مشاوره روانشانسي ذهن نو
مركز مشاوره ذهن نو برترين مركز مشاوره روانشناسي در زمينه هاي مختلف روانشناسي از جمله مشاوره خانواده، ازدواج، كودك، طلاق، خيانت، نوجوان، بلوغ، جنسي و سكس تراپي ، ترك اعتياد، اختلات رواني و شخصيت و ... مي باشد.

كات كردن رابطه معمولا براي كسي كه قصد انجام اين كار را دارد با دشواري بيشتري همراه هست. در مقابل حس شكست عشقي در كسي كه ترك شده ايجاد مي‌شود، اين شرايط جدايي را سخت مي‌كند، در حالي كه ماندن در رابطه هم انتظارات حداقل يكي از طرفين را برآورده نمي‌كند. اگر موضوعي در رابطه هست كه موجب آزار شما شده و به فكر جدايي هستيد، حتما بايد براي مرور رابطه از متخصص كمك بگيريد. در صورتي كه نمي‌دانيد چگونه رابطه تان را تمام كنيد تا پايان مقاله با ما همراه باشيد.

منبع : كات كردن يا تمام كردن يك رابطه

كات كردن و تمام كردن رابطه عاشقانه

بودن در رابطه‌اي كه همه چيز به دلخواه‌مان هست يكي از مهم‌ترين و عميق‌ترين نيازهاي هر كسي است؛ به ميزاني كه رابطه‌تان عميق‌تر باشد يا زمان بيشتري از آن گذشته باشد، تمام كردن آن سخت‌تر خواهد بود. گذر زمان بيشتر به اين معناست كه رابطه شما عمق بيشتري يافته و خاطرات بيشتري با يكديگر داريد و تمامي اين مسائل كات كردن را براي شما دشوار خواهد كرد. اگرچه در بسياري از مواقع رابطه وقتي تمام مي‌شود كه ديگر به‌اندازه گذشته با يكديگر صميميت نداريد، اما گاهي اوقات نيز علي‌رغم علاقه‌اي كه به شريك احساسي‌تان داريد مي‌بايست رابطه را تمام كنيد. براي مثال هنگامي‌كه هدف شما از رابطه عاطفي يكسان نيست و يا زماني كه يكي از شما تصميم به مهاجرت مي‌گيرد مجبور خواهيد بود براي ادامه رابطه‌تان تصميم جدي بگيريد.

كات كردن ، وضعيت روحي شما را براي مدتي تحت تأثير قرار خواهد داد. به همين خاطر بهتر است تا جاي ممكن سعي كنيد با افزايش اطلاعات خود راجع به نحوه تمام كردن رابطه و همين‌طور كمك گرفتن از مشاورين روانشناسي احتمال بروز آسيب‌هاي روحي را براي خود كاهش دهيد. براي دريافت مشاوره رابطه دختر و پسر كليك كنيد.

چرا كات كردن رابطه عاطفي و عاشقانه سخت است؟

كات كردن و جدا شدن از دوست پسر ( يا دوست دختر ) يا يك رابطه عاطفي براي هر كسي موضوعي دردناك و سختي است كه فشار رواني زيادي ايجاد مي‌كند. اين فشار رواني معمولاً باعث مي‌شود تا تصميم‌گيري جدي در مورد اين موضوع را مرتباً پشت گوش بياندازيد. شايد شما هم با اينكه مي‌دانيد در يك رابطه ناسالم قرارگرفته‌ايد، اما براي تمام كردن آن تصميمي اساسي نمي‌گيريد يا تصميمات‌تان را عملي نمي‌كنيد. در ادامه به چند علت كلي كه در مخاطبان‌مان مشترك بود اشاره كرده‌ايم، با بررسي دقيق‌تر توسط متخصص مي‌توانيم دلايل منحصر به فرد شما را شناسايي كرده و به شما جهت اتخاذ يك تصميم مناسب خدمات مشاوره ارائه مي‌دهيم. براي آشنايي با نشانه هاي رابطه ناسالم كليك كنيد.

ترس از تنهايي و شكست عشقي

يكي از شايع‌ترين دلايلي كه ما را از پايان دادن به يك رابطه منصرف مي‌كند اين است كه دوست نداريم شرايط و احساسات منفي پس از جدايي را تجربه كنيم و به همين خاطر با تمامي مشكلاتي كه وجود دارد به رابطه‌مان ادامه مي‌دهيم. به خاطر داشته باشيد كه همه ما براي كسب آرامش وارد يك رابطه عاطفي مي‌شويم و شما نيز به‌عنوان يك انسان اين حق را داريد كه از رابطه عاطفي خود لذت ببريد. پس اگر به هر دليلي اين آرامش در رابطه شما وجود ندارد بهتر است هرچه سريع‌تر از ادامه دادن آن دست بكشيد.

 

 

احساس ترحم و عذاب وجدان براي طرف مقابل

گاهي اوقات نگران طرف مقابل هستيم و به خاطر اينكه او آسيبي نبيند، يا شرم از محبت بيش‌ازحدي كه به ما داشته و يا قرار گرفتن او در يك شرايط نامطلوب از تمام كردن رابطه دچار عذاب وجدان مي‌شويم. اگر در چنين شرايطي قرار داريد بهتر است براي كاهش فشار رواني و پيدا كردن يك راه‌حل مناسب حتما از مشاورين روانشناسي كمك بگيريد. روانشناسان به شما كمك مي‌كنند تا به طور مسالمت آميز و با درك بهتر از موقعيت رابطه را كات كنيد.

ترديد نسبت به درستي تصميم

آيا واقعا كات كردن تنها راهكاري است كه براي شما باقي مانده؟ تمام كردن يك رابطه مي‌تواند عواقب بسياري داشته باشد. براي مثال شايد تا مدت‌ها درگير احساسات منفي باشيد و يا نتوانيد وارد يك رابطه جديد شويد. گاهي نيز ممكن است از اين بترسيد كه در آينده پشيمان شويد، اما راهي براي برگشت وجود نداشته باشد. اين ترديدها باعث خواهد شد كه از گرفتن يك تصميم قاطع براي رابطه خود ناتوان شويد. در اين شرايط سعي كنيد تا جاي ممكن با خودتان صادقانه صحبت كنيد و به اين سؤال پاسخ دهيد كه واقعاً تا چه حد در اين رابطه به خواسته‌هاي خود رسيده‌ايد؟ يا نداشته‌هاي اين رابطه آنقدري برايتان ارزش دارند كه به خاطرشان تمامي رابطه را از بين ببريد؟ آيا اين رابطه باعث رشد من مي‌شود و يا آسيب؟ آيا اين رابطه انتظارات شما را در آينده برآورده مي‌كند؟ و…. 

احساس ضرر كردن

شما در يك رابطه عاطفي زمان و احساس بسياري را هزينه مي‌كنيد. گاهي اوقات اين هزينه‌ها مانع از اين مي‌شوند كه به‌راحتي بتوانيد براي پايان رابطه تصميم بگيريد. در چنين شرايطي بهتر است هزينه‌هايي كه براي رابطه كرده‌ايد را در يك كفه ترازو قرار دهيد و دلايل خود براي پايان رابطه را نيز در كفه ديگر قرار دهيد. آنگاه به اين سؤال پاسخ دهيد كه آيا واقعاً پايان دادن به اين رابطه به نفعتان خواهد بود يا خير. در ضمن توجه كنيد كه هر چه زمان بگذرد ضرر شما بيشتر خواهد بود، پس آيا صرف زمان تغييري در وضعيت شما ايجاد خواهد كرد؟ اگر همين زمان را صرف رابطه‌اي ديگر مي‌كرديد زودتر به نتيجه دلخواه‌تان نمي‌رسيديد؟

نداشتن اعتمادبه‌نفس

ترس از اينكه ديگر نتوانيد يك رابطه عاطفي را تجربه كنيد يا وابستگي‌هاي بيش‌ازحد به طرف مقابل مي‌تواند از دلايلي باشد كه شما را از پايان دادن به يك رابطه عاطفي نگران كند. اگر احساس مي‌كنيد ضعف‌هاي شخصيتي شما مانع از تصميم‌گيري درست‌تان براي رابطه شده بهتر است سعي كنيد تا آن‌ها را به‌درستي شناسايي كنيد و براي برطرف كردنشان اقدام كنيد.

 

 

بايد ها و نبايد هاي كات كردن | چگونه از يك رابطه خارج شويم ؟

1- قاطعانه تصميم بگيريد

يكي از مسائلي كه به رابطه عاطفي شما آسيب جدي خواهد زد اين است كه طرف مقابل‌تان را تهديد به رفتن كنيد. گاهي اوقات ما اين كار را مي‌كنيم تا شريك احساسي‌مان كمي رفتارش را تغيير داده يا مانع رفتن‌مان شود و از اين طريق متوجه ارزش خودمان براي او بشويم. اگر مي‌خواهيد طرف مقابل حرف‌هايتان را جدي بگيرد، بهتر است صرفاً زماني راجع به يك موضوع صحبت كنيد كه به‌واقع براي آن تصميم گرفته‌ايد. تهديد كردن‌هاي بدون عمل باعث خستگي طرف مقابل شده و او را از ادامه رابطه دل‌زده مي‌كند يا باعث خواهد شد ارزش حرف شما براي وي كاهش پيدا كند. زيرا شما بارها او را به رفتن تهديد كرده‌ايد ولي اين كار را نكرده‌ايد.

2- براي كات كردن با طرف مقابل صحبت كنيد

كات كردن رابطه عاطفي بدون اينكه هيچ توضيحي براي طرف مقابل داشته باشيد يكي از اشتباهاتي است كه متأسفانه در حال رواج پيدا كردن نيز هست. اگر براي پايان دادن به رابطه خود تصميم جدي گرفته‌ايد بهتر است راجع به اين موضوع با شريك احساسي‌تان صحبت كنيد و دلايل خود را براي وي توضيح دهيد. در اين گفت‌وگو به او نيز اجازه بدهيد صحبت كند و از خودش دفاع كرده يا راهكارهايي كه براي ادامه رابطه دارد را بيان كند. در طول صحبت كردن سعي كنيد اين احساس را در طرف مقابل ايجاد نكنيد كه او تنها مقصر شرايط پيش ‌آمده است و تا جاي ممكن احترام هردونفر را حفظ كنيد.

تحقيقاتي كه درزمينهٔ پايان يافتن رابطه‌هاي عاطفي انجام شده نشان‌دهنده اين است كه اگر شما و شريك احساسي‌تان در يك فضاي دوستانه از يكديگر خداحافظي كنيد دوره سوگ پس از رابطه سريع‌تر و با شدت كمتري خواهد گذشت همچنين سلامت روان شما نيز بيشتر تأمين خواهد شد. به همين خاطر اگر در گفت‌وگو با طرف مقابل به نتيجه مطلوب نرسيديد سعي كنيد در يك فضاي دوستانه از يكديگر جدا شويد.

3- حقيقتاً رابطه را تمام كنيد

اگر تصميم گرفته‌ايد رابطه عاطفي خود را تمام كنيد پس بايد آن را به‌طور كامل تمام كنيد. تمام كردن رابطه عاطفي اما ادامه دادن آن به‌عنوان دوستي اجتماعي، همكاري يا هر موضوع ديگر يكي از اشتباهاتي است كه بهتر است مرتكب آن نشويد. اين موضوع علاوه بر اينكه فراموش كردن رابطه عاطفي را براي شما سخت خواهد كرد ساير روابطتان را نيز تحت تأثير قرار خواهد داد. درنتيجه اگر به دنبال تصميم‌گيري براي پايان يك رابطه هستيد بهتر است به اين موضوع توجه داشته باشيد.

4- پذيرش داشته باشيد

هرچقدر سريع‌تر بتوانيد با واقعيت پيش‌آمده كنار بياييد و آن را بپذيريد احساسات منفي كه تجربه مي‌كنيد نيز سريع‌تر پايان پيدا مي‌كند. درنتيجه از زماني كه براي پايان رابطه تصميم مي‌گيريد اين واقعيت را بپذيريد كه عمر رابطه شما پايان يافته و سعي كنيد تا جاي ممكن به دنبال پيدا كردن بهانه براي ادامه رابطه يا شروع مجدد آن نباشيد. در چنين شرايطي به ساير ابعاد زندگي خود توجه داشته باشيد و نسبت به آينده خود اميد باشيد.

نقش مشاور ذهن نو براي كات كردن رابطه

تصميم براي تمام كردن يك رابطه از آن دسته تصميم‌هايي است كه شايد هرگز دوست نداشته باشيم بگيريم. گاهي اوقات ممكن است راهكارهايي به‌غيراز كات كردن وجود داشته باشد كه شما متوجه آن‌ها نيستيد، گاهي نيز ممكن است بااينكه مي‌دانيد تمام كردن يك رابطه به نفع‌تان است نتوانيد اين تصميم را بگيريد و يا احساسات منفي پس از جدايي رهاي‌تان نكند.

 

 

در تمامي اين شرايط شما مي‌توانيد از يك مشاور ازدواج كمك بگيريد. مشاورين با توجه به تخصص و تجربه‌اي كه درزمينهٔ روابط عاطفي دارند، مي‌توانند بهترين راهكار براي يك رابطه را به شما معرفي كنند و علاوه بر اين شما مي‌توانيد بدون ترس از قضاوت شدن يا نگراني بابت جانب‌داري با آن‌ها صحبت كنيد. استفاده از مشاوره پس از پايان يك رابطه مي‌تواند به شما كمك كند تا اشتباهات خود را بشناسيد و از اين طريق بتوانيد احتمال شكست در روابط آينده خود را كاهش دهيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه عشق و رابطه مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

 

سؤالات متداول

اولين قدم اين است كه بپذيريد رابطه شما تمام شده و از اين به بعد مي‌بايست مسير زندگي خود را به‌تنهايي ادامه دهيد. پس از اين سعي كنيد براي اوقات فراغت و ساعت‌هاي مختلف زندگي خود برنامه‌ريزي كنيد تا احساسات منفي كمتر باعث آزار و اذيت شما بشوند.

   

منبع : كات كردن يا تمام كردن يك رابطه

 

 


:: بازديد از اين مطلب : 0


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۹ خرداد ۱۴۰۰ ] [ ۱۰:۲۷:۰۷ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

مراكز مشاوره خانواده در بجنورد كدام‌اند و چه خدماتي را ارائه مي‌دهند؟ مشكلات خانوادگي و زوجي يكي از عمده‌ترين مسائلي هستند كه باعث مي‌شوند افراد به مراكز مشاوره و سلامت روان مراجعه كنند. خانواده درمانگران و زوج درمانگران آموزش ديده در حوزه‌هاي روان شناسي و روان پزشكي تلاش مي‌كنند تا به ارتقاي مهارت‌هاي زندگي در افراد و بهبود ارتباطات بين اعضاي خانواده كمك كنند و بهداشت روان تك تك اعضا را بهبود ببخشند. اگر شما در بجنورد زندگي مي‌كنيد و به دنبال كسب اطلاعات بيشتر در مورد مراكز مشاوره خانواده در اين شهر هستيد تا انتهاي اين مطلب با ما همراه باشيد. همچنين براي مشاوره با بهترين درمانگران متخصص در زمينه خانواده با شماره هاي درج شده مي‌توانيد تماس بگيريد.

منبع : مشاوره خانواده بجنورد

مشاوره خانواده يا خانواده درماني چيست؟

مشاوره خانواده يا همان خانواده درماني يكي از زير شاخه‌هاي روانشناسي است كه به طور خاص در زمينه بهبود زندگي و روابط خانوادگي تلاش مي‌كند. مراجعه به خانواده درمانگر تنها به كساني كه دچار مشكلات و اختلافات خانوادگي هستند اختصاص ندارد و شما براي بهبود و ارتقاي كيفيت زندگي خود نيز مي‌توانيد به مراكز مشاوره خانواده مراجعه كنيد. اين جلسات مشاوره معمولاً با حضور تك تك اعضاي خانواده برگزار شده و روي روابط هريك از اعضا با ديگران كار مي‌كند تا نقايص رفتاري موجود بيشتر بررسي شده و با تمرين كردن اصلاح شوند.

براي آگاهي بيشتر درباره روند دريافت مشاوره خانواده و ويژگي هاي خانواده سالم كليك كنيد.

چه كساني بايد به مراكز مشاوره خانواده مراجعه كنند؟

همان طور كه گفته شد مراجعه به مشاوره خانواده تنها به افرادي كه دچار تعارضات جدي در زندگي خود هستند اختصاص ندارد. بلكه شما مي‌توانيد براي افزايش كيفيت زندگي خانوادگي خود نيز از راهنمايي‌هاي يك متخصص كمك بگيريد. با اين حال هنگام بروز مشكلات زير نيز مراجعه به خانواده درمانگر مي‌تواند كمك شاياني را به شما نمايد.

ـ وجود تعارض و اختلافات شديد بين زن و مرد (براي يافتن ريشه اختلافات خانوادگي كليك كنيد)

– وجود اعتياد در يكي از اعضاي خانواده ( براي آشنايي با تاثير اعتياد بر خانواده كليك كنيد)

– درگيري يك يا چند نفر از اعضاي خانواده با يك اختلال رواني نظير افسردگي يا اضطراب

– بروز بحران‌هاي جدي در خانواده نظير مرگ يكي از اعضا يا ابتلا به يك بيماري كشنده

– ناتواني در مديريت دعواي بين خواهر و برادرها

– چالش‌هاي تربيتي بين زن و مرد در زمينه تربيت فرزندان

– خيانت يكي از زوجين و يا هر دو

– اختلاف در تربيت و مشكلات با نوجوان ( براي آشنايي با روانشناسي نوجوان كليك كنيد)

– اختلاف بر سر ازدواج فرزندان (براي دريافت مشاوره قبل از ازدواج كليك كنيد)

-مشكلات و اختلافات در تربيت فرزند ( براي آشنايي با بهترين روش هاي تربيت كودك كليك كنيد)

و…

براي اطلاع از شرايط مشاوره خيانت به همسر و راهكارهاي بخشش خيانت همسر كليك كنيد.

مراكز معتبر مشاوره‌خانواده چه ويژگي‌هايي دارند؟

متاسفانه در اين روزها علاوه بر فارغ التحصيلان روانشناسي، افرادي با ادعاي پوشالي اقدام به مشاوره دادن مي‌كنند كه از علم و تخصص كافي در اين زمينه برخوردار نيستند. به همين دليل لازم است قبل از اينكه مشكلات و موضوعات خانوادگي خود را با مشاوران در ميان بگذاريد از اعتبار و تخصص مركز مشاوره مدنظر خود و روانشناسان آن اطمينان كافي كسب كنيد. از جمله ويژگي‌هاي يك مركز مشاوره خانواده معتبر مي‌توان به موارد زير اشاره كرد.

– مراكز مشاوره خانواده معتبر داراي مجوز رسمي از سازمان نظام روانشناسي يا سازمان بهزيستي كشور هستند.

– روانشناساني كه در مراكز مشاوره معتبر فعاليت مي‌كنند حداقل از مدرك كارشناسي ارشد برخوردارند و در حيطه‌هاي مرتبط با زوج و خانواده آموزش‌هاي ويژه ديده‌اند.

– در مراكز مشاوره خانواده معتبر از جديدترين روش‌هاي درماني استفاده مي‌شود و اعضاي آن از نظر علمي به روز هستند.

– مراكز معتبر از تجهيزات كافي براي ارزيابي و تشخيص مشكلات روان برخوردار است و شما مي‌توانيد در آن انواع تست‌هاي هوش، شخصيت و تست‌هاي مرتبط با اختلالات رواني را انجام دهيد.

آدرس مراكز مشاوره خانواده در بجنورد

مركز مشاوره خانواده فرهيختگان بجنورد، ميدان كارگر، به طرف چهارراه باسكول، ابتداي خيابان حسيني معصوم ، بين 21 و23
مركز مشاوره خانواده رويش بجنورد بجنورد، خيابان طالقاني شرقي، جنب تعاوني اعتبار عسگريه، پلاك 427
مركز مشاوره خانواده نويد زندگي بجنورد، خيابان طالقاني، كوچه گرمه اي، نبش بن بست اول، مجتمع پزشكي جهانگيري
مركز مشاوره خانواده دريچه ايمان و اميد بجنورد بجنورد، خيابان طالقاني شرقي، روبروي پاساژ ارم، پاساژ تاج فر، طبقه دوم
مركز مشاوره خانواده رها اسفراين، خيابان امام خميني، روبروي بانك ملت، طبقه دوم داروخانه دكتر قربانزاده
مركز مشاوره خانواده اسرار شيروان، خيابان جامي شمالي، نبش چهار راه اول
مركز مشاوره خانواده افق اسفراين، خيابان امام رضا، طبقه فوقاني آزمايشگاه جاغوري

براي دريافت مشاوره در زمينه خانواده مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني خانواده با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02166419012 تماس بگيريد.

   

منبع : مشاوره خانواده بجنورد

 

 


:: بازديد از اين مطلب : 0


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۹ خرداد ۱۴۰۰ ] [ ۱۰:۲۲:۵۹ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

حمله پانيك يا وحشت زدگي معمولا به طور ناگهاني در پي احساس استرس شديد رخ مي‌دهد. اما برخلاف تصور اكثر مردم حملات پانيك تنها در اختلال پانيك يا وحشت‌زدگي ايجاد نمي‌شوند و بسياري از بيماري‌هاي روحي يا جسمي مي‌توانند باعث بروز اين حملات شوند. به‌طوركلي مي‌توان گفت ريشه حملات پانيك را بايد در اضطراب جستجو كرد و به همين خاطر براي درمان نيز بايد درمان اضطراب را هدف قرار داد. عدم درمان پانيك مشكلات زيادي براي‌تان ايجاد خواهد كرد و درصورتي كه مرتباً تكرار شود احتمال اضافه شدن ساير فوبياها مثل ترس از حضور در مكان‌هاي شلوغ به وجود خواهد آمد. پس در صورت بروز چنين مشكلي براي خود يا عزيزتان هر چه زودتر براي درمان اقدام كنيد. براي اشنايي با انواع روش‌هاي درمان پانيك كليك كنيد.

منبع : حمله پانيك يا وحشت زدگي

 

 

علائم و نشانه هاي حمله پانيك

پانيك به‌طوركلي به معناي اضطراب و وحشت‌زدگي است و حملات پانيك، اضطرابي است كه به‌طور ناگهاني براي فرد ايجاد مي‌شود. افرادي كه دچار اين حملات مي‌شوند معمولاً باور نمي‌كنند كه دليل رواني براي بيماري آن‌ها وجود دارد و بيش از هر چيز احساس مي‌كنند دچار يك حمله قلبي شده‌اند. اين شرايط مي‌تواند تا جايي پيش برود كه فرد احساس كند هرلحظه احتمال مرگ يا حتي ديوانه شدن وي وجود دارد.

ويژگي‌هاي آشكار در حمله پانيك

حملات پانيك داراي ويژگي‌هاي خاصي هستند كه متخصص براي تشخيص اين بيماري بايد وجود آن‌ها را ارزيابي كند. به عبارتي مي‌توان گفت هر حمله اضطرابي را نمي‌توان پانيك دانست. ويژگي‌هاي حمله‌پانيك عبارتند از:

  1. حمله به‌صورت ناگهاني شروع مي‌شود و فرد نمي‌تواند پيش‌بيني كند چه زماني قرار است دچار حمله شود.
  2. شدت حملات معمولاً در طي ده دقيقه اول شدت گرفته و به اوج خود مي‌رسد و معمولاً 20 تا 30 دقيقه بعد از شروع، پايان پيدا مي‌كند.
  3. حملات پانيك نبايد توسط بيماري‌هاي جسماني و يا مصرف مواد مخدر ايجاد شده باشد. به همين خاطر پيش از تشخيص، بايد از سلامت جسمي اطلاع پيدا كرد.
  4. هرچه تعداد بيشتري از نشانه‌هاي زير در حملات عصبي شما وجود داشته باشد با احتمال بيشتري مي‌توان تشخيص حملات پانيك را مطرح كرد؛
  • تنگي قفسه سينه
  • تپش قلب و افزايش فشارخون
  • احساس تنگي نفس و خفگي
  • سرگيجه
  • بالا رفتن فشارخون
  • لرزش
  • گرفتگي عضلات
  • تعريق
  • فرد احساس مي‌كند چيزي مانند توپ داخل گلويش گير كرده است
  • احساس ناراحتي در دستگاه گوارش
  • جدا شدن از محيط اطراف يا نگاه به پديده‌ها به‌عنوان شخص سوم
  • ترس از مرگ
  • ترس از دست دادن كنترل و ديوانه شدن

اختلال پانيك و تفاوت‌هاي آن با حمله پانيك

حملات پانيك در ميان اختلالات رواني بيشترين رابطه را با اختلال پانيك دارند. پانيك نوعي بيماري اضطرابي است كه دقيقاً به علت اين حملات ايجاد مي‌شود. در اين بيماري فرد پس از درگير شدن با حملات پانيك نمي‌تواند اين خاطره را فراموش كند و به همين خاطر دائماً نگران بروز حمله بعدي يا پيامدهايي است كه به دنبال اين حمله براي وي ايجاد مي‌شود.

برخي از بيماران پانيك نيز دچار ترس از مكان‌هاي شلوغ مي‌شوند. اين افراد در واقع از اين واهمه دارند كه در محيطي شلوغ مثل بازار دچار حملات پانيك شوند و امكان نجات‌شان وجود نداشته باشند يا همه متوجه مشكلي در آن‌ها شوند. به همين خاطر در مواردي كه بيماري شديد است، معمولاً از محيط‌هاي امني مثل خانه فاصله نمي‌گيرند و درصورتي‌كه مجبور به اين كار باشند حتماً بايد يكي از اطرافيان آن‌ها را همراهي كند. اما حملات پانيك صرفاً در اين بيماران اتفاق نمي‌افتد. ساير اختلالات اضطرابي و به‌ويژه فوبي‌ها نيز مي‌توانند باعث بروز حملات پانيك باشند. به عبارتي شايد بهتر باشد بگوييم هر موقعيت اضطرابي مي‌تواند دليلي براي ايجاد حملات پانيك باشد. براي آشنايي با ساير انواع اختلالات اضطرابي كلي كنيد.

دلايل و علت حمله پانيك

همان‌طور كه گفته شد اصلي‌ترين دليل بروز حملات پانيك اضطرابي است كه فرد احساس مي‌كند، اين اضطراب ممكن است حتي ناهشيار باشد. اما برخي عوامل آمادگي براي تجربه حملات پانيك را افزايش مي‌دهد، در ادام به 4 عامل اصلي پرداخته‌ايم.

نقش ژنتيك در بروزحمله پانيك

طبق تحقيقات بسياري از اختلالات اضطرابي از طريق ژن‌ها به ارث مي‌رسند. به همين خاطر افرادي كه در اقوام نزديكشان سابقه درگيري با حملات پانيك دارند، به احتمال بيشتري درگير اين بيماري مي‌شوند.

تحولات مهم زندگي

بعضي از رويدادهاي مهم زندگي مانند پيدا كردن كار، طلاق، از دست دادن عزيزان يا مهاجرت صرف‌نظر از اينكه اتفاق مثبت يا منفي در زندگي فرد به شمار مي‌روند، فشار رواني زيادي هم به همراه خواهند داشت. طبق مشاهدات تجربه اين تحولات در افرادي كه آمادگي لازم براي حملات پانيك را داشته باشند، باعث شروع اين بيماري خواهد شد. به همين خاطر توصيه مي‌شود هنگامي‌كه با شرايط پرفشار در زندگي مواجه مي‌شويد براي جلوگيري از پيامدهاي منفي آن حتما با يك روانشناس متخصص دراين‌باره صحبت كنيد.

تفسير اشتباه علائم جسماني

يكي از ويژگي‌هاي اكثر افرادي كه حملات پانيك را تجربه مي‌كنند اين است كه آن‌ها نشانه‌هاي بدني خود را سوءتعبير مي‌كنند يا به عبارتي نسبت به آن‌ها بيش‌ازحد حساس هستند. اين افراد هنگامي‌كه با گرفتگي نفس و يا تپش قلب مواجه مي‌شوند تصور مي‌كنند كه دچار سكته قلبي شده‌اند و تصور مي‌كنند كه هرلحظه امكان دارد بميرند يا اتفاق ناگوار ديگري پيش بيايد. اين اضطراب باعث مي‌شود تا حمله عصبي شدت پيداكرده و تبديل به يك حمله پانيك تمام‌عيار شود.

مشكلات فيزيولوژيك

برخي از بيماري‌هاي جسماني مانند قند خون پايين يا اختلال در دريچه‌هاي قلبي نيز مي‌تواند باعث بروز حملات پانيك باشد. استفاده از مخدرها يا قطع ناگهاني مصرف بعضي از داروها نيز مي‌تواند چنين نشانه‌هايي را به همراه داشته باشد. به همين خاطر پيش از بررسي‌هاي روان‌شناختي متخصص مي‌بايست از سلامت جسمي بيمار اطمينان پيدا كند.

 

 

راه رهايي و غلبه بر حملات پانيك

حملات پانيك مشكلات بسياري را در زندگي فرد به همراه خواهند داشت. علاوه بر فشار رواني و نگراني‌هايي كه اين حملات براي فرد ايجاد مي‌كند. اين شرايط باعث مي‌شود فرد توانايي خود را براي بسياري از فعاليت‌هاي تحصيلي يا كاري از دست بدهد و يا همان‌طور كه در اختلال پانيك مطرح شد بسياري از بيماران از ترس اينكه مبادا در مكاني شلوغ دچار حمله شده و نتوانند خود را كنترل كنند ارتباطات خود را تا حد زيادي كاهش مي‌دهند. به همين خاطر اگر اين نشانه‌ها در شما يا هريك از اطرافيانتان وجود دارد بهتر است هرچه سريع‌تر براي درمان آن از يك متخصص روانشناسي كمك بگيريد.

با توجه به شرايط فرد و شدت بيماري ممكن است از روش‌هاي مختلفي براي درمان حملات پانيك استفاده شود. اما به‌طوركلي درمان‌ها به دو دسته دارودرماني و روان‌درماني تقسيم مي‌شوند. گاهي اوقات متخصصين معتقدند كه استفاده هم‌زمان از اين دو روش مي‌تواند بيشترين تأثير را در بهبود بيماري و جلوگيري از عود مجدد آن داشته باشد.

دارودرماني

معمولاً براي درمان حملات پانيك از داروهاي ضد اضطراب و به‌ويژه بنزوديازپين‌هايي نظير كلونازپام يا آلپرازولام استفاده مي‌شود. اما استفاده از اين داروها به دليل عوارض منفي ازجمله ايجاد وابستگي، براي طولاني‌مدت مناسب نيست و به همين خاطر شما مي‌بايست در كنار درمان‌هاي دارويي جلسات روان‌درماني را نيز جدي بگيريد. براي اشنايي با انواع داروهاي ضد اضطراب كليك كنيد.

روان‌درماني

با توجه به شرايط بيمار و شدت مشكل، روانشناس ممكن است از روش‌هاي مختلفي براي درمان استفاده كند. اما رايج‌ترين روش براي درمان حملات پانيك اين است كه به فرد آموزش مي‌دهند تا هنگام شروع نشانه‌ها آرامش خود را حفظ كرده و از سوءتعبير نشانه‌ها خودداري كند و علاوه بر اين با استفاده از روش‌هايي مثل ريلكسيشن يا تنفس عميق به وي كمك مي‌شود تا شدت حملات اضطرابي را كاهش دهد. براي اشنايي با روش هاي ريلكسيشن كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه اضطراب و افسردگي مي‌توانيد در ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02166419012 با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 

 

سؤالات متداول

پانيك حمله اضطرابي ناگهاني است كه شايع‌ترين نشانه‌هاي آن عبارتند از درد و گرفتگي در قفسه سينه، تپش قلب، تنگي نفس و احساس خفگي، گرفتگي عضلات، تعريق و لرز؛ اين نشانه‌ها ظرف ده دقيقه به حداكثر شدت خود مي‌رسند و پس از 20 دقيقه تمام مي‌شوند. در طي اين مدت فرد احساس مي‌كند در حال مرگ يا ديوانه شدن است.

حملات پانيك مي‌تواند در ساير بيماري‌هاي اضطرابي مانند فوبيا يا ترس‌هاي مرضي نيز اتفاق بيافتد و تنها مختص اختلال پانيك نيست.

بله؛ براي درمان اين بيماري مي‌بايست از يك متخصص روانشناسي كمك بگيريد. متخصصين با استفاده از روش‌هاي دارودرماني يا روان‌درماني به شما براي درمان اين شرايط كمك مي‌كنند.

   

منبع : حمله پانيك يا وحشت زدگي

 

 



:: بازديد از اين مطلب : 0


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: حمله پانيك يا وحشت زدگي،
موضوع:
[ ۹ خرداد ۱۴۰۰ ] [ ۱۰:۱۸:۵۷ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

مراكز مشاوره خانواده در كرمانشاه كدام‌اند و چه خدماتي را ارائه مي‌دهند؟ مشكلات خانوادگي و زوجي يكي از عمده‌ترين مسائلي هستند كه باعث مي‌شوند افراد به مراكز مشاوره و سلامت روان مراجعه كنند. خانواده درمانگران و زوج درمانگران آموزش ديده در حوزه‌هاي روان شناسي و روان پزشكي تلاش مي‌كنند تا به ارتقاي مهارت‌هاي زندگي در افراد و بهبود ارتباطات بين اعضاي خانواده كمك كنند و بهداشت روان تك تك اعضا را بهبود ببخشند. اگر شما در كرمانشاه زندگي مي‌كنيد و به دنبال كسب اطلاعات بيشتر در مورد مراكز مشاوره خانواده در اين شهر هستيد تا انتهاي اين مطلب با ما همراه باشيد. همچنين براي مشاوره با بهترين درمانگران متخصص در زمينه خانواده با شماره هاي درج شده مي‌توانيد تماس بگيريد.

 

منبع : مشاوره خانواده كرمانشاه

 

 

مشاوره خانواده يا خانواده درماني چيست؟

مشاوره خانواده يا همان خانواده درماني يكي از زير شاخه‌هاي روانشناسي است كه به طور خاص در زمينه بهبود زندگي و روابط خانوادگي تلاش مي‌كند. مراجعه به خانواده درمانگر تنها به كساني كه دچار مشكلات و اختلافات خانوادگي هستند اختصاص ندارد و شما براي بهبود و ارتقاي كيفيت زندگي خود نيز مي‌توانيد به مراكز مشاوره خانواده مراجعه كنيد. اين جلسات مشاوره معمولاً با حضور تك تك اعضاي خانواده برگزار شده و روي روابط هريك از اعضا با ديگران كار مي‌كند تا نقايص رفتاري موجود بيشتر بررسي شده و با تمرين كردن اصلاح شوند.

براي آگاهي بيشتر درباره روند دريافت مشاوره خانواده و ويژگي هاي خانواده سالم كليك كنيد.

چه كساني بايد به مراكز مشاوره خانواده مراجعه كنند؟

همان طور كه گفته شد مراجعه به مشاوره خانواده تنها به افرادي كه دچار تعارضات جدي در زندگي خود هستند اختصاص ندارد. بلكه شما مي‌توانيد براي افزايش كيفيت زندگي خانوادگي خود نيز از راهنمايي‌هاي يك متخصص كمك بگيريد. با اين حال هنگام بروز مشكلات زير نيز مراجعه به خانواده درمانگر مي‌تواند كمك شاياني را به شما نمايد.

ـ وجود تعارض و اختلافات شديد بين زن و مرد (براي يافتن ريشه اختلافات خانوادگي كليك كنيد)

– وجود اعتياد در يكي از اعضاي خانواده ( براي آشنايي با تاثير اعتياد بر خانواده كليك كنيد)

– درگيري يك يا چند نفر از اعضاي خانواده با يك اختلال رواني نظير افسردگي يا اضطراب

– بروز بحران‌هاي جدي در خانواده نظير مرگ يكي از اعضا يا ابتلا به يك بيماري كشنده

– ناتواني در مديريت دعواي بين خواهر و برادرها

– چالش‌هاي تربيتي بين زن و مرد در زمينه تربيت فرزندان

– خيانت يكي از زوجين و يا هر دو

– اختلاف در تربيت و مشكلات با نوجوان ( براي آشنايي با روانشناسي نوجوان كليك كنيد)

– اختلاف بر سر ازدواج فرزندان (براي دريافت مشاوره قبل از ازدواج كليك كنيد)

-مشكلات و اختلافات در تربيت فرزند ( براي آشنايي با بهترين روش هاي تربيت كودك كليك كنيد)

و…

براي اطلاع از شرايط مشاوره خيانت به همسر و راهكارهاي بخشش خيانت همسر كليك كنيد.

مراكز معتبر مشاوره‌خانواده چه ويژگي‌هايي دارند؟

متاسفانه در اين روزها علاوه بر فارغ التحصيلان روانشناسي، افرادي با ادعاي پوشالي اقدام به مشاوره دادن مي‌كنند كه از علم و تخصص كافي در اين زمينه برخوردار نيستند. به همين دليل لازم است قبل از اينكه مشكلات و موضوعات خانوادگي خود را با مشاوران در ميان بگذاريد از اعتبار و تخصص مركز مشاوره مدنظر خود و روانشناسان آن اطمينان كافي كسب كنيد. از جمله ويژگي‌هاي يك مركز مشاوره خانواده معتبر مي‌توان به موارد زير اشاره كرد.

– مراكز مشاوره خانواده معتبر داراي مجوز رسمي از سازمان نظام روانشناسي يا سازمان بهزيستي كشور هستند.

– روانشناساني كه در مراكز مشاوره معتبر فعاليت مي‌كنند حداقل از مدرك كارشناسي ارشد برخوردارند و در حيطه‌هاي مرتبط با زوج و خانواده آموزش‌هاي ويژه ديده‌اند.

– در مراكز مشاوره خانواده معتبر از جديدترين روش‌هاي درماني استفاده مي‌شود و اعضاي آن از نظر علمي به روز هستند.

– مراكز معتبر از تجهيزات كافي براي ارزيابي و تشخيص مشكلات روان برخوردار است و شما مي‌توانيد در آن انواع تست‌هاي هوش، شخصيت و تست‌هاي مرتبط با اختلالات رواني را انجام دهيد.

آدرس مراكز مشاوره خانواده در كرمانشاه

مركز مشاوره خانواده شكوفا خيابان ۲۲ بهمن، چهارراه نوبهار، ساختمان ديپلمات، طبقه ۲، واحد ۶
مركز مشاوره خانواده حامي كرمانشاه پاركينگ شهرداري، خيابان دارايي، روبروي گل فروشي رز، ساختمان كيميا، طبقه سوم
مركز مشاوره خانواده طليعه تدبير سي متري دوم، خيابان چاله، روبروي بانك ملي
مركز مشاوره خانواده خودشكوفا سي متري اول، ساختمان ديپلمات
مركز مشاوره خانواده افق خيابان كسري، خيابان باغچه بان، خيابان هجرت، كوي ششم
مركز مشاوره خانواده دانشگاه آزاد شهرك ژاندارمري، دانشگاه آزاد اسلامي، واحد كرمانشاه
مركز مشاوره خانواده مهرآفرين كرمانشاه خيابان ۲۲ بهمن، سي متري دوم چاله، روبروي بانك ملي
مركز مشاوره خانواده مهرانديش خيابان ملك، بعد از بانك انصار، انتهاي كوچه آراسته، كلينيك مهرانديش

براي دريافت مشاوره در زمينه خانواده مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني خانواده با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02166419012 تماس بگيريد.

   

منبع : مشاوره خانواده كرمانشاه

 

 


:: بازديد از اين مطلب : 1


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۹ خرداد ۱۴۰۰ ] [ ۱۰:۱۴:۵۲ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

ترس از مار يا افيديوفوبيا (Ophidiophobia)، در واقع به ترس غيرمنطقي، شديد و مداوم از هر نوع ماري گفته مي‌شود كه پاسخ اضطرابي فوري ايجاد مي‌كند. همچنين مار هراسي يكي از انواع اختلالات فوبياي خاص است كه در دسته اختلالات اضطرابي قرار مي‌گيرد. عوامل مختلفي مانند تجربه ناگوار، رفتارهاي آموخته شده و عوامل فردي مي‌تواند در ايجاد اين اختلال نقش داشته باشد. اين بيماران خود مي‌دانند كه ترسشان منطقي نيست، با اين حال قادر به كنترل آن نيستند. خوشبختانه فوبيا درمان پذير بوده و از روش‌هاي گوناگوني براي بهبود مي‌توان بهره برد. در ادامه به علل، علائم و بهترين راهكارهاي درمان مار هراسي خواهيم پرداخت. براي آشنايي با ساير انواع فوبياي حيوانات كليك كنيد.

 منبع : ترس از مار يا افيديوفوبيا

تعريف ترس از مار

شدت ترس از مار ممكن است بسيار زياد باشد و منجر به اضطراب شديد شود. افراد مبتلا به ترس از مار، ترسي عميق و غيرمنطقي از مار يا موقعيت‌هايي كه در ارتباط با اين حيوان است، دارند. با گذشت زمان، دايره اين ترس گسترده‌تر خواهد شد. براي مثال فرد از تصوير مار يا شنيدن كلمه مار نيز خواهد ترسيد. به دنبال گسترده شدن ترس، فرد رفتارهاي خود را محدودتر مي‌كند تا از مواجهه با مارها اجتناب ورزد.

 

چه عواملي باعث ايجاد ترس از مار مي‌شود؟

فوبياي مربوط به حيوانات، نوع متداولي از هراس‌هاي خاص است. با اين حال، هنوز دقيقا مشخص نيست چه عواملي باعث ايجاد اين فوبيا مي‌شود. اعتقاد بر اين است كه عوامل زير در ايجاد فوبي مار نقش دارند.

تجربيات منفي

فوبياي مار ممكن است به يك تجربه پريشاني يا ناخوشايند مرتبط باشد. به عنوان مثال، احساس درد ناشي از گاز و حمله مار يا تجربه واكنش بد به پادزهر مار مي‌تواند منجر به ترس از مارها شود.

رفتارهاي آموخته شده

فرد ممكن است بر اساس اطلاعاتي كه دريافت مي‌كند اين ترس را ياد بگيرد. براي مثال مواردي مانند مشاهده ترس والدين از مارها يا شنيدن اخبار يا هشدارهاي مربوط به “مارهاي سمي” به فرد مي‌آموزد كه براي محافظت از خود، بايد از مارها فاصله بگيرد.

عوامل فردي

هركس ترس و اضطراب را به روش خاصي پردازش مي‌كند. برخي از افراد ممكن است به طور طبيعي نسبت به سايرين، آمادگي بيشتري براي واكنش‌هاي اضطرابي نسبت به مسائل داشته باشند.

براي آگاهي بيشتر در زمينه انواع اختلالات اضطرابي كليك كنيد.

 

علائم ترس از مار چيست؟

علائم فوبياي مار مي‌تواند شامل علائم رواني و جسماني باشد. در صورتي كه تمام اين علائم يا برخي از آن‌ها براي حداقل 6 ماه، در فرد باقي مانده باشد، وي دچار اختلال ترس از مار يا فوبياي مار است.

علائم رواني

  • احساس ترس و اضطراب شديد هنگام فكر كردن يا ديدن مارها
  • فرد با توجه به اين كه از ترس غيرمنطقي خودآگاه است اما احساس اضطراب غيرقابل كنترل دارد
  • اجتناب از موقعيت‌ها و مكان‌هايي كه ممكن است در آنجا مار وجود داشته باشد

علائم جسماني

  • افزايش ضربان قلب
  • تعريق زياد
  • لرزش
  • گرفتگي يا درد قفسه سينه
  • تنگي نفس
  • سرگيجه
  • حالت تهوع

 

ترس از مار در كودكان

كودكان به خوبي بزرگسالان، قادر به بيان احساساتشان نيستند. از طرفي ممكن است آن‌ها نام احساسي كه تجربه مي‌كنند را به خوبي ندانند. علائم ترس از مار كه در بالا گفته شد، مي‌تواند در كودكان، به صورت بي‌قراري، گريه، بدخلقي و يا ساير علائم ديده شود.

 

روش‌هاي درمان ترس از مار

ساينوفوبيا همانند هر فوبياي خاص ديگر به ميزان قابل توجهي به رواندرماني پاسخ مي‌دهد. از همين رو اگر ترس از مار براي‌تان دردسرساز شده و مي‌خواهيد آن را درمان نماييد، بهتر است به يك روانشناس مراجعه كنيد. رويكردهاي مختلفي وجود دارد كه روانشناسان به كمك آن‌ها در جلسات مشاوره به شما ياري مي‌رسانند تا بر ترس خود غلبه كنيد. در اين ميان رويكرد شناختي رفتاري و تكنيك‌هاي خاص آن نظير مواجه سازي تدريجي از بيشترين اثربخشي برخوردار است كه در ادامه برخي از آن‌ها را به طور مختصر شرح داده‌ايم. براي آشنايي با بهترين روش‌هاي درمان اضطراب شديد كليك كنيد.

درمان شناختي رفتاري

هدف درمان شناختي رفتاري تغيير شيوه تفكر و رفتار فرد در مورد موضوع ترس است. يك متخصص بهداشت روان به واسطه تكنيك‌هايي با فرد همكاري خواهد كرد تا به وي در درك و مديريت احساس اضطراب كمك كند.

در طول فرآيند درماني، متخصصان اين ايده را در فرد تقويت مي‌كنند كه ترس از زنبور به طور كلي بي خطر است. همچنين ممكن است تمرينات تنفس و ريلكسيشن را به فرد آموزش دهند تا بتوانند با فوبياي زنبور مقابله كنند.

 

 

مواجهه درماني

همانطور كه از نام اين روش درماني پيداست، قرار گرفتن در معرض محرك استرس زا به صورت تدريجي يا يكباره است. هدف مواجهه درماني اين است كه فرد با گذشت زمان پاسخ خود را تغيير دهد و به فرد در مديريت بهتر احساس اضطراب كمك ‌كند. اين روش درماني اغلب با درمان شناختي رفتاري تركيب مي‌گردد.

غرقه سازي از روش‌هاي درمان ترس از مار

در اين روش، فرد به طور ناگهاني و يكباره با تعداد زيادي مار، مواجه مي‌شود. اكثر افراد در اين شرايط به دليل ترسي كه احساس مي‌كنند مي‌خواهند موقعيت را ترك كنند. نكته مهم درمان اين است كه نبايد به فرد اجازه ترك محيط داده شود. باقي ماندن فرد در اين شرايط باعث تجربه يكباره اضطراب و درمان خواهد شد.

حساسيت زدايي منظم

عواملي نظير غيراخلاقي بودن و مشكلاتي نظير آن، باعث شد تا حساسيت زدايي منظم، بيشتر از غرقه سازي توجه درمانگران را به خود جلب كند. در اين روش به فرد آموزش داده مي‌شود كه با استفاده از تكنيك‌هايي نظير انقباض و انبساط عضلات و يا تكنيك‌هاي تنفس منظم، اضطرابش را كنترل كند. بعد از يادگيري موفقيت آميز اين مسئله، فرد مي‌بايست يك فهرست از عواملي كه باعث ترس مي‌شوند، به ترتيب اولويت مشخص كند. در مرحله سوم، درمانگر فرد را با موضوعي كه كمترين ترس را در وي ايجاد مي‌كرده، مواجه مي‌كند و فرد بايد بر اساس تكنيك‌هايي كه آموزش ديده، با اضطرابش مقابله كند. هنگامي كه وي توانست، اضطرابش را در اين مرحله كنترل كند، مرحله بعدي فهرست به وي ارائه مي شود. براي آشنايي با جديدترين روش هاي درمان استرس كليك كنيد.

واقعيت مجازي

استفاده از تكنولوژي واقعيت مجازي در سال‌هاي اخير، توجه بسياري را به خود جلب كرده است. در اين تكنيك فرد با استفاده از واقعيت مجازي با موضوع ترسش رو‌به‌رو مي‌شود. با توجه به امكانات واقعيت مجازي كه باعث مي‌شوند فرد تصور كند در همان محيط قرار گرفته، وي احساس مي‌كند واقعا در ميان مارها قرار دارد. استفاده از واقعيت مجازي، باعث مي‌شود كه فرد با امنيت بيشتري با موضوع ترس مواجه شود. تحقيقات روانشناسي نشان مي‌دهد كه استفاده از اين تكنولوژي به اندازه مواجهه واقعي سودمند است.

دارو درماني

داروها معمولاً براي درمان فوبياي خاص استفاده نمي‌شوند. با اين حال، در برخي موارد، آن‌ها ممكن است به صورت كوتاه مدت براي كمك به كاهش علائم اضطراب كمك كننده باشند. عمدتا از داروهاي بنزوديازپين نظير آلپرازولام و يا لورازپام كه نوعي آرام بخش و داروي ضد اضطراب هستند براي افراد مبتلا به فوبي خاص استفاده مي‌شود. همچنين داروهاي بتا بلوكر، مي‌تواند برخي از علائم جسمي مانند فشار خون بالا و ضربان قلب را كاهش دهد.

براي شناخت بيشتر در زمينه داروهاي ضد اضطراب كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه اضطراب و افسردگي مي‌توانيد در ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02166419012 با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

   

 منبع : ترس از مار يا افيديوفوبيا

 


:: بازديد از اين مطلب : 0


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۸ خرداد ۱۴۰۰ ] [ ۰۲:۳۰:۳۳ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

عشق اول براي زنان مانند مردان يك رابطه منحصر به فرد است. اما در بيشتر موارد زنان درگير روابطي مي‌‍شوند كه در واقع برپايه عشق نبوده و باورهاي غلط آن‌ها را به ماندن در آن رابطه وامي‌دارد. در مقابل دسته‌اي ديگر از زنان كه عشق را تجربه كرده‌اند و به هر دليلي رابطه‌شان به اتمام رسيده، براي ورود مجدد به رابطه دچار ترديدهايي از جانب خود و نگراني‌هايي از جانب خواستگارهاي‍شان مي‌شوند. در چنين شرايطي فراموش كردن عشق اول در زنان مي‌تواند تبديل به يك چالش شده و زندگي آن‌ها را تحت تاثير قرار بدهد. در ادامه به ويژگي‌ها و راه‌هاي فراموش كردن عشق اول زنان اشاره كرده‌ايم.

منبع : عشق اول زنان

 باورهاي رايج درباره عشق اول در زنان

اگرچه تجربه عشق اول براي همه ما تجربه منحصربه‌فردي است كه شايد ديگر با آن كيفيت تكرار نشود، اما اين به معناي آن نيست كه شما محكوم هستيد كه براي هميشه در فكر عشق اول خود بمانيد و يا ديگر نتوانيد يك رابطه عاطفي باكيفيت را در زندگي تجربه كنيد. اگر احساس مي‌كنيد علي‌رغم گذشت زمان كافي هنوز نتوانسته‌ايد خاطره عشق اول خود را فراموش كنيد و يك رابطه مطلوب ديگر را شروع كنيد و يا در شرايطي كه شريك احساسي شما علي‌رغم تمام تلاش‌هايتان همچنان در فكر رابطه عاطفي قبلي خود است بهتر است از يك مشاور متخصص كمك بگيريد.

ويژگي هاي عشق اول در زنان

برخلاف تصوري كه در نوجواني ايجاد مي‌شود، عشق اول هميشه قرار نيست اولين رابطه عاطفي فرد باشد و گاهي ممكن است پس از چند رابطه بي‌سرانجام شما با فردي آشنا شويد كه براي نخستين بار احساس عشق و محبتي كنيد كه پيش از آن احساس نكرده بوديد. بااين‌حال عشق اول براي همه ما تجربه منحصربه‌فردي است كه طعم آن تا مدت‌ها باقي خواهد ماند. همه ما در اولين رابطه عاطفي جدي خود بيش از ساير روابط درگير احساسات مي‌شويم و براي خوشحالي طرف مقابل انرژي بيش‌تري مي‌گذاريم. به همين خاطر پايان چنين رابطه‌اي خيلي سخت است. زيرا فرد موضوع باارزشي را ازدست‌داده كه انرژي زيادي صرف آن كرده بود.

تجربه عشق اول براي زنان مي‌تواند حساس‌تر از آقايان باشد. زنان در مقايسه با آقايان شخصيت‌هاي وابسته‌تر و درعين‌حال آسيب‌پذيرتري دارند و اين باعث مي‌شود كه پايان يك رابطه عاطفي صدمات روحي بيشتري را براي آن‌ها به همراه داشته باشد. پس دلايل اهميت عشق اول زنان را مي‌توان در ويژگي‌هاي احساسي اين رابطه دانست. در ادامه به 4ويژگي عشق براي زنان اشاره كرده‌ايم كه آن را منحصر به فرد مي‌كند.

شدت بالاي احساسات

وقتي پس از چند شكست عاطفي وارد يك رابطه جديد مي‌شويد، اين را ياد گرفته‌ايد كه از روز اول نمي‌بايست بي‌قيدوشرط احساسات خود را براي طرف مقابل خرج كنيد. اما در اولين رابطه عاطفي شدت احساسات بالاست و شما از همان روز اول تمامي احساس خود را خرج طرف مقابل مي‌كنيد. اين يكي از ويژگي‌هايي است كه عشق اول را تبديل به رابطه‌اي خاص مي‌كند. علاوه بر اين مغز شما نيز درگير حجم بالايي از ترشح هورمون‌ها نظير سروتونين، دوپامين و همين‌طور اكسي‌توسين يا هورمون عشق مي‌شود كه باعث مي‌شود شما احساس لذت بيش‌ازحدي را تجربه كنيد و به‌نوعي مغزتان به اين ميزان از ترشح مواد شيميايي وابسته مي‌شود. به همين خاطر است كه با پايان يافتن يك رابطه عاطفي شما دچار احساس بي‌قراري و ناراحتي مي‌شويد و زماني طول خواهد كشيد تا شرايط به شكل اول آن بازگردد.

تجربه نخستين‌ها

حتماً شما نيز به تجربه متوجه اين موضوع شده‌ايد كه هميشه اولين‌ها بهتر و بيشتر در خاطر مي‌مانند. حتي مي‌توان گفت مغز انسان به‌نوعي سازمان داده شده كه نخستين تجربه با قدرت بيشتري در حافظه فرد باقي مي‌ماند و اين يكي ديگر از دلايلي است كه اولين رابطه عاطفي را تبديل به موضوعي خاص مي‌كند.

زنان با تمام وجود در عشق اول حضور دارند

عشق اول زنان رابطه‌اي است كه آن‌ها با تمام وجود در آن حضور دارند و تلاش مي‌كنند تا به نحو احسن از شريك احساسي خود مراقبت كنند. اين موضوع باعث مي‌شود تا حجم زيادي از انرژي رواني فرد صرف شريك احساسي شود يا به‌عبارت‌ديگر شريك احساسي از بسياري مسائل ديگر اهميت بيشتري پيدا خواهد كرد.

هنگامي‌كه رابطه عاطفي شما از بين مي‌رود حجم زيادي از انرژي رواني به ناگهان آزاد شده كه نمي‌دانيد با آن چطور برخورد كنيد. اين همان زماني است كه شما مي‌خواهيد بدون طرف مقابل زندگي كردن و پر كردن لحظه‌هايتان را ياد بگيريد. با توجه به اينكه ناتواني در انجام اين كار مي‌تواند باعث بروز مشكلات روحي بسياري ازجمله افسردگي شود، بهتر است در چنين شرايطي از يك مشاور كمك بگيريد.

 باورهايي در ارتباط با عشق اول

يكي از دلايلي كه تجربه نخستين رابطه عاطفي را به موضوعي خاص تبديل مي‌كند باورها و ذهنيتي است كه از طريق داستان‌ها يا صحبت‌هاي اطرافيان راجع به اين قضيه مي‌شنويم. اهميتي كه اين محتواها براي نخستين رابطه عاطفي قائل هستند باعث مي‌شود تا شما نيز به‌صورت ناخودآگاه احترام خاصي براي اين رابطه قائل باشيد. اين درحاليست كه شايد روابط بعدي شما به‌مراتب شيرين‌تر و عميق‌تر از اين رابطه باشند، اما اكثر ما تحت تأثير باورهاي موجود عشق اول (يا همان اولين رابطه عاطفي) را رابطه‌اي منحصربه‌فرد مي‌دانيم كه هرگز تكرار نخواهد شد.

فراموش كردن و ادامه زندگي پس از عشق اول براي زنان

اگر به دنبال راهي براي فراموش كردن عشق خود هستيد، بهتر است بيشتر در مورد عشق و مفهوم آن اطلاع داشته باشيد. براي درك مفهوم عشق مقاله روانشناسي عشق را بخوانيد.

1- يادآورها را دور بريزيد

اولين كاري كه براي فراموش كردن يك رابطه تمام شده مي‌بايست انجام دهيد اين است كه هر چيزي كه شما را به ياد طرف مقابل مي‌اندازد از خود دور كنيد. عكس‌ها، يادگاري‌ها، آهنگ‌ها و حتي جمع‌هايي كه احتمال روبه‌رو شدن با وي وجود دارد را از خود دور كنيد. هنگامي‌كه اين يادآورها در اطراف شما حضور داشته باشند، بيشتر ياد شريك احساسي‌تان مي‌افتيد و اين باعث خواهد شد تا شرايط روحي نامطلوب براي مدت بيشتري با شما باقي بماند.

2- برنامه‌ريزي كنيد

سعي كنيد تا جاي ممكن براي ساعات مختلف روز خود برنامه داشته باشيد. هنگامي‌كه شما ذهن‌تان را درگير فعاليت‌هاي مختلف مي‌كنيد، احتمالاً كمتر به ياد رابطه تمام‌شده خود خواهيد افتاد؛ اما زماني كه ذهن‌تان موضوع ديگري براي رسيدگي نداشته باشد، مجدداً افكار و احساسات ناخوشايند به سمت شما مي‌آيند.

3- هيجانات منفي را دور بريزيد

سعي كنيد احساسات منفي مانند غم يا خشم را از خود دور كنيد. براي اين كار مي‌توانيد نامه‌اي به طرف مقابل خود بنويسيد و همه احساسات و افكارتان را با وي در ميان بگذاريد اما اين نامه را پست نكنيد و يا تصور كنيد وي در مقابل شما نشسته، شروع به صحبت كنيد. به زبان آوردن احساسات منفي تا حد زيادي به كاهش شدت آن‌ها كمك خواهد كرد. همچنين روانشناسان معتقدند مي‌توانيد گاهي نيز در جايگاه طرف مقابل قرار بگيريد و از زبان او به احساسات و حرف‌هاي خود پاسخ دهيد. اين كار باعث مي‌شود شما بتوانيد به مسائل از زاويه ديد او نيز نگاه كنيد.

4- ورزش كنيد

داشتن برنامه‌اي براي ورزش منظم و روزانه يكي از راهكارهايي است كه به شما كمك مي‌كند روحيه و استقامت ذهني خود را در شرايط سخت حفظ كنيد. به همين خاطر سعي كنيد براي مدتي حتي حدود 20 دقيقه تا يك ساعت از روز خود را به ورزش اختصاص دهيد.

5- تفريح كنيد

تا زماني كه شرايط روحي‌تان بهبود پيدا كند سعي كنيد زمان‌هايي را به استراحت و تفريح اختصاص دهيد. اين تفريحات مي‌تواند با توجه به علاقه و شرايط زندگي شما موضوعات مختلفي را شامل شود، اما بيشتر توصيه مي‌شود كه سعي كنيد اين مدت با دوستان و اعضاي خانواده ارتباط بيشتري برقرار كنيد و شرايط روحي خود را با حمايت آن‌ها بهبود ببخشيد.

6-  كمك بگيريد

اگر احساس مي‌كنيد هيچ‌يك از اين راهكارها نمي‌تواند به شما كمك كند و يا علي‌رغم گذشت زمان هنوز هم به‌اندازه سابق درگير رابطه تمام‌شده خود هستيد، بهتر است در اين زمينه از يك مشاور كمك بگيريد. چرا كه ادامه اين روند مي‌تواند باعث بروز آسيب‌هاي روحي بسياري ازجمله افسردگي شده يا فرصت تجربه يك رابطه ديگر را از شما خواهد گرفت. به همين خاطر بهتر است پيش از بروز مشكلات جدي‌تر براي برطرف كردن آن اقدام كنيد.

عشق اول زنان | رابطه با زني كه عشق اول او نيستيد

حضور در رابطه‌اي كه احساس كنيم طرف مقابل همچنان درگير شريك عاطفي سابق خود است، براي همه ما دردناك است. اما اين شرايط براي آقايان سخت‌تر از زنان خواهد بود. به همين خاطر هنگامي‌كه از عشق اول زنان صحبت مي‌كنيم يكي از موضوعاتي كه مطرح مي‌شود اين است كه چطور به طرف مقابل كمك كنيم رابطه گذشته را فراموش كند.

شرايط روحي طرف مقابل را درك كنيد

اين موضوع را به خاطر داشته باشيد كه درگيري با فكر كسي كه ديگر حضور ندارد شرايط دردناكي است كه شريك عاطفي شما تجربه مي‌كند و به همين خاطر بهتر است تا جاي ممكن سعي كنيد از ايجاد بحث و دعوا يا تحت‌فشار قرار دادن وي براي فراموش كردن گذشته خودداري كنيد. به ميزاني كه شما روي اين موضوع حساسيت بيشتري نشان دهيد، ناخواسته طرف‌مقابل نيز در موضع دفاعي‌تري قرار مي‌گيرد. سعي كنيد تا جاي ممكن شرايط روحي شريك احساسي‌تان را درك كنيد و اجازه دهيد او در كنار شما آرامش را تجربه كند.

براي فراموش كردن عشق اول در زنان صبور باشيد

اين‌كه شما بتوانيد احساسات خانم نسبت به گذشته را از بين برده و علاقه به خودتان را جايگزين آن كنيد، نياز به صبر زيادي دارد. شريك احساسي شما براي رها شدن از فكر گذشته و رسيدن به اين باور كه شما او را بيشتر از ديگران دوست داريد نياز به زمان دارد. به همين خاطر اگر براي اين موضوع تلاش مي‌كنيد مي‌بايست بدانيد كه بسياري از مواقع ممكن است دچار ياس يا پشيماني شويد. پس بهتر است با خود به اين موضوع فكر كنيد و اگر احساس مي‌كنيد توانايي آن را نداريد براي خروج از رابطه تصميم بگيريد.

خواسته‌هاي شريك احساسي‌تان را بشناسيد

يكي از مهم‌ترين نكاتي كه براي ايجاد يك رابطه عاطفي مطلوب به آن نياز داريد اين است كه خواسته‌ها و نيازهاي عاطفي شريك احساسي‌تان را بشناسيد و به‌موقع به آن‌ها پاسخ دهيد. اين موضوع باعث مي‌شود تا شريك عاطفي‌تان احساس كند او را به‌خوبي درك مي‌كنيد و مي‌تواند روي شما حساب باز كند

در رفتارتان محبت داشته باشيد

يكي از مهم‌ترين مسائلي كه مي‌تواند توجه و محبت فردي را به سمت شما جلب نمايد اين است كه احساس كند از جانب شما مورد محبت قرار مي‌گيرد. محبت كلامي و رفتاري به‌خصوص در مورد خانم‌ها باعث مي‌شود كه آن‌ها پس از مدتي به سمت شما گرايش پيدا كنند. سعي كنيد در كنار ابراز احساسات به شريك عاطفي‌تان به او نشان دهيد كه براي حمايت از وي آماده هستيد. اين كار احساس امنيت شيريني را براي او ايجاد خواهد كرد.

كمك بگيريد

اگر احساس مي‌كنيد راهكارهاي بالا به شما كمكي نمي‌كنند مي‌توانيد از يك مشاور در اين زمينه كمك بگيريد. مشاورين با توجه به شخصيت شما و طرف مقابل و همين‌طور شرايطي كه در آن قرار داريد راهكارهايي را به شما معرفي مي‌كنند. براي دريافت مشاوره رابطه دختر و پسر كليك كنيد.

حضور در رابطه‌اي كه شريك عاطفي شما به‌اندازه كافي دوستتان نداشته باشد مي‌تواند باعث مشكلات روحي بسياري مثل افسردگي يا از دست دادن اعتمادبه‌نفس براي شما باشد. اگر در چنين شرايطي قرارگرفته‌ايد مشاورين به شما كمك خواهند كرد تا سلامت روحي خود را به دست آوريد و براي رابطه تصميمي جدي بگيريد.

براي دريافت مشاوره در زمينه عشق و رابطه مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

 

سؤالات متداول

به‌طوركلي عشق اول در هر دو جنس ديرتر فراموش مي‌شود اما اينكه چه كسي براي مدت طولاني‌تري درگير رابطه خواهد ماند با توجه به شخصيت هر فرد و همين‌طور ميزان علاقه‌اي كه به شريك احساسي خود داشته متفاوت خواهد بود.

   

منبع : عشق اول زنان

 


:: بازديد از اين مطلب : 0


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: عشق اول زنان،
موضوع:
[ ۸ خرداد ۱۴۰۰ ] [ ۰۲:۱۹:۱۷ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

ترس از مهاجرت احساسي است كه باعث انصراف خيلي از علاقه مندان به مهاجرت مي‌شود، اين ترس به صورت هشيار و گاه پنهان آن‌ها را از حركت وامي‌دارد. عوامل زيادي بر ميزان اين ترس و نحوه عملكرد آن‌ها تاثير دارد، شايد شما نيز دلايل اين ترس‌تان را مي‌دانيد اما نمي‌خواهيد براي رفع آن راهي پيدا كنيد؛ اين در حالي است كه با يك بررسي ساده مي‌توانيد تصميمي بگيريد كه شما را از وضعيت بلاتكليفي رها كند. در عوامل ايجاد ترس و راه‌هاي واجهه با ترس از مهاجرت را بررسي كرده‌ايم.

 

 منبع : ترس از مهاجرت

دلايل ترس از مهاجرت

ترس از مهاجرت با توجه به شرايط زندگي شما و همين‌طور شخصيت منحصر بع فرد هر كس مي‌تواند دلايل متفاوتي داشته باشد. اما برخي از مهم‌ترين دلايل اين ترس عبارتند از:

ترس از تنهايي و از دست دادن عزيزان

يكي از مهم‌ترين دلايل ترس از مهاجرت اين است كه احتمالاً شما مي‌بايست از عزيزان خود دور شويد. به همين خاطر مهاجرت‌هاي انفرادي فشار بيشتري را براي فرد به همراه دارند و هرچقدر تعداد اعضاي خانواده يا دوستاني كه همراه شما مهاجرت مي‌كنند بيشتر باشد، تحمل اين فشار راحت‌تر خواهد شد. ترس از اينكه شايد تا مدت‌ها نتوانيم عزيزانمان را مجدد ببينيم و يا در شرايط سخت كنار آن‌ها باشيم يكي از دلايلي است كه ما را از مهاجرت منصرف مي‌كند. علاوه بر اين تنها بودن نيز براي بعضي‌ها موضوع سختي است كه نمي‌توانند آن را تحمل كنند و اين موضوع مي‌تواند برايشان نگران‌كننده باشد. براي مقابله با تنهايي و افسردگي مهاجرت كليك كنيد.

ترس از ناشناخته‌ها در مهاجرت

ورود به يك شهر يا كشور جديد به اين معناست كه شما با موجي از ناشناخته‌ها مواجه مي‌شويد. ناآگاهي از زبان كشور مقصد، فرهنگ و باورهاي مردم و بسياري از مسائل ديگر يكي از موضوعاتي است كه مي‌تواند باعث نگراني و ترس از مهاجرت باشد. به همين خاطر متخصصين معتقدند مهاجرت در سنين پايين‌تر فشار رواني كمتري به همراه دارد، زيرا قدرت انطباق در اين سنين بيشتر است و شما سريع‌تر مي‌توانيد خود را با تغييرات موجود هماهنگ كنيد.

از دست دادن موقعيت‌ها

بسياري از مواقع مهاجرت به اين معناست كه بايد داشته‌هاي خود را كنار گذاشته و زندگي جديدي را در محيطي جديد ايجاد كنيد. به همين خاطر ترس از مشكلات مالي يا تحصيلي ازجمله مسائلي هستند كه مي‌توانند باعث نگراني براي مهاجرت شوند.

ترس از شكست در مهاجرت

مهاجرت يكي از جدي‌ترين تصميمات در زندگي هر فرد است كه مي‌تواند به نقطه عطفي در زندگي وي تبديل شود. تصميم براي مهاجرت مي‌تواند شما را در شرايط بهتري قرار دهد و باعث پيشرفت در زندگي‌تان باشد؛ اما از طرف ديگر گاهي نيز ممكن است مهاجرت باعث شود بسياري از موقعيت‌هاي مطلوب زندگي خود را از دست بدهيد. به همين خاطر تصميم‌گيري سنجيده و با در نظر گرفتن تمامي مسائل يكي از مهم‌ترين نكاتي است كه مي‌بايست به آن توجه داشته باشيد.

نداشتن اعتمادبه‌نفس يا وابستگي بيش‌ازحد

بعضي ويژگي‌هاي شخصيتي نيز ازجمله مسائلي است كه مي‌تواند در ترس از مهاجرت تأثير داشته باشد. افرادي كه اعتمادبه‌نفس كافي ندارند يا بيش‌ازحد به ديگران وابسته هستند، معمولاً از اينكه بخواهند به‌تنهايي زندگي كنند دچار وحشت مي‌شوند. اين افراد چون به توانايي‌هاي خود ايمان ندارند، معمولاً احساس مي‌كنند به‌تنهايي از پس مشكلات زندگي برنمي‌آيند و ترس از شرايطي كه قرار است با آن مواجه شوند ازجمله دلايلي است كه انگيزه آن‌ها را براي مهاجرت از بين مي‌برد.

 

 

راهكارهايي براي از بين بردن ترس از مهاجرت

ترس از مهاجرت شايد باعث شود تا از تمامي مزايا و امكاناتي كه مي‌توانيد به دست بياوريد صرف‌نظر كرده و هرگز اين تصميم را عملي نكنيد. اگرچه اين ترس مي‌تواند در برخي افراد بسيار شديد باشد، اما راهكارهايي براي كاهش آن نيز وجود دارد كه مي‌توانيد با توجه به شرايط خود و دلايلي كه براي مهاجرت داريد از آن‌ها استفاده كنيد. ازجمله اين راهكارها مي‌توان به اين موارد اشاره كرد:

منطقي تصميم بگيريد

تمامي مزايا و معايبي كه مهاجرت از نظر شما دارد را يادداشت كنيد و به هركدام از آن‌ها از يك تا ده نمره‌ بدهيد. در آخر نمرات مزايا و معايب را جمع بزنيد و ببينيد آيا مزاياي مهاجرت برايتان بيشتر است يا معايب آن؟ اگر احساس مي‌كنيد در تصميم‌گيري ضعف داريد و حتي با استفاده از اين تكنيك نيز نمي‌توانيد به نتيجه‌ برسيد بهتر است با يك مشاور درباره اين موضوع صحبت كنيد.

اطلاعات خود را افزايش دهيد

اگر ترس از ناشناخته‌ها و محيط جديد يا از دست دادن موقعيت فعلي‌تان شما را از مهاجرت مي‌ترساند، بهتر است سعي كنيد تا جاي ممكن اطلاعات خود را راجع به اين موضوع افزايش دهيد. به ميزاني كه شما با زبان، فرهنگ، شرايط كار و تحصيل در محيط جديد آشنا باشيد و مطالب ناشناخته كمتري برايتان باقي بماند ترس از مهاجرت نيز كاهش مي‌يابد.

تغيير باورها

بعضي از باورهاي منفي مي‌تواند عامل ترس از مهاجرت باشد. براي مثال تصور اينكه شما به‌تنهايي از عهده زندگي برنخواهيد آمد يا اينكه ديگر نمي‌توانيد در كنار خانواده‌تان باشيد افكار مخربي هستند كه مي‌بايست با آن‌ها مبارزه كنيد. اگرچه خانواده و دوستان مهم‌ترين افراد در زندگي همه ما هستند، بااين‌حال شما بايد توانايي مستقل شدن از آن‌ها را داشته باشيد. علاوه بر اين مهاجرت به اين معنا نيست كه شما هرگز قادر نخواهيد بود عزيزان خود را ببينيد.

دلايلي كه براي ترس از مهاجرت داريد را روي يك كاغذ يادداشت كنيد و سپس با خود به اين سؤال پاسخ دهيد كه واقعاً باورهايتان تا چه حد صحيح هستند و تا چه حد افكار منفي مانع تصميم‌گيري صحيح شما شده است. كمك گرفتن از مشاورين روانشناس نيز مي‌تواند در اين زمينه برايتان مفيد باشد. براي دريافت مشاوره خارج از كشور كليك كنيد.

پيدا كردن افرادي با هدف يكسان

اگر بتوانيد با افرادي كه قصد مهاجرت دارند ارتباط برقرار كنيد اين كار مي‌تواند تا حد زيادي باعث كاهش ترس شما از اين مسئله شود. پيدا كردن افرادي كه هدفي يكسان با شما دارند باعث مي‌شود انگيزه بيشتري پيدا كنيد و همين‌طور درباره بسياري از ترس‌ها و مشكلات‌تان مي‌توانيد از تجربيات آن‌ها استفاده نماييد. علاوه بر اين ترس از تنهايي در كشور مقصد نيز براي شما كاهش خواهد يافت.

براي دريافت مشاوره در زمينه اضطراب و افسردگي مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02166419012 با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 

سؤالات متداول

تصميم‌گيري منطقي و داشتن هدفي مشخص، ايجاد تغيير در باورهاي اشتباه، افزايش اطلاعات راجع به مهاجرت و كشور مقصد و همين‌طور پيدا كردن دوستاني كه هدفي يكسان با شما داشته باشند ازجمله راهكارهاي غلبه بر ترس از مهاجرت است.

   

 منبع : ترس از مهاجرت

 



:: بازديد از اين مطلب : 0


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ترس از مهاجرت،
موضوع:
[ ۸ خرداد ۱۴۰۰ ] [ ۰۲:۱۵:۴۶ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

مراكز مشاوره خانواده در همدان كدام‌اند و چه خدماتي را ارائه مي‌دهند؟ مشكلات خانوادگي و زوجي يكي از عمده‌ترين مسائلي هستند كه باعث مي‌شوند افراد به مراكز مشاوره و سلامت روان مراجعه كنند. خانواده درمانگران و زوج درمانگران آموزش ديده در حوزه‌هاي روان شناسي و روان پزشكي تلاش مي‌كنند تا به ارتقاي مهارت‌هاي زندگي در افراد و بهبود ارتباطات بين اعضاي خانواده كمك كنند و بهداشت روان تك تك اعضا را بهبود ببخشند. اگر شما در همدان زندگي مي‌كنيد و به دنبال كسب اطلاعات بيشتر در مورد مراكز مشاوره خانواده در اين شهر هستيد تا انتهاي اين مطلب با ما همراه باشيد. همچنين براي مشاوره با بهترين درمانگران متخصص در زمينه خانواده با شماره هاي درج شده مي‌توانيد تماس بگيريد.

منبع :  مشاوره خانواده همدان

مشاوره خانواده يا خانواده درماني چيست؟

مشاوره خانواده يا همان خانواده درماني يكي از زير شاخه‌هاي روانشناسي است كه به طور خاص در زمينه بهبود زندگي و روابط خانوادگي تلاش مي‌كند. مراجعه به خانواده درمانگر تنها به كساني كه دچار مشكلات و اختلافات خانوادگي هستند اختصاص ندارد و شما براي بهبود و ارتقاي كيفيت زندگي خود نيز مي‌توانيد به مراكز مشاوره خانواده مراجعه كنيد. اين جلسات مشاوره معمولاً با حضور تك تك اعضاي خانواده برگزار شده و روي روابط هريك از اعضا با ديگران كار مي‌كند تا نقايص رفتاري موجود بيشتر بررسي شده و با تمرين كردن اصلاح شوند.

براي آگاهي بيشتر درباره روند دريافت مشاوره خانواده و ويژگي هاي خانواده سالم كليك كنيد.

چه كساني بايد به مراكز مشاوره خانواده مراجعه كنند؟

همان طور كه گفته شد مراجعه به مشاوره خانواده تنها به افرادي كه دچار تعارضات جدي در زندگي خود هستند اختصاص ندارد. بلكه شما مي‌توانيد براي افزايش كيفيت زندگي خانوادگي خود نيز از راهنمايي‌هاي يك متخصص كمك بگيريد. با اين حال هنگام بروز مشكلات زير نيز مراجعه به خانواده درمانگر مي‌تواند كمك شاياني را به شما نمايد.

ـ وجود تعارض و اختلافات شديد بين زن و مرد (براي يافتن ريشه اختلافات خانوادگي كليك كنيد)

– وجود اعتياد در يكي از اعضاي خانواده ( براي آشنايي با تاثير اعتياد بر خانواده كليك كنيد)

– درگيري يك يا چند نفر از اعضاي خانواده با يك اختلال رواني نظير افسردگي يا اضطراب

– بروز بحران‌هاي جدي در خانواده نظير مرگ يكي از اعضا يا ابتلا به يك بيماري كشنده

– ناتواني در مديريت دعواي بين خواهر و برادرها

– چالش‌هاي تربيتي بين زن و مرد در زمينه تربيت فرزندان

– خيانت يكي از زوجين و يا هر دو

– اختلاف در تربيت و مشكلات با نوجوان ( براي آشنايي با روانشناسي نوجوان كليك كنيد)

– اختلاف بر سر ازدواج فرزندان (براي دريافت مشاوره قبل از ازدواج كليك كنيد)

-مشكلات و اختلافات در تربيت فرزند ( براي آشنايي با بهترين روش هاي تربيت كودك كليك كنيد)

و…

براي اطلاع از شرايط مشاوره خيانت به همسر و راهكارهاي بخشش خيانت همسر كليك كنيد.

مراكز معتبر مشاوره‌خانواده چه ويژگي‌هايي دارند؟

متاسفانه در اين روزها علاوه بر فارغ التحصيلان روانشناسي، افرادي با ادعاي پوشالي اقدام به مشاوره دادن مي‌كنند كه از علم و تخصص كافي در اين زمينه برخوردار نيستند. به همين دليل لازم است قبل از اينكه مشكلات و موضوعات خانوادگي خود را با مشاوران در ميان بگذاريد از اعتبار و تخصص مركز مشاوره مدنظر خود و روانشناسان آن اطمينان كافي كسب كنيد. از جمله ويژگي‌هاي يك مركز مشاوره خانواده معتبر مي‌توان به موارد زير اشاره كرد.

– مراكز مشاوره خانواده معتبر داراي مجوز رسمي از سازمان نظام روانشناسي يا سازمان بهزيستي كشور هستند.

– روانشناساني كه در مراكز مشاوره معتبر فعاليت مي‌كنند حداقل از مدرك كارشناسي ارشد برخوردارند و در حيطه‌هاي مرتبط با زوج و خانواده آموزش‌هاي ويژه ديده‌اند.

– در مراكز مشاوره خانواده معتبر از جديدترين روش‌هاي درماني استفاده مي‌شود و اعضاي آن از نظر علمي به روز هستند.

– مراكز معتبر از تجهيزات كافي براي ارزيابي و تشخيص مشكلات روان برخوردار است و شما مي‌توانيد در آن انواع تست‌هاي هوش، شخصيت و تست‌هاي مرتبط با اختلالات رواني را انجام دهيد.

آدرس مراكز مشاوره خانواده در همدان

مركز مشاوره خانواده سپيدان همدان، آرامگاه بوعلي، ابتداي بلوار مدني، كوچه اقبالي، پلاك 18 (طبقه فوقاني مهد مامانيا، روبروي امداد مهديه)
مركز مشاوره خانواده رسش همدان، خيابان پاستور، پلاك 55، طبقه اول
مركز مشاوره خانواده مهرآور همدان، چهار راه پاستور، برج پاستور، طبقه 5، واحد 2
مركز مشاوره خانواده سينا در همدان همدان، چهار راه شريعتي، جنب پست شهيد قندي
مركز مشاوره خانواده آيين زندگي همدان، سر پل يخچال، كوچه محمدي، ساختمان وليعصر، طبقه سوم
مركز مشاوره خانواده هدايت همدان، خيابان هنرستان، روبروي بيمارستان فرشچيان، پلاك 40
مركز مشاوره خانواده شهيد ديباج همدان، خيابان كمال آباد، مركز بهداشتي درماني ديباج، پايگاه مشاوره بيماريهاي رفتاري شهيد ديباج
مركز مشاوره خانواده وليعصر در همدان همدان، خيابان شهيد مدني، منطقه حصار امام، مركز بهداشتي درماني وليعصر

براي دريافت مشاوره در زمينه خانواده مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني خانواده با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02166419012 تماس بگيريد.

   

 

مراكز مشاوره خانواده در همدان كدام‌اند و چه خدماتي را ارائه مي‌دهند؟ مشكلات خانوادگي و زوجي يكي از عمده‌ترين مسائلي هستند كه باعث مي‌شوند افراد به مراكز مشاوره و سلامت روان مراجعه كنند. خانواده درمانگران و زوج درمانگران آموزش ديده در حوزه‌هاي روان شناسي و روان پزشكي تلاش مي‌كنند تا به ارتقاي مهارت‌هاي زندگي در افراد و بهبود ارتباطات بين اعضاي خانواده كمك كنند و بهداشت روان تك تك اعضا را بهبود ببخشند. اگر شما در همدان زندگي مي‌كنيد و به دنبال كسب اطلاعات بيشتر در مورد مراكز مشاوره خانواده در اين شهر هستيد تا انتهاي اين مطلب با ما همراه باشيد. همچنين براي مشاوره با بهترين درمانگران متخصص در زمينه خانواده با شماره هاي درج شده مي‌توانيد تماس بگيريد.

مشاوره خانواده يا خانواده درماني چيست؟

مشاوره خانواده يا همان خانواده درماني يكي از زير شاخه‌هاي روانشناسي است كه به طور خاص در زمينه بهبود زندگي و روابط خانوادگي تلاش مي‌كند. مراجعه به خانواده درمانگر تنها به كساني كه دچار مشكلات و اختلافات خانوادگي هستند اختصاص ندارد و شما براي بهبود و ارتقاي كيفيت زندگي خود نيز مي‌توانيد به مراكز مشاوره خانواده مراجعه كنيد. اين جلسات مشاوره معمولاً با حضور تك تك اعضاي خانواده برگزار شده و روي روابط هريك از اعضا با ديگران كار مي‌كند تا نقايص رفتاري موجود بيشتر بررسي شده و با تمرين كردن اصلاح شوند.

براي آگاهي بيشتر درباره روند دريافت مشاوره خانواده و ويژگي هاي خانواده سالم كليك كنيد.

چه كساني بايد به مراكز مشاوره خانواده مراجعه كنند؟

همان طور كه گفته شد مراجعه به مشاوره خانواده تنها به افرادي كه دچار تعارضات جدي در زندگي خود هستند اختصاص ندارد. بلكه شما مي‌توانيد براي افزايش كيفيت زندگي خانوادگي خود نيز از راهنمايي‌هاي يك متخصص كمك بگيريد. با اين حال هنگام بروز مشكلات زير نيز مراجعه به خانواده درمانگر مي‌تواند كمك شاياني را به شما نمايد.

ـ وجود تعارض و اختلافات شديد بين زن و مرد (براي يافتن ريشه اختلافات خانوادگي كليك كنيد)

– وجود اعتياد در يكي از اعضاي خانواده ( براي آشنايي با تاثير اعتياد بر خانواده كليك كنيد)

– درگيري يك يا چند نفر از اعضاي خانواده با يك اختلال رواني نظير افسردگي يا اضطراب

– بروز بحران‌هاي جدي در خانواده نظير مرگ يكي از اعضا يا ابتلا به يك بيماري كشنده

– ناتواني در مديريت دعواي بين خواهر و برادرها

– چالش‌هاي تربيتي بين زن و مرد در زمينه تربيت فرزندان

– خيانت يكي از زوجين و يا هر دو

– اختلاف در تربيت و مشكلات با نوجوان ( براي آشنايي با روانشناسي نوجوان كليك كنيد)

– اختلاف بر سر ازدواج فرزندان (براي دريافت مشاوره قبل از ازدواج كليك كنيد)

-مشكلات و اختلافات در تربيت فرزند ( براي آشنايي با بهترين روش هاي تربيت كودك كليك كنيد)

و…

براي اطلاع از شرايط مشاوره خيانت به همسر و راهكارهاي بخشش خيانت همسر كليك كنيد.

مراكز معتبر مشاوره‌خانواده چه ويژگي‌هايي دارند؟

متاسفانه در اين روزها علاوه بر فارغ التحصيلان روانشناسي، افرادي با ادعاي پوشالي اقدام به مشاوره دادن مي‌كنند كه از علم و تخصص كافي در اين زمينه برخوردار نيستند. به همين دليل لازم است قبل از اينكه مشكلات و موضوعات خانوادگي خود را با مشاوران در ميان بگذاريد از اعتبار و تخصص مركز مشاوره مدنظر خود و روانشناسان آن اطمينان كافي كسب كنيد. از جمله ويژگي‌هاي يك مركز مشاوره خانواده معتبر مي‌توان به موارد زير اشاره كرد.

– مراكز مشاوره خانواده معتبر داراي مجوز رسمي از سازمان نظام روانشناسي يا سازمان بهزيستي كشور هستند.

– روانشناساني كه در مراكز مشاوره معتبر فعاليت مي‌كنند حداقل از مدرك كارشناسي ارشد برخوردارند و در حيطه‌هاي مرتبط با زوج و خانواده آموزش‌هاي ويژه ديده‌اند.

– در مراكز مشاوره خانواده معتبر از جديدترين روش‌هاي درماني استفاده مي‌شود و اعضاي آن از نظر علمي به روز هستند.

– مراكز معتبر از تجهيزات كافي براي ارزيابي و تشخيص مشكلات روان برخوردار است و شما مي‌توانيد در آن انواع تست‌هاي هوش، شخصيت و تست‌هاي مرتبط با اختلالات رواني را انجام دهيد.

آدرس مراكز مشاوره خانواده در همدان

مركز مشاوره خانواده سپيدان همدان، آرامگاه بوعلي، ابتداي بلوار مدني، كوچه اقبالي، پلاك 18 (طبقه فوقاني مهد مامانيا، روبروي امداد مهديه)
مركز مشاوره خانواده رسش همدان، خيابان پاستور، پلاك 55، طبقه اول
مركز مشاوره خانواده مهرآور همدان، چهار راه پاستور، برج پاستور، طبقه 5، واحد 2
مركز مشاوره خانواده سينا در همدان همدان، چهار راه شريعتي، جنب پست شهيد قندي
مركز مشاوره خانواده آيين زندگي همدان، سر پل يخچال، كوچه محمدي، ساختمان وليعصر، طبقه سوم
مركز مشاوره خانواده هدايت همدان، خيابان هنرستان، روبروي بيمارستان فرشچيان، پلاك 40
مركز مشاوره خانواده شهيد ديباج همدان، خيابان كمال آباد، مركز بهداشتي درماني ديباج، پايگاه مشاوره بيماريهاي رفتاري شهيد ديباج
مركز مشاوره خانواده وليعصر در همدان همدان، خيابان شهيد مدني، منطقه حصار امام، مركز بهداشتي درماني وليعصر

براي دريافت مشاوره در زمينه خانواده مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني خانواده با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02166419012 تماس بگيريد.

   
:: بازديد از اين مطلب : 0


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۸ خرداد ۱۴۰۰ ] [ ۰۲:۱۱:۳۵ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

ترس از عنكبوت يا آركانوفوبيا (Arachnophobia)، در واقع به ترس غيرمنطقي، شديد و مداوم از هر نوع عنكبوت و نيش آن گفته مي‌شود كه پاسخ اضطرابي فوري ايجاد مي‌كند. همچنين عنكبوت هراسي يكي از انواع اختلالات فوبياي خاص است كه در دسته اختلالات اضطرابي قرار مي‌گيرد. عوامل مختلفي مانند تجربه ناگوار، رفتارهاي آموخته شده و عوامل فردي مي‌تواند در ايجاد اين اختلال نقش داشته باشد. اين بيماران خود مي‌دانند كه ترسشان منطقي نيست، با اين حال قادر به كنترل آن نيستند. خوشبختانه فوبيا درمان پذير بوده و از روش‌هاي گوناگوني براي بهبود مي‌توان بهره برد. در ادامه به علل، علائم و بهترين راهكارهاي درمان عنكبوت هراسي خواهيم پرداخت. براي آشنايي با ساير انواع فوبياي حيوانات كليك كنيد.

 منبع : ترس از عنكبوت

ترس از عنكبوت

شدت ترس از عنكبوت ممكن است بسيار زياد باشد و منجر به اضطراب شديد شود. افراد مبتلا به ترس از عنكبوت، ترسي عميق و غيرمنطقي از عنكبوت يا موقعيت‌هايي كه در ارتباط با اين حيوان است، دارند. با گذشت زمان، دايره اين ترس گسترده‌تر خواهد شد. براي مثال فرد از تصوير عنكبوت يا شنيدن كلمه عنكبوت نيز خواهد ترسيد. به دنبال گسترده شدن ترس، فرد رفتارهاي خود را محدودتر مي‌كند تا از مواجهه با عنكبوت‌ها اجتناب ورزد.

 

چه عواملي باعث ايجاد ترس از عنكبوت مي‌شود؟

فوبياي مربوط به حيوانات، نوع متداولي از هراس‌هاي خاص است. با اين حال، هنوز دقيقا مشخص نيست چه عواملي باعث ايجاد اين فوبيا مي‌شود. اعتقاد بر اين است كه عوامل زير در ايجاد فوبي عنكبوت نقش دارند.

تجربيات منفي

فوبياي عنكبوت ممكن است به يك تجربه پريشاني يا ناخوشايند مرتبط باشد. به عنوان مثال، احساس درد ناشي از نيش عنكبوت يا داشتن واكنش بد به جاي ميش مي‌تواند منجر به ترس از عنكبوت‌ها شود.

رفتارهاي آموخته شده

فرد ممكن است بر اساس اطلاعاتي كه دريافت مي‌كند اين ترس را ياد بگيرد. براي مثال مواردي مانند مشاهده ترس والدين از عنكبوت‌ها يا شنيدن اخبار يا هشدارهاي مربوط به “حمله عنكبوت‌ها” به فرد مي‌آموزد كه براي محافظت از خود، بايد از عنكبوت‌ها فاصله بگيرد.

عوامل فردي

هركس ترس و اضطراب را به روش خاصي پردازش مي‌كند. برخي از افراد ممكن است به طور طبيعي نسبت به سايرين، آمادگي بيشتري براي واكنش‌هاي اضطرابي نسبت به مسائل داشته باشند.

براي آگاهي بيشتر در زمينه انواع اختلالات اضطرابي كليك كنيد.

 

علائم و نشانه هاي ترس از عنكبوت چيست؟

علائم فوبياي عنكبوت مي‌تواند شامل علائم رواني و جسماني باشد. در صورتي كه تمام اين علائم يا برخي از آن‌ها براي حداقل 6 ماه، در فرد باقي مانده باشد، وي دچار اختلال ترس از عنكبوت يا فوبياي عنكبوت است.

علائم رواني

  • احساس ترس و اضطراب شديد هنگام فكر كردن يا ديدن عنكبوت‌ها
  • فرد با توجه به اين كه از ترس غيرمنطقي خودآگاه است اما احساس اضطراب غيرقابل كنترل دارد
  • اجتناب از موقعيت‌ها و مكان‌هايي كه ممكن است در آنجا عنكبوت وجود داشته باشد

علائم جسماني

  • افزايش ضربان قلب
  • تعريق زياد
  • لرزش
  • گرفتگي يا درد قفسه سينه
  • تنگي نفس
  • سرگيجه
  • حالت تهوع

 

ترس از عنكبوت در كودكان

كودكان به خوبي بزرگسالان، قادر به بيان احساساتشان نيستند. از طرفي ممكن است آن‌ها نام احساسي كه تجربه مي‌كنند را به خوبي ندانند. علائم ترس از عنكبوت كه در بالا گفته شد، مي‌تواند در كودكان، به صورت بي‌قراري، گريه، بدخلقي و يا ساير علائم ديده شود.

 

روش‌هاي درمان ترس از عنكبوت

ساينوفوبيا همانند هر فوبياي خاص ديگر به ميزان قابل توجهي به رواندرماني پاسخ مي‌دهد. از همين رو اگر ترس از عنكبوت براي‌تان دردسرساز شده و مي‌خواهيد آن را درمان نماييد، بهتر است به يك روانشناس مراجعه كنيد. رويكردهاي مختلفي وجود دارد كه روانشناسان به كمك آن‌ها در جلسات مشاوره به شما ياري مي‌رسانند تا بر ترس خود غلبه كنيد. در اين ميان رويكرد شناختي رفتاري و تكنيك‌هاي خاص آن نظير مواجه سازي تدريجي از بيشترين اثربخشي برخوردار است كه در ادامه برخي از آن‌ها را به طور مختصر شرح داده‌ايم. براي آشنايي با بهترين روش‌هاي درمان اضطراب شديد كليك كنيد.

درمان شناختي رفتاري

هدف درمان شناختي رفتاري تغيير شيوه تفكر و رفتار فرد در مورد موضوع ترس است. يك متخصص بهداشت روان به واسطه تكنيك‌هايي با فرد همكاري خواهد كرد تا به وي در درك و مديريت احساس اضطراب كمك كند.

در طول فرآيند درماني، متخصصان اين ايده را در فرد تقويت مي‌كنند كه ترس از زنبور به طور كلي بي خطر است. همچنين ممكن است تمرينات تنفس و ريلكسيشن را به فرد آموزش دهند تا بتوانند با فوبياي زنبور مقابله كنند.

 

 

مواجهه درماني

همانطور كه از نام اين روش درماني پيداست، قرار گرفتن در معرض محرك استرس زا به صورت تدريجي يا يكباره است. هدف مواجهه درماني اين است كه فرد با گذشت زمان پاسخ خود را تغيير دهد و به فرد در مديريت بهتر احساس اضطراب كمك ‌كند. اين روش درماني اغلب با درمان شناختي رفتاري تركيب مي‌گردد.

غرقه سازي از روش‌هاي درمان ترس از عنكبوت

در اين روش، فرد به طور ناگهاني و يكباره با تعداد زيادي عنكبوت، مواجه مي‌شود. اكثر افراد در اين شرايط به دليل ترسي كه احساس مي‌كنند مي‌خواهند موقعيت را ترك كنند. نكته مهم درمان اين است كه نبايد به فرد اجازه ترك محيط داده شود. باقي ماندن فرد در اين شرايط باعث تجربه يكباره اضطراب و درمان خواهد شد.

حساسيت زدايي منظم

عواملي نظير غيراخلاقي بودن و مشكلاتي نظير آن، باعث شد تا حساسيت زدايي منظم، بيشتر از غرقه سازي توجه درمانگران را به خود جلب كند. در اين روش به فرد آموزش داده مي‌شود كه با استفاده از تكنيك‌هايي نظير انقباض و انبساط عضلات و يا تكنيك‌هاي تنفس منظم، اضطرابش را كنترل كند. بعد از يادگيري موفقيت آميز اين مسئله، فرد مي‌بايست يك فهرست از عواملي كه باعث ترس مي‌شوند، به ترتيب اولويت مشخص كند. در مرحله سوم، درمانگر فرد را با موضوعي كه كمترين ترس را در وي ايجاد مي‌كرده، مواجه مي‌كند و فرد بايد بر اساس تكنيك‌هايي كه آموزش ديده، با اضطرابش مقابله كند. هنگامي كه وي توانست، اضطرابش را در اين مرحله كنترل كند، مرحله بعدي فهرست به وي ارائه مي شود. براي آشنايي با جديدترين روش هاي درمان استرس كليك كنيد.

واقعيت مجازي

استفاده از تكنولوژي واقعيت مجازي در سال‌هاي اخير، توجه بسياري را به خود جلب كرده است. در اين تكنيك فرد با استفاده از واقعيت مجازي با موضوع ترسش رو‌به‌رو مي‌شود. با توجه به امكانات واقعيت مجازي كه باعث مي‌شوند فرد تصور كند در همان محيط قرار گرفته، وي احساس مي‌كند واقعا در ميان عنكبوت‌ها قرار دارد. استفاده از واقعيت مجازي، باعث مي‌شود كه فرد با امنيت بيشتري با موضوع ترس مواجه شود. تحقيقات روانشناسي نشان مي‌دهد كه استفاده از اين تكنولوژي به اندازه مواجهه واقعي سودمند است.

دارو درماني

داروها معمولاً براي درمان فوبياي خاص استفاده نمي‌شوند. با اين حال، در برخي موارد، آن‌ها ممكن است به صورت كوتاه مدت براي كمك به كاهش علائم اضطراب كمك كننده باشند. عمدتا از داروهاي بنزوديازپين نظير آلپرازولام و يا لورازپام كه نوعي آرام بخش و داروي ضد اضطراب هستند براي افراد مبتلا به فوبي خاص استفاده مي‌شود. همچنين داروهاي بتا بلوكر، مي‌تواند برخي از علائم جسمي مانند فشار خون بالا و ضربان قلب را كاهش دهد.

براي شناخت بيشتر در زمينه داروهاي ضد اضطراب كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه اضطراب و افسردگي مي‌توانيد در ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02166419012 با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 

   

 منبع : ترس از عنكبوت

 

ترس از عنكبوت يا آركانوفوبيا (Arachnophobia)، در واقع به ترس غيرمنطقي، شديد و مداوم از هر نوع عنكبوت و نيش آن گفته مي‌شود كه پاسخ اضطرابي فوري ايجاد مي‌كند. همچنين عنكبوت هراسي يكي از انواع اختلالات فوبياي خاص است كه در دسته اختلالات اضطرابي قرار مي‌گيرد. عوامل مختلفي مانند تجربه ناگوار، رفتارهاي آموخته شده و عوامل فردي مي‌تواند در ايجاد اين اختلال نقش داشته باشد. اين بيماران خود مي‌دانند كه ترسشان منطقي نيست، با اين حال قادر به كنترل آن نيستند. خوشبختانه فوبيا درمان پذير بوده و از روش‌هاي گوناگوني براي بهبود مي‌توان بهره برد. در ادامه به علل، علائم و بهترين راهكارهاي درمان عنكبوت هراسي خواهيم پرداخت. براي آشنايي با ساير انواع فوبياي حيوانات كليك كنيد.

 

ترس از عنكبوت

شدت ترس از عنكبوت ممكن است بسيار زياد باشد و منجر به اضطراب شديد شود. افراد مبتلا به ترس از عنكبوت، ترسي عميق و غيرمنطقي از عنكبوت يا موقعيت‌هايي كه در ارتباط با اين حيوان است، دارند. با گذشت زمان، دايره اين ترس گسترده‌تر خواهد شد. براي مثال فرد از تصوير عنكبوت يا شنيدن كلمه عنكبوت نيز خواهد ترسيد. به دنبال گسترده شدن ترس، فرد رفتارهاي خود را محدودتر مي‌كند تا از مواجهه با عنكبوت‌ها اجتناب ورزد.

 

چه عواملي باعث ايجاد ترس از عنكبوت مي‌شود؟

فوبياي مربوط به حيوانات، نوع متداولي از هراس‌هاي خاص است. با اين حال، هنوز دقيقا مشخص نيست چه عواملي باعث ايجاد اين فوبيا مي‌شود. اعتقاد بر اين است كه عوامل زير در ايجاد فوبي عنكبوت نقش دارند.

تجربيات منفي

فوبياي عنكبوت ممكن است به يك تجربه پريشاني يا ناخوشايند مرتبط باشد. به عنوان مثال، احساس درد ناشي از نيش عنكبوت يا داشتن واكنش بد به جاي ميش مي‌تواند منجر به ترس از عنكبوت‌ها شود.

رفتارهاي آموخته شده

فرد ممكن است بر اساس اطلاعاتي كه دريافت مي‌كند اين ترس را ياد بگيرد. براي مثال مواردي مانند مشاهده ترس والدين از عنكبوت‌ها يا شنيدن اخبار يا هشدارهاي مربوط به “حمله عنكبوت‌ها” به فرد مي‌آموزد كه براي محافظت از خود، بايد از عنكبوت‌ها فاصله بگيرد.

عوامل فردي

هركس ترس و اضطراب را به روش خاصي پردازش مي‌كند. برخي از افراد ممكن است به طور طبيعي نسبت به سايرين، آمادگي بيشتري براي واكنش‌هاي اضطرابي نسبت به مسائل داشته باشند.

براي آگاهي بيشتر در زمينه انواع اختلالات اضطرابي كليك كنيد.

 

علائم و نشانه هاي ترس از عنكبوت چيست؟

علائم فوبياي عنكبوت مي‌تواند شامل علائم رواني و جسماني باشد. در صورتي كه تمام اين علائم يا برخي از آن‌ها براي حداقل 6 ماه، در فرد باقي مانده باشد، وي دچار اختلال ترس از عنكبوت يا فوبياي عنكبوت است.

علائم رواني

  • احساس ترس و اضطراب شديد هنگام فكر كردن يا ديدن عنكبوت‌ها
  • فرد با توجه به اين كه از ترس غيرمنطقي خودآگاه است اما احساس اضطراب غيرقابل كنترل دارد
  • اجتناب از موقعيت‌ها و مكان‌هايي كه ممكن است در آنجا عنكبوت وجود داشته باشد

علائم جسماني

  • افزايش ضربان قلب
  • تعريق زياد
  • لرزش
  • گرفتگي يا درد قفسه سينه
  • تنگي نفس
  • سرگيجه
  • حالت تهوع

 

ترس از عنكبوت در كودكان

كودكان به خوبي بزرگسالان، قادر به بيان احساساتشان نيستند. از طرفي ممكن است آن‌ها نام احساسي كه تجربه مي‌كنند را به خوبي ندانند. علائم ترس از عنكبوت كه در بالا گفته شد، مي‌تواند در كودكان، به صورت بي‌قراري، گريه، بدخلقي و يا ساير علائم ديده شود.

 

روش‌هاي درمان ترس از عنكبوت

ساينوفوبيا همانند هر فوبياي خاص ديگر به ميزان قابل توجهي به رواندرماني پاسخ مي‌دهد. از همين رو اگر ترس از عنكبوت براي‌تان دردسرساز شده و مي‌خواهيد آن را درمان نماييد، بهتر است به يك روانشناس مراجعه كنيد. رويكردهاي مختلفي وجود دارد كه روانشناسان به كمك آن‌ها در جلسات مشاوره به شما ياري مي‌رسانند تا بر ترس خود غلبه كنيد. در اين ميان رويكرد شناختي رفتاري و تكنيك‌هاي خاص آن نظير مواجه سازي تدريجي از بيشترين اثربخشي برخوردار است كه در ادامه برخي از آن‌ها را به طور مختصر شرح داده‌ايم. براي آشنايي با بهترين روش‌هاي درمان اضطراب شديد كليك كنيد.

درمان شناختي رفتاري

هدف درمان شناختي رفتاري تغيير شيوه تفكر و رفتار فرد در مورد موضوع ترس است. يك متخصص بهداشت روان به واسطه تكنيك‌هايي با فرد همكاري خواهد كرد تا به وي در درك و مديريت احساس اضطراب كمك كند.

در طول فرآيند درماني، متخصصان اين ايده را در فرد تقويت مي‌كنند كه ترس از زنبور به طور كلي بي خطر است. همچنين ممكن است تمرينات تنفس و ريلكسيشن را به فرد آموزش دهند تا بتوانند با فوبياي زنبور مقابله كنند.

 

 

مواجهه درماني

همانطور كه از نام اين روش درماني پيداست، قرار گرفتن در معرض محرك استرس زا به صورت تدريجي يا يكباره است. هدف مواجهه درماني اين است كه فرد با گذشت زمان پاسخ خود را تغيير دهد و به فرد در مديريت بهتر احساس اضطراب كمك ‌كند. اين روش درماني اغلب با درمان شناختي رفتاري تركيب مي‌گردد.

غرقه سازي از روش‌هاي درمان ترس از عنكبوت

در اين روش، فرد به طور ناگهاني و يكباره با تعداد زيادي عنكبوت، مواجه مي‌شود. اكثر افراد در اين شرايط به دليل ترسي كه احساس مي‌كنند مي‌خواهند موقعيت را ترك كنند. نكته مهم درمان اين است كه نبايد به فرد اجازه ترك محيط داده شود. باقي ماندن فرد در اين شرايط باعث تجربه يكباره اضطراب و درمان خواهد شد.

حساسيت زدايي منظم

عواملي نظير غيراخلاقي بودن و مشكلاتي نظير آن، باعث شد تا حساسيت زدايي منظم، بيشتر از غرقه سازي توجه درمانگران را به خود جلب كند. در اين روش به فرد آموزش داده مي‌شود كه با استفاده از تكنيك‌هايي نظير انقباض و انبساط عضلات و يا تكنيك‌هاي تنفس منظم، اضطرابش را كنترل كند. بعد از يادگيري موفقيت آميز اين مسئله، فرد مي‌بايست يك فهرست از عواملي كه باعث ترس مي‌شوند، به ترتيب اولويت مشخص كند. در مرحله سوم، درمانگر فرد را با موضوعي كه كمترين ترس را در وي ايجاد مي‌كرده، مواجه مي‌كند و فرد بايد بر اساس تكنيك‌هايي كه آموزش ديده، با اضطرابش مقابله كند. هنگامي كه وي توانست، اضطرابش را در اين مرحله كنترل كند، مرحله بعدي فهرست به وي ارائه مي شود. براي آشنايي با جديدترين روش هاي درمان استرس كليك كنيد.

واقعيت مجازي

استفاده از تكنولوژي واقعيت مجازي در سال‌هاي اخير، توجه بسياري را به خود جلب كرده است. در اين تكنيك فرد با استفاده از واقعيت مجازي با موضوع ترسش رو‌به‌رو مي‌شود. با توجه به امكانات واقعيت مجازي كه باعث مي‌شوند فرد تصور كند در همان محيط قرار گرفته، وي احساس مي‌كند واقعا در ميان عنكبوت‌ها قرار دارد. استفاده از واقعيت مجازي، باعث مي‌شود كه فرد با امنيت بيشتري با موضوع ترس مواجه شود. تحقيقات روانشناسي نشان مي‌دهد كه استفاده از اين تكنولوژي به اندازه مواجهه واقعي سودمند است.

دارو درماني

داروها معمولاً براي درمان فوبياي خاص استفاده نمي‌شوند. با اين حال، در برخي موارد، آن‌ها ممكن است به صورت كوتاه مدت براي كمك به كاهش علائم اضطراب كمك كننده باشند. عمدتا از داروهاي بنزوديازپين نظير آلپرازولام و يا لورازپام كه نوعي آرام بخش و داروي ضد اضطراب هستند براي افراد مبتلا به فوبي خاص استفاده مي‌شود. همچنين داروهاي بتا بلوكر، مي‌تواند برخي از علائم جسمي مانند فشار خون بالا و ضربان قلب را كاهش دهد.

براي شناخت بيشتر در زمينه داروهاي ضد اضطراب كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه اضطراب و افسردگي مي‌توانيد در ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02166419012 با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 

   
:: بازديد از اين مطلب : 0


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ترس از عنكبوت،
موضوع:
[ ۸ خرداد ۱۴۰۰ ] [ ۰۲:۰۸:۳۵ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

ترس از عنكبوت يا آركانوفوبيا (Arachnophobia)، در واقع به ترس غيرمنطقي، شديد و مداوم از هر نوع عنكبوت و نيش آن گفته مي‌شود كه پاسخ اضطرابي فوري ايجاد مي‌كند. همچنين عنكبوت هراسي يكي از انواع اختلالات فوبياي خاص است كه در دسته اختلالات اضطرابي قرار مي‌گيرد. عوامل مختلفي مانند تجربه ناگوار، رفتارهاي آموخته شده و عوامل فردي مي‌تواند در ايجاد اين اختلال نقش داشته باشد. اين بيماران خود مي‌دانند كه ترسشان منطقي نيست، با اين حال قادر به كنترل آن نيستند. خوشبختانه فوبيا درمان پذير بوده و از روش‌هاي گوناگوني براي بهبود مي‌توان بهره برد. در ادامه به علل، علائم و بهترين راهكارهاي درمان عنكبوت هراسي خواهيم پرداخت. براي آشنايي با ساير انواع فوبياي حيوانات كليك كنيد.

 منبع : ترس از عنكبوت

ترس از عنكبوت

شدت ترس از عنكبوت ممكن است بسيار زياد باشد و منجر به اضطراب شديد شود. افراد مبتلا به ترس از عنكبوت، ترسي عميق و غيرمنطقي از عنكبوت يا موقعيت‌هايي كه در ارتباط با اين حيوان است، دارند. با گذشت زمان، دايره اين ترس گسترده‌تر خواهد شد. براي مثال فرد از تصوير عنكبوت يا شنيدن كلمه عنكبوت نيز خواهد ترسيد. به دنبال گسترده شدن ترس، فرد رفتارهاي خود را محدودتر مي‌كند تا از مواجهه با عنكبوت‌ها اجتناب ورزد.

 

چه عواملي باعث ايجاد ترس از عنكبوت مي‌شود؟

فوبياي مربوط به حيوانات، نوع متداولي از هراس‌هاي خاص است. با اين حال، هنوز دقيقا مشخص نيست چه عواملي باعث ايجاد اين فوبيا مي‌شود. اعتقاد بر اين است كه عوامل زير در ايجاد فوبي عنكبوت نقش دارند.

تجربيات منفي

فوبياي عنكبوت ممكن است به يك تجربه پريشاني يا ناخوشايند مرتبط باشد. به عنوان مثال، احساس درد ناشي از نيش عنكبوت يا داشتن واكنش بد به جاي ميش مي‌تواند منجر به ترس از عنكبوت‌ها شود.

رفتارهاي آموخته شده

فرد ممكن است بر اساس اطلاعاتي كه دريافت مي‌كند اين ترس را ياد بگيرد. براي مثال مواردي مانند مشاهده ترس والدين از عنكبوت‌ها يا شنيدن اخبار يا هشدارهاي مربوط به “حمله عنكبوت‌ها” به فرد مي‌آموزد كه براي محافظت از خود، بايد از عنكبوت‌ها فاصله بگيرد.

عوامل فردي

هركس ترس و اضطراب را به روش خاصي پردازش مي‌كند. برخي از افراد ممكن است به طور طبيعي نسبت به سايرين، آمادگي بيشتري براي واكنش‌هاي اضطرابي نسبت به مسائل داشته باشند.

براي آگاهي بيشتر در زمينه انواع اختلالات اضطرابي كليك كنيد.

 

علائم و نشانه هاي ترس از عنكبوت چيست؟

علائم فوبياي عنكبوت مي‌تواند شامل علائم رواني و جسماني باشد. در صورتي كه تمام اين علائم يا برخي از آن‌ها براي حداقل 6 ماه، در فرد باقي مانده باشد، وي دچار اختلال ترس از عنكبوت يا فوبياي عنكبوت است.

علائم رواني

  • احساس ترس و اضطراب شديد هنگام فكر كردن يا ديدن عنكبوت‌ها
  • فرد با توجه به اين كه از ترس غيرمنطقي خودآگاه است اما احساس اضطراب غيرقابل كنترل دارد
  • اجتناب از موقعيت‌ها و مكان‌هايي كه ممكن است در آنجا عنكبوت وجود داشته باشد

علائم جسماني

  • افزايش ضربان قلب
  • تعريق زياد
  • لرزش
  • گرفتگي يا درد قفسه سينه
  • تنگي نفس
  • سرگيجه
  • حالت تهوع

 

ترس از عنكبوت در كودكان

كودكان به خوبي بزرگسالان، قادر به بيان احساساتشان نيستند. از طرفي ممكن است آن‌ها نام احساسي كه تجربه مي‌كنند را به خوبي ندانند. علائم ترس از عنكبوت كه در بالا گفته شد، مي‌تواند در كودكان، به صورت بي‌قراري، گريه، بدخلقي و يا ساير علائم ديده شود.

 

روش‌هاي درمان ترس از عنكبوت

ساينوفوبيا همانند هر فوبياي خاص ديگر به ميزان قابل توجهي به رواندرماني پاسخ مي‌دهد. از همين رو اگر ترس از عنكبوت براي‌تان دردسرساز شده و مي‌خواهيد آن را درمان نماييد، بهتر است به يك روانشناس مراجعه كنيد. رويكردهاي مختلفي وجود دارد كه روانشناسان به كمك آن‌ها در جلسات مشاوره به شما ياري مي‌رسانند تا بر ترس خود غلبه كنيد. در اين ميان رويكرد شناختي رفتاري و تكنيك‌هاي خاص آن نظير مواجه سازي تدريجي از بيشترين اثربخشي برخوردار است كه در ادامه برخي از آن‌ها را به طور مختصر شرح داده‌ايم. براي آشنايي با بهترين روش‌هاي درمان اضطراب شديد كليك كنيد.

درمان شناختي رفتاري

هدف درمان شناختي رفتاري تغيير شيوه تفكر و رفتار فرد در مورد موضوع ترس است. يك متخصص بهداشت روان به واسطه تكنيك‌هايي با فرد همكاري خواهد كرد تا به وي در درك و مديريت احساس اضطراب كمك كند.

در طول فرآيند درماني، متخصصان اين ايده را در فرد تقويت مي‌كنند كه ترس از زنبور به طور كلي بي خطر است. همچنين ممكن است تمرينات تنفس و ريلكسيشن را به فرد آموزش دهند تا بتوانند با فوبياي زنبور مقابله كنند.

 

 

مواجهه درماني

همانطور كه از نام اين روش درماني پيداست، قرار گرفتن در معرض محرك استرس زا به صورت تدريجي يا يكباره است. هدف مواجهه درماني اين است كه فرد با گذشت زمان پاسخ خود را تغيير دهد و به فرد در مديريت بهتر احساس اضطراب كمك ‌كند. اين روش درماني اغلب با درمان شناختي رفتاري تركيب مي‌گردد.

غرقه سازي از روش‌هاي درمان ترس از عنكبوت

در اين روش، فرد به طور ناگهاني و يكباره با تعداد زيادي عنكبوت، مواجه مي‌شود. اكثر افراد در اين شرايط به دليل ترسي كه احساس مي‌كنند مي‌خواهند موقعيت را ترك كنند. نكته مهم درمان اين است كه نبايد به فرد اجازه ترك محيط داده شود. باقي ماندن فرد در اين شرايط باعث تجربه يكباره اضطراب و درمان خواهد شد.

حساسيت زدايي منظم

عواملي نظير غيراخلاقي بودن و مشكلاتي نظير آن، باعث شد تا حساسيت زدايي منظم، بيشتر از غرقه سازي توجه درمانگران را به خود جلب كند. در اين روش به فرد آموزش داده مي‌شود كه با استفاده از تكنيك‌هايي نظير انقباض و انبساط عضلات و يا تكنيك‌هاي تنفس منظم، اضطرابش را كنترل كند. بعد از يادگيري موفقيت آميز اين مسئله، فرد مي‌بايست يك فهرست از عواملي كه باعث ترس مي‌شوند، به ترتيب اولويت مشخص كند. در مرحله سوم، درمانگر فرد را با موضوعي كه كمترين ترس را در وي ايجاد مي‌كرده، مواجه مي‌كند و فرد بايد بر اساس تكنيك‌هايي كه آموزش ديده، با اضطرابش مقابله كند. هنگامي كه وي توانست، اضطرابش را در اين مرحله كنترل كند، مرحله بعدي فهرست به وي ارائه مي شود. براي آشنايي با جديدترين روش هاي درمان استرس كليك كنيد.

واقعيت مجازي

استفاده از تكنولوژي واقعيت مجازي در سال‌هاي اخير، توجه بسياري را به خود جلب كرده است. در اين تكنيك فرد با استفاده از واقعيت مجازي با موضوع ترسش رو‌به‌رو مي‌شود. با توجه به امكانات واقعيت مجازي كه باعث مي‌شوند فرد تصور كند در همان محيط قرار گرفته، وي احساس مي‌كند واقعا در ميان عنكبوت‌ها قرار دارد. استفاده از واقعيت مجازي، باعث مي‌شود كه فرد با امنيت بيشتري با موضوع ترس مواجه شود. تحقيقات روانشناسي نشان مي‌دهد كه استفاده از اين تكنولوژي به اندازه مواجهه واقعي سودمند است.

دارو درماني

داروها معمولاً براي درمان فوبياي خاص استفاده نمي‌شوند. با اين حال، در برخي موارد، آن‌ها ممكن است به صورت كوتاه مدت براي كمك به كاهش علائم اضطراب كمك كننده باشند. عمدتا از داروهاي بنزوديازپين نظير آلپرازولام و يا لورازپام كه نوعي آرام بخش و داروي ضد اضطراب هستند براي افراد مبتلا به فوبي خاص استفاده مي‌شود. همچنين داروهاي بتا بلوكر، مي‌تواند برخي از علائم جسمي مانند فشار خون بالا و ضربان قلب را كاهش دهد.

براي شناخت بيشتر در زمينه داروهاي ضد اضطراب كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه اضطراب و افسردگي مي‌توانيد در ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02166419012 با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 

   

 منبع : ترس از عنكبوت

 

ترس از عنكبوت يا آركانوفوبيا (Arachnophobia)، در واقع به ترس غيرمنطقي، شديد و مداوم از هر نوع عنكبوت و نيش آن گفته مي‌شود كه پاسخ اضطرابي فوري ايجاد مي‌كند. همچنين عنكبوت هراسي يكي از انواع اختلالات فوبياي خاص است كه در دسته اختلالات اضطرابي قرار مي‌گيرد. عوامل مختلفي مانند تجربه ناگوار، رفتارهاي آموخته شده و عوامل فردي مي‌تواند در ايجاد اين اختلال نقش داشته باشد. اين بيماران خود مي‌دانند كه ترسشان منطقي نيست، با اين حال قادر به كنترل آن نيستند. خوشبختانه فوبيا درمان پذير بوده و از روش‌هاي گوناگوني براي بهبود مي‌توان بهره برد. در ادامه به علل، علائم و بهترين راهكارهاي درمان عنكبوت هراسي خواهيم پرداخت. براي آشنايي با ساير انواع فوبياي حيوانات كليك كنيد.

 

ترس از عنكبوت

شدت ترس از عنكبوت ممكن است بسيار زياد باشد و منجر به اضطراب شديد شود. افراد مبتلا به ترس از عنكبوت، ترسي عميق و غيرمنطقي از عنكبوت يا موقعيت‌هايي كه در ارتباط با اين حيوان است، دارند. با گذشت زمان، دايره اين ترس گسترده‌تر خواهد شد. براي مثال فرد از تصوير عنكبوت يا شنيدن كلمه عنكبوت نيز خواهد ترسيد. به دنبال گسترده شدن ترس، فرد رفتارهاي خود را محدودتر مي‌كند تا از مواجهه با عنكبوت‌ها اجتناب ورزد.

 

چه عواملي باعث ايجاد ترس از عنكبوت مي‌شود؟

فوبياي مربوط به حيوانات، نوع متداولي از هراس‌هاي خاص است. با اين حال، هنوز دقيقا مشخص نيست چه عواملي باعث ايجاد اين فوبيا مي‌شود. اعتقاد بر اين است كه عوامل زير در ايجاد فوبي عنكبوت نقش دارند.

تجربيات منفي

فوبياي عنكبوت ممكن است به يك تجربه پريشاني يا ناخوشايند مرتبط باشد. به عنوان مثال، احساس درد ناشي از نيش عنكبوت يا داشتن واكنش بد به جاي ميش مي‌تواند منجر به ترس از عنكبوت‌ها شود.

رفتارهاي آموخته شده

فرد ممكن است بر اساس اطلاعاتي كه دريافت مي‌كند اين ترس را ياد بگيرد. براي مثال مواردي مانند مشاهده ترس والدين از عنكبوت‌ها يا شنيدن اخبار يا هشدارهاي مربوط به “حمله عنكبوت‌ها” به فرد مي‌آموزد كه براي محافظت از خود، بايد از عنكبوت‌ها فاصله بگيرد.

عوامل فردي

هركس ترس و اضطراب را به روش خاصي پردازش مي‌كند. برخي از افراد ممكن است به طور طبيعي نسبت به سايرين، آمادگي بيشتري براي واكنش‌هاي اضطرابي نسبت به مسائل داشته باشند.

براي آگاهي بيشتر در زمينه انواع اختلالات اضطرابي كليك كنيد.

 

علائم و نشانه هاي ترس از عنكبوت چيست؟

علائم فوبياي عنكبوت مي‌تواند شامل علائم رواني و جسماني باشد. در صورتي كه تمام اين علائم يا برخي از آن‌ها براي حداقل 6 ماه، در فرد باقي مانده باشد، وي دچار اختلال ترس از عنكبوت يا فوبياي عنكبوت است.

علائم رواني

  • احساس ترس و اضطراب شديد هنگام فكر كردن يا ديدن عنكبوت‌ها
  • فرد با توجه به اين كه از ترس غيرمنطقي خودآگاه است اما احساس اضطراب غيرقابل كنترل دارد
  • اجتناب از موقعيت‌ها و مكان‌هايي كه ممكن است در آنجا عنكبوت وجود داشته باشد

علائم جسماني

  • افزايش ضربان قلب
  • تعريق زياد
  • لرزش
  • گرفتگي يا درد قفسه سينه
  • تنگي نفس
  • سرگيجه
  • حالت تهوع

 

ترس از عنكبوت در كودكان

كودكان به خوبي بزرگسالان، قادر به بيان احساساتشان نيستند. از طرفي ممكن است آن‌ها نام احساسي كه تجربه مي‌كنند را به خوبي ندانند. علائم ترس از عنكبوت كه در بالا گفته شد، مي‌تواند در كودكان، به صورت بي‌قراري، گريه، بدخلقي و يا ساير علائم ديده شود.

 

روش‌هاي درمان ترس از عنكبوت

ساينوفوبيا همانند هر فوبياي خاص ديگر به ميزان قابل توجهي به رواندرماني پاسخ مي‌دهد. از همين رو اگر ترس از عنكبوت براي‌تان دردسرساز شده و مي‌خواهيد آن را درمان نماييد، بهتر است به يك روانشناس مراجعه كنيد. رويكردهاي مختلفي وجود دارد كه روانشناسان به كمك آن‌ها در جلسات مشاوره به شما ياري مي‌رسانند تا بر ترس خود غلبه كنيد. در اين ميان رويكرد شناختي رفتاري و تكنيك‌هاي خاص آن نظير مواجه سازي تدريجي از بيشترين اثربخشي برخوردار است كه در ادامه برخي از آن‌ها را به طور مختصر شرح داده‌ايم. براي آشنايي با بهترين روش‌هاي درمان اضطراب شديد كليك كنيد.

درمان شناختي رفتاري

هدف درمان شناختي رفتاري تغيير شيوه تفكر و رفتار فرد در مورد موضوع ترس است. يك متخصص بهداشت روان به واسطه تكنيك‌هايي با فرد همكاري خواهد كرد تا به وي در درك و مديريت احساس اضطراب كمك كند.

در طول فرآيند درماني، متخصصان اين ايده را در فرد تقويت مي‌كنند كه ترس از زنبور به طور كلي بي خطر است. همچنين ممكن است تمرينات تنفس و ريلكسيشن را به فرد آموزش دهند تا بتوانند با فوبياي زنبور مقابله كنند.

 

 

مواجهه درماني

همانطور كه از نام اين روش درماني پيداست، قرار گرفتن در معرض محرك استرس زا به صورت تدريجي يا يكباره است. هدف مواجهه درماني اين است كه فرد با گذشت زمان پاسخ خود را تغيير دهد و به فرد در مديريت بهتر احساس اضطراب كمك ‌كند. اين روش درماني اغلب با درمان شناختي رفتاري تركيب مي‌گردد.

غرقه سازي از روش‌هاي درمان ترس از عنكبوت

در اين روش، فرد به طور ناگهاني و يكباره با تعداد زيادي عنكبوت، مواجه مي‌شود. اكثر افراد در اين شرايط به دليل ترسي كه احساس مي‌كنند مي‌خواهند موقعيت را ترك كنند. نكته مهم درمان اين است كه نبايد به فرد اجازه ترك محيط داده شود. باقي ماندن فرد در اين شرايط باعث تجربه يكباره اضطراب و درمان خواهد شد.

حساسيت زدايي منظم

عواملي نظير غيراخلاقي بودن و مشكلاتي نظير آن، باعث شد تا حساسيت زدايي منظم، بيشتر از غرقه سازي توجه درمانگران را به خود جلب كند. در اين روش به فرد آموزش داده مي‌شود كه با استفاده از تكنيك‌هايي نظير انقباض و انبساط عضلات و يا تكنيك‌هاي تنفس منظم، اضطرابش را كنترل كند. بعد از يادگيري موفقيت آميز اين مسئله، فرد مي‌بايست يك فهرست از عواملي كه باعث ترس مي‌شوند، به ترتيب اولويت مشخص كند. در مرحله سوم، درمانگر فرد را با موضوعي كه كمترين ترس را در وي ايجاد مي‌كرده، مواجه مي‌كند و فرد بايد بر اساس تكنيك‌هايي كه آموزش ديده، با اضطرابش مقابله كند. هنگامي كه وي توانست، اضطرابش را در اين مرحله كنترل كند، مرحله بعدي فهرست به وي ارائه مي شود. براي آشنايي با جديدترين روش هاي درمان استرس كليك كنيد.

واقعيت مجازي

استفاده از تكنولوژي واقعيت مجازي در سال‌هاي اخير، توجه بسياري را به خود جلب كرده است. در اين تكنيك فرد با استفاده از واقعيت مجازي با موضوع ترسش رو‌به‌رو مي‌شود. با توجه به امكانات واقعيت مجازي كه باعث مي‌شوند فرد تصور كند در همان محيط قرار گرفته، وي احساس مي‌كند واقعا در ميان عنكبوت‌ها قرار دارد. استفاده از واقعيت مجازي، باعث مي‌شود كه فرد با امنيت بيشتري با موضوع ترس مواجه شود. تحقيقات روانشناسي نشان مي‌دهد كه استفاده از اين تكنولوژي به اندازه مواجهه واقعي سودمند است.

دارو درماني

داروها معمولاً براي درمان فوبياي خاص استفاده نمي‌شوند. با اين حال، در برخي موارد، آن‌ها ممكن است به صورت كوتاه مدت براي كمك به كاهش علائم اضطراب كمك كننده باشند. عمدتا از داروهاي بنزوديازپين نظير آلپرازولام و يا لورازپام كه نوعي آرام بخش و داروي ضد اضطراب هستند براي افراد مبتلا به فوبي خاص استفاده مي‌شود. همچنين داروهاي بتا بلوكر، مي‌تواند برخي از علائم جسمي مانند فشار خون بالا و ضربان قلب را كاهش دهد.

براي شناخت بيشتر در زمينه داروهاي ضد اضطراب كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه اضطراب و افسردگي مي‌توانيد در ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02166419012 با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 

   
:: بازديد از اين مطلب : 0


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: ترس از عنكبوت،
موضوع:
[ ۸ خرداد ۱۴۰۰ ] [ ۰۲:۰۲:۳۹ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]
[ ۱ ][ ۲ ][ ۳ ][ ۴ ][ ۵ ][ ۶ ][ ۷ ][ ۸ ][ ۹ ][ ۱۰ ][ ۱۱ ][ ۱۲ ][ ۱۳ ][ ۱۴ ][ ۱۵ ][ ۱۶ ][ ۱۷ ][ ۱۸ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
لینک دوستان
  • مشاوره روانشناسی
  • مشاوره روانشناسی ذهن نو
  • ذهن نو
  • تست روانشناسی کیومایند
  • کلینیک تخصصی کودک
  • سن استعدادیابی کودک
  • استعدادیابی کودک دو ساله
  • استعدادیابی کودک سه ساله
  • استعدادیابی کودک چهار ساله
  • استعدادیابی کودک تهران
  • آموزش سکس
  • قرص تاخیری
  • علائم اعتیاد
  • مشاوره آنلاین روانشناسی
  • مشاوره تلفنی
  • مشاوره تلفنی خانواده
  • مشاوره تلفنی ازدواج
  • مشاوره تلفنی خیانت
  • مشاوره تلفنی کودک
  • مشاوره تلفنی جنسی
  • مشاوره تلفنی ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی تلفنی
  • مشاوره تلفنی تحصیلی
  • مشاوره خانواده
  • مشاوره ازدواج
  • مشاوره کودک
  • مشاوره جنسی
  • مشاوره ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی
  • مشاوره تحصیلی
  • ترک اعتیاد
  • ترک متادون
  • ترک ترامادول
  • ترک شیشه
  • ترک شیره
  • ترک حشیش
  • ترک هروئین
  • ترک تریاک
  • ترک ماریجوانا
  • درمان استرس
  • درمان اضطراب
  • علائم اعتیاد به متادون
  • علائم اعتیاد به ترامادول
  • علائم اعتیاد به تریاک
  • علائم اعتیاد به هروئین
  • علائم اعتیاد به شیشه
  • علائم اعتیاد به کوکائین
  • ماریجوانا
  • علائم اعتیاد به حشیش
  • علائم اعتیاد به شیره
  • علائم اعتیاد به کراک
  • قالب وبلاگ
    نظرسنجی
    [#VoteTitle#]
    [#VTITLE#]
         نتیجه

    لینک های تبادلی
    تبادل لینک اتوماتیک
    لینک :
    خبرنامه
    عضویت لغو عضویت
    پيوندهای روزانه
    لينكي ثبت نشده است
    پنل کاربری
    نام کاربری :
    پسورد :
    عضویت
    نام کاربری :
    پسورد :
    تکرار پسورد:
    ایمیل :
    نام اصلی :
    آمار
    امروز : 0
    دیروز : 0
    افراد آنلاین : 3
    همه : 0
    چت باکس
    موضوعات وب
    موضوعي ثبت نشده است
    امکانات وب

    سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی