مشاوره روانشانسي ذهن نو
مركز مشاوره ذهن نو برترين مركز مشاوره روانشناسي در زمينه هاي مختلف روانشناسي از جمله مشاوره خانواده، ازدواج، كودك، طلاق، خيانت، نوجوان، بلوغ، جنسي و سكس تراپي ، ترك اعتياد، اختلات رواني و شخصيت و ... مي باشد.

مراكز مشاوره خانواده در بوشهر كدام‌اند و چه خدماتي را ارائه مي‌دهند؟ مشكلات خانوادگي و زوجي يكي از عمده‌ترين مسائلي هستند كه باعث مي‌شوند افراد به مراكز مشاوره و سلامت روان مراجعه كنند. خانواده درمانگران و زوج درمانگران آموزش ديده در حوزه‌هاي روان شناسي و روان پزشكي تلاش مي‌كنند تا به ارتقاي مهارت‌هاي زندگي در افراد و بهبود ارتباطات بين اعضاي خانواده كمك كنند و بهداشت روان تك تك اعضا را بهبود ببخشند. اگر شما در بوشهر زندگي مي‌كنيد و به دنبال كسب اطلاعات بيشتر در مورد مراكز مشاوره خانواده در اين شهر هستيد تا انتهاي اين مطلب با ما همراه باشيد. همچنين براي مشاوره با بهترين درمانگران متخصص در زمينه خانواده با شماره هاي درج شده مي‌توانيد تماس بگيريد.

 

منبع : مشاوره خانواده بوشهر

مشاوره خانواده يا خانواده درماني چيست؟

مشاوره خانواده يا همان خانواده درماني يكي از زير شاخه‌هاي روانشناسي است كه به طور خاص در زمينه بهبود زندگي و روابط خانوادگي تلاش مي‌كند. مراجعه به خانواده درمانگر تنها به كساني كه دچار مشكلات و اختلافات خانوادگي هستند اختصاص ندارد و شما براي بهبود و ارتقاي كيفيت زندگي خود نيز مي‌توانيد به مراكز مشاوره خانواده مراجعه كنيد. اين جلسات مشاوره معمولاً با حضور تك تك اعضاي خانواده برگزار شده و روي روابط هريك از اعضا با ديگران كار مي‌كند تا نقايص رفتاري موجود بيشتر بررسي شده و با تمرين كردن اصلاح شوند.

براي آگاهي بيشتر درباره روند دريافت مشاوره خانواده و ويژگي هاي خانواده سالم كليك كنيد.

چه كساني بايد به مراكز مشاوره خانواده مراجعه كنند؟

همان طور كه گفته شد مراجعه به مشاوره خانواده تنها به افرادي كه دچار تعارضات جدي در زندگي خود هستند اختصاص ندارد. بلكه شما مي‌توانيد براي افزايش كيفيت زندگي خانوادگي خود نيز از راهنمايي‌هاي يك متخصص كمك بگيريد. با اين حال هنگام بروز مشكلات زير نيز مراجعه به خانواده درمانگر مي‌تواند كمك شاياني را به شما نمايد.

ـ وجود تعارض و اختلافات شديد بين زن و مرد (براي يافتن ريشه اختلافات خانوادگي كليك كنيد)

– وجود اعتياد در يكي از اعضاي خانواده ( براي آشنايي با تاثير اعتياد بر خانواده كليك كنيد)

– درگيري يك يا چند نفر از اعضاي خانواده با يك اختلال رواني نظير افسردگي يا اضطراب

– بروز بحران‌هاي جدي در خانواده نظير مرگ يكي از اعضا يا ابتلا به يك بيماري كشنده

– ناتواني در مديريت دعواي بين خواهر و برادرها

– چالش‌هاي تربيتي بين زن و مرد در زمينه تربيت فرزندان

– خيانت يكي از زوجين و يا هر دو

– اختلاف در تربيت و مشكلات با نوجوان ( براي آشنايي با روانشناسي نوجوان كليك كنيد)

– اختلاف بر سر ازدواج فرزندان (براي دريافت مشاوره قبل از ازدواج كليك كنيد)

-مشكلات و اختلافات در تربيت فرزند ( براي آشنايي با بهترين روش هاي تربيت كودك كليك كنيد)

و…

براي اطلاع از شرايط مشاوره خيانت به همسر و راهكارهاي بخشش خيانت همسر كليك كنيد.

مراكز معتبر مشاوره‌خانواده چه ويژگي‌هايي دارند؟

متاسفانه در اين روزها علاوه بر فارغ التحصيلان روانشناسي، افرادي با ادعاي پوشالي اقدام به مشاوره دادن مي‌كنند كه از علم و تخصص كافي در اين زمينه برخوردار نيستند. به همين دليل لازم است قبل از اينكه مشكلات و موضوعات خانوادگي خود را با مشاوران در ميان بگذاريد از اعتبار و تخصص مركز مشاوره مدنظر خود و روانشناسان آن اطمينان كافي كسب كنيد. از جمله ويژگي‌هاي يك مركز مشاوره خانواده معتبر مي‌توان به موارد زير اشاره كرد.

– مراكز مشاوره خانواده معتبر داراي مجوز رسمي از سازمان نظام روانشناسي يا سازمان بهزيستي كشور هستند.

– روانشناساني كه در مراكز مشاوره معتبر فعاليت مي‌كنند حداقل از مدرك كارشناسي ارشد برخوردارند و در حيطه‌هاي مرتبط با زوج و خانواده آموزش‌هاي ويژه ديده‌اند.

– در مراكز مشاوره خانواده معتبر از جديدترين روش‌هاي درماني استفاده مي‌شود و اعضاي آن از نظر علمي به روز هستند.

– مراكز معتبر از تجهيزات كافي براي ارزيابي و تشخيص مشكلات روان برخوردار است و شما مي‌توانيد در آن انواع تست‌هاي هوش، شخصيت و تست‌هاي مرتبط با اختلالات رواني را انجام دهيد.

آدرس مراكز مشاوره خانواده در بوشهر

مركز مشاوره خانواده آرامش بوشهر، ميدان بهمني، جنب صندوق قرض الحسنه مهر
مركز مشاوره خانواده روزبه بوشهر بوشهر، خيابان شهيد عاشوري، ابتداي كوچه درمانگاه خيبر
مركز مشاوره خانواده مهر انديش بوشهر، خيابان امام (ره )، روبروي خ يادگار امام
مركز مشاوره خانواده مهر آفرين بوشهر، ميدان امام، كنار بانك صنعت و معدن
مركز مشاوره خانواده روان پويا در بوشهر بوشهر، خيابان عاشوري، نبش كوچه بهارستان ۲۹
مركز مشاوره خانواده نبوت برازجان، خيابان شهيد چمران
مركز مشاوره خانواده آفتاب آرامش برازجان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان ماحوزي سمت راست، درب دوم

براي دريافت مشاوره در زمينه خانواده مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني خانواده با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02166419012 تماس بگيريد.

   

منبع : مشاوره خانواده بوشهر

 

 



:: بازديد از اين مطلب : 1


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۳ خرداد ۱۴۰۰ ] [ ۱۱:۳۷:۲۱ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

مرور رابطه از آن دسته موضوعاتي است كه شايد بسياري از ما تا پيش از اينكه مشكل جدي براي رابطه عاطفي‌مان پيش بيايد، توجهي به آن نداريم. هنگامي‌كه در جريان يك رابطه قرار مي‌گيريم صرفاً به اتفاقات اطراف‌مان توجه داريم و از نگاه كردن به كليات يا تلاش براي برقراري ارتباط ميان اتفاقات مختلف غافل مي‌شويم. اين موضوع باعث خواهد شد تا در شناخت بيشتر طرف مقابل و همين‌طور مشكلاتي كه در رابطه وجود دارد دچار ضعف شويم. متخصصين مشاوره خانواده توصيه مي‌كنند كه اگر به سلامت رابطه عاطفي خود اهميت مي‌دهيد، هرازگاهي با خود خلوت كرده و وضعيت رابطه‌تان را مورد بررسي قرار دهيد. اين كار به شما كمك خواهد كرد پيش از جدي شدن مشكلات بتوانيد براي آن‌ها راهكاري پيدا كنيد، براي دريافت مشاوره رابطه دختر و پسر كليك كنيد.

 

 

منبع : مرور رابطه با چند سوال

10 سوال براي مرور رابطه

براي طرح سوال و مرور رابطه بايد بدانيد كه به چه نكاتي توجه بيشتري داشته باشيد. در غير اين‌صورت احتمالاً از مرور وضعيت ارتباطتان چيزي دستگيرتان نخواهد شد. براساس شرايط و خواسته‌هاي خود مي‌توانيد موضوعات مختلفي را مد نظر قرار دهيد، اما ازجمله مهم‌ترين مسائلي كه متخصصين خانواده معتقدند در تمامي روابط مي‌بايست بررسي شوند، مي‌توان به موارد زير اشاره كرد:

1- آيا احساس رضايت مي‌كنيد؟

هدف همه ما از برقراري يك رابطه عاطفي اين است كه احساس رضايت و آرامش خاطر را تجربه كنيم. به همين خاطر اولين سؤالي كه در مرور رابطه مي‌بايست از خود بپرسيد، اين است كه آيا در اين رابطه آرامشي كه مي‌خواهيد را به دست آورده‌ايد؟ اگر در اكثر اوقات اين آرامش وجود دارد پس شما در رابطه مناسبي قرار داريد، اما اگر احساس مي‌كنيد در رابطه‌تان احساس آرامش و رضايت وجود ندارد، بهتر است سعي كنيد دلايل آن را پيدا كنيد و براي برطرف كردن آن‌ها راهكارهايي را در نظر بگيريد.

 

 

2- مرور رابطه | هنوز هم به‌اندازه گذشته او را دوست دارم

در يك رابطه عاطفي مطلوب علاقه ميان شما و شريك احساسي‌تان مي‌بايست به‌مرور زمان افزايش پيدا كند يا حداقل در وضعيت قبلي ثابت بماند. اگر احساس مي‌كنيد به اندازه قبل به شريك احساسي‌تان علاقه نداريد يا فكر مي‌كنيد او مثل گذشته شما را دوست ندارد، بهتر است به اين موضوع با دقت بيشتري توجه داشته باشيد.

3- آيا به نظرات يكديگر احترام مي‌گذاريد؟

تصميم‌گيري راجع به موضوعات مختلف در رابطه شما چگونه اتفاق مي‌افتد؟ آيا بر سر موضوعات مختلف با يكديگر صحبت مي‌كنيد و تصميمات را بر اساس خواسته و نظر هر دو طرف مي‌گيريد و يا نسبت به نيازها و خواسته‌هاي يكديگر بي‌توجه هستيد؟ بي‌توجهي به نظرات يكديگر در رابطه مي‌تواند باعث دلسردي يا مشكلات جدي ديگري ميان شما و شريك احساسي‌تان باشد؛ به‌همين‌خاطر بهتر است براي تصميم‌گيري در موضوعات مختلف نظر يكديگر را جويا شويد.

 

 

4- اختلاف‌ها ميان شما چگونه حل مي‌شوند؟

بروز بحث و اختلاف در تمامي روابط غيرقابل‌اجتناب است. اما آنچه اهميت دارد اين است كه اختلاف‌هاي ميان‌تان را چگونه حل مي‌كنيد؟ آيا مي‌توانيد مشكلات‌تان را بدون ايجاد تنش برطرف كنيد و يا آن‌قدر از كدورت‌هايتان صحبت نمي‌كنيد تا به‌تدريج فراموش شوند؟

اختلاف و ناراحتي‌ها ازجمله مسائلي هستند كه اگر مورد توجه قرار نگيرند مي‌توانند مشكلات بسياري را در رابطه شما ايجاد كنند و به همين خاطر رسيدگي به آن‌ها اهميت بالايي دارد. در مرور رابطه‌تان مي‌بايست به اين موضوع توجه داشته باشيد و اگر احساس مي‌كنيد مشكلي در اين زمينه وجود دارد سعي كنيد با استفاده از راهكارهاي مختلف و يا كمك گرفتن از مشاورين خانواده براي برطرف كردن آن اقدامي جدي انجام دهيد.

5- مرور رابطه | چقدر براي هم زمان مي‌گذاريد؟

اينكه شما و شريك احساسي‌تان در طول روز چقدر وقت براي هم مي‌گذاريد، از جمله مسائلي است كه مي‌تواند كيفيت رابطه شما را مشخص كند. به همين خاطر به اين موضوع دقت داشته باشيد و از خود بپرسيد تا چه حد براي طرف مقابل‌تان زمان مي‌گذاريد؟ آيا او نيز به بودن در كنار شما تمايل دارد يا اين صرفاً شماييد كه براي در كنار هم بودن برنامه‌ريزي مي‌كنيد؟

6- ميزان رضايت جنسي چقدر است؟

رضايت جنسي يكي از تأثيرگذارترين مسائل در كيفيت رابطه عاطفي ميان شما و همسرتان است. به همين خاطر اين موضوع ازجمله نكاتي است كه مي‌بايست در مرور رابطه به آن توجه داشته باشيد. آيا از تعداد دفعات و همين‌طور مدت‌زمان رابطه جنسيتان رضايت داريد؟ آيا به‌راحتي مي‌توانيد راجع به خواسته‌هاي جنسي خود با همسرتان صحبت كنيد؟ اگر پاسخ شما به هريك از اين سؤالات منفي است بهتر است براي بهبود آن‌ها با همسرتان صحبت كنيد و يا اگر احساس مي‌كنيد مشكلات ميان شما به هر دليلي جدي‌تر از آن است كه به‌تنهايي بتوانيد آن‌ها را حل كنيد از يك روانشناس متخصص در زمينهٔ مسائل جنسي كمك بگيريد. اگر هنوز نامزد هستيد و يا در دوران آشنايي به سر مي‌بريد، مي‌توانيد از پكيج‌هاي آموزشي مركز مشاوره ذهن نو براي بررسي آينده جنسي رابطه‌تان استفاده نماييد.

7- مرور رابطه با بررسي اميدواري نسبت به آينده رابطه

تا چه حد نسبت به آينده رابطه خود و سرانجام آن خوش‌بين هستيد؟ آيا احساس مي‌كنيد مشكلات دير يا زود باعث آسيب ديدن جدي رابطه احساسي شما و حتي جدايي مي‌شوند و يا احساس مي‌كنيد مي‌توانيد مشكلات و شرايط موجود را مديريت كرده و رابطه خود را با شريك احساسي‌تان ادامه دهيد؟ براي اشنايي با نشانه هاي رابطه بي سرانجام كليك كنيد.

8- چقدر به صداقت يكديگر اطمينان داريد؟

آيا تابه‌حال مشكلاتي نظير خيانت يا پنهان‌كاري در رابطه شما اتفاق افتاده است؟ يكي از مهم‌ترين مسائلي كه در يك رابطه مي‌بايست مدنظر داشته باشيد وجود اعتماد متقابل و باور به صداقت يكديگر است. بااين‌حال علاوه بر مشكلات جدي كه در اين زمينه وجود دارد گاهي اوقات ما از ترس مخالفت‌هاي طرف مقابل حتي موضوعات ساده‌اي نظير خريد يك لباس يا صحبت كردن با يك دوست را نيز از شريك احساسي‌مان پنهان مي‌كنيم.

اگرچه معمولاً كساني كه اين پنهان كاري‌ها را مي‌كنند معتقدند چون آسيبي به رابطه يا طرف مقابل نمي‌زنند، رفتار آن‌ها ايرادي ندارد. بااين‌حال توجه داشته باشيد كه اين موضوع در درجه اول نشان‌دهنده اين است كه شما و شريك احساسي‌تان نتوانسته‌ايد بر سر موضوعات مختلف اعتماد يا توافق يكديگر را جلب كنيد و اين مي‌تواند تبديل به مشكلي جدي ميان شما شود و همچنين اگر به هر شكلي شريك احساسي‌تان از اين موضوع آگاهي پيدا كند، اعتماد وي به شما آسيب خواهد ديد.

9- تا چه ميزان با يكديگر همدلي داريد؟

شما در مواقع سخت با شريك احساسي‌تان چطور برخورد مي‌كنيد؟ آيا طرف مقابل متوجه لحظه‌هايي كه شما نياز به حمايت و محبت وي داريد هست؟ آيا در روزهاي سخت زندگي مي‌توانيد روي حضور و حمايت شريك احساسي‌تان حسابي باز كنيد و يا او در اين مواقع شما را تنها خواهد گذاشت؟

10- مرور رابطه | آيا به‌راحتي مي‌توانم نه بگويم؟

طبيعتا در هر رابطه‌اي اختلاف‌نظر هست، اما يكي از سؤالاتي كه بايد به آن پاسخ دهيد اين است كه آيا مي‌توانيد نظر متفاوت خود را در رابطه بيان كنيد و يا هنگامي‌كه با موضوعي مخالف هستيد بدون ترس از قهر و دلخوري مخالفت خود را بيان كنيد؟

پس از مرور رابطه چه بايد كرد؟

همان‌طور كه گفته شد مرور رابطه و پاسخ به سؤال‌هايي نظير آنچه مطرح كرديم به شما كمك خواهد كرد تا از كيفيت رابطه خود اطلاع پيدا كنيد و همين‌طور بهتر بتوانيد بفهميد در كدام قسمت از رابطه‌تان دچار مشكل هستيد. به همين خاطر اگر با پاسخ به سؤال‌هاي بالا احساس كرديد كه مشكلي در رابطه شما وجود دارد مي‌بايست براي برطرف كردن آن اقدام كنيد.

قدم اول : مشكلات را به‌درستي تشخيص دهيد

اگر احساس مي‌كنيد در برخي زمينه‌ها رابطه شما دچار مشكل است در اولين قدم بايد مشكلات و همين‌طور آنچه مي‌خواهيد به آن برسيد را به‌دقت مشخص كنيد. آيا واقعاً اين مشكل وجود دارد و يا شما حساسيت بالايي نسبت به برخي رفتارها داريد؟ آيا شرايطي بوده كه اين مشكلات ميان شما وجود نداشته و اگر چنين شرايطي بوده با خود به اين سؤال پاسخ دهيد كه چه چيزي در رابطه‌تان تغيير كرده است؟

قدم دوم : با طرف مقابل صحبت كنيد

هنگامي‌كه مشكل را به‌درستي شناسايي كرديد، مي‌بايست شريك احساسي‌تان را نيز در جريان فكر و احساستان قرار دهيد و از او بخواهيد تا با كمك يكديگر مشكلات را برطرف كنيد. بااين‌حال دقت داشته باشيد كه در صحبت‌هايتان سعي نكنيد طرف مقابل را محكوم كرده يا اين احساس را در وي ايجاد كنيد كه مي‌خواهيد او را مقصر جلوه دهيد. سعي كنيد تا جاي ممكن با محبت و آرامش و همين‌طور استفاده از جملاتي مانند (من احساس مي‌كنم…..) يا (فكر مي‌كنم بهتر باشد اگر…..) صحبت كنيد.

قدم سوم : ايجاد تغييرات رفتاري

هر رفتاري باعث ايجاد عكس‌العمل‌هايي در ديگران خواهد شد. به همين خاطر اگر از رفتاري در شريك احساسي‌تان ناراحت هستيد، بهتر است كمي هم به رفتارهاي خود دقت كنيد و به اين سؤال پاسخ دهيد كه چه چيزي در رفتارتان باعث بروز چنين مشكلاتي شده است؟ آيا بي‌توجهي شما به شريك احساسي‌تان و نيازهاي وي يا حتي حضور و توجه هميشگي‌تان مي‌تواند دليلي براي بروز اين مشكلات باشد؟ هنگامي‌كه متوجه مشكلات رفتاري خود شديد مي‌توانيد با تغيير آن‌ها شرايط رابطه خود را نيز بهبود ببخشيد.

قدم چهارم : كمك گرفتن از مشاورين خانواده

گاهي اوقات مشكلات رابطه به‌گونه‌اي نيست كه به‌تنهايي بتوانيم آن‌ها را حل كنيم. ممكن است شريك احساسي‌تان هيچ كمكي براي تغيير شرايط به شما نكند و يا شايد اصلاً نتوانيم دليل ناراحتي خود را پيدا كنيم. در چنين شرايطي بهتر است از يك مشاور براي برطرف كردن مشكلات پيش‌آمده كمك بگيريد. مشاورين به شما كمك خواهند كرد تا با توجه به سبك شخصيتي خود و شريك احساسي‌تان راهكارهايي را براي بهبود رابطه پيدا كنيد.

حتي در شرايطي كه همه‌چيز ميان شما و شريك احساسي‌تان در وضعيت مناسبي قرار دارد، شما مي‌توانيد با كمك مشاورين خانواده كيفيت رابطه عاطفي خود را بهبود ببخشيد. همچنين اگر احساس مي‌كنيد مشكلات شخصيتي نظير كمبود اعتمادبه‌نفس، بدبيني يا ترس از تنهايي در شما يا شريك عاطفي‌تان باعث بروز مشكل شده، مي‌توانيد با كمك مشاورين براي درمان آن‌ها اقدام نماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه عشق و رابطه مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

 

سؤالات متداول

هنگامي‌كه به رابطه خود از بيرون نگاه مي‌كنيد متوجه مشكلات و نقاط ضعف و قوتي مي‌شويد كه ممكن است در جريان رابطه متوجه آن‌ها نباشيد. از اين طريق شما مي‌توانيد به اين سؤال پاسخ دهيد كه چه اتفاقاتي در اختلافات ميان شما و شريك احساسي‌تان نقش بيشتري دارند و مي‌توانيد براي برطرف كردن آن‌ها برنامه‌ريزي كنيد.

وجود احساس آرامش و رضايت خاطر از حضور در رابطه، نحوه حل كردن اختلافات، توجه هريك از طرفين به خواسته‌هاي يكديگر و همين‌طور اميدواري به آينده يك رابطه ازجمله مسائلي هستند كه مي‌بايست به آن‌ها توجه كنيد.

   

منبع : مرور رابطه با چند سوال

 

 


:: بازديد از اين مطلب : 1


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: مرور رابطه با چند سوال،
موضوع:
[ ۳ خرداد ۱۴۰۰ ] [ ۱۱:۱۵:۰۴ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

افسردگي بعد از ترك سيگار اختلال شايعي است كه به شكل‌هاي مختلفي خودش را نشان مي‌دهد. معممولا حس پوچي و بي حوصلگي به قدري شدت پيدا مي‌كند كه عادت قديمي يعني همان سيگار كشيدن براي فرار از فشارها و ناراحتي‌ها يادآوري مي‌شود. نيكوتين سيگار باعث وابستگي مغز شده و سطوح دوپامين ترشح شده در سيستم عصبي را افزايش مي دهد.  بالا رفتن دوپامين با افزايش احساس سرخوشي و يا كاهش علائم افسردگي همراه خواهد بود. از همين رو ابتلا به افسردگي از جمله مشكلات موقتي رايجي است كه در پي ترك سيگار تجربه مي‌شود. در ادامه علل و علائم افسردگي پس از ترك سيگار و راهكارهاي مقابله با آن‌ها به طور كامل اشاره شده است. با دريافت مشاوره ترك اعتياد مي‌توانيد از روش‌هاي بدون عوارض استفاده كنيد.

منبع : افسردگي بعد از ترك سيگار چه علائم و راه درماني دارد

 

علت هاي ابتلا به افسردگي بعد از ترك سيگار

سيگار ماده‌اي حاوي نيكوتين است كه مصرف آن به مرور زمان منجر به بروز وابستگي سلول‌هاي مغز مي‌شود. در اين شرايط ميزان ترشح دوپامين در سيستم عصبي مركزي بالا مي‌رود و در نتيجه فرد پس از استعمال سيگار احساس سرحالي و نشاط بيشتري را تجربه مي‌كند.

همين مسئله باعث شده كه بسياري از افراد كه دچار افسردگي پنهان هستند براي فرار از احساسات ناخوشايند غم و اندوه خود به استفاده از سيگار روي بياورند، در نتيجه طبيعي است كه با ترك نيكوتين علائمي از افسردگي در افراد به طور موقتي بروز پيدا كنند. به عبارت ديگر مي‌توان گفت اين اختلال ناشي از ترك نيكوتين و يا وجود افسردگي قبلي در فرد است. براي جلوگيري از بروز عوارض ترك مي‌توانيد مقاله ترك سيگار را مطالعه نماييد.

علائم بروز افسردگي بعد از ترك سيگار

افسردگي كه پس از ترك سيگار تجربه مي‌شوند علائم يكساني با اختلال افسردگي اساسي دارد. از جمله اين علائم بايد به مواردي نظير احساس غمگيني در اكثر اوقات روز، از دست دادن علاقه به مسائلي كه قبلا براي فرد خوشايند بوده‌اند، بروز تغييراتي در خواب و اشتها، ايجاد مشكلاتي در تمركز، احساس خستگي مفرط و افزايش حساسيت رواني يا همان تحريك پذيري اشاره كرد.

همچنين در مواردي كه فرد دچار افسردگي شديد مي‌شود ممكن است با مرگ نيز اشتغال ذهني پيدا كند و از همين رو ميل به خودكشي داشته باشد. البته بايد به اين نكته توجه كنيد كه مبتلايان به افسردگي همه اين علائم را با هم تجربه نمي‌كنند. با اين حال هرچقدر تعداد آن‌ها بيشتر باشد، متخصصان شدت افسردگي را بالاتر در نظر مي‌گيرند. براي آشنايي بيشتر با علائم افسردگي كليك كنيد.

راهكارهايي براي مقابله با افسردگي بعد از ترك سيگار

افسردگي پس از ترك سيگار امري موقتي است، در نتيجه كافي است براي پشت سر گذاشتن آن صبر و شكيبايي نشان دهيد و به توصيه‌هاي متخصصان براي سازگاري با اين وضعيت توجه نماييد. در ادامه به چند راهكار مهم براي مقابله با اين شرايط اشاره كرده‌ايم.

1- با ورزش كردن اندروفين جايگزين ايجاد كنيد

ورزش كردن يكي از ساده ترين و موثرترين راهكارهاي مقابله با افسردگي است. چرا كه انجام فعاليت‌هاي بدني باعث افزايش ترشح مواد شيميايي خاصي نظير اندورفين در سيستم عصبي مي‌شود. اين مواد به طور طبيعي منجر به تجربه احساس نشاط و سرخوشي در انسان مي‌گردند و در نتيجه مي‌توانند علائمي نظير احساس غمگيني مفرط را كاهش دهند.

اين نكته را به خاطر بسپاريد كه ورزش‌هاي ساده نظير چند دقيقه پياده روي نيز اگر به طور روزانه و منظم انجام شوند مي‌توانند تاثيرات بسيار شگرفي بر وضعيت رواني شما بگذارد. در نتيجه اگر شرايط انجام  فعاليت‌هاي بدني حرفه‌اي را نداريد، نااميد نشويد شما مي‌توانيد با پيگيري ورزش‌هايي ساده و معمولي نيز وضعيت خلقي خود را بهبود ببخشيد.

2- از حرف زدن در مورد احساسات‌تان نهراسيد

شواهد پژوهش‌هاي روانشناسي نشان مي‌دهند حرف زدن در مورد احساسات منفي مي‌تواند تا حد زيادي در برون رفت از وضعيت‌هاي بحراني تاثيرگذار باشد و به شما كمك كند تا سريع‌تر در مسير بهبودي گام برداريد. اين نكته را به خاطر داشته باشيد كه همه انسان‌ها در برابر مشكلاتي نظير افسردگي آسيب پذير هستند و ممكن است در موقعيت‌هايي از زندگي خود آن را تجربه كنند.

در نتيجه هرگز خود را به خاطر هيجانات ناخوشايندي كه داريد سرزنش نكنيد يا به خاطر حرف زدن در موردشان شرم‌سار نباشيد. اگر بعد از ترك سيگار خلقتان تغيير كرده و احساساتي نظير غمگيني تا حد زيادي به سراغ‌تان مي‌آيد، سعي كنيد در مورد آنچه در درون‌تان مي‌گذرد با فردي قابل اطمينان صحبت كنيد. اگر فكر مي‌كنيد اطرافيان‌تان نمي‌توانند به اندازه كافي شما را درك كنند، مراجعه به يك روانشناس بهترين گزينه ايست كه مي‌تواند به كمك شما بيايد. براي دريافت مشاوره افسردگي كليك كنيد.

3- به خودتان يادآوري كنيد كه همه چيز موقتي

وقتي افسرده مي‌شويد، معمولا اين فكر به سراغ‌تان مي آيد كه اوضاع در بدترين حالت ممكن است و شرايط ديگر تغيير نخواهد كرد. براي مقابله با اين وضعيت دائما به خود يادآوري كنيد كه افسردگي وضعيتي موقتي است كه در پاسخ به كنار گذاشتن نيكوتين ايجاد شده است. با ترك سيگار و آغاز فرايند بهبودي به مرور زمان علائم افسردگي نيز محو مي‌شوند. در نتيجه هرگز اوضاع به همين منوال باقي نخواهد ماند.

4- ليستي از كارهاي مورد علاقه تان تهيه كنيد

اكثر افرادي كه سيگار مي‌كشند در شرايطي كه غم يا اضطراب به سراغ آن‌ها مي آيد پيش از هرچيز به سراغ سيگار مي‌روند. به همين خاطر زماني كه سيگار را كنار مي‌گذارند بيش از هر وقتي احساس افسردگي و پريشاني مي‌كنند. در اين شرايط وسوسه مصرف مجدد به سراغ شما مي‌آيد و لغزش دوباره به سمت سيگار مي‌تواند علائم افسردگي را تشديد نمايد.

براي غلبه بر اين مشكلات لازم است يك ليست از كارهاي مورد علاقه‌تان تهيه كرده و زمان‌هايي كه دچار وسوسه مي‌شويد به سراغ انجام آن‌ها برويد. شما بايد به مرور زمان تلاش كنيد بيشتر خودتان را دوست بداريد و از روش‌هاي سالمي براي آرام نگه داشتن خود استفاده كنيد.

5- زنجيره حمايت اجتماعي اطراف خود را تقويت كنيد

برخورداري از حمايت اجتماعي كافي در زندگي يكي از عوامل بسيار مهم در ترك موفق است. افرادي كه دوستان يا خانواده حمايتگري دارند نه تنها راحت‌تر مي‌توانند سيگار، مواد يا الكل را كنار بگذارند بلكه مشكلات جانبي نظير افسردگي بعد از ترك نيز به ميزان بسيار كمتري در ميان آن‌ها بروز مي‌كند. در نتيجه بهتر است زمان‌هاي بيشتري را با اين افراد بگذارنيد. شركت كردن در گروه درماني يا گروه‌هاي خودياري از جمله روش‌هايي است كه مي‌تواند زنجيره حمايت اجتماعي در اطراف شما را تقويت كند.

درمان افسردگي پس از ترك سيگار

استفاده از راهكارهاي خودياري به تنهايي براي درمان اختلال افسردگي كافي نيستند. اگر پس از ترك سيگار دست كم به مدت دو هفته علائمي از افسردگي را تجربه كرديد، بايد براي ارزيابي وضعيت روان شناختي خود از يك متخصص در حوزه سلامت روان نظير روانشناس يا روان پزشك كمك بگيريد.

امروزه درمان‌هاي بسيار متنوعي براي درمان اختلال افسردگي به كار مي‌روند كه از جمله مهم‌ترين آن‌ها مي‌توان به روان درماني فردي، گروهي، خانواده درماني و درمان‌هاي دارويي اشاره كرد. براي انتخاب بهترين روش درمان لازم است مشاوره دريافت كنيد. اين كار به شما كمك مي كند تا مزايا و معايب درمان‌هاي مختلف را نسبت به يكديگر بسنجيد و بهترين تصميم را در اين زمينه بگيريد. براي آشنايي با سريع ترين روش هاي درمان افسردگي كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه افسردگي مي‌توانيد در ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02166419012 با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 

منبع : افسردگي بعد از ترك سيگار چه علائم و راه درماني دارد

 

سوالات متداول

توجه به اين نكته بسيار اهميت دارد كه هرگز از داروهاي روان پزشكي نظير ضد افسردگي ها به طور خودسرانه استفاده نكنيد. افسردگي پس از ترك سيگار در بسياري از موارد با روش هاي غير دارويي نظير روان درماني به كمك رويكرد شناختي رفتاري بهبود مي يابد. اگر افسردگي شديد باشد يا به هر دليل نياز به دارو وجود داشته باشد روان شناس شما را به يك روان پزشك ارجاع خواهد داد.

   

منبع : افسردگي بعد از ترك سيگار چه علائم و راه درماني دارد

 



:: بازديد از اين مطلب : 1


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۳ خرداد ۱۴۰۰ ] [ ۱۱:۰۹:۳۵ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

مراكز مشاوره خانواده در زاهدان كدام‌اند و چه خدماتي را ارائه مي‌دهند؟ مشكلات خانوادگي و زوجي يكي از عمده‌ترين مسائلي هستند كه باعث مي‌شوند افراد به مراكز مشاوره و سلامت روان مراجعه كنند. خانواده درمانگران و زوج درمانگران آموزش ديده در حوزه‌هاي روان شناسي و روان پزشكي تلاش مي‌كنند تا به ارتقاي مهارت‌هاي زندگي در افراد و بهبود ارتباطات بين اعضاي خانواده كمك كنند و بهداشت روان تك تك اعضا را بهبود ببخشند. اگر شما در زاهدان زندگي مي‌كنيد و به دنبال كسب اطلاعات بيشتر در مورد مراكز مشاوره خانواده در اين شهر هستيد تا انتهاي اين مطلب با ما همراه باشيد. همچنين براي مشاوره با بهترين درمانگران متخصص در زمينه خانواده با شماره هاي درج شده مي‌توانيد تماس بگيريد.

 

منبع : مشاوره خانواده زاهدان

مشاوره خانواده يا خانواده درماني چيست؟

مشاوره خانواده يا همان خانواده درماني يكي از زير شاخه‌هاي روانشناسي است كه به طور خاص در زمينه بهبود زندگي و روابط خانوادگي تلاش مي‌كند. مراجعه به خانواده درمانگر تنها به كساني كه دچار مشكلات و اختلافات خانوادگي هستند اختصاص ندارد و شما براي بهبود و ارتقاي كيفيت زندگي خود نيز مي‌توانيد به مراكز مشاوره خانواده مراجعه كنيد. اين جلسات مشاوره معمولاً با حضور تك تك اعضاي خانواده برگزار شده و روي روابط هريك از اعضا با ديگران كار مي‌كند تا نقايص رفتاري موجود بيشتر بررسي شده و با تمرين كردن اصلاح شوند.

براي آگاهي بيشتر درباره روند دريافت مشاوره خانواده و ويژگي هاي خانواده سالم كليك كنيد.

چه كساني بايد به مراكز مشاوره خانواده مراجعه كنند؟

همان طور كه گفته شد مراجعه به مشاوره خانواده تنها به افرادي كه دچار تعارضات جدي در زندگي خود هستند اختصاص ندارد. بلكه شما مي‌توانيد براي افزايش كيفيت زندگي خانوادگي خود نيز از راهنمايي‌هاي يك متخصص كمك بگيريد. با اين حال هنگام بروز مشكلات زير نيز مراجعه به خانواده درمانگر مي‌تواند كمك شاياني را به شما نمايد.

ـ وجود تعارض و اختلافات شديد بين زن و مرد (براي يافتن ريشه اختلافات خانوادگي كليك كنيد)

– وجود اعتياد در يكي از اعضاي خانواده ( براي آشنايي با تاثير اعتياد بر خانواده كليك كنيد)

– درگيري يك يا چند نفر از اعضاي خانواده با يك اختلال رواني نظير افسردگي يا اضطراب

– بروز بحران‌هاي جدي در خانواده نظير مرگ يكي از اعضا يا ابتلا به يك بيماري كشنده

– ناتواني در مديريت دعواي بين خواهر و برادرها

– چالش‌هاي تربيتي بين زن و مرد در زمينه تربيت فرزندان

– خيانت يكي از زوجين و يا هر دو

– اختلاف در تربيت و مشكلات با نوجوان ( براي آشنايي با روانشناسي نوجوان كليك كنيد)

– اختلاف بر سر ازدواج فرزندان (براي دريافت مشاوره قبل از ازدواج كليك كنيد)

-مشكلات و اختلافات در تربيت فرزند ( براي آشنايي با بهترين روش هاي تربيت كودك كليك كنيد)

و…

براي اطلاع از شرايط مشاوره خيانت به همسر و راهكارهاي بخشش خيانت همسر كليك كنيد.

مراكز معتبر مشاوره‌خانواده چه ويژگي‌هايي دارند؟

متاسفانه در اين روزها علاوه بر فارغ التحصيلان روانشناسي، افرادي با ادعاي پوشالي اقدام به مشاوره دادن مي‌كنند كه از علم و تخصص كافي در اين زمينه برخوردار نيستند. به همين دليل لازم است قبل از اينكه مشكلات و موضوعات خانوادگي خود را با مشاوران در ميان بگذاريد از اعتبار و تخصص مركز مشاوره مدنظر خود و روانشناسان آن اطمينان كافي كسب كنيد. از جمله ويژگي‌هاي يك مركز مشاوره خانواده معتبر مي‌توان به موارد زير اشاره كرد.

– مراكز مشاوره خانواده معتبر داراي مجوز رسمي از سازمان نظام روانشناسي يا سازمان بهزيستي كشور هستند.

– روانشناساني كه در مراكز مشاوره معتبر فعاليت مي‌كنند حداقل از مدرك كارشناسي ارشد برخوردارند و در حيطه‌هاي مرتبط با زوج و خانواده آموزش‌هاي ويژه ديده‌اند.

– در مراكز مشاوره خانواده معتبر از جديدترين روش‌هاي درماني استفاده مي‌شود و اعضاي آن از نظر علمي به روز هستند.

– مراكز معتبر از تجهيزات كافي براي ارزيابي و تشخيص مشكلات روان برخوردار است و شما مي‌توانيد در آن انواع تست‌هاي هوش، شخصيت و تست‌هاي مرتبط با اختلالات رواني را انجام دهيد.

آدرس مراكز مشاوره خانواده در زاهدان

مركز مشاوره خانواده همدلان زاهدان، خيابان دانشگاه، دانشگاه 47، داخل ميلان، پلاك 10
مركز مشاوره خانواده هم انديش زاهدان، خيابان اميرالمومنين، داخل ميلان، ساختمان پزشكان، طبقه دوم
مركز مشاوره خانواده صدرا زاهدان، خيابان امام خميني، دانشگاه پيام نور، ساختمان كتابخانه
مركز مشاوره خانواده شميم زاهدان زاهدان، تقاطع اميركبير ثاراله، روبه‌روي ثاراله 19
مركز مشاوره خانواده عزيزالله مجاهد زاهدان، ميدان دكتر حسابي، دانشگاه علوم پزشكي، دانشكده پزشكي
مركز مشاوره خانواده باران ايرانشهر، خيابان نور، جنب داروخانه پاستور، داخل كوچه، طبقه دوم
مركز مشاوره خانواده رويش زابل، هيرمند جنوبي، ميلان 9

براي دريافت مشاوره در زمينه خانواده مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني خانواده با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02166419012 تماس بگيريد.

   

منبع : مشاوره خانواده زاهدان

 


:: بازديد از اين مطلب : 2


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۳ خرداد ۱۴۰۰ ] [ ۱۱:۰۳:۵۰ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

عوامل تحريك كننده افسردگي مي‌توانند با توجه به شرايط و تصورات هر فردي متفاوت از ديگران باشند؛ بااين‌حال برخي عوامل نظير احساس شكست و ناكامي يا از دست دادن عزيزان در بسياري از افراد باعث بروز افسردگي مي‌شوند. در ميان عوامل تحريك‌كننده افسردگي شدت مشكل و همين‌طور مدت‌زماني كه فرد درگير اين موضوع مي‌شود ازجمله مسائلي هستند كه مي‌توانند به روانشناسان در پيش‌بيني شدت افسردگي و همين‌طور احتمال بهبودي فرد كمك كنند. براي دريافت مشاوره افسردگي كليك كنيد.

منبع : عوامل تحريك كننده افسردگي

عوامل تحريك كننده افسردگي

عوامل تحريك‌كننده افسردگي يا دلايلي كه باعث بروز اين اختلال مي‌شوند با توجه به شرايط و تصورات هر فرد مي‌تواند متفاوت باشد. به عبارتي مي‌توان گفت آنچه باعث مي‌شود به دنبال بروز يك اتفاق فرد دچار افسردگي شود، خود رخداد نيست؛ بلكه تعبير و باور فرد از موقعيت است كه مي‌تواند باعث افسردگي در فرد شود. به همين خاطر گفته مي‌شود عوامل تحريك‌كننده افسردگي به تعداد انسان‌هاي روي زمين متفاوت است، اما برخي شرايط با احتمال بيشتري فرد را درگير افسردگي مي‌كنند كه ازجمله آن‌ها مي‌توان به موارد زير اشاره كرد:

1- سوگواري و از دست دادن عزيزان

همه ما اشخاصي را در زندگي داريم كه برايمان ارزش بسياري دارند و ارتباط داشتن با آن‌ها مي‌تواند آرامش بسياري برايمان ايجاد كند. از دست دادن اين افراد به دليل مرگ، طلاق، مهاجرت يا هر دليل ديگري ازجمله مسائلي است كه مي‌تواند شرايط روحي فرد را تا حد زيادي تحت تأثير قرار دهد و مشكلاتي را براي وي ايجاد نمايد. از دست دادن عزيزان فرد را دچار سوگ مي‌كند و درصورتي‌كه او نتواند به‌خوبي با شرايط جديد سازگار شده و مراحل سوگ را پشت سر بگذارد احتمال بروز افسردگي افزايش پيدا مي‌كند. 

 

 

2- شكست و ناكامي از عوامل تحريك كننده افسردگي

شكست خوردن در يك آزمون، كار يا حتي رابطه عاطفي موضوع تلخي است كه هيچ‌يك از ما دوست نداريم با آن مواجه شويم. به همين خاطر روانشناسان شكست و نرسيدن به اهداف يا خواسته‌ها را يكي از مهم‌ترين عوامل تحريك‌كننده افسردگي مي‌دانند و به ميزاني كه رسيدن به يك هدف خاص براي فرد اهميت بيشتري داشته باشد، ناكامي در رسيدن به آن به احتمال بيشتري مي‌تواند فرد را افسرده كرده و يا شدت بيشتري از اين اختلال را در وي ايجاد كند. به همين خاطر بهتر است در شرايطي كه با ناكامي مواجه مي‌شويد براي پيشگيري از بروز افسردگي و مشكلات جدي‌تر آمادگي لازم را براي خود ايجاد كنيد.

3- بيماري‌هاي جسمي

ابتلاي فرد يا هر يك از نزديكان به بيماري‌هاي جسمي به‌ويژه بيماري‌هاي مزمني نظير ديابت يا بيماري‌هاي قلبي و عروقي ازجمله مسائلي هستند كه استرس بسياري ايجاد مي‌كنند. مراقبت‌هاي لازم، تهيه دارو و همين‌طور هزينه‌هايي كه مراقبت از اين بيماران به همراه دارد، مي‌تواند مشكلات بسياري را براي فرد ايجاد كند و به همين خاطر روانشناسان سلامت ابتلا به بيماري‌هاي جسمي را يكي از مهم‌ترين عوامل تحريك‌كننده افسردگي مي‌دانند.

4- تغييرات جدي در شرايط زندگي از عوامل تحريك كننده افسردگي

قدرت سازگاري با شرايط زندگي يكي از مهم‌ترين ويژگي‌هايي است كه فرد را از ابتلا به بيماري‌هاي روحي در امان نگه مي‌دارد. به‌طوركلي سازگاري به اين معناست كه فرد بتواند خود را با شرايط جديد زندگي وفق داده و كمترين دشواري را در توانايي فعاليت‌هاي خود ايجاد كند. اهميت قدرت سازگاري در شرايطي كه فرد تغييرات جدي در زندگي تجربه مي‌كند بيش از قبل نمايان خواهد شد. براي مثال بحران‌هاي مالي، طلاق يا حتي اتفاقات مثبتي مثل تولد فرزند يا مهاجرت ازجمله موضوعاتي هستند كه نياز به توانايي بالايي براي سازگار شدن با شرايط جديد دارند و به ميزاني كه شما انعطاف‌پذيري كمتري در مقابل اين تغييرات داشته باشيد احتمال بروز بيماري‌هاي روحي و ازجمله افسردگي افزايش پيدا مي‌كند.

5- شرايط نامساعد خانوادگي و اجتماعي

تحقيقات سارافينو در سال 2017 ميلادي نشان داد يكي از مهم‌ترين عواملي كه از فرد در مقابل ابتلا به افسردگي محافظت مي‌كند ،برخورداري از يك سيستم حمايتي مناسب در اطراف وي است. در اين بررسي مشخص شد افرادي كه باور دارند اطرافيان آن‌ها را دوست دارند و در مواقع سختي مي‌توانند روي كمك ديگران حساب كنند از سلامت روان بالاتري برخوردار هستند. به همين نسبت احساس تنهايي يا نداشتن روابط اجتماعي مناسب مي‌تواند ريسك ابتلاي فرد به افسردگي را افزايش دهد. افرادي كه احساس مي‌كنند ديگران حرف‌هايشان را نمي‌فهمند يا در شرايط سخت نمي‌توانند روي كمك ديگران حسابي باز كنند در صورت بروز بحران با احتمال بيشتري دچار افسردگي خواهند شد.

6- مشكلات روحي و شخصيتي از عوامل تحريك كننده افسردگي

در ميان عوامل تحريك‌كننده افسردگي مي‌بايست براي مشكلات شخصيتي و روحي نقش ويژه‌اي در نظر بگيريم. مشكلاتي از قبيل اعتمادبه‌نفس پايين، حساسيت بيش‌ازحد به دوست‌داشتني بودن، اختلالات شخصيتي مانند شخصيت وابسته و همين‌طور مشكلات رواني جدي همچون اسكيزوفرني كه باعث كاهش ارتباطات فرد مي‌شوند؛ ازجمله مسائلي هستند كه مي‌توانند باعث بروز افسردگي در فرد شوند. به همين خاطر بهتر است همه ما براي اطمينان از سلامت روان خود يا از بين بردن عوامل زمينه‌اي مثل ضعف در اعتمادبه‌نفس از يك روانشناس كمك بگيريم.

7- باورها، نگرش‌ها و تصورات

همان‌طور كه گفته شد آنچه باعث افسردگي مي‌شود يك رويداد نيست، بلكه معنا و تفسيري است كه ما براي آن رويداد در نظر مي‌گيريم. به همين خاطر است كه شكست مي‌تواند برخي افراد را درگير افسردگي كرده و براي برخي ديگر تبديل به انگيزه‌اي براي پيشرفت و پيروزي شود. درنتيجه شايد بتوان طرز فكر هر فرد را مهم‌ترين عامل تحريك‌كننده افسردگي ناميد. افرادي كه معمولاً موفقيت‌هاي خود را به عوامل بيروني يا شانس و شكست‌هايشان را به ناتواني‌هاي خود نسبت مي‌دهند، ناتواني در يك زمينه را به معناي بي‌ارزش و ناتوان بودن در تمامي زمينه‌ها مي‌دانند و همين‌طور احساس مي‌كنند مشكلات براي آن‌ها هرگز حل نخواهد شد و بيش از ديگران در مقابل افسردگي آسيب‌پذير هستند.

8- اعتياد يا بزهكاري از عوامل تحريك كننده افسردگي

ابتلا به اعتياد يا هرگونه بزهكاري ازجمله مسائلي است كه احتمال بروز افسردگي را در فرد افزايش مي‌دهد. صرف‌نظر از اينكه گاهي اوقات خود افسردگي، دليل ميل به مصرف مخدرها يا ارتكاب بزهكاري است، اين رفتارها دايره اجتماعي فرد را محدود كرده و همين‌طور با ايجاد درگيري‌هاي قانوني براي فرد باعث افزايش احتمال ابتلا به افسردگي يا ساير بيماري‌هاي روحي در فرد مي‌شوند. علاوه بر اين مبتلايان به اعتياد معمولاً در تلاش‌هاي خود براي ترك مخدر شكست مي‌خورند و اين شكست‌ها باعث مي‌شود تا تصور اين افراد راجع به خودشان بسيارمنفي شده و از اين طريق باعث بروز افسردگي در وي مي‌شوند.

 

 

9- سبك زندگي ناسالم

يكي از مهم‌ترين عواملي كه باعث بروز افسردگي مي‌شود داشتن عادات ناسالم در جريان زندگي است. فعاليت در مشاغلي كه با استرس بسياري همراه است، بي‌توجهي به داشتن اوقات فراغت يا الگوي خواب و خوراك نامنظم در كنار بي‌توجهي به ورزش و فعاليت جسمي ازجمله مسائلي است كه مي‌تواند فرد را در مقابل افسردگي آسيب‌پذير نمايد.

10- تفاوت داشتن با ديگران

تفاوت داشتن با ديگران به هر دليلي نظير ابتلا به معلوليت‌ها ازجمله مسائلي است كه مي‌تواند فرد را در معرض افسردگي قرار دهد. احساس متفاوت بودن با ديگران يا غيرعادي بودن در كنار محدوديت‌هايي كه براي برقراري ارتباط براي فرد ايجاد مي‌شود و همين‌طور شكل‌گيري اين احساس كه ديگران قدرت درك احساسات و شرايط فرد را ندارند مي‌تواند دليلي براي شروع افسردگي در فرد باشد.

جلوگيري از شروع افسردگي

هنگامي‌كه با عوامل تحريك‌كننده افسردگي آشنا مي‌شويم، به اين نتيجه مي‌رسيم كه بهترين راه براي پيشگيري از ابتلاي افسردگي اين است كه خود را از اين عوامل آسيب‌زا دور نگه داريم و در صورت مواجهه با آن‌ها براي كاهش ميزان اثرگذاري‌شان تلاش كنيم. انتخاب يك سبك زندگي سالم و منظم، ايجاد روابط اجتماعي مطلوب، انتخاب هدف و تلاش براي رسيدن به آن و همچنين كمك گرفتن از روانشناسان ازجمله مسائلي هستند كه براي كاهش احتمال افسردگي مي‌توان از آن‌ها استفاده كرد. براي آشنايي با بهترين و سريع ترين روش هاي درمان افسردگي كليك كنيد.

هنگامي‌كه نشانه‌هاي افسردگي را در خود مي‌بينيد و يا با هر يك از عوامل آسيب‌رسان مثل شكست عشقي، بيماري، بحران‌ها و يا سوگ در زندگي مواجه مي‌شويد مي‌توانيد با كمك گرفتن از مشاورين روانشناسي توانايي‌هاي خود را براي مبارزه با اين بيماري افزايش دهيد. براي آشنايي با علائم افسردگي كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه افسردگي مي‌توانيد در ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02166419012 با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 

 

سؤالات متداول

افسردگي در هر فرد با توجه به شرايط زندگي، ظرفيت روحي و همين‌طور طرز فكر وي تحت تأثير مسائل مختلفي قرار دارد. بااين‌حال از دست دادن عزيزان، شكست و ناكامي، بحران‌هاي جدي و بيماري ازجمله مسائلي هستند كه مي‌توانند باعث بروز افسردگي در فرد شوند

   شماره تماس با موبايل : 66419012-021

منبع : عوامل تحريك كننده افسردگي

 

 



:: بازديد از اين مطلب : 0


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲ خرداد ۱۴۰۰ ] [ ۱۲:۴۹:۰۳ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

حس مالكيت و حسادت در روابط عاطفي يكي از مسائلي است كه مي‌تواند تنش‌هاي زيادي را ميان زوجين ايجاد كند. ممكن است فردي كه حس مالكيت و حسادت زيادي از خود نشان مي‌دهد، بگويد اين مسئله از عشق زياد نشات مي‌گيرد. با اين حال بسياري از افراد از مواجهه با اين موضوع رنج مي‌كشند و در جلسات مشاوره اعلام مي‌كنند كه حسادت مفرط همسر يا شريك عاطفي‌شان باعث مي‌شود تا حد زيادي تحت فشار قرار بگيرند. اگر در رابطه‌اي هستيد كه حس مالكيت و حسادت موجب آزار شما شده است، بهتر است براي يافتن يك راه حل در ادامه مطلب با ما همراه باشيد.

 

 منبع : حس مالكيت و حسادت در روابط 

 

 

حس مالكيت و حسادت در روابط | چه زماني حسادت آسيب زا مي شود؟

اين مسئله طبيعي است كه وقتي در رابطه عاطفي قرار مي‌گيريم، دلمان مي‌خواهد طرف مقابل به ما تعهد داشته باشد و از حضور يك شخص سوم آزار ديده و نگران مي‌شيم. اين مسئله كمك مي‌كند تا بتوانيم تمركز بيشتري روي ارتباط خود داشته باشيم و براي بهبود آن تلاش كنيم.

در نتيجه مي‌توان گفت حسادت و حس مالكيت مي‌تواند در برخي موارد امري طبيعي و نرمال باشد. اما اگر اين مسئله شديد شود و خود به موضوع تنش ميان دو نفر تبديل شود، به رابطه عاطفي آسيب رسانده و پايه‌هاي آن را سست مي‌كند. در ادامه به ويژگي‌هاي حسادت نرمال و آسيب‌زا در رابطه عاطفي اشاره كرده‌ايم.

 

 

حسادت نرمال در رابطه عاطفي

وقتي حسادت در رابطه عاطفي به طور بسيار ملايم يا گهگاهي بروز پيدا مي‌كند نشان مي‌دهد كه زوجين قصد ندارند يكديگر را تحت فشار قرار دهند. در اين شرايط حسادت باعث مي‌شود زوجين قدر يكديگر را بدانند و تلاش آگاهانه‌اي داشته باشند تا مطمئن شوند همسرشان احساس ارزشمندي مي‌كند.

همچنين اين نوع از حسادت يا حس مالكيت احساسات دو طرف را تقويت كرده و منجر به افزايش عشق و علاقه ميان دو طرف مي‌شود. در واقع حسادت خفيف و قابل كنترل مي‌تواند به عنوان يك نيروي مثبت در ازدواج يا رابطه بلند مدت در نظر گرفته شود.

توجه به اين نكته حائز اهميت است كه در يك رابطه سالم حسادت از تمايل فرد جهت مراقبت از شريك عاطفي خود نشات مي‌گيرد. در نتيجه افراد سعي نمي‌كنند با احساسات خود ديگري را بيازارند، بلكه تلاش مي‌كنند به طور منطقي نگراني‌هايشان را با يكديگر در ميان گذاشته و با يك گفتگوي موثر رابطه خود را به سمت جلو هدايت كنند.

حسادت آسيب زا و غير نرمال در روابط عاطفي

با وجود تمام چيزهاي مثبتي كه در مورد حس حسادت در رابطه عاطفي گفته شد، اگر اين حس به طور غيرمنطقي و شديد ابراز شود؛ داستان كاملا فرق مي‌كند. چراكه اين رفتار مي‌تواند نشانه‌اي از وجود يك رابطه آزارگرانه و آسيب‌زا باشد. اگرچه افرادي كه حسادت زيادي مي‌ورزند، خود نيز از احساس ناامني رنج مي‌برند‌، اما در عين حال آسيب‌هاي متعددي را به طرف مقابل خود نيز وارد مي‌كنند.

از جمله اين آسيب‌ها مي‌توان به زورگويي، پرخاشگري كلامي و اعمال خشونت فيزيكي اشاره كرد. اين موارد اغلب با هدف به دست آوردن كنترل بيشتر بر فرد مقابل انجام مي‌شوند. به طور كلي ويژگي‌هاي حسادت غيرنرمال موارد زير را در برمي‌گيرد:

  • داشتن بدبيني مفرط (پارانوييد) در مورد اينكه شريك عاطفي چه احساساتي دارد و هر لحظه در حال انجام چه كاري است.
  • بروز احساس ناامني مفرط و ترس غيرمعقول از خود در رابطه
  • پرس و جو كردن دائمي در مورد اينكه فرد مقابل در طول روز به كجا مي‌رود.
  • اتهام زني و داستان سرايي بي‌اساس در مورد رفتارهاي خيانت آميز در همسر
  • تعقيب كردن فرد براي اطمينان يافتن از اينكه او كجا مي‌رود
  • گرفتن آزادي فرد مقابل در زمينه ديدن دوستان يا برخي اعضاي خانواده
  • چك كردن گوشي و بررسي پيام‌هاي فرد مقابل
  • تماس گرفتن بيش از حد به شريك‌تان زماني كه در كنار شما نيست

 

 

روش هاي كنار آمدن با حس مالكيت در رابطه

اگر در رابطه با همسرتان حس حسادت و مالكيت زيادي وجود دارد بهتر است قبل از اينكه اوضاع از كنترل خارج گردد، به آن رسيدگي كنيد. روش‌هاي سالمي وجود دارند كه به شما و شريك زندگي‌تان كمك مي‌كنند تا اين احساسات را به شيوه‌اي درست مديريت نماييد.

1- اين موضوع را دريابيد كه حسادت هميشه آسيب زا نيست

قدم اول اين است كه بتوانيد ويژگي‌هاي حسادت سالم را از حسادت آسيب زا تشخيص دهيد. اين مسئله را در نظر بگيريد كه واقعا ممكن است افراد يا موقعيت‌هايي وجود داشته باشند كه رابطه شما را تهديد نمايند. براي مثال زماني كه يك همكار از جنس مخالف بيش از حد به شما يا همسرتان نزديك مي‌شود يا زماني كه شغل‌تان ايجاب مي كند بيش از حد سفر كنيد، بروز مقداري حسادت در رابطه امري طبيعي است و نبايد به خاطر آن خود يا همسرتان را سرزنش نماييد.

نكته مهم اينجاست كه در چنين شرايطي براي يكديگر وقت گذاشته، با يكديگر به شيوه‌اي موثر گفتگو كنيد و نگراني‌هاي‌تان را در ميان بگذاريد. در نهايت بايد بتوانيد در مورد مرزهاي زندگي خود به يك توافق مشترك دست يابيد تا نگراني‌ها در هر دو طرف فروكش كند.

2- ريشه حسادت و حس مالكيت را دريابيد

وقتي حسادت به طور مكرر در رابطه شما اتفاق مي‌افتد سعي كنيد به اين سوال پاسخ دهيد كه دليل آن چيست؟ آيا در رابطه‌تان سابقه‌اي از بي اعتمادي يا خيانت وجود دارد؟ آيا اين مسئله از احساس ناامني در فرد مقابل نشات مي‌گيرد يا اينكه او شيوه صحيح ابراز عشق و علاقه را نياموخته است؟ البته در نظر داشته باشيد كه پاسخگويي به اين سوالات همواره آسان نيست. مراجعه به يك روانشناس متخصص در حيطه زوج درماني مي‌تواند تا حد زيادي در اين زمينه به شما كمك نمايد. اگر به درستي علت حسادت را دريابيد بهتر مي‌توانيد براي رفع آن كاري انجام دهيد.

3- براي جلب اعتماد يكديگر تلاش كنيد

يكي از بهترين راه‌ها براي پيشگيري از بروز حسادت ايجاد جوي توام با اعتماد و اطمينان خاطر است. اين امر زماني به دست مي‌آيد كه هر دو طرف براي جلب اعتماد يكديگر تلاش كنند. در نظر داشته باشيد كه افراد قابل اعتماد صادق هستند، در مورد قرارهاي خود با ديگران به همسرشان دروغ نمي‌گويند و زماني كه زندگي مشترك را آغاز مي‌كنند به آن متعهد مانده و خيانت نمي‌كنند. رعايت همه اين نكات تا حد زيادي حساسيت‌هاي طرف مقابل را فرو نشانده و حسادت‌هاي بي جاي او را از بين مي‌برد.

4- دلبستگي سالمي را ميان خود ايجاد نماييد

ازدواج تنها به معناي داشتن رابطه جنسي و گذراندن اوقات زير يك سقف مشترك نيست. شما بايد بتوانيد ارتباط سالمي با يكديگر برقرار نماييد و دلبستگي ايمني را پرورش دهيد. در همين راستا بايد بتوانيد محبت خود را به يكديگر ابراز كنيد، زمان‌هاي خاصي را براي بودن با هم در نظر بگيريد و به انجام فعاليت‌هاي مشتركي بپردازيد. به اين نكته توجه داشته باشيد كه وقتي پيوند ميان زوجين سست شود بروز نگراني، حس مالكيت و حسادت شديد نيز اجتناب ناپذير خواهد بود.

5- حسادت بيمارگون را بشناسيد

حسادت و حس مالكيت مفرط مي‌تواند نشانگر نوعي مشكل روانشناختي در فرد مقابل باشد كه در رابطه به شما نيز آسيب مي‌زند. از همين رو لازم است نشانه‌هاي حسادت آسيب زا را شناخته و در صورت مواجهه با آن از يك متخصص در حوزه سلامت روان نظير روانشناس باليني كمك بگيريد. براي دريافت مشاوره رابطه دختر و پسر كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه عشق و رابطه مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

 

سوالات متداول

بله، در شرايطي كه بدبيني و حسادت شديد و غير منطقي است و با موقعيت تناسب ندارد ممكن است فرد به يك مشكل روانشناختي نظير اختلال شخصيت پارانوييد مبتلا باشد. براي تشخيص دقيق در اين زمينه لزم است كه با يك روانشناس مشورت نماييد.

   

 منبع : حس مالكيت و حسادت در روابط 

 

 


:: بازديد از اين مطلب : 0


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲ خرداد ۱۴۰۰ ] [ ۱۲:۴۲:۵۱ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

رابطه ناسالم عاطفي مي‌تواند حجم زيادي از انرژي رواني شما را درگير خود كرده و مشكلات روحي بسياري را برايتان ايحاد كند. رابطه عاطفي براي همه ما محلي است كه مي‌خواهيم آرامش را در آن تجربه كنيم و به عبارتي آن را منبع انرژي براي ساير چالش‌ها و برنامه‌هايي كه در زندگي داريم مي‌دانيم اين درحاليست كه روابط ناسالم نه‌تنها اين نياز شما را برآورده نمي‌كنند بلكه تبديل به وزنه‌اي مي‌شوند كه انرژي‌تان را درگير كرده و حتي مانع انجام صحيح ساير فعاليت‌ها در زندگي‌تان مي‌شود. در ادامه با عواقب و ويژگي‌هاي رابطه ناسالم آشنا مي‌شويم.

 

منبع : رابطه ناسالم

علل وارد شدن در رابطه ناسالم

مشكلات شخصيتي، تفاوت در اعتقادات و باورها و يا تفاوت در هدفي كه از يك رابطه وجود دارد ازجمله دلايلي هستند كه باعث مي‌شوند شما يك رابطه ناسالم را تجربه كنيد. بااين‌حال به خاطر داشته باشيد كه روابط ناسالم نيز درصورتي‌كه موردتوجه قرار بگيرند مي‌توانند اصلاح شوند. براي اين كار شما مي‌بايست با همكاري طرف مقابل خود سعي كنيد تا مشكلات را در رابطه از بين ببريد. كمك گرفتن از مشاورين نيز مي‌تواند تا حد زيادي در اين شرايط كمك‌كننده باشد. اما اگر به هر دليلي امكان اصلاح رابطه وجود ندارد بهتر است براي جلوگيري از آسيب بيشتر روحي كه در اين رابطه متحمل مي‌شويد ارتباط خود را قطع كنيد.

 

 

نشانه‌هاي يك رابطه ناسالم

1- نبود احساس آرامش و رضايت‌خاطر

حضور در رابطه‌اي كه به نيازهاي عاطفي و روحي شما پاسخ دهد، يكي از نيازهاي مشترك ميان همه انسان‌هاست و مهم‌ترين نشانه اينكه شما در رابطه مناسبي قرارگرفته‌ايد اين است كه احساس آرامش و رضايت را از بودن در كنار شريك عاطفي‌تان تجربه كنيد. به همين خاطر اگر احساسات منفي نظير غم، خشم، نااميدي يا شك و ترديد را در رابطه‌تان تجربه مي‌كنيد مي‌بايست به اين موضوع به‌عنوان يك زنگ خطر مهم توجه كنيد.

2- بي‌توجهي به نيازهاي يكديگر در رابطه ناسالم

در يك رابطه عاطفي مطلوب طرفين به نيازها و خواسته‌هاي يكديگر توجه دارند و براي برطرف كردن آن‌ها به يكديگر كمك مي‌كنند. پس يكي از نشانه‌هاي روابط ناسالم بي‌توجهي طرفين به نيازهاي يكديگر است. اين حالت ممكن است خيلي موقع‌ها خود را به‌صورت رابطه يك‌طرفه نشان دهد. در اين شرايط صرفاً يكي از اعضا به خواسته‌هاي ديگري توجه داشته و براي آرامش وي تلاش مي‌كند.

 

 

3- نداشتن تعهد و خيانت

خيانت به اين معناست كه مرد يا زن آنچه را كه بايد صرفاً در انحصار شريك عاطفي‌اش نگه دارد با ديگران تقسيم كند. برخلاف تصور خيلي‌ از ما، خيانت تنها به رابطه جنسي محدود نمي‌شود و حتي وقت گذراندن با ساير افراد يا توجه و محبت به آن‌ها نيز مي‌توانند مصاديقي از خيانت باشند. اگر طرف مقابل شما در روابط خود با ديگران آزادانه برخورد مي‌كند؛ به‌ويژه در شرايطي كه اين ارتباطات شما را ناراحت كرده اما به خاطر ترس از دست دادن‌اش توان بازگو كردن آن را نداريد و يا اگر علي‌رغم صحبت‌هايتان او توجهي به اين موضوع ندارد، بهتر است در تصميمتان براي ادامه رابطه با اين وضعيت تجديدنظر كنيد.

4- بي‌توجهي به حضور يكديگر

وقتي دو نفر به يكديگر علاقه دارند، ساعاتي از روزشان را به بودن در كنار يكديگر اختصاص مي‌دهند و به عبارتي در كنار تمامي مشغله‌هايي كه دارند صحبت كردن يا ديدار يكديگر را نيز در اولويت قرار مي‌دهند. در مقابل اين مسئله يكي از نشانه‌هاي روابط ناسالم اين است كه هردو طرف يا يكي از آن‌ها اشتياقي به برقراري رابطه با ديگري ندارد و ساير برنامه‌هاي خود را به وي ترجيح مي‌دهد.

5- مقاومت در برابر تغيير

اگر از شريك احساسي‌تان مي‌خواهيد رفتاري را به خاطر شما تغيير دهد، اما با مخالفت جدي او مواجه مي‌شويد؛ بهتر است با دقت بيشتري رابطه خود را بازنگري كنيد. به‌طور معمول كساني كه به يكديگر علاقه دارند براي خواسته‌هاي يكديگر ارزش قائل مي‌شوند و سعي مي‌كنند رفتارهايي كه شريك احساسي‌شان نمي‌پسندد را كنار بگذارند.

يكي از نكاتي كه مي‌بايست در اين زمينه به آن توجه داشته باشيد نوع اخلاقياتي است كه از طرف مقابل مي‌خواهيد آن‌ها را تغيير دهد. به خاطر داشته باشيد ويژگي‌هاي شخصيتي و اعتقادات هر فرد ازجمله موضوعاتي است كه امكان تغيير دادن آن‌ها وجود ندارد و اين شما هستيد كه مي‌بايست شريك عاطفي‌تان را به همان شكلي كه هست بپذيريد. تمايل به تغيير رفتار معمولاً زماني مطرح مي‌شود كه رفتار وي در حال آسيب به كيفيت رابطه يا سلامت روحي و جسمي طرف مقابل باشد.

6- دعواهاي بيش‌ازحد يا قهرهاي طولاني‌مدت

هنگامي‌كه بحث يا ناراحتي در رابطه پيش مي‌آيد، بهترين راه اين است كه با او صحبت كنيد و سعي كنيد براي مشكلات پيش‌آمده راهكاري پيدا كنيد. واكنش به مشكلات پيش‌آمده با قهر و يا دعوا و درگيري ازجمله مسائلي هستند كه مي‌توانند كيفيت رابطه شما را تحت تأثير قرار دهند. به همين خاطر اگر مي‌خواهيد سلامت رابطه خود را بررسي كنيد، يكي از معيارهايي كه بايد به آن توجه داشته باشيد اين است كه قهر و دلخوري و يا كدورت براي طولاني‌مدت ميان شما باقي مي‌ماند يا خير؟ اگر شريك احساسي‌تان به ناراحتي‌هاي شما توجهي ندارد و تلاشي براي رفع آن‌ها نمي‌كند بهتر است با احتياط بيشتري رابطه خود را ادامه دهيد.

7- نبود همدلي و محبت

به‌طور معمول ما از شريك عاطفي‌مان انتظار داريم كه در شرايط سخت همراه و كمك‌حالمان باشد. به همين خاطر نبود حمايت و همدلي ميان دو نفر را مي‌توان زنگ خطري براي رابطه دانست. اگر چنين شرايطي ميان شما و شريك احساسي‌تان وجود دارد، سعي كنيد با صحبت كردن از اين موضوع راهكاري براي آن پيدا كنيد.

8- محدود كردن آزادي‌هاي فردي

افرادي كه حضور در يك رابطه مطلوب را تجربه مي‌كنند معمولاً زماني را نيز به برنامه‌هاي شخصي، توجه به علاقه‌مندي‌ها و همين‌طور تلاش براي پيشرفت اختصاص مي‌دهند. مي‌توان گفت در يك رابطه سالم هريك از اعضا نسبت به پيشرفت ديگري حساس است و به آن علاقه نشان مي‌دهد. با توجه به اين موضوع از ميان رفتن حريم شخصي يا ايجاد محدوديت براي يك نفر را مي‌توان از نشانه‌هاي روابط ناسالم دانست. در اين‌گونه ارتباطات يكي از طرفين سعي مي‌كند فعاليت‌هاي مستقل ديگري را سركوب كرده و او را وابسته به خود نگه دارد.

 

 

9- چسبندگي بيش‌ازحد

بسياري از افراد تصور مي‌كنند رابطه‌هايي كه در آن زوجين هميشه باهم هستند بسيار عاشقانه بوده و درواقع توجه بيش‌ازحد را به معناي عشق بيش‌ازحد در نظر مي‌گيرند. اين درحاليست كه اين قبيل روابط مي‌تواند زنگ خطري براي وجود اختلالاتي نظير ترس از تنهايي و طرد شدن يا شخصيت وابسته در يكي از طرفين باشد و همچنين به‌مرور باعث خستگي زوجين از يكديگر خواهد شد. به همين خاطر اگر چنين ويژگي در رابطه‌تان وجود داشت بهتر است با دقت بيشتري به خودتان نگاه كنيد.

10- رابطه ناسالم | پنهان‌كاري

آيا تابه‌حال براي‌تان پيش آمده كه كاري انجام دهيد و به خاطر ترس از خشمگين شدن همسرتان (شريك عاطفي‌تان)، موضوع را از او پنهان كنيد؟ يا بالعكس تابه‌حال متوجه اين موضوع شده‌ايد كه شريك احساسي‌تان چيزي را از شما پنهان مي‌كند؟ اگر پاسختان به هريك از اين سؤالات مثبت است بهتر است كمي بيشتر به سلامت رابطه خود فكر كنيد. در يك رابطه سالم اگرچه هريك از طرفين نظر خود را راجع به مسائل مختلف بيان مي‌كند، بااين‌حال احساس امنيت و صداقت در رابطه به ميزاني است كه نيازي براي پنهان‌كاري يا دروغ‌گويي وجود ندارد. اگر ترس از پايان رابطه باعث مي‌شود چيزي را از طرف مقابل پنهان كنيد و احساس مي‌كنيد او شما و دلايلتان را درك نمي‌كند اين موضوع مي‌تواند در آينده رابطه شما را با مشكلات بسياري مواجه كند.

11- روابط مثلثي

شايد حضور شخص سوم در يك رابطه را بتوان از مهم‌ترين نشانه‌هاي يك رابطه نامناسب دانست. اگر شما با فردي متأهل در ارتباط هستيد و يا از وجود روابط عاطفي يا جنسي ديگر او خبر داريد؛ بهتر است هرچه سريع‌تر براي اين وضعيت فكري بكنيد. به خاطر داشته باشيد كه در بسياري از مواقع شما نمي‌توانيد ساير اطرافيان شريك احساسي‌تان را به‌طور كامل از بين ببريد. چنين ارتباطي مي‌تواند آسيب‌هاي جدي براي عزت‌نفس شما به همراه داشته باشد. براي آشنايي بيشتر با آسيب ها و پيامدهاي رابطه با زن شوهردار يا رابطه با مرد متاهل كليك كنيد.

12- رابطه‌هاي تك‌بعدي

ما معمولاً در يك رابطه به دنبال ارضا چند بعد از نيازهايمان هستيم و بي‌توجهي به هريك از آن‌ها مي‌تواند باعث ايجاد ناراحتي يا كدورت ميان طرفين باشد. اما برخي مواقع نيز افراد صرفاً براي توجه به يك نياز خاص نظير برقراري رابطه جنسي، استفاده از مواد مخدر، تأمين نيازهاي مالي و يا حتي حضور در مهماني‌ها با يكديگر وارد رابطه مي‌شوند. اگرچه اين شكل از رابطه معمولاً براي طرفين مطلوب و لذت بخش است، اما در بلندمدت باعث ايجاد مشكلات روحي بسياري خواهد شد. به همين خاطر روانشناسان معتقدند درصورتي‌كه هر موضوعي به‌غيراز علاقه و احساس متقابل تبديل به انگيزه‌اي براي شروع رابطه باشد مي‌بايست نسبت به سلامت ارتباط احساس خطر كرد.

 

 

عواقب روابط ناسالم | عاقبت ماندن در رابطه ناسالم

زمان بيش از هر چيز براي انسان ارزشمند است، بنابراين هر مرد و زني هر چقدر با هم زمان بيشتري را گذرانده باشند، نسبت به آن رابطه تعهد بيشتري داشته و براي حفظ آن تلاش مي‌كنند. روابط‌ناسالم موجب اتلاف وقت و درجا زدن شما براي مدت طولاني شده و حس بي‌ارزشي القا مي‌كند. فرصت‌هاي ارتباط با فردي مناسب را از شما مي‌گيرد، مشكلات پيچيده‌اي ايجاد مي‌كند، موجب درگيري‌هاي خانوادگي و گاه قانوني مي‌شود.

چرا در يك رابطه ناسالم مي مانيم؟

اولين پارامتر براي بررسي كيفيت رابطه سنجش اندازه احساس خوشحالي است؟ پس خود شما زودتر از هر كسي مي‌توانيد متوجه درست يا غلط بودن رابطه‌تان بشويد. يعني اگر اين مقاله را داريد مي‌خوانيد و خيلي از ويژگي‌هاي ناسالم را در رابطه خود مي‌بينيد اما تلاش مي‌كنيد كه آن‌ها را طور ديگري حتي براي خود جلوه دهيد، يعني به طور نامحسوسي ناخودآگاه شما در تلاش است كه براي جلوگيري از جدايي منطق شما را قانع كند.

از ديگر بازي‌هاي كه ذهن براي ماندن در چنين رابطه‌اي ايجاد مي‌كند مي‌توان به داشتن علاقه (هر چند كاذب)، ترس از تنهايي يا اميد به تغيير دادن طرف مقابل، فرار از ترس‌هاي شخصي، پر كردن خلاهاي شخصيتي، فرار از يك درد يا رنج دوران كودكي، ارضاي آرزوهاي ناكام مانده، انتقام از خود يا ديگري و ساير دلايلي كه تنها با ارزيابي رواني مي‌توان پي برد، اشاره كرد. اكثريت كساني كه در چنين روابطي قرار دارند با اين سؤال مواجه مي‌شوند كه پس از قرار گرفتن در يك رابطه ناسالم چطور بايد آسيب‌هاي پيش آمده را درمان كرد و يا چگونه از اين همه راه اشتباهي كه پيش رفتيم برگشت و طوري زندگي كنيم كه بتوانيم سرمان را بالا بگيريم؟ براي تمام كردن و كات كردن رابطه كليك كنيد.

رهايي از رابطه ناسالم | ترك شريك آسيب زا

در اولين قدم سعي كنيد تا با بررسي دقيق رابطه مشكلات اصلي را شناسايي كرده و پس‌ازآن با همفكري شريك احساسي‌تان براي رفع آن‌ها برنامه‌ريزي كنيد. كمك گرفتن از مشاورين خانواده يكي از مهم‌ترين راهكارهايي است كه مي‌توانيد در اين شرايط از آن استفاده كنيد. مشاورين با توجه به تخصص و همين‌طور تجربه‌اي كه در زمينهٔ حل اختلافات ميان زوجين دارند، مي‌توانند تا حد زيادي در اين شرايط به شما كمك كنند.

 

 

در كنار تلاشي كه براي بهبود اوضاع رابطه انجام مي‌دهيد اين موضوع را به خاطر داشته باشيد كه شما نمي‌توانيد بدون كمك و همكاري طرف مقابل‌تان شرايط را به‌طوركلي تغيير دهيد. اگر شريك احساسي‌تان هيچ همكاري براي بهبود شرايط انجام نمي‌دهد و حتي استفاده از راهكارهاي مختلف يا مشاوره خانواده نيز نتوانسته مشكلات ميان شما را حل كند، بهتر است براي پايان دادن به اين رابطه يك تصميم جدي بگيريد. براي دريافت مشاوره رابطه دختر و پسر كليك كنيد.

 اگرچه ممكن است پايان دادن به چنين رابطه‌اي برايتان دردناك باشد بااين‌حال سعي كنيد تا جايي ممكن نگاه منطقي به رابطه عاطفي خود داشته باشيد. باقي ماندن در چنين روابطي مي‌تواند باعث بروز مشكلات روحي بسياري براي شما شود و يا شانس تجربه يك رابطه واقعي را از شما بگيرد.

براي دريافت مشاوره در زمينه عشق و رابطه مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

 

سؤالات متداول

نشانه‌هاي رابطه ناسالم چيست؟

نبود احساس رضايت و خوشحالي از حضور در رابطه، قهر و كدورت‌هاي طولاني‌مدت، پنهان‌كاري يا بي‌توجهي به آزادي‌هاي شخصي ازجمله نشانه‌هاي اين روابط هستند.

   

منبع : رابطه ناسالم

 

 


:: بازديد از اين مطلب : 0


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲ خرداد ۱۴۰۰ ] [ ۱۲:۲۵:۳۳ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

مراكز مشاوره خانواده در اصفهان كدام‌اند و چه خدماتي را ارائه مي‌دهند؟ مشكلات خانوادگي و زوجي يكي از عمده‌ترين مسائلي هستند كه باعث مي‌شوند افراد به مراكز مشاوره و سلامت روان مراجعه كنند. خانواده درمانگران و زوج درمانگران آموزش ديده در حوزه‌هاي روان شناسي و روان پزشكي تلاش مي‌كنند تا به ارتقاي مهارت‌هاي زندگي در افراد و بهبود ارتباطات بين اعضاي خانواده كمك كنند و بهداشت روان تك تك اعضا را بهبود ببخشند. اگر شما در اصفهان زندگي مي‌كنيد و به دنبال كسب اطلاعات بيشتر در مورد مراكز مشاوره خانواده در اين شهر هستيد تا انتهاي اين مطلب با ما همراه باشيد. همچنين براي مشاوره با بهترين درمانگران متخصص در زمينه خانواده با شماره هاي درج شده مي‌توانيد تماس بگيريد.

منبع : مشاوره خانواده اصفهان

مشاوره خانواده يا خانواده درماني چيست؟

مشاوره خانواده يا همان خانواده درماني يكي از زير شاخه‌هاي روانشناسي است كه به طور خاص در زمينه بهبود زندگي و روابط خانوادگي تلاش مي‌كند. مراجعه به خانواده درمانگر تنها به كساني كه دچار مشكلات و اختلافات خانوادگي هستند اختصاص ندارد و شما براي بهبود و ارتقاي كيفيت زندگي خود نيز مي‌توانيد به مراكز مشاوره خانواده مراجعه كنيد. اين جلسات مشاوره معمولاً با حضور تك تك اعضاي خانواده برگزار شده و روي روابط هريك از اعضا با ديگران كار مي‌كند تا نقايص رفتاري موجود بيشتر بررسي شده و با تمرين كردن اصلاح شوند.

براي آگاهي بيشتر درباره روند دريافت مشاوره خانواده و ويژگي هاي خانواده سالم كليك كنيد.

چه كساني بايد به مراكز مشاوره خانواده مراجعه كنند؟

همان طور كه گفته شد مراجعه به مشاوره خانواده تنها به افرادي كه دچار تعارضات جدي در زندگي خود هستند اختصاص ندارد. بلكه شما مي‌توانيد براي افزايش كيفيت زندگي خانوادگي خود نيز از راهنمايي‌هاي يك متخصص كمك بگيريد. با اين حال هنگام بروز مشكلات زير نيز مراجعه به خانواده درمانگر مي‌تواند كمك شاياني را به شما نمايد.

ـ وجود تعارض و اختلافات شديد بين زن و مرد (براي يافتن ريشه اختلافات خانوادگي كليك كنيد)

– وجود اعتياد در يكي از اعضاي خانواده ( براي آشنايي با تاثير اعتياد بر خانواده كليك كنيد)

– درگيري يك يا چند نفر از اعضاي خانواده با يك اختلال رواني نظير افسردگي يا اضطراب

– بروز بحران‌هاي جدي در خانواده نظير مرگ يكي از اعضا يا ابتلا به يك بيماري كشنده

– ناتواني در مديريت دعواي بين خواهر و برادرها

– چالش‌هاي تربيتي بين زن و مرد در زمينه تربيت فرزندان

– خيانت يكي از زوجين و يا هر دو

– اختلاف در تربيت و مشكلات با نوجوان ( براي آشنايي با روانشناسي نوجوان كليك كنيد)

– اختلاف بر سر ازدواج فرزندان (براي دريافت مشاوره قبل از ازدواج كليك كنيد)

-مشكلات و اختلافات در تربيت فرزند ( براي آشنايي با بهترين روش هاي تربيت كودك كليك كنيد)

و…

براي اطلاع از شرايط مشاوره خيانت به همسر و راهكارهاي بخشش خيانت همسر كليك كنيد.

مراكز معتبر مشاوره‌خانواده چه ويژگي‌هايي دارند؟

متاسفانه در اين روزها علاوه بر فارغ التحصيلان روانشناسي، افرادي با ادعاي پوشالي اقدام به مشاوره دادن مي‌كنند كه از علم و تخصص كافي در اين زمينه برخوردار نيستند. به همين دليل لازم است قبل از اينكه مشكلات و موضوعات خانوادگي خود را با مشاوران در ميان بگذاريد از اعتبار و تخصص مركز مشاوره مدنظر خود و روانشناسان آن اطمينان كافي كسب كنيد. از جمله ويژگي‌هاي يك مركز مشاوره خانواده معتبر مي‌توان به موارد زير اشاره كرد.

– مراكز مشاوره خانواده معتبر داراي مجوز رسمي از سازمان نظام روانشناسي يا سازمان بهزيستي كشور هستند.

– روانشناساني كه در مراكز مشاوره معتبر فعاليت مي‌كنند حداقل از مدرك كارشناسي ارشد برخوردارند و در حيطه‌هاي مرتبط با زوج و خانواده آموزش‌هاي ويژه ديده‌اند.

– در مراكز مشاوره خانواده معتبر از جديدترين روش‌هاي درماني استفاده مي‌شود و اعضاي آن از نظر علمي به روز هستند.

– مراكز معتبر از تجهيزات كافي براي ارزيابي و تشخيص مشكلات روان برخوردار است و شما مي‌توانيد در آن انواع تست‌هاي هوش، شخصيت و تست‌هاي مرتبط با اختلالات رواني را انجام دهيد.

آدرس مراكز مشاوره خانواده در اصفهان

مركز مشاوره خانواده توحيد اصفهان، توحيد مياني ، قبل از چهارراه مهرداد (از سمت دانشگاه) ، جنب داروخانه دي ، مجتمع زيتون
طبقه دوم ، واحد 6 ، طبقه چهارم ، واحد 10
مركز مشاوره خانواده پايتخت پارسه اصفهان، خيابان كاوه ، خيابان دانش ، نبش رباط سوم ، ساختمان كسري ، طبقه 1
مركز مشاوره خانواده ارديبهشت در اصفهان اصفهان، خيابان فردوسي، روبروي خيابان عافيت، نبش كوچه شادي، پلاك 1
مركز مشاوره خانواده پرتو آفتاب اصفهان، خيابان شمس آبادي، چهار راه قصر، خيابان شيخ بهايي غربي، جنب بانك ايران زمين، ساختمان مستجاب، واحد هاي 13/8/7
مركز مشاوره خانواده ياس اصفهان اصفهان، دروازه شيراز، ابتداي چهارباغ بالا، كوچه مسجدالرضا 35
مركز مشاوره خانواده ريحانه اصفهان، سه راه ملك شهر، خيابان گلستان، نرسيده به چهار راه اول، مجتمع نور، طبقه 4
مركز مشاوره خانواده آبشار اصفهان اصفهان، چهارراه آبشار، خيابان آبشار دوم، قبل از پل غدير مقابل، تقاطع پلاك 284
مركز مشاوره خانواده دكتر افشين طباطبائي اصفهان، خيابان فلسطين، ساختمان نگين، طبقه سوم

براي دريافت مشاوره در زمينه خانواده مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني خانواده با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02166419012 تماس بگيريد.

   

منبع : مشاوره خانواده اصفهان

 

 



:: بازديد از اين مطلب : 0


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲ خرداد ۱۴۰۰ ] [ ۱۲:۱۱:۴۱ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

رابطه ناسالم عاطفي مي‌تواند حجم زيادي از انرژي رواني شما را درگير خود كرده و مشكلات روحي بسياري را برايتان ايحاد كند. رابطه عاطفي براي همه ما محلي است كه مي‌خواهيم آرامش را در آن تجربه كنيم و به عبارتي آن را منبع انرژي براي ساير چالش‌ها و برنامه‌هايي كه در زندگي داريم مي‌دانيم اين درحاليست كه روابط ناسالم نه‌تنها اين نياز شما را برآورده نمي‌كنند بلكه تبديل به وزنه‌اي مي‌شوند كه انرژي‌تان را درگير كرده و حتي مانع انجام صحيح ساير فعاليت‌ها در زندگي‌تان مي‌شود. در ادامه با عواقب و ويژگي‌هاي رابطه ناسالم آشنا مي‌شويم.

 

منبع : رابطه ناسالم

علل وارد شدن در رابطه ناسالم

مشكلات شخصيتي، تفاوت در اعتقادات و باورها و يا تفاوت در هدفي كه از يك رابطه وجود دارد ازجمله دلايلي هستند كه باعث مي‌شوند شما يك رابطه ناسالم را تجربه كنيد. بااين‌حال به خاطر داشته باشيد كه روابط ناسالم نيز درصورتي‌كه موردتوجه قرار بگيرند مي‌توانند اصلاح شوند. براي اين كار شما مي‌بايست با همكاري طرف مقابل خود سعي كنيد تا مشكلات را در رابطه از بين ببريد. كمك گرفتن از مشاورين نيز مي‌تواند تا حد زيادي در اين شرايط كمك‌كننده باشد. اما اگر به هر دليلي امكان اصلاح رابطه وجود ندارد بهتر است براي جلوگيري از آسيب بيشتر روحي كه در اين رابطه متحمل مي‌شويد ارتباط خود را قطع كنيد.

 

 

نشانه‌هاي يك رابطه ناسالم

1- نبود احساس آرامش و رضايت‌خاطر

حضور در رابطه‌اي كه به نيازهاي عاطفي و روحي شما پاسخ دهد، يكي از نيازهاي مشترك ميان همه انسان‌هاست و مهم‌ترين نشانه اينكه شما در رابطه مناسبي قرارگرفته‌ايد اين است كه احساس آرامش و رضايت را از بودن در كنار شريك عاطفي‌تان تجربه كنيد. به همين خاطر اگر احساسات منفي نظير غم، خشم، نااميدي يا شك و ترديد را در رابطه‌تان تجربه مي‌كنيد مي‌بايست به اين موضوع به‌عنوان يك زنگ خطر مهم توجه كنيد.

2- بي‌توجهي به نيازهاي يكديگر در رابطه ناسالم

در يك رابطه عاطفي مطلوب طرفين به نيازها و خواسته‌هاي يكديگر توجه دارند و براي برطرف كردن آن‌ها به يكديگر كمك مي‌كنند. پس يكي از نشانه‌هاي روابط ناسالم بي‌توجهي طرفين به نيازهاي يكديگر است. اين حالت ممكن است خيلي موقع‌ها خود را به‌صورت رابطه يك‌طرفه نشان دهد. در اين شرايط صرفاً يكي از اعضا به خواسته‌هاي ديگري توجه داشته و براي آرامش وي تلاش مي‌كند.

 

 

3- نداشتن تعهد و خيانت

خيانت به اين معناست كه مرد يا زن آنچه را كه بايد صرفاً در انحصار شريك عاطفي‌اش نگه دارد با ديگران تقسيم كند. برخلاف تصور خيلي‌ از ما، خيانت تنها به رابطه جنسي محدود نمي‌شود و حتي وقت گذراندن با ساير افراد يا توجه و محبت به آن‌ها نيز مي‌توانند مصاديقي از خيانت باشند. اگر طرف مقابل شما در روابط خود با ديگران آزادانه برخورد مي‌كند؛ به‌ويژه در شرايطي كه اين ارتباطات شما را ناراحت كرده اما به خاطر ترس از دست دادن‌اش توان بازگو كردن آن را نداريد و يا اگر علي‌رغم صحبت‌هايتان او توجهي به اين موضوع ندارد، بهتر است در تصميمتان براي ادامه رابطه با اين وضعيت تجديدنظر كنيد.

4- بي‌توجهي به حضور يكديگر

وقتي دو نفر به يكديگر علاقه دارند، ساعاتي از روزشان را به بودن در كنار يكديگر اختصاص مي‌دهند و به عبارتي در كنار تمامي مشغله‌هايي كه دارند صحبت كردن يا ديدار يكديگر را نيز در اولويت قرار مي‌دهند. در مقابل اين مسئله يكي از نشانه‌هاي روابط ناسالم اين است كه هردو طرف يا يكي از آن‌ها اشتياقي به برقراري رابطه با ديگري ندارد و ساير برنامه‌هاي خود را به وي ترجيح مي‌دهد.

5- مقاومت در برابر تغيير

اگر از شريك احساسي‌تان مي‌خواهيد رفتاري را به خاطر شما تغيير دهد، اما با مخالفت جدي او مواجه مي‌شويد؛ بهتر است با دقت بيشتري رابطه خود را بازنگري كنيد. به‌طور معمول كساني كه به يكديگر علاقه دارند براي خواسته‌هاي يكديگر ارزش قائل مي‌شوند و سعي مي‌كنند رفتارهايي كه شريك احساسي‌شان نمي‌پسندد را كنار بگذارند.

يكي از نكاتي كه مي‌بايست در اين زمينه به آن توجه داشته باشيد نوع اخلاقياتي است كه از طرف مقابل مي‌خواهيد آن‌ها را تغيير دهد. به خاطر داشته باشيد ويژگي‌هاي شخصيتي و اعتقادات هر فرد ازجمله موضوعاتي است كه امكان تغيير دادن آن‌ها وجود ندارد و اين شما هستيد كه مي‌بايست شريك عاطفي‌تان را به همان شكلي كه هست بپذيريد. تمايل به تغيير رفتار معمولاً زماني مطرح مي‌شود كه رفتار وي در حال آسيب به كيفيت رابطه يا سلامت روحي و جسمي طرف مقابل باشد.

6- دعواهاي بيش‌ازحد يا قهرهاي طولاني‌مدت

هنگامي‌كه بحث يا ناراحتي در رابطه پيش مي‌آيد، بهترين راه اين است كه با او صحبت كنيد و سعي كنيد براي مشكلات پيش‌آمده راهكاري پيدا كنيد. واكنش به مشكلات پيش‌آمده با قهر و يا دعوا و درگيري ازجمله مسائلي هستند كه مي‌توانند كيفيت رابطه شما را تحت تأثير قرار دهند. به همين خاطر اگر مي‌خواهيد سلامت رابطه خود را بررسي كنيد، يكي از معيارهايي كه بايد به آن توجه داشته باشيد اين است كه قهر و دلخوري و يا كدورت براي طولاني‌مدت ميان شما باقي مي‌ماند يا خير؟ اگر شريك احساسي‌تان به ناراحتي‌هاي شما توجهي ندارد و تلاشي براي رفع آن‌ها نمي‌كند بهتر است با احتياط بيشتري رابطه خود را ادامه دهيد.

7- نبود همدلي و محبت

به‌طور معمول ما از شريك عاطفي‌مان انتظار داريم كه در شرايط سخت همراه و كمك‌حالمان باشد. به همين خاطر نبود حمايت و همدلي ميان دو نفر را مي‌توان زنگ خطري براي رابطه دانست. اگر چنين شرايطي ميان شما و شريك احساسي‌تان وجود دارد، سعي كنيد با صحبت كردن از اين موضوع راهكاري براي آن پيدا كنيد.

8- محدود كردن آزادي‌هاي فردي

افرادي كه حضور در يك رابطه مطلوب را تجربه مي‌كنند معمولاً زماني را نيز به برنامه‌هاي شخصي، توجه به علاقه‌مندي‌ها و همين‌طور تلاش براي پيشرفت اختصاص مي‌دهند. مي‌توان گفت در يك رابطه سالم هريك از اعضا نسبت به پيشرفت ديگري حساس است و به آن علاقه نشان مي‌دهد. با توجه به اين موضوع از ميان رفتن حريم شخصي يا ايجاد محدوديت براي يك نفر را مي‌توان از نشانه‌هاي روابط ناسالم دانست. در اين‌گونه ارتباطات يكي از طرفين سعي مي‌كند فعاليت‌هاي مستقل ديگري را سركوب كرده و او را وابسته به خود نگه دارد.

 

 

9- چسبندگي بيش‌ازحد

بسياري از افراد تصور مي‌كنند رابطه‌هايي كه در آن زوجين هميشه باهم هستند بسيار عاشقانه بوده و درواقع توجه بيش‌ازحد را به معناي عشق بيش‌ازحد در نظر مي‌گيرند. اين درحاليست كه اين قبيل روابط مي‌تواند زنگ خطري براي وجود اختلالاتي نظير ترس از تنهايي و طرد شدن يا شخصيت وابسته در يكي از طرفين باشد و همچنين به‌مرور باعث خستگي زوجين از يكديگر خواهد شد. به همين خاطر اگر چنين ويژگي در رابطه‌تان وجود داشت بهتر است با دقت بيشتري به خودتان نگاه كنيد.

10- رابطه ناسالم | پنهان‌كاري

آيا تابه‌حال براي‌تان پيش آمده كه كاري انجام دهيد و به خاطر ترس از خشمگين شدن همسرتان (شريك عاطفي‌تان)، موضوع را از او پنهان كنيد؟ يا بالعكس تابه‌حال متوجه اين موضوع شده‌ايد كه شريك احساسي‌تان چيزي را از شما پنهان مي‌كند؟ اگر پاسختان به هريك از اين سؤالات مثبت است بهتر است كمي بيشتر به سلامت رابطه خود فكر كنيد. در يك رابطه سالم اگرچه هريك از طرفين نظر خود را راجع به مسائل مختلف بيان مي‌كند، بااين‌حال احساس امنيت و صداقت در رابطه به ميزاني است كه نيازي براي پنهان‌كاري يا دروغ‌گويي وجود ندارد. اگر ترس از پايان رابطه باعث مي‌شود چيزي را از طرف مقابل پنهان كنيد و احساس مي‌كنيد او شما و دلايلتان را درك نمي‌كند اين موضوع مي‌تواند در آينده رابطه شما را با مشكلات بسياري مواجه كند.

11- روابط مثلثي

شايد حضور شخص سوم در يك رابطه را بتوان از مهم‌ترين نشانه‌هاي يك رابطه نامناسب دانست. اگر شما با فردي متأهل در ارتباط هستيد و يا از وجود روابط عاطفي يا جنسي ديگر او خبر داريد؛ بهتر است هرچه سريع‌تر براي اين وضعيت فكري بكنيد. به خاطر داشته باشيد كه در بسياري از مواقع شما نمي‌توانيد ساير اطرافيان شريك احساسي‌تان را به‌طور كامل از بين ببريد. چنين ارتباطي مي‌تواند آسيب‌هاي جدي براي عزت‌نفس شما به همراه داشته باشد. براي آشنايي بيشتر با آسيب ها و پيامدهاي رابطه با زن شوهردار يا رابطه با مرد متاهل كليك كنيد.

12- رابطه‌هاي تك‌بعدي

ما معمولاً در يك رابطه به دنبال ارضا چند بعد از نيازهايمان هستيم و بي‌توجهي به هريك از آن‌ها مي‌تواند باعث ايجاد ناراحتي يا كدورت ميان طرفين باشد. اما برخي مواقع نيز افراد صرفاً براي توجه به يك نياز خاص نظير برقراري رابطه جنسي، استفاده از مواد مخدر، تأمين نيازهاي مالي و يا حتي حضور در مهماني‌ها با يكديگر وارد رابطه مي‌شوند. اگرچه اين شكل از رابطه معمولاً براي طرفين مطلوب و لذت بخش است، اما در بلندمدت باعث ايجاد مشكلات روحي بسياري خواهد شد. به همين خاطر روانشناسان معتقدند درصورتي‌كه هر موضوعي به‌غيراز علاقه و احساس متقابل تبديل به انگيزه‌اي براي شروع رابطه باشد مي‌بايست نسبت به سلامت ارتباط احساس خطر كرد.

 

 

عواقب روابط ناسالم | عاقبت ماندن در رابطه ناسالم

زمان بيش از هر چيز براي انسان ارزشمند است، بنابراين هر مرد و زني هر چقدر با هم زمان بيشتري را گذرانده باشند، نسبت به آن رابطه تعهد بيشتري داشته و براي حفظ آن تلاش مي‌كنند. روابط‌ناسالم موجب اتلاف وقت و درجا زدن شما براي مدت طولاني شده و حس بي‌ارزشي القا مي‌كند. فرصت‌هاي ارتباط با فردي مناسب را از شما مي‌گيرد، مشكلات پيچيده‌اي ايجاد مي‌كند، موجب درگيري‌هاي خانوادگي و گاه قانوني مي‌شود.

چرا در يك رابطه ناسالم مي مانيم؟

اولين پارامتر براي بررسي كيفيت رابطه سنجش اندازه احساس خوشحالي است؟ پس خود شما زودتر از هر كسي مي‌توانيد متوجه درست يا غلط بودن رابطه‌تان بشويد. يعني اگر اين مقاله را داريد مي‌خوانيد و خيلي از ويژگي‌هاي ناسالم را در رابطه خود مي‌بينيد اما تلاش مي‌كنيد كه آن‌ها را طور ديگري حتي براي خود جلوه دهيد، يعني به طور نامحسوسي ناخودآگاه شما در تلاش است كه براي جلوگيري از جدايي منطق شما را قانع كند.

از ديگر بازي‌هاي كه ذهن براي ماندن در چنين رابطه‌اي ايجاد مي‌كند مي‌توان به داشتن علاقه (هر چند كاذب)، ترس از تنهايي يا اميد به تغيير دادن طرف مقابل، فرار از ترس‌هاي شخصي، پر كردن خلاهاي شخصيتي، فرار از يك درد يا رنج دوران كودكي، ارضاي آرزوهاي ناكام مانده، انتقام از خود يا ديگري و ساير دلايلي كه تنها با ارزيابي رواني مي‌توان پي برد، اشاره كرد. اكثريت كساني كه در چنين روابطي قرار دارند با اين سؤال مواجه مي‌شوند كه پس از قرار گرفتن در يك رابطه ناسالم چطور بايد آسيب‌هاي پيش آمده را درمان كرد و يا چگونه از اين همه راه اشتباهي كه پيش رفتيم برگشت و طوري زندگي كنيم كه بتوانيم سرمان را بالا بگيريم؟ براي تمام كردن و كات كردن رابطه كليك كنيد.

رهايي از رابطه ناسالم | ترك شريك آسيب زا

در اولين قدم سعي كنيد تا با بررسي دقيق رابطه مشكلات اصلي را شناسايي كرده و پس‌ازآن با همفكري شريك احساسي‌تان براي رفع آن‌ها برنامه‌ريزي كنيد. كمك گرفتن از مشاورين خانواده يكي از مهم‌ترين راهكارهايي است كه مي‌توانيد در اين شرايط از آن استفاده كنيد. مشاورين با توجه به تخصص و همين‌طور تجربه‌اي كه در زمينهٔ حل اختلافات ميان زوجين دارند، مي‌توانند تا حد زيادي در اين شرايط به شما كمك كنند.

 

 

در كنار تلاشي كه براي بهبود اوضاع رابطه انجام مي‌دهيد اين موضوع را به خاطر داشته باشيد كه شما نمي‌توانيد بدون كمك و همكاري طرف مقابل‌تان شرايط را به‌طوركلي تغيير دهيد. اگر شريك احساسي‌تان هيچ همكاري براي بهبود شرايط انجام نمي‌دهد و حتي استفاده از راهكارهاي مختلف يا مشاوره خانواده نيز نتوانسته مشكلات ميان شما را حل كند، بهتر است براي پايان دادن به اين رابطه يك تصميم جدي بگيريد. براي دريافت مشاوره رابطه دختر و پسر كليك كنيد.

 اگرچه ممكن است پايان دادن به چنين رابطه‌اي برايتان دردناك باشد بااين‌حال سعي كنيد تا جايي ممكن نگاه منطقي به رابطه عاطفي خود داشته باشيد. باقي ماندن در چنين روابطي مي‌تواند باعث بروز مشكلات روحي بسياري براي شما شود و يا شانس تجربه يك رابطه واقعي را از شما بگيرد.

براي دريافت مشاوره در زمينه عشق و رابطه مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

 

سؤالات متداول

نشانه‌هاي رابطه ناسالم چيست؟

نبود احساس رضايت و خوشحالي از حضور در رابطه، قهر و كدورت‌هاي طولاني‌مدت، پنهان‌كاري يا بي‌توجهي به آزادي‌هاي شخصي ازجمله نشانه‌هاي اين روابط هستند.

   

منبع : رابطه ناسالم

 

 


:: بازديد از اين مطلب : 0


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲ خرداد ۱۴۰۰ ] [ ۱۲:۰۴:۲۱ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

گوشه گيري در افسردگي يكي از رايج ترين علائم و مشكلاتي است كه مبتلايان به اين اختلال خلقي آن را تجربه مي‌كنند. در حقيقت افرادي كه دچار افسردگي اساسي هستند اغلب انزوا را ترجيح مي‌دهند. انزوا و گوشه گيري به تنهايي باعث تشديد علائم افسردگي مي‌شود با گذر زمان خارج شدن از اين شرايط دشوارتر شده و روند درمان طولاني‌تر مي‌شود. بي‌حوصلگي، كمبود انرژي و خلق پايين شرايط را براي نزديك شدن به اين دست افراد سخت‌تر مي ‌كند. در چنين مواردي دريافت مشاوره افسردگي لازم و ضروري است.

 

منبع : گوشه گيري در افسردگي

 

علل و روند گوشه گيري در افسردگي

گوشه گيري و تمايل به انزوا يكي از علائم افسردگي است كه عوامل مختلفي مي‌توانند در بروز آن نقش داشته باشند. از جمله اين عوامل مي‌توان به وجود مشكلاتي نظير ناتواني در لذت بردن از جمع، كاهش اعتماد به نفس، فقدان انرژي، بي‌حوصلگي و احساس غمگيني در اكثر اوقات روز اشاره كرد. در اين شرايط هرچقدر افراد بيشتر به سمت تنهايي كشيده مي‌شوند، علائم افسردگي نيز با شدت بيشتري در آن‌ها بروز مي‌يابند؛ در نتيجه در سيكل معيوبي گرفتار مي‌شوند. به طوري كه هرچقدر افسردگي شدت مي‌يابد، گوشه گيرتر مي‌شوند و اين گوشه گيري خود به افسردگي شديدتر مي‌انجامد. به همين خاطر بايد با دريافت كمك‌هاي حرفه‌اي بتواند به موقع اين چرخه را درهم بشكند. براي آشنايي با علائم افسردگي شديد كليك كنيد.

راه هاي غلبه بر گوشه گيري در افسردگي

غلبه بر گوشه گيري در كاهش علائم ديگر افسردگي به شما كمك مي‌كند. در ادامه 4 راهكار براي غلبه بر گوشه گيري و افسردگي ارائه داده‌ايم.

 

 

1- در ميان گذاشتن عواطف و احساسات

يكي از عواملي كه روز به روز شما را تنهاتر مي‌كند درون ريزي مفرط افكار و احساسات منفي است. سعي كنيد با يكي از دوستان يا اعضاي خانواده‌تان كه مي‌دانيد رويكردي همدلانه و غيرقضاوتي به شما دارد، صحبت كرده و افكار و احساساتتان را با او در ميان بگذاريد.

طبق بررسي‌ها، فارغ از اينكه شنونده چه پاسخي مي‌دهد، فقط با به اشتراك گذاري احساسات، در حال بيمار بهبودي مشاهده شد. اما اگر فكر مي‌كنيد اطرافيانتان نمي‌توانند به خوبي به حرف‌هايتان گوش بسپارند، حرف زدن با يك روانشناس مي‌تواند بهترين گزينه پيش روي شما باشد.

2- فعال سازي رفتاري براي غلبه بر گوشه گيري در افسردگي

فعال سازي رفتاري يكي از تكنيك هاي اصلي است كه روانشناسان در درمان افسردگي از آن كمك مي‌گيرند. در اين تكنيك بيمار افسرده بايد يك برنامه دقيق از فعاليت‌هاي روزانه خود تهيه كرده و به تدريج برخي فعاليت‌ها را به برنامه خود اضافه كند.

اين تكنيك در حقيقت به فرد كمك مي‌كند تا به تدريج و با سرعت دلخواه خود به جريان زندگي روزمره بازگردد. استفاده از فعال سازي رفتاري در غلبه بر گوشه گيري در افسردگي نيز مي‌تواند تا حد بسياري موثر باشد. چرا كه هرچقدر فرد بيشتر بي‌تحرك باقي بماند و از اعمال روزمره دست بكشد روزبه روز تمايل بيشتري به گوشه گيري پيدا مي‌كند.

3- كمك گرفتن از روان درماني

اگرچه در برخي موارد ممكن است افسردگي با اقدامات خودياري بهبود پيدا كند اما متخصصان پيشنهاد مي‌كنند كه براي درمان هرچه زودتر از روانشناسان كمك بگيريد. مطالعات پژوهشي نشان مي‌دهند كمك گرفتن از روان درماني به خصوص روان درماني با رويكرد شناختي رفتاري تاثير بسزايي در بهبود افسردگي و علائم آن از جمله گوشه گيري دارد. درمانگران در اين رويكرد تلاش مي‌كنند تا افكار زيربنايي و افسرده ساز را شناسايي كرده و با انجام اصلاحات شناختي و رفتاري در اين زمينه به بهبود مراجعين خود كمك كنند. براي آشنايي با سريع ترين راه هاي درمان افسردگي كليك كنيد.

4- كمك گرفتن از دارو درماني

امروزه داروهاي مختلف ضدافسردگي در بازار وجود دارند. استفاده از اين داروها در شرايطي كه بيمار انگيزه بسيار كمي براي تغيير دارد و روان درماني به تنهايي براي او پاسخگو نيست مي‌تواند تا حد زيادي ياري دهنده باشد. بررسي ها نشان مي دهند اكثر اين داروها اثرات خود را با گذشت دست كم دو هفته اعمال مي كنند و باعث بهبود علائمي نظير كج خلقي، درگيري با افكار مرگ، بي انگيزگي و گوشه گيري مي شوند.

با اين حال توجه به اين نكته بسيار حائز اهميت است كه هرگز نبايد اين داروها را به طور سرخود مصرف كنيد، چرا كه ممكن است عوارض ناخوشايندي براي شما به همراه داشته باشد. براي تصميم گيري در مورد مصرف يا نحوه قطع داروها حتما با متخصص در ارتباط بوده و از او مشورت بگيريد.

براي دريافت مشاوره در زمينه افسردگي مي‌توانيد در ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02166419012 با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 

 

سوالات متداول

بيمار افسرده از بودن با جمع لذتي نمي برد يا به عبارت ديگر حوصله كافي براي معاشرت با ديگران را ندارد، اما در فوبياي اجتماعي مشكل اصلي اضطراب و نگراني فرد از قضاوت يا نظر ديگران در مورد خود است. در واقع در اين شرايط فرد دوست دارد كه وارد جمع شود اما مي ترسد كه نتواند عملكرد خوبي از خود به نمايش بگذارد. براي تشخيص بهتر اين دو وضعيت از يكديگر بهتر است با يك روانشناس مشورت نماييد.

   

منبع : گوشه گيري در افسردگي

 

 



:: بازديد از اين مطلب : 1


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱ خرداد ۱۴۰۰ ] [ ۱۱:۴۲:۰۵ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]
[ ۱ ][ ۲ ][ ۳ ][ ۴ ][ ۵ ][ ۶ ][ ۷ ][ ۸ ][ ۹ ][ ۱۰ ][ ۱۱ ][ ۱۲ ][ ۱۳ ][ ۱۴ ][ ۱۵ ][ ۱۶ ][ ۱۷ ][ ۱۸ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
لینک دوستان
  • مشاوره روانشناسی
  • مشاوره روانشناسی ذهن نو
  • ذهن نو
  • تست روانشناسی کیومایند
  • کلینیک تخصصی کودک
  • سن استعدادیابی کودک
  • استعدادیابی کودک دو ساله
  • استعدادیابی کودک سه ساله
  • استعدادیابی کودک چهار ساله
  • استعدادیابی کودک تهران
  • آموزش سکس
  • قرص تاخیری
  • علائم اعتیاد
  • مشاوره آنلاین روانشناسی
  • مشاوره تلفنی
  • مشاوره تلفنی خانواده
  • مشاوره تلفنی ازدواج
  • مشاوره تلفنی خیانت
  • مشاوره تلفنی کودک
  • مشاوره تلفنی جنسی
  • مشاوره تلفنی ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی تلفنی
  • مشاوره تلفنی تحصیلی
  • مشاوره خانواده
  • مشاوره ازدواج
  • مشاوره کودک
  • مشاوره جنسی
  • مشاوره ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی
  • مشاوره تحصیلی
  • ترک اعتیاد
  • ترک متادون
  • ترک ترامادول
  • ترک شیشه
  • ترک شیره
  • ترک حشیش
  • ترک هروئین
  • ترک تریاک
  • ترک ماریجوانا
  • درمان استرس
  • درمان اضطراب
  • علائم اعتیاد به متادون
  • علائم اعتیاد به ترامادول
  • علائم اعتیاد به تریاک
  • علائم اعتیاد به هروئین
  • علائم اعتیاد به شیشه
  • علائم اعتیاد به کوکائین
  • ماریجوانا
  • علائم اعتیاد به حشیش
  • علائم اعتیاد به شیره
  • علائم اعتیاد به کراک
  • قالب وبلاگ
    نظرسنجی
    [#VoteTitle#]
    [#VTITLE#]
         نتیجه

    لینک های تبادلی
    تبادل لینک اتوماتیک
    لینک :
    خبرنامه
    عضویت لغو عضویت
    پيوندهای روزانه
    لينكي ثبت نشده است
    پنل کاربری
    نام کاربری :
    پسورد :
    عضویت
    نام کاربری :
    پسورد :
    تکرار پسورد:
    ایمیل :
    نام اصلی :
    آمار
    امروز : 0
    دیروز : 0
    افراد آنلاین : 5
    همه : 0
    چت باکس
    موضوعات وب
    موضوعي ثبت نشده است
    امکانات وب

    سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی