيش از آنكه براي طلاق اقدام كنيد راجع به تصميم خود با فرزندتان صحبت كنيد،. بهتر است تا جاي ممكن آن‌ها را در جريان جزئيات اختلاف‌ها با همسرتان قرار ندهيد. اما به آن‌ها بگوييد شما و همسرتان تصميم گرفته‌ايد از يكديگر جدا شويد. همه آنچه را فرزندتان قرار است بعد از اين تجربه كند به او اطلاع دهيد و سؤالاتي كه برايش پيش مي‌آيند را نيز جواب دهيد. گاهي اوقات آن‌ها به دليل نگراني كه دارند بارها راجع به مسائل مختلف يا حتي يك موضوع از شما سؤال مي‌كنند. بهتر است با آرامش به سؤالات آن‌ها پاسخ دهيد. اين كار باعث خواهد شد شرايط براي فرزندتان قابل پيش‌بيني‌تر باشد و به همين خاطر كمتر دچار اضطراب خواهد شد.

2- به كودك اطمينان بدهيد كه او را دوست داريد

گاهي اوقات كودكان جدا شدن والدين از يكديگر را اين‌گونه تعبير مي‌كنند كه شما ديگر دوستشان نداريد. اين احساس به‌خصوص ميان كودك با والدي شكل مي‌گيرد كه با او زندگي نمي‌كند. به همين خاطر مهم‌ترين موضوعي كه در سلامت روان كودك بايد به آن توجه داشته باشيد اين است كه هرگز رابطه‌تان را با وي قطع نكنيد و همين‌طور اين اطمينان را به او بدهيد كه طلاق شما و همسرتان هيچ ربطي به رابطه شما و فرزندتان ندارد و شما او را به‌اندازه قبل دوست خواهيد داشت.

3- از همسرتان بدگويي نكنيد

متأسفانه بسياري از والدين در مقابل كودك از همسر سابق خود بدگويي مي‌كنند. گاهي اين كار را به اين خاطر انجام مي‌دهيم كه مي‌خواهيم با كودك صحبت كنيم و خودمان را در طلاق بي‌تقصير نشان دهيم گاهي هم دلمان مي‌خواهد فرزندمان ما را بيشتر دوست داشته باشد. اما به خاطر داشته باشيد كودكان به هر دو والد خود علاقه دارند و يكي از بزرگ‌ترين آسيب‌هاي روحي براي كودك اين است كه شما تصوير ذهني وي راجع به پدر يا مادرش را خراب كنيد.

4- شرايط را تحت كنترل داشته باشيد

قبل از اينكه براي طلاق اقدام كنيد بايد به آمادگي قبل از طلاق توجه داشته باشيد. اين آمادگي به معناي آن است كه شما شرايط را براي زندگي پس از طلاق خود و همين‌طور فرزندتان آماده كرده باشيد. اگر آمادگي پيش از طلاق را جدي بگيريد و براي آن برنامه داشته باشيد مديريت و كنترل شما روي شرايط بيشتر خواهد بود و اين باعث مي‌شود تا انطباق پيدا كردن با شرايط جديد براي خودتان و همين‌طور فرزندانتان نيز راحت‌تر باشد.

5- از مشاور كمك بگيريد

كمك گرفتن از مشاورين كودك و نوجوان باعث مي‌شود فرزند شما راحت‌تر بتواند با شرايط پيش‌آمده كنار بيايد و آن را به‌عنوان واقعيتي از زندگي خود بپذيرد. مشاورين به شما كمك خواهند كرد تا علي‌رغم مشكلاتي كه با همسرتان داريد بتوانيد در تربيت فرزند خود مناسب‌ترين روش را انتخاب كنيد و از بروز بسياري از مشكلات مربوط به مفهوم خانواده در ذهن فرزندتان جلوگيري كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه ازدواج و طلاق مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

 

سؤالات متداول

سعي كنيد پيش از طلاق با فرزندتان صحبت كنيد و او را براي اين شرايط آماده كنيد. تا جاي ممكن رابطه خود را با فرزندتان دوستانه نگه داريد و از يك مشاور كودك كمك بگيريد.

   

منبع : تاثير طلاق بر فرزندان تا چه زماني ادامه دارد؟

 


:: بازديد از اين مطلب : 0


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۳۰ خرداد ۱۴۰۰ ] [ ۱۰:۴۶:۲۶ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

خصوصيات فرزند اول خانواده از اهميت بالايي برخوردار است، زيرا بعد از به دنيا آمدن فرزند بعدي تمام خانواده شرايط جديدي را تجربه مي‌كنند. فرزند اول بعد از تولد فرزند دوم، جايگاه خود را به عنوان همه كاره خانواده از دست مي‌دهد و ديگر در مركز توجهات نيست و مجبور است اين جايگاه را با فرد ديگري سهيم شود. به همين دليل والدين بايد رفتار صحيح و اصولي با فرزند خود داشته باشند تا با تولد فرزند دوم، فرزند اول دچار آسيب نشود. رفتار صحيح والدين علاوه بر كمك به رشد و تعالي فرزندان، به شكل گيري روابط صميمانه و پايدار ميان فرزندان نيز تاثير مي‌گذارد. در ادامه به بررسي خصوصيات فرزند اول مي‌پردازيم. شما مي‌توانيد براي ياديگري اصول تربيت فرزند از يك فرد متخصص كمك بگيريد. براي كسب اطلاعات در زمينه مشاوره كودك كليك كنيد. 

منبع : خصوصيات فرزند اول

فرزندان اول خانواده

بعد از متولد شدن فرزند اول خانواده با شرايط جديدي رو به رو مي‌شود. ممكن است پدر و مادر بسيار سخت گير باشند و بخواهند طبق قوانين پيش بروند. ممكن است پدر و مادر شوق و ذوق زيادي داشته باشند و براي كودكشان در تمام جنبه‌ها آسان بگيرند. آن‌ها اصول تربيت فرزند را ناديده مي‌گيرند و در نتيجه در آينده با مشكلاتي با فرزندشان مواجه مي‌شوند.

بعد از اينكه فرزند دوم خانواده به دنيا مي‌آيد، والدين با تجربه‌اي كه از تربيت فرزند اول داشته‌اند، روش خود را براي تربيت فرزند دوم تغيير مي‌دهند. پس مي‌توان گفت فرزند اول بايد نتيجه بي تجربگي پدر و مادرش را در زندگي خود تحمل كند. شما مي‌توانيد از جلسات مشاوره و روانشناسي كمك بگيريد تا از اشتباهات رايجي كه در تربيت فرزند اول رخ مي‌دهد دور بمانيد.

خصوصيات فرزند اول | برخورد و رفتار با فرزند اول

فرزند اول خانواده، قبل از اينكه خواهر و برادر كوچك‌ترش به دنيا بيايند، تنها فرزند خانواده بوده است. اين فرزندان در كانون محبت و توجه والدين قرار داشته‌اند. خواسته‌هاي كودكان اول معمولا به سرعت مورد پذيرش پدر و مادر واقع شده و به همين دليل احساس ارزشمندي زيادي را تجربه مي‌كنند. اگر گوش به فرمان فرزند بودن به شكل افراطي دنبال شود، فرزندان شما تبديل به انسان‌هايي قدرت طلب، خودخواه و بي تحمل مي‌شوند كه هيچ گونه بي توجهي‌اي را نمي‌پذيرند.

بعد از آنكه فرزند دوم متولد شد، توجه والدين نسبت به فرزند اولشان كمرنگ‌تر مي‌شود. فرزند اول اين بي توجهي را بخاطر حضور فرزند دوم مي‌داند؛ حسادت فرزند اول به فرزند دوم در همين نقطه شكل مي‌گيرد. تمامي فرزندان اين تغيير جايگاه و توجه مادر و پدرشان را احساس مي‌كنند اما آن‌ها كه نازپروده‌تر بوده‌اند بيشتر آسيب مي‌بينند. اينكه كودك چطور با وجود فرزند دوم كنار بيايد به شخصيت و رفتار پدر و مادر و همچنين شيوه‌هاي فرزندپروري آن‌ها بستگي دارد.

خصوصيات فرزند اول | توجه به فرزند دوم 

اگر والدين بعد از تولد فرزند دوم تمام توجه‌شان را معطوف به او كنند يا رفتارهاي اشتباه ديگري را بروز دهند، فرزند اول احساس طرد شدگي پيدا مي‌كند. اين احساس طرد شدگي، خود به خود به خواهر و برادر كوچك‌تر او نيز منتقل مي‌شود.

پدر و مادر بايد بتوانند رفتار صحيحي داشته باشند. در غير اين صورت بچه‌ها تبديل به دوستان خوبي براي يكديگر مي‌شوند. همچنين رفتار صحيح والدين باعث مي‌شود كه فرزند اول نسبت به فرزند كوچك‌تر از خود احساس مسئوليت و رهبري پيدا كند. پدر و مادر بايد نقاط قوت فرزندان از جمله مسئوليت پذيري آن‌ها را مدنظر داشته باشند و آنان را تشويق كنند. پيشنهاد مي كنيم مقاله بهترين تعداد فرزند را مطالعه نماييد.

خصوصيات منحصر به فرد فرزند اول

فرزند اول خانواده بعد از تولد خواهر و برادرهاي كوچك‌ترش موظف مي‌شود تا از او مراقبت نمايد كه در اين مورد از والدين خود الگوبرداري مي‌كند. با بزرگ‌تر شدن كودكان، فرزند بزرگتر به رهبري خواهر و برادر كوچك‌ترش مي‌پردازد. در نتيجه كودك اول با اين ويژگي بزرگ مي‌شود؛ به گونه‌اي كه اين كودكان در سنين بزرگسالي به رهبري كردن علاقه مند مي‌شوند. آن‌ها دوست دارند ديگران را تحت ساطه خود بگيرند و اتفاقا به خوبي مي‌توانند از عهده انجام اين كار بربيايند. براي آشنايي با روانشناسي كودك كليك كنيد.

از جمله ديگر خصوصيات فرزند اول‌، علاقه مند بودن به قدرت است. اين افراد مسئوليت پذيري بالايي دارند و وظيفه شناس هستند. فرزندان اول در بزرگسالي منظم و دقيق بوده و كارهاي خود را باوجدان بالا انجام مي‌دهند. اين افراد در انجام كارهاي خود كمي محافظه كار هستند و مي‌توانند به خوبي از عهده مديريت و ساماندهي كارها بر بيايند. فرزندان اول به گذشته بيشتر از زمان آينده گرايش دارند و نسبت به آينده بدبين هستند.

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02166419012 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

سوالات متداول

-چرا فرزندان اول مديران خوبي مي شوند؟

فرزندان اول از پدر و مادرشان الگو برداري كرده و از كودك كوچكتر از خودشان مراقبت مي‌كنند. با افزايش سن، در بازي‌ها فرزند اول رهبري اعضا را به عهده دارد. اين ويژگي درون فرزندان اول تا بزرگسالي ادامه پيدا مي‌كند.

 

 

منبع : خصوصيات فرزند اول

 



:: بازديد از اين مطلب : 0


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۳۰ خرداد ۱۴۰۰ ] [ ۱۰:۴۲:۲۶ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

مكيدن انگشت در كودكان يك واكنش طبيعي است و به طور معمول همه كودكان علاقه دارند انگشت خود را بمكند. اگر چه در اوايل ميزان علاقه كودك به مكيدن انگشت بسيار زياد است اما رفته رفته اين عادت در او رو به كاهش مي‌گذارد تا جايي كه در 2 سالگي ديگر اين عادت به طور كامل از بين مي‌رود و نشانه‌اي از آن باقي نمي‌ماند. اين در حاليست كه برخي كودكان اين عادت را بعد از 2 سالگي همچنان ادامه مي‌دهند. اگر روند مكيدن انگشت بعد از 2 سالگي تداوم داشته باشد، والدين و اطرافيان كودك بايد نسبت به سلامت روان فرزند خويش حساس شده و كودك خود را به روانشناس و متخصص كودك ارجاع دهند تا علل دخيل در اين موضوع كشف و راهكارهاي درماني لازم به كار برده شوند. براي كسب اطلاعات در زمينه مشاوره كودك كليك كنيد. 

منبع : مكيدن انگشت در كودكان

دلايل مكيدن انگشت در كودكان

عوامل مختلفي مي‌توانند كودك را به مكيدن انگشت ترغيب نمايد كه از جمله آن‌ها مي‌توان به موارد زير اشاره كرد:

-احساس ترس و اضطراب شديد
-نگراني و بي قراري
-احساس گرسنگي
-رويش دندان
-احساس نياز به خواب
-احساس امنيت

عوارض مكيدن انگشت در كودكان

انگشت مكيدن در كودكان عوارض و پيامدهايي دارد كه برخي از آن‌ها به شرح زير هستند:

1. مشكلات دندان

مكيدن مداوم انگشت در كودكان موجب آسيب رساندن بر شكل و استحكام دندان مي‌گردد و مشكلاتي را در  رشد دهان و دندان آن‌ها ايجاد مي‌كند.

2. عفونت ناخن

وقتي كودك براي مدت طولاني انگشت خود را مي‌خورد، قارچ‎هاي ميكروبي در اطراف ناخن رشد مي‌كنند كه سبب عفوني شدن ناخن گشته و آن را بسيار شكننده و حساس مي‌كنند.

3. مكيدن انگشت در كودكان | برجسته شدن فك بالا

در نتيجه مكيدن دائم انگشت، فك بالا به سمت بيرون رشد مي‌كند و فك پاين به سمت داخل بر مي‌گردد. در اين صورت تناسب لب و دندان از بين مي‌رود و زيبايي كودك آسيب مي‌بيند. 

4. لكنت زبان

تغيير شكل دندان‌ها و بيرون آمدن فك بالا، نحوه صحبت كردن كودك را دچار اختلال مي‌كند. عدم روان بودن صحبت كردن در كودك به شكل لكنت زبان خود را نمايان مي‌سازد.

5. تغيير شكل انگشت

با مرور زمان سر انگشت پهن و بزرگ مي‌شود و با شكل انگشتان ديگر كاملا تفاوت پيدا مي‌كند. عدم تناسب شكال انگشتان تركيب اجزاي دست را به هم ريخته و آن را به شكل غير عادي در مي‌آورد.

درمان مكيدن انگشت در كودكان

راهكارهاي درماني كه متعاقباً ذكر خواهند شد، روش‌هاي درماني ساده و خانگي هستند كه براي كودكان بين 3 تا 4 سال كاربردي و مفيد مي‌باشند اما در صورتي كه كودك عادت مكيدن انگشت را پس از 4 سالگي ادامه دهد، حتما بايد از راهنمايي‌هاي يك روانشناس حرفه‌اي بهره برد.

1. پرت كردن حواس كودك

اينكه پدر و مادر بدانند كودك در چه زمان و مكان‌هايي بيشتر انگشت خود را مي‌‌مكد، كمك بسيار زيادي به تسريع روند درمان مي‌كند زيرا مي‌توانند اين موقعيت‌ها را محدود كنند و مانع از قرار گرفتن كودك در آن مكان‌ها شوند.

2. مكيدن انگشت در كودكان | تنبيه نكردن كودك

با توجه به اينكه مكيدن انگشت به يك رفتار غير ارادي در كودك تبديل مي‌شود و كودك بدون اينكه كنترلي داشته باشد، انگشت خود را مي‌خورد، تنبيه كردن هيچ فايده‌اي نخواهد داشته و بالعكس باعث تشديد اين موضوع مي‌شود.

3. گفتگو با كودك

آگاهي يافتن كودك نسبت به پيامدهاي رفتار خود باعث مي‌شود انگيزه بيشتري پيدا كند تا عادت مكيدن انگشت را ترك نمايد. گفتن جملاتي مانند اينكه ” زير ناخن‌هايت پر از ميكروب است و به سلامتي تو آسيب مي‌رساند” كودك را بر مي‌انگيزد تا رفتار ناصحيح خود را كنار بگذارد.

4. ايجاد محيط آرام براي كودك

اگر متوجه شده ايد كه وقتي كودك در موقعيت هاي اضطراب انگيز و ترسناك قرار مي گيرد، بيشتر به مكيدن انگشت خود ميل پيدا مي كند مي توانيد آن موقعيت هاي ترسناك و اضطراب آور را كاهش بدهيد و به احساس آرامش رواني كودك خود كمك نماييد.

5. مكيدن انگشت در كودكان | نشان دادن فيلم

مي‌توانيد فيلمي در مورد مكيدن انگشت و عوارض بد آن تهيه كنيد و به كودك نشان دهيد. به دليل الگو پذيري كودك از فيلم‌هاي كارتوني، استفاده از اين نوع فيلم‌ها كمك زيادي به حل مساله خواهد كرد.

6. پاداش و تشويق

مي‌توانيد به كودك بگوييد كه اگر عادت مكيدن انگشت را ترك نمايد به او پاداش خواهيد داد و آنچه را كه دوست دارد برايش مي‌خريد. براي آينكه پاداشت و تشويق افراطي نشود، مي‌توانيد از يك فرد متخصص كمك بگيريد. 

7. استفاده از روكش‌هاي انگشتي

اين روكش‌ها به نحوي ساخته شده‌اند كه انگشتان دست را كاملا مي‌پوشاند و حالت پلاستيكي دارند، معمولا كودكان ميلي به خوردن اين روكش ندارند و كم كم عادت خود را ترك مي‌كنند.

8. كمك گرفتن از روانشناس

در بسياري از موارد انگشت مكيدن كودكان از ترس، اضطراب و مشكلات عاطفي نشات مي‌گيرد. در اين شرايط مي‌توانيد با كمك گرفتن از روانشناس، دليل آن را بيابيد و با راهكارهاي اصولي اين مساله را بر طرف سازيد. 

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02166419012 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

سوالات متداول

-آيا مكيدن انگشت در كودكان به احساس آرامش و امنيت آن‌ها كمك مي‌كند؟

كودكان وقتي انگشت خود را مي‌خورند، تعارضات دروني خود را تا حد زيادي آرامش مي‌بخشند و احساس راحتي بيشتري به دست مي‌آورند.

-كودكان بالاي 5 سال بيشتر تحت تاثير چه عواملي اقدام به مكيدن انگشت خود مي‌كنند؟

در بيشتر كودكان بالاي 5 سال، علت اصلي گرايش آن‌ها به مكيدن انگشت، اختلالات عاطفي و رواني است. براي حل اين مسائل مي‌توانيد از مشاوره كودك كمك بگيريد.

 

 

منبع : مكيدن انگشت در كودكان

 


:: بازديد از اين مطلب : 0


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۳۰ خرداد ۱۴۰۰ ] [ ۱۰:۳۶:۴۳ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

تاثير منفي فيلم پورن بر نوجوان بر عملكرد تحصيلي و توانايي او در كنترل نيازجنسي قابل ملاحظه هست. نوجواني بازه سني است كه فرزندتان براي اولين بار با نيازهاي جنسي خود مواجه شده، اما راه كنترل آن‌ها را بلد نيست و به همين خاطر احتمالاً به سمت تماشاي فيلم‌هاي پورن، خودارضايي يا بسياري از مشكلات ديگر كشيده مي‌شود. طبيعتاً وظيفه والدين اين است كه فرزندشان را از اين خطرها دور نگه دارند اما تا آموزشي نباشد نتيجه‌اي هم نمي‌توان انتظار داشت. در ادامه ابتدا به دلايل و تاثيرات و راه‌هاي مناسب براي جلوگيري از اين موضوع پرداخته‌ايم. براي دريافت مشاوره نوجوان كليك كنيد.

منبع : تاثير فيلم پورن بر نوجوان چگونه است

دلايل تماشاي *** گرافي در نوجواني

پيش از هر چيز بايد ديد كه چرا نوجوانان به تماشاي فيلم‌هاي پورن علاقه نشان مي‌دهند؟ فرزندتان در اين سن براي نخستين بار با نيازهاي جنسي خود مواجه مي‌شود. اين نيازها كاملاً واقعي هستند و نوجوان را به سمت برقراري رابطه جنسي مي‌كشانند، در حالي كه راهكارهاي كنترل نياز جنسي را نمي‌داند و همين‌طور در فضايي قرار گرفته كه فيلم‌هاي ***گرافي به‌راحتي و از طريق اينترنت يا تلفن همراه در دسترس او قرار دارند. اين مسئله در كنار كنجكاوي‌هايش به كشف جنس مخالف و رابطه جنسي باعث مي‌شود تا نسبت به تماشاي اين فيلم‌ها علاقه پيدا كند. براي اشنايي با خصوصيات دوران نوجواني كليك كنيد.

تأثير تماشاي فيلم پورن بر نوجوان

تماشاي فيلم يا عكس‌هاي ***گرافي در هر زمان و براي هر گروه سني مي‌تواند مشكلاتي به همراه داشته باشد، اما تأثيرات آن در ميان نوجوانان بيشتر خواهد بود. ازجمله تأثيراتي كه اين موضوع روي نوجوانان خواهد داشت مي‌توان به اين موارد اشاره كرد:

اختلال در عملكرد جنسي

يكي از اولين تأثيرات منفي ***گرافي اين است كه با مشاهده اين تصاوير احساس مي‌كنيد واقعيت رابطه جنسي همان چيزي است كه مي‌بييد. اين موضوع باعث مي‌شود نوجوان نسبت به خود و بدنش احساس مطلوبي نداشته باشد و در آينده نيز احتمالاً از برقراري رابطه جنسي سالم با ديگران ناتوان خواهد بود. زيرا سلول‌هاي عصبي مغز از ابتدا با موضوعاتي كه در ***گرافي ديده مي‌شود تحريك شده و اين باعث مي‌شود تا نتوانند از يك رابطه معمولي لذت ببرند. علاوه بر اين نداشتن احساس رضايت از عملكرد جنسي باعث مشكلات بسياري ازجمله سردمزاجي خواهد شد. براي آشنايي با مديريت نياز جنسي نوجوان كليك كنيد.

تاثير فيلم پورن بر نوجوان | ناهنجاري‌هاي جنسي

صنعت ***گرافي معمولاً ناهنجاري‌هايي مثل رابطه‌هاي جنسي گروهي، سكس مقعدي يا روابط پر از خشونت را نشان مي‌دهند و تماشاي اين محتواها براي طولاني‌مدت باعث مي‌شود تا احساس كنيد اين روابط مشكلي ندارند. به عبارتي مشاهده اين شكل از رابطه باعث مي‌شود تا به داشتن چنين روابطي تشويق شويد و اين مي‌تواند نوجوان را در معرض ناهنجاري‌هاي بسياري قرار دهد كه درگيري با بيماري‌هاي مقاربتي يكي از پيامدهاي منفي آن است.

مشكلات روحي

تحقيقات نشان مي‌دهد ميزان اضطراب و افسردگي در نوجواناني كه به تماشاي فيلم‌هاي پورن علاقه دارند بيش از ساير همسالان است. اين موضوع مي‌تواند دلايل بسياري داشته باشد. براي مثال ممكن است نوجوان به دليل باورهاي اخلاقي يا مذهبي از تماشاي اين برنامه‌ها احساس گناه كند و يا ممكن است درگيري ذهني با اين فيلم‌ها باعث شود از رسيدگي به ساير برنامه‌هاي روزانه خود مثل تحصيل يا ورزش جا بمانند.

تاثير فيلم پورن بر نوجوان | اعتياد به *** گرافي

اعتياد به ***گرافي يكي از جدي‌ترين آسيب‌هاي تماشاي اين فيلم‌ها است. درواقع ميزان تحريك مغزي و همين‌طور لذتي كه به دنبال تماشاي اين فيلم‌ها براي‌ نوجوان ايجاد مي‌شود تأثيري مشابه استفاده از مواد مخدر دارد و باعث مي‌شود تا ذهن نوجوان او را براي انجام دوباره اين كار تحريك كند و اين مي‌تواند تا جايي پيش برود كه نوجوان از بسياري از كارهاي روزانه براي تماشاي فيلم‌هاي پورن دست بردارد.

وظايف والدين در از بين بردن تاثير فيلم پورن بر نوجوان

اولين و مهم‌ترين چيزي كه فرزندتان را به سمت تماشاي فيلم‌هاي پورن مي‌كشاند كنجكاوي است. بسياري از والدين احساس مي‌كنند نبايد راجع به مسائل جنسي با فرزندشان صحبت كنند و اين باعث مي‌شود او به دنبال پيدا كردن پاسخ سؤال‌هايش از راه‌هاي ديگر باشد. به همين خاطر سعي كنيد رابطه دوستانه‌اي با فرزندتان داشته باشيد و اطلاعات لازم درزمينهٔ بلوغ و همين‌طور مسائل جنسي را خودتان به او بدهيد.

اگر متوجه شده‌ايد فرزندتان به ***گرافي علاقه دارد، سعي كنيد تا جاي ممكن از رفتارهاي تند و تنبيه نوجوان خودداري كنيد. در اين شرايط با او دوستانه صحبت كنيد و سعي كنيد براي اين موضوع راه‌حل ديگري پيدا كنيد. به خاطر داشته باشيد بدرفتاري تنها باعث خواهد شد تا فرزندتان ازاين‌پس مخفيانه به رفتارهاي خود ادامه دهد.

اهميت مشاوره

نوجواني دوره سني بسيار بحراني است كه با حجم زيادي از تغييرات همراه است، درحالي‌كه براي آن‌ها به حد كافي آماده نيستند و اين مي‌تواند شرايط روحي او را تا حد زيادي تحت تأثير قرار دهد. به همين خاطر بهتر است در تربيت فرزند نوجوان خود از يك مشاور متخصص كمك بگيريد. آشنايي با بلوغ و تغييرات آن و همين‌طور راهكارهاي كنترل نياز جنسي ازجمله موضوعاتي هستند كه يك مشاور مي‌تواند در مورد آن‌ها به فرزند شما كمك كند. علاوه بر اين كمك گرفتن از مشاورين درصورتي‌كه فرزندتان درگير اعتياد به تماشاي ***گرافي و يا روابط جنسي زودهنگام شده مي‌تواند بسيار كمك‌كننده باشد.

براي دريافت مشاوره در زمينه نوجوانان مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

 

سؤالات متداول

افزايش احتمال ناهنجاري‌ها و كژكاري‌هاي جنسي، اعتياد به فيلم‌هاي پورن و همين‌طور بيماري‌هاي روحي ازجمله پيامدهاي منفي تماشاي اين فيلم‌ها مي‌باشد.

تا جاي ممكن با تندي و پرخاشگري با فرزندتان رفتار نكنيد و سعي كنيد موضوعات جنسي را براي وي توضيح بدهيد تا به دليل كنجكاوي‌هاي جنسي به سراغ اين محتواها نرود.

   

منبع : تاثير فيلم پورن بر نوجوان چگونه است

 



:: بازديد از اين مطلب : 0


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۹ خرداد ۱۴۰۰ ] [ ۱۱:۴۵:۲۰ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

اختلال حركات قالبي نوعي مشكل حركتي است كه به عنوان يكي از اختلالات رشد عصبي در راهنماي تشخيصي و آماري اختلالات روان پزشكي به آن اشاره شده است. در اين اختلال يكسري حركات تكراري و بي‌فايده به طور اجنتاب ناپذيري انجام مي‌شود كه به عملكرد روزانه بيمار آسيب مي رسانند. از جمله اين حركات مي‌توان به گاز گرفتن خود يا كوبش سر اشاره كرد. از آنجا كه اين اختلال اغلب در كودكي آغاز مي‌شود، تصور بر مادرزادي بودن آن است، در حالي كه اين مساله در اثر عوامل غيرژنتيكي ايجاد مي‌شود. درادامه در مورد نشانه‌ها، علل و درمان حركات قالبي صحبت كرده‌ايم. براي آشنايي با ساير اختلالات اضطرابي كليك كنيد..

منبع : اختلال حركات قالبي چه علائمي دارد

آشنايي با  نشانه ها و علائم اختلال حركات قالبي

اختلال حركات قالبي نوعي مشكل حركتي است كه در آخرين ويراست راهنماي تشخيصي و آماري اختلالات روانپزشكي به عنوان يكي از اختلالات رشد عصبي معرفي شده است. علائم اين اختلال به شرح زير مي‌باشد.

الف) فرد رفتارهاي حركتي ظاهرا بي‌فايده و تكراري را از خود خود نشان مي‌دهد كه به نظر حالت جبري دارند. از جمله اين حركات مي‌توان به كوبش سر، گاز گرفتن يا ضربه زدن به خود، تكان دادن يا حركات موجي دست‌ها و جنباندن بدن اشاره كرد.

ب) اين حركات تكراري با عملكرد اجتماعي، تحصيلي يا ساير فعاليت‌هاي روزانه فرد تداخل داشته و مي‌توانند زمينه بروز آسيب به خود را براي او ايجاد كنند.

ج) علائم اختلال حركات قالبي در اوايل دوران رشد و نمو بروز پيدا مي‌كنند.

د) رفتارهاي حركتي تكراري ناشي از اثرات فيزيولوژيك يك ماده يا يك بيماري عصبي نيست. همچنين علائم اين اختلال با يك اختلال رشدي يا رواني ديگر به طور بهتري توجيه نمي‌شود.

 

 

ميزان شيوع اختلال حركات قالبي

حركات قالبي ساده نظير جلو و عقب رفتن يا همان تكان دادن بدن در خردسالان و به خصوص در دوران رشد شايع است (حركات قالبي پيچيده كمتر ديده مي‌شود). پژوهش‌هاي آماري انجام شده در اين زمينه نشان مي‌دهند كه اين حركات به طور كلي در ميان كودكان از شيوع 3 تا 4درصدي برخوردار هستند.

اما نتايج مطالعات اختصاصي كه روي كودكان مبتلا به كم‌تواني ذهني انجام شده، نشان مي‌دهد كه 4 الي 16درصد آن‌ها دچار حركات قالبي و خودآسيبي هستند و هرچه كم‌تواني ذهني بيشتر باشد، احتمال اين حركات افزايش مي‌يابد. براي مثال شيوع اين حركات در كودكاني كه به علت كم‌تواني ذهني در مراكز نگهداري زندگي مي‌كنند حدود 10 الي 15 درصد است.

دلايل و علت بروز اختلال حركات قالبي

متخصصان بر اين باورند كه اختلال حركات قالبي مسئله‌اي تك عليتي نيست بلكه اين مشكل از تعامل فاكتورهاي محيطي و زيستي مختلف پديد مي‌آيد كه در ادامه به توضيح هركدام از آن ها پرداخته‌ايم.

1- عوامل محيطي موثر در بروز اختلال حركات قالبي

بررسي‌ها نشان مي‌دهند كه انزواي اجتماعي عامل خطر بسيار مهمي براي اقدامات خود تحريكي است كه مي‌تواند به مرور زمان به حركات قالبي تكراري و خود آسيب رسان تبديل گردد. عوامل محيطي استرس زا نيز مي‌توانند رفتارهاي قالبي را آشكار نمايند. در همين راستا ترس مي‌تواند تعادل فيزيولوژيك بدن را به هم بزند و در نتيجه منجر به افزايش دفعات بروز رفتارهاي قالبي گردد.

2- عوامل ژنتيكي و فيزيولوژيكي موثر در بروز اختلال حركات قالبي

متخصصان بر اين باورند كه هرچه كاركرد شناختي بيمار ضعيف‌تر باشد، خطر بروز حركات قالبي بيشتر و ميزان پاسخ به مداخلات درماني در او كمتر خواهد بود. در همين راستا پژوهش‌ها نشان مي‌دهند كه حركات قالبي در بين افراد مبتلا به انواع متوسط تا بسيار شديد كم‌تواني ذهني شايع‌تر از ساير افراد است. رفتارهاي تكراري خود آسيب رسان مي‌توانند فنوتيپ يك سندروم عصبي ژنتيكي باشند.

براي مثال در سندروم لش نيهان هم حركات قالبي ديستونيك و هم حركات خود آسيب رسان نظير گاز گرفتن لب‌ها ديده مي‌شود. همچنين در برخي بيماري‌هاي طبي نظير عفونت گوش مياني، ناراحتي دنداني و رفلاكس معدي و مري نيز اين گونه از حركات ديده مي‌شوند.  

درمان اختلال حركات قالبي

در درمان اختلال حركات قالبي متخصصان سلامت روان بيش از هرچيز بر مهارت كنترل استرس تاكيد مي‌كنند، چرا كه اين مشكل در اثر استرس و تنش‌هاي محيطي بيشتر بروز پيدا مي‌كند. رويكرد اصلي روان‌درمانگران براي بهبود علائم اين اختلال، رفتاردرماني است. چرا كه اكثر مبتلايان به اين مشكل از كم‌تواني‌هاي ذهني رنج مي‌برند و در نتيجه به درمان‌هاي شناختي كه نيازمند بهره هوشي بالاتري است جواب نمي‌دهند.

چه زماني از دارو بايد استفاده كرد؟

در درمان رفتاري روانشناس تلاش مي‌كند تا عوامل تقويت كننده رفتارهاي آسيب‌زا را شناسايي كرده و با تكنيك‌هاي مختلف آن‌ها را شرطي زدايي كند. در شرايطي كه شدت اختلال زياد است و يا فرد به روان درماني به خوبي پاسخ نمي دهد روانشناس در كنار جلسات مشاوره مراجعه به يك روانپزشك را هم توصيه مي كند. در درمان دارويي اين اختلال معمولا از ضد افسردگي ها و آنتي سايكوتيك ها استفاده مي شود. براي آشنايي با جديدترين روش‌هاي درمان اضطراب شديد كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه اضطراب و افسردگي مي‌توانيد در ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02166419012 با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 

سوالات متداول

سن شروع حركات قالبي معمولا پايين‌تر است (اغلب زير 3 سالگي آغاز مي‌شود). در حالي كه متوسط شروع اختلال تيك بين 5 تا 7 سالگي است. هم چنين حركات قالبي الگو و مكان با ثبات‌تري نسبت به تيك دارند. حركات قالبي باثبات‌تر، موزون‌تر و طولاني‌تر از تيك هستند اما حركات تيك عموما كوتاه، سريع و نوسان دار مي‌باشد.

   

منبع : اختلال حركات قالبي چه علائمي دارد

 



:: بازديد از اين مطلب : 0


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۹ خرداد ۱۴۰۰ ] [ ۱۱:۴۱:۲۶ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

اختلال حركات قالبي نوعي مشكل حركتي است كه به عنوان يكي از اختلالات رشد عصبي در راهنماي تشخيصي و آماري اختلالات روان پزشكي به آن اشاره شده است. در اين اختلال يكسري حركات تكراري و بي‌فايده به طور اجنتاب ناپذيري انجام مي‌شود كه به عملكرد روزانه بيمار آسيب مي رسانند. از جمله اين حركات مي‌توان به گاز گرفتن خود يا كوبش سر اشاره كرد. از آنجا كه اين اختلال اغلب در كودكي آغاز مي‌شود، تصور بر مادرزادي بودن آن است، در حالي كه اين مساله در اثر عوامل غيرژنتيكي ايجاد مي‌شود. درادامه در مورد نشانه‌ها، علل و درمان حركات قالبي صحبت كرده‌ايم. براي آشنايي با ساير اختلالات اضطرابي كليك كنيد..

منبع : اختلال حركات قالبي چه علائمي دارد

آشنايي با  نشانه ها و علائم اختلال حركات قالبي

اختلال حركات قالبي نوعي مشكل حركتي است كه در آخرين ويراست راهنماي تشخيصي و آماري اختلالات روانپزشكي به عنوان يكي از اختلالات رشد عصبي معرفي شده است. علائم اين اختلال به شرح زير مي‌باشد.

الف) فرد رفتارهاي حركتي ظاهرا بي‌فايده و تكراري را از خود خود نشان مي‌دهد كه به نظر حالت جبري دارند. از جمله اين حركات مي‌توان به كوبش سر، گاز گرفتن يا ضربه زدن به خود، تكان دادن يا حركات موجي دست‌ها و جنباندن بدن اشاره كرد.

ب) اين حركات تكراري با عملكرد اجتماعي، تحصيلي يا ساير فعاليت‌هاي روزانه فرد تداخل داشته و مي‌توانند زمينه بروز آسيب به خود را براي او ايجاد كنند.

ج) علائم اختلال حركات قالبي در اوايل دوران رشد و نمو بروز پيدا مي‌كنند.

د) رفتارهاي حركتي تكراري ناشي از اثرات فيزيولوژيك يك ماده يا يك بيماري عصبي نيست. همچنين علائم اين اختلال با يك اختلال رشدي يا رواني ديگر به طور بهتري توجيه نمي‌شود.

 

 

ميزان شيوع اختلال حركات قالبي

حركات قالبي ساده نظير جلو و عقب رفتن يا همان تكان دادن بدن در خردسالان و به خصوص در دوران رشد شايع است (حركات قالبي پيچيده كمتر ديده مي‌شود). پژوهش‌هاي آماري انجام شده در اين زمينه نشان مي‌دهند كه اين حركات به طور كلي در ميان كودكان از شيوع 3 تا 4درصدي برخوردار هستند.

اما نتايج مطالعات اختصاصي كه روي كودكان مبتلا به كم‌تواني ذهني انجام شده، نشان مي‌دهد كه 4 الي 16درصد آن‌ها دچار حركات قالبي و خودآسيبي هستند و هرچه كم‌تواني ذهني بيشتر باشد، احتمال اين حركات افزايش مي‌يابد. براي مثال شيوع اين حركات در كودكاني كه به علت كم‌تواني ذهني در مراكز نگهداري زندگي مي‌كنند حدود 10 الي 15 درصد است.

دلايل و علت بروز اختلال حركات قالبي

متخصصان بر اين باورند كه اختلال حركات قالبي مسئله‌اي تك عليتي نيست بلكه اين مشكل از تعامل فاكتورهاي محيطي و زيستي مختلف پديد مي‌آيد كه در ادامه به توضيح هركدام از آن ها پرداخته‌ايم.

1- عوامل محيطي موثر در بروز اختلال حركات قالبي

بررسي‌ها نشان مي‌دهند كه انزواي اجتماعي عامل خطر بسيار مهمي براي اقدامات خود تحريكي است كه مي‌تواند به مرور زمان به حركات قالبي تكراري و خود آسيب رسان تبديل گردد. عوامل محيطي استرس زا نيز مي‌توانند رفتارهاي قالبي را آشكار نمايند. در همين راستا ترس مي‌تواند تعادل فيزيولوژيك بدن را به هم بزند و در نتيجه منجر به افزايش دفعات بروز رفتارهاي قالبي گردد.

2- عوامل ژنتيكي و فيزيولوژيكي موثر در بروز اختلال حركات قالبي

متخصصان بر اين باورند كه هرچه كاركرد شناختي بيمار ضعيف‌تر باشد، خطر بروز حركات قالبي بيشتر و ميزان پاسخ به مداخلات درماني در او كمتر خواهد بود. در همين راستا پژوهش‌ها نشان مي‌دهند كه حركات قالبي در بين افراد مبتلا به انواع متوسط تا بسيار شديد كم‌تواني ذهني شايع‌تر از ساير افراد است. رفتارهاي تكراري خود آسيب رسان مي‌توانند فنوتيپ يك سندروم عصبي ژنتيكي باشند.

براي مثال در سندروم لش نيهان هم حركات قالبي ديستونيك و هم حركات خود آسيب رسان نظير گاز گرفتن لب‌ها ديده مي‌شود. همچنين در برخي بيماري‌هاي طبي نظير عفونت گوش مياني، ناراحتي دنداني و رفلاكس معدي و مري نيز اين گونه از حركات ديده مي‌شوند.  

درمان اختلال حركات قالبي

در درمان اختلال حركات قالبي متخصصان سلامت روان بيش از هرچيز بر مهارت كنترل استرس تاكيد مي‌كنند، چرا كه اين مشكل در اثر استرس و تنش‌هاي محيطي بيشتر بروز پيدا مي‌كند. رويكرد اصلي روان‌درمانگران براي بهبود علائم اين اختلال، رفتاردرماني است. چرا كه اكثر مبتلايان به اين مشكل از كم‌تواني‌هاي ذهني رنج مي‌برند و در نتيجه به درمان‌هاي شناختي كه نيازمند بهره هوشي بالاتري است جواب نمي‌دهند.

چه زماني از دارو بايد استفاده كرد؟

در درمان رفتاري روانشناس تلاش مي‌كند تا عوامل تقويت كننده رفتارهاي آسيب‌زا را شناسايي كرده و با تكنيك‌هاي مختلف آن‌ها را شرطي زدايي كند. در شرايطي كه شدت اختلال زياد است و يا فرد به روان درماني به خوبي پاسخ نمي دهد روانشناس در كنار جلسات مشاوره مراجعه به يك روانپزشك را هم توصيه مي كند. در درمان دارويي اين اختلال معمولا از ضد افسردگي ها و آنتي سايكوتيك ها استفاده مي شود. براي آشنايي با جديدترين روش‌هاي درمان اضطراب شديد كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه اضطراب و افسردگي مي‌توانيد در ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02166419012 با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 

سوالات متداول

سن شروع حركات قالبي معمولا پايين‌تر است (اغلب زير 3 سالگي آغاز مي‌شود). در حالي كه متوسط شروع اختلال تيك بين 5 تا 7 سالگي است. هم چنين حركات قالبي الگو و مكان با ثبات‌تري نسبت به تيك دارند. حركات قالبي باثبات‌تر، موزون‌تر و طولاني‌تر از تيك هستند اما حركات تيك عموما كوتاه، سريع و نوسان دار مي‌باشد.

   

منبع : اختلال حركات قالبي چه علائمي دارد

 



:: بازديد از اين مطلب : 0


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۹ خرداد ۱۴۰۰ ] [ ۱۱:۳۷:۳۲ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

ترس از مارمولك يا هرپتوفوبيا يكي از انواع فوبياي خاص است كه در دسته فوبياي حيوانات قرار دارد. كساني كه دچار هرپتوفوبيا هستند هنگام ديدن مارمولك بسيار مضطرب مي‌شوند و حتي از فكر به آن نيز بيزارند. اين ترس مي‌تواند آنقدر شديد شود كه عملكرد روزانه را تحت تاثير قرار داده و منجر به مشكلاتي در زمينه اجتماعي و ارتباطي شود. در اين مقاله در مورد علائم، علل و روش‌هاي درمان ترس از مارمولك توضيحات بيشتري را ارائه كرده ايم. براي اشنايي با ساير انواع فوبيا كليك كنيد.

منبع : ترس از مارمولك

آشنايي با علائم هرپتوفوبيا يا ترس از مارمولك

هرپتوفوبيا يا ترس از خزندگان كه ترس از مارمولك را نيز شامل مي‌شود، نوعي فوبياي اختصاصي است و در راهنماي تشخيصي و آماري اختلالات روان پزشكي به عنوان يك اختلال اضطرابي معرفي شده است. كساني كه دچار اين فوبيا هستند در مواجهه با مارمولك ترس و اضطراب بسيار شديد و غيرمنطقي تجربه مي‌كنند. شدت ترس ابراز شده با خطر تهديدكننده واقعي هم خواني ندارد. از جمله علائم اضطرابي كه در حين مواجهه با مارمولك پديد مي‌آيند بايد به افزايش تعريق، بالا رفتن تپش قلب، لرزش دست‌ها، تنگي نفس و حالت تهوع اشاره كرد.

نكته قابل توجه اينجاست كه مبتلايان به هرپتوفوبيا هنگام فكر كردن به مارمولك يا ديدن تصوير آن نيز دچار علائم اضطرابي شده و تلاش مي‌كنند به هيچ وجه با آن رو به رو نشوند. ترس آن‌ها به قدري زياد است كه عملكرد روزمره‌شان در ابعاد مختلف زندگي تحت تاثير قرار گرفته و كاهش مي‌يابد. براي آشنايي با ساير انواع فوبياي حيوانات كليك كنيد.

علل دچار شدن به ترس از مارمولك

متخصصان بر اين باورند كه دچار شدن به هر نوع فوبياي خاص يك دليل واحد ندارد، بلكه مجموعه‌اي از عوامل زيستي و محيطي مي‌توانند در اين مضوع دخيل باشند. البته در اكثر موارد وجود يك تجربه ناخوشايند به خصوص در دوران كودكي ديده مي‌شود. در ادامه به مهم‌ترين دلايلي كه مي‌توانند در بروز هرپتوفوبيا تاثيرگذار باشند، اشاره كرده‌ايم.

1- داشتن يك خاطره ناخوشايند

در اكثر موارد فوبياها با يك خاطره ناخوشايند در گذشته به خصوص در دوران كودكي ارتباط دارند. براي مثال كسي كه در بچگي توسط يك خزنده نظير مار آسيب ديده در ادامه ممكن است از مار و هرگونه خزنده مشابه با آن نظير مارمولك نيز بترسد.

براي آگاهي بيشتر در زمينه انواع اختلالات اضطرابي كليك كنيد.

2- يادگيري مشاهده اي

يادگيري مشاهده‌اي يكي از علل اصلي بروز ترس‌هاي غيرمنطقي يا همان فوبياست. در همين راستا پژوهش‌ها نشان مي دهند كساني كه يكي از اعضاي نزديك خانواده‌شان به ترس از مارمولك مبتلاست، بيش از سايرين امكان دارد كه دچار اين اختلال اضطرابي شود.

3- عوامل ژنتيكي

شيوع فوبياها در اعضاي خانواده پژوهشگران را به مطالعات زيستي و ژنتيكي علاقه‌مند كرده است. نتايج پژوهش‌هاي انجام شده در اين زمينه نشان مي‌دهد كه ترس‌ها به طور ژنتيكي قابليت انتقال به نسل‌هاي آينده را دارند. در نتيجه ممكن است كه به طور زيستي و بالقوه نسبت به ديگران در برابر اين ترس آسيب پذيرتر باشيم.

روش هاي درمان ترس از مارمولك

پژوهش‌هاي انجام شده روي انواع فوبياي اختصاصي نشان مي دهد كه اين مشكل تا حد زيادي به درمان‌هاي روانشناختي نظير درمان شناختي رفتاري و مواجهه درماني جواب مي‌دهد. در ادامه به رايج‌ترين درمان‌ها براي بهبود علائم ترس از مارمولك اشاره كرده‌ايم. براي آشنايي با بهترين روش‌هاي درمان اضطراب شديد كليك كنيد.

1- درمان شناختي رفتاري

در درمان شناختي رفتاري درمانگر ريشه احساسات ناخوشايند و رفتارهاي ناسازگار بيمار را در افكار تحريف شده او مي‌داند. در نتيجه تلاش مي‌كند تا عقايد آسيب رسان و تحريف شده ذهن مراجع را شناسايي كند و آن‌ها را با افكار سالم جايگزين نمايد. همچنين در اين رويكرد فنوني نظير ريلكسيشن و تكنيك‌هاي تنفسي براي كمك به خودآرام سازي در موقعيت‌هاي استرس زا به فرد آموزش داده مي‌شود.

2- مواجهه درماني ترس از مارمولك

مواجهه درماني يكي از رايج‌ترين درمان‌هاي شناخته شده دنيا در درمان اختلال اضطرابي فوبياي خاص است. در اين رويكرد درمانگر تلاش مي كند تا موقعيت‌هاي ترسناك براي مراجع را در يك پيوستار سلسله مراتبي مشخص كند و سپس گام به گام به او ياري برساند تا بتواند با ترس‌هايش مواجه شود. براي مواجهه با هر موقعيت ترسناك تعدادي تكنيك خودآرام‌سازي نظير ريلكسيشن و تنفس ديافراگمي نيز به فرد آموزش داده مي‌شود.

3- غرقه سازي

در غرقه سازي كه بيشتر در گذشته مورد استفاده قرار مي‌گرفت بيمار را به يك باره با موقعيتي كه بيش از همه از آن واهمه دارد، مواجه مي‌كردند. اما پژوهش‌هاي بعدي نشان داد كه اين درمان ممكن است براي همه مراجعين مناسب نباشد و منجر به بروز مشكلات اضطرابي ديگر شود.

4- دارو درماني

اگر ميزان ترس بسيار زياد باشد و به روان درماني به اندازه كافي پاسخ ندهد درمانگر مراجع را به يك روانپزشك ارجاع مي‌دهد تا در كنار جلسات مشاوره درمان دارويي را نيز آغاز كند. از جمله داروهايي كه براي فوبياهاي اختصاصي تجويز مي‌شود عبارتند از بتابلوكرها، بنزوديازپين‌ها و مهاركننده‌هاي سروتونين. توجه داشته باشيد كه اين داروها حتما بايد زير نظر متخصص مصرف شوند استفاده سرخود از آن ها به هيچ وجه مجاز نمي‌باشد.

براي دريافت مشاوره در زمينه اضطراب و افسردگي مي‌توانيد در ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02166419012 با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 

 

سوالات متداول

زماني كه اين ترس در زندگي روزمره تان تاثير بگذارد براي مثال باعث شود كه از رفتن به مناظر طبيعي خودداري كنيد بايد گفت كه اين مشكل باعث افت عملكردي در شما شده و نياز به درمان دارد.

   

منبع : ترس از مارمولك

 



:: بازديد از اين مطلب : 0


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ترس از مارمولك،
موضوع:
[ ۲۹ خرداد ۱۴۰۰ ] [ ۱۱:۳۳:۳۵ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

مكيدن انگشت در كودكان يك واكنش طبيعي است و به طور معمول همه كودكان علاقه دارند انگشت خود را بمكند. اگر چه در اوايل ميزان علاقه كودك به مكيدن انگشت بسيار زياد است اما رفته رفته اين عادت در او رو به كاهش مي‌گذارد تا جايي كه در 2 سالگي ديگر اين عادت به طور كامل از بين مي‌رود و نشانه‌اي از آن باقي نمي‌ماند. اين در حاليست كه برخي كودكان اين عادت را بعد از 2 سالگي همچنان ادامه مي‌دهند. اگر روند مكيدن انگشت بعد از 2 سالگي تداوم داشته باشد، والدين و اطرافيان كودك بايد نسبت به سلامت روان فرزند خويش حساس شده و كودك خود را به روانشناس و متخصص كودك ارجاع دهند تا علل دخيل در اين موضوع كشف و راهكارهاي درماني لازم به كار برده شوند. براي كسب اطلاعات در زمينه مشاوره كودك كليك كنيد. 

منبع : مكيدن انگشت در كودكان

دلايل مكيدن انگشت در كودكان

عوامل مختلفي مي‌توانند كودك را به مكيدن انگشت ترغيب نمايد كه از جمله آن‌ها مي‌توان به موارد زير اشاره كرد:

-احساس ترس و اضطراب شديد
-نگراني و بي قراري
-احساس گرسنگي
-رويش دندان
-احساس نياز به خواب
-احساس امنيت

عوارض مكيدن انگشت در كودكان

انگشت مكيدن در كودكان عوارض و پيامدهايي دارد كه برخي از آن‌ها به شرح زير هستند:

1. مشكلات دندان

مكيدن مداوم انگشت در كودكان موجب آسيب رساندن بر شكل و استحكام دندان مي‌گردد و مشكلاتي را در  رشد دهان و دندان آن‌ها ايجاد مي‌كند.

2. عفونت ناخن

وقتي كودك براي مدت طولاني انگشت خود را مي‌خورد، قارچ‎هاي ميكروبي در اطراف ناخن رشد مي‌كنند كه سبب عفوني شدن ناخن گشته و آن را بسيار شكننده و حساس مي‌كنند.

3. مكيدن انگشت در كودكان | برجسته شدن فك بالا

در نتيجه مكيدن دائم انگشت، فك بالا به سمت بيرون رشد مي‌كند و فك پاين به سمت داخل بر مي‌گردد. در اين صورت تناسب لب و دندان از بين مي‌رود و زيبايي كودك آسيب مي‌بيند. 

4. لكنت زبان

تغيير شكل دندان‌ها و بيرون آمدن فك بالا، نحوه صحبت كردن كودك را دچار اختلال مي‌كند. عدم روان بودن صحبت كردن در كودك به شكل لكنت زبان خود را نمايان مي‌سازد.

5. تغيير شكل انگشت

با مرور زمان سر انگشت پهن و بزرگ مي‌شود و با شكل انگشتان ديگر كاملا تفاوت پيدا مي‌كند. عدم تناسب شكال انگشتان تركيب اجزاي دست را به هم ريخته و آن را به شكل غير عادي در مي‌آورد.

درمان مكيدن انگشت در كودكان

راهكارهاي درماني كه متعاقباً ذكر خواهند شد، روش‌هاي درماني ساده و خانگي هستند كه براي كودكان بين 3 تا 4 سال كاربردي و مفيد مي‌باشند اما در صورتي كه كودك عادت مكيدن انگشت را پس از 4 سالگي ادامه دهد، حتما بايد از راهنمايي‌هاي يك روانشناس حرفه‌اي بهره برد.

1. پرت كردن حواس كودك

اينكه پدر و مادر بدانند كودك در چه زمان و مكان‌هايي بيشتر انگشت خود را مي‌‌مكد، كمك بسيار زيادي به تسريع روند درمان مي‌كند زيرا مي‌توانند اين موقعيت‌ها را محدود كنند و مانع از قرار گرفتن كودك در آن مكان‌ها شوند.

2. مكيدن انگشت در كودكان | تنبيه نكردن كودك

با توجه به اينكه مكيدن انگشت به يك رفتار غير ارادي در كودك تبديل مي‌شود و كودك بدون اينكه كنترلي داشته باشد، انگشت خود را مي‌خورد، تنبيه كردن هيچ فايده‌اي نخواهد داشته و بالعكس باعث تشديد اين موضوع مي‌شود.

3. گفتگو با كودك

آگاهي يافتن كودك نسبت به پيامدهاي رفتار خود باعث مي‌شود انگيزه بيشتري پيدا كند تا عادت مكيدن انگشت را ترك نمايد. گفتن جملاتي مانند اينكه ” زير ناخن‌هايت پر از ميكروب است و به سلامتي تو آسيب مي‌رساند” كودك را بر مي‌انگيزد تا رفتار ناصحيح خود را كنار بگذارد.

4. ايجاد محيط آرام براي كودك

اگر متوجه شده ايد كه وقتي كودك در موقعيت هاي اضطراب انگيز و ترسناك قرار مي گيرد، بيشتر به مكيدن انگشت خود ميل پيدا مي كند مي توانيد آن موقعيت هاي ترسناك و اضطراب آور را كاهش بدهيد و به احساس آرامش رواني كودك خود كمك نماييد.

5. مكيدن انگشت در كودكان | نشان دادن فيلم

مي‌توانيد فيلمي در مورد مكيدن انگشت و عوارض بد آن تهيه كنيد و به كودك نشان دهيد. به دليل الگو پذيري كودك از فيلم‌هاي كارتوني، استفاده از اين نوع فيلم‌ها كمك زيادي به حل مساله خواهد كرد.

6. پاداش و تشويق

مي‌توانيد به كودك بگوييد كه اگر عادت مكيدن انگشت را ترك نمايد به او پاداش خواهيد داد و آنچه را كه دوست دارد برايش مي‌خريد. براي آينكه پاداشت و تشويق افراطي نشود، مي‌توانيد از يك فرد متخصص كمك بگيريد. 

7. استفاده از روكش‌هاي انگشتي

اين روكش‌ها به نحوي ساخته شده‌اند كه انگشتان دست را كاملا مي‌پوشاند و حالت پلاستيكي دارند، معمولا كودكان ميلي به خوردن اين روكش ندارند و كم كم عادت خود را ترك مي‌كنند.

8. كمك گرفتن از روانشناس

در بسياري از موارد انگشت مكيدن كودكان از ترس، اضطراب و مشكلات عاطفي نشات مي‌گيرد. در اين شرايط مي‌توانيد با كمك گرفتن از روانشناس، دليل آن را بيابيد و با راهكارهاي اصولي اين مساله را بر طرف سازيد. 

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02166419012 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

سوالات متداول

-آيا مكيدن انگشت در كودكان به احساس آرامش و امنيت آن‌ها كمك مي‌كند؟

كودكان وقتي انگشت خود را مي‌خورند، تعارضات دروني خود را تا حد زيادي آرامش مي‌بخشند و احساس راحتي بيشتري به دست مي‌آورند.

-كودكان بالاي 5 سال بيشتر تحت تاثير چه عواملي اقدام به مكيدن انگشت خود مي‌كنند؟

در بيشتر كودكان بالاي 5 سال، علت اصلي گرايش آن‌ها به مكيدن انگشت، اختلالات عاطفي و رواني است. براي حل اين مسائل مي‌توانيد از مشاوره كودك كمك بگيريد.

 

 

 

منبع : مكيدن انگشت در كودكان

 



:: بازديد از اين مطلب : 0


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: مكيدن انگشت در كودكان،
موضوع:
[ ۲۹ خرداد ۱۴۰۰ ] [ ۱۱:۲۹:۰۴ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

آيا مراحل دلبستگي در كودكان را مي‌شناسيد؟ اينكه كودك تمايل داشته باشد با مادر يا مراقب اوليه‌اش رابطه عاطفي عميق و معناداري پيدا كند، در مراحل دلبستگي شكل مي‌گيرد. كودك تمايل دارد با افراد گوناگوني در طي زندگي‌اش رابطه برقرار كند، به طوري كه در حضور اين افراد احساس رضايت و امنيت خواهد كرد. اين ارتباط در دوران نوزادي و به صورت تدريجي شروع به شكل گيري كرده و تا پايان كودكي ادامه مي‌يابد. فرايند دلبستگي در پايان كودكي اتمام مي‌يابد اما تاثيرات ناشي از آن تا آخر عمر همراه فرد باقي مي‌ماند. اگر اين ارتباط به درستي شكل نگيرد مشكلات عاطفي و اجتماعي زيادي را در بزرگسالي براي فرزندتان به دنبال خواهد داشت. در ادامه مقاله به بررسي مراحل دلبستگي در كودكان و چگونگي شكل گرفتن آن مي‌پردازيم.

 

منبع : مراحل دلبستگي در كودكان از نظر روانشناسان

 

مراحل دلبستگي در كودكان

ديدگاه بالبي مي‌گويد دلبستگي در حقيقت يك پيوند عاطفي عميق بين انسان و افراد خاص زندگي اوست. نياز به داشتن دلبستگي يك نياز مهم و اوليه در زندگي مي‌باشد. اين نياز با نيز ديگري مشتق نشده و يكي از مهم‌ترين نيازها براي تحول شخصيت محسوب مي‌شود.

بالبي در كنار ديدگاه خود دو كنش حمايتي و اجتماعي را نيز مطرح مي‌كند. او مي‌گويد كنش حمايتي براي فرزند احساس ايمني به وجود مي‌آورد و كنش اجتماعي رفتار دلبستگي را از مادر به نزديكان و سپس افراد بيگانه گسترش مي‌دهد.

فرويد در نظريه‌اي كه در مورد دلبستگي داشته، مي‌گويد كه دلبستگي از نيازهاي نخستين ديگر به دست آمده است. با اين مفهوم و تفسير نيز دلبستگي در دوران كودكي از اهميت بالايي برخوردار است. براي آشنايي با سبك هاي دلبستگي در كودكان كليك كنيد.

شكل گرفتن دلبستگي در كودكان و مراحل آن

شكل گيري دلبستگي موضوع بسيار مهمي است كه نظريه‌هاي متفاوتي درباره آن گفته شده است. به طور كلي دلبستگي 4 مرحله دارد كه در ادامه به بررسي اين مراحل مي‌پردازيم.

1. مراحل دلبستگي در كودكان | مرحله اول يا پيش دلبستگي

مرحله پيش دلبستگي اولين مرحله در ايجاد دلبستگي در كودكان مي‌باشد. پيش دلبستگي از زمان تولد تا سه ماهگي كودك شكل مي‌گيرد. در اين مرحله كودك شما متوجه بعضي محرك‌ها در محيط اطراف خود مي‌شود اما نمي‌تواند افراد را از يكديگر تشخيص دهد. كودك در اين مرحله قادر است كه به چهره ديگران لبخند بزند. او مي‌تواند صداهاي كودكانه از خود در بياورد يا با خارج شدن كسي از ميدان بينايي‌اش گريه كند. اين بازتاب‌ها و واكنش‌ها باعث مي‌شود ديگران همراه كودك بمانند و با او ارتباط برقرار كنند. با توجه به اينكه كودك نمي‌تواند افراد را از يكديگر تشخيص دهد، در نتيجه براي او فرقي نمي‌كند چه كسي مراقبش باشد.

2. مرحله دوم يا دلبستگي در حال شكل گيري

بين سه تا شش ماهگي مرحله دلبستگي در حال شكل گيري را تشكيل مي دهد. طي اين مرحله رشد ادراكي كودك نسبت به مرحله قبل بهتر شده است. شما به طور ملموسي ملاحظه مي‌كنيد كه واكنش‌هاي او انتخابي‌تر شده‌اند. همچنين به محرك‌هاي آشناتر تمايل بيشتري نشان مي‌دهند. در اين مرحله كودك به مراقب اوليه‌اش بيشتر از ساير افراد واكنش نشان مي‌دهد. در اين مرحله كودك دوست دارد توسط مادر يا افراد نزديك‌‌اش آرام شود.

كودك در اين مرحله از  مراحل دلبستگي در كودكان مي‌تواند بين افراد غريبه و آشنا تفاوت قائل شود. حافظه نقش بسيار مهمي در اين مرحله دارد. با افزايش توانايي حافظه، چهره مادر بهتر در ذهن كودك ثبت مي‌شود و به همين دليل نسبت به او واكنش متفاوتي نشان مي‌دهد. 

3. مرحله سوم يا دلبستگي واضح

در اين مرحله از شكل گيري دلبستگي، توانايي كودك در تشخيص مادر بهتر مي‌شود. اين مرحله در سن شش ماهگي تا 2 يا 3 سالگي ادامه پيدا مي‌كند. كودك به صورت فعال به شما توجه كرده و از ديدنتان خوشحال مي‌شود. كودك در اين مرحله بهانه مادرش را مي‌گيرد و در نبود او احساس ناراحتي مي‌كند. اين كودكان در اين سن با نبود مادر ممكن است احساس اضطراب را تجربه كنند.

در همين راستا مفهومي به نام «اضطراب اجتماعي» شكل مي‌گيرد. اضطراب جدايي به معني اين است كه كودك در نبود شما به شدت احساس بي قراري مي‌كند و خواهان برگشت شماست. البته بعد از برگشت مادر اين اضطراب كمتر مي‌شود. اضطراب جدايي در اين سن هنجار به شمار مي‌آيد اما اگر ادامه يابد و در سنين بالاتر نيز خود را نشان دهد، ممكن است به اختلال اضطراب اجتماعي منجر شود.

4. مرحله چهارم يا ايجاد ارتباط متقابل

مرحله ايجاد ارتباط متقابل از سن دو يا سه سالگي تا پايان دوره كودكي است. در اين مرحله از مراحل دلبستگي در كودكان قوه تفكر و فهم كودك بيشتر و تكامل يافته‌تر شده است. در اين سن خردسال مي‌تواند علت برخي رفتارهاي مادر و اطرافيان را درك كند و به احساسات و حالت‌هاي مادر پي ببرد. در اين سن كودك درك مي‌كند كه شما مجبوريد گاهي او را ترك كنيد. اگر اضطراب جدايي در اين مرحله از زندگي كودكتان ادامه دار شد، مي‌توانيد از كمك متخصصان اين زمينه بهره بگيريد. براي كسب اطلاعات در زمينه مشاوره كودك كليك كنيد. 

براي دريافت مشاوره در زمينه كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02166419012 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

سوالات متداول

-اهميت دلبستگي در كودكان چيست؟

اگر مراحل دلبستگي به درستي اتفاق بيوفتد، شما مي‌توانيد رابطه صميمانه‌تري با فرزند خود داشته باشيد. از اين طريق نعمت زندگي شاد و به دور از مشكلات رواني را براي كودك خود به دنبال مي‌آوريد. با كمك گرفتن از يك فرد متخصص مي‌توانيد دلبستگي سالم را در فرزند خود ايجاد كنيد.

 

 

 

منبع : مراحل دلبستگي در كودكان از نظر روانشناسان

 



:: بازديد از اين مطلب : 2


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲۹ خرداد ۱۴۰۰ ] [ ۱۱:۲۴:۵۳ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]
[ ۱ ][ ۲ ][ ۳ ][ ۴ ][ ۵ ][ ۶ ][ ۷ ][ ۸ ][ ۹ ][ ۱۰ ][ ۱۱ ][ ۱۲ ][ ۱۳ ][ ۱۴ ][ ۱۵ ][ ۱۶ ][ ۱۷ ][ ۱۸ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
لینک دوستان
  • مشاوره روانشناسی
  • مشاوره روانشناسی ذهن نو
  • ذهن نو
  • تست روانشناسی کیومایند
  • کلینیک تخصصی کودک
  • سن استعدادیابی کودک
  • استعدادیابی کودک دو ساله
  • استعدادیابی کودک سه ساله
  • استعدادیابی کودک چهار ساله
  • استعدادیابی کودک تهران
  • آموزش سکس
  • قرص تاخیری
  • علائم اعتیاد
  • مشاوره آنلاین روانشناسی
  • مشاوره تلفنی
  • مشاوره تلفنی خانواده
  • مشاوره تلفنی ازدواج
  • مشاوره تلفنی خیانت
  • مشاوره تلفنی کودک
  • مشاوره تلفنی جنسی
  • مشاوره تلفنی ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی تلفنی
  • مشاوره تلفنی تحصیلی
  • مشاوره خانواده
  • مشاوره ازدواج
  • مشاوره کودک
  • مشاوره جنسی
  • مشاوره ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی
  • مشاوره تحصیلی
  • ترک اعتیاد
  • ترک متادون
  • ترک ترامادول
  • ترک شیشه
  • ترک شیره
  • ترک حشیش
  • ترک هروئین
  • ترک تریاک
  • ترک ماریجوانا
  • درمان استرس
  • درمان اضطراب
  • علائم اعتیاد به متادون
  • علائم اعتیاد به ترامادول
  • علائم اعتیاد به تریاک
  • علائم اعتیاد به هروئین
  • علائم اعتیاد به شیشه
  • علائم اعتیاد به کوکائین
  • ماریجوانا
  • علائم اعتیاد به حشیش
  • علائم اعتیاد به شیره
  • علائم اعتیاد به کراک
  • قالب وبلاگ
    نظرسنجی
    [#VoteTitle#]
    [#VTITLE#]
         نتیجه

    لینک های تبادلی
    تبادل لینک اتوماتیک
    لینک :
    خبرنامه
    عضویت لغو عضویت
    پيوندهای روزانه
    لينكي ثبت نشده است
    پنل کاربری
    نام کاربری :
    پسورد :
    عضویت
    نام کاربری :
    پسورد :
    تکرار پسورد:
    ایمیل :
    نام اصلی :
    آمار
    امروز : 0
    دیروز : 0
    افراد آنلاین : 8
    همه : 0
    چت باکس
    موضوعات وب
    موضوعي ثبت نشده است
    امکانات وب

    سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی