مشاوره روانشانسي ذهن نو
مركز مشاوره ذهن نو برترين مركز مشاوره روانشناسي در زمينه هاي مختلف روانشناسي از جمله مشاوره خانواده، ازدواج، كودك، طلاق، خيانت، نوجوان، بلوغ، جنسي و سكس تراپي ، ترك اعتياد، اختلات رواني و شخصيت و ... مي باشد.

ترس از سوسك يا باگوفوبيا bugophobia، در واقع به ترس غيرمنطقي، شديد و مداوم از هر نوع سوسك گفته مي‌شود كه پاسخ اضطرابي فوري ايجاد مي‌كند. همچنين سوسك هراسي يكي از انواع فوبيا خاص است كه در دسته اختلالات اضطرابي قرار مي‌گيرد. عوامل مختلفي مانند تجربه ناگوار، رفتارهاي آموخته شده و عوامل فردي مي‌تواند در ايجاد اين اختلال نقش داشته باشد. اين بيماران خود مي‌دانند كه ترسشان منطقي نيست، با اين حال قادر به كنترل آن نيستند. خوشبختانه فوبيا درمان پذير بوده و از روش‌هاي گوناگوني براي بهبود مي‌توان بهره برد. در ادامه به علل، علائم و بهترين راهكارهاي درمان سوسك هراسي خواهيم پرداخت. براي آشنايي با ساير انواع فوبياي حيوانات كليك كنيد.

 منبع : ترس از سوسك يا باگوفوبيا

ترس از سوسك

شدت ترس از سوسك ممكن است بسيار زياد باشد و منجر به اضطراب شديد شود. افراد مبتلا به ترس از سوسك، ترسي عميق و غيرمنطقي از سوسك يا موقعيت‌هايي كه در ارتباط با اين حشره است، دارند. با گذشت زمان، دايره اين ترس گسترده‌تر خواهد شد. براي مثال فرد از تصوير سوسك يا شنيدن كلمه سوسك نيز خواهد ترسيد. به دنبال گسترده شدن ترس، فرد رفتارهاي خود را محدودتر مي‌كند تا از مواجهه با سوسك‌ها اجتناب ورزد.

چه عواملي باعث ايجاد ترس از سوسك مي‌شود؟

فوبياي مربوط به حشرات، نوع متداولي از هراس‌هاي خاص است. با اين حال، هنوز دقيقا مشخص نيست چه عواملي باعث ايجاد اين فوبيا مي‌شود. اعتقاد بر اين است كه عوامل زير در ايجاد فوبي سوسك نقش دارند.

تجربيات منفي

فوبياي سوسك ممكن است به يك تجربه پريشاني يا ناخوشايند مرتبط باشد. به عنوان مثال، احساس انزجار ناشي از حركت سوسك بر روي دست يا پاها مي‌تواند منجر به ترس از سوسك‌ها شود.

رفتارهاي آموخته شده

فرد ممكن است بر اساس اطلاعاتي كه دريافت مي‌كند اين ترس را ياد بگيرد. براي مثال مواردي مانند مشاهده ترس والدين از سوسك‌ها يا شنيدن اخباري مثل هجوم سوسك‌ها به شهر به دليل گرماي بيش از حد به فرد مي‌آموزد كه براي محافظت از خود، بايد از سوسك‌ها فاصله بگيرد.

عوامل فردي

هركس ترس و اضطراب را به روش خاصي پردازش مي‌كند. برخي از افراد ممكن است به طور طبيعي نسبت به سايرين، آمادگي بيشتري براي واكنش‌هاي اضطرابي نسبت به مسائل داشته باشند.

براي آگاهي بيشتر در زمينه انواع اختلالات اضطرابي كليك كنيد.

 

علائم و نشانه هاي ترس از سوسك چيست؟

علائم فوبياي سوسك مي‌تواند شامل علائم رواني و جسماني باشد. در صورتي كه تمام اين علائم يا برخي از آن‌ها براي حداقل 6 ماه، در فرد باقي مانده باشد، وي دچار اختلال ترس از سوسك يا فوبياي سوسك است.

علائم رواني

  • احساس ترس و اضطراب شديد هنگام فكر كردن يا ديدن سوسك‌ها
  • فرد با توجه به اين كه از ترس غيرمنطقي خودآگاه است اما احساس اضطراب غيرقابل كنترل دارد
  • اجتناب از موقعيت‌ها و مكان‌هايي كه ممكن است در آنجا سوسك وجود داشته باشد

علائم جسماني

  • افزايش ضربان قلب
  • تعريق زياد
  • لرزش
  • گرفتگي يا درد قفسه سينه
  • تنگي نفس
  • سرگيجه
  • حالت تهوع

 

ترس از سوسك در كودكان

كودكان به خوبي بزرگسالان، قادر به بيان احساساتشان نيستند. از طرفي ممكن است آن‌ها نام احساسي كه تجربه مي‌كنند را به خوبي ندانند. علائم ترس از سوسك كه در بالا گفته شد، مي‌تواند در كودكان، به صورت بي‌قراري، گريه، بدخلقي و يا ساير علائم ديده شود.

 

روش‌هاي درمان ترس از سوسك

باگوفوبيا همانند هر فوبياي خاص ديگر به ميزان قابل توجهي به رواندرماني پاسخ مي‌دهد. از همين رو اگر ترس از سوسك براي‌تان دردسرساز شده و مي‌خواهيد آن را درمان نماييد، بهتر است به يك روانشناس مراجعه كنيد. رويكردهاي مختلفي وجود دارد كه روانشناسان به كمك آن‌ها در جلسات مشاوره به شما ياري مي‌رسانند تا بر ترس خود غلبه كنيد. در اين ميان رويكرد شناختي رفتاري و تكنيك‌هاي خاص آن نظير مواجه سازي تدريجي از بيشترين اثربخشي برخوردار است كه در ادامه برخي از آن‌ها را به طور مختصر شرح داده‌ايم. براي آشنايي با بهترين روش‌هاي درمان اضطراب شديد كليك كنيد.

درمان شناختي رفتاري

هدف درمان شناختي رفتاري تغيير شيوه تفكر و رفتار فرد در مورد موضوع ترس است. يك متخصص بهداشت روان به واسطه تكنيك‌هايي با فرد همكاري خواهد كرد تا به وي در درك و مديريت احساس اضطراب كمك كند.

در طول فرآيند درماني، متخصصان اين ايده را در فرد تقويت مي‌كنند كه ترس از زنبور به طور كلي بي خطر است. همچنين ممكن است تمرينات تنفس و ريلكسيشن را به فرد آموزش دهند تا بتوانند با فوبياي زنبور مقابله كنند.

 

 

مواجهه درماني

همانطور كه از نام اين روش درماني پيداست، قرار گرفتن در معرض محرك استرس زا به صورت تدريجي يا يكباره است. هدف مواجهه درماني اين است كه فرد با گذشت زمان پاسخ خود را تغيير دهد و به فرد در مديريت بهتر احساس اضطراب كمك ‌كند. اين روش درماني اغلب با درمان شناختي رفتاري تركيب مي‌گردد.

غرقه سازي از روش‌هاي درمان ترس از سوسك

در اين روش، فرد به طور ناگهاني و يكباره با تعداد زيادي سوسك، مواجه مي‌شود. اكثر افراد در اين شرايط به دليل ترسي كه احساس مي‌كنند مي‌خواهند موقعيت را ترك كنند. نكته مهم درمان اين است كه نبايد به فرد اجازه ترك محيط داده شود. باقي ماندن فرد در اين شرايط باعث تجربه يكباره اضطراب و درمان خواهد شد.

حساسيت زدايي منظم

عواملي نظير غيراخلاقي بودن و مشكلاتي نظير آن، باعث شد تا حساسيت زدايي منظم، بيشتر از غرقه سازي توجه درمانگران را به خود جلب كند. در اين روش به فرد آموزش داده مي‌شود كه با استفاده از تكنيك‌هايي نظير انقباض و انبساط عضلات و يا تكنيك‌هاي تنفس منظم، اضطرابش را كنترل كند. بعد از يادگيري موفقيت آميز اين مسئله، فرد مي‌بايست يك فهرست از عواملي كه باعث ترس مي‌شوند، به ترتيب اولويت مشخص كند. در مرحله سوم، درمانگر فرد را با موضوعي كه كمترين ترس را در وي ايجاد مي‌كرده، مواجه مي‌كند و فرد بايد بر اساس تكنيك‌هايي كه آموزش ديده، با اضطرابش مقابله كند. هنگامي كه وي توانست، اضطرابش را در اين مرحله كنترل كند، مرحله بعدي فهرست به وي ارائه مي شود. براي آشنايي با جديدترين روش هاي درمان استرس كليك كنيد.

واقعيت مجازي

استفاده از تكنولوژي واقعيت مجازي در سال‌هاي اخير، توجه بسياري را به خود جلب كرده است. در اين تكنيك فرد با استفاده از واقعيت مجازي با موضوع ترسش رو‌به‌رو مي‌شود. با توجه به امكانات واقعيت مجازي كه باعث مي‌شوند فرد تصور كند در همان محيط قرار گرفته، وي احساس مي‌كند واقعا در ميان سوسك‌ها قرار دارد. استفاده از واقعيت مجازي، باعث مي‌شود كه فرد با امنيت بيشتري با موضوع ترس مواجه شود. تحقيقات روانشناسي نشان مي‌دهد كه استفاده از اين تكنولوژي به اندازه مواجهه واقعي سودمند است.

دارو درماني

داروها معمولاً براي درمان فوبياي خاص استفاده نمي‌شوند. با اين حال، در برخي موارد، آن‌ها ممكن است به صورت كوتاه مدت براي كمك به كاهش علائم اضطراب كمك كننده باشند. عمدتا از داروهاي بنزوديازپين نظير آلپرازولام و يا لورازپام كه نوعي آرام بخش و داروي ضد اضطراب هستند براي افراد مبتلا به فوبي خاص استفاده مي‌شود. همچنين داروهاي بتا بلوكر، مي‌تواند برخي از علائم جسمي مانند فشار خون بالا و ضربان قلب را كاهش دهد.

براي شناخت بيشتر در زمينه داروهاي ضد اضطراب كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه اضطراب و افسردگي مي‌توانيد در ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02166419012 با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

   

 منبع : ترس از سوسك يا باگوفوبيا

 

 



:: بازديد از اين مطلب : 1


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۵ خرداد ۱۴۰۰ ] [ ۰۵:۴۲:۲۸ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

اگر به دنبال سريع‌ترين روش براي درمان افسردگي شديد هستيد، بهتر است كلا فكر درمان را از سرتان بيرون كنيد. چرا كه افسردگي مانند سرماخوردگي نيست كه با تجويز چندتا دارو مداوا شود. كسي كه دچار افسردگي شذه، در واقع فروپاشي شديدي در ساختار باورهايش اتفاق افتاده، پس اولين چيز براي بازسازي الگوهاي فكري “زمان” است. راه هاي متعددي با طول درمان‌هاي مختلف هم براي درمان افسردگي ارائه شده كه با ارزيابي‌هاي اوليه درمانگر بهترين روش براي بيمار اتخاذ خواهد شد. درمان اين بيماري زماني اهميت بيشتري پيدا مي‌كند كه بيمار و يا اطرافيان با ناديده گرفتن عوارض افسردگي، آن را تبديل به يك بيماري مزمن و يا سبك رفتاري كنند. در ادامه بيشتر درباره خطرات عدم توجه به درمان افسردگي شديد اشاره كرده‌ايم. براي آشنايي با علائم افسردگي شديد كليك كنيد.

 منبع : درمان افسردگي شديد

چه زماني بايد براي درمان افسردگي اقدام كرد؟

يكي از شايع‌ترين اختلالات رواني افسردگي است كه هر كدام از ما حداقل يكبار در طول زندگي به آن دچار مي‌شويم. شايد به همين خاطر است كه اغلب بيماران افسرده براي درمان به مراكز درماني مراجعه نمي‌كنند. به همين منظور متخصصان براي اتخاذ روش مناسب درمان به مدت زمان بيماري و شدت آن توجه مي‌كنند. به اعتقاد متخصصان اين حوزه افسردگي در سه سطح مختلف كه به آن‌ها مشخص‌كننده (اسپسيفاير) شدت گفته مي‌شود رخ خواهد داد، درمانگر موظف است اين سطوح را در پرونده بيمار مشخص كند. شدت معمولاً با يكي از سه عبارت زير در پرونده بيمار، مشخص مي‌شود.

خفيف

در اين حالت، اگرچه فرد ملاك‌هاي لازم براي دريافت تشخيص افسردگي را دارد اما بيماري او در حدي است كه آسيب قابل‌توجهي به زندگي وي وارد نكرده است. بيمار مي‌تواند علي‌رغم مشكلاتي كه در زمينه كار يا روابط اجتماعي دارد، به ارتباطات و كار خود ادامه دهد. در صورتي كه در اين دوره براي درمان اقدام شود، نتيجه سريع‌تر حاصل خواهد شد.

متوسط

اين حالت، شرايطي مابين افسردگي خفيف و شديد است. در اين حالت فرد نمي‌تواند همانند بيمار خفيف به‌راحتي روند كار و روابط اجتماعي را ادامه دهد، اما به‌اندازه بيماران افسرده شديد نيز، دچار مشكل نشده است. مي‌توان گفت زندگي او در شرف آسيب شديد است و ممكن هست كه در برخي بخش‌ها نيز دچار تعارضات شديدي هم شده باشه، مراجعه به درمانگر قبل از بدتر شدن اوضاع ضروري است.

شديد

بيمار علاوه بر دارا بودن حداقل ملاك‌هاي لازم براي دريافت تشخيص افسردگي، نشانه‌هاي بيشتري نيز دارد يا شدت نشانه‌ها به‌اندازه‌اي است كه زندگي او را كاملاً مختل مي‌كند. اين افراد نمي‌توانند وظايف كاري خود را به‌درستي انجام دهند، در روابط اجتماعي دچار مشكل مي‌شوند و حتي در زمينه مسائل شخصي مثل رعايت بهداشت فردي نيز ضعيف عمل مي‌كنند. افسردگي در حالت‌هاي شديد مي‌تواند با توهم يا هذيان همراه باشد. بدون دريافت درمان امكان بهبود بسيار كم و حتي صفر است و حتي ممكن است نياز به دريافت دارو وجود داشته باشد.

 

 

راه‌هاي درمان افسردگي شديد

براي درمان افسردگي شديد، به دو دسته اقدامات دارو درماني و روان‌شناختي نياز است. بررسي مشكلات فيزيولوژيك، تجويز داروها، تشخيص در زمينه نياز به بستري بيمار و استفاده از شوك الكتريكي، زير نظر روان‌پزشك انجام مي‌گيرد. بررسي علل بيماري، ارائه راهكارهاي درماني، پيشگيري از عود مجدد و ارائه راهكارهايي براي سلامت خانواده، مي‌بايست زير نظر متخصص روانشناسي انجام بگيرد.

بايد به اين نكته توجه داشت كه در افسردگي نيز مثل هر بيماري شديد و جدي ديگري، براي درمان به صبر و حوصله بسياري نياز است. بيماران افسرده به دليل شدت بي‌انگيزگي و نبود ميل و رغبت به انجام امور مختلف، ممكن است بارها از حضور در جلسات درماني، مصرف داروها يا انجام تكاليف درماني، شانه خالي كنند. آن‌ها ممكن است به لحاظ منطقي توصيه‌هاي درمانگرشان را باور داشته باشند و بخواهند كه تغييراتي را در خود ايجاد كنند، اما توانايي انجام اين تغييرات را در خود پيدا نمي‌كنند، اين مسئله بيش‌ازپيش باعث احساس شكست و ناكامي، در آن‌ها خواهد شد.

براي بهبود بخشيدن به اين شرايط، درمانگر و اطرافيان بيمار مي‌بايست با صبر و حوصله فراواني با بيمار برخورد كنند و او را در ايجاد تغييرات مطلوب در روند زندگي، همراهي نمايند. رفتارهاي تند، نشان دادن نارضايتي از روند كند درماني، مجبور كردن بيمار به انجام فعاليت و يا هرگونه رفتار ديگري كه باعث شود او احساس كند ناتوان است؛ نه‌تنها باعث بهبود شرايط نمي‌شود بلكه مي‌تواند باعث بدتر شدن شرايط نيز بشود.   

دارودرماني براي افسردگي شديد

احتمال وجود نقايص فيزيولوژيك در حالت‌هاي شديد اختلال افسردگي، بيش از ساير حالت‌هاي اين بيماري مطرح است. براي اينكه فرد به لحاظ خلق‌وخو و احساسات در شرايط مطلوبي قرار داشته باشد، مغز مي‌بايست مقدار مشخصي از مواد شيميايي مثل سروتونين و اپي نفرين را ترشح كند. مغز بيماران افسرده معمولاً اين مواد را در مقداري كمتر ازآنچه مي‌بايست، ترشح مي‌كند. درنتيجه اين كمبود، خلق فرد كاهش پيداكرده و مشكلاتي مثل احساس غم يا بي‌انگيزگي براي او ايجاد خواهد شد. 

معمولاً اولين اقدام درماني روان‌پزشكان، تجويز داروهايي است كه ترشح سروتونين و اپي نفرين را به حالت عادي برمي‌گردانند. چند دسته دارويي براي اين منظور وجود دارد كه از ميان آن‌ها گروه (SSRI)، به دليل عوارض جانبي كمتر، بيشتر مورد استفاده قرار مي‌گيرد. انواع داروهاي ضدافسردگي كه براي درمان استفاده مي‌شوند شامل موارد زير هستند.

 

 

داروهاي مهاركننده باز جذب سروتونين (SSRI)

اين داروها باعث مي‌شوند كه سروتونين ترشح‌شده توسط مغز، براي مدت بيشتري فعال باقي بماند. از مهم‌ترين داروهاي اين دسته مي‌توان به فلوكستين، سرترالين، سيتالوپرام و فلووكسامين اشاره كرد. داروهاي (SSRI)، به دليل عوارض جانبي ضعيف‌تري كه نسبت به ساير داروهاي ضدافسردگي ايجاد مي‌كنند، بيشتر مورد توجه قرارگرفته و تجويز مي‌شوند.

داروهاي بازدارنده مونوآمين اكسيداز (MAOI)

مونوآمين اكسيداز، آنزيمي است كه سروتونين و اپي نفرين را در مغز تجزيه مي‌كند. اين دسته از داروها مانع عملكرد مونوآمين اكسيداز مي‌شوند و از اين طريق به عملكرد سروتونين و اپي نفرين كمك مي‌كنند. علي‌رغم توانايي بالاي اين دسته از داروها براي درمان افسردگي، به‌ويژه افسردگي‌هاي شديد و مقاوم به درمان، به دليل تداخلات دارويي و عوارض نامطلوب بسياري كه همراه دارند، معمولاً از آن‌ها استفاده نمي‌شود. فنلزين و ترانيل سيپرومين، مهم ترين داروهاي اين دسته هستند.

داروهاي سه حلقه‌اي (TCA)

اين دسته از داروها مثل آمي تريپتيلين، ايمي پرامين و نورتريپتيلين اولين گروه دارويي هستند كه براي درمان افسردگي كشف شدند و به دليل قيمت مناسب و اثربخشي مطلوب به‌سرعت مورد توجه قرار گرفتند. بااين‌حال به دليل عوارض جانبي بسياري كه به دنبال خواهند داشت، در حال حاضر چندان مورد استفاده قرار نمي‌گيرند. ازجمله عوارض اين داروها، خشكي دهان، تاري ديد، افزايش وزن و احساس خواب‌آلودگي بيش‌ازحد را مي‌توان نام برد.  

استفاده از شوك الكتريكي براي درمان افسردگي شديد

استفاده از شوك الكتريكي در درمان افسردگي‌هاي شديد، نتايج بسيار مطلوبي بر روي بيماران داشته است. اين درمان در بسياري از موارد توانسته، افسردگي‌هاي شديد يا مقاوم به درمان و حتي بيماراني كه اقدام به خودكشي داشته‌اند را بهبود ببخشد. علي‌رغم موفقيت‌هاي اين درمان براي بيماران افسرده، به دليل عوارض جانبي و مشكلاتي كه به همراه خواهد داشت معمولاً صرفاً در مواقعي كه درمانگران به اين نتيجه برسند كه گزينه بهتري وجود ندارد؛ مورد استفاده قرار مي‌گيرد. بروز فراموشي‌هاي گسترده، از جدي‌ترين آسيب‌هاي استفاده از شوك الكتريكي است.

شما مي توانيد اين درمان‌ها را توسط مجرب ترين روانشناسان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو دريافت نماييد.

اقدامات روان‌شناختي براي درمان افسردگي شديد

اگرچه داروها مي‌توانند تا حدودي وضعيت خلقي بيمار را بهبود ببخشند، اما قسمت اصلي درمان افسردگي توسط مداخلات روان‌شناختي انجام مي‌گيرد. در صورتي كه استفاده از داروها با جلسات روان‌درماني و ايجاد تغيير در سبك زندگي و تفكرات بيمار همراه نباشد، با قطع مصرف دارو، علائم بيماري مجدداً عود كرده و بيمار به نقطه آغاز بازمي‌گردد. به همين خاطر پيگيري درمان‌هاي روان‌شناختي، اهميت بسيار بالايي در درمان بيماري دارد.

يكي ديگر از مشكلات استفاده از داروها كه لزوم توجه به درمان‌هاي روان‌شناختي را نشان مي‌دهد اعتيادآور بودن داروها است. باگذشت يك بازه زماني مشخص، بيمار براي اينكه بتواند به حالت قبلي دست پيدا كند (مشكل خواب يا بي‌انگيزگي نداشته باشد، احساس غم نكند و در شرايط مطلوب باشد) مي‌بايست مصرف دارو را افزايش بدهد. به همين خاطر داروها علي‌رغم تأثير مطلوب و سريعي كه خواهند داشت، هرگز نمي‌توانند جايگزين مناسبي براي درمان‌هاي روان‌شناختي باشند.

درمان رفتاري افسردگي شديد

اولين اقدام روان‌شناختي براي درمان افسردگي‌هاي شديد، درمان‌هاي رفتاري هستند. رفتاردرمان‌گران معتقدند بيماران افسرده، از انجام فعاليت در محيط زندگي خود اجتناب مي‌كنند. براي مثال آن‌ها از قرارهاي دوستانه فاصله مي‌گيرند. از انجام تكاليف درسي اجتناب مي‌كنند يا حتي رفتارهاي نظافت شخصي مثل حمام رفتن را كنار مي‌گذارند. اين كنار كشيدن از فعاليت‌هاي مختلف، باعث تشديد شرايط بيماري خواهد شد.

در فرايند درمان رفتاري با توجه به سطح بيماري فرد، تكاليفي براي وي تعيين مي‌شود. براي مثال ممكن است از بيمار خواسته شود، در فاصله زماني تا جلسه بعد، با يكي از دوستان يا اعضاي خانواده خود تماس بگيرد يا براي بيماري كه وضعيت بهتري دارد خواسته شود يك قرار ملاقات را تنظيم كند يا اگر بحراني‌ترين موضوع براي وي شرايط تحصيلي است، از وي خواسته شود كه يك حجم مشخص از تكاليف درسي را انجام دهد.

آنچه مي‌بايست به‌دقت توسط درمانگر تنظيم شود اين است كه تعيين تكاليف، آسان‌تر از توانايي‌هاي بيمار باشد تا از انجام شدن آن‌ها توسط بيمار، مطمئن باشيم. در غير اين صورت بيمار در انجام آن‌ها شكست‌خورده و احساس ناتواني و مشكلات عزت‌نفس در وي بيش‌ازپيش شدت پيدا خواهد كرد. با انجام اين تكاليف توسط بيمار، وي به‌تدريج فعاليت‌هاي كنار گذاشته‌شده را از سر مي‌گيرد و احساس وي نسبت به توانمندي‌هاي خودش نيز بهتر مي‌شود.

بخشي از رفتاردرماني به آموزش رفتارهاي مشخص به بيمار، مربوط مي‌شود. براي مثال فردي كه به‌طوركلي در بيان احساسات و خواسته‌ها يا در دوست‌يابي ضعيف عمل مي‌كند، مي‌بايست راه‌هاي انجام اين رفتارها را زير نظر درمانگر آموزش ببيند تا بتواند با انجام آن‌ها، در وضعيت خود تغييرات مناسبي ايجاد نمايد. در صورتي كه نسبت به آموزش اين رفتارها بي‌توجهي شود، مشكلات فرد در اين زمينه‌ها مي‌تواند باعث تداوم يا عود بيماري وي باشد.

درمان شناختي افسردگي شديد

درمان شناختي دومين قدم در درمان افسردگي‌هاي شديد و اولين گزينه درماني براي افسردگي‌هاي خفيف تا متوسط است. در اين درمان فرض بر اين است كه اين افكار و برداشت‌هاي بيمار هستند كه او را نسبت به افسردگي آسيب‌پذير مي‌كنند. درمانگران شناختي معتقدند بيماران افسرده، اشتباهات مشخصي را در طرز فكر خود دارند كه باعث مي‌شود نسبت به ابتلا به افسردگي و شدت پيدا كردن آن، آسيب‌پذير باشند. براي مثال يك فرد افسرده گرايش دارد كه مسائل مختلف را به خود نسبت دهد. اگر همسايه اين فرد، برخورد مناسبي با وي نداشته باشد، ازنظر بيمار افسرده تنها دليل موجود اين است كه همسايه، از وي بدش مي‌آيد يا ديگر او را دوست ندارد. آن‌ها نمي‌توانند به اين فكر كنند كه ممكن است همسايه عجله داشته يا به دليل ديگري ناراحت بوده است.

يك اشتباه رايج ديگر در تفكر اين بيماران اين است كه آن‌ها صرفاً به بخش‌هاي منفي يك موضوع توجه دارند. براي مثال اگر استاد يا رئيس آن‌ها در جريان ارزيابي، ده نكته مثبت و يك نكته منفي بيان كند، آن‌ها صرفاً به همان نكته منفي توجه داشته و براساس آن نتيجه مي‌گيرند كه استاد به‌طور كامل از آن‌ها ناراضي است.

وجود سبك‌هاي تفكر اين‌چنيني باعث مي‌شود كه فرد آمادگي بالايي براي ابتلا به افسردگي پيدا كند. در جريان درمان شناختي، درمانگر به بيمار كمك مي‌كند كه اين خطاهاي فكري را پيدا كرده و با استفاده از تكنيك‌هاي مشخصي براي برطرف كردن آن‌ها تلاش كند. هدف اصلي در درمان شناختي اين است كه فرد بتواند با يادگيري اصول، خودش به درمانگر خود تبديل بشود و در مراحل بعدي عود افسردگي، احتياج كمتري براي مراجعه به روانشناس داشته باشد. در نتيجه  تمامي خطاهاي فكري و راه‌هاي برطرف كردن آن‌ها به فرد آموزش داده مي‌شود.

درمان شناختي مبتني بر ذهن آگاهي

شناخت درماني مبتني بر ذهن آگاهي شيوه درماني است كه باهدف جلوگيري از عود مجدد افسردگي ايجاد مي‌شود و مي‌تواند نتايج بسيار مطلوبي را در درمان اين بيماري از خود نشان دهد. ذهن آگاهي به معناي توجه كردن به زمان حال، به شيوه‌اي هدفمند و خالي از قضاوت است و به بيماران افسرده آموزش مي‌دهد تا افكار و هيجانات خود را بدون قضاوت آن‌ها، مشاهده كنند و به‌جاي اينكه آن‌ها را به‌عنوان قسمتي از خود يا واقعيت در نظر بگيرند، صرفاً به‌عنوان پديده‌هايي ببينند كه مي‌آيند و مي‌روند. به عبارتي درمان مبتني ذهن آگاهي به دنبال تمركززدايي و رها كردن موضوعاتي است كه باعث ابتلاي مجدد فرد به افسردگي مي‌شوند.

در صورتي كه امكان مراجعه حضوري به روانشناس براي دريافت درمان مناسب را نداريد مي‌توانيد از هرجاي كشور از خدمات مشاوره تلفني استفاده كنيد. 

وظايف اعضاي خانواده بيمار افسرده

خانواده يك‌نهاد بسيار مهم در درمان اختلال افسردگي است. اعضاي خانواده به همان اندازه كه مي‌توانند در بهبود يا بدتر شدن وضعيت فرد نقش داشته باشند، تحت تأثير بيماري وي ممكن است دچار مشكلاتي نيز بشوند. به همين خاطر معمولاً توصيه مي‌شود كه خانواده بيمار مبتلا نيز، مي‌بايست تحت نظر درمانگر قرار بگيرند و يا با درمانگر به‌صورت مستقيم در ارتباط باشند تا درمانگر بتواند با كمك گرفتن از آن‌ها درمان بيمار را تسريع نمايد. صبر و حوصله در برابر رفتارهاي بيمار، كمك به وي براي انجام تكاليف درماني، مراقبت از اينكه بيمار جلسات درماني را پيگيري كرده و داروهايش را مرتب مصرف كند، از مهم‌ترين وظايف خانواده فرد بيمار هستند. براي شروع درمان با هر كدام از روش هاي مطرح شده مي توانيد به مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو مراجعه نماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه افسردگي مي‌توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

سؤالات متداول درباره درمان افسردگي شديد

خير، داروها مي‌توانند تا حدودي مشكلات خلقي فرد را كاهش دهند، اما نمي‌توانند آن‌ها را درمان كنند. براي درمان افسردگي شديد توصيه مي‌شود كه فرد درمان دارويي و روان‌درماني را در كنار يكديگر دريافت كند.

كتاب‌هاي خودآموز معمولاً براي افرادي نوشته مي‌شوند كه توانايي كنترل و مديريت شرايط خود را دارند. بيماران افسرده شديد در انجام فعاليت‌هاي ساده نيز دچار مشكل هستند و معمولاً اين كتاب‌ها نمي‌تواند براي آن‌ها مفيد باشد. از طرفي اين بيماران نياز دارند كه از درمان‌هاي دارويي نيز استفاده كنند. با بهبود نسبي بيمار، ممكن است درمانگر كتاب‌هايي را به او معرفي نمايد.

درمان نشدن افسردگي شديد، مشكلات جدي ايجاد مي‌كند. بيماران افسرده معمولاً نسبت به وظايف شغلي يا تحصيل خود بي‌توجه هستند. درنتيجه اولين ضرر بي‌توجهي به درمان اين است كه درخطر از دست دادن شغل يا موقعيت تحصيلي قرار مي‌گيرد. افزايش خطر احتمالي خودكشي يا آسيب زدن به خود و ابتلا به بيماري‌هاي جسمي نيز در افسردگي شديد، بالا هستند. توجه داشته باشيد كه افسردگي با گذر زمان و بدون دريافت درمان‌هاي حرفه‌اي، بهبود پيدا نخواهد كرد و اين مسئله مي‌تواند زمينه ساز ابتلاي فرد به ديگر اختلالات رواني نيز گردد.

   

 منبع : درمان افسردگي شديد

 

 



:: بازديد از اين مطلب : 1


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: درمان افسردگي شديد،
موضوع:
[ ۱۵ خرداد ۱۴۰۰ ] [ ۰۵:۳۶:۴۸ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

مصرف همزمان كلونازپام و گل چه عوارضي دارد؟ آيا استفاده همزمان از اين دو ماده خطرناك است؟ بسياري از مصرف كنندگان مواد مخدر براي تجربه اثرات متفاوت ممكن است مواد را با برخي داروها يا الكل تركيب كنند. اين كار علاوه بر تشديد آثار ماده مخدر مي‌تواند عوارض جانبي بسيار خطرناكي به همراه داشته باشد و حتي منجر به مرگ شود. در همين راستا بررسي‌ها نشان مي‌دهد كه مصرف همزمان كلونازپام با گل عوارض جانبي هردو ماده را تشديد كرده و منجر به تجربه اختلالات شناختي و حركتي شود. در ادامه در مورد مصرف همزمان كلونازپام و گل توضيحات بيشتري را ارائه كرده‌ايم. براي دريافت راهنمايي در مواقع اورژانسي مشاوره ترك اعتياد دريافت نماييد.

 

 منبع : مصرف همزمان كلونازپام و گل

آشنايي با كلونازپام و گل

كلونازپام نوعي داروي ضد اضطرابي است كه در دسته بنزوديازپين‌ها قرار مي‌گيرد. از آنجايي كه اين دارو اثرات آرام بخشي نيرومندي دارد، از آن براي پيشگيري از حملات تشنج در بيماري صرع، پيشگيري از حملات پانيك و جلوگيري از بروز علائم مرتبط با بي قراري در اختلالات اضطرابي يا فاز مانيك اختلال دو قطبي استفاده مي‌شود. اين دارو قابليت اعتيادآوري دارد و مصرف سرخود آن منجر به بروز وابستگي مي‌شود. در نتيجه بسيار اهميت دارد كه افراد تنها زير نظر يك متخصص از آن استفاده نمايند. براي آشنايي با نحوه مصرف قرص كلونازپام كليك كنيد.

در مقابل گل، نوعي ماده مخدر است كه در دسته كانابيس‌ها قرار مي‌گيرد يعني گل در حقيقت با حشيش هم خانواده است. چرا كه هردوي اينها نوعي كانابيس هستند كه از گياه شاهدانه به دست مي‌آيند. با اين تفاوت كه حشيش از صمغ اين گياه تهيه مي‌شود و ماده موثره بيشتري دارد اما گل از سرشاخه‌هاي اين گياه تهيه شده و نسبت به حشيش اثرات خفيف‌تري را به جاي مي‌گذارد. براي آشنايي با نشانه هاي اعتياد به گل كليك كنيد.

علل گرايش به مصرف همزمان كلونازپام و گل

بسياري از مصرف كنندگان مواد مخدر از ويژگي شخصيتي نوجواني برخوردار هستند. آن‌ها در حقيقت همواره به دنبال به دست آوردن تجربيات جديد و خارق العاده هستند و در اين راه كمتر مي‌توانند خطرات پيش روي خود را پيش بيني نمايند. به عبارتي ديگر مي‌توان گفت اين افراد به هر قيمتي كه شده مي‌خواهند تجربيات جديدي كسب كنند.

از همين رو آن‌ها در بسياري از موارد ممكن است مواد مخدر را با ساير مواد، دارو يا الكل كنند تا اثرت ناشي از مصرف آن ها را كشف نمايند. اين كنجكاوي در اكثر موارد به ضررشان تمام شده و حتي مي تواند خطر مرگ را براي آن‌ها به همراه بياورد.

عوارض مصرف همزمان كلونازپام و گل

مصرف همزمان كلونازپام و گل عوارض جانبي هر دو را تشديد كرده و منجر به بروز علائمي نظير سرگيجه، خواب آلودگي، گيجي، كاهش سطح هشياري و ناتواني در تمركز مي‌شود. در اين شرايط برخي افراد به خصوص آن‌هايي كه سن بالاتري دارند اختلالاتي را در عملكرد شناختي و حركتي نيز تجربه مي‌كنند. به اين ترتيب دچار نقص در تفكر، قضاوت و ناهماهنگي حركتي مي‌شوند.

هشدارها در مورد مصرف همزمان كلونازپام و گل

اگر تحت درمان با داروي كلونازپام قرار داريد از مصرف هرگونه مواد يا الكل خودداري كنيد. از آنجايي كه استفاده از كلونازپام هشياري شما را كاهش مي‌دهد، پس از مصرف آن بايد از انجام هر فعاليتي كه نياز به تمركز بالا دارد بپرهيزيد. براي مثال در اين شرايط به هيچ وجه نبايد رانندگي كنيد.

در صورتي كه همزمان از كلونازپام و گل استفاده كرده‌ايد و احساس مي‌كنيد هشياري‌تان در حال كاهش يافتن است، سريعا با اورژانس تماس گرفته و علائم خود را با متخصصين در ميان بگذاريد. چرا كه مصرف بيش از حد كلونازپام مي‌تواند سيستم عصبي شما را سركوب كرده و در نهايت به بيهوشي، اغما و مرگ بيانجامد. در صورتي كه مجبور به مصرف دارو هستيد حتما براي ترك اعتياد اقدام نماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه اعتياد مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره ترك اعتياد تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

 

سوالات متداول

بله، كلونازپام از جمله داروهاي سركوب كننده سيستم عصبي است. مصرف همزمان آن با گل مي‌تواند بازداري شما را كاهش داده و باعث شود كه اين دارو را بيش از حد استفاده نماييد. خوردن مقادير بالاي كلونازپام با سركوب مضاعف سيستم عصبي مي‌تواند به ايست تنفسي منجر شده و در نهايت اغما و مرگ را به همراه داشته باشد.

برخي افراد از سر كنجكاوي به دنبال كشف حالات خاص ناشي از مصرف مواد گوناگون با يكديگر هستند. هم چنين مصرف مواد با كاهش بازداري فرد باعث مي‌شود كه او داروهاي خود را بيش از حد مجاز مصرف نمايد.

   

 منبع : مصرف همزمان كلونازپام و گل

 

 



:: بازديد از اين مطلب : 1


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۵ خرداد ۱۴۰۰ ] [ ۰۵:۳۰:۴۵ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

آيا مي‌دانيد بهترين و بدترين سن طلاق براي كودكان چه زماني است؟ در نظر گرفتن تاثيرات جدايي بر فرزندان يكي از عوامل بسيار مهمي است كه زن و شوهرها را براي طلاق گرفتن به ترديد مي اندازد و باعث مي شود آن ها در زمينه تامل بيشتري به خرج دهند. تا جايي كه برخي از والدين ترجيح مي دهند با وجود مشكلات به خاطر فرزندان به زندگي خود ادامه دهند. اين تصميم تنها زماني مي تواند به نفع كودكان باشد كه والدين بتوانند كيفيت ارتباطات خود را بهبود ببخشند و فرزند خود را از قرار گرفتن در يك محيط پرتنش جدا سازند. ما در ادامه در مورد بهترين و بدترين طلاق براي كودكان اطلاعات بيشتري را ارائه كرده ايم. براي يافتن سوالات خود در اين زمينه تا انتهاي مطلب همراه ما باشيد. براي اتخاذ اقدامات مناسب در اين برهه مشاوره طلاق بگيريد..

 

منبع : سن مناسب طلاق براي كودكان

 

 

بهترين و بدترين سن طلاق براي كودكان

بسياري از پدر و مادرها در آستانه جدايي به تاثيرات طلاق بر فرزندان خود فكر مي كنند. آن ها طبيعتا به دنبال راهي هستند تا فرزندشان از اين موضوع كم‌ترين آسيب را ببيند. در اين شرايط اغلب پدر و مادرها با اين سوال مواجه مي شوند كه كودكان چه زماني پذيرش بيشتري براي طلاق دارند و در مقابل چه زماني بيش از همه ممكن است دچار تاثيرات رواني منفي شوند؟

روانشناسان بر اساس يك قاعده كلي بر اين باورند كه كودكان كم سن و سال‌تر به دليل ظرفيت رواني پايين براي پردازش هيجانات منفي بيش از همه در معرض آسيب‌هاي طلاق قرار دارند. در واقع كودكان به خصوص در سال‌هاي پيش دبستاني به دليل برخورداري از ويژگي خود مركز بيني معمولا خودشان را مسبب جدايي پدر و مادر مي‌بييند و همين مسئله باعث مي‌شود كه در معرض مشكلاتي نظير احساس گناه مفرط و افسردگي قرار بگيرند.

همچنين نوجوانان نيز بيش از زمان‌هاي ديگر ممكن است تحت تاثير جدايي والدين دچار آسيب‌هاي رواني شوند. چرا كه در اين برهه زماني با چالش‌هاي زيادي در زمينه كسب هويت رو به رو هستند. طلاق پدر و مادر مي‌تواند چالش‌هاي آن‌ها را به يك بحران تبديل كرده و در نهايت منجر به تجربه تنش‌هاي رواني بسيار شود. در نتيجه اگر فرزند كوچكي داريد يا در زمان نوجواني‌اش تصميم به طلاق گرفته‌ايد، بايد بيش از هر زماني جهت ايجاد آمادگي براي طلاق تلاش كنيد و ترجيحا از يك روانشناس خانواده براي مديريت بهتر اوضاع كمك بگيريد. براي دريافت مشاوره خانواده كليك كنيد.

بهترين و بدترين سن طلاق براي كودكان | تاثيرات طلاق بر هر دوره سني

طلاق در هر زماني كه اتفاق بيافتد به فرزندان آسيب مي‌رساند. از همين رو از جانب متخصصان به عنوان يكي از عوامل استرس زا زندگي تعيين شده است. اگر قطعا تصميم به طلاق داريد، با اطلاع از تاثيرات طلاق برفرزندتان مي‌توانيد اقدامات لازم براي به حداقل رساندن آسيب‌ها را نماييد. در ادامه به تاثيرات طلاق در هر دوره سني اشاره كرده ايم.

 

 

تاثير طلاق بر نوزادان (تولد تا 2 سالگي)

شايد فكر كنيد كه فرزندتان در دوران نوزادي چيزي از تنش‌هاي پيراموني درك نمي كند. اين در حالي است كه نتايج پژوهش‌ها چيز ديگري را نشان مي‌دهند. بر اساس تحقيقات علمي كه روي رفتار نوزادان انجام شده پژوهشگران به اين نتيجه رسيده‌اند كه نوزادان به محيط‌هاي آرام و پر تنش به شيوه‌هاي مختلفي واكنش نشان مي‌دهند و به عبارت ديگر تفاوت آن را درك مي‌كنند.

بچه‌هايي كه پدر و مادرشان در دوران نوزادي آن‌ها دائما با يكديگر بحث مي‌كنند و در آستانه جدايي قرار دارند، معمولا خلق و خوي دشوارتري از خود نشان مي‌دهند. براي مثال آن‌ها اغلب خواب كمتري داشته، تحريك پذيرتر هستند، وابستگي بيشتري به مراقبين خود دارند و ميزان گريه و بي قراري آن‌ها نيز به نسبت همسالان‌شان بيشتر است. اين مسئله با ايجاد پاسخ‌هاي منفي در والدين زمينه ساز بروز يك چرخه معيوب مي‌شود كه مي‌تواند به طور بلند مدت روحيه كودك را تحت تاثير قرار دهد.

تاثير طلاق بر كودكان پيش دبستاني

كودكان پيش دبستاني يعني آن‌هايي كه بين 2 تا 6 سالگي هستند به عنوان آسيب پذيرترين گروه در برابر طلاق والدين در نظر گرفته مي‌شوند. چرا كه آن‌ها در اين دوره فكر مي‌كنند در مركز دنيا هستند و تمام حوادث پيراموني را در ارتباط با خود درك مي‌كنند. در همين راستا اكثر كودكان پيش دبستاني خود را مسئول جدايي والدين مي‌دانند و از اين بابت دست خوش احساس گناه زيادي مي‌شوند.

اين مسئله مي‌تواند زمينه بروز انواع اختلالات اضطرابي، افسردگي و ساير مشكلات روانشناختي را در آن‌ها ايجاد كند. كودكان در اين سنين به دليل ناتواني در ابراز و پردازش هيجانات منفي تنش‌هاي خود را در قالب مشكلاتي نظير كابوس‌هاي شبانه، شب ادراري، پرخاشگري و لجبازي نشان مي‌دهند.

تاثير طلاق بر كودكان دبستاني

كودكان دبستاني به خصوص تا سن 8سالگي هنوز در درك مفهوم طلاق مشكل دارند. آن‌ها نمي‌دانند كه چرا پدر و مادر آن‌ها بايد از هم جدا زندگي كنند و علت اختلافات چه چيزي مي‌تواند باشد. از همين رو اين كودكان معمولا پدر يا مادر خود را مقصر مي‌دانند و به همين خاطر از بابت دوست داشتن او دچار احساسات دوگانه و منفي مي‌شوند. در حقيقت كودكان دبستاني درگير نوعي جبه بندي ميان والدين مي‌شوند و سردرگمي زيادي را در همين راستا تجربه مي‌كنند. اين سردرگمي‌ها در فرزندان پسر اغلب با برون ريزي، پرخاشگري و لجاجت نمايان مي‌شود و در فرزندان دختر با انزوا و گوشه گيري خود را نشان مي‌دهد.

تاثير طلاق بر نوجوانان

دوران بلوغ و نوجواني يكي از حساس‌ترين زمان‌ها براي طلاق والدين است. چرا كه نوجوانان به خودي خود درگير چالش‌هايي زيادي براي يافتن يك هويت يكپارچه هستند. در اين ميان طلاق پدر و مادر و تغييرات اجتناب ناپذيري كه در پي آن اتفاق مي‌افتد مي‌تواند روند اين هويت يابي را با مشكل مواجه كند. از همين رو بسيار اهميت دارد كه اگر در دوران نوجواني فرزندتان تصميم به طلاق گرفته‌ايد از يك مشاور خانواده براي مديريت بهتر اوضاع كمك بگيريد.

براي دريافت مشاوره در زمينه طلاق مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

 

سوالات متداول

اين كار زماني مي تواند براي فرزندتان مفيد باشد كه بتوانيد روابط خود را با همسرتان بهبود ببخشيد و فضايي آرام را در خانه ايجاد كنيد. در غير اين صورت زندگي در محيط پرتنش نيز مي تواند همانند طلاق به نوبه خود به روحيه فرزندان آسيب برساند.  

   

منبع : سن مناسب طلاق براي كودكان

 

 



:: بازديد از اين مطلب : 1


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۵ خرداد ۱۴۰۰ ] [ ۰۵:۲۶:۰۶ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

هر كسي آرزوي تجربه عشق واقعي را دارد، رابطه با كسي كه نه به خاطر پول، نه زيبايي، نه جايگاه، نه تحصيلات و…. بلكه به خاطر خود شما بهتون عشق بورزه و دركنارتون باشه، چقدر مي‌تونه شما رو به آرامش و حس خوب دلخواه‌تون نزديك‌تر بكنه؟ در طول تاريخ نظريه پردازان و نويسندگان زيادي در مورد مقوله عشق صحبت كرده‌اند و هر كدام در مورد ويژگي‌هاي عشق حقيقي سخنان بسياري گفته‌اند. در اين ميان بيش از همه مي‌توان به سخناني اعتماد كرد كه براساس شواهد علمي و با مطالعه روابط ميان فردي زوجين به دست آمده‌اند. در همين راستا در اين مقاله تلاش كرده‎‌ايم عناصر عشق واقعي را از ديدگاه روانشناس ارائه نماييم. تا بتوانيد درك بهتري از آنچه كه به دنبالش هستيد داشته باشيد.

 

منبع : عشق واقعي چطور به دست مي آيد 

عناصر عشق واقعي از نظر روانشناسان

عشق پديده جالبي است كه مطالعه آن در روانشناسي و علوم رفتاري از جذابيت بالايي دارد. بسياري از نظريه پردازان اين رشته تلاش كرده‌اند تا از طريق روش‌هاي علمي عناصر اصلي عشق را شناسايي كنند. يكي از اين نظريه پردازان فردي به نام استرنبرگ است. استرنبرگ براساس مطالعات خود تئوري مثلث عشق را مطرح كرد. او در اين تئوري 3 عنصر اساسي را براي عشق سالم و واقعي معرفي كرد كه صميمت، تعهد و شهوت را در بر مي‌گيرند.

استرنبرگ بر اين باورد بود كه آدم‌ها تنها زماني مي‌تواند يك رابطه سالم و رضايت بخش را تجربه كنند كه اين سه عنصر را به يك اندازه در رابطه خود پرورش دهند. تمركز بيش از حد بر يكي از اين عناصر و غافل ماندن از ساير بخش‌ها باعث مي‌شود كه زن و مرد همواره نوعي كمبود را در رابطه عاطفي تجربه كنند و زمينه بروز آسيب‌هايي را براي خود و ديگري ايجاد نمايند. براي آشنايي بيشتر مقاله روانشناسي عشق را بخوانيد.

راه هاي تشخيص و نشانه هاي عشق واقعي

براي اينكه بفهميد هر 3 عنصر عشق در رابطه شما وجود دارد و آيا احساسي كه تجربه مي‌كنيد همان عشق واقعي است، 7 نشانه زير را در رابطه‌تان بررسي كنيد. در صورتي كه حس مي‌كنيد رابطه‌تان سرانجام ندارد و مشكلاتي در آن هست كه نتوانسته‌ايد تا به حال حل كنيد، حتما از مشاوره رابطه دختر و پسر استفاده نماييد.

1- فعاليت هاي مشتركي براي انجام دادن داريد

يكي از جنبه‌هاي مهم صميميت در رابطه اختصاص زمان‌هاي خاص براي يكديگر و انجام فعاليت‌هاي مشتركي است كه در كنار يكديگر از آن‌ها لذت مي‌بريد. اين فعاليت‌هاي مشترك مي‌توانند كارهاي ساده‌اي نظير گوش دادن به موسيقي، كتاب خواندن براي يكديگر، رفتن به يك پياده روي كوتاه يا ديدن يك فيلم را شامل شوند.

2- در عشق واقعي رازدار يكديگر هستيد

يكي ديگر از جنبه‌هاي صميميت رازدار بودن براي يكديگر است. در حقيقت اگر با دوستان‌مان صميمي شويم راحت‌تر مي‌توانيم با آن‌ها درد و دل كرده يا رازهايمان را برايشان فاش كنيم. اين مسئله در مورد همسر و شريك عاطفي نيز صدق مي‌كند.

اگر زوجين نتوانند به راحتي آنچه در دلشان مي‌گذرد را با ديگري در ميان بگذارند يا همواره نگران اين باشند كه از جانب طرف مقابل قضاوت شوند مي‌توان گفت فاكتور صميميت به اندازه كافي در ميان آن‌ها پرورش نيافته است.

3- از نظر جنسي نسبت به يكديگر اشتياق داريد

در گذشته بسياري از فلاسفه عشق واقعي را خالي از شهوت در نظر مي‌گرفتند. در واقع آن‌ها معتقد بودند كه بالاترين مرحله عشق، عشقي عرفاني است كه از هرگونه تمايل نفساني و دنيوي فارغ است. اين تعريف شايد براي عشق به فرزندان، عشق به والدين و عشق به خداوند كاربرد داشته باشد، اما براي رابطه زناشويي مناسب نيست. چرا كه جذبه جنسي يكي از عناصر اصلي است كه شعله عشق را ميان زن و مرد روشن نگه مي‌دارد.

در واقع اكثر زن و شوهرهايي كه رابطه جنسي خوبي با يكديگر ندارند، به مرور زمان از نظر عاطفي نيز نسبت به يكديگر سرد مي‎‌شوند و شكاف‌هايي را ميان خود احساس مي‌كنند. از همين رو زوجين بايد به زندگي جنسي خود به اندازه جنبه‌هاي ديگر رابطه اهميت داده و در صورت بروز هرگونه بي‌ميلي يا اختلال در اين زمينه هرچه زودتر براي رفع آن اقدام كنند. مراجعه به يك روانشناس از جمله اقدامات بسيار موثري است كه مي‌توانيد انجام دهيد. البته اين به معناي تاييد روانشناسان براي برقراري رابطه جنسي قبل ازدواج نيست، براي اطلاع دراين باره مي‌توانيد مقاله رابطه جنسي قبل از ازدواج را مطالعه نماييد.

4- نوعي صميميت جسماني ميانتان وجود دارد

برخي از زوجين تنها زماني يكديگر را در آغوش مي‌كشند يا از نظر جسماني به هم نزديك مي شوند كه قصد برقراري رابطه جنسي را داشته باشند. اين مسئله باعث مي‌شود كه به اندازه كافي با يكديگر صميميت جسماني نداشته باشيد و در حقيقت احساس نزديكي نكنيد. پس بهتر است در مواقع ديگر نيز محبت خود را باكارهاي ساده‌اي نظير در آغوش كشيدن، نوازش كردن و بوسيدن به يكديگر ابراز كنيد.

5- به زندگي مشترك‌تان پايبند هستيد

دوست داشتن و عشق ورزي تنها زماني معني پيدا مي‌كند كه بتوانيد تعهد را تمرين كرده و به يكديگر پايبند بمانيد. اين پايبندي در حقيقت جنبه عقلاني عشق است و نشان مي‌دهد كه شما هم از نظر احساسي و هم از نظر عقلاني عاشق سبك زندگي‌تان هستيد.

6- احترام گذاشتن به ارزش هاي يكديگر

در عشق سالم و واقعي زن‌ومرد بيش از آنكه شبيه به يكديگر باشند، زندگي با تفاوت‌ها را بلد هستند. در حقيقت آن‌ها مي‌دانند كه چگونه بايد با تفاوت‌ها كنار بيايند و از همين رو به ارزش‌ها و عقايد يكديگر احترام مي‌گذارند. اين در حالي است كه در روابط غلط افراد آنچه را كه مورد پسند خود نباشد بي‌اعتبار كرده و با رفتارهايي نظير سرزنش، تمسخر و تلاش براي تغيير دادن طرف مقابل به آن واكنش نشان مي‌دهند.

7- وجود تعادل بين عناصر مختلف

همان طور كه گفته شد عشق واقعي زمان رخ مي‌دهد كه زن و مرد بتوانند هم زمان هر 3بعد عشق يعني صميمت، شهوت و تعهد را به يك ميزان در خود پرورش دهند. پرداختن بيش از حد به يك جنبه و ناديده گرفتن ساير عناصر نشان مي‌دهد كه اين رابطه به اندازه كافي خوب نيست و به تلاش‌هاي بيشتري براي بهبودي نياز دارد.

 

 

چطور عشق واقعي داشته باشيم؟

تا به اينجا ويژگي‌هاي رابطه‌اي را توصيف كرديم كه عشق واقعي را تجربه مي‌كنند. شما هم مي‌توانيد به عنوان يك قطب رابطه آن‌ها را اجرا كنيد. اما اين را هم در نظر بگيريد كه معناي عشق از نظر مردان و زنان متفاوت است، پس با بالا بردن اطلاعات خود در مورد جنس مخالف و تلاش براي درك شريك يا همسر خود پله پله به او نزديك شده و پيوند خود را قوي كنيد. براي به دست آوردن عشق واقعي بايد صبور باشيد و راه‌هاي پرورش و مراقبت از آن را بدانيد. 

براي دريافت مشاوره در زمينه عشق و رابطه مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

 

سوالات متداول

بله، روانشناسان متخصص در حيطه زوج درماني مي توانند به شما كمك كنند تا به طور كامل تر با فاكتورهاي عشق و رابطه سالم آشنا شويد و براي بهبود رابطه خود گام هاي موثرتري برداريد.

   

منبع : عشق واقعي چطور به دست مي آيد 

 

 



:: بازديد از اين مطلب : 1


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۴ خرداد ۱۴۰۰ ] [ ۰۲:۵۹:۴۷ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

هر كسي قبل از آن كه بداند درگير عشق اشتباه شده، نيازها و اهدافي براي شروع رابطه داشته و با برآورده نشدن انتظاراتش به دنبال راهي براي تغيير شرايط يا حداقل پايان دادن به آن هست. اما هر رابطه‌اي جوانب مثبتي هم دارد كه نمي‌گذارد تصميم قطعي‌تان را بگيريد. با شناخت نشانه‌هاي عشق اشتباه راحت‌تر مي‌تواند رابطه‌تان را بسنجيد و براي آن تصميم جدي بگيريد. اگر در انتهاي مقاله باز هم در مورد تصميم‌گيري دچار شك هستيد، حتما از خدمات مشاوره رابطه دختر و پسر استفاده نماييد.

 

 منبع : عشق اشتباه

چگونه بفهميم گرفتار عشق اشتباه شده ايم؟

اكثر آدم‌ها زماني كه عاشق مي‌شوند فكر مي‌كنند عشق حقيقي را يافته‌اند؛ با اين حال شكست‌هاي عاطفي و تنش‌هايي كه بعد از سپري شدن دوران عاشقي در زندگي زوجين بروز پيدا مي‌كند، نشان مي‌دهد بسياري از اين عشق‌ها، احساساتي اشتباه و بي‌سرانجام هستند. 7 عاملي كه در ادامه آورده‌ايم به شما در مورد عشق اشتباه‌تان هشدار مي‌دهند.

1- مراقبت افراطي

يكي از ويژگي‌هاي بارز عشق اشتباه اين است كه زن يا مرد سعي مي‌كند نقش والد را براي هم بازي كنند. براي مثال زن همانند يك مادر با همسرش برخورد كرده و دائما از او مراقبت‌هاي افراطي به عمل مي آورد. اين مراقبت بيش از حد فرصت رشد را از زندگي هر دو طرف مي‌گيرد و باعث مي‌شود كه زوجين به شخصيت‌هايي ناتوان و وابسته تبديل شوند. در نتيجه عشق سالم زماني پديد مي‌آيد كه دو طرف در عين حال كه از يكديگر مراقبت مي‌كنند، استقلال خود را نيز حفظ كرده و در اين زمينه از خود افراط نشان ندهند.

2- كنترل گري در عشق اشتباه

از جمله ديگر مصاديق عشق اشتباه كنترلگري و نبود اعتماد كافي در رابطه است. در اين شرايط مرد يا زن با اين استدلال كه ديگري را دوست دارند، دائما او را چك مي‌كنند و تلاش مي‌كنند معشوق را تحت كنترل و مالكيت خود دربياورند. اين نوع رفتار احساس آزادي را گرفته و باعث مي‌شود تا حد زيادي در رابطه تحت فشار قرار بگيريد. همين مسئله مي‌تواند در طولاني مدت به يك دليل مهم براي جدايي تبديل شود.

3-  احساس وابستگي به جاي دلبستگي

در عشق اشتباه به جاي دلبستگي نوعي وابستگي شديد را تجربه مي‌كنيد. در دلبستگي؛ احساس امنيت از رابطه عاطفي به حضور فيزيكي معشوق بستگي ندارد. در واقع شما زماني كه از شريك خود دور مي‌شويد باز هم مي‌توانيد احساس عشق، پذيرش و امنيت را در درون خود تجربه كنيد، اما در وابستگي اين اتفاق نمي‌افتد. به عبارت ديگر وابستگي باعث مي‌شود كه به محض دور شدن از معشوق نوعي بي‌قراري را تجربه كنيد و تا زماني كه در كنار شريك عاطفي قرار نگيريد، آرامش خود را بازنيابد.

 

 

4- خودمحوري و خودخواهي در عشق اشتباه

كسي كه واقعا عاشق شده باشد، خودخواهي و خودمحوري را كنار مي‌گذارد. او آماده است كه در زندگي همه چيز را با طرف مقابل شريك شود و از اين مسئله هراسي ندارد. اين در حالي است كه برخي افراد به رابطه عاطفي همانند يك معامله نگاه مي‌كنند و هيچ گونه از خودگذشتگي يا فداكاري نشان نمي‌دهند. اگر اين ويژگي‌ها در دوست يا نامزدتان وجود دارد، بهتر است در مورد عشقي كه ميان‌تان جريان دارد تامل بيشتري به خرج دهيد و به تنهايي كل بار رواني رابطه را بر دوش نكشيد. براي داشتن قضاوتي بهتر در اين زمينه مراجعه به يك روانشناس مي‌تواند تا حد زيادي كمك كننده باشد.

5- تلاش براي تغيير يكديگر

در عشق اشتباه مرد يا زن به اميد تغيير يكديگر وارد رابطه عاطفي مي‌شوند. آن‌ها چشم خود را بر روي ضعف‌هاي رابطه مي‌بندند و تلاش مي‌كنند اصلا به اين موضوعات فكر نكنند. در واقع اين افراد اميدوارند بتوانند به مرور زمان شما را مطابق ميل خود تغيير دهند. اين در حاليست كه عشق سالم بر پايه پذيرش و درك متقابل يكديگر بنا مي‌شود.

6- تنهاتر شدن

عشق اشتباه موجب شكل دهي رابطه‌اي مي‌شود كه در آن احساس درك نشدن خواهيد داشت پس شما را تنهاتر از قبل مي‌كند. در حقيقت شما در اين نوع رابطه احساس مي‌كنيد كه از نظر رواني فاصله زيادي با شريك عاطفي خود داريد و هرچه تقلا مي‌كنيد نمي‌توانيد شكاف موجود ميان‌تان را برداريد. در اين شرايط شركت در جلسات مشاوره زوج درماني تا حد زيادي به بهبود يافتن اوضاع كمك مي‌نمايد.

7- فرار از تعهد و مسئوليت

تعهد يكي از عناصر اصلي و جدايي ناپذير از عشق است. افرادي كه عشق را به ابراز محبت و جذب جنسي خلاصه مي‌كنند هرگز نمي‌توانند رابطه‌اي امن براي شما بسازند. در واقع زوجين بايد ياد بگيرند در كنار اين موارد به همديگر وفادار بمانند و در قبال احساسات ديگري احساس مسئوليت داشته باشند. افرادي كه دائما از تعهد و پايبندي فرار مي‌كنند غيرمستقيم اين پيغام را منتقل مي‌كنند كه در رابطه اشتباه و ناسالمي قرار گرفته‌ايد.

مقالات پيشنهادي نويسنده

كات كردن يا تمام كردن رابطه

فوايد و مضرات دوستي دختر و پسر

براي دريافت مشاوره در زمينه عشق و رابطه مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

 

سوالات متداول

اين مسئله بستگي به نقاط قوت و ضعف موجود در رابطه عاطفي دارد. در حقيقت اگر نقاط ضعف بيشتر بوده و احتمال تغيير به ميزان كمي وجود داشته باشد، پايان دادن به رابطه بهترين گزينه است. با اين حال براي اينكه بي‌گدار به آب نزنيد و مشاوره روانشناسي دريافت كنيد.

   

 منبع : عشق اشتباه

 

 



:: بازديد از اين مطلب : 1


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: عشق اشتباه،
موضوع:
[ ۱۴ خرداد ۱۴۰۰ ] [ ۰۲:۵۵:۰۴ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

با وجود اينكه بسياري از مردم به عشق در نگاه اظهار نمي‌كنند ولي تحقيقات علمي نشان مي‌دهند كه اين مسئله براي بسياري از افراد اتفاق مي‌افتد و درصد زيادي (حتي در ناخودآگاه) به آن اعتقاد دارند. با اين حال دانشمندان بر اين باورند كه عاشق شدن و تداوم احساس عشق در گذر زمان دو مقوله جدا هستند. در حقيقت ممكن است افراد در يك نگاه عاشق شوند اما اين يك نگاه مي‌تواند باعث شود كه آن ها اين عشق را در وجود خود نگه دارند يا نه وارد چالش يك رابطه شوند. در اين مقاله به توضيحات بيشتري در مورد علل تجربه عشق در يك نگاه پرداخته‌ايم. براي دريافت مشاوره رابطه دختر و پسر كليك كنيد.

 

منبع : عشق در نگاه اول

عشق در نگاه اول افسانه يا حقيقت؟

آيا به نظر شما عشق در يك نگاه حقيقت دارد يا از آن دسته افرادي هستيد كه آن را قبول ندارند؟ بياييد اين موضوع را از ديدگاه علمي بررسي كنيم. در تحقيقي كه سال 2017 انجام شد پژوهشگران يك نظر سنجي را در سايت‌هاي همسريابي اجرا كردند. نتايج اين نظرسنجي نشان داد كه 61درصد زنان و 72درصد از مردان پاسخ دهنده به پرسش‌ها بر اين باورند كه عشق در يك نگاه حقيقت دارد.

با اين حال عشقي كه شما در پي يك نگاه آن را در خود تجربه مي‌كنيد با عشقي كه در طول سال‌ها و در نتيجه همراهي يكديگر در روزهاي بد و خوب زندگي به دست مي‌آيد، دو حس كاملا متفاوت است. با اين حال پژوهشگران معتقدند كه نمي‌توان منكر اين شد كه بسياري از افراد پس از يك نگاه ساده دست خوش احساسات شديد و عاشقانه مي‌شوند. چراكه دلايل علمي وجود دارد كه بروز اين احساسات را تاييد مي‌كنند. در ادامه به ارائه اين دلايل پرداخته‌ايم.

دلايل علمي عشق در نگاه اول

اعتقادات و باورها ارتباط مستقيمي با واكنش‌هاي جسماني دارند، بنابراين اگر شما هم جزء آن دسته افراد باشيد كه به عشق در يك نگاه اعتقاد دارند، احتمال وقوع آن براي‌تان بيشتر خواهد شد، البته توصيه مي‌كنيم قبل از هر چيز حتما عناصر عشق را بشناسيد. در ادامه 3 دليل علمي عشق دريك نگاه را آورده‌ايم.

1- واكنش هاي شيميايي مغز

بررسي‌ها نشان مي‌دهند كه واكنش‌هاي شيميايي دقيقي در مغز وجود دارند كه باعث مي‌شوند شما احساس عاشقي كنيد. آيا تا به حال علائم جسماني خاصي كه از عاشق شدن را تجربه كرده‌ايد؟ براي مثال بعضي‌ها مي‌گويند “احساس مي‌كنم وقتي او را مي‌بينم در دلم رخت مي‌شويند!” يا “كل بدنم داغ مي‌شود”. بر اساس گفته‌هاي دكتر تريشا استرافورد متخصص عصب روانشناسي؛ عاشق شدن باعث مي‌شود كه در مغز انسان مقادير قابل توجهي دوپامين و سروتونين ترشح شود.

جالب است بدانيد احساس ناشي از افزايش اين انتقال دهنده‌هاي عصبي شيميايي در مغز مي‌تواند شبيه مصرف هروئين باشد! به همين خاطر به احتمال زياد فورا وابستگي شديدي به فرد مقابل پيدا مي‌كنيد و تا زماني كه مجددا او را نبينيد آرامش خود را باز نمي‌يابيد.

طبق نظر دكتر استرافورد علت اين امر آن است كه وقتي به چشم‌هاي معشوق نگاه مي‌كنيد، ممكن است مدارهاي لوب پيشاني‌تان فعال شود و حلقه اتصالي را ميان شما و او شكل دهد. هرچقدر تحريك و فعال سازي اين ناحيه در مغز به شكل قوي‌تري اتفاق بيافتد، عشق نيز با شدت بيشتري تجربه خواهد شد.

2- بروز يك تحريف شناختي مثبت

عشق در يك نگاه مي‌تواند يك تحريف شناختي مثبت در حافظه باشد كه شما و معشوق‌تان به طور مشترك آن را خلق مي‌كنيد. در حقيقت ممكن است پس از عاشق شدن همه چيز را در گذشته به شكل متفاوتي به ياد بياوريد و اين طور فكر كنيد كه از همان نگاه اول اين احساسات در هر دوي شما بروز پيدا كرده است. در حالي كه شايد اين مسئله در حقيقت درست نباشد.

طبق پژوهشي كه در سال 2017 در دانشگاه گرونينگن هلند انجام شد اكثر كساني كه به عشق در يك نگاه اعتقاد داشتند، افرادي بودند كه در رابطه طولاني مدت با شريك خود به سر مي‌بردند. اين مسئله تاييد مي‌كند كه اعتقاد به عاشق شدن در نگاه اول مي‌تواند نوعي سوگيري شناختي و تحريف حافظه باشد. چرا كه حافظه در طول زمان نوع روايت وقايع را به شيوه‌هاي خاصي تغيير مي‌دهد كه اين نيز مي‌تواند يكي از موارد آن باشد.

3- جذب شدن به شخصيت هاي جذاب

در مطالعه‌اي كه در ژورنال علوم اعصاب منتشر شد، دانشمندان دريافتند كه افراد مي‌توانند تقريباً بلافاصله در صورت يافتن شخصي جذاب تصميم بگيرند عاشق او شوند و پديده عشق در نگاه اول بدون آن جذابيت اوليه اتفاق نمي‌افتد. در واقع، در عرض چند ثانيه (يا حتي كمتر)، مغز شما مي‌داند به كسي كه نگاه مي‌كند علاقه دارد يا خير و اين اغلب همان چيزي است كه منجر به يك رابطه پايدار مي‌شود.

عشق در نگاه اول و پايداري روابط

عاشق شدن در نگاه اول به شما تضمين نمي‌دهد كه رابطه‌تان دوام زيادي خواهد داشت. چرا كه احساس عشق با نگه داشتن آن در طي زمان متفاوت است. پايدار ماندن در عشق ورزي چالش‌هاي زيادي دارد. شما بايد بتوانيد علاوه بر ابراز محبت، از رابطه خود مراقبت كنيد، پيوندي صميمانه ميان خود ايجاد كرده، تعهد و مسئوليت پذيري‌تان را بالا ببريد و در نهايت همواره به كيفيت روابط جنسي خود نيز توجه كنيد. در نتيجه اگر در همان نگاه اول از فرد مقابل خوش‌تان آمد همه چيز را تمام شده نپنداريد. بلكه اين آغاز راهي طولاني است كه هموار بودن آن به تلاش‌هاي هردوي شما بستگي دارد.  

مقالات پيشنهادي نويسنده

عشق اشتباه

روانشناسي عشق

براي دريافت مشاوره در زمينه عشق و رابطه مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

سوالات متداول

عاشق شدن در نگاه اول مي‌تواند بيانگر اين باشد كه شما شخصيت ايده آل خود را ( اغلب از لحاظ فيزيكي) پيدا كرده‌ايد. اما اين مسئله به تنهايي كافي نيست. چرا كه بايد براي ساختن رابطه‌اي با دوام براي كسب شناخت بيشتر تلاش كنيد. مراجعه به روانشناس و دريافت مشاوره پيش از ازدواج مي‌تواند تا حد زيادي در اين زمينه به شما كمك نمايد.

   

منبع : عشق در نگاه اول

 

 



:: بازديد از اين مطلب : 1


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: عشق در نگاه اول،
موضوع:
[ ۱۴ خرداد ۱۴۰۰ ] [ ۰۲:۵۰:۳۴ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

قطع ناگهاني رابطه تجربه دردناكي است كه مي‌تواند براي مدتي شرايط روحي شما را به هم بريزد. در اين شرايط طرف مقابل فرصتي براي خداحافظي يا حتي شنيدن صحبت‌هاي شما در نظر نگرفته و به همين خاطر روابطي كه به‌صورت ناگهاني پايان پيدا مي‌كنند نسبت به رابطه‌هايي كه با توافق طرفين پايان مي‌يابند فشار رواني بيشتري را براي فرد به همراه خواهد داشت. احتمالاً با خود به اين فكر مي‌كنيد كه طرف مقابل هيچ ارزشي براي شما و احساساتي كه برايش هزينه كرديد قائل نشده و اين حتي مي‌تواند باعث بدبيني نسبت به تمامي روابط در آينده شود. به همين خاطر مراقبت از سلامت روان در اين شرايط اهميت بيشتري پيدا مي‌كند. به ميزاني كه بتوانيد سريع‌تر با شرايط پيش‌آمده كنار بياييد و واقعيت را بپذيريد سريع‌تر خواهيد توانست جريان زندگي خود را به حالت عادي برگردانيد.

 

 

 

منبع : علت قطع ناگهاني رابطه عاشقانه

 

 

علت و دليل قطع ناگهاني رابطه عاطفي

يك رابطه با توجه به تمامي شرايط و ويژگي‌هايي كه دارد و همين‌طور خصوصيات اخلاقي هر يك از دو طرف ممكن است با دلايل متفاوتي پايان پيدا كند. شايد گاهي اوقات از اينكه به طرف مقابل بگوييم “مي‌خوام اين رابطه رو تموم كنيم” احساس گناه كنيم و يا شايد به دليل ترس از سخت شدن شرايط يا نزديك شدن زياد بخواهيم تمام كنيم. اين‌ها از شايع‌ترين دلايلي هستند كه باعث قطع ناگهاني رابطه عاطفي مي‌شوند. در كنار اين مسائل برخي ويژگي‌هاي شخصيتي مانند عدم مسئوليت‌پذيري يا بي‌توجهي نسبت به احساسات ديگران نيز باعث پايان دادن يك‌طرفه به رابطه مي‌شوند.

يك رفتار اشتباه اما رايج در شرايطي كه رابطه عاطفي شما ناگهاني و از جانب طرف مقابل قطع شده اين است كه به دنبال دليلي براي اين موضوع بگرديد. اگرچه پيدا كردن اين دليل بزرگ‌ترين سؤال و شايد حق طبيعي شما باشد اما بهتر است به اين نكته توجه داشته باشيد كه شما راهي براي فهميدن اين دلايل نداريد و علاوه بر اين دانستن علت تغييري در شرايط ايجاد نمي‌كند. واقعيت اين است كه رابطه عاطفي شما پايان يافته و اكنون مي‌بايست به دنبال راهكارهايي براي ادامه زندگي خود پس از اين تجربه باشيد. درنتيجه با همه دشواري كه اين تغيير نگرش به همراه دارد بهتر است سعي كنيد پس‌ازاين ذهن خود را معطوف به مسائلي كه برايتان كاربرد دارند نگه داريد.

پيامدهاي قطع ناگهاني رابطه

تلاش براي حفظ سلامت روان آن هم در شرايطي كه رابطه عاطفي شما به‌طور ناگهاني قطع شده، قطعاً بسيار دشوار خواهد بود. بااين‌حال اگر بدانيد چه اتفاقاتي در انتظار شما هستند يا به‌عبارت‌ديگر مي‌بايست خود را از چه چيزهايي محافظت كنيد احتمالاً قدرت بيشتري براي اين كار خواهيد داشت. به همين خاطر در اين بخش راجع به پيامدهاي قطع ناگهاني رابطه صحبت خواهيم كرد. اگر هر يك از اين پيامدها براي شما ايجاد شده و احساس مي‌كنيد توانايي مبارزه با آن را نداريد بهتر است مشاوره رابطه دختر و پسر بگيريد.

1- ايجاد ابهام براي طرف مقابل

هنگامي‌كه رابطه‌تان به‌صورت ناگهاني و يك‌طرفه قطع مي‌شود احتمالاً ابتدا دچار شوك و ناباوري خواهيد شد. در اين شرايط ممكن است فكر كنيد براي شريك احساسي‌تان مشكلي پيش آمده و حتي نگران او باشيد يا تصور كنيد دير يا زود باز خواهد گشت. اين ابهام باعث خواهد شد تا احساس كنيد عملاً هيچ كنترلي روي شرايط موجود نداريد و اين مي‌تواند باعث ايجاد اضطراب و فشار رواني در شما باشد.

2- قطع رابطه و از دست دادن اعتمادبه‌نفس

پس از مدتي كه از قطع رابطه گذشت و باور كرديد كه ارتباط شما تمام شده، احتمالاً با اين تصور درگير خواهيد شد كه طرف مقابل هيچ ارزش و احترامي براي شما قائل نشده و برخلاف تصورتان او هيچ علاقه و دل‌بستگي به شما نداشته است. اگر به اين باور بها دهيد و خود را سرزنش كنيد به اين معناست كه شما خودتان را براي رفتار نامناسب ديگران تنبيه مي‌كنيد و اين مي‌تواند اعتمادبه‌نفس و باور شما به خودتان را تحت تأثير قرار دهد.

3- ناراحتي‌هاي روحي

پايان يك رابطه عاطفي هميشه با احساسات منفي همراه است. در شرايطي كه رابطه شما بدون دليل و به‌صورت ناگهاني تمام شده اين احساسات با شدت بيشتري براي شما اتفاق خواهند افتاد. در اين دوره شما هيجانات منفي مانند غم و خشم نسبت به طرف مقابل يا حتي خودتان را تجربه خواهيد كرد. بهتر است به خودتان بابت اين احساسات حق بدهيد، اما اگر اين احساسات شدت بيشتري پيدا كرده و تحملش برايتان سخت شده يا براي مدتي طولاني ادامه يافت بهتر است در اين زمينه با يك مشاور متخصص صحبت كنيد.

4- قطع رابطه دليل بدبيني نسبت به روابط عاطفي

خاطرات بد در بسياري از مواقع باعث مي‌شوند تمايلي به تكرار يك موضوع نداشته باشيم. شكست در رابطه مي‌تواند باعث ايجاد بدبيني يا احساس ناامني نسبت به تمامي روابط عاطفي در شما شده و حاضر نباشيد رابطه جديدي را شروع كنيد. با توجه به اينكه اين شرايط مي‌تواند اثرات منفي بسياري در زندگي‌تان داشته باشد، بهتر است براي برطرف كردن آن از يك روانشناس كمك بگيريد.

 

 

راهكارهايي براي كنار آمدن با قطع ناگهاني رابطه

مهم‌ترين سؤالي كه با قطع ناگهاني رابطه عاطفي براي هر كسي ايجاد مي‌شود اين است كه از اين به بعد بايد چه‌كار كنم؟ بعضي از ما به دنبال راهكاري براي ايجاد ارتباط مجدد هستيم و برخي ديگر سعي مي‌كنيم با احساسات منفي‌مان كنار بياييم، اما واقعاً پس از تمام شدن يك رابطه آن‌هم به‌صورت ناگهاني و يك‌طرفه چه بايد كرد؟

با واقعيت روبه‌رو شويد

در اولين قدم شما مي‌بايست واقعيت را هرچند تلخ بپذيريد. سعي كنيد براي مدتي به خودتان براي داشتن احساسات منفي حق بدهيد و هرگز سعي نكنيد احساسات خود را سركوب كنيد. يكي از مراحلي كه شما پس از شكست عشقي تجربه خواهيد كرد چانه‌زني است.

چانه‌زني به اين معناست كه فرد مرتباً با خود تصور مي‌كند كه اگر كاري انجام دهد شريك احساسي او باز خواهد گشت. به همين خاطر هنگامي‌كه قرار است واقعيت را بپذيريد دست از چانه‌زني برداريد. اميدواري براي اينكه دير يا زود طرف مقابل بازخواهد گشت و بابت رفتارش توضيح منطقي به شما خواهد داد را فراموش كنيد. به خاطر داشته باشيد تا زماني كه به‌جاي پذيرفتن حقيقت به اميد بازگشت ا و باشيد احساسات منفي كه تجربه مي‌كنيد ادامه خواهند داشت.

جلسه خداحافظي ترتيب دهيد

مشاورين خانواده معتقدند هنگامي‌كه براي پايان دادن به يك رابطه با شريك عاطفي خود صحبت كنيد و حتي جلسه‌اي را به‌عنوان خداحافظي در نظر بگيريد باعث خواهد شد تا هضم واقعيت براي هر دو طرف آسان‌تر باشد. پس از گذشت مدتي از قطع رابطه و در شرايطي كه طرف مقابل نيز تمايلي به صحبت داشت بهتر است شما نيز اين جلسه را ترتيب دهيد و پس از شنيدن صحبت‌هاي طرف مقابل با او خداحافظي كنيد. اما اگر او حاضر به صحبت با شما نيست يا خودتان به هر دليلي نمي‌خواهيد با او روبه‌رو شويد مي‌توانيد اين جلسه را به‌تنهايي و به‌صورت نمادين برگزار كنيد. بعضي از متخصصين معتقدند بهتر است حتي تمامي خاطرات، عكس‌ها يا هدايا را نيز در اين مراسم نمادين دفن كنيد و به‌نوعي براي رابطه خود مراسم سوگواري ايجاد كنيد.

تخليه هيجانات منفي

هيجانات منفي مثل خشم اگر درون شما بمانند مي‌توانند بسيار آزاردهنده باشند. يكي از راهكارهايي كه براي تخليه اين احساسات وجود دارد اين است كه تمامي خشم و ناراحتي كه از طرف مقابل داريد را روي يك نامه بنويسيد، اما آن را پست نكنيد و يا تصور كنيد او روبه‌رويتان نشسته و با وي صحبت كنيد. به زبان آوردن احساسات منفي كه تجربه مي‌كنيد تا حد زيادي مي‌تواند در كاهش شدت آن‌ها تأثير داشته باشد. و در نهايت براي جلوگيري از بروز چنين روابطي مقاله نشانه هاي روابط ناسالم را مطالعه كنيد.

چه زماني به روانشناس مراجعه كنيم؟

شما در هرزماني از رابطه يا پس از قطع آن مي‌توانيد با كمك گرفتن از مشاورين خانواده سؤالات خود را برطرف كنيد يا به بهبود شرايط روحي خود كمك كنيد. اما كمك گرفتن از مشاورين در برخي شرايط اهميت بيشتري دارد و بي‌توجهي به اين موضوع مي‌تواند مشكلات جدي را در سلامت روان ايجاد كند:

  • هنگامي‌كه احساس مي‌كنيد شدت هيجانات منفي مثل غم يا خشم به ميزاني است كه تحمل آن برايتان دشوار شده و يا احتمال دارد به خود يا ديگران آسيب برسانيد بهتر است هرچه سريع‌تر با يك مشاور در اين زمينه مشورت نماييد.
  • اگر براي طولاني‌مدت هيجانات منفي در شما باقي مانده يا به‌مرورزمان شدت آن‌ها كاهش پيدا نكرده است احتمالاً دچار اختلال سوگ شده‌ايد و مي‌بايست در اين زمينه با يك متخصص سلامت روان مشورت نماييد.
  • اگر قطع ناگهاني يا شكست در يك رابطه عاطفي باعث شده نسبت به تمامي روابط بدبين باشيد و ديگر نتوانيد رابطه‌اي را شروع كنيد يا در رابطه‌هايتان احساس صميميت نمي‌كنيد.
  • در شرايطي كه پس از مدتي شريك احساسي شما بازگشته و مي‌خواهد مجدداً رابطه را شروع كند، بهتر است در اين زمينه با يك مشاور خانواده مشورت نماييد. به خاطر داشته باشيد كه طرف مقابل شما عدم ثبات خود در تصميم‌گيري را يك‌بار نشان داده و اين مي‌تواند زنگ خطري براي تكرار اين قبيل رفتارها باشد.

براي دريافت مشاوره در زمينه عشق و رابطه مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

 

سؤالات متداول

مشكلات شخصيتي مثل عدم مسئوليت‌پذيري يا بي‌توجهي به احساسات ديگران، در كنار ترس از ايجاد صميميت يا احساس گناه و خجالت از مطرح كردن درخواست ازجمله دلايلي هستند كه باعث مي‌شود فرد تصميم بگيرد به‌طور ناگهاني و يك‌طرفه رابطه‌اي را تمام كند.

اولين و مهم‌ترين اقدام اين است كه واقعيت را بپذيريد و از تلاش براي فهميدن علت يا درست كردن مجدد رابطه دست برداريد. پس‌ازآن بهتر است تلاش كنيد از طريق نوشتن نامه‌اي كه قرار نيست پست كنيد يا تصور گفتگوي حضوري احساسات منفي خود را تخليه كنيد. ايجاد برنامه‌هاي مختلف براي خالي نبودن زمان روزانه نيز يكي ديگر از كارهايي است كه مي‌توانيد انجام دهيد.

   شماره تماس با موبايل : 66419012-021

منبع : علت قطع ناگهاني رابطه عاشقانه

 

 



:: بازديد از اين مطلب : 1


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۴ خرداد ۱۴۰۰ ] [ ۰۲:۴۵:۵۷ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

مراكز مشاوره خانواده در ساوه كدام‌اند و چه خدماتي را ارائه مي‌دهند؟ مشكلات خانوادگي و زوجي يكي از عمده‌ترين مسائلي هستند كه باعث مي‌شوند افراد به مراكز مشاوره و سلامت روان مراجعه كنند. خانواده درمانگران و زوج درمانگران آموزش ديده در حوزه‌هاي روان شناسي و روان پزشكي تلاش مي‌كنند تا به ارتقاي مهارت‌هاي زندگي در افراد و بهبود ارتباطات بين اعضاي خانواده كمك كنند و بهداشت روان تك تك اعضا را بهبود ببخشند. اگر شما در ساوه زندگي مي‌كنيد و به دنبال كسب اطلاعات بيشتر در مورد مراكز مشاوره خانواده در اين شهر هستيد تا انتهاي اين مطلب با ما همراه باشيد. همچنين براي مشاوره با بهترين درمانگران متخصص در زمينه خانواده با شماره هاي درج شده مي‌توانيد تماس بگيريد.

 

منبع : مشاوره خانواده ساوه

 

 

 

مشاوره خانواده يا خانواده درماني چيست؟

مشاوره خانواده يا همان خانواده درماني يكي از زير شاخه‌هاي روانشناسي است كه به طور خاص در زمينه بهبود زندگي و روابط خانوادگي تلاش مي‌كند. مراجعه به خانواده درمانگر تنها به كساني كه دچار مشكلات و اختلافات خانوادگي هستند اختصاص ندارد و شما براي بهبود و ارتقاي كيفيت زندگي خود نيز مي‌توانيد به مراكز مشاوره خانواده مراجعه كنيد. اين جلسات مشاوره معمولاً با حضور تك تك اعضاي خانواده برگزار شده و روي روابط هريك از اعضا با ديگران كار مي‌كند تا نقايص رفتاري موجود بيشتر بررسي شده و با تمرين كردن اصلاح شوند.

براي آگاهي بيشتر درباره روند دريافت مشاوره خانواده و ويژگي هاي خانواده سالم كليك كنيد.

چه كساني بايد به مراكز مشاوره خانواده مراجعه كنند؟

همان طور كه گفته شد مراجعه به مشاوره خانواده تنها به افرادي كه دچار تعارضات جدي در زندگي خود هستند اختصاص ندارد. بلكه شما مي‌توانيد براي افزايش كيفيت زندگي خانوادگي خود نيز از راهنمايي‌هاي يك متخصص كمك بگيريد. با اين حال هنگام بروز مشكلات زير نيز مراجعه به خانواده درمانگر مي‌تواند كمك شاياني را به شما نمايد.

ـ وجود تعارض و اختلافات شديد بين زن و مرد (براي يافتن ريشه اختلافات خانوادگي كليك كنيد)

– وجود اعتياد در يكي از اعضاي خانواده ( براي آشنايي با تاثير اعتياد بر خانواده كليك كنيد)

– درگيري يك يا چند نفر از اعضاي خانواده با يك اختلال رواني نظير افسردگي يا اضطراب

– بروز بحران‌هاي جدي در خانواده نظير مرگ يكي از اعضا يا ابتلا به يك بيماري كشنده

– ناتواني در مديريت دعواي بين خواهر و برادرها

– چالش‌هاي تربيتي بين زن و مرد در زمينه تربيت فرزندان

– خيانت يكي از زوجين و يا هر دو

– اختلاف در تربيت و مشكلات با نوجوان ( براي آشنايي با روانشناسي نوجوان كليك كنيد)

– اختلاف بر سر ازدواج فرزندان (براي دريافت مشاوره قبل از ازدواج كليك كنيد)

-مشكلات و اختلافات در تربيت فرزند ( براي آشنايي با بهترين روش هاي تربيت كودك كليك كنيد)

و…

براي اطلاع از شرايط مشاوره خيانت به همسر و راهكارهاي بخشش خيانت همسر كليك كنيد.

مراكز معتبر مشاوره‌خانواده چه ويژگي‌هايي دارند؟

متاسفانه در اين روزها علاوه بر فارغ التحصيلان روانشناسي، افرادي با ادعاي پوشالي اقدام به مشاوره دادن مي‌كنند كه از علم و تخصص كافي در اين زمينه برخوردار نيستند. به همين دليل لازم است قبل از اينكه مشكلات و موضوعات خانوادگي خود را با مشاوران در ميان بگذاريد از اعتبار و تخصص مركز مشاوره مدنظر خود و روانشناسان آن اطمينان كافي كسب كنيد. از جمله ويژگي‌هاي يك مركز مشاوره خانواده معتبر مي‌توان به موارد زير اشاره كرد.

– مراكز مشاوره خانواده معتبر داراي مجوز رسمي از سازمان نظام روانشناسي يا سازمان بهزيستي كشور هستند.

– روانشناساني كه در مراكز مشاوره معتبر فعاليت مي‌كنند حداقل از مدرك كارشناسي ارشد برخوردارند و در حيطه‌هاي مرتبط با زوج و خانواده آموزش‌هاي ويژه ديده‌اند.

– در مراكز مشاوره خانواده معتبر از جديدترين روش‌هاي درماني استفاده مي‌شود و اعضاي آن از نظر علمي به روز هستند.

– مراكز معتبر از تجهيزات كافي براي ارزيابي و تشخيص مشكلات روان برخوردار است و شما مي‌توانيد در آن انواع تست‌هاي هوش، شخصيت و تست‌هاي مرتبط با اختلالات رواني را انجام دهيد.

آدرس مراكز مشاوره خانواده در ساوه

نام مركز آدرس
مركز مشاوره ذهن نو 02166419012

براي دريافت مشاوره در زمينه خانواده مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني خانواده با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02166419012 تماس بگيريد.

   

منبع : مشاوره خانواده ساوه

 

 



:: بازديد از اين مطلب : 2


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱۴ خرداد ۱۴۰۰ ] [ ۰۲:۴۰:۴۳ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]

اختلالات جسماني سازي يكي از شايع‌ترين مشكلات رواني هستند كه ريشه در اضطراب دارند، اما در اين اختلال، اضطراب خود را به‌صورت مشكلي جسمي نشان مي‌دهد. احتمالاً شما هم سردردهاي عصبي يا ناراحتي‌هاي گوارشي را حين اضطراب تجربه كرده‌ايد؛ مبتلايان به اختلالات جسماني سازي اين شرايط را با شدت بيشتر، به‌صورت مزمن به همراه اضطرابي پنهان تجربه مي‌كنند. جالب آنكه هيچ آزمايشي مشكل بيمار را تشخيص نمي‌دهد. متاسفانه گاه در چنين مواردي پزشك از بيمار آزمايش‌هاي متعدد مي‌خواهد، در حالي كه با چند جلسه رواندرماني مساله رفع خواهد شد. در ادامه نشانه هاي مرتبط با اني اختلال را شرح داده‌ايم.

 

 

منبع : اختلالات جسماني سازي

 

نشانه هاي اختلالات جسماني سازي

اختلالات جسماني سازي يكي از شايع‌ترين انواع اختلالات اضطرابي هستند كه بيمار نسبت به نشانه‌هاي اضطراب ناآگاه است. در اين اختلال فرد نشانه‌هاي يك بيماري يا درد جسماني نظير سردرد، مشكلات گوارشي و يا انقباض و ناراحتي در عضلات را تجربه خواهد كرد، اما اين درحاليست كه هيچ نشانه‌اي از بيماري‌هاي جسماني ديده نمي‌شود. به عبارتي مي‌توان گفت اضطراب در بيماران مبتلا به اختلالات جسماني شده به‌صورت يك درد جسماني خواهد آمد و شايد فرد هشيارانه هيچ نشانه‌اي از اضطراب را احساس نكند.

جسماني سازي اضطراب معمولاً در كساني اتفاق مي‌افتد كه به هر دليلي توانايي صحبت كردن از مشكلات يا حل‌وفصل كردن آن‌ها را ندارند و يا با توجه به تجربيات دوران كودكي اين باور در آن‌ها شكل‌گرفته كه اگر ناراحتي‌هاي خود را بروز دهند، با آن‌ها برخورد مي‌شود. اما اگر خود را مبتلا به بيماري و ناتواني نشان دهند موردتوجه قرار مي‌گيرند. با توجه به اينكه در بررسي‌هاي پزشكي انجام‌شده هيچ نشانه‌اي از بيماري يا نارسايي ديده نمي‌شود، مبتلايان به اختلالات جسماني سازي شده بسياري از مواقع به تمارض يا دروغ‌گويي متهم مي‌شوند؛ اين درحاليست كه آن‌ها واقعا درد و مشكلاتي كه از آن صحبت مي‌كنند را تجربه كرده و برخلاف افرادي كه تمارض مي‌كنند، نه‌تنها به دنبال به دست آوردن منفعت يا امتياز خاصي نيستند، بلكه دچار مشكلاتي در جريان زندگي نيز مي‌شوند. به علاوه احساس ناراحتي در اين افراد معمولاً براي مدتي طولاني باقي خواهد ماند.

آشنايي با انواع اختلالات جسماني سازي شده

به‌طوركلي اختلالات جسماني سازي شده به انواع مشكلات جسماني گفته مي‌شود كه به دليل شرايط عصبي نامناسب ايجاد شده است. اما برخي از انواع اين اختلال از ديگر انواع شايع‌تر است كه در ادامه راجع به آن‌ها صحبت خواهيم كرد:

خودبيمارانگاري

افراد مبتلا به اين بيماري در اكثر اوقات نگران اين موضوع هستند كه به يك بيماري خطرناك مبتلا شده‌اند و به همين خاطر مرتباً در حال انجام آزمايش‌ها و بررسي‌هاي مختلف و يا مطالعه راجع به بيماري‌ها هستند. اين افراد نشانه‌هاي ساده جسماني مانند دل‌درد را علامتي از يك بيماري جدي مانند سرطان مي‌دانند و به دنبال بررسي وضعيت سلامتي خود خواهند بود. براي آشنايي بيشتر با نشانه هاي خودبيمار انگاري كليك كنيد.

اختلالات تبديلي

در اين حالت فرد مشكلاتي مانند نابينايي، ناتواني در صحبت كردن يا حتي فلج شدن را تجربه مي‌كند و اين درحاليست كه كليه اعصاب و اندام‌هاي مربوطه سالم هستند. يكي از نشانه‌هاي افراد مبتلا به اين مشكل اين است كه آن‌ها معمولاً به ميزاني كه انتظار داريم نسبت به مشكل خود حساسيت نشان نمي‌دهند و حتي شايد برخي مواقع نسبت به آن بي‌توجه باشند.

ساير نشانه‌هاي جسماني

اين طبقه‌بندي به انواع مشكلات جسماني اشاره دارد كه اگرچه باعث بروز ناتواني در جريان زندگي فرد مي‌شوند اما بررسي‌ها نشان‌دهنده مشكل جسماني خاصي نيستند. مشكلات اين افراد مي‌تواند خود را به‌صورت گرفتگي عضلات مخطط (مانند گرفتگي يا درد در كمر)، عضلات صاف (مانند سردردهاي عصبي) و يا هر علامت ديگري نشان دهد، اما آنچه اهميت دارد اين است كه ناتواني‌ها تحت تأثير بيماري، اعتياد يا مصرف دارو ايجاد نشده باشد و يا اگر ارتباطي با اين مسائل دارد شدت آن بيشتر از حالت معمول باشد. براي آشنايي با ساير اختلالات سايكوسوماتيك كليك كنيد.

تفاوت اختلالات جسماني سازي با بيماري‌هاي روان‌تني

بيماري‌هاي روان‌تني نيز درست مانند اختلالات جسماني شده از آن دسته اختلالاتي هستند كه اضطراب و فشارهاي رواني خود را به شكل مشكلات جسماني نظير فشارخون و يا انواع آلرژي‌ها نشان مي‌دهد. اما تفاوت آن‌ها با اين دسته از بيماري‌ها در اين است كه در اختلالات روان‌تني فرد به‌واقع دچار بيماري جسمي مي‌شود و اضطراب صرفاً يكي از دلايل ايجاد يا شدت پيدا كردن مشكلات جسماني است، اما در اختلالات جسماني سازي شده فرد دچار هيچ بيماري فيزيولوژيك خاصي نيست.

علت و دلايل اختلالات جسماني سازي

همان‌طور كه گفته شد اصلي‌ترين دليل بروز اختلالات جسماني سازي شده اضطراب است. اين بيماري‌ها درواقع به‌صورت فرياد خاموشي هستند كه از نياز فرد به دريافت كمك و حمايت اطرافيان خبر مي‌دهند. در شرايطي كه فرد به دلايلي مثل احساس شرم و خجالت، ناتواني از شناخت و بيان صحيح احساسات نمي‌تواند خواسته‌هاي خود را به‌درستي تشخيص داده يا مطرح كند اختلالات جسماني سازي شده خود را نشان مي‌دهند. به عبارتي مي‌توان گفت هنگامي‌كه فرد با استفاده از كلمات يا رفتار نمي‌تواند ديگران را در جريان فشار رواني كه تحمل مي‌كند بگذارد مشكلات جسماني به‌عنوان نماينده شرايط رواني وي شروع به صحبت مي‌كنند.

 

 

بهترين درمان ها براي اختلالات جسماني سازي

معمولاً بيماران مبتلا به اختلالات جسماني سازي شده به دليل درد و ناتواني كه در بدنشان احساس مي‌كنند در نخستين قدم به پزشكان مراجعه كرده و حتي شايد تا مدت‌ها بعد نيز اين موضوع كه بيماري آن‌ها يك مشكل عصبي و نه جسماني است را باور نكنند. بااين‌حال درمان‌هاي فيزيولوژيك براي اين بيماري به نتيجه نخواهند رسيد و فرد دير يا زود براي رفع مشكلات پيش‌آمده مي‌بايست به متخصصين سلامت روان مراجعه نمايد. روانشناسان با توجه به شرايط فرد و نوع مشكلاتي كه براي وي پيش‌آمده ممكن است از روش‌هاي متفاوتي براي درمان استفاده كنند اما برخي از رايج‌ترين اقدامات درماني براي اختلالات جسماني شده عبارتند از:

1- ايجاد بينش

خيلي موقع‌ها كساني كه دچار اختلالات جسماني سازي مي‌شوند از اينكه بيماري آن‌ها بيشتر يك اختلال روحيست تا جسماني اطلاعي ندارند و به همين خاطر از اضطرابي كه باعث بروز بيماري شده نيز بي‌خبر هستند. آن‌ها از اينكه پزشك متوجه اختلال جسمي‌شان نشده و تشخيص مي‌دهد كه به لحاظ فيزيولوژيك مشكلي ندارند تعجب مي‌كنند و معمولاً به چندين متخصص مراجعه مي‌كنند. به همين خاطر يكي از اولين اقداماتي كه در درمان روان‌شناختي موردتوجه قرار مي‌گيرد اين است كه درمانگر تلاش مي‌كند تا اين بينش را در فرد ايجاد كند كه او به دليل اضطراب دچار چنين مشكلاتي شده است.

بهترين راه براي ايجاد بينش اين است كه متخصص اشاره مستقيمي به اضطراب يا بيماري‌هاي روحي نداشته باشد، زيرا اين كار معمولاً باعث ايجاد مقاومت در بيماران مي‌شود. درمانگر تلاش مي‌كند تا با بررسي اتفاقات اخير و احساس فرد نسبت به آن‌ها او را به اين نتيجه برساند كه از موضوعي در زندگي خود ناراحت است. هنگامي‌كه بيمار، خود به اين نتيجه مي‌رسد كه اتفاقات زندگي او باعث ايجاد ناراحتي در وي شده پذيرش آن برايش راحت‌تر است و همين‌طور تلاش بيشتري براي برطرف كردن آن انجام خواهد داد.

2- كمك به فرد براي شناخت علل

هنگامي‌كه بيمار متوجه حوادثي كه باعث نارضايتي وي هستند، مي‌شود با كمك درمانگر تلاش مي‌كند تا عناصر مختلف اين موضوع كه باعث ناراحتي و اضطراب وي شده و باورهاي مرتبط با آن را شناسايي كند. براي مثال اگر بيمار به اين نتيجه رسيد كه ترس از شكست در يك امتحان باعث ايجاد بيماري شده، درمانگر به وي كمك مي‌كند تا متوجه دلايل اضطراب خود به خاطر شكست در امتحان بشود. براي مثال ممكن است بيمار به اين نتيجه برسد كه شكست در امتحان احساس بي‌كفايتي را در وي ايجاد مي‌كرده يا اينكه باعث مي‌شده ديگران نگاه منفي به وي داشته باشند. سپس در طي جلسات درمانگر به وي كمك مي‌كند تا افكار منفي خود را با باورهاي مناسب‌تري جايگزين نمايد.

3- شناسايي و كنترل اضطراب

يكي از ديگر روش‌ها اين است كه به فرد آموزش داده ‌شود تا احساسات منفي نظير اضطراب را در خود شناسايي و مديريت كند. براي مثال استفاده از تكنيك‌هاي مراقبه يا ريلكسيشن به‌صورت منظم مي‌تواند تأثير بسياري در كاهش اضطراب داشته باشد. براي انجام تمرينات ريلكسيشن كليك كنيد.

4- يادگيري حل مسئله

افرادي كه اضطراب خود را به‌صورت اختلالات جسماني نشان مي‌دهند معمولاً مهارت ضعيفي در حل منطقي مشكلاتي كه برايشان ايجاد مي‌شود، دارند. به عبارتي اين افراد دقيقاً به اين خاطر كه نمي‌توانند مشكلات خود را به روش منطقي حل كنند، دچار بيماري مي‌شوند تا از اين طريق بتوانند امتيازاتي نظير كمك ديگران يا سلب مسئوليت را براي خود ايجاد كنند. به همين خاطر مهم‌ترين اقدامي كه درمانگر براي درمان اين بيماري انجام مي‌دهد اين است كه مهارت‌هاي حل مسئله را به وي آموزش دهد تا از اين طريق بيمار بتواند مشكلات خود را به شيوه مطلوب‌تري حل نمايد.

5- دارودرماني

همان‌طور كه گفته شد اختلالات جسماني سازي به دليل اضطراب ايجاد مي‌شوند و به همين خاطر ممكن است در طي درمان و در شرايطي كه درمانگران احساس كنند شدت بيماري به حدي است كه بيمار توانايي كنترل آن را ندارد از داروهاي ضد اضطراب نيز استفاده كنند.

براي دريافت مشاوره در زمينه اضطراب و افسردگي مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02166419012 با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 

 

سؤالات متداول

اختلالات جسماني سازي شده يعني چه؟

اختلالات جسماني سازي شده گروهي از بيماري‌هاي رواني هستند كه در آن‌ها اضطراب باعث ايجاد مشكلاتي در شرايط جسمي يا فيزيولوژيك فرد مي‌شوند. اين درحاليست كه بررسي‌ها نشان مي‌دهد اندام‌هاي جسمي كاملاً سالم هستند و هيچ مشكل جسماني وجود ندارد.

آيا فردي كه دچار جسماني سازي شده واقعاً بيمار است؟

اين افراد مشكلي در اندام‌هاي فيزيولوژيك ندارند و به همين خاطر نبايد نگران بيماري‌هاي جسمي در آن‌ها بود اما برخلاف افرادي كه دست به تمارض مي‌زنند آن‌ها واقعاً درد يا ناتواني را تجربه مي‌كنند.

   شماره تماس با موبايل : 66419012-021

منبع : اختلالات جسماني سازي

 

 



:: بازديد از اين مطلب : 1


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: اختلالات جسماني سازي،
موضوع:
[ ۱۳ خرداد ۱۴۰۰ ] [ ۰۷:۴۷:۱۹ ] [ ذهن نو ] [ نظرات (0) ]
[ ۱ ][ ۲ ][ ۳ ][ ۴ ][ ۵ ][ ۶ ][ ۷ ][ ۸ ][ ۹ ][ ۱۰ ][ ۱۱ ][ ۱۲ ][ ۱۳ ][ ۱۴ ][ ۱۵ ][ ۱۶ ][ ۱۷ ][ ۱۸ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
لینک دوستان
  • مشاوره روانشناسی
  • مشاوره روانشناسی ذهن نو
  • ذهن نو
  • تست روانشناسی کیومایند
  • کلینیک تخصصی کودک
  • سن استعدادیابی کودک
  • استعدادیابی کودک دو ساله
  • استعدادیابی کودک سه ساله
  • استعدادیابی کودک چهار ساله
  • استعدادیابی کودک تهران
  • آموزش سکس
  • قرص تاخیری
  • علائم اعتیاد
  • مشاوره آنلاین روانشناسی
  • مشاوره تلفنی
  • مشاوره تلفنی خانواده
  • مشاوره تلفنی ازدواج
  • مشاوره تلفنی خیانت
  • مشاوره تلفنی کودک
  • مشاوره تلفنی جنسی
  • مشاوره تلفنی ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی تلفنی
  • مشاوره تلفنی تحصیلی
  • مشاوره خانواده
  • مشاوره ازدواج
  • مشاوره کودک
  • مشاوره جنسی
  • مشاوره ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی
  • مشاوره تحصیلی
  • ترک اعتیاد
  • ترک متادون
  • ترک ترامادول
  • ترک شیشه
  • ترک شیره
  • ترک حشیش
  • ترک هروئین
  • ترک تریاک
  • ترک ماریجوانا
  • درمان استرس
  • درمان اضطراب
  • علائم اعتیاد به متادون
  • علائم اعتیاد به ترامادول
  • علائم اعتیاد به تریاک
  • علائم اعتیاد به هروئین
  • علائم اعتیاد به شیشه
  • علائم اعتیاد به کوکائین
  • ماریجوانا
  • علائم اعتیاد به حشیش
  • علائم اعتیاد به شیره
  • علائم اعتیاد به کراک
  • قالب وبلاگ
    نظرسنجی
    [#VoteTitle#]
    [#VTITLE#]
         نتیجه

    لینک های تبادلی
    تبادل لینک اتوماتیک
    لینک :
    خبرنامه
    عضویت لغو عضویت
    پيوندهای روزانه
    لينكي ثبت نشده است
    پنل کاربری
    نام کاربری :
    پسورد :
    عضویت
    نام کاربری :
    پسورد :
    تکرار پسورد:
    ایمیل :
    نام اصلی :
    آمار
    امروز : 0
    دیروز : 0
    افراد آنلاین : 5
    همه : 0
    چت باکس
    موضوعات وب
    موضوعي ثبت نشده است
    امکانات وب

    سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی