مشاوره روانشانسي ذهن نو
مركز مشاوره ذهن نو برترين مركز مشاوره روانشناسي در زمينه هاي مختلف روانشناسي از جمله مشاوره خانواده، ازدواج، كودك، طلاق، خيانت، نوجوان، بلوغ، جنسي و سكس تراپي ، ترك اعتياد، اختلات رواني و شخصيت و ... مي باشد.

مراكز مشاوره خانواده در بيرجند كدام‌اند و چه خدماتي را ارائه مي‌دهند؟ مشكلات خانوادگي و زوجي يكي از عمده‌ترين مسائلي هستند كه باعث مي‌شوند افراد به مراكز مشاوره و سلامت روان مراجعه كنند. خانواده درمانگران و زوج درمانگران آموزش ديده در حوزه‌هاي روان شناسي و روان پزشكي تلاش مي‌كنند تا به ارتقاي مهارت‌هاي زندگي در افراد و بهبود ارتباطات بين اعضاي خانواده كمك كنند و بهداشت روان تك تك اعضا را بهبود ببخشند. اگر شما در بيرجند زندگي مي‌كنيد و به دنبال كسب اطلاعات بيشتر در مورد مراكز مشاوره خانواده در اين شهر هستيد تا انتهاي اين مطلب با ما همراه باشيد. همچنين براي مشاوره با بهترين درمانگران متخصص در زمينه خانواده با شماره هاي درج شده مي‌توانيد تماس بگيريد.

 

 

منبع : مشاوره خانواده بيرجند

 

 

مشاوره خانواده يا خانواده درماني چيست؟

مشاوره خانواده يا همان خانواده درماني يكي از زير شاخه‌هاي روانشناسي است كه به طور خاص در زمينه بهبود زندگي و روابط خانوادگي تلاش مي‌كند. مراجعه به خانواده درمانگر تنها به كساني كه دچار مشكلات و اختلافات خانوادگي هستند اختصاص ندارد و شما براي بهبود و ارتقاي كيفيت زندگي خود نيز مي‌توانيد به مراكز مشاوره خانواده مراجعه كنيد. اين جلسات مشاوره معمولاً با حضور تك تك اعضاي خانواده برگزار شده و روي روابط هريك از اعضا با ديگران كار مي‌كند تا نقايص رفتاري موجود بيشتر بررسي شده و با تمرين كردن اصلاح شوند.

براي آگاهي بيشتر درباره روند دريافت مشاوره خانواده و ويژگي هاي خانواده سالم كليك كنيد.

چه كساني بايد به مراكز مشاوره خانواده مراجعه كنند؟

همان طور كه گفته شد مراجعه به مشاوره خانواده تنها به افرادي كه دچار تعارضات جدي در زندگي خود هستند اختصاص ندارد. بلكه شما مي‌توانيد براي افزايش كيفيت زندگي خانوادگي خود نيز از راهنمايي‌هاي يك متخصص كمك بگيريد. با اين حال هنگام بروز مشكلات زير نيز مراجعه به خانواده درمانگر مي‌تواند كمك شاياني را به شما نمايد.

ـ وجود تعارض و اختلافات شديد بين زن و مرد (براي يافتن ريشه اختلافات خانوادگي كليك كنيد)

– وجود اعتياد در يكي از اعضاي خانواده ( براي آشنايي با تاثير اعتياد بر خانواده كليك كنيد)

– درگيري يك يا چند نفر از اعضاي خانواده با يك اختلال رواني نظير افسردگي يا اضطراب

– بروز بحران‌هاي جدي در خانواده نظير مرگ يكي از اعضا يا ابتلا به يك بيماري كشنده

– ناتواني در مديريت دعواي بين خواهر و برادرها

– چالش‌هاي تربيتي بين زن و مرد در زمينه تربيت فرزندان

– خيانت يكي از زوجين و يا هر دو

– اختلاف در تربيت و مشكلات با نوجوان ( براي آشنايي با روانشناسي نوجوان كليك كنيد)

– اختلاف بر سر ازدواج فرزندان (براي دريافت مشاوره قبل از ازدواج كليك كنيد)

-مشكلات و اختلافات در تربيت فرزند ( براي آشنايي با بهترين روش هاي تربيت كودك كليك كنيد)

و…

براي اطلاع از شرايط مشاوره خيانت به همسر و راهكارهاي بخشش خيانت همسر كليك كنيد.

مراكز معتبر مشاوره‌خانواده چه ويژگي‌هايي دارند؟

متاسفانه در اين روزها علاوه بر فارغ التحصيلان روانشناسي، افرادي با ادعاي پوشالي اقدام به مشاوره دادن مي‌كنند كه از علم و تخصص كافي در اين زمينه برخوردار نيستند. به همين دليل لازم است قبل از اينكه مشكلات و موضوعات خانوادگي خود را با مشاوران در ميان بگذاريد از اعتبار و تخصص مركز مشاوره مدنظر خود و روانشناسان آن اطمينان كافي كسب كنيد. از جمله ويژگي‌هاي يك مركز مشاوره خانواده معتبر مي‌توان به موارد زير اشاره كرد.

– مراكز مشاوره خانواده معتبر داراي مجوز رسمي از سازمان نظام روانشناسي يا سازمان بهزيستي كشور هستند.

– روانشناساني كه در مراكز مشاوره معتبر فعاليت مي‌كنند حداقل از مدرك كارشناسي ارشد برخوردارند و در حيطه‌هاي مرتبط با زوج و خانواده آموزش‌هاي ويژه ديده‌اند.

– در مراكز مشاوره خانواده معتبر از جديدترين روش‌هاي درماني استفاده مي‌شود و اعضاي آن از نظر علمي به روز هستند.

– مراكز معتبر از تجهيزات كافي براي ارزيابي و تشخيص مشكلات روان برخوردار است و شما مي‌توانيد در آن انواع تست‌هاي هوش، شخصيت و تست‌هاي مرتبط با اختلالات رواني را انجام دهيد.

آدرس مراكز مشاوره خانواده در بيرجند

مركز مشاوره خانواده نويد بيرجند – نبش طالقاني 11 – درمانگاه فرهنگيان – طبقه فوقاني
مركز مشاوره خانواده مهر بيرجند بيرجند – خيابان طالقاني 5 – ساختمان شفا – طبقه دوم
مركز مشاوره خانواده پويا زيركوه – بلوارپيروزي – نبش بلوارشهيد مطهري
مركز مشاوره خانواده روانيار فردوس- خيابان بعثت – بين بعثت7 و 5
مركز مشاوره خانواده تدبير درميان – خيابان امام حسين(ع) – نرسيده به بازارچه يعقوبي
مركز مشاوره خانواده ميثاق بيرجند بيرجند – خيابان طالقاني – طالقاني14- مجتمع اورژانس اجتماعي
مركز مشاوره خانواده آوا نهبندان- خيابان شهيد رجايي – جنب فرمانداري
مركز مشاوره خانواده هادي بيرجند بيرجند – خيابان جمهوري19 – ميدان شهيد سندروس – درمانگاه خيريه وليعصر

براي دريافت مشاوره در زمينه خانواده مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني خانواده با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

 

:: بازديد از اين مطلب : 1


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۱ خرداد ۱۴۰۰ ] [ ۰۱:۳۰:۵۶ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

درمان حملات پانيك معمولا مدت‌ها پس از اولين حمله توسط بيمار جستجو مي‌شود. مبتلايان به اين بيماري معمولاً تصور مي‌كنند كه دچار مشكلات قلبي شده‌اند و به همين خاطر بيش از آنكه به دنبال درمان‌هاي رواني براي مشكل خود باشند سعي مي‌كنند تا با كمك گرفتن از متخصصين مختلف دليل بيماري خود را پيدا كنند. درنتيجه بيماران درگير با حملات پانيك نخستين بار نه با ميل خود بلكه با توصيه ساير متخصصين براي درمان مراجعه مي‌كنند. بااين‌حال توجه داشته باشيد كه حملات پانيك بدون كمك گرفتن از جلسات روان‌درماني بهبود پيدا نمي‌كنند و به همين خاطر درصورتي‌كه نشانه‌هاي اين بيماري در شما يا هريك از اطرافيانتان وجود دارد بهتر است براي درمان از يك متخصص روانشناسي كمك بگيريد.

 

منبع : درمان حملات پانيك

 

درمان پس از تشخيص اختلال پانيك

پانيك به معناي يك حمله اضطرابي است كه به‌صورت ناگهاني و بدون مقدمه شروع مي‌شود، در طي ده دقيقه به اوج خود مي‌رسد و حداكثر 30 دقيقه پس از شروع نيز خاتمه پيدا مي‌كند. ازجمله ويژگي‌هاي حملات پانيك مي‌توان به موارد زير اشاره كرد:

  • احساس تنگي نفس و خفگي
  • احساس درد در قفسه سينه
  • تپش قلب و افزايش فشارخون
  • احساس گرفتگي عضلات بدن
  • فرد احساس مي‌كند يك گلوله سربي در گلويش گير كرده است
  • احساس ناراحتي در دستگاه گوارش
  • تعريق
  • لرز
  • حالت تهوع و استفراغ
  • فرد احساس مي‌كند از ديد نفر سوم به شرايط نگاه مي‌كند

اگرچه همه نشانه‌هاي بالا در يك فرد ديده نمي‌شوند، اما هرچه تعداد بيشتري از اين نشانه‌ها وجود داشته باشد به اين معناست كه حملات شدت بيشتري دارد. در جريان حملات پانيك بيمار احساس مي‌كند هرلحظه ممكن است بميرد و يا ديوانه شود. با توجه به اينكه برخي مشكلات جسماني مانند قند خون پايين يا استفاده از برخي مواد مخدر نيز ممكن است باعث بروز حملاتي مشابه پانيك شود پيش از اطمينان از تشخيص پانيك فرد مي‌بايست به لحاظ سلامت جسمي موردبررسي قرار بگيرد.

 

 

درمان پانيك چقدر طول مي كشد؟

طول درمان پانيك بستگي به روش درماني، شدت بيماري و درك بيمار از وضعيت جسمي و رواني خودش دارد. هر چه بيمار آگاهي كمتري نسبت به علل شروع بيماري و عوامل تشديد كننده آن داشته باشد، درمان نيز با چالش بزرگ‌تري رو به رو خواهد بود. همچنين هر چه زمان درگيري با بيماري بيشتر بوده باشد، احتمال درگيري بيمار با مصائب و جوانب بيماري نيز بيشتر است، بنابراين براي درمان بيماري و رفع نشانه‌ها موضوعات بيشتري بايد در جلسات درمان مد نظر قرار بگيرد. با توجه به اين پارامترها درمانگر بهترين روش را براي تعديل وضعيت بيمار و كاهش حملات و در نتيجه درمان كامل پيش خواهد گرفت.

درمان حملات پانيك

مبتلايان به حملات پانيك از اين بيماري آگاهي چنداني ندارند و بيشتر تصور مي‌كنند دچار يك بيماري جسماني شده‌اند. به همين خاطر اگر نشانه‌هاي اين بيماري را در هر يك از اطرافيانتان مشاهده مي‌كنيد بهتر است به آن‌ها راهنمايي كنيد تا براي درمان از يك متخصص روانشناسي كمك بگيرند. روانشناسان با توجه به شرايط فرد و شدت بيماري از روش‌هاي متفاوتي براي درمان استفاده مي‌كنند كه ازجمله آن‌ها مي‌توان به موارد زير اشاره كرد:

1- افزايش آگاهي نسبت به بيماري

اصلي‌ترين دليلي كه اضطراب را افزايش داده و باعث شدت گرفتن حملات پانيك مي‌شود اين است كه فرد تصور مي‌كند اتفاق ناگواري مثل سكته قلبي، مرگ يا از دست دادن كنترل رواني در حال جريان است.

آن‌ها گاهي اوقات نيز از پيامدهاي اين حملات مي‌ترسند و نگران اين موضوع هستند كه ديگران آن‌ها را مسخره كنند يا در مكاني دچار حمله شوند كه امكان نجات وجود نداشته باشد. به همين خاطر در نخستين قدم براي درمان حملات پانيك روانشناس مي‌بايست اطلاعات فرد را راجع به اين بيماري افزايش دهد. هنگامي‌كه بيمار متوجه مي‌شود پانيك يك بيماري اضطرابي است و خطر جدي سلامت او را تهديد نمي‌كند تا حد زيادي از اضطراب وي كاسته مي‌شود. براي اشنايي بيشتر با اختلال حمله پانيك كليك كنيد.

2- آموزش راهكارهايي براي حفظ آرامش

هنگامي‌كه فرد متوجه شد مشكلاتش به دليل اضطراب ايجاد شده به‌عنوان بخش ديگري از درمان، روانشناس به وي كمك خواهد كرد تا راهكارهايي را براي حفظ آرامش ياد بگيرد. اين راهكارها مي‌تواند موضوعات مختلفي ازجمله تنفس عميق، استفاده از جملات آرام‌بخش يا حتي تمرينات آرام‌سازي مثل ريلكسيشن باشد. به فرد آموزش داده مي‌شود تا هنگام مواجه‌شدن با مشكلات از اين روش‌ها براي كاهش اضطراب و دفع حمله پانيك استفاده كند. براي انجام تمرين ريلكسيشن كليك كنيد.

3- روش‌هاي مشابه‌سازي واقعيت

در اين مرحله شرايطي مشابه حمله پانيك براي فرد شبيه‌سازي مي‌شود. براي مثال ممكن است از طريق تزريق يا استشمام برخي مواد تنفس بيمار دچار مشكل جزئي شود و يا او را روي يك صندلي تا جايي مي‌چرخانند كه احساس سرگيجه به وي دست بدهد. بيمار در اين شرايط مي‌بايست از راهكارهايي كه براي كنترل اضطراب آموزش ديده استفاده كند و اجازه شدت گرفتن حمله را ندهد. اگر بيمار بتواند در اتاق درمان و در شرايطي كه همه‌چيز تحت كنترل متخصص است از پس اين تمرين بربيايد در موقعيت‌هاي حقيقي زندگي نيز اين توانايي را خواهد داشت.

4- انواع متدهاي روانشناختي

روانشناسان متدهاي درماني مختلفي براي كنترل و درمان اضطراب دارند. رويكردهاي شناختي رفتاري و رفتار هيجاني بيشترين بازخورد مثبت را در درمان اختلالاتي چون پانيك داشته‌اند. تكنيك‌هاي ذهن آگاهي، درمان eft ، غرقه سازي، خودگويي مثبت، مديتيشن و.. از جمله روش‌هاي مناسب براي كار با كساني است كه دچار حملات‌پانيك مي‌شوند.

درمان سربع پانيك با دارو

اگرچه داروها را نمي‌توان درماني قطعي براي پانيك دانست بااين‌حال اگر شدت بيماري بيش از آن باشد كه فرد بتواند با اراده خود آن را كنترل كند، استفاده از داروهاي ضد اضطراب كمك‌كننده خواهد بود. اين داروها همان‌طور كه از نامشان پيداست شدت اضطراب را كاهش مي‌دهند و تا حدودي از بروز حملات پانيك جلوگيري مي‌كنند. اما در استفاده از آن‌ها مي‌بايست اين نكته را به خاطر داشته باشيد كه دارو توانايي درمان قطعي حملات پانيك را ندارد و صرفاً باعث كاهش نشانه‌ها مي‌شود. اين به معناي آن است كه با قطع مصرف دارو علائم بيماري شما مجدداً بازخواهد گشت.

با توجه به شرايط جسمي، شدت بيماري و همين‌طور سابقه مصرف داروها متخصصين ممكن است از داروهاي مختلفي براي شما استفاده كنند. از مهم‌ترين داروهايي كه براي درمان حملات پانيك مورداستفاده قرار مي‌گيرد بنزوديازپين‌ها هستند، اما تحقيقات نشان داده استفاده از بنزوديازپين‌هايي مثل آلپرازولام يا كلونازپام حتي در هنگام شروع حملات مي‌تواند باعث متوقف شدن آن شود. براي اشنايي با عوارض و انواع داروهاي ضد اضطراب كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه اضطراب و افسردگي مي‌توانيد در ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02166419012 با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 

 

سؤالات متداول

دارويي كه توانايي درمان كامل اين بيماري را داشته باشد وجود ندارد، اما داروهاي ضد اضطراب مي‌توانند از شدت گرفتن حملات جلوگيري كنند.

استفاده از روش هاي درمان شناختي بهترين نتيجه را براي بيمار خواهد داشت. اين روش ها احتمال بازگشت بيماري را به صفر رسانده و موجب بهبود كيفيت كلي زندگي بيمار مي‌شوند.

 

منبع : درمان حملات پانيك

 

 



:: بازديد از اين مطلب : 1


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: درمان حملات پانيك،
موضوع:
[ ۱۱ خرداد ۱۴۰۰ ] [ ۰۱:۲۶:۳۰ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

ازدواج با ترنس با توجه به افزايش روز افزون اين افراد يكي از مسائلي است كه مورد توجه قرار گرفته است. امروزه كساني كه ترنس هستند آزادي بيان بيشتري در ابراز جهت گيري جنسي خود دارند. با اين حال هنوز هم محدوديت‌ها و فشارهاي بسياري پيش روي آن‌ها وجود دارد. عدم آگاهي بسياري از خانواده‌ها باعث مي‌شود كه براي ازدواج به آن‌ها فشار بياورند. در حقيقت ممكن است خانواده‌ها اين طور فكر كنند كه فرزند ترنس‌شان در صورت ازدواج با فردي از جنس مخالف مي‌توانند تمايلات هم جنس گرايانه را از خود دور كند. اما آيا واقعا ازدواج با ترنس مي‌تواند كمكي به رفع مشكل آن‌ها كند؟ در ادامه اين مقاله ازدواج با ترنس‌ها را قبل و بعد از تغيير عمل جنسيت مورد بررسي قرار داده‌ايم. براي دريافت مشاوره قبل از ازدواج كليك كنيد.

 منبع : ازدواج با ترنس

ازدواج با ترنس

ازدواج ترنس‌ها سه حالت دارد؛ اول زماني كه آن‌ها با وجود تمايلات هم جنس گرايانه با فردي از جنس مخالف ازدواج مي‌كنند و سعي دارند گرايشات واقعي خود را سركوب كنند. دوم زماني كه آن‌ها دست به عمل جنسيت مي‌زنند و سپس با فردي از جنس مخالف ازدواج مي‌كنند و حالت سوم شرايطي است كه آن‌ها بدون تغيير جنسيت با افرادي از جنس موافق خود ازدواج مي‌كنند. البته اين مسئله در كشور ما پذيرفته شده نيست و امري غي قانوني و غيراخلاقي دانسته مي‌شود، اما در برخي كشورها متاسفانه يا خوشبختانه ازدواج ترنس‌ها با يكديگر رواج پيدا كرده است. در ادامه در مورد هركدام از اين وضعيت‌ها و چالش‌هاي موجود در آن‌ها توضيحات بيشتري را ارائه كرده‌ايم. توجه داشته باشيد كه در اين مقاله منظور از ترنس‌ها زن يا مردي است كه از جنسيت فيزيولوژيكي خود ناراضي است و يا به جنس موافق خود تمايل دارد.

چالش‌هاي ازدواج با ترنس قبل از درمان يا عمل تغيير جنسيت

برخي افراد فكر مي‌كنند ترنس‌ها با ازدواج كردن بهبود مي‌يابند و مي‌توانند جنسيت خود را بپذيرند. اين در حالي است كه ترنس‌ها هويت جنسي متفاوتي را از نظر رواني شكل داده‌اند و همين مسئله باعث مي‌شود كه در رابطه با همسري از جنس مخالف نتوانند عملكرد مطلوبي داشته باشند.

ازدواج با ترنس ها قبل از درمان يا عمل تغيير جنسيت مي‌تواند مشكلات متعددي نظير كژكاري جنسي و ناتواني در انجام نقش‌هاي جنسيتي را به ارمغان بياورد. در نتيجه هرگز با اين انگيزه كه ترنس بعد از ازدواج با شما مي‌تواند تغيير كند، وارد زندگي مشترك با او نشويد. توصيه روانشناسان به زوج‌ها براي ازدواج دريافت مشاوره و انجام تست‌هاي ازدواج است.

چالش‌هاي ازدواج با ترنس بعد از عمل تغيير جنسيت

ازدواج با فردي كه تغيير جنسيت داده نيازمند آشنايي با مشكلاتي است كه در زندگي او وجود دارد. از جمله مهم‌ترين مشكلاتي كه بايد مد نظر قرار دهيد ناباروري است. در واقع عمل تغيير جنسيت باعث مي‌شود كه افراد توانايي باروري خود را از دست بدهند. از آنجايي كه انگيزه پدر يا مادر شدن يكي از عوامل اصلي و تشويق كننده براي ازدواج است، بايد ببينيد تا چه حد مي‌توانيد خود را با اين شرايط وفق بدهيد. علاوه بر اين كنار آمدن با نگاه اجتماعي نيز يكي ديگر از عواملي است كه بايد حتما قبل از ازدواج آن را در نظر بگيريد.

در واقع افرادي كه عمل تغيير جنسيت انجام مي‌دهند براي پذيرفته شدن در اجتماع به زمان زيادي نياز دارند. آن‌ها ممكن است از جانب ديگران طرد شوند يا مورد تمسخر هم جنس‌هاي خود قرار بگيرند. در اين شرايط بايد از خود بپرسيد كه چقدر مي‌توانيد در اين شرايط همسرتان را همراهي كنيد و حامي او باشيد؟ همچنين بايد از خود بپرسيد كه اين نگاه اجتماعي چقدر مي‌تواند به خود شما آسيب بزند و روحيه تان را تخريب كند. جلسات مشاوره قبل از ازدواج به شما كمك مي‌كند تمام اين موارد را بررسي كرده و با ديد وسيع‌تري قدم به دنياي زندگي مشترك بگذاريد.

چالش هاي ازدواج با ترنس | ازدواج هاي هم جنس گرايانه

ترنس‌ها ممكن است دست به عمل تغيير جنسيت نزنند، اما به طور ذهني خود را با جنسيت متفاوتي تعريف كنند. براي مثال فردي كه از نظر فيزيولوژيك به عنوان يك زن مشخص مي‌شود، خود را به عنوان يك مرد تعريف مي‌كند و در نتيجه براي ازدواج مي‌خواهد با يك زن ديگر رابطه برقرار كند. امروزه در برخي كشورها ازدواج هم جنس‌ها با يكديگر از نظر قانوني پذيرفته شده است، اما اين مسئله در مورد كشور ما صدق نمي‌كند. در واقع ارتباط جنسي و عاطفي هم جنس‌ها با يكديگر به طور كل امري خلاف قانون و اخلاق در نظر گرفته مي‌شود. در نتيجه مسائل قانوني، قضاوت‌هاي اخلاقي و طرد اجتماعي از جمله مهم‌ترين چالش‌هاي ازدواج در اين شرايط هستند. به دليل همين چالش‌ها بسياري از ترنس‌ها قصد خروج از كشور را دارند كه در اين مورد نيز بهتر است مشاوره خارج از كشور دريافت نماييد.

سخن آخر

با توجه به چالش‌هايي كه در مورد ازدواج با افراد ترنس ذكر شد بسيار اهميت دارد كه قبل از ازدواج يا برقراري ارتباط عاطفي با آن‌ها، جوانب اوضاع را به خوبي بسنجيد. در نظر داشته باشيد كه اين افراد به دليل فشارهاي اجتماعي در برابر شكست‌هاي عاطفي آسيب پذيري بيشتري دارند. در نتيجه لازم است با ديد باز تمام موانع پيش روي خود را ببينيد و با كمك گرفتن از يك فرد متخصص براي داشتن يك رابطه رضايت بخش برنامه ريزي كنيد. براي اشنايي با ملاك انتخاب همسر كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه ازدواج مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني ازدواج با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

سوالات متداول

خير، اين افراد براي بارداري به پيوند رحم نياز دارند كه هنوز در دنيا انجام نمي‌گيرد. به دليل باورهاي غلطي كه در مورد عمل تغيير جنسيت وجود دارد لازم است قبل از اقدام براي اين كار به اندازه كافي تحقيق نماييد.

خير، اين مشكل در نظر روانشناسان به عنوان يك نارضايتي از جنسيت در نظر گرفته مي‌شود كه از عوامل مختلفي نشات مي‌گيرد اما به عنوان يك انحراف محسوب نمي‌شود. برخي از درمانگران بر اين باورند كه با رواندرماني مي‌توان هويت جنسي واقعي را شناسايي و تثبيت كرد.

 

 منبع : ازدواج با ترنس

 



:: بازديد از اين مطلب : 1


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۱ خرداد ۱۴۰۰ ] [ ۰۱:۲۱:۵۴ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

مراكز مشاوره خانواده در بندرعباس كدام‌اند و چه خدماتي را ارائه مي‌دهند؟ مشكلات خانوادگي و زوجي يكي از عمده‌ترين مسائلي هستند كه باعث مي‌شوند افراد به مراكز مشاوره و سلامت روان مراجعه كنند. خانواده درمانگران و زوج درمانگران آموزش ديده در حوزه‌هاي روان شناسي و روان پزشكي تلاش مي‌كنند تا به ارتقاي مهارت‌هاي زندگي در افراد و بهبود ارتباطات بين اعضاي خانواده كمك كنند و بهداشت روان تك تك اعضا را بهبود ببخشند. اگر شما در بندرعباس زندگي مي‌كنيد و به دنبال كسب اطلاعات بيشتر در مورد مراكز مشاوره خانواده در اين شهر هستيد تا انتهاي اين مطلب با ما همراه باشيد. همچنين براي مشاوره با بهترين درمانگران متخصص در زمينه خانواده با شماره هاي درج شده مي‌توانيد تماس بگيريد.

 

منبع : مشاوره خانواده بندرعباس

 

 

مشاوره خانواده يا خانواده درماني چيست؟

مشاوره خانواده يا همان خانواده درماني يكي از زير شاخه‌هاي روانشناسي است كه به طور خاص در زمينه بهبود زندگي و روابط خانوادگي تلاش مي‌كند. مراجعه به خانواده درمانگر تنها به كساني كه دچار مشكلات و اختلافات خانوادگي هستند اختصاص ندارد و شما براي بهبود و ارتقاي كيفيت زندگي خود نيز مي‌توانيد به مراكز مشاوره خانواده مراجعه كنيد. اين جلسات مشاوره معمولاً با حضور تك تك اعضاي خانواده برگزار شده و روي روابط هريك از اعضا با ديگران كار مي‌كند تا نقايص رفتاري موجود بيشتر بررسي شده و با تمرين كردن اصلاح شوند.

براي آگاهي بيشتر درباره روند دريافت مشاوره خانواده و ويژگي هاي خانواده سالم كليك كنيد.

چه كساني بايد به مراكز مشاوره خانواده مراجعه كنند؟

همان طور كه گفته شد مراجعه به مشاوره خانواده تنها به افرادي كه دچار تعارضات جدي در زندگي خود هستند اختصاص ندارد. بلكه شما مي‌توانيد براي افزايش كيفيت زندگي خانوادگي خود نيز از راهنمايي‌هاي يك متخصص كمك بگيريد. با اين حال هنگام بروز مشكلات زير نيز مراجعه به خانواده درمانگر مي‌تواند كمك شاياني را به شما نمايد.

ـ وجود تعارض و اختلافات شديد بين زن و مرد (براي يافتن ريشه اختلافات خانوادگي كليك كنيد)

– وجود اعتياد در يكي از اعضاي خانواده ( براي آشنايي با تاثير اعتياد بر خانواده كليك كنيد)

– درگيري يك يا چند نفر از اعضاي خانواده با يك اختلال رواني نظير افسردگي يا اضطراب

– بروز بحران‌هاي جدي در خانواده نظير مرگ يكي از اعضا يا ابتلا به يك بيماري كشنده

– ناتواني در مديريت دعواي بين خواهر و برادرها

– چالش‌هاي تربيتي بين زن و مرد در زمينه تربيت فرزندان

– خيانت يكي از زوجين و يا هر دو

– اختلاف در تربيت و مشكلات با نوجوان ( براي آشنايي با روانشناسي نوجوان كليك كنيد)

– اختلاف بر سر ازدواج فرزندان (براي دريافت مشاوره قبل از ازدواج كليك كنيد)

-مشكلات و اختلافات در تربيت فرزند ( براي آشنايي با بهترين روش هاي تربيت كودك كليك كنيد)

و…

براي اطلاع از شرايط مشاوره خيانت به همسر و راهكارهاي بخشش خيانت همسر كليك كنيد.

مراكز معتبر مشاوره‌خانواده چه ويژگي‌هايي دارند؟

متاسفانه در اين روزها علاوه بر فارغ التحصيلان روانشناسي، افرادي با ادعاي پوشالي اقدام به مشاوره دادن مي‌كنند كه از علم و تخصص كافي در اين زمينه برخوردار نيستند. به همين دليل لازم است قبل از اينكه مشكلات و موضوعات خانوادگي خود را با مشاوران در ميان بگذاريد از اعتبار و تخصص مركز مشاوره مدنظر خود و روانشناسان آن اطمينان كافي كسب كنيد. از جمله ويژگي‌هاي يك مركز مشاوره خانواده معتبر مي‌توان به موارد زير اشاره كرد.

– مراكز مشاوره خانواده معتبر داراي مجوز رسمي از سازمان نظام روانشناسي يا سازمان بهزيستي كشور هستند.

– روانشناساني كه در مراكز مشاوره معتبر فعاليت مي‌كنند حداقل از مدرك كارشناسي ارشد برخوردارند و در حيطه‌هاي مرتبط با زوج و خانواده آموزش‌هاي ويژه ديده‌اند.

– در مراكز مشاوره خانواده معتبر از جديدترين روش‌هاي درماني استفاده مي‌شود و اعضاي آن از نظر علمي به روز هستند.

– مراكز معتبر از تجهيزات كافي براي ارزيابي و تشخيص مشكلات روان برخوردار است و شما مي‌توانيد در آن انواع تست‌هاي هوش، شخصيت و تست‌هاي مرتبط با اختلالات رواني را انجام دهيد.

آدرس مراكز مشاوره خانواده در بندرعباس

مركز مشاوره خانواده ياس خيابان سيد جمال الدين اسدآبادي ، چهارراه مرادي ، ساختمان پزشكان پارسيان ، طبقه 4
مركز مشاوره خانواده همراه بندرعباس چهارراه مرادي، پاساژ اشكان، طبقه دوم
مركز مشاوره خانواده سپهر بلوار سيد جمال الدين اسد آبادي ساختمان زيگورات، طبقه 4 واحد402
مركز مشاوره خانواده طلوع آرامش چهارراه فاطميه، جنب شيرينكده، ساختمان پزشكان فاطميه، طبقه پنجم، واحد 18
مركز مشاوره خانواده نسيم بندرعباس رسالت جنوبي، روبروي فروشگاه رفاه، ساختمان شهرياران جوان
مركز مشاوره خانواده همراز بندرلنگه، مجتمع شهيد بهشتي بندرلنگه
مركز مشاوره خانواده روشنگر كيش، سفين فازF، خيابان رز يكم، ساختمان املاك، طبقه 3
مركز مشاوره خانواده شفا قشم، ميدان شفا، كلينيك شفا، طبقه 2

براي دريافت مشاوره در زمينه خانواده مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني خانواده با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

منبع : مشاوره خانواده بندرعباس

 

 



:: بازديد از اين مطلب : 2


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۱ خرداد ۱۴۰۰ ] [ ۱۲:۲۱:۱۶ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

بلوغ پسران فرايند بلوغ پسران چه سنيني را شامل مي‌شود و داراي چه علائمي است؟ پسران معمولا در سنين 10 الي 17 سالگي به بلوغ مي‌رسند. علائمي كه از شروع فرايند بالغ شدن در آن‌ها خبر مي‌دهند مواردي نظير بم شدن صدا، سرعت يافتن فرايند قد كشيدن، رشد موهاي زائد و انزال شبانه را در برمي‌گيرند. والدين و نوجوان با اطلاع از اين تغييرات مي‌توانند جلوي بسياري از مشكلات و سختي‌هاي مربوط به اين دوره را بگيرند و آن را تبديل به فرصتي براي رشد و آمادگي براي ورود به دنياي بزرگسالان بكنند. در ادامه به توضيحاتي درباره بلوغ پسران خواهيم پرداخت. براي كسب اطلاع از نكات مربوط به تربيت نوجوان كليك كنيد.

 

منبع :  بلوغ پسران

 

 

 

آشنايي با علائم و نشانه هاي  بلوغ پسران

فرايند بلوغ پسران اغلب از حدود 10 سالگي شروع مي‌شود و در 17 سالگي به پايان مي‌رسد. در اين ميان سريع‌ترين تغييرات اغلب در بازه زماني 11 تا 14 سال اتفاق مي‌افتند. پسران در اين دوره علائم متعددي را  در جنبه‌هاي جسماني، جنسي و رواني تجربه مي‌كنند كه به يكباره همه چيز را در آن‌ها دگرگون كرده و شروع بزرگسالي را نويد مي‌دهند. در ادامه هريك از جنبه هاي بلوغ پسران را شرح داده‌ايم.

 

 

علائم جسماني  و جنسي در بلوغ پسران

در سنين بلوغ ترشح هورمون تستوسترون كه نوعي هورمون مردانه است در پسران افزايش مي‌يابد؛ همين هورمون منجر به بروز علائم جسماني مختلفي مي‌شود كه از جمله مهم‌ترين آن‌ها مي‌توان به سرعت يافتن رشد قد و وزن، كلفت شدن صدا، رشد موهاي زائد در نواحي مختلف بدن از جمله صورت، بدن، زير بغل و ناحيه تناسلي، رشد بيضه‌ها و تجربه انزال شبانه اشاره كرد.

علائم روانشناختي در بلوغ پسران

آنچه بيش از هرچيز دوران بلوغ را براي پسران چالش زا مي‌كند، تغييرات روانشناختي است كه در اين دوران روي مي‌دهد. براي مثال به دليل تغيير هورموني پسران در اين دوران پرخاشگرتر مي‌شوند از همين رو ممكن است بهانه گير شده و با شما بر سر موضوعات مختلف بحث نمايند.

همچنين آن‌ها در گذار از كودكي به بزرگسالي بوده و مي‌خواهند هويت دلخواه خود را كشف كنند. اين مسئله باعث مي‌شود نياز به استقلال بيشتري داشته باشند و حرف شنويشان از پدر و مادر كاهش پيدا كنند. در عوض آن‌ها علاقه دارند بيشتر اوقات خود را بادوستانشان بگذرانند و از الگوهاي خود در زندگي پيروي نمايند.

بسيار اهميت دارد كه به عنوان والدين فرزند خود را درك كرده و بيش از پيش با او كنار بياييد. اگر احساس مي‌كنيد فرزندتان بيش از حد در سنين بلوغ حساس شده يا فكر مي‌كنيد ممكن است در رفتارهاي پرخطر نظير مصرف مواد يا روابط جنسي درگير شده باشد، بهتر است با يك روانشناس متخصص در حيطه كودك و نوجوان مشورت نماييد. براي آشنايي بيشتر با روانشناسي نوجوان كليك كنيد.

علل بروز بلوغ زودرس يا ديررس در پسران

طي شدن فرايند بلوغ در هر دو جنس زمان بندي خاص خود را دارد. بروز علائم بلوغ زودتر يا ديرتر از آنچه گفته شد به عنوان وضعيت بلوغ زودرس يا ديررس در نظر گرفته مي شود. ما در ادامه به علل هركدام از اين ها اشاره كرده ايم.

علل دچار شدن به بلوغ زودرس

بلوغ زودرس در پسران به وضعيتي گفته مي‌شود كه طي آن فرزند پسر شما قبل از 10 سالگي دچار هرگونه علامتي از بلوغ جسماني و جنسي شود. اين مسئله مي‌تواند تحت تاثير عوامل محيطي نظير مواجه شدن با مسائل جنسي در دوران كودكي، عوامل زيستي نظير نوع تغذيه و سلامت عمومي و عوامل ژنتيكي باشد. براي اطمينان از طبيعي بودن سرعت رشد در فرزندتان لازم است به يك متخصص مراجعه كرده و وضعيت نوجوان را با او در ميان بگذاريد.

 علل دچار شدن به بلوغ ديررس

بلوغ ديررس به وضعيتي گفته مي‌شود كه فرزند شما تا 17 سالگي علامتي از بالغ شدن راتجربه نكند. اين شرايط مي‌تواند تحت تاثير بيماري‌هاي جسمي نظير دچار بودن به اختلالات هورموني، بيماري‌هاي كليوي، داشتن تومور، مشكلات كروموزومي و ژنتيكي باشد. همچنين مصرف برخي داروها نظير داروهاي شيمي درماني و بعضي داروهاي اعصاب و روان مي‌تواند در شروع فرايند بلوغ در پسران تاثير بگذارد. در اين شرايط بسيار اهميت دارد كه براي اطمينان يافت از طبيعي بودن سرعت رشد در فرزندتان به يك متخصص مراجعه نماييد. براي دريافت مشاوره نوجوان كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه نوجوانان مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

 

سوالات متداول

آيا پرخاشگر شدن پسران در دوران بلوغ طبيعي است؟

افزايش تجربه خشم و پرخاشگري در دوران نوجواني مي تواند تحت تاثير بالا رفتن سطح هورمون تستوسترون باشد. با اين حال اگر شدت پرخاشگري بالاست و منجر به بروز آسيب در خانواده مي شود لازم است با يك روانشناس متخصص در حيطه كودك و نوجوان مشورت نماييد.

آيا بلوغ ديررس از نظر رواني به پسران آسيب مي زند؟

بله، پسران در دوران نوجواني به شدت به دنبال كسب تاييد از جانب همسالان هستند و پيرامون اين موضوع هويت خود را تعريف مي كنند. بلوغ ديررس با افزايش احتمال طرد شدن از جانب همسالان و كودك ديده شدن پسران زمينه بروز انواع آسيب هاي روانشناختي را ايجاد مي كند.

   

منبع :  بلوغ پسران

 

 



:: بازديد از اين مطلب : 1


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: بلوغ پسران،
موضوع:
[ ۱۰ خرداد ۱۴۰۰ ] [ ۰۳:۲۵:۳۰ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

وسواس موكني يا تريكوتيلومانيا يكي از اختلالات رواني است كه بيشتر از همه در سنين نوجواني خود را نشان مي‌دهد. افراد مبتلا به اين بيماري معمولاً به‌طور مرتب موهاي سر، ابرو، ريش يا هر بخش ديگري از بدن خود را مي‌كنند و اين باعث مي‌شود تا آن‌ها در برقراري روابط اجتماعي با ديگران دچار مشكلاتي باشند. وسواس موكني نه‌تنها به‌خودي‌خود درمان نمي‌شود بلكه ادامه پيدا كردن آن مي‌تواند باعث بروز مشكلات ديگري ازجمله افسردگي يا از دست دادن اعتمادبه‌نفس باشد، به همين خاطر درصورتي‌كه شما يا هريك از اطرافيان‌تان درگير اين بيماري شده بهتر است براي درمان آن از يك متخصص روانشناسي كمك بگيريد. براي دريافت مشاوره وسواس فكري كليك كنيد.

منبع : وسواس موكني يا اختلال كندن موي سر

علائم و نشانه هاي وسواس موكني يا اختلال كندن موي سر

وسواس مو كني يا تريكوتيلومانيا بيماري است كه خود را به‌صورت ميلي ناگهاني و شديد به كندن موهاي بدن نشان مي‌دهد. بيماران مبتلا به اين اختلال معمولاً هنگامي‌كه موهاي خود را مي‌كنند، احساس لذت و آرامش مي‌كنند اما اندكي پس‌ازآن دچار ناراحتي و احساسات منفي مي‌شوند. كندن موها باعث مي‌شود آن‌ها در درجه اول نگران زيبايي ظاهري خود شوند و از اينكه ممكن است مشكل رواني جدي براي آن‌ها پيش آمده باشد نيز بسيار نگران مي‌شوند. براي آشنايي با ساير اختلالات اضطرابي كليك كنيد.

بعضي از افراد مبتلا به وسواس موكني اين كار را عمداً انجام مي‌دهند. آن‌ها ممكن است احساس كنند موهايشان زشت و نامرتب شده يا حتي براي تخليه هيجانات دروني اين كار را انجام دهند اما گروهي ديگر به‌صورت ناخودآگاه شروع به كندن موها مي‌كنند و تنها زماني كه دسته‌اي از موها را مي‌كنند متوجه كاري كه كرده‌اند مي‌شوند. مهم‌ترين نشانه‌ها براي ابتلا به اين بيماري عبارتند از:

  • ميل غيرقابل‌كنترل براي كندن موي سر، ابرو، مژه يا هر قسمت ديگري از بدن كه باعث از دست دادن مقدار زيادي از موها مي‌شود.
  • تلاش مداوم براي متوقف كردن اين حركت كه غالباً نتيجه‌اي در بر نداشته است.
  • كندن موها مشكلات جدي را براي فرد ايجاد كرده است
  • كندن موها نبايد تحت تأثير بيماري جسماني و يا مصرف مواد مخدر ايجاد شده باشد.

عوارض و پيامدهاي وسواس موكني يا اختلال كندن موي سر

تغييرات ظاهري فرد اولين و آشكارترين مشكلي است كه وسواس موكني به وجود مي‌آورد. افراد درگير با اين بيماري معمولاً بخش‌هاي كاملاً خالي را در موي سر، ابرو، ريش يا هر قسمت ديگر از بدن دارند. همين موضوع تا حد زيادي اعتمادبه‌نفس فرد براي حضور در اجتماع را تحت تأثير قرار مي‌دهد و به دنبال اين مسئله ميل به تنهايي و انزوا گزيني و همين‌طور افسردگي پيش خواهد آمد.

وسواس موكني باعث ايجاد احساس شرم و خجالت مي‌شود. آن‌ها احساس مي‌كنند دچار مشكل رواني جدي شده‌اند و سعي مي‌كنند تا جاي ممكن اين موضوع را از ديگران پنهان كنند. به همين خاطر درگيري با اضطراب و از دست دادن سلامت روان يكي ديگر از مشكلاتي است كه اين بيماران تجربه مي‌كنند. در كنار تمامي مشكلاتي كه از آن‌ها صحبت كرديم وسواس موكني اختلالي نيست كه به‌خودي‌خود و بدون كمك گرفتن از روان‌درماني متوقف شود و به همين خاطر لازم است درصورتي‌كه نشانه‌هاي اين اختلال را در خود يا هر يك از اطرافيان مشاهده مي‌كنيد هرچه سريع‌تر و پيش از شدت گرفتن پيامدهاي منفي براي درمان اقدام كنيد.

دلايل و علت وسواس موكني يا اختلال كندن موي سر

ژنتيك

برخي تحقيقات نشان مي‌دهد احتمال بروز وسواس موكني در افرادي كه سابقه اين بيماري را در خانواده يا اقوام نزديك داشته‌اند بيش از ديگران است. به همين خاطر مي‌توان فرض كرد كه بخشي از اين اختلال به عوامل ژنتيكي ربط دارد. اما ژن‌ها به‌تنهايي نمي‌توانند باعث بروز بيماري باشند و برخي شرايط نامساعد محيطي نيز در اين موضوع نقش دارند.

تربيت نامناسب

يكي از دلايلي كه باعث بروز وسواس موكني مي‌شود اين است كه فرد حجم بالايي از اضطراب را تجربه مي‌كند؛ اما نمي‌تواند از شيوه‌هاي مناسبي مثل صحبت كردن با ديگران يا حل مسئله براي كاهش آن كمك بگيرد. خانواده‌هايي كه به فرزندان خود اجازه تصميم‌گيري مستقل را نمي‌دهند و يا والديني كه خود نيز به حد كافي استقلال ندارند ازجمله عواملي است كه مي‌تواند باعث بروز اين بيماري باشد.

اضطراب و وسواس موكني

دليل اصلي كه باعث كندن موها مي‌شود اضطرابي است كه فرد تجربه مي‌كند. هنگامي‌كه اضطراب در ذهن شما شدت مي‌گيرد اما راهكاري براي تخليه آن پيدا نمي‌كنيد اين اضطراب خود را به‌صورت ميل بيمارگونه به كندن موها نشان مي‌دهد.

اختلالات روحي

در برخي از مواقع وسواس موكني همراه با بيماري‌هاي ديگري به‌ويژه وسواس‌هاي فكري و عملي و يا افسردگي و اضطراب ايجاد مي‌شود. هنگامي‌كه كندن موها در كنار اين بيماري‌ها آشكار مي‌شود به اين معناست كه فرد رنج شديدتري را تجربه مي‌كند و نياز به دريافت كمك دارد. براي آشنايي با ساير انواع بيماري وسواس فكري عملي كليك كنيد.

درمان وسواس موكني | آيا مي توان كندن موي سر را كنار گذاشت ؟

همان‌طور كه گفته شد وسواس موكني اختلالي نيست كه به‌خودي‌خود درمان شود و به ميزاني كه فاصله ميان شروع اختلال تا زمان درمان بيشتر باشد، فرايند درمان براي مدت طولاني‌تري ادامه پيدا خواهد كرد. هنگامي‌كه روانشناس از طريق مصاحبه باليني و بررسي نشانه‌ها به اين نتيجه مي‌رسد كه فرد دچار اختلال وسواس موكني شده با توجه به شدت بيماري و شرايط وي ممكن است از يك يا چند مورد از درمان‌هاي زير استفاده كند. براي شروع درمان وسواس كليك كنيد.

پيدا كردن محرك‌ها

يكي از درمان‌هاي بسيار كاربردي اين است كه از فرد مي‌خواهند براي مدتي در حدود يك هفته تا ده روز رفتارهاي خود را زير نظر بگيرد و هر بار كه درگير كندن موها مي‌شود به اين سؤالات پاسخ دهد:

  • كندن موها در چه زمان يا شرايطي اتفاق افتاد؟
  • دقيقاً پيش از كندن موها چه اتفاقاتي افتاده بود؟
  • پيش از كندن موها يا در حين اين كار چه افكار يا احساساتي داشتم؟
  • پس از كندن موها چه اتفاقي افتاد؟

پاسخ به اين سؤالات باعث مي‌شود تا شما متوجه نكاتي شويد كه شايد در ابتدا از آن‌ها غافل بوده‌ايد. براي مثال ممكن است متوجه شويد هر زمان درگير افكار منفي مي‌شويد يا زمان‌هايي كه بيكار هستيد، اين رفتار بيشتر به سراغ‌تان مي‌آيد. پس‌ازاينكه اين شرايط مشخص شد درمانگر به شما كمك مي‌كند تا احتمال قرار گرفتن در چنين موقعيت‌هايي را كاهش دهيد و يا رفتارهاي ديگري را جايگزين كندن موي سر كنيد.

تلاش براي كنترل عواطف و هيجانات

با توجه به اينكه اضطراب اصلي‌ترين دليل براي بروز وسواس موكني است. يكي از اقدامات درماني مهم اين است كه راه‌هايي براي كنترل هيجانات و حفظ آرامش به فرد آموزش داده شود. اين راهكارها مي‌تواند با توجه به شرايط هر فرد متفاوت باشد. براي مثال برخي افراد نياز دارند تا جملات تأكيدي را روي كاغذ نوشته و هنگامي‌كه دچار اضطراب مي‌شوند آن‌ها را با خود يادآوري كنند و يا برخي افراد ممكن است از تكنيك‌هاي تنفس يا آرام‌سازي بيشتر نتيجه بگيرند.

آموزش حل مسئله

ناتواني در حل كردن مشكلات ازجمله دلايلي است كه مي‌تواند باعث بروز اضطراب و احساس درماندگي در فرد باشد. به همين خاطر بخشي از درمان به بيمار كمك مي‌كند تا راهكارهايي سازنده و مناسب براي حل كردن مشكلات پيدا كند. اين كار باعث مي‌شود تا اضطراب در فرد دچار چنان شدتي نشود كه وي را به سمت كندن موها يا هر رفتار نامطلوب ديگري بكشاند.

خانواده‌درماني

دريافت حمايت از سوي اعضاي خانواده و اطرافيان يكي از عوامل مؤثر در درمان اين بيماري است. به همين خاطر مشاورين جلساتي را نيز با اطرافيان فرد ترتيب مي‌دهند و سعي مي‌كنند تا اطلاعات اعضاي خانواده را نسبت به اين اختلال و نكاتي كه مي‌بايست در رفتارهايشان با بيمار موردتوجه قرار دهند افزايش دهند.

دارودرماني

اگر شدت اضطراب به حدي زياد باشد كه بيمار توانايي كنترل آن را نداشته باشد و يا هنگامي‌كه وسواس موكني به ميزاني شدت پيدا كرده كه نمي‌توان تنها با روان‌درماني جلوي آن را گرفت متخصصين از داروهاي ضد اضطراب نيز در كنار روان‌درماني استفاده مي‌كنند. اگرچه داروها باعث درمان فرد نمي‌شوند اما در كاهش اضطراب و افزايش انگيزه براي ادامه جلسات روان‌درماني تأثير دارند.

براي دريافت مشاوره در زمينه اضطراب و وسواس مي‌توانيد در ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02166419012 با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 

 

سؤالات متداول

وسواس مو كندن نوعي اختلال اضطرابي است كه باعث ميلي ناگهاني براي كندن موهاي سر، ابرو، ريش يا هر قسمت ديگري از بدن مي‌شود و فرد پس از اين كار احساس رضايت و آرامش مي‌كند.

سابقه ژنتيكي، روش‌هاي نامناسب تربيتي، اضطراب و همين‌طور ساير بيماري‌هاي روحي مانند استرس‌هاي بيمارگون مي‌تواند باعث بروز اين اختلال شود.

دارويي كه باعث درمان اين اختلال بشود وجود ندارد، اما داروهاي ضد اضطراب مي‌توانند شدت بيماري را كاهش دهند.

   

منبع : وسواس موكني يا اختلال كندن موي سر

 

 


:: بازديد از اين مطلب : 1


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۰ خرداد ۱۴۰۰ ] [ ۰۳:۲۱:۲۶ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

مراكز مشاوره خانواده در شهركرد كدام‌اند و چه خدماتي را ارائه مي‌دهند؟ مشكلات خانوادگي و زوجي يكي از عمده‌ترين مسائلي هستند كه باعث مي‌شوند افراد به مراكز مشاوره و سلامت روان مراجعه كنند. خانواده درمانگران و زوج درمانگران آموزش ديده در حوزه‌هاي روان شناسي و روان پزشكي تلاش مي‌كنند تا به ارتقاي مهارت‌هاي زندگي در افراد و بهبود ارتباطات بين اعضاي خانواده كمك كنند و بهداشت روان تك تك اعضا را بهبود ببخشند. اگر شما در شهركرد زندگي مي‌كنيد و به دنبال كسب اطلاعات بيشتر در مورد مراكز مشاوره خانواده در اين شهر هستيد تا انتهاي اين مطلب با ما همراه باشيد. همچنين براي مشاوره با بهترين درمانگران متخصص در زمينه خانواده با شماره هاي درج شده مي‌توانيد تماس بگيريد.

منبع : مشاوره خانواده شهركرد

مشاوره خانواده يا خانواده درماني چيست؟

مشاوره خانواده يا همان خانواده درماني يكي از زير شاخه‌هاي روانشناسي است كه به طور خاص در زمينه بهبود زندگي و روابط خانوادگي تلاش مي‌كند. مراجعه به خانواده درمانگر تنها به كساني كه دچار مشكلات و اختلافات خانوادگي هستند اختصاص ندارد و شما براي بهبود و ارتقاي كيفيت زندگي خود نيز مي‌توانيد به مراكز مشاوره خانواده مراجعه كنيد. اين جلسات مشاوره معمولاً با حضور تك تك اعضاي خانواده برگزار شده و روي روابط هريك از اعضا با ديگران كار مي‌كند تا نقايص رفتاري موجود بيشتر بررسي شده و با تمرين كردن اصلاح شوند.

براي آگاهي بيشتر درباره روند دريافت مشاوره خانواده و ويژگي هاي خانواده سالم كليك كنيد.

چه كساني بايد به مراكز مشاوره خانواده مراجعه كنند؟

همان طور كه گفته شد مراجعه به مشاوره خانواده تنها به افرادي كه دچار تعارضات جدي در زندگي خود هستند اختصاص ندارد. بلكه شما مي‌توانيد براي افزايش كيفيت زندگي خانوادگي خود نيز از راهنمايي‌هاي يك متخصص كمك بگيريد. با اين حال هنگام بروز مشكلات زير نيز مراجعه به خانواده درمانگر مي‌تواند كمك شاياني را به شما نمايد.

ـ وجود تعارض و اختلافات شديد بين زن و مرد (براي يافتن ريشه اختلافات خانوادگي كليك كنيد)

– وجود اعتياد در يكي از اعضاي خانواده ( براي آشنايي با تاثير اعتياد بر خانواده كليك كنيد)

– درگيري يك يا چند نفر از اعضاي خانواده با يك اختلال رواني نظير افسردگي يا اضطراب

– بروز بحران‌هاي جدي در خانواده نظير مرگ يكي از اعضا يا ابتلا به يك بيماري كشنده

– ناتواني در مديريت دعواي بين خواهر و برادرها

– چالش‌هاي تربيتي بين زن و مرد در زمينه تربيت فرزندان

– خيانت يكي از زوجين و يا هر دو

– اختلاف در تربيت و مشكلات با نوجوان ( براي آشنايي با روانشناسي نوجوان كليك كنيد)

– اختلاف بر سر ازدواج فرزندان (براي دريافت مشاوره قبل از ازدواج كليك كنيد)

-مشكلات و اختلافات در تربيت فرزند ( براي آشنايي با بهترين روش هاي تربيت كودك كليك كنيد)

و…

براي اطلاع از شرايط مشاوره خيانت به همسر و راهكارهاي بخشش خيانت همسر كليك كنيد.

مراكز معتبر مشاوره‌خانواده چه ويژگي‌هايي دارند؟

متاسفانه در اين روزها علاوه بر فارغ التحصيلان روانشناسي، افرادي با ادعاي پوشالي اقدام به مشاوره دادن مي‌كنند كه از علم و تخصص كافي در اين زمينه برخوردار نيستند. به همين دليل لازم است قبل از اينكه مشكلات و موضوعات خانوادگي خود را با مشاوران در ميان بگذاريد از اعتبار و تخصص مركز مشاوره مدنظر خود و روانشناسان آن اطمينان كافي كسب كنيد. از جمله ويژگي‌هاي يك مركز مشاوره خانواده معتبر مي‌توان به موارد زير اشاره كرد.

– مراكز مشاوره خانواده معتبر داراي مجوز رسمي از سازمان نظام روانشناسي يا سازمان بهزيستي كشور هستند.

– روانشناساني كه در مراكز مشاوره معتبر فعاليت مي‌كنند حداقل از مدرك كارشناسي ارشد برخوردارند و در حيطه‌هاي مرتبط با زوج و خانواده آموزش‌هاي ويژه ديده‌اند.

– در مراكز مشاوره خانواده معتبر از جديدترين روش‌هاي درماني استفاده مي‌شود و اعضاي آن از نظر علمي به روز هستند.

– مراكز معتبر از تجهيزات كافي براي ارزيابي و تشخيص مشكلات روان برخوردار است و شما مي‌توانيد در آن انواع تست‌هاي هوش، شخصيت و تست‌هاي مرتبط با اختلالات رواني را انجام دهيد.

آدرس مراكز مشاوره خانواده در شهركرد

مركز مشاوره خانواده شهركرد اميد خيابان كاشاني – نبش ميدان آيت الله دهكردي (دانشگاه) ساختمان كهكشان – طبقه اول
مركز مشاوره خانواده غلامرضا رئيسي ميدان ارتش – جنب اداره‌ي آموزش پرورش ناحيه
مركز مشاوره خانواده تبسم خيابان سعدي – حدفاصل چهارراه فصيحي و چهارراه سعدي – نرسيده به كلانتري 11- نبش كوچه 47- ساختمان گلشن – طبقه سوم
مركز مشاوره خانواده آفتاب شهركرد حافظ شمالي- ساختمان بزرگمهر- طبقه 3
مركز مشاوره خانواده فروزان شاه قلي حد فاصل ميدان چهارمحال و ميدان معلم – روبروي پارك لاله – بلوار آزادي – كوچه 4 آپادانا
مركز مشاوره خانواده فارسان فارسان – خيابان نياوران – چهارراه مژده – نبش نجابت جو – پلاك 352 – طبقه دوم شمالي

براي دريافت مشاوره در زمينه خانواده مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني خانواده با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02166419012 تماس بگيريد.

   

منبع : مشاوره خانواده شهركرد

 

 


:: بازديد از اين مطلب : 1


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۰ خرداد ۱۴۰۰ ] [ ۰۳:۱۷:۱۲ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

احساس تنهايي در رابطه عاطفي به اين معناست كه شما علي‌رغم حضور شريك احساسي‌تان باز هم احساس مي‌كنيد، تنهاييد يا شايد بهتر باشد بگوييم احساس مي‌كنيد شريك عاطفي‌تان شما را درك نمي‌كند يا به حد كافي براي شما زمان نمي‌گذارد. متأسفانه اين موضوع در بسياري از روابط عاطفي ديده مي‌شود و گاهي تا آنجا پيش مي‌رود كه زمينه را براي قطع رابطه و يا بروز خيانت آماده مي‌كند. اما پيش از همه اين‌ها احساس تنهايي در رابطه عاطفي باعث خواهد شد تا شما احساسات ناخوشايندي را تجربه كرده و حتي احتمال بروز بيماري‌هاي روحي مثل از دست دادن اعتمادبه‌نفس يا احساس افسردگي و اضطراب را به همراه خواهد داشت. مشاوره رابطه دختر و پسر به شما كمك مي‌كند تا بتوانيد ابعاد مختلف رابطه‌تان را بررسي كنيد. در ادامه راهكارهايي براي رهايي از احساس تنهايي آورده‌ايم.

 

 منبع :  احساس تنهايي در رابطه

 

 

نشانه هاي احساس تنهايي

انسان ذاتا موجودي اجتماعي است يعني براي موفقيت، برآورده كردن نيازها، احساس خوشبختي، بقا، تكامل و… نياز به بودن در جمع و اجتماع دارند. پس تنهايي مغاير با اين نياز فطري همه ماست. گاه احساس تنهايي به صورت ناخودآگاه بروز مي‌يابد. در صورتي كه نشانه‌هاي زير را در خود ديديد، بهتر است براي گسترش اجتماع خود اقدامي بكنيد.

  1. توجه و وابستگي بيش از حد به اشياء (گاهي حتي حيوانات)
  2. نداشتن دوستان واقعي و سپري كردن زمان زياد در صفحات مجازي با دوستان مجازي
  3. بالا بودن سطح استرس و احساس نارضايتي و غم
  4. نداشتن خواب آرام (كم شدن يا زياد شدن خواب و يا پريدن از خواب)

دلايل احساس تنهايي در رابطه عاطفي

پيش از آنكه بتوانيد براي برطرف كردن احساس تنهايي در رابطه‌تان راه‌حلي پيدا كنيد، بايد علت اين وضعيت را مشخص كنيد. احساس تنهايي مي‌تواند با توجه به شرايط رابطه، شخصيت و همين‌طور انتظارات شما از يك رابطه عاطفي دلايل متفاوتي داشته باشد، بااين‌حال برخي از رايج‌ترين دلايل اين احساس را مي‌توان به موارد زير نسبت داد:

بيماري‌هاي روحي يا ضعف‌هاي شخصيتي

پيش از آنكه به دنبال ضعف‌ها و مشكلات درون رابطه‌تان بگرديد، بهتر است با خود به اين سؤال پاسخ دهيد كه آيا خلأهاي شخصيتي شما باعث احساس تنهايي مي‌شوند و يا به‌واقع مشكلاتي در رابطه شما وجود دارد؟ برخي از مشكلات نظير اختلال شخصيت وابسته، شخصيت‌هاي مهرطلب يا افرادي كه نسبت به طرد يا بي‌توجهي از جانب ديگران بيش‌ازحد حساسيت دارند مي‌تواند باعث ايجاد احساس تنهايي براي فرد شود. به عبارتي واقعيت موضوع اين است كه اين قبيل افراد در روابط خود احساس ناامني كرده و تصور مي‌كنند شريك احساسي‌شان دير يا زود آن‌ها را تنها خواهد گذاشت. به همين خاطر نسبت به هرگونه عدم حضور يا بي‌توجهي از جانب طرف مقابل به‌شدت حساس هستند.

 يكي ديگر از مشكلاتي كه اين افراد و اطرافيان آن‌ها را درگير مي‌كند، اين است كه ظرف نياز به محبت و توجه در اين افراد به حدي بزرگ است كه هرگز پر نمي‌شود و به همين خاطر صرف‌نظر از ميزان توجهي كه در رابطه دريافت مي‌كنند، بازهم احساس ناراحتي خواهند داشت.

براي فهميدن اينكه آيا شما يا شريك احساسي‌تان چنين مشكلي داريد يا خير؟ بهتر است به الگوي روابط خود توجه داشته باشيد. اين شخصيت‌ها معمولاً در رابطه با تمامي اطرافيان نزديك دچار مشكل بوده و به‌اصطلاح زودرنج هستند. آن‌ها هرگز نمي‌توانند درگيري ذهني يا شرايط روحي نامناسب شما را درك كنند و همواره انتظار توجه و محبت دارند. با توجه به مشكلاتي كه اين وضعيت مي‌تواند براي خود فرد و اطرافيان وي ايجاد نمايد، اگر شما يا شريك احساسي‌تان دچار اين مشكل هستيد بهتر است از يك مشاور متخصص براي درمان آن كمك بخواهيد.

احساس تنهاي در رابطه به خاطر نبود صميميت كافي

شايد مهم‌ترين و واضح‌ترين دليل اينكه شما علي‌رغم حضور در يك رابطه عاطفي باز هم احساس تنهايي و ناراحتي مي‌كنيد، اين باشد كه صميميت كافي ميان شما و شريك عاطفي‌تان وجود ندارد. به عبارتي شريك عاطفي شما به حد كافي برايتان وقت نمي‌گذارد و يا احساس مي‌كنيد او متوجه احساسات و خواسته‌هاي شما نيست. اين موضوع مي‌تواند گاهي اوقات به اين خاطر باشد كه شما شخص نامناسبي را براي رابطه انتخاب كرده‌ايد و گاهي هم چون نمي‌توانيد به‌خوبي از خواسته‌ها يا نيازهايتان با طرف مقابل صحبت كنيد، حس تنهايي مي‌كنيد. با اين‌حال به هر دليلي كه اين مشكل براي شما پيش آمده بهتر است پيش از بروز مشكلات جدي‌تر براي برطرف كردن آن اقدام كنيد.

عدم تناسب ميان دو نفر

تناسب ميان طرفين در يك رابطه عاطفي ازجمله مسائلي است كه هنگام انتخاب شريك عاطفي‌تان مي‌بايست به آن توجه داشته باشيد. تفاوت‌هاي شخصيتي مثل درون‌گرا يا برونگرا بودن باعث مي‌شود تا شما و شريك احساسي‌تان به يك اندازه نياز به برقراري رابطه نداشته باشيد و يا تفاوت در باورها باعث مي‌شود هنگامي‌كه شما مي‌خواهيد زماني را با شريك عاطفي‌تان براي استراحت بگذرانيد، او به دنبال فعاليت‌هاي كاري يا تحصيلي باشد.

همچنين تناسب مي‌بايست در نوع تفريحاتي كه شما و شريك احساسي‌تان انتخاب مي‌كنيد نيز وجود داشته باشد. ممكن است شما دل‌تان بخواهد براي اوقات فراغت در يك مهماني شركت كنيد، اما طرف مقابل‌تان دوست داشته باشد زماني را با شما و به‌تنهايي بگذراند. نبود تفاهم يا تناسب ميان اين مسائل باعث خواهد شد تا شما و همين‌طور طرف مقابل علي‌رغم حضور در رابطه عاطفي احساس تنهايي كنيد.

بدرفتاري با يكديگر

رفتارهاي منفي نظير پرخاش، قهرهاي طولاني‌مدت، تهديد به پايان دادن رابطه و همين‌طور بي‌توجهي نسبت به خواسته‌ها و نيازهاي طرف مقابل ازجمله موضوعاتي هستند كه مي‌توانند باعث ايجاد احساس تنهايي در رابطه عاطفي شما باشند. هنگامي‌كه اين رفتارها در يك رابطه تكرار مي‌شوند به‌مرور طرفين علاقه خود را به داشتن رابطه با يكديگر از دست مي‌دهند و به‌نوعي علي‌رغم اينكه با يكديگر ارتباط دارند اما سعي مي‌كنند از عمق دادن به رابطه جلوگيري كرده يا حتي به‌تدريج خود را از آن كنار بكشند.

احساس تنهايي در رابطه و فضاي مجازي

استفاده از فضاي مجازي در كنار تمامي فوايدي كه دارد، مي‌تواند باعث وابستگي فرد شده و از اين طريق ارتباط او با ديگران را تحت تأثير قرار دهد. استفاده بيش‌ازحد از شبكه‌هاي اجتماعي باعث خواهد شد تا افراد عملاً زماني براي بودن در كنار يكديگر نداشته باشند و اين مي‌تواند شريك عاطفي شما را دچار احساس تنهايي كند. اما فضاي مجازي گاهي اوقات نيز باعث مي‌شود تا از طريق مقايسه شرايط زندگي و ارتباط خود با وضعيت زندگي ديگران به اين نتيجه برسيد كه رابطه‌تان به‌اندازه ارتباطات ديگران صميمي و لذت‌بخش نيست و به همين خاطر دچار احساس تنهايي يا افسردگي بشويد.

ناتواني از صحبت كردن

گاهي اوقات دليل احساس تنهايي در رابطه عاطفي اين است كه طرفين يا يكي از آن‌ها توانايي صحبت كردن يا برقراري رابطه عاطفي ندارد. گاهي اوقات ما صحبت كردن و شروع يك گفت‌وگو با شريك احساسي‌مان را بلد نيستيم و يا به هر دليلي نمي‌توانيم از خواسته‌ها يا دلخوري‌هايمان با طرف مقابل صحبت كنيم و اين باعث خواهد شد تا فرد احساس تنهايي كند.

راهكارهايي براي پايان دادن به احساس تنهايي در رابطه عاطفي

1- شرايط را به‌درستي بررسي كنيد

اگر در رابطه عاطفي خود احساس تنهايي مي‌كنيد، در اولين قدم سعي كنيد دلايل اين شرايط را به‌درستي مشخص كنيد. آيا شما دچار مشكلاتي مثل ترس از تنهايي هستيد يا به‌راستي وضعيت رابطه‌تان به ميزاني كه بايد مطلوب نيست؟

براي اين كار سعي كنيد مثال‌هايي در جهت تأييد احساس تنهايي خود و همين‌طور مثال‌هايي در جهت نقض آن پيدا كنيد و مطمئن شويد احساس تنهايي شما چيزي بيش از افكار منفي يا حساسيت‌هاي شخصي است. سپس سعي كنيد بي‌طرفانه سهم خود و شريك احساسي‌تان را در شرايط موجود بررسي كنيد. آيا اين شما بوديد كه با بي‌توجهي به خواسته‌هاي طرف مقابل باعث فاصله شده‌ايد يا شريك احساسي‌تان فردي است كه زمان كافي براي شما ندارد و يا هردوي شما در وضعيت پيش‌آمده مقصر هستيد؟ هنگامي‌كه به اين سؤالات پاسخ دهيد، ديد بهتري از شرايط به دست خواهيد آورد و مي‌توانيد برنامه‌ريزي مناسب‌تري براي تغيير احساس تنهايي‌تان داشته باشيد.

2- با شريك احساسي‌تان صحبت كنيد

در يك فضاي مناسب با شريك احساسي‌تان راجع به حس تنهايي‌تان و خواسته‌هايي كه از او داريد صحبت كنيد. سعي كنيد در اين گفتگو براي برطرف شدن مشكلات با كمك يكديگر تصميم بگيريد. بهتر است بدون ناراحت شدن يا احساس عصبانيت به خواسته‌ها و نقطه نظرات طرف مقابل توجه داشته باشيد.

3- رفتارتان را تغيير دهيد

يكي از بهترين كارهايي كه براي برطرف كردن احساس تنهايي در رابطه‌تان مي‌توانيد از آن استفاده كنيد اين است كه تغييراتي را در رفتارتان ايجاد كنيد. اگر رفتارهاي شما تا به امروز باعث ايجاد احساس تنهايي در شما شده پس بهتر است براي تغيير اين احساس رفتارهاي ديگري را امتحان كنيد. براي مثال سعي كنيد ارتباط كلامي يا وقت گذراندن با شريك احساسي‌تان را بيشتر كنيد، اما اگر احساس مي‌كنيد ضعف‌هاي شخصيتي شما هستند كه باعث احساس تنهايي‌تان مي‌شوند بهتر است سعي كنيد در برنامه روزانه خود براي فعاليت‌هاي مختلف جا باز كنيد.

4- كمك گرفتن از مشاورين

اگر مشكلات موجود در رابطه شما عميق‌تر از آن است كه به‌تنهايي يا حتي از طريق گفت‌وگو با شريك احساسي‌تان بتوانيد آن‌ها را برطرف كنيد يا هنگامي كه طرف مقابل هيچ كمكي براي تغيير شرايط به شما نمي‌كند بهتر است از يك مشاور در اين زمينه كمك بگيريد. مشاورين به شما كمك خواهند كرد تا بتوانيد مشكلات موجود در رابطه را شناسايي كرده و همين‌طور با توجه به سبك شخصيتي شما و طرف مقابل راهكارهاي مناسبي را براي تغيير شرايط به شما آموزش خواهند داد. براي شروع مي‌توانيد مقاله بررسي و مرور رابطه را مطالعه نماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه عشق و رابطه مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

 

سؤالات متداول

مشكلاتي مانند نبود صميميت ميان زوجين يا اختصاص ندادن زمان كافي به يكديگر در كنار بروز خشونت و بدرفتاري ازجمله دلايلي هستند كه باعث احساس تنهايي در رابطه عاطفي مي‌شوند. اما برخي مشكلات شخصيتي مانند وابستگي بيش‌ازحد به ديگران يا حساسيت به طرد نيز مي‌تواند در اين احساس تأثيرگذار باشد.

با طرف مقابل راجع به احساس و خواسته‌هاي خود صحبت كنيد و با كمك يكديگر راهكاري براي اين وضعيت پيدا كنيد. ايجاد تغيير در رفتار با شريك عاطفي و همين‌طور كمك گرفتن از مشاورين روانشناسي نيز مي‌تواند در اين زمينه كمك‌كننده باشد.

   

 منبع :  احساس تنهايي در رابطه

احساس تنهايي در رابطه عاطفي به اين معناست كه شما علي‌رغم حضور شريك احساسي‌تان باز هم احساس مي‌كنيد، تنهاييد يا شايد بهتر باشد بگوييم احساس مي‌كنيد شريك عاطفي‌تان شما را درك نمي‌كند يا به حد كافي براي شما زمان نمي‌گذارد. متأسفانه اين موضوع در بسياري از روابط عاطفي ديده مي‌شود و گاهي تا آنجا پيش مي‌رود كه زمينه را براي قطع رابطه و يا بروز خيانت آماده مي‌كند. اما پيش از همه اين‌ها احساس تنهايي در رابطه عاطفي باعث خواهد شد تا شما احساسات ناخوشايندي را تجربه كرده و حتي احتمال بروز بيماري‌هاي روحي مثل از دست دادن اعتمادبه‌نفس يا احساس افسردگي و اضطراب را به همراه خواهد داشت. مشاوره رابطه دختر و پسر به شما كمك مي‌كند تا بتوانيد ابعاد مختلف رابطه‌تان را بررسي كنيد. در ادامه راهكارهايي براي رهايي از احساس تنهايي آورده‌ايم.

 

 

نشانه هاي احساس تنهايي

انسان ذاتا موجودي اجتماعي است يعني براي موفقيت، برآورده كردن نيازها، احساس خوشبختي، بقا، تكامل و… نياز به بودن در جمع و اجتماع دارند. پس تنهايي مغاير با اين نياز فطري همه ماست. گاه احساس تنهايي به صورت ناخودآگاه بروز مي‌يابد. در صورتي كه نشانه‌هاي زير را در خود ديديد، بهتر است براي گسترش اجتماع خود اقدامي بكنيد.

  1. توجه و وابستگي بيش از حد به اشياء (گاهي حتي حيوانات)
  2. نداشتن دوستان واقعي و سپري كردن زمان زياد در صفحات مجازي با دوستان مجازي
  3. بالا بودن سطح استرس و احساس نارضايتي و غم
  4. نداشتن خواب آرام (كم شدن يا زياد شدن خواب و يا پريدن از خواب)

دلايل احساس تنهايي در رابطه عاطفي

پيش از آنكه بتوانيد براي برطرف كردن احساس تنهايي در رابطه‌تان راه‌حلي پيدا كنيد، بايد علت اين وضعيت را مشخص كنيد. احساس تنهايي مي‌تواند با توجه به شرايط رابطه، شخصيت و همين‌طور انتظارات شما از يك رابطه عاطفي دلايل متفاوتي داشته باشد، بااين‌حال برخي از رايج‌ترين دلايل اين احساس را مي‌توان به موارد زير نسبت داد:

بيماري‌هاي روحي يا ضعف‌هاي شخصيتي

پيش از آنكه به دنبال ضعف‌ها و مشكلات درون رابطه‌تان بگرديد، بهتر است با خود به اين سؤال پاسخ دهيد كه آيا خلأهاي شخصيتي شما باعث احساس تنهايي مي‌شوند و يا به‌واقع مشكلاتي در رابطه شما وجود دارد؟ برخي از مشكلات نظير اختلال شخصيت وابسته، شخصيت‌هاي مهرطلب يا افرادي كه نسبت به طرد يا بي‌توجهي از جانب ديگران بيش‌ازحد حساسيت دارند مي‌تواند باعث ايجاد احساس تنهايي براي فرد شود. به عبارتي واقعيت موضوع اين است كه اين قبيل افراد در روابط خود احساس ناامني كرده و تصور مي‌كنند شريك احساسي‌شان دير يا زود آن‌ها را تنها خواهد گذاشت. به همين خاطر نسبت به هرگونه عدم حضور يا بي‌توجهي از جانب طرف مقابل به‌شدت حساس هستند.

 يكي ديگر از مشكلاتي كه اين افراد و اطرافيان آن‌ها را درگير مي‌كند، اين است كه ظرف نياز به محبت و توجه در اين افراد به حدي بزرگ است كه هرگز پر نمي‌شود و به همين خاطر صرف‌نظر از ميزان توجهي كه در رابطه دريافت مي‌كنند، بازهم احساس ناراحتي خواهند داشت.

براي فهميدن اينكه آيا شما يا شريك احساسي‌تان چنين مشكلي داريد يا خير؟ بهتر است به الگوي روابط خود توجه داشته باشيد. اين شخصيت‌ها معمولاً در رابطه با تمامي اطرافيان نزديك دچار مشكل بوده و به‌اصطلاح زودرنج هستند. آن‌ها هرگز نمي‌توانند درگيري ذهني يا شرايط روحي نامناسب شما را درك كنند و همواره انتظار توجه و محبت دارند. با توجه به مشكلاتي كه اين وضعيت مي‌تواند براي خود فرد و اطرافيان وي ايجاد نمايد، اگر شما يا شريك احساسي‌تان دچار اين مشكل هستيد بهتر است از يك مشاور متخصص براي درمان آن كمك بخواهيد.

احساس تنهاي در رابطه به خاطر نبود صميميت كافي

شايد مهم‌ترين و واضح‌ترين دليل اينكه شما علي‌رغم حضور در يك رابطه عاطفي باز هم احساس تنهايي و ناراحتي مي‌كنيد، اين باشد كه صميميت كافي ميان شما و شريك عاطفي‌تان وجود ندارد. به عبارتي شريك عاطفي شما به حد كافي برايتان وقت نمي‌گذارد و يا احساس مي‌كنيد او متوجه احساسات و خواسته‌هاي شما نيست. اين موضوع مي‌تواند گاهي اوقات به اين خاطر باشد كه شما شخص نامناسبي را براي رابطه انتخاب كرده‌ايد و گاهي هم چون نمي‌توانيد به‌خوبي از خواسته‌ها يا نيازهايتان با طرف مقابل صحبت كنيد، حس تنهايي مي‌كنيد. با اين‌حال به هر دليلي كه اين مشكل براي شما پيش آمده بهتر است پيش از بروز مشكلات جدي‌تر براي برطرف كردن آن اقدام كنيد.

عدم تناسب ميان دو نفر

تناسب ميان طرفين در يك رابطه عاطفي ازجمله مسائلي است كه هنگام انتخاب شريك عاطفي‌تان مي‌بايست به آن توجه داشته باشيد. تفاوت‌هاي شخصيتي مثل درون‌گرا يا برونگرا بودن باعث مي‌شود تا شما و شريك احساسي‌تان به يك اندازه نياز به برقراري رابطه نداشته باشيد و يا تفاوت در باورها باعث مي‌شود هنگامي‌كه شما مي‌خواهيد زماني را با شريك عاطفي‌تان براي استراحت بگذرانيد، او به دنبال فعاليت‌هاي كاري يا تحصيلي باشد.

همچنين تناسب مي‌بايست در نوع تفريحاتي كه شما و شريك احساسي‌تان انتخاب مي‌كنيد نيز وجود داشته باشد. ممكن است شما دل‌تان بخواهد براي اوقات فراغت در يك مهماني شركت كنيد، اما طرف مقابل‌تان دوست داشته باشد زماني را با شما و به‌تنهايي بگذراند. نبود تفاهم يا تناسب ميان اين مسائل باعث خواهد شد تا شما و همين‌طور طرف مقابل علي‌رغم حضور در رابطه عاطفي احساس تنهايي كنيد.

بدرفتاري با يكديگر

رفتارهاي منفي نظير پرخاش، قهرهاي طولاني‌مدت، تهديد به پايان دادن رابطه و همين‌طور بي‌توجهي نسبت به خواسته‌ها و نيازهاي طرف مقابل ازجمله موضوعاتي هستند كه مي‌توانند باعث ايجاد احساس تنهايي در رابطه عاطفي شما باشند. هنگامي‌كه اين رفتارها در يك رابطه تكرار مي‌شوند به‌مرور طرفين علاقه خود را به داشتن رابطه با يكديگر از دست مي‌دهند و به‌نوعي علي‌رغم اينكه با يكديگر ارتباط دارند اما سعي مي‌كنند از عمق دادن به رابطه جلوگيري كرده يا حتي به‌تدريج خود را از آن كنار بكشند.

احساس تنهايي در رابطه و فضاي مجازي

استفاده از فضاي مجازي در كنار تمامي فوايدي كه دارد، مي‌تواند باعث وابستگي فرد شده و از اين طريق ارتباط او با ديگران را تحت تأثير قرار دهد. استفاده بيش‌ازحد از شبكه‌هاي اجتماعي باعث خواهد شد تا افراد عملاً زماني براي بودن در كنار يكديگر نداشته باشند و اين مي‌تواند شريك عاطفي شما را دچار احساس تنهايي كند. اما فضاي مجازي گاهي اوقات نيز باعث مي‌شود تا از طريق مقايسه شرايط زندگي و ارتباط خود با وضعيت زندگي ديگران به اين نتيجه برسيد كه رابطه‌تان به‌اندازه ارتباطات ديگران صميمي و لذت‌بخش نيست و به همين خاطر دچار احساس تنهايي يا افسردگي بشويد.

ناتواني از صحبت كردن

گاهي اوقات دليل احساس تنهايي در رابطه عاطفي اين است كه طرفين يا يكي از آن‌ها توانايي صحبت كردن يا برقراري رابطه عاطفي ندارد. گاهي اوقات ما صحبت كردن و شروع يك گفت‌وگو با شريك احساسي‌مان را بلد نيستيم و يا به هر دليلي نمي‌توانيم از خواسته‌ها يا دلخوري‌هايمان با طرف مقابل صحبت كنيم و اين باعث خواهد شد تا فرد احساس تنهايي كند.

راهكارهايي براي پايان دادن به احساس تنهايي در رابطه عاطفي

1- شرايط را به‌درستي بررسي كنيد

اگر در رابطه عاطفي خود احساس تنهايي مي‌كنيد، در اولين قدم سعي كنيد دلايل اين شرايط را به‌درستي مشخص كنيد. آيا شما دچار مشكلاتي مثل ترس از تنهايي هستيد يا به‌راستي وضعيت رابطه‌تان به ميزاني كه بايد مطلوب نيست؟

براي اين كار سعي كنيد مثال‌هايي در جهت تأييد احساس تنهايي خود و همين‌طور مثال‌هايي در جهت نقض آن پيدا كنيد و مطمئن شويد احساس تنهايي شما چيزي بيش از افكار منفي يا حساسيت‌هاي شخصي است. سپس سعي كنيد بي‌طرفانه سهم خود و شريك احساسي‌تان را در شرايط موجود بررسي كنيد. آيا اين شما بوديد كه با بي‌توجهي به خواسته‌هاي طرف مقابل باعث فاصله شده‌ايد يا شريك احساسي‌تان فردي است كه زمان كافي براي شما ندارد و يا هردوي شما در وضعيت پيش‌آمده مقصر هستيد؟ هنگامي‌كه به اين سؤالات پاسخ دهيد، ديد بهتري از شرايط به دست خواهيد آورد و مي‌توانيد برنامه‌ريزي مناسب‌تري براي تغيير احساس تنهايي‌تان داشته باشيد.

2- با شريك احساسي‌تان صحبت كنيد

در يك فضاي مناسب با شريك احساسي‌تان راجع به حس تنهايي‌تان و خواسته‌هايي كه از او داريد صحبت كنيد. سعي كنيد در اين گفتگو براي برطرف شدن مشكلات با كمك يكديگر تصميم بگيريد. بهتر است بدون ناراحت شدن يا احساس عصبانيت به خواسته‌ها و نقطه نظرات طرف مقابل توجه داشته باشيد.

3- رفتارتان را تغيير دهيد

يكي از بهترين كارهايي كه براي برطرف كردن احساس تنهايي در رابطه‌تان مي‌توانيد از آن استفاده كنيد اين است كه تغييراتي را در رفتارتان ايجاد كنيد. اگر رفتارهاي شما تا به امروز باعث ايجاد احساس تنهايي در شما شده پس بهتر است براي تغيير اين احساس رفتارهاي ديگري را امتحان كنيد. براي مثال سعي كنيد ارتباط كلامي يا وقت گذراندن با شريك احساسي‌تان را بيشتر كنيد، اما اگر احساس مي‌كنيد ضعف‌هاي شخصيتي شما هستند كه باعث احساس تنهايي‌تان مي‌شوند بهتر است سعي كنيد در برنامه روزانه خود براي فعاليت‌هاي مختلف جا باز كنيد.

4- كمك گرفتن از مشاورين

اگر مشكلات موجود در رابطه شما عميق‌تر از آن است كه به‌تنهايي يا حتي از طريق گفت‌وگو با شريك احساسي‌تان بتوانيد آن‌ها را برطرف كنيد يا هنگامي كه طرف مقابل هيچ كمكي براي تغيير شرايط به شما نمي‌كند بهتر است از يك مشاور در اين زمينه كمك بگيريد. مشاورين به شما كمك خواهند كرد تا بتوانيد مشكلات موجود در رابطه را شناسايي كرده و همين‌طور با توجه به سبك شخصيتي شما و طرف مقابل راهكارهاي مناسبي را براي تغيير شرايط به شما آموزش خواهند داد. براي شروع مي‌توانيد مقاله بررسي و مرور رابطه را مطالعه نماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه عشق و رابطه مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

 

سؤالات متداول

مشكلاتي مانند نبود صميميت ميان زوجين يا اختصاص ندادن زمان كافي به يكديگر در كنار بروز خشونت و بدرفتاري ازجمله دلايلي هستند كه باعث احساس تنهايي در رابطه عاطفي مي‌شوند. اما برخي مشكلات شخصيتي مانند وابستگي بيش‌ازحد به ديگران يا حساسيت به طرد نيز مي‌تواند در اين احساس تأثيرگذار باشد.

با طرف مقابل راجع به احساس و خواسته‌هاي خود صحبت كنيد و با كمك يكديگر راهكاري براي اين وضعيت پيدا كنيد. ايجاد تغيير در رفتار با شريك عاطفي و همين‌طور كمك گرفتن از مشاورين روانشناسي نيز مي‌تواند در اين زمينه كمك‌كننده باشد.

   

:: بازديد از اين مطلب : 0


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: احساس تنهايي در رابطه،
موضوع:
[ ۱۰ خرداد ۱۴۰۰ ] [ ۰۳:۱۰:۴۴ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

اضطراب اجتماعي يا ترس از جمع براي خيلي از ما مخصوصا در سنين نوجواني ممكن است پيش بيايد. اما اين اختلال در صورتي كه شدت بيابد، باعث آسيب به رابطه‌هاي دوستي، خودباوري، شغل، تحصيل، سلامت روان و… مي‌شود. به طور طبيعي حضور و صحبت در يك جمع خصوصا براي كسي كه كمتر در چنين موقعيتي قرار مي‌گيرد، اضطراب ايجاد مي‌كند. اما اگر اين اضطراب به حدي است كه ترجيح مي‌دهيد حرف نزنيد، فعاليتي نكنيد ويا اصلا در جمع حضور پيدا نكنيد بهتر است هر چه زودتر براي رفع اين مساله از متخصصين كمك بگيريد. در ادامه به شرح نشانه‌ها، علل و درمان اين اختلال پرداخته‌ايم. براي آشنايي بيشتر با علائم اضطراب كليك كنيد. 

 

 

منبع : اضطراب اجتماعي يا ترس از جمع

اختلال اضطراب اجتماعي يا ترس از جمع چيست

اضطراب اجتماعي يا ترس از حضور در جمع يكي از انواع اختلالات اضطرابي است كه مي‌تواند در تمامي دوره‌هاي سني و در هر دو جنس ايجاد شود. به‌طوركلي كساني كه درگير با اين بيماري‌اند وقتي در جمع قرار مي‌گيرند حس خوبي نسبت به خودشون در جمع ندارند و ديگران آن‌ها را مسخره خواهند كرد. اگرچه اين اضطراب براي هر كدام از ما گاهي ظاهر مي‌شود، اما در افراد درگير با اين اختلال چند تفاوت مهم با ديگران هست؛ براي مثال شدت اضطراب بسيار بيشتر از افراد عادي است و اين موضوع حتي گاهي باعث مي‌شود كه آن‌ها از انجام بعضي فعاليت‌ها خودداري كنند. اين اضطراب گاهي در جمع‌هاي كوچك هم ايجاد مي‌شود. براي آشنايي با ساير انواع فوبيا كليك كنيد.

اضطراب اجتماعي مي‌تواند در تعاملات اجتماعي و يا هنگامي‌كه قرار است كار خاصي را در حضور ديگران انجام دهيد، بروز يابد. گروه دوم را افراد داراي اضطراب اجتماعي از نوع عملكردي مي‌نامند. ساده‌ترين مثال براي اين اختلال سخنراني ميان جمع است اما افرادي كه داراي اضطراب عملكردي هستند ممكن است در رفتارهاي ساده‌تري نظير غذا خوردن در يك جمع نيز دچار اضطراب شوند. اين درحاليست كه آن‌ها در برقراري ارتباط با ديگران مشكلي ندارند.

علائم و نشانه هاي اختلال اضطراب اجتماعي يا ترس از جمع

براساس آخرين نسخه از كتاب راهنماي تشخيص اختلالات رواني، اضطراب اجتماعي به ترس يا نگراني گفته مي‌شود كه:

  • هنگامي‌كه قرار است با ديگران ارتباط برقرار كنيد يا عملي انجام دهيد و يا ديگران شما را ارزيابي كنند ايجاد مي‌شود.
  • نگران هستيد كه به‌گونه‌اي رفتار كنيد كه ديگران مسخره يا طردتون كنند و يا قضاوت منفي از شما بشه.
  • وضعيت‌هاي اجتماعي در اكثر مواقع باعث اضطراب شما مي‌شوند.
  • تا جاي ممكن از قرار گرفتن در موقعيت‌هاي اجتماعي اجتناب مي‌كنيد و يا حضور در آن‌ها اضطراب بسياري به همراه دارد.
  • ترس و نگراني با شرايط محيطي مطابقتي ندارد.
  • اضطراب بايد در اكثر روزها و موقعيت‌هاي اجتماعي حضور داشته و براي مدت حداقل 6 ماه ادامه پيدا كند.
  • اين اضطراب نبايد به دليل مصرف مخدرها، يا مشكلاتي مانند لكنت يا معلوليت باشد كه باعث نگراني از قضاوت اجتماعي مي‌شود.
  • اضطراب در كودكان مي‌تواند به‌صورت گريه كردن، چسبيدن به والدين يا ميل به تنها بودن خود را نشان دهد.

دلايل و علت بروز اضطراب اجتماعي

ژنتيك

تحقيقات نشان‌دهنده اين موضوع است كه اختلالات اضطرابي مي‌توانند از طريق ژن‌ها ميان اعضاي يك خانواده انتقال بيابند. به همين خاطر درصورتي‌كه در ميان اقوام و اطرافيان كودك كسي داراي اختلالات اضطرابي است، بهتر است براي پيشگيري از مشاور كودك براي تربيت و نحوه برخورد با وي كمك بگيريد.

كژكاري هاي مغزي در اضطراب اجتماعي

اضطراب مي‌تواند بر اساس كاركرد غيرمعمول در بخش‌هايي از مغز نيز اتفاق بيافتد. براي مثال منطقه‌اي به نام آميگدال يا بادامه در مغز همه ما مسئوليت ايجاد ترس را بر عهده دارد. برخي از پژوهش‌ها نشان مي‌دهد كه آميگدال در مغز افراد داراي اضطراب اجتماعي فعاليتي بيش‌ازحد معمول دارد و اين موضوع باعث مي‌شود تا فرد از رويدادهاي معمولي روزمره نيز بترسد.

سبك‌هاي تربيتي نامطلوب

تربيت نامناسب كودك مي‌تواند باعث بروز مشكلات بسياري براي آن‌ها در آينده شود. براي مثال والدين خجالتي يا كمرو كه از فرزندانشان نيز مي‌خواهند همين محدوديت‌ها را رعايت كنند و يا والدين سلطه گري كه اعتمادبه‌نفس اجتماعي كافي در فرزند خود ايجاد نمي‌كنند، خطر ابتلا به اين بيماري را در فرزندشان افزايش مي‌دهند.

تجربيات تلخ

گاهي اوقات يك خاطره تلخ از حضور در جمعي كه شما را مورد تمسخر قرار داده‌‌اند يا شرايطي كه به‌درستي نتوانسته‌ايد كاري را انجام بدهيد، باعث ايجاد اضطراب اجتماعي مي‌شوند. براي مثال فردي را در نظر بگيريد كه هنگام يك سخنراني نتوانسته كلمه‌اي را به‌درستي بيان كند و اين موضوع باعث خنده حضار شده است. اين موضوع مي‌تواند باعث ايجاد ترسي عميق از صحبت كردن در ميان جمع براي فرد باشد و به‌تدريج گسترش يافته و تبديل به يك اضطراب اجتماعي تمام عيار شود.

باورهاي اشتباه

باورهاي منفي نظير اعتماد نداشتن به توانايي‌هاي خود، بيش برآورد مهارت‌هاي ديگران و بزرگ كردن اشتباهات جزئي خود ازجمله تصوراتي هستند كه فرد را در برابر اضطراب اجتماعي آسيب‌پذير مي‌كنند. علاوه بر اين افرادي كه به اين اختلال دچار مي‌شوند معمولاً تصور مي‌كنند كه ديگران به‌شدت آن‌ها را تحت نظر دارند و يا درصورتي‌كه اشتباهي از آن‌ها سربزند فاجعه‌اي به بار خواهد آمد. اين افكار باعث خواهد شد تا فرد هنگامي‌كه مي‌خواهد كاري را در مقابل جمع انجام دهد دچار نگراني و اضطراب شود.

 

 

راه‌هاي درمان اضطراب اجتماعي

اگر اضطراب از حضور در جمع براي شما به حدي شدت يافته كه در رفتارهاي شما وقفه يا مشكلي ايجاد كرده يا احساس آرامش و رضايت را براي شما از بين برده به اين معناست كه بايد براي بهبود اين شرايط اقدامي جدي انجام دهيد. زيرا اختلال اضطراب اجتماعي بيماري نيست كه خودبه‌خود بهبود پيدا كند و حتي در شرايطي كه اين اضطراب فروكش كند، احتمال بازگشت آن در موقعيت‌هاي ديگر وجود دارد. براي اشنايي با بهترين راه درمان اضطراب شديد كليك كنيد.

با همه اين‌ها اضطراب اجتماعي اختلالي است كه به‌خوبي نسبت به درمان‌هاي روان‌شناختي پاسخ مي‌دهد و درصورتي‌كه شما راهكارهاي ارائه‌شده را جدي بگيريد مي‌توانيد در مدت كوتاهي اين اختلال را درمان كنيد. ازجمله اقدامات روانشناسان براي درمان اين بيماري مي‌توان به موارد زير اشاره كرد:

آموزش كنترل هيجانات

در اين بخش از درمان به شما آموزش داده مي‌شود كه چگونه مي‌توانيد هيجانات خود را مديريت كرده و از شدت گرفتن اضطراب جلوگيري كنيد. بزرگ‌ترين مشكل افراد داراي اضطراب اجتماعي اين است كه اضطراب آن‌ها در شرايط رويارويي با ديگران شدت پيدا مي‌كند و آن‌ها به اين خاطر كه نمي‌توانند اين اضطراب را مديريت كنند در عملكرد خود نيز دچار مشكل مي‌شوند. به همين خاطر روانشناس در اولين قدم آموزش مي‌دهند كه نشانه‌هاي شروع اضطراب را در خود شناسايي كرده و پيش از شدت گرفتن اين نگراني از طريق راهكارهاي مختلفي مثل تنفس عميق يا تكرار جملات مثبت اضطراب خود را مديريت كنيد.

آموزش تغيير باورها

باورها و افكار منفي يكي از مهم‌ترين دلايلي هستند كه باعث ايجاد اضطراب مي‌شوند. به همين خاطر در طي جلسات درماني روانشناس كمك مي‌كند تا افكار منفي خود را شناسايي كرده و سپس باورهاي مناسب‌تري را جايگزين آن‌ها نماييد. براي مثال فردي كه از برقراري روابط اجتماعي با ديگران هراس دارد ممكن است باور داشته باشد كه ازنظر ديگران كسالت‌آور است يا هيچ‌كس دوست ندارد با او صحبت كند. درمانگر اين قبيل باورها را زيرسوال برده و كمك مي‌كند تا افكار مناسب‌تري را جايگزين آن‌ها كنيد و يا اگر اين افكار واقعيت داشته باشد كمك خواهد كرد تا راه‌حل مناسبي براي آن‌ها پيدا كنيد.

آموزش مهارت‌هاي اجتماعي

بعضي از افراد داراي اضطراب اجتماعي صرفاً هنگامي‌كه متوجه افكار منفي خود مي‌شوند و آن‌ها را تغيير مي‌دهند از اين بيماري رها مي‌شوند، اما برخي ديگر از آن‌ها در رفتار خود نيز ضعف‌هايي دارند كه مي‌بايست آن‌ها را برطرف كنند. براي مثال ممكن است در شروع يك رابطه و پيشنهاد دوستي ضعيف باشيد يا نحوه ارائه يك كنفرانس كلاسي را ندانيد. در چنين شرايطي درمانگر از طريق آموزش رفتاري كمك خواهد كرد تا نقاط ضعف خود را برطرف كرده و بتوانيد اين فعاليت‌ها را در محيط انجام دهيد.

استفاده از داروها

اگرچه اضطراب اجتماعي اختلالي است كه بدون استفاده از داروها نيز قابل‌درمان است، بااين‌حال در شرايطي كه روانشناس احساس كند شدت مشكلات به ميزاني است كه مي‌بايست از برخي داروها در كنار درمان استفاده كنيد براي شما دارو نيز تجويز خواهد شد. براي آشنايي با انواع داروهاي ضد اضطراب كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه اضطراب و افسردگي مي‌توانيد در ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02166419012 با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 

 

سؤالات متداول

داروها اگرچه مي‌توانند در كاهش اضطراب فرد و بهبود شرايط به وي كمك كنند اما به‌تنهايي قابليت درمان اضطراب اجتماعي را ندارند و براي درمان مي‌بايست در كنار استفاده از داروها جلسات درمان روان‌شناختي نيز جدي گرفته شود.

آمادگي‌هاي ژنتيكي، اختلال در فعاليت بخش‌هايي از مغز، سبك‌هاي تربيتي نامناسب والدين و يا خاطرات ناخوشايند ازجمله دلايلي هستند كه مي‌توانند باعث بروز اضطراب اجتماعي در فرد شوند.

   

منبع : اضطراب اجتماعي يا ترس از جمع

 

 



:: بازديد از اين مطلب : 2


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۰ خرداد ۱۴۰۰ ] [ ۰۳:۰۲:۳۴ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

مشاوره نوجوان هم به نوجوان و هم به والدين و اطرافيان قابل ارائه است. نوجواني يكي از مراحل بسيار مهم زندگي است كه افراد در طي آن تلاش مي‌كنند از هويت دوران كودكي فاصله گرفته و به عنوان يك بزرگسال خود را به جامعه معرفي نمايند. در اين دوره هم دختران و هم پسران دچار تنش‌ها و تعارضاتي مي‌شوند كه روابط آن‌ها را با ديگران به خصوص خانواده تحت تاثير قرار مي‌دهد. مشاوره نوجوان يكي از گزينه‌هاي بسيار موثري است كه به پدر و مادرها و خود نوجوانان كمك مي‌كند تا به شيوه كارآمدتري اين دوران حساس را پشت سر بگذرانند. در ادامه درباره مباحث مهم جلسات مشاوره نوجوان و نحوه دريافت مشاوره شرح داده‌ايم.

منبع : مشاوره نوجوان

قبل از ورود به جلسه نوجوان‌تان را بشناسيد

نوجواني يكي از مهم‌ترين مراحل رشد انسان است. در طول سال‎‌هاي نوجواني و گذار به بزرگسالي با تغييرات جسمي، رواني، هويتي و ارتباطي زيادي روبرو مي‌شوند. توجه به اين نكته حائز اهميت است كه با وجود اينكه بسياري از كليشه‌ها نوجواني را به عنوان دوره‌اي طوفاني معرفي مي‌كنند، خيلي‌ها هم اين برهه از زندگي را با آرامش پشت سر مي‌گذرانند و نوسانات رفتاري زيادي از خود نشان نمي‌دهند.

خدمات مشاوره نوجوان به نوجوانان و خانواده‌هاي آن‌ها كمك مي‌كند تا به گونه‌اي رفتار نمايند كه رشد رواني و اجتماعي مرتبط با اين دوره تسهيل گردد. همچنين مشاوره به نوجوانان كمك مي‌كند تا از نظر رواني بيشتر در امنيت باشند، احساس خوبي نسبت به خود داشته باشند و روابطي توام با احترام با ديگران برقرار كنند. براي آشنايي با روانشناسي نوجوان كليك كنيد.

مشاوره نوجوان چه موضوعاتي را در بر مي گيرد؟

مشاوره نوجوان طيف وسيعي از مشكلات را در برمي‌گيرد كه از جمله مهم‌ترين آن‌ها مي‌توان به مديريت خشم، مشكلات تحصيلي، اختلالات اضطرابي، مشكلات رفتاري، موضوعات مرتبط با خودانگاره نوجوان در مورد بدن، مواجه شدن با قلدري همسالان، افسردگي، پرداختن به رفتارهاي پرخطر نظير مصرف مواد يا الكل، اختلالات خوردن، تعارضات خانوادگي، مشكلات ارتباطي، نحوه برخورد با جنس مخالف، مسائل مرتبط با عزت نفس، درگيري با استرس، انزواي اجتماعي، كنار آمدن با هويت جنسي و … اشاره كرد.

 

 

اهميت دريافت مشاوره در دوره نوجواني

سال‌هاي نوجواني براي بسياري از افراد مرحله‌اي لذت بخش است كه طي آن تجربيات جديدي كسب كرده و به نوعي استقلال دست مي‌يابند. با اين حال اين برهه از زندگي براي همه خوشايند نيست.

چرا كه نوسانات هورموني و دغدغه‌هاي رواني جديد مي‌تواند اين دوره را براي برخي افراد به مرحله‌اي استرس زا و گيج كننده تبديل كند. در همين راستا مطالعات انجام شده روي نوجوانان در كشور استراليا نشان مي‌دهد از هر 10 نوجوان دست كم 1 نفر در يك سال اخير درگير مشكلات مرتبط با سلامت روان بوده و در ميان هر 13 نوجوان 1 نفر با خطر خودكشي مواجه است. با اين حال كمتر از 5درصد نوجوانان از خدمات مشاوره بهره مند مي‌شوند.

اين مسئله به ما نشان مي‌دهد كه مشاوره نوجوان به آگاهي بيشتري نياز دارد. نوجوانان و خانواده‌هاي آن‌ها در بسياري از موارد نيازمند دريافت خدمات مشاوره هستند. در نتيجه بايد اطلاعات عموم مردم از مشاوره نوجوان افزايش پيدا كند تا از بروز مشكلات جدي نظير خودكشي يا پرداختن به رفتارهاي پرخطر مثل مصرف الكل پيشگيري شود.

سبك معمول برگزاري جلسات مشاوره نوجوان

مشاوره نوجوان معمولا رويكردي عملي و مسئله محور دارد. مشاور در طول اين جلسات كارهاي زير را انجام مي‌دهد:

  1. با شما و خود نوجوان صحبت مي‌كند تا درك واضح و متعادلي نسبت به شرايط پيدا كند.
  2. موانعي كه سد راه بهزيستي نوجوان مي‌شوند را مشخص كرده و در مورد آن‌ها حرف مي‌زند.
  3. براي جلسات مشاوره اهدف قابل دستيابي تعيين مي‌كند تا نوجوانان انگيزه بيشتري براي مراجعه داشته باشند.
  4. به شما و نوجوانتان كمك مي‌كند تا نيازهاي يكديگر و نيازهاي ساير اعضاي خانواده را درك كرده و به هم براي رفع اين نيازها كمك نماييد.
  5. جلسات مشاوره جدا با شما و نوجوان برگزار مي‌كند تا ميزان پيشرفت‌ها را بررسي نمايد.
  6. راه‌هايي به نوجوان پيشنهاد مي‌دهد كه به كمك آن‌ها بتواند بيشتر از خودش مراقبت كرده و امنيت بيشتري داشته باشد.
  7. هنگام دستيابي نوجوان به اهداف او را تشويق كرده و روي افزايش انگيزه‌ها كار مي‌كند.

مشاوره نوجوان در مركز مشاوره تخصصي ذهن نو

بسياري از خانواده‌ها هنگامي كه با چالش‌هاي مربوط به دوره نوجواني در فرزندشان مواجه مي‌شوند نمي‌دانند كه بايد به چه متخصصي مراجعه كنند. روانشناسان باليني با گرايش كودك و نوجوان و ساير روانشناسان و درمانگراني كه پس از اتمام تحصيل دوره‌هاي تخصصي مشاوره نوجوان و خانواده را گذرانده‌اند از جمله متخصصيني هستند كه در اين شرايط مي‌توانند به شما كمك كنند. براي دريافت مشاوره خانواده كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه نوجوانان مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

 

سوالات متداول

تحقيقات زيادي در اين باره انجام شده است كه نشان مي دهند تغييرات مغزي و هورموني  در دوران بلوغ در افزايش پرخاشگري و كاهش كنترل تكانه تاثير دارند. به همين خاطر نوجوانان اغلب در كنترل خشم خود با مشكل بيشتري مواجه هستند و احتمال زيادتري وجود دارد كه رفتارهاي پرخطري از خود نشان دهند.

در قدم اول لازم است به يك روانشناس مراجعه كنيد. در صورتي كه فرزندتان نياز به درمان دارويي داشته باشد روانشناس شما را به روان پزشك ارجاع خواهد داد.

   

منبع : مشاوره نوجوان

 

 


:: بازديد از اين مطلب : 0


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: مشاوره نوجوان،
موضوع:
[ ۹ خرداد ۱۴۰۰ ] [ ۱۰:۳۱:۰۹ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]
[ ۱ ][ ۲ ][ ۳ ][ ۴ ][ ۵ ][ ۶ ][ ۷ ][ ۸ ][ ۹ ][ ۱۰ ][ ۱۱ ][ ۱۲ ][ ۱۳ ][ ۱۴ ][ ۱۵ ][ ۱۶ ][ ۱۷ ][ ۱۸ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
لینک دوستان
  • مشاوره روانشناسی
  • مشاوره روانشناسی ذهن نو
  • ذهن نو
  • تست روانشناسی کیومایند
  • کلینیک تخصصی کودک
  • سن استعدادیابی کودک
  • استعدادیابی کودک دو ساله
  • استعدادیابی کودک سه ساله
  • استعدادیابی کودک چهار ساله
  • استعدادیابی کودک تهران
  • آموزش سکس
  • قرص تاخیری
  • علائم اعتیاد
  • مشاوره آنلاین روانشناسی
  • مشاوره تلفنی
  • مشاوره تلفنی خانواده
  • مشاوره تلفنی ازدواج
  • مشاوره تلفنی خیانت
  • مشاوره تلفنی کودک
  • مشاوره تلفنی جنسی
  • مشاوره تلفنی ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی تلفنی
  • مشاوره تلفنی تحصیلی
  • مشاوره خانواده
  • مشاوره ازدواج
  • مشاوره کودک
  • مشاوره جنسی
  • مشاوره ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی
  • مشاوره تحصیلی
  • ترک اعتیاد
  • ترک متادون
  • ترک ترامادول
  • ترک شیشه
  • ترک شیره
  • ترک حشیش
  • ترک هروئین
  • ترک تریاک
  • ترک ماریجوانا
  • درمان استرس
  • درمان اضطراب
  • علائم اعتیاد به متادون
  • علائم اعتیاد به ترامادول
  • علائم اعتیاد به تریاک
  • علائم اعتیاد به هروئین
  • علائم اعتیاد به شیشه
  • علائم اعتیاد به کوکائین
  • ماریجوانا
  • علائم اعتیاد به حشیش
  • علائم اعتیاد به شیره
  • علائم اعتیاد به کراک
  • قالب وبلاگ
    نظرسنجی
    [#VoteTitle#]
    [#VTITLE#]
         نتیجه

    لینک های تبادلی
    تبادل لینک اتوماتیک
    لینک :
    خبرنامه
    عضویت لغو عضویت
    پيوندهای روزانه
    لينكي ثبت نشده است
    پنل کاربری
    نام کاربری :
    پسورد :
    عضویت
    نام کاربری :
    پسورد :
    تکرار پسورد:
    ایمیل :
    نام اصلی :
    آمار
    امروز : 0
    دیروز : 0
    افراد آنلاین : 10
    همه : 0
    چت باکس
    موضوعات وب
    موضوعي ثبت نشده است
    امکانات وب

    سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی